ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Τα Νέα μας - Ειδήσεις , Τετάρτη 02-06-2010 και άλλα *

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ κ.π.α σήμερα Τετάρτη 02-06-2010 :


~**

«Αλληλεγγύη στο μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010, 13:10

Οι χτεσινές καταγγελίες των έξι Ελλήνων της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» που επέστρεψαν στην Αθήνα αποκάλυψαν – όπως τονίζει σε ανακοίνωση της Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας – ότι «οι Ισραηλινοί νεοναζί, και μετά τη δολοφονική πειρατική επιδρομή τους εναντίον του Στόλου της Ελευθερίας, συνεχίζουν τα βασανιστήρια σε βάρος των εκατοντάδων συλληφθέντων μελών της αποστολής, περιλαμβανομένων των 31 Ελλήνων ακτιβιστών που ακόμη βρίσκονται δέσμιοι του σιωνιστικού τρομοκρατικού κράτους.

Όσο υπεύθυνο είναι το Ισραήλ, αυτό το εγκληματικό κράτος-έκτρωμα που υφίσταται ελέω υποστήριξης των Η.Π.Α. και ανοχής της Ε.Ε. και του λοιπού «πολιτισμένου» κόσμου, άλλο τόσο συνυπεύθυνη είναι και η κυβέρνηση Παπανδρέου, που παρακολουθεί ουσιαστικά απαθής το όργιο της σιωνιστικής τρομοκρατίας. Οι προκλητικοί ισχυρισμοί της κυβέρνησης Παπανδρέου – Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε., ότι είχε προειδοποιήσει τους… ακτιβιστές για τον κίνδυνο, αποδεικνύουν τη συνενοχή της.

Το ίδιο ισχύει και για την κυπριακή κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, που συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις Η.Π.Α. - Ισραήλ απαγορεύοντας ακόμη και σε βουλευτές να επιβιβαστούν στα καράβια. Έπληξε έτσι καίρια την αξιοπρέπεια και την υπόθεση του κυπριακού λαού στα μάτια του αραβικού κόσμου, καθιστώντας το καθεστώς της Άγκυρας πρωταθλητή της διεθνούς αλληλεγγύης.

Η απίστευτης έκτασης «προληπτική» αιματηρή καταστολή της προχτεσινής μαζικής διαδήλωσης στην πρεσβεία των δολοφόνων στην Αθήνα κατ’ εντολή του Παπανδρέου δείχνει ότι η κυβέρνηση ξέρει να εξαντλεί την πυγμή της ενάντια στις χιλιάδες των διαδηλωτών, ενώ για τους δολοφόνους επιφυλάσσει μόνο παρακάλια.

Χαιρετίζουμε τη σθεναρή στάση των Ελλήνων και διεθνών ακτιβιστών, που αρνούνται να υποκύψουν στις απαιτήσεις των σιωνιστών, και απαιτούμε μαζί τους τη χωρίς όρους άμεση απελευθέρωσή τους και την επιστροφή τους μαζί με τα αιχμάλωτα καράβια του Στόλου της Ελευθερίας.

Όλοι, ένοχοι και συνένοχοι, θα ξαναπάρουν απάντηση αύριο, στις διαδηλώσεις που γίνονται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα:

Εδώ και τώρα διακοπή όλων των σχέσεων με το σιωνιστικό κράτος-τρομοκράτη!
Να κλείσει τώρα η πρεσβεία των δολοφόνων! Αλληλεγγύη στο μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης, ως τη νίκη!». -

~**

Επιστολή των Ελλήνων ακτιβιστών που κρατούνται στο Ισραήλ

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010,

«Αρνούμαστε να υπογράψουμε οποιαδήποτε δήλωση μας ζητά το κράτος-πειρατής», αναφέρεται σε ιδιόχειρη επιστολή, με ημερομηνία 1η Ιουνίου, που έφτασε πριν από λίγο στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της zougla.gr με τίτλο «Δήλωση καταγγελία της “Πρωτοβουλίας Ένα Πλοίο για τη Γάζα”» και η οποία φέρεται να υπογράφεται από τους Έλληνες ακτιβιστές που συμμετείχαν στη νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και συνελήφθησαν από τους Ισραηλινούς.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για «δολοφονική επίθεση» που δέχτηκαν όσοι συμμετείχαν στη νηοπομπή, ενώ καταγγέλλονται οι ισραηλινές Αρχές για ωμή βία εις βάρος των ακτιβιστών, και ειδικά των Ελλήνων.

«Όσο η Γάζα είναι αποκλεισμένη, όσο η Δ. Παλαιστίνη είναι υπό κατοχή, όσο η διεθνής κοινότητα δεν τολμά να επιβάλλει στο Ισραήλ τη διεθνή νομιμότητα και τις διεθνείς αποφάσεις, εμείς θα συνεχίσουμε να ετοιμάζουμε νέες αποστολές και να πλέουμε προς τα νερά της Γάζας. Μέχρις ότου το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης που δημιούργησαν οι Ισραηλινοί στον 21ο αιώνα να πάψει να υπάρχει», καταλήγει η επιστολή.

Η επιστολή δημοσιεύεται με επιφύλαξη, διότι μέχρι στιγμής ήταν αδύνατη η οποιαδήποτε φυσική επαφή με τους κρατουμένους, παρά μόνο μέσω της διπλωματικής οδού.

Διαβάστε την επιστολή


~**

Αποκλεισμένο το λιμάνι του Πειραιά ακυρώθηκαν δρομολόγια

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010,

Αποκλεισμένο παραμένει το λιμάνι του Πειραιά από 102 μηχανότρατες και γρι - γρι, οι ιδιοκτήτες των οποίων διαμαρτύρονται για την οδηγία του υπουργείου Ανάπτυξης που βάζει κανόνες σε αυτό το είδος ψαρέματος προκειμένου η ελληνική νομοθεσία να συμβαδίσει με την κοινοτική.

Εξαιτίας του αποκλεισμού δεν απέπλευσαν από το λιμάνι του Πειραιά «Speedrunner 4» και το «Νήσος Μύκονος». Επίσης προγραμματισμένο απόπλου για τις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης έχουν δύο κρουαζιερόπλοια το «Costa Victoria» και το «Shape Fire», τα οποία αν συνεχιστεί ο αποκλεισμός δεν θα αποπλεύσουν. Στις 15:00 έχει κατάπλου το πλοίο «Blue Star», ενώ το «Φαίδρα» ερχόμενο από την Αίγινα είναι έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Ένα ακόμα κρουαζιερόπλοιο έχει προγραμματισμένο απόπλου στις 18:00.-

~**

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο φράγμα της Τριανταφυλλιάς

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010,

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο φράγμα της Τριανταφυλλιάς με δίωρη συμβολική κατάληψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή δεδουλευμένων από τον προηγούμενο Ιανουάριο εκ μέρους της εταιρείας που κατασκευάζει το έργο.

«Συναντηθήκαμε με τον διευθυντή της Περιφέρειας καθώς εκείνη την ώρα απουσίαζε ο γενικός γραμματέας.

Αργότερα συνομιλήσαμε μαζί του στο τηλέφωνο και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματά μας στην κυβέρνηση» είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, Στέφανος Μπίρος.

Σύμφωνα με τον κ. Μπίρο, αύριο θα πραγματοποιηθεί δίωρη κινητοποίηση στην οικονομική εφορία Φλώρινας, ενώ οι αποκλεισμοί θα συνεχιστούν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, οπότε θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών.-

~**

Συγκέντρωση απολυμένων της Ολυμπιακής στο ΙΚΑ της Αγ. Κωνσταντίνου

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010,

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΙΚΑ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Σωκράτους, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιούν αυτή την ώρα περίπου 100 άτομα, απολυμένοι της Ολυμπιακής.

Οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει το πεζοδρόμιο, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων ή την είσοδο των πολιτών στο ΙΚΑ. -

~**

Πώς περνούσαν τα πλοία τον ισθμό πριν από τη διώρυγα;

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010,

Ηλιοπούλου Ελένη

Η τρισδιάσταση animation ταινία για τον Δίολκο του Τ. Π. Τάσιου, Γ. Πολύζου και Ν. Μίκα, που αναπαριστά το πώς τα πλοία περνούσαν τον ισθμό πριν από τη διάνοιξη της διώρυγας, δείχνει με εξαιρετικό τρόπο την προσπάθεια που απαιτούσε ένα τέτοιο εγχείρημα, αλλά και τα μηχανήματα και την τεχνολογία που κατείχαν οι αρχαίοι Έλληνες. -

~**

Νεκρός διανομέας από πυροβολισμό στον Άγιο Παντελεήμονα

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010,

Νεκρός, μέσα σε μία λίμνη αίματος, καταμεσής του δρόμου, βρέθηκε στις 4:30 τα ξημερώματα ένας 30χρονος Πακιστανός, ο οποίος εργαζόταν ως διανομέας φαγητού.

Ο άτυχος άνδρας έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στο στήθος, λίγο πιο κάτω από τον λαιμό του.
Το μηχανάκι του ήταν σταθμευμένο λίγα μέτρα παρακάτω, στην οδό Καλύμνου 44.

Το πτώμα του 30χρονου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Σύμφωνα με την αστυνομία ο ή οι δράστες δεν αφαίρεσαν τα χρήματα που είχε μαζί του το θύμα, το οποίο δεν εργαζόταν χθες βράδυ.

Το κίνητρο της ληστείας δεν έχει αποκλειστεί, ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα ερευνώνται από την Ασφάλεια Αττικής, που έχει αναλάβει την υπόθεση.-

~* Αθλητικά σήμερα :

Στον τρίτο αγώνα του τελικού για το πρωτάθλημα Α1 στο ελληνικό Μπάσκετ :

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 79 -70 .-
Με αντεπίθεση διαρκείας στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 79-70 του Ολυμπιακού στον τρίτο τελικό της Α1 μπάσκετ ανδρών, κάνοντας 2-1 τη σειρά των νικών.

Η ομάδα του Ομπράντοβιτς, μολονότι βρέθηκε στο -14 στο 27' βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και γύρισε στο παιχνίδι, αποκτώντας έτσι προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Π αναθηναϊκός προηγείται με 2-1 στις νίκες και με πλεονέκτημα έδρας ,θα πάει στο σεφ , έδρα του Ολυμπιακού και για το ποιος θα πάρει τις τρεις νίκες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας .-

Η δωδεκάδα του Παναθηναϊκού: Τέπιτς, Σπανούλης, Περπέρογλου, Μπατίστ, Φώτσης, Νίκολας, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Πέκοβιτς, Καλάθης, Σερμαντίνι και Γιασικεβίτσιους

H δωδεκάδα του Ολυμπιακού: Παπαλουκάς, Πεν, Τσίλντρες, Βούιτσιτς, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης, Κλέιζα, Μαυροκεφαλίδης, Γλυνιαδάκης, Σχορτσανίτης, Μπέβερλι και Τεόντοσιτς.-

τα δεκάλεπτα : 25-17 ,(38-43), 51-60 ,79-70 .-

~**

Επίθεση σε διαιτητές του αγώνα ΟΦΗ - ΕΘΝΙΚΟΥ

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010,

Με καπνογόνα επιτέθηκαν χθες το βράδυ άγνωστοι μοτοσικλετιστές στο Ηράκλειο, εναντίον δύο διαιτητών του αγώνα ΟΦΗ - ΕΘΝΙΚΟΥ.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 22:00, όταν οι δύο δράστες έριξαν προς το μέρος του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν δύο καπνογόνα, 200 μόλις μέτρα πριν οι ίδιοι φτάσουν στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν.

Στη συνέχεια διέφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, ενώ η Αστυνομία τούς αναζητά. -

~**

«Ο Ηρακλής του χρόνου θα παίξει στη Super League»

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010,

Κάθε επιτρεπόμενο ένδικο μέσο θα επιστρατεύσει ο Ηρακλής, προκειμένου να εξασφαλίσει την άδεια για να αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα της Super League. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα στο «Ιβανόφειο», στη συγκέντρωση των «κυανόλευκων», όπου έδωσαν το «παρών» παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, αθλητές και στελέχη από όλα τα τμήματα του συλλόγου.

«Ό,τι και να κάνουν, ο Ηρακλής του χρόνου θα παίξει στη Super League. Έχουμε μπροστά μας δύσκολες μέρες, αλλά στο τέλος θα δικαιωθούμε. Με εισαγγελική παρέμβαση, από αύριο κιόλας, θα ζητήσουμε να κατασχεθούν όλοι οι φάκελοι, ώστε με ανοικτά χαρτιά πλέον να δούμε τι κατέθεσε κάθε ομάδα και πώς κάποιες πήραν πιστοποιητικό», τόνισε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του «Γηραιού», Γιάννης Τάκης.

Μετά τη συγκέντρωση οι φίλοι του Ηρακλή έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης .-

~**

Ο Λυμπερόπουλος στην ΑΕΚ

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010,

Ο Νίκος Λυμπερόπολος επιστρέφει στην ΑΕΚ, για να κλείσει την καριέρα του.

Ο 35χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής συμφώνησε σήμερα να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με τον πρόεδρο των «κιτρινόμαυρων», Σταύρο Αδαμίδη.

Οι διαπραγματεύσεις δεν διήρκεσαν πολύ, αφού και οι δύο πλευρές ήθελαν τη συνεργασία, και ουσιαστικά σήμερα τακτοποιήθηκαν τα διαδικαστικά θέματα της μετακίνησης του Καλαματιανού άσου στην ΑΕΚ.-

~* ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΑ !:


~**

Πουλί... βαρυστομάχιασε!

2 Ιουνίου 2010,

Σε αυστηρή δίαιτα είναι ένας από τους ενοίκους του ζωολογικού πάρκου στο Sydney… αφού από το πάχος δεν μπορεί πια να πετάξει.

Ο λόγος για το αυστραλιανό πτηνό kookaburra που πάχυνε πολύ, αφού δεχόταν αδιαμαρτύρητα τις λιχουδιές που του έδιναν οι επισκέπτες στο πάρκο. Από κρακεράκια μέχρι… λουκάνικα.

Το χαριτωμένο πουλί ζυγίζει αισίως 54 γραμμάρια, δηλαδή σχεδόν 40% επιπλέον από ένα φυσιολογικό ενήλικο πτηνό.

Το πρόγραμμα του kookaburra εμπεριέχει και γυμναστική τρεις φορές την ημέρα με προσωπικό γυμναστή.

~**

Επιδόματα… στα αζήτητα

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010,

Περίεργη όσο και προκλητική, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, ακούγεται η είδηση, ότι πάνω από 168.000 άτομα που δικαιούνται διάφορα επιδόματα, τα οποία ανέρχονται σε 623 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας, δεν τα έχουν διεκδικήσει καν, είτε γιατί δεν το γνωρίζουν είτε γιατί δεν μπορούν να συμπληρώσουν τις πολύπλοκες σχετικές αιτήσεις!

Ένας στους πέντε από αυτούς δεν έχει διεκδικήσει το επίδομα που δίνεται για άτομα που φροντίζουν κάποιο άρρωστο συγγενικό τους πρόσωπο. Το επίδομα αυτό ανέρχεται στα 2.615 δολάρια Αυστραλίας (περίπου 1.790 ευρώ τον χρόνο).

Οι κυριότεροι λόγοι, σύμφωνα με την έρευνα, που τα επιδόματα δεν καταλήγουν στους δικαιούχους τους, είναι ότι ορισμένοι δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους, άλλοι δεν ξέρουν ότι τα δικαιούνται, αλλά και το γεγονός ότι η διαδικασία θεμελίωσης του δικαιώματος είναι πολύπλοκη, ενώ υπάρχουν και άτομα που επηρεάζονται από το κοινωνικό στίγμα που συνοδεύει όσους παίρνουν διάφορα κυβερνητικά επιδόματα.

Η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι πάνω από 30.000 οικογένειες, από το σύνολο 500.000 που δικαιούνται οικογενειακό επίδομα, δεν το έχουν ποτέ διεκδικήσει. Το συγκεκριμένο επίδομα ανέρχεται στα 269 ευρώ το δεκαπενθήμερο για τους γονείς που ζουν μόνοι και 113 ευρώ για ζευγάρια με παιδιά.-

~** Υγεία για όλους σήμερα :

Το οξειδωτικό στρες και οι επιπτώσεις του στην υγεία‏

Θοδωρής Γιάνναρος, μοριακός - πυρηνικός βιολόγος

Από αρχαιοτάτων χρόνων, οι άνθρωποι προσπάθησαν να ανακαλύψουν το ελιξίριο της ζωής. Τους απασχολούσαν τόσο η κατάκτηση της μακροβιότητας όσο και η αιώνια νεότητα. Τι είναι, όµως, αυτό που φθείρει και καταστρέφει τους ιστούς, προκαλώντας το γήρας και τα νοσήματα φθοράς; Και αν το ανακαλύψουμε, τελικά, θα απολαύσουµε την αιωνιότητα στη Γη;

Πολλοί είναι οι ερευνητές που προσπάθησαν και συνεχίζουν να προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά. Οι περισσότερες έρευνες τα τελευταία σαράντα χρόνια συμφωνούν στην ύπαρξη των ελευθέρων ριζών οξυγόνου, οι οποίες ευθύνονται για την καταστροφή του κυττάρου και τον θάνατό του. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται διαδικασία οξείδωσης, προκαλεί βλάβες στον οργανισµό µας και είναι µια από τις κύριες αιτίες της πρόωρης βιολογικής γήρανσης. Ο όρος οξειδωτικό στρες αναφέρεται στη διαταραχή της ισορροπίας μεταξύ ελευθέρων ριζών, κυρίως του οξυγόνου, και αντιοξειδωτικών, ως αμυντικών μηχανισμών έναντι της βλαπτικής δράσης των ελευθέρων ριζών.

Οι ελεύθερες ρίζες είναι δραστικά μόρια με πολλαπλούς μηχανισμούς δράσης πάνω σε βασικά βιομόρια, όπως τα λιπίδια της κυτταρικής μεμβράνης, οι πρωτεΐνες και το DNA. «Βομβαρδίζουν» καθημερινά τον οργανισμό μας με στόχο τη φθορά των κυττάρων και του γενετικού υλικού τους. Παράγονται από εξωγενείς και ενδογενείς πηγές με κυριότερη απ' αυτές τα κύτταρα που ενέχονται σε φλεγμονώδεις διαδικασίες. Στα κύτταρα έχουμε αντιδράσεις του οξυγόνου με μια σειρά από χημικές ενώσεις.

Το οξυγόνο έχει την ιδιότητα να «κλέβει» ένα ηλεκτρόνιο από τον ηλεκτρονικό μανδύα οποιασδήποτε διπλής, ημιδιαπερατής κυτταρικής μεμβράνης, προκειμένου να ολοκληρώσει το χημικό του τύπο, αντικαθιστώντας το ηλεκτρόνιο που του λείπει, με αποτέλεσμα να αφήνει τις χημικές ενώσεις αποδυναμωμένες, αποδομώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις μεμβράνες των κυττάρων και ως εκ τούτου καταστρέφοντας τα κύτταρα. Mε αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται μια σειρά από χημικές ενώσεις γνωστές ως «Ελεύθερες Ρίζες», από τις οποίες, όπως είπαμε, λείπει ένα ηλεκτρόνιο και το οποίο αναζητούν όπου μπορούν και με κάθε κόστος, επιφέροντας σοβαρές βλάβες.

Εάν αυτές δεν αντιμετωπιστούν άμεσα, οι ελεύθερες ρίζες αναζητούν το ηλεκτρόνιο στον περιβάλλοντα χώρο των κυττάρων. Εάν όμως αυτή η διαδικασία της αναζήτησης δεν γίνει σωστά, μεταβαίνουν στον χώρο του γενετικού υλικού μας, προκαλώντας σοβαρές βλάβες και αλλοιώσεις.

Η πρόσφατη επανάσταση των γνώσεων και η επανάσταση των νέων τεχνικών στη μοριακή βιολογία, σε σχέση µε τις ελεύθερες ρίζες και τα επιθετικά είδη οξυγόνου, οδήγησαν σε µία ιατρική καινοτομική, πλέον, επανάσταση που ατενίζει με αισιοδοξία τη νέα εποχή στην υγεία, δίδοντας, πλέον, έμφαση στην προστασία και την προώθηση στην υγεία, μέσω της δυναμικής πρόληψης. Πράγματι, η ανακάλυψη του ρόλου των ελευθέρων ριζών στις χρόνιες εκφυλιστικές ασθένειες είναι εξίσου σηµαντική µε την ανακάλυψη του ρόλου των μικροοργανισμών στις µολυσµατικές ασθένειες.

Υψηλής δραστικότητας µόρια οξυγόνου (μονήρες οξυγόνο) και ρίζες οξυγόνου, όπως το ανιόν του υπεροξειδίου (Ο2¯·) και η ρίζα υδροξυλίου (ΟΗ ¯ ), δημιουργούνται από το µοριακό οξυγόνο µε διέγερση ή µε μονοσθενή αναγωγή αντίστοιχα. Οι ελεύθερες ρίζες είναι ιδιαίτερα δραστικές, διότι αυτά τα µόρια περιέχουν ασύζευκτα ηλεκτρόνια. Μπορούν έτσι εύκολα να οξειδώσουν και να βλάψουν ζωτικά βιολογικά µόρια, όπως λίπη, πρωτεΐνες και DNA. Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που είναι ενσωματωμένα στις κυτταρικές µεµβράνες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην οξείδωση, διαδικασία γνωστή ως υπεροξείδωση των λιπιδίων.

Οι ελεύθερες ρίζες αναπτύσσονται ενδογενώς στον οργανισµό σε ένα σύνολο μεταβολικών διαδικασιών (π.χ. μεταβολισμός των κατεχολαµινών, κυτταρική αναπνοή) και αυξάνονται από εξωτερικούς παράγοντες. Άλλωστε, η εποχή µας χαρακτηρίζεται από πληθώρα επιβαρυντικών για την υγεία παραγόντων, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, το κάπνισμα, το άγχος της καθημερινότητας, η σωµατική κόπωση, η κακή διατροφή, τα χηµικά πρόσθετα των τροφών, η έκθεση στην έντονη ηλιακή ακτινοβολία καθώς και η χρήση φαρµάκων.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνουµε στην αυξημένη παραγωγή ελευθέρων ριζών και αυτό γιατί υπάρχει πληθώρα ασθενειών που αναπτύσσονται και εξελίσσονται ταχύτατα εξαιτίας της παρουσίας τους. Τέτοιες ασθένειες φαίνονται παρακάτω. Το οξειδωτικό στρες σχετίζεται άµεσα µε την παραγωγή ελευθέρων ριζών και µε τους φυσικούς αντιοξειδωτικούς μηχανισμούς. Όταν οι οξειδωτικοί μηχανισμοί υπερτερούν των αντίστοιχων αντιοξειδωτικών του οργανισµού, τότε τα επίπεδα των ελευθέρων ριζών υπερβαίνουν τα φυσιολογικά όρια και βρισκόμαστε μπροστά στο λεγόµενο οξειδωτικό στρες, φαινόμενο καταστρεπτικό για τους ιστούς.

Οι ασθένειες που σχετίζονται άμεσα με την αυξημένη συγκέντρωση ελευθέρων ριζών είναι, μεταξύ άλλων, οι κάτωθι:

Παχυσαρκία, ρευματοπάθειες, αρτηριοσκλήρυνση, αυτοάνοσα νοσήματα, χρόνια πολυαρθρίτιδα τοξικώσεις από μέταλλα, ελκώδης κολίτιδα, πρόωρη γήρανση, φλεγμονές, νόσος Parkinson, δερµατικές παθήσεις, νόσος Alzheimer, ισχαιμία, σκλήρυνση κατά πλάκας, καταρράκτης, παγκρεατίτιδα, καρκίνος κ.λπ..

Τα άτοµα που είναι παχύσαρκα έχουν υψηλά επίπεδα ελευθέρων ριζών, που αυξάνουν την πιθανότητα εκδήλωσης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Σε έρευνα στην Ιατρική Σχολή της Βοστόνης βρέθηκε ότι τα παχύσαρκα άτοµα εμφανίζουν υψηλότερα επίπεδα οξειδωτικού στρες, το οποίο καταδεικνύει σαφώς την επικινδυνότητα του υπερβολικού βάρους. Στην έρευνα αυτή διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ισχυρή συσχέτιση μεταξύ του ΔΜΣ και του οξειδωτικού στρες. Ισχυρή συσχέτιση βρέθηκε επίσης στα άτοµα που καπνίζουν και σε αυτά που έπασχαν από σακχαρώδη διαβήτη.

Σε περιπτώσεις που το οξειδωτικό στρες είναι αυξημένο και κατά συνέπεια είναι αυξημένη και η ποσότητα των ελευθέρων ριζών, ενεργοποιούνται οι φυσιολογικοί μηχανισμοί άµυνας του οργανισµού. Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που δρουν µε τέτοιο τρόπο, ώστε να δεσμεύουν και να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, µετατρέποντάς τις σε µη τοξικές, άρα και ακίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισµό. Τέτοιες ουσίες είναι οι βιταμίνες A, C και Ε, τα φλαβονοειδή, το σελήνιο, το Β-καροτένιο, ο ψευδάργυρος, τα διάφορα είδη λυκοπενίων που περιέχονται στην ώριµη ντοµάτα, καθώς και άλλες ουσίες που υπάρχουν στο κόκκινο σταφύλι, στα σταυρανθή, στο σκόρδο, στο χαμομήλι και σε άλλα τρόφιµα.

Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να ταξινομηθούν στις εξής δυναμικές κατηγορίες:

-Ενδογενή αντιοξειδωτικά συστήµατα π.χ. GSH γλουταθειόνη, καταλάση ή δισµουτάση του ανιόντος υπεροξειδίου (S.O.D.), αφυδρογονάση της 6-φωσφορικής γλυκόζης (G-6-PD).

-Άλλες ενδογενείς αντιοξειδωτικές ουσίες π.χ. αλβουµίνη, ουρικό οξύ, χολερυθρίνη.

-Αντιοξειδωτικές βιταμίνες (π.χ. βιταμίνες. Ε, C, καροτενοειδή).

-Άλλα αντιοξειδωτικά που προσλαμβάνονται µε τη διατροφή π.χ. συνένζυμο Q10, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, κυστείνη, σελήνιο, ψευδάργυρος, φλαβονοειδή.

Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών

Προστατεύουν τις κυτταρικές µεµβράνες, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου.

Δρουν καρδιοπροστατευτικά: Αυξάνουν την ανθεκτικότητα των αγγείων, περιορίζουν τους φλεγμονώδεις παράγοντες, αποτρέπουν την οξείδωση της LDL χοληστερίνης και συμβάλλουν στον έλεγχο των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης και της οµοκυστεϊνης. Ασκούν αντικαρκινική δράση: μπλοκάρουν ή εμποδίζουν την προσκόλληση επικίνδυνων ενζύµων στους ιστούς, αδρανοποιούν καρκινογόνες ουσίες που προκαλούν μεταλλάξεις σε υγιή κύτταρα κι επιβραδύνουν τους µηχανισµούς καρκινογένεσης. Βελτιώνουν τις πνευματικές ικανότητες και την ψυχική διάθεση, προστατεύοντας τους νευροδιαβιβαστές από την οξείδωση και βελτιώνοντας την εγκεφαλική µικροκυκλοφορία.

Διατηρούν το δέρµα ελαστικό και το προφυλάσσουν από την πρόωρη γήρανση, περιορίζοντας τη διάσπαση του κολλαγόνου. Προστατεύουν οστά και αρθρώσεις, περιορίζοντας οιδήματα, φλεγμονές και εκφυλιστικές αλλοιώσεις. Βελτιώνουν τη λειτουργική κατάσταση του αμφιβληστροειδούς χιτώνα των µατιών και ενισχύουν την όραση.

Δρουν αντιαλλεργικά σε µεγάλο φάσµα αλλεργιών.

Διαφυλάσσουν τα αποθέµατα άλλων απαραίτητων θρεπτικών ουσιών στον οργανισµό, αποτρέπουν την καταστροφή τους και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ενισχύουν τη δράση τους.

Πηγές Αντιοξειδωτικών

Υπάρχουν πολλά τρόφιµα που περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, τα κυριότερα εκ των οποίων φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

Οι Πηγές των Αντιοξειδωτικών ουσιών

Βιταμίνη Α
Αυγό, βούτυρο, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, συκώτι, ιχθυέλαια.

Βιταμίνη C
Φρούτα, κυρίως εσπεριδοειδή, (πορτοκάλια, µανταρίνια), φραγκοστάφυλα, φράουλες, ακτινίδια, κεράσια, µούρα, πεπόνι, ντοµάτα, λάχανο, πράσινη πιπεριά, πράσινα φυλλώδη λαχανικά (µαρούλι, σπανάκι), σταυρανθή (µπρόκολο, κουνουπίδι, λαχανάκια Βρυξελλών).

Β-καροτένιο
Φρούτα κυρίως εσπεριδοειδή, (πορτοκάλια, µανταρίνια), λαχανικά πράσινου, κίτρινου και πορτοκαλί χρώµατος, ντοµάτες, και επίσης (σε μικρότερες ποσότητες) βερίκοκα, γλυκοπατάτες, καρπούζι, κολοκύθα.

Βιταμίνη Ε
Φυτικά έλαια, (ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο, βαµβακέλαιο), και κυρίως ελαιόλαδο, δημητριακά ανεπεξέργαστα, σόγια, αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, λαχανικά σκούρα πράσινα, λαχανικά φυλλώδη, φύτρα σταριού, αυγά.

Σελήνιο
Κρέας, συκώτι, θαλασσινά, αβοκάντο, ελιές, ξηροί καρποί, δημητριακά, σπόροι, φρούτα και λαχανικά που φυτρώνουν στο έδαφος.

Ρεσβερατρόλη
Κόκκινο κρασί

Φλαβονοειδή
Αρακάς, βατόμουρα, εσπεριδοειδή, κόκκινο κρασί, κουµ κουάτ, κρεμμύδια, µέλι, µήλα, µπρόκολο, πικρή σοκολάτα, σόγια, σταφύλια, τσάι πράσινο και µαύρο, φασολάκια πράσινα και επίσης στους ανθούς λαχανικών και λουλουδιών και στα φύκια.

Ψευδάργυρος
Δηµητριακά, συκώτι, όσπρια, θαλασσινά, σπόροι σιταριού, µαγιά µπίρας, αυγά.

Ανθοκυανίνες
Γογγύλια, κάρδαµο, κεράσια, κουνουπίδι, κραµβολάχανο, λάχανο κατσαρό, µούρα, µπρόκολο, µύρτιλλα, σπαράγγια, σταφύλια, φράουλες.

Ελλαγικό οξύ
Βατόμουρα, κεράσια, σταφύλια, φράουλες.

Λυκοπένιο
Ντοµάτες (φρέσκες, λιαστές και επεξεργασμένα προϊόντα ντοµάτας) και επίσης (λιγότερο) γκρέιπφρουτ, καρπούζι και πιπεριές.

Φαινόλες
Ελαιόλαδο, ελιές, εσπεριδοειδή, κακάο, κρασί, λιναρόσπορος, µπρόκολο, σκόρδο, σοκολάτα πικρή, τσάι πράσινο.

Συνένζυμο Q10
Σαρδέλα, σκουµπρί, σόγια
Πυκνογενόλη - φρούτα ,λαχανικά, ξηρούς καρπούς, κακάο, τσάι, και κρασί.-

~**

Η άσκηση «σύμμαχος» των καρκινοπαθών

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Ντιτρόιτ, η άσκηση κατά τη διάρκεια και μετά τη φαρμακευτική αγωγή βελτιώνει την ποιότητα ζωής και μειώνει την κούραση σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν καρκίνο στο μαστό ή τον προστάτη.

Η επικεφαλής της έρευνας, Dr. Eleanor M. Walker, από δήλωσε ότι η χρήση της άσκησης σαν μέθοδος στη φροντίδα του καρκίνου έχει τη δυναμική της ωφέλειας των ασθενών σωματικά και ψυχικά, καθώς και αμβλύνει τις παρενέργειες της θεραπείας.

Η Walker δημιούργησε το πρόγραμμα ExCITE, που ενθάρρυνε 30 γυναίκες ασθενείς με καρκίνο στο μαστό και 20 ασθενείς με καρκίνο στον προστάτη να συνεργαστούν σε εξατομικευμένα προγράμματα γυμναστικής. Οι ερευνητές παρακολούθησαν τους ασθενείς, ηλικίας 35 έως 80 ετών, κατά τη διάρκεια της αγωγής τους και για ένα χρόνο μετά.

Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε καρδιολογικές εξετάσεις και εξετάσεις αντοχής όσον αφορά το μυοσκελετικό σύστημα. Μετρήθηκε το βάρος, η γενική κατάσταση της υγείας τους, καθώς και το είδος αγωγής για τον καρκίνο.

Όπως κατέληξε η ερευνήτρια, η άσκηση αποτελεί σημαντική εναλλακτική λύση σε ασθενείς που πολεμούν την κούραση και τη ναυτία και που σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν συμπληρώματα που μπορεί ενδεχομένως να παρεμβάλλονται με φάρμακα και χημειοθεραπεία που λαμβάνουν για την αντικαρκινική αγωγή.

Πηγή: iatronet.gr


~**

Δίαιτες για χορτοφάγους

Οι vegetarian δίαιτες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς δεδομένου ότι οι ανησυχίες για την υγεία αυξάνονται. Πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να μειώσουν ή να κόψουν εντελώς το κρέας υπέρ μιας πλήρους χορτοφαγικής δίαιτας.

Αν και η χορτοφαγία, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, εμφανίστηκε μόλις τον 19ο αιώνα, δεν είναι μια πρόσφατη τρέλα. Πολλές αρχαίες φιλοσοφίες όπως ο Ινδουισμός, η αρχαιοελληνική, αλλά και ο Χριστιανισμός έχουν επαινέσει τις αρετές της κι ενώ στο παρελθόν είχε εγκριθεί για φιλοσοφικούς ή θρησκευτικούς λόγους, σήμερα οφείλει τη δημοτικότητά της κυρίως σε γευστικούς και λόγους υγείας.
Υπάρχουν διάφοροι τύποι χορτοφαγικής διατροφής, ορισμένοι πιο περιοριστικοί από άλλους. Όλες οι κατηγορίες αποκλείουν το κρέας.

- Ωο-χορτοφάγος : τρώει αυγά
- Λακτο-ωο-φάγος : τρώει γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά
- Λακτο-φάγος : τρώει γαλακτοκομικά προϊόντα, όχι αυγά
- Ψαρο-φάγος : τρώει ψάρι και θαλασσινά
- Χορτοφάγος : τρώει τρόφιμα μόνο από φυτικές πηγές
- Κοτο-φάγος : τρώει πουλερικά, αλλά κανένα άλλο κρέας

Η πιο διαδεδομένη και ισορροπημένη διατροφή είναι αυτή της λακτοφαγίας, αφού περιλαμβάνει όλες τις βασικές διατροφικές ομάδες.

Μία χορτοφαγική διατροφή μπορεί να είναι μια πολύ υγιεινή επιλογή αρκεί τα τρόφιμα επιλέγονται σωστά. Η πρόσληψη χοληστερόλης και κορεσμένου λίπους είναι σαφώς λιγότερη, αλλά όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό, όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο, τα αμινοξέα, οι βιταμίνες, οι πρωτεΐνες μπορεί να βρίσκονται σε έλλειψη γι’ αυτό και θα είναι καλό να λαμβάνονται 2 με 3 συμπληρώματα διατροφής.

~** ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΕ 174 ΦΑΡΜΑΚΑ :


Όφελος 15,1 εκ. ευρώ ετησίως θα έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία από τη μείωση της τιμής 174 φαρμάκων, όπως προέκυψε από το νέο δελτίο φαρμάκων που εκδόθηκε την Παρασκευή και ισχύει από σήμερα...

Το συνολικό ύψος των μειώσεων των λιανικών τιμών των φαρμάκων σε ετήσια βάση, ανέρχεται στο ποσό των 528.843,15 ευρώ.

πηγη: http://troktiko.blogspot.com/ .-


~** καταχώρηση ημερολογίου


αγαπητό μου ημερολόγιο,

σε δύο ημέρες είναι η επέτειος της 17ης Νοέμβρη.
Θυμάσαι που πέρσι σου είχα γράψει οτι θα κατέβαινα στην πορεία ;
Τελικά δεν κατέβηκα γιατί φοβήθηκα, όμως δεν στο έγραψα γιατί ντράπηκα.

Φοβήθηκα πως θα με έπιαναν τα Κόκκινα, τα Πράσινα και τα Μπλέ μπουλούκια και θα με ρωτούσαν με πιό απ' όλα επιλέγω να συμπορευθώ ...
Φοβήθηκα τους μαύρους ίσκιους με τα κράνη και τις κουκούλες που τους αρέσει να μυρίζουν αίμα και τρόμο...

Όμως κατέβηκα στα Προπύλαια με δυό γεράνια στο χέρι κι ένα γαρύφαλλο τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο....για να τα αφήσω, να γονατίσω, να πω δυό λόγια από καρδιάς ψιθυριστά και να φύγω εν ειρήνη ...

Μα όπως περίμενα τη σειρά μου άρχισαν να με σπρώχνουν τηλεοπτικά συνεργεία και μαυροντυμένοι παρατρεχάμενοι για να περάσει ο κάθε λογής "Εθνοσωτήρας".

Όλοι τους με εκείνα τα μελαγχολικά μαύρα κουστούμια, τα μαύρα γυαλιά, το θολό βλέμμα, τις γεμάτες κοιλιές, τις άδειες καρδιές και τις καρμπόν γυάλινες δηλώσεις....
Πώς μπορούν και καταφέρνουν να ξεματώνουν τα λόγια από ζωή και συναίσθημα; Πώς καταφέρνουν οι λέξεις τους να μοιάζουν ξερές και στέρφες;

Τέλος πάντων, άρχισε να ανακατεύεται το στομάχι μου, κι έτσι τράπηκα σε φυγή... πήγα στα κάγκελα στο πλάϊ κι εκεί ακούμπησα τα λουλούδια.

Το απόγευμα με έπιασε το παράπονο, έκλεισα την τηλεόραση .....

....για ένα ολόκληρο απόγευμα ο εγκέφαλος όλης της οικογένειας σταμάτησε να αναπνέει την αποστειρωμένη χυδαία γελοιότητα του X-Factor, του Ζαμανφου, του Love Bites και του μοναχικού αγρότη......

εκείνο το απόγευμα το μυαλό κι η καρδιά μας μέθυσε με Θεοδωράκη, Λοΐζο, Ξυλούρη, Παπακωνσταντίνου κλπ

και το βράδυ τόλμησα να πω στη μικρή μου κόρη μια ιστορία, άσχετα αν την κατάλαβε ή όχι...

Μια ιστορία για έναν τρομαγμένο λαό που άφηνε για χρόνια τους γύπες και τους κόνδορες να του ξεσκίζουν τις σάρκες, να τον κακοποιούν και να του τάζουν ... να τον εμπαίζουν και να τον εξορίζουν σε ξερά νησιά για να τα ποτίσει αίμα και δάκρυ...
για ένα λαό που τον έχωναν σε υπόγεια βρωμερά για να τον κάνουν να ομολογήσει υποταγή......
κι εκείνος ο λαός είχε σκύψει το κεφάλι, είχε προσαρμοστεί και κάποιοι είχαν βολευτεί κι όλας.

Κι ήταν και κάποιοι λίγοι που πάλευαν, τραγουδούσαν, με όπλο τα λόγια και τη λογική....αρνήθηκαν να σκύψουν το κεφάλι και έφτυσαν τους πάντες στη μούρη επιδεικτικά .
Ύστερα λούστηκαν με τη φωτιά και το ατσάλι και γίνανε Φως για όλους...και το φως αυτό έσπασε τις αλυσίδες κι έδιωξε τα όρνια από τις σάρκες μας...

Ήταν λίγοι εκείνοι που σηκώσαν τις γροθιές και τ' ανάστημά τους ...μα μετά ξαναμετρήθηκαν και βγήκαν γύρω στα 10.000.000

και κάποιοι που κουλουριασμένοι και κρυμμένοι περίμεναν να σταματήσει ο σαματάς....πριν ακόμα στεγνώσει το αίμα στα κάγκελα... θρασύτατα ζητούσαν δάφνες ηρώων κι ανταλλάγματα για τις θυσίες τους...
τώρα φορούν ακριβά κουστούμια, ζουν σε βίλες και τους προστατεύουν με πολυβόλα...

Αγαπητό μου ημερολόγιο,
Φέτος δεν θα σου τάξω τίποτε, μοναχά θα κάτσω το απόγευμα με ένα ποτήρι τσικουδιά, από την Πατρίδα , στο μπαλκόνι....
να κάνω τη δικιά μου σπονδή για εκείνους που πάλεψαν με τις σκιές και συνέχισαν να ζουν στις σκιές δίχως να ζητούν ανταλλάγματα και χειροκροτήματα...
....
τί ειρωνία !
πάλεψαν με τις σκιές για περισσότερο φως.....και κοίτα μας τώρα....!

ψάχνουμε για λίγο από δαύτο σε αντανακλάσεις του πάνω σε βαλτόνερα.

Αχ, ρε κυρ Αντώνη πόσο όμορφα το είχες γράψει!

" Ζητείται Ελπίς "

~**ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ..............
Κανένα γνωστό είδος ελαφιών δεν πετά. Αλλά υπάρχουν περί τα 300.000 είδη ζώντων οργανισμών που δεν έχουν ταξινομηθεί και εφόσον είναι έντομα και μικρόβια, αυτό δεν αποκλείει οριστικά πως δεν υπάρχουν ιπτάμενα ελάφια τα οποία μόνο ο Αη Βασίλης έχει δει.
Υπάρχουν γύρω στα 2 δισεκατομμύρια παιδιά (άτομα κάτω των 18 ετών) στον κόσμο. Αλλά δεδομένου ότι ο Αη Βασίλης (προφανώς) δεν έχει σχέση με Μουσουλμάνους, Ινδουιστές, Εβραίους, Βουδιστές και τις λοιπές θρησκείες, αυτό ελαττώνει το φόρτο εργασίας στο 15% του συνόλου, δηλαδή στα 378 εκατομμύρια παιδιά σύμφωνα το το Γραφείο Παρακολούθησης του Πληθυσμού.
Με μέσο όρο 3,5 παιδιά ανά οικογένεια, έχουμε 91,8 εκατομμύρια σπίτια. Υποθέτουμε ότι στο καθένα υπάρχει τουλάχιστον ένα καλό παιδί.Ο Αη Βασίλης έχει 31 ώρες τα Χριστούγεννα για να δουλέψει, χάρη στις διαφορετικές ωριαίες ζώνες και την περιστροφή της γης, υποθέτοντας ότι ταξιδεύει από την ανατολή προς τη δύση (πράγμα που φαίνεται λογικό).
Έτσι έχουμε 822,6 επισκέψεις ανά δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε ένα χριστιανικό σπιτικό με καλά παιδιά, ο Αη Βασίλης έχει γύρω στο 1/1000 του δευτερολέπτου για να παρκάρει, να πηδήξει από το έλκηθρο, να μπει από την καμινάδα, να γεμίσει τις κάλτσες, να μοιράσει τα υπόλοιπα δώρα κάτω από το δένδρο, να φάει τα κεράσματα του, να ανέβει πάνω την καμινάδα, να μπει στο έλκηθρο του και να πάει στο επόμενο σπίτι.
Υποθέτοντας ότι αυτές οι 91,8 εκατομμύρια στάσεις είναι εξίσου μοιρασμένες στη γη (το οποίο ξέρουμε ότι είναι λάθος, αλλά για λόγους υπολογισμού θα το δεχτούμε), μιλάμε για περίπου 1,3 χιλιόμετρα ανά σπιτικό, ένα συνολικό ταξίδι 140 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, χωρίς να υπολογίζουμε τις στάσεις που οι περισσότεροι από μας πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον μια φορά στις 31 ώρες για φαγητό, νερό και για λοιπές φυσικές ανάγκες.
Αυτό σημαίνει ότι το έλκηθρο του Αη-Βασίλη κινείται με 1.040 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, 12.500 φορές την ταχύτητα του ήχου. Για λόγους σύγκρισης, το ταχύτερο όχημα που έφτιαξε ο άνθρωπος στη γή, το διαστημόπλοιο Οδυσσεύς, κινείται με 27,4 μίλια το δευτερόλεπτο - ένα συνηθισμένο ελάφι μπορεί να τρέξει με 25χιλιόμετρα την ώρα.
Το φορτίο του έλκηθρου προσθέτει ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο. Αν υποθέσουμε ότι κάθε παιδί δεν παίρνει τίποτα παραπάνω από ένα μέσου μεγέθους σετ Lego (500 γραμμάρια), το έλκηθρο μεταφέρει 189.000 τόνους, χωρίς να λογαριάζουμε τον Αη-Βασίλη, που περιγράφεται ως υπέρβαρος.
Στη Γη ένα συνηθισμένο ελάφι δεν μπορεί να σύρει παραπάνω απο 140 κιλά. Ακόμη και αν θεωρήσουμε ότι "το ιπτάμενο ελάφι" (βλέπε σημείο #1) θα μπορούσε να σύρει ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ το κανονικό ποσό, δεν μπορούν 8 ελάφια να κάνουν τη δουλειά ή ακόμη 9. Χρειαζόμαστε 135.000 ελάφια. Αυτό αυξάνει το φορτίο (χωρίς να υπολογίζουμε ακόμη το βάρος του έλκηθρου) στους 210.000 τόνους. Πάλι, για λόγους σύγκρισης αυτό είναι τέσσερις φορές το βάρος του Queen Elizabeth.210.000 τόνοι που ταξιδεύουν με 1040 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο δημιουργούν μια τεράστια αντίσταση αέρος - αυτή θα θέρμαινε τα ελάφια στο ίδιο βαθμό μ'ένα διαστημόπλοιο που εισέρχεται στην γήινη ατμόσφαιρα.
Από το πρώτο ζευγάρι των ελαφιών το καθένα θα απορροφούσε 14,3 τετράκις εκατομμύρια joule ενέργειας ανά δευτερόλεπτο. Εν συντομία, θα φλεγόταν άμεσα, προκαλώντας έκρηξη σ' αυτά που ήταν πίσω τους και θα δημιουργούσαν εκκωφαντικές εκρήξεις στο πέρασμα τους.
Όλη η ομάδα των ελαφιών θα εξαερωνόταν μέσα σε 4,26 εκατοστά του δευτερολέπτου. Ο Άγιος Βασίλης εν τω μεταξύ θα υφίστατο σε μια φυγόκεντρο δύναμη 17.500,06 φορές μεγαλύτερη της βαρύτητας.
Ένας Αη-Βασίλης 120 κιλών (που είναι σχετικά αδύνατος) θα κολλούσε στην πλάτη του έλκηθρου με μια δύναμη 1.959.016 κιλών......(!!!)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το παραπάνω κείμενο το ανακαλυψα σε μια απο τις περιπλανήσεις μου στο διαδύκτιο .
Για εμας βέβαια ο αγιος Βασίλης θα συνεχίζει να υπάρχει στις καρδιές μας και ΕΛΠΙΖΩ μέχρι τα βαθιά μας γεράματα κάθε τέτοιες μέρες , να συνεχίσουμε να κοιτάμε εξω απο τα παραθυρα μας μήπως και δούμε τον αγαπημένο γεροντα των παιδικών μας χρόνων.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
~**Ζωδια :Πεσιμο και ατακες χωρισμου
ΚΡΙΟΣ- Πέσιμο: « Ένα είναι σίγουρο για τον Κριό, άντρα ή γυναίκα. Δεν πάσχει από αυτοπεποίθηση.Ένα κριάρι θα σε σταμπάρει από την αρχή, πάντα χαίρεται να διακρίνει τους θαυμαστές του. Θα σε προσεγγίσει, με κάτι σαν αυτό.΄΄ Πρόσεξα ότι εδώ και πολλή ώρα με καρφώνεις έντονα. Δεν σ αδικώ. Σήμερα είμαι ένας κούκλος.»
Ατάκα χωρισμού: « Το ξέρω, θα σου είναι πολύ δύσκολο.Θα σου λείπω, θα υποφέρεις και ενδεχομένως θα πέσεις και στα ναρκωτικά.Δεν γίνεται όμως αλλιώς. Φεύγω. Τώρα μπορείς να αυτοκτονήσεις.»

ΤΑΥΡΟΣ- Πέσιμο: «Η ώρα θα κυλήσει αργά με έναν Ταύρο. Τις πρώτες 2 ώρες θα κοιτάζει. Μετά από κανένα 4ωρο θα κοιτάζει πιο έντονα. Πάνω στο 6ωρο θα έχει κλείσει το μαγαζί και θα έχεις πάει για ύπνο. Τελοσπάντων, όταν αποφασίσει να μιλήσει, τα λέει καλά.
Ατάκα χωρισμού: « Μήπως να το ξανακοιτούσαμε; Ίσως πρέπει να το ξανασκεφτούμε. Πάμε για κάνα καφέ να το ξανασυζητήσουμε;»

ΔΙΔΥΜΟΙ- Πέσιμο: «Το πιο επικοινωνιακό ζώδιου, όλου του ζωδιακού κύκλου. Το ότι θα έρθει να σου μιλήσει είναι σίγουρο. Απλά πριν θα κάνει μια στάση να χαιρετήσει κάτι φίλους από το στρατό, άλλη μια για μια ξαδέλφη που τυχαία συνάντησε στο δίπλα τραπέζι, άλλη μια για να πει ένα γεια στο μωρό στο bar και όταν τελικά έρθει θα πιάσει κουβέντα και με τις τρεις κολλητές σου.»
Ατάκα χωρισμού: « Έσπαγα το κεφάλι μου να θυμηθώ τι είχα ξεχάσει. Α! Ναι. Χωρίζουμε. Φεύγω, έχω προπόνηση.»

ΚΑΡΚΙΝΟΣ- Πέσιμο: «Ο Καρκίνος δεν θάρθει. Τραβάει κόλλημα. Άμα θες πήγαινε εσύ.»
Ατάκα χωρισμού: « Θέλω να σου πω κάτι. Το σκέφτομαι εδώ και δύο χρόνια, αλλά δεν είμαι ακόμα σίγουρος. Νομίζω ότι θέλω να χωρίσουμε. Ποια είναι η γνώμη σου;»

ΛΕΩΝ- Πέσιμο: Το λιονταράκι - και δη το αρσενικό -, δεν αγχώνεται. Πιθανών, σε έχει ΄΄πάρει΄΄ ήδη. Και εσένα και τη φίλη σου.
Ατάκα χωρισμού: « Ακόμα εδώ είσαι εσύ; Δεν σε χώρισα πριν μια βδομάδα; Α! Δεν είσαι η Γωγώ; Sorry ρε συ, χωρίζουμε.»

ΠΑΡΘΕΝΟΣ- Πέσιμο: Κανένας άνθρωπος που ανήκει στο ζώδιο της παρθένου, δεν θα έρθει έτσι απλά να σου μιλήσει. Κατά πάσα πιθανότητα, κάπου σε έχει ξαναδεί και από τότε μέχρι και σήμερα, οργανώνει τη στρατηγική του για να σε ρίξει.
Ατάκα χωρισμού: « Χωρίζουμε. Πλύνε τα πιάτα πριν φύγεις. Και όπως φεύγεις, πέτα και τα σκουπίδια.»
ΖΥΓΟΣ- Πέσιμο: Ο Ζυγός, θα σε χαλαρώσει τόσο με την κουβέντα που στο τέλος δεν θα ξέρεις αν θες να τον πιάσεις γκόμενο ή να πας μαζί του για ψυχανάλυση.
Ατάκα χωρισμού: «Βασικά, έχω παράλληλο δεσμό εδώ και 1,5 χρόνο. Δεν θέλω όμως να σε πιέσω. Πάρε το χρόνο σου και σκέψου.»

ΣΚΟΡΠΙΟΣ- Πέσιμο:Ο Σκορπιός, αν είσαι με άλλο γκόμενο, θα τον κάνει κολλητό και στη συνέχεια θα ΄΄δηλητηριάζει΄΄ τη σχέση σιγά σιγά, μέχρι να τον παρακαλάς εσύ γονατιστή να σε δεχτεί. Ο πρώην γκόμενος, αγνοείται.
Ατάκα χωρισμού: «Μπορεί να χωρίσαμε, μπορεί να πηγαίνω με άλλες, εσύ όμως δεν θα πας με κανέναν. Ποτέ.»

ΤΟΞΟΤΗΣ- Πέσιμο: Ο Τοξότης θα μιλήσει. Θ μιλήσει πολύ. Θα σου τραγουδήσει, θα σε χορέψει, θα ανοίξει σαμπάνιες και κατά τις 3:00 το πρωί, θα φύγει-μόνος του-, να πάει να κοιμηθεί.
Ατάκα χωρισμού: «Έλα βρε, που να χωρίζουμε τώρα. Άστο. Αν ξαναβρεθούμε, κάποτε, το συζητάμε τότε.»

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ- Πέσιμο: Ο χρόνος είναι χρήμα. Να τι θα μπορούσε να πει, ένας αυθεντικός αιγόκερως: « Για να μην καθυστερούμε, έχω κλείσει ένα τραπέζι σε ένα εστιατόριο να φάμε. Μετά θα πιούμε ένα ποτό, μετά άλλο ένα στο σπίτι μου και μετά μας περιμένει η μάνα μου για να σε γνωρίσει.»
Ατάκα χωρισμού: «Έχω ήδη επικοινωνήσει με τον δικηγόρο μου και η αίτηση διαζυγίου είναι έτοιμη πάνω στο τραπέζι για να την υπογράψεις. Τι; Δεν είμαστε παντρεμένοι;»

ΥΔΡΟΧΟΟΣ- Πέσιμο: Να ένας γνήσιος καλλιτέχνης! Θα σου μιλήσει για μουσική, θα σου μιλήσει για τα αστέρια, για τα χρώματα του ουρανού, για τον εξπρεσιονισμό και αφού σε πρήξει για κάνα 2ωρο, θα την πέσει στη φίλη σου.
Ατάκα χωρισμού:Μήνυμα στον τηλεφωνητή: « Αγάπη μου, πάω για σαφάρι στην Αφρική. Θα γυρίσω σε κάνα 6μηνο, οπότε μάλλον χωρίζουμε.»

ΙΧΘΕΙΣ- Πέσιμο: Ένας ιχθύς, δεν θα στην πέσει έτσι απλά. Πρώτα θα σου στείλει λουλούδια από το γυφτάκι, μετά θα σου αφιερώσει το τραγούδι που παίζει και αφού θα είναι έτοιμος να σου απαγγείλει το ποίημα που μόλις έγραψε, εσύ ήδη θα τρέχεις να κρυφτείς από την ντροπή σου.»
Ατάκα χωρισμού: « Αντίο απόλυτη αγάπη. Αντίο μεγάλε έρωτα. Δεν έχω δάκρυα να κλάψω, δεν έχω λόγια να πω. Πάω για κάνα ποτό.»

~**
εγώ αυτό το λέω ζωή...

Κιτρινισμένα χαρτιά, άδειοι αναπτήρες, μαλακές χορδές, εύθραυστες μεμβράνες, αργοκίνητες σκιές, νυσταγμένα ξημερώματα,
σκουριασμένα αυτοκίνητα, αέρας, μαλλιά που μαστιγώνουν,
άδεια μπουκάλια, βρώμικα σεντόνια, λεπίδες από φως, θολοί καθρέφτες, σκονισμένη τηλεόραση,
ζεστό δέρμα, ιδρώτας, αλάτι στα χείλη, ρούχα πεταμένα στο πάτωμα,
κόκκινα φώτα, κι ύστερα κίτρινα και βαθιά περίεργα μπλε,
βελούδινες κλειστές κουρτίνες, χέρια στον αέρα, υπνωτισμένα μάτια, μεθυσμένες κιθάρες
και σπαρακτικές κραυγές,
και γύρω στην ατμόσφαιρα
μουσική,
μόνο μουσική
Αν υπάρχει κάτι που λέω ζωή και θέλω να ζήσω είναι αυτό ακριβώς.-

~** ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ
Μόνο εσύ στο σύμπαν

Ξέρεις ότι οι άνθρωποι είναι παράξενοι
αγαπούν και μετά μισούν
αλλάζουν γνώμη σε ένα λεπτό
λένε την αλήθεια και μετά ψεύδονται
χωρίς σοβαρότητα
για το τίποτα

Ξέρεις ότι οι άνθρωποι είναι τρελλοί
και αρκετά αχόρταγοι
σε αυτό τον σκοτεινό(ζοφερό) κόσμο
όταν η μόδα αλλάζει
και οι άνθρωποι αλλάζουν
συνεχώς , ενοχλητικά πολύ

Αλλά εσύ , εσύ είσαι διαφορετικός
απ΄όλους
μόνο εσύ σε ολόκληρο το σύμπαν
είσαι ένα σταθερό σημείο
γύρω μου
είσαι σαν ένα διαμάντι
που λάμπει στο μέσο της
καρδιάς μου

Εσύ, εσύ που είσαι διαφορετικός
από ολόκληρο τον κόσμο
μόνο εσύ μέσα στο σύμπαν
πές μου ότι θα είσαι ειλικρινής
για πάντα
και ότι θα με αγαπάς
αληθινά
όλο και πιο πολύ , όλο και πιό πολύ
όλο και πιό πολύ !!!

~**Ο Xrhstos σας προσκάλεσε στην εκδήλωση "Απομηχανής Θεός band - free mp3" αύριο.

Ο/Η Xrhstos λέει, ΟΙ ΑΠΟΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΔΟΣΑΝΕ ΝΑ ΜΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΟΥ.... ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΜΑΣ!

Εκδήλωση: Απομηχανής Θεός band - free mp3
'Ωρα Έναρξης: Αύριο, 03 Ιουνίου στις 12:00 π.μ.
Ώρα Λήξης: Αύριο, 03 Ιουνίου στις 3:00 π.μ.
Τοποθεσία: DIADIKTIO

Για περισσότερες πληροφορίες και απαντητική επιστολή (RSVP), ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?event.php&eid=130777820272288&mid=2708df0G3dd6e022G150e212G7&n_m=snstam%40gmail.com

Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook

~**Ο Vagelis υπέδειξε ότι σας αρέσει η σελίδα Ξενώνας "Κτήμα Σαμανλή" στον Κισσό Πηλίου.

Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να επιβεβαιώσετε αυτή την πρόσκληση, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?pages%2FKissos-Greece%2FXenonas-Ktema-Samanle-ston-Kisso-Peliou%2F125705650785648&mid=2707d91G3dd6e022G150d7acG4c&n_m=snstam%40gmail.com

Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook

~**Ο/Η Nikolakis Lezas έστειλε μήνυμα στα μέλη του ORIENTAL...tsiftetelia LEZASSSSSSSSS.

Nikolakis LezasJune 2, 2010 at 5:37pm
Θέμα: mh rwtas ...live prova me ntrums thodoris,,
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1483899175782&ref=mf

paraskeui 4-6 sas perimenoume olous sto magazine live agion anargyron 33 ,,,!!!
~**Η Evi σας προσκαλεί στην εκδήλωση "Γυναίκα και Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας" την Σάββατο, 5 Ιουνίου στις 1:00 π.μ.

Η Evi λέει, Διαβάστε το άρθρο μου «Γυναίκα και Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας. Μία συμβολή των γυναικών στην αειφόρο ανάπτυξη» στο blog
http://www.facebook.com/l/7f25e;cpjournalist.wordpress.com/2010/06/02/%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BD.

Εκδήλωση: Γυναίκα και Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας
'Ωρα Έναρξης: Σάββατο, 5 Ιουνίου στις 1:00 π.μ.
Ώρα Λήξης: Σάββατο, 12 Ιουνίου στις 11:30 μ.μ.
Τοποθεσία: Γυναίκα και Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας

Για περισσότερες πληροφορίες και απαντητική επιστολή (RSVP), ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?event.php&eid=112513812127009&mid=2706136G3dd6e022G150c695G7&n_m=snstam%40gmail.com

Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook

~**Ο/Η Theodoros Siandis έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ GALLERY ART COLLECTION ews 30-08-2010.

Theodoros SiandisJune 2, 2010 at 11:47am
Θέμα: GALLERY ART COLLECTION dekeleias 44 nea filadelfeia 2102587402
agaphth files kai filoi logw ths krhshs kai se symfonia me tous kalhtexnes zwgrafous olla ta erga tha dothou me 50% ths ajias tous kai me korniza italias dektes kai kartes trapezwn me atokes dosis ews 36 episkeythte thn ekthesh mhn thn xasete tha ekplaghte me ths times olla ta erga exoun epanw times na to phte kai se ollous tous filousas sas eyxarhstw .-

~**2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ BLOGGERS


Αγαπητοί φίλοι bloggers

Μετά την επιτυχημένη πρώτη συνάντηση Ελλήνων bloggers, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι, η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Ιουνίου και ώρα 20:30μμ, στην αίθουσα του φιλολογικού Συλλόγου ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, Καρύτση 8, στο κέντρο των Αθηνών.



Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, είναι πλέον ολοφάνερο ότι οι ασυμβίβαστοι bloggers, εκείνοι που δρουν πέρα από οποιοδήποτε κομματικό ή προσωπικό συμφέρον, αποτελούν υπολογίσιμη δύναμη που πρέπει να ενεργοποιηθεί.

Στην συνάντηση αυτή, κατόπιν γνωριμίας με τους νέους bloggers, θα θέσουμε τις βάσεις μιας κοινής ιδεολογικής πλατφόρμας, που θα συνάδει με τις απόψεις όλων μας και θα καθορίσει τις δράσεις που θα ακολουθήσουμε.

Στη συνέχεια θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του διαδικτυακού δακτυλιδιού (webring), δηλ. ενός ευρετηρίου ιστοχώρων που μοιράζονται κοινή θεματολογία και μπορούν να συμμετάσχουν τόσο απλοί χρήστες όσο και bloggers. Eπίσης, θα συζητηθούν, τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα του webring σε σχέση με την διαδικτυακή πύλη (portal) και θα ακολουθήσουν ερωτήματα, απορίες και προτάσεις. Το webring ή το portal θα αποτελεί τον χώρο επικοινωνίας αλλά και θα φιλοξενεί τις δράσεις του πατριωτικού κινήματος των bloggers.

Τέλος θα συζητήσουμε τα σημαντικότερα θέματα της επικαιρότητας και θα προτείνουμε δράσεις που θα ακολουθήσουν.

Παρακαλούμε τους φίλους bloggers που επιθυμούν να συμμετάσχουν, να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή για να τους αποστείλουμε περαιτέρω πληροφορίες για την συνάντηση.

Θα χαρούμε να σας δούμε όλους από κοντά, με δικές σας ιδέες και προτάσεις.


Με εκτίμηση
Στέφανος, Μάριος, Γιάννης
http://akommatistoi.blogspot.com/

~**Ο/Η Νιους 24 Τζι Αρ έστειλε μήνυμα στα μέλη του http://www.facebook.com/l/7f25e;Miss24.gr Το πρώτο blog μόνο... για Γυναίκες.

Νιους 24 Τζι ΑρJune 2, 2010 at 3:22pm
Θέμα: ΤΕΣΤ...Μονο για γυναικες
ΣΕ ΑΦΟΡΑ ΑΜΕΣΑ........

ΚΑΝΕ το ΤΕΣΤκαι διεδωσέ το....

http://www.facebook.com/l/7f25e;halkida.tv/lady.php

~**Ο/Η 'Skorpideas Fotis έστειλε μήνυμα στα μέλη του Ola ta xarisa se esena...kai antapodwses me psema!!!

'Skorpideas FotisMay 31, 2010 at 6:50pm
Θέμα: Kapsouriko kalokairino tragoudaki.....
http://www.facebook.com/l/3401a;www.youtube.com/watch?v=JySBAFyw2RU .-

~**Η Rafflezia σας έχει προσκαλέσει στη σημερινή εκδήλωση "Συγκέντρωσεις σήμερα ενάντια στην δολοφονική επίθεση στον στόλο του FGM".

Εκδήλωση: Συγκέντρωσεις σήμερα ενάντια στην δολοφονική επίθεση στον στόλο του FGM
'Ωρα Έναρξης: Σήμερα, 31 Μαΐου στις 6:00 μ.μ.
Ώρα Λήξης: Αύριο, 01 Ιουνίου στις 1:00 π.μ.
Τοποθεσία: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Γιάννενα, Πάτρα, Ηράκλειο, Αγιος Νικόλαος, Ρέθυμνο, Χανιά, Ιεράπετρα, Σητεία, Μυτιλήνη, Λάρισα, Ξάνθη, Κέρκυρα, Χίος

Για περισσότερες πληροφορίες και απαντητική επιστολή (RSVP), ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?event.php&eid=121573034547859&mid=26dc993G3dd6e022G14f873fG7&n_m=snstam%40gmail.com

Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook

~**Greenpeace Greece προς Εμένα
προβολή λεπτομερειών 31 Μαϊ (Πριν από2 ημέρες)


Οι εικόνες δεν εμφανίζονται.
Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη gpgreece@mailing.greenpeace.org

If you are unable to see the message below, click here to view.

Newsletter
Νέος Οδηγός για τα Μεταλλαγμένα
Από το 1997, η Greenpeace δίνει ένα σκληρό και πολύπλευρο αγώνα ενάντια στις πολυεθνικές των μεταλλαγμένων και τις πολιτικές αποφάσεις που τα προωθούν.
>>Κατεβάστε τον Νέο Οδηγό Καταναλωτών
>>Τι είναι τα Μεταλλαγμένα

Μία γλυκιά νίκη!
Χάρη στη δική σας προσπάθεια, 2 μόλις μήνες μετά την αποκάλυψη της Greenpeace ότι η Nestlé χρησιμοποιεί φοινικέλαιο από φυτείες σε κατεστραμμένες εκτάσεις τροπικών δασών στην Ινδονησία, η ελβετική εταιρία ανακοίνωσε ότι σταματάει να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους προϊόντα!
>> δείτε περισσότερα

Στα λόγια πράσινη ανάπτυξη, στην πράξη πράσινο φως στη ρύπανση!
Με δύο μέτρα και δύο σταθμά χαράζει την ενεργειακή πολιτική της η κυβέρνηση. Από τη μια γραφειοκρατία και καθυστερήσεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και από την άλλη διαδικασίες εξπρές για ρυπογόνες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.
>>δείτε περισσότερα

Κυβερνητική αδιαφορία για τις θάλασσες που αδειάζουν!
Η Ελλάδα παραβιάζει τη σημαντικότερη ευρωπαϊκή νομοθεσία! Εάν η κ. Μπατζελή δεν προχωρήσει σήμερα στις απαραίτητες πρωτοβουλίες, θα έχει αφήσει τις ελληνικές θάλασσες στο έλεος της καταστροφικής και ανεξέλεγκτης αλιευτικής δραστηριότητας.
>> δείτε περισσότερα

Δείτε ζωντανά τη διαρροή στον κόλπο του Μεξικού !
Οι επιπτώσεις της μεγαλύτερης οικολογικής καταστροφής, αυξάνονται ταχύτατα καθώς καθημερινά διαρρέουν περίπου 9.500.000 λίτρα αργού πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού.
>> δείτε ζωντανά!


Η Ομάδα Άμεσου Διαλόγου και οι εθελοντές σας περιμένουν!
Η Ομάδα Άμεσου Διαλόγου και οι εθελοντές της Greenpeace βρίσκονται κάθε μέρα, από τις 10.00 μέχρι τις 15.30, σε κεντρικές πλατείες για να σε ενημερώσουν για το νέο Οδηγό Καταναλωτών, αλλά και με ποιους τρόπους μπορείς να βοηθήσεις κι εσύ το περιβάλλον!
>> δείτε περισσότερα
>>έλα μαζί μας!>>εγγραφή στο newsletter>>προώθησε το email στο facebook
>>προώθησε το μήνυμα

~**[capitalistsforever] IMAGINE THERE ARE NO BORDERS!
ΕισερχόμεναX


Απάντηση Dave W προς capitalistsfor.
προβολή λεπτομερειών 31 Μαϊ (Πριν από2 ημέρες)


Οι εικόνες δεν εμφανίζονται.
Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη davidwin@tds.net



>"toparb" wrote:
>
> Basil Venitis points out that most people do not understand the
> function of borders. A border is not properly a barrier for the
> purpose of keeping foreigners out; it is properly a boundary
> designating the area in which the government must protect rights.

Great! I will use this point often.

> Rights-respecting foreigners who want to cross that boundary in
> order to enjoy the relative freedom and abundant opportunity in a
> country have a moral right to do so.

According to what moral code? If a group of people own jointly, a piece of property, do others have a moral right to cross that property boundary? Seems to me one must buy in first, according to the existing owners. This is true in the case of corporations, condos, etc.

> Likewise, citizens who want to associate with foreigners in
> rights-respecting ways, whether through friendship, romance,
> recreation, or commerce, have a moral right to do so.

Associating with is not the same as stepping foot on the land of others, or inviting others to step on land not owned by the inviter.

> And citizens who do not want to associate with foreigners have a
> moral right not to associate with them. But no one, including the
> government, has a moral right to prevent anyone from acting on
> his judgment.

Of course it does. Ones actions, according to one's judgement, can easily involve rights violations. One's right to act is contingent upon not violating the rights of others.

I think this post is attempting to erect a straw man. It is not free association with foreigners that is in question, but the use of public property by foreigners.

> Venitis asserts that no one owns a country.

Only the owners of a county have any right to preside over it. The public ownership of the land within the borders of a country is what gives the moral right to establish the rules of usage of that land. It is our ballpark, we will decide who we let step foot upon it, and are therefore subjected to the rules.

> Individuals and corporations own specific tracts of land, homes,
> businesses, automobiles, and the like; and the owners of this
> property can rightfully prohibit others from entering or using
> it. But a country is not owned by anyone.

Depends upon how one defines things. Seems to me, a country "of by and for the people" is indeed owned by "the people".

Collectivism, in the sense of moral or legal philosophy based upon groups and specifically not individuals, is immoral to any consistent Capitalist, but that does not indict collective ownerships. Public land is collectively owned by the people of that country -- that's how I define things.

> There are two kinds of property: private property and public
> property. Whereas private property is owned by individuals and
> corporations, public property, which is allegedly owned by
> everyone in general, is actually owned by no one in particular.

According to what standard or definition? If public land is owned by no one, by what right do any of us have in policing it?

The idea of property rights originates back with the idea of a social contract. The contract being something along the line, I'll respect your rights as agreed upon, IF your respect same in my case. Its a mutual deal, contingent upon mutual agreement. Our laws have authority, by the consent of the governed, because the area over which such governance exists, IS OURS.

We can hypothesize different traditions, where mankind invented law (moral and legal) which applied not by geographical area, but on an individual basis, among those who freely choose to join a given governing body. This is what we would expect in an Anarcho-Capitalist society. It might be like membership in a religious group, where membership involves certain rules, the payment of dues perhaps, and geography other than the home of the members is irrelevant. that ain't what we got however.

> Open immigration does not mean that anyone may enter the country
> at any location or in any manner he chooses; it is not unchecked
> or unmonitored immigration. Open immigration means that anyone is
> free to enter and reside in a country, providing that he enters
> at a designated checkpoint and passes an objective screening
> process, the purpose of which is to keep out criminals,
> terrorists, Islamists, Turcowolves, enemies of the country, and
> people with certain kinds of contagious diseases. Such a policy
> is not only politically right; it is morally right.

Pretty selective criteria you have there. We have the right to keep some outside our borders, based upon some criteria, but not others. Where does the right to exercise such criteria come from? What would make it morally incorrect to make that criteria the current immigration laws?

> The overriding impact of immigrants is to strengthen and enrich
> culture, increase the total output of the economy, and raise the
> standard of living of citizens. Immigrants are advantageous for
> several reasons. Since they are willing to take a chance in a new
> land, they are self-selected on the basis on motivation, risk
> taking, work ethic, and other attributes beneficial to a nation.

Practical advantages are fine, but such do not make for good law, or good morality.

> They tend to come during their prime working years, and they
> contribute to the workforce and make huge net contributions to
> old-age entitlement programs. Immigrants tend to fill niches
> in the labor market where demand is highest relative to supply,
> complementing rather than directly competing with native workers.

So we should want immigration, and should exercise some criteria. Is your whole argument about the details, about what you think of as legitimate criteria and what you say is not?

SNIP

> Venitis asserts there are no enemy countries, but only enemy
> governments. Most probably, your own government is your worst
> enemy! Most governments are cocoons of kleptocrats! All humans
> are a single race, Homo Sapiens, with exactly the same genes.
> There were also other human races, but they disappeared 30,000
> years ago. Kleptocrats try to separate humanity into countries
> and nations, in order to loot their territories in a systematic
> way!

You are letting humanity of the hook, looking to blame those who have risen in political power as if it were not there to be had, as if the citizens themselves were not culpable. They are, Democracy is nasty, and Constitutions are in the end, paper obstacles. An ignorant mob is just that, whatever defines their membership, and it does no good to blame the current leaders.

> But I've got you, and you've got me. We are all brothers and
> sisters, and we all have to fight vatmonger kleptocrats together.
> I came to this world to sing my song, and you came to this world
> to sing your song. We should not let kleptocrats stop us.
> We need venitism now! If not now, when?

"Who is we", as the great lady said many times. It is the great majority of people that form a government, half duped perhaps, engulfed in "group think", and naive. It is such people that turn power over to abusive power hungry leaders, and it seems to me to be inevitable.

In these times of incredible socialistic and fascistic inroads, Atlas Shrugged is selling huge numbers, but what percentage of the people have read it? 10% maybe? How many Libertarian voters remain today. To paraphrase Harry Browne, This government is exactly what it is supposed to be, given the circumstances.

SNIP

Dave W.

Reply to sender Reply to group Reply via web post Start a New Topic
Messages in this topic (2)
Recent Activity: New Members 86
Visit Your Group

~**Ο/Η Poyraz Develi έστειλε μήνυμα στα μέλη του TÜRK DÜNYASI OTAGI.

Poyraz DeveliMay 31, 2010 at 4:23pm
Θέμα: Allah israilin belasını versin!!!
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000963837036#!/album.php?aid=187076&id=149588846512&ref=mf

herkesi israil mallarını boykot etmeye çağırıyoruz... dualarınızı müslüman kardeşlerimizden eksik etmeyinn:

~**Ο Nikolakis σας προσκαλεί στην εκδήλωση "LIVE VASILAKIS XRISAFIS---NIKOLAKIS LEZAS---THODWRIS" την Παρασκευή, 4 Ιουνίου στις 1:00 π.μ.

Ο/Η Nikolakis λέει, me ananeomeno programma kai osrxistra,,,,sas perimenoume olous na to kapsoume to magazine live.

Εκδήλωση: LIVE VASILAKIS XRISAFIS---NIKOLAKIS LEZAS---THODWRIS
'Ωρα Έναρξης: Παρασκευή, 4 Ιουνίου στις 1:00 π.μ.
Ώρα Λήξης: Παρασκευή, 4 Ιουνίου στις 6:00 μ.μ.
Τοποθεσία: AG,ANARGIRON 33 AG,ANARGIROI

Για περισσότερες πληροφορίες και απαντητική επιστολή (RSVP), ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?event.php&eid=125937647434256&mid=26dad5eG3dd6e022G14f7624G7&n_m=snstam%40gmail.com

Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook

~**Ο/Η Southernrock.gr Srgr έστειλε μήνυμα στα μέλη του Radio Music Rock.

Southernrock.gr SrgrMay 31, 2010 at 12:11pm
Θέμα: Αακούστε δυο τραγούδια απο το Νεο άλμπουμ του βετεράνο
http://www.facebook.com/l/3401a;southernrock.gr/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=2635&Itemid=73 .-

~**Ο Τρίτη σας προσκαλεί στην εκδήλωση "ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ "ΤΡΙΤΗ ΕΠΟΧΗ" ΣΤΟΝ ΗΧΟ FM 94,2 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ"" την Τετάρτη, 2 Ιουνίου στις 3:00 μ.μ.

Εκδήλωση: ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ "ΤΡΙΤΗ ΕΠΟΧΗ" ΣΤΟΝ ΗΧΟ FM 94,2 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ"
'Ωρα Έναρξης: Τετάρτη, 2 Ιουνίου στις 3:00 μ.μ.
Ώρα Λήξης: Τετάρτη, 2 Ιουνίου στις 6:00 μ.μ.
Τοποθεσία: ΗΧΟΣ FM 94,2 (http://www.facebook.com/l/3401a;www.hxosfm.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες και απαντητική επιστολή (RSVP), ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?event.php&eid=116966701677684&mid=26da29aG3dd6e022G14f7022G7&n_m=snstam%40gmail.com

Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook

~**Ο/Η Zisis Spyrou έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ♫ ♫.

Zisis SpyrouMay 31, 2010 at 12:40pm
Θέμα: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ»
Τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαίου, στις 4:50, ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, επιβαίνοντας σε ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκαν ενάντια στα σκάφη του Στόλου της Ελευθερίας, κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών.

Το αποτέλεσμα της πειρατικής αυτής επίθεσης, που έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 80 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ και της Γάζας, ήταν απροσδιόριστος αριθμός νεκρών και περισσότεροι από 30 τραυματίες, κυρίως στο τουρκικό σκάφος Mavi- Marmara.

Καταγγέλλουμε το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ για μια ακόμη πράξη διεθνούς πειρατείας ενάντια σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα.

Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλεια ελλήνων πολιτών που επέβαιναν σε σκάφη που έφεραν την ελληνική σημαία, αλλά συνεχίζει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ, την ίδια στιγμή που αυτό καταλαμβάνει ελληνικό έδαφος και κακοποιεί έλληνες πολίτες. Ελληνες επιβαίνοντες, μέλη της ελληνικής αποστολής και εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για την Γάζα» καλούσαν στο Υπουργείο Εξωτερικών και έβρισκαν τα τηλέφωνα κλειστά.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση:

να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας

να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ

να σταματήσει τις ελληνοισραηλινές ασκήσεις, να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη.
Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 7μμ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία.
Για περισσότερες πληροφορίες

6976127545

6947937777

~**Ο/Η Νιους 24 Τζι Αρ έστειλε μήνυμα στα μέλη του Υπογραψτε για να σωθούν οι 2 κοπέλες από την αγχόνη .

Νιους 24 Τζι ΑρMay 31, 2010 at 11:08am
Θέμα: To VIDEO με τη ΓΥΜΝΗ ΛΕΝΑ
τη Γερμανιδα που κερδισε τη EUROVISION

Ε...δεν ειναι και τόσο ντροπαλή τελικα....

ΔΕΙΤΕ το http://www.facebook.com/l/3401a;news24.gr

~**Ο/Η Marita Ritzi A έστειλε μήνυμα στα μέλη του MARITA RITZI-Μαρίτα Ρίτζι (ΗΘΟΠΟΙΟΣ).

Marita Ritzi AMay 31, 2010 at 11:06am
Θέμα: Καλημέρα,
Εύχομαι να έχεις μια όμορφη εβδομάδα. Να περνάς καλά,γιατί η ζωή είναι τόσο μικρή και οι χαρές λιγοστές.Ζήσε κάθε στιγμή σαν να ήταν η τελευταία. Αφησε τον εαυτό σου ελεύθερο κ δώσε κ δέξου αγάπη. Χάρισε το χαμόγελό σου....και η ζωή θα σε ανταμείψει.
Να είσαι ο εαυτός σου.!!!

* ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ*

Φιλιά πολλά με την αγάπη μου
Μαρίτα Ρίτζι

~**Ο Robert σας έχει προσκαλέσει στη σημερινή εκδήλωση "πορεια στην ισραηλινη πρεσβεια".

Εκδήλωση: πορεια στην ισραηλινη πρεσβεια
'Ωρα Έναρξης: Σήμερα, 31 Μαΐου στις 7:00 μ.μ.
Ώρα Λήξης: Σήμερα, 31 Μαΐου στις 9:00 μ.μ.
Τοποθεσία: Ισραηλινη πρεσβεια

Για περισσότερες πληροφορίες και απαντητική επιστολή (RSVP), ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?event.php&eid=127374270615576&mid=26d6408G3dd6e022G14f57c4G7&n_m=snstam%40gmail.com

Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook

~**[globaltaxrevolt] KANGAROO TOKENISM
ΕισερχόμεναX

Απάντηση godofallonline προς globaltaxrevolt
προβολή λεπτομερειών 31 Μαϊ (Πριν από2 ημέρες)


Οι εικόνες δεν εμφανίζονται.
Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη godofallonline@yahoo.com

Kleptocrats depend on elaborate mythologies to keep the people complacent in the face of constant attacks on their liberty, their property, and their lives. Kings used to proclaim that they ruled with divine approval, so disobedience to them was actually disobedience to God. That worked to keep most of the citizenry in line for a very long time. As religion started losing its hold over people, kleptocrats came up with many ideas. The most ridiculous idea was that the state was like a big, sheltering family where everyone had to cooperate for the common good, as directed by kleptocrats.

The Dirty Dozen most corrupt kleptocrats on Earth were Costas Caramanlis of Greece, Costas Simitis of Greece, Suharto of Indonesia, Ferdinand Marcos of Philippines, Mobutu Sese Seko of Zaire, Sani Abacha of Nigeria, Slobodan Milosevic of Serbia, Jean-Claude Duvalier of Haiti, Alberto Fujimori of Peru, Pavlo Lazarenko of Ukraine, Arnoldo Aleman of Nicaragua, and Joseph Estrada of Philippines.

Venitis notes that adding insult to injury, the 200 Graecokleptocrats who robbed 200 billion euros since dictatorship in 1974 established kangaroo courts in the Greek parliament to investigate themselves for various scandals! There are 300 Graecokleptocrats in the Greek parliament. This means two out of three judges are the culprits themselves! These are the people who got two billion euro kickbacks from Siemens the last ten years, churned 80 billion euros of pension funds of poor Greek workers, gave huge valuable land to monasteries in exchange for kickbacks, got many billion euro kickbacks from military purchaces, traded antitrust panenalties for kickbacks, and myriad more scandals. Moreover, Graecokleptocrats will get several million euros in overtime payments for investigating themselves! No wonder, Greece is broke.

Out of 200 culprits, the Siemens Kangaroo Court of the Greek Parliament has found only two culprits: Anastasios Mantelis and Theodore Tsoukatos of Pasok. Out of two billion euros in Siemens kickbacks, it has found only two million euros in kickbacks! If this is not tokenism, what is it?

The Siemens Kangaroo Court called for the freezing of a Greek bank account belonging to Mantelis, a former transport minister under the previous Pasok government who earlier this week admitted to accepting payments from the Greek branch of German electronics giant Siemens.

Greeks are fed up with all politicians. A range of government policies since the end of dictatorship in 1974 have made them feel powerless and betrayed by a centralized kleptocracy that claims to know what is good for them better than they do themselves. The welfare Graecokleptocracy has created not a feeling of security but a culture of dependency on crumbs and sinecures and a loss of responsibility. The all-powerful 300 Graecokleptocrats are willing to say anything to fool Greeks and do anything to get kickbacks.

The Siemens Kangaroo Court is to probe all the assets of the former minister, who on Thursday was banned from leaving the country and charged with seeking to legalize revenues from criminal activity after it emerged that some of the cash he received from Siemens Hellas between 1998 and 2000 had been spent on his son's education at Columbia University.

Basil Venitis, twitter.com/Venitis, points out that for 35 years since dictatorship, Pasokleptocrats and Neodemokleptocrats who took turns in running Greece, the most corrupt country on Earth, borrowed as if there were no tomorrow, and they received 200 billion euros in kickbacks from Siemens, JPMorgan, Goldman Sachs, MAN, Daimler, Deutsche Bahn, Ferrostaal, Krauss-Maffei Wegmann, antitrust, military purchases, monasteries, and many more. Through mismanagement, robbery, kickbacks, and nepotism, they drove the cradle of democracy to the brink of bankruptcy with a public debt of 350 billion euros.

A cross-party financial committee is seeking access to all the declaration of income statements made by Mantelis during his political career. Supreme Court prosecutor Stelios Grozos has also frozen a Greek bank account in the name of Giorgos Tsougranis, Mantelis's best man. It is thought that undetermined sums were transferred into this account from another account opened at a Swiss bank by Tsougranis under the code name Rocco.

Michael Christoforakos, the former president of Siemens Hellas, set a videocamera in his Siemens office, producing DVDs starring 200 Graecokleptocrats, kept at two public notaries. Christoforakos has the tiptop Greek politicians on DVD kowtowing to him for more kickbacks in exchange for lucrative overpriced contracts! The DVDs prove that Premier Costas Simitis, 10 ministers, and 80 MPs of Pasok, Premier Costas Caramanlis, 8 ministers, and 75 MPs of Nea Democratia, and 20 journalists shared two billion euros of kickbacks. Christoforakos, who now lives in Munich, identified John Bartholomew of Nea Democratia and Costas Geitonas of Pasok as the coordinators of kickbacks. Siemens set aside 10% of the revenue it received from state contracts to pay off Nea Democratia and Pasok as part of a bribery system that ran from 1975 to 2007.

Earlier this week, Mantelis testified that 200,000 German marks (around 100,000 euros) were deposited into Tsougranis's Swiss account in November 1998 by Siemens Hellas. Documents related to the case suggest that cash deposited into the Swiss account had come from a slush fund used to pay off politicians and public officials to secure public contracts. Tsougranis is expected to be charged as an accomplice to money laundering over the next few days.

The main opposition New Democratia called for Simitis, who was premier when Mantelis was transport minister, to be summoned by the investigative committee. On Thursday, Simitis expressed sadness and outrage at Mantelis's statement. Government spokesman Giorgos Petalotis asserts that targeting specific individuals in order to create an impression can sometimes hinder the search to uncover the truth.

The huge Greek debt is not due to spending, but robbing! It's not fair for poor Greeks to pay this debt, but for Graecokleptocrats to return the loot, mission impossible. That's why Greeks revolt against 300 Graecokleptocrats with bombs, molotovs, guns, strikes, and riots! Many revolutionary groups try to overthrow Graecokleptocrats and hang them in front of the Greek Parliament! Most Greeks pray now for a coup!

No Graecokleptocrat has ever gone to jail! Venitis asserts that impunity of the 300 Graecokleptocrats is the most freakish justice in the world! The most infamous house on Earth is the Greek Parliament, aka the Grand Brothel on Syntagma Square, which houses 300 wild prostitutes, minotaurs that suck the blood of Greeks! It's a long way from the 300 Spartans of Leonidas to the 300 Graecokleptocrats of the Grand Brothel! Allons enfants de la Grece!

Greeks now demand the legal confiscation of all assets belonging to Graecokleptocrats, in order to ensure the repayment of the debt which Graecokleptocrats have admittedly caused, by inventing parliamentary immunity. All present and past MPs since 1975 should be examined for all unlawful and criminal actions taken against the assets of the Greek State, including those which have expired under the statute of limitations, in order for justice, truth, and transparency to be reinstated in Greece. Let it be.

Charlemagne's efforts to resurrect the Roman Empire have been succeeded over a millennium later by the multipronged armadas of Eurokleptocrats steadily enslaving Europe. Venitis muses from Charlemagne to charlatan! Barroso is not Charlemagne, but charlatan! He cannot stop Graecokleptocracy. Barroso's smile has become thin and helpless. From time to time, he loses his habitual fixed smile, and a gray veil seems to descend over his tanned face. He has frequent nightmares of Graecokleptocrats robbing the Fourth Reich Cohesion Fund, the retirement funds of poor Greek workers, and the Greek Treasury.

These are tough times for Fourth Reich. And Barroso walking into the European Parliament(EP), aka Eldorado of Prostitutes, is a particularly difficult experience. Barroso has turned into a tragicomic figure, who cannot control Greece, the most corrupt country on Earth. Hardly anyone thinks highly of Barroso anymore, a fiasco who cannot rein in Graecokleptocrats, who get million-euro-kickbacks every single day and raid the nest eggs of all Greeks. Venitis points out all Europeans are now criticizing Barroso for being very soft on Graecokleptocrats. Fourth Reich is holding on to Barroso for reasons of convenience, and because the search for an alternative could lead to a greater spread of the cancer of socialism.
Reply to sender Reply to group Reply via web post Start a New Topic
Messages in this topic (1)
Recent Activity: New Members 76
Visit Your Group

~**[capitalistsforever] EU SHOULD THROW THE TERRORIST TURKISH TROOPS OUT OF CYPRUS NOW
ΕισερχόμεναX

Απάντηση toparb προς capitalistsfor.
προβολή λεπτομερειών 31 Μαϊ (Πριν από2 ημέρες)


Οι εικόνες δεν εμφανίζονται.
Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη toparb@yahoo.com

The primary purpose of public diplomacy is to explain, promote, and defend principles to audiences abroad. This objective goes well beyond the public affairs function of presenting and explaining specific policies of various Administrations. Policies and Administrations change; principles do not, so long as a country remains true to itself. By all accounts, Americans have been absent from the battlefield of ideas. They blankout when Venitis asks them why they have not expelled terrorist Turkey from NATO. How can they sit next to terrorist Turks who committed the Cypriot genocide? How did Henry Kissinger finance the Turkish invasion of Cyprus?

Public diplomacy has a particularly vital mission during war, when the peoples of other countries, whether adversaries or allies, need to know why we fight. What are the ideas so dear to us that we would rather kill and die than live without them? And what antithetical ideas do our enemies embrace, about which they feel the same way? After all, it is a conflict of ideas that is behind the shooting wars, and it is that conflict which must be won to achieve any lasting success.

The main reasons for failure stem from intellectual confusion regarding what it is we are defending and against whom we are defending it. Venitis asserts the greatest confusion of all is the inclusion of genocidal Turkey in NATO. Terrorist Turkey has committed the Armenian genocide, the Pontian genocide, the Greek genocide, and the Cypriot genocide.

Greece's alternate foreign minister Dimitris Droutsas calls on Turkish prime minister Recep Tayyip Erdogan to fully withdraw the Turkish occupation troops from Cyprus and to return the occupied sector of Famagusta to its legal inhabitants, the Cypriots.

Basil Venitis notes that since terrorist Turkey declared Casus Belli against Fourth Reich(EU) and Turcoterrorists continue to abuse the Fourthreichian islands near the Turkish border and traffic drugs and illegal immigrants to Greece, Fourth Reich reinforced its border management agency, Frontex, enhancing its operational capacity to support Greece against Turcoterrorism. Member States now put more equipment and more personnel at Frontex's disposal in the Aegean Sea of Greece. Frontex now coleads border patrol operations with Greece.

Droutsas urges Ankara to abandon its double policy of verbal assurances of volition for a Cyprus solution while at the same time promoting partitionistic policies. Droutsas explains that such moves as troop withdrawal, not semi-measures but a clear-cut decision for full withdrawal, and the return of Famagusta to its rightful inhabitants are actions that Erdogan can make, thus proving he is a leader who is truly changing the face of his country.

Basil Venitis, twitter.com/Venitis, points out NATO includes Turkey, the #1 terrorist nation, that indulges in genocides, such as the Armenian genocide, the Greek genocide, the Pontian genocide, and the Cypriot genocide, and pogroms such as the Istanbul pogrom, a state-sponsored and state-orchestrated pogrom that compelled Greeks to leave Istanbul, in violation to the Treaty of Lausanne. NATO should either expel terrorist Turkey or disband.

Droutsas points out Greece's support of Turkey's EU course is neither random support nor provides a blank check. He also warns that those who endorse a special partnership with Turkey instead of full EU membership are undermining the reform effort in Turkey, and stresses that if partitionist policies were advanced distancing a Cyprus solution, there would be no relationship with Turkey to discuss.

Venitis points out that no one has been upfront with terrorist Turkey that its accession to Fourth Reich would weaken the bloc as an union of shared values, it would make Fourth Reich even less efficient, it would dilute Fourth Reich and transform it into a weird confederation. Instead, despite Turcoterrorism, it is business as usual when it comes to the accession negotiations. Soon, it will no longer be possible to say No without triggering bitter disappointment.

On the calls for an international conference on the Cyprus issue, Droutsas explains the Greek position that such a conference would be meaningful provided the negotiation process has progressed sufficiently, with respect to convergence of views by the two sides, to enable substantive progress in the international aspects of the Cyprus problem. Further, an inviolable condition for an international conference is the participation of the Cyprus Republic in such a conference which, Droutsas asserts, cannot and should not substitute for the necessary Cyprus solution coming from Cyprus itself and a European solution.

When the conditions are ripe, an international conference on the international aspects of the Cyprus issue would be useful, Droutsas notes, adding that Greece was in full agreement and coordination with the Cyprus government on that issue. Greece remains at the side of Cyprus and the Cypriot people with actions, and not only in words.

Erdogan was imprisoned in 1998 after famously reading in public a poem, much beloved of militant Muslims, containing the following passage: The mosques are our barracks, the domes our helmets, the minarets our bayonets and the faithful our soldiers.

Since coming to power, Erdogan has greatly improved his country's relations with Syria and picked a loud quarrel with Israeli President Shimon Peres, disrupting what had been a rather close alliance between the Jewish state and Turkey. He has also been developing a new friendship with the Iranian regime next door, just as the rigged re-election of President Ahmadinejad has disgusted all who had hoped for freedom in that Islamic Republic.

But most fascinating of all, and all but unnoticed in the West, is Turkey's internal shift — the extraordinary series of events known as the Ergenekon Affair. The word refers to a valley lost deep in the Altai Mountains, supposedly the origin of the Turkish nation, who were miraculously led out by a gray she-wolf. The story was for many years a favorite of secular nationalists seeking to replace Islam with a patriotic founding myth. But now it is supposed to be the unifying name of a conspiracy of military officers, judges, journalists, professors, and reactionary political organizations.

The existence of this shadowy secularist spider's web has been the excuse for repeated waves of arrests, many of them at 4:30 in the morning, of prominent opponents of the Islamization of Turkey. Much of this activity was presumably a response to an attempt by the Constitutional Court to outlaw the AK party. This was the secular state's answer to the AK's efforts to overturn a ban on women wearing headscarves on state premises.

This seemingly trivial change is immensely important in a country where outward signs of Muslim fervor were banned by Mustafa Kemal before World War II in his attempt to turn Turkey into a modern nation, with a legal system based on Switzerland's rather than on Sharia and with emancipated women. Now, after years of Muslim subjection, the newly militant Islamic movement sees its chance to re-establish power.

Gray Wolves is the terrorist arm of the Turkish government. They are named after Asena, a female wolf in mythology associated with Turkic ethnic origins. The organization carried out many thousands of murders, especially in Cyprus. Gray Wolves have been responsible for numerous political assassinations and disappearances of human rights activists, and have ties with the Turkish mafia. Gray Wolf Mehmet Ali Agca attempted to kill Pope John Paul II in 1981.

Reply to sender Reply to group Reply via web post Start a New Topic
Messages in this topic (1)
Recent Activity: New Members 75
Visit Your Group

~**RE: Οι Ανθρώποι του Ship to Gaza σε κινδυνο... οι Ισραηλινοι Επιτέθηκαν με πραγματικά πυρά.
ΕισερχόμεναX

Απάντηση Robert Kristian Alm προς (B)Κεντρικα, (Γ)ΠΑΣΟΚ
προβολή λεπτομερειών 31 Μαϊ (Πριν από2 ημέρες)


καταλήφθηκε απο το Ισραηλινό Ναυτικό και το Ελέυθερη Μεσόγειος.



From: paladinheart83@hotmail.com
To: info@tvxs.gr; pasok@pasok.gr
Subject: Οι Ανθρώποι του Ship to Gaza σε κινδυνο... οι Ισραηλινοι Επιτέθηκαν με πραγματικά πυρά.
Date: Mon, 31 May 2010 02:28:49 +0000

Στις 04:50 είχαμε τελευταία επικοινωνια με τα πλοία. Επίθεση με πραγματικά πυρά εναντίων των επιβατικών πλοίων με ελικόπτερα και φουσκωτά. καταλήφθηκαν όλα τα πλοία εκτός από το υπό ελληνική σημαία "Ελέυθερη Μεσόγειος", το οποίο αρνείται να υπακούσει στίς εντολές του Ισραηλινού Ναυτικού, περιμένοντας οδηγίες απο την Ελληνική Κυβέρνηση, αφού πλέει σε διεθνή ύδατα.


http://www.shiptogaza.gr/

http://digitalship.shiptogaza.gr/



Hotmail: Αξιόπιστο email με ισχυρή προστασία ενάντια στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία. Εγγραφείτε τώρα.


Hotmail: Ισχυρό, δωρεάν email με ασφάλεια από τη Microsoft. Αποκτήστε το τώρα.-

~**Ανακοινωθέν 1. της επιτροπής ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ
ΕισερχόμεναX

Απάντηση Robert Kristian Alm προς (B)Κεντρικα, (Γ)ΠΑΣΟΚ
προβολή λεπτομερειών 31 Μαϊ (Πριν από2 ημέρες)
Οι εικόνες δεν εμφανίζονται.
Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη paladinheart83@hotmail.com

Στις 04:50 είχαμε επικοινωνία με το ελληνικό πλοίο ¨ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ μέσω δορυφορικού τηλεφώνου. Οι Έλληνες επικεφαλής μας είπαν ότι έγινε επίθεση με πραγματικά πυρά εναντίον των δύο επιβατικών πλοίων, του ελληνικού Σφενδόνη και του τουρκικού Mavi Marmara με ελικόπτερα και φουσκωτά. Τα δύο πλοία καταλήφθηκαν. Το "ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ", αρνείται να υπακούσει στις εντολές του Ισραηλινού Ναυτικού και συνεχίζει τον πλου του για τη Γάζα. Η επίθεση έγινε σε διεθνή ύδατα στα 80 μίλια από την ακτή εκτός ζώνης αυξημένης ευθύνης. Οι επιβαίνοντες του πλοίου "ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ", ζητούν από το Υπουργείο Εξωτερικών και τον θάλαμο επιχειρήσεων ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΉΣΟΥΝ ΜΑΖΊ ΤΟΥς ΣΤΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΌ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 00881631847511 και περιμένουν οδηγίες από την Ελληνική Κυβέρνηση. Επισημαίνουν ότι πλέουν σε διεθνή ύδατα και παραβιάζεται κατάφωρα το Διεθνές δίκαιο.


Στις 05.30 επικοινωνήσαμε με το πλοίο ¨ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ μέσω δορυφορικού τηλεφώνου. Μας είπαν ότι στα πλοία που κατελήφθησαν υπάρχουν Έλληνες υπήκοοι που έχουν συλληφθεί και κακοποιηθεί. Ο Τάκης Πολίτης ανέφερε ότι ισραηλινές τορπιλάκατοι πλεύρισαν το ελληνικό φορτηγό και στις 05.54 ανέβηκαν ισραηλινοί κομμάντος στο καράβι. Οι τελευταίες λέξεις πριν διακοπεί η σύνδεση ήταν «ανεβαίνουν στο πλοίο με γάτζους, είμαστε υπό σύλληψη».


Σύμφωνα με μετάδοση του τουρκικού κρατικού τηλεοπτικού καναλιού TRT υπάρχουν δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες. Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera στην αραβόφωνη εκπομπή του μετέδωσε ότι υπάρχει έλληνας σοβαρά τραυματίας ο οποίος αρνείται να δεχτεί περίθαλψη από τις ισραηλινές αρχές και ζητάει να μεταφερθεί στην Ελλάδα. Νεότερο ανακοινωθές θα σας αποστείλουμε σε λίγο.


Σας επισυνάπτουμε κατάλογο των επιβατών στα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας»

~**
Ο/Η Elias σας έστειλε ένα μήνυμα.
Elias BeRЯtos
Elias BeRЯtos01 June 2010 at 10:23
(χωρίς θέμα)
ok blash mou mhn se noiazzei
- egw edw 8a eimai apla aaama mporeseis enhmerwse me me ena thlefwno.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου