ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

 Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας 

Στο αγιάζι της Ενημέρωσης 

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020  .- 

 ~ Η  απιστία κάνει μεγάλη ζημιά .- Ο κόσμος έχασε το νόημα της ζωής και πρέπει στα σίγουρα να το βρει .-                                                                                                                                              

~ Το  κακό ξαπλώθηκε παντού , Είναι μαυρίλα ,….                                                                              




 ~**   Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας – Γιορτή σήμερα 21 Οκτωβρίου 

~* Τη μνήμη του Οσίου Ιλαρίωνος του Μέγα τιμά σήμερα, 21 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας. Ο Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας γεννήθηκε το 333 μ.Χ., στα χρόνια του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η κωμόπολη στην οποία ανατράφηκε ονομαζόταν Θαβαθά, πέντε μίλια μακριά από τη Γάζα. Οι γονείς του ήταν πλούσιοι ειδωλολάτρες. Στην επιθυμία τους να σπουδάσουν όσο γίνεται καλύτερα το γιο τους, έστειλαν αυτόν στην Αλεξάνδρεια. Εκεί, ο Ιλαρίων γνώρισε τη χριστιανική πίστη, την αγάπησε και βαπτίσθηκε χριστιανός. Έγινε μιμητής του Μέγα Αντωνίου και έμεινε αρκετό καιρό κοντά του. Όταν πέθαναν οι γονείς του, γύρισε στην πατρίδα του, διαμοίρασε στους φτωχούς όλη του την κληρονομιά και πήγε στην έρημο. Εκεί κάποτε συνάντησε ληστές, με τους οποίους είχε τον έξης διδακτικό διάλογο: «Εάν σε συναντούσαν κλέφτες, τον ρώτησαν, τί θα έκανες;» Εκείνος απάντησε: «Τί έχει να φοβηθεί ο γυμνός;». Έπειτα του είπαν: «Αλλά αν σε σκότωναν;». Ο Ιλαρίων απάντησε: «Τόσο το καλύτερο. ο σωματικός θάνατος κλείνει τη νύκτα της παρούσας ζωής και εισάγει στην ανατολή της μέλλουσας ζωής». Οι απαντήσεις του Ιλαρίωνα είχαν σαν αποτέλεσμα τη μετάνοια των ληστών. Ο Ιλαρίων, έλαβε από το Θεό και το χάρισμα να κάνει θαύματα. Αφού περιόδευσε σε πολλούς τόπους και χώρες, παρέδωσε στο Θεό την ψυχή του, ογδόντα χρονών. Ο Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας έζησε τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωής του στην Επισκοπή της Πάφου. Το λείψανο του Οσίου δεν έμεινε για καιρό στην Κύπρο. Οι χριστιανοί της Παλαιστίνης, σαν έμαθαν τον θάνατο του οσίου, έστειλαν εδώ τον μαθητή του Ησύχιο, ο οποίος με τρόπο ανέσκαψε τον τάφο. Χωρίς να τον αντιληφθεί κανένας πήρε τα ιερά λείψανα και τα μετέφερε στην Παλαιστίνη. Εκεί οι χριστιανοί τα εναπέθεσαν με ξεχωριστές τιμές στη Μονή του Μαϊουμά. Εορτολόγιο: Ευκράτης, Εύκρατος, Ευκρατάς, Ευκρατία, Ευκρατούλα. Ούρσουλα, Ορσαλία. Σωκράτης, Σωκρατίνα, Σωκρατία. Χριστόδουλος. Απολυτίκιο: Ήχος α’. Της ερήμου πολίτης. Εγκρατείας τη αίγλη λαμπρυνθείς την διάνοιαν, ήστραψας θαυμάτων ακτίνας Ιλαρίων Πατήρ ημών, και γεγονός φωστήρ περιφανής, και στύλος ευσέβειας θεαυγής, καταυγάζων τη ενθέω σου βιοτή, τους πίστει προσιόντας σοι. Δόξα τω δεδωκότι σοι ισχύν, δόξα τω σε στεφανώσαντι, δόξα τω ενεργούντι διά σου, πάσιν ιάματα.  https://youtu.be/OwR3upZ8Kzm  .- 

~**  Οι Άγιοι μιλάνε για αυτά που είδαν

~* Καθένας μας μπορεί να κρίνει για τον Θεό κατά το μέτρο της χάριτος του Αγίου Πνεύματος που γνώρισε. Γιατί πώς είναι δυνατό να σκεφτόμαστε και να κρίνουμε για πράγματα που δεν είδαμε η δεν ακούσαμε και δεν ξέρουμε; Οι άγιοι λένε πως είδαν τον Θεό. Αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που λένε ότι δεν υπάρχει Θεός. Είναι φανερό πως μιλούν έτσι γιατί δεν Τον γνώρισαν αυτό όμως δεν σημαίνει καθόλου πως ο Θεός δεν υπάρχει. Οι άγιοι μιλούν για πράγματα που πραγματικά είδαν και γνωρίζουν. Δεν λένε, για παράδειγμα, πως είδαν ένα άλογο μήκους ενός χιλιομέτρου ή ένα πλοίο δέκα χιλιομέτρων, που δεν υπάρχουν. Κι εγώ νομίζω, πως, αν δεν υπήρχε Θεός, δεν θα μιλούσαν καν γι’ Αυτόν στη γη. Οι άνθρωποι όμως θέλουν να ζουν σύμφωνα με το δικό τους θέλημα και γι’ αυτό λένε πως δεν υπάρχει Θεός, βεβαιώνοντας έτσι μάλλον πως υπάρχει. 

~**   Άγιος Δημήτριος του Ροστώφ: Τότε δεν θα κουραστείς

~*  Γιατί η αδιάλειπτη προσευχή οδηγεί στην ταπείνωση; Διότι, αν κοιτάξεις στα βάθη της ψυχής σου, θα δεις ότι κανένα καλό δεν έχεις και ότι τίποτε δεν μπορείς να κατορθώσεις χωρίς τη βοήθεια και τη χάρη του Θεού. Και τότε δεν θα κουραστείς να Τον ικετεύεις να σ’ ελεήσει και να σε σώσει. Και ταπεινώνεσαι βαθιά, τρέμοντας μήπως χάσεις τη βοήθεια και τη χάρη του Θεού. Κι έτσι με ταπείνωση προσεύχεσαι και με την προσευχή ταπεινώνεσαι και προοδεύεις πνευματικά.

***   28η Οκτωβρίου 1940: Το “ΟΧΙ” του Μεταξά και ο εφιάλτης του Πολέμου

~   Ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας. Η Επέτειος του «Όχι» θυμίζει την άρνηση των Ελλήνων στις ιταλικές αξιώσεις. Είναι η ημέρα της επίδοσης του ιταλικού τελεσιγράφου και της άρνησης του Ιωάννη Μεταξά, με αποτέλεσμα την «είσοδο» της χώρας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου.  Ο εφιάλτης του πολέμου άρχισε όταν τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου του 1940 ο Ιταλός Πρέσβης στην Αθήνα, Εμανουέλε Γκράτσι επέδωσε ιδιόχειρα στον Έλληνα δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, στην οικία του στην Κηφισιά, τελεσίγραφο. Απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο, προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία του Ελληνικού Βασιλείου, (λιμένες, αεροδρόμια κλπ), για τις ανάγκες ανεφοδιασμού και άλλων διευκολύνσεών του για τη μετέπειτα προώθησή του στην Αφρική. Η απάντηση ήταν «Όχι» κι έτσι ιταλικές στρατιωτικές δυνάμεις άρχισαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εισβολής στην Ελλάδα μέσω των Ελληνο-αλβανικών συνόρων. Η επέτειος του «Όχι» γιορτάστηκε για πρώτη φορά στα χρόνια της Κατοχής. Στο κεντρικό κτίριο και στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε ο πρώτος εορτασμός στις 28 Οκτωβρίου 1941.

Στη δεύτερη επέτειο (28/10/1942), ο εορτασμός έγινε στην Πλατεία Συντάγματος με πρωτοβουλία των οργανώσεων ΕΠΟΝ και ΠΕΑΝ. Εκδηλώσεις και διαδηλώσεις εκείνη την ημέρα έγιναν και σε άλλες πόλεις. Στον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις, ανέβαινε κάποιος σε μια καρέκλα, έβγαζε ένα σύντομο λόγο, και κατόπιν διαλύονταν, για να αποφύγουν επέμβαση των καραμπινιέρων. Επίσημα η επέτειος γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 28 Οκτωβρίου 1944 με παρέλαση ενώπιον του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου. 

Με τη βοήθεια της Παναγίας  Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε, το 1952, η γιορτή της Αγίας Σκέπης από την 1η Οκτωβρίου να μεταφερθεί στις 28 Οκτωβρίου, με το αιτιολογικό ότι η Παναγία βοήθησε τον Ελληνικό Στρατό στον πόλεμο της Αλβανίας.  Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα γίνεται στη Θεσσαλονίκη, η επίσημη εορτή με κάθε λαμπρότητα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων επισήμων, με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, η οποία συμπίπτει με τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης κατά τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο και τη μνήμη του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου. Στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις γίνονται μαθητικές παρελάσεις, με την ελληνική σημαία να δεσπόζει σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια. -  https://youtu.be/N1yqUKTRf7w  .- 

*** Γέροντας Άνθιμος ο Αγιορείτης στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: “Μετρημένες οι μέρες του Ερντογάν, θα τον σκοτώσουν οι ίδιοι οι Τούρκοι”

Του Δημήτρη Βούκια – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ     Ο Γέροντας Άνθιμος ο Αγιορείτης όπως θα διαπιστώσετε και εσείς δεν μασάει τα λόγια του. Το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ επικοινώνησε μαζί του για μια συζήτηση γύρω από τα Ελληνοτουρκικά και τις προκλήσεις του Ερντογάν, για την υπάρχουσα κατάσταση στο Άγιον Όρος, τον κορωνοϊό αλλά και για το πως μπορεί να βρει την σωτηρία ο άνθρωπος στην σημερινή εποχή με τόσα προβλήματα που τον ταλανίζουν ενώ κλείνοντας έκανε και μια αναφορά για την νεολαία μας. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα μας είπε ο Σεβαστός Γέροντας από το Καλύβι Εισόδων της Θεοτόκου στη σκήτη του Αγ. Παντελεήμονος, απέναντι ακριβώς από την ξακουστή καλύβα του Γέροντα Παϊσίου: -Γέροντα, πως βλέπετε τις εξελίξεις με την Τουρκία και την συνεχιζόμενη προκλητικότητα; Σύμφωνα  με τα αρχαία βιβλία που έχω διαβάσει, πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας δεν θα γίνει. Αυτά είναι προστριβές. Πόλεμος θα γίνει Ρωσίας και Τουρκίας και θα σαρωθεί όλη η Ευρώπη και πολύ κοντά μάλιστα. Όποιος ζητάει πολέμους, έρχεται το τέλος του. Ο Ερντογάν να ξέρεις έχει τον διάολο μέσα του και φθάνει το τέλος του, οι ίδιοι οι Τούρκοι θα τον σκοτώσουν. Να είναι ψύχραιμοι και θαρραλέοι οι Έλληνες. -Ποια είναι η άποψη σας για τον κορωνοϊό; Στην ιστορία της ανθρωπότητας έχουνε συμβεί τέτοια πολλά. Αναφέρομαι στις θλιβερές ασθένεις. Διαβάζουμε στην Αγία Γραφή ότι την εποχή του Δαυίδ υπήρξε μια ίωση και σε τρεις ημέρες πέθαναν 70.000. Στην Αίγυπτο επικράτησε και εκεί μια ασθένεια και πέθαναν τα μικρά παιδιά και τα ζώα. Και στην Αρχαία Ελλάδα εξαφανίστηκε ο μισός πληθυσμός. Τώρα αυτή η ασθένεια (σ.σ. κορωνοϊός), είναι γέννημα θρέμμα του φρέατος της αβύσσου. Είναι τιμωρία και δεν θα πολεμηθεί εύκολα. Αυτό μονάχα θα μας σώσει: Προφύλαξη, Μετάνοια και Προσευχή. Μην γίνεστε ριψοκίνδυνοι είπε ο Χριστός. Να φορούμε την μάσκα και να μην επιλέγουμε τον συνωστισμό. Το να είναι κάποιος ριψοκίνδυνος δεν είναι αρετή. – Γέροντα, πως είναι η σημερινή κατάσταση στο Άγιον Όρος; Κοίταξε να δεις, όταν βασιλεύει η αμαρτία έρχεται η οργή του Θεού. Το Άγιον Όρος είναι ένα βουνό, έχει ζητηθεί από την Παναγία όσοι μετανοήσουν να έρθουν και να δώσουν το καλό παράδειγμα στους ανθρώπους: την Αρετή, την Ειρήνη, την Ομόνοια. Όταν αυτά τα εγκαταλείπεις και γίνεσαι ληστρικός τότε τι περιμένεις; Η Αρετή νικάει πάντα. Η Αγία Γραφή είναι ο εμπνευσμένος λόγος του Θεού. “Ειρήνη υμίν”, είπε ο Χριστός. Ο παπάς στην Εκκλησία τι λέει: Εν ειρήνη του Κυρίου δεηθώμεν, εν ειρήνη προέλθωμεν πάντα εν ειρήνη. Ειρήνη είναι προκοπή και ελευθερία των ανθρώπων. Αλλά χρειάζεται και συμμόρφωση. Αγάπη στον Ιησού Χριστό. 

– Πως μπορεί να σωθεί η ψυχή μας, Γέροντα;  Όσο υπάρχει Ήλιος και ανατέλλει για την ανθρωπότητα τότε υπάρχει έλεος μέχρι και την τελευταία ανάσα. Τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος τα δημιούργησε από μόνος του, λόγω της απληστίας του. Ο Χριστός τι είπε: “Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον”.  Ο άνθρωπος τι έκανε; Ο άνθρωπος θέλει την πλεονεξία. Ο άνθρωπος σώζεται μόνο δια της μετανοίας. Συμμόρφωση βίου και θα μπεί σε Αρετή. 

– Για τους νέους τι πιστεύετε;  Οι νέοι δυστυχώς δεν έχουν καλό παράδειγμα. Ούτε από τους γονείς τους, ούτε από τους δασκάλους, ούτε από τους διοικούντες, από τίποτα. Το τι θα αρπάξουνε και το τι θα φάνε τους ενδιαφέρει μονάχα. Η νεολαία μας δεν είναι κακή απλά δεν έχει παράδειγμα καλό. Ο ένας παντρεύεται με μια γυναίκα κάνουν δύο παιδιά και την παρατάει, πηγαίνει σε άλλη γυναίκα και πάλι τα ίδια. Μα αυτό είναι κομφούζιο. Δεν μπορούμε να έχουμε μια σωστή κοινωνία με αυτού του είδους την τακτική “Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησον με τον αμαρτωλόν” αυτό να λέει όλος ο κόσμος και το “Υπεραγία Θεοτόκε βοήθειν ημίν”. Να σεβόμαστε τους Αγίους να θυμόμαστε τα παραδειγματά τους, να αγαπούμε τον Ιησού Χριστό που σταυρώθηκε για την σωτηρία του κόσμου. Πέραν του Ιησού Χριστού δεν υπάρχει καμία σωτηρία. 

 ***  Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία απαιτεί η Ελλάδα με επιστολές

Προ των ευθυνών τους θέτει τους ευρωπαίους εταίρους η Ελλάδα. Με επιστολές του στους ομολόγους του Γερμανίας, Ισπανίας και Ιταλίας ζητεί να μπει στοπ στην πώληση όπλων. Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία απαιτεί η Ελλάδα! Η Ελλάδα συνεχίζει τον «βομβαρδισμό» των εταίρων μας με επιστολές όσον αφορά στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας. Την ώρα που το Oruc Reis συνεχίζει τον προκλητικό του πλου στο Αιγαίο και ανοικτά του Καστελόριζου, η Αθήνα ζητεί ειδικά από την Γερμανία, να ανασταλεί η εξαγωγή όπλων. Όπλων δηλαδή υποβρυχίων, φρεγατών, αεροσκαφών και η αναβάθμιση τεθωρακισμένων προς την Τουρκία. Ο λόγος δηλαδή για εμπάργκο. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έστειλε επιστολές προς στους ομολόγους του της Γερμανίας Χάικο Μάας, της Ισπανίας Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια και της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάϊο.  Σε αυτές επισημαίνει τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες, όπως υπογραμμίζει, αποσκοπούν στη δημιουργία τετελεσμένων με στρατιωτικά μέσα. Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός Εξωτερικών υπενθυμίζει την σχετική παρέμβαση του Πρωθυπουργού στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Θύμισε την υποχρέωση των Κρατών Μελών της ΕΕ, όπως αυτή προκύπτει από Κοινή Θέση της, να αναστείλουν τις εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού προς τρίτες χώρες, οι οποίες χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό αυτό για επιθετικές ενέργειες ή την περιφερειακή αποσταθεροποίηση, όπως ακριβώς πράττει η Τουρκία. Ειδικά στην επιστολή του προς τον Γερμανό ομόλογό του, ο Έλληνας Υπουργός ζητάει να μην δοθούν οι άδειες για την εξαγωγή συγκεκριμένου στρατιωτικού υλικού προς την Τουρκία. Η Γερμανία,η Ισπανία,η Μάλτα ,η Ιταλία μπλόκαραν την πρόταση για εμπάργκο προϊόντων κρατώντας την φιλοτουρκική τους στάση. Φοβούμενες πως θα επηρεαστούν τα  οικονομικά  εμπορικά συμφέροντα και πως ο Ερντογάν θα προβεί σε αντίποινα απαντώντας με το λαθρομεταναστευτικό.  Οι χώρες οι οποίες ακούνε θετικά την πρόταση και είναι έτοιμες να αποδυναμώσουν τον Ερντογάν είναι η Γαλλία, Σλοβενία, Αυστρία. Η στάση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ  Η Ελληνική λύση είναι το μόνο κόμμα που από την αρχή εναντιωνόταν απέναντι στον Ερντογάν  και να επιβληθεί εμπάργκο όπλων. Με γραπτή επιστολή η Ελληνική λύση αναφέρει προς την ΕΕ την προκλητική δράση της Τουρκίας προς την Ελλάδα ,την Λιβύη ,την Αρμενία και Κύπρο.

***    Ρωσικό «ράπισμα» στην Τουρκία: Το Ρωσικό ΥΠΕΞ ανέβασε εικόνα με την βύθιση του Οθωμανικού στόλου – “Απελευθερώσαμε την Ελλάδα”…

Ρωσικό «ράπισμα» στην Τουρκία… Στέλνει σαφές μήνυμα στην Ελλάδα; Σε μία ανάρτηση με ιδιαίτερο νόημα προχώρησε το Ρωσικό ΥΠΕΞ… Πριν από λίγη ώρα, ανάρτησε εικόνα με… την βύθιση του οθωμανικού Στόλου στο Ναυαρίνο! 

Ρωσικό «ράπισμα» στην Τουρκία: Το Ρωσικό ΥΠΕΞ ανέβασε εικόνα με την βύθιση του Οθωμανικού στόλου - "Απελευθερώσαμε την Ελλάδα"...

Συγκεκριμένα: ”Πριν από 193 χρόνια, Ρωσία, Γαλλία και Μ. Βρετανία πολέμησαν εναντίον του τουρκο-αιγυπτιακού στόλου στον κόλπο του Ναυαρίνο. Η νίκη κατά των Οθωμανών, ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανεξαρτησία της Ελλάδας. Αφού η Οθωμανική Αυτοκρατορία αρνήθηκε να παραχωρήσει αυτονομία στην Ελλάδα, Ρωσία, Αγγλία και Γαλλία, υπό την ηγεσία του Βρετανού Αντιναύαρχου Έντουαρντ Κόντινγκτον πλησίασε τον κόλπο του Ναβαρίνο, όπου αγκυροβόλησε ο τουρκο-αιγυπτιακός στόλος. Ο τουρκο-αιγυπτιακός στόλος καταστράφηκε εντελώς. Είναι σημαντικό, ότι η ρωσική μοίρα εξαπέλυσε κύριο χτύπημα κατά του εχθρού και κατέστρεψε τα περισσότερα από τα πλοία του. Οι απώλειες του τουρκικού-αιγυπτιακού στόλου στη μάχη ξεπέρασαν τα 60 πλοία και σκοτώθηκαν περισσότερα από 7.000 άτομα. Οι σύμμαχοι δεν έχασαν ούτε ένα πλοίο.” https://twitter.com/mfa_russia/status/1318574573542146048 Η τοποθέτηση της Μόσχας κρίνεται βαρύνουσας σημασίας, καθώς πριν λίγες ημέρες έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα για τα 12 ν.μ.  Σε ανάρτηση της στο Twitter η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα σημειώνει: “Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 ‘ακρογωνιαίο λίθο’ του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών”. Και προσθέτει: “Η Σύμβαση προβλέπει ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια και ορίζει τις αρχές και τους τρόπους της οριοθέτησης ΑΟΖ. Αυτό αφορά και τη Μεσόγειο”. Τι οδήγησε σε αυτή την ξαφνική ευαισθητοποίηση για τα θέματα του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου από την Ρωσία; Αναντίρρητα, το ενδιαφέρον της Ρωσίας για την περιοχή είναι δεδομένο, μιας και το Αιγαίο αποτελεί την φυσική συνέχεια των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελλίων. Συνεπώς διακυβεύεται η πρόσβαση της Ρωσίας στις “θερμές θάλασσες”. 

Ρωσικό «ράπισμα» στην Τουρκία: Το Ρωσικό ΥΠΕΞ ανέβασε εικόνα με την βύθιση του Οθωμανικού στόλου - "Απελευθερώσαμε την Ελλάδα"...

Επιπλέον, η επικείμενη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα στα τέλη του μηνός αποτελεί μια καλή ευκαιρία για ανοίγματα της Μόσχας προς την ελληνική πλευρά και μάλιστα στο συγκεκριμένο ζήτημα – επί του οποίου, υπογραμμίζουν ρωσικές πηγές, οι θέσεις των συμμάχων της Αθήνας είναι λιγότερο σαφείς και κατηγορηματικές. 

Ρωσικό «ράπισμα» στην Τουρκία: Το Ρωσικό ΥΠΕΞ ανέβασε εικόνα με την βύθιση του Οθωμανικού στόλου - "Απελευθερώσαμε την Ελλάδα"...

με πληροφορίες από pentapostagma.gr

***  Ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης για την συνάντηση – πρόκληση του αμερικανού επιτετραμμένου με το φιλοτουρκικό DEB…

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Για την συνάντηση – πρόκληση του αμερικανού επιτετραμμένου με το φιλοτουρκικό DEB  Ο Αμερικανός επιτετραμμένος Ντέϊβιντ Μπέργκερ συναντήθηκε στη Θράκη με αντιπροσωπεία του φιλοτουρκικού κόμματος DEB και τον «Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων Πανεπιστημίων» της Μειονότητας! Φορείς που επιβουλεύονται την ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων της Θράκης. Η κυβέρνηση οφείλει να απαιτήσει εξηγήσεις τόσο από τον ίδιο όσο και από τον προϊστάμενο του.  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***  Άγρια επεισόδια στην Αλβανία: ”Τσάμηδες” επιχείρησαν να πλησιάσουν την ελληνική διπλωματική αποστολή…

Άγρια επεισόδια στην Αλβανία… Σε κλοιό ”Τσάμηδων” διαδηλωτών βρέθηκε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών με την άφιξή του στα Τίρανα και το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας. Δεκάδες μέλη του κόμματος των ”Τσάμηδων” και άλλων ακραίων οργανώσεων της χώρας προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να προσεγγίσουν την ελληνική διπλωματική αποστολή. Ο Πρόεδρος του κόμματος των ”Τσάμηδων” και άλλοι διαμαρτυρόμενοι συγκρούστηκαν με δυνάμεις της Αστυνομίας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost.gr έχουν πραγματοποιηθεί και συλλήψεις.

Άγρια επεισόδια στην Αλβανία: ''Τσάμηδες'' επιχείρησαν να πλησιάσουν την ελληνική διπλωματική αποστολή...

«Μην αγγίζετε την Αλβανία, μην ξεχνάτε την Τσαμουριά» φώναζαν οι διαδηλωτές απαιτώντας από την κυβέρνηση της χώρας τους να επιλύσει το «τσάμικο» και να καταργήσει το νόμο περί εμπολέμου. Ο ηγέτης του κόμματος των ”Τσάμηδων”, Shpëtim Idrizi στράφηκε κατά των Τιράνων και της Αθήνας, οι οποίες από κοινού αποφάσισαν την συμφωνία για την ΑΟΖ. Υποστήριξε μάλιστα ότι η όποια συμφωνία προκύψει, θα είναι προδοτική.  

Με μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας στην Αλβανία στην Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα - I met with Greek #Albania-based entrepreneurs @GreeceinAlbania.
Εικόνα
Με τον Πρόεδρο του Κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Β. Ντούλε και τον Πρόεδρο της Ομόνοιας, Β. Κάγιο. Η Ελλάδα είναι σταθερά στο πλευρό της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία.
Εικόνα

#Greece & #Albania ready to work jointly in order to submit the issue of the delimitation of maritime zones to the International Court of Justice in The Hague.
Εικόνα

Τέλος, υποστήριξε ότι η αστυνομία προχώρησε σε 22 συλλήψεις διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν ενώπιον του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών και επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα. με πληροφορίες από pentapostagma.gr

***  667 Κρούσματα: Πιο πιθανό από ποτέ το τοπικό lockdown και μάσκες μέσα-έξω…

Η χθεσινή καταγραφή των 667 ημερησίων κρουσμάτων κορονοϊού δεν αποτελεί μόνον αρνητικό ρεκόρ από την πρώτη, κιόλας, φάση της πανδημίας. Αποτελεί συναγερμό για την κυβέρνηση και τους ειδικούς, οι οποίοι αναζητούν τις άριστες λύσεις για την ανάσχεση της διασποράς του ιού. Να μην εξαπλωθεί  δηλαδή, στην κοινότητα ο ιός και δοκιμαστεί έτσι το σύστημα υγείας. Αυτή ήταν και η εντολή που έδωσε ο Πρωθυπουργός μετά τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη στο Μαξίμου με τους επιστήμονες της Υγείας και την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου. Κρίθηκε έτσι πως δεν πρέπει να χαθεί χρόνος, ωστόσο κατά τη σύσκεψη δεν αποφασίστηκαν μέτρα παρά μόνον έγινε μια εκτεταμένη επανεκτίμηση της κατάστασης και των δεδομένων που φέρνει το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων. Μοιραία λοιπόν γι’ ακόμη μία εβδομάδα τίθεται ως ορόσημο η Παρασκευή, όταν θα γίνει η επόμενη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το ζήτημα. Δεν αποκλείεται πάντως η Θεσσαλονίκη να μπει σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης ακόμη κι εντός της ημέρας, ενώ Ιωάννινα και Καστοριά βρίσκονται ένα βήμα πριν από το τοπικό lockdown. Στο τραπέζι λέγεται, επίσης, ότι επανήλθε η πρόταση για καθολική χρήση μάσκας ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, τουλάχιστον για τις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο – συμπεριλαμβανομένης ασφαλώς και της Αττικής, αλλά, όπως όλα δείχνουν, σε δεύτερο χρόνο. Σε πορτοκαλί συναγερμό είναι πιθανόν να περάσουν, επίσης, Κορινθία και Βοιωτία, ενώ υπό παρακολούθηση είναι η εξέλιξη του φαινομένου στις Σέρρες. Τα μέτρα σε κάθε περίπτωση θα έχουν τοπικό χαρακτήρα και δεν θα είναι οριζόντια, ενώ θ’ ακολουθούν τη λογική του χάρτη επικινδυνότητας που έχει θεσπίσει η Πολιτική Προστασία. Το λάθος μήνυμα Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά την ανάκληση της απόφασης για τη διεξαγωγή των αγώνων ποδοσφαίρου έστω και με περιορισμένο αριθμό θεατών, τονίζεται από την κυβέρνηση πως θα έστελνε το λάθος μήνυμα. Διευκρινίζεται πάντως επί της ουσίας ότι είχε ήδη καταρτιστεί συγκεκριμένο πλαίσιο με απόλυτο σεβασμό προς τους κανόνες και τα μέτρα αυτοπροστασίας που είναι απαραίτητο να τηρούνται για το σεβασμό της δημόσιας υγείας. Εκείνο, ωστόσο, που βάρυνε το κλίμα και οδήγησε τον πρωθυπουργό στην ανάκληση της αρχικής απόφασης ήταν η κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στην Ευρώπη τα τελευταία 24ωρα, αλλά και οι αυξητικές τάσεις των κρουσμάτων στο εσωτερικό.

*** Σεισμοί στην Κρήτη: Τι συμβαίνει με τους απανωτούς σεισμούς;..

Μπαράζ σεισμών έχουμε στη Νότια Κρήτη. Οι σεισμοί αυτοί προκαλούν εγρήγορση στους αρμόδιους. Το τελευταίο “χτύπημα” του Εγκέλαδου ήταν λίγο πριν της 07:30 το πρωί της Τετάρτης (21.10.2020), με 3,4 Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται 90 χιλιόμετρα νότια της Άρβης και το εστιακό βάθος στα 21 χιλιόμετρα.

Σεισμοί στην Κρήτη: Τι συμβαίνει με τους απανωτούς σεισμούς;..


Νωρίτερα, λίγο μετά τις 6 έγινε άλλος σεισμός, 77 χιλόμετρα νότια της Άρβης. Είχε ισχύ 3,8 Ρίχτερ και εστιακό βάθος τα 27 χιλιόμετρα.Σεισμοί στην Κρήτη: Τι συμβαίνει με τους απανωτούς σεισμούς;..

Λίγο μετά τις 7 επίσης είχε καταγραφεί σεισμός 3,6 Ρίχτερ 84 χιλιόμετρα δυτικά της Παλαιοχώρας, και άλλος ένας 2,7 Ρίχτερ στις 03:40 22 χιλιόμετρα νότια της Παλαιοχώρας.Σεισμοί στην Κρήτη: Τι συμβαίνει με τους απανωτούς σεισμούς;..

 ***  Καταγγελία «ΣΟΚ»: Οι Τούρκοι δωροδοκούν Έλληνες ακαδημαϊκούς προκειμένου να αλλάξουν … στρατόπεδο-Δεξί χέρι πρώην Πρωθυπουργού σε Θέματα Εθνικής Ασφάλειας ερωτευμένος με κόρη Τούρκου πρώην επικεφαλής της ΜΙΤ – Δρ Σπύρος Πλακούδας στον «Focus FM»…(ΗΧΗΤΙΚΟ)

 

Καταγγελία «ΣΟΚ»: Οι Τούρκοι δωροδοκούν Έλληνες ακαδημαϊκούς προκειμένου να αλλάξουν … στρατόπεδο Έλληνες ακαδημαϊκοί προσεγγίζονται και χρηματοδοτούνται από την Τουρκία προκειμένου να… αλλάξουν στρατόπεδο. Την σοβαρή καταγγελία έκανε σήμερα μιλώντας στον Focus FM και στην Δέσποινα Μποτίτση ο Δρ Σπύρος Πλακούδας, επίκουρος καθηγητής Εθνικής Ασφάλειας στο πανεπιστήμιο Rabdan Academy στο Άμπου Ντάμπι. Ο Έλληνας καθηγητής έκανε λόγο για μερίδα συναδέλφων του που ανήκουν σε μία συγκεκριμένη σχολή σκέψης, η οποία υποστηρίζει ότι καλό θα ήταν να συμβιβαστούμε έστω υπό δυσμενείς όρους με την Τουρκία, παρά να μπούμε στο πεδίο της μάχης και να ακρωτηριαστούμε. Αυτό όπως τόνισε οφείλεται σε δύο λόγους : «Ο πρώτος είναι ο λόγος της ιδεολογίας. Δεν ανήκουν όλοι οι άνθρωποι στον λεγόμενο πατριωτικό χώρο. Κάποιοι θεωρούν ότι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν τυχαία στην Ελλάδα, και σαν πολίτες του κόσμου οφείλουν να παρατηρούν τα γεγονότα από μία εντελώς διαφορετική οπτική γωνία και όχι υπό το πρίσμα του εθνικού συμφέροντος. Σε αυτή την ιδεολογία ανήκουν δύο μεγάλες ομάδες, οι νεοφιλελεύθεροι-φιλελεύθεροι και οι ακραία αριστεροί, οι κομμουνιστικοί, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν έθνη-κράτη και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος να υπερασπιζόμαστε αυτό που εμείς ονομάζουμε εθνικό συμφέρον.  Υπάρχει όμως και η δεύτερη κατηγορία, που οφείλεται σε υπόγειες διεργασίες. Δυστυχώς, ομιλούμε περί μιας προσέγγισης και όχι μόνο ακαδημαϊκής υφής με την Τουρκία. Πρέπει να σας εκμυστηρευτώ ότι και στο παρελθόν είχαν αποπειραθεί από την τουρκική πρεσβεία στην Ελλάδα, όταν ήμουν ακόμη λέκτορας στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, να με προσεγγίσουν και να συνεργαστώ μαζί τους, είτε σε κάποιο συνέδριο στην Τουρκία, είτε να μου προσφέρουν δουλειά σε κάποιο πανεπιστήμιο της Τουρκίας, είτε χρηματοδότηση κάποιας ΜΚΟ. Οι Τούρκοι ήξεραν με ποιον μιλούσαν, ότι σύντομα θα εκδώσω το νέο βιβλίο μου για το PKK γνώριζαν δηλαδή ότι ειδικεύομαι στο αντάρτικο των Κούρδων. Δεν ήταν τυχαία η προσέγγιση των Τούρκων». Εξήγησε ότι προσπαθούν να προσεγγίσουν Έλληνες ακαδημαϊκούς όχι μόνον με την δωροδοκία αλλά και με άλλους τρόπους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι : «Συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού είχε ερωτευτεί Τουρκάλα ακαδημαϊκό η οποία μόνο ακαδημαϊκός δεν ήταν. Ο πατέρας της ήταν πρώην επικεφαλής της ΜΙΤ». Ο κ. Πλακούδας ανέφερε ότι ως ακαδημαϊκοί θα πρέπει να υπηρετούμε την αλήθεια. «Θα πρέπει να κοινωνήσουμε στην κοινωνία -όχι μόνο δηλαδή στην Ελλάδα αλλά και στη διεθνή κοινή γνώμη- ότι η Ελλάδα δε συνορεύει με ένα τυχαίο κράτος. Συνορεύει με ένα κράτος ταραξία και ένα κράτος πειρατή. Και, ως εκ τούτου, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή υφίσταται μια υπαρκτή απειλή για τον σκληρό πυρήνα της κυριαρχίας της. Δεν ομιλούμε απλά περί κυριαρχικών δικαιωμάτων, Ζώνη Έρευνας και Διάσωσης ή το FIR Αθηνών. Ομιλούμε για τον σκληρό πυρήνα της κυριαρχίας μας».  Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Πλακούδα στον Focus FM στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/N9U-HdMHPoE  .- 

 ***  Αποκάλυψη: Σύμβουλος του Ερντογάν στο επιτελείο του Joe Biden (Βίντεο)

Πολλοί στην Ελλάδα χαίρονται στην ενδεχόμενη ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, νομίζοντας ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα για την χώρα μας. Δεν είναι όμως όλα όπως φαίνονται. Οπως είπε όμως ο Παναγιώτης Θεοδωρακίδης αμυντικός αναλυτής πρώην εκπρόσωπος τύπου του NATO: “Η Αμερική λέει ίσες αποστάσεις και το κρατάει. Μην αιθεροβατεί κάποιος και νομίζει ότι αν βγει ο κ. Μπάιντεν του οποίου σύμβουλος στην προεκλογική εκστρατεία είναι πρώην σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν ότι θα είναι φιλικά διακείμενος με την Ελλάδα”  https://youtu.be/_Cl1k9Xn2sE  .- Οι Δημοκρατικοί και το Ισλαμικό Κράτος Για όσους θυμούνται η πολιτική τον Δημοκρατικών ήταν αυτή που δημιούργησε τον ISIS, ή μάλλον έκανε τα στραβά μάτια κατά την διάρκεια δημιουργίας του αλλά και κατά τον εξοπλισμό του με Αμερικάνικα όπλα από την Τουρκία. Το ίδιο και στην Λιβύη, όπου η Χίλαρι Κλίντον βοήθησε την Μουσουλμανική Αδελφότητα, παράρτημα του ISIS στην Λιβύη, να ανατρέψει τον Μουαμάρ Καντάφι.  Αποκάλυψη: Σύμβουλος του Ερντογάν στο επιτελείο του Joe Biden (Βίντεο)

Η Χίλαρι είχε κατηγορηθεί και στην ΗΠΑ ακόμη και από τον Τζουλιάνι. Ο Τζουλιάνι κατηγόρησε την υποψήφια τότε του 2015 για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ότι ευθύνεται έμμεσα για την εμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο FOX, ο Τζουλιάνι υποστήριξε ότι η Κλίντον «συνέβαλε στην δημιουργία του ISIS» και ότι «μπορεί να θεωρείται ιδρυτικό μέλος του ισλαμικού κράτους». Η σφοδρή επίθεση που δέχτηκε η Χίλαρι Κλίντον συνεχίστηκε με τον Τζουλιάνι να αναφέρει ότι για να καταπολεμηθεί το ISIS θα απαιτούσε η κυβέρνηση να ενώσει όλες τις δυνάμεις για να το αντιμετωπίσει. «Η Χίλαρι είχε την ευκαιρία αυτή και δεν έκανε τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ερωτώμενος πως ακριβώς η Κλίντον συνέβαλε στη δημιουργία του ISIS, ο πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης υποστήριξε ότι η Κλίντον «ήταν μέρος μιας κυβέρνησης που άφησε το Ιράκ να το κυβερνά ο Μαλίκι, αναγκάζοντας τους Σιίτες να επιλέξουν και δεν παρενέβη στον πόλεμο στην Συρία όταν ήταν ακόμη καιρός». Αυτά τα δυο γεγονότα στα οποία η Κλίντον είχε καθοριστικό ρόλο, ήταν και οι κύριες αιτίες κατά την άποψη του Τζουλιάνι για τη δημιουργία του χαλιφάτου.

*** 

 ~*** Αθλητική ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ

~*  Champions League, Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2: Την έκανε πελάτισσα…(ΒΙΝΤΕΟ)

Champions League, Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ… Η περσινή φιναλίστ του Champions League Παρί όπως και το 2019 έτσι και σήμερα γνώρισε αναπάντεχη εντός έδρας ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην πρεμιέρα των ομίλων της διοργάνωσης – Η Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Φερνάντες στο 23′ και παρόλο που ο Μαρτιάλ με αυτογκόλ ισοφάρισε στο 55′ χτύπησε και πάλι στο φινάλε με γκολ του Ράσφορντ στο 87′ Πριν από 19 μήνες πήγε στο Παρίσι ως αουτσάιντερ και έφυγε από εκεί με μία τρελή πρόκριση χάρη στο 1-3. Το έκανε με πέναλτι του Ράσφορντ στο φινάλε, για να βιώσει το βράδυ της Τρίτης το τρελό deja vu. Και πάλι με μπουμ του Ράσφορντ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτύπησε ξανά στο Παρίσι, καθαρίζοντας 1-2 την Παρί, η οποία ακόμα δεν έχει καταλάβει πώς της την έκαναν έτσι και τις δύο φορές οι Κόκκινοι Διάβολοι, οι οποίοι είχαν και πολύ σημαντικές απουσίες. Η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε και άγχωσε με εκείνη την προπέρσινη ανάμνηση τους Γάλλους. Ο Μπρούνο Φερνάντες που είναι σπεσιαλίστας στα πέναλτι, αστόχησε σε δεύτερο διαδοχικό (23′) σε λίγες μέρες, αλλά ο Κέιλορ Νάβας είχε πάρει πλεονέκτημα για την απόκρουση, έχοντας βγει πρώιμα από την εστία του.  Στην επανάληψη της εκτέλεσης ο Πορτογάλος μέσος βρήκε δίχτυα. Λίγο αργότερα (39′) ο ΜακΤόμινεϊ με κεφαλιά άγγιξε το 0-2. Η Παρί που πίεζε από το ξεκίνημα, δεν μπορούσε να νικήσει τον εκπληκτικό Ντε Χέα, ο οποίος έφτιαξε με τα γάντια του τρία απίθανα highlights. Ο,τι όμως δεν έκαναν οι γηπεδούχοι, το έπραξε άθελά του από εκτέλεση κόρνερ με κεφαλιά αυτογκόλ ο Μαρσιάλ (55′). Στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε ροντέο, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν χώρους και να απειλούν. Τελικά ο Ράσφορντ με διαγώνια βολίδα άφησε για ακόμα μία φορά ξερούς τους Παριζιάνους. Παρί (Τόμας Τούχελ): Κέιλορ Νάβας, Κιμπέμπε, Ντιαλό, Κουρζαβά (86′ Μπακέρ), Φλορέντσι (79′ Νταγκμπά), Ερέρα (78′ Ραφίνια), Γκουέγ (46′ Κιν), Ντι Μαρία (86′ Σαράμπια), Περέιρα, Νεϊμάρ, Μπαπέ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Τουανζέμπε, Λίντελοφ, Σο, Τέλες (67′ Πογκμπά), Γουάν-Μπισάκα, Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ, Μπρούνο Φερνάντες (88′ Φαν ντε Μπέεκ), Μαρσιάλ (88′ Τζέιμς), Ράσφορντ.   Βαθμολογία 8ου ομίλου  1. Λειψία 3 (2-0)  2. Μαν.Γιουνάιτεντ 3 (2-1)  3. Παρί 0 (1-2)  4. Μπασακσεχίρ 0 (0-2)  Επόμενη αγωνιστική (28/10)   Μπασακσεχίρ – Παρί  Μαν. Γιουνάιτεντ – Λειψία  Πηγή:www.gazzetta.gr


~**
Σήμερα Τετάρτη 21-10-2020 UEFA Champions League   στους Ομίλους 
ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ Μόσχας  2-2 .- ^
ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου -  ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μαδρίτης   4-0 .- ^
ΡΕΑΛ Μαδρίτης -  ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΑΤΣΚ  2-3 .- ^
ΙΝΤΕΡ -ΓΚΛΑΜΠΑΧ ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ  2-2 .- ^
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΠΟΡΤΟ  3-1 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς - ΜΑΡΣΕΪΓ  1-0 .- ^ { 91΄ Αχμέτ Χασάν  } .- ^
ΑΓΙΑΞ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 0-1 .- ^
ΜΙΤΝΛΑΝΤ -ΑΤΑΛΑΝΤΑ 0-4 .- ^

~** Στο Ευρωμπάσκετ , σήμερα 21/10/2020 , EUROPA Eurocup 
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Πάτρας -  ΝΑΝΤΕΡΡΕ   88-72 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 21-21 , 25-23 , 17-12 , 25-16 .- ^

~* Παναθηναϊκός: Ο Μπόλονι θα περιμένει τον Ιανουάριο για μεταγραφές…

~  Παναθηναϊκός: Το σκεπτικό του Ρουμάνου τεχνικού για την ενίσχυση του Παναθηναϊκού με την απόκτηση κάποιου ελεύθερου παίχτη… Το σκεπτικό του Ρουμάνου τεχνικού για την ενίσχυση του Παναθηναϊκού με την απόκτηση κάποιου ελεύθερου παίχτη Την Παρασκευή κλείνει το «παράθυρο» της μεταγραφικής περιόδου για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές και όλα δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα προχωρήσει για άλλη προσθήκη στο ρόστερ του.  Ο Λάζλο Μπόλονι είχε σχετική κουβέντα με τον Γιάννη Αλαφούζο, στον οποίο εξέφρασε την άποψη πως το «τριφύλλι» διαθέτει αξιόλογους παίχτες, αλλά χρειάζεται ενίσχυση σε κάποιες θέσεις. Ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε το «τσεκάρισμά» του στην αγορά, όμως δεν βρήκε κάποιον παίκτη που πληρούσε τις προδιαγραφές του και όποιον ξεχώρισε προερχόταν από μεγάλη απραξία λόγω και του κορωνοϊού. Για αυτό το λόγο αποφάσισε να περιμένει μέχρι τον Ιανουάριο, όταν και θα ανοίξει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος και στο διάστημα αυτό να δουλέψει με το διαθέσιμο ρόστερ. Επίσης, τους επόμενους δύο μήνες οι «πράσινοι» θα έχουν οργανώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα για να προχωρήσουν στις απαραίτητες προσθήκες το χειμώνα. Πηγή: sport-fm.gr

~*   EuroLeague: Αναβλήθηκαν τρεις αγώνες της 5ης αγωνιστικής…

EuroLeague: Αναβλήθηκαν τρεις αγώνες… H EuroLeague ενημέρωσε επισήμως για την αναβολή τριών αγώνων που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν το διήμερο 22-23 Οκτωβρίου Η διοργανώτρια αρχή της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ανακοίνωσε πως τρεις αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν αυτή την εβδομάδα, αναβάλλονται και οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής τους θα οριστούν το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για τις αναμετρήσεις  Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Αρμάνι Μιλάνο (22/10)    Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης αιτήθηκε την αναβολή, λόγω αδυναμίας της ρωσικής ομάδας να παραταχθεί με μίνιμουμ οκτώ παίκτες κόντρα στους Ιταλούς.  Άλμπα Βερολίνου – Μπασκόνια (22/10) Η Άλμπα Βερολίνου αιτήθηκε την αναβολή λόγω της τοπικής νομοθεσίας που επιβάλλει μέτρα καραντίνας στην ομάδα του Ρενέσες, αφήνοντας της με λιγότερους από οκτώ διαθέσιμους παίκτες. Αναντολού Εφές – Βιλερμπάν (23/10) Η Βιλερμπάν ζήτησε την αναβολή λόγω των πολλαπλών κρουσμάτων κορονοϊού που δεν επιτρέπουν στους Γάλλους να παραταχθούν με μίνιμουμ οκτώ παίκτες. Εξάλλου, το συμβούλιο των μετόχων της ECA πραγματοποίησε χθες (19/10) τηλεδιάσκεψη και αποδέχτηκε την τροποποίηση του άρθρου 6 που προέβλεπε ήττα με 0-20 για ομάδες που αδυνατούσαν να παραταχθούν με τουλάχιστον οκτώ παίκτες λόγω κορονοϊού. Κάθε αγώνας μπορεί να επαναπρογραμματιστεί μέχρι τρεις φορές, εφόσον υπάρξουν διαθέσιμες ημερομηνίες. Πηγή:www.gazzetta.gr

~*


~*ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2020  : 

 1.-  Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Πέμπτη  01  Οκτωβρίου  2020:  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΜΗΝΑ για όλους μας !     https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/1085161594806063335  .-               2.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Παρασκευή  01 Οκτωβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/8947210630002704439  .-                                  3.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Σάββατο 03 Οκτωβρίου  2020: https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/3945385915535895562   .-                       4.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Κυριακή  04 Οκτωβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/5905486449328473077  .- 
5.-  Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Δευτέρα 05 Οκτωβρίου 2020  ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ  ! : https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/8853664283930348821  .-                                  6.- 
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας Το Α  και το Ω .. ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ για όλους και για όλα    Δευτέρα  05  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2020:  https://www.blogger.com/u/1/blog/post/edit/3666665882673385054/2734293542425667302    .-          7.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Τρίτη  06 Οκτωβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/6065947248081086253 .-                      8.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης  Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020   :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/7604654310987614204  .-      9.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Πέμπτη  08  Οκτωβρίου  2020   https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/4132585393703003620   .-                                                                                                                10.- .- Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Παρασκευή 09 Οκτωβρίου  2020 :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/2695216647583881613  ,-                            11.-.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Σάββατο 10  Οκτωβρίου  2020   https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/3314490210637143986  .-                                                                                                                                                                 12.-Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020    https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/5879203454650200803  . .-      13.-Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Δευτέρα  12 Οκτωβρίου  2020   https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/3557779784318129496   .-                                                                                                                                                                        14.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 .  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/4671870656285649744  .-                  15.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τρίτη  13 Οκτωβρίου  2020 :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/2264696562786117954/4558114492495188428   .-                16.-Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Τετάρτη 14 Οκτωβρίου  2020 , «ΕΛΛΗΝΑΣ  ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ , ΔΕΝ ΓΙΝΝΕΣΑΙ !»  https://www.blogger.com/blog/post/edit/5308354824682069899/3294123352907273231 .-              17.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Παρασκευή  16  Οκτωβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/1348236129800595557/589577931622075359 .-                         18.-Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Σάββατο 17 Οκτωβρίου  2020: https://www.blogger.com/blog/post/edit/9113881557930858614/3404428212162588429    ..-                       19.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6220303196286054371/9024648226485801443  .-           20.-.- .- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Δευτέρα 19  Οκτωβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/2382058380185450310  .-                                  21.-.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 :    https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/1883202335335298902  .-  22.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/1199369003106338111  .-                  23.-                                                                                                                                                       

 



 
~**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ  2017  :                                                                    

~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!  ~ Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :

http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html

~*ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  :

~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .-

 ~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 :

~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά .  Σάββατο 01  Δεκεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης . : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html .-

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2019  

  1.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας. Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-

  ~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 :

1.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας Δευτέρα 07 Ιανουαρίου 2019  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/01/arfara-news-07-2019.html  .—

Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αρφαρών  : https://youtu.be/gNGkGQGDsjM  .-

~** Τι σημαίνει Ιθαγένεια και τι υπήκοος ή πολυτικογραφημενος 08-10-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219623124422156/  .- 

~**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ  2017  :

~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!

~ Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html

~*ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  :

~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .-

~**~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 :

~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά .  Σάββατο 01  Δεκεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης . : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html .-

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2019  : 

  1.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας. Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-

~**   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 :

1.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας Δευτέρα 07 Ιανουαρίου 2019  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/01/arfara-news-07-2019.html  .—

Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αρφαρών  https://youtu.be/gNGkGQGDsjM  .-

~** Τι σημαίνει Ιθαγένεια και τι υπήκοος ή πολυτικογραφημενος 08-10-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219623124422156/  .-


~"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου