ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα  09  Δεκεμβρίου 2019  .-
~



                                                 ΟΤΙ  ΑΞΙΖΕΙ  ,..ΔΙΑΡΚΗ
~**  Αγία Αννα – Γιορτή σήμερα 9 Δεκεμβρίου – Ποιοι γιορτάζουν
*   : Τη Σύλληψη της Αγίας Άννης τιμά σήμερα, , η μας.
~   Για τη μητέρα της Θεοτόκου Άννα, δεν αναφέρουν τίποτα σχετικό τα Ευαγγέλια, ούτε τα υπόλοιπα βιβλία της Καινής Διαθήκης. Σύμφωνα όμως με την παράδοση της Εκκλησίας, ο Ιερέας Ματθάν, κάτοικος της Βηθλεέμ, απέκτησε τρεις θυγατέρες: τη Μαρία, τη Σοβή και την Άννα.

Η Μαρία, αφού παντρεύτηκε στη Βηθλεέμ, γέννησε εκεί την Ελισάβετ, τη μητέρα του Ιωάννη του Βαπτιστή.  Η Άννα παντρεύτηκε τον Ιωακείμ από τη Γαλιλαία. Μετά από πολλά χρόνια ατεκνίας, απέκτησε κόρη, την Παρθένο Μαρία.  Η παράδοση αναφέρει ότι οι γονείς της την αφιέρωσαν στην υπηρεσία του Ναού της Ιερουσαλήμ, σε ηλικία τριών ετών. Αυτοί δε μετά από λίγα χρόνια πέθαναν. Την Αγία Άννα τιμούσαν από τα αρχαία χρόνια. Το συμπεραίνουμε αυτό από διάφορους Πατέρες της Εκκλησίας, αλλά και από αρχαίους εκκλησιαστικούς ύμνους, που υπάρχουν προς τιμήν της μητέρας της Θεοτόκου. Επίσης, το έτος 550 μ.Χ., ο αυτοκράτωρ Ιουστινιανός, αφιέρωσε ναό στην Κωνσταντινούπολη προς τιμήν της Αγίας Άννας.  Απολυτίκιο:  Ήχος δ’.  Σήμερον της ατεκνίας δεσμά διαλύονται· του Ιωακείμ γαρ και της Άννης εισακούων Θεός, παρ᾽ ελπίδα τεκείν αυτούς σαφώς, υπισχνείται θεόπαιδα· εξ ης αυτός ετέχθη ο απερίγραπτος, βροτός γεγονώς, δι᾽ Αγγέλου κελεύσας βοήσαι αυτή· Χαίρε Κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά σού.   
~** Η ευχή του μακαριστού γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας στο « ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ » ( ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ )
Του Γιώργου Θεοχάρη – Ο , τέκνο του προερχόμενο από την Ιερά Μονή Φιλοθέου όπου διετέλεσε και Καθηγούμενος,  και πνευματικό εγγόνι του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστή, αποτελεί μία παγκόσμια Μορφή της Ορθοδοξίας. Η απώλεια του από την επίγεια ζωή προκαλεί χαρμολύπη σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ όπου το ταπεινό αυτό καλογεράκι έχτισε 20 μοναστήρια στην ερημική Αριζόνα, εκεί που βλέπει μόνο ο Θεός και διέδωσε τον λόγο του τριαδικού Θεού σε εκατοντάδες χιλιάδες λαού.

Με αφορμή την Κοίμησή του επαναδημοσιεύουμε τη δήλωση του και ευχή του που είχε δώσει το 2015  στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ (ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ) για τα έξι χρόνια λειτουργίας του εκκλησιαστικού ιστότοπου μας και στέλνουμε την ευγνωμοσύνη μας στη Χάρη του για τα θερμά λόγια στο έργο μας.  ΕΡΩΝ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑΣ: Συνεχίστε το Θεάρεστο έργο σας  ΄΄Εύχομαι έτη πολλά και ευλογημένα στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ. Εδώ στην μακρινή Ήπειρο διαβάζεται από πλήθος ομογενών και όχι μόνο. Συνεχίστε το Θεάρεστο έργο σας προς δόξαν του Ζώντος και Τριαδικού Θεού μας .  Με την ευχή μου΄΄     ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 

 ~
***   EKTAKTO- Ο Κ. Βελόπουλος θα δώσει συνέντευξη σε λίγη ώρα- Τι συμβαίνει;..
Oι δύσκολες στιγμές που ζει η χώρα μας δεν επιτρέπουν εφησυχασμό και σίγουρα επιβάλλουν ενημέρωση των πολιτών.  
Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κ. Βελόπουλος θα εμφανιστεί σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και την εκπομπή GPS με τους   Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο στις 12:30.  Συντονιστείτε…
~** Τι είναι ο νους χωρίς τον Χριστό;
Χωρίζεται ο από τον ; Τότε χωρίζεται από την μοναδική λογική έννοια του «όντος» του, της ζωής του, της υπάρξεώς του. Χωριζόμενος ο άνθρωπος από τον Χριστό, χωρίζεται και από την μόνη λογική έννοια της ψυχής του, του «νοός» του, της συνειδήσεώς του, του θελήματός του, του σώματός του.
~   Τί είναι ο ανθρώπινος νους χωρίς τον Χριστό; Είναι ένας μαρτυρικός, βασανιστικός θρήνος. Τί είναι η ψυχή του ανθρώπου χωρίς τον Χριστό; Είναι ένα ομιλούμενο σκιάχτρο. Τί είναι η συνείδησή του, ή βούλησή του; Είναι ένας απελπισμένος τυφλός. Τί είναι το σώμα του χωρίς το Χριστό; Είναι ένα αηδιαστικό, σιχαμερό σκουλήκι. Τί είναι το θέλημα του; Είναι ένας αβοήθητος εγκληματίας. Τί είναι γενικά ο άνθρωπος χωρίς τον Χριστό; Είναι ένα φοβερό εξωτερικό θέαμα. Έτσι και κάθε άλλο δημιούργημα, από τον άγγελο μέχρι και το πιό ασήμαντο ον, χάνει κάθε λογική έννοια της υπάρξεώς του, αν δεν διατηρήσει στο «είναι» του, τον Κύριο Ιησού Χριστό.

Η αμαρτία είναι η μοναδική διασπαστική δύναμη, που χωρίζει και διακόπτει κάθε δεσμό με τον Θεό. Χωρίζει τον άνθρωπο από τον Θεό, χωρίζει τον άγγελο και κάθε άλλο όν. Έτσι, απομακρύνοντας η αμαρτία τον άνθρωπο από τον Θεό, τον καταβυθίζει στη μωρία, στην χωρίς νόημα κατάσταση, στο θάνατο, στο διαβολισμό (στο κράτος του διαβόλου). Γι’ αυτό και ο φιλάνθρωπος Κύριος, ο Θεός Λόγος έγινε άνθρωπος και με την ένωση στον Εαυτό Του, της Θείας και ανθρώπινης φύσεως, «ασυγχύτως και αδιαιρέτως», καθάρισε την φύση μας από την αμαρτία, την παραφροσύνη, τον θάνατο και τον διάβολο.  Έτσι ο Θεάνθρωπος Κύριος πέρασε στη γη όλα τα μαρτύρια μας, έζησε όλες μας τις θλίψεις, και σ’ εμάς τους «πολύπλευρα νεκρούς» ξανάδωσε ζωή, μας αναβίωσε από τις «θνητότητες» μας, μας ανέστησε από τους τάφους μας και μας αναβίβασε στα ουράνια (Εφεσ. 2, 6-8).   Με την Θεανθρώπινη ζωή Του και την ολόπλευρη Θεανθρώπινη «οικονομία» της σωτηρίας, ο Κύριος Ιησούς Χριστός έδωσε τις Θεοχαριτωμένες δυνάμεις, με τις οποίες οι άνθρωποι γίνονται «οικείοι του Θεού», γίνονται «γεγεννημένοι εκ του Θεού και συν Θεώ», περιτειχίζονται στην αγία εκκλησία και φθάνουν στο πλήρωμα της ζωής και της αιωνιότητας, διαμέσου της ευλογημένης Θεανθρωπότητας (Έφεσ. 2, 10¬22). Σύμφωνα με τον προαιώνιο προορισμό του ανθρώπου από τον Θεό, όλοι είναι δημιουργημένοι για τον ίδιο σκοπό, όλοι είναι κάτω από τον ίδιο Κύριο και Θεό, είναι κάτω από την αιώνια θεϊκή Αλήθεια, την δικαιοσύνη του Θεού και την αγαθότητά Του, όλοι είναι προορισμένοι «εις υιοθεσίαν διά Ιησοϋ Χριστού εις αυτόν, κατά την ευδοκίαν του θελήματος αυτού» (Έφεσ. 1, 4-5).     Γι’ αυτό σ’ όλους τους ανθρώπους είτε είναι Ιουδαίοι, είτε είναι Έλληνες, δούλοι ή ελεύθεροι, δόθηκε ένας, ο ίδιος Σωτήρας και μία, η ίδια σωτηρία, τα ίδια μέσα και οι ίδιες δυνάμεις σωτηρίας, ένα και το ίδιο Ευαγγέλιο.  Η σωτηρία επιτυγχάνεται διαμέσου της ευλογημένης, χαριτωμένης ψυχικής ενώσεως με τον Σωτήρα Χριστό.  Και μετά την κοινωνία των ανθρώπων με τις ουράνιες σωτηριώδεις δυνάμεις, που επιτυγχάνεται με το Ευαγγέλιο, γίνονται κοινωνοί και με όλες τις Θεανθρώπινες λυτρωτικές δυνάμεις, οι οποίες τους καθαρίζουν από κάθε κακία και αμαρτία και τους πληρώνουν, τους γεμίζουν και με όλα τα «ένθεα καλά» (Εφεσ. 3, 6-7).   Και αυτό συντελείται στο Θεανθρώπινο σώμα της Εκκλησίας, στην οποία βρίσκεται όλη η Θεανθρώπινη οικονομία της σωτηρίας, η «οικονομία του μυστηρίου» του Θεού, σε σχέση με το ανθρώπινο γένος και με όλα τα όντα γενικά. Αυτό το παν-θαυμαστό και παν-θαυματουργό μυστήριο της εκκλησίας, θαυμάζεται από τους αγγέλους του Θεού και αποκαλύπτεται και σ’ αυτούς, διαμέσου της εκκλησίας, η «πολυποίκιλος σοφία του Θεού» και μαζί με τους ανθρώπους μαθαίνουν και αυτοί την ανείπωτη και απερινόητη σοφία και αγάπη του Θεού (Εφεσ. 3, 9-10).   Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς   «Προς Εφεσίους Επιστολή» Θησαυρός Γνώσεων και Ευσεβείας
***  Μοναχή Κασσιανή: Οι Γερμανοί που προσπάθησαν να την κρεμάσουν έφυγαν έντρομοι…

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός που συνέβη στην Γερμανική Κατοχή. Όταν οι κατακτητές έκαιγαν όλα τα χωριά, οι Καλλιανιώτες [κάτοικοι του χωριού Καλλιάνοι Κορινθίας] έφυγαν για την Ζήρεια [όρος Κυλλήνη].  
Η Κασσιανή, όμως, έχουσα πρόμαχο της τον Κύριο και βοηθό την αγία Παρασκευή έμεινε πίσω, και ατάραχη συνέχιζε τον ασκητικό της αγώνα.  
Οι Γερμανοί στην προσπάθειά τους να βρουν που κρύφτηκαν οι Καλλιανιώτες πήγαν στον μοναστήρι και πίεζαν την Κασσιανή να μαρτυρήσει το κρησφύγετο των συγχωριανών της.  Αυτή, βέβαια, μιμούμενη τους ηρωικούς προγόνους μας, αρνήθηκε να μιλήσει γι’ αυτό και διετάχθη να την κρεμάσουν.  Όμως, κατά θαυμαστό τρόπο το μαντήλι με το οποίο πήγαν να την κρεμάσουν κόπηκε και εκείνοι έντρομοι έφυγαν, γιατί είδαν ένα δυνατό φως να την περιλούζει.  Από το βιβλίο του δρος Χαραλάμπους Μπούσια, ο “Γέρων Άνθιμος ο Αγιαννανίτης, Ο σοφός και θεοφόρος, σύγχρονος πατέρας του Άθωνος”, των εκδόσεων Μυγδονία.   pemptousia.gr
***  Έκρηξη ηφαιστείου στη Νέα Ζηλανδία με τουρίστες μέσα στον κρατήρα – Tραυματίες και αγνοούμενοι…
~  Μεγάλη έκρηξη ηφαιστείου έλαβε χώρα στο White Island, στη Νέα Ζηλανδία, τη στιγμή που, σύμφωνα με αναφορές και φωτογραφικό υλικό, στο σημείο βρίσκονταν ένα ή περισσότερα γκρουπ τουριστών. 
Κλιμάκια διάσωσης έχουν ήδη σπεύσει στο σημείο, προκειμένου να αναζητήσουν τους τραυματισμένους τουρίστες, ο αριθμός των οποίων είναι πιθανόν να ξεπερνά τους 20. Αναφορές έκαναν λόγο για τουλάχιστον 100 επισκέπτες που ήταν στην περιοχή τη στιγμή της έκρηξης, ωστόσο οι πληροφορίες για τους τραυματίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20.
Κάμερα που κατέγραφε τη δραστηριότητα του ηφαιστείου, έδωσε εικόνα τη στιγμή της έκρηξης με τους τουρίστες να βρίσκονται μέσα στην καλδέρα. Το ρολόι στην περιοχή έδειχνε 13:15, ώρα κατά την οποία η τουριστική δραστηριότητα είναι αρκετά έντονη.  Αναφορές κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό ανθρώπων που έχει τραυματιστεί και που η κατάστασή τους κρίνεται κρίσιμη.  Οι μονάδες διάσωσης χρησιμοποίησαν ελικόπτερα για τη μετάβασή τους, καθώς ο χρόνος θεωρείται κάτι παραπάνω από πολύτιμος, ενώ ο δρόμος που οδηγεί στον κρατήρα του ηφαιστείου έχει κλείσει και η προσέγγιση μπορεί να γίνει μόνο με τα πόδια, καθώς ούτε τα ελικόπτερα μπορούν να προσεγγίσουν τον κρατήρα με το φαινόμενο να βρίσκεται σε εξέλιξη και την ορατότητα να είναι μηδενική λόγω των υλικών που εκτοξεύονται στον αέρα. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για πολλά ασθενοφόρα και πλοία που έχουν σπεύσει στην περιοχή για τη μεταφορά των ανθρώπων που έχουν κτυπήσει.  
Με ανακοίνωσή της η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας, καλεί τους κατοίκους των κοντινών νησιών και περιοχών, στις βόρειες ακτές της Νέας Ζηλανδίας, να λάβουν μέτρα ή και να αποχωρήσουν, καθώς κινδυνεύουν.  Με δήλωσή της. η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, επιβεβαίωσε ότι στο νησί, τη στιγμή της έκρηξης, ήταν περίπου 100 άνθρωποι, ωστόσο δεν αναφέρθηκε σε εκτίμηση για τον αριθμό των τραυματιών ή ακόμα και νεκρών.  Η συγκεκριμένη ηφαιστειακή δραστηριότητα χαρακτηρίζεται εξαιρετικά επικίνδυνη, κυρίως για όσους βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τον κρατήρα του ηφαιστείου, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Νέας Ζηλανδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες είχαν ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές πριν από έξι ημέρες, ότι η δραστηριότητα στο ηφαίστειο παρουσιάζει αυξητικές τάσεις και ότι έχει υπερβει τα συνηθισμένα μεγέθη. Παρόλα αυτά, δεν ελήφθη κανένα μέτρο για την προστασία των ανθρώπων, τόσο των ντόπιων κατοίκων, όσο και των τουριστών που σπεύδουν απ’ όλο τον κόσμο προκειμένου να απολαύσουν την ομορφιά της φύσης, η οποία, ωστόσο, ενίοτε αποδεικνύεται εξαιρετικά επικίνδυνη.


***  Η Άγκυρα αγοράζει και τρίτο πλωτό γεωτρύπανο: Θα το χρειαστεί για την Κρήτη…

Η Τουρκία προχωράει στις ενέργειές της για να αρπάξει την ελληνική υφαλοκρηπίδα εάν η Αθήνα της το επιτρέψει αγοράζοντας και τρίτο γεωτρύπανο όπως αποκαλύπτει σήμερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ».  
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Άγκυρα στρέφεται προς νορβηγικές εταιρείες από τις οποίες αγόρασε και τα πλωτά γεωτρύπανα Φατίχ και Γιαβούζ.  
Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Γενί Σαφάκ», υπό τον τίτλο “Τρίτο γεωτρύπανο η νέα κίνηση”, η Τουρκία ετοιμάζεται για την αγορά νέου γεωτρύπανου ενώ ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει και κινήσεις για εκπαίδευση προσωπικού, σε εθνική βάση, που θα στελεχώσει το νέο πλωτό γεωτρύπανο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ακόμη ότι σχεδιάζεται εθνική παραγωγή υλικού για τα γεωτρύπανα ώστε η Τουρκία να μην εξαρτάται από το εξωτερικό.  Η ώρα της κρίσης πλησιάζει καθώς η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης αμέσως μετά την συμφωνία αρπαγής της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που υπέγραψε με το καθεστώς της Τρίπολης στην Λιβύη.  
Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο η Άγκυρα βιάστηκε να επικυρωθεί η συμφωνία άμεσα από την Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση και αμέσως μετά να την καταθέσει στα Ηνωμένα Έθνη το Σάββατο.  Η επόμενη κίνηση είναι η αποστολή ενός ερευνητικού σκάφους προς δημιουργία τετελεσμένων τα οποία αν τα επιτρέψει η ελληνική κυβέρνηση να δημιουργηθούν θα είναι υπόλογη έναντι του Ελληνισμού.  Μετά το τέλος των σεισμικών ερευνών ακολουθεί η αποστολή γεωτρύπανου και μετά από αυτό, εάν δεν έχει εμποδιστεί η Άγκυρα με κάθε τρόπο και μέσον, απλά η χώρα θα έχει παραδώσει την εθνική της κυριαρχία.  Σημειώνεται ότι συνεχίζονται οι παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, στην οποία βρίσκονται δυο γεωτρύπανα και δυο ερευνητικά σκάφη.  Εν ολίγοις η Άγκυρα αμφισβητεί ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και καταφέρνει να ακυρώσει την εθνική κυριαρχία και των δύο ελληνικών κρατών ταυτόχρονα!  Δεν είναι τυχαίο ότι η Άγκυρα προχωράει στην αγορά 3ου γεωτρύπανου αμέσως μετά την συμφωνία με την Λιβύη.  Eίναι σαφές ότι το τρίτο γεωτρύπανο θα το χρησιμοποιήσει για την ελληνική υφαλοκρηπίδα εφόσον κι άν…  κείμενο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος  πηγή
***  «Βουλιάζει» η Λέσβος: Κόβουν τα ελαιόδεντρα γύρω από την Μόρια για να επεκταθούν οι «δομές φιλοξενίας»…
Κόβουν τα ελαιόδεντρα από τα γειτονικά κτήματα για να επεκταθούν οι «δομές φιλοξενίας» στην Μόρια! 217 παράνομοι μετανάστες έφτασαν στο νησί μόνο χθες.  
Όπως αποκαλύπτει το lesvosnews.net η κατάσταση που επικρατεί εδώ και πολλούς μήνες δείχνει να μην αλλάζει ούτε με τη νέα Κυβέρνηση. Σήμερα το ΚΥΤ της Μόριας και οι περιοχές γύρω απ’ αυτό έχουν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 17.000 άτομα!  
Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και του Υπουργού Προστασίας κ. Χρυσοχοϊδη για την εγκληματικότητα και την προστασία της περιουσίας των πολιτών δεν ισχύουν για την Μόρια και πιθανώς και για άλλα μέρη της Λέσβου.  Προφανώς οι ιδιοκτήτες δεν θεωρούνται πολίτες του Ελληνικού Κράτους, ή στην περιοχή αυτή δεν ασκεί κυριαρχία το Ελληνικό Κράτος. Και μετά διαβάζουμε στις ειδήσεις ότι η Κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε σχέση με την ΑΟΖ τον σφετερισμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
 Η κατάληψη κτημάτων και η καταστροφή του φυτικού κεφαλαίου προχωρά κανονικά. Η επέκταση του ΚΥΤ συνεχίζεται κανονικά με την ανοχή, ή ακόμα χειρότερα με την απουσία του κράτους. Πρώτα ήταν η φωτιά του Σεπτεμβρίου 2016 δίπλα στο ΚΥΤ, μετά ήταν το κόψιμο των δένδρων και η τοποθέτηση σκηνών και παραπηγμάτων και η καταστροφή επεκτείνεται.  Στις φωτογραφίες φαίνονται τα καρατομημένα δένδρα και δύο άνθρωποι εν δράσει. Σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων της περιοχής το βράδυ δουλεύουν στην περιοχή αλυσοπρίονα και με χρήση φωτισμού  εκτελούνται οι εργασίες. Την μέρα οι εργασίες εκτελούνται με μεγάλα πριόνια που χρησιμοποιούσαν οι παλιοί μαραγκοί.  Οι φωτογραφίες ελήφθησαν στις 5 Δεκεμβρίου από το κτήμα του κ. Ευστράτιου Ψαρρού.  (Για ευνόητους λόγους έγινε επεξεργασία και δεν δημοσιεύονται οι φωτογραφίες με ζουμ)  Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα στα κατεστραμμένα κτήματα υπάρχουν και άλλα τα οποία δεν έχουν υποστεί καμία καταστροφή. Είναι κτήματα που έχουν μισθωθεί από ΜΚΟ.  Επομένως – όπως μας αναφέρει κάτοικος της περιοχής –  δύο είναι οι επιλογές που έχουμε: “ή θα μισθώσουμε το κτήματά μας σε ΜΚΟ ή θα ρισκάρουμε την καταστροφή τους!”   Η επέκταση γίνεται γιατί με απίστευτους ρυθμούς συνεχίζουν να καταφθάνουν καθημερινά εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες στο νησί.  Μετά από ένα διήμερο διάλειμμα με μηδενικές ή μικρές ροές ανά 24ωρο ξεκίνησαν ξανά οι αφίξεις προσφύγων – μεταναστών. Η Μόρια έχει ξεπεράσει τις 17.000 άτομα και έχει βάλει πλώρη για τις 18.000 άτομα ενώ είναι πλέον εμφανές ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την αποσυμφόρηση του νησιού. Ο χειμώνας είναι εδώ και είναι θέμα χρόνου να έχουμε κι άλλους νεκρούς στη Μόρια. Αναλυτικά τα συμβάντα που καταγράφηκαν σε 24 ώρες στη Λέσβο από από χθες το πρωί μέχρι σήμερα το πρωί  Στον εντοπισμό σαράντα τεσσάρων (44) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, στην περιοχή “ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ” ν.Μυτιλήνης, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 26χρονος χειριστής της λέμβου.  Επίσης, στον εντοπισμό σαράντα τριών (43) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, στην περιοχή “ΑΓΡΙΛΙΑ” ν.Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 28χρονος χειριστής της λέμβου.  Στον εντοπισμό σαράντα τεσσάρων (44) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πλωμαρίου, στην παραλία “ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ”, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 19χρονος χειριστής της λέμβου.  Στον εντοπισμό σαράντα ενός (41) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, στην περιοχή “ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑΣ” ν.Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 34χρονος χειριστής της λέμβου.  Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα πέντε (45) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019”.Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΣΚΑΛΑ ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας ν. Λέσβου, ενώ συνελήφθη ένας 46χρονος αλλοδαπός εξ αυτών, ως  χειριστής της λέμβου.   
***  Για τις τρέχουσες ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στα ΕΘΝΙΚΑ θέματα θα μιλήσει ο Κ. Βελόπουλος στον Γ. Παπαδάκη – Την Τετάρτη θα γίνει χαμός……
Συνεχίζει τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση ο Κ. Βελόπουλος με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τις τρέχουσες εξελίξεις. 
Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στις 08:30 θα εμφανιστεί στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ, με τον Γ. Παπαδάκη
Ο Κ. Βελόπουλος θα κάνει αποκαλύψεις…
***  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΤΟ ΕΚΡΥΨΑΝ ΟΛΟΙ! ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ…

Η ασυμβίβαστη και πατριωτική στάση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στα εθνικά θέματα, και ειδικά στις τουρκικές προκλήσεις και τον ισλαμικό αποικισμό από λαθρομετανάστες, έχουν ήδη προκαλέσει την οργή της Τουρκίας, με ευθείες βολές εναντίον του προέδροτ Κυριάκου Βελόπουλου. Στην Βουλή και αναφορά με την μαζική λαθρομετανάστευση και ισλαμοποίηση της Ελλάδος, ο κύριος Βελόπουλος δήλωσε τα εξής: “το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία, είναι μια πολιτική ιδεολογία με θρησκευτικό περιεχόμενο που προβλέπει παρωχημένες πρακτικές και είναι ασυμβίβαστη με τον δυτικό τρόπο ζωής”.  Την πλευρά του ισλαμισμού πήρε, φυσικά, ο βουλυτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Η τουρκική ιστοσελίδα Diriliş Postası ανέφερε το περιστατικό, εμφανίζοντας την Τουρκία ως γενικό προστάτη των μουσουλμάνων (κάτι που, έχοντας υπ όψιν το προηγούμενο της Κύπρου, είναι πολύ επικίνδυνο) και υμνώντας τον κ. Τσακαλώτο που τους υπερασπίζεται.  Εκεί φαίνεται ο αφελής και εθνικά επιζήμιος ρόλος των “Ανθρωπιστών”, που κάνουν τον αυτόκλητο δικηγόρο ξένων στοιχείων και αποθεώνονται από ξένες δυνάμεις…  Στα ελληνικά το απόσπασμα:  “Στην Ελληνική Βουλή, ο μουσουλμάνος βουλευτής Ιλάν Αχμέτ αντέδρασε στις αντι-ισλαμικές παρατηρήσεις του Κυριάκου Βελόπουλου, αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος Ελληνική Λύση. Επιπλέον, ορισμένοι Έλληνες βουλευτές δεν παρέμειναν σιωπηλοί απέναντι στον Βλόπουλο”  
Yunanistan Parlamentosunda, aşırı sağ Yunan Çözümü (Elliniki Lysi) Partisi lideri Kiryakos Velopulos’un İslam karşıtı sözlerine Müslüman milletvekil İlhan Ahmet söz alarak tepki gösterdi. Ayrıca bazı Yunan milletvekilleri de Velopulos’a sessiz kalmadı.http://bit.ly/2Lz05JE 





***  Αντικαπνιστικός νόμος: Νομοταγείς οι καταστηματάρχες και οι καπνιστές στη Μεσσηνία
Οι φανατικοί καπνιστές αποφεύγουν πια καφετέριες και κέντρα διασκέδασης
Βεβαιωμένες 13 παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου στη Μεσσηνία, αλλά όχι για κάπνισμα
Δεκατρείς παραβάσεις και τα αντίστοιχα πρόστιμα που προβλέπονται, έχουν επιβληθεί σε πάνω από 55 ελέγχους σε επιχειρήσεις της Μεσσηνίας από τα μέσα Οκτωβρίου που ψηφίσθηκε ο ανανεωμένος αντικαπνιστικός νόμος, έως και τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, μετά από ελέγχους της Αστυνομίας και των εποπτών της Διεύθυνσης Υγείας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στην περιοχή μας όλα τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν αφορούσαν διοικητικές παραβάσεις του νόμου (έλλειψη βιβλίου, σήμανση, κ.λπ.) και καμία παράβαση ότι κάποιος κάπνιζε μέσα σε κατάστημα ή πρόστιμο σε καπνιστή.
Ο κόσμος δείχνει τη διάθεση να προσαρμοσθεί, αν και οι καταστηματάρχες κυρίως επιχειρήσεων καφέ και ποτού, ζορίζονται με τις αυστηρές προϋποθέσεις το νόμου για το που επιτρέπεται το κάπνισμα, βλέποντας φανατικούς καπνιστές πελάτες τους να μην τους επισκέπτονται πλέον και ο τζίρος τους να μειώνεται.
Ακόμα και μη καπνιστές, πιστεύουν ότι η τόσο ακραία αυστηροποίηση το νόμου, θα βλάψει επιχειρήσεις εστίασης που έχουν αποκλειστικό αντικείμενο τον καφέ και το ποτό, καθώς ο Έλληνας καπνιστής αυτά τα δύο τα έχει συνυφασμένα με το κάπνισμα.


Έλεγχοι και πρόστιμα
Σε ότι αφορά τους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί από τις υπηρεσίες της Αστυνομίας στη Μεσσηνία, στα πλαίσια του ανανεωμένου αντικαπνιστικού νόμου, τον Νοέμβριο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 47 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις.
Οι 9 ήταν διοικητικές παραβάσεις με επιβολή προστίμου ύψους 500 ευρώ για έλλειψη βιβλίου αναφοράς καπνίσματος. Βεβαιώθηκε άλλη μία διοικητική παράβαση με επιβολή προστίμου ύψους 500 ευρώ, για ανάπτυξη σταχτοδοχείων σε τραπέζια στεγασμένου χώρου έξωθεν καταστήματος και ελλιπή ανάρτηση σήμανσης. Τέλος, βεβαιώθηκε από την Αστυνομία και μία διοικητική παράβαση με επιβολή προστίμου ύψους 500 ευρώ, για ελλιπή ανάρτηση σήμανσης και έλλειψη βιβλίου αναφοράς καπνίσματος.
Για τις 4 πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, από την Αστυνομία πραγματοποιήθηκαν 4 έλεγχοι και δεν βεβαιώθηκε καμία παράβαση.
Από την πλευρά της Διεύθυνσης Υγείας της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας, οι επόπτες υγείας, αυτό το χρονικό διάστημα, πραγματοποίησαν συνολικά 9 ελέγχους στην πόλη της Καλαμάτας και επιβλήθηκαν 2 πρόστιμα για έλλειψη βιβλίου αναφοράς καπνίσματος και ελλιπή ανάρτηση σήμανσης. Ελέγχους έχουν πραγματοποιήσει και σε άλλες περιοχές, όπως την Πύλο, αλλά δεν διαπιστώθηκε κάποια ιδιαίτερη παράβαση.


Έχει και ο καπνιστής δικαιώματα
Ο Καλαματιανός επαγγελματίας και ένας εκ των διοργανωτών του Σχολείου Τουρισμού Ανδρέας Ζαγάκος, μη καπνιστής και με κατάστημα εστίασης που δεν επηρεάζεται τόσο από τον αντικαπνιστικό νόμο, λόγω της καλοκαιρινής – κυρίως – λειτουργίας του, πιστεύει πως η τόσο μεγάλη αυστηροποίηση του νόμου δεν βοηθάει τους επαγγελματίες.
«Προφανώς και είμαστε όλοι υπέρ του νόμου και της καθαρής ατμόσφαιρας. Από εκεί και πέρα όμως δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε το δικαίωμα καπνιστών, ιδιαίτερα το χειμώνα, να έχουν κάποιο χώρο να απολαύσουν ένα καφέ ή το ποτό τους όπως θέλουν. Και το λέω αυτό, γιατί στα εστιατόρια εδώ και χρόνια υπήρχε σχεδόν ο απόλυτος περιορισμός και το έχει δεχτεί ο κόσμος. Αλλά τώρα στα καφέ και τα μπαρ υπάρχει πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Ζαγάκος και συνέχισε:
«Προφανώς το τσιγάρο δημιουργεί πρόβλημα στην υγεία και το βασικό ζήτημα είναι ο παθητικός καπνιστής και όχι ο ίδιος ο καπνιστής. Το μέτρο αυτό λοιπόν αφορά μόνο τον παθητικό καπνιστή. Αφού τα καπνικά προϊόντα είναι νόμιμα στη χώρα μας, φορολογούνται και μάλιστα αποδίδουν μεγάλα ποσά στο Κράτος, θα έπρεπε να υπάρχει μια πρόνοια και για τον καπνιστή. Εφόσον υπάρχει μέριμνα για τον παθητικό καπνιστή, θα έπρεπε να υπάρχει και για τον καπνιστή. Οι νόμοι πάντα έχουν δύο εφαρμογές, την κατά γράμμα και κατά το πνεύμα. Το πνεύμα εδώ θα έπρεπε να δίνει τη δυνατότατα σε εξωτερικούς καλυμμένους χώρους να κάτσει ο καπνιστής. Να υπάρχει μια πρόνοια πιο συγκριμένη γι’ αυτούς και όχι η ασάφεια που υπάρχει τώρα. Στερεί παντελώς τη δυνατότητα στον καπνιστή, σε μια βροχερή ή πολύ κρύα μέρα να πάει σε ένα μαγαζί. Όπως εγώ ως μη καπνιστής θέλω να έχω καθαρή ατμόσφαιρα, πρέπει να πούμε και στον καπνιστή πού μπορεί να καπνίσει, αφού τα καπνικά προϊόντα είναι νόμιμα στη χώρα μας. Στα καφέ και τα κέντρα διασκέδασης είναι σοβαρό το πρόβλημα και δεν ξέρω πως μπορεί να είναι αναστρέψιμο. Δεν ξέρω πως μπορεί να βρεθεί λύση, αλλά πρέπει. Για έναν καπνιστή ο καφές και το ποτό είναι συνυφασμένα με το τσιγάρο. Δεν θα πάει καθόλου να πιει καφέ».
Επίσης, σχολιάζοντας περαιτέρω την εφαρμογή του νόμου, ο κ. Ζαγάκος σημείωσε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι ότι ξαφνικά ο επαγγελματίας πρέπει να υλοποιεί το νόμο.
«Γιατί ο επαγγελματίας να έχει το μεγάλο πρόστιμο και να έρχεται σε αντιπαράθεση με τον πελάτη του και μέχρι ποιου σημείου θα είναι αυτή η αντιπαράθεση», πρόσθεσε και αναρωτήθηκε τι θα γίνει με τον κακό επαγγελματία που θα αποφασίσει να βλάψει τον ανταγωνιστή του, χρησιμοποιώντας τον αντικαπνιστικό νόμο.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Το θρυλικό 501 δεν είχε να ζηλέψει τίποτε από το original, αλλά δεν ήταν made in USA… αλλά από την Καλαμάτα  
Αν γυρνούσε κάποιος το χρόνο πίσω και μπορούσε με ένα μαγικό τρόπο να αποτρέψει τα λουκέτα των πιο σημαντικών ελληνικών εταιρειών, η Ελλάδα θα διέθετε σήμερα μια πολυσύνθετη βιομηχανική παραγωγή, κατασκευάζοντας με υψηλότατα στάνταρ ποιότητας από αυτοκίνητα και λευκές συσκευές έως… καρφίτσες.
Κάπου εκεί, στη μέση, θα βρίσκαμε και μία εταιρεία ένδυσης, που - μεταξύ άλλων- έκανε το μεγάλο βήμα να παράγει το διασημότερο παντελόνι στον κόσμο. Οι παλαιότεροι ίσως να θυμούνται ότι, εκτός από τα αυθεντικά Levi’s, που ήταν εισαγωγής, υπήρχε τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 και η επιλογή αγοράς των «ελληνικών» Levi’s.
Το προϊόν κατασκευαζόταν από την πάλαι ποτέ μεγαλύτερη βιομηχανία ενδυμάτων της χώρας, τη Διεθνή Βιομηχανία Ενδυμάτων ΑΕ, που είχε τα κεντρικά της στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα, στην οδό Τσαμαδού στο λιμάνι της πόλης, εκεί που από το 1970 έως το 1997 ράφτηκαν εκατομμύρια ελληνικά ρούχα.
Στην περίοδο ακμής της η βιομηχανία έφτασε να απασχολεί 480 εργαζομένους σε Καλαμάτα και Αθήνα, ενώ η δυνατότητα παραγωγής της ξεπερνούσε τα 1,5 εκατ. παντελόνια τζιν ετησίως.
Για ένα διάστημα η εταιρεία έβγαλε και τη ναυαρχίδα της σειράς Levi’s, το θρυλικό 501 με τα κουμπιά, το οποίο δεν είχε τίποτε να ζηλέψει από το original, το made in USA. Μάλιστα, το πρώτο κουμπί εσωτερικά είχε χτυπημένο το «GR». Το εγχείρημα, πάντως, δεν είχε την προσδωκόμενη απήχηση. Οι Έλληνες καταναλωτές είχαν μπει κι… επίσημα σε καθεστώς ξενομανίας και οι περισσότεροι αναζητούσαν την ετικέτα USA για να αγοράσουν το προϊόν.
Η εταιρεία είχε ιδρυθεί από το Μεσσήνιο οικονομολόγο και επιχειρηματία, Χρήστο Μανιατάκη. Έχοντας πάρει ουσιαστικά το franchise της Levi’s στην Ελλάδα παρήγαγε - φασόν - τα ομώνυμα τζιν και για την ελληνική αγορά και για αγορές του εξωτερικού, στις οποίες εξήγαγε μεγάλες ποσότητες κάθε λογής ενδυμάτων.
Η βιομηχανία ενδύματος στην Ελλάδα ήταν ένας κλάδος που άνθισε εντυπωσιακά από το 1960 έως το 1975, έκτοτε όμως παρέμεινε στάσιμος και μετά το 1985 ξεκίνησε η πτώση. Όσο αυξανόταν το εισόδημα του (νέο)Έλληνα τόσο γύριζε την πλάτη του στα ελληνικά προϊόντα, καθώς το ρούχο του έπρεπε να είναι και αποδεικτικό οικονομικού status. Ο πρόσθετος λόγος της κρίσης, που το 1994 πήρε διαστάσεις κατολίσθησης (με 12% πτώση της παραγωγής), ήταν η αδυναμία να ξεπεραστεί ο ανταγωνισμός του φθηνότατου κόστους εργασίας, που διέθεταν χώρες της Άπω Ανατολής, της Ανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανικών χωρών και της Τουρκίας.
Έτσι, τα πράγματα για τη Διεθνή Βιομηχανία Ενδυμάτων ΑΕ δεν ήταν τόσο ευνοϊκά όσο φαίνονταν, ακόμα και όταν πλησίασε τις 500 θέσεις εργασίας. Τα κόστη ήταν πολύ μεγάλα και στα μέσα της δεκαετίας του ’90 η εταιρεία είχε συσσωρεύσει μεγάλου ύψους οφειλές σε 13 ελληνικές και ξένες τράπεζες. Είχε προηγηθεί η διακοπή της συνεργασίας με τη Levi’s, που αποτέλεσε καίριο πλήγμα στη φήμη και τον τζίρο της.
Το 1996 οι πιστώτριες τράπεζες διέκοψαν τη χρηματοδότηση και ένα χρόνο αργότερα η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης. Το υπουργείο Εργασίας είχε απορρίψει αίτημα της εταιρείας για ομαδικές απολύσεις, πράγμα που αποτελούσε προϋπόθεση για τις τράπεζες ώστε να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση. Μελέτη της Bank of America υποστήριζε ότι θα ήταν βιώσιμη αν μείωνε το προσωπικό και σταματούσε τις ζημιογόνες γι’ αυτήν εξαγωγές, παράγοντας προϊόντα μόνο για Ελλάδα και Αλβανία.
Στην προσπάθειά της να κάνει ομαδικές απολύσεις για να επιβιώσει, η εταιρεία είχε ζητήσει άδεια από το υπουργείο Εργασίας να ρίξει τον αριθμό των εργαζομένων σε 135, στέλνοντας μαζικά εξώδικα απολύσεων σε πάνω από 250 εργαζομένους. Τα αιτήματα όμως δεν προχώρησαν, οι τράπεζες έμειναν αμετακίνητες στις θέσεις τους και, τελικά, συνέβη αυτό που συμβαίνει σχεδόν πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις: η εταιρεία σε εκκαθάριση και οι εργαζόμενοι σε «ομηρεία».
Τα τελευταία χρόνια έρευνες αποδεικνύουν ότι ο καταναλωτής ενδιαφέρεται όλο και ενεργότερα να στηρίξει προϊόντα ελληνικών συμφερόντων, ειδικά στο χώρο της ένδυσης. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι επιχειρήσεις παραγωγής ελληνικών ρούχων που άντεξαν (ή άνοιξαν) να διαγράφουν τα τελευταία χρόνια ανοδική πορεία, παίζοντας με σαφώς καλύτερα χαρτιά στα χέρια τους απ’ ό,τι προ της κρίσης.   ΠΗΓΗ: menshouse.gr

***  Οι ελιές άδειασαν τις υπηρεσίες  
Άδειες ήταν πολλές υπηρεσίες την προηγούμενη εβδομάδα και σχεδόν κάποιες λειτουργούσαν με προσωπικό ασφαλείας.
Ο λόγος ήταν ο καλός καιρός που επικράτησε και ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία  να μαζέψουν τις ελιές τους.
Β.Β. 

***  Καλαμάτα: Φωταγωγήθηκε η εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη μπάλα
Για πρώτη χρονιά φέτος η Καλαμάτα εκτός από δέντρο και καράβι στολίζει και μια χριστουγεννιάτικη μπάλα.
Η μπάλα είναι τοποθετημένη στην πλατεία 23ης Μαρτίου και γράφει πάνω Καλαμάτα.
Η εκδήλωση φωταγώγησης έγινε υπό τις μελωδίες της φιλαρμονικής του Δήμου, ενώ προηγήθηκε χαιρετισμός του πρόεδρου της Κοινότητας Παναγιώτη Λύρα και του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου.



***  Ο καιρός αύριο Δευτέρα στην Καλαμάτα  
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 9/12/2019 προβλέπεται αρχικά αίθριος.        
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Από τις πρωινές έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 55-85%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr

***  «Το κύπελλο του Νέστορα και άλλες ιστορίες» του Άγγελου Λάππα στην Καλαμάτα  
Το βιβλίο του Άγγελου Λάππα «Το κύπελλο του Νέστορα και άλλες ιστορίες», από τις εκδόσεις 24 γράμματα, θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, στις 7.00το απόγευμα, στην αίθουσα της Πινακοθήκης Καλαμάτας (Πνευματικό Κέντρο).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο Βασίλης Παπαευσταθίου, εκπρόσωπος της Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας, η Αντωνία Παυλάκου, πρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων και ο συγγραφέας, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Όλγα Αλεξανδροπούλου και Κώστας Χαλκιάς.
Εισαγωγικό σχόλιο θα κάνει ο Ηλίας Καραμπάτσος, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο Βασίλης Μπαζάνης, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας.
«Το κύπελλο του Νέστορα και άλλες ιστορίες» είναι το όγδοο βιβλίο του Μεσσήνιου συγγραφέα (ποιητή και πεζογράφου) Άγγελου Λάππα. Περιέχει επτά ιστορίες πολύ διαφορετικές μεταξύ τους στο περιεχόμενο και στην έκταση, στη σύνθεση και στο ύφος. Είναι όμως όλες ιστορίες ανθρώπων μπροστά στις προκλήσεις των συνθηκών στις οποίες τους εμπλέκει η ζωή και η κοινωνία. Άνθρωποι που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανάγκη να σπάσουν τα δεσμά μιας μίζερης καθημερινότητας, να πραγματώσουν το όνειρο της ζωής τους. Με το συναίσθημα ενοχής και τρόμου μέσα σε έναν ανούσιο και αδιέξοδο κόσμο που τους μετασχηματίζει σε αριθμούς και που τους μηδενίζει. Με τις κοινωνικές συμβάσεις, με τα πάθη και τα λάθη τους, με τη διαχείριση του ερωτικού πάθους, ή ακόμη και των εξαιρετικών  προσόντων τους. Άνθρωποι αντιμέτωποι με την αποδοχή της ανατροπής των βεβαιοτήτων της ζωής τους...
Οι απαντήσεις στις προκλήσεις αυτές δε διαμορφώνουν μόνο την ταυτότητα και το ήθος των συγκεκριμένων ηρώων, αλλά ταυτόχρονα και οι επτά ιστορίες με το δικό της τρόπο η καθεμιά και όλες μαζί συνθέτουν, θα λέγαμε, το ήθος της ανθρώπινης περιπέτειας.

***   Οι πρώτες «ρωγμές» στον EastMed: Το Ισραήλ μπλοκάρει την εκμετάλλευση του στόχου «Αφροδίτη» – Στον «πάγο» δισεκατομμύρια δολάρια…
~  Το Ισραήλ αντιτάσσεται σε περαιτέρω ενέργειες στο στόχο «Αφροδίτη» της Κύπρου, έως ότου διευθετηθεί η διένεξη για το πεδίο φυσικού αερίου Yishai του Ισραήλ, όπως κατέστησε σαφές ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Ενέργειας Udi Adiri, σε μια επιστολή που απέστειλε στους κατόχους δικαιωμάτων Delek Drilling LP TASE: DEDR.L), Noble Energy Inc. (NYSE: NBL) και Shell, σύμφωνα με ισραηλινό ΜΜΕ που ειδικεύεται σε ζητήματα επιχειρήσεων και ανάπτυξης. 
Ο Adiri απευθυνόμενος στους Διευθύνοντες Συμβούλους της Delek Yossi Abu, της Noble Energy SVP Keith Elliot και τηςShell East Med GM Chris Breeze, ανέφερε, «Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το Κράτος του Ισραήλ δεν παραιτείται από το πεδίο φυσικού αερίου Aphrodite-Yishai και δεν έχει πρόθεση να το πράξει».
Η επιστολή εστάλη τον περασμένο μήνα μετά από σχόλια του ισραηλινού επιχειρηματία Beny Steinmetz, που έχει συμφέροντα στην άδεια για το στόχο Yishai που συμπίπτει με την Αφροδίτη, ότι η ισραηλινή κυβέρνηση δεν κάνει αρκετά για να προστατεύσει τα δικαιώματα της άδειας. Ο Steinmetz και οι συνεργάτες του ισχυρίζονται ότι το αέριο στον στόχο Yishai θα μπορούσε να αξίζει όσο 3 δισεκατομμύρια NIS. Η Shell και η Noble Energy κατέχουν το 35% του πεδίου της Αφροδίτης, ενώ η Delek Drilling κατέχει το υπόλοιπο 30%. Στις 7 Νοεμβρίου, η Delek Drilling ανέφερε συμφωνία με την κυπριακή κυβέρνηση να επενδύσει 2,5-3,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη του πεδίου της Αφροδίτης τα επόμενα τέσσερα έως έξι χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης της υποδομής για εξαγωγή του φυσικού αερίου μέσω της Αιγύπτου. Η αξία του αερίου στον τομέα της Αφροδίτης υπολογίζεται σε περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια δολάρια.  Στην επιστολή του προς τους ιδιοκτήτες δικαιωμάτων της Αφροδίτης, ο Adiri επισημαίνει ότι ο τομέας Αφροδίτης-Yishai είναι ένας διασυνοριακός στόχος φυσικού αερίου «και ως εκ τούτου το Ισραήλ και η Κύπρος διεξήγαγαν πολυετείς διαπραγματεύσεις με σκοπό την επίτευξη διμερούς συμφωνίας όσον αφορά την εκμετάλλευση του πεδίου Αφροδίτη-Yishai και μια από τις επιλογές που τέθηκαν για εξέταση ήταν η δυνατότητα να ξεκινήσουν απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ των κατόχων αδειών και των δύο χωρών, με την επιφύλαξη της έγκρισης των δύο κρατών».  Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι μέχρι στιγμής τα δύο κράτη δεν έχουν συνάψει την απαραίτητη συμφωνία που θα διευκόλυνε τη δίκαιη εκμετάλλευση και ανάπτυξη του τομέα προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών.  Κατά συνέπεια, ο Adiri υπογραμμίζει: «Θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω για τη θέση του κράτους του Ισραήλ ότι η ανάπτυξη και εκμετάλλευση του πεδίου Αφροδίτης-Yishai από τους κατόχους αδείας και των δύο κρατών δεν πρέπει να αρχίσει πριν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων του Ισραήλ και της Κύπρου».  Οι κάτοχοι δικαιωμάτων στο πεδίο Yishai, οι εταιρείες Israel Opportunity Energy Resources LP, Nammax Oil and Gas Ltd. (ελεγχόμενη από τον Beny Steinmetz), η Eden Energy Discoveries Ltd. (TASE: EDN) και η AGR Petroleum Services Holdings AS, επικρότησαν την «αναμφισβήτητη ανακοίνωση» της ισραηλινής κυβέρνησης.

***   Mας πάνε σε συνδιαχείριση στο Αιγαίο: Η ΕΕ θέλει να στείλει Ελλάδα-Τουρκία σε διαπραγματεύσεις – “Πόντιος Πιλάτος” η ΕΕ – «Βρείτε τα για να απoφύγετε την σύγκρουση»…
~   Την προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα ελληνοτουρκικά φαίνεται ότι…  στηρίζει η ΕΕ με κορυφαίους διπλωμάτες να υπογραμμίζουν ότι «το μέλλον των Ευρωτουρκικών και Ελληνοτουρκικών σχέσεων περνά από τη Χάγη». 
Αυτό εκτιμά σε δημοσίευμα της από τις Βρυξέλλες η Real News επικαλούμενη δηλώσεις κορυφαίων Ευρωπαίων διπλωματών που υποστηρίζουν ότι ότι «οι σχέσεις με την Τουρκία τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο δύσκολα θα βελτιωθούν».
Ως εκ τούτου, η συνολική και συντονισμένη πίεση από την πλευρά της ΕΕ προς την Τουρκία, υπό τη νέα ηγεσία της Κομισιόν και του Συμβουλίου, αλλά και υπό την εποπτεία του ύπατου εκπροσώπου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, που έχει στηρίξει την Ελλάδα και από την προηγούμενη ιδιότητα του θα είναι διπλή:
Αφενός θα συμφωνήσει να πάει η Ελλάδα στη Χάγη και αφετέρου να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου για το Κυπριακό.  
Σε σχέση με το δεύτερο η έκθεση του Γενικού γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Gutteres δεν αφήνει και πολλά περιθώρια εφησυχασμού όπως την ερμηνεύουν οι Eυρωπαίοι διπλωμάτες. Ή θα καθίσουν στο τραπέζι οι δύο κοινότητες, σε διαδικασία κλειστού τέλους, ή η δυναμική χάνεται με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο επιμερισμός ευθυνών θα ακολουθήσει και δεν είναι βέβαιο ότι θα συμφέρει την ελληνοκυπριακή πλευρά.  Σε ότι έχει σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις για την ΕΕ όσο και για την Ελλάδα, τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και στις Βρυξέλλες γνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει θέσει την παραπομπή της υπόθεσης της υφαλοκρηπίδας στη Χάγη σε πρώτιστη θέση των επιδιώξεων της εξωτερικής της πολιτικής, ειδικά την εποχή Κρανιδιώτη, και της πορείας προς την απόδοση υποψηφιότητας ένταξης της Τουρκίας. Η Τουρκία για να πάρει την υποψηφιότητα, έδωσε τη συγκατάθεση της στην Ελλάδα για προσφυγή στη Χάγη το 1999 ως το 2003.
***  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΔΕΝΔΙΑ! Στην εκλογή ΠτΔ θα έχουμε άλλη κυβέρνηση;… 


Η παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην προχθεσινή συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν στο Λονδίνο, κρίθηκε ιδιαίτερα νωθρή, άνευρη, υποτελής, με λίγα λόγια χωρίς καταγγελτικά τελεσίγραφα της άφρονος και επεκτατικής πολιτικής, πέραν από κάθε μορφή δικαίου, του τσαμπουκά Σουλτάνου της Τουρκίας! Μας γεμίζει δε με ιδιαίτερη ανησυχία, πως αυτής της συναντήσεως προηγήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ! Άραγε, τι εντολές δόθηκαν στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ; Να αποδεχτεί τετελεσμένα περί της διχοτομήσεως του Αιγαίου μας και της συνεκμεταλλεύσεως του ορυκτού πλούτου του Αρχιπελάγους;  

Γιατί η εμφάνιση του Έλληνα Πρωθυπουργού, μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ήταν τουλάχιστον αποκαρδιωτική! Ξεχείλιζε εντονότατα η ανησυχία του, εξ ου και η υποτονική στάση του έναντι του Τούρκου Σουλτάνου!
Αφού είναι αδιανόητη αυτή η στάση ενός Πρωθυπουργού, όταν ο κακός γείτονάς σου, σου “κυριεύει” το Αιγαίο και νομιμοποιεί την παράνομη αυτή πράξη του στο Λονδίνο! Είναι αδιανόητο ο κ. Μητσοτάκης να λέγει μετά την συνάντηση, πως:
«Καταγράφηκαν στη συνάντηση εκατέρωθεν διαφωνίες»!
Δηλαδή, οι συνεχείς παραβιάσεις του Αιγαίου μας, η αθρόα και ανεξέλεγκτη αποστολή εκ μέρους της Τουρκίας χιλιάδων παράνομων μεταναστών, κόντρα στη Συμφωνία Γερμανίας – Τουρκίας, η καταπάτηση του διεθνούς δικαίου, που συνεχώς επικαλείται ο Πρωθυπουργός μας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, και το Μνημόνιο ανακήρυξης ΑΟΖ στο Αιγαίο από Τουρκία και Λιβύη, είναι για τον κ. Μητσοτάκη “εκατέρωθεν διαφωνίες”;  Και το επίσης πρωτάκουστο, που είπε ο κ. Μητσοτάκης ήταν, πως θα συνεχίσει τις συνομιλίες με την τουρκική πλευρά των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)! Δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης είναι τόσο αφελής, τόσο εφησυχασμένος, ώστε να θέλει να συζητά για οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τον άρπαγα της γης μας; Θα συνεχίσει να συζητά, χωρίς να χτυπά το χέρι στο τραπέζι με τον συνεχώς παρανομούντα γείτονα;  Φρονώ, πως εάν δεν “ανατραπεί” πάραυτα, οδηγούμενος σε παραίτηση ο κ. Μητσοτάκης, η Συμφωνία των Πρεσπών με την παραχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων της Μακεδονίας μας στα Σκόπια, θα φαντάζει αστεία μπροστά σε αυτά τα τραγικά για την Πατρίδα που θα ακολουθήσουν της προχθεσινής συναντήσεως!

Αδιανόητη η στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού…

Ωστόσο, πριν από αυτήν την συνάντηση, προηγήθηκε η καταψήφιση της Συμφωνίας (ΑΟΖ) καθορισμού θαλασσίων συνόρων μεταξύ της κυβερνήσεως της Λιβύης του Φαγέζ αλ Σαράζ και της Τουρκίας, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης που ελέγχεται από τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, που θέλει να αναλάβει την εξουσία σε όλη τη χώρα και που φρονώ, πως αργά ή γρήγορα αυτό θα επιτευχθεί.  Ακολούθως, ο Εθνικός Στρατός (LNA) υπό τον στρατηγό Χαλιφά Χαφτάρ απέστειλε επιστολή στον ΟΗΕ, προκειμένου να παρέμβει και να φρενάρει τις παράνομες φιλοδοξίες του Ρ. Τ. Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τη Συμφωνία ως παράνομη, που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και που δεν σέβεται τα έννομα συμφέροντα των άλλων χωρών της Ανατολικής Μεσογείου! Άρα, επί της ουσίας δεν υπάρχει Συμφωνία, από τη στιγμή που δεν επικυρώθηκε από τη Βουλή της Λιβύης!  Ως γνωστόν, ο στρατηγός Χαφτάρ ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας της Λιβύης και έχει στον έλεγχό του μέρος των πετρελαιοπηγών της χώρας. Ο στρατηγός Χαφτάρ μισεί θανάσιμα την Τουρκία και κείται ευμενώς προς την Ελλάδα. Τον στρατηγό Χαφτάρ στηρίζουν, η Ρωσία, η Γαλλία (θυμηθείτε το βέτο του Εμανουέλ Μακρόν στην είσοδο στην ΕΕ της Αλβανίας και των Σκοπίων), η Αίγυπτος, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα! Αντίθετα οι ΗΠΑ και η Τουρκία στηρίζουν την κυβέρνηση του Φαγέζ αλ Σαράζ, ο οποίος εξαρτάται οικονομικά από την Τουρκία, εξ ολοκλήρου!
Είναι αδιανόητη λοιπόν η στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού στη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, αφού είχε στα χέρια του τέτοιο ισχυρό διπλωματικό χαρτί, να μην σηκώσει “το γάντι” και να κάνει το “παπί”!  Αυτή η υποτακτική, αυτή η υπόδουλη στάση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη δεν περιποιεί τιμή για τον Έλληνα Πρωθυπουργό! Αφού αυτή η στάση της ελληνικής αντιπροσωπίας στη συνάντηση με την αντίστοιχη της Τουρκίας, είχε ως αποτέλεσμα την έγκριση της Συμφωνίας από το τουρκικό κοινοβούλιο και στη συνέχεια, την έγκριση έδωσε και το Προεδρικό Συμβούλιο της Εθνικής Κυβέρνησης της Λιβύης του Φαγέζ αλ Σαράζ!  

Η Ελλάς πρέπει να αναζητήσει νέους φίλους…

Η Ελλάς, έστω και αργά θα πρέπει να καταλάβει πως είναι μόνη της! Ως συνήθως, οι λεγόμενοι παραδοσιακοί σύμμαχοί μας, μας πούλησαν για άλλη μια φορά! Μαθημένα άλλωστε τα βουνά στα χιόνια! Ωστόσο η Ελλάς, έστω και απίστευτα καθυστερημένα θα πρέπει να αναζητήσει νέους φίλους! Ένας τέτοιος φίλος, είναι ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ! Και είναι προς την σωστή κατεύθυνση η πρόσκληση που απεύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας στον ομόλογό του της Βουλής της Λιβύης! Μια συνάντηση που όπως μαθαίνουμε θα πραγματοποιηθεί τα επόμενα 24ωρα και δεν θα πρέπει να μείνει στις χαιρετούρες και μόνο! Θα πρέπει να προετοιμαστεί το έδαφος για την άρση της αναγνωρίσεως από την ελληνική πλευρά, της κυβερνήσεως της Λιβύης του φιλότουρκου Φαγέζ αλ Σαράζ και η ελληνική πλευρά να αναγνωρίσει ως νόμιμη κυβέρνηση τον Εθνικό Στρατό (LNA) υπό τον στρατηγό Χαλιφά Χαφτάρ! Έτσι θα διορθώσει και το τραγικό – ιστορικό λάθος της προηγούμενης ελληνικής κυβερνήσεως! Παρ΄ ότι η κυβέρνηση του Φαγέζ αλ Σαράζ είναι η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης! Αλλά όσοι αναγνώρισαν αυτήν την κυβέρνηση έχουν συμφέροντα από αυτήν την αναγνώριση, από τη στιγμή που ο εμφύλιος πόλεμος μαίνεται στη Λιβύη! Εμείς ως χώρα δεν πρέπει να κοιτάξουμε το συμφέρον μας! Και το εθνικό συμφέρον μας είναι με την πλευρά του στρατηγού Χαλιφά Χαφτάρ!

Να γίνει άμεσα η συνάντηση Τασούλα – Γκουάιντερ…

Επίσης, στη συνάντηση των δυο Προέδρων των κοινοβουλίων Ελλάδος και Λιβύης, θα πρέπει να συζητηθεί η άμεση κήρυξη ΑΟΖ από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο και το Ισραήλ! Πριν η Άγκυρα κοινοποιήσει τις συντεταγμένες της Συμφωνίας με την Τρίπολη στον ΟΗΕ! Η όποια καθυστέρηση θα αγγίζει τα όρια της Εσχάτης Προδοσίας!  Από τη στιγμή μάλιστα, που εξ όσων φαίνεται – δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε την ώρα που συντασσόταν το παρόν κείμενο – είναι έτοιμη η ελληνική πλευρά για την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα, αφού εξέπνευσε το τελεσίγραφο που του δόθηκε από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, πως αν μέχρι την Παρασκευή δεν επιδώσει τη Συμφωνία Λιβύης – Τουρκίας, χαρακτηρίζεται ως “persona non grata” (ανεπιθύμητο πρόσωπο) για την Ελλάδα!  Αλλά στο σημείο αυτό γεννάται ένα μεγάλο, ένα τεράστιο θα έλεγα ερωτηματικό! Γιατί ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, ο οποίος μετείχε της συναντήσεως Μητσοτάκη – Ερντογάν, δεν ζήτησε τη Συμφωνία Λιβύης – Τουρκίας; Γιατί δεν θεωρεί “persona non grata” τον Τούρκο Πρέσβη των Αθηνών; Ο οποίος στα μέσα της εβδομάδος σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας, μας κούνησε το δάχτυλο σε μια θρασύτατη προσπάθεια εκφοβισμού; Γιατί η ελληνική πλευρά χτυπάει το σαμάρι (Λιβύη) αντί να χτυπήσει τον γάιδαρο (Τουρκία); Από τη στιγμή που γνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση, πως ο Ρ. Τ. Ερντογάν δεν θα κάνει βήμα πίσω από το σχέδιό του;  Έτσι από τη στιγμή που οι εξελίξεις στην περιοχή μας είναι καταιγιστικές, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να τολμήσει για να έχει πλεονεκτήματα.  Άλλωστε, όπως είχε πει και ο παμμέγιστος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, όταν στον Τούρκο δείχνεις τα πισινά σου, εκείνος σου δείχνει τα μπροστινά του!

Επί του πιεστηρίου…

Σύμφωνα με άριστη, όσο και έγκυρη υψηλόβαθμη πηγή μας, στα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι οι επενδύσεις που επιβάλλεται να γίνουν στους τομείς των δικτύων κινητής τηλεφωνίας!  Μας είπε λοιπόν η πηγή μας, ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει έλθει σε συμφωνία για αγορά λογισμικού από την Κίνα!  Μας είπε επίσης η πηγή μας, ότι η Αμερικανική κυβέρνηση του έστειλε ήδη επίσημη επιστολή, όπου του ζητεί να ακυρώσει την συμφωνία αυτή και να συνάψει άλλη με τις ΗΠΑ!  Εάν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες, λέτε και γι΄ αυτό να ήθελε ο Ντόναλντ Τραμπ να δει τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από τη συνάντησή του με τον Ρ. Τ. Ερντογάν;  Στην οποία προγραμματισμένη συνάντηση καθυστέρησε περί τα 20 λεπτά!  Λέτε να γνώριζε ο Τούρκος Πρόεδρος πως υπεύθυνος αυτής της καθυστέρησης ήταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ;  Γι΄ αυτό έδειξε με το ύφος του, στο αίτημα συγνώμης του κ. Μητσοτάκη για την καθυστέρηση, να μην ενοχλείται καθόλου;  Με αυτά και με τα άλλα, η κυβέρνηση περνάει πολύ δύσκολες ώρες! Από την μια ο Τραμπ, από την άλλη ο Ερντογάν, όπως και οι Καραμανλής – Σαμαράς, δεν βλέπω να μακροημερεύει αυτή η κυβέρνηση!  Και όπως είπε προχθές από τον τηλεοπτικό σταθμό, στον οποίο φιλοξενείται, ο Γιώργος Τράγκας: Σύντομα θα έχουμε Οικουμενική κυβέρνηση!  Θυμόσαστε από πότε γράφω γι΄ αυτό το σενάριο; Εδώ και αρκετούς μήνες!  Ωστόσο, σήμερα θα σας δώσω άλλη μια πολύ σοβαρή εκδοχή!  Ενδεχομένως στην εκλογή ΠτΔ να έχουμε άλλη κυβέρνηση!!  Παναγιώτης Αποστόλου  ΠΗΓΗ
***  EKTAKTO – Επίθεση Ακάρ σε Αθήνα: «Δείγμα αδυναμίας η απέλαση του Λίβυου πρέσβη»…
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ μίλησε το πρωί της Δευτέρας σε συνάντηση με δημοσιογράφους, για τις σχέσεις με το ΝΑΤΟ και τη συμφωνία με τη Λιβύη. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην απέλαση του Λίβυου ηγέτη από την Αθήνα.  
Το μέτρο έχει χαθεί πλέον εντελώς από την Τουρκία που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει επιθετικά την χώρα μας και να υπερασπίζεται με κάθε τρόπο την συμφωνία με την Λιβύη.  «Η σχέση της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ είναι πιο ισχυρή και περισσότερο ουσιώδης. Δεν έχει νόημα η αμφισβήτηση της Τουρκίας. Όταν προβάλλουμε κάποιους ισχυρισμούς αναφορικά με τα δικαιώματά μας στο περιβάλλον του ΝΑΤΟ, αυτό δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται σαν στάση εναντίον του ΝΑΤΟ. Με την προστασία των νότιων συνόρων μας, προστατεύουμε το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη» ανέφερε αρχικά.  Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ μίλησε το πρωί της Δευτέρας σε συνάντηση με δημοσιογράφους, για τις σχέσεις με το ΝΑΤΟ και τη συμφωνία με τη Λιβύη. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην απέλαση του Λίβυου ηγέτη από την Αθήνα.  
Το μέτρο έχει χαθεί πλέον εντελώς από την Τουρκία που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει επιθετικά την χώρα μας και να υπερασπίζεται με κάθε τρόπο την συμφωνία με την Λιβύη.  
«Η σχέση της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ είναι πιο ισχυρή και περισσότερο ουσιώδης. Δεν έχει νόημα η αμφισβήτηση της Τουρκίας. Όταν προβάλλουμε κάποιους ισχυρισμούς αναφορικά με τα δικαιώματά μας στο περιβάλλον του ΝΑΤΟ, αυτό δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται σαν στάση εναντίον του ΝΑΤΟ. Με την προστασία των νότιων συνόρων μας, προστατεύουμε το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη» ανέφερε αρχικά.

: "(Libya'nın Atina Büyükelçisi'nin sınır dışı edilmesi) Bir acizlik, zafiyet olduğunu değerlendiriyoruz. Sonucu etkilemeyecek."

: "(NATO'daki) İsteklerimiz, milli menfaatlerimizle ilgili şeyler. Bu aşırı olmayan, makul isteklerimizden geri dönmek söz konusu değil."
***

~ ** Αθλητική ενημέρωση :

***    Σήμερα  Δευτέρα 09-12-2019  για την Α1  στο Ελληνικό μπάσκετ  ανδρών :
~** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ   87-74  , ( 47- 44 )    .-^
Τα  δεκάλεπτα  : 25-20 , 22-24 ,  19-13 , 21-17  .- ^

***  Στο ποδόσφαιρο για την Super League 2  σήμερα Δευτέρα  :
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ  -  ΧΑΝΙΑ/ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ  0-1  .- ^  { 90΄ Βαγγέλης Ανδρέου } .- ^

*** Για την Α1 στο βόλεϊ ανδρών  σήμερα Δευτέρα 09-12-2019  για την έκτη αγωνιστική της Volley League :
ΕΛΠΙΔΕΣ  Αμπελοκήπων - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  0-3 σετ .- ^ Τα σετ: 10-25, 10-25, 16-25

ΧΘΕΣ  ,... Κυριακή 08-12-2019  , Για   Super League  στο ποδόσφαιρο  :
~*  ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 - ΟΦΗ  2-1  .- ^ {11΄  Ναμπί , 45+1΄ Τουράν , 59΄ Δημούτσος .}.-^ 
~* ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης - ΑΕ. ΛΑΡΙΣΑ   1-1  .-^  {19΄ Μπαράλες , 60΄ Γμπαγιάρα ,   } .-
~* Ατρόμητος Αθηνών - ΑΡΙΣ Θεσ/νίκης   2-2 .- ^{ 24΄Βέλλιος , 45+4΄΄ Μπρούνο Γκάμα , 87΄ Γ. Μανούσος , 90+3 ΄ Φετφατζίδης } .-
~* Βόλος Ν.Π.Σ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   1-1  .- ^ { 8΄Αν. Χατζηγιοβάνης , 35΄Μουνίζ , } .-

***   Κυριακή 08-12-2019 Super League 2 στο ποδόσφαιρο : 
~* Απόλλων  Λάρισας - Απόλλων Πόντου  4-0  .- ^
~* Απόλλων Σμύρνης - Α.Ε. Καραϊσκάκη Άρτας  1-2  .- ^
~* Πλατανιάς - ΑΟΚ Κέρκυρας   4-0 .- ^
~* ΠΑΣ  Γιάννινα - Δόξα Δράμας   1-0  .- ^

***  ΧΘΕΣ ,.  Κυριακή στο ποδόσφαιρο για την  FOOT  LEAGUE :
~* Α.Ο. Καβάλας - Ιωνικός Νίκαιας  0-0  .- ^
~* Α.Ο. Αιγάλεω - Ολυμπιακός Βόλου  0-1 .- ^
~* Ιάλυσος  -Βέροια  1-0 .- ^
~* Νίκη Βόλου - Πανασπρωπυργιακός  3-0 .- ^
~* Ο.Φ. Ιεράπετρας  - Θεσπρωτός  1-0 .- ^
~* ΠΟ. Τρίγλιας - Διαγόρας Ρόδου  1-1 .- ^

***  ΧΘΕΣ ,... Κυριακή 08-12-2019 ,.για την  FOOT  LEAGUE U19 στο ποδόσφαιρο : 
ΑΠΟ Λεβαδειακός - Χανιά  3-0  .- ^

***  Super League 2 - 8η αγωνιστική
ΤΕΛΙΚΟ Πλατανιάς-Κέρκυρα 4-0 (45+-60' Μπιανκόνι, 50' Λουκίνας, 89' Κωστίκος)
ΤΕΛΙΚΟ Απόλλων Σμύρνης-Καραϊσκάκης 1-2 (47' Λαρέα / 12' Κυβελίδης, 72' Παναγιώτου)
ΤΕΛΙΚΟ Απόλλων Λάρισας-Απόλλων Πόντου 4-0 (18'-27' Σιφναίος, 68' Μπαστακός, 77' Χατζής)
(17.30) ΠΑΣ Γιάννινα-Δόξα Δράμας  1-0 .-^ 

***   Football League - 11η αγωνιστική
ΤΕΛΙΚΟ Αιγάλεω – Ολυμπιακός Βόλου 0-1 (11' Πόζογλου)
ΤΕΛΙΚΟ ΟΦ Ιεράπετρας – Θεσπρωτός 1-0 (40' Σκόνδρας)
ΤΕΛΙΚΟ Τρίγλια – Διαγόρας Ρόδου 1-1 (57' αυτογκόλ / 10' Μπουρλάκης)
ΤΕΛΙΚΟ Καβάλα – Ιωνικός 0-0
ΤΕΛΙΚΟ Ιάλυσος – Βέροια 1-0 (29' Μακρυδημήτρης)
ΤΕΛΙΚΟ Νίκη Βόλου – Ασπρόπυργος 3-0 (8' Βοσκόπουλος, 68' Ροχάνο, 89' Τσιώλης) ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Super League 2 - 8η αγωνιστική
ΤΕΛΙΚΟ Πλατανιάς-Κέρκυρα 4-0 (45+-60' Μπιανκόνι, 50' Λουκίνας, 89' Κωστίκος)
ΤΕΛΙΚΟ Απόλλων Σμύρνης-Καραϊσκάκης 1-2 (47' Λαρέα / 12' Κυβελίδης, 72' Παναγιώτου)
ΤΕΛΙΚΟ Απόλλων Λάρισας-Απόλλων Πόντου 4-0 (18'-27' Σιφναίος, 68' Μπαστακός, 77' Χατζής)
(17.30) ΠΑΣ Γιάννινα-Δόξα Δράμας    1-0 .-^   
 Football League - 11η αγωνιστική
ΤΕΛΙΚΟ Αιγάλεω – Ολυμπιακός Βόλου 0-1 (11' Πόζογλου)
ΤΕΛΙΚΟ ΟΦ Ιεράπετρας – Θεσπρωτός 1-0 (40' Σκόνδρας)
ΤΕΛΙΚΟ Τρίγλια – Διαγόρας Ρόδου 1-1 (57' αυτογκόλ / 10' Μπουρλάκης)
ΤΕΛΙΚΟ Καβάλα – Ιωνικός 0-0
ΤΕΛΙΚΟ Ιάλυσος – Βέροια 1-0 (29' Μακρυδημήτρης)
ΤΕΛΙΚΟ Νίκη Βόλου – Ασπρόπυργος 3-0 (8' Βοσκόπουλος, 68' Ροχάνο, 89' Τσιώλης)  
Γ' Εθνική 7ος Όμιλος - 12η αγωνιστική
ΤΕΛΙΚΟ Παναργειακός – ΑΟ Τσιλιβή 2-2 (45' Παιδάκης πεν, 90' Φλεβάρης / 48'-81' Υψηλός)
ΤΕΛΙΚΟ ΑΟ Διαβολιτσίου – ΑΕ Πελλάνας 0-0
ΤΕΛΙΚΟ Θύελλα Πατρών – ΠΑΟ Βάρδας 3-1 (49'-77' Σκεπετάρης, 90+ Μπούμπαλης / 62΄ Σαμπανέι)
ΤΕΛΙΚΟ Πανγυθεατικός – Διαγόρας Βραχνέικων 1-3 (62' Μπαρόνε πεν / 12'-34' Πανάρετος, 28' Τριανταφυλλόπουλος)
ΤΕΛΙΚΟ Πανηλειακός – Αστέρας Βλαχιώτη 0-4 (15' Μπριλάκης, 40' Παλιάτσιος, 66' Δωματάς πεν, 90' Παπούλης)
ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΣ Ζάκυνθος – Ολυμπιακός Ζαχάρως 3-0 (16' Ζυγκερίδης, 26' Κούντνικ, 31' Πούφλης)
ΤΕΛΙΚΟ Ένωση Ερμιονίδας – Ναύπλιο 2017 2-1 (79'-86' Ποζατζίδης / 71' Καλλιμάνης)
Γ' Εθνική 6ος Όμιλος - 12η αγωνιστική

ΤΕΛΙΚΟ ΑΕΚ Τρίπολης-Αιολικός 1-1 .-^ (19' Ανδριανός / 71' Μπουρούς πεν)

Κόρινθος 2006-Παλληνιακός 0-2 .-^ (12'-25' Κοβάνης)

Θύελλα Ραφήνας-ΑΣ Ρόδος 1-1 .-^  (87' Ζέκιος , 90+ Κανταρτζής )

Μαρκό-Παναρκαδικός 3-1 .-^ (24' /  82΄,   85' / 45'  Τσιώλης)

Αήττητος Σπάτων-ΑΟ Ν. Αρτάκης 2-0 .-^ (5' Γερόλυμος, 78' Ζώνας)

Αχαρναϊκός-Κιθαιρών Καπαρελλίου 0-2 .-^  (23' ,90+  )

Ρεπό: ΑΟ Υπάτου

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΣΜεσσηνίας :
Α' Μεσσηνίας - 11η αγωνιστική
Εράνη Φιλιατρών – ΑΟ Σπερχογείας 1-0 .-^
Εθνικός Μελιγαλά – Τέλλος Άγρας 1-0 .-^
ΑΕ Μάνης – Πάμισος Μεσσήνης 3-2 .-^
Απόλλων Καλαμάτας – Ανδρούσα 4-0 .-^
ΠΑΟ Καλού Νερού – ΑΟ Κυπαρισσίας 0-1 .-^
Ολυμπιακός Ανάληψης – Ακρίτας Κορώνης 0-1 .-^
Τσικλητήρας Πύλου – ΑΕ Αβίας 1-1  .- ^
Α1 Μεσσηνίας - 10η αγωνιστική
Θύελλα Χαρακοπιού – Αστέρας Αρφαρών 3-1  .-^ 
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Ηρακλής Καλαμάτας 2-1 .- ^
(18.00) ΑΟ Φυτειάς – Δώριο
Β' Μεσσηνίας - 8η αγωνιστική
ΤΕΛΙΚΟ ΑΟ Λαιίκων - ΑΟ Φαραί 3-0 .-^
Αναγέννηση Παραλίας - Νέδουσα Αλαγονίας 2-0 .- ^
(18.00) ΑΠΣ Άρις - ΑΟ Πατίστα
ΤΕΛΙΚΟ Παπαφλέσσας Άμφειας - Πανευαϊκός 5-0  .-^ 
ΤΕΛΙΚΟ Ερμής Καλαμάτας - Θύελλα Μερόπης 1-7  .-^
ΠΑΟ Καλλιθέας - Πράσινα Πουλιά  4-1 .-^ 
ΑΕ Λογγάς - Ακαδημία Παμίσου 4-1 .-^
Δαναός - Μιλτιάδης 2-1 .-^ 

*** Για την  Super League Women ,..  στο γυναικείο ποδόσφαιρο σήμερα : 
~*  Ατρόμητος Αθηνών - Γιάννινα   2-0  .- ^
~*  Α.Ε. Λάρισσα  - Οδυσσέας Γλυφάδας 1-0 .- ^
~* Α.Ο. Τρίκαλα 2011 - Άρις Θεσ/νίκης  0-5 .- ^
~* Αγροτικός Αστέρας - Μεσολόγγι 0-1 .- ^
~* Αβάντες Χαλκίδας - ΟΦΗ Ηρακλείου   0-1 .- ^
~* ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - Ελπίδες Καρδίτσας 94  6-0 .- ^
~*
*** Για την Α1΄Μπάσκετ ανδρών σήμερα Κυριακή 08-12-2019 :
ΑΡΙΣ Θεσ/νίκης - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ   80-86  , (47-49)  .-
Τα δεκάλεπτα  : 20-19 , 27-30 , 12-19 ,  21-18  .- ^

*** Για την Α1 γυναικών στο Μπάσκετ σήμερα Κυριακή 08-12-2019 :
ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - Κρόνος Αγίου Δημητρίου  79-69  .- ^
~ Α.Ο. Σπόρτιγκ  - Εσπερίδες Καλλιθέας  58-65 .- ^
~ Νίκη Λευκάδας - Ολυμπιακός Πειραιώς  65-111.- ^
~ Α.Ο. Χανίων - ΠΑΣ Γιάννινα  71-61 .- ^
~ Παναθηναϊκός - ΚΑΟ Μελισσίων 76-39 .- ^
~ ΑΟ. Δαφνί  Αγίου Δημητρίου  - Α.Ο. Ελευθερία Μοσχάτου  78-69 .-^

***  Για  την Α1΄ στο Ελληνικό βόλεϊ ανδρών σήμερα Κυριακή 08-12-2019  :
~*  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π . - ΑΟ. ΚΙΦΗΣΣΙΑΣ  1-2  σετ  .- { 25-13 , 23-25 , 24-26 , 18-15  , } .-
~* ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - Εθνικός Αλεξανδρούπολης

***  Για την Α1΄ στο Ελληνικό ΧΑΝΤΜΠΟΛ σήμερα Κυριακή 08-12-2019 :
~* ΠΑΟΚ Θεσ/νίκη - Αεροπόρος Έδεσσας  25-23  .- ^
~* ΑΕΚ Αθηνών - Φίλιππος Βέροιας  42-26   .-  ^

***   ΧΘΕΣ ,... Σάββατο  07-12-2019  , Για   Super League  στο ποδόσφαιρο  :
~*   ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - ΞΑΝΘΗ  2-0  .-^  {80΄ Μπισβάρ  , 88΄ Κρέσπο  .} .- ^
~*  ΑΕΚ Αθηνών - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  5-0  .-^ {17΄και 27΄, 64΄Ολιβέϊρα , 77΄Βέρντε , 89΄Μάνταλος } .-^~* ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Π.   0-3  .-^ { 6΄ Ποντένσε , 41΄Ελ Αραμπί , 45+2΄ Ελ Αραμπί ,  } .- ^

~** Για το Σαββάτο  07-12-2019  FOOT  LEAGUE    :
~**  ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΤΡΙΚΑΛΑ   0-1  .- ^ 

*** Για  την  Super League  U19  σήμερα Σάββατο  :
~*  ΑΕΚ Αθηνών - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  0-0  .- ^ 
~*  ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης -ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΑ  2-1 .-^
~* ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1 .- ^ 
~* ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Αθηνών -  ΑΡΙΣ Θεσ/νίκης  0-2 .- ^ 
~* ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1 .- ^ 
~*  ΛΑΜΙΑ 1964 - ΟΦΗ  0-1 .- ^ 
~*  ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - ΞΑΝΘΗ  2-0 .- ^ 

***  Για την    FOOT  LEAGUE U19  σήμερα Σάββατο  :
~ Απόλλων Λάρισας - Απόλλων Πόντου   4-0 .- ^ 
~ Δόξα Δράμας - ΑΟΚ Κέρκυρας  1-0 .- 
~ ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕ. Καραϊσκάκης Άρτας 
~ Απόλλων Σμύρνης - Εργοτέλης  2-2 .- ^ 
~ Πλατανιάς - Παναχαϊκή  1-2 .-

*** Γ΄ Εθνική 1ος  όμιλος Σήμερα Σάββατο στο ποδόσφαιρο  : 
~* Άρις Αετού - Αετός Ορφανού  1-1 .- ^ 

*** ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΣΜεσσηνίας  Σάββατο 07-12-2019
Α΄ΤΟΠΙΚΟ :  11η  αγωνιστική : 
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου  3-0 .- ^
Α1΄ ΤΟΠΙΚΟ  : 10Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ 
Νέος Άρις -Α.Ο. Ομόνοια   0-1 .-
Πανιώνιος Καλαμάτας - Απόλλων Πεταλιδίου 2-1 .- ^ 
ΑΕΚ Καλαμάτας - ΠΑΠΑΦΛΈΣΣΑΣ Χώρας  0-3 .- ^ 
ΑΕ. Κυπαρισσίας/Ηρακλής - Χανδριναϊκός Π.Σ.  2-2  .- ^ 

 Β΄ ΤΟΠΙΚΟ  :  2ος Όμιλος  8η  αγωνιστική : 
~ ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας - ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανάκι  0-3  .-
~ Αίαντας Καλαμάτας - Δόξα Καλαμάτας  1-2 .- ^ 
~ Κεραυνός Καλαμάτας - Μεσσηνιακός Γ.Σ. 
~ Ατρόμητος Πλατύ - Νίκη Πλάτης  3-3  .- ^ 
~ Εθνικός Καλαμάτας - Νέστωρας Πύλου  0-3  α.α.  .-^ 
~ Α.Ο Στενωσιάς - Θύελλα Παραλίας  4-1 .-

~**ΕΠΣΜεσσηνίας πρωτάθλημα Κ19   Σάββατο 8Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ
* ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών - ΠΣ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
* ΑΟ. ΑΒΙΑΣ -ΑΠΣ ΑΡΙΣ   1-2 .-
* ΑΟ. ΠΑΤΙΣΤΑΣ - ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας 

***  Για  την Α1΄ στο ελληνικό μπάσκετ ανδρών σήμερα Σάββατο 07-12-2019
~ ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου - Ηρακλής Θεσ/νίκης 86-88 ,(41-53)   .-^ 
Τα δεκάλεπτα : 21-20 , 20-33 , 21-17 , 24-18 .-^ 
~ ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - ΑΕΚ Αθηνών   67-71  , (31-37)  .- ^
Τα δεκάλεπτα :18-20 ,13-17 , 22-18 , 14-16 .-^ 
~ Α.Ο .ΙΩΝΙΚΟΣ Νίκαιας - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ  100-95 , (37-33)  .- ^ κ.α. 77-77.-^ 
Τα δεκάλεπτα : 25-22, 12-11 , 21-22 , 19-22 , ΠΑΡ.: 23-18 
~ ΛΑΡΙΣΣΑ  - ΡΕΘΥΜΝΟ Κρήτης  82-65  ,( 52-31)  .-^ 
Τα δεκάλεπτα : 27-13 , 25-18 , 13-20 , 17-14 .- ^ 
~ ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πάτρας - Γ.Σ. ΛΑΥΡΙΟΥ  77-66  ,(46-29)    .- ^ 
Τα δεκάλεπτα : 24-18 , 22-11 , 19-22 , 12-15 .-^

*** Για  την Α2 ΄στο Ελληνικό μπάσκετ ανδρών σήμερα Σάββατο 07-12-2019
~ ΑΣ. Φίλιππος Βέροιας - ΓΣ. Δάφνη Δαφνίου  81-84  .- ^
~ΑΣ. Διαγόρας Διοπυδαίων - Κόροιβος Αμλιάδας  113-80 .-
~ Αμύντας - ΑΟ. Παγκράτι  74-58  .- ^ 
~ Απόλλων Πάτρας - ΣΑΑΚ Ανατόλια  75-68  .-^ 
~ Χαρίλαος Τρικούπης - ΑΟ. Τρίτων  80-73 .- ^ 
~ Ελευθερούπολης - ΑΣ. Καρδίτσας  87-63 .-^ 
~ Οιακας Ναυπλίου - ΑΕ. Ψυχικού  76-80  .- ^ 
~ Ολυμπιακός Π.  - ΑΟ. Αγρινίου  90-73  .- ^ 

*** Για την Α1΄ στο βόλεϊ ανδρών σήμερα Σάββατο 07-12-2019  : 
* ΟΦΗ - ΦΟΙΝΙΚΑΣ Σύρου  2-3  σετ .- ^ { 25-22, 28-30 , 18-25, 25-20 , 8-15 }.- ^
* ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσ/νίκης  3-1  σετ .- ^ {20-25, 25-18 , 25-17 ,25-19} .-^

*** Για  την Α1  στο βόλεϊ γυναικών σήμερα Σάββατο 
~ Α.Ο. Μαρκόπουλο - ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης  0-3  σετ .- ^{22-25, 14-25, 20-25} .-^ 
~ Ηλιούπολης - Αίας Ευόσμου  0-3  σετ .-
~ Α.Ο. Θήρας - Ολυμπιακός Π .  2-3  σετ.-^   {25-16, 25-22, 23-25 , 23-25 , 16-18} .-
~ ΑΣΠ Θέτης - Παναθηναϊκός  0-3  σετ .- ^ {21-25, 23-25, 26-28 }.- ^
~ ΑΟΦ Πορφύρας  - ΑΟΝ Παναξιακός  0-3  σετ .- ^ { 23-25, 17-25 , 23-25 , } .- ^
~ Άρις Θεσ/νίκης - ΑΟ. Ηλισιακός  3-0 σετ .- ^  {25-15 , 25-20 , 25-18 .} .- ^ 

***   Για την Α1΄ στο ΧΑΝΤΜΠΟΛ ανδρών σήμερα 
Διομήδης Άργους - Γ.Σ. Δράμας 86    39-24 .-
~ Φαίακας Κερκύρας - ΑΕΣΧ Πυλαίας  26-29  .- ^ 
~ Άρις Νίκαιας - Ολυμπιακός Π .  19-39 .-^ 
~ Ιονικός Νφ - ΑΣΕ Δούκας  22-20  .- ^
~

~**  ΧΘΕΣ  , ... ~  Για την  Super League 2  , Παρασκευή  06-12-2019  :
~** ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  1-0  .- ^
~**  Πέμπτη   05-12-2019  , στο Ευρωμπάσκετ Euroleague   :
 ~  ΤΣΣΚΑ  Μόσχας - Ζαλγκίρις  Καουνο  85-82  , ( 32-31 ).-^ κ.α. 69-69 .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 9-17 , 23-14 , 19-19 , 18-19 ,  16-13  .- ^
Μακάμπι Τ.Α.  -  ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου   77-55 ,( 41-26).-^
Τα  δεκάλεπτα  : 22-18 , 19-8 , 12-21 , 24-8 .- ^ 
~ ΟΛΥΜΠΙΑ Μιλάνο - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ  67-77 , ( 40-39).-^
Τα  δεκάλεπτα  : 18-20 , 22-19 ,10-18 , 17-20 .- ^ 
~ ΡΕΑΛ Μαδρίτης -  ΒΑΛΕΝΘΙΑ   111-99  , ( 57-49) .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 30-29 , 23-20 , 27-21 , 31-29 .- ^ 
~ ** Παρασκευή 06-12-2019 ,
~ ΖΕΝΙΘ Αγίας Πετρούπολης - Λιόν ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ   75-70 , (30-36)  .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 17-15 , 13-21 ,23-13 , 22-21 .- ^
~ ΚΙΜΚΗ Μόσχας -  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  94-102 , (48-61).-^
Τα  δεκάλεπτα  : 22-31 , 26-30 , 22-23 , 24-13 .- ^ 
~ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΑΛΠΜΑ Βερολίνου   107-102 ,(41-40)  .-^ κ.α.  82-82 .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 30-16, 11-24, 24-22 , 23-26 , 19-14 .- ^ 
~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π .  99-93,(46-38) .-^ κ.α. 86-86.-^
Τα  δεκάλεπτα  : 18-1728-22, 17-22, 23-25 , 13-7 .- ^ 
~ ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ - ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  77-102   ,( 35-55).-^
Τα  δεκάλεπτα  : 16-26,19-29 ,18-21, 24-26 .- ^

 ~**   Αγώνες και αποτελέσματα Παναθηναϊκού στην Euroleague στο Ευρωμπάσκετ περιόδου 2019-2020
03-10-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ  89-83  .- ^
10-10-2019: ΛΥΟΝ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  79-78  .- ^
17-10-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΧ. ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ 78-79  .- ^
24-10-2019 : ΖΕΝΙΘ Αγίας Πετρούπολης - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 79-89 .- ^
29-10-2019 : ΚΙΜΚΙ Μόσχας - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 103-86 .- ^
31-10-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  86-70 .- ^
08-11-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ  91-80 .- ^
14-11-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΑΛΜΠΑ Βερολίνου 105-106 .- στην παρατ. κ.α. 88-88 .-^
19-11-2019 : ΚΑΟΥΝΟ ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  85-86 .- ^
22-11-2019 : ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 75-87 .- ^
28-11-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  100-68 .- ^
06-12-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  99-73  ..- ^ Παράταση 
13η  αγων. 13-12-2019 : ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 

~** Αγώνες και αποτελέσματα  Ολυμπιακού στην Euroleague στο Ευρωμπάσκετ περιόδου 2019-2020
4-10-2019 : Βίλλερμπαν - Ολυμπιακός Π.  82-63 .- ^
11-10-2019 : Ολυμπιακός Π.   Βαλένθια  82-63  .- ^
18-10-2019 : Ολυμπιακός -Ζενίθ Αγίας Πετρούπολης 68-77 .- ^
25-10-2019 : Μπασκόνια - Ολυμπιακός  82-66 .- ^
30-10-2019 : ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός Π. 79-84  .-^
1-11-2019 :  Ολυμπιακός Π. - Μακαμπί Τ.Α. 65-90 .-^
7-11-2019 :   Ολυμπιακός Π. - Ανατολού Εφές   67-86 .- ^
15-11-2019 : Ολυμπιακός Π. - Ζαλγκίρις Κάουνο   83-74 .- ^
19-11-2019 : Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός Π.  85-82 .- ^
21-11-2019 : Αλμπα Βερολίνου - Ολυμπιακός Π. 80-99 .- ^
29-11-2019 : Ολυμπιακός Π. -Ολύμπια Μιλάνο   91-70 .-^
6-12-2019 :  Παναθηναϊκός  - Ολυμπιακός Π.  99-73  ..- ^ Παράταση
13η  αγων. 12-12-2019 :  ΡΕΑΛ Μαδρίτης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π .

~* ~*  ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Νο  1  :   https://youtu.be/5zpA_WK_2bE    .-  
https://www.youtube.com/watch?v=5zpA_WK_2bE&feature=youtu.be  .- 
 ~*  ^ Αγιον Όρος Νο 2 :  https://youtu.be/-yF7R5MUpJQ   .-  
 ~* ^ ΑΓΙΟΝ Όρος Νο 3  : https://youtu.be/2Sn4e7D76YM     .-     
https://www.youtube.com/watch?v=2Sn4e7D76YM&feature=youtu.be   .-


***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 : 
1.- ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας   Κυριακή  01  Δεκεμβρίου  2019    Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας ..... ~  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους μας !:  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/11/01-2019.html    .-
2.- ARFARA NEWS  Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Δευτέρα , Τρίτη ., Τετάρτη 02 , 03 . 04 Δεκεμβρίου  2019 .-  :  https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/12/arfara-news.html   .-
3.-  ARFARA NEWS ,   Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Αρφαρά Τα  Νέα  μας  Πεμπτη , Παρασκευή  , Σάββατο  05 , 06 ,07  Δεκεμβρίου  2019: 
https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/12/arfara-news-05-06-07-2019.html  .-
4.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Σάββατο  07  Δεκεμβρίου  2019    :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/12/arfara-news.html  .-
5.- Αρφαρά  Η  Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή   08- Δεκεμβρίου  2019  . : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/12/blog-post.html   .- 
6.-Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα  09  Δεκεμβρίου 2019   : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/12/blog-post.html   .-
7.- 

~"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου