ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Πέμπτη  04 Ιουλίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας .-
~



***  4 Ιουλίου- Γιορτή σήμερα: Του Αγίου Ανδρέα του Ιεροσολυμίτου και Αρχιεπισκόπου Κρήτης

– Τη μνήμη του Αγίου Ανδρέα του Ιεροσολυμίτου και Αρχιεπισκόπου Κρήτης τιμά σήμερα,
, η Εκκλησία μας. «Ζηλούτε τα πνευματικά» (Α’ προς Κορινθίους, ιδ’ 1). Να επιθυμείτε με ζήλο τα πνευματικά χαρίσματα. Τέτοιο ζήλο σε όλη του τη ζωή είχε και ο άγιος Ανδρέας.   

Από τους μεγάλους εκκλησιαστικούς ποιητές ο Ανδρέας, γεννήθηκε στη Δαμασκό από γονείς ευσεβείς, το Γεώργιο και τη Γρηγορία.
Σε ηλικία 15 χρονών, κατατάχθηκε στον κλήρο (αναγνώστης) του πατριαρχικού θρόνου των Ιεροσολύμων, από τον τότε Πατριάρχη Θεόδωρο. Στην Ιερουσαλήμ, ο Ανδρέας διακρίθηκε για τη μόρφωση και την αρετή του μεταξύ των αγιοταφιτών πατέρων, γι’ αυτό και τον προέκριναν να σταλεί στην Κωνσταντινούπολη, για την έκτη Οικουμενική Σύνοδο κατά των Μονοφυσιτών.  Μετά το τέλος της Συνόδου, ο Ανδρέας παρέμεινε στη βασιλεύουσα, όπου χειροτονήθηκε διάκονος και διορίσθηκε διευθυντής του ορφανοτροφείου «Άγιος Παύλος».  Η έξοχη επιμέλεια που ανέπτυξε στο φιλανθρωπικό αυτό ίδρυμα, τον ανέδειξε αρχιεπίσκοπο Κρήτης. Αφοσιωμένος στα καθήκοντα της νέας του θέσης, αναδείχθηκε μέγας εκκλησιαστικός διοικητής, αλλά και λαμπρός διδάσκαλος και ρήτορας. Γι’ αυτό και όλο του το ποίμνιο τον θεωρούσε πραγματικά πατέρα. Αλλά ως μητροπολίτης πήρε μέρος στη σύνοδο που συγκάλεσε ο Φιλιππικός Βαρδάνης (712 μ.Χ.) και υποστήριξε τον Μονοφυσιτισμό, αλλά επανήλθε στην ορθή πίστη μετά τον θάνατο του Βαρδάνη.  Στο γυρισμό από την Κωνσταντινούπολη, όπου είχε πάει για διάφορες υποθέσεις, πέθανε (740μ.Χ.) επάνω στο καράβι. Τον έθαψαν στην Ερεσό της Μυτιλήνης, στο ναό της Αγίας Αναστασίας.  Να σημειώσουμε επίσης, ότι ο Άγιος Ανδρέας, υπήρξε ο καλύτερος ρήτορας της εποχής του, με έργα όπου αναπτύσσει λόγο πλούσιο, με ρητορικά σχήματα απαράμιλλου κάλλους. Πρώτος αυτός παρουσίασε πλήρες σύστημα εορταστικών ομιλιών, από τις οποίες σώζονται περίπου 30, εκδιδόμενες και ανέκδοτες. Έγραψε αρκετά εγκώμια και λόγους. Σώζονται περίπου 100 Κανόνες και πολυάριθμα ιδιόμελα τροπάρια. Ως μελωδός έγραψε όχι μόνο τα κείμενα αλλά και την μουσική τους. Ο Μέγας Κανών, που ψάλλεται την Πέμπτη της Ε’ εβδομάδος Νηστειών της Μ. Τεσσαρακοστής, είναι το κατεξοχήν πρωτότυπο και εκτεταμένο υμνογραφικό έργο του Ανδρέα Κρήτης. Είναι πιθανόν ο Μέγας Κανών να γράφτηκε στην Κωνσταντινούπολη ή στον τόπο θανάτου του, την Ερεσό της Λέσβου, σε μεγάλη ηλικία.  Απολυτίκιο:  Ήχος δ΄. Ταχύ προκατάλαβε.  Σοφία διέπρεψας, και αρετών τω φωτί, και Κρήτης γεγένησαι, αρχιερεύς ευκλεής, Ανδρέα Πατήρ ημών, όθεν εν Ερεσώ δε, κοιμηθείς Ιεράρχα, ταύτην καθαγιάζεις,τω αγίω σου σκήνει, αιτούμενος τοις πάσιν, ειρήνην και θείον έλεος.
**  Τι είναι ο άνθρωπος χωρίς Χριστό;

~   
: Ο αγώνας μας είναι ενάντια στους εχθρούς της αιωνιότητας και της αθανασίας μας.  

Αυτοί είναι: οι αμαρτίες μας, τα πάθη μας, οι πόθοι μας, τα πνευματικά της πονηρίας.   Κάθε αμαρτία κλέβει και λίγη από την αιωνιότητά μας και απονεκρώνει την αθανασία μας. Ας μη γελιόμαστε: η φιλία με την αμαρτία είναι έχθρα με τον Θεό, έχθρα με τον Κύριο και Χριστό.  Δίχως την πίστη στον Κύριο και , δίχως την αναγέννηση εν Χριστώ τω Κυρίω, δίχως τη ζωή εν Χριστώ τω Κυρίω, ο άνθρωπος είναι και παραμένει εργαστήριο δαιμόνων.
 ** Το δράμα μιας νεαρής μοναχής…

~     Ήταν μία κόρη ονομαζόμενη Μαρία. Ο πατέρας της ήταν χριστιανός και εζήτει να την υπανδρεύσει εκείνη δεν ήθελε, θέλουσα να φυλάξει παρθενία.  

Την έβαλε σ’ ένα μοναστήρι γυναικείο και την παρέδωκε της ηγουμένης να την έχει ως παιδί της. Και αφού πέθανε ο πατήρ της, έγινε άλλος αφέντης στην χώρα εκείνη, όστις βγήκε μία ημέρα και πήγε στο μοναστήρι οπού ήταν η Μαρία.  Και ευθύς οπού την είδε ο αφέντης, ετρώθη η καρδιά του έρωτα σατανικό και γυρίζοντας στο σπίτι του έστειλε γράμματα στην ηγουμένη και της έλεγε:  Αμέσως να μου στείλεις την Μαρία, διότι την είδα και με είδε, με ηγάπησε και την ηγάπησα. Διαβάζει το γράμμα η ηγουμένη, κράζει την Μαρία και της λέγει: Παιδί μου, τί καλό είδες στον πασά και τον κοίταξες με αγάπη; Κοίταξε τί μου γράφει εδώ! Λέγει η Μαρία: Εγώ δεν ηξεύρω τίποτε. Τον κοίταξα με άλλον σκοπό και είπα: Άρα, Θεέ μου, ταύτη την δόξα οπού έχει εδώ τούτος ο πασάς, θα την έχει και στον άλλον κόσμο; Και αυτός με κοίταξε με διαβολικό σκοπό. Εγώ αν ήθελα υπανδρεία με υπάνδρευε και ο πατέρας μου και έπαιρνα χριστιανό.  Τότε γράφει η ηγουμένη στον πασά: Καλύτερα σου στέλνω το κεφάλι μου, παρά τη Μαρία.  Στέλνει πάλιν ο πασάς και λέγει της ηγουμένης: Ή να μου στείλεις τη Μαρία, ή έρχομαι και την παίρνω μόνος μου και καίω το μοναστήρι. Το ήκουσε η Μαρία και λέγει της ηγουμένης: Όταν έλθουν οι απεσταλμένοι, στείλε τους στο κελί μου και εγώ τους αποκρίνομαι.  Ήλθαν οι απεσταλμένοι στο κελί της Μαρίας, και τους ρώτησε τι θέλουν. Της είπαν εκείνοι: Μας έστειλε ο πασάς να σε πάρουμε, διότι είδε τα μάτια σου και τα ορέχθηκε. Τους είπε να περιμένουν να υπάγει στην εκκλησία.  Τότε παίρνει ένα μαχαίρι και ένα πιάτο, και πηγαίνει στον Ιησού Χριστό εμπρός και λέγει: Κύριέ μου, μου έδωκες τα μάτια τα αισθητά διά να πηγαίνω στον καλό δρόμο, και εγώ να πηγαίνω με το θέλημά μου στον κακό δεν είναι πρέπον. Και επειδή αυτά τα αισθητά θα μου βγάλουν τα νοητά, ιδού οπού τα βγάνω διά την αγάπη σου, διά να φύγω από το βόρβορο της αμαρτίας. Και ευθύς βάζει το μαχαίρι μέσα στο μάτι της και το βγάνει στο πιάτο. Επήγε εμπρός και στην Παναγία και βγάζει και το άλλο της μάτι και τα βάνει μαζί. Τότε τα στέλνει του πασά και αφού τα είδε ο πασάς, γύρισε ευθύς ο σατανικός έρως σε κατάνυξη και σηκώνεται ευθύς και πηγαίνει στο μοναστήρι, και παρακαλεί τις καλογραίας να υπάγουν να κάμουν δέηση στον Θεό, να γιατρευτεί η Μαρία. Πηγαίνουν πάραυτα όλες μαζί με τον πασά και πέφτοντας κατά γης παρεκάλουν τον Κύριο και την Θεοτόκο να δώσει το φως της Μαρίας. Εφάνη η Θεοτόκος τότε ως αστραπή στην Μαρία και της λέγει: Χαίρε, Μαρία! Επειδή προτίμησες να βγάλεις τα μάτια σου για την αγάπη του Υιού και την ιδική μου, ιδού πάλι έχε τα μάτια σου και πλέον πειρασμός να μη σου συμβεί. Βλέποντας δε το θαύμα οι παρόντες εχάρησαν πολύ και εδόξασαν τον Θεό και την Παναγία. Έπειτα ο πασάς αφιέρωσε πολύ χρυσό στο μοναστήρι και επήρε συγχώρηση από τις καλογραίας και αναχώρησε και έκαμε καλά και εσώθη.  simeiakairwn.wordpress.com
***  Νέο ράπισμα στο σύστημα – Νέα ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΧΑΣΤΟΥΚΙ επιβεβαιώνει την δύναμη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ…
~    Στη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Open από την εταιρία ALCO η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και με 9,7 μονάδες

Συγκεκριμένα τα κόμματα καταλαμβάνουν τα εξής ποσοστά:
ΝΔ : 34%,
ΣΥΡΙΖΑ :24,3%
ΚΙΝΑΛ : 7%
το ΚΚΕ 4,3%
Χρυσή Αυγή 3,6%
Ελληνική Λύση 3,1%
ΜεΡΑ 25 :2,6%.


Δημοσκόπηση: Αυτοδυναμία και προβάδισμα 9,7 μονάδων για τη ΝΔ

 Ενώ σε προηγούμενη δημοσκόπηση της ALCO( 20 Ιουνίου 2019) τα κόμματα καταλαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ : 32,4%,

ΣΥΡΙΖΑ :23,2%

ΚΙΝΑΛ :6,5 %

ΚΚΕ: 4,8%

Χρυσή Αυγή: 3,8%
Ελληνική Λύση: 3%
ΜεΡΑ 25 :3,5%. 
capture.jpg

 Η Ελληνική Λύση συνεχίζει την ανοδική πορεία της και αυτό φαίνεται και στην δημοσκόπηση της ALCO να έχει υψηλό ποσοστό σε σύγκριση με την προηγούμενη.
***   ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ Ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ! Οι Γερμανοί κάνουν τη δουλειά τους-Οι Έλληνες γιατί δεν κάνουν τα αυτονόητα;..


~  Η χθεσινοβραδινή εμφάνιση του Κ. Βελόπουλου, Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κι εκλεγμένου Ευρωβουλευτή προκάλεσε αίσθηση.  

Φυσικά η συζήτηση κινήθηκε γύρω από το βρόμικο πόλεμο που δέχεται η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και από συγκεκριμένα κόμματα και από συγκεκριμένα μήντια….  
Στη συνέχεια συζητήθηκε το πρόγραμμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ (και η ανυπαρξία προγράμματος των άλλων κομμάτων) και φυσικά τα Εθνικά Θέματα.



*** Απειλεί με πόλεμο Ελλάδα & Κύπρο ο Ερντογάν: «Ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν & πως θα το κάνουμε»…

~  Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι έτοιμος για «θερμό» επεισόδιο και προχώρησε σε νέες απειλές κατά Ελλάδας και Κύπρου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στην Κίνα λέγοντας πως «εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν και ξέρουμε να το κάνουμε»  

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, για τις έρευνες στην Κύπρο και τις τελευταίες εξελίξεις ανέφερε χαρακτηριστικά πως «στην ανατολική Μεσόγειο κάνουμε όλα τα νόμιμα βήματα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε.  
Όμως αν έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν και ξέρουμε να το κάνουμε. Είναι απαράδεκτο να διεκδικούν πράγματα εκεί όσοι δεν έχουν δικαιώματα. Άλλωστε και η ‘’νότια Κύπρος’’ (Κυπριακή Δημοκρατία) δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ με τη νομιμότητα».    Ο Tούρκος πρόεδρος κατηγόρησε επίσης την ΕΕ για την ένταξη της Κύπρου και τόνισε πως «η ελληνοκυπριακή διοίκηση της ‘’νότιας Κύπρου’’ η οποία εντάχθηκε στην Ευρώπη με ύποπτο τρόπο τώρα προσπαθεί να εκφοβίσει την ‘’Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’’ με τη δύναμη που παίρνει από την Ευρώπη. Η ΕΕ δεν συμπεριφέρεται έντιμα. Στο Μπούργκενστοκ έγινε η μεγαλύτερη αδικία. Η ‘’νότια Κύπρος’’ εντάχθηκε στην ΕΕ ενώ είπε “όχι” στο δημοψήφισμα ενώ η ‘’βόρεια Κύπρος’’ που είπε το “ναι” δεν εντάχθηκε. H EE δεν έδωσε και τα χρήματα που έπρεπε να χορηγήσει στην βόρεια Κύπρο. Εμείς πως να πιστέψουμε αυτή την ΕΕ; Αυτοί δεν είναι έντιμοι. Όλοι τους είναι σφετεριστές. Κι εδώ πάλι τα ίδια κάνουν!»
***  Ακίνητα: Κάτι… «κινείται» στην αγορά! Πού εστιάζεται το ενδιαφέρον των επενδυτών…

Μία αγορά μάλλον για λίγους είναι αυτή των ακινήτων, αφού ναι μεν φαίνεται κάτι να κινείται ωστόσο αυτή η κινητικότητα δεν αφορά τους πάντες και δεν διαφοροποιείται ανάλογα με την περιοχή και το είδος του ακινήτου. Στην πρόσφατη έρευνά της η Τράπεζα της Ελλάδος σκιαγραφεί τον τομέα των ακινήτων.  

Οι αυξημένες τιμές και η ζήτηση που καταγράφεται αφορούν στοχευμένες θέσεις και κατηγορίες ακινήτων, οι οποίες διαθέτουν επενδυτικά χαρακτηριστικά και προσελκύουν ζήτηση κυρίως από χρήστες και επενδυτές από το εξωτερικό. Ειδικά ο τουρισμός φαίνεται να δέχεται την πλειονότητα των επενδυτικών κεφαλαίων και να διαμορφώνουν τις τρέχουσες συνθήκες ζήτησης.   
Αντίθετα, η εγχώρια ζήτηση, αμιγώς για χρήση πρώτης κατοικίας, δεν παρουσιάζει ακόμα σημαντική δυναμική, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται και από τους χαμηλούς ρυθμούς αποκατάστασης της οικοδομικής δραστηριότητας για νέες κατοικίες, αλλά και χρηματοδότησης από τα πιστωτικά ιδρύματα για νέα στεγαστικά δάνεια. Όσο για τις τιμές, λαμβάνουν ώθηση από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, αλλά και την έντονη κινητικότητα των επενδυτικών χαρτοφυλακίων. Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η τάση σταθεροποίησης και τοπικά ανάκαμψης της αγοράς ακινήτων που καταγράφηκε το 2018 συνεχίστηκε και τους πρώτους μήνες του 2019, με κύριο χαρακτηριστικό τους διαφορετικούς ρυθμούς προσαρμογής των επιμέρους αγορών και χρήσεων ακινήτων. Στο ερώτημα εάν μπορεί να δοθεί περαιτέρω ώθηση στην αγορά, η απάντηση που δίνει η ΤτΕ είναι η εξής: «Η ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης για κατοικία και νέους επαγγελματικούς χώρους θα εξαρτηθεί από τους ρυθμούς ανάπτυξης και την κλαδική σύνθεση του ΑΕΠ, την περαιτέρω ενίσχυση της απασχόλησης και του διαθέσιμου εισοδήματος και τη βελτίωση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας».  Το Airbnb ανεβάζει τις τιμές  Βάσει των στοιχείων-εκτιμήσεων που συλλέγονται από τις τράπεζες, οι ονομαστικές τιμές των διαμερισμάτων το α’ τρίμηνο του 2019, στο σύνολο της χώρας, ήταν αυξημένες κατά 4,0% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018. Οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν πέρυσι με μέσο ετήσιο ρυθμό 1,6%, ύστερα από πτώση 1% το 2017.  Από την ανάλυση των στοιχείων με διάκριση κατά γεωγραφική περιοχή, η αύξηση των τιμών των διαμερισμάτων τόσο για το α’ τρίμηνο του 2019 όσο και για το σύνολο του 2018 ήταν εντονότερη στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, στα οποία είχαν καταγραφεί και οι μεγαλύτερες μειώσεις κατά την περίοδο της κρίσης.   Πιο συγκεκριμένα, οι ονομαστικές τιμές των διαμερισμάτων στην Αθήνα ενισχύθηκαν σημαντικά λόγω του έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος, ειδικά στον τομέα των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικιών, και κατέγραψαν αύξηση κατά 5,8% το α’ τρίμηνο του 2019 και 2,5% για το σύνολο του 2018. Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης οι αντίστοιχες αυξήσεις ήταν 3,9% και 1,0%. Η ΤτΕ προβλέπει τάση σταθεροποίησης και ενίσχυσης των τιμών εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και τα επόμενα τρίμηνα με διαφοροποιήσεις τόσο στους επιμέρους ρυθμούς όσο και στις τάσεις των τιμών σε τοπικό επίπεδο.  Στον κλάδο των επαγγελματικών ακινήτων, κατά τη διάρκεια του 2018 καταγράφηκαν θετικές τάσεις τόσο στην αγορά γραφείων όσο και καταστημάτων υψηλών προδιαγραφών. Η αυξημένη ζήτηση χώρων υψηλών προδιαγραφών σε εμπορικές θέσεις από άμεσους χρήστες, σε συνδυασμό με την αναζήτηση ευκαιριών από επενδυτικά χαρτοφυλάκια και επενδυτές, οδήγησε σε επίπεδα ζήτησης τα οποία δεν φαίνεται να ικανοποιούνται από την προσφορά της αγοράς και προκάλεσαν τη σταδιακή μείωση των αποδόσεων κοντά στα προ κρίσης επίπεδα.  Ώθηση και στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια  Η αυξημένη κινητικότητα των επενδυτικών χαρτοφυλακίων και των Ανωνύμων Εταιρειών Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ) που καταγράφηκε κατά το 2018 συνεχίζεται και τους πρώτους πέντε μήνες του 2019, κατά τη διάρκεια των οποίων οι υλοποιημένες επενδύσεις μόνο των ΑΕΕΑΠ υπερβαίνουν τα 300 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περί τα 100 εκατ. ευρώ έχουν κατευθυνθεί στην ελληνική αγορά.  Οι επενδύσεις αφορούν τόσο ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα, όσο και γραφεία και καταστήματα υψηλών προδιαγραφών ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε διάφορες θέσεις των βορείων και νοτίων προαστίων της πρωτεύουσας. Ο τομέας των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικιών στο κέντρο της Αθήνας και σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος σε όλη τη χώρα εξακολουθεί να ενισχύει τον επενδυτικό χαρακτήρα της αγοράς οικιστικών ακινήτων. Οι αυξημένες πράξεις αγοραπωλησιών οικιστικών ακινήτων σε συγκεκριμένες θέσεις έχουν δώσει ώθηση σε τοπικές αγορές και έχουν οδηγήσει σε διακριτή αναδιαμόρφωση του χάρτη των τιμών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και σε άλλα αστικά κέντρα και περιοχές που προσελκύουν τουρισμό.  Σημειώνεται, ωστόσο, ότι τόσο για τα οικιστικά όσο και για τα επαγγελματικά ακίνητα, παρά τις τρέχουσες ενδείξεις βελτίωσης της αγοράς και τους σημαντικούς ρυθμούς αύξησης της εισροής κεφαλαίων από το εξωτερικό για αγορά ακινήτων, η οικοδομική δραστηριότητα για νέα έργα ανάπτυξης παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.  newsit
***   Κανείς δεν σταματά την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – Συνεχίζει ακάθεκτη την ανοδική πορεία…


Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 31,6% έναντι 24,2% του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha με φόντο τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.  

Η διαφορά ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση και την κυβέρνηση υπολογίζεται στο 7,4% ενώ αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου διαμορφώνονται ως εξής:
ΝΔ: 38,6%
ΣΥΡΙΖΑ: 29,2%

ΚΙΝΑΛ: 7,5%

ΚΚΕ: 5,2%

ΜέΡΑ25: 4,5%

ΧΑ: 4%

Ελληνική Λύση: 3,4%

Πλεύση Ελευθερίας: 1,7%
Ένωση Κεντρώων: 2%
Άλλο κόμμα: 2,7%
Σε προηγούμενη δημοσκόπηση της Metron Analysis (23.06.2019) τα κόμματα καταλαμβάνουν τα εξής ποσοστά:
ΝΔ: 38,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 29,5%
ΚΙΝΑΛ: 8%
ΚΚΕ: 5,2%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 3,5%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 2,8%
ΜΕΡΑ25: 2,5 %
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 2,5 %
 Ωστόσο αν δει κανείς η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ εμφανίζει τα ίδια ποσοστά και στην προηγούμενη και την τωρινή δημοσκόπηση δηλ 2.8%.  Σήμερα σε προηγούμενη δημοσκόπηση έδινε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,2% το ερώτημα όμως είναι το εξής πως γινεται να έχουν τόσο μεγάλη απόκλιση οι δυο δημοσκοπήσεις .  Τα συμπεράσματα δικά σας…

***   Κανείς δεν σταματά την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ! Παρά τον βρόμικο πόλεμο …


~ Ισχυρό προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, σύμφωνα με τη μεγάλη δημοσκόπηση της Prorata που διενεργήθηκε για το newpost.gr. Η διαφορά διευρύνεται κατά δύο μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.  

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου δείχνει να προκύπτει επτακομματική Βουλή και τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:
ΝΔ 39,5%
ΣΥΡΙΖΑ 26,5%
Κίνημα Αλλαγής 7%
ΚΚΕ 5,5%
ΧΑ 3,6%
Ελληνική Λύση 3,2%
ΜΕΡΑ25 3,2%,
Λοιπά κόμματα λαμβάνουν 11,5%.

 Ενώ σε προηγούμενη δημοσκόπηση της Protara ( 22 Ιουνίου 2019) τα κόμματα καταλαμβάνουν τα εξής ποσοστά:
 ΝΔ : 35%
ΣΥΡΙΖΑ ;24%
ΚΙΝΑΛ: 6,5%
ΚΚΕ:  4,5%,
Χρυσή Αυγή : 3,5%,
Μέρα25 :3%.
Ελληνική Λύση: 2,5%

 Η ανοδική πορεία της Ελληνικής Λύσης είναι εμφανής ,παρά την λασπολογία που δέχεται το κόμμα τον τελευταίο καιρό κανείς δεν την σταματά .  Τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές και φαίνεται ότι κάθε μέρα η Ελληνική Λύση κάνει ηχηρή την εμφάνιση της δίνοντας με αυτόν τον τρόπο απάντηση στους επικριτές της.
***  ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ στον ALPHA ! Ο Κ. Βελόπουλος θα μιλήσει για ΟΛΑ…

~   Ο Κ. Βελόπουλος συνεχίζει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις για να μιλήσει για τις ερχόμενες εθνικές εκλογές που καλεί όλους τους Έλληνες να οδηγήσουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ σε μια νέα νίκη μετά τις ευρωεκλογές. Αναλυτικά, οι εμφανίσεις είναι : 

-Την Παρασκευή 05/07 ο ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κ. Βελόπουλος θα εμφανιστεί στην εκπομπή ALPHA ΡΕΠΟΡΤΑΖ στο κανάλι ΑLPHA στις 10:30.  Συντονιζόμαστε όλοι για να ακούσουμε τι έχει να πει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μετά την νίκη και την επόμενη μέρα και για όσους συνεχίζουν να τους προκαλεί έκπληξη ότι το κόμμα μπήκε στην Ευρωβουλή.
***  Τίμησαν την Παναγία τη Βλαχέρνα


Μαγευτική συναυλία της Πολυφωνικής Χορωδίας Κυπαρισσίας και της Φιλαρμονικής Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Με θρησκευτική ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια τίμησαν στα Φιλιατρά, προχθές και χθες, την Παναγία τη Βλαχέρνα στο ιστορικό φερώνυμο εκκλησάκι, που είναι βυζαντινό μνημείο και στο οποίο έχουν εκτελεστεί εργασίες αποκατάστασης, συντήρησης και ανάδειξης, με εγκατάσταση καινούργιο τέμπλου, ενώ γενικός καλλωπισμός έγινε στο πάρκο της Βλαχέρνας με μέριμνα του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών!
Μάλιστα, το βράδυ της Δευτέρας, μετά τις θρησκευτικές τελετές, δόθηκαν συναυλία της Πολυφωνικής Χορωδίας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας «Το Ηδύφωνον», υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Κωνσταντίνου Κτενά, και της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων, με τη συμμετοχή και του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων, Σωτήρη Αλεξόπουλου, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής, Παναγιώτη Φωτεινέα!
Το κοινό απόλαυσε το μουσικό ταξίδι χειροκροτώντας τη χορωδία από την Κυπαρισσία, καθώς και την πολύ καλή και σοβαρή δουλειά που γίνεται στη Φιλαρμονική για τη μουσική παιδεία των νέων και τη διατήρηση κι ενίσχυση της πολιτιστικής κουλτούρας των Φιλιατρών.
Νωρίτερα τελέστηκε αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, ενώ έγινε λιτανεία της Ιεράς Εικόνας, την οποία κρατούσαν μέλη του συλλόγου ντυμένα με παραδοσιακές στολές, στους δρόμους πέριξ του Πάρκου της Βλαχέρνας συνοδεία της Φιλαρμονικής, νεαρά κορίτσια ντυμένα στα λευκά κρατώντας πανέρια με πέταλα από τριαντάφυλλα, γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές και πιστών.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, Βιβή Παντελάκη, καλωσόρισε και ευχαρίστησε όσους τίμησαν τη γιορτή του Συλλόγου, τη γιορτή της Παναγίας της Βλαχέρνας και θα παρακολουθούσαν την όμορφη μουσική εκδήλωση που ακολουθούσε, αναφερόμενη στο έργο της ανάδειξης του ιστορικού ναού, καθώς και στις δράσεις κι εκδηλώσεις του Συλλόγου το προσεχές διάστημα.
Στις εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, διακρίναμε τον πρώην ΥΦΕΘΑ και υποψήφιο βουλευτή, Γιάννη Λαμπρόπουλο, τον υποψήφιο βουλευτή Μίλτο Χρυσομάλλη, τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Φιλιατρών Βασίλη Παπαθεοδοσίου, τον πρόεδρο της Δ.Κ. Φιλιατρών Χαράλαμπο Καναλουπίτη, τους δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Αδρακτά, Τάσο Αδρακτά και Γιώργο Ασημακόπουλο και τον τέως δήμαρχο Τριφυλίας, Κώστα Κόλλια. Χθες το πρωί τελέστηκε αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία.  Του Ηλία Γιαννόπουλου  



~
***  Κτηματολόγιο: Παράταση έως την 30ή Σεπτεμβρίου για τη Μεσσηνία

~  Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο έως και την 30ή Σεπτεμβρίου για τις περιοχές της χώρας που η σχετική προθεσμία λήγει εντός Ιουλίου προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γ. Δημαρά (ΦΕΚ 2708/Β/2019) που δημοσιεύτηκε προχθές.
Μεταξύ των περιοχών αυτών είναι και η Μεσσηνία, όπου η καταληκτική ημερομηνία ήταν στις 10 Ιουλίου 2019.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο με αφορμή την εν λόγω Υπουργική Απόφαση, αλλά και σε συνέχεια ανακριβών δημοσιευμάτων και πληροφοριών το τελευταίο διάστημα στα ΜΜΕ περί γενικής παράτασης των δηλώσεων στο Κτηματολόγιο σε όλη τη χώρα κατά έξι μήνες, γίνονται γνωστά τα εξής:
Οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων στο Κτηματολόγιο ισχύουν σύμφωνα με τους πίνακες που έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κτηματολογίου.
Η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή τον περασμένο Μάιο αναφορικά με τη δυνατότητα παροχής παρατάσεων έως και έξι (6) μήνες δε συνεπάγεται σε καμία περίπτωση την αυτόματη παροχή γενικής παράτασης έξι μηνών για όλη τη χώρα. Αντίθετα, η παράταση που προβλέπει η τροπολογία θα δοθεί με την έκδοση σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων, όμοιες της προαναφερθείσας και θα αφορά πολύ συγκεκριμένες περιοχές, περιορισμένες σε αριθμό, για τις οποίες θα αξιολογηθεί η ύπαρξη ιδιαίτερων συνθηκών και προβλημάτων που θα καθιστούν την παροχή παράτασης επιβεβλημένη.
Σε κάθε περίπτωση η βούληση και η πολιτική του υπουργείου είναι η πιστή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που ισχύουν και έχουν ανακοινωθεί, καθώς οι συμβάσεις με τα Γραφεία Κτηματογράφησης λήγουν σε συγκεκριμένο χρόνο και οι παρατάσεις συνεπάγονται οικονομική επιβάρυνση για τη χώρα.
Συνεπώς, υπενθυμίζεται για ακόμα μία φορά ότι είναι επιβεβλημένο οι πολίτες να κάνουν τις δηλώσεις των ιδιοκτησιών τους εγκαίρως μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, όχι τις τελευταίες ημέρες, καθώς στην αντίθετη περίπτωση οι εκπρόθεσμες δηλώσεις θα επιφέρουν πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία, ενώ οι περιουσίες που δε θα δηλωθούν καθόλου θα χαθούν.
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι οι πολίτες πρέπει να υποβάλουν τη δήλωσή τους εγκαίρως, ακόμα και αν δεν έχουν καταρχήν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ούτως ώστε να λάβουν τη προθεσμία που προβλέπεται για να τα συγκεντρώσουν και να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση.
Επισημαίνεται, τέλος, ότι το Κτηματολόγιο αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο μεταρρυθμιστικό έργο της χώρας τα τελευταία έτη, συνδέεται άμεσα με την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να τακτοποιήσουν οριστικά τις περιουσίες τους, προς όφελος δικό τους αλλά κυρίως των παιδιών τους.

***  Αύρας: «Πονάει χέρι, κόβει χέρι»

Τη μια ημέρα μπήκαν οι κορδέλες με τις χάρτινες πινακίδες ότι απαγορεύεται η στάθμευση στη μια πλευρά της οδού Αύρας, την άλλη ξηλώθηκαν και από τότε είναι πεταμένες στα πεζοδρόμια.
Χθες έκανε την εμφάνισή της η Δημοτική Αστυνομία και μοίρασε κλήσεις στους παρανομούντες.  
Πραγματικά η κατάσταση στην περιοχή, μετά τα έργα ανάπλασης του Δήμου Καλαμάτας που μείωσαν κατά πολύ το πλάτος του οδοστρώματος, είναι αφόρητη και επικίνδυνη. Καθημερινά, τώρα το καλοκαίρι, γίνεται το αδιαχώρητο.  
Ωραία είναι αυτά τα έργα του Δήμου και αναγκαία, αλλά πρέπει να μεριμνά για το κυκλοφοριακό και τη στάθμευση των οχημάτων. Τόσα αυτοκίνητα λουομένων που καταφτάνουν καθημερινά στην περιοχή, πού θα σταθμεύσουν;  
Μετά τη νέα διαμόρφωση στην περιοχή, οι νόμιμες θέσεις που υπάρχουν πια δε φτάνουν για να σταθμεύσουν ούτε οι κάτοικοι τα οχήματά τους. Η μια πλευρά έχει απαγορευτικό στάθμευσης. Έτσι, για τους κατοίκους και των δύο πλευρών επιτρέπεται στάθμευση μόνο από στη μία πλευρά. Και μη μου πει κανείς για τα διπλανά στενά. Έχει δει κανείς τι γίνεται και σε αυτά; Το ένα αυτοκίνητο πάνω στο άλλο κοντεύουν να είναι…  
Πίσω, δε, στο συνοικισμό Νικηταρά (οδός Μεσογείων), η περιοχή στενάζει και είναι τρισχειρότερα από την οδό Αύρας. 
Πού θα σταθμεύσουν, λοιπόν, όλα αυτά τα αυτοκίνητα;  
Το πρόβλημα ήταν ορατό και πριν ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης, ενώ κι εμείς το είχαμε επισημάνει πολλάκις. Αλλά ούτε εισακουσθήκαμε ούτε υπήρξε λύση. Και λύση δεν είναι να κόψεις πρόστιμα, όταν έχεις δημιουργήσει ένα πρόβλημα που όφειλες να έχεις λύσει από πριν…   Β.Β. 

***  Άβολα και με αμηχανία η τελευταία συνεδρίαση με δήμαρχο Κατσίβελα

Μελαγχολικό έως και «καταθλιπτικό» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το κλίμα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας το βράδυ της Τρίτης, η οποία ήταν η πρώτη μετά τις δημοτικές εκλογές και η τελευταία – εκτός απροόπτου, όπως άλλωστε ειπώθηκε – της πενταετούς δημοτικής περιόδου 2014-2019 και με δήμαρχο τον Παναγιώτη Κατσίβελα.
Από τις παρατάξεις της απερχόμενης αντιπολίτευσης τα έδρανα ήταν σχεδόν άδεια, αφού από τα 11 μέλη δε συμμετείχαν τα έξι και οι παρόντες δημοτικοί της σύμβουλοι ήταν πέντε, εικόνα χαρακτηριστική από τις διαφορετικές πορείες που επέλεξαν εκλογικά σύμβουλοί της.
Από την  απερχόμενη συμπολίτευση συμμετείχαν 13 από τους 16 δημοτικούς συμβούλους, καίτοι στις εκλογές πολλά από τα μέλη της ήταν με άλλους συνδυασμούς από εκείνον του απερχόμενου δημάρχου.
Αμηχανία επικράτησε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Μεγάρου Κυπαρισσίας, η οποία ήταν «παγωμένη» παρά τη ζέστη. Ο απερχόμενος δήμαρχος και όσοι τοποθετήθηκαν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης συνεχάρησαν το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη, χωρίς ο ίδιος να παρίσταται στη συνεδρίαση. Συγκινημένος έκανε την αποχαιρετιστήρια ομιλία του από τα έδρανα του προεδρείου του Σώματος ο απερχόμενος πρόεδρος, Γιάννης Καλκαβούρας, αποχωρώντας τα κοινά έπειτα από πολυετή θητεία στον τέως Δήμο Γαργαλιάνων και το Δήμο Τριφυλίας. Οι παριστάμενοι δημοτικοί σύμβουλοι, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο και πιο εμφανώς, έδειχναν αισθάνονταν άβολα. Αυτό προφανώς έχει να κάνει με το γεγονός ότι από τους συνολικά 27 δημοτικούς συμβούλους Τριφυλίας μόνο 12 (θα κάθονται στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και από το Σεπτέμβριο.
Οι 12 είναι o απερχόμενος δήμαρχος, Παναγιώτης Κατσίβελας, ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης, ενώ παράλληλα ήταν υποψήφιοι και επανεξελέγησαν οι Γιάννης Μερκούρης, Γιάννης Κατσούλας και Γιώργος Τσακανίκας, με το συνδυασμό του Παναγιώτη Κατσίβελα, ο Παναγιώτης Τσίγγανος ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», ο Στάθης Ανδρινόπουλος ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Τριφυλία ΑλλάΖΕΙ», ο Σωτήρης Μπακούρος ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Επόμενη Μέρα για την Τριφυλία», ο Σαράντος Κουκούμης ως επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., οι Μαρία Πανουσιοπούλου και Γιάννης Αδρακτάς που εξελέγησαν με το συνδυασμό της Χάιδως Παναγιωτοπούλου, ο Αλέκος Κουτρουμπής με το συνδυασμό του κ. Ανδρινόπουλου και ο ανεξαρτητοποιηθείς από την παράταξη Ανδρινόπουλου, Γιώργος Ασημακόπουλος, με το συνδυασμό «ΑΝΟΔΟΣ Τριφυλίας» του νεοεκλεγέντος δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη.
Δε θα συνεχίσουν να κάθονται στα έδρανα, επειδή ήταν υποψήφιοι αλλά δεν εξελέγησαν, οι Ζαχαρίας Κανελλόπουλος (με το συνδυασμό Λεβεντάκη), Γιάννα Κωνσταντέλου, Ανδρέας Μπουγάς, Θεόδωρος Τσαλαμανδρής, Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος (με το συνδυασμό Κατσίβελα), Παναγιώτης Κόλλιας (με το συνδυασμό Τσίγγανου), Τάσος Αδρακτάς και Γιώργος Σκιαδάς (με το συνδυασμό Ανδρινόπουλου), Ιωάννα Μαραβελή και Αλεξάνδρα Τσούλου (με το συνδυασμό Μπακούρου). Δεν ήταν υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές ο προσφάτως παραιτηθείς από δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Σαρμαντζής και οι Βασίλης Παπαθεοδοσίου και Τάσος Πούλος (από το συνδυασμό Κατσίβελα), Δημήτρης Κουτσούλης και Αντρέας Στεργιόπουλος (από το συνδυασμό Ανδρινόπουλου).  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***   Ξεκίνησαν οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας

Οι εκδηλώσεις του σημαντικού Φεστιβάλ που διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και φέρουν τον τίτλο «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας», ξεκίνησαν!
Χθες, στο πλαίσιο του Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού, εμφανίστηκε υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας και για δεύτερη χρονιά στην Καλαμάτα η Αυστριακή Ορχήστρα Πνευστών Οργάνων Danubia.
Η ορχήστρα παρουσίασε το έργο «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες», που είχε ως αφορμή το ομότιτλο έργο του Ιουλίου Βερν. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο.
 Το αηδόνι του Αυτοκράτορα
Σήμερα, στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και ώρα 21.00, το ARTefacts ensemble παρουσιάζει το «Αηδόνι του Αυτοκράτορα», ένα μουσικό παραμύθι για παιδιά κάθε ηλικίας σε μουσική Στάθη Γυφτάκη. Τα εισιτήρια κοστίζουν 7 και 5 ευρώ.
Το «Αηδόνι του Αυτοκράτορα» είναι ένα παραμύθι του γνωστού «παραμυθά» Christian Andersen. Η άμεση σχέση του με τη μουσική, μέσω του αληθινού και του «ψεύτικου» αηδονιού, έδωσε αφορμή για πολλαπλές «μουσικές» ερμηνείες τα τελευταία 100 χρόνια.
Η προσέγγιση του Στάθη Γυφτάκη βασίστηκε στην ιδέα των ARTefacts Ensemble για τη δημιουργία ενός «μουσικού» παραμυθιού, που θα έχει ως στόχο να φέρει τα μικρά παιδιά σε επαφή με σύγχρονα μουσικά ιδιώματα και ιδιωματικές γραφές. Η μουσική δεν είναι ιδιαίτερα τολμηρή, αλλά προσπαθεί να κρατήσει μια ισορροπία ανάμεσα στο «εύηχο» και το «πρωτοποριακό».
 Πλούσιο πρόγραμμα
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας» θα πραγματοποιηθούν 17 συναυλίες, από τις 3 Ιουλίου μέχρι τις 18 του μήνα και στη συνέχεια από 25 έως 31 Αυγούστου! Θα δοθούν, επίσης, 4 masterclasses με αντικείμενα το λυρικό τραγούδι, το πιάνο, το βιολί και το βιολοντσέλο, στα οποία θα διδάξουν εξέχοντες καθηγητές μουσικής και θα τα παρακολουθήσουν πολύ υψηλού επιπέδου σπουδαστές μουσικής από όλον τον κόσμο.
Πάνω από 130 μουσικοί από το Αζερμπαϊτζάν, το Ουζμπεκιστάν, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ουκρανία, το Μεξικό, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Ελλάδα θα βρεθούν στην Καλαμάτα και θα συμπράξουν στο Kalamata International Music Days.
 Οι φορείς υποστήριξης
Τις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας υποστηρίζουν έμπρακτα οι εξής φορείς, μεταξύ άλλων: το Ίδρυμα Καρέλια (μεγάλος χορηγός του Φεστιβάλ), το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (δωρητής ενός σημαντικού ποσού, αλλά και εξοπλισμού του Ωδείου), οι Πρεσβείες της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ουκρανίας και του Μεξικού, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, η τοπική κυβέρνηση του κρατιδίου της Κάτω Αυστρίας.

***  Την πολιούχο της Παναγία Τριχερούσα θα εορτάσει η Φοινικούντα

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη θα εορτάσει και φέτος η Φοινικούντα την πολιούχο της Παναγία Τριχερούσα, κατά το ερχόμενο διήμερο 5 και 6 Ιουλίου.
Αύριο Παρασκευή και ώρα 7.30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου και φυλάσσεται η Χαριτόβρυτος Εικόνα, θα τελεσθεί Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός.
Το Σάββατο και ώρα 7.00 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας και περί ώρα 10,30 π.μ. θα γίνει πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος.
Στον εορτασμό θα συμμετάσχουν ο Σεβ. μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ο Θεοφιλ. επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος και ο Σεβ. μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.
Θα παραστούν, δε, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

***  Πιπίνα Κουμάντου: «Την Κυριακή οδηγούμε σε οριστική ήττα τα ψέματα, το λαϊκισμό και το διχασμό»

~ «Μπήκα στην πολιτική για να δουλέψω για τούτο τον τόπο… Για να προσφέρω ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας»
Τέσσερις μόλις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των εθνικών εκλογών η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, Πιπίνα Κουμάντου, πραγματοποίησε χθες το βράδυ την κεντρική της προεκλογική ομιλία.
Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Elite», η «μαχητική» δικηγόρος, που προέρχεται από το μητρώο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που θέσπισε προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε σε κλίμα συγκίνησης για το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής, αλλά και για τις προσωπικές φιλοδοξίες που την ώθησαν να κατέβει για πρώτη φορά στο στίβο της πολιτικής. Πριν την ομιλία σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν , οι αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Αντωνία Μπούζα και εκπροσωπώντας τον δικηγορικό σύλλογο Καλαμάτας η Κατερίνα Δημαρέση. Την Πιπίνα Κουμάντου προλόγισε η κόρη της Ιωάννα Κουτέλα.

STM_0046.jpg

Ξεκίνησε την ομιλία της ευχαριστώντας τον κόσμο για τη συγκλονιστική παρουσία του, αλλά και τους ανθρώπους του γραφείου της, που σ’ αυτή τη σύντομη προεκλογική περίοδο έχουν επιδοθεί σ’ ένα «σπριντ» με στόχο να επικοινωνήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα την υποψηφιότητά της. Επίσης, ευχαρίστησε το σύζυγό της Μενέλαο Κουτέλα και τις τέσσερις κόρες τους, για την αμέριστη συμπαράσταση σ’ αυτή την προσπάθεια, ενώ ειδική μνεία έκανε στον πατέρα της, τον πρώην δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγή Κουμάντο, ο οποίος- όπως τόνισε- αποτελεί την «έμπνευσή» της και είναι ο άνθρωπος που της έμαθε ότι, πάνω απ’ όλα, πολιτική σημαίνει ηθική!
Στη συνέχεια της ομιλίας της η υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην 4ετία που κυβέρνησε τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. Επισήμανε ότι την ώρα που η Ευρώπη αναπτυσσόταν με τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης της τελευταίας δεκαετίας στην Ελλάδα ζούσαμε το «μύθο» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Πρόσθεσε, δε, ότι τα 4 αυτά χρόνια οι Έλληνες στερήθηκαν την ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και, κυρίως, το αίσθημα ασφάλειας και την πίστη προς τους δημοκρατικούς θεσμούς. Όλα αυτά, τόνισε, τα αφήνουμε πίσω μας, καθώς οι εκλογές την Κυριακής θα σημάνουν το τέλος της παρακμής και την οριστική ήττα του λαϊκισμού και του διχασμού.
Η Πιπίνα Κουμάντου κάλεσε τον κόσμο στις κάλπες της 7ης Ιουλίου να δώσει ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Όλοι εμείς στη Ν.Δ., με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεσμευόμαστε, σε μια συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες. Σε ένα σχέδιο ρεαλιστικό και κοστολογημένο, με συγκεκριμένες προτάσεις, που μπορούν να υλοποιηθούν μέσα στην επόμενη τετραετία, για να κάνουμε μια νέα αρχή για τη χώρα μας
Η ανάπτυξη για να γίνει πραγματικότητα θέλει να πιστέψεις στον ιδιωτικό τομέα, θέλει να πιστέψεις στον Έλληνα και τις καινοτόμες ιδέες του. Θέλει να γνωρίζεις και να μπορείς. Θέλει να είσαι αποτελεσματικός. Όπως είμαστε εμείς στη Νέα Δημοκρατία. Σε αυτές τις εκλογές το σύνθημα είναι: ισχυρή ανάπτυξη - αυτοδύναμη Ελλάδα.
Θέλουμε, ζητούμε, διεκδικούμε και δικαιούμαστε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Με λιγότερους φόρους, με περισσότερη ασφάλεια, με πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αρχηγό μπορούμε να τα καταφέρουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

STM_0123.jpg

Αναφορικά με τη δική της υποψηφιότητα, αναφέρθηκε στο κεντρικό της σύνθημα σ’ αυτή την προεκλογική εκστρατεία, το οποίο είναι «Οι γυναίκες μπροστά». Εξηγώντας τι εννοεί σημείωσε: «Το να θέτει κάποιος σαν σύνθημα τη φράση “οι γυναίκες μπροστά” μοιάζει σαν να παραδέχεται κάποια υποτέλεια των γυναικών, κάποιο πολιτικό μειονέκτημα. Σε καμιά περίπτωση! Το βαθύτερο νόημα του συνθήματος είναι το εξής: Αυτό που πρέπει να αφήσει πίσω της η χώρα μας αυτή τη στιγμή είναι ο διχασμός, οι αψιμαχίες, η τακτική της πόλωσης. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από συνεργασίες, από υπομονή, από συγκεκριμένη στρατηγική σε μακρύ ορίζοντα, από μεθοδικότητα, σύμπνοια και συνεννόηση. Και επειδή όλα τα παραπάνω είναι κυρίως γυναικεία χαρακτηριστικά και αρετές, ας αφήσουμε τις γυναίκες να λάμψουν ως σύμβολο της νέας εποχής! Οι γυναίκες μπροστά λοιπόν!»
Η Πιπίνα Κουμάντου αναφέρθηκε και στο όραμά της για τη Μεσσηνία, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δύο «ατμομηχανές» που διαθέτουμε. Τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή. Προσθέτοντας ότι σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για σύζευξή του με τον πολιτισμό. «Δεν αρκεί να αυξηθεί η κίνηση του αεροδρομίου Καλαμάτας. Χρειάζεται επιπλέον οργάνωση σε αυτό καθεαυτό το κομμάτι, αλλά και σύνδεση του αεροδρομίου και όλων των αρχαιολογικών χώρων μας, ιδίως της εμβληματικής Αρχαίας Μεσσήνης, με δρόμους σύγχρονους και ασφαλείς» τόνισε με νόημα.
Αναφορικά με τα αγροτικά προϊόντα, επισήμανε ότι θα πρέπει να προστατέψουμε ως κόρη οφθαλμού την υψηλή τους ποιότητα, δίνοντας παράλληλα τα κατάλληλα κίνητρα στους αγρότες για να πάνε μπροστά και να προστατέψουν το brand «μεσσηνιακό προϊόν».
Κλείνοντας την ομιλία της, εξήγησε τους λόγους που την ώθησαν να είναι υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας, καλώντας παράλληλα και τους πολίτες να την εμπιστευτούν: «Η πολιτική για μένα δεν είναι life style. Ούτε αυτοπροβολή. Ούτε κάλυψη της προσωπικής μου φιλοδοξίας. Μπήκα σε αυτήν έχοντας ως στόχο να δουλέψω για το κοινό καλό. Για να καταθέσω την εμπειρία που απέκτησα από την 26χρόνη επαγγελματική μου σταδιοδρομία ως μάχιμη δικηγόρος και από την ανατροφή των τεσσάρων παιδιών μου. Μπήκα γιατί υπακούω στην προτροπή του Νίκου Καζαντζάκη. Γιατί αγαπώ την ευθύνη. Γιατί πιστεύω πως έχω χρέος να δουλέψω για τούτο τον τόπο. Για να προσφέρω ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας» ήταν η χαρακτηριστική της αναφορά.
Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας  

Αναλυτικά ολόκληρη η ομιλία της Πιπίνας Κουμάντου:
Φίλες και φίλοι, 
Σας ευχαριστώ θερμά.
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την εδώ παρουσία σας.
Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά.
 Έξω, ο κόσμος είναι παντού.
Φαίνεται ότι οι παραγωγικοί άνθρωποι αυτού του τόπου, όταν θέλουν, πεισμώνουν.
Σας ευχαριστώ. Μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω σε αυτήν τη δύσκολη τετραετία, που έχουμε μπροστά μας
Επιτρέψτε μου, στο σημείο αυτό, πριν πω οτιδήποτε άλλο, να ευχαριστήσω: Την Ελένη και την Ντίνα, τη Λήδα, την Αθηνά, την Έφη, την Φανή, τον Δημήτρη, την Μαρία, τον Γιάννη, τον Σωτήρη, την Αμαλία, την Ευτυχία, την Σταυρούλα, τον Χρήστο,.......όλη την ομάδα του γραφείου μου. Τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά την ψυχή τους για αυτή την υποψηφιότητα.
Ένα μεγάλο, ξεχωριστό ευχαριστώ στις κόρες μου που με βοηθούν καθημερινά με ενθουσιασμό και στον πολύτιμο συμπαραστάτη, στο στήριγμα μου,  στον σύζυγο μου Μενέλαο Κουτέλα.
Επίσης ένα τεράστιο ευχαριστώ στον αδερφό και τους γονείς μου , ιδίως στον  πατέρα μου, τον τέως δήμαρχο Καλαμάτας Παναγή Κουμάντο, που μεταλαμπαδεύει σε εμένα την σοφία και την εμπειρία του αλλά κυρίως μου διδάσκει πως πολιτική, πρώτα από όλα, σημαίνει ηθική.
Βλέπω σήμερα εδώ, ανθρώπους που πιστεύουν σε εμένα και ήρθαν ξεχειλίζοντας την αίθουσα, όπως επίσης και ανθρώπους από τη ΝΔ, τα κομματικά στελέχη, που δουλέψαμε τα τελευταία χρόνια μαζί στις ομάδες εργασίας του κόμματος και στις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες. Σας ευχαριστώ θερμά, σας ευχαριστώ δίπλα γιατί πιστέψατε σε εμένα, αν και με γνωρίσατε πολιτικά μόλις πριν λίγο καιρό. Η στάση σας αυτή με γεμίζει ευθύνη και σας λέω ότι δεν θα σας απογοητεύσω. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό.
Φίλες και φίλοι,
 η ώρα της μεγάλης μάχης έφτασε. Στις 7 Ιουλίου με την δικιά σας ψήφο θα δώσουμε εντολή για μια ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ,με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το 2015 ο λαϊκισμός κέρδισε μια μάχη. Μια μάχη που μας κόστισε πολύ. Όμως στις 7 Ιουλίου οδηγούμε σε  οριστική ήττα τα ψέματα, τον λαϊκισμό και τον διχασμό. 
Οι Έλληνες στερήθηκαν αρκετά την ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας , το αίσθημα ασφάλειας, την πίστη προς τους δημοκρατικούς θεσμούς. 
Ο κύριος Τσίπρας δεν έχει καμιά δικαιολογία για αυτή την χαμένη τετραετία.
Τον Δεκέμβριο του 2014 η χώρα βρισκόταν σε τροχιά ανάπτυξης, είχε, για πρώτη φορά από την Μεταπολίτευση, πρωτογενή πλεονάσματα, είχε υγιή δημοσιονομικά και υγιείς τράπεζες. Ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ υπό την στιβαρή ηγεσία του, τίμησαν την ψήφο του ελληνικού λαού, δουλεύοντας άοκνα για 2,5 χρόνια.
Το 2015 η ευρωπαϊκή κρίση είχε σχεδόν ξεπεραστεί. Η Ευρώπη αναπτυσσόταν με τους ταχύτερους ρυθμούς της τελευταίας δεκαετίας. Όμως εμείς, εδώ, ζήσαμε το μύθο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
Ο κύριος Τσίπρας έκλεισε τις τράπεζες, κλείδωσε τις καταθέσεις του ελληνικού λαού και προξενήθηκαν σε ένα μόλις εξάμηνο ζημιές στην ελληνική οικονομία, που  ξεπέρασαν τα 100 δις ευρώ.. Κάποιο ευρωπαίοι είπαν ότι ξεπέρασαν τα 200 δις…
Ο κύριος Τσίπρας επέβαλε στη χώρα ένα τρίτο αχρείαστο  μνημόνιο, μια πρόσθετη λιτότητα με συνολικό βάρος της τάξης των 12 δις ευρώ. Απέρριψε όλα τα αναπτυξιακά έργα ως αντίθετα στη φιλοσοφία του. Εξαπέλυσε απίστευτο κυνηγητό εναντίον κάθε αντίθετης φωνής, ενώ ο «πολακισμός» κυρίευσε τον δημόσιο λόγο
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μας μιλούσαν συνεχώς για δήθεν ηθικό πλεονέκτημα. Όμως το ηθικό πλεονέκτημα κρύφτηκε πίσω από τις κουρτίνες της θεατρικής παράστασης που ανέβασαν ο κ. Τσίπρας και η παρέα του  εκείνη τη νύχτα στο Μάτι. Βούλιαξε στις λάσπες της Μόριας. Καλύφθηκε από την δυσώδη μυρωδιά των σκανδάλων, των χιλιάδων παράνομων διορισμών, των σκαφάτων διακοπών…
Οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου θα σημάνουν το τέλος της παρακμής.
Οι πολίτες μάς τίμησαν στις ευρωεκλογές με την ψήφο τους και μας έδωσαν την διαφορά του 9,3% από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια διαφορά που θα μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ σε αυτές τις εκλογές με τη δίκη σας ψήφο.
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Οι μύθοι του ΣΥΡΙΖΑ γκρεμίστηκαν. 
 Φίλες και φίλοι 
Όλοι εμείς στη ΝΔ, με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεσμευόμαστε, σε μια συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες.  Σε ένα σχέδιο ρεαλιστικό και κοστολογημένο, με συγκεκριμένες προτάσεις, που μπορούν να υλοποιηθούν μέσα στην επόμενη τετραετία για να κάνουμε μια νέα αρχή για τη χώρα μας 
Η ανάπτυξη για να γίνει πραγματικότητα θέλει να πιστέψεις στον ιδιωτικό τομέα, θέλει να πιστέψεις στον Έλληνα και τις καινοτόμες ιδέες του. Θέλει να γνωρίζεις και να μπορείς. Θέλει  να είσαι αποτελεσματικός. Όπως είμαστε εμείς στη Νέα Δημοκρατία. Σε αυτές τις εκλογές το σύνθημα είναι:  ισχυρή ανάπτυξη  - αυτοδύναμη Ελλάδα.
Θέλουμε, ζητούμε, διεκδικούμε και δικαιούμαστε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Με λιγότερους φόρους, με περισσότερη ασφάλεια, με πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.  Και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αρχηγό μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Θα ήθελα να σταθώ λίγο στη δική μου υποψηφιότητα. Όπως βλέπετε το κεντρικό μου σύνθημα αναφέρεται στις γυναίκες «οι γυναίκες μπροστά»! Θα ήθελα λίγο όμως να εξηγήσω τι ακριβώς εννοώ με αυτό.
Το να θέτει κάποιος σαν σύνθημα τη φράση «οι γυναίκες μπροστά», μοιάζει σαν να παραδέχεται κάποια υποτέλεια των γυναικών, κάποιο πολιτικό μειονέκτημα.
Σε καμιά περίπτωση!
Το βαθύτερο νόημα του συνθήματος είναι το εξής:
Αυτό  που πρέπει να αφήσει πίσω της η χώρα μας αυτή την στιγμή είναι ο διχασμός, οι αψιμαχίες, η τακτική της πόλωσης.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη από συνεργασίες, από υπομονή, από συγκεκριμένη στρατηγική σε μακρύ ορίζοντα, από μεθοδικότητα, σύμπνοια και συνεννόηση. Και επειδή όλα τα παραπάνω είναι κυρίως γυναικεία χαρακτηριστικά και αρετές, ας αφήσουμε τις γυναίκες να λάμψουν ως σύμβολο της νέας εποχής!
Οι γυναίκες μπροστά λοιπόν! 
 Φίλες και φίλοι,
Όπου και εάν πάω, μου λένε συνεχώς για τους φόρους. Η υψηλή φορολογία, μαζί με το δυσβάσταχτο 24% στον ΦΠΑ έχει φέρει τον κόσμο σε απόγνωση. Η ΝΔ δεσμεύτηκε για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 28% στο 20%, μέσα σε δυο χρόνια, καθώς και για ριζική απλοποίηση και θέσπιση ρητών προθεσμιών στις διαδικασίες αδειοδότησης.  Επίσης δεσμεύτηκε για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, εντός διετίας, ώστε να επανέλθει η οικοδομική δραστηριότητα, που στηρίζει τόσο αποτελεσματικά την ελληνική οικονομία. 
Επιδιώκουμε επίσης μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές, έτσι ώστε να αντέχει ο εργοδότης, να αυξηθεί  ο καθαρός μισθός του εργαζόμενου και να μπορέσουν να δημιουργηθούν  νέες θέσεις εργασίας.
Μείωση εισφορών και φόρων. Νέες δουλειές. Αύξηση αποταμίευσης.
Το άθροισμα όλων αυτών είναι  υψηλή  ποιότητα ζωής. 
Αλλά υψηλή ποιότητα ζωής δεν νοείται χωρίς την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας από τους πολίτες.  Η ασφάλεια είναι κοινωνική ανάγκη. Είναι  προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε ασφάλεια στη γειτονιά. Να  γνωρίζουμε ότι το σπίτι μας, το μαγαζί μας, η περιουσία μας δεν κινδυνεύουν  από ληστείες και βανδαλισμούς. Για το σκοπό αυτό επαναφέρουμε το ταχύτερο την ομάδα ΔΕΛΤΑ, ενισχύουμε τις ομάδες ΔΙΑΣ,  προσλαμβάνουμε 1500 αστυνομικούς, καταργούμε άμεσα τον νόμο Παρασκευόπουλου.
Ακόμα, η υψηλή ποιότητα ζωής δεν συνάδει με την υποβαθμισμένη Παιδεία μας. Για εμάς, στη ΝΔ η δημόσια Παιδεία είναι ο καλύτερος δρόμος για την οικονομική ανασυγκρότηση και την κοινωνική πρόοδο και κινητικότητα. Η εκπαίδευση δεν είναι πολυτέλεια.  Είναι δικαίωμα. Δημιουργούμε σύγχρονα, ελεύθερα σχολεία, κέντρα γνώσης και αριστείας που θα βοηθούν τους νέους μας να καλλιεργούν όλες τους τις δεξιότητες. Δίνουμε πραγματική αυτονομία στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα. Εισάγουμε την αξιολόγηση για να γίνουν εξωστρεφή, αποτελεσματικά και να συνδεθούν με την αγορά εργασίας. Καταργούμε το Άσυλο της παραβατικότητας Αφήνουμε πίσω μας την εικόνα της σημερινής ΑΣΟΟΕ.
Όμως, Φίλες και φίλοι, κακά τα ψέματα,
 η ελληνική οικονομία και ο τόπος δεν πρόκειται να πάνε μπροστά, χωρίς τις ατμομηχανές τους. Την αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό.. Ο Νομός μας διατηρεί σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και στους δυο τομείς. Το ερώτημα είναι πως το χρησιμοποιούμε προς όφελός μας.
Η Μεσσηνία ανεβαίνει δυναμικά ως τουριστικό brand, λόγω και της σπουδαίας επένδυσης COSTA NAVARINO της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, αλλά και ως περιοχή παραγωγής όλο τον χρόνο υψηλής ποιότητας αγροτικών προϊόντων,  με πρώτο και καλύτερο τον μεσσηνιακό χρυσό, το ελαιόλαδο.
Σε ότι αφορά στον τουρισμό, μέριμνα μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για σύζευξη του με τον πολιτισμό. Δεν αρκεί να αυξηθεί η κίνηση του αεροδρομίου  Καλαμάτας. Χρειάζεται επιπλέον οργάνωση σε αυτό καθεαυτό το κομμάτι αλλά και σύνδεση του αεροδρομίου και όλων των αρχαιολογικών χώρων μας, ιδίως της εμβληματικής Αρχαίας Μεσσήνης, με δρόμους  σύγχρονους και ασφαλείς.
Απαιτείται επίσης  η συνεχής κατάρτιση και εκπαίδευση των ανθρώπων του Τουρισμού με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών και η σύνταξη τουριστικών οδηγών με προτάσεις περιηγήσεων σε πολιτιστικά μνημεία.
Σε όλα αυτά μαζί θα προστεθεί η διαφήμιση του brand Μεσσηνία. 
Θα σας δώσω ένα παράδειγμα για την καθοριστική  συμβολή της διαφήμισης. Θα σας πω μόνο ότι οι Κάννες της Νότιας Γαλλίας κάθε καλοκαίρι ξεπερνούν σε επισκεψιμότητα τα 20 εκατομμύρια τουρίστες. Με στόχευση τους ευρωπαίους συνταξιούχους και ως «δούρειο ίππο» τα διαφημιστικά για το διάσημο φεστιβάλ, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό 
Σε ό,τι αφορά στα αγροτικά μας προϊόντα πρέπει να προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού την υψηλή ποιότητα. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται η συμβολή του κράτους. Πρέπει να βοηθήσουμε τον Μεσσήνιο αγρότη, να καταλάβει ότι είναι προς το συμφέρον του, το να ενταχθεί σε ομάδες παραγωγών που θα τον βοηθήσουν να διατηρήσει την υψηλή ποιότητα, ταυτόχρονα να μειώσει το κόστος παραγωγής αλλά και να προστατέψει το brand «Μεσσηνιακό Προϊόν»
Φίλες και φίλοι 
Στέκομαι εδώ μπροστά σας για πρώτη φορά και ζητάω να με τιμήσετε με την ψήφο σας. Ζητάω να με εμπιστευτείτε για να κάνω πράξη όσα, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη,  δεσμευτήκαμε για τη χώρα. Μετά από μια σύντομη μεν αλλά ουσιαστική περιοδεία στο μεγαλύτερο μέρος του Νομού μας,  κατέθεσα προτάσεις, σε συνεργασία με τους φορείς, για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας, βασισμένες στον τουρισμό και την αγροτική οικονομία.
Στόχος όλων μας  είναι να δημιουργήσουμε δουλειές στον τόπο και να φέρουμε πίσω όλα τα παιδιά μας, που έφυγαν να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. 
Φίλες και φίλοι,
Η πολιτική για μένα δεν είναι  life style. Ούτε αυτοπροβολή. Ούτε κάλυψη της προσωπικής μου φιλοδοξίας. Μπήκα σε αυτήν έχοντας σαν στόχο να δουλέψω για το κοινό καλό. Για να καταθέσω  την  εμπειρία που απέκτησα από  την 26χρόνη επαγγελματική μου σταδιοδρομία ως μάχιμη δικηγόρος και από την ανατροφή των τεσσάρων παιδιών μου.
Μπήκα γιατί υπακούω στην προτροπή του Νίκου Καζαντζάκη. Γιατί  αγαπώ την ευθύνη.
Γιατί πιστεύω πως έχω χρέος να δουλέψω για τούτο τον τόπο. Για  να προσφέρω ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας. 
Σας ζητώ να εμπιστευτείτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σας ζητώ να  εμπιστευτείτε εμένα. Για να κάνουμε την Ελλάδα ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, κανονικό Κράτος.
Προσωπικά σας υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό.
Δεν θα προδώσω τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες μεγάλωσα.
Καλή δύναμη σε όλους μας! Θα τα καταφέρουμε!
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου!
 

~*

***  Μίλτος Χρυσομάλλης: «Η Νέα Δημοκρατία πρεσβεύει την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη»
Πρότυπες παραγωγικές μονάδες, που δραστηριοποιούνται στο νομό, και τα προϊόντα τους «ταξιδεύουν» σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, επισκέφθηκε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.
Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στους επιχειρηματίες που τα τελευταία χρόνια κατάφεραν να αντέξουν μέσα σ’ ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, με το κράτος αντίπαλο. Δεσμεύθηκε, δε, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει τη βούληση  να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα μειώνοντας τη φορολογία και επιστρέφοντας το ΦΠΑ στις εξαγωγικές εταιρείες. Τουλάχιστον αυτά αποτελούν «μονόδρομο», έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σχολίασε. 
IMG_3333.JPG
 

~

~***   Απόψε στις 8μ.μ. στο "Elite" η κεντρική πολιτική ομιλία της Πιπίνας Κουμάντου

~  Την κεντρική προεκλογική της ομιλία, πραγματοποιεί απόψε στο συνεδριακό κέντρο του “Elite City Resort”, στις 8 μ.μ. η υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Πιπίνα Κουμάντου  
Η υποψήφια βουλευτής, δικηγόρος Πιπίνα Κουμάντου θα μιλήσει για την κρισιμότητα των εκλογών της Κυριακής, θα παρουσιάσει θέσεις της Νέας Δημοκρατίας καθώς και τις δικές της προτάσεις για την περιοχή, τη χώρα και τους κατοίκους της.

***  «Κοσμοπλημμύρα» στο «Abat * Jour» για τον Περικλή Μαντά

 Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το κάλεσμα το βράδυ της Δευτέρας του υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ., Περικλή Μαντά, στο “Abat-Jour” στην παραλία του Αλμυρού. Φίλοι από τα παλιά, αλλά και νέοι έδωσαν «δυναμικό» παρών ανταποκρινόμενοι σ’ αυτή την πρωτότυπη και διαφορετική από τα συνηθισμένα «πρόσκληση» εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.
Ο Περικλής Μαντάς χαιρέτισε προσωπικά όλους τους φίλους και υποστηρικτές του που βρέθηκαν εκεί.
Η βραδιά κύλησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης με φιλικές συζητήσεις, δροσιστικά κοκτέιλ, πολύ μουσική, χαμόγελα και αρκετή αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των επικείμενων εθνικών εκλογών, τόσο για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας όσο και σε προσωπικό επίπεδο για τον Περικλή Μαντά.

***  Αλ. Τσίπρας: Στις 7 του Ιούλη, πρώτα η ζωή μας!

~   “Όλοι μαζί θα πάμε ενωμένοι μπροστά για την επόμενη μέρα” το μήνυμα από την Τρίπολη«Στις 7 Ιούλη η μάχη είναι ανοιχτή και θα την κερδίσουμε, γιατί προσερχόμαστε με τα πεπραγμένα μας, με την εντιμότητά μας και γιατί οι πολίτες ξέρουν ότι αυτή τη φορά ψηφίζουν για τη ζωή του», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Τρίπολη, στο Εκλογικό Κέντρο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Παρασκευής.
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ ότι θέλουν να επιστρέψουν στην εξουσία και «προσπαθούν να μας βυθίσουν όλους στη λήθη» και σχολίασε ότι προσπαθούν να πείσουν ότι το παιχνίδι έχει κριθεί και, χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρικούς όρους, είπε ότι «το έχουν ρίξει στο κατενάτσιο», άμυνα και πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα. Όμως υπάρχει και μια άλλη, ισπανική λέξη, η «ρεμοντάδα» και σημαίνει ανατροπή. «Ανατροπή και νίκη, είναι εφικτό αν το πιστέψουμε». Εμείς όμως δεν έχουμε μπροστά μας μόνο 90 λεπτά. Έχουμε 9 μέρες. Και κάθε λεπτό μετράει», είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο στόχος μας είναι σαφής και εφικτός. Αρκεί ο καθένας από μας, να πείσει άλλον έναν», σημείωσε, εξηγώντας: «αρκεί να φέρουμε στην κάλπη της ελπίδας, ο καθένας από μας, άλλον έναν άνθρωπο που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο».
«Ας αφήσουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους να εκβιάζουν και να απειλούν ότι θα εκδικηθούν την ελληνική κοινωνία αν δε τους δώσει μάλιστα λευκή επιταγή. Λευκή επιταγή για να γίνουν ακόμη πιο ανεξέλεγκτοι, ακόμη πιο εκδικητικοί, ακόμη πιο αλαζόνες», είπε ο Αλ. Τσίπρας. Τόνισε ότι στις εθνικές αποφασίζουμε αν θα συνεχίσουμε όλοι μας την πορεία προς τα εμπρός χωρίς να αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο.
Τόνισε ότι «ο λαός μας μπροστά στο δίκιο του, το 2015, δεν κοίταξε ιδεολογικές και πολιτικές ταμπέλες. Δεν ζήτησε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.Γι' αυτό ενώθηκε μαζί μας», προσθέτοντας ότι «χωρίς αυτή την πλατιά ενότητα, χωρίς αυτή τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, η χώρα θα βρισκόταν ακόμα στα χέρια του ΔΝΤ».
Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο
«Έχουμε όμως ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. Το κρίσιμο όμως είναι αυτόν τον δρόμο που να συνεχίσουμε να τον διαβαίνουμε προς τα μπρός. Όχι να κάνουμε αναστροφή και να γυρίσουμε πίσω. Πιστεύω ότι ο λαός δεν έχει πάρει μια τέτοια οδυνηρή απόφαση», είπε ο Αλ. Τσίπρας.
«Θέλουμε», είπε, «μια Ελλάδα που θα παρέχει ασφάλεια σε κάθε πολίτη με καθολική πρόσβαση όλων σε καλά δημόσια νοσοκομεία και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Με καλά σχολεία και πανεπιστήμια για τη νέα γενιά Με ισχυρή κοινωνική αλληλεγγύη που δεν αφήνει κανένα συμπολίτη μας στο περιθώριο. Με ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα». Μια Ελλάδα, σημείωσε, που θα «πρωταγωνιστεί στα μεγάλα διεθνή projects στην ενέργεια, στο εμπόριο, τη ναυτιλία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό», που θα πρωταγωνιστή στην υπεράσπιση των πανανθρώπινων αξιών.
Μια Ελλάδα, τόνισε, «που κανείς δεν μπορεί να την απειλήσει και δεν θα δέχεται λεονταρισμούς, ούτε παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, τόσο για λογαριασμό της, όσο και για τους αδερφούς μας στην Κύπρο». «Γιατί η Ελλάδα είναι μια ισχυρή Ευρωπαϊκή χώρα. Με ισχυρότερες συμμαχίες και ερείσματα από ποτέ. Πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, δύναμη σιγουριάς και ασφάλειας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αλλά και φάρος της φιλίας και της ενότητας των λαών στα Βαλκάνια», σημείωσε.
«Μας είπαν προδότες», είπε, γιατί αψηφήσαμε το πολιτικό κόστος για το εθνικό συμφέρον. Μετά τη Συμφωνία των Πρεπσών, είπε, σήμερα εγγυητής της δικής τους ασφάλειας είναι ο ελληνικός στρατός στη Βόρεια Μακεδονία, τα αεροσκάφη που επιτηρούν τον ενάεριου χώρο της είναι της ελληνικής ΠΑ και όχι τα τουρκικά.
«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι κλείνουν συμφωνίες με ιδιωτικά συμφέροντα», είπε ο Αλ. Τσίπρας και έθεσε το ερώτημα: «Θα αφήσουμε να υλοποιηθούν εις βάρος του ελληνικού λαού, για να θησαυρίζουν κάποιοι και η μεγάλη πλειοψηφία να έχει απώλειες;», για να σημειώσει ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε να συμβεί το μεγάλο ρεσάλτο στο δημόσιο ταμείο».
Λένε «λιγότεροι φόροι», αλλά εννοούν λιγότερο κράτος. Λένε «περισσότερες δουλειές» αλλά εννοούν διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Λένε «ανάπτυξη», αλλά εννοούν ανάπτυξη για τους λίγους και τους εκλεκτούς, ανέφερε ο κ. Τσίπρας επιτιθέμενος στη ΝΔ.
«Είμαστε εδώ όλοι μαζί να εγγυηθούμε την επόμενη μέρα της πατρίδας μας», «η Ελλάδα έχει μια ιστορική ευκαιρία να βγει από μια δεκαετία πόνου, μπαίνοντας σε μια νέα δεκαετία ανάπτυξης, δικαιοσύνης και προοπτικής», έχει τη δυνατότητα την επόμενη 4ετία να κάνει άλματα προς τα μπρος. Είναι κρίμα να χάσουμε την ευκαιρία δίνοντας τα κλειδιά για το ταμείο -που τώρα είναι γεμάτο- σε αυτούς που το χρεοκόπησαν.
«Αυτός ο αγώνας γίνεται να γυρίσει;», είπε ο κ. Τσίπρας. «Είναι καινούριος αγώνας αυτός, αφορά τη ζώη μας, η απάντηση είναι: ‘ναι μπορεί αυτός ο αγώνας να έχει θετική κατάληξη'».
Στις 7 Ιουλίου, πρώτα η ζωή μας
«Ο λαός έχει μπροστά του δύο εντελώς διαφορετικά πολιτικά σχέδια», είπε ο Αλ. Τσίπρας ολοκληρώνοντας την ομιλία του. Είπε ότι είναι «αυτοί που θέλουν να γυρίσουν και τους έχει δοκιμάσει ο λαός δεκαετίες, διέψευσαν εκατομμύρια ανθρώπους, τους πλήγωσαν, ανάγκασαν ανθρώπους της μεσαίας τάξης, ανθρώπους 50 και 60 χρονών, να ψάχνουν ξανά για δουλειά, να περιμένουν μάταια για μια σύνταξη, τους γέμισαν χρέη και φόρους για να σωθούν τα τζάκια».

***

~***  ΑΘΛΗΤΙΚΑ :

~**  Σαν σήμερα η Ελλάδα τρέλανε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη

~ Kαι όμως πέρασαν 15 χρόνια. Από τότε που ο Θοδωρής Ζαγοράκης έπαιρνε το βαρύτιμο τρόπαιο από τα χέρια του τότε προέδρου της UEFA, Λέναρντ Γιόχανσον, και το σήκωνε με καμάρι και υπερηφάνεια στον ουρανό της Λισσαβώνας.
Δεκαπέντε χρόνια από τότε που η "μικρή" Εθνική Ελλάδας, που αποτελεί μία μικρή κουκίδα στον ποδοσφαιρικό χάρτη των εθνικών ομάδων της Ευρώπης, κατάφερε χάρη σε ένα "αγγελικό" γκολ (κόρνερ του Άγγελου Μπασινά και γκολ με κεφαλιά από τον Άγγελο Χαριστέα) να "υποτάξει" για δεύτερη φορά σε εκείνη τη διοργάνωση την διοργανώτρια Πορτογαλία και να ανέβει στον ποδοσφαιρικό Όλυμπο.
Δεκαπέντε χρόνια ακριβώς από τότε που ο Ότο Ρεχάγκελ έμπαινε για πάντα στις καρδιές των Ελλήνων ως "Ηρακλής", συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να συντελεστεί ένα από τα μεγαλύτερα "θαύματα", μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όχι μόνο στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αλλά του αθλητισμού γενικότερα...
Και αυτό γιατί ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει τα "εφόδια" με τα οποία είχε ταξιδέψει εκείνη την περίοδο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας στην Ιβηρική χερσόνησο:
Ηταν μόλις η δεύτερη παρουσία της "γαλανόλευκης" σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και πρώτη μετά από 24 χρόνια, αγνοούσε φυσικά την πρώτη νίκη της σε τέτοιο επίπεδο (1 ισοπαλία-2 ήττες ο μέχρι τότε απολογισμός), ενώ ήταν η πρώτη εμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση μετά την επώδυνη εμπειρία του Μουντιάλ του 1994, με τον απολογισμό των 3 ηττών σε ισάριθμα ματς με Αργεντινή, Βουλγαρία και Νιγηρία, καθώς και των 0-10 τερμάτων.
Aυτό λοιπόν που κάνει το επίτευγμα εκείνης της ομάδας ακόμα μεγαλύτερο ήταν το γεγονός πως ουδείς περίμενε από αυτήν να φτάσει τόσο ψηλά, με τους περισσότερους να μοιάζουν ικανοποιημένοι από την πρόκριση στην τελική φάση (τερμάτισε πρώτη στα προκριματικά, υποχρεώνοντας τους πρωτάθλητες Ευρώπης του 2008 Ισπανούς να δώσουν αγώνες μπαράζ για να δώσουν το "παρών" στο 12ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα), και τους πλέον αισιόδοξους να κάνουν λόγο για αξιοπρεπείς εμφανίσεις στον όμιλο.
Όσο για τους απαισιόδοξους (που ήταν και η συντριπτική πλειονότητα), αυτοί προδίκαζαν συντριβές της Εθνικής Ελλάδας, με δεδομένο πως Πορτογαλία, Ισπανία και Ρωσία φάνταζαν ως αρκετά δύσκολοι αντίπαλοι, ενώ και η εμπειρία ήταν στοιχείο που δεν βρισκόταν και σε... πλεόνασμα.
Και όμως, το διάστημα από την 12η Ιουνίου μέχρι την 4η Ιουλίου του 2004 ήταν η πλέον ονειρεμένη περίοδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο, με το συγκρότημα του Ότο Ρεχάγκελ να κάνει με το "καλημέρα" την πρώτη νίκη της σε τελική φάση Euro, να ολοκληρώνει την παρουσία της στον όμιλο με μόλις μία ήττα, και να αποκλείει ένα-ένα τα μεγαθήρια με την κλασική... συνταγή του 1-0 σε όλους τους νοκ-άουτ αγώνες.
Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ "8"
Η πορεία προς την κορυφή αλλά και προς την... αιωνιότητα ξεκίνησε στις 12 Ιουνίου, όταν εκατομμύρια ζευγάρια μάτια σε όλο τον κόσμο είδαν για πρώτη φορά μέχρι -εκείνη τη στιγμή- την οικοδέσποινα ενός Euro να χάνει μέσα στο σπίτι της.
"Θύμα" η Πορτογαλία του Λουίς Φελίπε Σκολάρι και "θύτης" η Ελλάδα του Ότο Ρεχάγκελ, με την Εθνική μας ομάδα να κάνει το... τέλειο παιχνίδι και να υποχρεώνει τους Ίβηρες να παραδεχτούν μετά το τέλος του ματς πως έχασαν δικαιότατα στην πρεμιέρα.
Ο Γιώργος Καραγκούνης άνοιξε το δρόμος προς τη νίκη, νικώντας με δεξί ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή τον Ρικάρντο, ενώ οι Έλληνες άρχισαν να πιστεύουν σιγά σιγά πως αυτή η ομάδα ήταν ικανή για πολλές "ζημιές" στη διοργάνωση όταν έγινε το 2-0, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπασινά (σε πέναλτι που είχε κερδίσει ο Σεϊταρίδης από τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην ολοκλήρωση μίας υποδειγματικής κόντρας).
Ο πιτσιρικάς τότε Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε το γκολ της... παρηγοριάς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με το τελευταίο σφύριγμα του Πιερλουίτζι Κολίνα να βρίσκει τον Θοδωρή Ζαγοράκη να αποφεύγει με ωραία ενέργεια δύο Πορτογάλους στο χώρο της μεσαίας γραμμής.
Τέσσερις ημέρες αργότερα, οι (πρωταθλητές Ευρώπης του 2008) Ισπανοί μπήκαν... αγριεμένοι στο "Ντο Μπέσα" για να πάρουν εκδίκηση για την ήττα που είχαν γνωρίσει στα προκριματικά στη Σαραγόσα (νίκη 1-0 για την Ελλάδα με το γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου), όμως παρά το γεγονός πως η άμυνα της εθνικής ομάδας "σφυροκοπήθηκε" σε μεγάλα διαστήματα του 90λεπτου, κατάφερε να αποχωρήσει με ψηλά το κεφάλι.
Ο Μοριέντες εκμεταλλεύθηκε διαδοχικά λάθη στην άμυνα και νίκησε από κοντά τον Αντώνη Νικοπολίδη για να κάνει το 1-0, ωστόσο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν αυτό που... γέλασε τελευταίο. Ο Τσιάρτας, που είχε περάσει ως αλλαγή, έβγαλε διαγώνια μπαλιά-διαβήτη 40 μέτρων για τον Χαριστέα, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας, καθιστώντας πλέον την εθνική ως το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Στο τρίτο και τελευταίο ματς, παραλίγο να έχουμε πολλά... εμφράγματα, με την αδιάφορη βαθμολογικά Ρωσία να προηγείται με 2-0 από το πρώτο 20λεπτο (χάρη στα τέρματα των Κιριτσένκο και Μπουλίκιν), όμως ο Ζήσης Βρύζας έπαιξε το ρόλο του "λυτρωτή" με το γκολ στο 43', καθώς το αποτέλεσμα αυτό σε συνδιασμό με τη νίκη της Πορτογαλίας με 1-0 επί της Ισπανίας την ίδια ώρα, έστελνε την Εθνική ομάδα στα προημιτελικά, απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου, Γαλλία.
ΓΑΛΛΙΑ, ΤΣΕΧΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΠΑ
Η έδρα της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, "Ζοσέ Αλβαλάδε", έμελε να είναι το πρώτο γήπεδο της Πορτογαλίας στο οποίο η Εθνική Ελλάδας θα έγραφε ιστορία στα νοκ-άουτ παιχνίδια της στην τελική φάση της διοργάνωσης.
Τα "βαριά" ονόματα των Ζιντάν, Ανρί, Τρεζεγκέ, Βιεϊρά, Μπαρτέζ, Λιζαραζού (και όχι μόνο) δεν "τρόμαξαν" τους Έλληνες διεθνείς, οι οποίοι πέταξαν εκτός συνέχειας την κάτοχο του τίτλου από το 2000 χάρη σε ένα γκολ-ποίημα, που δύσκολα θα ξεχαστεί ποτέ από τους "τρικολόρ"...
Ο ΜVP της διοργάνωσης και ρέκορντμαν συμμετοχών με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, Θοδωρής Ζαγοράκης απέφυγε με εκπληκτική ντρίμπλα τον Λιζαραζού από τη δεξιά πλευρά, έβγαλε την κατάλληλη στιγμή υποδειγματική "ζυγισμένη" σέντρα για τον Χαριστέα, και ο τότε άσος της Βέρντερ Βρέμης "εκτέλεσε" με ασύλληπτη κεφαλιά τον Φαμπιάν Μπαρτέζ.
Το επόμενο ραντεβού με τη... δόξα είχε κλειστεί για την 1η Ιουλίου, με την ομάδα-οδοστρωτήρα μέχρι εκείνη τη στιγμή, Τσεχία, (προερχόταν από 4 νίκες σε ισάριθμα ματς), να προβάλλει ως ανυπέρβλητο εμπόδιο, αλλά τελικά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να καταφέρνει να την ρίξει στο καναβάτσο, εκμεταλλευόμενη τον κανόνα του "ξαφνικού θανάτου".
Ο τραυματισμός του Νέντβεντ από το πρώτο μέρος και οι κραυγαλέες ευκαιρίες που έχασαν οι Κόλερ, Μπάρος στην επανάληψη "βοήθησαν" ώστε το ματς να "κολλήσει" στο 0-0 στο 90λεπτο και να πάει στην παράταση, όπου εκεί μίλησε το λαμπερό άστρο, που συνόδευε τον Ότο Ρεχάγκελ σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.
Από εκτέλεση κόρνερ του Τσιάρτα και κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή του Δέλλα στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, η μπάλα καρφώθηκε στα δίχτυα του Τσεχ, με τους Έλληνες να παίρνουν την πρόκριση και τους Τσέχους να πέφτουν όλοι... ξεροί στον αγωνιστικό χώρο, μη μπορώντας να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί.
Ο τελικός ήταν επανάληψη του αγώνα της πρεμιέρας μεταξύ της Πορτογαλίας και της Ελλάδας (δεν είχε ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στις 11 προηγούμενες διοργανώσεις), όμως δυστυχώς για τους Ίβηρες και ευτυχώς για εμάς το σενάριο ήταν το ίδιο με αυτό της 12ης Ιουνίου: νίκη της Ελλάδας, και αυτή τη φορά μάλιστα με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο.
Μετά από τις Ισπανία και Γαλλία, ο Άγγελος Χαριστέας "πλήγωσε" και τους Πορτογάλους, με το γκολ του στο 57' να είναι αρκετό για να ανεβάσει την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης και να μπει στο πάνθεον της ιστορίας ως μία από τις εννέα μόνο χώρες που έχουν κατακτήσει Euro.
Η ενδεκάδα του Ότο Ρεχάγκελ στον τελικό με την Πορτογαλία: Νικοπολίδης, Δέλλας, Χαριστέας, Φύσσας, Κατσουράνης, Καψής, Γιαννακόπουλος, Βρύζας, Σεϊταρίδης, Μπασινάς, Ζαγοράκης
sport24.gr
Video: 
***  Στην Καλαμάτα σήμερα ο Βούζας για να επιθεωρήσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας

Στην Καλαμάτα έχει προγραμματίσει να βρεθεί σήμερα ο νέος προπονητής της Μαύρης Θύελλας, Βασίλης Βούζας, μαζί με τον συνεργάτη του, Παναγιώτη Χριστοφιλέα (το τιμ συμπληρώνει ο Φιλιατρινός Σωτήρης Λυμπερόπουλος που έχει αναλάβει την εκγύμναση των τερματοφυλάκων), ενώ μαζί τους θα βρίσκονται ο εκτελεστικός διευθυντής Δημήτρης Ελευθερίου και ο υπεύθυνος ακαδημιών Μιχάλης Σταθόπουλος, οι οποίοι είναι επίσης καινούργια πρόσωπα στην ομάδα.
Σκοπός της επίσκεψης δεν είναι πάντως η παρουσίαση του νέου τιμ, καθώς αυτή αναμένεται να γίνει με επίσημο τρόπο με τον ερχομό του νέου ισχυρού άνδρα της Καλαμάτας, του προέδρου Γιώργου Πρασσά, ο οποίος σχεδιάζει να βρεθεί στα τέλη του μήνα στα πάτρια εδάφη από την Αμερική όπου διαμένει μόνιμα και δραστηριοποιείται επαγγελματικά.
Ο κ. Βούζας έρχεται με σκοπό να επιθεωρήσει τις αγωνιστικές εγκαταστάσεις όπου σε λίγο καιρό θα κάνει προετοιμασία η τοπική μας ομάδα εν όψει της σέντρας του προσεχούς πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Το πλέον βασικό είναι το γήπεδο του Μεσσηνιακού, που θα συνεχίσει να είναι η επίσημη έδρα των «μελανόλευκων» και στο οποίο θα γίνουν εκτεταμένες εργασίες τόσο στο κυρίως γήπεδο, όσο και στους βοηθητικούς χώρους.   
Επίσης, το επιτελείο της ομάδας θα επιθεωρήσει το αθλητικό κέντρο στα Παλιάμπελα και άλλες εναλλακτικές για προπονήσεις και εκγύμναση.
 Γραφεία στην πόλη
Αν και στο γήπεδο του Μεσσηνιακού θα αναμορφωθούν και τα γραφεία με έξοδα του νέου προέδρου Γ. Πρασσά, στα σχέδια της νέας διοίκησης είναι η ενοικίαση γραφείων και σε κεντρικό σημείο της πόλης. Και ο λόγος είναι φυσικά προφανής, προκειμένου ο κόσμος της Καλαμάτας να έχει πιο άμεση επικοινωνία και σημείο αναφοράς για την ομάδα. Παρ’ ότι οικονομικά η συμβολή των φιλάθλων αναμένεται ότι θα έχει μικρότερη βαρύτητα από άλλες χρονιές -αφού τα μεγάλα «βάρη» είναι διατεθειμένος να σηκώσει ο ίδιος ο μεσσηνιακής καταγωγής Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας (όπως ειπώθηκε μάλιστα στη ΓΣ τα έσοδα από εισιτήρια κτλ. θα αξιοποιούνται στις ακαδημίες της ομάδας)- η παρουσία τους στο πλευρό των «μελανόλευκων», θα αποτελέσει την μεγάλη δύναμη της Μαύρης Θύελλας. Και φυσικά όσο πιο δυναμική θα είναι αυτή, τόσο πιο ψηλά μπορεί να φτάσει η ομάδα…


***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:                                                                              ~ 1. - Stamatios Skoulikas   ,   https://www.youtube.com/stamos01  ,                                                                          ~  2. - Stamos Skoulikas https://www.youtube.com/stamatios01  ,  
 ~   3. - Vlasis Skoulikas ,http://www.youtube.com/vlasiskal  ,  
~

~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2019  :                                         
1.- ARFARA NEWS Τα Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .Σάββατο  01  ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης . ~***  ΚΑΛΟ  ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για  ΟΛΟΥΣ μας ! ~**  ΟΜΟΡΦΟ  Σαββατοκύριακο επίσης !:  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news_94.html .-  2.-  ARFARA NEWS Τα  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 01  ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- ΚΑΛΟ  και ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ  ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥ μας !  Χαρούμενο Σαββατοκύριακο !   ~  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news.html  .-             
30.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   Πέμπτη 27  - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/06/27-2019-27-27.html  .-         
31.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ    Παρασκευή 28  - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/06/28-2019.html  .-                                   
32.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   Σάββατο 29 - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/06/29-2019.html .-
 33.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ    Κυριακή 30 - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/06/30-2019-30-30.html  .-                                                                                                                                         


~***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 , :
1~* Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
 Δευτέρα   01 ΙΟΥΛΙΟΥ  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ~  ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ για όλους μας : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/06/01-2019-1-1.html .-                                                          2~.*  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας  Δευτέρα 01 Ιουλίου 2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης !  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥΣ μας   : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/07/arfara-news-01-2019-1-atm.html  .-                                  3 ~. ARFARA NEWS  Η  Εφημερίδα μας  , Τρίτη 02 Ιουλίου 2019  , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης μας .  :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/07/arfara-news-02-2019.html .-                 4.- ARFARA NEWS  Η εφημερίδα μας  Νέα από Αρφαρά  Τετάρτη 03 Ιουλίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/07/arfara-news-03-2019.html  .-  5.-  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη  04 Ιουλίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/07/arfara-news.html  .-                                                                                                                                              6.-

FACEBOOK   :
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   (1)
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18?sk=wall .- (2) .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου