ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Arfara - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  24-Ιουνίου 2018 .
https://youtu.be/-HhGriprwCI?t=48 .-
Φωτογραφίες από  ομιλία Βούλας Χρ. Καράγιαννη ΔΙΕΥΘΥΝΤΉΣ    ΠΑΙΔΟΨΥΧΊΑΤΡΟΣ στο Αρφαρά Καλαμάτας το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 ...
 

Βίντεο από ομιλία Βούλας Χρήστου Καράγιαννη Παιδοψυχιάτρου - Διευθυντούς :
1α.- Απαντήσεις για ομιλοφιλα ζευγάρια κ. α. Από Βούλα Καραγιάννη παιδοψυχιατρος Αρφαρα 23-06-2018: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213275833623853/?t=5 .-
1β .- ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Βούλα Καραγιάννη 23-06? - ?2018 για χρήση Ηλεκτρονικών μέσων από Παιδιά Ερώτηση? Απάντηση  : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213275801863059/?t=1 .- 
1γ .-Ομιλία στο ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΆΤΑ ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ 23-06-2018 Παιδοψυχιατρου Βούλας Καραγιάννη  : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213275606258169/?t=6 .-
1δ .- Από ομιλία Βούλας Καραγιάννη στο ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΆΤΑ ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ ώρα 20.00, 23-06?2018 Λευτέρης Ι ..Παπανικολάου γιατρός προσφώνηση  : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213275499455499/?t=16 .-

 



 Τα  τρία πρώτα βίντεο από ομιλία στο Αρφαρά Σάββατο 23-06-2018 της συμπατριώτισας μας Βούλας Χρήστου Καράγιαννη Παιδοψυχιάτρος -Διευθυντού Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης Αθήνα :
1.- Ομιλία ΑΡΦΑΡΑ 23/06/2018 Νο  1 Παιδοψυχιάτρου Βούλας Καραγιάννη  : https://youtu.be/kJCL1u62zTU .-
2.- Ομιλία Βούλας Καράγιαννη  παιδοψυχιάτρου Νο2  Αρφαρά 23/06/2018: https://youtu.be/udFXMaKAhz8 .-
3.- Από  ομιλία Βούλας Καράγιαννη παιδοψυχιάτρου ΑΡΦΑΡΑ Νο 3  23/06/2018: https://youtu.be/QCrTx0yin3A .-
4.- ΟΜΙΛΙΑ ΑΡΦΑΡΑ Β  Καράγιαννη Νο 4 Αρφαρά 23/06/2018: 
 https://youtu.be/XALeJmLYfOM .-
5.-Αρφαρά Βούλα Καράγιαννη Παιδοψυχίατρος Νο 5  23/06/2018:
https://youtu.be/C1GRpsGXT_U .-
6.- Ομιλία Νο 6  Βούλα Καράγιαννη παιδοψυχίατρος Αρφαρά 23/06/2018: https://youtu.be/94XgsoWkxWY . - 

~ 24 Ιουνίου: Εορτή της Γεννήσεως του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου
~Σήμερα, 24 Ιουνίου, η Εκκλησία μας τιμά τη Γέννηση του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Την ημέρα αυτή η Αγία μας εκκλησία εορτάζει το γενέσιο του ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννη. Ο πατέρας του Ζαχαρίας, ήταν ιερέας. Κάποια ημέρα την ώρα του θυμιάματος, είδε μέσα στο θυσιαστήριο άγγελο Κυρίου, ο οποίος του ανήγγειλε ότι θα αποκτούσε γιο τον οποίο θα ονόμαζε Ιωάννη.
*  Ο Ζαχαρίας σκίρτησε από χαρά , αλλά δυσπιστούσε. Η γυναίκα του ήταν ηλικιωμένη και στείρα και άρα ήταν αδύνατο να κυοφορήσει και αυτές τις αμφιβολίες τις εξέφρασε στον άγγελο ο οποίος του απάντησε ότι το παιδί θα γεννηθεί και εκείνος θα τιμωρηθεί για την απιστία του… παραμένοντας κωφάλαλος μέχρι να πραγματοποιηθεί η βουλή του Θεού.
Πράγματι η γυναίκα του η Ελισάβετ συνέλαβε και μετά από εννέα μήνες γέννησε γιο. Οκτώ ημέρες μετά τη γέννηση κατά την περιτομή του παιδιού οι συγγενείς, θέλησαν να του δώσουν το όνομα του πατέρα του δηλ. Ζαχαρία. Όμως ο Ζαχαρίας έγραψε επάνω στο πινακίδιο το όνομα Ιωάννης.
Αμέσως λύθηκε η γλώσσα του και όλοι οι παριστάμενοι πλημμύρισαν χαρά κι ελπίδα, διότι κατάλαβαν ότι γεννήθηκε ο Πρόδρομος της παρουσίας του αναμενόμενου Μεσσία. Ο Ιωάννης δε διέθετε μόνο το χάρισμα της προφητείας, αλλά αξιώθηκε και τη μεγαλύτερη χαρά και τιμή. Βάπτισε το Μεσσία Χριστό, τον οποίο και ομολογούσε σ’ όλη του τη ζωή.
Οι εορτές του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου σε ολόκληρο το έτος:
~ Η Σύλληψις (23 Σεπτεμβρίου)
~ Το γενέσιον (24 Ιουνίου)
~ Η Σύναξις (7 Ιανουαρίου)
~ Η Αποτομή της κεφαλής (29 Αυγούστου)
~ Η Α’ και Β’ Εύρεσις της κεφαλής (24 Φεβρουαρίου)
~ Η Γ’ Εύρεσις της κεφαλής (25 Μαΐου)
Απολυτίκιο:
Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
Προφήτα και Πρόδρομε, της παρουσίας Χριστού, αξίως ευφημήσαι σε, ουκ ευπορούμεν ημείς, οι πόθω τιμώντες σε, στείρωσις γαρ τεκούσης, και πατρός αφωνία, λέλυται τη ενδόξω, και σεπτή σου γεννήσει, και σάρκωσις Υιού του Θεού, κόσμω κηρύττεται.
~ *  Απολυτίκιο Γενεσίου Τιμίου Προδρόμου - 24 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/dEAoUc9qjYQ .-

~*** Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση καταστολής- Δεν υπολογίζει Αρχιερείς και Αγιο Ορος
~  του Γιάννη Παπανικολάου
Κανείς δεν θα περίμενε ότι οι άνθρωποι που πρωταγωνιστούσαν στους αγώνες ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων Κυβερνήσεων, θα χρησιμοποιούσαν με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο μέτρα καταστολής.
* Χημικά και γκλοπς κατά των διαδηλωτών στις Πρέσπες, που είναι αμφίβολο εάν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις χρειάστηκαν να τα χρησιμοποίησουν.
Ταυτόχρονα μέτρα καταστολής έχουν ληφθεί και μέσα στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.
Το Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ έχει επιβάλει αυστηρή φίμωση στους βορειοελλαδίτες βουλευτές του τις τελευταίες ημέρες.
Όχι μόνο βουλευτές αλλά και κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στη εμπόλεμη ζώνη της Μακεδονίας, είτε έχουν πάρει εντολή να μην ανοίγουν δημόσια θέμα για την υπόθεση των Πρεσπών είτε οι ίδιοι αποφεύγουν να εμφανίζονται κάνοντας αυτολογοκρισία και προσπαθώντας να αποφύγουν τις προκλήσεις.
Όλα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο της δημοκρατικής διακυβέρνησης.
Όλοι όσοι αποδοκιμάζουν τους κυβερνώντες για την συμφωνία στις Πρέσπες αντιμετωπίζονται επίσης με δημοκρατικό τρόπο. Χαρακτηρίζονται συλλήβδην ως φασίστες και εθνικιστές και κάθε συζήτηση σταματά εκεί.
Όμως τα πράγματα όσο πάει και χειροτερεύουν για την Κυβέρνηση. Βουλευτές και Υπουργοί της αποδοκιμάζονται δημόσια καθημερινά, ενώ παράλληλα τα ποσοστά του κόμματος τουλάχιστον στην Βόρεια Ελλάδα έχουν πέσει σε μονοψήφιο αριθμό, ενώ των συμπραξάντων ΑΝΕΛ έχουν εξαφανιστεί.
Και όλα αυτά γιατί η Κυβέρνηση δεν είχε την στοιχειώδη πρόνοια και την ωριμότητα να επιβάλει την ονομασία «σλαβομακεδονική» για το γλωσσικό ιδίωμα της περιοχής των Σκοπίων, και την εθνικότητα Βορειομακεδόνας ή Νεομακεδόνας, εάν επικρατούσε το όνομα Νέα Μακεδονία, το οποίο ήταν και το καλύτερο από όσα είχαν πέσει στο τραπέζι.
H Εκκλησία συμμετέχει ενεργά στον αγώνα αυτόν, για να μην πωληθεί η μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα σε φθηνή τιμή (ή τσάμπα) από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Ήδη πολλοί αρχιερείς παίρνουν ανοικτά θέσεις εναντίον της συμφωνίας, ενώ πλήθος ιερέων συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
Παράλληλα έχει αρχίσει να αφυπνίζεται και το Άγιον Όρος, όπου η Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου ήδη εξέδωσε ανακοίνωση.
Πηγές μέσα από τον εκκλησιαστικό χώρο τονίζουν ότι η συμφωνία Κοτζιά-Τσίπρα είναι ακατανόητη τουλάχιστον ως προς το θέμα της «μακεδονικής» γλώσσας και εθνικότητας και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει δεκτή. Πολύ περισσότερο διότι είναι γνωστό ότι τα Σκόπια εύκολα είχαν αποδεχθεί τον χαρακτηρισμό «σλαβομακεδονική» για την γλώσσα, ενώ εξίσου εύκολο ήταν να επιβληθεί και σύνθετη ονομασία για την εθνικότητα.


*** ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ από τον Μπερίσα: Ελλάδα και Αλβανία θα οδηγηθούν σε νέο Βαλκανικό πόλεμο

Σαφής προειδοποίηση προς Αθήνα και Τίρανα έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα.
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο πολιτικός προέβλεψε δραματικά γεγονότα-όπως ένας νέος Βαλκανικός πολέμος- αν ο νυν πρωθυπουργός Έντι Ράμα υπογράψει συμφωνία με την Ελλάδα για νέα σύνορα.
«Αυτό που ετοιμάζει ο πρωθυπουργός Ράμα είναι μια νέα κατανομή των αλβανικών περιοχών, στις οποίες μπορεί να προκληθούν συγκρούσεις», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η συμφωνία είναι επιζήμια για την Αλβανία και σημαίνει απώλεια των νέων χωρών από το 1913.
«Έχουμε πληροφορίες ότι η συμφωνία είναι καταστροφική για την Αλβανία. Το κείμενο έχει προετοιμασθεί από την Ελλάδα, η οποία ανέφερε ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευθεί», δήλωσε ο Μπερίσα. (πληροφορίες από echedoros-a)

*** ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Η μεγαλύτερη πρόκληση του Ερντογάν…

Στις 8 το πρωί της Κυριακής άνοιξαν οι κάλπες στην Τουρκία και αναμένεται να κλείσουν στις 5 το απόγευμα, με περίπου 59 εκατομμύρια ψηφοφόρους να καλούνται να ψηφίσουν το μέλλον της χώρας.
Οι σημερινές εκλογές χαρακτηρίζονται από τους αναλυτές ως η «μεγαλύτερη πρόκληση για τον Ταγίπ Ερντογάν», καθώς ο Τούρκος πρόεδρος δεν υπολόγιζε την παρουσία του βασικού του αντιπάλου Μουχαρέμ Ιντζέ, του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) ο οποίος ομογενοποίησε την εδώ και καιρό διχασμένη αντιπολίτευση.Βασικό επιχείρημα του Ιντζέ, όπως διεφάνη και στην τελευταία του ομιλία στην Κωνσταντινούπολη, είναι ότι θα προχωρήσει στην αποκατάσταση των ελευθεριών των Τούρκων πολιτών που έχουν περιοριστεί εδώ και δύο χρόνια, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος το καλοκαίρι του 2016.
Οι δημοσκοπήσεις έβγαζαν πρώτο με διαφορά το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και δεύτερο το Ρεπουμπλικανικό ενώ σε πτωση φαινόταν το νεοϊδρυθέν «Καλό κόμμα» της Μεράλ Ακσενέρ- ωστόσο δεν είναι σίγουρο αν ο Τούρκος πρόεδρος θα καταφέρει να κερδίσει από τον α’γύρο.
Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την χώρα. Πάνω από 38.000 αστυνομικοί, τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και πάνω από 100 αύρες θα τηρούν την ασφάλεια στην Κωνσταντινούπολη. Σε όλη την Τουρκία συνολικά πάνω από 530.000 στελέχη της ασφάλειας θα τηρούν την τάξη.
Να σημειωθεί ότι απαγορεύεται όλη την ημέρα η κατανάλωση αλκοόλ. Σε άλλες εκλογές ήταν μέχρι τις 5 το απόγευμα, όταν θα έκλειναν οι κάλπες αλλά αυτή τη φορά είναι όλη μέρα.
Τα πέντε σενάρια των εκλογών
Για την 24η Ιουνίου το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι κυρίως αν ο Ερντογάν θα εκλεγεί στην προεδρία ήδη από τον πρώτο γύρο και αν το Κόμμα του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) θα διατηρήσει την πλειοψηφία του στο κοινοβούλιο.Στην περίπτωση που κανένας υποψήφιος δεν λάβει ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών, ένας δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 8 Ιουλίου.
1) Καθαρή νίκη του Ερντογάν
Κερδίζει τις προεδρικές από τον α’ γύρο και το AKP διατηρεί την πλειοψηφία του στο κοινοβούλιο.Αυτό ήταν το σενάριο που ήλπιζε να επιτύχει ο νυν πρόεδρος όταν στα μέσα Απριλίου προκήρυσσε εκλογές ελπίζοντας να πιάσει στον …ύπνο την αντιπολίτευση.Όμως αν και ο Ερντογάν έδειχνε τότε πεπεισμένος, οι πιθανότητες που υπάρχουν τώρα να δει το σενάριο αυτό να υλοποιείται έχουν μειωθεί σημαντικά, λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης στην Τουρκία και μιας νέας ορμής που έλαβε η αντιπολίτευση.Ο Ερντογάν «ανέμενε ότι θα ενίσχυε την εξουσία του», κυρίως χάρη στη συνταγματική μεταρρύθμιση, η οποία ενισχύει σημαντικά τις εξουσίες του προέδρου και οι κύριες διατάξεις της τίθενται σε ισχύ μετά τις εκλογές. «Ωστόσο (αυτή) δεν χαίρει της υποστήριξης της πλειοψηφίας των Τούρκων ψηφοφόρων», κρίνουν οι αναλυτές του Center for American Progress.
2) Ένας δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών
Στις προεδρικές εκλογές η αντιπολίτευση αναγκάζει τον Ερντογάν να περάσει σε έναν β’ γύρο. Μολονότι δείχνει βέβαιο ότι ο Ερντογάν θα εξασφαλίσει τις περισσότερες ψήφους την Κυριακή, υπάρχει η πιθανότητα να μην εκλεγεί από τον πρώτο γύρο.Ο πιο πιθανός αντίπαλός του, ο Μουχαρέμ Ιντζέ, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διεξήγαγε μια εξαιρετικά δυνατή προεκλογική εκστρατεία.Μαζί με τους άλλους υποψήφιους, η αντιπολίτευση μπορεί να υπολογίζει σε έναν δεύτερο γύρο.Οι αναλυτές κρίνουν ότι ο Ερντογάν παραμένει το φαβορί και σε αυτό το σενάριο.Ωστόσο αν το AKP χάσει την πλειοψηφία του στις βουλευτικές που θα γίνουν σε έναν μόνο γύρο την Κυριακή,»ο Ερντογάν θα μπει σε έναν δεύτερο γύρο με την παραδοσιακή του εικόνα του κυρίαρχου και αήττητου να έχει πληγεί σοβαρά», σύμφωνα με τον Κεμάλ Κιριστζί του Brookings Institution.
3) «Πύρρειος νίκη»
Ο Ερντογάν κερδίζει τις προεδρικές, το AKP χάνει τον έλεγχο του κοινοβουλίου
Το πιο πιθανό αποτέλεσμα σήμερα είναι μια νίκη του Ερντογάν και ένα αμφίρροπο κοινοβούλιο», σύμφωνα με τον Άαρον Στάιν του Atlantic Council.Το σενάριο αυτό θα βύθιζε την Τουρκία σε μια περίοδο βαθιάς αβεβαιότητας, θα κλόνιζε την εμπιστοσύνη στην τουρκική οικονομία και θα προκαλούσε ενδεχομένως νέες εκλογές.
* Η ειρωνεία είναι ότι η αντιπολίτευση βοηθήθηκε από τις τροποποιήσεις που έφερε το AKP, οι οποίες επέτρεψαν στο CHP να συνασπιστεί με τρία άλλα κόμματα για τις βουλευτικές, κάτι το οποίο θα μπορούσε να ενισχύσει την παρουσία της αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο.Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), το οποίο αντιτίθεται σφόδρα στον Ερντογάν και κατεβαίνει μόνο του στις εκλογές, θα εξασφαλίσει το 10% των ψήφων που είναι απαραίτητο για να εισέλθει στο κοινοβούλιο.Το AKP έχει χάσει ήδη μια φορά την πλειοψηφία του στο κοινοβούλιο, στις βουλευτικές του Ιουνίου του 2015. Ο Ερντογάν είχε τότε γρήγορα προκηρύξει νέες εκλογές για να την ανακτήσει, δίνοντας σαφώς το μήνυμα ότι δεν θα αποδεχόταν συνασπισμούς.Ωστόσο, βάσει της συνταγματικής μεταρρύθμισης που υιοθετήθηκε τον Απρίλιο του 2017, ο Ερντογάν θα αναγκαστεί θεωρητικά να διακινδυνεύσει και τις προεδρικές εκλογές προκηρύσσοντας βουλευτικές, καθώς οι δύο εκλογικές διαδικασίες θεωρείται ότι γίνονται ταυτοχρόνως.
4) Τέλος εποχής Ερντογάν
Ο Μουχαρέμ Ιντζέ κερδίζει τις προεδρικές στον β’ γύρο, η αντιπολίτευση ελέγχει το κοινοβούλιο.Ο Ιντζέ είναι σαφώς το φαβορί για τη δεύτερη θέση μετά τον απερχόμενο πρόεδρο και θα επωφεληθεί σε έναν δεύτερο γύρο από την υποστήριξη των συμμάχων του CHP στις βουλευτικές και ενδεχομένως και του HDP.Αν η αντιπολίτευση πάρει τον έλεγχο του κοινοβουλίου την Κυριακή, η νίκη αυτή θα βοηθήσει πολύ τον Ιντζέ στις 8 Ιουλίου.»Αν συμβεί αυτό, θα γίνει μάλλον μια μαζική πολιτική αλλαγή σε πολλά μέτωπα», σύμφωνα με τον Μαρκ Πιερινί, ερευνητή στο Carnegie Europe, ο οποίος αναφερόταν κυρίως στις οικονομικές πολιτικές και στις σχέσεις με τη Δύση.
5) Αχαρτογράφητα νερά
Η αντιπολίτευση κερδίζει τις προεδρικές, το AKP διατηρεί το κοινοβούλιο.Πρόκειται ίσως για το πιο θολό σενάριο, λόγω του γεγονότος ότι το AKP δεν έχει καμία εμπειρία συγκατοίκησης και ο νέος πρόεδρος θα διάκειται ίσως πολύ εχθρικά απέναντι στο κόμμα που κυριαρχεί στην τουρκική πολιτική σκηνή από το 2002.»Ένας πρόεδρος της λαϊκής αντιπολίτευσης θα είναι αντιμέτωπος με μια ισλαμιστική και εθνικιστική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, το οποίο θα οδηγήσει σε μια μπερδεμένη κατάσταση», παρατηρεί ο Πιερινί.
Οι έξι υποψήφιοι
Εξι υποψήφιοι αναμετρώνται συνολικά στις εκλογές της Κυριακής. Εάν κανείς από τους υποψήφιους δεν εξασφαλίσει αυτήν την Κυριακή πάνω από το 50% των ψήφων, ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 8 Ιουλίου.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο σημερινός πρόεδρος γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου1954 στην Κωνσταντινούπολη και διεκδικεί μία ακόμη προεδρική θητεία. Πατέρας τεσσάρων παιδιών καθορίζει τις τύχες της χώρας από το 2003, αρχικά ως πρωθυπουργός και στην συνέχεια, από το 2014, ως πρόεδρος. Ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης το 1994 και ίδρυσε το ισλαμοσυντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), μία πραγματική μηχανή εκλογικής νίκης που κυριαρχεί στην τουρκική πολιτική σκηνή από τις εκλογές του 2002.
Μουχαρέμ Ιντζέ
Γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1964 στην Γιάλοβα. Είναι πρώην καθηγητής Φυσικής και κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας έκανε αίσθηση με την πυγμή και την μαχητικότητά του. Επελέγη για να εκπροσωπήσει το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP, σοσιαλδημοκρατικό), αν και στο παρελθόν απέτυχε δύο φορές να αναδειχθεί στην ηγεσία του κόμματος. Πατέρας ενός γιου, αναδείχθηκε σε σοβαρό αντίπαλο του Ερντογάν, ικανό να του προκαλέσει δυσκολίες.
Μεράλ Άκσενερ
Η Μεράλ Άκσενερ γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1956 στην Σμύρνη και ήταν η πρώτη υποψήφια της τουρκικής αντιπολίτευσης που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της, υπό την σημαία του Καλού Κόμματος (εθνικιστική δεξιά), το οποίο ίδρυσε η ίδια μόλις τον περασμένο Οκτώβριο. Συντηρητική, εθνικίστρια και μητέρα ενός γιου, υπήρξε υπουργός Εσωτερικών κατά την δεκαετία του ’90 και υπήρξε μέλος του υπερεθνικιστικού MHP, που σήμερα είναι σύμμαχος του Ερντογάν. Η συμμετοχή της στην κυβέρνηση την περίοδο 1996-1997 , στα αιματηρότερα χρόνια της κουρδικής εξέγερσης στην νοτιο-ανατολική Τουρκία, κινδυνεύει να της στερήσει την ψήφο των Κούρδων που αντιπροσωπεύουν το εν πέμπτον του πληθυσμού της χώρας.
Σελαχατίν Ντεμιρτάς
Γεννημένος στις 10 Απριλίου 1973 στο Ντιγιάρμπακιρ ανακηρύχθηκε υποψήφιος του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP, φιλοκουρδικό), αν και βρίσκεται στην φυλακή από τον Νοέμβριο 2016. Κατηγορείται από το καθεστώς Ερντογάν ότι ανήκει και ηγείται «τρομοκρατικής» οργάνωσης. Δικηγόρος, είναι πατέρας δύο κοριτσιών. Καταγγέλλει ότι βρίσκεται σε ομηρία ως αντίπαλος του Ερντογάν. Ηταν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2014 και συγκέντρωσε σχεδόν το 10% των ψήφων.
Τεμέλ Καραμολάογλου
Γεννημένος στις 7 Ιουνίου 1941 στο Καχραμάνμαρας, ο Τεμέλ Καραμολάογλου του Κόμματος της Ευτυχίας ( SP, ισλαμοσυντηρητικό) έχει εκλεγεί τρεις φορές βουλευτής με το Κόμμα της Ευημερίας (Refah). Σύμφωνα με την βιογραφία που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κόμματός του, υπήρξε στενός συνεργάτης του Νετζμετίν Ερμπακάν, του μέντορα του Ερντογάν. Πατέρας πέντε παιδιών υπήρξε δήμαρχος της πόλης Σίβας το 1993 κατά την διάρκεια του εμπρησμού ξενοδοχείου της πόλης από ακραίους ισλαμιστές. Η πυρκαγιά προκάλεσε τον θάνατο 37 ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους τούρκων διανοουμένων.
Ντογκού Περιντσέκ
Γεννημένος στις 17 Ιουνίου 1942 στο Γκαζίαντεπ, ο Ντογκού Περιντσέκ ηγείται του Πατριωτικού Κόμματος (Vatan, αριστερά). Δόκτωρ της Νομικής , πατέρας τεσσάρων παιδιών, έχει φυλακισθεί επανειλημμένως, κυρίως μετά το πραξικόπημα του 1980. Εγινε ευρύτερα γνωστός για την προσφυγή του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπεράσπιση του δικαιώματος άρνησης του χαρακτήρα γενοκτονίας της σφαγής των Αρμενίων κατά τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο στην Τουρκία. Το Δικαστήριο τον δικαίωσε.
(πληροφορίες protothema.gr, newsit.gr)

***  Επιστολή ΒΟΜΒΑ! ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ο Παυλόπουλος στην ομογένεια της Μελβούρνης…
«Κ. Παυλόπουλε είστε ανεπιθύμητος στους φορείς της ομογένειας της Μελβούρνης και αν επισκεφτείτε τη Μελβούρνη δεν πρόκειται να σας υποδεχθούμε».
Αυτό είναι εμμέσως πλην σαφώς το μήνυμα που θα περιέχει επιστολή-διαμαρτυρία την οποία θα στείλει η Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτώριας στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, επιστολή που θα προσυπογράψουν φορείς της παροικίας.
Η επιστολή αυτή προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας που, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, σχεδιάζει να επισκεφθεί την Αυστραλία τον Οκτώβριο, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που αποφασίστηκαν την Πέμπτη το βράδυ στην αίθουσα της Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτώριας κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης που συγκάλεσε η Παμμακεδονική για τη Συμφωνία που υπογράφτηκε μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό της, γειτονικής της Ελλάδας, χώρας.
Στην έκτακτη συνεδρίαση συμμετείχαν 120 περίπου εκπρόσωποι συλλόγων και οργανισμών της παροικίας και παρά το γεγονός ότι όλοι συμφωνούσαν μεταξύ τους καταδικάζοντας τη Συμφωνία, η ατμόσφαιρα ήταν φανερά ηλεκτρισμένη και ο θυμός για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης είχε τον πρώτο λόγο.
* Οι «θερμόαιμοι» που συμμετείχαν στη συνεδρίαση δεν ήταν απλώς θυμωμένοι αλλά εξοργισμένοι. Στην προσπάθειά τους να εκφράσουν την οργή τους, υιοθέτησαν διόλου κόσμιους χαρακτηρισμούς για τον Έλληνα πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, ισχυρίστηκαν ότι η Ελλάδα κυβερνάται από δικτατορικό καθεστώς και όσον αφορά τις δράσεις που θα πρέπει να πάρει από εδώ και εμπρός η οργανωμένη ομογένεια -που ήταν και ο λόγος για την σύγκλιση της έκτακτης συνεδρίασης- κάλεσαν τους παρευρισκόμενους να συνεργαστούν με «λυτούς και δεμένους» σε ηγετικές θέσεις στην Ελλάδα για να ρίξουν την κυβέρνηση.
Τελικά, το θετικό είναι ότι οι «θερμόαιμοι» μόνο τα αυτιά αυτών που τους άκουγαν ταλαιπώρησαν και ήταν οι ψύχραιμοι και οι προτάσεις τους που τελικά επικράτησαν.
Εκτός από την επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Παμμακεδονική θα στείλει παρόμοιες επιστολές και σε όλους τους Έλληνες βουλευτές που στηρίζουν τη Συμφωνία.
Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) της Αυστραλίας, στις επιστολές που θα σταλούν στον κ. Παυλόπουλο και τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, θα συμπεριλαμβάνεται και το αίτημα διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, προκειμένου ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το μέλλον της Συμφωνίας.
Ο προεδρεύων, Χρήστος Μουτζίκης, είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα, ότι αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας, η ομογένεια θα πρέπει να την αποδεχθεί.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι, παρά το γεγονός ότι η θρησκευτική ηγεσία της Μελβούρνης συμμετείχε ενεργά στο συλλαλητήριο του Φεβρουαρίου, συλλαλητήριο στο οποίο ένας από τους βασικούς ομιλητές ήταν ο Επίσκοπος Δέρβης κ.κ. Ιεζεκιήλ, την Πέμπτη το βράδυ «έλαμψε» δια της απουσίας της.
neoskosmos.com

***  Ετοιμάζουν το νέο ΕΓΚΛΗΜΑ κατά του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ! Ο Ν. Κοτζιάς θα ζητήσει «ΣΥΓΓΝΩΜΗ» απ’ τους Αλβανοτσάμηδες;…(αργά ή γρήγορα στο απόσπασμα...της δικαιοσύνης όλοι οι προδότες , Ανθέλληνες , ΝΕΝΕΚΟΙ !)
Σε ένα απίστευτο έγκλημα και έμμεση αποδοχή της Ελλάδος περί τσάμικου, αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ ότι θα προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση.
Όπως αναφέρει το αλβανικό Report TV, η ελληνική κυβέρνηση θα δεχτεί να μπει στο τελικό κείμενο φράση η οποία θα αναφέρει ότι λυπάται για τα δυσάρεστα γεγονότα του παρελθόντος που έχουν ενθαρρύνει το μίσος και τον εκτοπισμό ανθρώπων από τα σπίτια τους στην περιοχή της Ηπείρου.
* Εάν κάτι τέτοιο συμβεί στην πραγματικότητα η Ελλάδα θα ανοίξει την κερκόπορτα στους Αλβανοτσάμηδες για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις για τα όσα συνέβησαν μετά την κατοχή.
Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι κάτι τέτοιο είναι τραβηγμένο, αλλά εάν σκεφτούμε τι συμφωνία έγινε μεταξύ Ελλάδος-Σκοπίων και την παράδοση του ονόματός μας στους Σκοπιανούς, κάτι τέτοιο δεν φαντάζει απίστευτο.
Μάλιστα το αλβανικό δημοσίευμα αναφέρει πως η πρόταση που θα μπει στην εν λόγω συμφωνία θα αναφέρει ότι «Η Ελλάδα παροτρύνει τους εκτοπισμένους να στραφούν στα δικαστήρια για να ανακτήσουν τα δικαιώματά τους ως Έλληνες πολίτες» (κι όχι ως Αλβανοί). Είτε ως Έλληνες, είτε ως Αλβανοί, η Ελλάδα θα έχει ανοίξει θέμα, κι αυτό είναι κάτι που δεν θα πρέπει να γίνει αποδεκτό σε κάθε περίπτωση.
Με πληροφορίες από Βαλκανικό Περισκόπιο

*** Σήμερα η σύνοδος για το προσφυγικό! Τι θα ζητήσει ο Τσίπρας…
Στις 4 το απόγευμα ξεκινά στις Βρυξέλλες η συνάντηση εργασίας των αρχηγών δέκα κρατών-μελών της ΕΕ που έχει εξελιχθεί σε άτυπη μίνι σύνοδος κορυφής με αντικείμενο το προσφυγικό στη σκιά των πιέσεων που δέχεται η Μέρκελ…
στο εσωτερικό της χώρας της – με ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και κατάρρευσης του κυβερνητικού συνασπισμού – προκειμένου να ληφθούν δραστικά μέτρα για τους μετανάστες και τη μετακίνησή τους στην Ευρώπη.
Η άτυπη συνάντηση θα γίνει στο κτίριο Berlaymont, όπου στεγάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι αφίξεις των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που θα πάρουν μέρος είναι προγραμματισμένες για τις 15.30 ώρα Ελλάδας, η έναρξη των εργασιών για τις 16.05 και η λήξη περίπου στις 20.00.
Μια πρόγευση της στάσης που θα κρατήσουν ισχυροί «παίχτες» όπως η Γαλλία και η Ισπανία έδωσαν το Σάββατο ο Εμμανουέλ Μακρόν και ο Πέδρο Σάντσεθ.
* Όπως εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος, Παρίσι και Μαδρίτη προκρίνουν «τη δημιουργία «κλειστών κέντρων στο ευρωπαϊκό έδαφος ήδη από την αποβίβαση των μεταναστών». «Μόλις αποβιβάζονται στο ευρωπαϊκό έδαφος, υποστηρίζουμε τη δημιουργία κλειστών κέντρων με τις προδιαγραφές της Υπάτης Αμροστείας για τους Πρόσφυγες, με ευρωπαϊκά μέσα που επιτρέπουν (…) άμεση οικονομική αλληλεγγύη, ταχεία εξέταση των φακέλων, ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ώστε κάθε χώρα να παίρνει με οργανωμένο τρόπο τα πρόσωπα που δικαιούνται ασύλου» τόνισε ο Μακρόν
Στη συνάντηση θα δώσει το παρών και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα δώσει έμφαση στην ανάγκη αναθεώρησης της ευρωπαϊκής πολιτικής για την παροχή ασύλου, με δίκαιη κατανομή των βαρών της προσφυγικής κρίσης.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας θα τονίσει ότι το προσφυγικό είναι ζήτημα ευρωπαϊκό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί με ευρωπαϊκές και όχι μονομερείς πρωτοβουλίες, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο καθώς και συνεργασία με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης προσφύγων και μεταναστών.
Την άτυπη συνάντηση εργασίας συγκαλεί ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και σε αυτή αναμένεται να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, ενόψει της ευρύτερης συζήτησης για αυτά τα θέματα που θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Πέμπτη και την Παρασκευή (28 και 29 Ιουνίου) στις Βρυξέλλες.
protothema.gr

***  «Δεν θα περάσει»! Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ΣΗΜΕΡΑ στη Θεσσαλονίκη
Στις 19:00 στον Λευκό ΠύργοΝέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία για την Μακεδονία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη με σύνθημα «Δεν θα περάσει!»
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στον Λευκό Πύργο, σύμφωνα με ανάρτηση που δημοσίευσαν στο facebook οι διοργανωτές.
* «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία μας! Κυριακή 24, Ιουνίου, 19.00μ.μ πλατεία Λευκού Πύργου. Όλοι οι Έλληνες ακομμάτιστα με την Ελληνική σημαία και τον Ήλιο της Βεργίνας στο χέρι. Θα ακολουθήσει πορεία στα προξενεία ΗΠΑ, Σκοπίων και τα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ», αναφέρουν στη σχετική σελίδα του facebook.
PROTOTHEMA

*** Μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ! Η «Ήρα» χτυπάει την Ελλάδα…
Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας με το όνομα «Ήρα» αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα από τη Δευτέρα, φέρνοντας έντονες βροχές, καταιγίδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.
Παράλληλα, έντονα καιρικά φαινόμενα επηρεάζουν την Αττική, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να είναι επί ποδός για πιθανόν αντλήσεις υδάτων ή παροχή βοήθειας.
Τα πρώτα προβλήματα που αναφέρθηκαν είναι στο Κερατσίνι όπου πλημμύρισε η λεωφόρος Δημοκρατίας και εγκλωβίστηκαν οδηγοί με τα οχήματά τους.
*  Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και την Τρίτη, σύμφωνα με το northmeteo.gr, ενώ από το πρωί της Τετάρτης ο καιρός θα παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση.
Οι περιοχές που με βάση τα τωρινά στοιχεία δείχνουν να δέχονται τα εντονότερα φαινόμενα είναι οι εξής:
1. Κεντρική Μακεδονία (Ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό)
2. Ανατολική Θεσσαλία και Σποράδες
3. Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
4. Δυτική Ελλάδα
5. Βορειοανατολικό Αιγαίο
Με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα, θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές, με έμφαση στην ηπειρωτική χώρα, ωστόσο τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο τοπικά.
Δείτε τον σχετικό χάρτη:
cnn.gr

*** Kάθε χρόνο ο Τσίπρας μας ξεφουρνίζει και από ένα νέο ψέμα! Αντέχετε να δείτε το βίντεο;..
~ Δεν έχουμε παράπονο, από το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας έχει φροντίσει να μας γεμίσει με ψέματα και να αποδεικνύει πόσο πολιτικός απατεώνας είναι.
«Δεν υπάρχει μνημόνιο», μας έλεγε, λίγο πριν υπογράψει το τρίτο μνημόνιο το 2015.
Όπως μας είχε διαμηνύσει, το 2016 η Ελλάδα θα ήταν η έκπληξη στην διεθνή οικονομική κοινότητα. Φυσικά, το απέδειξε η ύφεση της τάξεως του 0,2%.
*  2017 και ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν σίγουρος για τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας. Καλά καταλάβατε, τα στοιχεία τον διέψευσαν.
Για το 2018 έχουμε έναν νέο κύκλο ψεμάτων, αλλά καλύτερα δείτε το βίντεο για να καταλάβετε:

Με την αναπαραγωγή αυτού του βίντεο, αποδέχεστε την πολιτική χρήσης cookie του Twitter
Αυτή η χρήση μπορεί να συμπεριλαμβάνει στοιχεία ανάλυσης, εξατομικεύσεις και διαφημίσεις.
Μάθετε περισσότερα       
Κάθε χρόνο ο πολιτικός απατεώνας βρίσκει και ένα νέο ψεύτικο αφήγημα.
Τον πιστεύετε;
~* Οι  εκλογές έρχονται ..ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ !

***    Kαταγγελία σοκ από διαδηλωτή στο Πισοδέρι: Ήθελαν να μας σκοτώσουν
~ Ο υπερβάλλοντας ζήλος που απέδειξαν οι αστυνομικές δυνάμεις την περασμένη Κυριακή στο Πισοδέρι, ημέρα υπογραφής της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ για το ονοματολογικό, συζητήθηκε έντονα.
Ο κ.Χρόνης Κεφαλάς, ιδιοκτήτης Πρατηρίου Υγρών Καυσίμων στα Αμισιανά Καβάλας, βρέθηκε στην Φλώρινα με την οικογένειά του λεωφορεία που μίσθωσε ο δήμος Παγγαίου.
“Ταξιδέψαμε 300 χλμ για να πάμε στις Πρέσπες προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε ως Μακεδόνες, για την απόφαση να χαρίσουν το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια. Συνολικά επτά λεωφορεία από τον δήμο Παγγαίου, κρατώντας στα χέρια ελληνικές σημαίες. Μαζευτήκαμε εκεί περισσότεροι από 15.000 Έλληνες, απ’ όλη την Ελλάδα, με στόχο να φτάσουμε στις Πρέσπες και να στείλουμε το δικό μας μήνυμα” λέει στο protothema.gr ο κ.Κεφαλάς, περιγράφοντας τα όσα έζησε λίγα χλμ πριν από τις Πρέσπες.
 Kαταγγελία σοκ από διαδηλωτή στο Πισοδέρι: Ήθελαν να μας σκοτώσουν…

















Ο υπερβάλλοντας ζήλος που απέδειξαν οι αστυνομικές δυνάμεις την περασμένη Κυριακή στο Πισοδέρι, ημέρα υπογραφής της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ για το ονοματολογικό, συζητήθηκε έντονα.
Ο κ.Χρόνης Κεφαλάς, ιδιοκτήτης Πρατηρίου Υγρών Καυσίμων στα Αμισιανά Καβάλας, βρέθηκε στην Φλώρινα με την οικογένειά του λεωφορεία που μίσθωσε ο δήμος Παγγαίου.
“Ταξιδέψαμε 300 χλμ για να πάμε στις Πρέσπες προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε ως Μακεδόνες, για την απόφαση να χαρίσουν το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια. Συνολικά επτά λεωφορεία από τον δήμο Παγγαίου, κρατώντας στα χέρια ελληνικές σημαίες. Μαζευτήκαμε εκεί περισσότεροι από 15.000 Έλληνες, απ’ όλη την Ελλάδα, με στόχο να φτάσουμε στις Πρέσπες και να στείλουμε το δικό μας μήνυμα” λέει στο protothema.gr ο κ.Κεφαλάς, περιγράφοντας τα όσα έζησε λίγα χλμ πριν από τις Πρέσπες.


Περίπου 2 χλμ πριν τις Πρέσπες, λεωφορεία της αστυνομίας δεν μας επέτρεψαν να συνεχίσουμε την πορεία μας και μας είπαν να επιστρέψουμε πίσω. Ο τόπος είχε γεμίσει ΜΑΤ. Κανονική παρωδία. Όταν ο κόσμος διαμαρτυρόμενος κατέβηκε από τα λεωφορεία και επιχείρησε να ανέβει στα υψώματα, δυνάμεις της αστυνομίας εμφανίστηκαν ξαφνικά μέσα από ένα παράδρομο και ακολούθησαν εντάσεις και επεισόδια με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί. ” λέει, συμπληρώνοντας “Εγώ δέχτηκα επίθεση από τα ΜΑΤ, όταν πήγα να βοηθήσω ένα φίλο μου που βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος, με τους αστυνομικούς, να τον πατούν στο λαιμό και να τον χτυπούν με τα κλομπ. Ο άνθρωπος δεν έκανε τη παραμικρή επιθετική κίνηση εναντίον τους. Τους μιλούσε και αυτοί του επιτέθηκαν”.
Σύμφωνα με τον κ.Κεφαλά, όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτων όταν πήγε να βοηθήσει τον φίλο του , άρχισε να δέχεται απρόκλητα χτυπήματα από τους αστυνομικούς στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του, χωρίς να σεβαστούν ούτε την ελληνική σημαία που έφερε επάνω του. “Χωρίς να πειράξω κανέναν άρχισαν να με χτυπούν στο κεφάλι και στην πλάτη. Με έβλεπαν με τα αίματα στο κεφάλι και συνέχιζαν να με χτυπούν Όταν έπεσα μισοζαλισμένος στο έδαφος, επιχείρησαν να με σύρουν προς το μέρος τους τραβώντας με από την ελληνική σημαία που είχα δεμένη στο λαιμό μου. Ίσως στόχος τους ήταν να με συλλάβουν, κατάφερα όμως με τη βοήθεια άλλων διαδηλωτών να σηκωθώ και να απομακρυνθώ. Πιστέψτε με πως όσα ζήσαμε ήταν πρωτόγνωρα. Έλληνες αστυνομικοί, να χτυπούν Έλληνες που κρατούσαν ελληνικές σημαίες στα χέρια” λέει.
 *   Στη διάρκεια των επεισοδίων, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση των διαδηλωτών στη δασική περιοχή, που οδηγεί στις Πρέσπες. Ο κ.Κεφαλάς μιλάει για “στρίμωγμα” του κόσμου στο βουνό, που παγιδεύτηκε και ήρθε αντιμέτωπος με την αστυνομική βία. “Δεν μπορώ ακόμη να καταλάβω γιατί επέλεξαν να μας στριμώξουν στο βουνό. Ούτε τα ασθενοφόρα μπορούσαν να προσεγγίσουν εύκολα το σημείο για να τους διακομίσουν στα κοντινά νοσοκομεία. Εγώ περίμενα αιμόφυρτος πολύ ώρα στο έδαφος μέχρι να φτάσει ασθενοφόρο. Αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν να δείρουν άγρια τον κόσμο. Χτυπούσαν ανελέητα. Άντε και να περνούσαμε το βουνό, απο πίσω υπήρχαν άλλα ΜΑΤ. Πες πως πετυχαίναμε να φτάσουμε στις Πρέσπες, πως θα φτάναμε στο νησάκι που μπήκαν οι υπογραφές. Κολυμπώντας ;” διερωτάται ο Καβαλιώτης επιχειρηματίας, επισημαίνοντας : “Οι επιθέσεις των ΜΑΤ έγιναν εσκεμμένα. Θελαν οι άνθρωποι να χυθεί αίμα. Αυτό πιστεύω”.
Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, από τα επεισόδια τραυματίστηκαν συνολικά 14 άτομα, εκ των οποίων 7 αστυνομικοί, που διακομίστηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών στα νοσοκομεία Καστοριάς και Φλώρινας, με θλαστικά τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα. “Υπήρχαν στιγμές που τα ΜΑΤ δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και ξύλα από θερμούς νεαρούς. Όμως θύμα της βίας που επέδειξαν ήταν και κόσμος που πήγε εκεί για να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά. Απρόκλητα μια 20χρονη κοπέλα που βρισκόταν δίπλα μου, και βρισκόταν αρκετά μακριά από την “πρώτη γραμμή” των επεισοδίων, δέχτηκε κλοτσιά αστυνομικού στο στήθος, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Στη συνέχεια πήγε να την χτυπήσει με το πόδι στο κεφάλι, αλλά ένας συνάδελφός του ευτυχώς τον τράβηξε πίσω. Όσα ζήσαμε εκεί θα μου μείνουν χαραγμένα στο νου για καιρό.”
Όπως λέει ο κ.Κεφαλάς, θα συνεχίσει να δίνει “παρών” σε κάθε νέο συλλαλητήριο για το θέμα της Μακεδονίας, παρά τα … 7 ράμματα στο κεφάλι. “Εγώ πήγα σε όλα τα συλλαλητήρια. Είμαι Μακεδόνας, είμαι ‘Ελληνας. Αγαπώ τη χώρα μου και αγωνίζομαι για αυτή. Πήγα Αθήνα, πήγα Θεσσαλονίκη, πήγα Καβάλα, πήγα Πρέσπες και θα ξαναπάω όπου και αν γίνει, όσο ξύλο και να φάω/. Το επόμενο συλλαλητήριο προγραμματίζεται για τις 8 Ιουλίου στην Αθήνα. Μπορεί στις 7 Ιουλίου να παντρεύω την κόρη μου, αλλά εγώ θα είμαι εκεί” λέει. Στο ερώτημα αν μπορούσε να πει κάτι στους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά τι θα ήταν, απάντησε : “Μας πτωχεύσατε και τώρα μας ξεπουλάτε”.  protothema.gr
***  Επιβεβαιώνονται οι ανοδικές τάσεις στην τιμή του ελαιολάδου 
Επιβεβαιώνονται οι ανοδικές τάσεις στην τιμή του εναπομείναντος έξτρα παρθένου ελαιολάδου, τις οποίες κατέγραψε με σχετικό ρεπορτάζ, από την περασμένη εβδομάδα ο ΑγροΤύπος. Έτσι, σε νέα δημοπρασία που έγινε την περασμένη Πέμπτη στη Μεσσηνία, 58 τόνοι έξτρα παρθένου ελαιολάδου, κατέληξαν στην εταιρεία Κωνσταντόπουλος.
Για την ποσότητα που έβγαλε σε δημοπρασία ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γλυφάδας Μεσσηνίας «υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους αγοραστές», επεσήμανε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο κ. Θανάσης Κατσάς, μέλος της οργάνωσης. Σημειωτέον ότι η τιμή για την ποσότητα αυτή έκλεισε στα 3,02 ευρώ το κιλό.
Προσφορά για το ελαιόλαδο έκανε, μαθαίνει ο ΑγροΤύπος και η Agrovim, ωστόσο όπως μας είπε εκ μέρους της ο κ. Γυφτέας «δεν τα βρήκαμε με την τιμή στο ΦΠΑ και αποσυρθήκαμε». Η Agrovim είχε προσφέρει 3,06 ευρώ στον ΑΣ Γλυφάδας για τη συγκεκριμένη ποσότητα ελαιολάδου.
Όπως λέει στον ΑγροΤύπο, ο Κατσάς «η τιμή των 3,02 είναι καλή, αν σκεφτεί ότι οι περισσότερες εμπορικές πράξεις στην περιοχή γίνονται στα 2,70 ευρώ το κιλό». Σύμφωνα με τον ίδιο «ο συνεταιρισμός δεν έχει άλλα αποθέματα σε ελαιόλαδο, αν και στην περιοχή γενικότερα υπάρχουν ακόμα αρκετά».
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο ΑΣ Μολάων-Πακίων έκλεισε συμφωνία για την πώληση 210 τόνων ελαιολάδου, στην τιμή των 3,11 ευρώ το κιλό, ενώ στο Ηράκλειο Κρήτης, η μέση τιμή για τις τρεις γραμμές είναι στα 2,50 - 2,60 ευρώ το κιλό.

***  24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Παρουσίαση του προγράμματος την ερχόμενη εβδομάδα 
 Παρουσίαση του προγράμματος του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, με ώρα έναρξης 21:00, στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, η κορυφαία συνάντηση δημιουργών του σύγχρονου χορού στη χώρα μας, πραγματοποιείται για 24η συνεχή χρονιά από τις 13 έως τις 22 Ιουλίου 2018, με νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια τη Λίντα Καπετανέα.
Είκοσι ξένοι δημιουργοί, εκ των οποίων οι δέκα εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σημαντικοί Έλληνες ερμηνευτές, μεγάλοι δάσκαλοι του χορού, μία παγκόσμια πρεμιέρα, παραστάσεις χορού που συνδυάζουν διαφορετικά είδη από σύγχρονο τσίρκο ώς street dance και ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σκιαγραφούν το προφίλ του φετινού Φεστιβάλ.
Οι ξένοι δημιουργοί που δίνουν φέτος το καλοκαίρι ραντεβού στην Καλαμάτα προέρχονται από Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ισπανία, Βέλγιο, Μοζαμβίκη, Ελβετία, Σλοβακία, Ιταλία, Ισραήλ, Σουηδία και Ιρλανδία.
Μεταξύ αυτών, πρωταγωνιστούν ο Olivier De Sagazan, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Josef Nadj, που θα συμμετάσχει με παράσταση αλλά και έκθεση φωτογραφίας, ο πρωτοπόρος Wim Vandekeybus με την ιστορική ομάδα Ultima Vez, η Svalbard Company, το δίδυμο Marquese Scott και Poppin John, που επίσης πρωτοεμφανίζονται στην Ελλάδα, η Compañia Sharon Fridman, που ανοίγει θεαματικά το Φεστιβάλ, κ.ά.
Σημειώνεται ότι η προπώληση εισιτηρίων για τις παραστάσεις του φετινού, 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας βρίσκεται σε εξέλιξη.
 Η προπώληση πραγματοποιείται στα καταστήματα Public, στο εκδοτήριο της Ticket Services Πανεπιστημίου 39, τηλεφωνικά στο 210 723 4567 και online: https://www.ticketservices.gr/event/kalamata-dance-festival-2018/, http://tickets.public.gr/event/kalamata-dance-festival-2018/, www.kalamatadancefestival.gr

***  ΔΕΥΑ Τριφυλίας: Καμία παραίτηση, προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και ν’ αμβλυνθούν διαφορές 
«Καμία παραίτηση» φέρεται να είναι η «απάντηση» των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ Τριφυλίας στην ευθεία μομφή σε βάρος τους, από το δήμαρχο Τριφυλίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, οπότε και τους προέτρεψε να παραιτηθούν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όποιος νοιώθει βαρύ το φορτίο να είναι στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ ή και να είναι πρόεδρος στη ΔΕΥΑΤ, εδώ είμαστε και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Αλλάζουμε», δείχνοντας την πόρτα της εξόδου στους συνεργάτες του, που ο ίδιος επέλεξε για τη ΔΕΥΑΤ! Για χθες το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί τακτική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, η οποία διεξήχθη στο γραφείο του δημάρχου Τριφυλίας στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας, παρόντος του κ. Κατσίβελα, του προέδρου και μελών της ΔΕΥΑΤ καθώς και του αντιδημάρχου τεχνικής υπηρεσίας, Γιάννη Κατσούλα, και του διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, Γιώργου Γκόνη, μιας και θέματα της συνεδρίασης αφορούσαν στην τεχνική υποστήριξη της ΔΕΥΑΤ για την αντιμετώπιση βλαβών στους Βιολογικούς Καθαρισμούς Φιλιατρών και Κυπαρισσίας. Της συνεδρίασης προηγήθηκε συζήτηση για όσα έχουν ανακύψει και έχουν δει το φως της δημοσιότητας που σχετίζονται με τη ΔΕΥΑΤ και την τεχνική υπηρεσία του δήμου, όπως και με την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ σε θέμα που ήταν στην ημερήσια διάταξη τακτικής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΤ σε συνεδρίασή του στις 31 Μαΐου και για το οποίο αφού έγινε συζήτηση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, «ανέβηκε» στη Δι@υγεια αλλά μετά από κάποιες ώρες και, προφανέστατα, μετά από παρεμβάσεις που έγιναν και πιέσεις που ασκήθηκαν, η απόφαση αυτή «κατέβηκε» νύχτα από τη Δι@υγεια και μέχρι και χθες το μεσημέρι εμφανίζεται ότι «εκκρεμεί αίτημα ανάκλησης»! Στο χθεσινό φύλλο του «Θ» γράψαμε ότι «Σε οριακό σημείο μοιάζουν να έχουν φτάσει οι πολιτικές σχέσεις μεταξύ δημοτικών συμβούλων της Συμπολίτευσης και του δημάρχου Τριφυλίας σχετικά με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Τριφυλίας (ΔΕΥΑΤ)» και, πράγματι, ακριβώς έτσι περιγράφεται από γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι, λίγο πριν από τη συνεδρίαση εντός του Δημοτικού Μεγάρου σημειώθηκε έντονη φραστική αντιπαράθεση με την ατμόσφαιρα να φτάνει «στο κόκκινο» μεταξύ μέλους της ΔΕΥΑΤ και υπηρεσιακού παράγοντα του δήμου. Μάλιστα, οι φωνές ακούγονταν μέχρι απέναντι, στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας! Κάθε μία από τις πλευρές φέρεται να εμμένει στις ήδη διατυπωθείσες απόψεις της σχετικά με τη λειτουργία της ΔΕΥΑΤ, με τις ευθύνες να επιρρίπτονται από τη μία στην άλλη πλευρά. Και στη χθεσινή συζήτηση επανελήφθη η δημόσια προτροπή του δημάρχου προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ για παραίτηση, όπως είχε γίνει και την Τετάρτη   που ο κ. Κατσίβελας έδειξε την πόρτα της εξόδου σε συνεργάτες του, όμως αυτό φέρεται να μη γίνεται αποδεκτό  από τα μέλη της ΔΕΥΑΤ ,καθώς, όπως θεωρούν και το εκφράζουν και στις συνεδριάσεις τους αλλά και με δημόσιες τοποθετήσεις τους, η ΔΕΥΑ Τριφυλίας για να μπορεί να λειτουργήσει εύρυθμα είναι επιτακτική ανάγκη η τεχνική συνδρομή της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου ή, εάν λόγω φόρτου εργασίας η Τ.Υ. δε δύναται να συνδράμει, να ακολουθηθούν νόμιμες διαδικασίες για την επίλυση προβλημάτων ή την προώθηση ζητημάτων της ΔΕΥΑΤ σύμφωνα με όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Χθες, πάντως, έγινε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να αμβλυνθούν διαφορές, παρά το γεγονός ότι το χάσμα μοιάζει αγεφύρωτο, καθώς όλοι γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ότι σε ενδεχόμενο πρόκλησης προβλημάτων είτε στους Βιολογικούς Καθαρισμούς είτε στην ύδρευση, οι ευθύνες – από τον κόσμο που θα υποστεί τις συνέπειες – δε θα επιμεριστούν αλλά θα βαρύνουν συνολικά τη ΔΕΥΑΤ και τη δημοτική Αρχή Τριφυλίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου…  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Στηρίζουν ομαδόν τον Πάνο Καμμένο οι οργανώσεις ΑΝ.ΕΛ. Πελοποννήσου 
Με ανακοίνωσή τους  ο  Περιφερειάρχης Οργανωτικού ΑΝ.ΕΛ. Πελοποννήσου, η Συντονιστική Επιτροπή ΑΝ.ΕΛ. Αργολίδος, η Συντονιστική Επιτροπή ΑΝ.ΕΛ. Αρκαδίας
η Συντονιστική Επιτροπή ΑΝ.ΕΛ. Κορινθίας , η Συντονιστική Επιτροπή ΑΝ.ΕΛ. Μεσσηνίας και η Οργανωτική Επιτροπή Λακωνίας, δηλώνουν ότι στηρίζουν τον πρόεδρό  τους, Πάνο Καμμένο. (Ντροπή τους.............!!!!) Είναι βολεψάκιδες κολοτούμπες όλοι τους !
Στο κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρεται:
«Δηλώνουμε ότι στεκόμαστε δίπλα στον Πρόεδρο του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τον Πάνο Καμμένο, ανυποχώρητοι στις τάξεις του Κινήματός μας και στις αρχές που υπηρετεί, για να συνεχίσουμε μέχρι τέλους, τον αγώνα μας για την ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας, για την Έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και για την καταπολέμηση της Διαπλοκής που οδήγησε τη χώρα μας στη χρεοκοπία.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι η μοναδική πολιτική δύναμη με την εθνική υπευθυνότητα και την καθαρή εθνική θέση. Δεν θα δεχτούμε κάθε συμφωνία με τα Σκόπια που περιέχει το όνομα “Μακεδονία”. Πολλούς συμπολίτες μας τους παγίδευσαν συσκοτίζοντας την αλήθεια. Την αλήθεια ότι:
 1) Η άρνηση μας χθες να ψηφιστεί η Πρόταση Δυσπιστίας της Αντιπολίτευσης δεν επικύρωσε καμία συμφωνία, αλλά παρουσιάστηκε έτσι ως τέχνασμα της Αντιπολίτευσης και των Διαπλεκόμενων ΜΜΕ.
2) Με τη άρνηση μας αποτρέψαμε την αποσταθεροποίηση της χώρας και εγγυηθήκαμε την ομαλότητα.
3) Σκοπός της πρότασης μομφής, ήταν να απομακρυνθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από την Κυβέρνηση, για να μη μπορούν να αντιδράσουν όταν θα έρθει η ώρα.
4) Αν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποσύραμε χθες την εμπιστοσύνη μας από την Κυβέρνηση, θα τους αντικαθιστούσαν άλλοι, που δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να παραχωρήσουν το όνομα Μακεδονία όταν η συμφωνία θα φτάσει στη Βουλή.
5) Η υπογραφή συμφώνου ανάμεσα στους Υπουργούς Εξωτερικών Κοτζιά και Ζάεφ, δεν δεσμεύει τη χώρα μας μέχρι να έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Όταν θα έρθει στη Βουλή, μόνο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν ξεκάθαρα δηλώσει, ότι θα την καταψηφίσουν και θα την ακυρώσουν με κάθε τρόπο!
Τα μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων στηρίζουμε την κυβέρνηση που αυτές τις ημέρες βάζει οριστικά τέλος στο θέμα της Διαπλοκής και βγάζει τη χώρα οριστικά από τα μνημόνια. Ο Πρόεδρός μας ξεκαθάρισε ότι θα αναμετρηθούμε με τον εταίρο μας, που έχει άλλη αντίληψη για τα εθνικά θέματα, όταν και αν έρθει η ώρα. Δεν δεχόμαστε τον εκβιασμό, ούτε τα τεχνάσματα που θέλουν να μας εμποδίσουν να επιβάλλουμε την εθνική και υπεύθυνη θέση μας στην Κυβέρνηση.
Χθες έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες και αποκαλύφθηκαν ποιοι στέκονται πραγματικά δίπλα στον Πρόεδρο μας και ποιοι βρέθηκαν δίπλα του ευκαιριακά ή για να τον πλήξουν την κρίσιμη στιγμή.
Αντιλαμβανόμαστε ότι το επικοινωνιακό πλήγμα που κατάφεραν σε βάρος της παράταξής μας είναι μεγάλο, και μοιραζόμαστε την απογοήτευση και τη θλίψη των συμπατριωτών μας. Τους διαβεβαιώνουμε όμως ότι, ακόμη και αν μας καλύπτει η σκιά των ψεμάτων της Διαπλοκής, εμείς θα πολεμήσουμε πιο δυνατοί εναντίον της. Και τα δικά μας τα χτυπήματα δεν θα είναι με ψέματα, αλλά με πράξεις υπέρ της Πατρίδας και υπέρ των Συμπατριωτών μας.
Και θα είναι χτυπήματα συντριπτικά!
Ελληνικέ Λαέ, Παναγιώτη Καμμένε, στεκόμαστε ακλόνητοι δίπλα σου.
Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και η Ελλάδα είναι Μακεδονία.»

***  Με δύο δράσεις συνεχίζεται η καλοκαιρινή εκστρατεία της Βιβλιοθήκης Καλαμάτας 
Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας θα συνεχιστεί την προσεχή εβδομάδα στο χώρο της με δύο εκπαιδευτικές δράσεις. Την Δευτέρα 25/06/2018,  9:30-11:00, με τη συμμετοχή και ομάδας παιδιών από το ΚΔΑΠ Puzzle, θα γίνει ένα παιχνίδι με βιβλία που έχουν στους τίτλους τους αριθμούς. Μάντεψε το βιβλίο βρίσκοντας το όνομα του ήρωα, κάνοντας παντομίμα τον τίτλο του, αναγνωρίζοντας μια εικόνα του, συμπληρώνοντας τις λέξεις που λείπουν στον τίτλο του, διαβάζοντας ένα απόσπασμα. Η ομάδα με τα περισσότερα σημαιάκια κερδίζει. Για παιδιά 6-12 ετών.
Υπεύθυνες: Νινέτα Σωτηράκη, Αθανασία Βουδούρη.
Θα ακολουθήσει την Τετάρτη 27/06/2018, 11:00-12:00, το πρόγραμμα «Δεδομένα για μένα: Τι κάνω κάθε μέρα; Ύπνος, φαγητό, παιχνίδι, φίλοι, διάβασμα. Χωράνε όλα σε ένα εικοσιτετράωρο; Πώς μπορεί να απεικονίσει κανείς τη μέρα του σ’ ένα φύλλο χαρτί; Για παιδιά 7-12 ετών. Υπεύθυνες: Γιώτα Μπούζα, Σωτηρία Μπελεχρή».
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ. 2721096818 ή στο mail@vivlkkal.mes.sch.gr.

***  Μεσσηνία: Ένας στους πέντε οδηγούς που ελέγχθηκαν ήταν υπό τη επήρεια αλκοόλ 
Ένας στους περίπου πέντε  οδηγούς που ελέγχθηκαν στη Μεσσηνία την προηγούμενη εβδομάδα από την Τροχαία, διαπιστώθηκε να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ.
Αυτό έδειξαν οι στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων.
  Για μέθη
Ειδικότερα, την εβδομάδα 11 - 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά έλεγχοι από κλιμάκια αστυνομικών των υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν ελέγχους για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Στο πλαίσιο αυτό, από 719 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σ’ όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 15.885 οχήματα και βεβαιώθηκαν 936 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο της Αττικής 245, της Θεσσαλονίκης 61, του Ηρακλείου 38, των Χανίων 36, των Σερρών 30 και της Πιερίας 30.
  Μεσσηνία: Ένας  στους πέντε
Και μπορεί η Μεσσηνία να μην ήταν στις πρώτες θέσεις, όμως τα αποτελέσματα των ελέγχων, δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν θετικά για τους οδηγούς, καθώς ένας στους πέντε οδηγούς ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Συγκεκριμένα, στη Μεσσηνία, συγκροτήθηκαν 6 συνεργεία ελέγχων. Ελέγχθηκαν 105 οχήματα και βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και την επόμενη εβδομάδα με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.  Της Βίκυς Βετουλάκη 



*** Αθλητικά Νέα

*** ΣΗΜΕΡΑ Κυριακή 24 Ιουνίου  2018 :

Εικόνα live21962147/71648.jpg
~** ΑΓΓΛΙΑ - ΠΑΝΑΜΑΣ 6-1 .--^
Τα  γκόλ :8' Γκολ η Αγγλία, 1-0!  Ο Τρίπιερ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Στόουνς κυριάρχησε στον αέρα και με σκαστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ , 20' Πέναλτι για την Αγγλία! Ο Εσκομπάρ και ο Τόρρες έπεσαν με δύναμη πάνω στον Λίνγκαρντ και τον έριξαν κάτω ,Ο Χάρι Κέιν, έπειτα από μικρή καθυστέρηση μετά από ένταση ανάμεσα σε παίκτες των δύο ομάδων, εκτέλεσε άψογα το πέναλτι και σημείωσε το τρίτο προσωπικό τέρμα στο Μουντιάλ ,36' Γκολ η Αγγλία, 3-0!Ο Λίνγκαρντ έκανε κίνηση παράλληλα με την αντίπαλη περιοχή και με φαλτσαριστό σουτ περίπου από το ημικύλιο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα , 40' Γκολ η Αγγλία, 4-0!
Ο Στοόουνς με κεφαλιά, έπειτα από την απόκρουση του Πενέδο στην κεφαλιά του Στέρλινγκ, σημείωσε από κοντά το τέταρτο τέρμα των "λιονταριών" ., 44' Πέναλτι για την Αγγλία!
Ο Μουρίγιο πήρε αγκαλιά τον Στόουνς και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. ,45 + 1' Γκολ η Αγγλία, 5-0!Ο Κέιν έστειλε την μπάλα στο ίδιο σημείο, αλλά ήταν άψογη η εκτέλεση, δεν υπήρχαν περιθώρια αντίδρασης για τον Πενέδο , 62' Γκολ η Αγγλία, 6-0! Ο Λόφτους-Τσικ έκανε σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Κέιν και κατέληξε στα δίχτυα, 78' Γκολ ο Παναμάς, 6-1!Ο Μπαλόι με ωραία προβολή μετά από γέμισμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Διαιτητής: Γκρίζα Γκχεντ (Αίγυπτος) 
Παναμάς (Γκόμες): Πενέδο, Μουρίγιο, Εσκομπάρ, Τόρες, Γκόμες, Μπαρσενας, Κούπερ, Ντέιβις, Γοδοί, Πέρες, Ροντρίγκες. 
Αγγλία (Σάουθγκέιτ): Πίκφορντ, Στόουνς, Μαγουάιρ, Γουόκερ, Χέντερσον, Λίνγκαρντ, Γιάνγκ, Τρίπιερ, Λόφτους-Τσικ, Στέρλινγκ, Κέιν
~* Αυτό το τέρμα δεν σημαίνει κάτι για το συγκεκριμένο ματς, αλλά... χαλάει κάπως τα πλάνα της Αγγλίας. Τα "λιοντάρια" έχουν τέρματα 8-2 πλέον, όσα και το Βέλγιο. Σίγουρα θα επιδιώξουν να πετύχουν κι άλλο τέρμα        






~** ΙΑΠΩΝΙΑ - ΣΕΝΕΓΑΛΗ  2-2 .-^
Τα γκολ :  Μανέϊ 11' ΓΚΟΟΟΟΟΛ για τη Σενεγάλη. Ο Σαμπαλί σουτάρει, κακή επέμβαση του Καβαζίμα και ο Μανέ το 0-1   Ινουι΄ 34' ΓΚΟΟΟΛ ο Ινούι ισοφαρίζει η Ιαπωνία.71' Ο Ουαγκέ ΓΚΟΟΟΟΛ 2-1 η Σενεγάλη , Ο Μανέ στον Σαμπαλί, το γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι, όπου έρχεται ο Βαγκέ για το 1-2 , 78' ΓΚΟΟΟΟΛ ο Χόντα για την Ιαπωνία , Μετά από λάθος συνεννόηση της άμυνας και του Εντιαγέ, ο Ινούι γυρίζει και ο Χόντα ισοφαρίζει
Σενεγάλη: Κ. Ενταγιέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί, Βαγκέ, Γκουέγε, Σανέ, Αλφρεντ Ενταγιέ, Παπέ Αλιουνέ Ενταγιέ, Μανέ, Σαρ, Νιάνγκ  
Ιαπωνία: Καβασίμα, Σότζι, Ναγκαμότο, Σακάι, Γιοσίντα, Σιμπασάκι, Χαραγκούτσι, Καγκάβα, Ινούι, Χασέμπε, Οσάκο


~** ΠΟΛΩΝΙΑ - ΚΟΛΟΜΒΙΑ  0-3 .-
Τα  γκολ :40' ΓΚΟΛ Η ΚΟΛΟΜΒΙΑ! 1-0 ΜΕ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΝ ΜΙΝΑ! Γλυκιά σέντρα του Χάμες Ροντρίγκες και η κεφαλιά από τον κεντρικό αμυντικό γράφει το 1-0 , 69' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για την Κολομβία! Ο Κιντέρο κάνει την κάθετη στο Φαλκάο, ο οποίος τελειώνει ιδανικά τη φάση με το εξωτερικό κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του., 75' ΓΚΟΟΟΟΟΛ η Κολομβία! Ο Κουαδράδο βγήκε ολομόναχος απέναντι στον Σέζνι μετά την εξαιρετική πάσα του Χάμες και δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-0.,
Πολωνία (Ναβάλκα): Σέζνι, Πάζνταν, Μπέντναρεκ, Μπερεζίνσκι, Πίστσεκ, Γκοράλσκι, Χριχοβιάκ, Ρίμπους, Ζιελίνσκι, Λεβαντόφσκι, Κοβνάτσκι
Κολομβία (Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας, Μίνα, Μόχικα, Σάντσες, Μπάριος, Αγκιλάρ, Χάμες, Κουαδράδο, Κιντέρο, Φαλκάο ,


***  ΧΘΕΣ  Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 :


 
 
 
 
 
 
 
~* ΒΕΛΓΙΟ  -  ΤΥΝΗΣΙΑ 5-2 .-^
Τα γκολ : 6΄ Χάζαρντ 6' Γκοοοολ! 1-0 το Βέλγιο, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αζάρ. , 16΄ Λουκάκου 16' Γκοοοολ! 2-0 το Βέλγιο, με τον Λουκάκου να σουτάρει με το αριστερό μέσα από την αντίπαλη περιοχή και να νικάει τον Μποεν Μουσταφά! ,18' Γκοοοολ! 2-1 η Τυνησία. Εκτέλεση φάουλ του Καζρί, ο Μπρον πετάγεται πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά νικάει τον Κουρτουά, για το 2-1!  , 45+3'  Λουκάκου  45'+3" Γκοοοολ! 3-1 το Βέλγιο, με ρον Μενιέ ναβγάζει εξαιρετική κάθετη πάσα προς τον Λουκάκου, που δεν έχει πρόβλημα να "σκάψει" τη μπάλα πάνω από τον Μπεν Μουσταφά , 51' Γκοοοολ! 4-1 το Βέλγιο, με τον Αζάρ να βγαίνει πίσω από την πλάτη της άμυνας της Τυνησίας και να νικάει με πλασέ τον Μπεν Μουσταφά, σημειώνοντας παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς.90' Γκοοοολ! 5-1 το Βέλγιο, με τον Μπατσουαγί να κάνει την προβολή από τα δεξιά, μετά από σέντρα του Τίλεμανς. , 90'+3' Γκοοοολ! 5-2 η Τυνησία, με τον Καζρί να κάνει το γυριστό σουτ και να νικάει τον Κουρτουά. -
Ας θυμηθούμε ξανά τις αρχικές 11άδες των δύο ομάδων: Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Μπογιάτα, Βερτόνχεν, Μενιέ, Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Καράσκο, Μέρτενς, Αζάρ, Λουκάκου. Τυνησία: Μπεν Μουσταφά, Μεριά, Σ. Μπεν Γιουσέφ, Μπρον, Καουί, Σκίρι, Σασί, Φ. Μπεν Γιουσέφ, Μπαντρί, Μααλούλ, Καζρί.
Στον πάγκο για το Βέλγιο βρίσκονται οι: Βερμαέλεν, Κομπανί, Φελαϊνί, Μινιολέ, Καστέλς, Θόργκαν Αζάρ, Τίλεμανς, Γιανουζάι, Ντεμπελέ, Μπατσουαγί, Τσαντλί και Ντεντόνκερ.
Ενώ αναπληρωματικοί της Τυνησίας είναι οι: Μπεναλουαέν, Χανταντί, Μπεντουί, Μπεν Αμόρ, Καλίλ, Ματλουτί, Σραρφί, Καλιφά, Τσαλελί, Ναγκουέζ, Σλιτί, Χασέν

Εικόνα live21962145/95973.jpg




~* ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ - ΜΕΞΙΚΟ  1-2 .-^
Τα γκολ: 25' Ο Βέλα ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιο και έγραψε το 1-0 , 66 ΄ Έπειτα από ωραία και γρήγορη επίθεση, ο Λοσάνο κουβάλησε την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή έστρωσε για τον Τσιτσαρίτο που άδειασε τον δεξιό μπακ των Ασιατών, τον Λι και πλάσαρε ωραία για το δεύτερο τέρμα της ομάδας του και το 50ο προσωπικό με την εθνική. Διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ οι Νοτιοκορεάτες για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης. 93 ΄90+3' ΓΚΟΛ για τη Νότια Κορέα! 1-2!Τρομερό φαλτσαριστό σουτ του Σον, έξω από τη μεγάλη περιοχή, στην αριστερή γωνία του -ανήμπορου να αντιδράσει- Οτσόα!
Διαιτητής: Τζον Πίτι (Παναμάς).
 Μεξικό (Οσόριο/4-3-3): Οτσόα, -Γκαγιάρδο, Μορένο, Σαλσίδο, Άλβαρες - Ερέρα, Λαγιούν, Γκουαρδάδο - Βέλα, Λοσάνο, Τσιτσαρίτο
 Νότια Κορέα (Τάε-Γιόνγκ/ 4-4-2): Γιο, -Μ. Κιμ, Λι , Γ. Κιμ, Γιανγκ - Κι, Γιου, Μουν, Χουάνγκ - Λι, Σον
 ~* ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ   2-1 .- ^
Τα γκολ : 32' ΓΚΟΟΟΟΟΛ η Σουηδία με τον Όλα Τοϊβόνεν που σοκάρει την Γερμανία. Με δεξί πλασέ πάνω από τον Νόιερ από το λάθος του Κροος και το κλέψιμο συν την ασίστ του Κλάεσον.
48' ΓΚΟΟΟΟΟΛ ο Μάρκο Ρόις ισοφαρίζει για τη Γερμανία από παράλληλη σέντρα του Βέρνερ.  , 90+5' Γκολ η Γερμανία, 2-1! Κρόςς .-
Σουηδία: Όλσεν, Λούστιχ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Μπεργκ, Φόρσμπεργκ, Κλάεσον, Τοϊβόνεν
 Γερμανία: Νόιερ, Έκτορ, Ντράξλερ, Κροος, Βέρνερ, Ρόις, Μίλερ Ρούντινγκερ, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Ρούντι
~ Η Nationalmannschaft, η οποία έπαιζε με δέκα παίκτες από το 82' λόγω της δεύτερης κίτρινης στον Μπόατενγκ, νίκησε με φάουλ του Κρόος στις καθυστερήσεις. Ο Τοϊβόνεν άνοιξε το σκορ στο 32', ενώ ο Ρόις ισοφάρισε στο 48ο λεπτό

*** ΜΟΥΝΤΙΑΛ ποδοσφαίρου ΡΩΣΙΑ
Πρόγραμμα αγώνων - Αποτελέσματα και Βαθμολογίες:
  1ος Όμιλος
14/06 (Μόσχα) Ρωσία-Σαουδική Αραβία 5-0
15/06 (Εκατέρινμπουργκ) Αίγυπτος-Ουρουγουάη 0-1
19/06 (Αγία Πετρούπολη) Ρωσία-Αίγυπτος 3-1
20/06( Ροστόφ ον Ντον) Ουρουγουάη-Σαουδική Αραβία 1-0
25/06 (Σαμάρα) Ουρουγουάη-Ρωσία
25/06 (Βόλγκογκραντ

1ος όμιλος

#
Ομάδα
Β.
Γκολ
1.
Ρωσία
6 ^
8-1
2.
Ουρουγουάη
6 ^
2-0
3.
Αίγυπτος
0
1-4
4.
Σαουδική Αραβία
0
0-6

 1η αγωνιστική (14-15/06)
Ρωσία – Σαουδική Αραβία 5-0
(12′ Γκαζίνσκι, 43′, 90+1′ Τσερίσεβ, 71′ Τζιούμπα, 90+5′ Γκολόβιν)

Αίγυπτος – Ουρουγουάη 0-1
(89′ Χιμένες)
2η αγωνιστική (19-20/06)
Ρωσία – Αίγυπτος  3-1  (21:00, Krestovsky Stadium, Αγία Πετρούπολη)
Ουρουγουάη – Σαουδική Αραβία  1-0  (18:00, Rostov Arena, Ροστόφ)
3η αγωνιστική (25/06)
Ουρουγουάη – Ρωσία (17:00, Cosmos Arena, Σαμάρα)
Σαουδική Αραβία – Αίγυπτος (17:00, Volgograd Arena, Βόλγκογκραντ)

2ος Όμιλος
15/06 (Αγία Πετρούπολη) Μαρόκο-Ιράν 0-1
15/06 (Σότσι) Πορτογαλία-Ισπανία 3-3
20/06 (Μόσχα) Πορτογαλία-Μαρόκο 1-0
20/06 (Καζάν) Ιράν-Ισπανία 0-1
25/06 (Σαράνσκ) Ιράν-Πορτογαλία
25/06 (Καλίνινγκραντ) Ισπανία-Μαρόκο

Σαουδική Αραβία-Αίγυπτος      
2ος όμιλος

#
Ομάδα
Β.
Γκολ
1.
Ιράν
3
1-1
2.
Πορτογαλία
4
4-3
3.
Ισπανία
4
4-3
4.
Μαρόκο
0
0-2
 
 

1η αγωνιστική (15/06)
Μαρόκο – Ιράν 0-1
(90+5′ αυτ. Μπουχαντούζ)
Πορτογαλία – Ισπανία 3-3
(4′ πέν., 44′, 88′ Ρονάλντο – 24′ και 55′ Κόστα, 58′ Νάτσο)
2η αγωνιστική (20/06)
Πορτογαλία – Μαρόκο (15:00, Luzhniki Stadium, Μόσχα)
Ιράν – Ισπανία (21:00, Kazan Arena, Καζάν)
3η αγωνιστική (25/06)
Ιράν – Πορτογαλία (21:00, Mordovia Arena, Σάρανσκ)
Ισπανία – Μαρόκο (21:00, Kaliningrad Stadium, Καλίνινγκραντ)

 3ος Όμιλος
16/06 (Καζάν) Γαλλία-Αυστραλία 2-1
16/06 (Σαράνσκ) Περού-Δανία 0-1
21/06 (Εκατέρινμπουργκ) Γαλλία-Περού 1-0
21/06 (Σαμάρα) Δανία-Αυστραλία  1-1 

 21/06  Γαλλία - Περού 1-0
26/06 Δανία - Γαλλία 26/06 Αυστρία - Περού
3ος όμιλος
#
Ομάδα
Β.
Γκολ
1.
Γαλλία
6 ^
3-1
2.
Δανία
4
2-1
3.
Αυστραλία
1
2-3
4.
Περού
0
0-2
  

1η αγωνιστική (16/06)
Γαλλία – Αυστραλία 2-1
(57′ Γκριεζμάν, 82′ Πογκμπά – 61′ Γέντινακ)
Περού – Δανία 0-1
(59′ Πόουλσεν)
2η αγωνιστική (21/06)
Δανία – Αυστραλία 1-1  (15:00, Cosmos Arena, Σαμάρα)
Γαλλία – Περού 1-0 (18:00, Central Stadium, Εκατερίνμπουργκ)
3η αγωνιστική (26/06)
Δανία – Γαλλία (17:00, Luzhniki Stadium, Μόσχα)
Αυστραλία – Περού (17:00, Fisht Olympic Stadium, Σότσι)

4ος Όμιλος16/06 (Μόσχα) Αργεντινή-Ισλανδία 1-1
16/06 (Καλίνινγκραντ) Κροατία-Νιγηρία 2-0
21/06 (Νίζνι Νόβγκοροντ) Αργεντινή-Κροατία 0-3 
22/06 (Βόλγκογκραντ) Νιγηρία-Ισλανδία 2-0  
26/06 (Αγία Πετρούπολη) Νιγηρία-Αργεντινή
26/06 (Ροστόφ ον Ντον) Ισλανδία-Κροατία

4ος όμιλος
#
Ομάδα
Β.
Γκολ
1.
Κροατία
6 ^
5-0
2.
Ισλανδία
1
1-3
3.
Αργεντινή
1
1-4
4.
Νιγηρία
0
0-4
 

1η αγωνιστική (16/06)
Αργεντινή – Ισλανδία 1-1
(19′ Αγκουέρο / 23′ Φινμπόγκασον)
Κροατία – Νιγηρία 2-0
(32′ αυτ. Ετέμπο, 70′ πεν. Μόντριτς)
2η αγωνιστική (21-22/06)
Αργεντινή – Κροατία (21:00, Nizhny Novgorod Stadium, Νίζνι)
Νιγηρία – Ισλανδία (18:00, Volgograd Arena, Βόλγκογκραντ)
3η αγωνιστική (26/06)
Νιγηρία – Αργεντινή (21:00, Krestovsky Stadium, Αγία Πετρούπολη)
Ισλανδία – Κροατία (21:00, Rostov Arena, Ροστόφ)

 5ος Όμιλος17/06 (Σαμάρα) Κόστα Ρίκα-Σερβία 0-1
17/06 (Ροστόφ ον Ντον) Βραζιλία-Ελβετία 1-1
22/06 (Αγία Πετρούπολη) Βραζιλία-Κόστα Ρίκα  2-0
22/06 (Καλίνινγκραντ) Σερβία-Ελβετία 1-2
27/06 (Μόσχα) Σερβία-Βραζιλία
27/06 (Νίζνι Νόβγκοροντ) Ελβετία-Κόστα Ρίκα

5ος όμιλος
#
Ομάδα
Β.
Γκολ
1.
Σερβία
3
1-0
2.
Ελβετία
4
3-2
3.
Βραζιλία
4
3-1
4.
Κόστα Ρίκα
0
0-3
  

1η αγωνιστική (17/06)
Κόστα Ρίκα – Σερβία 0-1
(56′ Κολάροφ)
Βραζιλία – Ελβετία 1-1
(20′ Κουτίνιο, 50′ Ζούμπερ)
2η αγωνιστική (22/06)
Βραζιλία – Κόστα Ρίκα 2-0  (15:00, Krestovsky Stadium, Αγία Πετρούπολη)
Σερβία – Ελβετία 1-2  (21:00, Kaliningrad Stadium, Καλίνινγκραντ)
3η αγωνιστική (27/06)
Σερβία – Βραζιλία (21:00, Otkrytiye Arena, Μόσχα)
Ελβετία – Κόστα Ρίκα (21:00, Nizhny Novgorod Stadium, Νίζνι)

6ος Όμιλος
17/06 (Μόσχα) Γερμανία-Μεξικό 0-1
18/06 (Νίζνι Νόβγκοροντ) Σουηδία-Νότια Κορέα 1-0
23/06 (Σότσι) Γερμανία-Σουηδία  2-1
23/06 (Ροστόφ ον Ντον) Νότια Κορέα-Μεξικό 1-2
27/06 (Καζάν) Νότια Κορέα-Γερμανία
27/06 (Εκατέρινμπουργκ) Μεξικό-Σουηδία

6ος όμιλος
#
Ομάδα
Β.
Γκολ
1.
Μεξικό
6
3-1
2.
Σουηδία
3
2-2
3.
Ν. Κορέα
0
1-3
4.
Γερμανία
3
2-2
 


1η αγωνιστική (17-18/06)
Γερμανία – Μεξικό 0-1
(35′ Λοθάνο)
Σουηδία – Ν. Κορέα 0-1
(65′ Γκράνκβιστ)
2η αγωνιστική (23/06)
Ν. Κορέα – Μεξικό  1-2  (18:00, Rostov Arena, Ροστόφ)
Γερμανία – Σουηδία  2-1 (21:00, Fisht Olympic Stadium, Σότσι)
3η αγωνιστική (27/06)
Ν. Κορέα – Γερμανία (17:00, Kazan Arena, Καζάν)
Μεξικό – Σουηδία (17:00, Central Stadium, Εκατερίνμπουργκ)

7ος Όμιλος
18/06 (Σότσι) Βέλγιο-Παναμάς 3-0
18/06 (Βόλγκογκραντ) Τυνησία-Αγγλία 1-2
23/06 (Μόσχα) Βέλγιο-Τυνησία  5-2
24/06 (Νίζνι Νόβγκοροντ) Αγγλία-Παναμάς   6-1
28/06 (Καλίνινγκραντ) Αγγλία-Βέλγιο
28/06 (Σαράνσκ) Παναμάς-Τυνησία


7ος όμιλος

#
Ομάδα
Β.
Γκολ
1.
Βέλγιο
6^
8-2
2.
Αγγλία
6^ 
 8-2
3.
Τυνησία
3
3-7
4.
Παναμάς
0
1-9
  

1η αγωνιστική (18/06)Βέλγιο – Παναμάς3-0

(56′ Μέρτενς, 69′, 75′ Λουκάκου)

Τυνησία – Αγγλία 1-2


(35′ Σάσι / 11′, 91′ Κέιν)

2η αγωνιστική (23-24/06)
Βέλγιο – Τυνησία  5-2  (15:00, Otkrytiye Arena, Μόσχα)
Αγγλία – Παναμάς  6-1  (15:00, Nizhny Novgorod Stadium, Νίζνι)

3η αγωνιστική (28/06)Αγγλία – Βέλγιο (21:00, Kaliningrad Stadium, Καλίνινγκραντ)
Παναμάς – Τυνησία (21:00, Mordovia Arena, Σάρανσκ)

8ος Όμιλος
19/06 (Μόσχα) Πολωνία-Σενεγάλη  1-2
19/06 (Σαράνσκ) Κολομβία-Ιαπωνία 0-1
24/06 (Εκατέρινμπουργκ) Ιαπωνία-Σενεγάλη  2-2 
24/06 (Καζάν) Πολωνία-Κολομβία  0-3 
28/06 (Βόλγκογκραντ) Ιαπωνία-Πολωνία
28/06 (Σαμάρα) Σενεγάλη-Κολομβία

8ος όμιλος
#
Ομάδα
Β.
Γκολ
1.
Πολωνία
0
1-2
2.
Σενεγάλη
4
4-3
3.
Κολομβία
0
0-1
4.
Ιαπωνία
4
3-2
 

1η αγωνιστική (19/06)
Κολομβία – Ιαπωνία 0-1 (15:00, Mordovia Arena, Σάρανσκ)
Πολωνία – Σενεγάλη 1-2 (18:00, Otkrytiye Arena, Μόσχα)
2η αγωνιστική (24/06)
Ιαπωνία – Σενεγάλη 2-2 (18:00, Central Stadium, Εκατερίνμπουργκ)
Πολωνία – Κολομβία 0-3 (21:00, Kazan Arena, Καζάν)
3η αγωνιστική (28/06)
Ιαπωνία – Πολωνία (17:00, Volgograd Arena, Βόλγκογκραντ)
Σενεγάλη – Κολομβία (17:00, Cosmos Arena, Σαμάρα)

Φάση των «16»50. 30/06 (Καζάν) 1ος 3ου ομίλου-2ος 4ου ομίλου
49. 30/06 (Σότσι) 1ος 1ου ομίλου-2ος 2ου ομίλου
51. 01/07 (Μόσχα) 1ος 2ου ομίλου-2ος 1ου ομίλου
52. 01/07 (Νίζνι Νόβγκοροντ) 1ος 4ου ομίλου-2ος 3ου ομίλου
53. 02/07 (Σαμάρα) 1ος 5ου ομίλου-2ος 6ου ομίλου
54. 02/07 (Ροστόφ ον Ντον) 1ος 7ου ομίλου-2ος 8ου ομίλου
55. 03/07 (Αγία Πετρούπολη) 1ος 6ου ομίλου-2ος 5ου ομίλου
56. 03/07 (Μόσχα) 1ος 8ου ομίλου-2ος 7ου ομίλου

Προημιτελικοί
57. 06/07 (Νίζνι Νόβγκοροντ) Νικητής 49-Νικητής 50
58. 06/07 (Καζάν) Νικητής 53-Νικητής 54
60. 07/07 (Σαμάρα) Νικητής 55-Νικητής 56
59. 07/07 (Σότσι) Νικητής 51-Νικητής 52

Ημιτελικοί
61. 10/07 (Αγία Πετρούπολη) Νικητής 57-Νικητής 58
62. 11/07 (Μόσχα) Νικητής 59-Νικητής 60

Αγώνας για την τρίτη θέση
63. 14/07 (Αγία Πετρούπολη) Ηττημένος 61-Ηττημένος 62

Τελικός
64. 15/07 (Μόσχα) Νικητής 61-Νικητής 62

 
***  Συνεργασία Καλαμάτας-Πανθουριακού για την ανάδειξη παικτών 
Ο «ΠΣ Η Καλαμάτα» ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον «ΑΣ Πανθουριακός».
Ποδοσφαιριστές της «μελανόλευκης» ομάδας θα παραχωρηθούν με την μορφή δανεισμού στον Πανθουριακό με στόχο την διαρκή εξέλιξη τους και την απόκτηση αγωνιστικών εμπειριών.
Θα παρακολουθούνται στενά από το προπονητικό τιμ της ομάδας και η παρουσία τους στον Πανθουριακό θα αποτελέσει τον προθάλαμο για την επανένταξή τους στην μελανόλευκη ομάδα.
Η συνεργασία αυτή έρχεται να καλύψει το αγωνιστικό κενό που υπάρχει ανάμεσα στις ενδιάμεσες ποδοσφαιρικά ηλικίες των Ακαδημιών και της πρώτης ομάδας και να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές να εξελιχθούν ώστε να είναι έτοιμοι όταν κληθούν να αγωνιστούν στην ομάδα της Καλαμάτας.

*** Σήμερα ο αγώνας δρόμου 5 χλμ. κατά των ναρκωτικών 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών που εορτάζεται στις 26 Ιουνίου ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) και του Δήμου Καλαμάτας διοργανώνει σήμερα για 2η συνεχή χρονιά αγώνα δρόμου (και δυναμικού βαδίσματος) 5 χλμ. στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7.30 μ.μ. στην Πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου θα γίνει και ο τερματισμός, μετά από δύο στροφές σε σηματοδοτημένη διαδρομή προς το Κάστρο.
Μέχρι τις 7 μ.μ. υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στον αγώνα, στην γραμματεία που θα λειτουργεί από νωρίτερα στον χώρο της εκκίνησης.
Το κόστος συμμετοχής είναι τρία ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στο ΚΕΘΕΑ Καλαμάτας.
Θα δοθούν Κύπελλο στους τρεις πρώτους νικητές στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών, ενώ αναμνηστικά μετάλλια θα απονεμηθούν σε όσους τερματίσουν.
Η διαδρομή είναι 5.000 μέτρα (δύο στροφές των 2,5 χλμ.) με εκκίνηση και τερματισμό την Πλατεία 23ης Μαρτίου.
Ο αγώνας περιλαμβάνει τις οδoύς: Πλ. 23ης Μαρτίου – Υπαπαντής – Πατριάρχου Μελετίου – Φαρών – Αλαγονίας – Σπάρτης – Σπάρτης (αριστερά) – Νέδοντος – Βασ. Γεωργίου (Νικηταρά) – Αριστομένους – Σταδίου – Πλ. 23ης Μαρτίου.
Οι διοργανωτές σημειώνουν ότι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη του γονέα τους, τονίζοντας την ανάγκη να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους.
Οι διοργανωτές δεσμεύονται ότι θα πάρουν όλα τα δυνατά μέτρα προκειμένου οι αθλητές να είναι ασφαλείς. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει Ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές, ΕΚΑΒ, Γιατροί, καθώς και ασθενοφόρο, σε όλη τη διαδρομή του αγώνα.
Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνα, θα μεριμνήσει η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας.
Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από τη γραμματεία του αγώνα.

***


~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2018 :
~*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 02  Ιουνίου  2018 , Όμορφο , ΄Χαρούμενο και Ευλογημένο Σ/Κ , για όλους μας !   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~* ARFARA -  ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  03  Ιουνίου  2018  :   http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-                                                                                                                 
~* ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 04  Ιουνίου  2018 : ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΜΕΘ΄ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας ! http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-
~*  ARFARΑ -  ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,Στο  αγιάζι  της ενημέρωσηςΤρίτη   05   ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfar.html .-
~*  ARFARA ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018  : ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ για το Σκοπιανό ! http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_6.html .- 
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ Νέα ,Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .
 
Πέμπτη 07  Ιουνίου  2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_7.html .- 

~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_8.html .- 
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 09  Ιουνίου  2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_9.html .- 
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_10.html .- 
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τρίτη 12  Ιουνίου 2018 .: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_11.html  .-
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 13  Ιουνίου  2018: http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_13.html .-  
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_14.html .-  
~* ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_15.html .-   
~*  ΑΡΦΑΡΑ - ARFARA Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 15 Ιουλίου 2018 : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Σάββατο  16  Ιουνίου  2018 : http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-

~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημερωσης .Κυριακή 17 Ιουνίου  2018: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~* ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημερωσης .
Δευτέρα 18 Ιουνίου2018: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~*ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΒΟΛΤΕΣ στον κόσμο μας  20 γέφυρες που προκαλούν δέος , ΣΠΑΝΙΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ,    ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ  2018  : http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/06/20-18-2018-2018-arfara.html .-
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημερωσης .Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~*
~*  ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωση . Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/06/arfara.html .- 
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης
 
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 : http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/06/arfara-21-2018.html .-
~* ARFARΑ - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Παρασκευή 22 Ιουνίου  2018 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/06/arfar.html .-
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης ΣΆΒΒΑΤΟ  23 ΙΟΥΝΊΟΥ 2918   : http://snsarfara.blogspot.com/2018/06/arfara-23-2918.html .- .-

~*                                                                                                                       


Κωνσταντινούπολη ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6432 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4146  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14.447   βίντεο   .-  
~
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .--

 

 




`

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου