ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Στο πρώτο δεκαήμερο του Γεννάρι , του έτους 2012

Στο πρώτο δεκαήμερο του

Γεννάρι , του έτους2012   :
♥♥♥ !!!2012 ΕΥΧΕΣ!!! ♥♥♥

Όσες ευχές απλόχερα οι άλλοι θα σου πούνε,

Εγώ απλά σου εύχομαι αληθινές να βγούνε.!!!

◕***✫•°*””*°•✫•XRONIA POLLA•✫•°*””*°ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!•✫****◕
Έχουμε   εμείς  από καρδιάς ******  για να σας πούμε !!! Από  Αρφαρά Καλαμάτας  Ν.  Μεσσηνίας  2012 !!
◕▄███▄◕──◕▄██▄◕──◕▄███◕──◕▄███▄◕

Πολλές ΕΥΧΕΣ !!
** Σας ευχόμαστε ολόψυχα να έχετε μια καλή χρονιά  , με υγεία, αγάπη ευτυχία και ψυχική δύναμη!
** ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012......ΑΓΑΠΗ,ΟΜΟΝΟΙΑ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ,ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΥΓΕΙΑ.....ΓΛΕΝΤΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ,ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΟΛΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΕΙΘΕ ΤΟ 2012 ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ......ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ !

**  Στο  αγιάζι της καθημερινής μας  ενημέρωσης  ,Πέμπτη  5 Ιανουαρίου 2012 :  

~** Επί τάπητος το Πολυνομοσχέδιο στο Υπουργικό Συμβούλιο
* Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, συνεδριάζει σήμερα, στις15:30 το Υπουργικό Συμβούλιο, με θέμα του το Πολυνομοσχέδιο.

~** Φωτιές από την πρώταση  Γ.Α. Παπανδρέου

για δυαρχία :
Μένει φεύγοντας ή φεύγει μένοντας;
* Όσοι στοιχημάτιζαν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοίνωνε χθες στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ την αποχώρησή του από την ηγεσία, έχασαν. Το ίδιο... έπαθαν και όσοι πόνταραν σε διακήρυξη παραμονής του. Ο πρώην πρωθυπουργός τους εξέπληξε όλους με την απόφασή του να μείνει φεύγοντας –ή να φύγει μένοντας.
 * Η πρότασή του, που μπέρδεψε το ΠΑΣΟΚικό σύμπαν, είναι η εξής: Να αναδειχθεί άμεσα από την κοινοβουλευτική ομάδα ο υποψήφιος πρωθυπουργός που θα ηγηθεί του κόμματος στις εθνικές εκλογές. Και αφού αυτές γίνουν, να διεξαχθεί συνέδριο που θα δρομολογήσει διαδικασία εκλογής νέου προέδρου χωρίς ο ίδιος να είναι υποψήφιος. Μέχρι τότε, θα παραμένει κανονικά πρόεδρος του Κινήματος.
* Εντός της ημέρας αναμένεται κίνηση των «κορυφαίων» του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου, Α. Λοβέρδου, Α. Διαμαντοπούλου κτλ εναντίον της πρότασης Παπανδρέου.-

~** Αναζητά τον βηματισμό της η κυβέρνηση ο Λουκάς Παπαδήμας :
* Με φόντο όλα τα καυτά ζητήματα που καλείται να φέρει άμεσα εις πέρας, η κυβέρνηση αναζητά τον βηματισμό της, με τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ να βάζουν εκ νέου αστερίσκους και κόκκινες γραμμές σχετικά με το χρόνο των εκλογών και τα προωθούμενα μέτρα.

~** Εν αναμονή ονομάτων στο υπόμνημα Πεπόνη και Μουζακίτη
* Ονόματα πολιτικών, που προσπάθησαν να παρέμβουν σε φορολογικές υποθέσεις, διαβεβαιώνουν ότι θα γράφουν σήμερα στο υπόμνημά τους προς τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι οικονομικοί εισαγγελείς, Πεπόνης και Μουζακίτης.

~** Φονικές κατολισθήσεις στις Φιλιππίνες
* Στους 25 ανέρχεται προσωρινά ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, από τις κατολισθήσεις εδάφους που σημειώθηκαν στις Φιλιππίνες, σε μια ορεινή περιοχή, κοντά στην πόλη Παντουκάν, στο νησί Μιντανάο.

~**Συνάντηση Κουτρουμάνη με στελέχη της ΝΔ για τις επικουρικές
* Ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, κ. Νικολόπουλος, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας και ο σύμβουλος του Προέδρου κ. Λαζαρίδης, συναντώνται με τον κ. Κουτρουμάνη, για το θέμα των επικουρικών συντάξεων.

~** Θεοφάνεια με κακοκαιρία και θυελλώδεις ανέμους
* Επιδείνωση του καιρού αναμένεται τα Θεοφάνεια, αρχικά στη ΒΔ Ελλάδα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια στα ορεινά, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τους θυελλώδεις ανέμους.

~** Ένοπλη ληστεία σε ξενοδοχείο του Πηλίου
* Απίστευτης αγριότητας ληστεία σημειώθηκε σε βάρος του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Astra στον Βόλο. Οι τρεις δράστες εισέβαλαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Πήλιο που ανήκε στην οικογένεια Κοκκίνη, ενώ χτύπησαν με μανία τον Μάνο Κοκκίνη. -



Με  Άρωμα νοσταλγίας στις τοπικές

Περιφερειακές  Μεσσηνιακές Ειδήσεις :
~** Βραχνάς τα υψηλά ενοίκια για τους επαγγελματίες της Καλαμάτας :
* Το σημαντικότερο ανελαστικό έξοδο για οποιονδήποτε επαγγελματία ή επιχειρηματία είναι το μηνιαίο μίσθωμα για τη στέγαση της δραστηριότητάς του κι αν αυτό είναι υψηλό, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του.
* Έτσι και με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, υπάρχουν ενοικιαστές οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν υψηλά ενοίκια, που είχαν διαμορφωθεί υπό διαφορετικές συνθήκες. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
* Υπό αυτά τα δεδομένα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος της απερχόμενης διοίκησης του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Παύλος Γκρέκης, ανέλαβε προ καιρού πρωτοβουλία, ζητώντας με ανοιχτή επιστολή από τους ιδιοκτήτες επαγγελματικών χώρων να προβούν σε μείωση των ενοικίων.
 ~ Προτάσεις συνεννόησης
* Χθες, στο εντευκτήριο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, ο πρόεδρός του Κων. Μαργέλης πρότεινε να υπάρξει συνεννόηση ιδιοκτήτη και ενοικιαστή. Όπως είπε, την τελευταία διετία, με την εφαρμογή των μέτρων δημοσιονομικής πολιτικής, μειώθηκε η ρευστότητα στην αγορά, με αποτέλεσμα οι συμβάσεις μισθώσεων του παρελθόντος να έχουν πλέον ξεπεραστεί από τα γεγονότα, κάτι που αποτυπώνεται και σε δικαστικές αποφάσεις ανά την Ελλάδα.
* Πρόσθεσε ότι ο έμπορος, προτού υποστεί οικονομική ασφυξία, μπορεί να διεκδικήσει δικαστικά τη μείωση του ενοικίου. Έτσι, πρότεινε τη συνεννόηση των δύο πλευρών, κάτι που θα αλλάξει την κατάσταση, καθώς με βάση τις δικαστικές αποφάσεις το ενοίκιο μειώνεται κατά 15-20%.
* Από την πλευρά του, ο κ. Γκρέκης είπε πως η ανοιχτή επιστολή που είχε στείλει, έφερε κάποια μικρά αποτελέσματα, καθώς βρέθηκαν ιδιοκτήτες οι οποίοι μείωσαν τα ενοίκια. «Η πρωτοβουλία αυτή», συνέχισε, «είχε ως μήνυμα ότι κανείς μόνος του δεν μπορεί να προχωρήσει. Έτσι, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να αποδεχθεί ότι το ενοίκιο είναι το σοβαρότερο ανελαστικό έξοδο για τον επαγγελματία κι ο επαγγελματίας να κατανοήσει ότι είναι τρόπος βιοπορισμού για τον ιδιοκτήτη», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η συνεννόηση των δύο πλευρών θα πρέπει να είναι στο επίπεδο της καλής πίστης και της αναγνώρισης της πραγματικότητας.
* Παρατήρησε δε ότι αν υπάρξουν απευθείας συνεργασίες, η συμβολή θα είναι θετική και πρόσθεσε πως αν προκύψουν δικαστικές αποφάσεις, το αποτέλεσμα θα είναι μείωση κατά 15-20%.
* Εκπροσωπώντας το Σύλλογο Κτηματομεσιτών Μεσσηνίας, ο Βασ. Δωδέκατος παρατήρησε πως τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Με τη νέα κατάσταση και οι ιδιοκτήτες που διαμαρτύρονται έχουν δίκιο, αλλά και οι επαγγελματίες έχουν δίκιο, οι οποίοι και προσπαθούν να ανταπεξέλθουν.
* Οι ιδιοκτήτες έχουν υποστεί κρατική επιδρομή μέσω των φόρων, που ήταν ανέκαθεν υψηλοί και η αγορά στρέβλωνε εξαιτίας τους. Οι ιδιοκτήτες προτίμησαν να επενδύσουν την περιουσία τους σε ακίνητα, αλλά πλέον υπάρχουν προβλήματα, αφού τα μισθώματα δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους.
* Πρότεινε και αυτός, να συνεννοηθούν οι δύο πλευρές, σημειώνοντας πως η επιχείρηση και θα διατηρηθεί και θα συνεχίσει να καταβάλλει το μειωμένο μίσθωμα.
* Τέλος, ζήτησε από την Πολιτεία να εξετάσει τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, υπό διαφορετικό πρίσμα, με μείωση των συντελεστών .-

** Λακωνία
~ Διαψεύδει ο Τατούλης δημοσίευμα περί 35 θανάτων από ελονοσία  * Αναστάτωση και οργή έχει προκαλέσει στη Λακωνία, αλλά και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Αδέσμευτού Τύπου» που κάνει λόγο για 35 νεκρούς στη Λακωνία από ελονοσία.
* Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μιλώντας παρουσία όλων των δημάρχων της Περιφέρειας σε σύσκεψη στην Τρίπολη, διέψευσε το δημοσίευμα και τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα.
* Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Ντία Τζανετέα ανάφερε ότι υπήρξε μόνον ένας νεκρός, αλλά ακόμη κι αυτός έπασχε και από άλλες ασθένειες.
 * Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε το εξής: «Το δημοσίευμα έρχεται στη λογική να προκαλέσει ζημιά και βλάβη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Λυπάμαι που ένας έμπειρος εκδότης, όπως είναι ο Δημήτρης Ρίζος, άφησε έτσι ανέμελα να υπάρξει αυτό το δημοσίευμα». Υπογράμμισε πως «προκαλεί εντύπωση που ο δημοσιογράφος που υπογράφει [σ.σ. το δημοσίευμα], δεν είχε καμία επαφή με το δήμαρχο Σκάλας ούτε με την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, ούτε με κανέναν από την Περιφέρεια. Αυτό διευρύνει το πρόβλημα. Δημιουργεί εξαιρετικές καχυποψίες από την πλευρά όλων των συμπολιτών μας και θεωρούμε ότι δεν ήταν ένα τυχαίο δημοσίευμα. Ο πόνος, ο θυμός που μας προκάλεσε είναι τεράστιος. Εμείς, σε αυτού του είδους τη δημοσιογραφία, απαντάμε με καθαρές θέσεις. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το έργο που κάνει η Περιφέρεια και οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί της Πελοποννήσου».
* Ο δε δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης χαρακτήρισε «ψευδέστατο» το δημοσίευμα και πρόσθεσε ότι στην περιοχή ευθύνης του, όπου εστιάζεται το πρόβλημα της ελονοσίας, εφαρμόζονται δράσεις και από το ΚΕΛΠΝΟ, ενώ ο Δήμος δημοπρατεί έργο 300.000 ευρώ.
* Ο δήμαρχος έκανε λόγο για έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής, που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς και για έλλειψη αποφασιστικότητας. Είμαστε, είπε, σε καλό δρόμο, αλλά τα προβλήματα δε λύνονται από τα υπουργεία και την Αθήνα, ζήτησε δε ενίσχυση της συνεργασίας που υπάρχει με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
* Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, με δηλώσεις της στο ΑΠΕ- ΜΠΕ χαρακτήρισε το δημοσίευμα «αισχρό, αναληθές και συκοφαντικό» και πρόσθεσε πως «η ζημιά για την περιοχή μας είναι πολύ μεγάλη». Συμπλήρωσε δε και το εξής: «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, δεν το κουκουλώσαμε [σ.σ. το πρόβλημα], το αναδείξαμε, και πήραμε όποια μέτρα μπορούσαμε, λόγω των δυσχερειών από τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του “Καλλικράτη”, ενώ σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ κάναμε ψεκασμούς επί τόπου». Εξήγησε ότι η παρουσία πολλών μεταναστών έχει αυξήσει τα προβλήματα στην περιοχή και πολλές ασθένειες, όπως φυματίωση, ηπατίτιδες κι ελονοσία, που είχαν εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια, επανέρχονται.
* Ωστόσο η κα Τζανετέα τόνισε ότι «μόνο ένας νεκρός υπήρξε από ελονοσία, ο οποίος δεν αντιμετώπισε έγκαιρα το πρόβλημα και είχε κι άλλα προβλήματα».
* Η ίδια ζήτησε από τα αρμόδια υπουργεία να ενσκήψουν περισσότερο στο πρόβλημα, επισημαίνοντας: «Δεν πρέπει να γινόμαστε επαίτες και να ζητάμε χρήματα. Εγώ είμαι αντιπεριφερειάρχης και δεν ξέρω πόσοι είναι οι μετανάστες στη Λακωνία που κρύβονται. Και κάποιες φορές σάς λέω τους εκμεταλλεύονται οι ντόπιοι, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δυστυχισμένοι άνθρωποι είναι κι αυτοί και χρειάζεται να ενσκήψουμε βαθύτερα, δημιουργώντας κατάλληλες πολιτικές».
 ~* ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ
~ ΚΕΕΛΠΝΟ: Κανένας θάνατος από ελονοσία στη Λακωνία
* Δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι, που να οφείλονται στην ελονοσία σε καμία περιοχή της χώρας, αναφέρει ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕEΛΠΝΟ), διαψεύδοντας δημοσίευμα εφημερίδας, που έκανε λόγο για θανάτους από τη νόσο.
* Το ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνει ότι έχουν καταγραφεί κρούσματα ελονοσίας στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα. Κατά τη διάρκεια του 2011, έχουν δηλωθεί στο Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του ΚΕΕΛΠΝΟ συνολικά 57 κρούσματα ελονοσίας, εκ των οποίων 27 σε Έλληνες, χωρίς ιστορικό μετακίνησης σε χώρες ενδημικές για ελονοσία, 7 σε αλλοδαπούς από μη ενδημικές χώρες και 23 σε αλλοδαπούς από ενδημικές χώρες (κυρίως από το Πακιστάν).
* Όλα τα κρούσματα ελονοσίας, που έχουν καταγραφεί στη Λακωνία, οφείλονται στο πλασμώδιο vivax (P.vivax), το οποίο εμφανίζει συνήθως ηπιότερη κλινική εικόνα. Ένας υπερήλικας ασθενής στη Λακωνία, ο οποίος έπασχε από ελονοσία, απεβίωσε λόγω σοβαρών υποκείμενων νοσημάτων.
* Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζει την επαγρύπνηση και κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Θεωρείται ότι η περίοδος μετάδοσης της ελονοσίας στην περιοχή έχει διακοπεί από τις 13 Νοεμβρίου 2011, ενώ το τελευταίο περιστατικό σε Έλληνα υπήκοο ανέφερε έναρξη συμπτωμάτων στις 18 Οκτωβρίου 2011.
* Το ΚΕΕΛΠΝΟ και το υπουργείο Υγείας βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για το θέμα της ελονοσίας. Μάλιστα, με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα ελονοσίας στην περιοχή, το αντίστοιχο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC-Atlanta) εξέδωσε στα τέλη Οκτωβρίου 2011 οδηγία για τους ταξιδιώτες προς Λακωνία με σύσταση χημειοπροφύλαξης για την ελονοσία, η οποία άρθηκε στις 16/12/2011, «γεγονός που επιβεβαιώνει ότι έχουν δρομολογηθεί οι κατάλληλες δράσεις και ληφθεί τα σωστά μέτρα ελέγχου της επιδημίας», αναφέρει η ανακοίνωση.
* Το ΚΕΕΛΠΝΟ και το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έχουν ήδη αναπτύξει Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για τον Έλεγχο της Ελονοσίας στην Ελλάδα, το οποίο καθορίζει τις δράσεις για την επόμενη περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας των ανωφελών κουνουπιών (άνοιξη-φθινόπωρο 2012).
* Σε ό,τι αφορά τον ιό του Δυτικού Νείλου (ΔΝ), διευκρινίζεται ότι πρόκειται για διαφορετικό λοιμώδες νόσημα, το οποίο μεταδίδεται με το απλό κουνούπι (γένος Culex) και δε συσχετίζεται σε καμία περίπτωση με την είσοδο και παραμονή μεταναστών στην Ελλάδα, υπογραμμίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ.
* Κατά τη διάρκεια του 2011 διαγνώστηκαν συνολικά 101 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του ΔΝ, από τα οποία 76 εμφάνισαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα. Σημειώθηκαν επίσης 8 θάνατοι σε ασθενείς άνω των 65 ετών με υποκείμενα νοσήματα. Τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του ΔΝ εμφανίστηκαν σε νοτιότερες περιοχές της χώρας, κυρίως δε στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Αττικής. Το τελευταίο περιστατικό εμφάνισε συμπτώματα στις 18 Οκτωβρίου 2011.
* Το ΚΕΕΛΠΝΟ συμμετέχει σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ μαζί με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και άλλους ακαδημαϊκούς και δημόσιους φορείς με θέμα τα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές, όπως η ελονοσία και η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

** Φλερτ Μπούκλη με την Easyjet για να έλθει Καλαμάτα

 * Την πρόταση στην εταιρεία Easy jet, για να χρησιμοποιήσει και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ως προορισμό των πτήσεών της, διατύπωσε ο γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Λάμπρος Μπούκλης, σύμφωνα με όσα είπε χθες, σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα, που δόθηκε στο πλαίσιο της συμπλήρωσης ενός έτους από την παρουσία της «Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
* Ο κ. Μπούκλης είπε πως η εταιρεία άρχισε να συζητά αυτό το ενδεχόμενο και πρόσθεσε πως το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι βιώσιμο, καθώς έχει γίνει τουριστικός προορισμός, ενώ πρότεινε ένα διαφορετικό ρόλο για το αεροδρόμιο στην Τρίπολη.
* Όπως εξήγησε, για να είναι βιώσιμο, θα πρέπει «να έχει το ρόλο hub, που να παρέχει διευκολύνσεις για να “κοιμούνται” εκεί τα αεροπλάνα με χαμηλούς φόρους και κόστος, ώστε να μπορούν να εκτελούν δρομολόγια προς τις χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, κάτι που θα έδινε οφέλη και στα μεταφορικά των αγροτικών προϊόντων. Αν φτιαχτεί το αεροδρόμιο της Τρίπολης, θα έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο, που δε θα αντιστρατεύεται αυτό της Καλαμάτας».
* Η συνέντευξη ξεκίνησε με καλωσόρισμα από το συντονιστή Μεσσηνίας των Οικολόγων Πράσινων Νικ. Σαράντη.
* Ο κ. Μπούκλης ανέφερε ότι ο συνδυασμός του ήθελε να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στις θετικές εξελίξεις, ώστε να προχωρήσουν τα κοινωνικά θέματα, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως «δε θέλουμε να έχουμε ρόλο αμφισβήτησης ή άρνησης, αλλά και δημιουργικό», ενώ υπογράμμισε πως η τακτική που ακολουθεί, είναι να συμβάλλει στις εξελίξεις. Χαρακτήρισε την αντιπολιτευτική στάση που ακολουθεί ως δημιουργική, παρατηρώντας: «Είναι εύκολο να ξεσηκώνει κάποιος τον κόσμο, αλλά η εποχή αυτή έχει περάσει και θέλουμε ξεκάθαρες προτάσεις για τους πολίτες».
 ~ Η «μαφία των σκουπιδιών»
* Ρωτήθηκε για το ζήτημα των απορριμμάτων και ανέφερε ότι δε θέλουν όλοι να λυθεί το πρόβλημα, καθώς υπάρχει και η «μαφία των σκουπιδιών». Παρατήρησε ότι έγινε δεκτή από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη η πρόταση που κατέθεσε για τέσσερις κάδους, ώστε να γίνεται διαλογή στην πηγή, ενώ σημείωσε ότι «η ανακύκλωση εξυπηρετεί τα συμφέροντα κάποιων, που δε θέλουν να κλείσουν οι χωματερές. Αν κλείσουν, αυτό θα είναι χτύπημα στη ‘μαφία των σκουπιδιών’». Ευχήθηκε, πάντως, οι λύσεις που θα προκύψουν από το διαγωνισμό που προκήρυξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου να μη δημιουργήσουν κόστος.
* Ανέφερε, επίσης, ότι πρώτοι οι Οικολόγοι χρησιμοποίησαν τις έννοιες της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης. Πρόσθεσε πως από το καλοκαίρι του 2011 δεν υπήρξαν σχετικές δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο συγκεκριμένο τομέα, με αποτέλεσμα να υπολείπεται των εθνικών στόχων και να πρέπει να αυξήσει την ανακύκλωση κατά 400%. «Αν ήμουν περιφερειάρχης, θα έλεγα να κλείσουν οι χωματερές στις 30 Ιουνίου. Πού θα πάνε τα σκουπίδια; Δεν υπάρχει καν ένα σύστημα», συνέχισε και πρόσθεσε: «Οι Δήμοι “πετάνε το μπαλάκι” στην Περιφέρεια. Ποιος Δήμος έχει πρόγραμμα; Κανένας. Υπάρχει μια χαοτική εικόνα. Έχουμε όμως και πολιτικό ρεαλισμό. Αν τρέξουμε την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση, και την είχαμε κάνει σύνθημα εδώ και έξι μήνες, θα ήμαστε σε καλύτερη θέση από αυτή που είμαστε τώρα».
* Σημείωσε, επίσης, πως ό,τι κάνει τώρα το Περιφερειακό Συμβούλιο, θα δεσμεύσει την Περιφέρεια για τα επόμενα 20-25 χρόνια και πρόσθεσε ότι «θέλει μεγάλη προσοχή και διαφάνεια, το να μην αφήσουμε το λαϊκισμό να κυριαρχήσει».
~ Καλή η Περιφερειακή Αρχή
* Χαρακτήρισε καλή την Περιφερειακή Αρχή υπό τον κ. Τατούλη, λέγοντας πως προσπαθεί κι έχει ανοίξει αρκετά μέτωπα και το ζητούμενο είναι αν θα καταφέρει να τα πετύχει. «Πρέπει να στηριχθούν. Οι πολίτες θέλουν συναίνεση και λογικές φωνές. Είναι εύκολο να κατηγορείς κάποιον για απραξία, αλλά ο Τατούλης δε στέκεται άπρακτος», είπε χαρακτηριστικά.
* Όσον αφορά στο συνδυασμό του, είπε: «Κρατάμε μια στάση συνετή. Για κάτι που διαφωνούμε, μιλάμε κατ’ ιδίαν στην Περιφερειακή Αρχή και μετά στα Μέσα Ενημέρωσης».
* Σε άλλη ερώτηση, απάντησε πως επιδεικνύεται μεγάλη εργατικότητα τόσο από τον κ. Τατούλη όσο και από τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, οι οποίοι εργάζονται περί τις 15 ώρες, όπως είπε, «κι αυτό είναι κάτι που τους τιμά», ενώ πρόσθεσε ότι έχουν επιτευχθεί κάποιοι από τους στόχους που είχαν τεθεί. Ανάμεσα σε αυτούς, ανέφερε την έγκριση έργων από το ΕΣΠΑ, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την εξάντλησή του για την Πελοπόννησο, που τώρα απορροφά πιστώσεις κι από άλλες Περιφέρειες.
 ~ Στήριξη του ΤΕΙ
* Από την πλευρά της, η υπεύθυνη Οργανωτικού των Οικολόγων Πράσινων, Μαρία Λυμπεροπούλου, έθιξε το θέμα της απειλούμενης αναστολής λειτουργίας του Τμήματος Βιολογικών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας της ΣΤΕΓ του ΤΕΙ Καλαμάτας.
* Χαρακτήρισε τραγική την πιθανότητα αυτή, δήλωσε πως οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν την προσπάθεια του ΤΕΙ, ενώ αναφέρθηκε και στις δυσμενείς επιπτώσεις που θα επέλθουν.

**Ζητούν μείωση του μισθώματος

Η κρίση χτύπησε και τα σχολικά κυλικεία  * Η οικονομική κρίση και τα συνεχή σκληρά μέτρα δεν αφήνουν σε ησυχία την τσέπη των Ελλήνων πολιτών εδώ και καιρό. Οι επαγγελματίες κάθε κλάδου πλήττονται σφόδρα από τα μέτρα, που έχουν χαρακτηριστεί μέχρι και απάνθρωπα.
* Από την κρίση και τις συνέπειές της δε θα μπορούσαν να ξεφύγουν τα κυλικεία των δημόσιων σχολείων της Καλαμάτας, καθώς, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, οι ιδιοκτήτες έχουν σκεφτεί ακόμη και το «λουκέτο».
 * Από την πλευρά τους, διαμαρτύρονται για το ύψος των ενοικίων, τα οποία διαμορφώθηκαν μετά από πλειοδοτικούς διαγωνισμούς σε εποχές ευημερίας και απουσίας των σημερινών οικονομικών δεδομένων.
* Τα έσοδά τους έχουν περιοριστεί και είναι αδύνατον να βγάλουν τις υποχρεώσεις τους, όμως προσπαθούν, όπως οι ίδιοι λένε, να τα κρατήσουν ανοιχτά, αφού, εκτός του ότι το σχολείο θα χάσει ένα έσοδο, θα… ανθίσει και το εμπόριο από εξωσχολικές πήγες τροφοδοσίας των μαθητών, οι οποίες όμως είναι ανεξέλεγκτες.
* Έτσι, είναι καιρός η σχολική επιτροπή να αναθεωρήσει τις υπάρχουσες συμβάσεις, αναπροσαρμόζοντας τις τιμές των ενοικίων στις σημερινές συνθήκες, προκειμένου να μη μείνουν μόνο τα ψυγεία και οι φούρνοι μικροκυμάτων για τη χρήση φαγητού στα ολοήμερα σχολεία.
* Στην πόλη της Καλαμάτας υπάρχουν συνολικά 37 κυλικεία, 17 περίπου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 20 στην Πρωτοβάθμια. Όπως δήλωσε στο «Θ» ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, Δημήτρης Πολίτης, μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 14 αιτήσεις μισθωτών για μείωση του μισθώματος, ενώ ήδη ένα κυλικείο στο 4ο Δημοτικό Σχολείο έχει βάλει λουκέτο και θα κατεβάσει τα ρολά ακόμη ένα.
* «Από τον περασμένο Οκτώβριο ξεκίνησαν να φτάνουν στη σχολική επιτροπή αιτήσεις για μείωση των μισθωμάτων. Και ο λόγος είναι απλός. Όπως μας λένε αυτοί που τα έχουν μισθώσει, η οικονομική κρίση έχει αναγκάσει τα παιδιά να μην ψωνίζουν από το κυλικείο του σχολείου, αλλά να φέρνουν από το σπίτι πρόχειρο φαγητό.
* Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλούνται, μόνο το 1/4 των παιδιών πηγαίνει στο διάλειμμα στο κυλικείο να αγοράσει ένα σάντουιτς ή μια σοκολάτα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να μη βγάζουν τα έξοδά τους και να μην έχουν άλλη λύση από το να κλείσουν.
* Για να μη φτάσουν στο σημείο αυτό, ζητούν τη μείωση του μισθώματος, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα. Από την πλευρά μας, ως σχολική επιτροπή ζητήσαμε τη συνδρομή του υπουργείου Παιδείας για το αν μπορούμε να προβούμε σε μείωση του μισθώματος. Παράλληλα, βρήκαμε κι ένα σχετικό νόμο, ο οποίος στο σχετικό άρθρο με τίτλο “Ρύθμιση θεμάτων εμπορικών μισθώσεων” μας δίνει το δικαίωμα να εξετάσουμε το αίτημά τους για μείωση του μισθώματος με τη σύσταση Επιτροπής Διακανονισμού. Κι αυτό θα κάνουμε άμεσα. Σε περίπτωση που κάποιος μίσθωσε το κυλικείο πριν από μια διετία περίπου, είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε σε μείωση του μισθώματος, όχι όμως πάνω από 20%» εξήγησε ο κ. Πολίτης.

** Επιμελητήριο Μεσσηνίας

~ Εκλέχθηκε Δ.Ε. παρά την αποχώρηση του Γ. Γκούμα  * Η αποχώρηση των Παν. Αγγελόπουλου, Παν. Ανδριανόπουλου, Παν. Βασιλόπουλου, Ηλία Κουτίβα, Γ. Κωστόπουλου, Δημ. Μανιάτη, Νικ. Μπελόγιαννη, Παν. Πουλημένου, Όλγας Τσάμη και Αναστ. Χριστόπουλου, των εκλεγμένων δηλαδή διοικητικών συμβούλων με το συνδυασμό «Νέο Επιμελητήριο», «σημάδεψε» τη χθεσινή διαδικασία εκλογής των μελών της Διοικούσας Επιτροπής.
* Σε σχετική ανακοίνωσή του ο συνδυασμός εκφράζει τη βαθιά του λύπη για την απαξίωση του επιμελητηριακού θεσμού από τις αδιαφανείς και παρασκηνιακές συμφωνίες με τις οποίες επιχειρήθηκε και επιχειρείται η ακύρωση του μηνύματος των πρόσφατων εκλογών και ο ευτελισμός της εντολής των μελών του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
 * Αφού γίνεται αναφορά στην απόρριψη της πρότασης που διατυπώθηκε για τη συγκρότηση συναινετικού προεδρείου και την κατανομή αξιωμάτων σύμφωνα με την εντολή και την κατάταξη των συνδυασμών από τα μέλη του Επιμελητηρίου, σημειώνεται: «Οι δύο συνδυασμοί προχώρησαν σε μια απροκάλυπτη μυστικού χαρακτήρα συμφωνία που παραπέμπει σε συναλλαγή για την άλωση του Επιμελητηρίου”.
* Η «δεκάδα» κατήγγειλε δημόσια αυτές τις μεθοδεύσεις και αποχώρησε, αρνούμενη να νομιμοποιήσει με την παρουσία της αυτές τις στημένες καταστάσεις και τις παρασκηνιακές συμφωνίες.
* Η αποχώρηση «χάλασε», σύμφωνα με πληροφορίες μας, το συναινετικό προεδρείο στην πράξη, καθώς υπήρχε ταύτιση απόψεων μεταξύ των συνδυασμών του Γ. Καραμπάτου και του Δ. Αδαμόπουλου για να συμμετέχουν στη Δ.Ε. δύο άτομα από το «Νέο Επιμελητήριο» και δύο άτομα από το συνδυασμό «Δημιουργική Μεσσηνία». Πρόταση που ουδέποτε διατυπώθηκε, ένεκα της αποχώρησης.
* Έτσι, οι παρόντες σύμβουλοι εξέλεξαν ως a΄ αντιπρόεδρο τον Τάσο Μαρκόπουλο, ως β΄ αντιπρόεδρο τον Θεόδ. Μπομπόνη, ως γενικό γραμματέα τον Σωτ. Σαραντέα και ως οικονομικό επόπτη τον Παν. Τζανετέα.

** Ετοιμάζεται η μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο

* Με στόχο μέχρι την άνοιξη να λειτουργήσει η νέα μονάδα του ΟΚΑΝΑ στην Καλαμάτα, συνεχίζονται οι εργασίες στον περίβολο του νοσοκομείου, για τη διαμόρφωση του σχετικού χώρου. Σε έκταση περίπου 500 τ.μ., που παραχωρήθηκε από το νοσηλευτικό ίδρυμα, θα τοποθετηθεί λυόμενη κατασκευή, όπου και θα στεγαστεί η νέα δομή του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών, με αντικείμενο τη χορήγηση υποκατάστατων εξαρτησιογόνων ουσιών σε χρήστες.  * Ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νοσοκομείου και παραχωρήθηκε από το ίδρυμα με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, με σκοπό την εφαρμογή του προγράμματος «πολλαπλής παρέμβασης και χορήγησης υποκατάστατων εξαρτησιογόνων ουσιών».
* Σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, «το έργο αυτό έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών - ασθενών του Νομού Μεσσηνίας, οι οποίοι αναγκάζονταν να περιμένουν χρόνια για την ένταξή τους σε μονάδες της Αθήνας, καθημερινά για χορήγηση μεθαδόνης ή τρεις φορές την εβδομάδα για χορήγηση βουπρενορφίνης, κάτι που βέβαια καθιστούσε απαγορευτική την κοινωνική και επαγγελματική τους επανένταξη».
* Όπως σημείωσε χθες στο «Θ» ο διοικητής του ενιαίου Δ.Σ. των δύο Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας Γιώργος Μπέζος, η δημιουργία της νέας δομής του ΟΚΑΝΑ, περιλαμβάνει δύο στάδια. «Το πρώτο είναι να ολοκληρωθεί η βάση πάνω στην οποία θα τοποθετηθεί η λυόμενη κατασκευή. Αυτό που φτιάχνουμε τώρα, σε μια, δυο βδομάδες, αν βοηθήσει ο καιρός, θα έχει τελειώσει. Στη συνέχεια θα έρθει η εταιρεία που θα κάνει τη λυόμενη κατασκευή και σε άλλες δύο εβδομάδες περίπου θα έχει ολοκληρωθεί το κατασκευαστικό κομμάτι. Μετά μπαίνουμε πια στους όρους λειτουργίας, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού, που προσδιορίζει τι προσωπικό χρειάζεται για να λειτουργήσει η δομή, αλλά και τις σχέσεις συνεργασίας ΟΚΑΝΑ και νοσοκομείου. Το προσωπικό μπορεί να είναι συνδυασμός και από τους δύο φορείς, θα το δούμε αυτό σε συνεργασία με την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, την κα Μένη Μαλλιώρη».
* Και πρόσθεσε ο κ. Μπέζος: «Τέτοιες δομές τις στηρίζουμε απόλυτα. Εμείς από την πρώτη στιγμή που μας είχε τεθεί το θέμα ανταποκριθήκαμε θετικά με την παραχώρηση του χώρου. Τόσο με την παραχώρηση της έκτασης όσο και κατά την περίοδο έναρξης λειτουργίας της μονάδας, το νοσοκομείο θα είναι αρωγός μέσα από τις δυνάμεις που έχει, ώστε να λειτουργήσει το δυνατόν καλύτερα αυτή η δομή».

** Συνελήφθη 38χρονος στη Καλαμάτα για κατοχή ποσοτήτων χασίς
* Έναν 38χρονο, κάτοικο Καλαμάτας, συνέλαβαν χθες το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, επειδή κατείχε ναρκωτικές ουσίες σε δύο σπίτια του. * Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, αφού αξιοποίησαν πληροφορίες του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης, με συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν ταυτόχρονες έρευνες σε δύο σπίτια του 38χρονου, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν: ένα δενδρύλλιο χασίς, ύψους τριών εκατοστών και πέντε συσκευασίες με χασίς, συνολικού βάρους 105 γραμμαρίων περίπου.
* Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ την έρευνα και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Πηγή  ενημέρωσης  εφημερίδα "Θάρρος " Καλαμάτας 2012 .-

** Αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Καλαμάτας


~ Ενδιαφέρον από τρεις εταιρίες
 * Μπορεί χθες να κατέθεσαν τις προσφορές τους στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έξι εταιρείες, προκειμένου να πάρουν μέρος στο διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμετάλλευση των 24 τακτικών αεροπορικών γραμμών στο εσωτερικό της Ελλάδας, αλλά από αυτές μόνο οι τρεις αφορούν και στη γραμμή της Καλαμάτας.
* Σύμφωνα με την ιστοσελίδα zougla.gr, προτάσεις συμμετοχής για τη γραμμή Θεσσαλονίκης – Καλαμάτας, κατέθεσαν οι AEGEAN AIRLINES, ASTRA AIRLINES, καθώς και οι ΜΙΝΩΪΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία SKY EXPRESS δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για καμία γραμμή που να συνδέει την Καλαμάτα με οποιοδήποτε άλλο αεροδρόμιο της Ελλάδας.
* Πλέον θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των φακέλων από την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού. -

** Επιφυλακτικοί οι φαρμακοποιοί


Άνοιξαν και εκτελούν συνταγές τα φαρμακεία στην Πελοπόννησο
 * Κανονικά εκτελούν συνταγές τα φαρμακεία σε όλη την Πελοπόννησο, που άνοιξαν χθες μετά την 48ωρη απεργία, ύστερα από τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν για αποπληρωμή μέρους των οφειλομένων.
* Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας, Βασιλική Φράγκου, δήλωσε ότι «υπήρχαν αλλεπάλληλες συναντήσεις εκπροσώπων του κλάδου μας με υπουργούς της κυβέρνησης, αλλά μας ενδιαφέρει τι λέει το υπουργείο Οικονομικών και είμαστε επιφυλακτικοί στις εξαγγελίες της κυβέρνησης».
 * Υπογράμμισε ότι «αναστείλαμε την κινητοποίηση και από σήμερα το πρωί (σ.σ. χθες) εκτελούμε συνταγές, βλέποντας το κοινωνικό αδιέξοδο και συμμεριζόμενοι την αγωνία των πολιτών, που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν τα φάρμακά τους, καθώς ούτε στο φαρμακείο του παναρκαδικού νοσοκομείου δεν μπορούν να πάνε, αφού δεν υπηρετεί φαρμακοποιός».
* Η κα Φράγκου ανέφερε ότι προχώρησαν σε αναστολή της κινητοποίησης, αφού έλαβαν την διαβεβαίωση ότι θα πληρωθούν σήμερα από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) για το μήνα Οκτώβριο, στις 23 Ιανουαρίου από τον ΟΓΑ και μέσα στο Ιανουάριο από τον ΟΠΑΔ για τις οφειλές του Μαΐου του 2011.
* Η πρόεδρος των φαρμακοποιών σημείωσε, επίσης, πως σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία ΤΣΑΥ, Συμβολαιογράφων, ΤΣΜΕΔΕ και ΤΑΥΤΕΚΩ, συνεχίζεται η αναστολή της πίστωσης και οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν το σύνολο του φαρμακευτικού κόστους, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αφού το σύστημα, πέραν του ότι είναι αργό και δε διευκολύνει, πολύ συχνά είναι εκτός λειτουργίας, όπως, για παράδειγμα, χθες.

** Πριν 94 χρόνια

- ΣΗΜΕΡΟΝ λήγει η βασιλεία των καλικαντζάρων της μπαμπούλας αυτής των μικρών παιδιών. Η αγιαστούρα του παπά θα τους τρέψη εις φυγήν από το οικογενειακόν άσυλον δηλαδή την εστίαν.
 -  ΚΑΠΟΙΟΣ ιερόσυλος χθες την νύκτα αφήρεσεν από τους στύλους της κυρίας εισόδου της Υπαπαντής τα σχοινιά που ανηρτώντο αι σημαίαι.
 - ΤΟ κρέας χθες με τα δελτία. Αλλά τίποτε, δια τον απλούστατον λόγον διότι δεν υπήρχον κρέατα. Και από ημέραν εις ημέραν η έλλειψις θα γίνεται αισθητοτέρα. Πολύ φοβούμεθα μήπως εξαφανισθή και το γάλα κατόπιν της τελευταίας αστυνομικής διατιμήσεως.
 - ΧΘΕΣ εις την αίθουσαν του Εμπορικού Συλλόγου έκαμε την παραγγελθείσαν διάλεξίν του περί φυματιώσεως ο σχολικός ιατρός Μπουλούμπασης, πραγματευθείς επιστημονικότατα ενώπιον αρκετού ακροατηρίου το θέμα του και συστήσας όλα τα μέτρα τα οποία επιβάλλονται υπό της επιστήμης προς παρεμπόδισιν της εξαπλώσεως της φοβεράς ταύτης νόσου.
 - ΑΠΟΨΕ ο θίασος κάμνει πανηγυρικήν έναρξιν των παραστάσεών του εις το Θέατρον Κοσμοπούλου με την θαυμασίαν εις σκηνάς σατιρικήν επιθεώρησιν η «Σκούπα». Προμηνύεται κοσμοπλημμύρα.

** ΓΑΜΟΣ ΒΑΣΙΛΗ  Σ. ΣΚΟΥΛΙΚΑ  – ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ Σ. ΜΠΑΡΤΖΙΩΚΑ Τ0 2010 :
Κυριακή  18  Ιουλίου  2010 στον Άγιο Γεώργιο Κερατσινίου !!
* http://youtu.be/zgToD9s2SZE ,



  *** ANAΡTHΣEIΣ IANOYAΡIOY 2012 :
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/2012.html  , Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012 , ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑ 2012 .-
 ** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/2012.html   ,Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012 , Στον πρώτο μήνα του 2012 , έχουμε και λέμε .-
 ** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/3-2912.html  , Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012 .-
 ** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012 , Ενημέρωση για το περιβόλι της Παναγιάς .-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας - της Ενημέρωσης ! .-
 ** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 ,.-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/2012.html  , Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012 , Στο πρώτο δεκαήμερο του Γεννάρι , του έτους 2012 .-

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ :
** ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ …ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ  το 2010  : http://youtu.be/T2LamLTkOO4  .




**Άγιο Όρος Σκήτη Αγίας Άννης από 23 εως30 -08-2010 :


http://youtu.be/3fjRrVJ4NdQ  ,



**  ♥✿✿♥♥✿✿♥♥✿✿♥♥✿✿ ❤...
♥─▀██▀─█▀█.█─█•█▀
♥──██──█▄█.▀▄▀•█▀
♥──██─────────▀▀
♥─▄██▄▄█
** ♥♥”*°•˜”*°❀°*”˜•°*”˜♥•.¸
** ♥♥”*°•˜”*°❀°*”˜•°*”˜♥•.¸
▒♥______/)______./¯"""/')
▒♥...¯¯¯¯¯\)¯¯¯¯¯'\_„„„„\)
▒♥ ██♥◊♥▄██▀██▄◊██◊██◊██▀▀▀
▒♥ ██♥◊♥███◊███◊██◊██◊██▀▀▀
▒♥ ████▌▀█████▀◊████◊ .█████
✿✿♥♥✿✿♥♥✿✿♥♥✿✿ ...
sns arfara  stamos01 2012 Eχούλες για όλους μας !!!! 
** Κόμβος Αρφαρών Μεσσηνίας , Ε.Ο. 2012 :
* http://www.youtube.com/watch?v=IlG0wKMUNPM  ,



** Εθνικός Δρόμος Καλαμάτας - Τρίπολης 2012 , Greece :
* http://www.youtube.com/watch?v=gdSHtMcpN9E ,



*

~* ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΣ ΑΛΜΠΟΥΜ :

Φωτογραφίες  από το Αρφαρά και την γύρο  περιοχή του τέως Δήμου Αρφαρών :

       

 
 

 
ΠΗΔΗΜΑ  ΑΡΦΑΡΩΝ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΔΙΟΔΙΑ ΝΕΑΣ Ε.Ο. στο ΠΗΔΗΜΑ

Στο "Λιγυρια ή Λυγεριά "Πηδήματος

** ** Arfara Kalamatas 2012 :




** ΚΑΛΑΝΤΑ ΦΩΤΩΝ :!

http://youtu.be/KzkGnb8eyU0  ,



** Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου Κύριε-Πέτρος Γαϊτάνος: : http://youtu.be/gggoGOwdhHY  ,



** Theophany: http://youtu.be/GZtcUfA6oXs



**


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου