ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  .
Πέμπτη 07-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .




~ **  7 Φεβρουαρίου- Γιορτή σήμερα: Του Οσίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου

~  Τη μνήμη του  τιμά σήμερα, , η Εκκλησία μας. Ο Όσιος Παρθένιος καταγόταν από κάποια κωμόπολη της Βιθυνίας και έζησε κατά τους χρόνους του Μ. Κωνσταντίνου (324 – 337 μ.Χ.). Ήταν υιός του διακόνου της Εκκλησίας της Μελιτοπόλεως Χριστοφόρου, από τον οποίο εδιδάχθηκε την ορθόδοξη πίστη.   Ο Άγιος από την παιδική του ηλικία προέκοπτε στην αρετή και την ευσέβεια. Ο τρόπος με τον οποίο ο Κύριος αλίευσε τους αποστόλους, που ήσαν ψαράδες, τον έκανε να αγαπήσει την αλιεία. Κα όταν έριχνε τα δίχτυα του στην Απολλωνιάδα λίμνη και τα ανέσυρε γεμάτα ψάρια, αισθανόταν ότι εργαζόταν σε ένα από τα πλοιάρια του Αποστόλου Πέτρου ή του Ιωάννου.
Τα χρήματα που εισέπραττε από την πώληση των ψαριών δεν τα κρατούσε για τον εαυτό του αλλά τα εμοίραζε στους πτωχούς από αγάπη προς αυτούς. Γι αυτό κι όταν τον ευχαριστούσαν έλεγε: «Διατί με ευχαριστείτε; Δεν έχω καμία τέτοια αξίωση. Μήπως είμαστε ξένοι; Εμείς είμαστε αδελφοί. Τι δε απλούστερο και φυσικότερο από το να βοηθά αδελφός τους αδελφούς;»                                                                                                                      Για την ενάρετη αυτού παρουσία ο Επίσκοπος Μελιτοπόλεως Φίλιππος (ή Φιλητός) τον εχειροτόνησε πρεσβύτερο. Αργότερα ο Επίσκοπος Κυζίκου Αχίλλιος (ή Ασχόλιος) τον εχειροτόνησε Επίσκοπο Λαμψάκου.                                                                                           Η αρετή και η ευσέβεια που έκρυβε στην ψυχή του ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ο Θεός τον προίκισε με το χάρισμα της θαυματουργίας, για να μπορέσει να εκδιώκει τους δαίμονες από τους ανθρώπους και να θεραπεύει κάθε είδους ασθένεια. Γι αυτό προσφεύγουν σε αυτόν ιδιαίτερα οι πάσχοντες από την επάρατη νόσο του καρκίνου.                                                 Ο Άγιος ήταν ο πράος, ο υπομονετικός, ο φιλόξενος, ο μακρόθυμος, ο άγγελος της ομόνοιας, ο ενθαρρύνων τους μετανοούντες, ο πρόθυμος για το ποίμνιό του. Ο Όσιος Παρθένιος εκοιμήθηκε εν ειρήνη. Τμήμα της τιμίας κάρας αυτού φυλάσσεται στην ιερά μονή Μακρυμάλλη, της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.                                                                           Απολυτίκιο:                                                                                                                           Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.                                                                                                Tω μύρω του Πνεύματος, ποιμήν Λαμψάκου οφθείς, την θείαν ενέργειαν παρά Θεού δαψιλώς θαυμάτων επλούτησας, δαίμονας απελαύνειν, ασθενούντας ιάσθαι, νόσους αποδιώκειν και πληρών τας αιτήσεις, Παρθένιε ιεράρχα, των προσιόντων σοι. 
~**    Η δύναμη της Αγίας Γραφής

~  Κατά τη διάρκεια του Α΄ παγκοσμίου πολέμου κάποιος στο στρατόπεδο μοίρασε στους στρατιώτες την Καινή Διαθήκη σε μικρά καλοδεμένα βιβλιαράκια.  Πήρες και συ και με εκνευρισμό παρατήρησες ότι στον πόλεμο είναι απαραίτητο το ατσάλι και το μολύβι και όχι τα βιβλία. «Εδώ εάν δε μας σώσει το ατσάλι, το βιβλίο δεν θα μας σώσει σίγουρα!».
Τέτοιου είδους σχόλιο έκανες, αφού μέχρι εκείνη την ημέρα τίποτα δεν εναπέθετες στην πίστη στο Θεό. Την πίστη την θεωρούσες ως κάποια παλιά καμπαρτίνα, που το ανθρώπινο καραβάνι από καταβολής κόσμου, αν και άχρηστη τη σέρνει μαζί του.                                       Παρόλα αυτά πήρες το βιβλιαράκι και το έβαλες μέσα στην αριστερή τσέπη. Τι συνέβη; Μόνος σου λες, θαύμα από τον Θεό και το προσυπογράφω. Την ίδια μέρα ξεκίνησε δυνατή μάχη. Γύρω σου έπεφταν τραυματίες.                                                                                     Ξαφνικά τραντάζεσαι. Σε χτύπησε σφαίρα. Πιάνεις με το χέρι την αριστερή πλευρά σου στο μέρος της καρδιάς. Περίμενες να τρέξει αίμα. Όταν γδύθηκες, βρήκες τη σφαίρα σε αυτό το βιβλιαράκι, ακριβώς στο μέρος της καρδιάς.                                                                          Έτρεμες σαν να είχες πυρετό. Το χέρι του Θεού! Το ιερό βιβλίο σου έσωσε τη ζωή από το ατσάλι και το μολύβι. Την ημέρα αυτή την θεωρείς ως πνευματική σου γέννηση.                    Από την ημέρα εκείνη άρχισες να έχεις φόβο Θεού και διαφύλαξες την πίστη σου προσεκτικά. Όντως δεν είναι παλιά καμπαρτίνα! Και δεν την κουβαλά το ανθρώπινο καραβάνι μάταια. 
***  ΦΟΒΕΡΟΣ Σαλβίνι σε πολίτη: «Πάρε 10-20 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ σπίτι σου, αφού σ’ αρέσουν»… (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, πραγματοποίησε πρόσφατα μια επίσκεψη στην πόλη Giulianova, διεκόπη από έναν θυμωμένο αριστερό ακτιβιστή που τον χαρακτήριζε «δολοφόνο».  Ο Σαλβίνι υπογράμμισε υπομονετικά ότι οι κομμουνιστές που είναι οικονομικά σε καλή κατάσταση είναι οι άνθρωποι που μιλάνε για ηθική σε άλλους πολίτες. Στη συνέχεια προσέφερε στον ακτιβιστή την ευκαιρία να φιλοξενήσει μετανάστες στο σπίτι του, αντί να τον προσβάλλει. «Χειροκροτείστε τον κύριο που έχει κερδίσει 10 μετανάστες για το σπίτι του. Δώστε το όνομά σας, το οικογενειακό σας όνομα, τον φορολογικό κωδικό και θα σας στείλουμε 20 μετανάστες και θα τους φροντίσετε – γεύμα, μεσημεριανό σνακ και δείπνο «, είπε. Στη συνέχεια ο Σαλβίνι διευκρίνισε την υποκρισία των αριστερών πολιτών της μεσαίας τάξης, οι οποίοι καλωσορίζουν πάντα τη μετανάστευση, αλλά πάντα θέλουν να αποφύγουν τις συνέπειες. Δείτε το επεισόδιο στο παρακάτω βίντεο:






































***   Ακατάλληλα κρίθηκαν σπίτια στην Αλαγονία 
Αυτοψίες σε 14 σπίτια που επλήγησαν από κατολισθήσεις – καθιζήσεις στην περιοχή της Αλαγονίας διενήργησε χθες και προχθές κλιμάκιο πολιτικών μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων), σε συνέχεια αιτήματος του Δήμου Καλαμάτας.
Από αυτά, τρία χαρακτηρίσθηκαν με κόκκινο χρώμα, οκτώ με κίτρινο και τρία με πράσινο.
 Επικίνδυνα σπίτια
Το κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ επικεντρώθηκε σε οικίες των οποίων η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια και οι οποίες έχουν ως εξής:
-οικία στη θέση Κατσαναίικα Αλαγονίας όπου διαπιστώθηκε απόκλιση από την κατακόρυφο
-οικία στη θέση Μεσόρουγα Αλαγονίας, όπου υπάρχει καθίζηση, έντονη στον περιβάλλοντα χώρο
-δύο οικίες στην Πάνω Μεριά Αλαγονίας, όπου καταγράφηκαν έντονες ρωγμές στα κτήρια και στον περιβάλλοντα χώρο καθενός
-οικία στο Μαχαλά Αλαγονίας, όπου υφίσταται κατολίσθηση πρανούς στο πίσω όριο της κατοικίας
-οικία στη θέση Κρύο Νερό Αρτεμισίας, όπου παρατηρείται κατολίσθηση τμήματος δρόμου μπροστά από την κατοικία και έντονα προβλήματα καθίζησης.
Ο Δήμος Καλαμάτας απέστειλε συνεργείο τεχνικών, για τη λήψη μέτρων σήμανσης και αποκλεισμού του χώρου των οικιών αυτών.
 Κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Τέλος, να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας υπέβαλε αίτημα προς το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ταφύλλη να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλη η περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας, δεδομένων των σοβαρών ζημιών σε υποδομές, όχι μόνο στην περιοχή των χωριών της Αλαγονίας, αλλά και στο Ελαιοχώρι και την υπόλοιπη ορεινή ζώνη, καθώς και στην περιοχή του κάμπου.
 Προβλήματα στην Aλαγονία
Εξομαλύνεται σιγά σιγά η κατάσταση στα χωριά της περιοχής Αλαγονίας. Σύμφωνα με το Δήμο Καλαμάτας, ο εθνικός δρόμος αρχίζει να λειτουργεί, ενώ σε μερικές μέρες θα λειτουργήσει και ο κεντρικός δημοτικός δρόμος προς Αλαγονία, που έχει καταρρεύσει σε κάποια σημεία.
Καιρό φαίνεται πως θα πάρει η αποκατάσταση του δρόμου από Αλαγονία προς Νέδουσα, όπου υπάρχουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα. Δεν υπήρξε χωριό, πάντως, που να ήταν ή να είναι αποκλεισμένο.
Χθες το πρωί, κατά τις 11.00, λόγω κατολίσθησης συστάδα δένδρων απέκλεισε το δρόμο από Πηγές προς Αλαγονία και την κυκλοφορία αποκατέστησε ο πρόεδρος της Αλαγονίας.

***  «Δημιουργική Πρωτοβουλία» και Θ. Βασιλόπουλος διευρύνουν τον αριθμό των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων 
Ο συνδυασμός «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» και ο υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος κέρδισαν την εμπιστοσύνη πέντε ακόμα υποψηφίων για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Τριών δημοτικών συμβούλων της σημερινής πλειοψηφίας (Δημήτρης Πολίτης, Σαράντος Μαρινάκης και Γιάννης Δούζης) και δύο πολιτών που αποφάσισαν να εμπλακούν με τα τεκταινόμενα στο Δήμο Καλαμάτας (Νίκος Καράμπελας και ο Σωτήρης Κριτσωτάκης).
Χθες το μεσημέρι, στο ιστορικό Δημαρχείο, έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων. Κοινή συνισταμένη των πέντε αποτέλεσε το γεγονός ότι στο πρόσωπο του Θανάση Βασιλόπουλου βλέπουν έναν άνθρωπο "καθαρό", "τίμιο", "εργατικό" και με διάθεση να προσφέρει στο Δήμο Καλαμάτας, κάτι που επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο από τη μέχρι σήμερα θητεία του ως αντιδήμαρχος Καθαριότητας.
Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Θανάσης Βασιλόπουλος σχολίασε ότι "πραγματικά αισθάνομαι υπερήφανος έχοντας επιλεγεί, μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία, να είμαι πρώτος μεταξύ ίσων στη Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας και σήμερα να έχω την τιμή να παρουσιάζω πέντε ενεργούς πολίτες, με σημαντική προσφορά στα επαγγελματικά, κοινωνικά και αυτοδιοικητικά δρώμενα της περιοχής μας".
 Οι νέοι υποψήφιοι  
Δημήτρης Πολίτης
Έχει διατελέσει πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, αντιδήμαρχος και πρόεδρος σε Νομικά πρόσωπα του Δήμου Καλαμάτας. Σήμερα είναι πρόεδρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και υπεύθυνος των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.
Νίκος Καράμπελας
Φαρμακοποιός – ελεύθερος επαγγελματίας με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Κλινική Φαρμακολογία. Σύμβουλος ορθομοριακών σκευασμάτων. Εκπαιδευτής τεχνικών φαρμάκων, καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων στο Δημόσιο ΙΕΚ Καλαμάτας.
 Σωτήρης Κριτσωτάκης
Οικονομολόγος – ελεύθερος επαγγελματίας. Αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου.
 Σαράντος Μαρινάκης
Δασικός υπάλληλος. Έχει διατελέσει αντιδήμαρχος, πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’ βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καλαμάτας και σήμερα είναι πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Καλαμάτας.
 Ιωάννης Δούζης
Ιατρός – ιατροδικαστής. Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας.
 Δηλώσεις υποψηφίων
Ο Δημήτρης Πολίτης προχώρησε στην αρχή σε μια παρουσίαση του έργου των νομικών προσώπων για τα οποία είναι υπεύθυνος, ενώ τόνισε ότι επέλεξε να είναι υποψήφιος με τον Θανάση Βασιλόπουλο γιατί έχει ήθος και είναι εργατικός. "Ό,τι και αν έχει αναλάβει το έχει φέρει εις πέρας με μεγάλη επιτυχία", σημείωσε.
Ο Νίκος Καράμπελας ανέφερε ότι το όραμά του είναι η αναβάθμιση των δημοτικών δομών υγείας και η δημιουργία νέων που να εστιάζουν στην πρόληψη και την ενημέρωση. Αναφερόμενος στον Θανάση Βασιλόπουλο είπε ότι είναι “έντιμος άνθρωπος, εργατικός και προπαντός άνθρωπος όχι των λόγων αλλά των πράξεων”.
Ο Σωτήρης Κριτσωτάκης είπε ότι "επέλεξα να είμαι υποψήφιος με τον Θανάση Βασιλόπουλο γιατί γνωρίζω πολύ καλά τις 'υπερωρίες' που έκανε όλα αυτά τα χρόνια και το πόσο εργατικός και καθαρός άνθρωπος είναι".
Ο Σαράντος Μαρινάκης επισήμανε ότι με τον Θανάση Βασιλόπουλο έχουν μια κοινή πορεία στο Δήμο, έχει δει πώς αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις και έχει αποδείξει ότι είναι άνθρωπος που αφιερώνεται στην αποστολή του και έχει επιμονή. Είπε δε, ότι στα 20 χρόνια που ασχολείται με την αυτοδιοίκηση έχει συνεργαστεί με τρεις δημάρχους και ευελπιστεί ο τέταρτος να είναι ο Θανάσης Βασιλόπουλος.
Με τη σειρά του ο Γιάννης Δούζης, πρόσθεσε ότι ο Θανάσης Βασιλόπουλος είναι άνθρωπος σοβαρός και αξιόλογος, με όραμα, άνθρωπος της διπλανής πόρτας, που ξέρει να αφουγκράζεται τις ανάγκες του κόσμου. Σημείωσε ακόμη ότι "με χαρά αλλά και έπειτα από απόλυτα διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες, όντας εκλεγμένος από την πλειοψηφία των συναδέλφων μας, ο Θανάσης Βασιλόπουλος μας καλεί όλους να τον βοηθήσουμε και να δώσουμε στο Δήμο Καλαμάτας αυτό που του αξίζει". Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***   Εκδόθηκε η απόφαση Π. Τατούλη για νέες άδειες ταξί στη Μεσσηνία 
Εκδόθηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόκτηση νέων αδειών για ταξί ή μετατροπή υφιστάμενης σε άλλο τύπο στη Μεσσηνία, σύμφωνα με το Ν.4070/12.
Στην πρόσκληση που υπέγραψε αναφέρονται αναλυτικά οι έδρες των ταξί που υπάρχουν σήμερα στο νομό και οι οποίες συνολικά φτάνουν στις 411, με τις 150 να βρίσκονται στην Καλαμάτα.
Κάθε ενδιαφερόμενος για να αποκτήσει νέα άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου ή να μετατρέψει υφιστάμενη άδεια σε άλλο τύπο στη Μεσσηνία πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου στη Διεύθυνση Μεταφορών Μεσσηνίας. Με την αίτησή του ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να προσδιορίζει την έδρα ή τις έδρες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για τις οποίες ζητείται άδεια, το είδος άδειας (ή αδειών) και τον αριθμό τους ανά έδρα.
 Έδρες
Οι έδρες ΕΔΧ αυτοκινήτων που υφίστανται σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας είναι οι εξής:
Αβραμιού 1, Άγιος Φλώρος 1, Αετός 2, Αιθαία 1, Αμπελόφυτο 2, Άμφεια 1, Αμφιθέα 1, Ανάληψη 1, Ανδρούσα 2, Ανεμόμυλος 1, Άνθεια 1, Αντικάλαμος 1, Άρις 2, Αριστομένης 6, Αρσινόη 1, Αρφαρά 3, Αυλώνα 1, Αχλαδοχώρι 1, Βάλτα 1, Βαλύρα 2, Βασιλικό 1, Βελίκα 1, Βέργα 1, Βλαχόπουλο 2, Βουνάρια 1, Γαργαλιάνοι 16, Δεσύλλα 1, Διαβολίτσι 6, Δώριο 3, Ελληνοεκκλησιά 1, Εύα 2, Ζευγολατιό 5, Θουρία 1, Ίκλαινα 1, Καλαμάτα 150, Καλλιθέα 1, Καλλιρρόη 1, Καλό Νερό 1, Κάμπος 1, Καρδαμύλη 1, Καρποφόρα 1, Καρτερόλι 1, Κατσαρού 3, Κέντρο Αβίας 1, Κόκλα 1, Κοπανάκι 6, Κορυφάσιο 2, Κορώνη 4, Κουτήφαρι 1, Κρεμμύδια 1, Κυνηγού 1, Κυπαρισσία 17, Λάμπαινα 2, Λογγά 2, Μαθία 1, Μάνεσι 1, Μαραθούπολη 2, Μεθώνη 3, Μελιγαλάς 10, Μέλπεια 1, Μερόπη 6, Μεσοπόταμος 1, Μεσσήνη 27, Μεταμόρφωση 1, Μηλίτσα 1, Μικρά Μαντίνεια 1, Μικρομάνη 1, Μουζάκι 2, Νεοχώρι 1, Οιχαλία 5, Πανιπέρι 1, Πελεκανάδα 1, Περδικονέρι 1, Πεταλίδι 3, Πήδημα 1, Πλατάνια 1, Πλάτσα 1, Πλατύ 1, Προσήλιο 1, Πύλος 13, Πύργος 4, Σκάλα 2, Σουληνάρι 2, Σπερχογεία 2, Στρέφι 1, Σύριζα 1, Τρίκορφο 1, Τρίοδος 2, Τσουκαλέικα 1, Φιλιατρά 12, Φοινικούντα 1, Χανδρινού 2, Χαρακοποιό 2, Χαραυγή 1, Χατζή 2, Χράνοι 1, Χρυσοκελλαριά 1, Χρυσοχώρι 1, Χώρα 10, Ψάρι, 1 Σπηλιά 1.
 Προϋποθέσεις
Η πρόσκληση προβλέπει ότι οι ενδιαφερόμενοι για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον να αποκτήσουν νέα άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου ή να μετατρέψουν υφιστάμενη σε άλλου τύπου πρέπει να πληρούν αθροιστικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
 Φυσικά Πρόσωπα
-Να έχουν την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης
-Να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για κανένα από τα αδικήματα του άρθρου 100, περίπτωση α του ν. 4070/12
-Να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι
-Να έχουν ικανή οικονομική επιφάνεια για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας εκμετάλλευσης ΕΔΧ αυτοκινήτων, ανάλογα με τον αριθμό των αδειών που επιθυμούν. Για την απόδειξη της υπάρξεως ικανής οικονομικής επιφάνειας στο πρόσωπό τους οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση νέας άδειας ΕΔΧ
αυτοκινήτου οφείλουν μαζί με την αίτησή τους να καταθέσουν και εγγυητική επιστολή υπέρ Δημοσίου, ποσού 5.000 ευρώ για κάθε νέα άδεια για την οποία ενδιαφέρονται.
Οι κατέχοντες άδεια ταξί, που επιθυμούν να τη μετατρέψουν σε άδεια ειδικής μίσθωσης, αντί εγγυητικής επιστολής θα πρέπει να υποβάλουν επικυρωμένο αντίγραφο της υφιστάμενης άδειας του ταξί
-Να διαθέτουν κατάλληλους χώρους για τη στάθμευση, φύλαξη και συντήρηση του συνόλου των οχημάτων τους, σε περίπτωση που κατέχουν στο όνομά τους περισσότερες από 5 άδειες κυκλοφορίας ΕΔΧ αυτοκινήτων.
  Νομικά πρόσωπα
-Να έχουν έδρα εντός κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης
-Να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα τα πρόσωπα που ασκούν διοίκηση αυτών των νομικών προσώπων για κανένα από τα αδικήματα του άρθρου 100 περίπτωση α΄ του Ν. 4070/12. Ως τέτοια νοούνται για τις ΑΕ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για κάθε άλλο εταιρικό τύπο οι διαχειριστές και για τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες οι ομόρρυθμοι εταίροι
-Να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερα
-Να έχουν οικονομική επιφάνεια για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας εκμετάλλευσης ΕΔΧ αυτοκινήτων, ανάλογα με τον αριθμό των αδειών που επιθυμούν. Για την απόδειξη της υπάρξεως ικανής οικονομικής επιφάνειας στο πρόσωπό τους οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν νέα άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου οφείλουν μαζί με την αίτησή τους να καταθέσουν και εγγυητική επιστολή υπέρ Δημοσίου, ποσού 5.000 ευρώ, για κάθε νέα άδεια για την οποία ενδιαφέρονται.
Οι κατέχοντες άδεια ταξί, που επιθυμούν να τη μετατρέψουν σε άδεια ΕΔΧ ειδικής μίσθωσης, αντί εγγυητικής επιστολής θα υποβάλουν επικυρωμένο αντίγραφο της υφιστάμενης άδεις του ταξί
-Να διαθέτουν κατάλληλους χώρους για τη στάθμευση, φύλαξη και συντήρηση του συνόλου των οχημάτων τους, σε περίπτωση που κατέχουν στο όνομά τους περισσότερες από 5 άδειες κυκλοφορίας ΕΔΧ αυτοκινήτων.
Ο έλεγχος των αιτήσεων, η ηλεκτρονική καταχώρηση και κατάρτιση της αντίστοιχης κατάστασης θα ολοκληρωθούν μέχρι 15 Μαΐου 2019. Μετά την ανάρτηση της κατάστασης και μέχρι 31 Μαΐου 2019 θα εκδοθεί η προβλεπόμενη απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με την οποία θα καθορίζεται ο μέγιστος αριθμός αδειών κυκλοφορίας ΕΔΧ αυτοκινήτων (ΤΑΞΙ και ειδικών μισθώσεων) ανά έδρα.
Γι’ αυτό η πρόσκληση προβλέπει ότι σε περίπτωση που από την απόφαση αυτή θα προκύψει για κάποια έδρα μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων αδειών μικρότερος από αυτόν των ήδη κυκλοφορούντων κατά το χρόνο του υπολογισμού, τότε δε θα συνεχιστεί η διαδικασία έκδοσης νέων αδειών.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Σταμάτησε το καράβι που ενώνει την Καλαμάτα με την Κρήτη 
Από ό,τι φάνηκε στην πράξη, το ρεπορτάζ του «Θάρρους» για την ενημέρωση στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας «έπιασε τόπο», καθώς αφαιρέθηκε από τις κατηγορίες η σύνδεση του καραβιού με την Κρήτη, ενημερώθηκαν οι γραμμές του Αστικού ΚΤΕΛ, αναφέρεται ότι ολοκληρώθηκε ο Περιμετρικός κ.λπ.
Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες υποκατηγορίες που ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί, αλλά, έστω, τα βασικά άλλαξαν.
Καλή συνέχεια, λοιπόν, κι ας ελπίσουμε ότι σύντομα όλα θα έχουν ενημερωθεί.  Π.Μπ.

***  Χωρίς ρεύμα 
Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζουν από προχθές η περιοχή της Παλιόχωρας, αλλά και γειτονικές. 
Η Παλιόχωρα έμεινε χωρίς ρεύμα από το βράδυ της Δευτέρας έως νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης. Και πάνω που είπαν οι άνθρωποι «όλα καλά», το απόγευμα της Τρίτης ξανακόπηκε, και όχι μόνο στην Παλιόχωρα, αλλά μέχρι τις Κιτριές και τα Καλλιανέικα Δολών. Μέχρι χθες το μεσημέρι δεν είχε επανέλθει η ηλεκτροδότηση, ενώ κάποιες πληροφορίες μιλούσαν για δύο κολώνες που είχαν υποστεί βλάβη.
Το παράπονο των ανθρώπων εκεί είναι ότι δεν μπορούσαν να ενημερωθούν από πουθενά, αφού δεν ευόδωσε καμία προσπάθειά τους να μιλήσουν με τηλέφωνα που είχε η ΔΕΗ για τις βλάβες.
Μάλιστα, τόνισαν ότι χρεώνονταν για να καλέσουν το 1050, αλλά χωρίς να καταφέρουν να πάρουν καμία ενημέρωση.  Β.Β.

***  Νέα προβλήματα στον Ταΰγετο 
Με τη βροχόπτωση προχθές το βράδυ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, επιβαρύνθηκε το οδικό δίκτυο στις ορεινές περιοχές του Δήμου Καλαμάτας και ιδίως στην περιοχή των χωριών της Αλαγονίας.
Ειδικότερα, αναφέρθηκε ότι ο δρόμος προς Αλαγονία μέσω Αγροκηπίου παρουσίαζε κατολίσθηση και καθίζηση, χωρίς όμως να έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Οι δρόμοι του Ελαιοχωρίου επιβαρύνθηκαν και η οδός από Αγία Παρασκευή προς Γιαννιτσάνικα (πρώην σκουπιδότοπος) είχε κλείσει από χώματα που έπεσαν. Στη Νέδουσα, κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Παϊσίου, είχε φράξει γεφύρι από κορμούς δέντρων.

***   Ο Οδυσσεβάχ για οκτώ μόνο παραστάσεις από το ΜΕΘ… 
Με μεγάλο ενθουσιασμό το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο Καλαμάτας παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου τον Οδυσσεβάχ, με την αβάντ πρεμιέρ που έγινε το ίδιο πρωί, επίσης στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου, για μαθητές δημοτικών σχολείων να επιβεβαιώνει την πεποίθηση πώς πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά. Το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Περικλή Αλμπάνη, θα παιχθεί για τα παιδιά (και όχι μόνο) της περιοχής μας το προσεχές 3ήμερο 8-10 Φεβρουαρίου και το επόμενο 15-17/2 (Παρασκευές και Σάββατο 7 μ.μ. και Κυριακές διπλή παράσταση 12 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα). Ο περιορισμένος αριθμός παραστάσεων αποτελεί και το γκρίζο σημείο της προσπάθειας, καθώς, όπως εξήγησε με πικρία ο πρόεδρος του ΜΕΘ Γιώργος Παντελόπουλος, παρ’ ότι είχε «κλειστεί» το αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι μέρες που τελικά δόθηκαν είναι ελάχιστες, υποδεικνύοντας ως υπεύθυνο τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, αν και δεν τον κατονόμασε.
Όπως και να ‘χει, ο μικρός αριθμός, μόλις 8, των παραστάσεων, ανεβάζει ακόμα περισσότερο την αξία τους…
Ο γνωστός σκηνοθέτης Περικλής Αλμπάνης έκανε λόγο για ένα σπουδαίο έργο, στο οποίο η Ξένια Καλογεροπούλου πέτυχε με περίτεχνο τρόπο να «παντρέψει» τις δύο περιπέτειες του Οδυσσέα και του Σεβάχ του Θαλασσινού, ενώ στην παρουσίασή του από το ΜΕΘ αντιμετωπίστηκε με μεγάλη σοβαρότητα, καθώς θα παιδιά είναι οι αυστηρότεροι θεατές-κριτές…
«Προσπαθήσαμε να ταξιδέψουμε μαζί με τα παιδιά και να τα βάλουμε στο καράβι του Οδυσσεβάχ για να βρουν τη δική τους Ιθακδάτη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αλμπάνης, ευχαριστώντας από καρδιάς όσους συμμετέχουν ή βοήθησαν στην παράσταση (θυσιάζοντας πολλά και αφιερώνοντας αμέτρητες ώρες) και κάνοντας ειδική αναφορά στην βοηθό του, Ολυμπία Βενιζελέα, στις Μαρία Λυκούση, Λούλα Αναγνωστοπούλου, Χρυσούλα Σιψά και στον Λεωνίδα Βέλλη που έχει γράψει τη μουσική, καθώς επίσης στο ΜΕΘ, το ΔΣ και τον πρόεδρο Γιώργο Παντελόπουλο, που με την υλική και ηθική υποστήριξη, έδωσαν την ευκαιρία να υλοποιηθεί η παράσταση που δεν θα πρέπει να χάσει κανένα παιδί...
Ο κ. Παντελόπουλος με τη σειρά του αναφέρθηκε με θερμά ποιητικά λόγια σε αυτό το ξεχωριστό ταξίδι, που προετοιμάστηκε με πολλή δουλειά και αφοσίωση το τελευταίο 3μηνο και θα δώσει χαρά στους μικρούς θεατές, ενώ πρόσθεσε ότι μέρος των εσόδων από την παράσταση, καθώς και από το cd με τα τραγούδια και τη μουσική του Λεωνίδα Βέλλη που «ντύνουν» το έργο θα διατεθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού.
«Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να αγωνίζεσαι και να σκέφτεσαι την πατρίδα σου», ξεχώρισε από τα μηνύματα της παράστασης ο πρόεδρος του ΜΕΘ και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και συμμετέχοντες και ειδικά τον σκηνοθέτη Περικλή Αλμπάνη, «το μεγάλο παιδί», όπως τον χαρακτήρισε.
Ο Ηλίας Παναγιωτόπουλος, στη δεύτερη συνεργασία του με το ΜΕΘ, ενσαρκώνει επί σκηνής τον ήρωα της ιστορίας. Έκανε λόγο για ένα διαφορετικό έργο, με πολλά μηνύματα για τη ζωή, τον άνθρωπο και τις αξίες, που «ευτυχώς υπάρχει η τέχνη να μας τα θυμίζει» και μας προσκάλεσε στο καράβι του Οδυσσεβάχ…
Η βοηθός σκηνοθέτις Ολυμπία Βενιζελέα χαρακτήρισε δώρο ζωής την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Περικλή Αλμπάνη, ο οποίος είναι, όπως είπε, καταπληκτικός ηθοποιός, αλλά και σκηνοθέτης, ενώ μίλησε για μεγάλη αμφίδρομη αγάπη που αναπτύχθηκε με τα παιδιά του έργου. Έκανε λόγο για ένα εμβληματικό έργο που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1981 και αναφέρεται στην επιστροφή, την θέληση και την επιμονή στο στόχο ξεπερνώντας εμπόδια και περισπασμούς, στην πίστη στα ιδανικά.
Η Λωτοφάγος Ιωάννα Μαλούση, εκδήλωσε τη χαρά της για την πρώτη της συνεργασία με το ΜΕΘ και την όμορφη συγκυρία της παρουσίας του σκηνοθέτη Περικλή Αλμπάνη, ο οποίος αντιμετώπισε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα το έργο. «Μιλάει για αρχές και αξίες όπως η πατρίδα και η οικογένεια  που χρειάζονται ακόμη περισσότερο να ακούσουν στις μέρες μας τα παιδιά» σχολίασε.
-Προπώληση εισιτηρίων για τον Οδυσσεβάχ στο βιβλιοπωλείο Μακρής, Αριστομένους 6 και κρατήσεις στο τηλέφωνο 6945237722.
  ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ της Ξένιας Καλογεροπούλου
ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΛΩΝ

Οδυσσεβάχ – Ηλίας Παναγιωτόπουλος
Παραμυθάς –Νικήτας Δημόπουλος
Μαρούφ –Παναγιώτης Σπυρακόπουλος
Βοηθός , Αμαντούρ– Αργύρης Καραγιάννης
Σύντροφοι-Γιάννης Αριστείδου, Δημήτρης Βασιλειάδης, Αργύρης Καραγιάννης ,Γιώργος Παπακωνσταντίνου,
Ειρήνη –Μαρία Τσέλλου
Δρακοκύκλωπας, Αρχισαλαχάρ, Καλχουλαμόντας – Κώστας Αλεξίου
Κυκλωποδρακόπουλα-Γεράσιμος Δημόπουλος, Γιώργος Σπυρακόπουλος
Λωτοφάγοι –Ιωάννα Μαλούση, Δήμητρα Νίκα
Αγήνωρ, Νέος-Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Γοργόνα –Ελένη Γιαννακοπούλου
Κιρκίλα –Κατερίνα Κατσαμπάνη
Υπηρέτης -Νικολέττα Λυμπεροπούλου
Βασίλισσα –Σταύρια Φερέτου
Λαριζάντ- Ειρήνη Μαρία Τσέλλου
Περαστικοί –Ζέτα Ανδρικάκη, Περσεφόνη Μουτσίου
Ταβερνιάρης – Βασίλης Αναγνωστόπουλος
Πελάτης- Περσεφόνη Μουτσίου
Λιοντάρι – Ζέτα Ανδρικάκη
Σκύλος – Γεράσιμος Δημόπουλος
Ελάφι – Νικολέττα Λυμπεροπούλου
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία, σκηνογραφία – Περικλής Αλμπάνης
Βοηθός σκηνοθέτη - Ολυμπία Βενιζελέα
Μουσική - Λεωνίδας Βέλλης
Αφίσα - Ηλίας Παναγιωτόπουλος
Βεστιάριο - Μαρία Λυκούση
Φροντιστήριο – Λούλα Αναγνωστοπούλου, Χρυσούλα Σιψά
Χορογραφίες - Σβετλάνα Ομπρατσόβα
Κατασκευή σκηνικών – Γιώργος Αγγελόπουλος
Φωτισμοί, ηχητικά - Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Νικολόπουλος
Γραμματειακή υποστήριξη - Μύλη Παπαβασιλείου
Υπεύθυνη διαδικτύου - Αγγελική Πασσαρά
Ομάδα διαδικτύου ΜΕΘ - Βανέσσα Αδαμοπούλου, Λούλα Αναγνωστοπούλου, Βίκυ Βορίλα, Ελένη Γιαννακοπούλου, Χρυσούλα Σιψά, Ελένη Ρομπόγλου, Βίνα Μάλαμα
Της Χριστίνας Ελευθεράκη

***   «Στο Θεό» οι υπόγειοι κάδοι 
Όλο και πιο ψηλά σηκώνονται οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων από τα νερά της βροχής. Χθες επί των οδών Κρήτης και Βελισσαρίου η ανύψωση του κάδου ήταν τέτοια που σχεδόν ήταν έτοιμος να βγει μόνος του.
Για να πετάξει, δε, κάποιος σκουπίδια και να τον φτάσει, πρέπει να είναι «Φασούλας»! Β.Β.

***  Σε ποιους ανέθεσε ο Α.Τσίπρας την εκχώρηση του Αιγαίου στην Τουρκία! Αλλά… δεν θα προκάνει…

Oρίστηκαν αυτοί οι οποίοι θα αναλάβουν να τρέξουν την διαδικασία εκχώρησης του Αιγαίου στην Τουρκία αν και ο διορισμός τους αποτελεί απλά τυπική υπόθεση καθώς η επόμενη κυβέρνηση δεν θα τους διατηρήσει στις θέσεις τους. Οσο και αν «τρέξει» ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός πως δεν προλαβαίνει, καθώς απαιτείται μεγάλο διάστημα μέχρι την υπογραφή Συνθηκών. Μέχρι το Μάιο ή στην χειρότερη περίπτωση τον Σεπέμβριο, «αποχαιρετά» την εξουσία. Αυτό που θα πρέπει να δούμε πλέον είναι τις προθέσεις της επόμενης κυβέρνησης. Θα συναινέσει στην εκχώρηση του Αιγαίου;
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α.Τσίπρας συμφώνησε στον «οδικό χάρτη» που οδηγεί στην εκχώρηση του Αιγαίου στην Αγκυρα. Πιο αναλυτικά, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, στα μέσα Φεβρουαρίου, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ. Αναφορικά με το κυπριακό, θα υπάρξουν διερευνητικές επαφές ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Επίσης, θα υπάρξει επικοινωνία σε επίπεδο γενικών γραμματέων των δύο ΥΠΕΞ. Όσον αφορά στο προσφυγικό, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα του Τούρκου ΥΠΕΣ, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ώστε να τεθεί επί τάπητος το πώς εφαρμόζεται η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Στον τομέα της οικονομίας και του τουρισμού, έχει συμφωνηθεί να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα και της υπουργού Εμπορίου της Τουρκίας. Εξετάζεται επίσης, μέχρι το καλοκαίρι να λειτουργήσει η ακτοπλοϊκή γραμμή Σμύρνη-Θεσσαλονίκη. Τέλος, σχεδιάζεται η διοργάνωση επιχειρηματικού φόρουμ, αλλά και επενδύσεις στην Ελλάδα. pronews
***   BOMBA Α.Τσίπρα: «Έντιμος τύπος ο Ρ.Τ.Ερντογάν – Μαζί του ξέρεις που βρίσκεσαι»…

Η… αποκάλυψη έρχεται από το περιοδικό Der Spiegel μόλις λίγες ώρες αφού ο Αλέξης Τσίπρας ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του στην Τουρκία, όπου συνάντησε, φυσικά, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έγινε ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός που επισκέφτηκε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός περιέγραψε τον Ερντογάν σε εμπιστευτικό κύκλο ως «έντιμο τύπο». «Μαζί του, ξέρεις πού βρίσκεσαι»» λέει το Spiegel και σημειώνει πως Αλέξης Τσίπρας και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι «ανομοιογενές ζευγάρι». «Ελλάδα και Τουρκία είναι ιστορικοί αντίπαλοι, αλλά ο πρόεδρος Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Τσίπρας διατηρούν μια ισχυρή σχέση – διότι επωφελούνται ο ένας από τον άλλον», σημειώνει το Spiegel, που σχολιάζει τη πρόκληση της Τουρκίας, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση των δυο ηγετών και την ψυχραιμία που επέδειξε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας δεν είχε αρχίσει καν την επίσκεψή του την Τρίτη, όταν ο οικοδεσπότης του φρόντισε για μια προσβολή. Επικήρυξε τους οκτώ στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα με 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο Τσίπρας ωστόσο προσπάθησε να διατηρήσει την ψυχραιμία του όταν λίγες ώρες αργότερα συναντήθηκε με τον Ερντογάν στην Άγκυρα. «Ο διάλογός μας ήταν στο πέρασμα των χρόνων ειλικρινής και ανθεκτικός», δήλωσε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου την Τρίτη το βράδυ και υπενθύμισε στον συνομιλητή του ότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, ήταν ένας από τους πρώτους ηγέτες που του τηλεφώνησανΟ Έλληνας πρωθυπουργός περιέγραψε τον Ερντογάν σε εμπιστευτικό κύκλο ως «έντιμο τύπο». «Μαζί του, ξέρεις πού βρίσκεσαι». Ο Ερντογάν βλέπει στον Τσίπρα έναν από τους λίγους συμμάχους στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό και προσθέτει ότι οι δύο ηγέτες συνδέονται με εταιρική σχέση, η οποία έχει συγκεκριμένο σκοπό. «Γνωρίζουν ότι χρειάζονται ο ένας τον άλλον σε διάφορα θέματα. Ταυτόχρονα, ο κατάλογος των διαφορών απόψεων, επί των οποίων ούτε κατά την συνάντηση της Τρίτης σημειώθηκε επιτυχία, είναι μακρύς», σημειώνει ο συντάκτης. «Ο Ερντογάν πιέζει για την παράδοση των οκτώ στρατιωτικών. Είναι μια επιθυμία που ο Τσίπρας δεν μπορεί να εκπληρώσει λόγω της ανεξαρτησίας της ελληνικής δικαιοσύνης. «Δεν θέλουμε η Ελλάδα να γίνει καταφύγιο τρομοκρατών», είπε ο Ερντογάν. Οι δύο πλευρές διαφωνούν επίσης για την Κύπρο και για τα νησιά στο Αιγαίο», αναφέρει ο συντάκτης και προσθέτει ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να χρησιμοποιήσει χαμηλούς τόνους έναντι του Ερντογάν, καθώς λογαριάζει ότι εξαρτάται από εκείνον κυρίως στο θέμα της μετανάστευσης. «Αν η Τουρκία καταγγείλει την συμφωνία με την ΕΕ, η κατάσταση στην Λέσβο, την Χίο και την Κω θα τεθεί εντελώς εκτός ελέγχου», αναφέρει. 

































Φωτογραφία Reuters  «Στην Ελλάδα θα γίνουν αργότερα μέσα στη χρονιά εκλογές. Ο Τσίπρας παρουσιάζεται λοιπόν ως «statesman». Μόλις κατάφερε μια επιτυχία στο θέμα της ονομασίας της «Μακεδονίας». Τώρα θα ήθελε να εμφανιστεί και στην επίσκεψή του στην Τουρκία ως πολιτικός που λύνει προβλήματα», συνεχίζει το άρθρο, το οποίο κλείνει με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Σοφία και στην Χάλκη, όπου, όπως επισημαίνεται, η Θεολογική Σχολή έκλεισε το 1971. «Ο Τσίπρας έθεσε στον Ερντογάν και πάλι μάταια το θέμα της επαναλειτουργίας της. Ωστόσο το ταξίδι του ανταμείφθηκε: μπορεί να πάρει μαζί του στην Αθήνα ωραίες εικόνες για τον προεκλογικό του αγώνα», καταλήγει ο συντάκτης.

«Λουλούδια στην Χάλκη», είναι ο τίτλος ανταπόκρισης της Süddeutsche Zeitung από την Κωνσταντινούπολη, στην οποία επισημαίνεται ότι οι δύο πλευρές δείχνουν να αποπειρώνται προσέγγιση.  Στο άρθρο σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος εν ενεργεία Έλληνας Πρωθυπουργός στον οποίον επετράπη να επισκεφθεί την Χάλκη από το 1971, που έκλεισε η Θεολογική Σχολή. «Μετά την επίσκεψη του Τσίπρα, η Χάλκη υπάρχει και πάλι η ελπίδα ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα σπάσει ένα ταμπού, όπως έκανε παλιότερα τόσο καλά», επισημαίνεται και αναφέρεται ότι οι Τούρκοι «καλλιέργησαν την ελπίδα κυρίως με χειρονομίες», προσκαλώντας – απροσδόκητα – τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο δείπνο με τον Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα.


























Φωτογραφία Reuters

Επιπλέον, τονίζεται, την Τετάρτη το πρωί συνόδευσε τον πρωθυπουργό, όχι μόνο στην Χάλκη αλλά πρώτα στην Αγία Σοφία, ο στενότερος συνεργάτης του Ερντογάν, ο Ιμπραήμ Καλίν.  Η συντάκτρια περιγράφει ακόμη τις σκηνές από την λειτουργία στην Χάλκη, στην διάρκεια της οποίας, όπως γράφει, ακόμη και Τούρκοι αστυνομικοί έβγαλαν τα κινητά τους προκειμένου να απαθανατίσουν την ιστορική στιγμήκαι εξηγεί την διαμάχη για την ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης και την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Οι δύο μειονότητες «δεν πρέπει να αποτελούν αιτία διαμάχης, αλλά γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρει η ανταπόκριση, ενώ σημειώνεται ότι ο Ερντογάν απαιτεί βελτίωση των συνθηκών στην Θράκη και μάλιστα το θέτει ως όρο για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής. «Μεταξύ των δύο γειτόνων, το τραυματικό παρελθόν παίζει μέχρι σήμερα ρόλο. Οι δύο μειονότητες το έχουν νιώσει», προσθέτει η συντάκτρια.  Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
***   Συνεχίζει τις βόλτες στην Κωνσταντινούπολη ο Τσίπρας…

Στο παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μπιναλί Γιλντιρίμ.  Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και η σύντροφός του, Μπέττυ Μπαζιάνα, συνοδεία του κ. Γιλντιρίμ, ξεναγήθηκαν στο παλάτι που λειτουργεί ως μουσείο. Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης, ο Έλληνας πρωθυπουργός συζήτησε με τον Τούρκο πολιτικό για τη συνεργασία που είχαν οι δύο τους ως πρωθυπουργοί.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας και νυν πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Γιλντιρίμ Μπιναλί, θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. 

Τσίπρας με Ρωμιούς της Πόλης  Ο  Αλέξης Τσίπρας μετέβη νωρίτερα στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στο οποίο στεγάζεται και το ελληνικό προξενείο.        

Εκεί, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής Ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη, του Συλλόγου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ), διευθυντές σχολείων, λυκειάρχες και κοινοτικούς παράγοντες. Ο κ. Τσίπρας έφτασε στη συνάντηση συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό Μάρκο Μπόλαρη, όπου τον υποδέχθηκαν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Τουρκία, Πέτρος Μαυροειδής, η γενική πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανοπούλου, καθώς και οι εκπρόσωποι της Ομογένειας, τους οποίους χαιρέτισαν έναν προς έναν, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί. Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο σκοπός της συνάντησης είναι να τους ακούσει. Τόνισε πως γνωρίζει τα προβλήματα των ρωμαίικων κοινοτήτων, επισήμανε τον αποδεκατισμό που υπέστη η ελληνική Ομογένεια στην Κωνσταντινούπολη, ενώ αναγνώρισε και τη συνεισφορά της στην πορεία του Ελληνισμού. Αναφερόμενος στη διήμερη επίσκεψή του στην Τουρκία, την χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική, όπως και την επίσκεψή του στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης – την πρώτη εν ενεργεία πρωθυπουργού της Ελλάδας.  ΑΠΕ-ΜΠΕ
***   Είδηση ΒΟΜΒΑ για το ΧΡΕΟΣ…

Ύστερα από 8,5 χρόνια αδυσώπητης μνημονιακής λιτότητας, το δημόσιο χρέος όχι μόνο δεν έχει μειωθεί, αλλά αντιθέτως εξακολουθεί να διογκώνεται, χωρίς κάποια ορατή προοπτική συγκράτησης του.
Το χθεσινό δελτίο μηνιαίων στοιχείων της Γενικής Κυβέρνησης, αποκαλύπτει ότι το «τέρας» του χρέους παρέμεινε αδάμαστο και τη περασμένη χρονιά, «σκαρφαλώνοντας» 30,2 δισ. υψηλότερα σε σχέση με με το 2017.   Συγκεκριμένα, τα στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) που περιλαμβάνονται στο δελτίο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), δείχνουν ότι η συνολική άξια του ακαθάριστου δημόσιου χρέους εκτοξεύθηκε στα 358,949 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου 2018, από 328,707 στο τέλος του 2017. «Φωτογραφίζεται» δηλαδή αύξηση κατά 30,2 δισ. ευρώ στην «καθαρή αξία» η οποία προκύπτει από τη διάφορα μεταξύ των νέων εκδόσεων (844,911 δισ. ευρώ)  και των εξοφλήσεων (814,861 δισ. ευρώ ) που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη χρονιά (συνολικά 30,050 δισ. ευρω), μαζί με τις διάφορες ανατιμήσεις (195 εκατ. ευρώ).  Επειδή τα νούμερα ίσως να φαντάζουν κάπως υπερβολικά θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι στις εκδόσεις των 844,911 δισ. ευρώ περιλαμβάνονται, τόσο τα δάνεια που εκταμιεύονται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) όσο και η ανακύκλωση του βραχυπρόθεσμου δανεισμού μέσω repos. Αντιστοίχως, προσδιορίζονται και τα νούμερα στις εξοφλήσεις.
Θυμίζουμε, ότι η χώρα μας οδηγήθηκε στο πρώτο Μνημόνιο τον Μάιο 2010, επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, έχοντας στην πλάτη της χρέος ύψους 301,062 δισ. ευρώ στα τέλη του 2009. Από την άνοιξη του 2010 μέχρι σήμερα εισέπραξε δανειακές δόσεις συνολικού ύψους 240 δισ. ευρώ από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), προκειμένου να αποπληρώσει ομόλογα που έληγαν και άλλες υποχρεώσεις καθώς και να χρηματοδοτήσει μέρος του ελλείμματος του Προϋπολογισμού της. Παράλληλα, τμήμα των δανείων του δεύτερου και του τρίτου Μνημονίου χρησιμοποιήθηκε για να εξοφληθεί σταδιακά το δάνειο που χορήγησε το ΔΝΤ στην Ελλάδα στο πλαίσιο του πρώτου Μνημονίου (20,1 δισ. ευρώ, συν τόκοι). Μετά από τρία Μνημόνια κι ένα PSI το ελληνικό δημόσιο χρέος, στο τέλος του 2018 όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά, αντιθέτως, αυξήθηκε  στα 358,939 δισ. ευρώ με τους χρεωστικούς τίτλους να ξεπερνούν τα 66,83 δισ. ευρω και τα δάνεια (παντός τύπου) να διαμορφώνονται στα 292,118 δισ. ευρώ! Του Στέλιου Κράλογλου Πηγή: Capital.gr
*** Αγρότες απέκλεισαν το δρόμο Καλαμάτας-Αθήνας 
Λίγα λεπτά μετά τις 4.00 αγρότες απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας-Αθήνας, στο ύψος του Praktiker. Όπως δήλωσαν σχετικά, θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι τις 5.30 το απόγευμα.
Να σημειωθεί πως αστυνομικές δυνάμεις εκτρέπουν την κυκλοφορία, καθώς ο δρόμος σε εκείνο σημείο είναι κλειστός.

***  Διάγνωση για το Νοσοκομείο Καλαμάτας: Ανεπάρκεια γιατρών και προσωπικού 
   
Το «άγονο» Νοσοκομείο χωρίς ογκολόγο, νευροχειρουργό και νευρολόγο 
Συχνά-πυκνά η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με ανακοινώσεις της αναφέρεται σε αναβάθμιση χώρων και εξοπλισμού του Ιδρύματος, όμως σε ένα νοσοκομείο σημαντικότερο είναι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς τα μηχανήματα και οι χώροι από μόνα τους δε θεραπεύουν τους ασθενείς.
Κατά καιρούς, λοιπόν, γράφουμε για ελλείψεις σε προσωπικό, κάτι που επιβεβαίωσαν χθες και οι εργαζόμενοι.
Το γιατί κάποιος δε θέλει να υπηρετήσει στην Καλαμάτα είναι ένα ερώτημα στο οποίο και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ψάχνουν απάντηση, για να συμπληρώσουν πως αυτός είναι ο λόγος που το νοσοκομείο έχει χαρακτηριστεί ως άγονο. Αποτέλεσμα αυτής της υποστελέχωσης είναι ανά κλινική να υπάρχουν δύο με τρεις νοσηλευτές, ενώ κατά τους εργαζομένους έχει δίκιο ο κόσμος που διαμαρτύρεται. Όπως λένε, μπορεί οι ίδιοι να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, όμως τα κενά είναι πολλά και είναι αδύνατο να καλυφθούν με το υπάρχον προσωπικό.
Όλα αυτά ήρθαν ξανά στο φως της δημοσιότητας, όταν χθες, κατά τη στάση εργασίας, ρωτήσαμε για τη συμμετοχή του προσωπικού, με τη γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων, Θεανώ Μπλέκου, να μας απαντά ότι, αφού στις κλινικές ανά βάρδια υπάρχουν δύο με τρεις νοσηλευτές, είναι αδύνατον να συμμετέχουν, καθώς πάνω από όλα είναι οι ασθενείς!
Πρόσθεσαν, δε, ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει υπερανάπτυξη, με τα κενά στο προσωπικό να είναι ήδη αρκετά μεγάλα.
Σχετικά με τα κενά σε γιατρούς, η κα Μπλέκου πρόσθεσε πως από το νοσοκομείο λείπει ογκολόγος εδώ και ένα χρόνο, πλέον έφυγε ο νευρολόγος, παραιτήθηκε ο νευροχειρουργός, ενώ στην Ψυχιατρική Κλινική, αντί να υπάρχουν τέσσερις γιατροί, υπάρχουν δύο. Μάλιστα, μέχρι πρότινος ήταν ένας.
Σε ερώτηση γιατί συμβαίνει αυτό και γιατί οι γιατροί δε θέλουν το Νοσοκομείο Καλαμάτας, η απάντηση που λάβαμε είναι ότι έχει χαρακτηριστεί ως άγονο. Κατά τους εργαζομένους, ένας λόγος είναι ότι οι συνθήκες δεν είναι καλές, διότι υπάρχουν καθημερινές εφημερίες και πάρα πολύ μεγάλος αριθμό ασθενών.
Τα κενά, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Παναγιώτης Πατρινιός, έχουν αντίκτυπο και στους ασθενείς, με αποτέλεσμα «να δημιουργούνται τεράστιες αναμονές», με τον κόσμο να ταλαιπωρείται και το προσωπικό να δίνει τον καλύτερό του εαυτό, αλλά και πάλι να μην αρκεί.
 Να μη γίνει περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος 
Χθες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας από τους εργαζομένους, στην οποία έλαβε μέρος και η ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, με αντιπροσωπεία της να επισκέπτεται το διοικητή και να ζητά τη συμπαράστασή του.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, Δημήτρης Φαββατάς, παρατήρησε ότι αυτό που ζητά η ΑΔΕΔΥ είναι να παίρνουν το ανθυγιεινό επίδομα όλοι όσοι εργάζονται στα νοσοκομεία.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, Δημήτρης Τσιλίκας, ανέφερε ότι η παράσταση διαμαρτυρίας έγινε προκειμένου να διατηρηθεί το ανθυγιεινό επίδομα που κάποιες ειδικότητες του νοσοκομείου λαμβάνουν. Πρόσθεσε, δε, ότι όλο το προσωπικό πρέπει να λαμβάνει το επίδομα και, κυρίως, αυτό που έρχεται σε επαφή με τους ασθενείς, με το ποσοστό που το λαμβάνει αυτή τη στιγμή να είναι στο 60%. Κλείνοντας, πάντως, σχολίασε ότι υπάρχουν φόβοι ότι δε θα πληρωθεί από το Μάρτιο.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Μαθητές πάνε σχολείο από το οδόστρωμα 
Μπορεί να βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορες εργολαβίες κατασκευής πεζοδρομίων σε όλη την Καλαμάτα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει να κατασκευάζονται πεζοδρόμια προς το 5ο Γυμνάσιο της πόλης.
Το αποτέλεσμα είναι καθημερινά εκατοντάδες μαθητές να περπατούν στο οδόστρωμα, σε ένα δρόμο (Αθηνών) στον οποίο αρκετοί οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.  Π.Μπ.
 Υ.Γ.: Να σημειωθεί ακόμα ότι εκεί υπάρχουν και πεζοδρόμια που είναι επί καθημερινής βάσης κατειλημμένα από αυτοκίνητα, είτε για λίγο είτε μόνιμα…
Η Δημοτική Αστυνομία ακούει; Δεν είναι μόνο για να κόβει κλήσεις στο κέντρο!

*** Έλεγχοι της τροχαίας στη Μεσσηνία: Και τρέχουμε και πίνουμε… 
Δύο από τις πιο επικίνδυνες παραβάσεις έλεγξαν και στη Μεσσηνία οι αστυνομικοί της Τροχαίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος για την παράβαση της εβδομάδας που εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Την προηγούμενη εβδομάδα κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, δίνοντας προτεραιότητα  στις παραβάσεις για την υπερβολική ταχύτητα και την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
 Μεσσηνία
Στο πλαίσιο αυτό από 919 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα ελέγχθηκαν 21.044 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 4.674 παραβάσεις για την υπερβολική ταχύτητα και την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (805), της Θεσσαλονίκης (353), της Πιερίας (205), της Κορινθίας (187), της Ημαθίας (185), της Φθιώτιδας (184) και του Κιλκίς (170).
Στη Μεσσηνία την εβδομάδα από 28 Ιανουαρίου έως και 3 Φεβρουαρίου συγκροτήθηκαν 4 συνεργεία ελέγχων και ελέγχθηκαν 135 οχήματα. Κατά τους ελέγχους αυτούς βεβαιώθηκαν συνολικά 17 παραβάσεις του ΚΟΚ για υπερβολική ταχύτητα και 9 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.
Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και τις επόμενες εβδομάδες με έμφαση σε άλλες επικίνδυνες παραβάσεις του ΚΟΚ.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***   Κατασχέσεις και συλλήψεις τον Ιανουάριο από τις αστυνομικές υπηρεσίες 
Σε συλλήψεις 461 ατόμων προχώρησαν τον Ιανουάριο οι αστυνομικές υπηρεσίες σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, συνελήφθησαν: Δύο άτομα για ληστεία, 44 για κλοπή και απόπειρες, 49 για ναρκωτικά, 23 για όπλα, ένα για παράβαση περί παιγνίων, 160 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, ένα για μαστροπεία, τέσσερα για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, τρία για λαθρεμπόριο, τέσσερα για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, ένα για ΓΟΚ., 69 για ΚΟΚ, 10 για ενδοοικογενειακή βία, 42 για καταδιωκτικά έγγραφα και 48 για διάφορα αδικήματα.
 Εξιχνιάσεις και κατασχέσεις
Εξιχνιάσθηκαν: δύο υποθέσεις ληστείας, 83 υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων οικιών, καταστημάτων, οχημάτων και απόπειρες, πέντε υποθέσεις απάτης, 42 υποθέσεις για ναρκωτικά, 17 υποθέσεις για όπλα, δύο υποθέσεις λαθρεμπορίου και τέσσερις υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.
Τον προηγούμενο μήνα εξαρθρώθηκε μία εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν συστηματικά ποσότητες κάνναβης σε περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας. Συνελήφθησαν τρία άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.
 Κατασχέσεις
Τέλος, κατασχέθηκαν: 31,5 γραμμάρια ηρωίνης, 2019,8 γραμμάρια κάνναβης, 15 δενδρύλλια κάνναβης, 15 ναρκωτικά χάπια, τέσσερα τσιγαριλίκια κάνναβης, 983 χιλιοστά του λίτρου μεθαδόνης, 12 κυνηγετικά όπλα, τέσσερα πιστόλια, τρία πιστόλια τύπου REPLICA, ένας γεμιστήρας πιστολιού, 175 φυσίγγια, 21 ξίφη, μαχαίρια, σουγιάδες κ.λπ., 510 γραμμάρια πυρίτιδας, 2.065,7 ευρώ, 26 πλαστά χαρτονομίσματα, 23 κίβδηλα νομίσματα, 1.350 γραμμάρια λαθραίου καπνού, 907 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, έξι ζυγαριές ακριβείας, έξι κινητά τηλέφωνα, έξι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τρία οχήματα, πλήθος αντικειμένων και μέσων για την παραγωγή φυσιγγίων (κενά φυσίγγια, μεταλλικά σφαιρίδια, κάλυκες, μηχανές γομώσεως φυσιγγίων κ.ά.), διαρρηκτικά εργαλεία και διάφορα προϊόντα παραεμπορίου.  Τον Ιανουάριο δε, κλάπηκαν 66 οχήματα και βρέθηκαν 36.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***   ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ο Κ. Βελόπουλος για τη ΔΥΤΙΚΟΔΟΥΛΗ στάση της Ελλάδος: «ΕΓΚΛΗΜΑ το ΑΔΕΙΑΣΜΑ στη Ρωσία»… (ΒΙΝΤΕΟ)

Άλλη μια εξαιρετική ανάλυση έκανε στην εκπομπή Κόντρα και Ρήξη την Πέμπτη 7/2, ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος.  Ο κ. Βελόπουλος ξεκίνησε την εκπομπή του κάνοντας μεγάλες αποκαλύψεις για τον πόλεμο των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας για τα ενεργειακά στη Μεσόγειο, αλλά και τον ρόλο του ρωσικού παράγοντα. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ αναφέρθηκε στα σχέδια του Ερντογάν στο Αιγαίο αλλά και στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Τέλος, ο Κ. Βελόπουλος έδειξε ένα απίστευτο βίντεο από την Αμερική για τον Μέγα Αλέξανδρο και τη Μακεδονία.  Δείτε παρακάτω αυτά και άλλα πολλά που ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος: Βίντεο : https://youtu.be/2t3GfZ27orY  .-  
***   Διαλύεται η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ; – Π.Καμμένος προς Παπαχριστόπουλο: «Να παραδώσεις την έδρα αύριο το πρωί»…

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει στη Βουλή η νέα μάχη και η συζήτηση για την επικύρωση της ένταξης στο ΝΑΤΟ των Σκοπίων με το όνομα που τους «χάρισε» η ελληνική κυβέρνηση και μαζί τους εκχώρησε και την Μακεδονία, συνεδριάζουν υπό τον Πάνο Καμμένο οι εναπομείναντες βουλευτές των ΑΝΕΛ.  Προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ο Πάνος Καμμένος έδωσε το… στίγμα της συνεδρίασης. «Δεν θα αργήσουμε» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Στη συνεδρίαση είναι και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος δεν είχε… όρεξη για κουβέντες και δεν είπε ούτε καλημέρα μπαίνοντας. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είναι το πρόσωπο της συνεδρίασης (και των ημερών γενικότερα) εξαιτίας της απόφασής του να πάρει πίσω την απόφασή του παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα, ύστερα από παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.
Το κλίμα για τον Θανάση Παπαχριστόπουλο φαίνεται βαρύ. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις μπήκε στην αίθουσα όπου συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, οι υπόλοιποι βουλευτές σταμάτησαν τη συζήτηση.  Ο Πάνος Καμμένος κάθισε στη μια πλευρά του τραπεζιού και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από την άλλη. Όταν οι δημοσιογράφοι τους επεσήμαναν ότι κάθισαν… απέναντι, η απάντησή τους ήταν «έτσι καθόμαστε πάντα».  Πριν από λίγο αποχώρησε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος του ζήτησε να έχει παραδώσει την έδρα έως αύριο το πρωί.
***  O ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ ξεσκίζει σε 220 λέξεις τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ! «Έτσι οδηγηθήκαμε στη χρεοκοπία» …

Εναν μύθο της ύστερης ελληνικής Δεξιάς αποδομεί με το δικό του λιτό ύφος ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος, εκ των προσωπικοτήτων του χώρου: αυτόν της πενταετίας του Κώστα Καραμανλή. Για την ακρίβεια δεν τον αποδομεί απλώς τον μύθο του πρώην Πρωθυπουργού, τον ξεσκίζει σε 220 λέξεις. Ο κ. Μάνος περιγράφει τη διακυβέρνηση Καραμανλή ως καταστροφική για την οικονομία της χώρας και βασική αιτία για τη χρεοκοπία, ενώ περιγράφει τον ίδιο ως έναν κομματικό ηγέτη κατώτερο των περιστάσεων, σε αντίθεση με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ολα αυτά ο κ. Μάνος τα έκανε με μια ανάρτηση στο Facebook, στο οποίο έγραψε την Τετάρτη: Δημοσιογράφος (υποθέτω νεαρής ηλικίας) μου τηλεφώνησε να με συγχαρεί για την πρωτοβουλία μου να πεζοδρομήσω την Βουκουρεστίου. Το έμαθε διαβάζοντας πρόσφατη συνέντευξη μου στα ΝΕΑ. Η πεζοδρόμηση έγινε το 1978. Αν δεν το είχα πει στη συνέντευξη ίσως πίστευε ότι ήταν έργο του Τρίτση ή του Αβραμόπουλου. Διάβασα σήμερα την επιφυλλίδα του Αλέξη Παπαχελά στην Καθημερινή στην οποία γράφει ότι ισχυρότατοι ηγέτες όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής σέβονταν τις διαφορετικές απόψεις και δεν επέβαλλαν αυταρχικά την άποψή τους. Είναι απολύτως αληθές για τον Μητσοτάκη, αλλά όχι για τον Κώστα Καραμανλή.
Ο κ. Καραμανλής προκειμένου να επιβάλλει τη δική του εσφαλμένη (όπως αργότερα απέδειξε ο ίδιος υιοθετώντας την άποψη που απέρριψε) άποψη δεν δίστασε το 1998 να διαγράψει από τη Νέα Δημοκρατία εμένα, τον κ. Σουφλιά, τον κ. Κοντογιαννόπουλο, τον κ. Παπαληγούρα, τον κ. Τατούλη, τον κ. Κάκκαλο.  Σταμάτησε την αυταρχική του μανία και δεν διέγραψε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που συμφωνούσε μαζί μου, λέγοντας περιφρονητικά ότι «ως πρώην πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να λέει ό,τι θέλει!» Το γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν ανεχόταν διαφορετικές απόψεις είναι η βασική αιτία της οικονομικής καταστροφής που προκάλεσε η πρωθυπουργία του. Κανείς δεν τολμούσε να εκφράσει διαφορετική άποψη. ‘Έτσι οδηγηθήκαμε στη χρεοκοπία. Αν δεν υπήρχε η χρεοκοπία ως αποτέλεσμα της Καραμανλικής διαχείρισης, τα σημάδια του περάσματός του θα ήταν εξίτηλα.   Πηγή: Protagon.gr
*** EΚΤΑΚΤΟ! ‘ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ’ για ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ;..
  ~  Περίεργη επιμονή με τον κίνδυνο να απαιτηθεί νέα ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών επιδεικνύει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, καθώς για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο απο 10 ημέρες επισημαίνει στη Βουλή το ενδεχόμενο να κληθούν οι φορολογούμενοι να ενισχύσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης τόνισε και πάλι το εκρηκτικό ζήτημα των κόκκινων δανείων και υποστήριξε ότι εάν δεν δοθεί στο πρόβλημα η σωστή λύση τότε οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφαλαία που θα τα πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι. Ειδικότερα, ο κ. Δραγασάκης επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική που προκάλεσε η πρώτη του δήλωση περί ανακεφαλαιοποίησης πριν από λίγες ημέρες είπε στην Ολομέλεια: «Ουδεμία ανησυχία προέκυψε από την προηγούμενη ομιλία μου στην επιτροπή. Κανείς δεν τρόμαξε ότι θέτω θέμα ανακεφαλαιοποίησης. Κανείς δεν αισθάνθηκε ότι θέτω τέτοιο θέμα» για να προσθέσει ωστόσο στην συνέχεια «είχα πει για τέσσερις αυτονόητες αλήθειες: – δεν πρέπει υποτιμήσουμε το γεγονός ότι είμαστε η χώρα με τα περισσότερα κόκκινα δάνεια την Ευρώπη. Διαφωνεί κανείς με αυτό; Ηταν 97 δισ. ευρώ το 2014 και από τότε αρχίζει η μείωση τους αλλά παραμένουν υψηλά και πρέπει να τα μειώσουμε  – Δεν έχουμε λύσεις manual. Δεν είναι κάτι που με αυτόματο πιλότο ή μια απλή λύση λύνεται. Πρεπει να δούμε τι γίνεται στην Ευρώπη να δούμε διεθνείς πρακτικές. Για παράδειγμα έχουμε πρόταση απο την Τράπεζα της Ελλάδος και τον κ. Στουρνάρα και απο ΤΧΣ. Πρέπει κάθε λύση να τη συζητούμε και να βλέπουμε τα θετικά και τα αρνητικά – Και σημειώνω εναν 3ο κίνδυνο, μια 3η αλήθεια πως αν δεν προσέξουμε μπορεί να κάνουμε τέτοιες ρυθμίσεις που να οδηγήσουν τις τράπεζες να χρειαστούν νέα κεφάλαια. Αυτο είναι μια νέα πραγματικότητα. Αυτο σημαίνει πως δεν πρέπει να κάνουμε καμία ρύθμιση; Όχι αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η λύση που προτείνει π.χ. το ΤΧΣ και επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών θα απαιτήσει εγγύηση δημοσίου – η 4η αυτονόητη αλήθεια είναι ότι δυστυχώς αυτά τα νέα κεφάλαια ενδεχομένως να κληθεί να τα βάλει πάλι ο Έλληνας φορολογούμενος. Αν υποθέσουμε πως μια τραπεζα έχει ανάγκη από κεφάλαια μπορεί να τα βρει εκ των ενόντων. Για παράδειγμα η Eurobank επεξεργάζεται σχεδιο ενσωματώνοντας μια θυγατρική της. Ειναι μια λύση. Άλλη λύση ειναι να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία αν έχει. Αν δεν γίνεται μπορει να χρειαστεί ή να θελήσει το δημόσιο όπως παλιά να βάλει κεφάλαια».  Ο κ. Δραγασάκης συνέχισε λέγοντας πως «ειναι ένα πλαίσιο για να δούμε διάφορες ρυθμίσεις. Πρέπει η όποια λύση να βλέπει πρώτα τις κοινωνικές συνέπειες» και πρόσθεσε: «Επίσης πρέπει να δούμε τις δημοσιονομικής φύσης συνέπειες αν έχει επιβάρυνση για δημόσιο και η επιβάρυνση τραπεζών αν θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια και πώς θα τα βρούμε».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε πως «ειναι θετικό ότι ο κ. Στουρνάρας επισήμως είπε κάτι που έπρεπε ίσως να έχει λεχθεί προ πολλού, οτι τα δύσκολα για τις τραπεζες ανήκουν στο παρελθόν. Συμφωνώ σε αυτό». Νέος νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας μέσα στον Φεβρουάριο  Την κατάθεση του νέου νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας στην Βουλή εντός του Φεβρουαρίου προανήγγειλε ο κ. Γιάννης Δραγασάκης. Ο υπουργός Οικονομίας μιλώντας στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου είπε πως «Μέσα στον μήνα θα έρθει το νέο σχέδιο νόμου και θα προσπαθήσουμε να υπάρξει πρόνοια και για όσους δεν πρόλαβαν να ενταχθούν στον νόμο Κατσέλη με υπαιτιότητα των τραπεζών» για να προσθέσει «Δεν θέλουμε παράταση του νόμου Κατσέλη αλλά θέλουμε ένα νέο σχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Η δόση που θα πληρώνουν οι δανειολήπτες θα είναι δραστικά μικρότερη ώστε να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση των δανείων. Επίσης η προστασία θα επεκταθεί και σε κατηγορίες δανειοληπτών που σήμερα δεν περιλαμβάνονται σε ρύθμιση όπως είναι οι μικροέμποροι. Θα έχουμε ένα σύστημα με αρκετά θετικά στοιχεία που ια οδηγεί σε ουσιαστικές λύσεις γρήγορα». Για την κατάσταση των τραπεζών ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε πως το 2018 οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 15 δις ευρώ ενώ σημείωσε ότι οι επόμενοι στόχοι είναι η απεξάρτηση των τραπεζών από τον ELA και η επιστροφή τους στις αγορές με ρεαλιστικά επιτόκια. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «Παρά τη βελτίωση που παρουσιάζουν οι τράπεζες υπάρχει λόγω κόκκινων δανείων και άλλων προβλημάτων που προκλήθηκαν στην οικονομία, ένα χρηματοδοτικό κενό που δεν μπορεί να καλυφθεί σήμερα από το τραπεζικό σύστημα» για να υπενθυμίσει ότι στο παρελθόν είχε επισημάνει την ανάγκη ενός παράλληλου χρηματοπιστωτικού συστήματος. «Είχα μιλήσει για παράλληλο σήμερα θα το πω εναλλακτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα που τώρα υλοποιείται με συμπληρωματικά μέσα πέραν των τραπεζών. Αναφέρομαι σε μια σειρά προγραμμάτων που γίνεται με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που παρέχουν χρηματοδοτικά εργαλεία. Μια δέσμη από επενδυτικά ταμεία τα οποία ήδη λειτουργούν. Χθες το ΤΑΝΕΟ έκανε ανοικτή πρόσκληση που εξαγγέλλει σειρά από τέτοια εργαλεία. Ενεργοποιούμε και ιδιωτικούς πόρους». Μεταξύ άλλων ο υπουργός είπε ότι θα «δοθεί δυνατότητα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να εκδώσουν ομόλογα που θα αγοράσουν αυτά τα ταμεία τα οποία θα έχουν δημόσιους πόρους αλλά για να λειτουργήσουν θα πρέπει να υπάρχουν αντίστοιχοι ιδιωτικοί». Τέλος, εξήγγειλε για μια ακόμα φορά την κατάθεση νομοσχεδίου για την αναπτυξιακή τράπεζα. 

protothema
***  ΟΜΟΛΟΓΙΑ «ΒΟΜΒΑ»: «Ο Πούτιν προσπάθησε να ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ τη Συμφωνία των Πρεσπών»…

Ένα σκοπιανό δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων «Γιούνιον», υποστήριξε σήμερα ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο…  έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση, ότι «η Ρωσία προσπάθησε να αποτρέψει την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ», δηλαδή να εμποδίσει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το πρακτορείο αναφέρει ότι ο Ποροσένκο προέβη στη δήλωση αυτή πριν από την ψηφοφορία για το νόμο περί τροποποιήσεων του Συντάγματος της Ουκρανίας σχετικά με τη διαδικασία πλήρους προσχώρησης της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. 
«Ο δρόμος προς τη «Βόρεια Μακεδονία» ήταν πολύ δύσκολος, αλλά η χώρα επέδειξε ενότητα και ματαίωσε τα σχέδια της Ρωσίας που προσπάθησε να σταματήσει αυτό το εξαιρετικά σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ασφάλειας της Ευρώπης. Οι θύρες του ΝΑΤΟ είναι τώρα ανοιχτές στην 30ή χώρα», είπε μεταξύ άλλων ο Ποροσένκο. Αυτή η δήλωση επιβεβαιώνει τα όσα γράφουμε εδώ και πολύ καιρό, ότι δηλαδή θα έπρεπε να συμμαχίσουμε με τη Μόσχα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μην ξεχνάμε ότι οι συμμαχίες είναι θέμα συμφερόντων, κι όχι του τί μας αρέσει και τί όχι…  Με πληροφορίες από Βαλκανικό Περισκόπιο
***  ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ! Η Βουλγαρία απειλεί με βέτο στην ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ…

Αυστηρό μήνυμα προς τα Σκόπια εξέπεμψε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας Κράσιμιρ Καρακατσάνοφ στο βουλγαρικό Focus Radio, δηλώνοντας ότι …………  …………»αν πΓΔΜ επιθυμεί να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Βουλγαρίας και της Ελλάδας».
Πρόσθεσε ότι η συνθήκη φιλίας με τη Βουλγαρία και, αντιστοίχως, εκείνη με την Ελλάδα περιλαμβάνει την εξάλειψη των εδαφικών διεκδικήσεων και των παραποιήσεων της ιστορίας. Ο Καρακατσάνοφ πρόσθεσε ότι μόνο όταν η πραγματική ιστορία της Μακεδονίας αντικαταστήσει την 70ετή πλαστογραφία στα σχολικά βιβλία, θα ήταν πεπεισμένη η Βουλγαρία ότι τα πράγματα πήγαιναν προς τη σωστή κατεύθυνση. «Η πΓΔΜ βιάζεται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ επειδή, όπως πολλοί Βούλγαροι πολιτικοί πριν από 20 χρόνια, πιστεύει αφελώς ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα λύσει σχεδόν αυτόματα όλα τα προβλήματά της. Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ είναι μια ευκαιρία για την επίλυση των προβλημάτων, αλλά χωρίς τη συμμετοχή και την προθυμία από πλευράς της πΓΔΜ κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να τα λύσει – ούτε οι Βρυξέλλες ούτε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, ούτε κανένα άλλο κράτος μέλος, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας «, δήλωσε ο Καρακατσάνοφ. Επιπλέον, ο Καρακατσάνοφ τόνισε ότι αν η Βουλγαρία και η Ελλάδα δεν πειστούν για την πρόθεση της πΓΔΜ να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, η ένταξη της σε ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν θα γίνει πραγματικότητα.  Πηγή Focus Information Agency
***   Συντονιζόμαστε στο Kontra Channel! Ο Κ. Βελόπουλος θα μιλήσει για ΟΛΑ την Πέμπτη στον Α. Λιάτσο…

Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, συνεχίζει δυναμικά τις τηλεοπτικές του παρουσίες, προσπαθώντας να μιλήσει τη γλώσσα της λογικής που έχει χαθεί στον πολιτικό λόγο.  Την Πέμπτη 7  Φεβρουαρίου ο κ. Βελόπουλος θα φιλοξενηθεί στις 12 το βράδυ στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου, στο Kontra Channel, και μαζί με τον έγκριτο δημοσιογράφο θα αναλύσουν όσα απασχολούν την ελληνική κοινωνία. 
Θα ακουστούν πράγματα που δεν πιστεύατε ποτέ. Συντονιστείτε για να ενημερωθείτε στις 7  Φεβρουαρίου στο Kontra Channel.
***

*** Αθλητική ενημέρωση  :
*** Για το Κύπελλο Ελλάδας στο ποδόσφαιρο , σήμερα :
~** Ατρόμητος - ΑΕΚ  0-1 , (0-0)  .-[ 86΄  πεν. Πόνσε  ] .-
~ Ένα πέναλτι που κακώς δε δόθηκε στο Περιστέρι έχει προκαλέσει ήδη ντόρο στην πρώτη μάχη των «8» ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΚ. Ο ρέφερι Σιδηρόπουλος έχασε τη φάση καθώς δεν είδε την παράβαση με τους παίκτες του Ατρόμητου να διαμαρτύρονται έντονα τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα όσο και στο ημίχρονο.
Σε σοβαρό λάθος υπέπεσε ο ρέφερι Σιδηρόπουλος στο Περιστέρι καθώς έδωσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ για παράβαση που έγινε εκτός περιοχής. Ήταν η φάση του 83' όταν ο Αλμπάνης τσίμπησε την μπάλα και ο Καρασαλίδης τον βρήκε στο πόδι. Το μαρκάρισμα ήταν ξεκάθαρα εκτός περιοχής αλλά ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα! Ευθύνη έχει και ο βοηθός που δεν τον βοήθησε ώστε να αποφευχθεί η γκάφα. Οι παίκτες του Ατρόμητου και ο πάγκος έγιναν έξαλλοι με την απόφαση του Σιδηρόπουλου και υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Πόνσε που άνοιξε το σκορ αλλά αποβλήθηκε δύο λεπτά αργότερα με δέυτερη κίτρινη κάρτα. 
~** Εργοτέλης ΓΣΣ-Αστέρας Τρίπολης ΑΓΣ 0-1 .- {50΄ Μάρτιν Ρόλλε ,  ] .-^ 



***  Για το Ευρωμπάσκετ  Euroleague σήμερα   : 
Αναντολού Εφές - Γκραν Κανάρια  93-74 ,(43-46) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 26-19 , 17-27 ,  26-14 ,  24-14  .- ^

Μπούντουτσνοστ - Χίμκι   90-98 , (46-45) .- ^ 
Τα  δεκάλεπτα : 20-22, 26-23 , 19-23  , 25-30 .- ^ 

Μακάμπι T.A. - Ολυμπιακός   65-64 , (26-29).- ^
Τα  δεκάλεπτα : 14-16 , 12-13 , 19-13 , 20-22 .- ^

Μπαρτσελόνα - Ζάλγκιρις  78- 72 , (45-38).- ^   
Τα  δεκάλεπτα : 23-20 , 22-18 , 15-24  , 18-10 .-  ^


***  Προσγείωση της Καλαμάτας εν όψει Πελλάνας… 
Μετά το ρεπό της Τρίτης ξεκίνησε χθες η προετοιμασία της Καλαμάτας, αφήνοντας πίσω της την σπουδαία και πολύτιμη νίκη στο Άργος και στο ντέρμπι με τον Παναργειακό.
Οι «μελανόλευκοι» μπορούν να κρατήσουν την ψυχολογική τόνωση από αυτό το μεγάλο διπλό, αλλά καλούνται να διατηρήσουν την σοβαρότητά τους και την προσήλωση στον στόχο της ανόδου, με την παρουσία βέβαια του Γιάννη Χριστόπουλου στον πάγκο να αποτελεί εγγύηση ότι θα παραμείνουν «προσγειωμένη».
Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έχει άλλωστε πολύ δρόμο ακόμα, με όλα τα παιχνίδια να είναι δύσκολα.
Καθόλου εύκολη δεν προβλέπεται ούτε η προσεχής αναμέτρηση για την 18η αγωνιστική του 8ου Ομιλου στο πλαίσιο της οποίας η πρωτοπόρος τοπική μας ομάδα θα υποδεχθεί την ΑΕ Πελλάνας/Καστορείου.
Το λακωνικό συγκρότημα βρίσκεται στην 6η θέση της κατάταξης με 26 βαθμούς, ενώ την περασμένη Κυριακή ηττήθηκε δύσκολα με 1-0 στην έδρα του 2ου στην βαθμολογία και βασικού πλέον ανταγωνιστή της Καλαμάτας, του Ασπρόπυργου.
Το θετικό είναι ότι στην Καλαμάτα έχουν λιγοστέψει τα προβλήματα, με απόντα όμως τον Μιχάλη Ζαχαρόπουλο, ο οποίος ήταν ο άτυχος του Άργους, καθώς τραυματίστηκε στο γόνατο και λίγο μετά την επάνοδό του αναγκάζεται να μείνει και πάλι «εκτός».
Η τοπική μας ομάδα είναι ενισχυμένη βέβαια με τον έμπειρο μέσο Σέρβο Ιβάν Πέριτς, ο οποίος έδειξε στο ντεμπούτο του την περασμένη Κυριακή ότι είναι σε θέση να κάνει την ποιοτική διαφορά.

*** Κλήρωση για το Κύπελλο Ελλάδας στο  βόλεϊ ανδρών
ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 
ΕΘΝΙΚΟΣ -  Αλαξανδρούπολης ή Νέστωρ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π. 
ΡΟΔΙΩΝ Άθλησης - ΗΡΑΚΛΗΣ 
ΠΗΓΑΣΟΣ Πολίχνης  - ΦΟΙΝΙΚΑΣ Σύρου 
Υπενθυμίζουμε ότι το final-4 του Κυπέλλου για διεξαχθεί στην Ιεράπετρα 20-21 Απριλίου.
Τα αποτελέσματα :  
Ροδίων Άθλησις - ΑΟ Αιγιαλέων 3-0 σετ  (25-19, 25-16, 25-13)
Κηφισιά - Φοίνικας Σύρου 1-3 σετ (27-25, 18-25, 23-25, 22-25)    
 ΠΑΟΚ - ΑΕ Κομοτηνής 3-1 (25-13, 27-29, 25-21, 25-15)
Ολυμπιακός - Παμβοχαϊκός 3-1σετ  (25-15, 22-25, 25-21, 25-21)
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-3 σετ (18-25, 20-25, 24-26)
Ν Πανοράματος - Πήγασος Πολίχνης 0-3σετ (18-25, 15-25, 14-25)
ΧΑΝΘ - Ηρακλής 1-3 σετ (15-25, 16-25, 25-22, 17-25)
Τρίτη 13 Φεβρουαρίου
18.30: Νέστωρ - Εθνικός Αλεξανδρούπολης   - 

*** Υποβιβασμό και πρόστιμο-μαμούθ στον ΟΦΗ εισηγείται η ερευνήτρια επιτροπής Δεοντολογίας
«Βόμβα» πυροδοτεί στον ΟΦΗ η ερευνήτρια επιτροπής Δεοντολογίας, καθώς διαπίστωσε ότι οι Κρητικοί έχουν τελέσει ο αδίκημα της δωροδοκίας στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Αιγινιακό την περασμένη περίοδο. Εισήγηση-σοκ πραγματοποίησε η Επιτροπή Δεοντολογίας εις βάρος του ΟΦΗ για το ματς της περσινής σεζόν κόντρα στον Αιγινιακό (12/11/17) που ήταν ύποπτο προς χειραγώγηση και υπό διερεύνηση.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εισήγηση του ερευνητικού τμήματος, η τότε διοίκηση των Κρητικών με πρόεδρο τον Φώτη Τσάλο είχε έρθει σε συμφωνία με τον τότε πρόεδρο του Αιγινιακού, ώστε το παιχνίδι να λήξει 6-0 για σκοπό το κέρδος από το στοίχημα. Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα σε αυτή τη συμφωνία είχαν εμπλακεί και τρεις παίκτες του Αιγινιακού (Τόλιος, Λιόλιος, Γιαζιτζόγλου με τον πρώτο να αντικαθίσταται μόλις στο 9' λόγω τραυματισμού). Μέσω της εισήγησης αυτής ζητείται ο υποβιβασμός τω Κρητικών, αφαίρεση έξι βαθμών από το πρωτάθλημα που θα δικαιούται να μετέχει και πρόστιμο ύψους 3.150.000 ευρώ! Βέβαια, το γεγονός ότι έχουν εισηγηθεί από την Επιτροπή αυτές οι ποινές προς τον ΟΦΗ δεν σημαίνει ότι απαραίτητα οι Κρητικοί θα τιμωρηθούν κιόλας, αλλά είναι η αλήθεια ότι ελάχιστες υποθέσεις τέτοιου είδους παίρνουν αυτή την οδό. Την ίδια στιγμή, από τον ΟΦΗ τονίζεται ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθούν τώρα επίσημα, αλλά θα το κάνουν όταν πρέπει. Το παιχνίδι που θεωρείται χειραγωγημένο από την Επιτροπή Δεοντολογίας Video :     https://youtu.be/Ho4n_kcuh8U  .-
~

***   Πρόστιμο 26.500 ευρώ στην ΑΕΚ
Τη συμπεριφορά του κόσμου της στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα πληρώσει κυριολεκτικά η ΑΕΚ, όπως προέκυψε από τις αποφάσεις του Πειθαρχικού οργάνου της Σούπερ Λιγκ. 
Η Ένωση καλείται να καταβάλει το ποσό των 26.500 ευρώ ενώ ο αθλητικός δικαστής επέβαλε επίσης πρόστιμο 5.000 ευρώ στον Άρη (για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα) και 6.000 ευρώ στον ΟΦΗ (για το παιχνίδι με την Ξάνθη), καθώς και 13.000 ευρώ στον Παναιτωλικό, για το ματς της 15ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό. 
Για τον ίδιο αγώνα είχαν κληθεί σε απολογία και οι «πράσινοι», όμως η υπόθεση αναβλήθηκε. Τέλος, στον γυμναστή του ΠΑΟΚ Γιώργο Τσονάκα επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και τα αποδυτήρια για ένα μήνα, λόγω της συμπεριφοράς του στο ντέρμπι «Δικεφάλων». Με ισόποσο πρόστιμο τιμωρήθηκε ως συνυπεύθυνη και η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης.

*** 

  **   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2019  :                                                 1.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-                   2.- ARFARA NEWS -2- Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας ,. Παρασκευή  01  Φεβρουαρίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/02/arfara-news-2.html .-                                3.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/02/arfara-news-02-2019.html  .- 
4.- .- Ο πλωτός διάδρομος από το Αιγαίο ως τον Δούναβη. ~ Σάββατο  02  Φεβρουαρίου 2019 ....Σ.Ν.Σ. ARFARA GREECE ..  Αλήθειες που δεν λεγόντουσαν ...και το ξεπούλημα της Ελλάδας μας  ...από τους .... :https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/02/blog-post.html .- 
5.-ARFARA NEWS Νέα  από Αρφαρά  Μεσσηνίας Κυριακή  03-02-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/02/arfara-news-03-02-2019.html .-                                       6.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας Δευτέρα 04-02-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/02/arfara-news-04-02-2019.html  .-                                                           7.-ARFARA NEWS  -2-  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα 04-02-2019, Στο αγιάζι της ενημέρωσης    https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/02/arfara-news-2.html  .-                                           8.-.- ARFARA NWES  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  , Τρίτη  05/02/2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-     https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/02/arfara-nwes-05022019.html .-                             9.- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη  06-02-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-                             10.-ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  . Πέμπτη 07-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-                                                 11.-

***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:                                                         ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ :
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    , 
 http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009                                                                                    
 2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .- 
 http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,          3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
 http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας 
Σύνολον 
14.444   βίντεο   .- 
https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών       https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. *** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ***  http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328   ,
.= http://www.messinia.net.gr  /. -  .- www.erroso.gr  , .- Αναρτήθηκε από 

~~** ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
    Αναρτήθηκε από Vlasis Skoulikas 
7.-  https://www.facebook.com/profile.php?id=100030595474438   =Αρφαρά Μεσσηνίας Καλαμάτα 4.- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου