ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018  .
~


VIDEO ΑΠΌ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΉ ΠΑΡΆΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΡΦΑΡΆ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 10-08-2018
~* 1 Θεατρική παράσταση στο Αρφαρά 10/08/2018 Ι. Κ . Ζαλαχώρης :   https://youtu.be/ST9svhrjEVQ .-    
 ~*2.-  2 ΑΡΦΑΡΑ θεατρική παράσταση Αρφαρά 10/08/2018 Ένας βλάκας και μισός : https://youtu.be/NpE10vBvUbk
~*3.-  3 ARFARA Θ  Παράσταση Ένας βλάκας και μισός 10/08/2018: https://youtu.be/vIiKUVP8KNk
~*4.-  4 Ένας βλάκας και μισός παράσταση Αρφαρά 10/08/2018: 
https://youtu.be/5SrYy60E9Bc
~*5.- 5 Θ  Παράσταση Αρφαρά Ένας βλάκας και μισός 10/08/2018:
https://youtu.be/L8tiCQALc6E .-
~* 6.- Ένας βλάκας και μισός Θέατρο Αρφαρά 10/08/2018 :
~*7 Θέατρο ένας βλάκας και μισός Αρφαρά 10/08/2018 : 
~*8 ΑΡΦΑΡΑ  Ένας βλάκας και μισός Θέατρο 10/08/2018 :  
~*9 Αρφαρά Ένας βλάκας και μισός Παράσταση 10/08/2018 :
~*10 Ένας βλάκας και μισός Θέατρο Αρφαρά 10/08/2018: 
 ~*11 α ΑΡΦΑΡΑ Θ  παράσταση ένας βλάκας και μισός 10/08/2018: 
~*11 Ένας βλάκας και μισό θεατρική παράσταση στο Αρφαρά 10/08/2018: https://youtu.be/0ibHpTpli14 .-
~*12 Ένας βλάκας και μισός ΑΡΦΑΡΑ ΘΕΑΤΡΙΚΉ  ΠΑΡΆΣΤΑΣΗ  10/08/2018: https://youtu.be/CSG-2Q63VEk .-  
~*13 Ένας βλάκας και μισός παράσταση Αρφαρά 10/08/2018: 
~*14 ΄Ενας βλάκας και μισός Αρφαρά Θέατρο 10/08/2018 :
~* 15  Ένας βλάκας και μισός Αρφαρά Θέατρο 10/08/2018: 

~* 16 Τέλος παράστασης Ένας βλάκας και μισός 10/08/2018 Αρφαρά: https://youtu.be/JoRGXWXo2s8   .- 

~ 13 Αυγούστου: Εορτή της Αγίας Ευδοκίας της Βασίλισσας
~ Τη μνήμη της Αγίας Ευδοκίας της Βασίλισσας τιμά σήμερα, 13 Αυγούστου, η Εκκλησία μας. Η Αγία Ευδοκία ήταν κόρη του αθηναίου φιλοσόφου Λεοντίου και γεννήθηκε το 401 μ.Χ. Σπούδασε κατά τον καλύτερο τρόπο τη γραμματική, τη ρητορική και τη φιλοσοφία.
* Όταν πέθανε ο Λεόντιος, άφησε όλη την περιουσία του στους γιους του, και σ’ αυτή άφησε μόνο 100 χρυσά νομίσματα.
Όταν, λοιπόν, ήλθε στην Κωνσταντινούπολη για να διεκδικήσει τα κληρονομικά της δικαιώματα, παντρεύτηκε τον Θεοδόσιο τον Β’, μέσω της αδελφής του Πουλχερίας, που είχε κατενθουσιαστεί από τα σπάνια χαρίσματα της αθηναίας κόρης. Έτσι βαπτίστηκε χριστιανή και πήρε το όνομα Ευδοκία, από Αθηναΐδα που την έλεγαν πρώτα.
Η Ευδοκία από τη φύση της γυναίκα σεμνή, δεν ανακατεύθηκε καθόλου με τις βασιλικές υποθέσεις. Την είλκυσε περισσότερο η αλήθεια του Χριστού, γι’ αυτό και επεδίωξε να επισκεφθεί τους Άγιους Τόπους. Όταν ο σκοπός της πραγματοποιήθηκε, αισθάνθηκε την ψυχή της να φτερουγίζει στο θρόνο του Θεού.
Η επιστροφή της, όμως, στη Βασιλεύουσα, επεφύλασσε εκπλήξεις. Οι σχέσεις της με τον Θεοδόσιο ψυχράνθηκαν, λόγω συκοφαντιών. Γι’ αυτό, με την άδεια του επέστρεψε στην Ιερουσαλήμ, όπου ίδρυσε πολλά μοναστήρια. Και με προσευχή, μελέτη και «εν πάση ευσέβεία και σεμνότητι» (Α’ πρός Τιμόθεον, 6.2), τελείωσε τη ζωή της.

~**   Ετσι πρέπει να γίνεται η Προσευχή με το Κομποσχοίνι

~ Οι εχθροί μας δαίμονες δεν κοιμούνται και εργάζονται ακατάπαυστα να μας ρίξουν στις αμαρτίες και εξαιτίας αυτών και των παθών μας στα βάθη της κόλασης.
*  Με άλλο τρόπο δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε παρά μόνο με την προσευχή. Η ανάγνωση πνευματικών βιβλίων είναι καλή και ωφέλιμη η ανάγνωση η παρακολούθηση των ακολουθιών της Εκκλησίας μας βοηθούν όσους έχουν τη δυνατότητα να τα κάνουν.
Γιά τους πολλούς όμως ένας τρόπος που μπορεί να αντικαταστήσει τους άλλους τρόπους προσευχής είναι με το κομποσχοίνι. Σε κάθε κόμπο επικαλείσαι το όνομα του Κυρίου Ιησού λέγοντας τη σύντομη ευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησόν με» η απλώς « Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με».
Θα αρχίσεις με το: Δι᾿ ευχών των αγίων πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ, ο Θεός ημών, ελέησον ημάς. Αμήν. Δόξα σοι ο Θεός, Βασιλεύ ουράνιε, Τρισάγιον, Παναγία Τριάς, Πάτερ ημών. Τον Ν´ ψαλμόν. Μιά σύντομη αυτοσχέδια προσευχή μία φορά την ημέρα με σύντομη δοξολογία, ευχαριστία, εξομολόγηση, αίτηση αφέσεως των αμαρτιών σου, ενισχύσεώς σου και των εν Χριστώ αδελφών σου στον αγώνα τον καλό, και προσευχή με κομποσχοίνι όπως παρακάτω:
Α. Ο Εσπερινός με κομποσχοίνι η με το ρολόι χωρίς κομποσχοίνι (κομποσχοίνι των 300 κόμπων = τριακοσάρι, κομποσχοίνι των 100 κόμπων = εκαστοστάρι).
Τρία τριακοσάρια του Χριστού η 15 λεπτά με το ρολόι.
Ένα τριακοσάρικο της Παναγίας η 5 λεπτά με το ρολόι.
Ένα εκατοστάρι του Αγίου της ημέρας η 5 λεπτά με το ρολόι.
Ένα εκατοστάρι του Αγίου της Ενορίας η 2 λεπτά με το ρολόι.
Ένα εκατοστάρι του Αγίου της εβδομάδος η 2 λεπτά με το ρολόι.
Δ. Όρθρος, εννέα τριακοσάρικα του Χριστού η μία ώρα με το ρολόι, τρία τρακοσάρικα της Παναγίας η 15 λεπτά με το ρολόι. Από ένα εκατοστάρι του αγίου της ημέρας, της ενορίας και της εβδομάδος ως στον εσπερινό, η από δυό λεπτά, και επιπλέον ένα τρακοσάρι των Αγίων Πάντων η 5 λεπτά με το ρολόι.
Ε. Θεία Μετάληψις, τέσσερα τριακοσάρικα του Χριστού η 15 λεπτά. Ένα τρακοσάρικο της Παναγίας η 5 λεπτά.
Στ. Παράκλησις στον Χριστό, την Παναγία η σε Άγιο. Δυό τρακοσάρικα η δέκα λεπτά.
Ζ. Ώραι 1η, 3η, 6η και 9η, έξι τριακοσάρικα του Χριστού η ½ ώρα, δυό τρακοσάρικα της Παναγίας η 10 λεπτά.
Αν έχεις πολλή ελεύθερη ώρα ταξιδεύοντας στο λεωφορείο, η οπουδήποτε βρίσκεσαι, αντί να πιάσεις κουβέντα με τον ένα η τον άλλο, κοίταξε το ρολόι σου, κλείσου στον εαυτό σου και λέγε την ευχή όπως είπαμε πιο πάνω.
Με την συνήθεια, την ασταμάτητη προσοχή και την αδιάλειπτη προσευχή γίνεσαι δύσκολος στόχος του πονηρού. Μαζί με αυτά, η καλλιέργεια της αγάπης, της ευσπλαχνίας, της πίστης, της συμπόνοιας, της κατάνυξης, της αυτοκατηγορίας, της ελπίδας στον Θεό, της τακτικής εξομολόγησης και Θείας Κοινωνίας, αποκτάς ένα γερό οπλοστάσιο και καθιστάς τον εαυτό σου θωρακισμένο με την χάρη του Θεού και σχεδόν απρόσβλητον από τα θανατηφόρα βέλη του διαβόλου. Ο Κύριος είπε: «Άνευ εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν». Γι᾿ αυτό γνωρίζοντας την ασθένειά σου ταπεινώσου, και έχε εις τον Θεό την ελπίδα σου ίνα μη καταισχυνθής και δόξαζε κατά πάντα τω Πατρί και τω Υιώ και τω Αγίω Πνεύματι νυν και αεί και εις τους αιώνας. Αμήν.
Στα κομποσχοίνια:
Τού Χριστού λέμε: Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με.
Της Παναγίας λέμε: Υπεραγία Θεοτόκε, σώσόν με.
Τού Αγίου της ημέρας: Άγιε… πρέσβευε υπέρ εμού.
Τού Αγίου της ενορίας: Άγιε… πρέσβευε υπέρ εμού.
Τού Αγίου της εβδομάδος: Άγιε… πρέσβευε υπέρ εμού.
Δευτέρα: Άγιοι Αρχάγγελοι, πρεσβεύσατε υπέρ εμού.
Τρίτη: Βαπτιστά του Χριστού, πρέσβευε υπέρ εμού.
Τετάρτη και Παρασκευή: Σταυρέ του Χριστού, σώσόν με τη δυνάμει σου.
Πέμπτη: Άγιοι Απόστολοι, πρεσβεύσατε υπέρ εμού και, Άγιε Νικόλαε, πρέσβευε υπέρ εμού.
Σάββατο: Άγιοι Πάντες, πρεσβεύσατε υπέρ εμού.
Κυριακή: Παναγία Τριάς (ο Θεός), ελέησόν με.
Γιά τον Άγγελο Φύλακα: Άγιε Άγγελέ μου, φύλαξέ με.
ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ
Ο Άγιος Γρηγόριος ο Σιναίτης δίδαξε την εργασία της Νοεράς προσευχής όχι μόνο στους Μοναχούς του Αγίου Όρους, αλλά ξεκινώντας από το Άγιον Όρος πήγε διδάσκοντας τη Νοερά προσευχή μέχρι τη Βλαχία, δηλαδή τη σημερινή Ρουμανία.
Επίσης ο λαμπρός της Θεσσαλονίκης φωστήρας αγ. Γρηγόριος ο Παλαμάς όχι μόνο σε πολλές ομιλίες του παρακινούσε όλους τους χριστιανούς να προσεύχονται νοερά και με την καρδιά τους, αλλά και λόγον ολόκληρον έστειλε στους Ιωάννην και Θεόδωρον τους φιλοσόφους, που βρίσκονταν στον κόσμο, στον οποίο λόγο αποκάλυψε σ᾿ αυτούς όλα τα μυστήρια της Νοεράς προσευχής.
Ο Άγιος Διάδοχος λέει ότι ο σατανάς δε θέλει ποτέ να μάθουν οι Χριστιανοί και να πιστεύουν ότι αυτός βρίσκεται στην καρδιά και από εκεί τους πολεμάει, αλλά θέλει να νομίζουν ότι τους πολεμάει εξωτερικά.
Κατόπιν τούτου οι περισσότεροι Χριστιανοί και ιδιαίτερα οι λογιώτατοι πολλές φορές πιστεύουν ότι οι λογισμοί έρχονται σ᾿ αυτούς όχι εσωτερικά, δηλαδή από την καρδιά, αλλά από τη λογική τους, δηλαδή τις σκέψεις τους και τούτο, για να μη μάθουν να πολεμούν το σατανά με την καρδιακή μνήμη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, δηλαδή με τη Νοερά και καρδιακή προσευχή!.. «Τω δε Βασιλεί των αιώνων, αφθάρτω, αοράτω, μόνω σοφώ Θεώ, τιμή και δόξα εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν».

~*

***  Εγκαίνια στην Ιερά Μονή Βουλκάνου Μεσσηνίας (ΦΩΤΟ)

~ Με λαμπρότητα και την πρέπουσα μοναστηριακή τάξη τελέσθηκαν σήμερα τα εγκαίνια των ανακαινισθέντων κτηριακών εγκαταστάσεων, της ιστορικής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου.
*  Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Καρθαγένης κ. Μελετίου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Στη συνέχεια τελέσθηκε ο Αγιασμός, ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της κτητορικής επιγραφής της Ι. Μονής και η είσοδος στο κτηριακό συγκρότημα.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στις αρχές και στους πιστούς αναφέρθηκε στο έργο της αποκαταστάσεως του Μοναστηρίου, ευχαρίστησε τον τ. Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και την τ. Γενική Γραμματέα Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη για την σημαντική συμβολή τους στο έργο, αλλά και όσους εμφανώς ή αφανώς εργάσθηκαν γι᾿ αυτό. Τέλος ευχήθηκε η έφορος και προστάτιδα της Μονής Παναγία Βουλκανιώτισσα, να σκέπει και να βοηθά την Πατρίδα μας και τον φιλόθρησκο Λαό της στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.
Παρέστησαν επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου, Ελένη Αλειφέρη και Αντωνία Μπούζα, οι Δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και Μεσσήνης Γεώργιος Τσώνης, οι πολιτευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Δημήτριος Σαμπαζιώτης, ο ανώτερος Διοικητής Φρουράς Καλαμάτας Σμήναρχος Χρήστος Πεταλάς, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.
Με αφορμή τα εγκαίνια ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας Κων/νος Ψυχάρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Εγκαινιάσθηκε σήμερα ένα ιστορικό Μοναστήρι με μακραίωνη ιστορία και προσφορά στο Έθνος και την Εκκλησία. Εδώ εγκαταβίωσαν και ασκήθηκαν εκατοντάδες ψυχές, με γνώμονα την πίστη και την αγάπη τους στο Χριστό και την Μητέρα Του Παναγία. Παραδίδεται στις νέες γενιές για να θυμίζει Ορθοδοξία, Ελλάδα, Πολιτισμό και Ιστορία», κατέληξε χαρακτηριστικά.
   
 
***  Γιώργος Λεβεντάκης: «Δεν πάει άλλο. Τέλος στην αδράνεια! - “ΑΝ.Ο.Δ.Ο.Σ” Τριφυλίας» 
Δημοτική Συνεργασία “ΑΝ.Ο.Δ.Ο.Σ” είναι το όνομα του συνδυασμού του Φιλιατρινού, Γιώργου Λεβεντάκη, ο οποίος τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, από τη βίλα του στο Λιμενάκι, θα ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Τριφυλίας.
Ο συνδυασμός έκανε την πρώτη «εμφάνισή» του από το βράδυ του Σαββάτου στο facebook με τη δημιουργία της σελίδας «Άνοδος Τριφυλίας».
Στην πρώτη δημοσίευση που έγινε αναφέρεται:  «-Πόσο θα παραμείνει η Τριφυλία στάσιμη? -Πόσο καιρό ακόμα θα μείνει πίσω από την ανάπτυξη ο ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ? -Δεν πάει άλλο.Τέλος στην Αδράνεια! Η Δημοτική Συνεργασία ΑΝ.Ο.Δ.Ο.Σ συμμετέχει στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές και υποστηρίζει: ''NAI στην ΑΝασυγκρότηση. ΝΑΙ στην Οργάνωση. ΝΑΙ στην Δημιουργία. ΝΑΙ στο Όραμα. ΝΑΙ στο Στόχο. ΝΑΙ στην ΑΝ.Ο.Δ.Ο του Δήμου Τριφυλίας!
Για την οργανωτική επιτροπή της ''Δημοτικής Συνεργασίας ΆΝ.Ο.Δ.Ο.Σ'' ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Αρχιερείς προερχόμενοι εκ του Μοναχολογίου της Ι.Μ. Βουλκάνου 
Εν τω μέσω του μηνός Αυγούστου και ολίγον πριν η σύμπασα Ορθοδοξία εορτάσει την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, η τοπική Εκκλησία της Μεσσηνίας εκλήθη να πανηγυρίσει ένα μοναδικό γεγονός που πλέον κατεγράφηκε με χρυσά γράμματα στις σελίδες της Εκκλησιαστικής Ιστορίας.
Ήταν τα θυρανοίξια της εκ βάθρων ανακαινισμένης  παλαιφάτου Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου επί του όρους της Ιθώμης.
Έργο μνημειώδες, εμπνευσμένο υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου Σαββάτου και χρηματοδοτούμενο υπό του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδος και της Ευρωπαῑκής Ενώσεως, επί Πρωθυπουργίας του Μεσσηνίου Πολιτικού κ. Αντωνίου Σαμαρά.
Η εν λόγω Μονή, με χιλιόχρονη διαρκή παρουσία και εκατοντάδες Μοναχούς στις δέλτους του Μοναχολογίου της, έχει να παρουσιάσει μεγάλη εθνική προσφορά στους αγώνες υπέρ της απελευθερώσεως του Έθνους, αλλά και σημαντική πνευματική διακονία στην περιοχή της Μεσσηνίας.
Ανάμεσα στις εκκλησιαστικές μορφές που ελάμπρυναν το όνομα της Μονής είναι και αρκετοί Αδελφοί αυτής, οι οποίοι είτε απ΄ευθείας εκ μοναχικής κουράς, είτε εκ μεταγραφής από άλλης Μονής στο Μοναχολόγιο της Μονής Βουλκάνου,  ετιμήθησαν από την Εκκλησία με το αρχιερατικό αξίωμα.
Εργάσθηκαν με ιερό ζηλό και παρά την υψηλή επισκοπική  θέση που έλαβαν, διατήρησαν ιδιαίτερους δεσμούς με την Μονή της Μετανοίας των και ουδέποτε ελησμόνησαν αυτήν.
Δέκα Βουλκανιώτες αδελφοί λοιπόν, αξιώθησαν της Αρχιερωσύνης από την Εκκλησία, τους οποίους και παραθετουμε κατωτέρω:
1. ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΗΣΑΙΑΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ. (Αρχές 18ου αι.)
Χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία περί της ζωης  και του τίτλου της επισκοπής του, αντλούμε κάποιες πληροφορίες από ιδιόχειρες σημειώσεις σε βιβλίο της Μονής.
Επίσης, γνωρίζουμε την αφιέρωση κτηματικής περιουσίας του στο Μοναστήρι του Βουλκάνου καθώς και την εξορία του από τους Τούρκους, κατ΄αρχάς στη Μονή Αγίων Θεοδώρων Αροανείας και εν συνεχεία στη Μονή Γοργουπηκόου Μαντινείας.
2. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ ΚΑΣΤΟΡΧΗΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ. (1789-1877)
Γεννήθηκε στη Δημητσάνα και εκάρη Μοναχός στη Μονή Βουλκάνου. Χειροτονήθηκε Διάκονος υπό του Ανδρούσης Ιωσήφ και Πρεσβύτερος υπό του Αδριανουπόλεως Δωροθέου.
Διετέλεσε αγωνιστής του 1821, Ιεροκήρυκας Πελοποννήσου, ιδιαίτερος γραμματέας του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, καθώς και Β΄ γραμματέας του Υπουργείου Θρησκευμάτων.
Στις 3 Οκτωβρίου 1852 χειροτονήθηκε Επίσκοπος Φθιώτιδος.
3. ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΣ. (1831-1903)
Γεννήθηκε στη Λάμπαινα Ιθώμης και διακρίθηκε για την αγιότητα του βίου του καθώς και για θαυμαστά σημεία μετά θάνατον.
Στη Μονή προσήλθε το 1850 και εκάρη το 1858. Συνολικά διέμεινε μονάζων 24 έτη σε αυτή.
Διετέλεσε Διάκονος του από Μεσσηνίας, Αρχιεπισκόπου Αθηνών Προκοπίου Γεωργιάδη.
Χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας το 1882.
Στη Μονή φυλλάσονται τα αρχιερετικά άμφιά του και η βιβλιοθήκη του με σημαντικά για την εποχή του συγγράμματα.
4. ΑΝΘΙΜΟΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ. (1854-1914) 
Γεννήθηκε στη Θουρία Καλαμάτας και μετά τις εγκύκλιες σπουδές του εκάρη μοναχός στη Μονή Βουλκάνου.
Υπηρέτησε ως Γραμματέας της τότε Μητροπόλεως Αθηνών, Καθηγητής και Ιεροκήρυξ του Βασιλικού Ναυτικού.
Επίσης, έλαβε μέρος στους Βαλκανικούς πολέμους. Το έτος 1907 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών.
5. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΥΒΕΤΟΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΖΙΧΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ. (1919-2003)
Γεννήθηκε στην Ζάκυνθο και εκάρη Μοναχός στην Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου. Χειροτονήθηκε Διάκονος υπό του Ζακύνθου Χρυσοστόμου Δημητρίου.
Στρατεύθηκε στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού Καλαμάτας όπου συνδέθηκε πνευματικά με τον τότε Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Δασκαλάκη, ο οποίος τον χειροτόνησε Πρεσβύτερο και τον μετέγραψε στο Μοναχολόγιο της Μονής Βουλκάνου (1952).
Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυξ  Ι. Μ. Μεσσηνίας και το έτος 1974 εξελέγη και χειροτονήθηκε Μητροπολίτης της ακριτικής Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου.
Από τους πρώτους που υπεραμύνθηκε και διεκήρυξε την ελληνικότητα της Μακεδονίας, πολυγραφότατος, τιμήθηκε με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας για την οικονομία του νερού. Το έτος 2003 παραιτήθηκε για λόγους υγείας.
6. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ. (1920-2012).
Γεννήθηκε στην Οιχαλία Μεσσηνίας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1951 υπό του Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Δασκαλάκη υπηρετώντας αρχικά στην Ι. Μ. Μεσσηνίας και κατόπν στην Ι. Μ. Μαρωνείας, όπου και χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος υπό του Μητροπολίτου Μαρωνείας και κατόπιν Νέας Ιωνίας, Τιμοθέου Ματθαιάκη.
Μητροπολίτης χειροτονήθηκε το έτος 1974.
7.  ΚΛΕΟΠΑΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙΟΦΑΡΣΑΛΩΝ. (1913 - 1999)
Γεννήθηκε στην Αττάλεια της Μ. Ασίας και εκάρη Μοναχός στην Μονή του Σωτήρος Καρυστίας, υπό του Καρυστίας Παντελεήμονος Φωστίνη.
Από το έτος 1938 προσελήφθη Διάκονος του Μητροπολίτου Μεσσηνίας Πολυκάρπου Συνοδινού και μετεγγράφη στην Μονή του Βουλκάνου.
Ως ιεροκήρυκας, υπηρέτησε σε διάφορες Μητροπόλεις και το έτος 1974 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος.
8. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ. (1940)
Γεννήθηκε στην Βαλύρα Μεσσηνίας και εκάρη Μοναχός στην πλησίον της γενετείρας του Μονήν Βουλκάνου το έτος 1964. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος υπό του Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ευσταθίου, ως Τοποτηρητού της Ι. Μ. Μεσσηνίας, κατά τα έτη 1964 και 1967, αντιστοίχως.
Διετέλεσε Ιεροκήρυκας των Ι. Μητροπόλεων Μεσσηνίας και Γόρτυνος. Επίσης, Πρωτοσύγκελλος Μεσσηνίας και Ηγούμενος της Μονής της Μετανοίας του.
Το έτος 1980 εξελέγη και χειροτονήθη Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης. Διακρίνεται για το μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του καθώς και  το αδαμάντινο του ήθους του.
Το έτος 2006, αναγορεύτηκε σε επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
9. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΡΘΑΓΕΝΗΣ. (1970)
Γεννήθηκε στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και προσήλθε στην Μονή Βουλκάνου το έτος 1996. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Θέμελη, κατά τα έτη 1996 και 2000 αντιστοίχως.
Προσεκλήθη στο Δευτερόθρονο  Πατριαρχείον Αλεξανδρείας, υπό του Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β΄ το έτος 2008.
Υπηρέτησε ως Σκευοφύλαξ του Θρόνου και Καθηγούμενος της Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Σάββα, έως της εκλογής του εις Βοηθόν Επίσκοπον του Πατριάρχου Αλεξανδρείας υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ Επισκοπής Ναυκράτιδος, το έτος 2014.
Εξελέγη Μητροπολίτης Καρθαγένης, υπέρτιμος και Έξαρχος Βορείου Αφρικής το έτος 2016.
10. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΑΚΟΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ. (1967)
Γεννήθηκε στην Αθήνα και προσήλθε στην Ιερά Μονή Βουλκάνου το έτος 1985.
Εκάρη Μοναχός και έλαβε τους δύο βαθμούς της Ιερωσύνης υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Θέμελη κατά τα έτη 1988 και 1989.
Υπηρέτησε ως Εφημέριος και εν συνεχεία ως Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Μεσσηνίας έως και της εκλογής του εις Μητροπολίτην Σταγών και Μετεώρων το έτος 2017.
Επίσης διετέλεσε Ηγούμενος της Μονής της Μετανοίας του κατά τα έτη 2007 και 2008. romfea.gr

***  Τζόκερ: Από την Καλαμάτα ο ένας υπερτυχερός που κερδίζει 4.588.897 ευρώ 
Δυο ήταν οι υπερτυχεροί της κλήρωσης της Κυριακής του Τζόκερ, που μετά από πολλά τζακ-ποτ, μοίραζε 9 εκατομμύρια ευρώ.
Έτσι λοιπόν το ένα τυχερό δελτίο παίχθηκε στο πρακτορείο του Βασίλη Λογιώτη (ΒΑΣ.ΑΜΑΛΙΑΣ & ΜΑΙΖΩΝΟΣ 6) στην Καλαμάτα.
Να σημειωθεί ότι το δελτίο ήταν κόστους τριών ευρών.
Οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι:5,13, 21, 31, 34
Τζόκερ: 5

*** «Φουντώνουν» σενάρια και ονοματολογία για τις εκλογές στο Δήμο Τριφυλίας 
Εννέα μήνες μας χωρίζουν από τις δημοτικές εκλογές του 2019 και στο δήμο Τριφυλίας, στην κορύφωση του καλοκαιριού, «φουντώνουν» σενάρια και ονοματολογία για (εν δυνάμει) υποψηφίους δημάρχους.
Το βέβαιον είναι ότι οι εκλογές στις 26 Μαΐου 2019, με το Πρόγραμμα “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι” και το σύστημα της απλής αναλογικής, σε τίποτα απολύτως δε θα σχετίζονται με τις εκλογές του 2014 με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ίδια τη δημοτική παράταξη του κ. Κατσίβελα και το δήμο Τριφυλίας, όπως έχουμε τονίσει στο «Θ» και αυτό καθημερινά επιβεβαιώνεται από όσα λένε σε συζητήσεις τους αυτοδιοικητικά στελέχη του δήμου Τριφυλίας αλλά κυρίως απλοί, μα σκεπτόμενοι και ενεργοί, πολίτες.
Θυμίζουμε ότι, από τα προηγούμενα χρόνια επισημάναμε στο «Θ» την αλήθεια της πραγματικής κατάστασης στο δήμο Τριφυλίας και μάλιστα πέρυσι το καλοκαίρι, περί τα τέλη Ιουνίου, πολύ έγκαιρα παρουσιάσαμε την κατάσταση, ως είχε τότε διαμορφωθεί, με σχετικό ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «“Νωρίς” ξεκίνησαν οι συζητήσεις για… την επόμενη μέρα στο Δήμο Τριφυλίας”».
Στο ρεπορτάζ αναφέραμε, μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Τριφυλίας ίσως αποτελεί το μοναδικό “παράδειγμα” σε ολόκληρη τη χώρα, όπου οι συζητήσεις και οι διεργασίες για τις δημοτικές εκλογές του 2019 έχουν ήδη ξεκινήσει και, μάλιστα, εντείνονται. Κάτι οι αλλαγές στον “Καλλικράτη”, κάτι το ευρύτερο πολιτικό σκηνικό, κάτι τα… ανήσυχα πνεύματα της Τριφυλίας, κάτι οι κοινές παραδοχές αυτοδιοικητικών και πολιτών για την πορεία του ως σήμερα, εκτιμάται πως είναι  σοβαροί λόγοι και οι επαφές μεταξύ αυτοδιοικητικών, νυν και πρώην, θεσμικών συλλογικών φορέων και πολιτών που αισθάνονται να ασφυκτιούν από την κατάσταση, τη χαοτική κατ’ αυτούς, που έχει διαμορφωθεί στο δήμο και “φουντώνει” το σκηνικό διανύοντας το θέρος. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι αυτές οι συζητήσεις κι επαφές, όπως πληροφορούμαστε, δεν έχουν αφετηρία κάποια πρωτοβουλία αυτοδιοικητικών ή και πολιτικών στελεχών, αλλά προκαλούνται από απλούς πολίτες,  που γεννήθηκαν, ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην Τριφυλία. Από την ίδια την κοινωνία η οποία φέρεται να δείχνει από απογοητευμένη έως και σφόδρα δυσαρεστημένη από τις μέχρι σήμερα επιδόσεις της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας.
Η πολιτική ηγεσία, το σχήμα διοίκησης και ο τρόπος διοίκησης του Δήμου Τριφυλίας, όπως έχουμε επισημάνει, δεν έχουν αποδώσει τα επιθυμητά κι αναμενόμενα αποτελέσματα, αλλά, αντιθέτως, προκαλούν σωρεία προβλημάτων στην καθημερινή λειτουργία του και οι συνέπειες αυτών έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής. Κάτι που συμβαίνει παντού και σε όλες τις κοινωνίες, σε τέτοιες περιπτώσεις. Στο Δήμο Τριφυλίας, είναι γνωστό πως, τόσο στη Δ.Ε. Κυπαρισσίας όσο και στη Δ.Ε. Φιλιατρών, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων, τοπικοί φορείς και κάτοικοι, είναι σφόδρα δυσαρεστημένοι με επιλογές του δημάρχου, Παναγιώτη Κατσίβελα και της Δημοτικής Αρχής και το ίδιο συμβαίνει και στις άλλες Δημοτικές Ενότητες, ακόμα και στην πόλη των Γαργαλιάνων και τις Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. Γαργαλιάνων. Παράπονα, διαμαρτυρίες, αντιδράσεις, αρνητικό κλίμα υπάρχει παντού και διάχυτη είναι στην Τριφυλία η “απαρέσκεια” δημοτών, αλλά και αυτοδιοικητικών προς τη δημοτική Αρχή η οποία και εκφράζεται δημόσια.  Ιδίως, δε, στα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία το κλίμα είναι πολύ “βαρύ” με τους πολίτες να εξαπολύουν μύδρους σε βάρος της Δημοτικής Αρχής, ενώ και στους κόλπους της δημοτικής παράταξης του κ. Κατσίβελα δεν υπάρχει ουσιαστική “συνοχή” όπως  στο ξεκίνημα αυτής της δημοτικής περιόδου…». Στο ίδιο ρεπορτάζ είχαμε αναφέρει και ότι, «Από την άλλη, αρρυθμίες παρουσιάζονται και στις δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, από την οποία ο κόσμος ανέμενε και αναμένει πολύ περισσότερα και, κυρίως, μαχητικότητα και παρεμβάσεις ουσιαστικές σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του δήμου και ανάδειξη θεμάτων και προβλημάτων τα οποία να τίθενται όχι μόνο σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς την παρουσία σχεδόν κανενός απλού πολίτη, αλλά στην ίδια την κοινωνία.
Με το σκηνικό στο Δήμο Τριφυλίας να παρουσιάζεται σήμερα, όπως περιγράφεται πιο πάνω, οι συζητήσεις και διαβουλεύσεις σε επίπεδο κοινωνίας και όχι σε κλειστά πολιτικά ή κομματικά γραφεία, συζητήσεις απλών πολιτών, σκεπτόμενων και ενεργών πολιτών και όχι «παραγόντων» ή λεγόμενων «κομματαρχών», αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και διευρύνεται ο αριθμός των συμμετεχόντων σε αυτές. Συζητήσεις ουσίας και όχι επικοινωνίας  με ειλικρινή διάθεση θετικής συμβολής στην Τριφυλία.
Συζητήσεις με περιεχόμενο. Με καταγραφή και ανάλυση της σημερινής κατάστασης και, κυρίως, με σκέψεις, προβληματισμούς, ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων, όχι θεωρητικού επιπέδου αλλά ζώσας πραγματικότητας, για το Δήμο». Μετά την πάροδο ενός χρόνου και δύο μηνών, οι εξελίξεις κάλλιστα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως ραγδαίες τόσο ευρύτερα στο σκηνικό που διαμορφώνεται όσο και σε σχέση με τη σημερινή και, πλέον, απερχόμενη δημοτική Αρχή και το, επίσης, απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο στο σύνολό του!
Για την απερχόμενη δημοτική παράταξη της Συμπολίτευσης, κομβικό σημείο και ορόσημο των εξελίξεων αποτελούν οι προσωπικές επιλογές και αποφάσεις του κ. Κατσίβελα τόσο για τις «καρατομήσεις» των διοικήσεων του Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία «Φορέας Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας» και της «Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας, Πολιτισμού, Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας -  Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ., τον Οκτώβριο του 2016, όσο και για τον ορισμό αντιδημάρχων στα μέσα Μαρτίου του 2017. Ωστόσο, οι… διαθέσεις δημοτικών συμβούλων της Συμπολίτευσης είχαν γίνει ήδη γνωστές από πολύ νωρίτερα.  Ηχηρές διαφοροποιήσεις σε προτάσεις – εισηγήσεις του κ. Κατσίβελα, δημόσιες καταγγελίες στα ΜΜΕ, σφοδρές αντιδράσεις έχουν σημειωθεί όλο το προηγούμενο διάστημα από τους περισσότερους εκ των δημοτικών συμβούλων της Συμπολίτευσης.
Οι, δε, εξελίξεις που «πυροδοτήθηκαν» στη δημοτική Αρχή Τριφυλίας και τη δημοτική παράταξη Κατσίβελα μετά την υποβολή παραίτησης του Αναστάσιου Πούλου από το αξίωμα του αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών είναι καταιγιστικές. Δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης του κ. Κατσίβελα, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν ήδη εκδηλώσει δημόσια διαφωνίες και διαφοροποιήσεις ακόμα και σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και πολύ περισσότερο σε συζητήσεις τους με δημότες και κατοίκους της περιοχής, φέρονται να προβληματίζονται έντονα για την πολιτική στάση που θα τηρήσουν στο εξής.
Δεν αποκλείεται το αμέσως προσεχές διάστημα να εκδηλωθούν και με «επίσημο» τρόπο οι όποιες επιλογές και αποφάσεις τους, με όλα τα ενδεχόμενα να αφήνονται - από τους ίδιους - ανοιχτά. Και στην Αντιπολίτευση και κυρίως στους συνδυασμούς της μείζονος μειοψηφίας και της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Τριφυλίας, ωστόσο, δε φαίνεται να υπάρχει η ενότητα και συνοχή που υπήρχε στο ξεκίνημα αυτής της δημοτικής περιόδου. Σημειώνεται ότι, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ή προβλέπουν ότι, τελικά, στις εκλογές του 2019 δε θα είναι υποψήφιος δήμαρχος κανένας από αυτούς που ήταν υποψήφιοι δήμαρχοι το 2014, όσο «ακραίο» αυτό κι αν φαντάζει.
Με την υφιστάμενη κατάσταση και τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα όντας πραγματικά γεγονότα και με δεδομένο ότι οι δημοτικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2019, ημερομηνία από την οποία μας χωρίζουν μόλις εννέα μήνες, ήδη σε συζητήσεις στην Τριφυλία «παρελαύνουν» μια σειρά από ονόματα για (εν δυνάμει) υποψηφίους δημάρχους.
Οι…υποψήφιοι
Παναγιώτης Κατσίβελας: Ο σημερινός και απερχόμενος, πλέον, δήμαρχος Τριφυλίας, προφανέστατα και επιθυμεί την επανεκλογή του. Ωστόσο, είναι άγνωστο εάν και ποιοι από τους υποψηφίους του συνδυασμού του το 2014 θα είναι ξανά μαζί του και εάν και ποιοι από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του είναι διατεθειμένοι να τον ακολουθήσουν και το 2019. Ο ίδιος έχει έναν «πυρήνα» συνεργατών που αποτελείται από αποτυχόντες να εκλεγούν υποψηφίους το 2014 και κάνει επαφές και για νέα πρόσωπα.
Στάθης Ανδρινόπουλος: Ο σημερινός και απερχόμενος, πλέον, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, προφανέστατα και θα επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος και το 2019, μετά και τα όσα διαδραματίζονται στη Συμπολίτευση και ευρύτερα το δήμο. Ωστόσο, είναι άγνωστο εάν και ποιοι από τους υποψηφίους του το 2014 θα είναι ξανά μαζί του και εάν και ποιοι από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του είναι διατεθειμένοι να τον ακολουθήσουν και το 2019. Ο ίδιος έχει έναν «πυρήνα» συνεργατών και κάνει επαφές και για νέα πρόσωπα.
Ιωάννα Μαραβελή: Η σημερινή και απερχόμενη, πλέον, επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας είναι άγνωστο, για την ώρα, εάν θα τεθεί επικεφαλής, ως υποψήφια δήμαρχος του συνδυασμού της Ρ.Α.ΚΙ. καθώς η απόφαση για την ανασυγκρότηση του συνδυασμού θα είναι συλλογική και, επίσης, συλλογική θα είναι και η απόφαση για την επιλογή της ή του επικεφαλής του συνδυασμού.
Σαράντος Κουκούμης: Ο σημερινός και απερχόμενος, πλέον, επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας θεωρείται ότι θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης, εκτός κι αν η ΛΑ.ΣΥ. επιλέξει να προχωρήσει σε αλλαγή.
Κώστας Κόλλιας: Ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας τυγχάνει ευρύτερης αποδοχής, την οποία κατέκτησε κυρίως αφότου αποχώρησε από τη δημαρχοντία καθώς και μετά τη δημόσια αντιπαράθεση, δια του Τύπου, με τον κ. Κατσίβελα, για τα πεπραγμένα και την κατάσταση του δήμου την παρελθούσα δημοτική περίοδο και τη σημερινή. Πολλοί συνεργάτες του και φίλοι από όλους τους ιδεολογικοπολιτικούς χώρους, τον στηρίζουν προκειμένου να ηγηθεί συνδυασμού στις εκλογές του 2019 και ο ίδιος πυκνώνει τις επαφές του, με την όποια επιλογή και απόφασή του να γίνει γνωστή στον καιρό το δέοντα.
Γιώργος Λεβεντάκης: Ο Φιλιατρινός εφοπλιστής σήμερα ανακοινώνει επίσημα στα ΜΜΕ την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Τριφυλίας
Σωτήρης Σαρδέλης: Ο γνωστός παιδίατρος, συνταξιούχος διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Κυπαρισσίας, μετά από συζητήσεις με κατοίκους της περιοχής, έχει αποφασίσει να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας και μάλιστα, όπως ο ίδιος τονίζει, με το συνδυασμό «Άνω – Κάτω», για να φέρει τα πάνω – κάτω στο δήμο, αλλάζοντας τη σημερινή κατάσταση και ήδη, από πέρυσι, κινείται για τη συγκρότηση συνδυασμού όντας σχεδόν έτοιμος.
Παναγιώτης Τσίγγανος: Ο σημερινός και απερχόμενος, πλέον, αντιδήμαρχος, με σημαντική αυτοδιοικητική παρουσία ήδη από το 1998 ως νομαρχιακός σύμβουλος και από το 2006 ως δημοτικός σύμβουλος, πρώτος σε ψήφους σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, που το 2010 είχε ανακοινώσει υποψηφιότητα για το δήμο Τριφυλίας αλλά στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον κ. Κόλλια για την ενότητα της ΝΔ, φέρεται ότι δέχεται παροτρύνσεις από αυτοδιοικητικά και πολιτικά στελέχη για να ηγηθεί συνδυασμού, με ενότητα και διεύρυνση δυνάμεων σε όλους τους χώρους, και να διαθέτει εκλογικό μηχανισμό και «πυρήνα» στελεχών.
Γιάννης Αδρακτάς: Ο πρώην αντιδήμαρχος και απερχόμενος, πλέον, δημοτικός σύμβουλος, με έντονη αυτοδιοικητική παρουσία στον τέως δήμο Γαργαλιάνων και ακολούθως το δήμο Τριφυλίας, εκλέγεται πρώτος σε ψήφους από τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων και ακούγεται ότι παροτρύνεται να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος.
Γιάννης Μερκούρης: Ο σημερινός και απερχόμενος, πλέον, αντιδήμαρχος, για πολλούς αποτελεί το alter ego του κ. Κατσίβελα και με δεδομένο ότι έχει διαρραγεί η συνοχή της Συμπολίτευσης από κάποιους θεωρείται ότι μπορεί να διαδραματίσει ενωτικό ρόλο σε ενδεχόμενο απόσυρσης του κ. Κατσίβελα από το δήμο.
Μαρία Πανουσιοπούλου: Η πρώην αντιδήμαρχος και απερχόμενη, πλέον, δημοτική σύμβουλος, με αυτοδιοικητική παρουσία στον “Καλλικράτειο” δήμο και προσφορά στο συμμάζεμα των οικονομικών του, δέχεται παροτρύνσεις ώστε να αποφασίσει να τεθεί επικεφαλής συνδυασμού.
Ζαχαρίας Κανελλόπουλος: Ο πρώην πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και απερχόμενος, πλέον, δημοτικός σύμβουλος, με αυτοδιοικητική παρουσία από τον τέως δήμο Κυπαρισσίας και το δήμο Τριφυλίας, είναι ο πρώτος  που «τα έσπασε» με τον κ. Κατσίβελα και δημόσια τοποθετήθηκε για τη στρεβλή λειτουργία του δήμου και τη «διάλυση» της δημοτικής παράταξης της Συμπολίτευσης και δέχεται παροτρύνσεις να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος.
Περικλής Μαντάς: Ο Τριφύλιος πρώην Αντιπεριφερειάρχης και απερχόμενος, πλέον, ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος, επιθυμεί - όπως ο ίδιος τονίζει - τη συμμετοχή του στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Δε θα έλεγε όχι σε υποψηφιότητα δημάρχου στο δήμο Τριφυλίας σε ενδεχόμενο απόσυρσης του κ. Κατσίβελα αλλά όχι και σε διαφορετική περίπτωση καθώς φέρεται να μην προτίθεται, για την ώρα τουλάχιστον, έρθει σε «ρήξη» με το δήμαρχο Τριφυλίας.
Σωτήρης Μπακούρος: Ο απερχόμενος, πλέον, δημοτικός σύμβουλος με τη μείζονα μειοψηφία, το 2014 είχε συγκροτήσει συνδυασμό ωστόσο επέλεξε τη συμπόρευση με τον κ. Ανδρινόπουλο.  Με μακρά αυτοδιοικητική παρουσία, φέρεται προβληματισμένος ενόψει εκλογών του 2019 και δεν αποκλείεται να τεθεί επικεφαλής συνδυασμού.
Δημήτρης Κουτσούλης: Ο απερχόμενος, πλέον, δημοτικός σύμβουλος με τη μείζονα μειοψηφία, έθεσε υποψηφιότητα πρώτη φορά το 2014 και, παρά τον σύντομο διαθέσιμο χρόνο της προεκλογικής περιόδου, εξελέγη και μάλιστα δεύτερος σε ψήφους από τη μείζονα μειοψηφία και πρώτος στη Δ.Ε. Κυπαρισσίας. Πολλοί τον παροτρύνουν να ηγηθεί συνδυασμού για την αλλαγή στο δήμο.
Παναγιώτης Καλκαβούρας: Ο νεαρός δικηγόρος από τους Γαργαλιάνους με έντονη δραστηριοποίηση στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής και κυρίως με τον Τέλλο Άγρα, ταμίας στο Δ.Σ. της ΕΠΣ Μεσσηνίας και παρουσία στην περιοχή, από πολλούς θεωρείται ότι αποτελεί επιλογή ανανέωσης και προοπτικής για το δήμο.
Αντώνης Παρασκευόπουλος: Πολλοί θα επιθυμούσαν υποψηφιότητα του διευθυντή της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, αλλά ο ίδιος φέρεται να το αποκλείει έχοντας ακόμα να προσφέρει στην υπηρεσία του και την περιοχή από το μετερίζι της ΔΑΟΚ.
Θανάσης Αντωνόπουλος: Ο Κυπαρίσσιος συντονιστής διευθυντής Γ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΚΑΤ, υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ το 2004 και το 2007, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής το 2014 με το συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού και δημοτικός σύμβουλος Κυπαρισσίας τη δεκαετία του 1980, φέρεται ότι δέχεται παροτρύνσεις να ηγηθεί συνδυασμού ως υποψήφιος δήμαρχος.
Δημήτρης Δριμής: Ο τέως δήμαρχος Αετού και πρώην αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και τη διοίκηση, φέρεται ότι δέχεται παροτρύνσεις να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος.
Θανάσης Πετρόπουλος: Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, του πρώτου επιστημονικού συλλόγου της Τριφυλίας, χαίρει της αναγνώρισης, της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης πολιτών από όλο το πολιτικό και κομματικό φάσμα. Με αυτοδιοικητική εμπειρία και ικανότητες, έχοντας διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος, επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο δήμο Κυπαρισσίας και δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας, συσπειρώνει ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις και πολλοί εκτιμούν ότι το 2019 θα πρέπει να είναι υποψήφιος δήμαρχος με αδέσμευτο και ακηδεμόνευτο συνδυασμό!
Εκτός από τους προαναφερθέντες, τα ονόματα των οποίων ακούγονται, συζητούνται και «παίζουν» ως σοβαρά ενδεχόμενα υποψηφιοτήτων, αλλά δεν πρόκειται να είναι όλοι τους υποψήφιοι δήμαρχοι, δε θα πρέπει να αποκλείονται και υποψηφιότητες πέραν αυτών. Πάντα υπάρχει και το ενδεχόμενο της έκπληξης διατηρώντας τυχόν ενδιαφερόμενοι το στοιχείο του «αιφνιδιασμού». Και οι εννέα μήνες μπορεί να μοιάζουν μικρό χρονικό διάστημα, αλλά επειδή, στο δήμο Τριφυλίας στις εκλογές του 2019 μπορεί με ακρίβεια να επιβεβαιωθεί η ρήση του μακαρίτη Χαρίλαου Φλωράκη ότι «η κάλπη είναι σαν τη γκαστρωμένη γυναίκα: Δεν ξέρει κανείς τι θα βγάλει», κανείς δεν ξέρει από τώρα πόσα και ποια εκλογικά σχήματα και με ποιους επικεφαλής-υποψηφίους δημάρχους, τελικά, θα διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών της Τριφυλίας!
Κλείνοντας, το σίγουρο είναι ότι ο υποψήφιος δήμαρχος που θα καταφέρει να καταρτίσει συνδυασμό που να απευθύνεται με τους υποψηφίους του και τις θέσεις του σε ολόκληρη την κοινωνία, αυτός έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να εκλεγεί! Και μέχρι να πλησιάσει η ώρα των εκλογών, στην Τριφυλία έχουμε να ακούσουμε και να δούμε πολλά…  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Ο κόσμος αρχίζει σιγά σιγά να γνωρίζει την 1η ΤΟμΥ Καλαμάτας 
Την 1η Τοπική Ομάδα Υγείας (ΤΟμΥ) Καλαμάτας αρχίζει σιγά σιγά να γνωρίζει ο κόσμος, που, ωστόσο, δεν έχει να διανύσει μακρά διαδρομή για να λειτουργήσει όπως έχει σχεδιασθεί.
Αν και στην Καλαμάτα ξεκίνησε με πολλά προβλήματα, καθώς δεν είχε ούτε εξοπλισμό επίπλων και είχε στελεχωθεί μόνο το παιδιατρικό τμήμα, από 1η Ιουνίου ανέλαβε καθήκοντα και η γενική γιατρός. Βέβαια, η 1ηΤοΜΥ Καλαμάτας θα έπρεπε να στελεχώνεται από τέσσερις  γενικούς ιατρούς, αλλά μέχρι στιγμής δε φαίνεται να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις θέσεις.
Μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του νέου διαγωνισμού για την πρόσληψη γιατρών.
 Οι πρώτοι 700
Στην Καλαμάτα προβλέπεται η λειτουργία 5 ΤΟμΥ, αλλά μέχρι στιγμής μόνο η μία έχει λειτουργήσει. Ιδρύθηκε και στεγάζεται σε χώρους που του έχει παραχωρήσει το Κέντρο Υγείας (πρώην υγειονομικές υπηρεσίες ΙΚΑ Καλαμάτας), στη νότια πλευρά του κτηρίου. Επίσης έχουν προσληφθεί 2 επισκέπτριες υγείας, 2 νοσηλεύτριες, 1 κοινωνική λειτουργός και 2 διοικητικοί υπάλληλοι.
Όπως μας ενημέρωσε η παιδίατρος του ΤΟμΥ Καλαμάτας Ιωάννα Τζάννε, μέχρι τώρα έχουν εγγραφεί περίπου 700 συμπολίτες μας, ενώ κάποια στιγμή στόχος είναι η εγγραφή στα ΤΟμΥ να είναι υποχρεωτική για όλο τον πληθυσμό. Πιθανότατα η ανάγκη για τη δημιουργία του 2ου ΤΟμΥ στην Καλαμάτα θα δημιουργηθεί, όταν υπάρξουν εγγραφές που θα καλύψουν το πλαφόν που απαιτείται (1500 άτομα για τον παιδίατρο και 2.250 για τον κάθε γενικό ιατρό).
Η ΤΟμΥ είναι μια νέα δημόσια δομή, η οποία παρέχει δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ανεξάρτητα από την ηλικία, τη μόνιμη κατοικία, την ιθαγένεια ή τον αν κάποιος είναι ασφαλισμένος ή όχι.
Στην ΤΟμΥ δημιουργείται και τηρείται  Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας, στον οποίο θα μπορεί να είχε πρόσβαση οποιοσδήποτε γιατρός ή μονάδα υγείας σε όποια περιοχή βρεθείς ή σου συμβεί κάτι.
 Εγγραφή
Βασικός στόχος είναι ο οικογενειακός γιατρός να παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα, καθώς θα γνωρίζει το ιστορικό του καθενός, τις ανάγκες του, το περιβάλλον διαβίωσης και άλλα στοιχεία που μπορούν να τον βοηθήσουν. Ο οικογενειακός γιατρός θα παραπέμπει περαιτέρω όταν θα υπάρχει ανάγκη για πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες.
Επίσης εκτός από ιατρικός ο ρόλος τους, όπως εξήγησε η κα Τζάννε έχει και πολλά άλλα σκέλη, όπως ενημέρωσης ομάδων πληθυσμών για διάφορα ζητήματα με δράσεις, αλλά και σημαντικές υπηρεσίες από την κοινωνική λειτουργό.
Για να εγγραφεί κάποιος στην 1η ΤοΜΥ, καθώς μόνο αυτοί θα εξυπηρετούνται, πρέπει να προσκομίσει στα γραφεία της, αντίγραφο ταυτότητας ή ταυτότητας ομογενούς ή διαβατηρίου, αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ για πιστοποίηση διεύθυνσης μόνιμης κατοικίας ή Υπεύθυνη δήλωση, αίτηση εγγραφής που συμπληρώνεται από την υπηρεσία, ενώ απαιτείται η γνώση του ΑΜΚΑ κάθε μέλους και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τα ανήλικα μέλη της οικογένειας. Ή μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο rdv.ehealthnet.gr και να προσκομίσετε στη γραφεία τα δικαιολογητικά.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Γέλασαν μικροί και μεγάλοι με τα καμώματα του Καραγκιόζη στο Διαβολίτσι 














Απίθανα τα καμώματα του Καραγκιόζη, ξεκαρδιστικά τα γέλια των παιδιών, άφθονο κέφι και χαρά στο αγαπημένο στέκι του Πολιτιστικού Αυγούστου ,στο ανοιχτό θέατρο Διαβολιτσίου " ΣΤΑΘΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ " , προχθές  το βράδυ , με την παράσταση από το Θέατρο Σκιών του Φώτη Πλέσσα.
Οι μικροί μας φίλοι αλλά και οι μεγάλοι λάτρεις του Καραγκιόζη , ντόπιοι και πάρα πολλοί καλοκαιρινοί επισκέπτες από τη γύρω περιοχή , απόλαυσαν μια καλοκαιρινή δροσερή βραδιά, ξεχνώντας έγνοιες και σκοτούρες,  χαλαρώνοντας και διασκεδάζοντας με την παρέα του Καραγκιόζη,  του Χατζηάβατη και του Κολλητήρι για μια ακόμα φορά.
Πλησιάζοντας πια στο τέλος των εκδηλώσεων του 10ου Πολιτιστικού Αυγούστου Διαβολιτσίου, δίνουμε ραντεβού για την επομένη Παρασκευή 17/8, με μια καινούρια βραδιά για τα παιδιά   , τη βραδιά παραμυθιού με τίτλο " Ένα παραμύθι για έναν Ιππότη με πολλούς Δράκους και Σκιές " από την Κατερίνα Πετρουλάκη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και η ώρα έναρξης είναι 21:15.

***  Την Τρίτη η λαϊκή αγορά λόγω Δεκαπενταύγουστου 
Λόγω της εορτής του Δεκαπενταύγουστου την ερχόμενη Τετάρτη, η λαϊκή και δημοτική αγορά θα πραγματοποιηθεί την παραμονή Τρίτη 14 Αυγούστου.

*** Σφοδρή σύγκρουση τρακτέρ με μηχανή στην Ε.Ο. Ασπροχώματος- Μεσσήνης 
Λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας ένα τρακτέρ συγκρούστηκε με μηχανή στο 1ο χλμ της Ε.Ο. Ασπροχώματος- Μεσσήνης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ατύχημα συνέβη όταν το τρακτέρ επιχείρησε να στρίψει και η μηχανή «καρφώθηκε» πάνω στο γεωργικό όχημα.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο βαρύτατος τραυματισμός του νεαρού οδηγού της μηχανής που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.   Φώτο αρχείου 

*** Πυροσβεστικά οχήματα από τη Μεσσηνία ζητήθηκαν στην Κορινθία για περιπολία 
Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μεσσηνίας που αναφέρει περιστατικό μετάβασης οχημάτων από τη Μεσσηνία στην Κορινθία.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Πληροφορηθήκαμε ότι στις 11-08-2018 και περί ώρα 14:30 υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία του ΠΕΚΕ Πελ/σου με την Π.Υ. Καλαμάτας και την Π.Υ. Γαργαλιάνων, ζητώντας από τις Υπηρεσίες τρία Πυροσβεστικά οχήματα, από τα οποία, της Π.Υ. Γαργαλιάνων και (2) της Π.Υ. Καλαμάτας, που στις 12-08-18 και περί ώρα 07:00 θα βρίσκονται στον Νομό Κορινθίας για προληπτική δασική περιπολία.
Περί ώρα 20:00 υπήρξε ξανά τηλεφωνική επικοινωνία του ΠΕΚΕ ακυρώνοντας το όχημα της Π.Υ. Γαργαλιάνων και το ένα όχημα της Π.Υ. Καλαμάτας.
Τελικά ένα Πυρ/κο όχημα θα μεταβεί για προληπτική πυροπροστασία.                                                                   
Αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας ως πυροσβέστες και την αποστολή που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας ,αλλά αδυνατούμε να κατανοήσουμε την απομάκρυνση των οχημάτων από τον νομό μας για προληπτική δασική περιπολία στα όρια της περιφέρειάς μας (Νομός Κορινθίας). Με αυτόν τον τρόπο αποδυναμώνεται η πυρασφάλεια του νομού μας, στον οποίο υπάρχει αλματώδης τουριστική ανάπτυξη,  καθημερινές πτήσεις αεροπορικών εταιριών στο  Π/Α Καλαμάτας ,προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων και σκαφών αναψυχής στο λιμάνι ,καθώς και τεράστιος ορεινός όγκος.                                                                                                                              
Καλούμε την ομοσπονδία μας να προστατεύσει τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους από κάθε μη νόμιμη πράξη      
*** Από το Idlib ενδέχεται σύντομα να ξεκινήσει ένα νέο κύμα λαθρο-προσφύγων προς όλη στην Ευρώπη, με ένα κύμα υπερδιπλάσιο των μεταναστών που είχαν έρθει κατά την κρίση του 2015.Το καθεστώς της Συρίας έχει επικεντρωθεί σε στρατιωτικές εκστρατείες στη νότια Συρία, ωστόσο σύντομα αναμένεται να στραφεί προς το Idlib, μια επαρχία εκτός του ελέγχου της.

~«Τώρα το Idlib είναι ο στόχος μας, αλλά όχι μόνο ο Idlib”, εξηγεί ο πρόεδρος της Συρίας Assad στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης σε συνέντευξη του Ιουλίου. «Ο στρατός θα αποφασίσει τις προτεραιότητες και το Idlib είναι μία από αυτές”.
Ο εκπρόσωπος της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει συμβιβασμός κατά την επιστροφή του Idlib στον κυβερνητικό έλεγχο. Θα πρέπει, λοιπόν, η Ευρώπη να είναι έτοιμη για όλα και να προετοιμαστεί καταλλήλως. Εάν οι μετανάστες πλημμυρίσουν στην Τουρκία, θα καταλήξουν να κινούνται προς την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, δηλαδή μιλάμε για μια τεράστια εισροή τζιχαντιστών που μετακινούνται στην Ευρώπη… Με πληροφορίες από Voice of Europe
***  Η Ελλάδα, η ρωσική διπλωματία και η δυτικόδουλη πολιτική μας…

Σύμφωνα με τους financial Times απόπειρα δωροδοκίας από τους Ρώσους διπλωμάτες που απελάθηκαν από την Ελλάδα έλαβε χώρα στην Αλεξανδρούπολη… όπως αναφέρεται προσπάθησαν να κάνουν παρέμβαση σε μικρή Ρώσικη κοινότητα με επιρροή στην Ελληνική κοινωνία, ταυτόχρονα να δωροδοκήσουν κρατικούς υπαλλήλους και ορθόδοξους μητροπολίτες καθώς και πολιτιστικούς συλλόγους και ακροδεξιές οργανώσεις, και όλα αυτά με στόχο να αντιταχθεί η Ελληνική κοινωνία στην συμφωνία των Πρεσπών. Έλληνας ανώτερος διπλωμάτης δηλώνει στο ίδιο ρεπορτάζ ότι η Ρωσία ήθελε να διαλύσει τις διαπραγματεύσεις, ο στόχος απέτυχε όταν Έλληνας αξιωματικός ανέφερε σχετικές πληροφορίες στους ανωτέρους τους όπως γράφει το skai.gr. Στους financial Times αναφέρουν δυτικές πηγές ότι οι Ρώσοι πράκτορες στοχεύουν σε περιοχές με υψηλή ανεργία αλλά και στην οργή των πολιτών στα κόμματα για την σημερινή οικονομική κατάσταση, καθώς και στους μακροχρόνιους θρησκευτικούς δεσμούς Ελλάδας- Ρωσίας. Πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση αυτή φέρετε να είναι ο πρώην επίτιμος πρόξενος Κωσταντίνος Γκαμαερίδης καθώς και ένας απόστρατος ταξίαρχος από την Θεσσαλονίκη. Τον Μάιο ο ίδιος με αντιπροσωπεία του Δήμου Αγίας Πετρούπολης επισκέφτηκε τον Δήμο Δράμας και τον Δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο και με τα μέλη της αντιπροσωπίας επισκέφτηκαν το Επιμελητήριο και την Ιερά Μονή του Σωτήρος στην Σίψα, ενώ τον Σεπτέμβριο του 1917 ο Δήμαρχος είχε επισκεφτεί την Αγία Πετρούπολη στο συνέδριο Αγία Πετρούπολη-Ελλάδα.
Σε δημοσίευμα της Real News ο πρώην πρόξενος ήταν ο άνθρωπος που έπαιξε καθορισμό ρόλο στην προσπάθεια των Ρώσων να αυξήσουν στο έπακρον την επιρροή στο Άγιο Όρος και να αποκτήσουν επιρροή στην Ελληνική κοινωνία. Ο Γκαμπαερίδης αποτελεί το πρόσωπο κλειδί μετά τον Αλεξέι Ποπόφ, ο Ποπόφ πήγες στο Άγιο Όρος για πρώτη φορά το 1976 ως ακόλουθος της Πρεσβείας της τότε ΕΣΣΔ στην Αθήνα και από τότε δεν έχει χάσει κανένα σημαντικό γεγονός εκεί. Τον Οκτώβριο του 2016 εκπροσώπησε τον πρόεδρο Πούτιν κατά την ενθρόνιση του νέου ηγούμενου της Μονής Αγίου Παντελεήμονος Ευλογίου. Η Real News αναφέρει ότι κατά την διάρκεια της θητείας του στο προξενείο Θεσσαλονίκης ενεργοποιήθηκαν χρηματοδοτήσεις σε μονές του Άγιου Όρους, στόχος η επιρροή του Πατριαρχείου της Μόσχας στις μονές. Για την επίλυση του Σκοπιανού οι Ρώσοι θέλησαν να εμποδίσουν την συμφωνία και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές χρηματοδοτήθηκαν κινητοποιήσεις με ρωσικά χρήματα και παράλληλα επιχειρήθηκε χρηματισμός βουλευτών. Η Ελληνική κυβέρνηση καθώς και δυτικές μυστικές υπηρεσίες πληροφορήθηκαν για αυτή την δραστηριότητα και πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Αμερικάνου Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ στο Άγιο όρος τον Απρίλιο. Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης τόνισε ότι δεν γνωρίζει τίποτα και ήταν ο θεμελιωτής της αδελφοποίσης με την Αγία Πετρούπολη και αν κάπου μπορούμε να βοηθήσουμε για το εθνικό συμφέρον θα το κάνουμε όπως είπε στο skay.
O Γκαμαερίδης μετά τις καταγγελίες σε βάρος του ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMUM ότι όλα είναι ψέματα και ονόμασε show την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας του Σκριπάλ όπως και Show είναι όλες αυτές οι αναφορές και οι απελάσεις στο οποίο δυστυχώς πρωταγωνιστεί η Ελλάδα.Να σημειωθεί εδώ ότι η έκταση που πήρε το θέμα έχει πολλές προεκτάσεις, και είναι μονόπλευρες οι κατηγορίες δεδομένου ότι το σύνολο του εκλογικού σώματος έχει κουραστεί από την συνεχιζόμενη κρίση και οικονομική ύφεση. Άλλο ένα πρόσωπο κλειδί στην Ρώσικη παρέμβαση φέρετε να είναι η πρώην βουλευτής Μαρία Σταυρινούνη η οποία μέχρι πρότινος διατηρούσε τηλεοπτική εκπομπή στο Alerttv, η πρώην βουλευτής προσχώρησε στο νεοσύστατο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου το όποιο δηλώνει φιλορωσικό, η πρώην βουλευτής πριν ακόμη ορκιστεί βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία συναντήθηκε στην οικία της στο Κολονάκι το 2014 με την εκπρόσωπο της Ρωσική πρεσβείας στην Αθήνα σε θέματα εμπορίου και ανάπτυξης, την ίδια χρονιά ακούστηκε το όνομα της σε μεγάλη εταιρία ως υποψήφια διευθύνον σύμβουλος, το 2015 επισκέφτηκε με μια ομάδα Ρωσική μονή στην Νέα Μάκρη καθώς και με στελέχη ποντιακών και Ρωσικών κοινοτήτων στην Αθήνα και την βόρια Ελλάδα, στενοί συνεργάτες της επισκέφτηκαν ρωσικές και ποντιακές κοινότητες τον Απρίλιο λίγο μετά την επίσκεψη Τζέφρι Πάιατ στο Άγιο όρος, κατά παράξενο τρόπο η εκπομπή της σταμάτησε από το Alerttv μετά την επίσκεψη.  Το σίγουρο είναι ότι κάθε κίνηση προσέγγισης της Ρώσικης Ομοσπονδίας στην Ελλάδα καταρρέει διότι ως γνωστό Ανοίκωμεν εις την Δύση…….  Νικόλαος Μαρκάσης  chiosin.gr
***  Συμβούλιο στο Λευκό Οίκο για τα ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ! Τί σχεδιάζουν οι ΗΠΑ το επόμενο διάστημα…

Το συμβούλιο στο Λευκό Οίκο είχε τις προηγούμενες ημέρες συζήτηση με θέμα «Να στηριχθεί η Ελλάδα με κάθε τρόπο” με αφορμή τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν πλέον πως η Τουρκία δεν ανήκει στη Δύση και ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία γραμμή άμυνας του ΝΑΤΟ. Επί τάπητος έπεσαν προτάσεις όπως κοινές ελληνο-αμερικανικές αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, κάτι που αναμένεται να συμβεί σύντομα ενώ βρίσκονται σε ετοιμότητα και στρατηγικά βομβαρδιστικά.
Φυσικά δεν θα πρέπει να εμπιστευόμαστε ακόμη και σε αυτή την περίπτωση τους Αμερικανούς. Έχουν αποδείξει πολλάκις πως είναι ανάξιοι εμπιστοσύνης…
***  Έρχεται ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ! Ποιοι μένουν και ποιοι μένουν απ’ έξω…

~  Αύγουστος εξελίξεων θα είναι ο φετινός, καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να δρομολογήσει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Στον απόηχο της δολοφονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, των λαθών στη διαχείριση, των επικοινωνιακών αστοχιών, αλλά και της μεταμνημονιακούς περιόδου που εκκινεί μετά τις 20 Αυγούστου.  Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του iefimerida ο ανασχηματισμός δεν προβλέπεται να είναι σαρωτικός και σίγουρα δεν έχει –ακόμα- κεντραριστεί σε επίπεδο προσώπων.  Από τις πρώτες συζητήσεις που έχουν γίνει, ο γενικός προσανατολισμός είναι να υπάρξουν ορισμένες αλλαγές διορθωτικής φύσεως με το σκεπτικό ότι η κυβέρνηση πρέπει να εκπέμψει μήνυμα ανανέωσης και να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, προτάσσοντας από δω και πέρα την υλοποίηση πολιτικών έξω από τις επιταγές των δανειστών.  Ωστόσο, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πολλές φωνές επιμένουν στο ότι χρειάζεται «ολική επαναφορά», καθώς όπως λένε σε διαφορετική περίπτωση και μετά από την κρίση τις ημέρες των πυρκαγιών, δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει ουσιαστικά.
Αλλαγές μετά τις 20 Αυγούστου  Παρά τις –διαφορετικές- εισηγήσεις που δέχτηκε τις πρώτες μέρες της..αναμπουμπούλας, ο πρωθυπουργός προτίμησε να αποφασίσει όταν ηρεμήσει το τοπίο που έχει φυσικά αυτός θα έχει τον τελικό λόγο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προβάλλουν το αντεπιχείρημα ότι «για να φύγουν κορυφαίοι υπουργοί και να επιστρέψουν στο κόμμα, χρειάζεται δυνατός πάγκος για το Μαξίμου».!  Εξ’ αυτού του λόγου και ζυγίζοντας όλα τα δεδομένα, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να λάβει τις αποφάσεις του, ενώ καθοριστικό θεωρείται το δεκαήμερο 20-30 Αυγούστου. Από’κει και πέρα άλλωστε, η κυβέρνηση θα ρίξει όλο το βάρος στις εξαγγελίες ενόψει ΔΕΘ.  Αυτοί που μένουν και αυτοί που…φεύγουν  Σε ό,τι αφορά στους…πρωταγωνιστές, δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται, αν επίκειται μετακίνηση τόσο του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, αλλά και του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.  Ο τελευταίος επικρίθηκε και μάλιστα σφοδρά από την αντιπολίτευση για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς που έγιναν με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη συνέντευξη Τόσκα.  Οι καλά γνωρίζοντες ,ωστόσο, μιλούν για αποφάσεις που πρώτον δεν ήταν δικές του (αν και τις έφερε σε πέρας) και δεύτερον για αποφάσεις που πάρθηκαν σε συσκέψεις με συλλογική ευθύνη.  Πολλά ακούστηκαν, επίσης, περί μετακίνησής του στο Δικαιοσύνης (πράγμα που συνδυάστηκε κατά κύριο λόγο με τις νομικές σπουδές του). Ο κ. Τζανακόπουλος είναι εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα. Ασφαλείς πληροφορίες επιμένουν ότι δεν πρόκειται απομακρυνθεί από τη θέση του. Και στο δρόμο για τις κάλπες οι καλά γνωρίζοντες θυμίζουν ότι ο Τσίπρας θέλει σχήμα ετοιμοπόλεμο, με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη για να σχεδιάσουν μαζί και να σηκώσουν στις πλάτες τους το βάρος του προεκλογικού αγώνα.
Όσο για τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, είναι ξεκάθαρα της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα και όπως έχει αποδειχθεί, ανταποκρίνεται από όποια θέση του έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός. Αυτό το διάστημα έχει επωμιστεί και τις αρμοδιότητες του Προστασίας του Πολίτη και ο ρόλος του αναμένεται αναβαθμισμένος. Συν τοις άλλοις, κοιτώντας και τις εσωκομματικές ισορροπίες, ο Σκουρλέτης χαίρει ευρείας αποδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αποκλείεται να παραμείνει στο Εσωτερικών, ενώ άλλες πηγές λένε ότι «όλα είναι ανοιχτά».  Οι αμετακίνητοι και οι… φευγάτοι  Στους αμετακίνητους, συγκαταλέγονται οι υπουργοί Νίκος Παππάς, Χριστόφορος Βερναρδάκης και Αλέκος Φλαμπουράρης. Την πόρτα εξόδου θεωρείται πολύ πιθανό πως θα δουν η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου αλλά και ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.  Τι θα γίνει με τον Τσακαλώτο  Για τον υπουργό των Οικονομικών, τουλάχιστον οι σύντροφοί του, τον θεωρούν «αμετακίνητο». Αφήνοντας να εννοηθεί ότι μόνο αν ο ίδιος το επιθυμούσε θα άλλαζε χαρτουφυλάκιο. Στην παρούσα φάση πάντως και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση έχει πολλή δουλειά μπροστά της στο πεδίο της οικονομίας δεν επίκεινται αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο και πολλοί λένε με νόημα ότι «ο Ευκλείδης δεν πάει πουθενά»!  Η «περίπτωση Καμμένου»  Η παρουσία Καμμένου στο υπουργείο Άμυνας, θεωρείται βασικό συστατικό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μετακίνηση του προέδρου των ΑΝΕΛ δεν επίκειται, εκτός αν το επιθυμούσε- πράγμα δύσκολο- ο ίδιος. Ο Αλέξης Τσίπρας στην παρούσα φάση πάντως το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε ήταν ένα νέο γύρο έντασης με τον κυβερνητικό εταίρο, σε μια συγκυρία που οι εφεδρείες είναι ανύπαρκτες και η κυβερνητική πλειοψηφία αριθμεί 152 βουλευτές.  Έτοιμος για…ανοίγματα;  Σε κάθε ανασχηματισμό, τέλος, δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν τις λεγόμενες…εκπλήξεις με την είσοδο νέων προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα. Μετά την πρόσφατη υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη, δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανη για παράδειγμα, η υπουργοποίηση της προερχόμενης από το ΠΑΣΟΚ Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.  iefimerida.gr
*** ΕΚΤΑΚΤΟ: Τούρκοι ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ Έλληνες… (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια νέα τουρκική πρόκληση έλαβε χώρα στο Αιγαίο χθες με τους Τούρκους να πυροβολούν κατά Ελλήνων ψαράδων, κοντά στη Λέρο.  Οι πυροβολισμοί προήλθαν από τουρκικά αλιευτικά, ωστόσο πολλοί πιστεύουν ότι στα αλιευτικά δεν βρίσκονταν μόνο ψαράδες αλλά και εκπαιδευμένοι άνδρες με στόχο να κλιμακώσουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Όπως κατήγγειλαν οι Έλληνες ψαράδες, μιλώντας στον Alpha, οι Τούρκοι άνοιξαν πυρ κατά δύο ελληνικών καϊκιών. Μάλιστα, όπως ανέφεραν, οι πυροβολισμοί ήταν αρκετοί και κατά ριπάς.
«Ακούσαμε 6 πυροβολισμούς. Οι δύο από αυτούς, ο τρίτος και ο τέταρτος ήταν κατά ριπάς. Το όπλο δεν ήταν ούτε κυνηγετικό, ούτε περίστροφο», είπε μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Γιαννούκας, που ήταν σε ένα από τα ελληνικά καΐκια. «Οι Τούρκοι ψαράδες ήταν σε απόσταση περίπου 200 μέτρων. Πρώτη φορά έχει γίνει τέτοιο περιστατικό, να μας πυροβολούν οι Τούρκοι. Φυσικά και φοβηθήκαμε, δεν το περιμέναμε», σημείωσε ένας άλλος ψαράς, ο Κώστας Τσίφτης. Δείτε το ρεπορτάζ του Alpha για την τουρκική πρόκληση:  blob:https://www.dailymotion.com/05f28cfc-3af5-4e94-9c1d-393cddc06f98 .- 
*** 
** Αθλητικά Νέα :
***
*** 
~* ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2018  : 
~* ARFARA τα NΕΑ μας  Η Εφημερίδα μας ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2018 .ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για  όλους μας  ! : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/07/arfara-n.html .- 
* ARFARA  NEWS ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη  02 Αυγούστου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~*  ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή  03  Αυγούστου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~*
 ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 04 Αυγούστου 2018 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html ~* ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα  ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Κυριακή 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-  
~* ARFARA  NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 06 Αυγούστου 2018 . Εορτή ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .- 
~ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 07 Αυγούστου  2018* :  http://snsarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html ~*ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ ,   Τετάρτη 08 Αυγούστου 2018 . : 
http://snsarfara.blogspot.com/2018/08/08-2018.html .-    
~*~*ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 08 Αυγούστου 2018  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-news_7.html .-
~*ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ ,   Τετάρτη 08 Αυγούστου 2018 . : 
~*ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ   τα  ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 09  Αυγούστου  2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news_9.html .- 
~* ARFARA NES  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 10  Αυγούστου  2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-nes.html .-  
~*ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 11 Αυγούστου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/08/arfara-news-11-2018.html .- 
 ~ **ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή 12 Αυγούστου 2018  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/08/arfara-news_12.html .-
~**ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/08/arfara-news_12.html .-
~** 
 ~**   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
~ 1. – Stamatios   Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6427  video.  -    Σταματης Σκουλικας 
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas          stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4101  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14.445    βίντεο   .- 
~
https://twitter.com/stamos01  .-
https://twitter.com/StamatiosS .- 
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1   .-
  Vlasis Skoulikas  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου