ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

 Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .-
Σάββατο 19  Οκτωβρίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .-
~
Αρφαρά 2019 στον "Ιανθο"  Β. Σακκά 

Αρφαρά κτήριο Δημαρχείου Αρφαρών 2019 

Μ. Μαντίνεια παραλία Καλαμάτας  2019 

Καλαμάτα Κέντρο αποκατάστασης Λ.Χ. Παπούλια  2019 

~** Προφήτης Ιωήλ – Γιορτή σήμερα 19 Οκτωβρίου – Ποιοι γιορτάζουν
– Τη μνήμη του Αγίου Προφήτου Ιωήλ τιμά σήμερα, 19 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας. Ο Προφήτης Ιωήλ είναι ένας από τους δώδεκα μικρούς λεγόμενους προφήτες. Ήταν γιος του Βαθουήλ, από τη φυλή Ρουβήμ (αυτό όμως δεν είναι σαφές, διότι άλλοι τον θέλουν καταγόμενο από την φυλή Γαδ), και προφήτευσε όταν βασιλιάς στη φυλή του Ιούδα ήταν ο Ιωάς (878 – 838 π.Χ).
~   Το προφητικό του βιβλίο, έχει λεχθεί ότι το διακρίνει ύφος ποιητικότατο, περίκομψο, ζωηρό και αποτελεί κόσμημα της εβραϊκής φιλολογίας.

Να τι λέει περί μετανοίας: «Καί νύν λέγει Κύριος ο Θεός υμών επιστράφητε πρός με εξ όλης τής καρδίας υμών καί εν νηστεία καί … εν κλαυθμώ καί εν κοπετώ καί διαρρήξατε τάς καρδίας υμών καί μή τά ιμάτια υμών καί επιστράφητε πρός Κύριον τόν Θεόν υμών, ότι ελεήμων καί οικτίρμων εστι, μακρόθυμος καί πολυέλεος» (Ιωήλ, Β’ 12-13).   Και τώρα, λέει ο Κύριος και Θεός σας: Επιστρέψτε με μετάνοια σ’ εμένα με όλη σας την καρδιά, με νηστεία και με δάκρυα μετανοίας. Σχίστε τις καρδιές σας από πόνο μετανοίας και συναίσθηση της ενοχής σας, και όχι τα ενδύματά σας. Επιστρέψτε στον Κύριο και Θεό σας, διότι αυτός είναι ελεήμων και οικτίρμων, μακρόθυμος και πολυέλεος.   Μπορούμε να πούμε ότι το προφητικό βιβλίο του Ιωήλ, αποτελείται από τρία κεφάλαια, που εκεί μέσα προφητεύει την έκχυση των δωρεών του Αγίου Πνεύματος (Πράξ. στ’ 17) στη χριστιανική εκκλησία, καθώς επίσης και τα σημεία, που θα προηγηθούν της δευτέρας παρουσίας του Κυρίου.  Ο προφήτης Ιωήλ απεβίωσε ειρηνικά  .    Να σημειώσουμε εδώ ότι, άλλος είναι ο προφήτης Ιωήλ που τη μνήμη του γιορτάζουμε την 30η Μαρτίου.   Απολυτίκιο:   Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.  Ως έμπνουν κειμήλιον, των ιερών αρετών, Προφήτης θεόληπτος, ώφθης σοφέ, Ιωήλ, ελλάμψει του Πνεύματος, όθεν της ευσέβειας, η πηγή ως προέφης, έβλυσε τοις εν κόσμω, εκ του οίκου Κυρίου ης νυν καταπολαύοντες, πόθω τιμώμεν σε.  
~**   Με ποιους τρόπους μας πολεμούν τα πονηρά πνεύματα;
: ΕΡ.: Πώς μας πολεμούν τα πονηρά πνεύματα;
~    ΑΠ.: Πρώτα-πρώτα πρέπει να ξέρετε ότι, στον δαιμονικό πόλεμο εναντίον των ανθρώπων, κάθε πονηρό πνεύμα έχει τον δικό του ρόλο. Κάθε αμαρτία γίνεται με την παρακίνηση ή και τη συνεργεία ορισμένου δαιμονίου και κάθε πάθος υποστηρίζεται από ορισμένο δαιμόνιο.

Έτσι, τα ηγετικά δαιμόνια είναι οχτώ, όσα και τα θανάσιμα πάθη: της γαστριμαργίας, της πορνείας, της φιλαργυρίας, της λύπης, της οργής, της ακηδίας, της κενοδοξίας, της υπερηφάνειας.  Κάθε πονηρό πνεύμα, πολεμώντας μας, ενεργεί με τους δικούς του τρόπους, ανάλογα με το πάθος που υποστηρίζει. Όλα, πάντως, τα δαιμόνια συνεργάζονται μεταξύ τους, για να μας βυθίσουν σε όσο το δυνατό περισσότερα πάθη και να μας κάνουν δούλους της αμαρτίας, ώστε να μας χωρίσουν από το Θεό και να μας οδηγήσουν στον αιώνιο θάνατο.  Βέβαια, η δύναμη των δαιμόνων δεν είναι ανεξέλεγκτη και ή δραστηριότητα τους δεν είναι απεριόριστη. Μας πολεμούν μόνο αν τους το επιτρέψει ο Θεός -και όσο τους το επιτρέψει, ποτέ πάντως πέρα από τα όρια της αντοχής μας (Α’ Κορ. 10:13)- , για να δοκιμαστούν η προαίρεσή μας, η πίστη μας και η αγάπη μας σ’ Εκείνον, ή αν τους δώσουμε εμείς οι ίδιοι το δικαίωμα με την αμέλειά μας, τη ραθυμία μας, την απροσεξία μας και, προπάντων, την υπερηφάνειά μας.  Τα πονηρά πνεύματα μας πολεμούν με πολλούς τρόπους. Με ποιούς;  Πρώτον, με τους εμπαθείς λογισμούς, με τους οποίους αιχμαλωτίζουν το νου, τον σκοτίζουν και τον πειθαναγκάζουν να συναινέσει στην αμαρτία.  Δεύτερον, με τα πάθη, που υπάρχουν μέσα μας, από τα οποία παίρνουν τις αφορμές για να υποκινήσουν τους εμπαθείς λογισμούς.  Τρίτον, με τις σωματικές αισθήσεις -την ακοή, την αφή, τη γεύση, την όσφρηση και, προπάντων, την όραση- μέσ’ από τις οποίες, σαν από πόρτες, περνούν στη ψυχή ποικίλα εξωτερικά ερεθίσματα, που ξεσηκώνουν τα πάθη μας και μας σπρώχνουν στην αμαρτία.  Τέταρτον, με άλλους ανθρώπους, τους οποίους βάζουν είτε να μας κατατρέχουν και να μας αδικούν είτε να μας παρασύρουν στην αμαρτία.  Πέμπτον, με θλίψεις, βάσανα και αρρώστιες.  Μας πολεμούν και με άλλους τρόπους τα πονηρά πνεύματα, αλλά οι κυριότεροι είναι αυτοί οι πέντε. Όπως κι αν μας πολεμούν, πάντως, καθόλου δεν μπορούν να μας βλάψουν, εφόσον με τα θεία Μυστήρια του Βαπτίσματος και του Χρίσματος έχουμε λάβει τη χάρη και τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος, εφόσον έχουμε βαθιά πίστη στο Θεό και εφόσον αγωνιζόμαστε για την τήρηση των εντολών Του με σταθερότητα και ανδρεία, με ταπεινοφροσύνη και υπομονή, με προσευχή και νηστεία, με τακτική Εξομολόγηση και συχνή θεία Κοινωνία.  Γέροντος Ευστρατίου Γκολοβάνσκι. Απαντήσεις σε ερωτήματα Χριστιανών» – Ι. Μ. Παρακλήτου 2007.
~**  Με ποιoν τρόπο νικούν οι Χριστιανοί τον κόσμοΑυτός ο κόσμος είναι πεδίο μάχης στο οποίο συνέχεια δίδεται ο αγώνας για τον και ενάντια στο Χριστό.
Εκείνοι που είναι από τον παλεύουν για τον Χριστό και νικούν εκείνους που είναι ενάντια στον Χριστό, τους νικούν με τον Χριστό-Θεό που είναι μέσα τους. Αυτός είναι στους ανθρώπινους κόσμους μας ο μόνος Νικητής της αμαρτίας, του θανάτου και του διαβόλου.
~   Ο,τιδήποτε προέρχεται απ” αυτά και εργάζεται γι” αυτά, είτε αυτό είναι επιστήμη, ή πολιτισμός, ή θρησκεία, ή τέχνη, ή φιλοσοφία, ή κάθε άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα έχει νικηθεί από τον Χριστό.

Οι σκλάβοι των αντιχριστιανικών ιδεών (και είναι πάντα του αντιχρίστου) είναι ποικίλοι και πολυάριθμοι, και μ” όλα τα μέσα μάχονται ενάντια στον Χριστό.  Πράγματι, «ότι ουκ έστιν η πάλη προς αίμα και σάρκα, αλλά προς τας αρχάς, προς τας εξουσίας, προς τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, προς τα πνευματικά της πονηρίας εν τοις επουρανίοις» (Εφεσ. Στ΄ 12).   Η πανοπλία της πάλης μας είναι οι ευαγγελικές αρετές: η μακροθυμία, η αγάπη προς τους εχθρούς, η προσευχή, η νηστεία, η αλήθεια, το δίκαιο, η καλωσύνη, η πραότητα, η ταπεινοφροσύνη και άλλα (βλ. Εφεσ. Στ΄, 13-18).  Παλεύοντας με τούτα τα όπλα, εμείς πάντα «υπερνικώμεν» με τη βοήθεια του Κυρίου Χριστού, ο οποίος μας αγαπά (Ρωμ. η΄, 37). Γι” αυτό ο άγιος Θεολόγος ευαγγελίζεται: «Υμείς εκ του Θεού εστε, τεκνία, και νενικήκατε αυτούς, ότι μείζων εστίν ο εν υμίν ή ο εν τω κόσμω».  Πηγή: π. Ιουστίνου Πόποβιτς, Ερμηνεία των Επιστολών του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, εκδόσεις εν Πλώ
***  Κύπρος 1974 – Συρία 2019: Όταν οι Τούρκοι «τήρησαν» την εκεχειρία με «Αττίλα 2»….  

  ~ Οι παραλληλισμοί και οι ομοιότητες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 και της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» στη Βόρεια Συρία από την Άγκυρα, γίνονται αντικείμενο έντονης συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ξένους και Κύπριους αναλυτές. Το Sigmalive έκανε χθες μια συγκριτική ανάλυση της επιστολή Λίντον Τζόνσον προς Ισμέτ Ινονού, σε αντιδιαστολή προς την επιστολή Ντόναλντ Τραμπ στον Ταγίπ Ερντογάν.



Χθες ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, βρέθηκε στην Άγκυρα και ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα αναστείλει για πέντε ημέρες τη στρατιωτική της επίθεση στη βόρεια Συρία και θα την τερματίσει μετά την αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων από αυτήν την περιοχή, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου. Το μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσον οι Τούρκοι θα τηρήσουν την εν λόγω συμφωνία ή αν θα πράξουν ό,τι έκαναν στην Κύπρο το 1974.  Υπενθυμίζεται πως τέσσερις μέρες μετά τη στρατιωτική εισβολή του τουρκικού Αττίλα στην Κύπρο, τον Ιούλιο του 1974, τον λόγο πήρε η διπλωματία. Συγκεκριμένα, στις 24 Ιουλίου οι εκπρόσωποι των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, Κληρίδης και Ντενκτάς, συναντήθηκαν για να συζητήσουν την εφαρμογή ανακωχής, ενώ την επόμενη ημέρα, 25 Ιουλίου, κατόπιν συστάσεως του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, συνήλθε στη Γενεύη Τριμερής Διάσκεψη, με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών των τριών εγγυητριών δυνάμεων, Ελλάδας (Γεωργίου Μαύρου), Τουρκίας (Τουράν Γκιουνές) και Μεγάλης Βρετανίας (Τζέιμς Κάλαχαν). Σκοπός της διάσκεψης ήταν η αναζήτηση λύσεων σχετικά με τη διαμορφωθείσα κατάσταση στην Κύπρο. Όπως συμβαίνει, όμως, σήμερα στη Συρία με τη Συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας ερήμην των Κούρδων αλλά και της επίσημης Συρίας, έτσι και στην Κύπρο η συμφωνία έγινε εν τη απουσία της κυπριακής Κυβέρνησης (αλλά και των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι είχαν αποχωρήσει από τη διοίκηση του κράτους, δέκα χρόνια προηγουμένως). Ύστερα από έντονες συζητήσεις, οι τρεις υπουργοί υιοθέτησαν στις 30 Ιουλίου έκθεση εμπειρογνωμόνων, αποτελούμενη από τέσσερα σημεία μεταξύ των οποίων ήταν:  Ουδεμία στρατιωτική επέκταση πέραν των γραμμών της 30ης Ιουλίου.    Δημιουργία ζώνης ασφαλείας γύρω από τις θέσεις που κατείχαν οι Τούρκοι.  Στις 8 Αυγούστου ακολούθησε νέα διάσκεψη συνήλθε στη Γενεύη, με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών Μεγάλης Βρετανίας, Ελλάδας και Τουρκίας και των εκπροσώπων των Ελληνοκυπρίων (με επικεφαλής τον Γλαύκο Κληρίδη) και των Τουρκοκυπρίων (με επικεφαλής τον Ραούφ Ντεκτάς). Όλο το χρονικό διάστημα από την ανακωχή της 22ας Ιουλίου, οι Τούρκοι ενίσχυαν τον θύλακα της Κερύνειας και πραγματοποιούσαν μικρής κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις. Στις 14 Αυγούστου, μάλιστα, ξεκίνησαν τη δεύτερη επιχείρηση («Αττίλας ΙΙ»), κατά την οποία κατέλαβαν το 36,2% του νησιού και εκτόπισαν 120 χιλιάδες Ε/κ. Μέχρι το Συμβούλιο Ασφαλείας να καταφέρει να πετύχει εκεχειρία με το ψήφισμα 353, οι τουρκικές δυνάμεις είχαν καταφέρει να ελέγχουν το λιμάνι της Κερύνειας και ένα επίμηκες τμήμα μεταξύ Λευκωσίας και Κερύνειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τετραήμερο 22 – 26 Ιουλίου οι Τούρκοι παραβίασαν 55 φορές την εκεχειρία.  Στις 13 Αυγούστου του 1974, περίπου τρεις εβδομάδες μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του τότε Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ, και του προέδρου, Τζέραλντ Φορντ, με τον πρώτο να αναλύει στον Αμερικανό Πρόεδρο την κατάσταση στην περιοχή. Στο αποχαρακτηρισμένο έγγραφο αποκαλύπτεται όλη η συζήτηση Κίσινγκερ-Φορντ, στην οποία συμμετείχε και ο αρχιστράτηγος Μπρεντ Σκόουκροφτ, σύμβουλος Ασφαλείας του Προέδρου (Major General Brent Scowcroft, Deputy Assistant to the President for National Security Affairs).  Αναλυτικά ο διάλογος:  Κίσινγκερ: Το πρόβλημα στη Γενεύη είναι πως οι Τούρκοι βλέπουν ότι όσο περισσότερο επεκτείνονται οι διαπραγματεύσεις τόσο πιο δύσκολη γίνεται μια μονομερής στρατιωτική κίνηση. Οι Έλληνες χρονοτριβούν -θέλουν να επιστρέψουν στη βάση τους για 36 ώρες και μετά να επανεκκινήσουν οι συνομιλίες. Οι Τούρκοι μέχρι στιγμής αρνήθηκαν να παραχωρήσουν την 36ωρη παράταση, επειδή θα καταστήσει πολύ πιο δύσκολη την ανάληψη μονομερούς δράσης.  Φορντ: Τι θα κάνουμε εάν οι Τούρκοι κινηθούν;  Κίσινγκερ: Θα ψηφίσουμε εναντίον τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να συγκρατήσουμε τους Έλληνες, ώστε να μην προχωρήσουν σε πόλεμο. Οι Τούρκοι αυτήν τη στιγμή είναι ακραία εθνικιστές. Μερικά χρόνια πριν, οι τουρκικές τακτικές ήταν σωστές: να αρπάζουν ό,τι θέλουν και μετά να διαπραγματεύονται στη βάση της κατοχής. Αλλά εάν οι Τούρκοι εισβάλλουν στην Κύπρο, οι Έλληνες θα χάσουν για καλά. (unglued). Βεβαίως και δεν θέλουμε έναν πόλεμο μεταξύ των δύο [Ελλάδας – Τουρκίας], αλλά εάν αυτό συμβεί, η Τουρκία είναι πιο σημαντική για εμάς, καθώς έχει μία πολιτική δομή, η οποία μπορεί να δημιουργήσει άλλον έναν Καντάφι.  Κίσινγκερ: Προσπαθήσαμε να διευθετήσουμε την κατάσταση στην Κύπρο αφότου βγήκε εκτός ελέγχου. Οι Βρετανοί τα έκαναν χάλια σε αυτό. Εάν οι Τούρκοι κινηθούν για να πάρουν αυτά που θέλουν, τότε θα καταδικασθούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας και η Σοβιετική Ένωση θα τους χτυπήσει στο κεφάλι με αυτό. Κάποιοι από τους συνάδελφούς μου θέλουν να διακόψουν τη βοήθεια στην Τουρκία – αυτό θα ήταν μια καταστροφή. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος για τις ΗΠΑ να μην κατέχουν οι Τούρκοι το ένα τρίτο της Κύπρου. Θα κάνουμε μια δήλωση σήμερα, με την οποία θα ξεφορτωθούμε τους «New York Times».  
 
 Πηγη:sigmalive.gr

***  Ειρωνική επίθεση του Κ. Βελόπουλου στον Π. Δημητρά…~ H εμπάθεια του Παναγιώτη Δημητρά για τον Κ. Βελόπουλο είναι γνωστή. Δεν έχασε λοιπόν ευκαιρία με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας in . gr  για να επιτεθεί εκ νέου στον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης.   









Εδώ το τουίτ του στο οποίο προσβάλλει τους πολίτες που ψήφισαν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και στηρίζεται σε ένα άρθρο – λίβελο που με παραποίηση γεγονότων προσπαθεί να επηρεάσει τον κόσμο.   





Σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας in . gr  ασκεί δριμεία επίθεση στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλο αλλοιώνοντας μάλιστα  τα λεγόμενα του σχετικά με τον καταλληλότερο  Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα ο Κ. Βελόπουλος σε συνέντευξη που είχε δώσει στις 16 Οκτωβρίου στους Αταίριαστους στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι θα ήταν καταλληλότερος  για την θέση αυτή ένας  ΣΑΝ τον … Συνεχίστε να διαβάζετε το ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΟΥ ΣΤΟΝ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ…..




Φυσικά ο Κ. Βελόπουλος δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος κι απήντησε στον κο Δημητρά.   



Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι πως και το in.gr και ο κος Δημητράς διαφωνούν και με τον Πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη ο οποίος δήλωσε στο politico πως:
Πιστεύουμε πως δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω ανάλυση.  
Ως ζητήματα ύψιστης ασφαλείας για την Ελλάδα προσδιόρισε τα θέματα που αφορούν στα Δυτικά Βαλκάνια, την Τουρκία και το Μεταναστευτικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού, όπως είπε, «συνδέονται με τη γειτονιά της».«Θέλω να συστήσω την Ελλάδα ως μία χώρα που αφήνει πίσω της την κρίση, που συμμετέχει ενεργά στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης -η οποία κοιτά … Συνεχίστε να διαβάζετε το Μητσοτάκης στο Politico: «Πυροσβεστικό σχέδιο για να μην γίνει το μεταναστευτικό γενικευμένη κρίση»! Μα είναι ήδη ΚΡΙΣΗ η λαθροεισβολή….

***  Γερμανία: Ούτε συζήτηση για τις πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα…
Επιμένει στο «όχι» για τις πολεμικές επανορθώσεις το Βερολίνο, όπως αναμεταδίδει το πρακτορείο της Deutsche Welle…  
Ούτε μια σελίδα δεν καλύπτει η επίσημη απάντηση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών που επιδόθηκε σήμερα στην ελληνική πλευρά στο Βερολίνο, όπως αναμεταδίδει το πρακτορείο της Deutsche Welle. Με λακωνικό τρόπο η διπλωματική νότα, που απαντά σε προηγούμενη ρηματική διακοίνωση από την Ελλάδα, περιορίζεται στο να επαναλαμβάνει την πάγια θέση των γερμανικών μεταπολεμικών κυβερνήσεων πως το θέμα των αποζημιώσεων έχει νομικά οριστικά ρυθμιστεί. Μόνο αυτό και τίποτα περισσότερο.
Σε άρθρο του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA) που πρώτο ενημέρωσε για τη γερμανική απάντηση, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δηλώνει ότι η Γερμανία αναγνωρίζει την πολιτική και ηθική της ευθύνη για τα εγκλήματα που διαπράχτηκαν στην Ελλάδα στο διάστημα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όπως πρόσθεσε ακόμη, «ελπίζουμε να συνεχίσουμε το δρόμο της συμφιλίωσης με την Ελλάδα, που ξεκίνησαν οι προηγούμενες γενιές».  «Στεγνή» απάντηση  Η «στεγνή» απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών ήταν σχεδόν αναμενόμενη. Έκπληξη θα αποτελούσε αν η γερμανική κυβέρνηση έπαιρνε θέση στις επιμέρους ελληνικές αξιώσεις που αναφέρονται στη ρηματική διακοίνωση που επιδόθηκε από τον έλληνα πρέσβη Θεόδωρο Δασκαρόλη, στις 4 Ιουνίου στο γερμανικό ΥΠΕΞ. Σε αυτή τη νότα η Αθήνα ζητούσε από το Βερολίνο οι δύο χώρες να προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ζητήματος των αξιώσεων της Ελλάδας από τη Γερμανία: καταβολή πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων από τον Α’ και τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποπληρωμή του Κατοχικού Δανείου και επιστροφή πολιτιστικών αγαθών. 
Με την εξ αρχής θέση ότι το όλο θέμα έχει κλείσει το Βερολίνο σαφώς προσπαθεί για μια ακόμη φορά να καλλιεργήσει την εντύπωση ότι η γερμανική στάση είναι «χαραγμένη στην πέτρα». Κατά αυτό τον τρόπο στοχεύει να αποθαρρύνει τη νέα ελληνική πρωτοβουλία που ξεκίνησε το καλοκαίρι με την επίδοση της ρηματικής διακοίνωσης από την κυβέρνηση του Σύριζα και συνεχίστηκε κατόπιν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ενδεικτικές για τον υπερκομματικό χαρακτήρα των ελληνικών αξιώσεων έναντι της Γερμανίας ήταν οι δημόσιες δηλώσεις, τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, κατά τις επισκέψεις τους στο Βερολίνο, με τις οποίες τόνιζαν ότι τα ελληνικά αιτήματα για αποζημιώσεις εξακολουθούν να βρίσκονται στην ατζέντα των διμερών σχέσεων.  Πόσο ανθεκτικό είναι το γερμανικό τοίχος;  Τώρα, αν το «τοίχος» που προσπαθεί να στήσει το Βερολίνο απέναντι στις ελληνικές αξιώσεις είναι πράγματι ανθεκτικό, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ελληνική επιμονή. Πάντως, η θέση της Αθήνας δεν είναι καθόλου τόσο αδύναμη όσο φαίνεται. Μόλις τον Ιούλιο η επιστημονική υπηρεσία της γερμανικής βουλής καταλήγει σε γνωμάτευσή της στο συμπέρασμα ότι με βάση το διεθνές δίκαιο δεν μπορεί να τεκμηριωθεί ότι τα ελληνικά αιτήματα έχουν παραγραφεί – ούτε στο θέμα των επανορθώσεων και ούτε στο θέμα του κατοχικού δανείου. Προκειμένου να υπάρξει «νομική διαφάνεια» η υπηρεσία είχε προτείνει Γερμανία και Ελλάδα να προφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Βέβαια αυτό το βήμα θα προϋπόθετε τη σύμφωνη γνώμη του Βερολίνου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτό πρόκειται να συμβεί.  Ένα θέμα όμως θα μπορούσε σχετικά γρήγορα να επιλυθεί είναι η επιστροφή ελληνικών πολιτιστικών αγαθών (αρχαιότητες, εκκλησιαστικά κειμήλια, βυζαντινά χειρόγραφα κ.τ.λ.) που μεταφέρθηκαν στο διάστημα της Κατοχής παράνομα στη Γερμανία. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Deutsche Welle στις 5 Ιουνίου για αυτό το ελληνικό αίτημα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Μαρτίνα Φιτς άφησε να εννοηθεί ότι το Βερολίνο είναι έτοιμο για διάλογο προκειμένου να επιστρέψουν τα πολιτιστικά αγαθά στην Ελλάδα. Όπως δήλωσε, η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί να δράσει με γνώμονα την «καλή κοινή συνεννόηση.» Εναπόκειται τώρα στην Αθήνα να αναλάβει την πρωτοβουλία.  Πηγή: DW/protothema.gr
***  Δένδιας: «Ανοησία η στρατιωτικοποίηση των κρίσεων με την Τουρκία!» – Αποστολάκης: «Φτάσαμε πολλές φορές κοντά σε νέα Ίμια»! Θα συζητηθούν οι τοποθετήσεις! Πού συμφωνούν με τον Κ. Βελόπουλο…
Αυτοσυγκράτηση, ψυχραιμία και προσοχή συνέστησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας Τουρκίας-ΗΠΑ για τη βορειοανατολική Συρία.  
Μιλώντας στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα «Αποτύπωμα» στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», στην οποία συμμετείχε και ο πρώην υπουργός Άμυνας ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο κ. Δένδιας είπε πως «πρέπει να δούμε τι από αυτά [που προβλέπονται βάσει της συμφωνίας] θα εφαρμοστεί» και ότι «δεν πρέπει κανείς να βιάζεται σε αυτά τα πράγματα», απεναντίας «πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί».
«Προφανώς είναι καλύτερα έτσι παρά να χανόντουσαν ανθρώπινες ζωές, να υπήρχαν στρατιωτικές επιχειρήσεις, να είχαμε πρόσφυγες, να διεξαγόταν στην περιοχή μας άλλη μια πολεμική σύγκρουση. Τι θα σημάνει αυτό το πράγμα είναι πολύ νωρίς να το πούμε. Πρέπει να περιμένουμε να καθίσει η σκόνη, [ώστε να διαπιστωθεί] πώς θα εξελιχθεί. Όλα αυτά τα πράγματα χρειάζονται πολύ μεγάλη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία» ήταν η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών.
«Βλέπουμε την Τουρκία ως ίσος προς ίσο»   Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να επιχειρήσει να βρει τρόπους διεξαγωγής διαλόγου, αλλά δεν θα συρθεί να συζητήσει εκτός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών, ότι υπάρχουν σαφείς κόκκινες γραμμές και ότι η χώρα θα τις τηρήσει, καθώς και ότι δεν εκχωρεί το παραμικρό από τα εθνικά της συμφέροντα  «Δεν μπορούμε να παραχωρήσουμε την Ελλάδα ελάσσονα από αυτή που την παραλάβαμε. Θα κάνουμε πάντοτε αυτό που πρέπει. Όμως ούτε λεονταρισμούς ούτε φωνές. Ευθεία εξήγηση απέναντι στην τουρκική πλευρά, ποια είναι τα συμφέροντά μας, τι είναι κατά την άποψη μας το διεθνές δίκαιο, ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας. Και αέναη, διαρκής προσπάθεια να βρούμε συμπτώσεις απόψεων», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών. Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε πως ο σημερινός πρωθυπουργός «είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να βρει η Τουρκία αν ψάχνει να βρει ειλικρινή συνομιλητή, στο πλαίσιο όμως του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού των εθνικών συμφερόντων».  Αποκρυσταλλώνοντας περαιτέρω το μήνυμά του, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η Ελλάδα δεν είναι μια αδύναμη, μικρή περιφερειακή χώρα, αλλά μια χώρα που έχει σημαντικές δυνατότητες και ότι βλέπει την Τουρκία ως ίσος προς ίσον. «Το λέω στους φίλους μας και το λέω και στους όχι τόσο φίλους μας. Οφείλουμε να έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Δεν είμαστε μια αδύναμη, μικρή περιφερειακή χώρα που εξαρτάται από τον άνεμο, την τύχη, τις θελήσεις του όποιου μας επιβουλεύεται.   Έχουμε σημαντικές δυνατότητες, έχουμε επιβιώσει χιλιάδες χρόνια. Αισθάνομαι ότι την Τουρκία τη βλέπουμε ως ίσος προς ίσον, στα μάτια και ευθέως, με σεβασμό, με ευχή να πάει καλά, να μπορέσει κάποια στιγμή να φτάσει σε επαφή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, να απολαμβάνουν οι πολίτες της τα ανθρώπινα δικαιώματα που απολαμβάνει ο Ευρωπαίος πολίτης, το επίπεδο ζωής που απολαμβάνει ο Ευρωπαίος πολίτης. Τα εύχομαι όλα αυτά για την Τουρκία, να γίνουμε μια περιοχή ειρήνης και σταθερότητας, αλλά την Τουρκία τη βλέπουμε στα ίσα. Μπορούμε να βελτιώσουμε τις δυνατότητες μας, μπορούμε να εμβαθύνουμε τις συνεργασίες μας, είμαστε όμως μια χώρα η οποία έχει καταφέρει πολύ σημαντικά πράγματα», επέμεινε.  Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, είπε πως «θα ήταν μεγάλη αφέλεια, ανοησία μας η στρατιωτικοποίηση των κρίσεων με την Τουρκία» και παρατήρησε: «Αυτό ίσως επιδιώκει η άλλη πλευρά πολλές φορές, να μας οδηγήσει σε τέτοια αντιμετώπιση» που τελικά οδηγεί «τους συμμάχους και τους φίλους μας, και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, να μας βλέπουν και τους δύο σαν καβγατζήδες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, τους οποίους πρέπει να αντιμετωπίσουν με ίσες αποστάσεις».  Κατέστησε σαφές πως η Ελλάδα είναι αγκυροβολημένη στο διεθνές δίκαιο, στις υπάρχουσες συνθήκες και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και ότι σε αυτή τη βάση συζητά.  
Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, ανέφερε πως «θα είναι τεράστια ανοησία στο πλαίσιο του πειρασμού της κλιμάκωσης, να αφήσουμε αυτή τη στέρεη θέση και να ξεκινήσουμε προς ένα πέλαγος που δεν θα μας πάει πουθενά». Διαμήνυσε εξίσου πως δεν είναι μια θέση που την κρατάει φοβικά η Ελλάδα, αλλά αυτό είναι το DNA της.  «Παράγοντας σταθερότητας η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ»     Σε ό,τι αφορά το κεφάλαιο των σχέσεων της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και ιδιαίτερα την τροποποίηση της διμερούς αμυντικής συμφωνίας που υπέγραψαν πρόσφατα οι δύο χώρες, ο κ. Δένδιας τόνισε πως δεν στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε άλλου κράτους, απεναντίας λειτουργεί σαν παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή.  Eρωτηθείς σχετικά εκτίμησε πως υπάρχουν συνθήκες που επιτρέπουν δυνάμει την επανεμφάνιση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, και σημείωσε πως αν αυτό γίνει ή όχι δεν μπορούμε να το ξέρουμε. «Είναι φανερό ότι αυτή η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη για την καταπολέμηση του ISIS από αυτό που είχαμε πριν» προσέθεσε, χρησιμοποιώντας το ακρώνυμο στα αγγλικά της παλιότερης ονομασίας του ΙΚ.  Στην εκτίμηση αυτή συμφώνησε και ο κ. Αποστολάκης.  Ευάγγελος Αποστολάκης: «Είναι μια καλή εξέλιξη» η συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας   «Είμαστε σε μια καλή εξέλιξη, το γεγονός ότι φαίνονται πιθανότητες να σταματήσει η επέμβαση. Ας το δούμε μέχρι το τέλος, γιατί δεν είμαστε σίγουροι ότι θα τελειώσει η υπόθεση έτσι όπως έχει ξεκινήσει» σχολίασε σε ανάλογο πνεύμα για τη συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας ο πρώην υπουργός Άμυνας και ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Αναφερόμενος περαιτέρω στη συμφωνία, ο κ. Αποστολάκης παρατήρησε πως ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα μπορούσε να σταματήσει αν δεν έπειθε τη διεθνή κοινή γνώμη και το εσωτερικό του ότι αυτά που ήθελε να πετύχει τα πέτυχε. «Το αν τα πήρε ή όχι, είναι κάτι που χωράει πολλή συζήτηση. Ας είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουν οι εχθροπραξίες και ότι θα βρεθεί κάποια λύση» προσέθεσε.  Σε αυτό το πλαίσιο, προέτρεψε πως η Ελλάδα θα πρέπει να πιέσει την ΕΕ «να παίρνει λίγο πιο γρήγορες αποφάσεις και να είναι αποτελεσματική».  Ο κ. Αποστολάκης, προχωρώντας σε μια αρχική αποτίμηση, παρατήρησε πως καταρχήν «περισώζονται οι Κούρδοι» και ότι «ο [πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ] Άσαντ ελέγχει την περιοχή που είχαν οι Κούρδοι, και βρίσκεται μια μικρή ζώνη ασφαλείας ούτως ώστε να αφήσει και τους Τούρκους με την αίσθηση και το περιθώριο να πούνε αυτό που θέλανε».  Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρώην υπουργός Άμυνας εκτίμησε πως «αν η Τουρκία βγει ενισχυμένη από την επέμβαση στη Συρία είναι σίγουρο ότι η όρεξη της θα είναι μεγαλύτερη για την ανατολική Μεσόγειο και οι δυνατότητες να την κοντρολάρει η διεθνής κοινότητα θα είναι μικρότερες».  Περαιτέρω επανέλαβε πως «αν προκύψει σύγκρουση πολεμική θα είμαστε μόνοι μας, αλλά αυτό που πρέπει να εξασφαλιστεί είναι να μην φτάσουμε εκεί, και οι συμμαχίες και οι σύμμαχοί μας και οι φίλοι μας μάς στηρίζουν σε αυτό. Κι αυτό θέλουμε, να μην οδηγηθεί η κατάσταση σε μια τέτοια στιγμή». Αναφερόμενος στην αναβάθμιση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ, είπε πως προσθέτει ένα στοιχείο ασφαλείας στη χώρα μας.  «Η αύξηση της παρουσίας των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην Ελλάδα δίνει και μια αίσθηση ασφαλείας. Είναι δύσκολο να σκεφτούμε ότι μια βάση η οποία έχει αμερικάνικη παρουσία θα απειληθεί. Συμπερασματικά καταλήγουμε ότι είναι πολύ καλύτερα η κατάσταση αυτή από το να μην έχουμε τη συμφωνία. Στην ουσία έγινε ένα νοικοκύρεμα της συμφωνίας που ήδη υπάρχει» επεξήγησε.  Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ακτινογραφώντας τη διαχρονική πολιτική του Ερντογάν, είπε πως «φθάσαμε πολλές φορές σε περιστατικά που θα μπορούσαν να εξελιχθούν αν κλιμακώναμε σε [νέα] Ίμια. Ευτυχώς πέρασε αυτή η περίοδος. Η ψυχραιμία λέει να μην κλιμακώσεις αν δεν ξέρεις πώς θα αποκλιμακώσεις».  Ο πρώην υπουργός Άμυνας και ναύαρχος ε.α. αντέταξε για τη χώρα μας την ανάγκη διατήρησης ισχυρών συμμαχιών, αλλά και ισχυρών ενόπλων δυνάμεων.  Όπως βλέπετε αμφότεροι άντρες λένε τα ίδια που ανέφερε κι ο Κ. Βελόπουλος στην εκπομπή ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΡΗΞΗ   

*** 24/10/19: Ο Κ. Βελόπουλος θα μιλήσει σε Ημερίδα του Ινστιτούτου Γεωστρατηγικών Μελετών στην Κόρινθο…
~  Ημερίδα του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών, Γεωστρατηγικών και Γεωοικονομικών Μελετών «Η Λύση» θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Κορίνθου την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019.  
Η ημερίδα θα έχει θέμα: «Πρωτογενής τομέας – Παγκοσμιοποίηση και Εξωστρέφεια της Ελληνικής Οικονομίας» και θα πραγματοποιηθεί τις ώρες 17:30 – 21:00.
Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Ευάγγελος Φανίδης, Γενικός Διευθυντής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ. 
Οι ομιλητές θα αναπτύξουν τα θέματά τους σε 15 λεπτά. Ο κατάλογος είναι ο εξής: -Γρηγόριος Κανλής, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών : «Μικρό κόστος κτηνοτροφικής εγκατάστασης με μέγιστη οικονομική απόδοση»  -Βασίλειος Βιλιάρδος, βουλευτής Επικρατείας: «Το Γερμανικό πρόβλημα της Ελλάδος»  -Ησαΐας Κωνσταντινίδης, δημοσιογράφος-εκδότης: «Ελλάδα-Ισραήλ-Αίγυπτος-Κύπρος – Χάραξη κοινής ΑΟΖ και το παιχνίδι των υδρογονανθράκων» -Πέτρος Χασάπης, Νομικός Σύμβουλος Ελληνικής Λύσης: «Παγκοσμιοποίηση και Εθνικό Κράτος»  -Χαιρετισμός του Κυριάκου Βελόπουλου, προέδρου του κόμματος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ
***  ΣΟΚ! Νταντά κακοποίησε σεξουαλικά 11χρονο αγόρι και έμεινε έγκυος… (βιντεο) 


Η υπόθεση της νταντάς που έκανε σεξ με το 11χρονο αγόρι, το οποίο φρόντιζε, σοκάρει τις ΗΠΑ. Η πρώην πλέον νταντά του παιδιού, έμεινε έγκυος και απέκτησε παιδί με τον ανήλικο…  

Την Τετάρτη το δικαστήριο καταδίκασε την 28χρονη Marissa Mowry, σε 20 χρόνια φυλάκισης. Έχουν περάσει έξι χρόνια από την σεξουαλική κακοποίηση του 17χρονου σήμερα θύματος, ενώ σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, τον κακοποιούσε για αρκετούς μήνες πριν μείνει έγκυος και αποκτήσει έναν γιο τον Οκτώβριο του 2014.
Η Mowry, είχε συχνές σεξουαλικές σχέσεις με το αγορι, μέχρι που ο ανήλικος το είπε στην μητέρα του τρία χρόνια μετά. Το αγόρι ομολόγησε την σεξουαλική κακοποίηση το 2017 και τότε η οικογένεια έκανε την καταγγελία στην αστυνομία, οδηγώντας στη σύλληψη της γυναίκας. Στη συνέχεια έγινε τεστ DNA στο παιδί της και επιβεβαιώθηκε ότι ο ανήλικος ήταν ο πατέρας.  Η Mowry προσελήφθη από την οικογένεια στις αρχές του 2014, μετά από σύσταση από συγγενή και μετά από λίγο διάστημα έγινε εσωτερική.  Η μητέρα του θύματος, Nadene Campbell, δήλωσε ότι συμπεριφερόταν στην Mowry σαν να ήταν κόρη της.  «Μιλάμε για ένα παιδί που ήταν 11 ετών. Δεν ήταν καν έφηβος. 11 ετών. Ποιος θέλει να βγει σε ραντεβού με έναν 17χρονο που έχει παιδί πέντε ετών; Η ζωή του έχει αλλάξει» δήλωσε η μητέρα του.  Ο 17χρονος φροντίζει πλέον ο ίδιος τον γιο του, που είναι πέντε ετών.


enikos.gr
*** Ο ΦΟΒΟΣ ΚΥΡΙΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Οι ανεξέλεγκτες ροές αλλοδαπών εγκυμονούν κινδύνους για την είσοδο μελών του ISIS…..


Oμολογουμένως το πως ο ΙSIS δηλητηριάζει το μυαλό αθώων παιδιών και τους οδηγεί στο να πράττουν από μικρή ηλικία αποκεφαλισμούς αιχμαλώτων πραγματικά σοκάρει.  Το γεγονός ότι με την έλευση χιλιάδων ΛΑΘΡΜΟΜΕΤΑΝΣΤΩΝ στην χώρα μας ο φόβος κυριεύει για την είσοδο τζιχαντιστών και μέλη τoυ ΙSIS. Ιδιαίτερα με τα επεισόδια που έγιναν στην Σάμο χθες με έναν 15χρονο  αλλοδαπό να  κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα εμπρησμού , κυριεύει αυτός ο φόβος της έλευσης  τζιχαντιστών και μέλη του ISIS, αν αναλογιστεί κανείς ότι από μικρή ηλικία εντρυφούν τα παιδιά αυτά.  
Για παράδειγμα δείτε ένα 12χρονο παιδί πως το εκπαιδεύουν και  δηλητηριάζουν το μυαλό του.  Συγκεκριμένα στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται ένα ανήλικο ακόμα παιδί , να έχει εισχωρήσει στον ΙSIS και να αποκεφαλίζει άνδρα αιχμάλωτο.  Η φωτογραφία  και μόνο που κρατά το κεφάλι του άνδρα και βγάζει φωτογραφία πραγματικά προκαλεί σοκ πως μπορούν τα παιδιά να τα οδηγούν σε αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα καθώς για τα μέλη του ISIS θεωρούνται φυσιολογικά.  Και εννοείται ότι δεν είναι το μόνο παιδί υπάρχουν και άλλα τα οποία προσπαθούν να εισχωρήσουν στην αρρωστημένη τους οργάνωση.  Σοκαριστικό: 12χρονο παιδί αποκεφαλίζει όμηρο του ISIS [εικόνες] | iefimerida.gr 2
 Σοκαριστικό: 12χρονο παιδί αποκεφαλίζει όμηρο του ISIS [εικόνες] | iefimerida.gr 3
 ***   Συγκλονιστική ανταπόκριση των Καλαματιανών στη συναυλία για τον Παναγιώτη- Ραφαήλ
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η συναυλία από τη Δημοτική Φιλαρμονική, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τον Παναγιώτη- Ραφαήλ.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια, με τον κουμπαρά που είχε στηθεί να δέχεται συνεχώς χρήματα, ενώ όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Καλαμάτας, καθημερινά θα υπάρχει ένας κουμπαράς για αυτό το λόγο στο ισόγειο του δημαρχείου.  Π.Μπ.


















































Video: 

***   Κάθοδος Μητσοτάκη στη Μεσσηνία με διαμαρτυρία αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαμάτας  
Στον απόηχο της… προεδροποίησης του πρώην βουλευτή της "Χρυσής Αυγής", Δημήτρη Κουκούτση, από τη Δημοτική Αρχή, που στήριξε η Νέα Δημοκρατία, πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στη Μεσσηνία ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός βρίσκεται από χθες στο νομό, όπου παρευρέθη στο 17o Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας Δικαστικών Μελετών στην Costa Navarino, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή.
Θέμα του είναι «Πολιτική, Ποινική και Διοικητική Δίκη: Αποκλίσεις και Συγκλίσεις» και θα αναπτυχθούν σημαντικές ομιλίες από καθηγητές, ανώτατους δικαστικούς και εισαγγελείς και δικηγόρους.
Ο κ. Μητσοτάκης θα διανυκτέρευε στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino και σήμερα θα παραβρεθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 12.00 το μεσημέρι στην Καλαμάτα, όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Μέγαρο Χορού για την επίδραση των επενδύσεων σε έναν τόπο με παράδειγμα την Costa Navarino και την προστιθέμενη αξία που έφερε η λειτουργία της στη Μεσσηνία. Στην εκδήλωση θα μιλήσει και ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Αχ. Κωνσταντακόπουλος.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Κυρ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με πολίτες της Καλαμάτας στην κεντρική πλατεία.
Στη συνέχεια, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος θα βρεθεί επίσης στη Μεσσηνία, θα παρευρεθούν στα εγκαίνια της οικίας του φιλέλληνα συγγραφέα Πάτρικ Λη Φέρμορ στην Καρδαμύλη, η οποία ανακατασκευάστηκε από το Μουσείο Μπενάκη.
Τέλος, τόσο ο ίδιος όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρεθούν στην Πύλο, όπου θα τιμήσουν με την παρουσία τους την 192η επέτειο της ναυμαχίας στο Ναυαρίνου, η οποία και σήμανε επί της ουσίας την έκβαση της Ελληνικής Επανάστασης που ξεκίνησε το 1821.
Α.Π.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ, ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ανοικτή επιστολή των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων
Κύριε πρωθυπουργέ,
σας καλωσορίζουμε στην ιστορική πόλη της Καλαμάτας. Θα ήταν μεγάλη μας τιμή η παρουσία σας σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, για να σας παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε μαζί σας τα μείζονα προβλήματα του Δήμου μας.
Επ' ευκαιρία της επίσκεψής σας, επιθυμούμε να θέσουμε υπ' όψιν σας ένα ιδιαίτερα σοβαρό πολιτικό ζήτημα που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα στα θεσμοθετημένα όργανα του Δήμου μας.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο οποίος εξελέγη με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, με επιλογή του έδωσε θέση ευθύνης και πρότεινε από την πλευρά της πλειοψηφίας στο Σύνδεσμο Ύδρευσης, στον οποίο συμμετέχουν οι Δήμοι Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης, τον υπόδικο και πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτριο Κουκούτση, για την προεδρία.
Η εκλογή του έγινε με τη σύμφωνη γνώμη και των δημάρχων Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης, που επίσης υποστηρίχτηκαν από το κόμμα σας στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Παράλληλα, ο Δημήτριος Κουκούτσης τοποθετήθηκε από το δήμαρχο Καλαμάτας ως μέλος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εκπεφρασμένη πολιτική σας θέση για τα πρώην και νυν στελέχη της Χρυσής Αυγής, και στην πρόσφατη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αποκλείει τέτοιου είδους συνεργασίες με πρώην στελέχη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης και δη αμετανόητα όπως ο κ. Κουκούτσης.
Θα θέλαμε την επίσημη τοποθέτησή σας, ως πρωθυπουργού, για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Με τιμή
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ, επικεφαλής της παράταξης ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ, επικεφαλής της παράταξης ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ, επικεφαλής της παράταξης ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΤΟΝΙΑ ΚΟΥΖΗ, επικεφαλής της παράταξης ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, επικεφαλής της παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

***  Οικία Πάτρικ Λη Φέρμορ, ένα διεθνές κέντρο φιλοξενίας ανθρώπων του πνεύματος  
Εγκαίνια σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρουσία του πρωθυπουργού
Μεγάλη μέρα η σημερινή στην Οικία Πάτρικ Λη Φέρμορ στην Καρδαμύλη, καθώς θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνιά της με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έπειτα από πρόσκληση του Μουσείου Μπενάκη, στο οποίο ανήκει.
Σήμερα, λοιπόν, όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή, στην οποία θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χθες η μέρα ήταν αφιερωμένη σε όσους δούλεψαν και συνεισέφεραν στο να φτάσει η οικία Φέρμορ στην τελική της μορφή, ενώ έγινε ενημέρωση στους δημοσιογράφους.
Η κα Ειρήνη Γερουλάνου, εκ μέρους του Μουσείου Μπενάκη, παρατήρησε ότι η εικόνα που συναντά ένας επισκέπτης στην Οικία Φέρμορ πλέον είναι έργο πολλών ανθρώπων και οφείλεται στις επιλογές τους, στις αποφάσεις που πήραν την κατάλληλη στιγμή, στην αφοσίωσή τους, στα όνειρά τους, στον επαγγελματισμό τους, στο πείσμα τους, στη σοβαρότητα, αλλά και στην τρέλα τους.


Η κα Γερουλάνου δεν ξέχασε να αναφερθεί στους δωρητές, Patrick και τη Joan Leigh, δύο ανθρώπους που χαρακτήρισε ως ενδιαφέροντες, επαναστατικούς, διερευνητικούς, κοσμοπολίτες και ακαταπόνητους ταξιδευτές. Έπειτα από πολλά ταξίδια αποφάσισαν να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στο Καλαμίτσι της Καρδαμύλης, όπου έφτιαξαν αυτό το καταπληκτικό σπίτι.
Στη συνέχεια η κα Γερουλάνου ανέφερε άλλες προσωπικότητες αλλά και φορείς χάρις στους οποίους η Οικία Φέρμορ έχει σήμερα αυτή τη μορφή, όπως τον Τζαννή Τζαννετάκη, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που ανέλαβε τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος, άλλους δωρητές, συνεργεία, όπως και πλήθος εταιρειών που συμμετείχαν στην ανακατασκευή της οικίας.
Κλείνοντας τις ευχαριστίες της, έκανε ειδική αναφορά στους ανθρώπους που φρόντιζαν το σπίτι από την εποχή που το ζευγάρι Φέρμορ ήταν στη ζωή, αλλά και σε ανθρώπους που συνεχίζουν να εργάζονται και να προσφέρουν. Δήλωσε, δε, σίγουρη ότι η πορεία του σπιτιού από εδώ και πέρα θα είναι μόνο δημιουργική, «με τις πόρτες του ανοιχτές, όπως ήταν πάντα. Γιατί εμείς στο Μουσείο, όπως άλλωστε και πολλοί άλλοι, πιστεύουμε ότι οι Φέρμορ έκαναν μια επιλογή που μας τιμά. Να εμπιστευτούν το σπίτι τους στην Ελλάδα και στο Μουσείο Μπενάκη».
Εκ μέρους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η κα Άννα Μαρία Κοσμόγλου δήλωσε ότι οι άνθρωποί του είναι χαρούμενοι για αυτή τη στιγμή, ενώ, όπως είπε, όταν έγινε κρούση από το Μουσείο Μπενάκη, εκπονήθηκε μελέτη σκοπιμότητας και στη συνέχεια ξεκίνησαν οι εργασίες.
Πρόσθεσε, δε, ότι πρόκειται για ένα φανταστικό σπίτι που ανήκε σε έναν άνθρωπο- μύθο και ο συνδυασμός αυτός το κάνει πόλο έλξης για τους επισκέπτες, καθώς και κέντρο φιλοξενίας με διεθνή ακτινοβολία.
Ο ανάδοχος του έργου, Παύλος Μπαλιάν, ανέφερε ότι, όταν του ανατέθηκε, του φάνηκε ιδιαίτερο, κάτι που αντιλήφθηκε και στη συνέχεια των εργασιών.
Όπως σχολίασε, θα έπρεπε να γίνουν εργασίες χωρίς να αλλοιωθεί τίποτα από τη μοναδικότητα της οικίας, για να προσθέσει ότι όλα πήγαν καλά και, μάλιστα, αυτές ολοκληρώθηκαν νωρίτερα.
Μυστικό, συμπλήρωσε, της επιτυχίας ήταν ο σεβασμός που του ενέπνευσε το ίδιο το έργο, καθώς και η ομάδα που εργάστηκε μαζί του.
  Ο αρχιτέκτονας Ανδρέας Κούρκουλας ξεκίνησε ευχαριστώντας όσους εργάστηκαν για το τελικό αποτέλεσμα και, όπως σχολίασε, ήταν πρόκληση για τον ίδιο αυτό το έργο.
Μιλώντας για το σπίτι, είπε ότι ο Φέρμορ ξεκίνησε σε αυτό το κτήμα από το μηδέν, δουλεύοντας με εργάτες της περιοχής. Μαζί του είχε μόνο έναν αρχιτέκτονα, αλλά και ψηφίδες που είχε φέρει από διάφορα σημεία του κόσμου.
Πρόσθεσε, όμως, ότι κατάφερε να συνδυάσει μια παλέτα αντικειμένων που είχε φέρει από όλο τον κόσμο αρμονικά και έτσι δε φαινόταν ούτε ο μοντερνισμός ούτε τα ξένα στοιχεία.
Η αρχιτέκτων τοπίου, Έλλη Πάγκαλου, ανέφερε ότι, όταν μπήκε στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας, είδε ένα μαγικό κήπο, ο οποίος έδειχνε επιβλητικός. Δεν είχε χαρακτηριστικά αγγλικού κήπου, αλλά είχε ενσωματωθεί στο τοπίο και είχε μια διαχρονική προσέγγιση. Αυτός ήταν και ο λόγος που η ομάδα της επέλεξε μικρές παρεμβάσεις με σεβασμό στην ιστορία του χώρου.
Τελευταίος μίλησε ο καθηγητής Βασίλης Πασχάλης, αναφερόμενος στην εικόνα που αντιμετώπισαν όταν μπήκαν στην Οικία Φέρμορ το 2011. Όπως είπε, λίγα αντικείμενα ήταν σε καλή κατάσταση. Τα περισσότερα μεταφέρθηκαν για συντήρηση, μια περίπλοκη διαδικασία, όπως σχολίασε, που απαιτούσε ασταμάτητη εργασία.
Ακολούθησε η επανατοποθέτηση των αντικειμένων, ενώ στοιχεία που δε θα μπορούσαν να μετακινηθούν, όπως τα βοτσαλωτά δάπεδα, βγήκαν, καθαρίστηκαν και επανατοποθετήθηκαν. Στόχος ήταν -και για αυτόν αλλά και για την ομάδα του- να μην αλλάξει η εικόνα, κάτι που το αποτέλεσμα φάνηκε ότι πέτυχε.


Το ακίνητο
Το κτήμα βρίσκεται στην περιοχή Καλαμίτσι της Καρδαμύλης. Τα τρία πετρόκτιστα κτίσματα που περιλαμβάνει σχεδιάστηκαν από τον αρχιτέκτονα Νίκο Χατζημιχάλη, σε στενή συνεργασία με τους Leigh Fermor και η κατασκευή τους ολοκληρώθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Περιβάλλονται από ένα μεσογειακό κήπο με ελιές, κυπαρίσσια, σκίνους και αγριολούλουδα. Πρόκειται, κατά γενική ομολογία, για ένα από τα ωραιότερα ακίνητα στην Ελλάδα.
Ακριβώς κάτω από το κτήμα, μια στενή πέτρινη σκάλα οδηγεί σε μικρή βοτσαλωτή παραλία.


Σύντομη περιγραφή κτισμάτων
-Κύρια κατοικία: Κεραμοσκεπής λιθόκτιστη κατασκευή σε σχήμα Γ. Λόγω της κλίσης του εδάφους αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα, τα οποία επικοινωνούν με αυλές και τον κήπο. Στο πάνω επίπεδο βρίσκεται το καθιστικό, η κουζίνα, δύο υπνοδωμάτια με λουτρό και ένα WC, τα οποία επικοινωνούν μέσω της στοάς. Στο χαμηλότερο επίπεδο υπάρχει ένα υπνοδωμάτιο, ντους, WC, αποθηκευτικός χώρος και ημι-υπαίθριος χώρος εγκαταστάσεων
-Κτίσμα γραφείου-studio: Λιθόκτιστη κατασκευή, επίπεδη στέγη με πέργκολα. Περιλαμβάνει μεγάλο χώρο γραφείου/καθιστικού, ένα υπνοδωμάτιο και ένα λουτρό
-Βοηθητική κατοικία: Κεραμοσκεπής, λιθόκτιστη, περιλαμβάνει ένα κεντρικό δωμάτιο, ένα υπνοδωμάτιο και λουτρό
-Ορνιθώνας: Λιθόκτιστος με προστατευτική στέγη.


Η δωρεά
Το 1996, ο Patrick και η Joan Leigh Fermor δώρισαν εν ζωή στο Μουσείο Μπενάκη το σπίτι τους στην Καρδαμύλη, με την πρόθεση ότι η κυριότητά του θα μεταβιβαζόταν μετά το θάνατό τους. Η επιλογή της δωρεάς του ακινήτου στο Μουσείο Μπενάκη προτάθηκε από τον Τζαννή Τζαννετάκη, πολύ στενό τους φίλο. Η πρόταση έγινε ανεπιφύλακτα αποδεκτή από το Μουσείο Μπενάκη δεδομένης και της σχέσης του Leigh Fermor με τον ιδρυτή Αντώνη Μπενάκη και την κόρη του Ειρήνη Καλλιγά.
Στο συμβόλαιο δωρεάς, ο Leigh Fermor όρισε τον Τζαννή Τζαννετάκη και το δικηγόρο Αντώνη Μασουρίδη ως επιβλέποντες για την καλή εκτέλεση της δωρεάς και των επιθυμιών του.
Το Μουσείο απέκτησε την πλήρη κυριότητα του ακινήτου μετά το θάνατο του Leigh Fermor, το φθινόπωρο του 2011, και έκτοτε ενημερώνει και συνεργάζεται με τα παιδιά του Τζαννή Τζαννετάκη, την Τόνια και τον Πέτρο Τζαννετάκη.
Σύμφωνα με την εκφρασμένη επιθυμία των δωρητών και το συμβόλαιο δωρεάς, το σπίτι μπορεί να χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία ερευνητών οι οποίοι αναζητούν έναν ήσυχο και φιλόξενο χώρο για να εργαστούν.
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ανταποκρινόμενο στο αίτημα του Μουσείου Μπενάκη, ανέλαβε εξ ολοκλήρου το κόστος των απαραίτητων εργασιών επισκευής και του νέου εξοπλισμού, προκειμένου να λειτουργήσει το Κέντρο Patrick & Joan Leigh Fermor. Προβλέπεται, επίσης, η δυνατότητα ενοικίασης του ακινήτου για τρεις μήνες ανά έτος, προκειμένου να εξασφαλίζονται τα έξοδα λειτουργίας του.
Από το 2020, το Μουσείο Μπενάκη θα συνεργαστεί με την Aria Hotels, μια εταιρεία ξενοδοχείων που ειδικεύεται στη φροντίδα ιστορικών οικημάτων στην Ελλάδα. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε προκειμένου η χρήση του ακινήτου να συμβάλει στην ευόδωση του έργου του Μουσείου Μπενάκη, σύμφωνα με αποφάσεις της Διοικητικής του Επιτροπής.


Επίσκεψη και διαμονή
Η Οικία Leigh Fermor είναι ανοιχτή στο κοινό, με ξεναγήσεις και οργανωμένες επισκέψεις κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο στις 11.00 π.μ.
Απαραίτητη η προσυνεννόηση στη διεύθυνση leighfermorhouse@benaki.gr ή στο τηλέφωνο 210 3671090, Δευτέρα – Πέμπτη.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση   



~
***  Μανιάτικο παράπονο  
Παράπονο εξέφρασε χθες Μανιάτης και πώς να τον αδικήσουμε! «Όλο το καλοκαίρι πηγαινοερχόμασταν στη Μάνη, κι εμείς και οι τουρίστες, με το δρόμο όλο λακκούβες και τα χαντάκια 2 μέτρα ανοικτά να πέσουμε μέσα», μας έλεγε. Και συνέχισε αναφέροντας πως από την προηγούμενη εβδομάδα τα χαντάκια άρχισαν ξαφνικά να κλείνουν και να πέφτει άσφαλτος, ενώ από χθες γινόταν διαγράμμιση.
Εμ, Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρωθυπουργός είναι αυτοί! Πώς να μη φτιαχτούν οι δρόμοι και να καθαρισθούν οι περιοχές! Αλλά πώς γίνεται όλο τον υπόλοιπο καιρό να μην υπάρχουν κονδύλια και συνεργεία και ξαφνικά όλα τα προβλήματα να λύνονται δια μαγείας, δεν το έχουμε καταλάβει…  Β.Β. 

***  Στερνό αντίο στο Θανάση Τσαμούλη χθες στην Αυλώνα
Πόνος ψυχής χθες το μεσημέρι στην Αυλώνα Τριφυλίας, όπου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για το δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας «ΦΩΝΗ», Θανάση Τσαμούλη, ο οποίος προχθές ξεκίνησε το ταξίδι στην αιωνιότητα.
Συγγενείς, συνεργάτες, φίλοι και γνωστοί, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής, νυν και πρώην, ήταν εκεί για το στερνό αντίο, δίδοντας κουράγιο και δύναμη στους οικείους του, που ήταν απαρηγόρητοι για την απώλεια του δικού τους ανθρώπου.
Ο Θανάσης έφυγε μα η ΦΩΝΗ του αποτελεί παρακαταθήκη. Άνθρωπος με αριστερές πεποιθήσεις, αλλά φίλους σε όλους τους κομματικούς και πολιτικούς χώρους. Δραστήριος, με αγάπη στην ενημέρωση και, κυρίως, με αγάπη στον τόπο και τους συμπατριώτες του, με ενδιαφέρον για την κοινωνία και τα προβλήματα των ανθρώπων της.
Χθες, μ’ ένα δάκρυ στα μάτια και τη λέξη «αντίο» στα τρεμάμενα χείλη τους, τον αποχαιρετήσαμε όλοι. Επικήδειο λόγο εκφώνησαν ο Γιάννης Κανελλόπουλος, ο Διονύσης Καπερώνης, ο Στάθης Παρασκευόπουλος, ο Γιώργος Τσακανίκας, ο Θανάσης Παντές και ο Δημήτριος Ρεντίφης. Στον τελευταίο αποχαιρετισμό διακρίναμε, μεταξύ άλλων, τους βουλευτές Μεσσηνίας της Ν.Δ., Γιάννη Λαμπρόπουλο και Περικλή Μαντά, τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καπέλιο, το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον α’ αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη, τον αντιδήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Ασημακόπουλο, τους επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων στο Δ.Σ. Τριφυλίας, Παναγιώτη Τσίγγανο και Σωτήρη Μπακούρο, τον τέως νομάρχη Μεσσηνίας, Δημήτρη Δράκο και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλη Ξυγκώρο. Του Ηλία Γιαννόπουλου

***   Επεισόδιο στο Πανεπιστήμιο  
Μεγάλη αναστάτωση μάθαμε ότι προκλήθηκε προχθές σε χώρο το Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.
Όπως μας μετέφεραν, υπήρξε πολύ έντονος φραστικός καυγάς μεταξύ πανεπιστημιακών, σε σημείο μάλιστα που ενημερώθηκε η Αστυνομία.
Το επεισόδιο, ευτυχώς, έληξε εκεί και δε δόθηκε συνέχεια από καμία πλευρά, αλλά μόνο περηφάνια δεν μπορούν να σε κάνουν να νιώθεις τέτοια περιστατικά, ειδικά σε χώρους σαν αυτόν, όπου άλλα είναι τα παραδείγματα που πρέπει να δίνονται.   Β.Β. 

***


~** ΑΘΛΗΤΙΚΑ  :

*** ΣΗΜΕΡΑ , Σάββατο  19/10/2019 ,στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  Super League  7η  αγωνιστική :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς -  ΟΦΗ  Ηρακλείου 2-1 ,(1-1) .- ^
Τα γκολ :  11΄ Ελ  Σαουντανί  , 45+1΄ Ναμπί  ,57' ΓΚΟΛ ο Ολυμπιακός, 2-1!Σουντανί ,  
ΔιαιτητέςΙωάννης Παπαδόπουλος ,Διαιτητής ο Παπαδόπουλος από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Βοηθοί του οι Νικολαϊδης και Πάτρας. Τέταρτος ο Αγγελάκης. VAR ο Κουμπαράκης, AVAR ο Σάββας και παρατηρητής ο Ταπράντζης
Κάρτες : 38΄ Λοβέρα  ,88' Κίτρινη στον Κοροβέση ,90' Κίτρινη στον ΝαμπίΚίτρινη στον Σα για καθυστερήσεις , 
Συνθέσεις : Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Κούτρης, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Τοροσίδης, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Λοβέρα, Σουντανί και Γκερέρο.-
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου - Μαρινάκης, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Νέιρα, Μεγιάδο - Τσιλιανίδης, Ναμπί, Σεμέδο, Φιγκεϊρέδο.-
Στον πάγκο των γηπεδούχων: Αλέν, Καμαρά, Ελ Αραμπί, Μεριά, Μασούρας, Γκασπάρ, Ραντζέλοβιτς
Στον πάγκο των φιλοξενούμενων: Γουάλει, Σακόρ, Κουτρουμπής, Μάνος, Βαζ, Στάϊκος και Μπράουν.
Αλλαγές : 56΄ Μασούρας αντί Λοβέρα  ,Γκασπάρ αντί Τοροσίδη στο 63' , 64' Κουτρουμπής αντί Νάστου ,66΄ Ο Μάνος αντί Φιγκεϊρέδο στο ματς ,81΄ Καμαρά αντί Σουντανί στο ματς , 87' Βαζ αντί Τσιλιανίδη , 
~** Πέντε 5 ΄ εξτρα χρόνος  ,.- 

~ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  -ΑΕΛ  ΛΑΡΙΣΑ  2-2  , (1-1) .- ^
Τα γκολ : 28΄ Μιχαέλ , 34΄Ντιάζ , 77' ΓΚΟΟΟΟΛ ο Μπαϊροβιτς με το που μπήκε στο ματς.  ,   80' ΓΚΟΟΟΟΟΛ ο Μόρας ισοφαρίζει με κεφαλιά. ,
Διαιτητές : Βασίλειος ΦωτιάςΔιαιτητής ο Φωτιάς, με βοηθούς τους Πάγκαλο και Δίπλαρη.
Κάρτες9' Κίτρινη στον Αριγίμπι για φάουλ στον Στάνκοβιτς. , 75' Ο Μοράρ είδε κίτρινη. , 80' Κίτρινη ο Σιένστεντ. , 90' Κίτρινη στον Σανιά για φάουλ Ουάρντα. ,
Συνθέσεις :  Παναιτωλικός: Γιαννακόπουλος, Σανιά, Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο, Σίενστεντ, Ταχάρ, Ντίας, Ντάλσιο, Αριγίμπι, Μοράρ .- 
ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μπράλιτς, Μόρας, Μπέρτος, Στάνκοβιτς, Κάτσε, Σεσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Ουάρντα, Νούνιτς .-
Στον πάγκο για τον Παναιτωλικό: Κνετ, Τσιγγάρας, Μπαϊρόβιτς, Μπάλμπι, Ντουάρτε, Ρομάν, Λιάβας .-
Στον πάγκο για την ΑΕΛ: Ρίστιτς, Ντάουντα, Γκόλιας, Καρανίκας, Ασούμπρε, Ζίβκοβιτς, Φατιόν
Αλλαγές :46' Ντάουντα αντί Νούνιτς , 55' Ντουάρτε αντί Αριγίμπι , 68' Φατιόν αντί Σεσέροβιτς. , 74' Ρομάν αντί Ντάλσιο , 7' Μπαϊροβιτς αντί Μοράρ , 90' Ασούμπρε αντί Ουάρντα.
~*    Τρία λεπτά καθυστερήσεις.

~***  Κυριακή 20-10-2019 για την Super League  στο ποδόσφαιρο : ΞΑΝΘΗ-ΑΡΗΣ (20/10/19 – 17:00)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (20/10/19 – 17:15)
ΠΑΟΚ-ΛΑΜΙΑ (20/10/19 – 18:00)
ΑΕΚ-ΒΟΛΟΣ (20/10/19 – 19:30)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (20/10/19 – 19:30)

** Στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  σήμερα 19-10-2010  για τη Football League   :
ΑΙΓΑΛΕΩ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  0-2  .- 
  ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΙΩΝΙΚΟΣ  1-0  .- 
~*  ΠΣ.  Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΙΟΝΙΚΟΣ Νίκαιας  1-0,  (0-0)   .- ^
To  γκολ :  57΄   Λυμπέρης Στεργίδης   , .- ^
Βίντεο
ΚΑΛΑΜΆΤΑ - ΙΩΝΙΚΟΣ 1-0 Σα 19-10-2019 στην 4η αγωνιστική της FootballLeaue :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10216493419021477/  .-  
Στο 57' Καλαμάτα - Ιωνικός 1-0 με το Στεργίδη Σα 19-10-2019 από ΕΡΤ3 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10216493231576791/  .- 
\ Καλαμάτα - Ιωνικός Νικαίας 0-0 Α' Ημίχρονο 19-10-2019 Σάββατο στιγμιότυπα από ΕΡΤ3.. : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10216493034531865/  .-  
Μαύρη Θύελλα: Στεφανάκος, Μάκος, Ιντζίδης, Τσουβαλτίδης (77΄ Τσιβελεκίδης), Γαλούπης, Ζαχαρόπουλος, Μπάμπης (65΄Δήμος), Οσμάνατζιτς, Βουκμίροβιτς, Στεργίδης, Ράκιτς (80′ Αλεξόπουλος)
ΙΩΝΙΚΟΣ: Κουρελίνης, Μουστάκης, Γκούφας, Ιωάννου, Παπατζίκος, Τιέντσε, Γκοτσούλιας, Φουρλάνος, Κρητικός, Καλλέργης, Ντάγκρας (72΄ Καλογέρης)

~* ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Βόλου  -  ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ   1-1 ,(1-0)  .- ^
Το γκολ :  18΄ Στέλιος Πόζογλου , 90+3΄ Γώγου  .-   .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Θωμάς Γραφάς): Μακρυωνίτης (22’ Γιδόπουλος), Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Παπαϊωάννου, Τσιάρας, Ρόκας, Σκοπελίτης, Κουτσιανικούλης, Στεφάνοβιτς (60’ Ντούνης), Πόζογλου (70’ Τσίτας).   -                 ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Κίναλης, Δημητρούλας, Ζερβιλάκης, Νόνης, Σταυρίδης (89’ Κωνσταντίνου), Βιγιαφάνε, Κολτσίδας, Μπίκας (46’ Γώγος), Ευθυμίου (71’ Ραμίρεζ), Κολλάς, Ντάλα Κόστα.-
Κυριακή 20/10 (15:00)

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΕΙΟ» ΡΟΔΟΥ, Ιαλυσος – Νίκη Βόλου, ΕΡΤ3

Κυριακή 20/10 (16:00)

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, Ένωση Ασπροπύργου– Αιγάλεω

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ «ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ», Καβάλα – Βέροια

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ,  ΠΟ Τρίγλια – Τρίκαλα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ «ΒΟΥΖΟΥΝΕΡΑΚΕΙΟ», ΟΦ Ιεράπετρας – ΓΣ Διαγόρας

***  Για την Super League  U19 στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  19/10/2019 :
~ Ατρόμητος Αθηνών U19 - Παναθηναϊκός U19  0-2 .- ^
~ ΑΕΚ Αθηνών U19  - Βόλος Ν.Π.Σ.  U19   3-1  .- ^
~ Ολυμπιακός Πειραιώς U19 -  ΟΦΗ Ηρακλείου  U19    4-4  .- ^
~ Παναιτωλικός  U19  - Α.ΕΛ. Λαρισσα  U19    0-2 .- ^
~ ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης  U19  - Λαμία 1964  U19    2-0 .- ^
~ Πανιώνιος  U19  - Αστέρας Τρίπολης  U19    2-1  .-  ^ 

**   ΣΗΜΕΡΑ  Σάββατο  19/10/2019 για την Α1΄ στο Ελληνικό Μπάσκετ  :
~ ΑΡΙΣ Θεσ/νίκης -  Α.Ο. ΙΩΝΙΚΟΣ Νίκαιας  72-77 , ( 44-43) .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 21-24 , 23-19 , 16-18 , 12-16 ,   .-
~ Γ.Σ. ΕΡΜΗΣ Αγιάς - ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσ/νίκης 77-87 , (40-45)  .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 21-28 , 19-17 , 19-15 , 15-27 ,  .- 
~ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ Κρήτης  70-67  , (32-29)   .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 17-11 , 15-18 , 15-25 , 23-13  ,   .-  
~ ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πατρών - ΚΟΛΟΑΣΣΟΣ  Ρόδου  81-80  , (39-45)  .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 21-17 , 18-28 , 19-19 , 23-16  .- 
~ ΑΕΚ Αθηνών  -  ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ  κ.α 79-79   ,(39-30)   .- 1η Παράτ  : 90-91  .-^
Τα  δεκάλεπτα  : 19-20 , 20-10  , 23-30 , 17-19 , Π.Ο. : 11-12   .- 
~ ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης -  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  88 -104   ,(38-56) .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 22-26  , 16-30 , 21-29 , 29-19 .- ^
~
**   Σήμερα  για την Α2 ΄ στο Ελληνικό Μπάσκετ  :
*    ΑΣΚ ΙΠΠΟΚΤΑΤΗΣ  Κ.Ο.  =  Δεν Μετέχει 
*   Α.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ - Α.Ο. ΤΡΙΤΩΝ  74-62 .-  ^
*   ΑΠΟΛΛΩΝ Πάτρας - ΑΜΥΝΤΑΣ  70-67 .- ^
*  ΚΟΡΟΙΒΟΣ Αμαλιάδας -  Α.Ο. ΠΑΓΚΡΑΤΙ  85-73 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π . - ΑΣ. ΒΕΡΟΙΑΣ Φίλιππος  88-60  , .-^
Τα  δεκάλεπτα :   22-20 , 18-6  , 20-18 , 28-16 .-^
*  ΣΑΑΚ Α;ΝΑΤΟΛΙΑ-  ΑΕ. ΨΥΧΙΚΟ 67-80 .- ^

*** Για το γυναικείο  μπάσκετ στη Α1΄ σήμερα 19-10-2019  :
~**  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς . - ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης   83-40   , (39-23) .- ^
Τα δεκάλεπτα :  25-14 , 16-11 , 23-8 , 19-7  .- ^


***  Για την Α1 ΄στο Ελληνικό  γυναικείο  Βόλεϊ   Σάββατο 19-10-2019 :
~*  Α.Ο. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ - Α.Ο. ΘΗΡΑΣ  0-3  σετ .- ^ [ 16-25, 15-25 , 15-25 .- ] .- ^
~*  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης  3-2 σετ .-^  [25-20, 25-14 ,19-25 , 20-25, 15-11.-  ] .-^
~*  ΑΟΝ ΠΑΝΑΞΙΑΚΟΣ - Α.Ο ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ  3-0  σετ .- ^[ 25-14 ,25-14 ,  25-21 ,  ] .-^
~*  ΑΣΠ ΘΕΤΗΣ - ΑΙΑΣ Ευόσμου   3-0  σετ .- ^ [ 25-22, 25-18, 25-17 .- ].-^
 ~*  ΑΟΦ ΠΟΤΦΥΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς  0-3 σετ .-^  [15-25 , 11-25 , 12-25.- ] ,- ^
~*  ΑΡΙΣ Θεσ/νίκης - Γ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ  3-0 σετ .-^   [25-11, 25-21 ,  25-14.-  ] .-^


~**  Στα  ΤΟΠΙΚΑ  ΕΠΣΜεσσηνίας  σήμερα Σάββατο  :
Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (4η αγωνιστική)
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ – ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ  1-4  .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ  0-0  .- ^ 

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ(3η αγωνιστική)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ  4-1 .- ^
ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  0-3  .- ^
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ – Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ  2-2 .- ^
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. – Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ  0-3 .- ^ 

Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (1η αγωνιστική)
2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ – ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ  3-3 .- ^
ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ  0-0 .- ^ 

3ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ – ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ  1-0 .- ^
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ    1-2 .- ^ 
~ Καλαμάτα: Για το 3ποντο σήμερα στο Στάδιο Παραλίας με Ιωνικό  
Μετά το «χ» στη Φιλιππούπολη με τη Νίκη Βόλου που διέκοψε τη νικηφόρα της πορεία, η ομάδα της Καλαμάτας θα κυνηγήσει την κατάκτηση των 3 βαθμών, υποδεχόμενη σήμερα τον Ιωνικό. Η αναμέτρηση θα φιλοξενηθεί στο Στάδιο της Παραλίας, όπου ήδη έχει «σπάσει το ρόδι» με τη νίκη επί του Ιάλυσου Ρόδου, και θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ., ανοίγοντας την αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Football League. Σε αυτή την προσπάθεια ο κόσμος της Μαύρης Θύελλας προβλέπεται ότι θα δώσει και πάλι δυναμικό «παρών», αποτελώντας τον 12ο παίκτη της τοπικής μας ομάδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά εφαρμόζεται το «ηλεκτρονικό εισιτήριο» και για τον λόγο αυτό και προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν ταλαιπωρία, παρακαλούνται οι φίλαθλοι από την ΠΑΕ να προμηθευτούν εγκαίρως τα εισιτήριά τους, τα οποία σήμερα θα διατίθενται από τις 11 το πρωί στο γήπεδο.
 Με 19 ποδοσφαιριστές η αποστολή, χωρίς τους διεθνείς και Τζόκιτς
Ο προπονητής της Καλαμάτας, Βασίλης Βούζας, δεν θα έχει σήμερα στη διάθεσή του, τους διεθνείς με την Εθνική μας ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων, Κουιρουκίδη και Κωνσταντινόπουλο, ενώ στην ίδια αποστολή στην Κίνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα απουσιάζουν οι βοηθοί του Παναγιώτης Χριστοφιλέας και Σωτήρης Λυμπερόπουλος. Ανέτοιμος κρίθηκε και ο Τζόκιτς, που θα μπει στις προπονήσεις από την άλλη εβδομάδα.
Μετά τη χθεσινή προπόνησε ανακοινώθηκε η 19άδα για το ματς με τον Ιωνικό, από την οποία θα βγει την τελευταία αποστολή η 18άδα που θα δηλωθεί. Την αποτελούν οι: Πάντος, Στεφανάκος, Μάκος, Δήμος, Τσιβελεκίδης, Τσουβαλτσίδης, Γαλούπης, Στεργίδης, Αλεξόπουλος, Γκελγκέρια, Βουκμίροβιτς, Καζβιρόπουλος, Ιντζίδης, Τσαλταπασίδης, Γεωργόπουλος, Ράκιτς, Μπάμπης, Ζαχαρόπουλος και Οσμάνατζιτς.
FOOTBALL LEAGUE
Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής



ΠΑΕ  "ΠΣ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ "

Σάββατο 19/10 (15:00)
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, Καλαμάτα –  Ιωνικός, ΕΡΤ3  1-0  .- ^
Σάββατο 19/10 (16:00)
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ, Ολυμπιακός Βόλου – Θεσπρωτός  1-1  .- ^ 
Κυριακή 20/10 (15:00)
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΕΙΟ» ΡΟΔΟΥ, Ιαλυσος – Νίκη Βόλου, ΕΡΤ3
Κυριακή 20/10 (16:00)
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, Ένωση Ασπροπύργου– Αιγάλεω
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ «ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ», Καβάλα – Βέροια
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ,  ΠΟ Τρίγλια – Τρίκαλα
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ «ΒΟΥΖΟΥΝΕΡΑΚΕΙΟ», ΟΦ Ιεράπετρας – ΓΣ Διαγόρας.
  Κουμπαράς και στο Στάδιο για τον μικρό Ραφαήλ με πρωτοβουλία της Football League
Με σύνθημα «Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη Ραφαήλ» η Football League πρότεινε ένα σαββατοκύριακο αγάπης, αποφασίζοντας να   συμμετάσχει στην πανελλήνια προσπάθεια για να μεταβεί ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ Γλωσσιώτης στη Βοστώνη για τη θεραπεία της Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας τύπου Ι (SMA I) από την οποία πάσχει.
Με τη σύμφωνη γνώμη και των 14 ΠΑΕ, έξω από κάθε γήπεδο της 4ης αγωνιστικής θα τοποθετηθεί ειδικός κουμπαράς και το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα κατατεθεί απευθείας στον ειδικό λογαριασμό της MDA Ελλάς.
«Μπορούμε να ενισχύσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια συνδράμοντας στους κουμπαράδες που θα τοποθετηθούν έξω από το Δημοτικό Γήπεδο Ασπροπύργου, το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, το Δημοτικό Στάδιο Αλμυρού Βόλου, το Δημοτικό Στάδιο «Οικονομίδειο» Ρόδου, το Δημοτικό «Ανθή Καραγιάννη» Καβάλας, το Δημοτικό γήπεδο Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής και το Δημοτικό «Βουζουνεράκειο» Ιεράπετρας», αναφέρει η σχετική πρόσκληση.
  Εκδρομή για τους φιλάθλους στη Ρόδο διοργανώνει η ΠΑΕ
Η ΠΑΕ Καλαμάτα διοργανώνει εκδρομή στην όμορφη Ρόδο, για τον αγώνα με το Διαγόρα στις 27 Οκτωβρίου 2019.  Οι φίλαθλοι θα συνταξιδέψουν με την αποστολή της ομάδας μας, για να μπορέσουν να δουν και να υποστηρίξουν τη «Μαύρη Θύελλα» στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου!
Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί με πτήση τσάρτερ από Καλαμάτα με απευθείας προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Ρόδου, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 4 το απόγευμα. Η επιστροφή θα γίνει με αναχώρηση από το «νησί των Ιπποτών» την Κυριακή στις 8 το βράδυ και πάλι με απευθείας πτήση για την Καλαμάτα.
Οι φίλαθλοι θα διαμείνουν στο «Amphitryon Hotel» (4 αστέρων), στο κέντρο της πόλης.
Η τιμή της εκδρομής είναι 400 Ευρώ και σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται:
-Το αεροπορικό εισιτήριο Καλαμάτα-Ρόδος-Καλαμάτα
-Οι μεταφορές από και προς το διεθνές αεροδρόμιο Ρόδου
-Η διαμονή στο ξενοδοχείο (με πρωινό)
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και παρακαλούνται οι φίλαθλοι που επιθυμούν να ακολουθήσουν την Καλαμάτα στη Ρόδο, να κλείσουν άμεσα τις θέσεις τους!  Πληροφορίες στην έδρα της ΠΑΕ Καλαμάτα:  Φραντζή 14  Τηλ.: 27211 81356  Email: secretary@fckalamata.gr


ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
Την Τετάρτη 30/10, 3 μ.μ. ο αγώνας Καλαμάτα-Λάρισα

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε το πλήρες πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, οι αγώνες της οποίας θα διεξαχθούν από τις 29 έως τις 31 Οκτωβρίου 2019.
Η διοργάνωση έχει έντονο μεσσηνιακό ενδιαφέρον, καθώς την Τετάρτη 30/10 και ώρα 3 μ.μ. στο Στάδιο της Παραλίας η Καλαμάτα θα υποδεχθεί τη Λάρισα, σε ένα παιχνίδι που έχει ήδη φορτισμένο κλίμα, λόγω της ανταλλαγής δηλώσεων ανάμεσα στους παράγοντες των δύο ομάδων Παπαδημητρίου και Κούγια και φυσικά εξαιτίας της δεδομένης σημασίας του με διακύβευμα την πρόκριση.
Το πρόγραμμα του 3ημέρου για την 5η φάση του Κυπέλλου έχει ως εξής:
Τρίτη 29.10.2019
1. Φιλιππούπολης 15:00 ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΞΑΝΘΗ Α.Ο.
2. Δημοτικό Σερρών 17:15 ΠΑΝΣΕΡΡΑÏΚΟΣ Μ.Γ.Σ. – ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ
3. Ε.Σ.Ι. « ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ» 19:30 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 – ΒΕΡΟΙΑ Ν.Π.Σ. 2019.
Τετάρτη 30.10.2019
4. Δημοτικό Στάδιο Αλμυρού 15:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ Α.Σ. 1937 – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.
5. Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας 15:00 ΚΑΛΑΜΑΤΑ Π.Σ. 2019 – ΛΑΡΙΣΑ Α.Ε.
6. Δημοτικό Στάδιο Καβάλας 17:15 ΚΑΒΑΛΑ Α.Ο. 1965 – ΟΦΗ 1925
7. Παναχαϊκής (Αγυιά) 19:30 ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε. 1891. – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο.
Πέμπτη 31.10.2019
8. Δημοτικό Περιβολίων 15:00 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Α.Ο. – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Α.Γ.Σ.
9. Ιαλυσού «Οικονομίδειο» 17:15 ΙΑΛΥΣΟΣ Γ.Α.Σ. – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ Γ.Φ.Σ.
10. Θα ορισθεί μετά τον αγώνα της 23.10.2019 (Ο Νικητής του αγώνα ΑΙΟΛΙΚΟΣ Α.Ε.Π.Σ./ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 23/10/19) – ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964
11. Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων 19:30 ΤΡΙΚΑΛΑ Α.Ο. – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ. 88


***   Η σημερινή αθλητική ατζέντα -Πρεμιέρα για τη Β’ Τοπική  
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Γειτονικό ντέρμπι στη Μεθώνη…
Επικίνδυνη έξοδος για τον Πάμισο Μεσσήνης
Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας Πάμισος Μεσσήνης, δοκιμάζεται σήμερα με τον Απόλλωνα Καλαμάτας, στο Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος για την 4η αγωνιστική.
Ακόμη, ο Τσικλητήρας Πύλου «κοντράρεται» με τον Ακρίτα Κορώνης στο Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης στο γειτονικό ντέρμπι.
 ΠΥΛΟΣ – ΚΟΡΩΝΗ  1-4  .- ^ 
Με στόχο τη δεύτερη νίκη (προηγήθηκε εκείνη κόντρα στον ΠΑΟ Καλού Νερού) θέλει κόντρα στον Ακρίτα Κορώνης ο Τσικλητήρας Πύλου (προέρχεται από βαριά ήττα με τον ΑΟ Μεθώνης), ανεβαίνοντας βαθμολογικά. Ο τεχνικός Κώστας Στυλιανόπουλος και ο συνεργάτης του Γιάννης Σουρέλης αναμένεται να έχουν όλο το δυναμικό διαθέσιμο.
Ένα καλό αποτέλεσμα θα προσπαθήσει ν’ αποσπάσει  η ομάδα της Κορώνης (προέρχεται από εντός έδρας ήττα με τον ΠΑΟ Καλού Νερού), με τον προπονητή της Σπύρο Τσίκινη να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
  ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. – ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣ. 0 - 0 .- ^ 
Επιστροφή στις νίκες μετά το «Χ» στην Κυπαρισσία θέλει στο σημερινό ντέρμπι με τον Πάμισο Μεσσήνης ο Απόλλων Καλαμάτας, πλησιάζοντας έτσι το γκρουπ των πρωτοπόρων. Ο προπονητής Τάκης Σακελλαρόπουλος και οι συνεργάτες του Θανάσης Τσούκλερης, Θεόδωρος Σακκάς, θα έχουν στη διάθεσή τους και τον έμπειρο αμυντικό Νίκο Περιβολάρη (εξέτισε  την ποινή του). Νοκ άουτ είναι ο νεαρός αμυντικός Γιάννης Καραχάλιος (αποβλήθηκε στο ματς Κυπέλλου Μεσσηνίας με τον ΑΟ Διαβολιτσίου).
Στους «πράσινους» της Μεσσήνης τώρα, ο τεχνικός Γιώργος Καλόμαλος και ο συνεργάτης του Γιώργος Βλάχος, έχει πλέον δύο ακόμη επιλογές  για τη συνέχεια της σεζόν. Πρόκειται για τους επιθετικούς Βαγγέλη Κουλόπουλο (αγωνιζόταν στον ΑΟ Διαβολιτσίου) και Γιώργο Τσούκλερη (προέρχεται από τον Απόλλωνα Καλαμάτας). Νοκ άουτ και από το σημερινό ματς έχει τεθεί ο νεαρός αμυντικός  Αλέξανδρος Ρούτσης (ταλαιπωρείται από τραυματισμό). Ο Πάμισος Μεσσήνης στοχεύει  στο «διπλό» παραμένοντας έτσι μόνος του στο «ρετιρέ» της κατάταξης.
Αναλυτικά οι σημερινές συναντήσεις της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Ώρα3.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
Τσικλητήρας Πύλου-Ακρίτας Κορώνης  1-4 .- ^
: Ρέκκας (Μπουρίκας-Διακουμάκος)
Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος
Απόλλων Καλαμάτας–Πάμισος Μεσσήνης:   0 -0 .-^
Ψηλοπαναγιώτης (Γκούμας-Τσουλάκος)
 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 3 αγώνες)
1. Πάμισος Μεσ. 6-0 9
2. Μεθώνη 10-4 7
-. Εράνη Φιλ. 4-1 7
4. Εθνικός Μελ. 4-2 6
5. ΑΕ Μάνης 7-4 5
-. Θουρία 4-1 5
-. Απόλλων Καλ. 4-3 5
8. Κυπαρισσία 4-4    4
-. Κορώνη 4-5 4
10. Καλό Νερό 5-5 3
-. Σπερχογεία 4-5 3
-. Ανδρούσα 3-6 3
-. Πύλος 4-9 3
14. ΑΕ Αβίας 4-6 1
-. Ανάληψη 2-7 1
16. Τ. Άγρας 2-9 0
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ενδιαφέροντα ματς σε «Γ. Λουκαρέας», Δυτική Παραλία, Άρι, Σουληνάρι
Με τέσσερα ενδιαφέροντα ματς ανοίγει σήμερα η αυλαία της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας.
Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός Καλαμάτας υποδέχεται τον Ηρακλή Κυπαρισσίας, η ΑΕΚ Καλαμάτας «κοντράρεται» με τον Ηρακλή Καλαμάτας στο τοπικό ντέρμπι, ο Νέος Άρις περιμένει τον Δωριέα Δωρίου, ενώ ο Χανδριναϊκός «συγκρούεται» με την  Ομόνοια στο «ντέρμπι ουραγών».
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛ. – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛ.  4-1  .- ^ 
Επιστροφή στις νίκες (μετά το «Χ» κόντρα στην ΑΕΚ Καλαμάτας) θέλει στη σημερινή  εντός έδρας συνάντηση με τον Ηρακλή Κυπαρισσίας  ο Ολυμπιακός Καλαμάτας, διατηρώντας την επαφή του με την κορυφή της κατάταξης. Ο προπονητής Γιώργος Γρηγορόπουλος αναμένεται να έχει όλο το δυναμικό διαθέσιμο.
Στην τριφυλιακή ομάδα τώρα, ο τεχνικός Γιώργος Λυδιώτης θα στερηθεί ξανά τις υπηρεσίες του επιθετικού Παναγιώτη  Πλάκα (τιμωρημένος).
Ο Ηρακλής Κυπαρισσίας θέλει αξιόλογη  εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα.
 ΑΕΚ ΚΑΛ. – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛ.  0-3  .- ^ 
«Σεφτέ» στις νίκες θέλει  κόντρα στον Ηρακλή Καλαμάτας η ΑΕΚ Καλαμάτας, βελτιώνοντας έτσι τη θέση του στο βαθμολογικό πίνακα. Ο προπονητής Πέτρος Χιώτης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Με στόχο το «διπλό» θ’ αγωνιστούν οι «κυανόλευκοι» παραμένοντας κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων.
Ο τεχνικός Άρης Γαλανόπουλος αναμένεται να έχει όλο το δυναμικό διαθέσιμο.
Τελευταίο μετεγγραφικό απόκτημα για τον Ηρακλή Καλαμάτας ο έμπειρος μεσοεπιθετικός Παναγιώτης Καραγιάννης (την περυσινή σεζόν ενίσχυσε του ΑΟ Σπερχογείας).
 ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ – ΔΩΡΙΟ  2-2 .- ^ 
Ν’ αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα θα επιδιώξει  στη συνάντηση με τον Δωριέα Δωρίου ο Νέος Άρις, ανεβαίνοντας  έτσι στο βαθμολογικό  πίνακα. Ο προπονητής Παναγιώτης Πεφάνης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα θέλει η ομάδα του Δωρίου, παραμένοντας έτσι στην κορυφή. Ο τεχνικός Σωτήρης Μπουραντώνης αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής και στον νεοαποκτηθέντα επιθετικό Τάσο Βεσέλι (επέστρεψε από τον ΑΣ Ανδρούσας).
 ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ  0-3  .- ^ 
Νέο ξεκίνημα θέλει κόντρα στην Ομόνοια ο Χανδριναϊκός (προέρχεται από δύο βαριές ήττες με Δωριέα Δωρίου και Απόλλωνα Πεταλιδίου), πετυχαίνοντας έτσι την παρθενική νίκη. Ο τεχνικός Δημήτρης Λίτσας αναμένεται να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του.
Με στόχο το «διπλό» θ’ αγωνιστεί η Καλαματιανή ομάδα (προέρχεται από δύο σερί ήττες με Παπαφλέσσα Χώρας και Απόλλωνα Πεταλιδίου), για να ξεκολλήσει από την ουρά της κατάταξης.
Ο προπονητής  Μιχάλης Φασουλής, δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Αναλυτικά τα σημερινά ματς της 3ης αγωνιστικής  της Α1 κατηγορίας, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν» έχουν ως εξής:
Ώρα 3.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Ηρακλής Κυπαρισσίας: 4-1 .- ^
Πλακογιάννης (Τσοπανάκης - Σωτηρόπουλος)
Δημοτικό Γήπεδο Δυτικής Παραλίας
ΑΕΚ Καλαμάτας – Ηρακλής Καλαμάτας0-3 .- ^
 Κουτσαναστάσης (Γάκης-Π. Νικολόπουλος)
Δημοτικό Γήπεδο Άριος
Νέος Άρις – Δωριέας Δωρίου:  2-2 .-^
Ηλ. Νικολόπουλος (Αράπης-Βανικιώτης)
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
 Χανδριναϊκός – Ομόνοια:  0-3 .- ^
Καυκάς (Γεωργαντάς-Μπασιλάρης).
 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 2 αγώνα)                                                                                                                                         Δώριο 7-1 6-.                                                                                                                                              Πεταλίδι 5-0 6
-. Θύελλα Χαρ. 5-1 6
-. Χώρα 3-0 6
5. Ηρακλής Καλ. 6-3 4
-. Ολυμπιακός Καλ. 4-2 4
7. Αρφαρά 3-3 3
-. ΑΟ Φυτειάς 1-1 3
9. Νέος Άρις 2-4 1
-. ΑΕΚ Καλ. 2-5 1
11. Ηρακλής Κυπ. 0-2 0
-. Ομόνοια 0-3 0
-. Πανιώνιος 2-7 0
-. Χανδριναϊκός 0-8 0
Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Πρεμιέρα με τέσσερις αγώνες
Πρεμιέρα σήμερα στο πρωτάθλημα της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, στο οποίο συμμετάσχουν 33 ομάδες χωρισμένες σε 3 ομίλους των 11. Στον 1ο όμιλο προβλέπεται ότι θα πρωταγωνιστήσουν ο Αίαντας Καλαμάτας, η Αναγέννηση Παραλίας, ο Μεσσηνιακός, ο Κεραυνός Καλαμάτας και η Δόξα Καλαμάτας.
Στον 2ο όμιλο, πρωταγωνιστικές βλέψεις έχουν ο Διαγόρας Κοπανακίου, ο Παναθηναϊκός Καλαμάτας και ο ΠΑΟΚ.
Στον 3ο όμιλο αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν η ΑΕ Λογγάς, ο ΠΑΟ Καλλιθέας και ο Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου. Βέβαια, σε κάθε όμιλο μπορεί να υπάρξουν  ομάδες – έκπληξη, οι οποίες και να πλασαριστούν τελικά στις υψηλές θέσεις.
Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει  4 αγώνες.
Στον 2ο όμιλο, ο Αστέρας Βαλύρας υποδέχεται τη Νίκη Πλάτης, ενώ η Θύελλα Μερόπης «κοντράρεται» με τον Διαγόρα Κοπανακίου. Στο δε 3ο όμιλο ο Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου φιλοξενεί το Δαναό, ενώ ο Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας συγκρούεται με το Νέστορα Πύλου.
Αναλυτικά οι σημερινές συναντήσεις της 1ης αγωνιστικής της Β΄ Τοπικής, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Ώρα 3.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Βαλύρας
Αστέρας Βαλύρας–Νίκη Πλάτης3-3  .- ^
 Ζαρακοβίτης (Ταβουλαρέας-Λιανός)
Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά
Θύελλα Μερόπης–Διαγόρας Κοπανακίου: 0-0 .- ^
Κουρτέσης (Χ. Μπουρίκας-Καραμπέτσος)
Δημοτικό Γήπεδο Βλαχόπουλου
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – Δαναός1-0 .- ^
Γ. Μιχαλόπουλος (Τάγαρης-Καμάι)
Δημοτικό Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας
Μιλτιάδης–Νέστορας Πύλου1-2 .- ^
Κομπιλίρης (Κ. Αντωνόπουλος-Τσίρμπας).
Οι προπονητές των 33 ομάδων της Β΄ Τοπικής
Οι προπονητές των 33 ομάδων του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, είναι οι εξής:
1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΟ Φαραί: Δημήτρης (Τζίμης) Αναστασόπουλος
Αναγέννηση Παραλίας: Νίκος Μανιατέας
Μεσσηνιακός: Σταύρος Χριστόπουλος
Αίαντας Καλαμάτας: Γιάννης Σακελλαρόπουλος
Συνεργάτης: Θεόδωρος Σακκάς
Κεραυνός Καλαμάτας: Τάσος Χαρίτος
ΑΟ Πατίστα: Ηλίας Μαστορέας
Προπονητής τερματοφυλάκων: Βασίλης Μητσέας
ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας: Μιλτιάδης Μαυροειδής
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας: Γιάννης Ζαπρόπουλος
ΑΟ Λεΐκων: Γιάνννης Κάτσος – Παναγιώτης Ζουζούνης
Δόξα Καλαμάτας: Στέλιος Παπαδόπουλος
Ίκαρος Καλαμάτας: Τάκης Καρύδης
Συνεργάτης: Δημήτρης Πατικόπουλος
 2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Διαγόρας Κοπανακίου: Γιάννης Αντωνόπουλος
Θύελλα Μερόπης: Χρήστος Νιάρχος
Παπαφλέσσας Άμφειας: Γιώργος Γαλανόπουλος
Αστέρας Βαλύρας: Δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη ο αντικαταστάτης του Αλέκου Τσατά
Ατρόμητος Πλατέος: Δημήτρης Παυλόπουλος
Πανευαϊκός: Διονύσης Σωτηρόπουλος
Νίκη Πλάτης: Ανδρέας Μητρόπουλος
Παναθηναϊκός Καλαμάτας: Βασίλης Παναγιωτόπουλος
Προπονητής τερματοφυλάκων: Αντώνης Αγγελής
Ερμής Καλαμάτας: Αλέξης Ζωγόπουλος
ΠΑΟΚ: Νίκος Γιακουμής, Γιώργος Σωτηρόπουλος
ΠΑΣ Ράχη: Αργύρης Λιάππας
 3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας: Νίκος Τσέκερης
ΑΕ Λογγάς: Δημήτρης Μάλαμας
ΠΑΟ Καλλιθέας: Νίκος Τριανταφυλλάκης
Ακαδημία Παμίσου Μεσσήνης: Παναγιώτης Μπιζίμης
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου: Αργύρης Τσιγάρος
Νέστορας Πύλου: Χρήστος Ντούκας
ΑΟ Στενωσιάς: Φώτης Ηλιόπουλος
Δαναός:  Πέτρος Δημόπουλος
Συνεργάτης: Μιχάλης Παυλάκης, Παναγιώτης Θεοφιλάκος
Θύελλα Παραλίας: Μανώλης Λιαπάκης, Θανάσης (Σούλης) Νικολόπουλος
Πράσινα Πουλιά: Γιώργος Καλύβας
Εθνικός Καλαμάτας: Νικήτας Παπανικολόπουλος ή «Γάτος»
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ-16 ΤΗΣ ΕΠΣΜ
Δύο ματς για την 1η αγωνιστική
Αρχίζει σήμερα το πρωτάθλημα Κ-16 της ΕΠΣ Μεσσηνίας, στο οποίο συμμετάσχουν μόλις 7 ομάδες. Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναντήσεων της πρεμιέρας με τους διαιτητές που τις σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
Ώρα 10.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος
ΠΣ. Η Καλαμάτα – Αστέρας Αρφαρών: 2-0 .- ^
Ε. Αράπης, Αρ. Καμάι, Σ. Χαρμπούτ
12.00 μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Αίαντας Καλαμάτας - ΑΟ Πατίστα:
 Δ. Τάγαρης, Π. Νικολόπουλος, Χ. Καραμπέτσος
Ρεπό: ΑΟ Κυπαρισσίας
* Η συνάντηση ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – ΑΕ Αβίας αναβλήθηκε.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Επτά αγώνες για τα πρωταθλήματα παίδων – εφήβων
Αγωνιστική δράση σήμερα στα πρωταθλήματα μπάσκετ παίδων και εφήβων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, καθώς διεξάγονται 7 ματς, που είναι τα εξής:
ΠΑΙΔΩΝ
Ώρα 2.00 μ.μ.
ΔΓ Μολάων
ΑΟ Μονεμβασιάς – Κάστρο – ΑΣ Ο Βατικιώτης:
Γ. Ξηρόκωστας, Π. Παναγιωτόπουλος
4.00 μ.μ.
ΔΓ Μολάων
ΑΠΟΕΛ Μολάων – ΑΓΟΝ Γυθείου:
 Γ. Ξηρόκωστας, Π. Παναγιωτακόπουλος
5.00 μ.μ.
Δ.Γ. Σπάρτης
Λακωνικός Κρόνος  - Σπαρτιατικός:
 Γ. Δούβρης, Ευαγγ. Γιαλελής
6.30 μ.μ.
ΔΓ Βλαχιώτη
Αστέρας Βλαχιώτη – ΑΑΕ Ο Αίαντας:
Γ. Ξηρόκωστας, Π. Παναγιωτακόπουλος
 ΕΦΗΒΩΝ
Ώρα 3.00 μ.μ.
ΔΓ Κυπαρισσίας
Δίων Κυπαρισσίας  - Πελασγός Μεγαλόπολης: Λαζ. Ντάσης, Αθ. Μητσέας
Ώρα 4.00 μ.μ.
Τέντα
Καλαμάτα B.C. – Πρωτέας Καλαμάτας: Χρ. Θωμόπουλος, Δημ. Βομπίρης
Ώρα 5.00 μ.μ.
Δ.Γ. Κυπαρισσίας
ΑΣ Τριφυλίας – ΣΕΦΑ Αρκαδικός: Λαζ. Ντάσης, Αθ. Μητσέας.
ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
Δύο συναντήσεις για τη 10η αγωνιστική
Δύο συναντήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ Νεανίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και είναι οι εξής:
Ώρα 4.00 μ.μ.
ΑΚΔ Τρίπολης
ΣΕΦΑ Αρκαδικός – Καλαμάτα 80: Παν. Καρδαράς, Θ. Πρωτόγερος
6.00 μ.μ.
ΑΚΔ Τρίπολης
ΓΕ Άμιλλα – ΑΣ Ο Βατικιώτης: Παν.Καρδαράς, Θ. Πρωτόγερος.
Α2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Σήμερα στις 4 μ.μ. στο Κλειστό ο ΜΓΣ, στην Αγία Παρασκευή ο Απόλλωνας

Διπλό τοπικό ενδιαφέρον και φέτος στην Α2 βόλεϊ των γυναικών, με τον Μεσσηνιακό να κάνει εντός έδρας πρεμιέρα σήμερα στις 4 μ.μ. στο Κλειστό της Παραλίας, με αντίπαλο την Αργυρούπολη («σφυρίζουν» ο «δικός μας» Πάνος Χανδρινός και ο Κανελλίδης).
Πιο ισχυρός και φιλόδοξος ο Απόλλωνας Καλαμάτας να δοκιμάζεται λίγο μετά, στις 6 μ.μ., στην Αγία Παρασκευή (Μαυρικίδου-Μαύρος οι διαιτητές).
Το υπόλοιπο πρόγραμμα στον 1ο Όμιλο έχει ως εξής:
Σάββατο: ΓΑΣ Μεσσαράς-Απολλώνιος 4 μ.μ., Ένωση Βύρωνα-ΓΣ Πετρούπολης 8 μ.μ..
Κυριακή: Ηρακλής Κηφισιάς-ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου 4 μ.μ., ΓΕ Ηρακλείου-Αμπελόκηποι 4 μ.μ.
  Α2 ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ
Στις 6 μ.μ. στο Κλειστό η πρεμιέρα των «Λύκων»

Οι Καραγιαννόπουλος-Κουγιάς «σφυρίζουν» τη σημερινή πρεμιέρα της Καλαμάτας ’80, στο Κλειστό της Παραλίας, με αντίπαλο την Ολυμπιάδα Πατρών, που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. Οι «Λύκοι» θέλουν να ξεκινήσουν με το …δεξί τις υποχρεώσεις τους προκειμένου να διευκολύνουν τη συνέχεια τόσο ψυχολογικά όσο και βαθμολογικά.
Την ίδια μέρα και οι υπόλοιπες συναντήσεις του 1ου Ομίλου:ΑΕ Αρμενίων-Κέρκης Σάμου 7 μ.μ., ΑΟ Αιγιαλέων-Νέοι Βύρωνα 7 μ.μ., Πανερυθραϊκός-Μίλωνας 6.30 μ.μ. και ΓΕ Ηρακλείου-ΔΑΣ Δραπετσώνας 4 μ.μ.
~** Ποδόσφαιρο ΕΠΣΜεσσηνίας Κ16 1η  αγωνιστικη :
ΠΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών  2-0 .- ^


***  Για την Γ΄ Εθνική στο ποδόσφαιρο  για τον  7ο  ΟΜΙΛΟ :
7ος όμιλος

ΠΣ “Η Σπάρτη”-Ναύπλιο 2017
Ερμιονίδα-Ολυμπιακός Ζαχάρως
ΑΠΣ Ζάκυνθος-Αστέρας Βλαχιώτη
Πανηλειακός-Διαγόρας Βραχνεΐκων
Πανγυθεατικός-ΠΑΟ Βάρδας
Θύελλα Πατρών-ΑΟ Τσιλιβή
Παναργειακός-ΑΟ Διαβολίτσι                                                                                Και  για τον 6ο  ΟΜΙΛΟ 
6ος όμιλος

ΑΕΚ Τρίπολης-Ρόδος (14:30)
Μαρκό-Αιολικός (15:00)
ΑΟ Υπάτου-Κόρινθος ’06
Παλληνιακός-ΠΑΣ Κιθαιρών Καπαρελλίου
Αχαρναϊκός-Νέα Αρτάκη
Αήττητος Σπάτων-Παναρκαδικός

Ρεπό: Θύελλα Ραφήνας
***

**  ~   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2019  : 
 1,.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Καλαµάτας .- Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- ~ ΚΑΛΟ με Ευλογία Κυρίου μήνα ΟΚΤΩΒΡΙΟ   για όλους μας !   : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .- 
 2.- Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας . Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .-
3.- H  Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας   .-  Πέμπτη  03 Οκτωβρίου  2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/10/h.html  .-
4.- Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα  των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .- Παρασκευή  04 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/10/blog-post.html   .- 
 5.- Η  Εφημερίδα μας Τα  Νέα  των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .-Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/10/blog-post.html     .-
 6.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .- Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .-
 7.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας   .-  Δευτέρα 07 Οκτωβρίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .-    
 8. - Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .-  Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .-
9.-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .-  Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsarfara.blogspot.com/2019/10/blog-post.html .-
 10.- Η Εφημερίδα  μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .-  Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .-
11.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .- Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/10/blog-post_11.html   .- 
12.- Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .-Σάββατο  12 Οκτωβρίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/10/blog-post_12.html  .-
13.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .- Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/10/blog-post.html    .-                    
14.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Καλαμάτας Μεσσηνίας  Δευτέρα  14  Οκτωβρίου  2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/10/14-2019.html    .-
15.-  Η Εφημερίδα μας  Τα Νέα των Αρφαρών  Καλαμάτας Μεσσηνίας  .- Τρίτη  15  Οκτωβρίου  2019  Στό  αγιάζι  της  ενημέρωσης  : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/10/blog-post_15.html   .-
16 .- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  . Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/10/blog-post.html   
17.- Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα  των Αρφαρών  Ν. Μεσσηνίας  .-  Πέμπτη  17 Οκτωβρίου  2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/10/blog-post_17.html  .-
18.- Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019    ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   Νο 1  / 2019  ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ  2019  .... : https://snsarfara.blogspot.com/2019/10/1-2019-2019.html  .- 
19.-  Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .- Παρασκευή  18  Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/10/blog-post_18.html  .-
20 .-.- Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019  ,    ΧΩΡΙΑ  Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  Νο2 / ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ  2019   :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/10/blog-post_18.html   .- 
21 .-.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .-Σάββατο 19  Οκτωβρίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/10/blog-post_19.html   .-  
22.-    

~*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου