ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση του Σαββάτου 11 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση  του  Σαββάτου  11 Ιανουαρίου  2014   :






 *** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ   και  Άλλα  :
Σφυρίδα 4  κιλά  ανοιχτά  του  Μεσσηνιακού  κόλπου .........   Καλή  μας  όρεξη !!!!

*** Συνελήφθη στην Τουρκία ο Άγγελος Φιλιππίδης

  Συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος σύμφωνα με το σχετικό εισαγγελικό πόρισμα θεωρείται κεντρικό πρόσωπο στην παροχή επισφαλών δανείων προς ώφελος τρίτων από το ίδρυμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Φιλιππίδης συνελήφθη στην Τουρκία, αφότου οι ελληνικές εισαγγελικές Αρχές μετέτρεψαν χθες Παρασκευή το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του σε διεθνές. Πηγή:skai.gr -

*** Πρεμιέρα χθες για τα «Τα 39 σκαλοπάτια» (φωτογραφίες και βίντεο)
       
  
  
  
   
Κατάμεστη από κόσμο  ήταν χθες η Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ που βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα του έργου «Τα 39 σκαλοπάτια», του John Buchan.
Μεταξύ των αυτοδιοίκητων της περιοχής ήταν και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης.
  Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Η γνωριμία του γοητευτικού Richard Hannay με την όμορφη Annabella Smith, σε ένα θέατρο του Λονδίνου, σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς από περιπέτειες με φόντο τη Σκωτία. Χωρίς καλά - καλά να αντιληφθεί τι συμβαίνει, ο Richard κατηγορείται για τη δολοφονία της Annabella και βρίσκεται μπλεγμένος σε ένα διεθνές δίκτυο κατασκόπων που προσπαθεί να «βγάλει» εκτός Αγγλίας στρατιωτικά μυστικά προς όφελος των Γερμανών. Αναζητώντας την αλήθεια, η ζωή του τυχοδιώκτη Richard θα απειληθεί ουκ ολίγες φορές. Άλλοτε πηδώντας από το τρένο με προορισμό τη Σκωτία και άλλοτε απλώς δραπετεύοντας από το εξοχικό σπίτι στο οποίο φιλοξενείται, ο Richard δεν παραδίνεται εύκολα. Ο στόχος του παραμένει ο ίδιος, όταν μάλιστα στις περιπέτειές του βρίσκει θέση ο έρωτας.
Ο βασικός καμβάς της παραπάνω ιστορίας ανήκει στον John Buchan, ο οποίος το 1915 πρωτοδημοσίευσε το μυθιστόρημα «Τα 39 σκαλοπάτια», που γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Η ιστορία του αθώου Richard ο οποίος καταδιώχθηκε στη Σκωτία, στη συνέχεια κέντρισε την προσοχή των παραγωγών ταινιών. Έτσι έγινε η ταινία του Alfred Hitchcock «The 39 steps», η οποία από πολλούς θεωρείται μία από τις καλύτερές του. Ύστερα από την «περιπλάνηση» του νεαρού τυχοδιώκτη στην μεγάλη οθόνη, ο Άγγλος ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας Patrick Barlow διασκεύασε το μυθιστόρημα του J. Buchan. Το 2007 κέρδισε το βραβείο Laurence Olivier καλύτερης κωμωδίας, ενώ καταχειροκροτήθηκε στη σκηνή του West End του Λονδίνου.
Στο έργο, στοιχεία μυστηρίου, χιούμορ, ρομαντισμού και περιπέτειας εναλλάσσονται, ενώ πάνω από 130 ρόλοι εμφανίζονται επί σκηνής από πέντε μόνο ηθοποιούς.
Μια υπέροχη σάτιρα, μια ιστορία κατασκοπίας που έγινε τρεις φορές παγκόσμια κινηματογραφική επιτυχία, το 1935 σε σκηνοθεσία Hitchcock με τον Robert Donat και τη Madeleine Carroll, το 1959 με τον Kenneth More και το 1978 με τον Robert Powell.
Είναι ένα παραλήρημα δράσης, μουσικής, ήχων και φωτισμού, με μια πεντάδα ηθοποιών, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, που εναλλάσσονται σε 139 ρόλους, με σκηνική δραστηριότητα και αυτοσχεδιασμούς που κάνουν ολοφάνερο ότι ο άνθρωπος έχει τον πρώτο ρόλο στο θέατρο.
Το έργο έχει 35 σκηνικές αλλαγές, όπου στον ίδιο σκηνικό χώρο δημιουργούνται ανατροπές και η σκηνή μετατρέπεται σε διαφορετικούς χώρους μέσα από τη δράση των ηθοποιών, έτσι ώστε να μεταβάλλεται από υπαίθριο χώρο σε εσωτερικό θεάτρου, δωμάτιο, δρόμο, τρένο, σταθμό τρένου, στέγη βαγονιών, γέφυρες κ.λπ. Δημιουργείται, έτσι, μια ποιητική σκηνική εικόνα, όπου ο θεατής αφήνεται στο έλεος της σωματικής έκφρασης των ηθοποιών, των ήχων και της εικόνας.
Είναι μια παράσταση που αγαπήθηκε από το θεατρικό κοινό σε όσες χώρες παίζεται (Broadway των ΗΠΑ, Hong Kong, Λονδίνο, Αυστραλία).
  «ΤΑ 39 ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ»
Του John Buchan
Θεατρική μεταφορά: Patrick Barlow
Μετάφραση: Κωστής Τσώνος
Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης
Ηχητικά εφέ: Νίκος Καραπιπέρης
Σκηνικά - Κοστούμια: Κώστας Κατσουλάκης
Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδόπουλος
Μουσική Επιμέλεια - Βοηθός Σκηνοθέτη: Εύη Γιαννακοπούλου
 Παίζουν με αλφαβητική σειρά:
Γιώργος Γιαννόπουλος
Στάθης Κόκκορης
Αννέτα Παπαθανασίου
Μαρίνα Ταβουλάρη
Γιώργος Τσαπόγας
 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 21.30, Κεντρική Σκηνή ΔΗΠΕΘΕΚ
 Γενική είσοδος: 10 ευρώ.   Video: 


*** Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών ,   http://www.seismoi.gr  ,

Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ξύπνησε στις 06:14 τους κατοίκους της Ζακύνθου. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το επίκεντρο της σεισμική δόνησης ήταν στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ζακύνθου - Κυλλήνης και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί, δύο μετασεισμοί μικρότερης έντασης και συγκεκριμένα, ένας 3,1 Ρίχτερ στην ίδια θαλάσσια περιοχή και ο τελευταίος 2,5 ρίχτερ στην νοτιοδυτική πλευρά της Ζακύνθου. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ -

***  Ξενοδοχείο στην Καλαμάτα ή τη Μεσσηνία; Delivery; Λογιστή; Καταστήματα; Όλα θα τα βρείτε στον επαγγελματικό οδηγό για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία         
           
Πλέον στην ιστοσελίδα του «Θάρρους» έχετε τη δυνατότητα να βρείτε έναν ενημερωμένο Οδηγό Επιχειρήσεων για την Καλαμάτα, αλλά και όλη τη Μεσσηνία.
Εκεί μπορείτε να βρείτε από καφετέριες και εμπορικά καταστήματα μέχρι λογιστές και ιατρούς.
  Στόχος του Οδηγού η εξυπηρέτησή σας με μερικά μόνο κλικ.
  Αν θέλετε να δείτε τον Οδηγό Επιχειρήσεων, πατήστε εδώ
 Για να καταχωρήσετε και την δική σας επιχείρηση ή πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 27210 22355 ή στο odigos@tharrosnews.gr  , -

*** Κατασκευάζεται επιτέλους προστατευτικός τοίχος στο Νηπιαγωγείο που είχε εισβάλει αυτοκίνητο

 Έπρεπε να φτάσουμε στο παρά πέντε ενός οδυνηρού ατυχήματος για να ξυπνήσουν οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής σχετικά με τον προστατευτικό χώρο στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος. Έτσι, όπως ανακοινώθηκε, ολοκληρώνεται το έργο περίφραξης με την κατασκευή τσιμεντένιων και σιδερένιων στοιχείων στο 19ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας στην οδό Λακωνικής. Κατασκευάζεται τοίχος ενός μέτρου πάνω στον οποίο θα τοποθετηθούν μασίφ κάγκελα, προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη προστασία των παιδιών. Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους στο εν λόγω Νηπιαγωγείο είχε «εισβάλει» αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο, που κινούνταν επί της οδού Λακωνικής, είχε παρεκτραπεί της πορείας του και είχε σταματήσει στην πόρτα του κτηρίου και είναι ευτύχημα ότι δε θρηνήσαμε θύματα. -

***  Έως τις 31 Μαρτίου η κατάθεση δελτίου απογραφής στρατευσίμων του 2017          
   
Προθεσμία έως τις 31 Μαρτίου 2014 έχουν όλοι οι στρατεύσιμοι που γεννήθηκαν το έτος 1996 (κλάση 2017), προκειμένου να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής.
Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παν. Αλευρά, η κατάθεση του Δελτίου Απογραφής μπορεί να γίνει είτε στην έδρα της Στρατολογικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη Στρατολογική Υπηρεσία, είτε σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
Οι στρατεύσιμοι θα πρέπει κατά την παρουσίασή τους να γνωρίζουν τα μητρώα αρρένων στα οποία είναι γραμμένοι και να έχουν μαζί τους φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας ή των σελίδων του διαβατηρίου τους με τα ληξιαρχικά τους στοιχεία ή, εφόσον στερούνται τέτοιων εγγράφων, πιστοποιητικό Δήμου – Κοινότητας, από το οποίο θα προκύπτει η εγγραφή τους σε Μητρώα Αρρένων και το οποίο θα φέρει τη φωτογραφία τους. Επίσης, όσοι στρατεύσιμοι έχουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), να τον γνωρίζουν, προκειμένου να τον δηλώσουν κατά τη διαδικασία κατάθεσης Δελτίου Απογραφής.
Σε περίπτωση μη υποβολής του παραπάνω Δελτίου Απογραφής, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο πρόσθετες στρατιωτικές υποχρεώσεις. 
 
*** Χτύπησαν ηλικιωμένη και την έκλεψαν στο κέντρο της Καλαμάτας

  Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το μεσημέρι, στην Καλαμάτα , πλησίασαν ηλικιωμένη ημεδαπή και με την χρήση σωματικής βίας της αφαίρεσαν χρυσαφικά, ενώ στην συνέχεια διέφυγαν και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. - 
 
*** Μπαράζ συλλήψεων για τα σκουπίδια του Καράμπελα!

 Θα πρέπει να λογοδοτήσουν πλέον Δήμος Καλαμάτας, Περιφέρεια και ΠολιτείαΤου Αντώνη Πετρόγιαννη Εκτεθειμένοι ηθικά και νομικά είναι, πλέον, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας και η Πολιτεία από την προκλητική και υποκριτική τους στάση απέναντι στον εργολάβο – μεταφορέα απορριμμάτων, Θεόδωρο Καράμπελα, από το Φλόκα Ηλείας, ο οποίος πιάστηκε πριν από μήνες από την Αστυνομία και το Δασαρχείο Πύργου να θάβει τα σκουπίδια της Καλαμάτας στο προστατευόμενο δρυοδάσος της Φολόης! Όπως έγινε γνωστό, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Ηλείας, Παναγιώτης Μεϊδάνης, εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κατά έξι συνολικά προσώπων, κατά του εργολάβου και πέντε ακόμη συνεργατών του με την κατηγορία της σύστασης, λειτουργίας και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό σοβαρά εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας και κίνητρο το οικονομικό όφελος. Πάνω από 20 πάνοπλοι αστυνομικοί με επικεφαλής δικαστικό λειτουργό μετέβησαν αιφνιδιαστικά στην οικία και στις εγκαταστάσεις του Θ. Καράμπελα στο Φλόκα Ηλείας και έκαναν πολύωρη έρευνα. Έρευνα έγινε και στο λογιστικό γραφείο που συνεργάζεται μαζί του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία βρήκε και κατέσχεσε δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το σκληρό δίσκο από ένα σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή, πολλά κινητά τηλέφωνα και μεγάλο όγκο εγγράφων και χειρόγραφων σημειώσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των κατασχεμένων αντικειμένων είναι και σημειώσεις του εργολάβου που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αναλυτικά όλα τα πρόσωπα που συναλλάσσονταν μαζί του και χρηματικά ποσά. Το υλικό που κατασχέθηκε με βάση την πρώτη αξιολόγηση κρίνεται από τις διωκτικές αρχές ως «συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό» και επιβεβαιώνει στο ακέραιο τη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης που είχε ιεραρχία και εκτελεστικά μέλη. Οι Αρχές εκτιμούν ότι βρίσκονται στην αρχή της εξάρθρωσης μιας εγκληματικής οργάνωσης που είχε διασυνδέσεις και πλοκάμια στην Ηλεία και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και ύποπτες συναλλαγές ακόμη και με επώνυμους αυτοδιοικητικούς παράγοντες. Γι’ αυτό θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι οι ποινικές διώξεις και το κατηγορητήριο θα επεκταθούν και σε άλλα πρόσωπα. Επίσης, έγινε γνωστό ότι η Αστυνομία συνέλαβε όλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και τα παρέπεμψε στον εισαγγελέα και τον ανακριτή του Πύργου για τα περαιτέρω. Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη. Ο αρμόδιος υπουργός καλείτο να απαντήσει: Ποιος είναι ο νόμιμος χώρος για τη διάθεση των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας; Ποιες οι οφειλόμενες πρόνοιες κατά την υπογραφή και εκτέλεση σχετικών συμβάσεων των ΟΤΑ με ιδιώτη προκειμένου να διασφαλίζεται η μεταφορά των δημοτικών απορριμμάτων σε νόμιμη εγκατάσταση διάθεσης; Η κα Σαλτάρη είχε ζητήσει να κατατεθούν στη Βουλή οι συμβάσεις που έχει συνάψει ο Θεόδωρος Καράμπελας με το Δήμο Καλαμάτας και όλα τα νόμιμα παραστατικά με τα οποία ο Δήμος Καλαμάτας προχωρά στις πληρωμές του εν λόγω εργολάβου. Τέλος, να αναφέρουμε ότι πάμπολλες φορές οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαμάτας έχουν καλέσει τη Δημοτική Αρχή να παρουσιάσει στοιχεία για το πού πηγαίνουν τα σκουπίδια, ωστόσο δεν έχει παρουσιαστεί κανένα. Έχει καταγγελθεί, δε, από το σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρη Φαββατά, ότι η Υπηρεσία δεν υπογράφει για την πληρωμή του εργολάβου, ακριβώς επειδή αυτός δε διαθέτει βεβαιώσεις διάθεσης των απορριμμάτων σε νόμιμους χώρους, ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, η πληρωμή γίνεται με εντολή του δημάρχου. Κι αυτή η καταγγελία δεν είχε απαντηθεί! - 

***  Ακατάλληλος χώρος, σπουδαία βραδιά…

 Σε μια μοναδική μουσική μέθεξη είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν όσοι πρόλαβαν να βρουν θέση στο κατάμεστο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας προχθές το βράδυ. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με 19 μουσικούς και μαέστρο τον Νίκο Χαλιάσα, συνέπραξε με 28 σπουδαστές μουσικής από την πόλη μας σε μια ανεπανάληπτη πανηγυρική συναυλία. Το αποτέλεσμα μάγεψε το κοινό της Καλαμάτας, που από νωρίς είχε κατακλύσει το αμφιθέατρο, περιμένοντας να απολαύσει τους ήχους της πιο ιστορικής και σημαντικής Συμφωνικής Ορχήστρας της χώρας μας. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, απονεμήθηκε η ετήσια υποτροφία ή προσφορά οργάνου στην Αλεξάνδρα Μάτζαρη, σπουδάστρια στην τάξη φλάουτου της Βίκης Βασιλειάδη στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Όμως, όπως είχαμε «προφητεύσει», ο χώρος αποδείχθηκε ακατάλληλος για τέτοιου είδους εκδήλωση. Αρκετοί δημότες που ήθελαν να παρακολουθήσουν τη συναυλία έφυγαν, αφού ο συνωστισμός ήταν ανυπόφορος, αλλά και γενικότερα τέτοιου είδους εκδηλώσεις θέλουν άλλους χώρους. Σαν το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Α.Π. - 

***  Τα… ξεχειλωμένα όρια ηθικής
  Δεν ξέρω ποιοι αριθμοί, ποια αθροίσματα είναι τα απαραίτητα για να σε προφυλάξουν από την κατηγορία του λαϊκιστή. Φαντάζομαι πως είναι πάνω - κάτω τα ίδια που ορίζουν τις ενδημίες και τις επιδημίες. Αν έχουν αυτοκτονήσει πενήντα λόγω κρίσης κι εσύ αυτό το ορίσεις ως κανόνα, τότε είσαι λαϊκιστής. Αν ο αριθμός ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 654, τότε δεν είσαι. Αν πεθάνουν από αναθυμιάσεις τρεις με κομμένο ρεύμα κι εσύ φωνάξεις πως φταίει η κρίση και ο κυνισμός της εξουσίας, είσαι λαϊκιστής. Αν πεθάνουν από 227 και πάνω, τότε μόνο αποκτάς ένα μικρό δικαίωμα να γενικεύσεις. Απλά είναι τα πράγματα. Δεν παίζουμε με τους αριθμούς. Γι’ αυτό υπάρχουν, για να υπολογίζουμε και να συγκρίνουμε. Κάτι σαν το όριο της φτώχειας. Αν από τα 440 ευρώ το μήνα περάσεις στα 634, αλλάζεις κόσμο. Από τους χαμένους στους κερδισμένους. Στατιστικώς, σου απαγορεύεται να γκρινιάζεις. Όλα αυτά είναι όρια και γραμμές θεόσταλτες, τυπωμένες στις πλάκες του Μωϋσή, δεν επιτρέπεται να αμφισβητηθούν ούτε από φτωχά μυαλά που δεν έχουν κουκούτσι οικονομικής σκέψης, ούτε από «φωνακλάδες» και ρομαντικούς που αγνοούν τη διάταξη των γραναζιών που κινούν τον κόσμο. Συμφωνώ πως τα επί μέρους, τα σποραδικά, τα τυχαία, τα άτυχα, τα λιμά των πιθανοτήτων, θα πρέπει να αναλύονται στις διαστάσεις τους. Αυτό, όμως, δεν ακυρώνει το γεγονός. Δεν το υποβιβάζει σε δευτερεύοντα θάνατο ή σε δευτερεύουσα φτώχεια. Και δεν είμαστε όλοι κομματικά στελέχη ούτε σιτιζόμαστε από κομματικά κονδύλια για να έχουμε όφελος από τη δημιουργία κλίματος. Αν δε φωνάξεις στον πρώτο θάνατο, αν δε φωνάξεις στο δεύτερο, στον εκατοστό θα είναι αργά για να συμμαζέψεις οτιδήποτε. Δε γίνεται να λειτουργούμε σαν Στατιστική Υπηρεσία. Να προσαρμόζουμε, την αγωνία, το αίσθημα, το όνειρο, την αντίδραση, μέσα στα όρια που μας επιβάλλονται. Να παίρνουμε πρώτα έγκριση από τα επιστημονικά υποδείγματα και τις κλίμακες, πριν υποστηρίξουμε πως ένας θάνατος είναι ένας θάνατος και όχι αστοχία υλικού. Υπάρχει λαϊκισμός, πάντα υπήρχε. Ένθεν και ένθεν. Με τη διαφορά πως ο «λαϊκισμός» του αδύνατου είναι πολλές φορές πληρωμένος -και βαριά πληρωμένος- από τον ίδιο σε προσωπικό επίπεδο, ενώ ο λαϊκισμός της εξουσίας είναι συνειδητές διαστρεβλώσεις για να κρατηθεί η εξουσία. Υπάρχουν πολλές επικίνδυνες στροφές, σε κακοφτιαγμένους δρόμους, με ανάποδες κλίσεις, απ’ όπου περνούν καθημερινά χιλιάδες οδηγοί. Τα θανατηφόρα σε αυτά τα σημεία μπορεί να μην ξεπερνούν τα δύο το χρόνο. Και να είναι και τα δύο λόγω μέθης ή λόγω υπερβολικής ταχύτητας. Τι σημαίνει αυτό; Πως η κλίση της στροφής είναι σωστή; Πως αθωώνονται οι κακοτεχνίες; Εντάξει, ο εργολάβος δεν είναι υπεύθυνος για όποιον οδηγεί μεθυσμένος, αλλά ο δρόμος που έφτιαξε είναι έγκλημα. Έγκλημα σε αναμονή. Όποιος τον κατηγορήσει είναι λαϊκιστής; Τα όρια δεν είναι κοινά για όλους και σίγουρα δεν είναι άσχετα με την ηθική, τη φιλοσοφία, τη στάση ζωής του καθενός μας. Το πρωτότυπο σύγκρισης του λαϊκισμού δεν είναι κατατεθειμένο στο Μουσείο Μέτρων και Σταθμών. Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

*** Το επιχειρείν και το «επαναστατείν»
 Να τα ψάλλουμε ή να τα πούμε; Μιας και δεν τα είπαμε απ’ την αρχή του χρόνου, ας τα πούμε ή ας τα ψάλλουμε. Όπως τ’ ακούσει ο καθένας. Εκείνο που με ξένισε, λοιπόν, τρόπος του λέγειν τώρα, ήταν η επίθεση πριν κάμποσο καιρό του βουλευτή Θανάση Πετράκου στην Καπνοβιομηχανία Καρέλια για τέσσερις απολύσεις εργαζομένων. Για να λέμε και τα πράγματα με τ’ όνομά τους, πίσω από κάθε απόλυση κρύβεται κι ένα δράμα. Ο Μεσσήνιος βουλευτής επικαιροποίησε, ωστόσο, το θέμα με αφορμή τα δυόμισι εκατομμύρια ευρώ που μοίρασε ως πρωτοχρονιάτικο μποναμά η καπνοβιομηχανία στους εργαζομένους της. Ο Καρέλιας, όπως γνωρίζουν οι Καλαματιανοί, δεν είναι η πρώτη φορά που μοίρασε χρήματα στους εργαζομένους του πρωτοχρονιάτικα. Χρόνια το πράττει, αλλά τα καλαματιανά social media δεν είχαν μέχρι πρότινος τη δυναμική που έχουν αναπτύξει τελευταία και δεν είχε «ακουστεί» πανελληνίως. Το τελευταίο διάστημα, όμως, έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχυ. Παραδείγματος χάρη, το www.tvxs.gr του Στέλιου Κούλογλου συχνά- πυκνά αντλεί βίντεο και ειδήσεις από το www.tharrosnews.gr για θέματα που αφορούν, κυρίως, στη δράση της Χρυσής Αυγής, αλλά και το αντιφασιστικό συλλαλητήριο. Επίσης, γεγονότα όπως η έκρηξη στην οδό Κολοκοτρώνη, αλλά και στο κατάστημα αγοράς χρυσού του Τάσου Μητρόπουλου, παίχτηκαν με το λογότυπο του «Θ» σε όλα, σχεδόν, τα αθηναϊκά κανάλια. Τώρα, λοιπόν, που το θέμα του Καρέλια πήρε πανελλαδικές διαστάσεις από τα αθηναϊκά κανάλια, τις εφημερίδες και το διαδίκτυο, όπου έγινε μια άνευ προηγουμένου αναπαραγωγή από την ιστοσελίδα του «Θάρρους» και τις υπόλοιπες καλαματιανές, ο κ. Πετράκος όντας βουλευτής, πια, είπε να το ρίξει στην «επανάσταση». Στην αντιπολίτευση είναι, στη Μεσσηνία εκλέγεται, δεν έπρεπε να μείνει άπραγος. Ναι, χωρίς τα καλαματιανά εργατικά χέρια ο Καρέλιας δε θα μπορούσε να γιγαντωθεί και να γίνει γνωστός όπου γης υπάρχουν καπνιστές, με το όποιο τεράστιο οικονομικό όφελος συνεπάγεται για τον ίδιο. Αυτό είναι de facto. Tετελεσμένο. Ωστόσο, σε τούτη την εποχή που γίνεται γης μαδιάμ και στον ιδιωτικό τομέα, ο επικεφαλής της καλαματιανής βιομηχανίας φαίνεται να ρίχνει και μια ματιά πίσω του. Προσωπικά, θα ευχόμουν να υπήρχαν πέντε -έξι ακόμη μεσσηνιακές βιομηχανίες σαν τον Καρέλια για να εύρισκε δουλειά ο κόσμος. Κι ας μη μοίραζαν πρωτοχρονιάτικους μποναμάδες. Θα το προτιμούσα για να μη δινόταν και το δικαίωμα στους κάθε Πετράκους να το παίζουν επαναστάτες. Υ.Γ. Κύριε Καρέλια, κόψ’ τε τους μποναμάδες, μπας και γλυτώσουμε από το... «επαναστατείν». - 

***   Το φαγοπότι το πληρώνει ο λαός         
 Η αφορμή ή, μάλλον, οι αφορμές είχαν δοθεί με τα περιστατικά Τσοχατζόπουλου, Κάντα, Λιάπη και άλλων που έρχονται στη δημοσιότητα.
Μου έστειλε ένα κείμενο, λίγο αλληγορικό, αλλά ρεαλιστικό, και θα το διαβάσετε στη συνέχεια:
«Είχε στηθεί ένα καλό τραπέζι για όλους. Οι οργανωτές είχαν βρει πηγές να μη λείψει τίποτε. Είχαν τραπεζαρία και για το λαό, που νηστικός δε θα έμενε κανένας. Μπορούσε με ειδική κάρτα κάποιος να συμμετέχει στη συνεστίαση, ακόμη κι οι πεθαμένοι εύκολα έπαιρναν την ειδική κάρτα, πρωτόγνωρο αλλά αληθινό για τα ελληνικά δεδομένα.
Υπήρχε, όμως, και μια πολυτελής τραπεζαρία στο ρετιρέ. Εκεί η είσοδος ήταν αυστηρή έως και απαγορευμένη για το λαό. Κανείς δεν έβλεπε τι σερβιριζόταν. Το βέβαιο είναι πως είχε πολλές λιχουδιές και φαινόταν από τα γλέντια που έκαναν.
Λέγεται ότι τους πήγαιναν και ανθοδέσμες με ραβασάκια, πιθανόν με ευχές. Όλα καλά κι ωραία και δεν ανησυχούσε ο λαός, γιατί του έλεγαν “λεφτά υπάρχουν”. Μέχρι που τους έστειλαν το λογαριασμό, ο οποίος ήταν ασήκωτος.
Οι οργανωτές πανικοβλήθηκαν αλλά δεν τα έχασαν και αβίαστα πήραν την απόφαση να τα πληρώσουν οι πολλοί για όλους. Εδώ και τώρα άρχισαν να τα παίρνουν και να τους υποβάλλουν σε αυστηρή δίαιτα.
Πολλοί πεθαίνουν, αλλά αυτοί δε σταματούν. Υποσχέθηκαν τα δανεικά να επιστρέψουν και, μάλιστα, αντί για τέντζερη να τους δώσουν καζάνι, σαν το Χότζα, κι έτσι, συνεχίζεται η φοροεπιδρομή στις συντάξεις, στους μισθούς, στα σπίτια.
Όλα βγήκαν στο σφυρί, τα πουλάς για μια δραχμή. Το ρετιρέ ανέγγιχτο, απείραχτο. Λένε οι κακές γλώσσες πως τα ραβασάκια δεν ήταν ευχές, αλλά εμβάσματα τρανταχτά.
Κάπου τους ξέφυγε και το έμαθε κι ο λαός με τη λίστα Λαγκάρντ και άλλα που δε θα μάθουμε ποτέ.
Ένα, όμως, προβληματίζει. Αυτό το παιχνίδι που παίχτηκε σε βάρος του λαού και του τόπου, ήταν τυχαίο ή καλοστημένο; Η ιστορία θα απαντήσει…».
Κι αυτό το κείμενο με βρήκε απόλυτα σύμφωνο. Αυτός είναι, άλλωστε, κι ο λόγος που παίρνει τη θέση του σήμερα στο άρθρο.  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  ,  harhar@tharrosnews.gr  .-
 
 Είναι μερικές φορές που τα πνεύματα και οι σκέψεις των ανθρώπων συναντώνται και ενώνονται, κυρίως όταν αφορά στο κοινό περί δικαίου αίσθημα. Έτσι συνέβη με μένα και τον μπάρμπα Γιώργο από τη Σκάλα, όταν σε κάποια από τις τελευταίες μας τηλεφωνικές συνομιλίες άρχισε να μου μιλά για το φαγοπότι και τον τρόπο λειτουργίας ορισμένων.
 
*** ΔΗΜΑΡ: Τ. Αποστολόπουλο για Περιφέρεια και Β. Κοσμόπουλο για Δήμο Καλαμάτας

 Ο πρώτος μήνας του νέου χρόνου σήμανε ουσιαστικά και την έναρξη του προεκλογικού αγώνα εν όψει Μαΐου, κι έτσι κόμματα, περιφερειακοί και δημοτικοί σχηματισμοί αρχίζουν να κινούν τις διαδικασίες επιλογής υποψηφίων. Για το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) η ημερομηνία ορόσημο είναι η επερχόμενη Κυριακή 19 Ιανουαρίου, οπότε στην Τρίπολη θα συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα, προκειμένου να προχωρήσουν σε επιλογή υποψηφίων σε Περιφέρεια και Δήμους. Όπως μας έλεγαν στελέχη του κόμματος, «το 2ο συνέδριο του κόμματος έδωσε εντολή για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου με διακριτή πολιτική έναντι της συντηρητικής πολιτικής της κυβέρνησης αλλά και του αριστερού λαϊκισμού που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ». Επιπλέον, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μετατραπούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της κυβερνητικής πολιτικής. «Πρέπει να αποτελέσουν πεδίο προτάσεων και πολιτικής για τη μεταρρύθμιση και την ενίσχυση των αυτοδιοικητικών θεσμών. Πρέπει να αναδείξουν δημάρχους και δημοτικά συμβούλια στη βάση αυτοδιοικητικών προγραμμάτων και αξιοσύνης προσώπων. Η επιδίωξη να μετατραπούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα υπέρ της μιας ή της άλλης πολιτικής δύναμης υπηρετεί μια στενά κομματική λογική και μας βρίσκει αντίθετους», ανέφεραν χαρακτηριστικά. Μάλιστα, καθορίζοντας το πλαίσιο των συνεργασιών που επιδιώκει η ΔΗΜΑΡ και το χαρακτήρα των επικείμενων εκλογών για την Αυτοδιοίκηση, υποστήριξαν ότι «επιδιώκουμε τη συγκρότηση σε όλη την Ελλάδα ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών κινήσεων προοδευτικού προσανατολισμού, που στηρίζονται στην αυτενέργεια των πολιτών πάνω και πέρα από κομματική προτίμηση στη βάση αυτοδιοικητικών προοδευτικών προγραμμάτων». Σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και η θέση της ΔΗΜΑΡ για τις περιφερειακές εκλογές: «Θα επιδιώξει συμπαρατάξεις στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας, που θα αποτυπώνει μια προοδευτική και δημοκρατική αντίληψη για τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα της Περιφέρειας και την έξοδο από την κρίση. Μια συμπαράταξη που θα αποτελεί έκφραση στο περιφερειακό επίπεδο της αντίληψης ότι είναι δυνατές προοδευτικές λύσεις, ακόμη και σε περίοδο κρίσης και περιορισμών». Σε ό,τι αφορά τα ονόματα που ακούγονται για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, επιδιώκεται να υπάρξει συμφωνία με τον πρώην γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τ. Αποστολόπουλο. Βέβαια, υπάρχουν προβλήματα, μια και ο ίδιος ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά θα καταβληθούν προσπάθειες για ευόδωση της πρότασης. Σε ό,τι αφορά το Δήμο Καλαμάτας, οι συνομιλητές μας ξεκαθάρισαν ότι τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που συμμετείχαν στο «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» είτε είναι πλέον ανενεργά είτε έχουν αποχωρήσει. Κι αυτό διότι διαφωνούν, μεταξύ άλλων, για τον αντιμνημονιακό χαρακτήρα που θέλει να δώσει η πλειοψηφία της παράταξης στις επερχόμενες εκλογές. Σε επίπεδο προσώπων η Δημοκρατική Αριστερά έχει καταλήξει να προτείνει στον πρώην επικεφαλής της «Ανθρώπινης και Όμορφης Πόλης», Βασίλη Κοσμόπουλο, να ηγηθεί μιας παράταξης με ευρύτερα χαρακτηριστικά. Συζητήσεις έχουν γίνει, συνεχίζονται, αλλά ακόμα ο τελευταίος δεν έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις. Ίσως περιμένει τις εξελίξεις από το χώρο της «Αλλαγής» και του «Δικτύου», ενώ επιμένει στον ανεξάρτητο χαρακτήρα της προσπάθειας, με σαφή όμως χαρακτηριστικά απέναντι στη λογική και την πολιτική του σημερινού δημάρχου Παν. Νίκα Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***  Παρουσιάστηκε η πρόταση της ΤΕΡΝΑ σε έντονο κλίμα (φωτογραφίες και βίντεο
        
   
Απροσδιόριστο είναι το ακριβές ποσό που θα πρέπει να καταβάλουν οι κάτοικοι της Μεσσηνίας για την ολοκληρωμένη ή και την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων τους με την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας στην Καλλιρρόη από την «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ», η οποία είναι ανάδοχος του σχετικού διεθνούς διαγωνισμού που διενήργησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ευρεία συνεδρίαση του Δ.Σ. του περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου, στο ξενοδοχείο «Ρεξ» στην Καλαμάτα, με μοναδικό θέμα την ενημέρωση από πλευράς αναδόχου εταιρείας, ο εκπρόσωπός της Γ. Αγραφιώτης.
  Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ αύριο στο Θάρρος  Video:   - 


***  Οι δημοσκοπήσεις θα κρίνουν το χρίσμα για τη Νέα Δημοκρατία στο Μοριά          
           
Ερωτηματικό παραμένει η Περιφέρεια Πελοποννήσου
 Όποιος «κερδίσει» στις δημοσκοπήσεις, θα πάρει και το χρίσμα
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Καλαμάτα, τα γεύματα και οι ανάλογες με την περίσταση φωτογραφίες έδωσαν τροφή για σενάρια με αφορμή τα χρίσματα που πρόκειται να δώσει η Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμους της Μεσσηνίας.
Ειδικότερα το πρωθυπουργικό δείπνο σε εστιατόριο της μαρίνας την περασμένη Κυριακή το βράδυ και η παρουσία σε αυτό του νυν περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη αποτέλεσε την αφορμή για να υιοθετήσουν πολλοί τη λογική ότι, εφόσον βρίσκεται εκεί, χαίρει και της πρωθυπουργικής εκτίμησης, επομένως και της στήριξής του στις εκλογές του Μαΐου. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», όταν ρωτήθηκε σχετικά ο κ. Σαμαράς απάντησε με ένα... ξερό «θα δούμε».
Από την άλλη πλευρά, όπως μας έλεγαν στελέχη του κόμματος, τα πράγματα για τη Νέα Δημοκρατία είναι πολύ συγκεκριμένα για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Ο πρωθυπουργός σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένος να υποστεί μια δεύτερη ήττα στην Πελοπόννησο, όπως έγινε το 2010. Γι’ αυτό το λόγο θα μετρηθούν μια σειρά από ονόματα, μεταξύ αυτών και του κ. Τατούλη, και ο «δημοφιλέστερος» θα είναι και ο τελικός υποψήφιος. Η αλήθεια είναι ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει διχασμένη επ' αυτού. Κάποιοι θέλουν τον κ. Τατούλη και άλλοι θεωρούν ότι το έργο του νυν περιφερειάρχη δεν είναι τέτοιο ώστε να δίνει τα εχέγγυα για μια δεύτερη θητεία.
Στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας, η Επιτροπή Αυτοδιοικητικών Εκλογών, στην οποία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Ανδρέας Παπαμιμίκος, Λευτέρης Ζαγορίτης, Μενέλαος Δασκαλάκης, Κώστας Ζωντανός, Μανώλης Αγγελάκας, έχει καταλήξει σε πρόσωπα που θεωρούνται ικανά, στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας.
Μάλιστα, χθες στην «Καθημερινή» υπήρχε σχετικό ρεπορτάζ, που ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στον εκλογικό δρόμο που άνοιξε, ρητώς, προχθές ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, θέτοντας το διακύβευμα της κάλπης του Μαΐου, βαδίζει ήδη η Νέα Δημοκρατία, η οποία ετοιμάζεται να ανακοινώσει τις πρώτες λίστες υποψηφίων για τις -παράλληλες με τις ευρωπαϊκές- εκλογές για τις περιφέρειες. Σύμφωνα με πληροφορίες της “Κ”, έχουν “κλειδώσει” ήδη τα ονόματα 10 εκ των 13 διεκδικητών των Περιφερειών της χώρας οι οποίοι θα υποστηριχθούν από το κόμμα.
Μόνες αλλά σημαντικές εκκρεμότητες παραμένουν η Αττική, για την οποία κορυφαία στελέχη εμφανίζονται απρόθυμα να δώσουν τη μάχη, η Πελοπόννησος, όπου αναζητείται ο αντίπαλος του κ. Π. Τατούλη, και το Νότιο Αιγαίο.
Η Συγγρού θέλει να αποφύγει τη λογική των “χρισμάτων” που κυριάρχησε κατά τα προηγούμενα έτη και, ως εκ τούτου, κάνει λόγο για υποστήριξη στελεχών που έχουν αναδειχθεί μέσα από τις τοπικές κοινωνίες».
 
***  Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα           http://www.kairos.gr ,,
            
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 12/1/2014 προβλέπεται σχεδόν αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
  Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα, meteoclub.gr)

***  Έργα μέχρι παραμονές εκλογών στην πόλη και την περιφέρεια εξήγγειλε ο Δήμαρχος 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη Την ολοκλήρωση του έργου της Δημοτικής Αρχής, αλλά στην ουσία την έναρξη του προεκλογικού αγώνα από την πλευρά της, ανακοίνωσε χθες σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας. Όπως φάνηκε από τις ανακοινώσεις του, υπάρχει μια εμμονή στην ολοκλήρωση κάποιων αναπλάσεων στην πόλη, αποκατάστασης όσο γίνεται των προβλημάτων που υπάρχουν στους δρόμους της, αλλά και έναρξης ορισμένων σημαντικών έργων υποδομής από τη ΔΕΥΑΚ. Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκας ανέφερε ότι προχωρούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για τα παρακάτω έργα, τα οποία θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2014:Α. ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ 1. Πλατεία Ανάστασης (έχει προέγκριση δημοπράτησης) 2. Πλατεία Ανάληψης (έχει προέγκριση δημοπράτησης) 3. Πλατεία «Μπιτσάνη» στις Γουλιμίδες (έχει ενταχθεί) 4. Πλατεία Μεγάρου Χορού (έχει εντολή δημοπράτησης) 5. Δυτικός ποδηλατόδρομος/Δημαρχείο – Νέδοντας – Μαρίνα – Λιμάνι (αναμένεται η ένταξή του εντός των ημερών) 6. Περιοχή «Ουζάκια» (υποβάλλεται η μελέτη για ένταξη) Β. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΡΓΑ 1. Κατασκευή Νιαρχέικου Λιοτριβιού στα Αρφαρά (δημοπρατήθηκε) 2. Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Θουρίας (δημοπρατήθηκε) 3. Ανάπλαση δρόμων Άμφειας (εντάσσεται μέχρι τέλος Ιανουαρίου) 4. Γήπεδο Θουρίας (υπό δημοπράτηση) 5. Δημοτικό Σχολείο Άριος (υπό ένταξη) Γ. ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ 1. Καλαμάτα (δημοπρατημένο) 250.000 ευρώ 2. Καλαμάτα και Περιφέρεια (νέο έργο) 500.000 ευρώ Υπάρχει, επίσης, μια σειρά νέων έργων υπό δημοπράτηση ή σε εξέλιξη του προγράμματος LEADER, καθώς και τα γνωστά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΚ. - 

***  Ο Στάθης Τσουκάλης επιδιώκει τη λειτουργία ενός διαφορετικού μοντέλου Δήμου, με οικονομική αυτοτέλεια          
           
Ένα διαφορετικό μοντέλο Δήμου και, κατά συνέπεια, Τοπικής Αυτοδιοίκησης οραματίζεται ο επιχειρηματίας Στάθης Τσουκάλης για το Δήμο Οιχαλίας, στον οποίο θα κατέλθει, όπως μας γνωστοποίησε, επικεφαλής συνδυασμού, διεκδικώντας την ανάδειξή του στο δημαρχιακό αξίωμα.
Θα επιδιώξει, όπως είπε, την οικονομική αυτοτέλεια, τη διαχείριση μέσα από γενικές συνελεύσεις και τη χρήση όλων των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων προς όφελος των πολιτών.
Σε διάστημα 45 ημερών από σήμερα θα τυπωθεί το πρόγραμμα του συνδυασμού και σε συγκέντρωση των κατοίκων θα παρουσιαστεί η πρόταση. Ταυτόχρονα, θα γίνει η παρουσίαση της ηγετικής ομάδας του συνδυασμού, που θα αποτελείται από οκτώ άτομα, με τα εξής χαρακτηριστικά: θα είναι άνθρωποι της παραγωγής, του εξαγωγικού εμπορίου, του εμπορίου και της γεωργίας.
«Θα δεχθώ πολιτική αντιπαράθεση με πολιτικούς όρους με κάποιον πολίτη που δε θα κουβαλά την πολιτική που εκφράζουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Το να γίνω δήμαρχος, να παίρνω μισθό, να μιλάω σε εργολάβους, να αλλάζω τους αντιδημάρχους για να παίρνουν και αυτοί μισθό και να φοράω κουστούμι και γραβάτα σε κάθε γιορτή και να παριστάνω το δήμαρχο, δε θα το κάνω ποτέ. Αν είναι να τα κάνω όλα αυτά, δε θέλω να με εκλέξουν», είπε χαρακτηριστικά.   
  -Θα είστε ο έβδομος ή ο όγδοος υποψήφιος, σύμφωνα με όσα ακούγονται, στο Δήμο Οιχαλίας;
Θα είμαι ο δεύτερος, δεδομένου πως όλοι οι άλλοι υποψήφιοι εκφράζουν ακριβώς την ίδια άποψη και μόνο εγώ μιλώ για κάτι το διαφορετικό, αφού ευελπιστώ να θέσω τη λειτουργία του Δήμου σε νέα δεδομένα.
Με τα στατιστικά της Ε.Ε., ο Δήμος Οιχαλίας ανήκει στους 5 Δήμους με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα. Δεν υπάρχει ποιότητα ζωής, υπάρχει πληθυσμιακή συρρίκνωση, ανεργία και φτώχεια και ταυτόχρονα μια διαρκής εξάρτηση, όπως και των υπολοίπων ΟΤΑ, από το κράτος, σε σημείο εναγκαλισμού.
Εγώ δε θέλω να συνεχίσω αυτό το μοντέλο. Είμαι έξω από αυτή τη λογική. Έχω μάθει στη ζωή μου να δημιουργώ ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και εξαγωγικό εμπόριο. Αυτό το μοντέλο, με κυρίαρχο το Δήμο, θέλω να φέρω.
  -Μιλάμε για Δήμο –επιχειρηματία;
Μιλάμε για Δήμο που θα έχει οικονομική αυτοτέλεια, που θα έχει παραγωγή και θέσεις εργασίας, που θα αλλάξει την ποιότητα ζωής, θα προστατεύσει το περιβάλλον και, επιτέλους, θα μιλάμε για ένα Δήμο που θα ξεφύγει από τη σημερινή διαχείριση και διακυβέρνηση τύπου Σοβιετικής Ένωσης.
  -Και πώς θα γίνουν όλα αυτά; Με φόρους;
Τουναντίον, θα απαλλάξουμε το λαό από τους φόρους. Η οικονομική αυτοτέλεια θα δημιουργηθεί από παραγόμενο πλούτο κι όχι από φορολογία, και θα μας δώσει αυτή τη δυνατότητα.
Τέτοια μοντέλα διακυβέρνησης στην Ε.Ε. λειτουργούν εδώ και 20 χρόνια. Ο αναπτυξιακός νόμος της Ιταλίας, της Γερμανίας, δεν είναι έξω από τους νόμους της Ελλάδας. Απλώς, στην Ελλάδα η κεντρική εξουσία δεν ήθελε να χάσει τη διαχείριση του κράτους. Παρενέβαιναν τα κόμματα και έβαζαν ανθρώπους της αρεσκείας τους για να μην αλλάξει το σύστημα διακυβέρνησης κι ενώ είχαν τα εργαλεία όλοι οι δήμαρχοι, δεν είχαν τα ερεθίσματα, τα οράματα ή και τις εικόνες να κάνουν ό,τι συνέβαινε δίπλα μας. Ό,τι προτείνω, έχει εφαρμοστεί κατά κόρον σε 14.000 Δήμους της Ευρώπης. Γιατί όχι και εδώ; Η νομοθεσία είναι υπέρ, τα χρήματα δίνονται.
Στην Ελλάδα έχουμε το εξής φαινόμενο: όπου κι αν έγιναν Δημοτικές Επιχειρήσεις, απέτυχαν. Ο Δήμος Καλαμάτας είχε φτιάξει κάποτε αναψυκτήριο και πούλαγε καφέ. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Να κλείσει, αλλά το χειρότερο ήταν ότι η τότε διακυβέρνηση του Δήμου μετέτρεψε τους σερβιτόρους σε δημοτικούς υπαλλήλους και τους πληρώνουμε μέχρι σήμερα. Αυτά τα μοντέλα οδήγησαν σε καταστροφή την Ελλάδα και την οικονομία της.
Εγώ προτείνω αυτό που γίνεται στην Ευρώπη: τη σύσταση μιας εταιρείας, με την πλειοψηφία των μετοχών να ανήκει στο Δήμο, αλλά το μάνατζμεντ και η διαχείρισή της να ανήκει σε ιδιώτη, κατόπιν διαγωνισμού, και μαζί θα αποφασίσουμε το αντικείμενο, μαζί θα διαμορφώσουμε την περιβαλλοντική και οικονομοτεχνική μελέτη και μαζί θα την υποβάλουμε στον αναπτυξιακό νόμο, όχι στο ΕΣΠΑ, από το οποίο μπορούν να αντληθούν χρήματα για υποδομές, που γίνονται για να υπάρξει επένδυση και ανάπτυξη, καθώς και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Όμως, αυτό συμβαίνει σε κάποιους Δήμους, αλλά δεν έχει συνέχεια ως προς την παραγωγή. Τότε θα έρθουν οι εταιρείες που συμμετέχει ο Δήμος, θα εκμεταλλευτούν τις υποδομές και θα δημιουργήσουν ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και οικονομική αυτοτέλεια.
Ο Δήμος Οιχαλίας, αν με εμπιστευτούν οι συμπολίτες μου, θα δημιουργήσει άμεσα εργοστάσιο βιομάζας στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά, όπου δε θα υπάρχουν ρύποι. Όλα θα γίνουν υπόγεια και στο έδαφος θα υπάρχουν λογής δραστηριότητες, αθλητικοί χώροι, χώροι αναψυχής, κι εύχομαι στο Θεό να με βοηθήσει και να πληρώνουν εισιτήριο οι επισκέπτες, όπως γίνεται στη Βιέννη.
Η βιομάζα επιλέχθηκε επειδή έχει μηδενικό κόστος. Θα προέρχεται από τα σκουπίδια του Δήμου Οιχαλίας και μόνο, τα φύλλα και τα κλαδιά της ελιάς, που, δυστυχώς, για το Δήμο και, ευτυχώς, για τους Ευρωπαίους, μετατρέπονται, χρόνια τώρα, σε χρήμα. 
Τα δε χρήματα που θα προκύπτουν, είναι 2 εκατ. ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με τις μελέτες που έχει κάνει ο καθηγητής του Κολούμπια, καταγόμενος από την Καλαμάτα, Δημ. Κανακόπουλος. Ό,τι θα προκύπτει από τη λειτουργία του εργοστασίου βιομάζας, δε θα είναι βρώμα ή όχληση, αλλά παραγόμενος πλούτος, κι αυτό γιατί θα προκύπτουν τεράστια ποσότητα ρεύματος, αέρας (θερμός και ψυχρός) και λίπασμα.
Η ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών (περιβαλλοντική – οικονομοτεχνική) μπορεί να γίνει εντός διμήνου, επειδή υπάρχουν αντίστοιχα εργοστάσια στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, επειδή το κόστος κατασκευής ανέρχεται σε 7 εκατ. ευρώ, θέλει έγκριση από τη Βουλή για να ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο. Δεν πιστεύω πως στη σημερινή συγκυρία θα υπάρξει κόμμα ή βουλευτής που θα αρνηθεί αυτή την επένδυση, η οποία θα απασχολεί 65 άτομα και θα δημιουργήσει 350 επαγγέλματα συγγενικά της μονάδας. Οι δε συμβάσεις απασχόλησης θα υπογράφονται με την εταιρεία και δε θα είναι κλαδικές, δίνοντας έτσι το περιθώριο για απολαβές, ποιότητα ζωής και τους καλύτερους δυνατούς χώρους εργασίας.
Επίσης, με τον αναπτυξιακό νόμο μπορεί να δημιουργηθεί και συσκευαστήριο – τυποποιητήριο όλων των ζωικών και φυτικών προϊόντων της περιοχής, που θα λειτουργεί χωρίς κόστος, αφού θα χρησιμοποιεί τον παραγόμενο ψυχρό αέρα από τη μονάδα της βιομάζας. Ταυτόχρονα, εντός του ίδιου χώρου θα λειτουργεί και Ινστιτούτο Ελαίας, που θα παρέχει δωρεάν συμβουλές, γνωμοδοτήσεις και παρεμβάσεις για τους δημότες, και με πληρωμή για τους δημότες των άλλων Δήμων, οπότε μπαίνει και η ανταγωνιστικότητα των Δήμων.
Οι πολίτες θα πρέπει να ξέρουν ότι η διαχείριση όλου αυτού του πλούτου θα γίνεται μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των δημοτικών διαμερισμάτων.
  -Υπήρξαν, όμως, αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, στο πρόσφατο παρελθόν, για τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας της βιομάζας. Πώς θα ξεπεραστούν;
Η τεχνολογία της βιομάζας έχει, αφενός, εξελιχθεί και, αφετέρου, η μονάδα που προτείνω θα είναι υπόγεια και όχι επίγεια, όπως η προηγούμενη. Η δε αντίδραση των συνδημοτών ήταν λογική. Εξάλλου, η τότε μονάδα θα γινόταν από ιδιώτη, που θα εκμεταλλευόταν τον παραγόμενο πλούτο προς όφελός του, χωρίς κέρδος για τον πολίτη.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου     Φωτό: Στασινός Μουτσούλας 
 
***  Εκτός του Τατούλη, μετρούν Νίκα, Γρηγοράκο, Μαραβέλια στη Νέα Δημοκρατία         
            
Η περιπλάνηση του Οδυσσέα από την Τροία έως την Ιθάκη κράτησε, σύμφωνα με τον Όμηρο, περίπου δέκα χρόνια. Για τους επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας ο χρόνος θα είναι πολύ πιο σύντομος μέχρι να καταλήξουν στο όνομα του υποψηφίου που θα στηρίξουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τέλος του μήνα, αρχές του επόμενου θα γνωρίζουμε.
Όπως γράφαμε και χθες, μπορεί μέχρι σήμερα την πλειοψηφία των εντυπώσεων για τη θέση αυτή να «κρατά» ο νυν περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, αλλά τα πράγματα δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται με την πρώτη ματιά.
Διαβάστε περισσότερα στο φύλλο του "Θάρρους" της Κυριακής ....
Επίσης στους "Καλαματιανούς του εξωτερικού" , αυτή την Κυριακή μας μιλά η γιατρός στη Γερμανία Χρύσα Ζόμπολου 
 
***  10 λεπτά πάνω ανά πακέτο θα πληρώνουν οι καπνιστές
 «Καπέλο» 10 λεπτών στη λιανική τιμή των τσιγάρων φέρνει η τροπολογία που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή για αύξηση του φόρου στον καπνό και στα τσιγάρα. Επισημαίνεται ότι μετά από παρέμβαση Στουρνάρα αποσύρθηκε η σχετική τροπολογία που είχε κατατεθεί χθες στη Βουλή και η οποία θα κατατεθεί τελικά τη Δευτέρα προκειμένου η αύξηση στο καπνό να ισχύσει και για τα πούρα που εξαιρούνταν με βάση την αρχική τροπολογία. Πλέον, γίνεται πράξη η αντικατάσταση του μέτρου της επιβολής εισιτηρίου 25 ευρώ στα νοσοκομεία με την αύξηση κατά 5 λεπτά του τέλους στα τσιγάρα, ωστόσο, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η τελική επιβάρυνση θα είναι διπλάσια για τους Ελληνες καπνιστές. Οπως αναφέρουν στο «Εθνος» στελέχη της αγοράς, η αύξηση των 5 λεπτών στον φόρο των τσιγάρων συνεπάγεται αύξηση όχι μικρότερη των 10 λεπτών στη λιανική τιμή, εξαιτίας της πολυπλοκότητας του συστήματος φορολόγησης. Στο παρελθόν, ορισμένες καπνοβιομηχανίες επέλεγαν να απορροφήσουν την πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση, ωστόσο κάτι τέτοιο θεωρείται σήμερα απίθανο, ειδικά για τα φθηνότερα τσιγάρα, όπου το μεικτό περιθώριο κέρδους είναι ελάχιστο, αν όχι ανύπαρκτο. Η τροπολογία ορίζει ότι αυξάνεται το ποσό του πάγιου φόρου των τσιγάρων από τα 80 στα 82,50 ευρώ ανά φορολογική μονάδα τσιγάρων (1.000 τεμάχια) και αντιστοίχως το ελάχιστο ποσό του ειδικού φόρου κατανάλωσης από τα 115 στα 117,5 ευρώ, επίσης ανά φορολογική μονάδα. Επιπλέον αυξάνεται ο συντελεστής του ΕΦΚ που επιβάλλεται στον λεπτοκομμένο καπνό για την κατασκευή χειροποίητων τσιγάρων (στριφτά) και στα άλλα καπνά για κάπνισμα από τα 153 στα 155,5 ευρώ ανά χιλιόγραμμο βάρους. Οπως τονίζεται στην εισηγητική έκθεση, «από τον συνδυασμό των ρυθμίσεων εκτιμάται ότι δεν θα προκύψει απώλεια εσόδων, καθόσον η απώλεια περίπου 45 εκατ. ευρώ του ΕΟΠΥΥ από την κατάργηση του ποσού των 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή σε νοσοκομεία του ΕΣΥ αναμένεται να υπερκαλυφθεί από την αύξηση του ΕΦΚ των βιομηχανοποιημένων καπνών κατά 48 εκ. ευρώ, με βάση τα στοιχεία κατανάλωσης του 2013». Τα ίδια στελέχη αναφέρουν ότι πέντε λεπτά επιπλέον φόρος μπορεί να ακούγεται μικρή αύξηση, αλλά δεν είναι. Η συνολική φορολόγηση θα φτάσει στο 90% της λιανικής τιμής του πακέτου. Θα απομένει ουσιαστικά ένα 10% (3-4 λεπτά δηλαδή) για όλη τη νόμιμη εφοδιαστική αλυσίδα: βιομηχανία, χονδρέμπορο και περιπτερά. Αυτό θα αποτελέσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα για τους δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους στον κλάδο (στην καλλιέργεια καπνού, σε περίπτερα και ψιλικά και στη βιομηχανία). Το νέο καπέλο στις τιμές των τσιγάρων εντείνει τους φόβους για επιπλέον αύξηση του λαθρεμπορίου προϊόντων καπνού που ήδη λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ενα στα πέντε τσιγάρα που καταναλώνονται πλέον στη χώρα μας διακινείται παράνομα. Η κυβέρνηση μπορεί να εκτιμά ότι θα εξοικονομήσει σε ετήσια βάση 48 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι ετήσιες απώλειες εσόδων για το κράτος από ΕΦΚ και ΦΠΑ ανέρχονται σε 650 εκατ. ευρώ. ethnos.gr -
 
***  Oνομασία Πνευματικού Κέντρου και Δημοτικού Θεάτρου         
            
Στο προσεχές διάστημα έρχεται πρόταση, με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, για απόφαση ονομασίας του αμφιθεάτρου του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου σε αμφιθέατρο Νικολάου Πολίτη. Η σχετική απόφαση θα υποβληθεί για έγκριση κατ’ αρχήν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου.
Επίσης, στο επόμενο διάστημα θα υποβληθεί πρόταση για απόφαση ονομασίας του αμφιθεάτρου του ΔΗΠΕΘΕΚ σε θέατρο Βασίλη Φωτόπουλου. 
 
*** Ομιλία για τη μοναξιά
 Για τη «Μοναξιά» θα μιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Σταύρος Κοφινάς, ψυχοθεραπευτής και σύμβουλος οικογένειας, αύριο Κυριακή 12 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των μηνιαίων συνάξεων στο Κέντρο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας (β΄ όροφος, έναντι Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Υπαπαντής). Ώρα έναρξης: 6.30 μ.μ. Για τους γονείς έχει προβλεφθεί φύλαξη των παιδιών τους κατά τη διάρκεια της ομιλίας, με δημιουργικό παιχνίδι από τα στελέχη του Κέντρου Νεότητος σε ισόγεια αίθουσα του κτηρίου. - 
 
*** 
 
 
***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :

*** ΓΙΑ  ΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ  στο  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  Ποδόσφαιρο Σ/Κ/Δ 19η  αγωνιστική  :
Συνοπτικά το πρόγραμμα της 19ης ημέρας:

Σάββατο (11/1/2014)

ΟΦΗ - Βέροια  0-1, (0-0) .- ^
Τα  γκολ :  87΄ Μπέν ,
Κάρτες : Γεωργιάδης , Μπούρμπος(2) = κόκκινη  ,Μονιάκης , κόκκινη =Ζόρο Μπαργκάν  ,Ζεζίνιο ,  Διαιτητές : Ι. Δελφάκης , Δ Αναστόπουλος , Τ.  Πετρόπουλος  , Βοσκάκης .
ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντεζ, Τριποτσέρης, Ζόρο, Περογαμβράκης, Παπάζογλου, Βερόν(Μονιάκης ) , Ζε Εντουάρντο(Μπανούσης), Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες, Όγιος ,(Α. Λαμπρόπουλος)
Στον πάγκο των Κρητικών κάθονται οι: Αγριμάκης, Ροβίθης, Δαμιανάκης, Λαμπρόπουλος, Μπανούσης, Μονιάκης, Κυζιρίδης
Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Βέρτζος, Όστοϊτς, Μπεν, Τραπ, Ζεζίνιο(Μάνος) , Μπάρμπας, Αποστολόπουλος, Μπαργκάν, Σιόντης(Παυλίδης), Γεωργιάδης,(Βεργόνης) .-
Αναπληρωματικοί για τους φιλοξενούμενους είναι οι: Αναστασόπουλος, Τζημογιάννης, Παυλίδης, Βεργώνης, Μάνος, Κοτταρίδης, Σισοκό. 
Τα  βίντεο  από  αγώνα  :
ΟΦΗ  -   ΒΕΡΟΙΑ   ημίχρονο   0 - 0   11 /1 /2014  : http://youtu.be/Gqk0pjklI9M  ,
ΟΦΗ  -  ΒΕΡΟΙΑ  0 - 1   11- 1- 2014 δηλώσεις –γκολ  : http://youtu.be/kUu7gPfOcMI  ,
~ OΦΗ  -  ΒΕΡΟΙΑ  0 - 1   φάσεις  γκολ  11 - 1 – 2014  : http://youtu.be/l452NmViN5c ,
~   Λεβαδειακός - Εργοτέλης  2-0 , (2-0) .-
Τα  γκολ : 26΄ , 32΄ Βαγγέλης Μάντζιος ,
Διαιτητές :Α.   Αμπαρκιώλης , Σ. Γουργιώτης ,  Λ. Δημητριάδης ,
Κάρτες : Μάγκας  , Σαρρής , Πετρίτσι  , Μπουχαλάκης ,

 
Η ενδεκάδα του Λεβαδειακού{Νίκος Καραγεωργίου): Πρζιρόβσκι, Γεωργίου, Μάγκας, Λυκογιάννης, Νικολακάκης, Κονέ, Κώτσιος, Μάρτινς, Μαρτίνεθ, Μάντζιος(Ιωανίδης), Βασιλείου(Καπό).
Οι αναπληρωματικοί του Νίκου Καραγεωργίου: Στρατηλάτης, Σανγκινέτι, Σκέμπης, Ιωαννίδης, Καπό, Πετράτσι (Μαρτίνεζ) , Γιάντσης.
Η ενδεκάδα του Εργοτέλη: Καβουσάκης, Πίτσος(Χαντί), Σαρρής, Καρντόζο, Μπουχαλάκης(Κούρτης), Τζανακάκης, Μεχία, Μπαντιμπανγκά, Ανασταστάκος, Ρομάνο, Διαμαντάκος(Βερπακόβσκις ).  
Τα  Βίντεο  από  αγώνα :!
 ~ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ -  ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  α΄ ημίχρονο 1-0 , 1ο  γκολ  11/ 1/ 2014 : http://youtu.be/6IgfWRUDno0 ,
~ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ   Ημίχρονο  2 - 0   τα 2ο γκολ Μάντζιος 11/1/2014 : http://youtu.be/9Bj8afbsPqU  ,
~** Λεβαδειακός -  Εργοτέλης    2 - 0  δηλώσεις  γκολ  11 - 1 – 2014 : http://youtu.be/IHVRLVrrLJk ,
~ Λεβαδειακός - Εργοτέλης  2 - 0  φάσεις γκολ  11 - 1 – 2014 :     http://youtu.be/ZhmKrqbiCfE  ,

  Παναθηναϊκός - Πανιώνιος   1-0, (1-0).- ^
Τα    γκολ : 16΄ Πράνιτς , 66΄ πεν.  χάνει  ο Λάσνικ , -
Κάρτες  : Λαμπρόπουλος , Κουτρουμπής , Μπέργκ , Κολοβός, Νάνος , -
Διαιτητές :Γ.Δασκαλόπουλος ,Φ.  Ελευθερίου ,Τ.Ταρανάς   ,Α.  Παππάς -
Η 11άδα του Παναθηναϊκού: Καπίνο, Κουτρουμπής, Μέντες, Μπεργκ, Μαρινάκης, Καρέλης(Κλωναρίδης), Αμπεΐντ(Δώνης) Ρισβάνης, Ντίνας(Ατζαγκούν), Πράνιτς
Στον πάγκο για τον Παναθηναϊκό: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Κλωναρίδης, Μπαϊράμι, Ατζαγκούν, Δώνης -
Η 11άδα του Πανιώνιου: Ανέστης, Κούρντι, Λαμπρόπουλος, Κούρος,(Γιάννου)  Κολοβός, Καμπάνταης, Κουλουχέρης, Αραβίδης, Ζαχαράκης(Ντούνης), Παντίδος, Παναγιωτούδης(Λάσνικ)
 Στον πάγκο για τον Πανιώνιο: Παπαδόπουλος, Μπούζας, Λάσνικ, Ντούνης, Πάνος, Κωτσάλας, Γιάννου -
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Δασκαλόπουλος (Κορινθίας) με βοηθούς τους Ελευθερίου (Αθηνών), Ταρανά (Αθηνών και 4ο τον Παππά (Αθηνών) -
~* ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  1ο  γκόλ  1-0  Πράνιτς 11/1/2014  : http://youtu.be/mfJeoxiCbUM
 ~ ΠΑΟ -  Πανιώνιος  1 - 0  δηλώσεις  γκολ  11/1/2014  : http://youtu.be/4_-mTHpN66U ,
~ ΠΑΟ  - Πανιώνιος 1 - 0  χαμένο  πεν,  11 -1 -2014  : http://youtu.be/XKtEGzN5gMA , 
 ~ Δηλώσεις Πράνιτς ΠΑΟ  11 - 1 – 2014  http://youtu.be/YtqnCLJqUOs ,
~ ΠΑΟ -  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0   φάσεις  γκολ  11 - 1 – 2014  ¨  : http://youtu.be/-HcBOBrX7UA ,
 
Κυριακή (12/1)
15:00 (Τούμπα) ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός
17:15 (Ριζούπολη) Απόλλων - ΠΑΣ Γιάννινα
17:15 (Τρίπολη) Αστ. Τρίπολης - Πλατανιάς
17:15 (Κομοτηνή) Πανθρακικός - Ξάνθη
19:30 (Περιστέρι) Ατρόμητος - Ολυμπιακός

Δευτέρα (13/1)

19:30 (ΟΑΚΑ) Καλλονή - Άρης
Π.Σ  "η  ΚΑΛΑΜΑΤΑ  "
*** ΧΘΕΣ  , Στο  ΤΠΟ  16 στο  Ευρωμπάσκετ  :

***«Πράσινη» κορυφή στο top 10 με τον Γκιστ

Πράσινη» κορυφή στο top 10 με τον Γκιστ Εντυωπσιακός...
  (Φωτογραφία:)
Στην κορυφή του top-10 της 2ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα βρίσκεται ο Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός άσος του Παναθηναϊκού γοήτευσε για μία ακόμη φορά και με ένα εκπληκτικό κάρφωμα στο ματς με τη Λαμποράλ Κούτσα δεν μπορούσε παρά να φτάσει στην πρώτη θέση των καλύτερων φάσεων.

***  Το πρόγραμμα της ημέρας στην Ευρωλίγκα:
~ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ζαλγκίρις Κάουνας   77-62 ,(37-31) .- ^
Τα δεκάλεπτα  :   22-14 , 37-31 , 62-44 , 77-62 .- ^
~   Αναντολού Εφές - Ουνικάχα Μάλαγα  72-74  , (36- 37) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 17-20 , 36-37 , 59-54  , 72-74 .-
 ~ Λαμποράλ Κούτσα - Παναθηναϊκός   64-72  , (32-34) .-^
Τα  δεκάλεπτα  : 17-24 , 32-34 , 64-72 .-

*** «Διαμαντίδη σ' αγαπώ»!   Αντίδραση Αργεντινού δημοσιογράφου 


















  (Φωτογραφία:)Αργεντινός δημοσιογράφος ήταν ιδιαίτερα εκφραστικός όταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης έβαλε τρίποντο στα 3:45 πριν απ' το τέλος του αγώνα με τη Λαμποράλ Κούτσα, φωνάζοντας «Diamantidis, I love you!»!
  video  από  αγώνες μπάσκετ  :  ~** ΛΑΜΠΟΡΑΛ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΑ 64 - 72 10/1/2014 Αργεντινός δημοσιογράφος ήταν ιδιαίτερα εκφραστικός όταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης έβαλε τρίποντο στα 3:45 πριν απ' το τέλος του αγώνα με τη Λαμποράλ Κούτσα, φωνάζοντας «Diamantidis, I love you!»!ΤΟΠ16: http://youtu.be/NUFdKgWj9Ks  ,
~ Ρεάλ Μαδρίτης - Γαλατάσαραϊ   89-84  ,(43-33) .-^
Τα δεκάλεπτα :  20-19, 43-33 , 66-51 , 89-84 .-
~** ΡΕΑΛ  ΜΑΝΔΡΙΤΗΣ - ΓΑΛΑΤΑ  ΣΕΡΑΪ   89 - 84 ΤΟΠ16  10/ 1/ 2014 : http://youtu.be/Au8Ha0uLoWs  ., 
*** ΕΠΣΜεσσηνίας   Σ/Κ  11και 12-01-2014   στην  15η  αγωνιστική   :
Α΄ Κατηγορία (15η αγωνιστική)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ   3-0 .- ^
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ  1-0 .- ^      
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ  ΠΥΛΟΥ 1-0 .- ^    
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ  0-3  .-  ^    
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΑΓΡΑΣ   : ΓΗΠ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Κυριακή 12/01/ 15:00 ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΚΑΣΚΑΝΗΣ Φ., ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ Ι.
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ   : ΓΗΠ. ΔΩΡΙΟΥ Κυριακή 12/01/15:00 ΜΠΛΑΝΑΣ Γ., ΚΟΥΤΣΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ι., ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ.
ΠΑΜΙΣΟΣ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ   : ΓΗΠ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ Κυριακή 12/01/15:00 ΛΑΜΙΑΣ Σ., ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Χ., ΤΣΙΡΜΠΑΣ Ν.
ΑΠΟΛΛΩΝ - ΟΜΟΝΟΙΑ    : ΓΗΠ. ΕΠΣΜ Κυριακή 12/01/14 18:00 ΑΛΕΞΕΑΣ Η., ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ Χ., ΚΑΣΤΑΝΑΣ Χ.

*** Για  την  Γ΄ εθνική  Κυριακή  12-01-2014  για  την 13η  αγωνιστική  4ου  Ομίλου  :
Αναλυτικά:
1. ΠΑΣ Κόρινθος – Εθνικός Σαγέικων
Δριτσάκης, Κουτσουμπού, Κιούσης (Σ.Δ. Πειραιά)
2. ΠΦΟ Πανόπουλου – Ατρόμητος Αχαΐας
Νίκας, Σερεμέτης, Αθανασοπούλου (Σ.Δ. Μεσσηνίας)
3. ΠΑΟ Βάρδας – Πανναυπλιακός
Κακριδής, Παπανικολάου, Καλάρας (Σ.Δ. Κορινθίας)
4. Άρης Αιτωλικού – Παναρκαδικός
Μάντζιος, Κόλλιας, Ράπτη (Σ.Δ. Ηπείρου)
5. Μαύρη Θύελλα – ΑΕ Μεσολογγίου
Φωτόπουλος, Κορτέσης, Πασπάτης (Σ.Δ.
Αθηνών)
6. Παναργειακός – Μεσσηνιακός
Δημητρόπουλος, Μαντής, Νάκος (Σ.Δ Δυτ. Αττικής)
7. Α.Ε. Ερμιονίδας – Δόξα Νέας Μανωλάδας
Τσουκαλάς, Δεληθοδωρής, Ρηγόπουλος (Σ.Δ. Αθηνών)
8. Αχαϊκή – ΑΕ Καραϊσκάκης
Σφακιανάκης, Γιαννουγλίδης, Φωτόπουλος (Σ.Δ Αθηνών)

***Αναλυτικά τα ματς της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν» έχουν ως εξής:
  Σήμερα   11/01/2014
  – 3.00 μ.μ.
 Ασπρόχωμα – Αβία  3-0 .- ^
 Δόξα Καλαμάτας – Μάνεσι  3-0 .- ^
 Παπαφλέσσας Άμφειας – Κεραυνός Καλαμάτας   1-0 .- ^
Αστέρας Μικρομάνης – Ηρακλής Καλαμάτας  2-0 .- ^
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – Αίαντας Καλαμάτας
Κυριακή 12 Ιανουαρίου  2014   – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Ασπροχώματος
ΑΠΣ Άρις – Πανθουριακός: Κατσάς, Σωτηρόπουλος, Παναγιωτόπουλος
Γήπεδο Άριος
Νέος Άρις – Αστέρας Βαλύρας: Η. Νικολόπουλος, Αγγελακάκης, Π. Ηλιόπουλος
Γήπεδο Κορώνης
Ακρίτας Κορώνης – ΑΕ Λογγάς: Καρβούνης, Γιαννέας, Ρέκκας
Γήπεδο Καλλιθέας
ΠΑΟ Καλλιθέας – Μιλτιάδης: Ζαρακοβίτης, Ξηρόκωστας, Τσουκάλη
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης
Βέργα – Παπαφλέσσας Χώρας: Καστανάς, Παλλαδινός, Στέφανος
Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου – ΠΑΟ Καλαμάτας: Αδαμόπουλος, Ταβουλαρέας, Λουκάς
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας
Πανιώνιος Κ. – Χανδριναϊκός: Γκούμας, Καλογερόπουλος, Τσοπανάκης
6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης
ΑΟ Πατίστα – Ολυμπιακός Ανάληψης: Γκούμας, Βρυώνης, Μπασιλάρης
Ρεπό: Ηρακλής Κυπαρισσίας - 

*** Οι διαιτητές της 11ης αγωνιστικής Αναλυτικά τα ματς της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα σφυρίζουν, έχουν ως εξής…
Σήμερα Σάββατο  11-01-2014 :  .
 Θύελλα Μερόπης – Πανευαϊκός 6-1 .- ^
Ατρόμητος Πλατέος – ΑΟ Διοδίων  4-1 .- ^
Νέστορας Πύλου – Θύελλα Χαρακοπιού  0-0 .- ^
Αχιλλέας Αβραμιού – ΑΣ Αμφιθέας  0-4 .- ^
ΑΣ Δαναός – Ατρόμητος Καλαμάτας  1-4 .- ^

Κυριακή 12 Ιανουαρίου – 10.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ίκαρος Καλαμάτας – ΑΕΚ Καλ.: Γεωργαντάς, Τσαούση, Ζέρβα
11.00 π.μ.
Γήπεδο Στενωσιάς
Στενωσιά – Νέδουσα Αλαγονίας: Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη, Ξηρόκωστας
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Αναγέννηση Παραλίας – Πράσινα Πουλιά: Λάμιας, Γαλακούτης, Δεδούσης
12.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΕ Αιθαίας  - Χατζή: Μακρής, Κυριόπουλος, Μανιατέας
3.00 μ.μ.
Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
ΠΑΟΚ – ΠΑΟ Καλού Νερού:Τσουλάκος, Κοντογιάννης, Αναγνωστόπουλος
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΣ Δαναός – Ατρόμητος Καλαμάτας: Γκούμας, Μπασιλάρης, Παυλοπούλου
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Θύελλα Παραλίας – ΑΕ Μάνης: Σακκάς, Σταυρόπουλος, Λαμπροπούλου
Ρεπό: Θησέας Καλαμάτας, Διαγόρας Κοπανακίου, ΑΕ Γαργαλιάνων.

*** ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Ένδεκα αγώνες σήμερα…
 Ένδεκα ματς διεξάγονται σήμερα για την 9η αγωνιστική του παιδικού πρωταθλήματος, που διοργανώνει η ΕΠΣΜ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα με τους διαιτητές…
Ώρα 9.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ηρακλής Καλαμάτας – Ολυμπιακός Καλαμάτας: Τσαούση
10.00 π.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Απόλλων Καλαμάτας – Πράσινα Πουλιά: Μπασιλάρης
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΕ Αιθαίας – Μεσσηνιακός 3-0  α.α,
Γήπεδο Διαβολιτσίου
ΑΟ Διαβολιτσίου – Αίαντας Καλαμάτας: Ξηρόκωστας
 ΑΟ Κυπαρισσίας – Δώριο   11-0 .- ^
Ασπρόχωμα - Παπαφλέσσας  Άμφειας  3-0  α.α.
Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – Εράνη Φιλιατρών: Μπασιλάρης
Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου – Πάμισος Μεσσήνης  4-3  .- ^
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΣ Δαναός – Δόξα Καλαμάτας: 
Ομόνοια – ΑΕ Μάνης   0-5 .- ^
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φαραί – Ανδρούσα: Ρέκκας
Αναβάλλεται το ματς του 5ου ομίλου  ΑΟ Πατίστα – Τσικλητήρα Πύλου  
Ρεπό: ΑΟ Ασπροχώματος

*** Κρίσιμη για όλη την Α2 η σημερινή αναμέτρηση της Καλαμάτας '80 με την Καρδίτσα

   ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ… Τον πρώτο αγώνα του 2014 για το πρωτάθλημα της Α2 θα δώσει σήμερα η Καλαμάτα ’80, η οποία θα υποδεχθεί στις 6.30 μ.μ. στο Κλειστό της Παραλίας τον ΣΠΑ Καρδίτσας. Πρόκειται για την αναμέτρηση κορυφής του 2ου Ομίλου που στρέφει την Καλαμάτα το ενδιαφέρον όλης της κατηγορίας, δεδομένου ότι οι δύο πρώτοι καθενός από τους 3 ομίλους θα δώσουν την τελική μάχη ανόδου στην Α1 (μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας). Η τοπική μας ομάδα βρίσκεται στην 3η θέση με 20 βαθμούς, πιο πάνω με 23 είναι οι Θεσσαλοί, ενώ πρωτοπόρος συνεχίζει το Κολλέγιο Αθηνών αήττητο με 25 πόντους. Το πλεονέκτημα της έδρας και οι πολυάριθμοι φίλαθλοι που αναμένεται να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των υπευθύνων του ΑΟΚ ’80, αλλά και στις …σειρήνες μιας τόσο σημαντικής, όσο και ποιοτικής αναμέτρησης σίγουρα είναι επιπλέον παράγοντες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά υπέρ της τοπικής μας ομάδας. Το ευχάριστο είναι μάλιστα ότι δεν υπάρχουν καθόλου απουσίες στους «Λύκους» δίνοντας την ευκαιρία στον προπονητή Παναγιώτη Ντάκουρη να παρατάξει την καλύτερη δυνατή σύνθεση, στη «μάχη» …Κράμερ εναντίον Κράμερ που αποτελεί μια ακόμη διάσταση της απογευματινής συνάντησης, δεδομένου ότι ο αδελφός του, Βαγγέλης Ντάκουρης θα είναι επιφορτισμένος στο απέναντι τερέν να αποκρούει (ως λίμπερο) τις επιθέσεις του μεσσηνιακού συγκροτήματος….Το σημερινό πρόγραμμα 6.30 μ.μ.: Καλαμάτα ’80-Καρδίτσα 6 μ.μ.: ΑΓΣ Ιωννίνων-Ερμής Ηγουμενίτσας 6.30 μ.μ.: Μίλωνας-Κολλέγιο Αθηνών 7.30 μ.μ.: Ερμής Πατρών-ΟλυμπιάδαΠραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΕΟΠΕ η κλήρωση των αγώνων της 4ης (και τελευταίας) αγωνιστικής της Β’ φάσης του Κυπέλλου Ανδρών. Αναλυτικά τα ζευγάρια που προέκυψαν: ΣΦΠ Χανίων – ΑΟ Οδυσσεύς Νικητής Ροδιών Άθλησης / Παλλήνη – ΣΠΑ ΚαρδίτσαςΑΟ Καλαμάτα 80 – ΑΠΣ Κύζικος Επίκουρος Πολίχνης – Ορεστιάδα *Οι τέσσερις ομάδες που θα εξασφαλίσουν την πρόκριση στη γ’ φάση θα μπουν στην κληρωτίδα μαζί με τις 12 ομάδες της Α1 Ανδρών -

***  Β. Ντάκουρης: “Λίγες ομάδες θα περάσουν από την Καλαμάτα, ελπίζω και η Καρδίτσα…”
Δήμος Μπουσούνης, Νίκος Μανιατέας, Βαγγέλης Ντάκουρης ,φίλοι αλλά αντιπαλοι σήμερα στο κλειστό!
   «Πετύχαμε» (τηλεφωνικώς) χθες τον Βαγγέλη Ντάκουρη καθ’ οδόν για Καλαμάτα, με την αποστολή του Συλλόγου Πετοσφαίρισης Αθλητών Καρδίτσας, στον οποίο αγωνίζεται την τελευταία 3ετία, παράλληλα με τις σπουδές του εκεί, στη Γυμναστική Ακαδημία. Ο νεαρός Καλαματιανός βολεϊμπολίστας που έχει αναδειχθεί στο παρελθόν πρωταθλητής Ελλάδος στο μπητς βόλεϊ είναι ο βασικός λίμπερο στο φιλόδοξο θεσσαλικό συγκρότημα. Δεν έκρυψε ότι τον τελευταίο καιρό σκεφτόταν έντονα τη σημερινή αναμέτρηση, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα της πόλης του και αντιμετωπίζει το ματς με έντονα συναισθήματα. Πάντως, μας διαβεβαίωσε, ότι αδελφικά στοιχήματα και προκλήσεις δεν υπάρχουν, με τον προπονητή της Καλαμάτας ’80 Παναγιώτη Ντάκουρη. «Είναι ένα ακόμη παιχνίδι του πρωταθλήματος που θέλουμε να κερδίσουμε, καθώς έχουμε στόχο την άνοδο. Σίγουρα η Καλαμάτα είναι μια δύσκολη έδρα, από την οποία δεν θα περάσουν πολλές ομάδες και γι’ αυτό αν καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη, θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα. Περιμένω να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν πολύ ποιοτικό ρόστερ. Τι να πεις για την παρουσία του Χρήστου Δημητρακόπουλου, για παράδειγμα, αλλά και άλλων παικτών στην Καλαμάτα ‘80, όπως ο Φέλιξ Μπλάουελ. Και η Καρδίτσα έχει πολύ καλή ομάδα και θέλω να πιστεύω ότι ούτε οι συμπαίκτες μου, ούτε κι εγώ θα επηρεαστούμε αρνητικά από το κλίμα που θα υπάρχει στο Κλειστό, όπου σίγουρα θα υπάρχει πολύς κόσμος για να δει αυτό το ντέρμπι» τονίζει σε δηλώσεις του στο «Θ» ο Βαγγέλης Ντάκουρης, ευχόμενος παράλληλα καλή επιτυχία στην ελπιδοφόρα προπονητική καριέρα που έχει ξεκινήσει τη φετινή σεζόν ο αδελφός του, Παναγιώτης. Χ.Ε. -

***Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής (11-13/1) στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:
 ~ΙΚΑΡΟΣ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ -  ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  78-86 .-  ^
Τα δεκάλεπτα: 19-25, 28-54, 45-69, 78-86.
Διαιτητές: Γκόντας, Καρακατσούνης, Μπήτης
ΊΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Άρης Λυκογιάννης): Στρναντ 3 (1), Γκόβενς 9 (2), Άσκα 20, Μανωλόπουλος 10 (2), Σάτον 9, Γκαγκαλούδης 16 (3), Βουγιούκας, Μάσιτς 6 (1), Ρίτσαρντς 5 (1).
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Πέιν 9 (1), Κούπερ 8 (2), Χαραλαμπίδης 10, Βουτσίτσεβιτς, Τσαϊρέλης 21, Δέδας 13 (3), Μαργαρίτης 2, Καλλές, Μπόγρης 9, Κασελλάκης 13 (3), Λιάπης 1.

~ ΑΡΗΣ    Θεσσαλονίκης - ΚΟΛΟΣΣΟΣ  Ρόδου 57-68 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 13-22, 30-35, 39-46, 57-68.
Διαιτητές: Χριστοδούλου, Σταματόπουλος, Παφίλης
ΆΡΗΣ (Παρασκευάς Μουρατίδης): Μποχωρίδης 4, Χαντ 7 (1), Πελεκάνος 15 (1), Τσακαλέρης, Ασημακόπουλος 6, Λαρετζάκης 4, Βεζένκοφ 7 (2), Σαρικόπουλος, Μούρτος 2, Αθηναίου 12 (2).
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Δημήτρης Πρίφτης): Παπαντωνίου 14 (2), Τσαρ 3 (1), Γεωργαλής 5 (1), Κόμματος 5 (1), Σμιθ 13, Στεφανίδης 8, Σίμπσον 6, Τσάμης 2, Όσμπι 4, Νάτζφεϊ 8 (2).
Σάββατο, 11 Ιανουαρίου
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Κραχτίδης 18:00 ΚΑΟ Δράμας - Τρίκαλα Τανατζής-Πηλοϊδης-Πουρσανίδης Κ. (Τσανίδης)
Ζηρίνης 18:00 Ν. Κηφισιά - Πανελευσινιακός Αναστόπουλος-Παπαπέτρου-Ταβουλαρέας (Άκελ)
Κυριακή, 12 Ιανουαρίου
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣΙλισίων (κθ) 16:00 Ηλυσιακός - ΑΓΟ Ρεθύμνου Σχινάς-Πουρσανίδης Γ.-Ψαριανός (Βιδάλης/Παλάτος)
Ν. Σμύρνης 17:00 Πανιώνιος - Ολυμπιακός Φούφης-Σώμος-Παναγιώτου (Σταύρου)
Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
ΟΑΚΑ (κθ) 19:15 Παναθηναϊκός-Απόλλων Πατρών Αφεντουλίδης-Μπίκας-Παγώνης (Κορασίδης)
 
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  - .-
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,       = 3008    video.-
~   http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1437 video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =    1432video.-
                                             ** Σύνολον   :  5877 βίντεο αναρτημένα .-
~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  
~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 
*** ** Συνεργάτης σε Ιστολόγια Αναρτήσεων  :
http://www.twitter.com/stamos01/ ,
STAMOS -ARFARA -GREECE   ,
Arfara-Messinias- asteras-arfaron  ,
Stamos Arfara Messinias Greece  ,
ARFARA - KALAMATAS  ,
ASTERAS ARFARON 2011    ,
Arfara-Messinias 2  ,
 stamos-dynami ,
Arfara-Messinias ,
  Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,
vlasios  ,
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/01/08-2014.html  , =Εμπεριέχει Ιστορία  Αρφαρών  και Α.Π.Σ. Αστέρα .-
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS  
*** ~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html , Κυριακάτικη  ενημέρωση  29  Δεκεμβρίου  2013 .-
  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/12/30-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  30 Δεκεμβρίου  2013  .-
~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013-31-2013.html  ,  Τελευταία  μέρα  του  2013 στην ενημέρωση Τρίτη  31 Δεκεμβρίου  2013  
~   ANARTHSEIS  IANOYARIOY  2014   :
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/2014-01-2014.html ,
~  Πρώτη  μέρα  του  2014  στην  ενημέρωση  Τετάρτη  01  Ιανουαρίου  2014   : ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ !!!  ΓΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑ  , ΕΥΗΜΕΡΙΑ ! , ΕΛΠΙΔΑ  ! , ΑΓΑΠΗ  . ΕΙΡΗΝΗ ,  ΧΑΡΑ  ΚΑΙ  ΑΝΘΡΩΠΙΑ !!!  
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/01-2014.html , Ενημέρωση  Τετάρτης  01  Ιανουαρίου  2014.-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/02-2014.html , Ενημέρωση  της  Πέμπτης  02  Ιανουαρίου  2014  .-
~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Ενημέρωση  της Παρασκευής  03  Ιανουαρίου  2014 .- 
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/01/04-2014.html?showComment=1388836276942#c3402382603892749924 ,   Ενημέρωση  του  Σαββάτου  04  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/4-5-6-2014.html ,   ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ Σάββατο Κυριακή Δευτέρα 4 , 5 και 6 Ιανουαρίου 2014  .-
~   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/05-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  05  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/06-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06 Ιανουαρίου  2014   .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/07-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/01/08-2014.html , Ενημέρωση  της  Τετάρτης  08  Ιανουαρίου  2014.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/01/09-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  09 Ιανουαρίου  2014 .-
~ \ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/10-2014.html  , Ενημέρωση  της  Παρασκευής 10  Ιανουαρίου  2014 ~
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/11-2014.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  11 Ιανουαρίου  2014 .-
~
***  * ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- .-
  ~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-          ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-  
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-
***  ~** ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΑΠΟ  50   ΜΠΛΟΚΣ  ΠΟΥ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ :
~*** www.blogtv.gr   , www.tometopo.gr  , www.antarsya.gr  , www.express.gr   , www.zougla.gr  , www.cybc.com.gr  ,  www.enikos.gr,http://www.spirospero.gr, http://www.kairos.gr  http://www.seismoi.gr , www.mamakouzina.tv,http://www.newsbeast.gr, www.sansimera.grhttp://www.sportstonoto.gr/  , http://www.epsmes.gr/ , www.in.gr , www.epsmes.gr  ,    www.pospert.gr,www.iatro.gr,www.news.gr, www.planetgreece.gr, www.piazzadelpo.gr  , www.anexartiti.gr,www.aixmi.gr,www.lifo.gr, www.pospertnews.gr , www.atita.gr , www.nocomments.gr , www.tometopo.gr , www.veetle.com , www.news247.gr ,  www.apela.gr,www.koutipandoras.gr, www.sintagespareas.gr,  http://www.defencenet.gr.www.thepressproject.gr, www.ebu.ch,www.inthecity.gr,www.readio.gr, www.24h.com.cy,www.tvx.gr,www.antassya.gr, www.apela.gr,www.rwf.gr=ΡΕΠΟΡΤΑΖΧΩΡΙΣΣΥΝΟΡΑ.-  WWW.FOLDERS.GR,=ΝέοιΦάκελοι,www.liveu.gr,~ http://www.tithafame.gr/,www.novasports.gr ,,  www.kalamatain.gr ,  http://www.twitter.com/stamos01/ ,   ., ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,

 Τα  67α  γενέθλια  Πέμπτη  09 - 01 - 2014  sns  : http://youtu.be/5Ub-dWqC6io  ,

***



***

2 σχόλια:

  1. *O ΣΟΚΡΑΤΗΣ 436πχ. -438πχ έλεγε : " Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ , ΔΙΟΤΙ , ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ , ΔΙΟΤΙ ΕΜΑΘΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΙΑ ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ , ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ , ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ , ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΩΝΙΑ " .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γεννιές>>
    Général De Gaulle

    ΑπάντησηΔιαγραφή