ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

ΑΡΦΑΡΑ   Η Εφημερίδα μας  Τετάρτη  06  Νοεμβρίου 2019 
Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας 
...  
~

1~** Στην Ι Σκήτη Αγία Άννης μέγας αγιασμός υδάτων στο Καθολικό Νο1 2017-2018 DSCN6636 : https://youtu.be/ToU5iQnNkJo  .- 

 2~** Στο καθολικό Ι Σκήτης Αγίας Άννης Θ. Λ.   Νο 2  2017- 2018 : https://youtu.be/QSKErjTmAjA  .-

 3~** Ιερομόναχος Γαβριήλ στην Ι. Κ.  Ιωάννου Προδρόμου στην Αγία Άννα 2018 : https://youtu.be/1FnsKnfP-es  .- 

 4.- Στην Σκήτη της Αγίας Άννης στο καθολικό στο Άγιον Όρος.. με Ιερομόναχος Γαβριήλ εξ Αρφαρων ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ στην Ι. Κ. Αγίου Γεωργίου  :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10216630571090193/   .- 

5.-Ιερά Σκήτη Αγίας Άννης ιστορική διαδρομή Νο1   :   https://youtu.be/0UKh2K0Vq-0    .-  

 6.-  Ι ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ  Νο2   Ιστορική διαδρομή :  https://youtu.be/04z42_ReyVo     .-   

 7.- Σκήτη Αγίας Άννης  Ιστορική διαδρομή Νο 3 : https://youtu.be/WM9A1V8MTD4  .- 
                     
 7.- Αγιογραφία Ιστορική διαδρομή Νο4  Σκήτη Αγίας Άννης: https://youtu.be/Dvl0rv6XKig   .-                                                                                                                     

~** Άγιος Παύλος Α’ ο Ομολογητής – Γιορτή σήμερα 6 Νοεμβρίου – Ποιοι γιορτάζουν
~
~   – Τη μνήμη του Αγίου Παύλου Α’ του Ομολογητού και Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως τιμά σήμερα, 6 Νοεμβρίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Παύλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ. και υπήρξε γραμματέας του αγιοτάτου Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Αλεξάνδρου (βλέπε 30 Αυγούστου).
~  Όταν απεβίωσε ο Αλέξανδρος, το 377 μ.Χ., ο Παύλος εξελέγχθηκε Πατριάρχης. Ο αυτοκράτορας Κωνστάντιος, όταν το πληροφορήθηκε δυσανασχέτησε, μία και ήταν οπαδός της αίρεσης των Αρειανών. Όταν ο Κωνστάντιος επέστρεψε από την Αντιόχεια στην Κωνσταντινούπολη, απομάκρυνε από τον πατριαρχικό θρόνο τον Παύλο και ανακήρυξε αυθαίρετα Πατριάρχη, τον αρειανόφρονα Νικομήδειας Ευσέβιο.

Τότε ο Άγιος Παύλος πήγε στη Ρώμη. Εκεί βρήκε τον Μέγα Αθανάσιο, τον οποίο είχε απομακρύνει από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ο Κωνστάντιος.  Πληροφορηθείς τα γεγονότα, ο αυτοκράτορας Κώνστας, έστειλε γράμμα στον αδελφό του τον Κωνστάντιο, διαμαρτυρόμενος για τη στάση του. Έτσι ο Παύλος και ο Αθανάσιος επανήλθαν στο αξίωμά τους.  Δυστυχώς μετά από λίγο καιρό ο Κώνστας πέθανε. Έτσι ο Κωνστάντιος διέταξε, από την Αντιόχεια που ήταν, να απομακρύνουν τον Παύλο από τον Πατριαρχικό θρόνο. Μάλιστα τον εξόρισε στην Κουκουσό της Αρμενίας.  Μία μέρα που τελούσε την Θεία Λειτουργία όρμησαν καταπάνω του Αρειανοί και τον έπνιξαν με το ίδιο του το ωμοφόριο. Έτσι ο Άγιος ετελείωσε και παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο.  Απολυτίκιο:  Ήχος γ’. Αυτόμελον.  Θείας πίστεως ομολογία, άλλον Παύλόν σε τη Εκκλησία, ζηλωτήν εν ιερεύσιν ανέδειξε, συνεκβοά σοι και Άβελ προς Κύριον, και Ζαχαρίου το αίμα το δίκαιον. Πάτερ Όσιε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος. 
***  ΣΕΙΣΜΟΣ στον ΣΚΑΙ με τον Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ! Τι είναι αυτά που λέτε στον κόσμο;.. (BINTEO)
Στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ στην τηλεόραση του Σκάι εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κ. Βελόπουλος.   
Η συζήτηση με τους δημοσιογράφους Δ. Οικονόμου και Π. Αναστασοπούλου ήταν έντονη και κυριάρχησε το θέμα της παράνομης μετανάστευσης.



~** «Δεν είναι τα υλικά αγαθά αυτά καθ’ εαυτά που σώζουν ή καταδικάζουν τον άνθρωπο»
~  Στο Ναό του Αγίου Γεωργίου Μάνης βρέθηκε την Κυριακή ο .
~   Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Με αφορμή την γνωστή παραβολή του πλουσίου και του Λαζάρου, που ανεγνώσθη την Κυριακή 30 του μηνός Νοεμβρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ιερουργών στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Μάνης, εσημείωσε: «Θα ήταν σφάλμα να πούμε ότι αίτιο της δραματικής πορείας της ζωής και των δύο ήταν ο πλούτος για τον ένα και η φτώχεια για τον άλλον… Κι αυτό γιατί ο ίδιος ο λόγος του Θεού μας δίδει παραδείγματα πλουσίων που σώθηκαν και πτωχών που κολάσθηκαν. Με άλλα λόγια, δεν είναι τα υλικά αγαθά αυτά καθ’ εαυτά που σώζουν ή καταδικάζουν τον , αλλά η κακή διαχείριση τους, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί ένας πλούσιος, ενώπιον του Θεού, που γνωρίζει τα βάθη της καρδιάς του καθενός, να είναι αδέσμευτος και απεξηρτημένος από τον πλούτο, και ένας φτωχός να είναι δέσμιος των υλικών αγαθών και εξηρτημένος από αυτά… Ο πλούσιος καταδικάστηκε στις οδύνες της κόλασης όχι για τα πλούτη, αλλά για την κακή διαχείριση τους. Θεώρησε ότι τα υλικά αγαθά είναι αποκλειστικά κτήμα δικό του, που είχαν ως μοναδικό σκοπό την δική του καλοπέραση. Ο πλούτος έγινε ο Θεός του. ~
Τυφλώθηκε από την πλεονεξία με αποτέλεσμα να αδιαφορεί για το τι γίνεται γύρω του και για τις ανάγκες των συνανθρώπων του. Με απλά λόγια, αιτία της καταδίκης του ήταν ο εγωισμός και η αδιαφορία. Από την άλλη, ο Λάζαρος δικαιώθηκε, όχι πάλι λόγω της φτώχειας του, αλλά για την υπομονή την οποία επέδειξε. Μια υπομονή που δεν οδηγήθηκε ούτε σε γογγυσμό κατά του Θεού ούτε κατά του πλουσίου συνανθρώπου του. Από την άποψη αυτή, αιτία της σωτηρίας και της δικαίωσής του ήταν η διατήρηση της εμπιστοσύνης του προς τον Θεό και της αγάπης του προς τον συνάνθρωπό του. Η επιμονή του να εμπιστεύεται το Θεό και να πιστεύει. Η πίστη ότι ο Θεός είναι αποκλειστικός βοηθός του. Άλλωστε τούτο δεν πρέπει να είναι άσχετο με το γεγονός ότι το όνομα του Λάζαρος, σημαίνει ακριβώς αυτό: «ο Θεός είναι βοηθός»».  Την Θεία Λειτουργία στην ενορία Μάνης-Διδυμοτείχου παρακολούθησαν οι Βουλευτές Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης και Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικής Κοινότητας Μάνης Δημήτριος Γκιντίδης και πολυπληθές εκκλησίασμα».

~**  Γιατί σε κατηγορούν για ρατσισμό!
~  Ναπολέων Λιναρδάτος

Aν θέλετε να κατανοήσετε το επίπεδο «ενημέρωσης» που παρέχει η συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ στην Ελλάδα, δεν έχετε παρά να διαβάσετε την περιβόητη επιστολή της πρώην πλέον προέδρου της ΟΝΝΕΔ στην Πεντέλη, κα Φαίη Νικητοπούλου. Να διαβάσετε την μονοσέλιδη επιστολή, και μετά να διαβάσετε το πως τα ΜΜΕ σας πλάσαραν την




Όταν η κα Νικητοπούλου έθεσε το θέμα της μη μεταφοράς του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης σε όλη την Ελλάδα, ήταν αυτό ένα ρατσιστικό επιχείρημα; Όταν έθεσε το θέμα του τοπικού νοσοκομείου; Το θέμα της εγκληματικότητας; Τις ψεύτικες ηλικίες που δηλώνουν οι λαθρομετανάστες; Τους κινδύνους για την δημόσια υγεία; Τις επιπτώσεις στα σχολεία, στη μάθηση και τις «πολυπολιτισμικές» αλληλοεπιδράσεις;  Δεν υπάρχει ίχνος ρατσισμού στην επιστολή της κας Νικητοπούλου. Το πρόβλημα με την επιστολή της κας Νικητοπούλου είναι ότι θέτει απλά, νηφάλια και τεκμηριωμένα βασικά ερωτήματα και θέματα για την πολιτική ανοιχτών συνόρων που έχει αποφασίσει να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Δηλαδή η κα Νικητοπούλου ασχολήθηκε με θέματα που θα έπρεπε να είχαν απασχολήσει τους αρμόδιους υπουργούς. Βέβαια, οι αρμόδιοι υπουργοί που γαλουχήθηκαν στα χρόνια της μεταπολίτευσης έχοντας ως ιδεώδη τους «αγώνες» και τις ιδεοληψίες της αριστεράς, είναι κάπως δύσκολο να παραδεχτούν τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων.  Στην Αυγή διαβάσαμε γιατί «Ο ρατσισμός της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης αποκάλυψε την ψυχή της Ν.Δ.» Στην Εφημερίδα των Συντακτών για «Ρατσιστικός οχετός κατά μεταναστών και προσφύγων.» Στην iefimerida για το ότι «Παραιτήθηκε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης μετά τον σάλο με τη επιστολή.» Στα ΝΕΑ για «Ρατσιστικό παραλήρημα κατά προσφύγων.» Η ομοιομορφία στην ενημέρωση είναι πράγματι αξιοσημείωτη.   Θα πρέπει να το έχετε παρατηρήσει, ότι στο ζήτημα των ανοιχτών συνόρων όλα τα ΜΜΕ έχουν την ίδια ακριβώς στάση. Δηλαδή ανοιχτά και ξεκάθαρα υπέρ. Επίσης θα έχετε παρατηρήσει το πόσο συχνά καταδικάζουν κάποιον ως ρατσιστή και ξενοφοβικό, χωρίς σχεδόν ποτέ να σου πουν τι είναι αυτό που είπε ή έκανε. Και δεν σου λένε τι είπε ή έκανε, γιατί στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, αν άκουγες τι είπε ο «κατηγορούμενος» θα καταλάβαινες ότι απλά άσκησε μια λογική κριτική στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων. Η κατηγορία του ρατσισμού χρησιμοποιείται ως ένα μέσο λογοκρισίας. Ως ένα εργαλείο φόβου με σκοπό να επιβάλει την σιωπή σου. Μην μιλήσεις για αυτά που βλέπεις, μην εκφράσεις τις απόψεις σου, γιατί απλούστατα θα σε μετατρέψουμε σε έναν παρία της κοινωνίας.  Ο σπουδαίος σοβιετολόγος Leonard Schapiro είχε πει ότι «το πραγματικό αντικείμενο της προπαγάνδας δεν είναι ούτε να πείσει ούτε να προσηλυτίσει, αλλά να παραγάγει έναν ομοιόμορφο τρόπο δημόσιου λόγου, έτσι ώστε και το παραμικρό ίχνος ανορθόδοξης σκέψης να ηχεί ως μια απειλητική παραφωνία». Δεν μπορείς να μιλήσεις για την καταστροφή της πατρίδας σου, της θρησκείας και των παραδόσεων σου γιατί μια τέτοια στάση θα ήταν μια «απειλητική παραφωνία» για το πολιτι-δημοσιογραφικό κατεστημένο. 
***  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ο Ι. Μάζης: «Επόμενος ΣΤΟΧΟΣ του Ερντογάν η Κύπρος, το Αιγαίο και η Θράκη»… (ΒΙΝΤΕΟ)
~   Το εμπορικό άνοιγμα του Αρκτικού κύκλου, οι ΑΟΖ και η επανατοποθέτηση των παικτών ισχύος , ίσως να οδηγεί εκτός από την ανάδυση δυνάμεων όπως η Κίνα και η Ρωσία και σε ετερόκλητες συνεργασίες, μεταξύ για παράδειγμα των ΗΠΑ με την Ρωσία…  
λέει ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στον 98.4 . Ο ίδιος έκανε λόγο για αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με συστημικό παράγοντα αναταραχής την Τουρκία.
Ο Ιωάννης Μάζης μίλησε ακόμη για τις εσωτερικές συγκρούσεις και ανακατατάξεις σε ΗΠΑ και Βρετανία, καθώς και σε αντικρουόμενα συμφέροντα εντός της ΕΕ, παράγοντες που επίσης δρουν αποσταθεροποιητικά. Όπως είπε χαρακτηριστικά, δυστυχώς για τη Δύση, η Ρωσία εξελίσσεται σε έντιμο συνομιλητή των πάντων.  Αν η ΕΕ δεν απαντήσει στον πλήρη ευτελισμό της Συνθήκης της Λωζάννης, τότε το επόμενο πιάτο στο μενού της Τουρκίας θα είναι η Κύπρος, το Αιγαίο και η Θράκη ανέφερε χαρακτηριστικά, προτείνοντας άμεση εξοπλιστική θωράκιση ναυτικά και ενεργοποίηση του δόγματος ενιαίου χώρου μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.  Ακούστε τα όσα είπε ο καθηγητής παρακάτω:



***  ΠΑΡΑΝΟΙΑ από τον Γιαννούλη του ΣΥΡΙΖΑ: «Ποινικά κολάσιμος σαδισμός» να ψήνεις… χοιρινό κοντά σε δομές μεταναστών… (ΒΙΝΤΕΟ)
Σε αυτή τη χώρα η παράνοια έχει γίνει λατρεία από το πολιτικό σύστημα. Τελευταίο παράδειγμα ο Χρήστος Γιαννούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτήρισε σαδισμό και κτηνωδία…  
τα μπάρμπεκιου με ψήσιμο χοιρινού και κατανάλωση αλκοόλ δίπλα από δομές φιλοξενίας «προσφύγων». Μάλιστα ζήτησε να υπάρξουν… ποινές για τα εν λόγω γλέντια.
Η παρέμβαση έγινε στην συζήτηση για την τροποποίηση των Ποινικών Κωδίκων όπου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι υπάρχουν καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά που προσβάλουν το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων δίπλα από δομές φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης και πρότεινε απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα να εισαχθούν ποινές για τους… ψήστες!  Δείτε το απίστευτο βίντεο:   

***   Γαλλία: Εφαρμόζει ποσόστωση στο μεταναστευτικό – «Προηγούνται οι Γάλλοι στην αγορά εργασίας»…
~   Μία νέα μεταναστευτική πολιτική στα πρότυπα του Καναδά και της Αυστραλίας φαίνεται πως θα εφαρμόσει η Γαλλία. 
Η Γαλλίδα υπουργός Εργασίας Μιριέλ Πενικό επιβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα θα υιοθετήσει για πρώτη φορά από το καλοκαίρι «ποσοστώσεις» ή «αριθμητικούς στόχους» για τους μετανάστες εκτός ΕΕ, οι οποίες θα αλλάζουν κάθε χρόνο, ώστε η Γαλλία «να στρατολογεί» βάσει των αναγκών της.  
«Η Γαλλία είναι αυτή που στρατολογεί βάσει των αναγκών της. Είναι μια νέα προσέγγιση, η οποία μοιάζει λίγο με την προσέγγιση του Καναδά και της Αυστραλίας», εξήγησε η Πενικό μιλώντας στα μέσα BFMTV/RMC.  «Στόχος είναι να έχουμε αριθμητικούς στόχους, ή ποσοστώσεις», επεσήμανε η ίδια μία ημέρα μετά τις επίσημες ανακοινώσεις του Γάλλου πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ για τη μετανάστευση.  
Η Γαλλίδα υπουργός διευκρίνισε εξάλλου ότι η κυβέρνηση θα δημιουργήσει έναν κατάλογο με τα επαγγέλματα για τα οποία θα εφαρμόζονται οι ποσοστώσεις αυτές.  Χθες το βράδυ ο Φιλίπ παρουσίασε σε πολλούς υπουργούς και βουλευτές την πλειονότητα των μέτρων για τη μετανάστευση, ανάμεσά τους και η ανανέωση του καταλόγου των επαγγελμάτων στα οποία υπάρχει έλλειψη εργαζομένων, ο οποίος δεν έχει ανανεωθεί από το 2011.  Ο κατάλογος «θα καταρτιστεί το επόμενο καλοκαίρι», εξήγησε η Πενικό, και τότε θα οριστούν και οι ποσοστώσεις.  «Θα αναθεωρούμε τον κατάλογο αυτόν κάθε χρόνο», πρόσθεσε η ίδια, ενώ τόνισε ότι οι ποσοστώσεις δεν θα ορίζονται βάσει τη χώρα καταγωγής, καθώς «αυτό δεν έχει κανένα νόημα»«Προτεραιότητά μας είναι να βοηθήσουμε τους Γάλλους να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας. Μετά να υποδεχθούμε τους πρόσφυγες και να τους βοηθήσουμε να βρουν δουλειά», υπογράμμισε η Γαλλίδα υπουργός, αν και παραδέχθηκε ότι η μετανάστευση αυτού του είδους είναι «αρκετά περιορισμένη» και αφορά 33.000 ανθρώπους ετησίως.  Τον προηγούμενο μήνα ο Φιλίπ είχε δηλώσει ότι δεν είναι αντίθετος στην επιβολή ποσοστώσεων για τους μετανάστες, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης να καθησυχάσει τις ανησυχίες που προκαλεί σε μερίδα των Γάλλων η μετανάστευση.  
***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ προαναγγελία Κικίλια για αντικαπνιστικό νόμο: «Θα επιδοτήσουμε θερμάστρες»…(ΒΙΝΤΕΟ)
~  Μοιάζει μάλλον απίστευτη η προαναγγελία που έκανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου… 
Δεν απέκλεισε να δοθεί επιδότηση στις καφετέριες για να αγοράσουν… θερμάστρες για να βάλουν στους εξωτερικούς τους χώρους.
Οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό νόμο έχουν ξεκινήσει αλλά θα γίνουν ακόμη πιο… επίσημοι από τις 19 του μήνα. Ο νόμος θα εφαρμοστεί και στα μπουζούκια και στις καφετέριες και στα καζίνο είπε ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης (05.11.2019).
«Όπως οι Έλληνες πάνε στο εξωτερικό και βγαίνουν έξω και καπνίζουν, έτσι θα γίνεται και στη χώρα μας», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας. Μιλώντας δε για το κάπνισμα στις καφετέριες, είπε ότι μέσα δεν θα καπνίζει κανείς.  Click4more: Πυρά Κικίλια σε ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΘΕΑ: “Πήγαν να καπελώσουν το ΚΕΘΕΑ με την Ξένη Δημητρίου”  
«Οι καφετέριες έχουν ανοιχτούς χώρους. Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση θα σκεφτεί να επιδοτήσει και θερμάστρες για έξω», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας δε ότι «στην Ελλάδα έχουμε χειμώνα 1,5-2 μήνες».  Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το 74% των καπνιστών θέλουν να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος. Ο Β. Κικίλιας προέτρεψε τους καπνιστές να απευθύνονται στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος που υπάρχουν στα νοσοκομεία «και να μην το προσπαθούν μόνοι τους».  Αναφερόμενος στους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως θα γίνονται από την αστυνομία, τους ελεγκτές του ΣΕΥΠ και τους λιμενικούς για χώρους κοντά στα λιμάνια. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, μάλιστα, το 20% από τα έσοδα που θα προκύπτουν από τα πρόστιμα όσων δεν τηρούν τον αντικαπνιστικό νόμο, θα πηγαίνει στην Ελληνική Αστυνομία για να προμηθεύονται οι αστυνομικοί γιλέκα, αλεξίσφαιρα και νέες στολές.  Το απόσπασμα από το 08:30 του video

newsit.gr
***  Π. Παυλόπουλος: «Χαιρετίζουμε τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων»…
«Και εμείς, οι Έλληνες, χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων διευρύνεται εντυπωσιακά, με κορυφαίο παράδειγμα το εντελώς πρόσφατο ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ», τόνισε, μεταξύ άλλων…  
ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του προς το Πρακτορείο Ειδήσεων της Αρμενίας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα.
Στο πλαίσιο της δήλωσής του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας-Αρμενίας, τονίζοντας ότι αυτές εδράζονται σε μια σταθερή φιλία, αλληλοκατανόηση και δημιουργική συνεργασία σε βάθος χρόνου. Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι σχέσεις αυτές είναι σε τέτοιο βαθμό αρμονικές, ώστε ξεπερνούν το διμερές πλαίσιο και εκτείνονται στο ευρύτερο πεδίο της διεθνούς συνεργασίας. «Και τούτο διότι έχουμε γενικευμένη ταύτιση απόψεων σε πολλά και σημαντικά διεθνή θέματα, κατ’ εξοχήν δε ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση της ειρήνης, των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου και της κοινωνικής δικαιοσύνης, με βασική -πολιτική και θεσμική- αντηρίδα την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, στο σύνολό του» προσέθεσε.  Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην Τριμερή Συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας, σημειώνοντας ότι είχε μεν ως αφετηρία τα ζητήματα Διασποράς, πλην όμως απέκτησε, στο μεταξύ, πολύ ευρύτερη δυναμική, οδηγώντας σε μια πραγματικά πολυσχιδή συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών.  
«Όμως, τα θεμέλια της τόσο ειλικρινούς φιλίας και στενής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας εδράζονται και στις μαρτυρικές στιγμές που έχουν ζήσει τα έθνη μας. Στιγμές, τις οποίες οφείλουμε να μην ξεχνάμε, ούτε κατ’ ελάχιστο, όχι γιατί μας διακατέχουν αισθήματα εκδίκησης απέναντι στους θύτες μας» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.  Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι «αυτή η μνήμη μάς οδηγεί στο να υπηρετούμε, για πάντα, την μεγάλη ανθρωπιστική αρχή: Ποτέ ξανά. Τούτες οι μαρτυρικές στιγμές είναι ποτισμένες με το αίμα των τραγικών θυμάτων βάρβαρων γενοκτονιών, συγκεκριμένα δε της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την μια πλευρά και της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, από την άλλη».  Υπενθύμισε, επίσης, ότι η Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος, όταν το 1996 αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων, ενώ το 2014 ποινικοποίησε την άρνησή της.  Ακολούθως, σημείωσε, ότι η Ελλάδα, ως μέλος της Διεθνούς Κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπερασπίζεται, υπέρ πάντων -και όχι μόνον υπέρ των φίλων και γειτόνων της- την ειρήνη, τη δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου, έχοντας ως αποκλειστικό γνώμονα την πιστή εφαρμογή του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, στο σύνολό τους.  «Με γνώμονα αυτή την πολιτική η Ελλάδα: Πρώτον, αναγνωρίζει και στηρίζει τα εθνικά δίκαια της Αρμενίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπως αυτά θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο. Και κατά τούτο υποστηρίζει τις προσπάθειες της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης του μείζονος αυτού προβλήματος. Και, δεύτερον, υποστηρίζει την ολοένα και μεγαλύτερη προσέγγιση μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αρμενίας. Απτό δε δείγμα γραφής αυτής της στάσης της Ελλάδας είναι και το ότι έχουμε δρομολογήσει, και μάλιστα κατά προτεραιότητα, τις απαραίτητες διαδικασίες κύρωσης της Περιεκτικής και Ενισχυμένης Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αρμενίας», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.  Δήμητρα Κατσιμεντέ -ΑΠΕ
*** Υποψίες πως οι απαγωγείς των ναυτικών του Elka Aristotle είναι Νιγηριανοί – Αγωνία για την υγεία του 20χρονου Έλληνα…
~  Θρίλερ χωρίς τέλος με την απαγωγή των τεσσάρων ναυτικών του ελληνόκτητου τάνκερ Elka Aristotle. Πρώην μισθοφόρος αποκαλύπτει τον τρόπο δράσης των απαγωγέων. Δεν αποκλείει να πρόκειται για πειρατές από τη Νιγηρία. 
Το σοβαρό πρόβλημα υγείας του 20χρονο Έλληνα που κρατείται όμηρος μαζί με άλλους τρεις ναυτικούς. Συγκλονιστική η περιγραφή του πατέρα του για το ρεσάλτο στο πλοίο ανοιχτά του Τόγκο.
Σε πλήρη εξέλιξη το θρίλερ με την απαγωγή των τεσσάρων ναυτικών του ελληκόκτητου πλοίου Elka aristotle, που δέχτηκε επίθεση από πειρατές τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας και ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο ανοιχτά της πρωτεύουσας του Τόγκο, Λόμε. Οι πειρατές απήγαγαν τέσσερα μέλη του πληρώματος του Elka aristotle, έναν 20χρονο Έλληνα που έκανε το δεύτερο εκπαιδευτικό ταξίδι του, δυο Φιλιππινέζους κι έναν Γεωργιανό.  Δεν αποκλείεται οι απαγωγείς των μελών του πληρώματος του Elka Aristotle να είναι Νιγηριανοί πειρατές, εκτίμησε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (06.11.2019) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1 ο Γιάννης Ροβύθης, Γενικός Διευθυντής εταιρείας φρουρών και πρώην μισθοφόρος. Όπως είπε, έχει την υποψία πως ίσως οι πειρατές να είναι από τη Νιγηρία, που απέχει 150 ναυτικά μίλια από το Τόγκο, καθώς τα πιο πολλά συμβάντα είναι στη Νιγηρία.  Σύμφωνα με τον πρώην μισθοφόρο, σε αυτές τις περιπτώσεις «τίποτα δεν είναι τυχαίο». Όπως τόνισε, οι ομάδες που δρουν στην περιοχή και κάνουν ρεσάλτο σε πλοία «έχουν μεγάλα κεφάλαια» πίσω τους και δρουν συνήθως με τρεις τρόπους: ο ένας είναι η ένοπλη ληστεία που μπορεί να φτάσει μέχρι το πλιάτσικο, ο δεύτερος το λεγόμενο cargo theft, όταν δηλαδή οι πειρατές απαγάγουν το πλοίο με το πλήρωμα και ο τρίτος αυτός που έγινε στο Elka aristotle, με τους πειρατές να παίρνουν ομήρους μέλη του πληρώματος για να ζητήσουν λύτρα.  «Οι όμηροι είναι κεφάλαιο γι’ αυτούς», τόνισε ο Γιάννης Ροβύθης, σημειώνοντας πως όσο οι τέσσερις ναυτικοί συμμορφώνονται με τους κανόνες των απαγωγέων, δεν θα υπάρξει δυσάρεστη εξέλιξη. Οι απαγωγείς θα επικοινωνήσουν με την εταιρία για λύτρα, αλλά συνήθως καθυστερούν για να μεταφέρουν ομήρους σε ασφαλή (για τους ίδιους τους πειρατές) περιοχή αλλά και για να δημιουργήσουν με αυτή την καθυστέρηση μεγαλύτερη πίεση.   Δείτε τι είπε για το περιστατικό με το Elka Aristotle:

Πατέρας Έλληνα ναυτικού: Έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας
Ο νεαρός Έλληνας ναυτικός, που επρόκειτο να επιστρέψει σε λίγους μήνες στην Ελλάδα μετά το δεύτερο εκπαιδευτικό του ταξίδι, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, όπως αποκάλυψε χθες ο πατέρας του.  “Την Πέμπτη μας πήρε και ήταν μια χαρά, μιλάγαμε στο Skype, τον βλέπαμε και μας έβλεπε. Το παιδί είναι στη σχολή. Είναι δόκιμος, δεν είναι επαγγελματίας. Του εμπορικού ναυτικού. Κρατική σχολή. Παίρνουνε την ευθύνη πάνω τους και πιστεύω ότι θα έχει πολύ καλή κατάληξη”, λέει ο πατέρας του από το Μεσολόγγι.  Δεν μπορεί να κρύψει την ανησυχία του για το στερνοπούλι της οικογένειάς του, που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, άνοιξε τα φτερά του στις μακρινές θάλασσες, όπως τόνισε νωρίτερα και στο newsit.gr.  Μιλώντας στον Ant1, ο πατέρας του 20χρονου είπε χαρακτηριστικά: “Αντιμετωπίζει ένα προβληματάκι υγείας.  Μαζί του… πού να τα έχει… Όπως βγήκε από την καμπίνα να δει τι γίνεται, του ριχτήκανε. Από εκεί συνέχισε πόλεμος. Αν ήταν στο καράβι δεν θα είχαμε πρόβλημα. Τα παιδιά τα πήρανε. Αυτό είναι όλο το πρόβλημα. Πήραν τα παιδιά από το καράβι και δεν ξέρουμε πού τα πάνε, αν είναι καλά στην υγεία τους και όλα αυτά”.  Συνεχίζοντας για το πώς συνέβη το “ρεσάλτο” των πειρατών στο Elka aristotle, ο πατέρας του 20χρονου τόνισε: “Αυτοί ριχτήκανε στο πλοίο με σκάλες και βεντούζες. Ανεβήκανε πάνω, χτύπησε η σειρήνα τη νύχτα. 02.:00 π.μ. ήταν εκεί. Βγήκανε τα παιδιά από το δωμάτιο για να δουν τι συμβαίνει και τους αρπάξανε. Ακολούθησαν συμπλοκές με τα όπλα, χτυπήσανε έναν φρουρό στο πόδι και τελείωσε. Πάει το παιδί. Χάθηκε”.  Μιλώντας και στον Alpha, ο πατέρας του δόκιμου τόνισε πως “θα δώσουμε όσα ζητήσουν για να πάρουμε το παιδί μας πίσω“…  

newsit.gr
***  Αντιδράσεις σε όλη την χώρα για τις μεταφορές αλλοδαπών – Πού οδηγεί η αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης…
Eίναι σαφές ότι οι κάτοικοι της ελληνικής ενδοχώρας αντιδρούν και εξεγείρονται στην «λύση» της κυβέρνησης να μεταφέρει τους αλλοδαπούς από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα.  
Κατά μέσο όρο 200 άτομα καταφτάνουν καθημερινά από την Τουρκία στην Ελλάδα και στο άμεσο μέλλον δεν διαφαίνεται κάποια λύση.
Κάτοικοι της Νάουσας στην Ημαθία συγκεντρώθηκαν τα μεσάνυχτα προκειμένου να εμποδίσουν την διέλευση περίπου τριών λεωφορείων με αλλοδαπούς.  Οι κάτοικοι έστησαν μπλόκο στην είσοδο της πόλης. Περίπου στη 1 τα ξημερώματα ενημερώθηκαν ότι δεν θα έρθουν αλλοδαποί στην περιοχή και αποχώρησαν με τα αυτοκίνητά τους σύμφωνα με το Vimapress.gr.  Με κομβόι έκαναν διέλευση από κεντρικούς δρόμους μπροστά από τα ξενοδοχεία που φιλοξενούν πρόσφυγες, κάνοντας στάση θέλοντας να στείλουν μήνυμα ότι πρόσφυγες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην περιοχή τους.   

 Οι δημοσκοπήσεις ενώ δείχνουν θετικές ενδείξεις για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, στον τομέα του μεταναστευτικού η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί αποτυχημένη την κυβερνητική πολιτική. Πληθαίνουν, μάλιστα, οι φωνές που υποστηρίζουν ότι δεν θα ήταν φρόνιμο να δοκιμαστεί περαιτέρω η εθνική ενότητα και πρέπει να βρεθούν άμεσα λύσεις καθώς πρόκειται πλέον για ζήτημα εθνικής ασφάλειας.  Καζάνι που βράζει θυμίζουν περιοχές στις Σέρρες, στα Βρασνά, στα Γιαννιτσά, στη Σκύδρα, στη Βέροια, στη Μεθώνη Πιερίας και στα Γρεβενά.  Παραλίγο άλλωστε να έχουμε και τραγωδία τύπου Έσσεξ. Πάνω από 80 αλλοδαποί εντοπίστηκαν σε αστυνομικό έλεγχο σε φορτηγό-ψυγείο στην Ξάνθη.  Όσο για την κυβέρνηση αυτή επιχειρεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που εκτυλίσσεται σε τρία «μέτωπα»:  
Την «αποσυμφόρηση» των νησιών που στενάζουν καθώς οι δομές δέχονται αυτή τη στιγμή πολλαπλάσιο αριθμό ατόμων από αυτό που μπορούν να φιλοξενήσουν, την μετεγκατάσταση ανθρώπων στην ενδοχώρα και την αντιμετώπιση των τοπικών αντιδράσεων και κυρίως την αντιμετώπιση των νέων αφίξεων.  Σ’ αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, επισήμανε πρόσφατα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί απεριόριστο αριθμό μεταναστών. Αναφορικά με τις αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί σε διάφορες περιοχές για την προώθηση μεταναστών στην ενδοχώρα, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση στα νησιά, ο υπουργός Εσωτερικών σχολίασε ότι πρέπει να «βάλουμε όλοι πλάτη» για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.  Όπως εξήγησε:  «Γίνεται μία πολύ συντονισμένη προσπάθεια να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στη Μυτιλήνη και στη Σάμο γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαρκής ροή μεταναστών προς τα νησιά μας και προς την πατρίδα μας.  Αυτό σημαίνει ότι όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Συντονισμένα και οργανωμένα θα υπάρξει μετακίνηση ενός αριθμού μεταναστών προς κέντρα στην Ηπειρωτική Ελλάδα.  Η προσπάθεια που γίνεται είναι η κατανομή να είναι όσο γίνεται πιο αναλογική. Όλοι μαζί θα επωμιστούμε το βάρος γιατί όλοι μαζί πονάμε γι’ αυτό που συμβαίνει στη Μυτιλήνη και τη Σάμο. Δεν θα αφήσουμε αβοήθητους τους συμπατριώτες μας εκεί».  Δεν είναι όμως μόνο οι 40.000 αλλοδαποί αλλά βρίσκονται σε ημιμόνιμη εγκατάσταση και 300.000 άτομα για τους οποίους κανείς δεν ξέρει πότε και αν  θα φύγουν και ήρθαν το 2015 και είναι άλλες 800.000 οι οποίοι έχουν έρθει από το 2005-2015.   Μιλάμε για ποσοστό της τάξεως του 11% του πληθυσμού της χώρας οι οποίοι γεννούν κατά μέσο όρο 3,5 παιδιά έναντι 1,4 των ελληνικών οικογενειών. Σε 10 χρόνια θα αποτελούν το 30% του ελληνικού πληθυσμού και θα είναι μουσουλμάνοι με ότι αυτό συνεπάγεται.  Να σημειωθεί πάντως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 13 Οκτωβρίου, ότι ο Έλληνας πρέπει να το πάρει απόφαση: Θα ζήσει μαζί με τους μετανάστες. (σ.σ. Θέλει δεν θέλει)  Πιο συγκεκριμένα είχε  πει:  «Μετά να αναμορφώσουμε τις υπηρεσίες και τη διοίκηση, προσλαμβάνουμε 400 νέους υπαλλήλους για να εξυπηρετήσουν με ταχύτητα το νέο πλαίσιο. Να είναι καθαρό ποιους κρατάμε, ποιους επιστρέφουμε.  Και να μη στοιβάζουμε κανέναν. Να είναι επίσης καθαρό πως η μαζική παρουσία στην ενδοχώρα είναι βάρος για τις τοπικές κοινωνίες. Θέλουν και αξίζουν βοήθεια.  Όμως, τελικά να το πάρουμε όλοι απόφαση, και εκείνοι και εμείς, πως θα ζήσουμε μαζί. Με τους νόμους και τους κανόνες μας.»  
***  Τογκό: Προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει ο 20χρονος που απήχθη- Εξωφρενικά υψηλή η «ταρίφα» της προστασίας…
~   Συνεχίζεται το «θρίλερ» για τον 20χρονο δόκιμο ναυτικό που απήχθη στο Τόγκο. Για τρίτη ημέρα δεν υπάρχουν νέα για την κατάστασή του, αλλά και για το που τον κρατούν οι πειρατές.  
Σαν να μην έφτανε αυτό, ο πατέρας του αποκάλυψε ο 20χρονος αντιμετωπίζει και προβλήματα υγείας και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να παίρνει καθημερινά 3 χάπια.  
Πάντως άγνωστο παραμένει τι είδους προστασία είχε το σκάφος ένοπλη ή άοπλη, αφού οι «τιμές» για την προστασία πλοίων στο συγκεκριμένο σημείο είναι εξωφρενικά υψηλές. Ο Δ.Γ. βρισκόταν μαζί με άλλα 23 μέλη στο δεξαμενόπλοιο «ΕLKA Αριστοτέλης», όταν τα ξημερώματα της Δευτέρας, πειρατές εισέβαλαν στο τάνκερ και τον απήγαγαν, μαζί με άλλα τρία άτομα (δύο Φιλιππινέζους και έναν Γεωργιανό), ανοιχτά των ακτών του Τόγκο. Την ίδια ώρα, τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή πάνω στο πλοίο, όπως έχει ανακοινώσει η πλοιοκτήτρια εταιρία.  Από την ώρα που έγινε γνωστή η απαγωγή, η πλοιοκτήτρια εταιρία, αλλά και οι Αρχές στην αφρικανική χώρα προσπαθούν να βρουν τα ίχνη των πειρατών, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί, για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους. Σύμφωνα με το Reuters, πιθανολογείται πως τους κρύβουν κάπου στη Νιγηρία, αλλά η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Ωστόσο, η αγωνία είναι μεγάλη για την οικογένεια του νεαρού, ο οποίος αντιμετωπίζει και ένα πρόβλημα υγείας, όπως αποκάλυψε ο πατέρας του…  Ο πατέρας του δόκιμου, είπε χθες στο δελτίο του Τρίτη σε ΑΝΤ1, αλλά και του και Alpha, πως ο γιος του, αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα υγείας και πρέπει να παίρνει καθημερινά τρία χάπια γι’ αυτό.  «Αντιμετωπίζει ένα προβληματάκι υγείας. Το έχει χρόνια από μικρό παιδί. Παίρνει τρία χαπάκια, και αυτά πρέπει καθημερινά. Μαζί του. Όπως βγήκε από την καμπίνα να δει τι γίνεται, του ριχτήκανε. Από εκεί συνέχισε πόλεμος. Αν ήταν στο καράβι δεν θα είχαμε πρόβλημα. Τα παιδιά τα πήρανε. Αυτό είναι όλο το πρόβλημα. Πήραν τα παιδιά από το καράβι και δεν ξέρουμε πού τα πάνε, αν είναι καλά στην υγεία τους και όλα αυτά» ανέφερε, δείχνοντας την αγωνία του για την κατάσταση της υγείας του γιου του.  Οπως είπε ο πατέρας του, κατά την διάρκεια της εισβολής, ακολούθησαν συμπλοκές με όπλα και μάλιστα, σύμφωνα με όσα γνωρίζει, πρέπει να χτύπησαν και έναν φρουρό.  «Αυτοί ρίχτηκαν στο πλοίο με σκάλες και βεντούζες. Ανεβήκανε πάνω, χτύπησε η σειρήνα τη νύχτα. Βγήκανε τα παιδιά από το δωμάτιο για να δουν τι συμβαίνει και τους αρπάξανε. Ακολούθησαν συμπλοκές με τα όπλα, χτυπήσανε έναν φρουρό στο πόδι και τελείωσε. Πάει το παιδί. Χάθηκε», είπε χαρακτηριστικά στον Alpha, τονίζοντας πως είναι αποφασισμένος να δώσει «όσα ζητήσουν, για να πάρουμε το παιδί μας πίσω».  Ο νεαρός δόκιμος φέρεται να πραγματοποιούσε το πρώτο του ταξίδι ως δόκιμος μηχανικός. Ο Δ.Γ., όπως αναφέρει και στην σελίδα του στο Facebook, μεγάλωσε στο Μεσολόγγι και φοίτησε στο 1ο ΕΠΑΛ, ενώ έχει σπουδάσει στη Σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού. Το ταξίδι του επρόκειτο να διαρκέσει ως τον Φεβρουάριο και μετά θα επέστρεφε στην Ελλάδα για να συνεχίσει τα μαθήματά του.  
Άπό 12.000 δολάρια και πάνω τη μέρα οφείλουν να πληρώνουν οι ναυτιλιακές σε εταιρίες σεκιούριτι εάν θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο όταν τα πλοία τους διασχίζουν το κόλπο της Γουινέας, το νέο λημέρι των πειρατών.  Σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο της προστασίας στις επικίνδυνες θάλασσες του Τογκό, οι ιδιωτικές εταιρίες σεκιούριτι που δραστηριοποιούνται στη περιοχή προσφέρουν διάφορες επιλογές στις πλοιοκτήτριες εταιρίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιθανή επίθεση από πειρατές.  Οι περισσότερες εταιρίες προσφέρουν συνήθως έως και τέσσερις επιλογές στις ναυτιλιακές, προκειμένου να διασφαλίσουν όσο περισσότερο μπορούν την ασφαλή διέλευση του εκάστοτε πλοίου.  Η πρώτη επιλογή, αφορά στη παρουσία 4 ενόπλων Τογκολέζων- μέλη του Πολεμικού Ναυτικού που είναι και οι μόνοι με τη δυνατότητα να ανέβουν στο πλοίο με όπλα, μαζί με έναν σύμβουλο ασφαλείας. Οι τέσσερις αυτοί πάνοπλοι φρουροί ανεβαίνουν στο αγκυροβόλιο με το που φτάνει το καράβι και κάθονται σε αυτό μέχρι και την αποχώρηση του.  Η πρώτη μέρα παρουσίας του χρεώνεται 2,850 δολάρια και κάθε επιπλέον μέρα κοστίζει 1,650 δολάρια.  Στη δεύτερη επιλογή, παρέχονται 2 άτομα ως προσωπικό ασφαλείας χωρίς όπλα οι οποίοι και ανεβαίνουν στο αγκυροβόλιο μέχρι και την αποχώρηση του. Η παρουσία τους έχει κυρίως συμβουλευτικό χαρακτήρα, οπότε και το κόστος είναι σαφώς χαμηλότερο σε σχέση με το κόστος της πρώτης επιλογής.  Συγκεκριμένα, για τις 3 πρώτες μέρες η συγκεκριμένη υπηρεσία χρεώνεται 750 δολάρια, ενώ από την 4η μέρα και μετά 650 δολάρια, σύμφωνα πάντα με το κοστολόγιο μιας εκ των εταιριών σεκιούριτι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.  Η πλοιοκτήτρια εταιρία καλείται να πληρώσει μαζί και ένα πάγιο 1,250 ευρώ με το που ανέβουν οι δυο άοπλοι φρουροί στο πλοίο.  Σε περίπτωση που η πλοιοκτήτρια εταιρία θέλει για κάποιο λόγο να αυξήσει τα μέλη της ομάδας πριν το αγκυροβόλιο, δηλαδή στα 12 ναυτικά μίλια, τότε πρέπει να καταβάλει στην εταιρία σεκιούριτι επιπλέον 800 δολάρια.  Η τρίτη επιλογή που δίνουν οι εταιρίες σεκιούριτι, έχει να κάνει με την παρουσία ομάδας του Πολεμικού Ναυτικού της Γουινέας που χρεώνεται για την πρώτη μέρα για 1,450 δολάρια και κάθε επιπλέον μέρα προς 1,350 δολάρια ενώ τα τέλη διαχείρισης υπολογίζονται σε 4, 167 δολάρια.  Η τέταρτη και πιο ακριβή επιλογή αφορά στην παρουσία συνοδευτικού σκάφους, το οποίο συνοδεύει το πλοίο από απόσταση 40 ναυτικών μιλίων ωσότου γίνει η φόρτωση του για να επιστρέψει μαζί με το πλοίο όταν αυτό διανύσει την ίδια απόσταση. Η παρουσία συνοδευτικού σκάφους κοστίζει 12.000 ευρώ τη μέρα.  Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή μέτρα ασφάλειας που είχε λάβει η πλοιοκτήτρια εταιρία του υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου “Έλκα Αριστοτέλης”. Οι πρώτες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας έκαναν λόγο για την παρουσία  ένοπλου φρουρού πάνω στο πλοίο, ο οποίος και φέρεται να τραυματίστηκε από σφαίρα κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Δεν έχουν γίνει γνωστά τα μέτρα που έλαβε η πλοιοκτήτρια του   “Ελκα Αριστοτέλης” για την αποτροπή του ρεσάλτο στο δεξαμενόπλοιο.
***  «Καλπάζει» η τουρκική αμυντική βιομηχανία: Εξαγωγές 2,1 δις δολαρίων σε 10 μήνες – Μεγαλύτεροι πελάτες ΗΠΑ και Γερμανία…
~  Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι το 2019 θα είναι χρονιά ρεκόρ για τις εξαγωγές τους στην αμυντική βιομηχανία. 
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Anadolu, «η αμυντική και  αεροπορική βιομηχανία άφησαν πίσω τους άλλους κλάδους, με 10μηνη απόδοση με εξαγωγές αξίας 2,14 δισεκατομμυρίων δολαρίων».  
Οι εξαγωγές του κλάδου αυξήθηκαν κατά 38% σε ετήσια βάση .  
Λαμβάνοντας υπόψη τις εξαγωγές αξίας 2,19 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018, ο τομέας της άμυνας και της αεροπορίας σχεδόν πέτυχε αυτό το στόχο, δύο μήνες πριν από την ολοκλήρωση αυτού του έτους.  Μάλιστα οι μεγαλύτεροι πελάτες της Τουρκίας είναι οι δύο στενότεροι σύμμαχοι των Αθηνών, η Ουάσινγκτον και το Βερολίνο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την θέληση και τη δυνατότητα τους να μας υπερασπιστούν σε ενδεχόμενες επιθετικές ενέργειες της Άγκυρας.  Οι Η.Π.Α. ήταν η κορυφαία αγορά του κλάδου, με εξαγωγές ύψους 675,6 εκατ. Δολαρίων από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο.  Το Ομάν ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης  με $ 213,5 εκατομμύρια και  η Γερμανία ήταν στην τρίτη θέση με $ 185,5 εκατομμύρια κατά την ίδια περίοδο.
***  «Πυρετός» συσκέψεων στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό: Οριστικοποιείται το σχέδιο μονιμοποίησης των αλλοδαπών…
~  Ο Κ.Μητσοτάκης μετά την επιστροφή του από την Κίνα έρχεται αντιμέτωπος με δύο μεγάλα προβλήματα. Πρώτον τον μεταναστευτικό, όπου πλέον παίρνει διαστάσεις κρίσης για την κυβέρνηση λόγω της στροφής 180 μοιρών που πραγματοποίησε από τις προεκλογικές τις εξαγγελίες και δεύτερον το φορολογικό.  
Τελικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε την μόνιμη εγκατάσταση των αλλοδαπών στην Ελλάδα και την αλλοίωση του δημογραφικού προφίλ της χώρας.  
Σήμερα αναμένεται να οριστικοποιηθεί και το κυβερνητικό σχέδιο για την μονιμοποίηση των αλλοδαπών, από τα νησιά στην ενδοχώρα και η χωρομέτρηση των κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων.  Ο σχεδιασμός ολοκληρώθηκε χθες από την «ομάδα κρούσης» που έχει συσταθεί με τους Γιώργο Γεραπετρίτη, Στέλιο Πέτσα, Άκη Σκέρτσο, Τάκη Θεοδωρικάκο, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Αλκιβιάδη Στεφανή και Μάνο Λογοθέτη και σήμερα αναμένεται η έγκριση του Πρωθυπουργού.  Πρώτος στόχος είναι να μεταφερθούν 4.000 άτομα με «προσφυγικό προφίλ», κυρίως οικογένειες και ασυνόδευτα παιδιά, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Βέβαια αυτό δεν λέει κάτι αφού οικογένειες και παιδιά είχαν και οι ισλαμιστές του ISIS.  Βασική αρχή που έχει τεθεί είναι να μην ξεπερνούν οι πρόσφυγες το 1% του πληθυσμού της περιφέρειας, ενώ θα επιλεγούν πόλεις που δεν έχουν φιλοξενήσει πρόσφυγες.   Όμως αυτό το «1%» είναι πλασματικό αν λάβουμε υπόψιν το ηλικιακό προφίλ των αλλοδαπών και των Ελλήνων. Στην πραγματικότητα σε λίγα χρόνια θα είναι πολύ μεγαλύτερο.  Ταυτόχρονα θα υπάρχει «ζύμωση» με τις τοπικές κοινωνίες, μέσω των αυτοδιοικήσεων και των βουλευτών, ώστε να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις και θα γνωστοποιηθούν οι υποδομές και οι υπηρεσίες που ενισχυθούν στις ανάλογες περιοχές, ώστε να μονιμοποιηθούν οι αλλοδαποί.  Τώρα τι είδους ζύμωση θα καθησυχάσει τους κατοίκους οι οποίοι θα δουν τις πόλεις τους να γίνονται Καμπούλ και να γεμίζουν με ανθρώπους οι οποίοι  Μολονότι ρητορικά το Μέγαρο Μαξίμου τείνει να υποβαθμίζει τις κοινωνικές αντιδράσεις για την μετακίνηση παράνομων μεταναστών σε δομές της Ηπειρωτικής Ελλάδος, στην πραγματικότητα στην κυβέρνηση επικρατεί κλίμα διογκούμενης ανησυχίας για το ενδεχόμενο να εξελιχθεί το Μεταναστευτικό στην αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.  Μάλιστα η λαϊκή οργή τους φοβίζει τόσο που δεν αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.  Επίσης θα οριστικοποιηθούν οι περιοχές όπου θα κατασκευαστούν τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και η χωρητικότητα που θα έχει το κάθε ένα από αυτά. Προς το παρόν, αν και έχει γίνει η βασική επιλογή, οι περιοχές αυτές κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό, καθώς πριν την ανακοίνωση τους θα πρέπει να γίνουν κοινωνοί οι τοπικές κοινωνίες και οι εκπρόσωποι τους.  
Το φορολογικό νομοσχέδιο και οι επόμενες ενέργειες της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό/προσφυγικό θα συζητηθούν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις.  Λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από την Σαγκάη, ο Πρωθυπουργός έχει καλέσει στο γραφείο του σειρά υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο και να εγκριθεί το τελικό σχέδιο για την μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα.  Οι τελικές ρυθμίσεις που θα συμπεριληφθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο, θα συζητηθούν σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Κυριάκου Μητσοτάκη και τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου και υπηρεσιακών παραγόντων.  Απόφαση της κυβέρνησης είναι σε αυτό να αποτυπώνεται, εκτός από την υλοποίηση της βασικής προεκλογικής δέσμευσης για μείωση των φόρων, και, το κοινωνικό αποτύπωμα των παρεμβάσεων που πραγματοποιεί στην οικονομία. Σύμφωνα με πληροφορίες θα περιέχει μέτρα περαιτέρω φοροελάφρυνσης των επιχειρήσεων, οι οποίες, όμως, θα είναι σε απόλυτη συνάρτηση με επιπλέον παροχές προς τους εργαζόμενους.  Το πρώτο μέτρο αφορά την χορήγηση ετήσιων καρτών στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εφόσον προμηθεύουν οι επιχειρήσεις τους εργαζόμενους τους με κάρτες, το κόστος αυτό θα εκπίπτει στα έξοδα τους. Για να γίνει πιο θελκτικό το μέτρο εξετάζεται να έχει μια επιπλέον προσαύξηση 30%.  Δηλαδή για κάθε κάρτα, που κοστίζει 330 ευρώ, θα περνούν στα έξοδα 400 ευρώ. Το συγκεκριμένο μέτρο εκτιμάται ότι θα έχει σειρά θετικών επιπτώσεων. Θα υπάρχει μια έμμεση αύξηση στο εισόδημα των εργαζομένων που θα τύχουν της παροχής και θα τονωθούν η ρευστότητα και το έργο των μέσων μαζικής μεταφοράς.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει για τα μέτρα αυτά στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, περιγράφοντας το μοντέλο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. «Προσλάβετε εσείς νέους συνεργάτες και εγώ θα αναζητήσω τρόπους να τους πριμοδοτήσω. Κάντε εσείς συμμέτοχους τους εργαζόμενους στην επιτυχία σας με stock-options ή με άλλους τρόπους διανομής κερδών, τονώστε την εταιρική κοινωνική ευθύνη κι εγώ θα είμαι ανοιχτός σε φοροαπαλλαγές για να τα πραγματοποιήσετε. Προσφέρετε εσείς ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα, ιδιωτική ασφάλεια υγείας ή κάρτες κίνησης στα μέσα μεταφοράς και εγώ συζητώ τα έξοδα αυτά να εκπίπτουν από την εφορία», είχε αναφέρει και τώρα προχωρά στις σχετικές ρυθμίσεις.   Έτσι στο φορολογικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είτε η μείωση του συντελεστή φορολόγησης για τα stock options σε εργαζόμενους, δηλαδή διανομή κερδών της επιχείρησης με μετοχές, είτε η θέσπιση αφορολόγητου. Η τελική απόφαση θα ληφθεί σήμερα και αφού εξεταστεί τι ισχύει και σε άλλες χώρες. Με αυτό τον τρόπο δίνεται επιπλέον κίνητρο στις επιχειρήσεις για ενίσχυση των εργαζομένων σε αυτές.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τονίσει ότι θα δοθούν φορολογικές ελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις, όχι μόνο για την ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά και για «να κάνουν συμμέτοχους τους εργαζόμενους στην επιτυχία τους».
***  «Αιχμάλωτοι» υπεράνω πάσης υποψίας σε σαδομαζοχιστικό πάρτι – Στην «καρδιά» της Αθήνας…
~  Ημίγυμνοι σκλάβοι με latex μάσκες και σκυλίσια περιλαίμια που καθοδηγούνται από αφέντρες ντυμένες… Catwomen, νεαρές «υποτακτικές» που ερεθίζονται με το να δένονται σφιχτά με σκοινιά και να κρέμονται με γάντζους από το ταβάνι, καθώς και υπεράνω υποψίας «αιχμάλωτοι» κάθε είδους ακραίας ηδονής έδωσαν ραντεβού το Σάββατο για να επιδοθούν σε ένα άνευ προηγουμένου φετιχιστικό όργιο!  
Κατά κωμικοτραγική σύμπτωση, η «σύναξη των έκφυλων» φέτος πραγματοποιήθηκε στην οδό… Αγίου Όρους στο Γκάζι. Σε αντίθεση με ό,τι ισχύει, όμως, στον «πλανήτη των ανδρών» στην ιερή Χερσόνησο του Άθω, στο «μπουντρούμι της ακολασίας» στην Αθήνα δεν υπήρχε κανενός είδους… άβατο!
Άνδρες και γυναίκες με ανομολόγητα βίτσια, ανάμεσά τους γόνοι ευκατάστατων οικογενειών, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι της αθηναϊκής αφρόκρεμας, άδραξαν την ευκαιρία που τους παρουσιάζεται μια στο τόσο και πήραν μέρος στο πιο σαδομαζοχιστικό διαδραστικό sex party, κάνοντας πράξη τις πιο ακραίες φαντασιώσεις τους.  Οι έμπειροι fetish και sex performers τα είχαν κανονίσει όλα στην εντέλεια, ώστε και αυτή η συνάθροιση των φετιχιστών της Αθήνας να μείνει σε όλους αξέχαστη. Το «μενού» του kinky event που διοργάνωσαν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τα «Spank Parties» περιελάμβανε από μαστιγώματα, spanking και διείσδυση από τις αφέντρες, μέχρι trampling, bondage και… κρέμασμα από μεταλλικούς γάντζους!  
Από το πάρτι των φετιχιστών δεν θα μπορούσαν, φυσικά, να λείπουν τα sex toys. Δονητές, μαστίγια, «πνίχτες», gag balls, μέχρι λούτρινα ζωάκια με ενσωματωμένα… strap-ons χρησιμοποιήθηκαν για την ικανοποίηση των σκλάβων που περίμεναν πώς και πώς να βιώσουν κάθε είδους βασανιστήριο και ταπείνωση από τις ερωτικές παρτενέρ τους. Το «παιχνίδι» πέρασε σε άλλο επίπεδο όταν πάνω στη σκηνή τοποθετήθηκε ένα μεταλλικό κλουβί και μέσα σε αυτό μπήκε ένας ημίγυμνος σκλάβος με μαύρη βινίλ μάσκα και ένα πλαστικό ομοίωμα πέους στο στόμα! Αμέσως μετά η αφέντρα (dominatrix), η οποία φορούσε ένα αποκαλυπτικό latex κορμάκι, άρχισε να ρίχνει σταγόνες αναμμένου κεριού πάνω στο κορμί του υποταγμένου άνδρα, ο οποίος σφάδαζε από σεξουαλική διέγερση!  Παραδίπλα περίμεναν τη σειρά τους μια εντυπωσιακή μελαχρινή με κατακόκκινα εσώρουχα που δεν άφηναν τίποτα στη φαντασία και ακόμη ένας «σκλάβος» με περιλαίμιο σκύλου. Και αυτοί οι δύο χάρισαν βογκητά ηδονής, όταν η «εκρηκτική» αφέντρα άρχισε να προσγειώνει με περισσή λαγνεία το μαστίγιο πάνω στις γυμνές σάρκες τους και να «παίζει» άγρια μαζί τους!  Στο φετινό σαδομαζοχιστικό πάρτι ξεχώρισε, επίσης, το «νούμερο» με το rope bondage (δέσιμο με σκοινιά). Ως άλλη πρωταγωνίστρια των «Πενήντα αποχρώσεων του Γκρι», μία νεαρή καλλίγραμμη γυναίκα με εκρού εσώρουχα και μαύρο περιλαίμιο κάθισε να την τυλίξουν σφιχτά με σκοινιά, να τη δέσουν πισθάγκωνα και να την κρεμάσουν από το ταβάνι, ενώ μία sexy rigger (σ.σ.: αυτή που δένει) με καυτό μίνι έριχνε στο κορμί της λιωμένο κερί! Το κοινό όχι μόνο παρακολουθούσε με ενδιαφέρον τα όργια, αλλά όποιος επιθυμούσε συμμετείχε κιόλας. Αυτός, εξάλλου, ήταν και ο σκοπός του πάρτι: Όλοι να έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφωθούν σε σκεύη ηδονής ή σε κυρίαρχους του ερωτικού παιχνιδιού, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.  newsbreak
***

Λύκειο Θουρίας: Αποχή των μαθητών από σήμερα το πρωί


Πρώτη Δημοσίευση: 06/11/2019 09:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/11/2019 09:03
Να απέχουν από τα μαθήματά τους αποφάσισαν από σήμερα το πρωί οι μαθητές του Λυκείου Θουρίας,
Σύμφωνα με πληροφορίες έφτασαν σε αυτό το σημείο επειδή το κτήριο που στεγάζει το Λύκειο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και οι μαθητές ζητούν άμεσα παρεμβάσεις.
Τα αιτήματα δε, οι μαθητές έγραψαν σε πίνακα που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του σχολείου, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι να δοθούν απαντήσεις για το πότε θα υπάρξει αποκατάσταση των προβλημάτων που το σχολείο αντιμετωπίζει. 


~
***    Ανεμοστρόβιλος «τσάκισε» ελιές στα Πηγάδια   
Ανεμοστρόβιλος που εκδηλώθηκε τοπικά στα Πηγάδια Γαργαλιάνων προχθές το βράδυ δεν άφησε (σχεδόν) τίποτα όρθιο, «τσάκισε» ελαιοκαλλιέργειες και προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε ελαιόδεντρα.
Ειδικότερα, ισχυροί άνεμοι έπληξαν την αγροτική περιοχή των Γαργαλιάνων και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που παραγωγοί εκτιμούν πως οι μεγάλες και σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν φτάνουν μέχρι και το 80% της παραγωγής, ενώ ακόμη χειρότερη είναι η εικόνα σε ελαιοπερίβολα, στα οποία τα δέντρα ελιάς υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή.
Χθες το πρωί παραγωγοί, πηγαίνοντας στα χωράφια τους με ελαιόδεντρα, τα είδαν να είναι «στρωμένα» με τον ελαιόκαρπο που έπεσε από τον ανεμοστρόβιλο.
Περισσότερα από δεκαπέντε ελαιόδεντρα ξεριζώθηκαν, ενώ σε δεκάδες δέντρα προβλήθηκαν ζημιές με σπάσιμο κλαρών κ.τ.λ.    Του Ηλία Γιαννόπουλου 


~
***  Προωθούνται 100 μετανάστες σε κάθε Δήμο της Μεσσηνίας 
«Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση στο Δήμο Καλαμάτας για μεταφορά προσφύγων στην περιοχή μας». Αυτή ήταν η απάντηση του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου σε σχετική ερώτηση του "Θ", κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι σε περίπτωση που γνωστοποιηθεί κάτι τέτοιο, θα γίνει άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για λήψη απόφασης. Πάντως, ο δήμαρχος απέφυγε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής σε περίπτωση που κληθεί να αντιμετωπίσει ανάλογο θέμα.
Από την άλλη πλευρά, συνεχείς συσκέψεις πραγματοποιούνται στο Μαξίμου και στα αρμόδια υπουργεία, καθώς η Ελλάδα δέχεται τεράστιες πιέσεις μεταναστευτικών ρευμάτων, αλλά ταυτόχρονα και καταγγελίες από την διεθνή κοινότητα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, 20.000 μετανάστες πρέπει άμεσα να μεταφερθούν από τα στρατόπεδα υποδοχής στη ενδοχώρα. Την προηγούμενη εβδομάδα μεταφέρθηκαν 1.500.
Οι τοπικές κοινωνίες, όμως, αντιδρούν στη μετεγκατάσταση, ενώ η κατάσταση στα κέντρα των νησιών παραμένει αφόρητη με 30.000 άτομα να παραμένουν εκεί.
Το Μαξίμου έχει επιδοθεί σε μια πολιτική ενημέρωσης μέσω βουλευτών των τοπικών κοινωνιών που ήδη έχουν αρχίσει να αντιδρούν και να διχάζονται. Έχουν επιστρατευθεί και οι δήμαρχοι της Νέας Δημοκρατίας.
Το Μαξίμου ενημερώνει ότι οι άνθρωποι θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και δωμάτια, και στην πλειοψηφία τους είναι οικογένειες με παιδιά. Ανιχνεύονται και άλλα ξενοδοχεία και στρατόπεδα ως έσχατη λύση.
Πληροφορίες του myota.gr αναφέρουν ότι θα επιχειρηθεί μεγάλη διάχυση για να μη δημιουργηθούν περιοχές με έντονο μεταναστευτικό στοιχείο και να περάσουν όσο γίνεται απαρατήρητη. Γι’ αυτό το λόγο έχει δημιουργηθεί μια πολύ μεγάλη λίστα Δήμων (γύρω στους 200), έτσι ώστε ο αριθμός των μεταναστών που θα συγκεντρώνονται σε κάθε Δήμο να μην υπερβαίνει κατά πολύ τους 100.
Πάντως, ήδη αυτή η λίστα έχει περικοπεί, καθώς αρκετοί δήμαρχοι Δήμων που βρίσκονται στα παράλια της ηπειρωτικής Ελλάδας, με προσωπικές συναντήσεις με τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη έχουν καταφέρει να εξαιρεθούν λόγω τουριστικού ενδιαφέροντος.
Μερικοί δήμαρχοι, ελάχιστοι όμως, είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο φιλοξενήσουν πρόσφυγες, καθώς αυτό συνοδεύεται και από μια αξιοσημείωτη οικονομική ένεση για την τοπική αγορά.
Φόβοι, πάντως, εκφράζονται ότι ξαφνικά η Τουρκία μπορεί να ανοίξει τις «πόρτες» και να δημιουργηθεί και πάλι μεγάλο ρεύμα μεταναστών. Έτσι το πιθανότερο είναι να υπάρξει επανασχεδιασμός για ορισμένες περιοχές, με νέα κριτήρια, όπως αν φιλοξενούνται εκεί πρόσφυγες ή φιλοξενήθηκαν πρόσφατα. Γεγονός, πάντως, είναι ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να παίξει το παιχνίδι του αιφνιδιασμού και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δείξει ότι “το πράγμα τακτοποιείται”.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει θα αποδώσουν τους επόμενους μήνες και σταδιακά θα υπάρξουν μετρήσιμα αποτελέσματα στο μεταναστευτικό/προσφυγικό. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, το οποίο θα εισαχθεί στη Βουλή την Πέμπτη και θα ψηφισθεί την επόμενη εβδομάδα.

***  O εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας  
Ο εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελου Μιχαήλ, θα είναι τετραήμερος και θα διαρκέσει από την Πέμπτη 7 έως και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου.
Από την πλευρά της, η 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος θα πραγματοποιήσει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:
Από την Πέμπτη 7 έως και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου θα λειτουργεί στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Ειδικευμένο προσωπικό θα παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα. Επίσης, θα προβάλλονται βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Η στατική έκθεση θα περιλαμβάνει μαχητικό αεροσκάφος F-16M, εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-2 και Τ-6 και Ελικόπτερο Έρευνας – Διάσωσης ΑΒ – 205.
Η Πτέρυγα θα είναι επισκέψιμη για το κοινό τις εξής ημέρες και ώρες:
-Την Πέμπτη 7, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, από 9.00 έως 17.00
-Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, από 13.30 έως 17.00.
Επίσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού την Πέμπτη στις 9.00 η 120ΠΕΑ, συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των Μεσσήνιων πεσόντων αεροπόρων, στην πλατεία Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Δασκαλάκη Καλαμάτας (Φραγκόλιμνα). Τη δε Παρασκευή στις 12.15 θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος εορτασμός – δοξολογία στο Α/Δ.
 Πρόγραμμα Αεροπορικών Επιδείξεων.
Παρασκευή 8 Νοεμβρίου
13.10 στην 120 ΠΕΑ: Αεροπορική επίδειξη της ομάδας αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους Τ-6 «ΔΑΙΔΑΛΟΣ».
 Σάββατο 9 Νοεμβρίου
16.15 στην 120 ΕΠΑ: Αεροπορική επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους Τ-6 «ΔΑΙΔΑΛΟΣ»
Οι επιδείξεις, κατά περίπτωση, ενδέχεται να αλλάξουν ώρα πραγματοποίησης ή να ματαιωθούν λόγω καιρικών συνθηκών.

***   Κατείχε χασίς, αλλά μετά αποκαλύφθηκε ότι είχε κλέψει και αυτοκίνητο  
Για κατοχή μικροποσότητας χασίς και ναρκωτικών δισκίων συνελήφθη αρχικά μια 38χρονη που έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις Αρχές, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε πως εμπλέκεται και σε κλοπή.
Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας η 38χρονη συνελήφθη στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, καθώς στην κατοχή της βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης βάρους 1 γραμμαρίου και 5 ναρκωτικά δισκία.
Στη συνέχεια  προέκυψε ότι η 38χρονη το Σάββατο είχε κάνει και κλοπή. Ειδικότερα, κατηγορείται ότι αφαίρεσε από αυτοκίνητο γυναίκας στην Καλαμάτα δύο πορτοφόλια, εκ των οποίων το ένα περιείχε 390 ευρώ και μια κάρτα τραπέζης και το άλλο 45 ευρώ και μια e pass για τα διόδια.
Στην κατοχή της 38χρονης βρέθηκαν 95 ευρώ και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια.  Β.Β.

***  Απόφαση για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Πύλου-Νέστορος  
Ένα βήμα πιο κοντά στη διαχείριση των απορριμμάτων του είναι ο Δήμος Πύλου-Νέστορος. Όπως έκανε χθες γνωστό ο τέως δήμαρχος της περιοχής, Δημήτρης Καφαντάρης, υπογράφηκε απόφαση του γενικού διευθυντή Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Α.Δ.Π.Δ.Ε.Ι. με την οποία τροποποιήθηκε η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου το 2009, για το έργο «Εγκατάσταση συστήματος δεματοποίησης, μηχανικής διαλογής και κομποστοποίησης μη επικίνδυνων Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ), με προσωρινή αποθήκευση και μεταφόρτωση» του Δήμου Πύλου – Νέστορος, στη θέση: «Άγιος Νικόλαος» της Δ.Ε. Πύλου, Δήμου Πύλου Νεστορος.
Σύμφωνα με τον κ. Καφαντάρη, απομένει η έκδοση άδειας λειτουργίας, έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα η προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

***    «Όχι» σε διαγραφή προσαυξήσεων οφειλών ιδιοκτήτη καφετέριας στην Κυπαρισσία  
Ομόφωνα «όχι» είπαν χθες το μεσημέρι τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής Τριφυλίας σε αίτηση ιδιοκτήτη καφετέριας στην Κυπαρισσία σχετικά με τη διαγραφή προσαυξήσεων οφειλών του προς το Δήμο Τριφυλίας.
Όπως ελέχθη, το κεφάλαιο της οφειλής ανέρχεται σε 12.300 ευρώ και οι προσαυξήσεις σε 7.800 ευρώ. Η εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας ήταν αρνητική στη διαγραφή των προσαυξήσεων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και βάσει της εισήγησης αυτής ψήφισαν να μη γίνει διαγραφή των προσαυξήσεων και τα τέσσερα μέλη της Ο.Ε. που συμμετείχαν στη χθεσινή συνεδρίαση, ο πρόεδρός της Δημήτρης Στριμπάκος και τα τακτικά μέλη Νίκος Φρούσος, Αντώνης Βλάχος και Μαρία Πανουσιοπούλου.
Όπως ειπώθηκε, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να υπαχθεί σε ρύθμιση το συνολικό ποσό της οφειλής του ιδιοκτήτη της καφετέριας προς το Δήμο Τριφυλίας.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***   Το «Θάρρος» σας πάει θέατρο – Διπλές προσκλήσεις για το «La Nonna»  
Η Θεατρική Ομάδα Fraction επανήλθε και παρουσιάζει στο κοινό της Καλαμάτας την παράσταση «La Nonna», τη μεγαλύτερη επιτυχία του Αργεντίνου συγγραφέα Ρομπέρτο Κόσα.
Η ιστορία μιας οικογένειας που γίνεται έρμαιο της βουλιμικής γιαγιάς, σύμβολο της αδηφάγας εξουσίας, θα μπορούσε ίσως να είναι η ιστορία μια ολόκληρης κοινωνίας σε ηθική κατάπτωση. Οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με τις αδυναμίες τους, υποκύπτουν σε πάθη προκειμένου να επιβιώσουν και οδηγούνται σε πράξεις για τις οποίες θα δεχτούν τις συνέπειες. Στην παράσταση το χιούμορ και την ειρωνεία διαδέχονται η απόγνωση και το δράμα.
Η σουρεάλ μαύρη κωμωδία φέρνει επί σκηνής ήρωες με προσωπικότητες που όλοι μας έχουμε συναντήσει, αλλά αναδεικνύει την φοβερή εξέλιξή τους σε συνθήκες κρίσης, ως απόλυτα υποχείρια της «γιαγιάς – εξουσίας» που καταβροχθίζει τα πάντα και εν τέλει τους πάντες. Μέχρι πού θα φτάσουν για να γλιτώσουν από τη βουλιμική μανία της; Τι θα κάνουν προκειμένου να επιβιώσουν;
Oι παραστάσεις δίδονται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, από 1η έως 10 Νοεμβρίου, κάθε βράδυ στις 9.30. Τη μετάφραση υπογράφει ο Θεόδωρος Εσπίριτου και τη σκηνοθεσία ο Σπύρος Ρουμελιώτης.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Σπύρος Ρουμελιώτης, Βασίλης Μπιτσώνης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Κώστας Κουτσουμπός, Μαρία Παπαδοπούλου, Εύη Μπούνα και Μαρία Θεοδωρακάκου.
Τιμές εισιτηρίων
10 ευρώ: ενήλικες και 8 ευρώ εφηβικό, φοιτητικό, πολυτέκνων και ανέργων, με την προσκόμιση στον έλεγχο  των απαραίτητων δικαιολογητικών και της κάρτας ανεργίας.
Διαγωνισμός
Το «Θάρρος» σε συνεργασία με την ομάδα Fraction δίνει την ευκαιρία σε δύο τυχερούς να κερδίσουν από μια διπλή πρόσκληση, μία για σήμερα και άλλη μια για αύριο.
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα που ακολουθεί και το απόγευμα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των τυχερών

***  Εκλογές: Έρχονται αποζημιώσεις και για τις εφορευτικές επιτροπές
Νομοθετική πρωτοβουλία απλούστευσης εκλογικών διαδικασιών, αλλά και προπομπό επικείμενων εκλογικών αλλαγών, αποτελεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που αναρτήθηκε προχθές προς διαβούλευση.
Το νομοσχέδιο παρεμβαίνει στην ισχύουσα νομοθεσία με στόχο να την εκσυγχρονίσει, περιλαμβάνει όμως και ένα από τα σημεία σύγκλισης των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού: την αύξηση των βουλευτών Επικρατείας από 12 σε 15 – το ανώτατο επιτρεπτό από το Σύνταγμα όριο.
Ως εκ τούτου, θα αφαιρεθεί από μία έδρα από τρεις εκλογικές περιφέρειες, οι οποίες σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών θα είναι:
α) Ο Νότιος Τομέας Αθηνών: πρόκειται για την περιφέρεια που εξέλεξε τους περισσότερους βουλευτές στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Από 18 ο αριθμός τους πέφτει στους 17. Παραμένει η περιφέρεια που εκλέγει τους περισσότερους βουλευτές.
β) Η Αχαΐα: στο πλαίσιο της κατάτμησης της «αχανούς» Β΄ Αθηνών είχε κερδίσει μία έδρα. Τώρα όμως από 9 βουλευτές που εξέλεξε τον Ιούλιο, επιστρέφει στους 8.
γ) Η Α΄ Αθηνών: μέχρι πρότινος εξέλεγε 14 βουλευτές. Θα εκλέγει 13.
Με την αύξηση των βουλευτών Επικρατείας από 12 σε 15 εκτιμάται ότι κάθε κόμμα που θα εισέρχεται στο Κοινοβούλιο θα εκλέγει και τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Αν αυτή η αύξηση είχε ισχύσει στις τελευταίες χρονικά εκλογές, εκτιμάται ότι ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ΚΚΕ θα είχαν εκλέξει και δεύτερο βουλευτή Επικρατείας και το ΜέΡΑ25 θα είχε εκλέξει τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου.
Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση των βουλευτών Επικρατείας συμφωνήθηκε από τα κόμματα στο πλαίσιο του ζητήματος της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, προκειμένου να τοποθετηθούν εκεί οι υποψήφιοι που θα εκπροσωπούν τους εκτός ελληνικής επικράτειας εκλογείς.
Το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, θα σταλεί εντός των ημερών στα κόμματα. Εκτός απροόπτου, στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης θα δοθεί στη δημοσιότητα.
Με το νομοσχέδιο για την απλούστευση των εκλογικών διαδικασιών έρχονται μια σειρά αλλαγές που αφορούν στους πολίτες-ψηφοφόρους, τους υποψήφιους και τα κόμματα, αλλά και τις διοικητικές αρχές. Στοιχεία για κατατάξεις νέων εκλογέων και άλλες μεταβολές στους εκλογικούς καταλόγους θα έχουν ως βάση το Μητρώο Πολιτών, που περιλαμβάνει κάθε ληξιαρχική πράξη, ενώ από το ίδιο Μητρώο θα αντλούνται στοιχεία και για τους υποψηφίους, οι οποίοι πλέον θα καταχωρίζονται σε ειδική ηλεκτρονική πύλη.
Ειδικότερα, μεταξύ των σημαντικότερων αλλαγών που εισάγει το νομοσχέδιο είναι:
-Ανάβει πράσινο φως για τη χορήγηση αποζημιώσεων σε όσους πολίτες καλούνται στις εφορευτικές επιτροπές. Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι το ύψος της ημερήσιας αποζημίωσης θα καθοριστεί με μελλοντική απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, ξεκαθαρίζει πάντως ήδη ότι τα ποσά θα είναι ακατάσχετα και δε θα συμψηφίζονται με οφειλές. Υπενθυμίζεται ότι στις πρόσφατες εκλογές (αυτοδιοικητικές, ευρωπαϊκές και εθνικές) καταγράφηκε κύμα αποχής μελών στις εφορευτικές επιτροπές. Με τη χορήγηση αποζημίωσης επιχειρείται η επίλυση αυτού του «χρόνιου προβλήματος», όπως χαρακτηρίζεται στην αιτιολογική.
-Διευκολύνονται οι ετεροδημότες να αποκτήσουν δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος από τον τόπο κατοικίας τους με ηλεκτρονική αίτηση, χωρίς να προσέρχονται στα ΚΕΠ (διατηρείται βεβαίως και η συγκεκριμένη επιλογή). Το πότε θα λειτουργήσει η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων θα καθοριστεί με επόμενη απόφαση του υπουργού Εσωτερικών.
-Αλλάζει η περίοδος κατά την οποία οι Δημοτικές Αρχές κατατάσσουν τους νέους εκλογείς στους εκλογικούς καταλόγους. Οι δήμαρχοι θα συντάσσουν αυτεπάγγελτα, κάθε έτος, εντός Νοεμβρίου, τις ονομαστικές καταστάσεις με τους όσους αποκτούν εκλογικό δικαίωμα το επόμενο έτος (έναντι του Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, που προβλέπεται σήμερα).
-Καθιερώνεται ελάχιστος χρόνος για τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών, από τη λήξη της βουλευτικής περιόδου ή τη διάλυση της Βουλής. Θα κυμαίνεται μεταξύ 24 και 30 ημερών. Ειδικότερα, «την τελευταία Κυριακή πριν από τη συμπλήρωση των 30 ημερών», από την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που ορίζει τη διενέργεια εκλογών.
 -Καταργείται η υποβολή υποψηφιοτήτων στα Πρωτοδικεία και στη συνέχεια η δήλωση κατάρτισης συνδυασμών από τα κόμματα στον Άρειο Πάγο. Οι συνδυασμοί θα καταρτίζονται κεντρικά από τα κόμματα με δήλωση στον Άρειο Πάγο, μέσω της νέας ειδικής ηλεκτρονικής πύλης. Η ανακήρυξη των υποψήφιων βουλευτών θα γίνεται από τον Άρειο Πάγο και όχι από τα Πρωτοδικεία. Όλα τα απαιτούμενα παράβολα θα πληρώνονται ηλεκτρονικά.
-Απαγορεύεται η προεκλογική δραστηριότητα στο διαδίκτυο την παραμονή και τη μέρα των εκλογών, τόσο για κόμματα όσο και για υποψηφίους.
-Θεσμοθετείται η ταχεία μετάδοση του αποτελέσματος από τους δικαστικούς αντιπροσώπους μέσω κινητού ή ταμπλέτας. Απεμπλέκονται οι Περιφέρειες από τη διαδικασία και αντλούν από το υπουργείο Εσωτερικών σε πραγματικό χρόνο τα αποτελέσματα.
-Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα μεταδίδουν τον αριθμό των ψηφισάντων, τουλάχιστον τρεις φορές, ώστε να ενημερώνεται η κοινή γνώμη για τον αριθμό τους και το μέγεθος της αποχής. Και για τη συγκεκριμένη περίπτωση, σχετικές λεπτομέρειες θα καθοριστούν με νεότερη απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών.

***     Η τελευταία κλινάμαξα της Πελοποννήσου «δίνει μάχη» στον Άρι για να γλιτώσει από το χρόνο και το σκραπ  
Αφορμή για το παρακάτω ρεπορτάζ στάθηκε ανάρτηση στο Facebook της ομάδας «Θέλουμε το σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο!», μια ομάδα που υπάρχει εδώ και χρόνια και μέλη της είναι πρώην εργαζόμενοι του ΟΣΕ, αλλά και λάτρεις του συγκεκριμένου μέσου.
Εκεί, λοιπόν, ένα μέλος ρώτησε μήπως γνώριζε κάποιος αν στο τότε νυχτερινό δρομολόγιο Πειραιάς-Κυπαρισσία λειτουργούσε για κάποια περίοδο όχημα με υπηρεσίες κατάκλισης (κλινοθέσιο).
Οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν πολλές, γεμάτες αναμνήσεις, ενώ σταματούν περίπου στο 1991, καθώς τότε καταργήθηκε αυτή η υπηρεσία του ΟΣΕ στα δρομολόγια Πειραιάς -Πάτρα Καλαμάτα, αλλά και Πειραιάς- Καλαμάτα, με το δεύτερο να ξεκινά από Πειραιά στις 21.07 και να φτάνει στην πόλη μας περίπου στις 6.30 το πρωί.

Μεταξύ άλλων, στη συγκεκριμένη δημοσίευση μάθαμε και άλλα για τα συγκεκριμένα βαγόνια, όπως χαρακτηριστικά ένας μέλος της ομάδας γράφει:
«Οι κλινάμαξες ήταν αρχικά οι ρουμάνικες επιβατάμαξες. Στις αρχές της δεκαετίας του '80 στο ΜΠΡ έγινε μετατροπή 4 επιβαταμαξών σε κλινάμαξες. Πολύ καλή δουλειά είχε γίνει, αναπαυτικά κρεβάτια, με νιπτήρα-καθρέφτη, μεγάλο χώρο για τις αποσκευές. Μόνο με ένα σοβαρό μειονέκτημα. Το καλοκαίρι αν κοιμόσουν στο μεσαίο κρεβάτι με ανοικτό το παράθυρο, κινδύνευες να πεταχτείς έξω αν το βαγόνι "κοσκίνιζε"...».
Στη συνέχεια άλλος χρήστης αναφέρει: «Τα νυχτερινά δρομολόγια για Πειραιά- Κυπαρισσία και Πειραιά-Καλαμάτα και αντίστροφα γίνονταν έως και το 1991, κρίθηκαν ασύμφορα και καταργήθηκαν από την τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κλινάμαξες υπήρχαν μονάχα 4. Έχουν γίνει σκραπ εδώ και 10 χρόνια».
Κάπου εκεί ένας άλλος χρήστης απαντά: «Η τελευταία κείτεται στον Σ.Σ. Άριος, δεν έχει γίνει σκραπ ακόμα, αλλά δε βλέπω να γλιτώνει...».

Κι έπειτα από συγκεκριμένα σχόλια στην αρχική δημοσίευση, φτάνουμε στο σήμερα και στην περίπτωση του σταθμού του Άριος.
Να σημειωθεί πως δεν είναι ο μοναδικός σταθμός όπου έχουν «παρατηθεί» βαγόνια του ΟΣΕ, βαγόνια μουσειακής αξίας, γεμάτα αναμνήσεις, που κατά λάθος έχουν ξεφύγει της καταστροφής.

Έτσι, λοιπόν, το «Θάρρος» βρέθηκε την Κυριακή στο σταθμό του Άριος, όπου αντικρίσαμε την κλινάμαξα λεηλατημένη, με στοιχεία όμως που φανερώνουν ξεκάθαρα τη χρήση της και με προβληματισμό μήπως το συγκεκριμένο βαγόνι θα μπορούσε να σωθεί και να αξιοποιηθεί είτε από τον ΟΣΕ είτε, ακόμα καλύτερα, από το Δήμο Καλαμάτας.
Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο Άρις ανήκει στο Δήμο Καλαμάτας…
Εμείς παραθέτουμε φωτογραφίες από τα δύο βαγόνια που υπάρχουν στο συγκεκριμένο σταθμό και ελπίζουμε οι αρμόδιοι να κινητοποιηθούν πριν να είναι αργά…


Ο διάδρομος στην κλινάμαξα… με ένα χρήστη να γράφει χαρακτηριστικά: «Λόγω εύρους βεβαίως στο διάδρομο των κλινάμαξων ήθελες κουμάντο για να διασταυρωθείς με κάποιον που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση»...


Ένας ακόμα χρήστης της ομάδας γράφει: Η κλινάμαξα στον Άρι είναι σε κακή κατάσταση. Μέσα υπάρχουν έπιπλα μοναδικής ομορφιάς και σχεδίασης, τα οποία ήδη έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές, αν δεν έχουν ξηλωθεί από "ευπαθείς ομάδες", προκειμένου να ζεσταθούν


Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι δημοσιευμένη στην ομάδα και όπως γράφεται, είναι τραβηγμένη πριν από 8 χρόνια. Από τότε έως σήμερα, βέβαια, η κατάσταση έχει αλλάξει κατά πολύ


Βαγόνι συνδεδεμένο με την κλινάμαξα, όπου τοποθετούνταν οι βαλίτσες κ.λπ. εμπορεύματα


Στο χώρο που καθόταν ο υπάλληλος του ΟΣΕ, εκτός από τα ηλεκτρολογικά και το γραφείο, υπήρχε στόφα


Μία από τις κοινόχρηστες τουαλέτες της κλινάμαξας, όπου πλέον υπάρχουν μέχρι και βάτα!


Εκτός από την κλινάμαξα, στο συγκεκριμένο σταθμό υπάρχει και ένα κλασικό επιβατικό βαγόνι της εποχής, με μέρος των καθισμάτων να έχει αφαιρεθεί   Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***



~ ** ΑΘΛΗΤΙΚΑ  :

*** ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π.  2-0  .-^

~
~ Μπάγερν Μονάχου: Με Φλικ και Γκέρλαντ η προπόνηση ενόψει Ολυμπιακού…(ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Νίκο Κόβατς μετά τα πέντε γκολ από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο και η Μπάγερν Μονάχου έκανε την τελευταία της προπόνηση ενόψει Ολυμπιακού με το δίδυμο των Φλικ και Γκέρλαντ… 
Οι Βαυαροί, μετά την ντροπιαστική ήττα που υπέστησαν στη Φρανκφούρτη το περασμένο Σάββατο, αποφάσισαν πως δεν πάει άλλο με τον Κόβατς στην άκρη του πάγκου.
Έτσι, έλυσαν τη συνεργασία τους, ελάχιστες μέρες προτού υποδεχθούν τον Ολυμπιακό στο Μόναχο για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.  
Ο Χάνσι Φλικ μαζί με τον Χέρμαν Γκέρλαντ στο πλευρό του, είναι εκείνος που αναλαμβάνει προς το παρόν το «τιμόνι» της Μπάγερν και οι δύο άνδρες έκαναν την εμφάνισή τους στην πρωινή προπόνηση της ομάδας, την τελευταία πριν από την αναμέτρηση της Τετάρτης.  
gazzetta.gr

***  Αποκλεισμός 10 ετών στον αρχηγό των ultras της Βερόνα για τη ρατσιστική επίθεση στον Μπαλοτέλι…
Βαρύτατη ποινή αποκλεισμού εισόδου στο γήπεδο για 10 χρόνια αποφάσισε να επιβάλει η διοίκηση της Ελλάς Βερόνα στον αρχηγό των φανατικών οπαδών της, εξαιτίας της ρατσιστικής συμπεριφοράς εναντίον του Μάριο Μπαλοτέλι στον αγώνα με την Μπρέσια.  
Οι ultras της ομάδας επιτέθηκαν στον Ιταλό κάνοντας ήχους μαϊμούς και ο παίκτης της Μπρέσια σταμάτησε τη φάση, έπιασε την μπάλα και την κλώτσησε προς την εξέδρα, ενώ κατευθύνθηκε εξοργισμένος προς τα αποδυτήρια, την ώρα που συμπαίκτες και αντίπαλοι προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν.
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο αρχηγός των ultras Λούκα Καστελίνι δήλωσε ότι ο Μπαλοτέλι «Δεν θα είναι ποτέ αληθινά Ιταλός», όπως επίσης ότι «Η Βερόνα έχει επίσης έναν νέγρο στο γήπεδο που επικροτήθηκε από τους οπαδούς μας. Υπάρχει πρόβλημα που τον λέω μαύρο; Θα έρθουν να μου κρεμάσουν κουδούνια για αυτά που λέω;». Όσα συνέβησαν ανάγκασαν τους ανθρώπους της Βερόνα να λάβουν θέση και να αποκλείσουν τον αρχηγό των οπαδών τους από τους αγώνες της ομάδας για 10 χρόνια. Στην ανακοίνωσή τους ανέφεραν: «Η Βερόνα αποφάσισε να τιμωρήσει τον κύριο Λούκα Καστελίνι και να τον αποκλείσει από τα ματς της μέχρι τον Ιούνιο του 2030. Λάβαμε αυτήν την απόφαση αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα της κατάστασης και αξιολογώντας τον κώδικα συμπεριφοράς, καθώς αυτές οι σκέψεις είναι αντίθετες με την ηθική και τις αξίες μας».  sport-fm.gr
***





  ~* ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 
**  ,.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Καλαµάτας .- Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- ~ ΚΑΛΟ με Ευλογία Κυρίου μήνα ΟΚΤΩΒΡΙΟ   για όλους μας !   : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .-
2.- Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας . Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .-

 3.- H  Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας   .-  Πέμπτη  03 Οκτωβρίου  2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/10/h.html  .- 
4.- Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα  των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .- Παρασκευή  04 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/10/blog-post.html   .-
30.-  ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας   Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ...  :    https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/10/27-2019.html  .-
31.-  .-  ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας  Δευτέρα  28 Οκτωβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ..:  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/10/28-2019.html   .-
32 .- ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας  Τρίτη 29  Οκτωβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ... -   :   https://snsarfara.blogspot.com/2019/10/29-2019.html   .- 
33 .- ΑΡΦΑΡΑ -2-  Η Εφημερίδα μας  Τρίτη 29  Οκτωβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ...`-2 -  :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/10/2-29-2019.html .- 
34.-ΑΡΦΑΡΑ   Η Εφημερίδα μας   Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  .. :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/10/30-2019.html   .-
35.- ΑΡΦΑΡΑ   Η Εφημερίδα μας  Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ...  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/10/31-2019.html   .-

~ *  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2019 
1.-  ΑΡΦΑΡΑ   Η Εφημερίδα μας  Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ... ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΜΗΝΑ  !  :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/10/01-2019.html    .- 

2.- ΑΡΦΑΡΑ   Η Εφημερίδα μας   Σάββατο 02  Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  .. :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/11/02-2019.html  .- 
3.-ΑΡΦΑΡΑ   Η Εφημερίδα μας    Κυριακή 03 Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ...  :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/11/03-2019.html  .-
4.- .- ΑΡΦΑΡΑ   -2-   Η Εφημερίδα μας    Κυριακή 03 Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ...   : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/11/2-03-2019.html  .-
5.- ΑΡΦΑΡΑ   Η Εφημερίδα μας  Δευτέρα 04 Νοεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας ..: https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/11/04-2019.html .-
  6.-  ΑΡΦΑΡΑ   Η Εφημερίδα μας   Τρίτη 05 Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας   : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/11/05-2019.html  .- 
7.-ΑΡΦΑΡΑ   Η Εφημερίδα μας  Τετάρτη  06  Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ...  : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/11/06-2019.html   .-                                                     8.-  
~


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου