ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Όλα όμορφα και ωραία με πολλά Νέα , Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Όλα όμορφα και ωραία με πολλά  Νέα , :
Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου  2011 .-
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους ΣΠΥΡΟΥΣ και της ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΕΣ!!  ΚΑΛΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!! !
* Στο  αγιάζι της ενημέρωσης (της) Δευτέρας  12 Δεκεμβρίου 2011 :
* Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βενιζέλου - τρόικας :
* Συνεχείς συναντήσεις με μέλη του υπουργείου Οικονομικών έχει η ηγεσία της τρόικας η οποία ξεκίνησε σήμερα τις επαφές στην Αθήνα με αντικείμενο το νέο μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση.
 * Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.
 * Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 14.00 ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τον Charles Dallara του IIF.
* Ενημέρωση και για τις δυο συναντήσεις θα γίνει επισήμως στη συνέντευξη Τύπου του κ. Βενιζέλου η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 16.00.
 * Νωρίτερα, το Capital.gr σε δημοσίευμα με τίτλο "Ολοταχώς για το νέο δάνειο και το μηνμόνιο" μετέδιδε τα εξής:
 * "Ξεκινούν σήμερα κρίσιμες διαπραγματεύσεις για νέα εισπρακτικά μέτρα άνω των 7,7 δισ. ευρώ, αυξημένη εποπτεία της τρόικας και βαθύτερες μεταρρυθμίσεις με επίκεντρο τους δημοσίους υπαλλήλους.
 * Μαζική η κάθοδος δεκάδων εκπροσώπων της Τρόικας, της Ομάδας δράσης του Χόρστ Ράιχενμπαχ και του επιτρόπου για περιφερειακά θέματα Γιοχάνες Χαν, που ξεκινά από σήμερα με αντικείμενο την δανειακή σύμβαση, το μνημόνιο και το αναπτυξιακό πακέτο.
 * Το πρώτο λόγο έχουν οι εκπρόσωποι της τρόικας οι οποίοι με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει τις προηγούμενες εβδομάδες η μόνιμη ομάδα του Μπομ Τρα θα ξεκινήσουν τις τελικές διαπραγματεύσεις για τους όρους του νέου Μνημονίου.
 * Το αντίτιμο που θα έχει η υπογραφή των δανειακών συμβάσεων είναι το νέο τριετές Μνημόνιο. Θα πρέπει να υπογραφεί από τον υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο και τον διοικητή της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλο έως την αρχή του επόμενου έτους και θα φτάνει χρονικά έως το τέλος του 2014.
 * Θα «πατάει» σε πολύ μεγάλο βαθμό στην 5η αναθεώρηση του Μνημονίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Σαββατοκύριακο. Κομβικό σημείο είναι το δημοσιονομικό του σκέλος για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα ισχύσει την περίοδο 2013-2014.
 * Η τρόικα εκτιμά ότι θα χρειαστεί να ληφθούν μέτρα 7,7 δισ. ευρώ. Οι πηγές προέλευσης των μέτρων θα αποφασιστούν τώρα. Ο νόμος θα ψηφιστεί όμως το πρώτο εξάμηνο του 2012.
 * Το πιο πιθανό είναι το ποσό να μεγαλώσει κι άλλο για να καλύψει τις αποκλίσεις του φετινού προϋπολογισμού. Αντί για έλλειμμα 9% του ΑΕΠ αναμένεται πλέον στην καλύτερη περίπτωση να «κλειδώσει» στο 9,5% και στην χειρότερη να ξεπεράσει το 10% του ΑΕΠ.
 * Το νέο πακέτο θα βασίζεται κυρίως στην περικοπή δαπανών. Στο επίκεντρο τίθενται οι εργαζόμενοι στο ευρύτερο δημόσιο.
 * Έχει προαποφασιστεί νέο κύμα εφεδρείας και η αλλαγή των ειδικών μισθολογίων. Ωστόσο, τα λεφτά δεν φτάνουν.
* Η Τρόικα θα πρέπει να βρει από κοινού με την κυβέρνηση περίπου 5 δισ. ευρώ ακόμη που αναζητούνται. Πιέζει σύμφωνα με πληροφορίες -για μία ακόμη φορά- για μαζικές απολύσεις με την κατάργηση των κενών θέσεων που θα προκύψουν από το νέο οργανισμό του δημοσίου.
 ?* Οι επιτηρητές θα ζητήσουν γραπτές δεσμεύσεις -στο Μνημόνιο- από την παρούσα κυβέρνηση, ώστε να είναι καλυμμένοι σε περίπτωση εκλογών που θα φέρουν άλλους πολιτικούς συσχετισμούς στην επιφάνεια. Ζητούν για τον ίδιο λόγο ευρύτερη πολιτική συναίνεση.
 * Από κοινού με την ομάδα του Χορστ Ράιχενμπαχ που καταφθάνει την Τρίτη για διήμερη επίσκεψη θα συντονιστεί επίσης η νέα αυξημένη εποπτεία της τρόικας στην Αθήνα. Οι δύο ομάδες θα πρέπει να συντονίσουν το έργο τους για να μην υπάρχουν αλληλοεπικαλύψεις στα υπουργεία. Οι άνθρωποι της τρόικας θα ελέγχουν το κυβερνητικό έργο και τα στελέχη του Ράιχεμνπαχ θα παράσχουν τεχνική βοήθεια. Παράλληλα θα οργανωθεί και με τον Γιοχάνες Χαν η επιτάχυνση του ΕΣΠΑ που μεταφέρεται χρονικά για το 2012".

** Φ. Ολάντ: Αν εκλεγώ θα επαναδιαπραγματευτώ τη νέα ευρωπαϊκή συνθήκη :


* Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την γαλλική προεδρία Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σήμερα πως, αν εκλεγεί, θα επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία για τη νέα ευρωπαϊκή συνθήκη με στόχο την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
 * «Αν εκλεγώ πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα επαναδιαπραγματευτώ τη συμφωνία αυτή για προσθέσω αυτά που σήμερα λείπουν--αποτελεσματικότητα απέναντι στις αγορές--εύχομαι να μην έχουμε υποβαθμιστεί μέχρι τότε για το συμφέρον της χώρας μου», υπογράμμισε ο Ολάντ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL.
 * «Δεύτερον, θα φροντίσω να συμπεριληφθούν (στη συμφωνία) όσα λείπουν, όπως η επέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα ευρωομόλογα και ένα Ταμείο Οικονομικής Βοήθειας--δηλαδή όλα όσα θα επιλύσουν τη σημερινή πίεση στις αγορές, ώστε τελικά να υπάρξει ανάπτυξη», πρόσθεσε.
 * «Αν εκλεγώ πρόεδρος θα ψηφίσω στο κοινοβούλιο, το οποίο θα είναι και αυτό νέο, εξαιρετικά ακριβή προγραμματικό νόμο δημοσιονομικής πολιτικής με στόχο την επιστροφή το 2017 στην δημοσιονομική ισορροπία. Θα δεσμευτώ για αυτό ενώπιον των ευρωπαίων εταίρων μας και ενώπιον του γαλλικού λαού», επεσήμανε.
 * «Δεν είμαι της λογικής» να ψηφίσω ή όχι έναν χρυσό κανόνα, είπε ο Ολάντ. «Μπορούμε να ψηφίσουμε όλους τους χρυσούς κανόνες σε όλες τις χώρες, αλλά αν δεν υπάρξει ανάπτυξη, κανένας στόχος δεν θα επιτευχθεί», κατέληξε.

** Υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές ο ντε Βιλπέν

* Ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν, πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εξωτερικών, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αποφάσισε να θέσει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν το 2012, στη Γαλλία.
* Ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν, πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εξωτερικών, ανακοίνωσε ότι «αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2012» στη Γαλλία.
 * «Έχω την πρόθεση να υπερασπιστώ μια ορισμένη ιδέα για τη Γαλλία (...), έχω μια πεποίθηση: το ραντεβού του 2012 θα είναι το ραντεβού της αλήθειας, του θάρρους και της δέσμευσης», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 ο ιδρυτής της Αλληλέγγυας Δημοκρατίας (RS). Είπε πως «ανησυχεί» διότι βλέπει «τη Γαλλία ταπεινωμένη από το νόμο των αγορών που επιβάλλει όλο και μεγαλύτερη λιτότητα».
 * «Θα δείτε ότι σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία του 2012, θα υπάρξουν εκπλήξεις, πολλές εκπλήξεις. Έχω εμπιστοσύνη στην ικανότητα των Γάλλων να διακρίνουν ποιο είναι το γενικό συμφέρον και σε ποιο σημείο περισσότερο από ποτέ η εθνική ενότητα επιβάλλεται σε όλους μας», δήλωσε ο κ. ντε Βιλπέν, που προς το παρόν πιστώνεται μόλις το 1% των προθέσεων ψήφου.
 * «Μπορούμε κάλλιστα να συνεχίσουμε με τον ίδιο (...) για άλλα πέντε χρόνια. Δέκα χρόνια είναι μια μακρά περίοδος», είπε για το Νικολά Σαρκοζί, και πρόσθεσε: «Αλλά όμως αν ήμασταν όλοι μαζί, συγκεντρωμένοι, για να καθοδηγήσουμε τις υποθέσεις της Γαλλίας...»
 * «Δεν νομίζω ότι υπάρχει η αλήθεια στα δεξιά, στα αριστερά ή στο κέντρο», είπε ο κ. ντε Βιλπέν, θεωρώντας αναγκαία «μια δημοκρατία των πολιτών: πρέπει οι Γάλλοι να ξυπνήσουν», τόνισε. «Σήμερα, η κυριαρχία μας μάς διαφεύγει σε μεγάλο βαθμό. Ευθυγραμμιζόμαστε με συμφέροντα που δεν είναι αυτά της Γαλλίας. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε περισσότερο θάρρος από αυτό», πρόσθεσε ο ντε Βιλπέν.
** Ποιοι είναι οι 177 πρώην βουλευτές που ζητούν αναδρομικά!

* Την ώρα που ο ελληνικός λαός πλήττεται από τα σκληρά μέτρα λιτότητας, μετρώντας σοβαρές απώλειες στο μηνιάτικο εισόδημα του 117 πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές των δυο μεγάλων κομμάτων, (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) διεκδικούν αναδρομικά (και με το νόμιμο τόκο) διαφορές αποδοχών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη.
* Στη μακροσκελή λίστα των προσφευγόντων «φιγουράρουν» και πρώην κρατικοί αξιωματούχοι που απασχόλησαν επί μακρόν την πολιτική ζωή του τόπου και τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν σε μεγάλα σκάνδαλα, όπως του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Τάσου Μαντέλη.
* Το πρώτο πακέτο αγωγών, αναμένεται να συζητηθεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ η συζήτηση μερικών αγωγών αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα για τον Φεβρουάριο του 2012. Μάλιστα κάποιες αγωγές έχουν «περάσει» ήδη στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, ενώ πολύ μεγαλύτερος αριθμός αγωγών είναι «παγωμένες» στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
* Ειδικότερα στα Διοικητικά Δικαστήρια έχουν προσφύγει από το ΠΑΣΟΚ 52 πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές και από τη Ν.Δ 62 πρώην βουλευτές.
~** Από το ΠΑΣΟΚ είναι οι:
~* Αλ. Ακριβάκης, Ιωάν. Ανθόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Παν. Αντωνακόπουλος, Γεωργ. Ανωμερίτης, Μαρία Αρσένη, Ιωαν. Βαθειάς, Ιωάν. Βαινάς, Βασ. Βασιλακάκης, Ηλ. Βλαχόπουλος, Χρ. Βοσνάκης, Αλέξ. Βούλγαρης, Δημ. Γεωργακόπουλος, Ιωάν. Γιαννακόπουλος, Μόσχος Γικόνογλου, ΓκαλήπΓκαλήπ, Ζορμπά (ευρωβουλευτής), Χρήστος Θεοδώρου, Ιωαν. Θωμόπουλος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Θεόδ. Κατσανέβας, Ελεονώρα – ΝόραΚατσέλη – Καλογεροπούλου, Ιωάν. Καψής, Θεόδ. Κολιοπάνος, Ευτ. Κοντομάρης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος (1974-1993 ΝΔ και 1996-2000 ΠΑΣΟΚ), Σωκρ. Κοσμίδης, Θεόδ. Κοτσώνης, Δημ. Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής), Φλώρος Κωνσταντίνου, Εμμ. Λουκάκης, Αναστ. Μαντέλης, Αλεξ. Μπαλτάς, Αθαν. Μπάτσος, Φραγκ. Παπαδέλλης, Ελισάβετ Παπαζώη, Ηλ. Παπαηλίας, Βασ. Παπανικόλας, Χρ. Σμυρλής – Λιακατάς, Ιωάνν. Σουλαδάκης, Σωτ. Στολίδης, Λεων. Τζανής, Ιωάνν. Τσακλίδης, Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Τσιλίκας, Αποστ. Τσοχατζόπουλος, Παν. Φωτιάδης, Αλεξ. Χρυσανθακόπουλος και Αναστ. Χωρέμης.
~*  Από τη ΝΔ είναι οι:
 * Νικ. Αγγελόπουλος, Παν. Αδρακτάς, Θεοδ. Αναγνωστόπουλος, Απ. Ανδρεουλάκος, Ιωαν. Βαληνάκης, Δημ. Γαλαμάτης, Σταυρ. Δαϊλάκης, Γεωργ. Δεικτάκης, Θεοφ. Δημοσχάκης, Πέτρ. Δούκας, Ελεύθ. Ζαγορίτης, Σοφία Καλαντζάκου, Ηλ. Καλλιώρας, Γεώργ. Καλός, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Αναστ. Καραμάριος, Αντ. Καρπούζας, Θεόδ. Κασίμης, Νικ. Κατσαρός, Θεόδ. Κατσίκης, Σταυρ. Κελέτσης, Κεφαλογιάννης, Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, Βασ. Κορκολόπουλος, Ιωάν. Κοσμίδης, (ευρωβουλευτής), Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεώργ. Κωνσταντόπουλος, Θεόφ. Λεονταρίδης, Μιχ. Λιάπης, Αναστ. Λιάσκος, Λεων. Λυμπερακίδης, Άρια Μανούσου-Μπινοπούλου, Πέτρ. Μαντούβαλος, Παν. Μελάς, Αντων. Μπέζας, Μιχ. Μπεκίρης, Νικ. Νικολόπουλος, Γεώργ. Ορφανός, Βασ. Παππάς, Αριστ. Παυλίδης, Ιωάνν. Πλακιωτάκης, Αδάμ Ρεγκούζας, Γεώργ. Σαλαγκούδης, Δημ. Σαμπαζιώτης, Παν. Σκανδαλάκης, Θεοδ. Σολδάτος, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Αριστ. Σταθάκης, Νικ. Σταυρογιάννης, Αποστ. Σταύρου, Πέτρ. Τατούλης, Ιορδ. Τζαμτζής, Νικ. Τσιαρτσιώνης, Κων. Τσιπλάκης, Αριστ. Τσιπλάκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Γεώργ. Τσούρνος, Παρθένα Φουντουκίδου – Θεοδωρίδου, Αντ. Φούσας, Χρ. Φώλιας, Ηλ. Φωτιάδης και Ευγέν. Χαϊτίδης.
~** Ακόμη, αγωγή έχει καταθέσει η χήρα του Παναγιώτη Κοσιώνη, βουλευτή του Συνασπισμού (’89-’93) και του ΚΚΕ (’93-’04), η οποία όμως στη συνέχεια παραιτήθηκε. Το ίδιο έπραξαν και οι οι Μιχ. Λιάπης και Λεων. Τζανής.
 ~* Επίσης, έχει καταθέσει αγωγή ο τέως ευρωβουλευτής του ΔΗΚΚΙ, Εμμ. Μπακόπουλος και ο πρώην βουλευτής Γεώργιος Παπαγεωργίου, για τον οποίο όμως δεν έχει διευκρινιστεί σε ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα ανήκει, καθώς τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΝΔ υπήρξαν βουλευτές με το ίδιο ονοματεπώνυμο.Ορισμένοι μάλιστα έχουν καταθέσει και δύο αγωγές για διαφορετικές βουλευτικές περιόδους. Συγκεκριμένα, διπλές αγωγές έχουν καταθέσει οι Ι. Βαϊνάς, Μυρσίνη Ζορμπά, Εμμ. Λουκάκης και Σωτ. Στολίδης.
~* Οι πρώην βουλευτές διεκδικούν τις διαφορές των αποδοχών τους που «παράνομα», όπως ισχυρίζονται, δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών.
~ Όπως είναι γνωστό, το 2006 με απόφαση του Μισθοδικείου (πρόεδρος ο τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρωμ. Κεδίκογλου) οι αποδοχές των προέδρων των τριών μεγάλων δικαστηρίων της χώρας (Αρείου Πάγου, Συμβουλίου της Επικρατείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου) εξομοιώθηκαν με τις αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) που ανέρχονταν τότε περίπου στα 9.500 ευρώ (και από 1.5.2000 αυξήθηκαν οι αποδοχές του προέδρου στα 10.271 ευρώ και του αντιπροέδρου στα 7.190 ευρώ).
~ Σύμφωνα με τους πρώην βουλευτές η εξίσωση των αποδοχών των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων με τις αποδοχές του προέδρου της Ε.Ε.Τ.Τ. επέφερε αυτοδίκαια, κατά τις συνταγματικές επιταγές, άμεση αντίστοιχη μεταβολή και στη βουλευτική αποζημίωση.
* Υπογραμμίζουν επίσης οι πρώην βουλευτές ότι οι αποδοχές τους ήταν «ουσιωδώς υποδεέστερες» από εκείνες που ελάμβανε ο πρόεδρος του Ε.Ε.Τ.Τ.
*  Στις αγωγές τους επικαλούνται τα άρθρα 26, 87 και 88 του Συντάγματος, σύμφωνα με τα οποία καθιερώνεται η αρχή της διάκρισης των τριών λειτουργιών (νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής), οι οποίες μεταξύ τους είναι ισοδύναμες και ισότιμες.
~ Αναρτήθηκε από ΠΡΟΙΤΟΣ

~** Παραίτηση Μπίστη από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
* Την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Νίκος Μπίστης, με επιστολή του στον γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη. Ο κ. Μπίστης βρίσκεται σε επαφή με τη Δημοκρατική Αριστερά, της οποίας ηγείται ο Φώτης Κουβέλης. *Την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Νίκος Μπίστης, με επιστολή του στον γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη.
 * Ο κ. Μπίστης βρίσκεται σε επαφή με τη Δημοκρατική Αριστερά, της οποίας ηγείται ο Φώτης Κουβέλης.
 * Στην επιστολή του ο κ. Μπίστης ασκεί έντονη κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου. Επίσης τονίζει μεταξύ άλλων ότι «ευθύνη για την πορεία που ακολουθήθηκε δεν βαρύνει μόνο τον Γ. Παπανδρέου και τους προσωπικούς του φίλους . Βαρύνει και τα στελέχη που δεν αντιτάχθηκαν αλλά στην καλύτερη περίπτωση σιωπούσαν όταν δεν επικροτούσαν».
 * Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο Νίκος Μπίστης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Διαπιστώνω ότι μετά το απόλυτο αδιέξοδο που προέκυψε με το δημοψήφισμα και την κατάρρευση της κυβέρνησης Παπανδρέου πολλοί στο ΠΑΣΟΚ ανακάλυψαν μια κριτική διάθεση την οποία είχαν επιμελώς αποκρύψει. Τώρα όμως είναι αργά και αυτή η όψιμη αντίδραση δεν πείθει».

~**Αποτυχία το μέτρο της εφεδρείας

~ Η αναποτελεσματικότητα των υπουργείων στην εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας οδηγεί σε δραματικά μικρό αριθμό προσυνταξιοδοτήσεων και απομακρύνει τον στόχο των 30 χιλιάδων εφέδρων, φέρνοντας πιο κοντά τα σενάρια των απολύσεων.-
* Συνεχίζονται οι χαμηλές πτήσεις στο μέτρο της εφεδρείας. Η αναποτελεσματικότητα των υπουργείων στην εφαρμογή του μέτρου οδηγεί σε δραματικά μικρό αριθμό προσυνταξιοδοτήσεων και απομακρύνει τον στόχο των 30 χιλιάδων εφέδρων, φέρνοντας πιο κοντά τα σενάρια των απολύσεων.
 * Ωστόσο, η τρόικα θέλει άμεσα εκτός Δημοσίου 25.000 άτομα και φαίνεται ότι ψηλά στη λίστα είναι όσοι υπηρετούν σε οργανισμούς και υπηρεσίες που καταργούνται.
 * Συνολικά στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς θα μπουν 4.000 άτομα, ενώ από 1/1/2012 θα ενταχθούν στο ίδιο καθεστώς άλλοι 740 υπάλληλοι Υ.Ε./Δ.Ε. και από τους προς κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμούς

~** Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες

~ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου  * Έντονο παρασκήνιο, ένσταση Καραμπάτου, σενάριο για προεδρία Αδαμόπουλου
 * Μέρα περισυλλογής η χθεσινή για τους τρεις πρώτους συνδυασμούς που συμμετέχουν πλέον στη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, αλλά το παρασκήνιο είναι ιδιαίτερα έντονο, μιας και από τη νέα εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις.
 * Βασικό ερωτηματικό παραμένει ποιες συνεργασίες θα αναπτυχθούν, ώστε να εκλεγεί νέος πρόεδρος, από τη στιγμή που κανείς συνδυασμός δεν κατάφερε να αποκτήσει το μαγικό αριθμό των 11 εδρών, αριθμός που θα του έδινε και την προεδρία.
 * Η νομοθεσία δεν προβλέπει «δεύτερη Κυριακή», ούτε επανάληψη εκλογών, γι’ αυτό το λόγο μόνος δρόμος είναι η συνεργασία. Ωστόσο, ο απερχόμενος πρόεδρος και δεύτερος σε έδρες σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, Γιώργος Καραμπάτος, κατέθεσε ένσταση για τρία ψηφοδέλτια που βρέθηκαν στις κάλπες και οι φάκελοι που τα περιείχαν δεν έφεραν σφραγίδα, ζητώντας μάλιστα επανάληψη των εκλογών.
 * Ωστόσο, ο απερχόμενος πρόεδρος και δεύτερος σε έδρες σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, Γιώργος Καραμπάτος, κατέθεσε ένσταση για τρία ψηφοδέλτια που βρέθηκαν στις κάλπες και οι φάκελοι που τα περιείχαν δεν έφεραν σφραγίδα, ζητώντας μάλιστα επανάληψη των εκλογών.
* Σε ό,τι αφορά μια ενδεχόμενη συνεργασία, επισήμανε μιλώντας στο «Θάρρος» ότι πρώτο μέλημα είναι το Επιμελητήριο και πώς θα συνεχίσει το έργο του.
* Από την άλλη πλευρά, ο τρίτος κατά σειρά σε έδρες Δημήτρης Αδαμόπουλος επισήμανε ότι θα βρεθεί το κατάλληλο σχήμα, ώστε να λειτουργήσει αντιπροσωπευτικό προεδρείο των τριών παρατάξεων.
 ~ Νέα διοίκηση
* Μια συνεργασία των δύο πρώτων σε έδρες παρατάξεων δε φαντάζει και πολύ πιθανή μετά την πόλωση των τελευταίων ημερών. Κατά συνέπεια, ρυθμιστικό ρόλο θα παίξουν οι δύο έδρες που έχει κερδίσει ο κ. Δημήτρης Αδαμόπουλος.
* Σενάρια που αναπτύσσονται από χθες είναι ότι η συνεργασία του κ. Αδαμόπουλου με την «ορφανή» πλέον- μετά τη μη εκλογή του επικεφαλής - παράταξη του κ. Γκούμα δεν είναι και τόσο απίθανη. Φυσικά, πρωτεύοντα ρόλο θα διαδραματίσει ποιος από τους εκλεγμένους του συνδυασμού του κ. Γκούμα θα επιχειρήσει να αναλάβει επικεφαλής.
* Ωστόσο, ίδιες πιθανότητες συνεργασίας του κ. Αδαμόπουλου υπάρχουν και με την παράταξη του κ. Καραμπάτου.
* Στη νέα εβδομάδα, λοιπόν, αναμένεται σειρά εξελίξεων, το αποτέλεσμα των οποίων δεν αποκλείεται και να καθυστερήσει, αφού η νέα διοίκηση πρέπει να είναι έτοιμη να αναλάβει από τη νέα χρονιά.

~** Η όμορφη Μαλού από την Καλαμάτα δίπλα σε Ρέμο Βοσκόπουλο
* Η όμορφη και πολύ ταλαντούχα δική μας Πελοποννήσια και Καλαματιανή Μαλού Κυριακοπούλου φέτος κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Τραγουδάει δίπλα στα δυο από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου τον Αντώνη Ρέμο και Τόλη Βοσκόπουλο. Μια συνεργασία που ήρθε με την πρωτοβουλία του ίδιου του Αντώνη Ρέμου ο οποίος έχει αποδείξει πως δίνει ευκαιρίες σε [...]


~** Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη στην Ελιά Λακωνίας
* Ο Πολιτιστικός – Ναυταθλητικός Σύλλογος Ελαίας << Η ΒΙΑΝΔΙΝΗ>> οργανώνει και πραγματοποιεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 στις 6.00 μ.μ. στο χώρο του Παν. Σύριου, βραδιά αφιερωμένη στον βραβευμένο με Νόμπελ , Έλληνα ποιητή ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ. Θα απαγγείλουν ποιήματα του, η Μαρία Σιουρούνη και ο Δημήτρης Πλεμένος. Θα παίξει μουσική και θα τραγουδήσει μελοποιημένα τραγούδια [...]


~**Απεργία απο την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων
* Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, κρίνοντας ιδιαιτέρως κρίσιμη την τρέχουσα εβδομάδα για την τύχη της επίμαχης τροπολογίας, που αφορά στα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης αποφάσισε , μαζί με τις άλλες Ενώσεις και την ΠΟΕΣΥ: * Την κήρυξη στα Δημόσια Μέσα όλης της χώρας (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & [...]


~** Ημερίδα απο την ΠΕΔ για τα σκουπίδια
* Η ΠΕΔ Πελοποννήσου, πραγματοποιεί Ημερίδα την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 17.00 μ.μ. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, με θέμα: «Το πρόβλημα Διαχείρισης των Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» Στην Ημερίδα θα παρευρεθεί ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Κουκουλόπουλος Πάρις. Η συμμετοχή όλων, κρίνεται αναγκαία, ώστε από κοινού να συζητήσουμε για την επίλυση ενός [...]

~**  ΑΠΟ  ΤΟ  ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ  ΜΕ  ΠΟΛΥ  ΑΓΑΠΗ  ...ΚΑΙ  ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ !!
**  "Σας στέλνω 100 φιλια!!!! Να σκίσουν τον αέρα!!!! Να πέσουν πανω σας γλυκα!!!!! Μωρά μου καλημέρα!!!!!"
Ο π. Αντώνιος για την Κιβωτό του Κόσμου

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/12/father-anthony-for-ark-of-world.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Ο π. Αντώνιος μιλάει στο 24ωρο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων "Romfea.gr" για όλα:Για τη φτώχεια, για την απάνθρωπη Αθήνα, για τις ελληνίδες μάνες που θέλουν να αφήσουν τα παιδιά τους...

 Ο Τάκης ο ψηλός
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/12/takis-tall-traffic-policeman-wonderful.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Από μικρός ήθελε να γίνει τροχονόμος. Μεγάλωσε πια, έγινε ολόκληρος άντρας και κυκλοφορούσε με μια σφυρίχτρα στους δρόμους της Κατερίνης. Όλοι τον ξέρανε. Πολλούς τρελούς σε μια μικρή επαρχιακή...

 Δικαιώματα και Παροχές των Ατόμων με Αναπηρία
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/12/rights-and-services-for-persons-with.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Κατάλογος με τα δικαιώματα και τις παροχές σε Άτομα με Αναπηρία από διάφορους φορείς. Σημείωση: Η παρακάτω λίστα ενημερώνεται, τροποποιείται και συμπληρώνεται συχνά όταν κρίνεται αναγκαίο ή όταν...

**ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ..., ΠΑΣ ΨΗΛΑ !!
* Όταν το παιδί δεν διαβάζει

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/12/train-your-kids-to-do-homework-without.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Για ποιον λόγο ορισμένα παιδιά αρνούνται να μελετήσουν τα μαθήματά τους; Why won’t my kids do their homework? Train your kids to do homework without arguing! Οι λόγοι μπορεί να...

 Η κοινωνική φοβία στο παιδί
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/12/social-phobia-in-kids.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Η κόρη μας είναι 10 ετών και αποφεύγει την επαφή με τους συμμαθητές της και τη συμμετοχή σε σχολικές δραστηριότητες. Φοβάται κάτι ή είναι ντροπαλή; Social Phobia in Kids HELPING CHILDREN...

Ο  γάϊδαροςκαι το πηγάδι  
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/12/donkey-in-well-inspirational-story.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Μια μέρα o γάιδαρος ενός αγρότη έπεσε σε ένα πηγάδι. Το ζώο φώναζε απελπισμένα για ώρες κι ο αγρότης προσπαθούσε να καταλάβει τι έπρεπε να κάνει. Donkey in the Well - An Inspirational...

* Παιδικό παιχνίδι: Συμβουλές και οδηγίες

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/12/childs-toys.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Το παιδικό παιχνίδι θεωρείται ένα τυπικό βιομηχανικό προϊόν. Για την επιλογή του, όμως, δεν πρέπει να ακολουθήσουμε τις τυπικές διαδικασίες, που ακολουθούμε, όταν αγοράζουμε ένα άλλο προϊόν....


 Εκδήλωση ανθρωπιάς για τα παιδικά χωριά SOS Βάρης!
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/12/sos-childrens-villages-varis.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Στις 11 Δεκεμβρίου 2011, γνωστοί χορευτές και γυμναστές θα χορέψουν και θα γυμναστούν μαζί με τα παιδιά και τους φίλους τους, θα διασκεδάσουν με κλόουν και ζογκλέρ, θα δημιουργήσουν χειροκατασκευές...

Ξήλωσαν τα παγκάκια για να διώξουν τους «άθλιους» των Αθηνών από την πλατεία Κλαυθμώνος

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/12/dismantled-benches-to-expel-wretched-of.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Έναν πρωτόγονο κι απάνθρωπο νόμο εφάρμοσε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας για να «καθαρίσει» την πλατεία από τους άστεγους! «πονάει δόντι, βγάζεις δόντι» και πετάει το μπαλάκι στις κοινωνικές...

ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/12/painters-in-action-for-children.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Καλησπέρα σας Ονομάζομαι Βιλλιώτη Μαρία (πνοές τέχνης) και είμαι μέλος της ομάδας ''Ζωγράφοι σε δράση για τα παιδιά''. Πρόκειται για μια εθελοντική ομάδα από καλλιτέχνες κυρίως ζωγράφους που...

 Μαθητικές δημιουργίες κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/12/mathites-kata-tou-ratsismou-kai-tis.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Πάνω από 200 επιλεγμένα έργα μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα προκρίθηκαν στον φετινό 17ο μαθητικό διαγωνισμό για τους πρόσφυγες με θέμα: «Ρατσισμός και...

 Δωρεάν εμβολιασμούς σε παιδιά ξεκινούν οι Γιατροί του Κόσμου
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/12/giatroi-tou-kosmou-emboliasmoi-se.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Στο πολυϊατρείο του Περάματος τηλ: 2104414718 Πρόγραμμα δωρεάν εμβολιασμών για τα παιδιά που εξυπηρετούνται στο πολυϊατρείο του Περάματος θα ξεκινήσουν οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη...

*

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2011 :
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/12/blog-post.html  , Διαλεγμένες Φωτογραφίσεις ..Φωτογραφίες που αρέσουν , Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/12/1-2011.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011.- .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/12/2-3-2011.html  , Aυττό το Σαββατο - Κύριακο στην ενημέρωση 3 και 4 Δεκεμβρίου 2011 , Παρασκευή 2/12/2011.-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/12/5-2011.html  , Πρίν από τα Χριστούγεννα Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/12/5122011_05.html  , Λόγια Αγάπης Χαράς και Ανθρωπιάς για όλους μας 5/12/2011 Δευτέρα .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/12/5122011_5419.html  , Έρχοντε γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς Δευτέρα , 5/12/2011 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2011/12/6-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/12/7-12-2011.html  , Βλέπουμε και Μένουμε Ελλάδα 7-12-2011 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/12/7-2011.html  , Κάθε ημέρα κοντά σας στο αγιάζι της καθημερινότητας Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 .-
**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/12/8-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/12/9-2011.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/12/10-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/12/10-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/12/11-2011.html  , Φωτογραφίες και Ανέκδοτα -Σήμερα είναι Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 σας ενημερώνουνε .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/12/12-2011.html :  όλα όμορφα και ωραία με πολλά Νέα , Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου  .-
 ΑΠΟ ... ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 .-

*** ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΜΑΣ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ :
** Cats and Home Greece 2011: http://www.youtube.com/watch?v=3Im4Y2Hjokg  ,
Ο  μικρός μας Σταματάκος 13ων μηνών και 20  ημερών



Από τα ζωάκια του σπιτιού μας :

** Εικόνα 033 - the cats : http://www.youtube.com/watch?v=Fn1bbRJS5ME  ,



** Εικόνα 034 - Cats and Home Greece 2011 : http://www.youtube.com/watch?v=Vk5p7OIgZLM  ,



***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου