ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Το αγιάζι στην ενημέρωση Τρίτη 08 Απριλίου 2014

Το  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Τρίτη  08 Απριλίου  2014 :




 https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , Σύλλογος Αθηναίων Αρφαραίων  72 .-
*** 
   Γιατί «κουφή» και «βουβή» αυτή η εβδομάδα;

H έκτη και τελευταία εβδομάδα της Μεγ. Σαρακοστής ονομάζεται "Εβδομάδα των Βαϊων". 
Για έξι μέρες πριν το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαϊων η λατρεία της Εκκλησίας μας ωθεί ν' ακολουθήσουμε το Χριστό καθώς πρώτος αναγγέλει το θάνατο του φίλου Του και κατόπιν αρχίζει το ταξίδι Του στη Βηθανία και στην Ιερουσαλήμ.
Στο κέντρο της προσοχής είναι ο Λάζαρος - η αρρώστεια του, ο θάνατός του, ο θρήνος των συγγενών του και η αντίδραση του Χριστού σ' όλα αυτά.
Η τελευταία εβδομάδα δηλαδή περνάει με πνευματική περισυλλογή πάνω στην ερχόμενη συνάντηση του Χριστού με το θάνατο - πρώτα στο πρόσωπο του φίλου Του Λαζάρου, έπειτα στο θάνατο του ίδιου του Χριστού.
Πλησιάζει η "ώρα του Χριστού" για την οποία τόσο συχνά μιλούσε και προς αυτήν προσανατολιζόταν όλη η επίγεια διακονία Του.
Η ανάσταση του Λαζάρου έγινε για να βεβαιωθούμε για "Την κοινήν ανάστασιν". Είναι κάτι το συναρπαστικό να γιορτάζουμε κάθε μέρα για μια ολοκληρη εβδομάδα αυτή τη συνάντηση ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, που αργά αργά πλησιάζει, να γινόμαστε μέρος της, να νιώθουμε με όλο το είναι μας αυτό που υπονοεί ο Ιωάννης με τα λόγια του:"Ιησούς ως είδεν αυτήν κλαίουσαν και τους συνελθόντας... ενεβριμήσατο τω πνεύματι και ετάραξεν εαυτόν... και εδάκρυσεν" (Ιωάν. 11, 33-35).
Μέσα στη λειτουργική ορολογία, το Σάββατο του Λαζάρου και η Κυριακή των Βαϊων είναι η"έναρξη του Σταυρού". (Ι.Μ.Π).
Παρά ταύτα ο ευσεβής λαός μας αποκαλεί την εβδομάδα αυτή «κουφή» η «βουβή» με μοναδική δικαιολογία ότι την Εβδομάδα αυτή δεν τελούνται Ακολουθίες και ως εκ τούτου δεν σημαίνει ούτε η καμπάνα οπότε ούτε λέμε (Ακολουθία) ούτε ακούμε (Καμπάνα) αυτήν την Εβδομάδα.
Όμως η πραγματικότητα είναι άλλη.
Αρκεί μια ματιά στα Λειτουργικά βιβλία της Εκκλησίας μας για να μας πείσει ότι,όχι «βουβή» και «κουφή» δεν είναι αυτή η Εβδομάδα αλλά αντίθετα όπως είδαμε και πιο πάνω είναι πλήρης μηνυμάτων και Θεολογικών εννοιών γύρω από το Μυστήριο του θανάτου.
Παλαιότερα αυτό εκαλλιεργείτο και από τους ίδιους τους ιερείς σαν μια δικαιολογημένη ίσως!! προσπάθεια για λίγη ξεκούραση λίγο πρίν τον μεγάλο κόπο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.
Το Τυπικό της Εκκλησίας μας, υπαγορεύει και αυτήν την Εβδομάδα τις Ακολουθίες που τελούνται καθ’ όλη την Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Δηλ. Μεσονυκτικό Όρθρο, Ώρες και Εσπερινό το πρωί,το Μεγάλο Απόδειπνο το απόγευμα, την Προηγιασμένη Θ.Λειτουργία την Τετάρτη και την Παρασκευή καθώς και το Μικρό Απόδειπνο με τον κανόνα του Αγίου Λαζάρου την Παρασκευή το απόγευμα.
Η μοναδική Ακολουθία που απουσιάζει είναι η Ακολουθία των Χαιρετισμών της Παναγίας η οποία αποτελεί και την μοναδική χαρμόσυνη νότα στην πένθιμη περίοδο που διανύουμε.
Τό ότι δεν τελείται η χαρμόσυνη Ακολουθία των Χαιρετισμών την Εβδομάδα αυτή οδήγησε στην παρεξήγηση ; Ίσως!
Η τελευταία εβδομάδα της Σαρακοστής(αφού από την Κυριακή ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα με την δική της νηστεία), είναι η τελική αποκάλυψη του νοήματος της Μεγάλης Σαρακοστής που είναι η μετάνοια, η νηστεία από την αμαρτία, η χαρμολύπη και η επαναβίωση του λατρευτικού στοιχείου της Εκκλησίας!
Ας φροντίσουμε να μην χάσουμε τα όσα έχει να μας προσφέρει και αυτήν την Εβδομάδα η Εκκλησία μας ξεφεύγοντας από επιπόλαιες και ανυπόστατες συμβουλές γύρω από την Λατρευτική μας ζωή.
Επίκαιρος και εύστοχος όπως πάντα ο λόγος του π.Μωυσέως του Αγιορείτου για τις Άγιες Αυτές και Μεγάλες Ημέρες. «Πάντα τη Μεγάλη Παρασκευή, να ‘σαι μόνος σαν το Χριστό προσμένοντας το τελευταίο καρφί, το ξύδι, τη λόγχη. Τις ζαριές ν’ ακούς ατάραχα στο μοίρασμα των υπαρχόντων σου, τις βλαστήμιες, τις προκλήσεις, την αδιαφορία. Πριν την Παρασκευή δεν έρχεται η Κυριακή, τότε λησμονάς τα μαρτύρια των δρόμων της Μεγάλης Παρασκευής της ζωής μας. Μην ξαφνιαστείς, μη φοβηθείς στ’ απρόσμενο σουρούπωμα.
Οι μπόρες του ουρανού δε στερεύουν. Η ξαστεριά θα ’ρθεί το Σαββατόβραδο. Τότε λησμονάς τα μαρτύρια των δρόμων της μεγάλης Παρασκευής της ζωής μας».
dogma.gr

 


*** Μεσσηνιακά  και  άλλα  :
 
***  Με καταγγελίες συνόδευσε τους πρώτους 44 υποψηφίους ο Μιχ. Αντωνόπουλος             
           
Τους πρώτους 44 υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών» παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Μιχάλης Αντωνόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε ως άθλο το να μπορέσει ένας ανεξάρτητος συνδυασμός να πείσει για το πρόγραμμα και την προσπάθειά του.
Δεν παρέλειψε, δε, να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, επειδή, όπως είπε, άλλοι συνδυασμοί επιχειρούν με αθέμιτα μέσα να εμποδίσουν την κάθοδο της κίνησής του στις εκλογές, αφήνοντας να εννοηθεί πως μεταπείθουν κάποιους από αυτούς που είχαν αποφασίσει να είναι υποψήφιοι με το συνδυασμό του.
Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για αφόρητες πιέσεις και πρόσθεσε πως «εμείς συνεχίζουμε για μια ακομμάτιστη αυτοδιοίκηση, καθώς υπάρχουν πολίτες που θέλουν να ξεφύγουν από τα τετριμμένα, την πίεση των κομμάτων». Παρουσιάζοντας το προφίλ των υποψηφίων του, ανέφερε ότι δε θα έχουν κομματικές εξαρτήσεις, αλλά βάζουν σε προτεραιότητα τον τόπο.
Ακολούθως, επιτέθηκε κατά των ανθυποψηφίων του Π. Νίκα και Μ. Μάκαρη, λέγοντας πως δεν μπορούν να συμβαδίζουν τα όσα ευαγγελίζονται με τις πολυτελείς φιέστες και με μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο, τη στιγμή που ο κόσμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της καθημερινότητας. Πρόσθεσε δε πως ο συνδυασμός δε θα ξοδέψει χρήματα για τέτοιες εκδηλώσεις, τα οποία και θα δοθούν από το υστέρημα των συμμετεχόντων σε δράσεις που θα μείνουν στην τοπική κοινωνία.
Οι πρώτοι υποψήφιοι
Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν χθες από το συνδυασμό «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών», είναι οι:
Αργυροπούλου Καλλιόπη (Ρουσούλα) – ιδιωτική υπάλληλος, αντιπρόεδρος Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Νομού Μεσσηνίας,
Βασιλάκης Κωνσταντίνος - συνταξιούχος ΚΤΕΛ,
Βασιλόπουλος Δημήτριος μηχανολόγος - μηχανικός ΔΕΗ,
Γεωργακάς Φώτιος - υπάλληλος υπουργείου Πολιτισμού – γλύπτης,
Γεωργοπούλου Παναγιώτα - ελεύθερη επαγγελματίας,
Γιαννακόπουλος Παναγιώτης - σπουδαστής Πολυτεχνείου - Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης,
Γιαννοπούλου Χριστίνα - σπουδάστρια τεχνολόγος γεωπόνος, ΤΕΙ Καλαμάτας-  απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας,
Γυφτέας Σπυρίδων - ελεύθερος επαγγελματίας,
Δούβας Γεώργιος – αγρότης / μέλος Δ.Σ. Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας,
Dufresne Sylvie - εκπαιδευτικός - καθηγήτρια γαλλικών Μ.Ε.,
Ζαντιώτη Αθανασία - βοηθός μικροβιολόγου,
Ζόμπολα Μαριάννα - ιδιωτική υπάλληλος,
Θεοδωρόπουλος Σωτήρης – παραγωγή και οργάνωση  πολιτιστικών εκδηλώσεων,
Καζάκος Γεώργιος – αγρότης,
Καρμοίρη Χρύσα – Μηχανικός Παραγωγής Τ.Ε.,
Κεφαλέας Ευάγγελος - πολιτικός μηχανικός ε.δ.ε.,
Κοκκίνη Ευαγγελία - ιδιωτική υπάλληλος,
Κοκκώνη Ιωάννα - τεχνολόγος γεωπόνος, ΤΕΙ Καλαμάτας,
Κορμάς Βασίλειος – έμπορος,
Κότση Σταυρούλα – θεολόγος,
Κουλιέρης Σπυρίδων - αξιωματικός ε.α. της Π.Α,
Λαδάς Ιωάννης - εκπαιδευτικός Μ.Ε., γεωλόγος,
Λιακοπούλου - Βράχα Παναγιώτα - ιδιωτική υπάλληλος,
Μαυροειδής Θωμάς - συνταξιούχος ΔΕΗ,
Μπεσής Ευάγγελος - χημικός / εκπαιδευτικός – φροντιστής,
Παναγόπουλος Γεώργιος - εργοδηγός δημοσίων έργων,
Παπαβασιλόπουλος Κωνσταντίνος - συνταξιούχος τραπεζικός,
Παπαγιαννέα Σοφία - σύμβουλος επιχειρήσεων και ανέργων,
Παπαγόρας Δημήτριος - απόστρατος Π.Α,
Παπαδοπούλου Μαρία - δημόσιος υπάλληλος,
Παπαλάμπρος Δημήτριος - δημόσιος υπάλληλος – Νοσοκομείο Καλαμάτας,
Πέτρουλας Πέτρος - ιδιωτικός υπάλληλος,
Πουλακίδα Διαμάντω - σπουδάστρια ΤΕΙ Καλαμάτας - Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας,
Ροβολής Κωνσταντίνος -  ιεροψάλτης,
Ρουσσάκης Αθανάσιος - σύμβουλος τουριστικών επιχειρήσεων / πρόεδρος Μ.Κ.Ο. «Καλειδοσκόπιο»,
Σατολιάς Κωνσταντίνος - τεχνολόγος τροφίμων, απόφοιτος ΤΕΙ Καλαμάτας,
Σγουρός Ιωάννης - δημόσιος υπάλληλος,
Σταυρόπουλος Αθανάσιος - πολιτικός μηχανικός Τ.Ε.,
Σώτηρας Απόστολος - συνταξιούχος ΥΠ.Ε.ΧΩ.Δ.Ε.,
Τσάκαλης Ηλίας - μηχανολόγος μηχανικός,
Τσούκλερης Γεώργιος – συνταξιούχος,
Φωτόπουλος Θεόδωρος - ηλεκτρολόγος μηχανικός ΕΜΠ,
Χανδρινός Ιωάννης – αυτοκινητιστής και
Χρηστέα Θεοδώρα – ιδιωτική υπάλληλος.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

 *** Οι πρώτοι 14 υποψήφιοι της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»             
  
Να γίνει η ψήφος των εργατών και των εργατριών ψήφος τιμωρίας στη συγκυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και σε όλα τα κόμματα που στηρίζουν την Ε.Ε, καλλιεργώντας αυταπάτες και λέγοντας ψέματα στο λαό, ήταν η επισήμανση που έγινε χθες το μεσημέρι από το γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο, Νικ. Κουτουμάνο, κατά την παρουσίαση των υποψηφίων Μεσσηνίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου».
Ο κ. Κουτουμάνος τόνισε πως «οι άνεργοι, οι εργάτες, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέες και οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι της Μεσσηνίας πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους στις φωνές των σειρήνων του ευρωμονόδρομου, που αντί να απολογηθούν στο λαό για τις ευθύνες τους για τα τραγικά αδιέξοδα, παριστάνουν τις “αθώες περιστερές”.
Κανείς δεν πρέπει να τους συγχωρήσει, γιατί δεν έχουν αλλάξει πολιτική, τα ίδια κάνουν και σήμερα, όσα και στο παρελθόν».
Πρόσθεσε δε, πως μια επιλογή έχουν οι άνεργοι, οι εργάτες, οι αγρότες, να στηρίξουν το κόμμα τους, το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Με ισχυρό ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορεί να γίνει ένα θαρραλέο βήμα ανασύνταξης, αντίστασης, διεκδίκησης. Να χτίσουμε μια λαϊκή συμμαχία που θα αμύνεται, θα διεκδικεί, θα βάζει εμπόδια, θα δημιουργήσει το λαϊκό ρεύμα ανατροπής.
  Οι υποψήφιοι
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, Ν. Διασάκος, παρουσίασε τους πρώτους δεκατέσσερις υποψηφίους του συνδυασμού, λέγοντας πως πρόκειται για «ένα μαχητικό ψηφοδέλτιο με αρκετά καλή σύνθεση. Συμμετέχουν εργαζόμενοι, επαγγελματίες, αγρότες και επιστήμονες. Είναι ισχυρή η παρουσία γυναικών».
Και αυτός με τη σειρά του κάλεσε τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τους φτωχούς αγρότες της Μεσσηνίας να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο με κάθε τρόπο.
Υποψήφιοι είναι οι εξής:
Αδραχτάς Θεόδωρος, (Αμπελόφυτο), γιατρός -διευθυντής στο Κ.Υ. Μεσσήνης,
Αλεξίου - Κουφαλάκου Ελένη, λογίστρια - απολυμένη από την ΕΡΑ Καλαμάτας,
Ζαφείρη Αγγελική (Χώρα), σπουδάστρια στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, γραμματέας του Ν.Σ. Μεσσηνίας της ΚΝΕ,
Καράμπελας Κώστας (Πύλο), πολιτικός μηχανικός,
Κουτουμάνος Νίκος (Αλαγονία), τεχνολόγος γεωπόνος, γραμματέας της Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ,
Λάππας Παναγιώτης, (Χανδρινού), αγρότης, στέλεχος της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (Π.Α.ΣΥ.),
Μαρκογιάννη Βούλα (Μελιγαλά), απολυμένη καθαρίστρια του Δημοσίου,
Μπολέτης Βαγγέλης (Ρευματιά Ιθώμης), συνταξιούχος καθηγητής,
Ντούκας Χρήστος, (Πύλο), γιατρός παθολόγος και προπονητής ποδοσφαίρου,
Πετρόπουλος Δημήτρης (Μαυρομάτι Μεσσήνης), επίκουρος καθηγητής Γεωργικής Οικονομίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου,
Τούμπουρου Μαρία, συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, πρόεδρος του ερασιτεχνικού σχήματος «Θεατρική Διαδρομή»,
Τσίγγανου Κατερίνα (Κυπαρισσία), πολιτικός μηχανικός,
Τσώνη Ειρήνη (Φοινικούντα), μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοινικούντας και
Χριστόπουλος Νίκος ( Βασιλίτσι), αγρότης και επαγγελματίας. 

 ***  Έδωσε το καλό μήνυμα η 2η Γιορτή Ανακύκλωσης στην Καλαμάτα
 
Πετυχημένη, παρότι επισπεύστηκε η διάρκειά της λόγω των προβλέψεων για δυσμενείς καιρικές συνθήκες, χαρακτηρίζεται από το Δήμο Καλαμάτας η 2η Γιορτή της Ανακύκλωσης, την οποία οργάνωσε σε συνεργασία με φορείς της πόλης. Η τελετή λήξης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή αντί της Κυριακής 6 του μήνα όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, συγκέντρωσε στην κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου πολύ κόσμο και ιδίως νέους, ενώ τα περίπτερα της γιορτής παρέμειναν σε λειτουργία στον πεζόδρομο της Αριστομένους μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου. Το βράδυ της Παρασκευής, στην κεντρική πλατεία, στην τελετή κληρώσεων και βραβεύσεων, κληρώθηκαν πλούσια δώρα, μεταξύ των οποίων i-pad, ποδήλατα, φακοί κ.ά., ενώ βραβεύθηκαν τα καλύτερα έργα των σχολείων που μετείχαν στο διαγωνισμό ανακύκλωσης. Ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, αφού τόνισε πως ο Δήμος είναι πρωταθλητής στην ανακύκλωση σε πανελλαδικό επίπεδο και βραβευμένος για τις επιδόσεις του, επαίνεσε τα νιάτα και τους εκπαιδευτικούς για αυτήν την επιτυχία. Επισήμανε ακόμη ότι ο Δήμος επιδιώκει τη διεύρυνση της ανακύκλωσης και την επέκτασή της σε όλη την εδαφική του περιφέρεια, καθώς και την αξιοποίηση όλων των «ρευμάτων» της, ενώ κάλεσε τους νέους να γίνουν κήρυκες της ανακύκλωσης στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον. Η τελετή βραβεύσεων και κληρώσεων έκλεισε με συναυλία από το συγκρότημα «Ντούρου Ντούρου». Η Γιορτή αποτέλεσε τόσο για το Δήμο Καλαμάτας όσο και τους συνδιοργανωτές φορείς μια σπουδαία ευκαιρία να υπενθυμίσουν σε όλους τα οφέλη της ανακύκλωσης: περιβαλλοντικά, οικονομικά, οφέλη για την υγεία του ανθρώπου, των ζώων και των φυτών. Ανακύκλωση, κομποστοποίηση για τα παραπροϊόντα των καλλιεργειών και της περιποίησης των κήπων (συνοικιακή και οικιακή), ανακύκλωση χρησιμοποιημένου μαγειρικού ελαίου, κάθε «ρεύμα» ανακύκλωσης βοηθά, όπως επισημαίνεται σχετικά, για να επιτευχθεί ο στόχος για καλύτερο περιβάλλον και υγιεινή ζωή. - 

***  Συνελήφθη 29χρονος με ναρκωτικά και κροτίδες στην Καλαμάτα         
           
Συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι, στην Καλαμάτα , από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 29χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση των Νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα βεγγαλικά.
Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι, μετά από αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 29χρονου, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:
·       Ποσότητα κάνναβης, βάρους -54,5- γραμμαρίων.
·       Φυτό κάνναβης, ύψους -5- εκατοστών.
·       Εξήντα τέσσερις (64) κροτίδες.
·       Ζυγαριά ακριβείας.
·       Κινητό τηλέφωνο.
Ο 29χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

***   Μήπως και συγκινηθεί κανείς… μέσα από το Facebook          
   
«Γιατί όλες οι ράμπες της Καλαμάτας είναι κάπως έτσι; Δεν είδα κανέναν να μιλάει για αυτή όμως... Πήρα το καρότσι στην πλάτη μου και πέρασα!»…
Η φωτογραφία μαζί με το σχόλιο «ανέβηκε» προχθές στο Facebook.
Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι το πάρκινγκ ήταν άδειο και, επειδή ήταν Κυριακή, δε χρειαζόταν κάρτα.
Τι μπορεί να πει κανείς σε αυτή τη μητέρα;   Π.Μπ.  

*** O Tonino Carotone απόψε στην Καλαμάτα (βίντεο)
      
   
Ο εκκεντρικός Bάσκος τραγουδοποιός Τονίνο Καροτόνε ή, κατά κόσμον, Αντόνιο Ντε λα Κουέστα, θα βρεθεί και πάλι στην Καλαμάτα, για μια μοναδική συναυλία.
Μετά τις αξέχαστες παρουσίες του στο Cafe Bistrot Luna Lounge το Νοέμβριο του 2010 και του 2011, επιστρέφει στην πόλη για μια εμφάνιση απόψε στις 9.00, επίσης στο χώρο του “Luna Lounge” (Αριστομένους 23, τηλ. 2721027210), στη «Στοά Βαρβουτσή».
Και αυτή τη φορά θα τραγουδήσει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο σ’ ένα “ακουστικό live”, συνοδεία της Piluka και του κιθαρίστα Ander Pelcaz del Barrio.
Video:  1.-  http://youtu.be/Giz9QMSe_7E  , .


 *** Οφειλόμενη απάντηση για είσπραξη διοδίων από Μεγαλόπολη έως Καλαμάτα

 Την απάντηση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην ερώτηση για την υποχρέωση αναστολής είσπραξης των διοδίων από Μεγαλόπολη έως Καλαμάτα, σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος. Ειδικότερα, επισημαίνει: «Η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει την υποταγή της στα εργολαβικά συμφέροντα, υπερβάλλοντας ακόμη και τις διατάξεις των λεόντειων συμβάσεων κατά του Δημοσίου και υπέρ των παραχωρησιούχων. Είναι άκρως αποκαλυπτική η απάντηση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην ερώτηση που καταθέσαμε στις 28/2/2014, με θέμα την υποχρέωση αναστολής είσπραξης των διοδίων από Μεγαλόπολη έως Καλαμάτα. Η κυκλοφορία είχε διακοπεί λόγω καθίζησης του οδοστρώματος της παλαιάς εθνικής οδού, κοντά στο Δερβένι και, άρα, σύμφωνα με τη Σύμβαση Παραχώρησης, έπρεπε να ανασταλεί η είσπραξη των διοδίων στη νέα εθνική οδό μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην παλαιά. Η Σύμβαση Παραχώρησης, στο άρθρο 23.2.3, μεταξύ των άλλων, αναφέρει ότι η αναστολή είσπραξης διοδίων δύναται σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών, όπως: -“Βλάβης δομικών στοιχείων τεχνικών έργων, που παρουσιάζουν τα έργα. -Επικίνδυνων παραμορφώσεων του οδοστρώματος των έργων”. Πρέπει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας, ο ασφαλτοτάπητας στο συγκεκριμένο σημείο είχε υποχωρήσει σε μήκος 39,5 μέτρων, βάθος 1 μέτρου και πλάτος 4 μέτρων. Μάλλον αυτό δεν αποτελεί επικίνδυνη παραμόρφωση! Η απάντηση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αποτελεί μνημείο δουλικότητας στα μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα, διότι αναφέρει χαρακτηριστικά: “Συμβατικά δεν προβλέπεται η δυνατότητα αναστολής είσπραξης των προβλεπόμενων από τη Σύμβαση Παραχώρησης διοδίων τελών, για τους λόγους που αναφέρονται στην ερώτηση”! Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου». - 

***  Φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)
  
 
Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τρίτης σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Αριστοδήμου, στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής που κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, που όπως φαίνεται προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο εσωτερικό του διαμερίσματος. 

***  Από το «Κάτω Παρτάλι» στην… Καλαμάτα          
           
Νομίζαμε ότι παράξενα πράγματα συμβαίνουν μόνο στη νέα τηλεοπτική σειρά του “Mega”, «To Κάτω Παρτάλι», μέχρι που συναντήσαμε αυτή την εικόνα σε κεντρικό δρόμο της Καλαμάτας. Ένας ιππέας αποφάσισε να κάνει την απογευματινή του βόλτα στο κέντρο της πόλης με το συμπαθέστατο τετράποδό του... το οποίο, από ό,τι βλέπουμε, συμπεριφέρεται σωστά και στους φωτεινούς σηματοδότες.
Δε γνωρίζουμε, όμως, αν ο ΚΟΚ για τον ιππέα προβλέπει καπέλο jockey ή κράνος...  Κ.Γαζ.  
 
*** Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε ηλικιωμένη στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)
  
 Ατύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί , όταν αυτοκίνητο κινούμενο στην οδό Αρτέμιδος τραυμάτισε ηλικιωμένη που προσπαθούσε να διασχίσει το δρόμο στο ύψος τους 4ου Γυμνασίου. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο και αυτή την ώρα η ηλικιωμένη διακομίζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας . - 
 
***   Η χαρά και η λύπη
            Έπειτα από μια μεγάλη χαρά, έρχεται μια λύπη. Αυτή είναι η νομοτελειακή πορεία των πραγμάτων και από αυτή δεν κατάφερε να ξεφύγει ούτε η χώρα μας. Και υποθέτω πως αντιληφθήκατε σε τι αναφέρομαι, αλλά αν δεν μπήκατε στο πνεύμα, θα διευκρινίσω πως η αναφορά μου σχετίζεται με τα όσα συνέβησαν με τον κ. Μπαλτάκο, άτομο το οποίο έχαιρε της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.
Έτσι, πάνω που αρχίσαμε να πανηγυρίζουμε για τα αποτελέσματα της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής όσον αφορά στην εφαρμογή του μνημονίου, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στην Αθήνα και να ακούγονται διθυραμβικά λόγια για το πώς κατάφερε η Ελλάδα να σταθεί γρήγορα στα πόδια της, συνυπολογιζόμενης της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, έγινε αυτό που έγινε και κατευθείαν χάθηκε το χαμόγελο και οι πανηγυρισμοί ξεχάστηκαν.
Δε θα σταθώ στο αν ο κ. Μπαλτάκος είναι δηλωμένος αντικομμουνιστής ή όχι, ή ότι συνομιλούσε, με άνεση, όπως φάνηκε από το σχετικό βίντεο, με τους βουλευτές της «Χρυσής Αυγής». Η οικειότητά του με αυτούς είναι, νομίζω, το ζητούμενο. Δε γνωρίζω αν ο αποπεμφθείς γραμματέας της κυβέρνησης τρέφει και φιλικά αισθήματα προς τους συγκεκριμένους βουλευτές, αλλά σίγουρα είχε απασχολήσει, όχι μόνο την κοινή γνώμη στο παρελθόν, αλλά και το εσωτερικό της Ν.Δ., είτε με τις τοποθετήσεις του για τα δικαιώματα των μεταναστών, είτε με την πρόταση για την εισαγωγή στις ανώτατες σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων μόνον Ελλήνων το γένος, είτε με τον αυτοπροσδιορισμό του ως γεννημένου «αντικομμουνιστή», είτε και με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε στην απόρριψη του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.
Το ζήτημα είναι αν ο κ. Μπαλτάκος είχε το δικαίωμα να λέει ό,τι λέει και, μάλιστα, με τις συγκεκριμένες εκφράσεις. Υπό αυτές τις συνθήκες θεωρώ ότι ήταν η κερκόπορτα της κυβέρνησης και, κατά συνέπεια, δε θεωρούνται άστοχες οι αναφορές που έγιναν περί ακροδεξιού θύλακα.
Επίσης, δε γνωρίζω αν και κατά πόσο ο κ. Μπαλτάκος ήταν εξουσιοδοτημένος να μιλά για τέτοια θέματα και να «δίνει στεγνά» τον πρωθυπουργό ή τους υπουργούς Δένδια και Αθανασίου για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Ο ίδιος πιθανόν να εκτίμησε πως δεν κινδύνευε, αλλά η πραγματικότητα τον διέψευσε.
Ίσως και να ένιωθε μια κάποια υπεροχή, λόγω του πόστου του, αλλά τελικά έπεσε ο ίδιος θύμα της υπερβολικής του σιγουριάς. Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι ότι με τις ενέργειές του κατάφερε να προκαλέσει ένα νέο κύμα εσωστρέφειας.
του Χάρη Χαραλαμπόπουλου    ,   harhar@tharrosnews.gr
***   Την...πραγματικότητα να λαβώσω          
          Αγαπητή αναγνώστρια και αναγνώστη του κειμένου,  αφού δεν έχουμε τον τρόπο να υπερβούμε τη θλιβερή πραγματικότητα των τελευταίων ημερών, κλείνουμε τα μάτια και απολαμβάνουμε έναν καθαρτήριο ψαλμό από τον Ρωμανό τον Μελωδό. Εξάλλου, τελευταίοι Χαιρετισμοί προχθές και οι πασχαλιές προβάλλουν φορτωμένες με τα μοβ μεθυστικά αρώματά τους.
Συνεχίζουμε, μετά το διάλειμμα, σ' αυτά που είχαμε προετοιμάσει να σας πούμε: Παλιά "άνοιγαν" τα σπίτια στο τέλος Μαρτίου και τα «μάζευαν» στο τέλος Οκτωβρίου. Η ενδιάμεση περίοδος στην Ελλάδα, είναι –κακά τα ψέματα –χαρά Θεού.
Τι κι’ αν βρέξει λίγο ή φυσήξει βοριάς το βραδάκι, τι κι’ αν κάποια νύχτα θες «κάτι να ρίξεις» στην πλάτη σου ή κουβερτούλα στο κρεβάτι σου, ο καιρός είναι πια με το μέρος σου και το τραγούδι «τι έχει ο φτωχός να φοβηθεί, σπίτι ο ουρανός όπου σταθεί», ισχύει απόλυτα!
Όπως και εκείνο το υπέροχο του Μάνου Ελευθερίου «κι’ απ’ τα μισά του μήνα Μάρτη στον κόσμο ετούτο είναι φορές που πάει κανείς και δίχως χάρτη» - από τον «Άγιο Φεβρουάριο» του Δήμου Μούτση.
Τώρα θα μου πείτε ωραία όλα αυτά –αλλά περνάμε ζόρια και δεν έχουμε μυαλό ούτε για γαλάζιους ουρανούς και πελάγη, ούτε για μέρες μεγάλες φωτεινές και ξεκούραστες, ξαπλωμένες πάνω σε αιώρες δεμένες σε μιαν ελιά από τη μία και σ’ ένα πεύκο που να ευωδιάζει ρετσίνι από την άλλη.
Ένα παραμύθι, δηλαδή, που κάποιες στιγμές σου μοιάζει δύσκολο να το αποδεχτείς με την καρδιά σου σαν «δικό σου», γιατί τα λάθη των διαχειριστών της εξουσίας έχουν μεταμορφώσει αυτόν τον παράδεισο σε μια χώρα γεμάτη προβλήματα και πόνο, ασχήμια και αδιέξοδα. Πρέπει να προσπάθησαν πολύ.
 «Τι κάνουν τα παιδιά» ρώτησε η μία κυρά την άλλη, εκεί στην έξοδο της πολυκατοικίας. «Δόξα τω Θεώ μια χαρά είναι – αλλά άνεργοι και οι τρεις, δεν ξέρω πια πόσο θ’ αντέξουμε».
Και ο φίλος ταξιτζής της πλατείας μιλούσε με το γιό του που, Παρασκευή βράδυ, θα πήγαινε να δουλέψει σ’ ένα μπαρ, 11 ώρες για 30 ευρώ. «Την ορθοστασία να προσέχεις» είπε και ξανάπε ο πατέρας οδηγώντας, «μην είσαι συνέχεια όρθιος».  Και μετά μου έλεγε για το γιό ενός γνωστού του που δουλεύει μάγειρας για τρία ευρώ την ώρα –αν υπάρχει δουλειά, τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές. Κανείς δεν έχει καταλάβει πόσο βαθειά έχει πονέσει αυτή η «ύφεση», η «κρίση», τα «μνημόνια» - όλο αυτό το απεχθές πακέτο. Και κανείς δεν προτείνει τίποτα.
Ακόμα και τώρα, όμως, ακόμα και σ’ αυτή την κατάντια, Απρίλιος του 2014, η χάρη είναι πλούσια και σε αναγκάζει να ελπίζεις. Εγώ λέω πως οφείλουμε να βρούμε λύσεις για να ζήσουμε ευτυχισμένοι, τώρα, γρήγορα, άμεσα: Να ζήσουμε τον Απρίλη τον ξανθό και τον Μάη τον μυρωδάτο με  δύναμη, όπως τους αξίζει. Να ξεφύγουμε από την παγίδα.  Του Αντώνη Πετρογιάννη
 
***   Ε, λοιπόν, όχι! Δεν συμμετέχω στα παιχνίδια σας αυτή τη φορά
   Είχα μια ελπίδα ότι σε αυτές τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου, ιδιαίτερα τις αυτοδιοικητικές, οι «άρχοντές» μας και ιδιαίτερα αυτοί που θέλουν να γίνουν «άρχοντές» μας θα είχαν βάλει λίγο μυαλό. Θα είχαν πάρει δηλαδή τα μαθήματά τους από τα αποτελέσματα προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων – δικά τους ή συναδέλφων τους -, κυρίως από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που κυριαρχεί στην πλειοψηφία του κόσμου, που όχι απλώς βγάζει πολιτικό αρνητισμό, αλλά επιθετικό. Αυτοί όμως τίποτα. Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να τους αλλάξει την πορεία που έχουν χαράξει. Και συνεχώς αποδεικνύουν με ίντριγκες, δολοπλοκίες, πανηγυρικές συμφωνίες που στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση αναθεμάτιζαν, ότι το μόνο που έχει σημασία είναι η εξυπηρέτηση και υλοποίηση των δικών τους προσωπικών συμφερόντων, με απώτερο σκοπό την οικονομική ή «επαγγελματική» τους επιβίωση ή το λιγότερο την ικανοποίηση των υπέρμετρων φιλοδοξιών τους. Κάποιοι, θα με κρίνετε ως αφοριστική. Είμαι όμως; Μπορεί και ναι. Και προφανώς κάποιες εξαιρέσεις θα υπάρχουν. Ωστόσο, είναι τόσο λίγες που δεν κάνουν τη διαφορά ή σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν οι «επαγγελματίες» να επιβιώσουν αυτές οι λίγες. Με μια προσεκτική ματιά στο εκλογικό τοπίο που διαμορφώνεται, όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται: Υποψήφιοι που έβριζαν και «ξεκατινιάζονταν» με τον τάδε υποψήφιο, τώρα περπατάνε αγκαλιά, γιατί αυτή τη φορά είδαν ότι έχουν «κοινούς» στόχους. Υποψήφιοι που δεν τους έκατσε η μια καρέκλα, αναζητούν την επόμενη διαθέσιμη και με υπόγειους μηχανισμούς τη διεκδικούν για να μην προλάβει κανένας άλλος. Συναδελφικά μαχαιρώματα συνυποψηφίων, για την πολιτική επικράτηση του ισχυρότερου «μηχανορράφου». Αν συνεχίσω να αναφέρω παραδείγματα, δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι το εκλογικό Σώμα (δυστυχώς όχι στο σύνολό του), έχει αρχίσει να βλέπει πια όλα αυτά που συμβαίνουν. Φίλη, καθόλου άσχετη με τα τεκταινόμενα στη Μεσσηνία, μου έλεγε χθες ότι τα τελευταία χρόνια συνειδητά δεν έχει πάει ούτε μια φορά στις κάλπες. Και με όλα όσα βλέπει, μόνο να την πείσουν για το αντίθετο δεν καταφέρνουν οι «σωτήρες» μας. Και επειδή, οι «σωτήρες» μας δεν έχουν όρια πουθενά, ξέρετε τι λένε ακόμα και γι’ αυτή την πολιτική στάση; Μετράνε αν η αποχή, το άκυρο ή το λευκό, λειτουργεί υπέρ των δικών τους συμφερόντων και κατά των αντιπάλων τους. Ε. λοιπόν, αυτή τη φορά, δεν έχω κι εγώ καμία όρεξη να δώσω μεροκάματο και επαγγελματική αποκατάσταση, σε κανέναν. - 
 
*** Δημοσκόπηση της GPO για τις περιφερειακές εκλογές
 Σε εξέλιξη είναι από χθες δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για τις περιφερειακές εκλογές. Στη δημοσκόπηση τίθενται ερωτήματα για το πώς κρίνουν οι πολίτες το έργο του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και ποια είναι η γνώμη τους για αυτόν, ενώ «μετριούνται» και 4 από το ΠΑΣΟΚ, με το ερώτημα να έχει ως εξής: «Ποιον πιστεύετε ότι πρέπει να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές; Τη Νάντια Γιαννακοπούλου, τον Γιώργο Δέδε, τον Ανδρέα Πουλά ή την Κατερίνα Φαρμάκη;». Επίσης, μετριέται ο Οδυσσέας Βουδούρης, για το ποια γνώμη έχουν οι πολίτες για αυτόν, ενώ ερωτώνται οι πολίτες για τη γνώμη τους για τον Νίκο Γόντικα, τον Δημήτριο Δολτσινιάδη και τον Γιάννη Μανώλη. Στη δημοσκόπηση τίθεται και το ερώτημα για το εάν πρέπει η Ν.Δ. να στηρίξει τον Πέτρο Τατούλη. Ακόμη, γίνεται η ερώτηση: «Αν την Κυριακή είχαμε εκλογές, ποιον θα ψηφίζατε; Τον Οδυσσέα Βουδούρη, τη Νάντια Γιαννακοπούλου, τον Νίκο Γόντικα, τον Γιώργο Δέδε, τον Γιάννη Μανώλη, τον Πέτρο Τατούλη ή την Κατερίνα Φαρμάκη;». Ερώτηση γίνεται και για το κόμμα που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, αλλά και για το κατά πόσο είναι σίγουροι για τον υποψήφιο που θα ψηφίσουν στις περιφερειακές και τις ευρωεκλογές. - 
 
***  Μεσσηνία και Κορινθία κρίνουν τις εκλογές στην Πελοπόννησο          
           
Αλλαγές στον αριθμό περιφερειακών συμβούλων 
 Αλλαγές στον αριθμό περιφερειακών συμβούλων στις εκλογικές περιφέρειες της χώρας προκύπτουν με βάση τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα τα οποία καταγράφηκαν κατά την απογραφή του 2011.
Κατά τις εκλογές του Μαΐου για την ανάδειξη αιρετών στις Περιφέρειες υπάρχουν διαφοροποιήσεις, κυρίως, στην κατανομή των περιφερειακών συμβούλων που θα εκλεγούν, σε σχέση με τις τοπικές εκλογές του 2010, οι οποίες είχαν διεξαχθεί βάσει των πληθυσμιακών κριτηρίων της απογραφής του 2001.
Με εξαίρεση την Κρήτη, στις υπόλοιπες 12 Περιφέρειες λόγω αύξησης ή μείωσης του πληθυσμού ανατρέπονται τοπικά, πολιτικές ισορροπίες, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Έτσι, ήδη τα επιτελεία των κομμάτων έχουν πάρει... χαρτί και μολύβι, κάνοντας υπολογισμούς με δεδομένο ότι αλλού «χάνονται» περιφερειακοί σύμβουλοι και αλλού ενισχύονται σε αριθμό.
Η μόνη Περιφέρεια εκ των 13 της χώρας στην οποία δεν επέρχονται αλλαγές είναι της Κρήτης, ενώ η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η μόνη εξ όσων έχουν τροποποιήσεις στην οποία παρατηρείται μείωση στο σύνολο των περιφερειακών συμβούλων της - από 51 που ήταν πριν, ορίζονται σε 41 λόγω μείωσης πληθυσμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» (άρθρο 113 του Ν. 3852/2010) το Περιφερειακό Συμβούλιο αποτελείται από 41 μέλη σε Περιφέρειες με πληθυσμό ως 300.000 κατοίκους, 51 μέλη σε Περιφέρειες με πληθυσμό από 300.001 ως 800.000 κατοίκους, 71 μέλη σε Περιφέρειες άνω των 800.000 κατοίκων.
Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, καθορίστηκε ο αριθμός περιφερειακών συμβούλων «κάθε εκλογικής Περιφέρειας του άρθρου 136 του Ν. 3852/2010 με βάση τον de facto πληθυσμό της, όπως προκύπτει από την τελευταία απογραφή». Χρησιμοποιήθηκαν τα αποτελέσματα του «Πραγματικού πληθυσμού» (de facto), δηλαδή του αριθμού των ατόμων που βρέθηκαν παρόντα κατά την ημερομηνία αναφοράς της απογραφής του 2011.
  Οι διαφοροποιήσεις
Mε βάση τα οριζόμενα στην απόφαση αυτή (ΦΕΚ Β΄, αρ. φύλλου 647/17 Μαρτίου 2014), παραθέτουμε τις διαφοροποιήσεις που επέρχονται σε σχέση με τις προηγούμενες τοπικές εκλογές ως προς τον αριθμό των περιφερειακών συμβούλων στην Πελοπόννησο:
Συνολικά 51 σύμβουλοι. Μειώνονται σε 8 από 9 οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αργολίδας και αυξάνονται σε 13 από 12 οι σύμβουλοι Κορινθίας. Παραμένουν ως έχουν οι της Αρκαδίας (8), της Λακωνίας (8) και της Μεσσηνίας (14).
 
*** ~   Η  φυλή  ΚΑΛΑΣ  στο  Πακιστάν  έχει  ρίζες  από τον Μ. Αλέξανδρο  δηλ.  Ελληνικές , και  ζούνε σε  βουνά  υψομέτρου  άνω  των  2000 μέτρων , χωρίς  εύκολη  πρόσβαση με  συγκοινωνιακά  μέσα , σε  απόκρημνα  βουνά  και  χαράδρες , και  ζούν  κυρίως  με την κτηνοτροφία  και με πολύ  μικρά  γεωργία   .-  Οι  μουσουλμάνοι τους  ονομάζουνε καφίρ  = άπιστους ή  καφίρος που  για τη  φυλή "Καλάς " θεωρείται  , ίσως  κακός  , βρισιά .-  Αγαπούν  ιδιαίτερα  τους  Έλληνες  , είναι  πολύ  φιλόξενοι  Ιδιέτερα  για  το  άκουσμα  Γιουννάν = Έλληνας .-
 

*** Αποκαλύψεις Τράγκα: Όταν ο Σαμαράς μου παρέδιδε απόρρητα έγγραφα για εθνικά θέματα (Βίντεο)
 
 Ο Γ. Τράγκας για την απαγόρευση δημοσιοποίησης
Video  :  http://youtu.be/LcfAFk7P6Vk  , .-

***   ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;
12884278185_36a266e5d7_o

Με κατασκοπευτικά και οπλισμένα μαχητικά ξανά οι Τούρκοι στο Αιγαίο !
12884278185_36a266e5d7_o
Μπορεί κάποιοι να χάρηκαν που το αμερικάνικο ζήτησε από το Τούρκικο Επιθετικό Ελικόπτερο να μην πετάξει προς το μέρος που έπλεε το USS  …:Κάποιοι άλλοι έκαναν λόγο ακόμη και για αντιαεροπορική ομπρέλα  με την οποία  οι Αμερικανοί  σκεπάζουν δήθεν το Αιγαίο !

Πριν όμως  αλλάξουν οι αναρτήσεις στα ειδικά του χώρου sites οι Τούρκοι επέστρεψαν οπλισμένοι στο Αιγαίο και εμείς προσπαθούμε να βρούμε δικαιολογίες .
Τι να πούμε και τι σχολιάσουμε …κάποια ΜΜΕ που ανήκουν σε μεγαλομετόχους και μεγάλο εργολάβους ποιούν την νήσσα ή κάνουν την παλαβή  και δεν αναφέρουν το παραμικρό,αντίθετα κάνουν μέγα θέμα το θέμα Μπαλτάκου …Τυχαία φτάσαμε εδώ ; 
6R7Vb9Η αλήθεια όμως είναι εδώ και εμείς την Καταγράφουμε :
Δύο κατασκοπευτικά CN-235 με τις γνωστές πλέον δυνατότητες πετάνε ώρες στο Αιγαίο και προβαίνουν σε κατάφορες Παραβιάσεις-Παραβάσεις  ,μαχητικά τέσσερα τον αριθμό  με το ένα ζεύγος οπλισμένα αλλά και Επιθετικό ελικόπτερο προφανώς απο Πολεμικό Πλοίο φρεγάτα , προέβησαν συνολικά σε 15 Παραβιάσεις -Παραβάσεις και δεν ήταν εκεί κάποιο Αμερικάνικο να το διώξει !
Ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν και αναχαίτισαν -αναγνώρισαν τα Τούρκικα και μέχρι εκεί !
 ***  ΑΝΑΒΕΙ ΦΩΤΙΑ!!!ΗΠΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΡΩΣΙΑΣ!!!!ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΜΕ 5.000 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ!!!!
Το θέμα της Ουκρανίας, ή συγκεκριμένα της νοτιοανατολικής Ουκρανίας φαίνεται πώς τώρα αρχίζει. Η Ρωσία μετά τις εξεγέρσεις σε Χάρκοβο, Ντόνετσκ και Λούγκανσκ απο Ρωσόφωνους πολίτες που ύψωσαν τη ρωσική σημαία σε κυβερνητικά κτίρια έθεσαν σε επιφυλακή μεγάλες τους δυνάμεις, ενώ οι ΗΠΑ αποφάσισαν να ενισχύσουν την Πολωνία, πέραν των μαχητικών αεροσκαφών και με μία ταξιαρχία 5.000 πεζοναυτών.
Η Πολωνία έχει ζητήσει τη στήριξη του ΝΑΤΟ με δυνάμεις 10.000 στρατιωτών μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και τη συγκέντρωση ισχυρών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία, κάτι που έχει εκληφθεί από τη Δύση ως προετοιμασία  επέμβασης της Μόσχας στη νοτιοανατολική Ουκρανία.
Αλήθεια είναι πώς το ενδεχόμενο αυτό είναι πολύ πιθανό, αν οι Ρωσόφωνοι με δημοψήφισμα τους θελήσουν να αυτονομηθούν και να ενωθούν με τη Ρωσία, όπως έγινε με την Κριμαία, και από την πλευρά της «κυβέρνησης» Κιέβου επιχειρηθεί να στηθούν προβοκάτσιες ανάλογες με αυτές στην πλατεία Μειντάν.
Σε αυτή την περίπτωση η Μόσχα είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τον Ρωσόφωνο πληθυσμό στις περιοχές που αποτελεί άλλωστε την πλειονότητα των κατοίκων.
Μετά λοιπόν τα γεγονότα της Κριμαίας, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Τσάκ Χέιγκελ, μία ταξιαρχία από αυτές που είχαν αποσύρει οι ΗΠΑ από την Ευρώπη επανέρχεται. Και όπως φαίνεται, θα αναπτυχθεί στην Πολωνία απέναντι στις Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.
Οι ΗΠΑ θέλουν να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους στις χώρες «δορυφόρους» προκειμένου να δείξουν πώς αντιστέκονται στα σχέδια της Μόσχας. Γιατί, για κάτι τέτοιο πρόκειται, αφού γνωρίζουν πώς δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν σε καμία περίπτωση τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες θα μπορούσαν να καταλάβουν την Ουκρανία σε μερικές ώρες. 
Την ίδια στιγμή, αίτηση για ρωσικό διαβατήριο που θα τους επιτρέψει την ένταξη στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταθέσει περισσότεροι από 8.000 Ουκρανοί στρατιώτες που υπηρετούν στην περιοχή της Κριμαίας.
 «Ήδη έχουμε αναθέσει σε 3.000 στρατιώτες νέα καθήκοντα και προχωρούμε στην ταχεία προσαρμογή τους στο ρωσικό στρατό» δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.
‘Όπως φαίνεται, σύντομά το ίδιο θα γίνει και σε άλλες περιοχές της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, όπως το Ντόνετσκ, αφού ήδη οι δυνάμεις ασφαλείας της περιοχής επιτρέπουν ή κάνουν τα στραβά μάτια στην ύψωση της ρωσικής σημαίας σε κυβερνητικά κτίρια από Ρωσόφωνους. Κάτι που είχε συμβεί και στην Κριμαία.
 ***  Π. Τατούλης: «Το 2021 θέλουμε να βλέπουμε στην Πελοπόννησο έργα υποδομής ύψους 1,5 δισ.» (φωτογραφίες και βίντεο)          
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Με μήνυμα «για να μείνουν τα παιδιά μας στον τόπο μας» έκανε απολογισμό έργου και παρουσίασε το όραμά του για τη νέα 5ετία
«Στόχος μας, μέχρι το 2021, να κοσμούν την Πελοπόννησο υποδομές προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ. Η Πελοπόννησος θα έχει αλλάξει για πάντα. Το έργο μας εγγύηση για το μέλλον. Εξαρχής ο στόχος μας ήταν ξεκάθαρος: να φτιάξουμε τη δική μας τοπική οικονομία. Μια ισχυρή δυνατή οικονομία, τη μόνη ρεαλιστική ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Μια δυνατή οικονομία, που θα δημιουργούσε δικές της συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας για τους ανθρώπους της» τόνισε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στον απολογισμό του για το έργο που παρήχθη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την τριετία 2011 – 2014, στη διάρκεια μιας μεγάλης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη.
Ο κ. Τατούλης έκανε αναλυτικό απολογισμό του έργου της Περιφερειακής Αρχής, ενώ παρουσίασε και τους νέους άξονες για την 5ετία που θα ξεκινήσει μετά τις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου.
Με βασικό μήνυμα «για να μείνουν τα παιδιά μας στον τόπο μας», παρουσίασε τις πέντε αρχές της πολιτικής του, που είναι: εξωστρέφεια, αποτελεσματικότητα, διαφάνεια, ανεξαρτησία και ηγεσία, ενώ ανέλυσε κάθε τομέα χωριστά.
Στη χθεσινή εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, οι δήμαρχοι Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης και Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, αλλά και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Χρίστος Ριζάς, το ενδιαφέρον του οποίου για τη θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειαρχη Μεσσηνίας, στο ψηφοδέλτιο του κ. Τατούλη, δε φαίνεται να έχει ατονήσει. Απούσα, από την εκδήλωση, ήταν η κα Ελένη Αλειφέρη, η οποία είχε «ανακοινωθεί» από τον κ. Μαντά, εν αγνοία του κ. Τατούλη, ως υποψήφια αντιπεριφερειάρχης του στη Μεσσηνία.
Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου κατακλύστηκε από κόσμο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο, όπου είχαν στηθεί βιντεοπροβολείς.
  Η ώρα του απολογισμού
«Σήμερα ήρθε η ώρα του απολογισμού. Ήρθε η ώρα να κοιτάξω στα μάτια εσάς, τους πολίτες της Πελοποννήσου, και να παρουσιάσω τα πεπραγμένα της προηγούμενης τριετίας. Να δούμε ποιους στόχους πετύχαμε και, βέβαια, να συζητήσουμε μαζί το σχεδιασμό μας για την επόμενη περίοδο. Το σχεδιασμό που πλέον στηρίζεται σε μετρήσιμα αποτελέσματα. Αυτά αποτελούν τα εχέγγυα για τη ρεαλιστικότητα των νέων στόχων μας. Όχι κούφιες υποσχέσεις που ξεχνιούνται την επόμενη μέρα των εκλογών. Εμείς κάνουμε πράξη όσα υποσχόμαστε. Το έργο μας είναι η εγγύηση για το αύριο.
Μέσα στο ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον των τεσσάρων τελευταίων χρόνων, για όσα δεσμευτήκαμε, πετύχαμε. Πετύχαμε περισσότερα ακόμα και από αυτά που υποσχεθήκαμε. Αξιοποιήσαμε, μέχρι και το τελευταίο ευρώ, τους πόρους που διαχειριστήκαμε. Αποδείξαμε ότι στις δεκαετίες των παχιών αγελάδων και των γεμάτων κορβανάδων έλειπε το όραμα, ο σχεδιασμός και η τεχνοκρατική προσέγγιση για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που ταλαιπωρούσαν τον τόπο. Εμείς, με τα λίγα, κάναμε πολλά. Και όπου δεν υπήρχαν διαθέσιμα κονδύλια, εμείς διεκδικήσαμε. Πείσαμε για το σχέδιό μας και βρήκαμε χρήματα για να υλοποιήσουμε το έργο μας» τόνισε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι σήμερα η Πελοπόννησος έχει τοπική οικονομία με δικά της χαρακτηριστικά, ενώ είναι η νέα δύναμη στις περιφερειακές οικονομίες της χώρας.
  «Βγήκαμε πρώτοι από την κρίση»
«Εμείς είμαστε οι μεσσίες του εαυτού μας. Τα μεγάλα λόγια και οι κενές υποσχέσεις ανήκουν στο παρελθόν» δήλωσε ο περιφερειάρχης για την προσπάθεια ανάκαμψης του τόπου και πρόσθεσε ότι η Πελοπόννησος προηγείται στην έξοδο της χώρας από την κρίση.
«Κανένα έργο – φάντασμα δεν υπάρχει πλέον στην Πελοπόννησο και αυτό δεν ήταν αυτονόητο» σημείωσε ο περιφερειάρχης σε ό,τι αφορά τα προηγούμενα κοινοτικά προγράμματα, τα οποία, αν και πιο «πλούσια», δεν αξιοποιήθηκαν όπως θα έπρεπε, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι πλέον η απόλυτη διαφάνεια και η ομαλή εξέλιξη χαρακτηρίζει όλα τα έργα, αφού έχουν γίνει μόνο δύο προσφυγές σε εκατοντάδες δημοπρατήσεις έργων.
«Φέραμε το ΕΣΠΑ στις πρώτες θέσεις, από την προτελευταία που το παραλάβαμε», επισήμανε ο κ. Τατούλης, απορρίπτοντας αλλοθικές αιτιάσεις του παρελθόντος. «Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι μας εγκαλούν όχι για όσα δεν κάναμε, αλλά για την ικανότητά μας, για όσα κάναμε και πετύχαμε, όπως χαρακτηριστικά συμβαίνει με το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο αποτελεί πιλότο για τη χώρα.
Ανήκουμε στην εξελιγμένη Δύση και όχι στο Νότο της Μαφίας και της Καμόρας», δήλωσε εμφατικά ο κ. Τατούλης για το σεβασμό και την πιστή τήρηση της νομιμότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ειδικά στο στόχο να καταστεί η Πελοπόννησος Περιφέρεια της αειφορίας, που σημαίνει ολοκληρωμένη προστασία του περιβάλλοντος.
Η Μυθική Πελοπόννησος έχει γίνει της μόδας, είναι η κοινή διαπίστωση των διεθνών φορέων του τουρισμού, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, μετά τις στοχευμένες και συνδυασμένες ενέργειες της Περιφέρειας προώθησης και ανάπτυξης του τουριστικού της προϊόντος.
Δίνουμε νέα ώθηση στην επιχειρηματικότητα μέσα από το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης, δήλωσε, επενδύοντας στην καινοτομία και την έξυπνη εξειδίκευση, τις βασικές αρχές της νέας προγραμματικής περιόδου, στηρίζοντας παράλληλα τα συνεργατικά σχήματα.
Εγγυόμαστε την ολοκλήρωση και τη λειτουργική αρτιότητα όλων των υποδομών του αγροτικού τομέα, τόνισε ο περιφερειάρχης και έθεσε σε προτεραιότητα την εξωστρέφεια και την υπεραξία ως την κοινή συνισταμένη της στρατηγικής για την αύξηση του εισοδήματος του αγρότη.
Η πολιτική ρευστότητα στη χώρα δεν αφήνει περιθώρια να πάρουμε αποφάσεις ανέμελες, γιατί οι συνέπειές τους θα είναι τεράστιες, δήλωσε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε: «Σήμερα αποφασίζουμε για το δικό μας μέλλον. Το μέλλον της δικής μας Περιφέρειας. Το μέλλον της Πελοποννήσου. Το μέλλον του τόπου και των ανθρώπων του».
  Ανεργία
Ο κ. Τατούλης έκανε εκτενείς αναφορές σε όλους τους τομείς, ενώ ξεχώρισαν ζητήματα που αφορούν νέες θέσεις εργασίας και έργα υποδομής.
Σε ό,τι αφορά τον τομέα της εργασίας, ανέφερε ότι οι δουλειές θα επιστρέψουν σύντομα στον τόπο μας.
Και έκανε λόγο για:
-6.000 νέες θέσεις εργασίας που θα έχουν προκύψει μέσα στην προσεχή πενταετία γύρω από τα πέντε κτηνοτροφικά πάρκα που ξεκίνησαν να φτιάχνονται.
-2.500 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μέσα στο καλοκαίρι του 2015 από την ανάπτυξη του τουρισμού και των τουριστικών υποδομών που είναι σε εξέλιξη.
-10.000 ή και περισσότερες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν συνολικά στην κατασκευή των έργων υποδομής, οι περισσότερες από τις οποίες, όπως σημείωσε, έχουν ήδη δημιουργηθεί.
-600 πολίτες θα εργαστούν κατά την κατασκευή των εγκαταστάσεων διαχείρισης στερεών αποβλήτων και με την ολοκλήρωσή τους θα προκύψουν 200 άμεσες και πολλές εκατοντάδες έμμεσες θέσεις εργασίας.
-Το εισόδημα του αγρότη της Πελοποννήσου τα επόμενα χρόνια θα ενισχυθεί πολύ περισσότερο.
-Προωθήθηκε, με την έννοια της κοινωνικής οικονομίας, η δημιουργία 1.287 νέων θέσεων εργασίας (81,46% του αρχικού στόχου) σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
  Σκουπίδια
Ξεχωριστή και εκτενής αναφορά έγινε στο θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων. Μεταξύ άλλων, ο κ. Τατούλης, τόνισε: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, που ήταν μια από τις πιο προβληματικές περιοχές της Ευρώπης στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, γίνεται πλέον πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης. Το έργο θα έχει άμεση θετική επίδραση στον τουρισμό (ειδικά από τις προηγμένες περιβαλλοντικά ευρωπαϊκές χώρες), τη Νέα Ποιοτική Γεωργία και τη Δημόσια Υγεία.
Εξασφαλίζουμε ουσιαστική λύση σε ένα καυτό ζήτημα που κανείς δεν ήθελε να αγγίξει για δεκαετίες. Σε 18 μήνες από σήμερα η Πελοπόννησος θα διαθέτει σύγχρονες, ευρωπαϊκού επιπέδου εγκαταστάσεις επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, με πρόληψη, ανακύκλωση και αξιοποίηση αντί της ανεξέλεγκτης διάθεσης, γεγονός που θα την καθιστά πρωτοπόρα σε όλη τη χώρα. Το έργο αποτελείται από τρία υπερσύγχρονα εργοστάσια, που θα είναι επισκέψιμα στο κοινό και ιδιαίτερα για τα σχολεία, ώστε να αποτελούν χώρους περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 154 εκ. ευρώ, από τα οποία τα 66 εκ. ευρώ είναι εξασφαλισμένα από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα 88 θα προέλθουν από ιδιωτικά κεφάλαια του αναδόχου και τραπεζική χρηματοδότηση. Αποτελεί αναμφίβολα το έργο – σημαία της πρώτης τριετίας.
Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα μοντέλο που εφαρμόζεται πλέον ως πρότυπο και σε άλλες Περιφέρειες. Το αμέσως επόμενο διάστημα ο ανάδοχος του έργου θα αναλάβει και την προσωρινή διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Οι πόλεις και τα χωριά της Πελοποννήσου θα μείνουν από εδώ και στο εξής καθαρά, ενώ οι πολίτες θα πληρώνουν λιγότερα τέλη, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις η μέχρι σήμερα διαχείριση ήταν υπερβολικά κοστοβόρα».
  Κοινωνική ομπρέλα
Άλλο μεγάλο κεφάλαιο αποτέλεσε η κοινωνική πολιτική, με τον περιφερειάρχη να σημειώνει ότι έχουν εξασφαλισθεί 60 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την ανακούφιση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων της Περιφέρειας.
«Πείσαμε τους αρμόδιους Ευρωπαίους Επιτρόπους να αναγνωρίσουν ότι στη χώρα μας υπάρχουν Ευρωπαίοι πολίτες που δε ζουν απλώς σε κατάσταση φτώχειας, αλλά αντιμετωπίζουν κίνδυνο για τη ζωή τους. Δεν μπορεί η Πολιτεία να αδρανεί και να στηριζόμαστε μόνον στον εθελοντισμό για την κοινωνική ομπρέλα προστασίας των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Η Περιφέρεια πρέπει να είναι παρούσα και ο εθελοντισμός να δημιουργεί την υπεραξία.
Οι επίτροποι ανταποκρίθηκαν θετικά και μας έδωσαν το πράσινο φως για τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικών δομών, που θα αποτελείται από κοιτώνες για άστεγους και άπορες οικογένειες, καντίνες για παροχή τροφής, κέντρα βοηθείας για εξασφάλιση ρουχισμού και σχολικού εξοπλισμού, Κέντρα Κοινότητας μιας στάσης (one stop shops) για την παροχή υπηρεσιών φροντίδας, αλλά και δράσεις επανένταξης των περιθωριοποιημένων συμπολιτών μας στο πλαίσιο κοινωνικών επιχειρήσεων.
Η δημιουργία αυτών των δομών και η διαχείριση των 60 εκατομμυρίων είναι το στοίχημά μας για την επόμενη περίοδο, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι δε θα γίνουμε στο μέλλον μάρτυρες προσωπικών τραγωδιών συμπολιτών μας σε απόγνωση», υπογράμμισε.
Ανακοίνωσε, δε, τη θέσπιση θέσης αντιπεριφερειάρχη με αρμοδιότητα τα ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας των ατόμων με ειδικές ανάγκες, ενώ παρατήρησε ότι έχει ωριμάσει ο σχεδιασμός για τη δημιουργία 10 κέντρων φιλοξενίας κακοποιημένων και εγκαταλελειμμένων παιδιών.
  Μεσσηνία
Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, ο κ. Τατούλης τη χαρακτήρισε ως τον τόπο των μεγάλων επενδύσεων, τη Νότια Πύλη της χώρας, αλλά και εν δυνάμει κομβικό σημείο στις μεταφορές από την Ασία στην Ευρώπη.
«Η Μεσσηνία αποτελεί για εμάς την ατμομηχανή της τοπικής οικονομίας που δημιουργούμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», επισήμανε και αναφέρθηκε στα εξής έργα:
-Η επαρχιακή οδός Ριζόμυλος - Κορώνη, στο τμήμα Γέφυρα Τζάνε - Έξοδος Καλαμακίου, προϋπολογισμού 25.2 εκ. ευρώ, κατασκευάζεται.
-Έργα οδοποιίας, προϋπολογισμού 60 εκ. ευρώ, ολοκληρώθηκαν ή είναι σε εξέλιξη. Οι δρόμοι Βελίκα - Νεοχώρι, ∆ροσιά - Κουρτάκι - Άγιοι Απόστολοι, Αυλώνα - Πτέρη - Καρυές, Τσακώνα - Καλό Νερό, Κυπαρισσία - Φιλιατρά, Γέφυρα Λαγκούβαρδου, Μεσσήνη - Ριζόμυλος - Κορώνη, Καλαμάτα - Σπάρτη, η είσοδος της Κορώνης, ο κόμβος του αεροδρομίου κ.ά.
-Το μεγάλο φράγμα στη λεκάνη του Φιλιατρινού ρέματος, προϋπολογισμού 35.3 εκ. ευρώ, κατασκευάζεται.
-Τα έργα προστασίας και ανάπλασης των ακτών του ∆ήμου ∆υτικής Μάνης, προϋπολογισμού 6.25 εκ. ευρώ, ολοκληρώνονται, ενώ δημοπρατείται έργο 4.9 εκ. ευρώ σε Αρχοντικό - Παλιόχωρα - Κιτριές. Στο λιμάνι της Κυπαρισσίας είναι έτοιμο προς δημοπράτηση έργο 2.26 εκ. ευρώ. Έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας υγρών αποβλήτων 67 εκ. ευρώ εκτελούνται.
-Μονάδες βιολογικού καθαρισμού και δίκτυα αποχέτευσης θα λειτουργούν μέσα στο 2015 στους ∆ήμους Πύλου, Μεσσήνης, ∆υτικής Μάνης και Κυπαρισσίας.
-Έργα ύδρευσης 20 εκ. ευρώ εκτελούνται στην Καλαμάτα, το Λεύκτρο, την Καλλιθέα, στο Μηλιώτι, τα Φιλιατρά, την Πύλο, τη Μεσσήνη και την Κορώνη.
-Έργα πολιτισμού 17 εκ. ευρώ εκτελούνται.
-Τρεις λιμνοδεξαμενές κατασκευάστηκαν στις θέσεις Πολιανή - Φάρμακά Ταϋγέτου- Σελλά και έξι υδατοδεξαμενές σε όλη τη Μεσσηνία.
-Έργα σε υποδομές παιδείας 22 εκ. ευρώ εκτελούνται. Τρία νέα Δημοτικά Σχολεία και ένα Μουσικό Σχολείο στην Καλαμάτα, ένα Λύκειο στα Φιλιατρά, τρία νέα Νηπιαγωγεία στην Πύλο, τους Γαργαλιάνους και την Καλαμάτα μέσα στο 2015 θα έχουν ολοκληρωθεί.
-Έργα σε υποδομές υγείας 10 εκ. ευρώ εκτελούνται στα Νοσοκομεία της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας, στα Κέντρα Υγείας Αγίου Νικολάου, Πύλου και Μεσσήνης, ενώ άμεσα δημοπρατούνται τα Περιφερειακά Ιατρεία Πεταλιδίου, Μεθώνης και Βλαχόπουλου.
-Η Εθνική Οδός Κυπαρισσία - Φιλιατρών - Πύλου, στο τμήμα Γαργαλιάνοι - Ρωμανός (που ήταν ημιτελές από το Γ΄ ΚΠΣ), δημοπρατείται με προϋπολογισμό 10.5 εκ. ευρώ, όπως και το τμήμα Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι με προϋπολογισμό 25 εκ. ευρώ.
-Τα τμήματα Μεσσήνη - Ριζόμυλος - Πύλος, Καλαμάκι - Κορώνη, Πύλος - Ρωμανός και Καλαμάτα - Καρδαμύλη - Αρεόπολη ωριμάζουν σε επίπεδο μελετών και αδειοδοτήσεων, για να κατασκευαστούν στην προγραμματική περίοδο ΣΕΣ 2014 - 2020.  Της Βίκυς Βετουλάκη
Video:   http://youtu.be/JVI0N0CSZmw  ,.-
 
***  Η συνέλευση του συνδυασμού «Πελοπόννησος Πρώτα» χθες στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)         
    
 
«Η παράταξή μας, “Πελοπόννησος Πρώτα”, μπορεί να οδηγήσει τον τόπο μας στο δρόμο της ανάπτυξης, της διαφάνειας, της δημοκρατικής συμμετοχής. Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε, να γυρίσουμε σελίδα στην Πελοπόννησο και να ανοίξουμε το δρόμο στη μεγάλη ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που έχουν οδηγήσει ολόκληρη τη χώρα σε ανθρωπιστική κρίση».
Αυτό ήταν το στίγμα που έστειλε από τη Μεσσηνία  ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Οδυσσέας Βουδούρης.
Στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, κατά την εναρκτήρια συνέλευση της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», ο κ. Βουδούρης εμφανίσθηκε σίγουρος ότι «με τη συστράτευση ευρύτερων αριστερών, δημοκρατικών, προοδευτικών, οικολογικών δυνάμεων, με τη συμμετοχή και την ενεργοποίηση της κοινωνίας, θα νικήσουμε, θα αλλάξουμε τα δεδομένα στην Πελοπόννησο και θα στείλουμε το μήνυμα της ελπίδας και της ανατροπής σε όλη την Ελλάδα».
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης παραλλήλισε το «Σύστημα Τατούλη» με τη γενικευμένη αποσύνθεση της κυβέρνησης, αναφέροντας ότι «και στις δύο περιπτώσεις κυριαρχούν ο αυταρχισμός, ο συγκεντρωτισμός, οι σκοτεινές και αντιδημοκρατικές πρακτικές. Η υπόθεση Μπαλτάκου (είχε κάνει νωρίτερα σχετική αναφορά) αναδεικνύει την αντιδημοκρατικότητα και τις παθογένειες ενός σαθρού πολιτικού συστήματος, στυλοβάτες του οποίου επί δεκαετίες είναι τόσο οι κομματικοί μηχανισμοί που ελέγχουν σήμερα την κυβέρνηση όσο και ο ίδιος ο απερχόμενος περιφερειάρχης».
Ο κ. Βουδούρης παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες του προγράμματος της «Πελοπόννησος Πρώτα», με έμφαση στην παραγωγική ανασυγκρότηση στην Περιφέρεια:
-Ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με ποιοτικά γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα.
-Ενίσχυση των δυνατοτήτων μεταποίησης στην Πελοπόννησο προκειμένου η προστιθέμενη αξία να μένει στην περιφέρεια.
-Στροφή στον ήπιας ανάπτυξης ποιοτικό, αλλά και θεματικό  τουρισμό με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να υπάρχει διάχυση των κερδών σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία.
Έδωσε ακόμη έμφαση στον ολοκληρωμένο περιφερειακό σχεδιασμό ανάπτυξης και βελτίωσης των υποδομών στην Πελοπόννησο (τρένο, λιμάνια, αεροδρόμιο Καλαμάτας κ.α.),  ενώ ξεκαθάρισε ότι για το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων θα ανατραπούν οι υφιστάμενοι σχεδιασμοί Τατούλη-ΤΕΡΝΑ.
Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν μια ολόκληρη γενιά να δεσμευθεί ότι θα παράγει κάθε χρόνο 150.000 τόνους σκουπιδιών, προκειμένου να εξασφαλίζονται τα κέρδη των ιδιωτών μεγαλοεργολάβων. Για εμάς η διαχείριση των απορριμμάτων ξεκινά όπως σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο από τη μείωση της ποσότητάς τους, με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση κ.λπ.».
Ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Νίκος Πατσαρίνος, που επίσης μίλησε στη χθεσινή εκδήλωση, έκανε έναν απολογισμό της θητείας του σημερινού συνδυασμού, σημειώνοντας: «Ο απερχόμενος περιφερειάρχης θέλησε, αφενός, να κάνει την Περιφέρεια “υποκατάστημα” της κεντρικής διοίκησης και, αφετέρου, να την λειτουργήσει ως ιδιωτική επιχείρηση».
Στα έργα και τις ημέρες της απερχόμενης διοίκησης στάθηκε και ο Οδ. Βουδούρης, αναρωτώμενος «σε ποια άλλη Περιφέρεια της χώρας έχουν φύγει πέντε στενοί συνεργάτες του περιφερειάρχη, καταγγέλλοντάς τον. Πρέπει να καταλάβει ο κ. Τατούλης ότι από τις καταγγελίες αυτές υπάρχουν συγκεκριμένα ερωτήματα, που απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις. Θα αναγκαστεί να τις δώσει».
Το συντονισμό της χθεσινής εναρκτήριας  συνέλευσης της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» έκανε η δημοσιογράφος, απολυμένη της ΕΡΤ, Μαρία Τομαρά. Κατά τη διαδικασία αναγνώστηκε μήνυμα συμπαράστασης και συμπαράταξης του βουλευτή Μεσσηνίας του Σύριζα Θαν. Πετράκου, ο οποίος απουσίαζε στη Φλώρινα.
Με την ίδια επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και η ανοιχτή συνέλευση στην Κυπαρισσία, ιδιαίτερη πατρίδα του υποψήφιου περιφερειάρχη. Εκεί, ο κ. Βουδούρης συναντήθηκε με τον υποψήφιο δήμαρχο Τριφυλίας, Γιώργο Θεοδωρακόπουλο, επικεφαλής του συνδυασμού «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση» και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και τις προοπτικές συνεργασίας Δήμου και Περιφέρειας. 
 
***   Ευστάθιος Ανδρινόπουλος: «Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ»!          
  
«Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα λαμπρό και φωτεινό αύριο, με ενότητα και δράση, για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Τριφυλίας μας», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, παρουσιάζοντας τη διακήρυξη αρχών και θέσεων του ανεξάρτητου συνδυασμού του «Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ» το βράδυ της Κυριακής, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρά την καταρρακτώδη βροχή, ο κόσμος είχε γεμίσει ασφυκτικά τους χώρους στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας!
Μιλώντας για το συνδυασμό του, ο κ. Ανδρινόπουλος σημείωσε: «Η Τριφυλία αξίζει την αγάπη και τη φροντίδα όλων μας. Εμείς που την αγαπάμε και θέλουμε να τη βλέπουμε ψηλά, να προοδεύει και να αναπτύσσεται,  αποφασίσαμε να εκθέσουμε τις απόψεις μας και να σας κάνουμε κοινωνούς και συνοδοιπόρους σε μια μεγάλη προσπάθεια, που στόχο έχει την πρόοδο του τόπου μας. Είμαστε δημότες και ενεργοί πολίτες της Τριφυλίας που ενώσαμε τις δυνάμεις μας, δημιουργώντας μια υγιή αυτοδιοικητική ομάδα, χωρίς κρυφά ή φανερά κομματικά χρίσματα, χωρίς δακτυλίδια διαδοχής, χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Αν και έχουμε διαφορετικές διαδρομές, μας συνδέει και μας ενώνει η αγάπη μας για την Τριφυλία, τον τόπο που γεννηθήκαμε και ζούμε και η αγανάκτηση για το κομματικό - συγκεντρωτικό και  προσωποπαγές μοντέλο αυτοδιοίκησης, που κυριαρχεί, δυστυχώς, μέχρι σήμερα και θέλει τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εντολοδόχους των κομμάτων. Είμαστε μια δημοτική παράταξη στην οποία ρόλο και λόγο στη λήψη των αποφάσεων έχουν, όχι μόνο ο επικεφαλής, όχι μόνο τα μέλη και στελέχη, αλλά και ο απλός πολίτης, γι’  αυτό και τον θέλουμε ενεργό, να έχει άποψη τεκμηριωμένη για ό,τι συμβαίνει στον τόπο. Είμαστε υπέρ της ανοικτής διαβούλευσης, αλλά και της αποφασιστικής λήψης αποφάσεων μακριά από μικροσυμφέροντα, που θα βλάπτουν το συμφέρον της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας. Για το συμφέρον του τόπου δε θα διστάσουμε να συνεργαστούμε με όποιον πολιτικό, τοπικό, επιχειρηματικό και εργατικό παράγοντα και κάθε κοινωνικό, πολιτικό και επαγγελματικό φορέα επιθυμεί την ανάπτυξη της Τριφυλίας με μοναδικό όρο τη διαφάνεια, χωρίς δεσμεύσεις και δουλείες!».
Απηύθυνε, μάλιστα, ανοιχτό κάλεσμα «σε όσους δε ζητούν κομματικούς μανδύες για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους, αλλά τους περισσεύει αγάπη και διάθεση δράσης για την πρόοδο και ανάπτυξη της Τριφυλίας!», προσθέτοντας πως «ιδιοτελείς και καιροσκόποι δεν έχουν θέση ανάμεσά μας», με τον κόσμο να τον καταχειροκροτεί.
 
***  Ζευγάρι είχε εξαπατήσει ηλικιωμένους σε Μεσσηνία και Αρκαδία, τι πρέπει να προσέχουν οι ηλικιωμένοι και πως δρουν οι επιτήδειοι          
           
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά, τέσσερις (4) υποθέσεις απάτης και απόπειρας, σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και την Αρκαδία.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν σήμερα (8.4.2014) το μεσημέρι, στον Μελιγαλά Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 35 και 36 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για απάτη.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, σήμερα το πρωί, στο Φίλια Μεσσηνίας, προσέγγισαν ηλικιωμένη ημεδαπή και προσπάθησαν να την εξαπατήσουν με το πρόσχημα δήθεν οφειλής συγγενικού της προσώπου, χωρίς ωστόσο  να τα καταφέρουν, καθώς η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε την σε βάρος της απόπειρα εξαπάτησης.
Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε επιπλέον ότι, οι ανωτέρω είχαν διαπράξει και τις ακόλουθες περιπτώσεις απάτης:
·         Την 8.4.2014 το πρωί, στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας, εξαπάτησαν ηλικιωμένη ημεδαπή με το πρόσχημα οφειλής συγγενικού της προσώπου, αποσπώντας της χρήματα.
·         Την 18.3.2014 το πρωί, στην Μεσσήνη Μεσσηνίας, εξαπάτησαν ηλικιωμένη ημεδαπή με το πρόσχημα οφειλής συγγενικού της προσώπου, αποσπώντας της χρήματα.
·         Την 18.3.2014 το μεσημέρι, στα Περιβόλια Αρκαδίας, εξαπάτησαν ηλικιωμένη ημεδαπή με το πρόσχημα οφειλής συγγενικού της προσώπου, αποσπώντας της χρήματα.
Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει χρηματικό όφελος που αγγίζει τις -7.000- ευρώ.
Κατά τις έρευνες, βρέθηκαν χρήματα, τα οποία αποδόθηκαν στις ιδιοκτήτριες τους, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ. επιβατηγό όχημα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.
  Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν αναρτηθεί οι ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή περιπτώσεων εξαπάτησης:
·            Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
·            Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
·            Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
·            Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
·            Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
·            Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
·            Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
·            Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
·            Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
·            Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
·            Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
·            Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
·            Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
·            Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
·            Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Οι δράστες χρησιμοποιούν συνήθως την εξής μεθοδολογία :
Απάτη με τη μέθοδο προσέγγισης εκ μέρους συγγενικού προσώπου (κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων)
·            Οι δράστες επιλέγουν κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους, για τους οποίους πληροφορούνται με οποιανδήποτε τρόπο τα στοιχεία ταυτότητας τόσο των ιδίων, όσο και προσφιλών συγγενικών τους προσώπων, συνήθως των παιδιών ή των εγγονιών τους.
·            Τους προσεγγίζουν «δήθεν» ως απεσταλμένοι των συγγενών τους και με το πρόσχημα άμεσης και επείγουσας ανάγκης χρημάτων, επιδιώκουν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Η προσέγγιση συνήθως γίνεται κατά την έξοδο ή λίγο πριν την είσοδο στην κατοικία τους, έξω από Τράπεζες ή εμπορικά καταστήματα κ.λπ.
·            Οι τεχνικές, που χρησιμοποιούν οι δράστες για να πείσουν τους ηλικιωμένους να τους δώσουν τα χρήματα για λογαριασμό των οικείων τους, είναι ο αιφνιδιασμός και η παρουσίαση μιας αληθοφανούς οικονομικής ανάγκης που πρέπει να ικανοποιηθεί χωρίς αναβολή. Με τον τρόπο αυτό, αλλά και με την αναφορά σε συγγενικά πρόσωπα με ιδιαίτερη οικειότητα, επιδιώκουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και να μην αφήσουν περιθώρια δεύτερης σκέψης. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι δράστες για να ισχυροποιήσουν τα επιχειρήματά τους, προσποιούνται πως τηλεφωνούν στα οικεία πρόσωπα για να επιβεβαιώσουν την οικονομική ανάγκη, πλην όμως οι ηλικιωμένοι μέσα στην αναστάτωση τους δεν αντιλαμβάνονται ότι συνομιλούν με συνεργούς των δραστών και όχι με τους συγγενείς τους.
·            Οι λόγοι που επικαλούνται οι δράστες για να αποσπάσουν χρήματα είναι συνήθως η εξόφληση ενός χρέους, η πληρωμή ασφαλιστηρίων συμβολαίων, η αγορά ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λπ., για λογαριασμό «δήθεν» συγγενικών προσώπων.
·            Τα χρηματικά ποσά, που ζητούν οι δράστες κυμαίνονται από μερικές εκατοντάδες έως αρκετές χιλιάδες Ευρώ, ποσά τα οποία μεταβάλλονται και προσαρμόζονται ανάλογα με τη δεκτικότητα και ευπιστία των ηλικιωμένων. Ενδεικτικά
αναφέρεται πως στο παρελθόν δράστες έχουν μεταφέρει με αυτοκίνητο ηλικιωμένους ακόμα και σε Τράπεζες, προκειμένου να αναλάβουν μεγάλα χρηματικά ποσά και να τους τα παραδώσουν.
Απάτη με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου
·            Οι δράστες επιλέγουν συνήθως ηλικιωμένους και πληροφορούνται με οποιανδήποτε τρόπο τα στοιχεία ταυτότητας τόσο των ιδίων, όσο και προσφιλών συγγενικών τους προσώπων, συνήθως των παιδιών τους.
·            Ακολούθως, επικοινωνούν τηλεφωνικώς μαζί τους κυρίως τις νυχτερινές ώρες (συνήθως μετά τα μεσάνυχτα) και εκμεταλλευόμενοι την αναστάτωση που προκαλείται, τους αναγγέλλουν ότι ένας στενός συγγενής τους (π.χ. γιος, κόρη, γαμπρός ή νύφη) εισήχθη εσπευσμένα σε κάποιο νοσοκομείο, λόγω τροχαίου ατυχήματος ή κάποιου άλλου εκτάκτου λόγου και απαιτούν χρήματα για να γίνει άμεσα κάποια ιατρική πράξη, συνήθως χειρουργική επέμβαση.
·            Οι δράστες ζητούν από τους ηλικιωμένους να μεταβούν αμέσως σε συγκεκριμένο σημείο (που νωρίτερα οι ίδιοι έχουν επιλέξει ως κατάλληλο, συνήθως κοντά στο σπίτι τους), όπου τους «αναμένει» άνθρωπος του νοσοκομείου π.χ. ένας νοσηλευτής ή υπάλληλος του ΕΚΑΒ, για να παραλάβει τα χρήματα και να τα παραδώσει το ταχύτερο δυνατό στους γιατρούς.
·            Οι ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν συνήθως την ίδια τηλεφωνική συσκευή στην οποία δέχθηκαν την κλήση για να καλέσουν στο κινητό τηλέφωνο το συγγενικό τους πρόσωπο, που «δήθεν» νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Όμως, μέσα στη σύγχυση τους δεν αντιλαμβάνονται ότι η «γραμμή» είναι ακόμη ανοιχτή με τους δράστες, οι οποίοι δεν τερμάτισαν την προηγούμενη κλήση. Οι δράστες προσποιούνται ότι απαντούν στην κλήση των θυμάτων και «επιβεβαιώνουν» την άσχημη είδηση, παριστάνοντας για παράδειγμα κάποιον τραυματιοφορέα που κρατάει το κινητό του νοσηλευόμενου.
Απάτη με τη μέθοδο πώλησης κατασχεμένων από την Τράπεζα ακινήτων ή οχημάτων σε συμφέρουσα τιμή
·            Οι δράστες εμφανίζονται συνήθως ως δικηγόροι Τραπεζών, οι οποίες προτίθενται να προχωρήσουν σε πλειστηριασμό κατασχεμένων ακινήτων και αυτοκινήτων. Με τη χρήση πλαστών εγγράφων και συνήθως με το πρόσχημα ότι οι ίδιοι ελέγχουν τη διενέργεια των πλειστηριασμών, πείθουν ότι μπορούν να μεσολαβήσουν στην κατακύρωση του πλειστηριαζόμενου αντικειμένου σε πολύ χαμηλή τιμή και αποσπούν έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.
·            Έχει παρατηρηθεί ότι μέλη αυτών των εγκληματικών ομάδων για να γίνονται περισσότερο πιστευτοί μισθώνουν πολυτελή διαμερίσματα και ακριβά αυτοκίνητα, προκειμένου να τα παρουσιάζουν ως προοριζόμενα για εκποίηση από τις Τράπεζες.
·            Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι δράστες «αλιεύουν» υποψήφιους συναλλασσόμενους, ακόμα και μέσα από τον κύκλο γνωριμιών άλλων ατόμων που έχουν εξαπατήσει, πριν αυτά αντιληφθούν την απάτη.
Απάτη με τη μέθοδο της απασχόλησης σε ΑΤΜ (συνήθως σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων)
·            Οι δράστες προσεγγίζουν ένα άτομο τη στιγμή που πραγματοποιεί συναλλαγή σε ΑΤΜ και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί υποκλέπτουν οπτικά το «ΡΙΝ» κατά την πληκτρολόγησή του, ενώ στη συνέχεια περιμένουν να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.
·            Τη στιγμή της εξόδου της κάρτας από το ΑΤΜ ένας από τους δράστες ρίχνει στα πόδια του συναλλασσόμενου ένα χαρτονόμισμα και τον προτρέπει να το πάρει με το πρόσχημα ότι του έπεσε από τη τσέπη.
·            Οι δράστες εκμεταλλεύονται το χρονικό διάστημα που ο συναλλασσόμενος απασχολείται με το πεσμένο χαρτονόμισμα και αφαιρούν την κάρτα του από το στόμιο εξόδου του ΑΤΜ, τοποθετώντας στη θέση της μία άλλη.
·            Μετά την αποχώρηση του συναλλασσόμενου, που δεν έχει αντιληφθεί τη αλλαγή της κάρτας, οι δράστες αφαιρούν το υπόλοιπο του λογαριασμού.
 
***  Πασχαλινό παζάρι στο Περιβόλι της Γιαγιάς         
          
Ξεκίνησε χθες Δευτέρα, 7 Απριλίου, το πασχαλινό παζάρι στο Περιβόλι της Γιαγιάς, που βρίσκεται στην οδό Φιλελλήνων 49, το οποίο θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 10 Απριλίου, από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.30 μετά το μεσημέρι.
 
***  Άσκηση της Πυροσβεστικής αύριο στην Καλαμάτα           
           
Έκπληκτοι οι διερχόμενοι από τον πεζόδρομο της Αριστομένους παρατηρούσαν χθες πυροσβέστες να ανεβοκατεβαίνουν, χρησιμοποιώντας ειδικό αναρριχητικό εξοπλισμό, από την εξωτερική όψη του ξενοδοχείου «Ρεξ».
Οι διασώστες προετοιμάζονταν για την άσκηση που έχει προγραμματιστεί να γίνει αύριο στις 12 το πρωί, με το σενάριο να αφορά στην αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε διατηρητέο δημόσιο κτήριο (Δημαρχείο) με θύματα. Η άσκηση θα γίνει από την Π.Υ. Καλαμάτας και το κλιμάκιο του Μελιγαλά με τη συνδρομή των εμπλεκόμενων αρχών, υπηρεσιών και φορέων, και σε αυτή θα παραστεί ο περιφερειακός διοικητής Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Κων. Γιόβας. Χ.Χ.  
 
***
 
*** Αθλητική  ενημέρωση :
Τα  αθλητικά  ποδοσφαιρικά  μας  βίντεο :
~ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ  2-2  6/4/2014 : http://youtu.be/EZU6gVEQ1Eo ,  
~ ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΑΡΗΣ  Αιτωλικού  3-1  6/4/2014 : http://youtu.be/tZ4RNyBZ4Og
~ Καλαμάτα-Άρης  Αιτωλικού  2-2  6/4/2014 : http://youtu.be/YFurdTrCw_8 ,

***  Χθές ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  -ΚΑΟΔ Δράμας 83-71 .- στην Α1 στο  Ελληνικό  μπάσκετ .-

*** Ο Αντώνης Μαυρέας τιμήθηκε από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (βίντεο & φωτογραφίες)
        
   
Ο Αντώνης Μαυρέας ήταν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που επέλεξε να τιμήσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προχθές, πριν από την αναμέτρηση της Σούπερ Λίγκας με τον Ατρόμητο. Οι στιγμές ήταν μοναδικές για τον Καλαματιανό προπονητή του Εθνικού Μελιγαλά, ωστόσο εκείνο που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν η κίνησή του να φιλήσει το χορτάρι της Τούμπας!
Ο ίδιος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αρένα» εξήγησε: "Ήταν κάτι το οποίο μου βγήκε εκείνη την στιγμή. Ήθελα να το κάνω. Από εκεί και πέρα με το που μπήκα εκεί μέσα με όλα τα χειροκροτήματα είναι κάτι που δεν μπορώ να περιγράψω. Είναι κάτι απίστευτο και είμαι ακόμα συγκινημένος. Από τον κόσμο ποτέ δεν είχα παράπονο. Ό,τι προβλήματα και να είχαμε πάντα με αγαπούσε και μου το έδειξε μετά από 20 χρόνια. Κάποιοι φίλοι μου από Καλαμάτα και Πειραιά σχολιάζουν ποικιλοτρόπως την κίνηση μου. Εγώ αγαπάω αυτήν την ομάδα και είναι η ζωή μου όμως. Με κράζουν στον Πειραιά αλλά δεν με νοιάζει, ας έρθουν να μου το πούνε. Εγώ φίλησα αυτόν εδώ τον άγιο χώρο και δεν ξέρω γιατί τους ενοχλεί».
Video:  1.- http://youtu.be/n55Fci1hqgQ  , .-
 
***  Ο «Σόφο» εισέβαλε στην κερκίδα της Χάποελ και τα έκανε... Γης Μαδιάμ  , ....
Λόγω ρατσιστικής επίθεσης
Sofoklis Schortsanitis agrede a una persona del publico tras el partido
 http://youtu.be/yhjtqM5oXGQ ,

 Αυτό σίγουρα δεν το περίμεναν οι οπαδοί της εξέδρας της Χάποελ Τελ Αβίβ! Το βράδυ της Δευτέρας, μερίδα ανεγκέφαλων φιλάθλων επιτέθηκε φραστικά με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και ο διεθνής Έλληνας σέντερ που αγωνίζεται στη συμπολίτισσα Μακάμπι, έχασε την ψυχραιμία του και επιτέθηκε σε μία ολόκληρη κερκίδα με κλωτσιές και μπουνιές!
~ Ο θηριώδης αθλητής δεχόταν φραστική επίθεση με χυδαίες εκφράσεις σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και δυστυχώς στο τέλος δεν συγκράτησε τα νεύρα του με αποτέλεσμα να κινδυνεύει πλέον με βαριά τιμωρία.
~ Ευτυχώς και για τον ίδιο, προτού ξεπεράσει κάθε όριο, οι συμπαίκτες του και και οι άνθρωποι ασφαλείας του γηπέδου, τον οδήγησαν στα αποδυτήρια. Ο Ντέιβιντ Μπλατ δικαιολόγησε εν μέρει τον «Σοφό», χαρακτηρίζοντας «αμόρφωτους ανθρώπους» τους οπαδούς της Χάποελ Τελ Αβίβ που χρησιμοποιούσαν μέχρι και ήχους... ζώων κατά του «Σόφο».
~ Είναι χαρακτηριστικό, ότι μέσα στον πανικό που ακολούθησε χτύπησε και ο μικρός γιος του προπονητή της Χάποελ, Ερέζ Εντελστάιν, ενώ ο πρόεδρος των γηπεδούχων, Ράμι Κόεν, ζήτησε από την διοργανώτρια αρχή του ισραηλινού πρωταθλήματος, την παραδειγματική τιμωρία του παίκτη και τον αποκλεισμό του, τουλάχιστον ως το τέλος της σεζόν.
~ Αγωνιστικά, η Μακάμπι επιβλήθηκε με σκορ 83-80 και μάλιστα έπιασε την αντίπαλό της στην κορυφή της βαθμολογίας.    Newsroom ΔΟΛ

*** ΠΡΟΗΓΗΘΈΝΤΕΣ  αγώνες των δύο (2) Μεσσηνιακών ομάδων ποδοσφαίρου στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής 4ος  Όμιλος :
22-09-2013  1η αγων. : ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ 0-1 .-^
Α.Ε.ΜΕΣΣΙΛΟΓΚΙΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-0 .- ^
29-09-2013  2η αγων.: ΚΑΛΑΜΑΤΑ  - ΚΟΡΙΝΘΟΣ  1-2  .-^
ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-2 .-^
06-10-2013  3η αγων. : Ένωση ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  3-1 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ Σαγέϊκων  5-0 .- ^
20-10-2013  4η αγων. :   ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Α.Ε.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ  4-0 .- ^
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ   0-0 .- ^
27-10-2013  5η αγων. : ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-1 .- ^
03-11-2013  6η αγων. : ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ  2-0 .- ^
Ε.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  2-1 .- ^
10-11-2013  7η αγων. : ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΧΑΪΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  0-1 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ε.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 0-1 .- ^
24-11-2013  8η αγων. : ΚΑΛΑΜΑΤΑ  -ΑΜΑΛΙΑΔΑ/ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ  3-0 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ   2-1 .- ^
1-12-2013 : 9η  αγωνιστική : ΑΡΗΣ Αιτωλικού – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-1 .- ^
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ   0-1  .- ^
 8-12-2013  : 10η  αγωνιστική : ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-4 .- ^  
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ΑΧΑΪΑΣ  3-2 .-
22-12-2013:  11η  αγωνιστική  , ΚΑΛΑΜΑΤΑ  - ΑΧΑΪΚΗ  1-0 .-
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ –ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  0-1 .- ^
 05-01-2014 , 12η  αγωνιστική  : ΔΟΞΑ  Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-1 .-^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ  ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ  2-0 .- ^
12-01-2014  , 13Η  αγωνιστική : ΚΑΛΑΜΑΤΑ –Α.Ε. ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙΟΥ  3-0 .- ^
ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ  - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-0 .- ^
19-01-2014 , 14η  αγωνιστική :
Παναυπλιακός 2011-Καλαμάτα  0-1 .- ^
ΑΕ Μεσσηνιακός-Αχαϊκή  3-2 .-

15η αγωνιστική 26-01-2014 :ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ Σαγέϊκων  2-0.-^
ΔΟΞΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ -ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  2-0 .-^
Β΄ Γύρος :
16η αγωνιστική 2-2-2014 : ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ –ΚΑΛΑΜΑΤΑ  0-1 .-
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – Α.Ε.ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ  0-0 .- ^
17η αγωνιστική 9-2-2014 : ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ   0-1 .-^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ   2-3 .- ^
18η αγωνιστική  16-02-2014 : ΚΑΛΑΜΑΤΑ –ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ  2-3 .-
ΕΘΝΙΚΟΣ Σαγέϊκων –ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ 0-2 .- ^
19Η αγωνιστική ,1/03/2014 :Α.Ε.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ –ΚΑΛΑΜΑΤA 0-1.- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ –ΠΑΟ  ΒΑΡΔΑΣ  1-1 .-
20η ^ αγωνιστική 9-3-204  : ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-0 .-
21Η αγωνιστική 16/03/2014 : ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ –ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-0.-
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ   0-2 .- ^
22Η  αγωνιστική : 23/03/2014: ΚΑΛΑΜΑΤΑ  -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  Αχαϊας 2-0
Α.Ε.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ –ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  3-0 .-
23η  αγωνιστική 30/03/2014: ΑΜΑΛΙΑΔΑ –ΚΑΛΑΜΑΤΑ  0-4 .-
ΚΟΡΙΝΘΟΣ –ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ   4-0 .-
24η αγωνιστική , 6/04/2014 : ΚΑΛΑΜΑΤΑ – Άρης  Αιτωλικού  3-1 .-    ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ –ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ  2-2  .-
25η  αγωνιστική 12-04-2014 : ΚΑΛΑΜΑΤΑ –ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ΑΧΑΪΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
26η  αγωνιστική    , ΑΧΑΪΚΗ -ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ -ΑΜΑΛΙΑΔΑ/ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ
27η  αγωνιστική   , ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΔΟΞΑ  Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ
ΑΡΗΣ  Αιτωλικού - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
28η  αγωνιστική    , Α.Ε.Μεσσολογγίου   ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ
29η  αγωνιστική    , ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ
 ΑΧΑΪΚΗ  - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
30η  αγωνιστική   , ΕΘΝΙΚΟΣ Σαγέϊκων -ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ -ΔΟΞΑ Ν.ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ
 
 ~** ΑΓΩΝΕΣ  ΣΤΗ  Α΄ ΤΟΠΙΚΗ  ΕΠΣΜεσσηνίας  στο ποδόσφαιρο  του
Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑ  ΑΡΦΑΡΩΝ περιόδου 2013-2014  :
1η  αγωνιστική  5/10/2013 : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλ.  -ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 2-1.-
2η  αγωνιστική  12/10/2013 :ΑΡΦΑΡΑ  -ΠΑΜΙΣΟΣ  0-1 .-
3η  αγωνιστική 20/10/2013 : ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ-ΑΡΦΑΡΑ 
0-2 .-
4η  αγωνιστική 27/10/2013 : ΑΡΦΑΡΑ- Τ. ΑΓΡΑΣ 
1-1 .-
5η  αγωνιστική  2/11/2013: ΟΜΟΝΟΙΑ –ΑΡΦΑΡΑ
1-1 .- 
6η αγωνιστική 9/11/2013 : ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ –ΑΡΦΑΡΑ 2-0 .-
7η  αγωνιστική 13/11/2013 ΑΡΦΑΡΑ /ΑΠΟΛΛΩΝ Καλ.
1-1.-
8η αγωνιστική 16/11/2013 ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ –ΑΡΦΑΡΑ 
2-2 .-
9η  αγωνιστική 4/12/2013 ΑΡΦΑΡΑ –ΦΑΡΑΙ  
1-0 .- (24/11).-
10Η  αγωνιστική 1/12/2013 ΑΝΔΡΟΥΣΑ –ΑΡΦΑΡΑ  2-0 .-
11η  αγωνιστική 8/12/2013 ΑΡΦΑΡΑ –ΜΕΘΩΝΗ 
4-0 .-
12η αγωνιστική 15/12/2013 ΑΡΦΑΡΑ-ΔΩΡΙΟ   
0-0 .-
13η  αγωνιστική 22/12/2013 ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ –ΑΡΦΑΡΑ  1-0 .-
14η αγωνιστική 5/1/2014 ΑΡΦΑΡΑ –ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
1-0 .-
15η  αγωνιστική 11/1/2014 ΕΡΑΝΗ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ-ΑΡΦΑΡΑ 1-0 .-


~  Στον  1ο  γύρο  ο ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών  συγκέντρωσε    17  β.  ΒΑΘΜΟΥΣ
16η  αγωνιστική 19-01-2014 
Β΄ Γύρος , 25/02/2014 : ΑΡΦΑΡΑ  -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας 
0-0 .-  
17η αγωνιστική  28-02-2014  ΠΑΜΙΣΟΣ –ΑΡΦΑΡΑ  3-0 .-^                     
18η αγωνιστική 2/2/2014 :ΑΡΦΑΡΑ –ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ  1-2 .- ^                   
19η αγωνιστική  8,9/02/2014 :Τ.ΑΓΡΑΣ –ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 1-1.-^  
20η αγωνιστική 16-02-2014 : ΑΡΦΑΡΑ- ΟΜΟΝΟΙΑ  1-2 .-^                                 
21Η αγωνιστική   23-02-2014 ΑΡΦΑΡΑ- ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ  1-0 .- ^                
22η αγωνιστική 05-03/2014 ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας –ΑΡΦΑΡΑ  1-1.-^   
23η  αγωνιστική 09-03-2014 : ΑΡΦΑΡΑ  - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  1-0.-^  
24η  αγωνιστική 15/03/2014 : ΦΑΡΑΙ –ΑΡΦΑΡΑ 4-0 .- ^                                  
25η αγωνιστική  23/03/2014   ΑΡΦΑΡΑ –ΑΝΔΡΟΥΣΑ  1-0 –
 26η αγωνιστική  29/03/2014ΜΕΘΩΝΗ – ΑΡΦΑΡΑ  1-0 .-                                 
 27η  αγωνιστική  05/04/2014 :  Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ   4-0 .-    Σύνολον  ο ΑΣΤΕΡΑΣ    με     29  βαθμούς .-
~ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ  3ης  αγωνιστικές  πριν  τη λήξη  συγκεντρώνει  12  β .στο β΄ γύρο.
28η  αγωνιστική 12/04/2014 : ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ -ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου ;
29η αγωνιστική , Εθνικός Μελιγαλά - Αστέρας Αρφαρών ;
30η αγωνιστική , Αστέρας Αρφαρών - Εράνη  Φιλιατρών  ;

*** ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ  Α.Π.Σ.ΑΣΤΕΡΑ  ΑΡΦΑΡΩΝ  2013-14 :   1.- ΝΙΑΡΧΟΣ Ν. ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Τ) , 2.- ΚΟΥΡΝΕΤΑΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ , 3.-ΣΚΟΥΛΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ,4.- ΚΑΡΤΕΡΟΛΙΩΤΗΣ  ΣΩΤΗΡΙΟΣ , 5.-ΚΑΠΟΓΛΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ , 6.-ΚΟΡΜΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ , 7.-ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ   ΛΕΩΝΙΔΑΣ ,8.- ΤΑΧΤΑΜΠΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ,9.-ΦΕΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Α-Μ) ,10.- ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ , 11.- ΦΕΣΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ (Α) ,12.- ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Μ-Ε) , 13.-  , 14.- ΓΙΑΝΑΚΟΥΤΖΟΣ  Α.ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Α-Ε) , 15.-ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  (Μ-Ε) ,16.- ΛΥΜΠΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ , 17.- ΣΑΚΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ,18.-  ΚΑΠΟΓΛΗΣ ΗΛΙAΣ (Μ-Ε) , 19.- ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ , 20.- ΜΠΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , 21.- ΤΣΙΛΙΚΟΣ  ΓΡΗΓΟΡΗΣ , 22.-ΚΑΡΤΣΩΝΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ,23.-  ΨΩΜΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ , 24.- ΒΑΝΗΚΙΩΤΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ , .- 25.- ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 26.- ΣΚΟΥΛΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , 27.-

*** Στο Champions League , Σήμερα  08/04/2014  :
~* ΤΣΕΛΣΙ-ΠΑΡΙ ΣΕΝ  ΖΕΡΜΕΝ  2-0  .- ^
* Ο  πρώτος αγώνας  1-3  .-
Τα  γκολ  :  32΄ Σούρλε   , 87 ΄ Μπά .-
 ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Λάμπαρντ (66’ Μπα), Όσκαρ (81’ Τόρες), Αζάρ (18’ Σούρλε), Βίλιαν, Ετό.
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Σιρίγκου, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ, Μάξουελ, Ζαλέ, Μότα, Ματουιντί, Βεράτι (55’ Καμπάιγ), Λούκας (85’ Μαρκίνιος), Καβάνι, Λαβέτσι (73’ Παστόρε).
Προκρίνεται  η  ΤΣΕΛΣΙ  .-
~* ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ -ΡΕΑΛ  Μαδρίτης  2-0 .- ^
~ Ο πρώτος  αγώνας   0-3 .-
 Η Ρεάλ Μαδρίτης πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση στην έδρα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, αλλά παρά την ήττα 2-0 (Ρόις 24', 37') κατόρθωσε να προκριθεί στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ -
Προκρίνεται  η  ΡΕΑΛ  Μανδρίτης .-

***  Στο Champions League ,  Αύριο 09/04/2014  :
ΜΠΑΓΕΡΝ  Μονάχου - ΜΑΝΤΖΕΡΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ
~ ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μαδρίτης  - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
 * Οι  πρώτοι  αγώνες  και  των  δύο  , ..ήταν  1-1  .- !
 
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
Πάμισος  Άγιος  Φλώρος  Αρφαρών  2014
 http://www.youtube.com/stamos01 ,      3240   video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1711   video .-  
 http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1705  video.- 
Σύνολον                                                    6656   βίντεο   .-
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2495    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    544.

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2014  :  
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/03/27-2014.html  ,  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Μαρτίου  2014 ,-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/28-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 28  Μαρτίου  2014 , Δ΄ Χαιρετισμοί προς  την  Παναγία  μας .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/29-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/30-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 31 Μαρτίου 2014  ,
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014  ,
 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2014  :
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/01-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 01 Απριλίου 2014  , .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/02-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τετάρτη 02 Απριλίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/03-2014.html , Το αγιάζι ενημέρωσης Πέμπτη 03 Απριλίου 2014  .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Απριλίου 2014  ,
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html , Άρωμα  στην  ενημέρωση  Παρασκευή  04  Απριλίου  2014  .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/05-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 05 Απριλίου 2014  , .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/04/06-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 06 Απριλίου 2014 , .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/06-2014.html , Ανθολόγιο  Ανθολογώντας  και  γράφοντας  Κυριακή  06   Απριλίου  2014 .-
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/04/07-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα    07  Απριλίου  2014 .-
  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/08-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τρίτη 08 Απριλίου 2014 .-

Στον  Πάμισο  ποταμό  στις πηγές Αγίου Φλώρου  Αρφαρών  Καλαμάτας  Ν.  Μεσσηνίας  2014 .-
*** Σύνδεσμοι      , Google+ Διεύθυνση URL
google.com/+StamatiosSkoulikas
YouTube     ,  
Stamatios Skoulikas
Άλλα προφίλ    ¨:   stamos1    ,  ARFARA-MASSINIAS  ,  arfara-messinias-stamos
Blogger (Blogspot) - snsarfara-stamos-dynami
 Blogger (Blogspot) - snsarfara  , Blogger (Blogspot) - snsstamoskal
Blogger (Profile)
  ,  Google Reader   , Blogger (Blogspot) - apostolos-karamhtsos
 Blogger (Blogspot) - dimmetoparfara
Blogger (Blogspot) - vlasisarfarablogspotcom
 Blogger (Profile)   , Λευκώματα ιστού Picasa  ,  stamos01
Συνεργάτης σε
Buzz (τρέχων),     http://arfara-messinias-stamos-2010 (τρέχων)
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (τρέχων)
http://dimmetop.arfara.blogspot.com (τρέχων)
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com (τρέχων)

Πηγές  Παμίσου  ποταμού  2014
 ~* * ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ        
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- .-   544  .                                     
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-         
 ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
 *** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-                                                                                       ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-                                                        ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ        ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-                                                                ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-         
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/02/09022014-10-02-2014.html  , Διαδρομές  στην όμορφη  Ελλάδα μας  Κυριακή 09/02/2014 , Δευτέρα 10-02-2014 .-  
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην όμορφη Ελλάδα μας Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014
~ 
***
~** ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΑΠΟ  50   ΜΠΛΟΚΣ  ΠΟΥ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ :
 ~  http://www.sportstonoto.gr/  .ΣΠΟΡ ΝΟΤΟΥ.-                  
http://xristianos.gr /  ,     http://www.sportstonoto.gr/  .ΣΠΟΡ ΝΟΤΟΥ.-     http://www.defencenet.gr/defence/index.php , ΕΙΔΗΣΕΙΣ      www.astrologos.gr  , 
~  http://paovardas.blogspot.gr  , = ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ .- 


  www.dibidabo.com    , https://www.facebook.com/my.dibidabo , https://twitter.com/mydibidabo  ,  http://www.lifo.gr/team/gnomes/45114   www.123playgame.gr  , Δωρεάν  παιχνίδια .-  www.tv-market.gr , Τηλε-αγορές.-    www.furby.gr , =Αναβάθμισης  προγράμματος περιήγησης .-   ~ www.ekloges14.gr , Στο  Kontra Channel .-    http://messiniaka.blogspot.com/ , ΜΕΣΣΗΝΙΑ.-   https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -    544   φίλοι.-         
http://www.markides.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=61&Itemid=75 ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , Σύλλογος Αθηναίων Αρφαραίων Οι Άγ. Θεόδωροι, . 72 .-
 

***
 
 

1 σχόλιο:

  1. H αυστηρή εγκράτεια απαιτεί μέτρο στη γλώσσα , περιορισμούς στους οφθαλμούς και ΄λλειψη περιέργειας στα αυτιά .- { Μέγας Βασίλειος } .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή