ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

 Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  10  Φεβρουαρίου  2014  :
 
 
 
 

*** Μεσσηνιακά  και  Άλλα :






*** Αισιοδοξία πλέον για το Καλαματιανό Καρναβάλι που θα φέρει τις Μέλισσες στην Καλαμάτα (το πρόγραμμα και φωτογραφίες)         
      
  
Μια ακόμα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες στο Πνευματικό κέντρο με την παρουσία πολλών καρναβαλιστών.
Πλέον το κλίμα που υπάρχει στην Καρναβαλική Επιτροπή είναι αισιόδοξο και θεωρούν ότι ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που υπήρξαν στην αρχή.
Στόχος της Καρναβαλικής Επιτροπής είναι να περάσει ο κόσμος καλά και για το καρναβάλι της πόλης να μιλούν με τα καλύτερα λόγια σε όλη την Ελλάδα.
 Το πρόγραμμα που έχει ως εξής:
15 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα Τελετή Έναρξης στον κύκλο της πλατείας 23ης Μαρτίου.
19 Φεβρουαρίου, τα μαντολινάτα μια εκδήλωση που συμμετέχει η Δημοτική Φιλαρμονική και χορωδίες της πόλης. Αν ο καιρός το επιτρέψει θα πραγματοποιηθεί στο Ιστορικό Κέντρο.
22 Φεβρουαρίου, η νυχτερινή πορεία που θα ξεκινά από διάφορα σημεία της πόλης και θα καταλήγει στην πλατεία όπου θα έχει στηθεί σκηνή και θα παίζουν dj της πόλης.
26 Φεβρουαρίου, το πάρτι της Καρναβαλικής Επιτροπής που έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, θα πραγματοποιηθεί σε μαγαζί και έτσι η ΚΑΡ.ΕΠ. καλεί τους ενδιαφερόμενους καταστηματάρχες να δηλώσουν ενδιαφέρον.
1 Μαρτίου η Ιζαμπιάδα στην παραλία της πόλης
Τέλος 2 Μαρτίου η παρέλαση και λήξη του Καλαματιανού Καρναβαλιού που θα καταλήξει στην πλατεία όπου θα τραγουδήσουν οι Μέλισσες.
  Να σημειωθεί ότι καθημερινά στην πόλη θα γίνονται παιχνίδια, ενώ μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 48 γκρουπ.
 
***  «Αναχωρεί» για… Τρίπολη η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας         
           
Τα πάνω – κάτω φέρνει το νέο Νομοσχέδιο
Της Βίκυς Βετουλάκη 
Λουκέτο και στις Αστυνομικές Διευθύνσεις των νομών βάζει το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή για την αναδιοργάνωση της Αστυνομίας. Αν και θα υπάρξουν επεξηγήσεις με Προεδρικά Διατάγματα, το σχέδιο νόμου θα προβλέπει «κατάργηση των επιτελείων των Αστυνομικών Διευθύνσεων νομών και ενοποίησή τους σε επίπεδο Περιφέρειας».
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πρόθεση του υπουργείου είναι και στη Μεσσηνία να καταργηθεί η Αστυνομική Διεύθυνση, με μεταφορά του επιτελικού σχεδιασμού στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, η οποία θα μετονομαστεί σε Περιφερειακή. Παράλληλα, θα πρέπει να ξεχάσουμε την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, η οποία, αν τελικά το νομοσχέδιο περάσει, θα είναι ένα απλό τμήμα που θα αναφέρεται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας, που θα έχει έδρα στην… Πάτρα!
Πολλά είναι τα ζητήματα που τίθενται και για το ένστολο προσωπικό, με τις αλλαγές που θα φέρει αυτός ο αστυνομικός «Καλλικράτης», που λίγο – πολύ ακολουθεί τα πρότυπα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης με επίκεντρο όλων την Τρίπολη και «διακοσμητικές» τις αντιπεριφέρειες.
Ήδη οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων έχουν αντιδράσει, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για το νέο τρόπο λειτουργίας.
Όλα στην Τρίπολη
Όπως αναφέρει και το νομοσχέδιο, με την εφαρμογή του η βασική μονάδα αποτελέσματος και διοίκησης θα βρίσκεται πλέον στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, στις έδρες των Περιφερειών, δηλαδή για εμάς στην Τρίπολη.
Το πώς θα λειτουργήσει αυτή η δομή, όταν η κάθε περιοχή έχει τις ιδιαιτερότητές της και χωρίς να υπάρχει επιτελείο ανά νομό, είναι κάτι που ανησυχεί τους ένστολους, αλλά και τους πολίτες.
Παράλληλα, ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι πως στο νομοσχέδιο αφήνεται να εννοηθεί ότι καταργούνται τα αστυνομικά «όρια» των νομών και θα ισχύουν τα περιφερειακά, κάτι που μπορεί να σημαίνει μετακίνηση αστυνομικών ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε τμήμα, σταθμό ή υπηρεσία στα όρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης που εδρεύει.
Η άλλη μεγάλη αλλαγή θα είναι αυτή της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας, η οποία θα μετατραπεί σε απλό αστυνομικό τμήμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Το υπουργείο, βέβαια, αυτό το ονομάζει «εξοικονόμηση προσωπικού και μέσων για την επιχειρησιακή τους αξιοποίηση», όπως και «ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων».
Οι εν λόγω περικοπές θα ξεκινήσουν από την κορυφή, όπου πλέον δε θα υπάρχει αρχηγείο, αλλά 3 κλάδοι, με γενικούς επιθεωρητές: Κλάδος Τάξης, Κλάδος Ασφάλειας και Κλάδος Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.
Οι δε δημοτικοί αστυνομικοί εντάσσονται πλέον στην Αστυνομία ως ειδικής κατηγορίας προσωπικό για τις αρμοδιότητες μόνο της δημοτικής αστυνόμευσης.
Μειώνουμε τους «μικρούς», αλλά όχι τους «μεγάλους»
Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί έχουν εκφράσει ήδη τις ανησυχίες τους για τις προωθούμενες αλλαγές και ιδιαίτερα για το γεγονός πως δεν αναφέρεται πουθενά ο τρόπος εκτέλεσης υπηρεσίας και δεν ορίζονται μέσα για τη δράση της Αστυνομίας στην πάταξη της εγκληματικότητας. Το μόνο που αναφέρεται είναι η ίδρυση υπηρεσιών επιπέδου Διευθύνσεων, δηλαδή ορίζει τα υψηλά επίπεδα διοίκησης, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς και τον τρόπο εκτέλεσης εξωτερικής μάχιμης υπηρεσίας.
Επίσης, σημειώνουν με νόημα ότι το νομοσχέδιο καταργεί 6.700 οργανικές θέσεις αστυφυλάκων, αλλά ταυτόχρονα διατηρεί τις θέσεις των ανωτάτων αξιωματικών (αυξάνει από 5 σε 6 τις θέσεις των αντιστράτηγων). 
 
***  Βάσια Παναγιωτοπούλου: Μια Καλαματιανή, δημόσιος υπάλληλος στην Αγγλία!         
     
 
Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο ευλογημένοι είμαστε οι Καλαματιανοί...
  Το να φύγει ένας Έλληνας και να ψάξει την τύχη του στο εξωτερικό έχει γίνει πλέον κάτι φυσιολογικό, όμως το να πάει ένας Έλληνας να δουλέψει στο δημόσιο τομέα σε μια χώρα του εξωτερικού είναι αξιοπερίεργο. Βέβαια, εκεί μιλάμε για ένα διαφορετικό Δημόσιο.
Η Βάσια τελείωσε το Λύκειο Παραλίας το 2005. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Έκανε μάστερ στο University of Leeds, MSc Sustainability and Environmental Consultancy. Έχει ζήσει και εργαστεί σε τρεις χώρες, στο Βέλγιο, τη Γαλλία και την Αγγλία.
  Το «Θάρρος», λοιπόν, σας ταξιδεύει στην Αγγλία, όπου και συναντά τη Βάσια Παναγιωτοπούλου.
-Πόσο καιρό εργάζεσαι στο εξωτερικό και πόσο εύκολη ήταν η απόφασή σου να φύγεις;
Τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια εργάζομαι στην Αγγλία σε δημόσια αρχή υποκείμενη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ως περιβαλλοντικός σύμβουλος. Παρέχω συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εταιρείες διαφορετικής φύσης (π.χ. αυτοκινητοβιομηχανίες, εργοστάσια παραγωγής τροφίμων), ώστε η λειτουργία τους να συνάδει με την περιβαλλοντική νομοθεσία και να επιτυγχάνουν βιωσιμότερη χρήση των πόρων τους.
Η απόφασή μου να φύγω ήταν αρκετά εύκολη, καθώς ήδη από μικρότερη ηλικία ήθελα να ζήσω στο εξωτερικό και να βιώσω την «πολυπολιτισμικότητα», να έρθω σε επαφή με ανθρώπους από διάφορα μέρη του κόσμου και να διευρύνω τους ορίζοντές μου, όχι μόνο σε επαγγελματικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, αλλά και προσωπικό.
Το εξωτερικό είναι μια πολύ καλή εμπειρία, όχι μόνο για να γνωρίσεις τη νοοτροπία άλλων λαών και να δεις νέα μέρη, αλλά και για να αλλάξεις τον ίδιο σου τον εαυτό, καθώς το περιβάλλον στο οποίο καλείσαι να εργαστείς και να ζήσεις διαφέρει κατά πολύ από την ελληνική πραγματικότητα.
  -Δυσκολεύτηκες στην ανεύρεση εργασίας στη χώρα που βρίσκεσαι;
Όταν πρωτοήρθα στην Αγγλία έκανα μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο του Leeds, ενώ κατά τη διάρκεια της πτυχιακής μου έκανα πρακτική σε έναν οργανισμό για τις πράσινες μεταφορές, κάτι που με βοήθησε ιδιαίτερα, καθώς η πτυχιακή μου ήταν αρκετά πρακτική και προσαρμοσμένη σε πραγματικές συνθήκες.
Μετά το τέλος των σπουδών μου δούλεψα στη Γαλλία στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, απ’ όπου και αποκόμισα πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις. Έπειτα ένιωθα αρκετά έτοιμη να κάνω αιτήσεις εργασίας στην Αγγλία, όπου και βρήκα δουλειά εντός 3 μηνών.
Η επαγγελματική αγορά της Αγγλίας είναι αρκετά ανταγωνιστική, καθώς υπάρχει υπερπληθώρα αποφοίτων και ανθρώπων από όλα τα μέρη του κόσμου. Ωστόσο, όποιος είναι αποφασιστικός και έχει διάθεση για δουλειά, η αγορά είναι αρκετά ευέλικτη.
  -Πώς αντιμετωπίζουν τους Έλληνες στη χώρα που ζεις;
Οι Βρετανοί είναι αρκετά συνηθισμένοι σε άλλες κουλτούρες, καθώς υπάρχουν σημαντικοί πληθυσμοί από πολλές χώρες, ευρωπαϊκές ή μη. Ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα λόγω της ταυτότητάς μου. Αυτό που μετράει για τους Άγγλους είναι να είσαι ευγενικός και επαγγελματίας στη δουλειά σου.
  -Τι θα ήθελες να μεταφέρεις από την κουλτούρα της εκεί ζωής σου στην Ελλάδα;
Θα ήθελα να μεταφέρω την αξιοκρατία και τη συνέπεια του συστήματός τους, καθώς και την ευγένεια και τον επαγγελματισμό τους. Στην Αγγλία η ευγένεια είναι κανόνας. Η οργανωτικότητα του συστήματός τους, από τα πιο απλά πράγματα, π.χ. την ακριβή ώρα άφιξης του λεωφορείου, μέχρι τα πιο σύνθετα, σου δίνει μια σιγουριά στον προγραμματισμό σου. Οποτεδήποτε είχα κάποιο πρόβλημα εδώ πάντα υπήρχε καλή εξυπηρέτηση.
  -Τρία πράγματα που πρέπει κάποιος να δει, αν επισκεφτεί την πόλη που βρίσκεσαι...
Το ποτάμι River Aire κατά μήκος του οποίου υπάρχουν πολυάριθμα καφέ και εστιατόρια.
Τα ερείπια του Αββαείου Κέρκσταλ, μιας εντυπωσιακής μονής του 12ου αιώνα, καθώς και το Τropical world, ένα τροπικό πάρκο που διαθέτει μεγάλη συλλογή τροπικών φυτών και ζώων.
  -Τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο από την Καλαμάτα;
Κυρίως μου λείπει η αίσθηση ότι είμαι στη χώρα μου, οι δικοί μου άνθρωποι και η θάλασσα, καθώς είναι από τα μοναδικά μέρη που χαλαρώνω.
Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο ευλογημένοι είμαστε οι Καλαματιανοί που μεγαλώσαμε σε ένα τόσο όμορφο μέρος όσο η Καλαμάτα. Δεν μπορώ να φανταστώ τα καλοκαίρια μου μακριά από τη Μεσσηνία.
  -Σκέψη για επιστροφή υπάρχει στο μυαλό σου;
Φυσικά και υπάρχει. Απλά ελπίζω να δημιουργηθούν περισσότερες εργασιακές ευκαιρίες για νέα παιδιά σαν και εμένα, ώστε να καταστεί η επάνοδός μας στην πατρίδα ευκολότερη.
Των Κώστα Γαζούλη – Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 
***  «Θεωρίες συνωμοσίας» και σεισμοί...          
   
Το γύρο του διαδικτύου κάνουν πάλι διάφορες θεωρίες συνωμοσίας που θέλουν τους πρόσφατους σεισμούς στην Κεφαλλονιά να δημιουργήθηκαν «τεχνητά» από την κυβέρνηση για την έρευνα σε πετρέλαιο στο Ιόνιο.
Πριν αρχίσουμε να πιστεύουμε την κάθε «μπαρούφα» που μας πλασάρουν, ας ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία της σεισμικότητας στον ελλαδικό χώρο, ειδικά στην περιοχή της Κεφαλλονιάς, που έχει δώσει πάνω από 10 μεγάλους σεισμούς τα 50 τελευταία χρόνια, κι ας μάθουμε οι ίδιοι να ζούμε με τον Εγκέλαδο. Μόνο μια ματιά δίπλα μας, με το βουνό κοντά στη θάλασσα, τα νησιά κ.ο.κ., και θα καταλάβουμε ακριβώς σε τι μέρος ζούμε.
Τέλος, ας ακούσουμε την άποψη των επιστημόνων. Είναι προτιμότερο από το να δεχόμαστε «αμάσητα» ό,τι μας δίνουν ανώνυμα μπλογκς.    Κ. Γαζ.  
 
*** Ο Άγιος Χαράλαμπος, τα Φιλιατρά και ο Γερμανός αξιωματικός Κοντάου το 1944         
   
Πολιούχος της πόλεως των Φιλιατρών  είναι ο Άγιος Χαράλαμπος, και κάθε χρόνο όπως και σήμερα, στις 10 Φεβρουαρίου γίνεται μεγάλο πανηγύρι προς τιμήν του, και κατεβαίνουν σ’ αυ­τό και οι Φιλιατρινοί που μένουν στην Αθήνα.
Σ’ αυτό το πανηγύρι πηγαίνει κάθε χρόνο και ένας ηλικιωμένος Γερμανός, ονόματι Κοντάου, με την οικο­γένειά του. Έρχεται από μακριά. Και θα έλεγε κανείς: «Τι τού ήρθε, ώστε έτσι στα καλά καθούμενα να ξεκινά από την Γερμανία για ένα τόσο μακρινό ταξίδι»!
Ο άνθρωπος αυτός στην περίοδο της κατοχής ήταν αξιωματικός τού Γερμανικού στρατού, και για ένα διάστη­μα χρημάτισε φρούραρχος Φιλιατρών. Εκείνο τον και­ρό βρισκόμαστε στο 1944 μερικοί Έλληνες αντάρ­τες έκαναν κάποιο σαμποτάζ, φονεύοντας σε ενέδρα αρκε­τούς Γερμανούς. Εξαγριώθηκαν τότε οι κατακτητές και από το στρατηγείο της Τριπόλεως δόθηκε εντολή στον Κοντάου, την ημέρα που θα ξημέρωνε, στις 6 το πρωί, να καούν τα μισά Φιλιατρά και να εκτελεσθούν εκατό περίπου Φιλιατρινοί. Όπως ήταν φυσικό, τρόμος και πανικός κατέλαβε όλους τους κατοίκους. Ήξεραν ότι οι Γερμα­νικές διαταγές ήταν αμετάκλητες. Τίποτε δεν τους έσωζε από τον όλεθρο και την συμφορά. Το πρωί (19 Ιουλίου) όμως ενώ έφθασε η κανονισμένη ώρα δεν έβλεπαν καμία κίνηση. Απόρησαν. Τι άραγε να είχε συμβεί;
Εκείνη την νύχτα οι πιστοί εζήτησαν με καυτά δά­κρυα την προστασία τού Αγίου Χαραλάμπου. Και εκεί­νος ενήργησε θαυμαστά. Παρουσιάσθηκε στον Γερμανό φρούραρχο, τον Κοντάου, και τού είπε να μην εκτελέσει την διαταγή. Τού υποσχέθηκε ακόμη πως δεν θα τιμωρηθεί από τον ανώτερο του και ότι θα επιστρέψει και αυτός και οι στρατιώτες του σώοι στην πατρίδα τους. Ο Κον­τάου, στην αρχή έδειχνε ψυχρός και ασυγκίνητος. Συνο­λικά ο Αγιος τού εμφανίσθηκε τρεις φορές για να τον πείσει πως πρόκειται για κάτι το υπερφυσικό και πρέπει να υπακούσει.
Το αξιοθαύμαστο είναι ότι ο Άγιος παρουσιάσθηκε και στον Γερμανό στρατηγό στην Τρίπολι. Το πρωί ο Κοντάου εζήτησε τους ιερείς των τεσσάρων ενοριών της πόλεως. Εκείνοι παρουσιάσθηκαν έντρομοι εμπρός του. Πού να ήξεραν το τι είχε μεσολαβήσει εκείνη την νύχτα! Μαζί τους εγύρισε στις Εκκλησίες των Φιλιατρών και παρατηρούσε τις εικόνες. Στην τέταρτη Εκ­κλησία, στα Εισόδια της Θεοτόκου, στην επιλεγόμενη «Γουβιώτισσα» βλέποντας μία εικόνα ένα γέροντα με κάτασπρη γενειάδα, ντυμένο ιερατικά άμφια αναφώνησε: «Να! αυτός είναι!» και έπεσε εμπρός του να τον προσκυνήση. Μόλις σηκώθηκε λέει στους έκπληκτους ιερείς: «Σας έσωσε ο Άγιος αυτός, που έσωσε κι’ εμένα από βαρύ κρίμα».
Έτσι με την επέμβαση τού πολιούχου η πόλις γλύτωσε από τη φωτιά και τη σφαγή.
πηγή: defencenet.gr 
 
***Αγρότες “κατέλαβαν” με τα τρακτέρ τους το Δημαρχείο της Μεσσήνης (φωτογραφίες & βίντεο)         
      
   
 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό με τα τρακτέρ τους στο Δημαρχείο της Μεσσήνης πραγματοποιούν αυτή την ώρα αγρότες από τη Μεσσήνη και τις γύρω περιοχές .
Τους αγρότες τους δέχτηκε και συνομίλησε μαζί τους και ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος.
Στη συνέχεια αναμένεται να αποκλείσουν συμβολικά και την Τράπεζα Πειραιώς στην Μεσσήνη
Να θυμίσουμε ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Μεσσήνης ο Δήμος παραμένει για σήμερα κλειστός συμβολικά προκειμένου να εκφράσει την συμπαράστασή του προς τους αγρότες της περιοχής. 
 

***  Ακόμα συμβαίνουν ευτράπελα

 Μα είναι δυνατόν, μετά τα όσα έχουμε πάθει ως χώρα, να συνεχίζουμε με τα ίδια λάθη; Κατήργησαν τα ΤΑΣ, ενώ έθεσαν σε διαθεσιμότητα τους υπαλλήλους, ώστε να εξασφαλίσουν κονδύλια και, μάλιστα, από περιοχές, όπως η Μεσσηνία, που το έχουν μεγάλη ανάγκη. Μέχρι τώρα πλήρωναν οδοιπορικά και ξενοδοχεία για να έρχονται υπάλληλοι από την Αθήνα για να κρατούν τα γραφεία του ΤΑΣ… ανοιχτά και τώρα τους επαναπροσλαμβάνουν κι ανοίγουν την υπηρεσία. Και μετά απορούν, γιατί ο κόσμος όπου βλέπει πολιτικό βγάζει – το λιγότερο – καντήλες! Β.Β. - 

***  Οι επιπτώσεις από τα νέα μέτρα στο λογιστικό επάγγελμα         
           
Με την εξέλιξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, ο ρόλος του accountant /λογιστή σε μια εταιρεία είναι αρκετά πιο σύνθετος και σαφώς αναβαθμισμένος σε σχέση με το παρελθόν.
Ο επαγγελματίας accountant, που συνήθως είναι πλέον πτυχιούχος ανώτατης οικονομικής σχολής, καλείται να έχει γνώση αρκετών πεδίων πέρα από την παραδοσιακή λογιστική, όπως χρηματοοικονομικά, οικονομικά, δίκαιο, φορολογικά, διοίκηση, εσωτερικό έλεγχο, πληροφοριακά συστήματα, αλλά και διάφορα άλλα σχετικά γνωστικά πεδία.
Είναι χαρακτηριστικό το φαινόμενο των στοιχείων που δίνουν συνεχώς και κατά μήνα πλέον οι λογιστές των επιχειρήσεων στις τράπεζες για κατάρτιση αριθμοδεικτών και λοιπές διαδικασίες αξιολογήσεων. Ο επαγγελματίας λογιστής παίρνει αποφάσεις καίριας σημασίας για τη σύγχρονη επιχείρηση και η κριτική σκέψη του παίζει σημαντικό ρόλο τόσο για την εύρυθμη λειτουργία της όσο και για την επιτυχή αντιμετώπιση και τη διαχείριση του κινδύνου.
Είμαστε οι πρώτοι που εφαρμόσαμε τη μηχανογράφηση στην Ελλάδα, σε ένα θεσμικό πλαίσιο που δε μας επέτρεπε καν τη μεταφορά των παραστατικών στα γραφεία μας για καταχώρηση, και σε μια δημόσια διοίκηση που μας ανάγκαζε να αντιγράφουμε με στυλό και καρμπόν τις μηχανογραφημένες μισθολογικές καταστάσεις στα έντυπα του ΙΚΑ.
  Η εκμετάλλευσή μας από το κράτος
Κάποιοι καρεκλοκένταυροι, βέβαια, στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βρήκαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την οργάνωση σε γνώσεις, υποδομές, μηχανογράφηση, επιμόρφωση που έχει ο κλάδος μας και να μας μετατρέψουν σε άβουλα εκτελεστικά όργανα των όποιων κάθε φορά μεγάλων ιδεών έχουν για φορολογικές ή άλλες μεταρρυθμίσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για αιώνες η Ελλάδα μαζί με την Αλβανία ήταν οι μόνες χώρες της Ευρώπης που δεν είχαν κτηματολόγιο παρά τα δις που είχαν αναλωθεί…
Βλέποντας ότι σε κανέναν άλλο κλάδο πιο σχετικό με το αντικείμενο (μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, νομικοί κ.λπ.) δε θα μπορούσαν να επιβάλουν την υποχρέωση σύνταξης περιουσιολογίου, βρήκαν την ευκαιρία στον κλάδο μας, φέρνοντάς μας σε δύσκολη θέση απέναντι στους πελάτες μας και δίνοντας την ψεύτικη υπόσχεση, από υπουργικά χείλη, ότι αυτό θα γίνει μόνο για μία φορά και εν συνεχεία θα αναλάβουν τα κτηματολόγια και οι συμβολαιογράφοι, να μας εμπλέξουν σε μια ατέρμονη χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία, από την οποία δεν μπορούμε να απεμπλακούμε. Και είχαν και το θράσος, όταν αποκαλύφθηκε ότι τα στοιχεία που είχαμε υποβάλει ήταν ακαταχώρητα (αγροτικά ακίνητα κ.λπ.), να αφήσουν έμμεσα και αιχμές κατά του κλάδου μας.
Αναγκαστήκαμε να καταχωρήσουμε μηχανογραφικά ολόκληρο το ασφαλιστικό σύστημα των εργαζομένων, όταν τα περισσότερα υποκαταστήματα του ΙΚΑ δεν είχαν καν Η/Υ. Και βγαίνουν οι διάφοροι καρεκλοκένταυροι στο τέλος και καρπώνονται το αποτέλεσμα της δουλειάς μας, χωρίς κανείς να αναφέρει τίποτα για μας.
Το 2013 υποβλήθηκαν σχεδόν όλες οι φορολογικές δηλώσεις από εμάς, με αποτέλεσμα τεράστια εξοικονόμηση εργατοωρών και χρημάτων για το κράτος, τα οποία βέβαια επιβάρυναν αντίστοιχα τον κλάδο μας. Με αμοιβές σαφώς μειωμένες λόγω της κρίσης, αναγκαστήκαμε να υποβάλλουμε δηλώσεις, με στοιχεία όπως Ε2, ΑΦΜ εργοδοτών, στοιχεία ακινήτων κ.λπ., που ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δε θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν οι υπηρεσίες του υπουργείου. Είχε κανείς την στοιχειώδη ευγένεια, αν μη τι άλλο, να βγει και τουλάχιστον να ευχαριστήσει τον κλάδο μας για τη συμβολή του και για τα χρήματα που γλίτωσε το κράτος; Αντ’ αυτού, μας στέλνουν στρατιές φορολογουμένων να τους εκτυπώσουμε ακόμα και τα τέλη κυκλοφορίας, εξοικονομώντας εργατοώρες από τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τινάζοντας κυριολεκτικά τη λειτουργία των γραφείων μας στον αέρα.
  Και νέες υποχρεώσεις
Κι επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη, οι φωστήρες του υπουργείου σκέφτονται και άλλους επιπλέον τρόπους εκμετάλλευσης και εξόντωσής μας. Μέσα σε μια καταιγίδα φορολογικών αλλαγών, που δεν υπάρχει χρόνος ούτε καν στοιχειώδους ανάγνωσης, πόσο μάλλον κατανόησής τους, και χωρίς τις απαραίτητες ερμηνευτικές εγκυκλίους, έρχεται η επιβολή εξοντωτικών προστίμων στις επιχειρήσεις για παραβάσεις που κάποιες φορές μπορεί να οφείλονται και σε δικό μας ανθρώπινο λάθος (λάθος μεταφορά μικροποσών κ.λπ.), κάνοντας ακόμα πιο ψυχοφθόρα την άσκηση του επαγγέλματός μας και τινάζοντας στον αέρα τις σχέσεις με τους πελάτες μας.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η αποκορύφωση της προσπάθειας εξόντωσής μας είναι η επιβολή των μηναίων συγκεντρωτικών καταστάσεων.
Για αρκετές δεκαετίες υποχρεωνόμαστε κάθε χρόνο να υποβάλουμε ετήσιες συγκεντρωτικές καταστάσεις με ανάλυση ανά συναλλασσόμενο σε κάθε επιχείρηση για όλες τις συναλλαγές του άνω των 300 ευρώ. Αυτή η εργασία έπρεπε να ολοκληρωθεί σε 9 μήνες από τη λήξη του έτους, και στην πράξη λόγω της δυσκολίας στη σύνταξή τους παρατείνεται η προθεσμία στο ένα έτος. Η σωστή διαχείριση των στοιχείων από το υπουργείο μπορεί άνετα να φέρει άμεσα τεράστιο ελεγκτικό αποτέλεσμα. Αντ’ αυτού, είδαμε για χρόνια όλος αυτός ο κόπος μας να πηγαίνει ανεκμετάλλευτος, να καταλήγει σε πεταμένους σάκους στις αποθήκες των υπουργείων, μέχρι και να αμείβονται ιδιωτικές εταιρείες – στις οποίες κοινοποιήθηκαν παράνομα τα προσωπικά στοιχεία των φορολογουμένων – χωρίς ποτέ να υπάρχει αποτέλεσμα.
Και ως λύση στο πρόβλημα βρήκαν οι φωστήρες του υπουργείου τη μηνιαία υποβολή των παραπάνω καταστάσεων, με τρόπο που ανατρέπει όλη τη μέχρι τώρα οργάνωση της δουλειάς μας. Ποιος θα μας αποζημιώσει για τις επενδύσεις σε Η/Υ, προγράμματα, εργατοώρες που θα χρειαστεί να επενδύσουμε; Ποιος θα μας πληρώσει για τη σύνταξη κάθε μήνα αυτών των καταστάσεων, όταν οι πρώτοι κοστολογικοί υπολογισμοί καταλήγουν σε τουλάχιστον διπλασιασμό του κόστους παροχής των υπηρεσιών μας; Οι επιχειρήσεις; Ας γελάσουμε. Το κράτος: Ελάτε, κε Θεοχάρη, να το συζητήσουμε. Υπηρεσίες θέλετε, πληρώστε τες.
  Η διαφύλαξη της επαγγελματικής
υπόστασης και της αξιοπρέπειάς μας
Επειδή, όμως, ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι, δηλώνουμε ξεκάθαρα:
Πέρα από την κατάργηση των εξοντωτικών προστίμων, δηλώνουμε ότι καμία συγκεντρωτική δεν πρόκειται να υποβληθεί από τα λογιστικά μας γραφεία.
Ζητάμε από όλους τους φορείς συμπαράσταση στο δίκαιο αίτημά μας.
Κινητοποίηση από όλους τους συλλογικούς μας φορείς.
Ζητάμε από τους φορείς των επαγγελματιών συμπαράσταση στο αίτημά μας που στην ουσία αυτούς αφορά άμεσα (αλλιώς, ας είναι έτοιμοι να επωμισθούν, πέραν των προστίμων, το σοβαρό κόστος της υποβολής των μηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων).
Αποζημίωση από το κράτος για όλες τις καταστάσεις που αποδεδειγμένα υποβάλλαμε στο παρελθόν (Ε9) και αναγκαστήκαμε να ξαναϋποβάλλουμε.
*Τα παραπάνω προέκυψαν μετά τη συνάντηση που είχαν μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Μεσσηνίας, το απόγευμα της Παρασκευής, σε αίθουσα του παλιού Επιμελητηρίου στην Καλαμάτα.  

***

Αν δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε ούτε τώρα… χαθήκαμε!

Τελευταία Ενημέρωση: 10/02/2014 16:59
Ένα από τα χαρακτηριστικά μας ως λαός, δυστυχώς, είναι να μην μπορούμε να διαφωνήσουμε ούτε να συμφωνήσουμε μαζικά. Για παράδειγμα, μπορεί όλοι να διαφωνούμε για τις πυρκαγιές, αλλά ξαφνικά γίνονται 2, 3, 100 ομάδες κατά των πυρκαγιών.
Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τις πορείες. Μπορεί οι διαμαρτυρόμενοι να ζητούν τα ίδια ή περίπου τα ίδια, αλλά πρέπει να γίνουν δύο ή τρεις πορείες.
Όλα αυτά οδηγούν τον πολίτη που δε θέλει να χρωματίζεται και να εντάσσεται κάπου, να κάνει πίσω, αφού δε θέλει να τον καπελώνει η ιδιότητα ή ιδεολογία κάποιου.
Αυτό αποφάσισα να το γράψω με αφορμή τη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς. Είναι από μόνες τους θετικές τέτοιες πράξεις ανθρωπιάς και μακάρι να υπάρξει συνέχεια, αλλά δε θα μπορούσε να υπάρξει συνεννόηση για μια κοινή μεγάλη αποστολή; Έτσι και το κόστος θα ήταν λιγότερο και η ανταπόκριση μεγαλύτερη, γιατί αν κι αυτές οι κινήσεις γίνονται για προβολή, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.   Π.Μπ. 

*** Αγωγές κατά της Τράπεζας Κύπρου για τα ΜΑΕΚ          
           
Σε καταθέσεις αγωγών στο Μονομελές και Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών που εκδικάζονται εντός του 2015, σε βάρος της Τράπεζας Κύπρου, προχώρησαν οι ζημιωμένοι κάτοχοι Μετατρέψιμων Αξιόγραφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου της συγκεκριμένης τράπεζας. Ανάμεσα στους πελάτες των πρώτων αγωγών περιλαμβάνονται συνταξιούχος ναυτικός, συνταξιούχος ΕΛΤΑ, ελαιοχρωματιστής απόφοιτος Δημοτικού Σχολείου μέχρι και αγρότισσα 91 ετών.
Πρόκειται για θέμα που είχε αναδειχθεί από το «Θ» ως κεφαλαιώδους σημασίας, αφού οι συγκεκριμένοι «επενδυτές» συνειδητοποίησαν ξαφνικά ότι το προϊόν που «αγόρασαν» δεν έχει καμία σχέση με εκείνο που τους υποσχέθηκαν και ότι υπέστησαν ολική απώλεια του κεφαλαίου τους.
Στην Ελλάδα, οι πρώτες καταγγελίες έγιναν από δυο Καλαματιανούς με πληρεξούσια δικηγόρο την Ευαγγελία Καούρη, η οποία πέτυχε την έκδοση σχετικού πορίσματος από το Συνήγορο του Καταναλωτή (με αρ. 4995/25.2.2013), που απηύθυνε σύσταση προς την Τράπεζα Κύπρου να προβεί σε αποκατάσταση των ζημιωθέντων πελατών της, καταβάλλοντας σε αυτούς τα ποσά κεφαλαίου που επένδυσαν στα επίμαχα αξιόγραφα, χωρίς όμως να γίνει τελικά δεκτή από την Τράπεζα Κύπρου.
  Μετατροπή σε μετοχές
Μετά την απόφαση του Eurogroup (Μάρτιος 2013), οι κάτοχοι αυτών των υβριδικών, αόριστης διάρκειας (perpetual) μετατρέψιμων ομολογιών (όπως τα ΜΑΕΚ και ΜΑΚ), αλλά και των δεκαετούς διάρκειας ομολογιών (όπως τα ΜΧ), είδαν το κεφάλαιό τους να γίνεται μετοχές της Τράπεζας Κύπρου με 1/100.
Σε αντίθεση με τους Έλληνες καταθέτες των εν Ελλάδι υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου, οι κάτοχοι των υβριδικών αυτών τίτλων δε διασώθηκαν, όπως ήταν φυσικό, αφού θεωρούνται κάτοχοι ομολογιών μειωμένης διασφάλισης και, στην περίπτωση των ΜΑΕΚ, υποχρεωτικά μετατρέψιμων (CoCos), καθώς η Τράπεζα Πειραιώς αγόρασε συγκεκριμένα στοιχεία των καταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα.
Η συμφωνία δε αυτή έλαβε και την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού με τη με αρ. 574/VII/2013Θ. ΑΠΟΦ. I/2013, η οποία αναφέρει: «Μέσω των από 26/3/2013 Συμβάσεων, η Πειραιώς αποκτά επιλεγμένα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού των ελληνικών εργασιών των τριών κυπριακών τραπεζών και ειδικότερα το σύνολο των δανείων (ελεύθερα βαρών), των καταστημάτων τους στην Ελλάδα, ήτοι των ακινήτων με τον εξοπλισμό, την υπεραξία των Ελληνικών Εργασιών, όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας που ανήκουν στις κυπριακές τράπεζες και που σχετίζονται με τις Ελληνικές Εργασίες, όλα τα βιβλία και στοιχεία που αφορούν αποκλειστικά τις Ελληνικές Εργασίες, καθώς και το σύνολο των καταθέσεων αυτών.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ως άνω συμβάσεις, η Πειραιώς αποκτά τη δραστηριότητα, τα ακίνητα και τον εξοπλισμό των θυγατρικών των Κύπρου και Λαϊκής που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών leasing και factoring στην Ελλάδα, καθώς και της θυγατρικής της Λαϊκής, “Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος” (εφεξής και ως IBG). Πρόσθετα, δυνάμει των συμβάσεων, […] η Πειραιώς αποκτά τα ακίνητα και τον εξοπλισμό των θυγατρικών των Κύπρου και Λαϊκής που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών leasing και factoring στην Ελλάδα, καθώς και της θυγατρικής της Λαϊκής, “Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος” (εφεξής και ως IBG) .
  Δηλώσεις Μαρκουλάκου
Την υπόθεση 300 περίπου Ελλήνων εξαπατηθέντων πελατών της Τράπεζας Κύπρου έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, το αθηναϊκό δικηγορικό γραφείο του κ. Μιχάλη Μαρκουλάκου, σε συνεργασία με την κα Καούρη, και έχουν ήδη προβεί σε καταθέσεις αγωγών σε βάρος της Τράπεζας Κύπρου στο Μονομελές και Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών που εκδικάζονται εντός του 2015.
Για λογαριασμό του γραφείου έχει ήδη συνταχθεί οικονομική πραγματογνωμοσύνη από μία εκ των πέντε παγκοσμίως μεγαλύτερων ελεγκτικών εταιρeιών, από όπου προκύπτει η κεφαλαιακή ανεπάρκεια της Τράπεζας Κύπρου ήδη κατά την έκδοση του προϊόντος, από το οποίο χάθηκαν εκατομμύρια.
Ο κ. Μαρκουλάκος επισήμανε στο «Θ»: «Ουσιαστικά η Τράπεζα Κύπρου χρειαζόταν άμεσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1 δισ. ευρώ, και επειδή οι θεσμικοί επενδυτές δε θα το έκαναν, και ούτε βέβαια θα συμμετείχαν σε αυτό οι ιδιώτες, εξέδωσε αυτό το προϊόν που υπό προϋποθέσεις θα μετατρεπόταν σε μετοχές, ενώ γνώριζε πως είχαν ήδη συντρέξει οι όροι εκείνοι που οδηγούσαν σε βίαιη αναστολή τόκων και αμέσως μετά σε μονομερή μετατροπή σε μετοχές. Κατόπιν τούτων, έχουμε ήδη ξεκινήσει την κατάθεση αγωγών κατά της Τράπεζας Κύπρου, η οποία είναι ενεργή ως τράπεζα, δεν έχει χωριστεί σε καλή ή κακή και έχει εξυγιανθεί με το κούρεμα των καταθέσεων».
Όπως προκύπτει και από κείμενα αγωγών, οι πελάτες της Τράπεζας Κύπρου ζητούν αποζημίωση, αφού τα ΜΑΕΚ ήταν ένας οργανωμένος τρόπος της τράπεζας για να «λάβουν» από την αγορά 1 δισ. και να μη δώσουν τίποτα πίσω (εγγύηση κ.λπ.), παρά μόνο, αν χρειαστεί, μετοχές. Δηλαδή, αντί να βάλουν (θεσμικούς) επενδυτές να προβούν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, τράβηξαν τα λεφτά με τα ΜΑΕΚ - Cococos (ομόλογα μειωμένης διασφάλισης υποχρεωτικά μετατρέψιμα σε μετοχές), που, βέβαια, κανένας λογικός άνθρωπος, όπως ισχυρίζονται, δε θα αγόραζε, αν ήξερε ότι δεν έχουν καμία εγγύηση και είναι άληκτα ως προϊόντα, αλλά και την πραγματική οικονομική κατάσταση της τράπεζας, λόγω της οποίας είχε ήδη ενεργοποιηθεί ο όρος των ομολόγων περί μη πληρωμής τόκων, και εντός των επόμενων μηνών ο όρος περί υποχρεωτικής μετατροπής σε μετοχές.
  Στην Κύπρο
Στην Κύπρο, πριν από την εκλογή του Ν. Αναστασιάδη, τον Ιανουάριο του 2013, οι κάτοχοι αξιογράφων των κυπριακών Τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής άκουγαν τις δεσμεύσεις του ότι δε θα μετατραπούν σε μετοχές και ότι θα σταθεί στο πλευρό τους για την εξαπάτηση σε βάρος τους.
Μετά την απόφαση του Eurogroup οι κάτοχοι διάβαζαν τις δηλώσεις του, ως προέδρου πλέον της Κυπριακής Δημοκρατίας, ότι θα ετοιμάσει άμεσα το νομικό πλαίσιο για τη δημιουργία διαιτητικού δικαστηρίου για τους κατόχους αξιογράφων, όπου θα μπορούν να προσφύγουν όσοι πιστεύουν ότι έχουν εξαπατηθεί για να τύχουν της ανάλογης αποζημίωσης.
Σήμερα, οι αρμόδιοι κυπριακοί φορείς δηλώνουν ότι εντός του μήνα θα ξεκινήσει το πρώτο προσχέδιο νομικού πλαισίου, όπου θα καθορίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή το διαιτητικό δικαστήριο για την υπόθεση των αξιογράφων, που θα εξετάζει την κάθε υπόθεση ξεχωριστά και οι αποφάσεις της θα είναι δεσμευτικές, με σκοπό την επίλυση των διαφορών μεταξύ των κατόχων τραπεζικών αξιογράφων και των τραπεζών.
Εντούτοις, το θέμα της αποζημίωσης στους παραπονούμενους που θα δικαιώνονται από τις αποφάσεις του δικαστηρίου δε διευκρινίζεται ακόμη, ενώ ερωτηθείσα σχετικά, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, κα Καλογήρου, υπέδειξε ότι είναι θέμα πολιτικής απόφασης.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

*** 

***Αθλητική  ενημέρωση  :

*** ΟΦΗ -ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  1-0 .- ^
Τα γκολ : 61 Ντουντού ,
Διαιτητές : Γιάχος , Γουργιώτης , Ελευθερίου .
Κάρτες : Ινγόρ  , Μ΄Μπό .-
ΟΦΗ :  ~ Φενάρντες, Μπούρμπος , Τριποτσέρης , Ζορό , Μιλιάζες , Μακρής , Κάλαϊτσιτς  (Ντουντού) , Περογαμβράκης (Στάθης)  , Εντουάρντο , Κουτσιανικούλης  ( Σίσιτς) ,Παπάζογλου .-
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ : ~* Αθανασιάδης , Παπαγεωργίου , Καρακατσάνος , Μ, Μπο , Χρήστου , Μπαϊκαρά , Καθαριος  ( Ζντάβος) , Λαδάκης  (Τριανταφύλλου) , Μπεν (Σέρτζιο )  ,Ινγκορ . -
Ακολουθεί  βίντεο  από αγώνα  :
~ ΟΦΗ - Πανθρακικός 1 - 0  το γκολ  10/2/2014 : http://youtu.be/xMolPIzeEkw ,

*** ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  1-0 ,(0-0).-^
Τα γκολ : 58΄Αγκάνθο .-
Διαιτητές : Τοπούζης , Γεωργιάδης , Φραγκιαδάκης .-
Κάρτες : Τσιάρα , Γουναρίδης ,
Άρης (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Γιαννίτσης, Αγκάνθο (Κύργιας), Τάτος, Τσουμάνης, Μπακασέτας, Καμινιώτης(Οικονομόπουλος) , Βαγγέλη, Μανιάς (Αγγελούδης), Μπουγαΐδης, Τσιάρας.
Στον πάγκο των γηπεδούχων κάθονται οι Γουναρίδης, Κύργιας, Οικονομόπουλος, Αγγελούδης, Παπαδόπουλος, Νταμαρλής, Κουσίδης.
Πανιώνιος (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Παπαδόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Αραβίδης, Λαμπρόπουλος, Μητρόπουλος, Παντίδος, Γιάννου (Ντούνης), Λάζνικ (Καπάνταης), Παναγιωτούδης, Κολοβός.
Αναπληρωματικοί για τους Νεοσμυρνιώτες είναι οι Ανέστης, Ζαχαράκης, Πάνος, Καμπάνταης, Ντούνης, Σταυροθανασόπουλος, Μπούζας.
Ακολουθεί βίντεο  από αγώνα :
~ ΑΡΗΣ - Πανιώνιος  1 - 0  το  γκολ  10/2/2014 : http://youtu.be/x_zbzN632Hw ,
~ ΑΡΗΣ -  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1 - 0   δηλώσεις γκολ  10/02/2014 : http://youtu.be/jhCCU0NNzfc ,
 
 ***
 
*** Συνεχίζει ακάθεκτη η “Μαύρη Θύελλα” ...πέρασε με 0-1 και από την Κόρινθο! (φωτογραφίες)          
     
   
 
Την 2η συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη σημείωσε η ομάδα της Καλαμάτας  χάρις στο γκολ που σημείωσε με κεφαλιά ο Κωνσταντόπουλος στο 53' λεπτό , η τοπική μας ομάδα έφυγε νικήτρια από την Κόρινθο με τους 3 υπερπολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια της για άνοδο στη Β'Εθνική .
Ο αγώνας είχε αρκετή ένταση . Στο Α΄ ημίχρονο η Κόρινθος ήταν ελαφρώς καλύτερη και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όταν ο Καφαντάρης με πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Όπως τελείωσε το 1ο ημίχρονο έτσι ξεκίνησε και το 2ο , με δοκάρι από κεφαλιά του Καφαντάρη και πάλι για την Κόρινθο. Από το σημείο αυτό η Μαύρη Θύελλα πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Κωνσταντόπουλου , ύστερα από σέντρα του Καραχάλιου στο 53ο λεπτό . Στη συνέχεια η Καλαμάτα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα ενώ σκοραρέ και δεύτερο γκολ στο 85ο λεπτό με τον Αθανασόπουλο που ακυρώθηκε ως οφσαιντ. Η απόφαση αυτή του διαιτητή σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τον πάγκο της Καλαμάτας με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο προπονητής της ομάδας Μίλτος Γκόφας.
Πλέον άπαντες στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο μεγάλο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής στην Καλαμάτα με την πρωτοπόρο ομάδα της Ερμιονίδας !
Στα άλλα κρίσιμα παιχνίδια της αγωνιστικής , ο Μεσσηνιακός γνώρισε οδυνηρή ήττα μέσα στην Καλαμάτα από το Ναύπλιο με 2-3 (αν και είχε κάνει το 0-2 του ημιχρόνου 2-2) ,σε λιγο σχετικό ρεπορτάζ,  Η Α.Ε Ερμιονίδας νίκησε με 2-1 τον μαχητικό  ΠΑΟ Βάρδας και η Α.Ε. Καραϊσκάκης αν και βρέθηκε να χάνει με 0-1 στο ημίχρονο από τα Σαγέικα , νίκησε τελικά με 3-1. - 
Κόρινθος:  Αρχοντάκης, Ντερτιλής, Φίλης, Τσάτσος, Τσομπατζίδης, Σπυρόπουλος, Διαμαντόπουλος, Τσίτσι, Καφαντάρης, Κερμενίδης, Χαρίτος.
Καλαμάτα : Ριγανάς, Κωνσταντόπουλος, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Τσόπελας, Ζαχαρόπουλος, Μαρτίνος, Σκόνδρας, Καραχάλιος, Καλαντζής, Ηλιόπουλος. - 
 
 ***  Ήττα σοκ του Μεσσηνιακού από τον Πανναυπλιακού μέσα στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)         
      
  
  
Ήττα σοκ υπέστη σήμερα στην έδρα του ο Μεσσηνιακός, για τη 17η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με τον Πανναυπλιακό να φεύγει θριαμβευτής με σκορ 2-3 από την Καλαμάτα. Καλά στημένοι στο γήπεδο οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους «πράσινους», απαντώντας με αντεπιθέσεις …κομάντος στη φλυαρία. Μόλις στο 8’έκαναν το 0-1 με τον Μουσταφάι και στο 14’ το 0-2 με τον ίδιο παίκτη που εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι. Ήταν ωστόσο μια φάση στην οποία δικαίως διαμαρτύρεται η καλαματιανή πλευρά και ο Κουρεντζής πάνω στον οποίο χρέωσε την (ανύπαρκτη) ανατροπή ο διαιτητής Διώτης (Αιτωλοακαρνανίας).
Ο πολύ μέτριος σήμερα Μεσσηνιακός δεν κατάφερε να «απαντήσει» παρά μόνο στο 56’ έπειτα από δυνατή σέντρα του Μπεγέτη στο 2ο δοκάρι, όπου ο Μπιμπίρης γύρισε τη μπάλα και ο Χελάς υπό πίεση πλάσαρε το 1-2, δίνοντας ελπίδες στην τοπική μας ομάδα, η οποία είδε τις προσπάθειές της να επιβραβεύονται με την ισοφάριση 2-2 στο 66’ με φοβερό διαγώνιο σουτ του Μπεγέτη. Η ολοκλήρωση της ανατροπής όχι μόνο δεν ήρθε ποτέ, αλλά στο 81’ ο Πανναυπλιακός «έκλεψε» ολόκληρο το 3ποντο με ιδανικό συνδυασμό στην καρδιά της περιοχής του Μεσσηνιακού, όπου ο Μουσταφάι άλλαξε διαγώνια τη μπάλα στον Δριμουρά κι εκείνος με εύστοχο πλασέ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Κυριακόπουλο.
  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κυριακόπουλος, Νινιός, Δασκαλάκης, Κουρεντζής, Μπιμπίρης, Μπεγέτης, Αργυρόπουλος, Τσουκάλης (67’ Μερκούρης), Βιτάλι, Τσουλάκος, Χελάς (80’ Σπανός).
ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ: Κομπόσης, Καπλατζής, Τσανάκης, Θ. Γκολέμης, Ευθυμίου, Καραμάνος, Τσουρδίνης, Διαμάντης (71’ Δριμουράς), Ηλ. Γκολέμης (88’ Φλεβάρης), Μουσταφάι, Παπαμάρκου (56’ Μιχαλόπουλος).  Της Χριστίνας Ελευθεράκη   Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 
 
***  Πέρασε εύκολα από το Ζωγράφου με 1-3 η Καλαμάτα ΄80          
  
Εύκολο απόγευμα είχε χθες το βράδυ στην Αθήνα η ομάδα της Καλαμάτας ΄80 που επικράτησε επί του Α.Ο. Ζωγράφου με 1-3 σετ.
Η Καλαματιανή ομάδα επέστρεψε στις νίκες μετά την εντός έδρας ήττα από το Κολλέγιο Αθηνών και διατηρήθηκε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας της Α΄2 εθνικής.
Να σημειωθεί ότι με την τοπική μας ομάδα αγωνίστηκε βασικός και ο 15χρονος αθλητής της Φρίξος Κωτσάκης που πρόσφατα κλίθηκε και στην Εθνική ομάδα των Νέων.
Τα Σετ ΑΚ Ζωγράφου - AO Καλαμάτα 80 1-3 (17-25, 25-23, 20-25, 19-25)
Στο ντέρμπι της αγωνιστικής το Κολλέγιο Αθηνών επικράτησε με 3-1 της Καρδίτσας και απέκτησε μεγάλο προβάδισμα για την 1η θέση στην κανονική περίοδο .

*** Κοίταξε στα μάτια την πρωτοπόρο, αλλά «λύγισαν» στις λεπτομέρειες τα κορίτσια του Ακρίτα (φωτογραφίες)         
    
 
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ-ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Η ΧΘΕΣΙΝΗ
 Το όνομα του πρωτοπόρου ΓΣ Ηλιούπολης όχι μόνο δεν φόβισε, αλλά έβγαλε τον καλύτερο εαυτό στα κορίτσια του Ακρίτα που αδικούνται κατάφορα από το τελικό αποτέλεσμα και την ήττα με 1-3. Το χθεσινό ματς στο Κλειστό της Παραλίας για το 2ο Όμιλο της Α2 βόλεϊ γυναικών παρακολούθησαν πολυάριθμοι φίλαθλοι, οι οποίοι απόλαυσαν θέαμα υψηλού επιπέδου και μοναδικές συγκινήσεις.
Η καλαματιανή ομάδα είχε ονειρεμένο ξεκίνημα, αιφνιδιάζοντας την προβεβλημένη αντίπαλό της, την οποία άφησε στους 15 πόντους στο 1ο σετ! Η εμπειρία των παικτριών της Ηλιούπολης έκρινε υπέρ των φιλοξενουμένων τα δύο επόμενα σετ, με το 2ο 20-25 και το 3ο ακόμη πιο οριακά 23-25. Στο 4ο σετ έσπασαν καρδιές, με τον Ακρίτα να αντιστέκεται σθεναρά, αλλά να λυγίζει τελικά με 27-29 και την Ηλιούπολη να φεύγει από την Καλαμάτα με το 3ποντο και βαθιά ανακούφιση.
Ο Ακρίτας συνεχίζει να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, δίνοντας μάχη παραμονής στην κατηγορία, ωστόσο η χθεσινή εμφάνιση αποτελεί μεγάλη παρακαταθήκη, όπως τη χαρακτηρίζει και ο προπονητής Κώστας Κουτράκης, και μπορεί να δώσει δύναμη και αυτοπεποίθηση στις παίκτριες της τοπικής μας ομάδας, οι οποίες έχουν πάντως μπροστά τους έναν πολύ δύσκολο αγώνα στη Λάρισα με την ΕΑΛ, πριν ξεκινήσει πιο βατό πρόγραμμα, όπου μπορούν να συγκεντρώσουν τους βαθμούς που χρειάζονται για να παραμείνουν στην Α2, όπου αξίζουν να βρίσκονται.
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Κώστας Κουτράκης-Μαίρη Τσιριμπή): Πανταζοπούλου, Χάσκου, Ραμούνδου, Κωνσταντοπούλου, Σκλήρη, Βυθούλκα, Αρτεμίου (λ), Σαμπάτη (λ), Αθανασοπούλου
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Λυκογιάννη): Μαρκοπούλου, Νικολαΐδη, Μπούκα, Ξένου, Σιώρη, Θώδη, Σημαντήρη (λ), Μύριλα (λ), Ευθυμιοπούλου, Κούρδογλου, Λάππα.
 
***  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  -ΑΡΗΣ  Θεσσαλονίκης   90-53 
(Τελικός  κυπέλλου  2014 μπάσκετ )
 
~ ΠΑΟ - ΑΡΗΣ  90 - 53 Τελικός  κύπελλο 9/2/2014 : http://youtu.be/eye2CVldEAY ,
 
 
***    https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -     417   φίλοι.-

~***** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
~ http://www.youtube.com/stamos01 ,       = 3082   video.-
~   http://www.youtube.com/stamatios01 , =1552 video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =     1546   video.-
                                               ** Σύνολον   :   6180   βίντεο αναρτημένα .-
~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home ,   2484   φίλοι   . https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
 ~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  , 257    φίλοι .- https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas?ref=tn_tnmn ,

*** ~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/30-2014.html , Ενημέρωση της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/31-2014.html    Ενημέρωση Παρασκευή  31  Ιανουαρίου  2014  : Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/31-2014.html , Σήμερα  είναι Παρασκευή ανθολογίου   31  Ιανουαρίου  2014 .-
~   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/01/31-2014.html  , ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Παρασκευή  31  Ιανουαρίου  2014 .-

~***ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 :
 ~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/02/01-02-2014.html  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 01-02-2014 Φεβρουάριος .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/02/2014.html , Παρουσιάσεις  Αθλητικών  ερασιτεχνικών  βίντεο  Ιανουαρίου  Φεβρουαρίου  2014 .-
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/02022014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 02/02/2014 Φεβρουαρίου  ,-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/02/03-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/02/04-2014.html , Ενημέρωση σήμερα Τρίτη 04 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/02/05-2014.html ,  Ενημέρωση Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2014 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/06-2014.html , Ενημέρωση Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2014 , .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/02/07-2014.html , Ενημέρωση  της  Παρασκευής  07  Φεβρουαρίου  2014  .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/02/09-2014.html , Το αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2014 .-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/02/09022014-10-02-2014.html  , Διαδρομές  στην όμορφη  Ελλάδα μας  Κυριακή 09/02/2014 , Δευτέρα 10-02-2014 .-
~   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/02/10-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 .-
~


** ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΑΥΤΙΑ  ΣΟΥ ΓΙΑ ΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ  ΣΟΥ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣ .- {Μέγας Βασίλειος }
** Καλόν είναι να μην κάνεις την αμαρτία  , όταν όμως την κάνεις , μην την κρύβεις , αλλά αμέσως εξομολογήσου την .- 
**Την ψυχή που συνηθίζει να εξομολογείται , η σκέψη της εξομολόγησης την συγκρατεί σαν χαλινάρι  και δεν την αφήνει να αμαρτήσει .- {Άγιος Ιωάννης ο Σιναϊ
ΐτης  }.-



***
ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ   -1- : http://youtu.be/rVkyP30KeRg  ,

ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ  -  2 -  : http://youtu.be/CByQq8mMsK0  ,

ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ   -3-  : http://youtu.be/hvM7iC24byE ,

ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ   - 4-  : http://youtu.be/jlcYPjA634Q  ,

ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ   - 5 - : http://youtu.be/U_SCuVSMNU0 ,

ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ  - 6 - : http://youtu.be/tOwFFTKbK-0 ,

ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ -  7 -  : http://youtu.be/E5ZJ7DYjsMM  ,

Αγροτικές  εργασίες  2014 : http://youtu.be/181yU1AMDfQ ,

Υγεία  πάνω απ΄ όλα  Γυναικομαστία : http://youtu.be/aVTEJjemfWc ,

Υγεία  πάνω απ΄ όλα  Τα μάτια  μας : : http://youtu.be/GqitiedyZnM

Υγεία  πάνω απ΄ όλα  Αιμορροΐδες: http://youtu.be/VAJrMe37Hh4

Υγεία πάνω απ΄ όλα   Ερυγές  ρεψίματα : http://youtu.be/C6InqEoDbJc ,

Υγεία  πάνω  απ΄ όλα  Bikini  Bridge : http://youtu.be/-AXD2ODZm8Q  ,


~** Υδροηλεκτρικός Σταθμός Λάδωνα Τ . Λίμνης 9-2-2014 : http://youtu.be/92hdsKuf27U ,

~** Φάρμα  ελαφιών και  στρουθοκαμήλων  στην  Καρύταινα  9 2 2014 : http://youtu.be/QfZ7eVeyZhA ,

~**  ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ  9/2/2014  : http://youtu.be/cWC-2PyeG_4 ,

~** Στον  ποταμό  Λάδωνα  9/2/2014 :  http://youtu.be/6Il6VpmPRzE  ,

~** Τεχνητό  φράγμα  Αλφειού  ποταμού  9/2/2014 : http://youtu.be/FlqF7kOlhVk  ,

~** Παλαιά γέφυρα  π.   Λάδωνα  στον  ΥΗΣ  9/2/2014 : http://youtu.be/cquQpbb2InY ,

~** Υδροηλεκτρικό  εργοστάσιο  Λάδωνα  9/2/2014 : http://youtu.be/7Yzkl59vbLQ ,

~** Γέφυρα  Ερύμανθου  ποταμού  9/2/2014 : http://youtu.be/yNZc3RCActU ,

~** ΥΗΣ  Λάδωνα  9/2/2014 : http://youtu.be/0rH2pVtZ ,

~** Στον  ΥΗΣ  Σταθμό  Λάδονα 9/2/2014 : http://youtu.be/bpmV-IMA6hk ,

~ Δημητσάνα  Λούσιος  9/2/2014 : http://youtu.be/zz8ydYnze6o ,

~ Στην Στεμνίτσα 9/2/2014: http://youtu.be/ZclCteOiwz0 ,

~ Στα  Λαγκάδια  9 - 2 – 2014 : http://youtu.be/-XAbZ21HB9o ,

~ Στην Αρχαία  Ολυμπία αφήγηση  9 - 2 – 2014 : http://youtu.be/B6iHaRtD6mg ,

~ Δημητσάνα  αφήγηση  9 - 2 – 2014 : http://youtu.be/-2ClvkTixQ0 ,

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου