ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Η Εφημερίδα μας Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Η  Εφημερίδα μας Παρασκευή 30  Ιανουαρίου 2015 :
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες 

***  ΤΩΝ ΤΡΕΙΩΝ  ΙΕΡΑΡΧΩΝ  :
Η αιτία για την εισαγωγή της εορτής των Τριών Ιεραρχών στην Εκκλησία είναι το εξής γεγονός:
~ Κατά τους χρόνους της βασιλείας του Αλεξίου του Κομνηνού (1081 - 1118 μ.Χ.), ο οποίος διαδέχθηκε στη βασιλική εξουσία τον Νικηφόρο Γ’ τον Βοτενειάτη (1078 - 1081 μ.Χ.), έγινε στην Κωνσταντινούπολη φιλονικία ανάμεσα σε λόγιους και ενάρετους άνδρες. Άλλοι θεωρούσαν ανώτερο τον Μέγα Βασίλειο (βλέπε 1 Ιανουαρίου), χαρακτηρίζοντάς τον μεγαλοφυΐα και υπέροχη φυσιογνωμία. Άλλοι τοποθετούσαν ψηλά τον ιερό Χρυσόστομο (βλέπε 13 Νοεμβρίου) και τον θεωρούσαν ανώτερο από τον Μέγα Βασίλειο και τον Γρηγόριο και, τέλος, άλλοι, προσκείμενοι στον Γρηγόριο τον Θεολόγο (βλέπε 25 Ιανουαρίου), θεωρούσαν αυτόν ανώτερο από τους δύο άλλους, δηλαδή από τον Βασίλειο και τον Χρυσόστομο. Η φιλονικία αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να διαιρεθούν τα πλήθη των Χριστιανών και άλλοι ονομάζονταν «Ιωαννίτες», άλλοι «Βασιλείτες» και άλλοι «Γρηγορίτες».
Στην έριδα αυτή έθεσε τέλος ο Μητροπολίτης Ευχαΐτων, Ιωάννης ο Μαυρόπους. Αυτός, κατά την διήγηση του Συναξαριστή, είδε σε οπτασία τους μέγιστους αυτούς Ιεράρχες, πρώτα καθένα χωριστά και στη συνέχεια και τους τρεις μαζί. Αυτοί του είπαν: «Εμείς, όπως βλέπεις, είμαστε ένα κοντά στον Θεό και τίποτε δεν υπάρχει που να μας χωρίζει ή να μας κάνει να αντιδικούμε. Όμως, κάτω από τις ιδιαίτερες χρονικές συγκυρίες και περιστάσεις που βρέθηκε ο καθένας μας, κινούμενοι και καθοδηγούμενοι από το Άγιο Πνεύμα, γράψαμε σε συγγράμματα και με τον τρόπο του ο καθένας, διδασκαλίες που βοηθούν τους ανθρώπους να βρουν τον δρόμο της σωτηρίας. Επίσης, τις βαθύτερες θείες αλήθειες, στις οποίες μπορέσαμε να διεισδύσουμε με το φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, τις συμπεριλάβαμε σε συγγράμματα που εκδώσαμε. Και ανάμεσά μας δεν υπάρχει ούτε πρώτος, ούτε δεύτερος, αλλά, αν πεις τον ένα, συμπορεύονται δίπλα του και οι δύο άλλοι. Σήκω, λοιπόν, και δώσε εντολή στους φιλονικούντες να σταματήσουν τις έριδες και να πάψουν να χωρίζονται για εμάς. Γιατί εμείς, και στην επίγεια ζωή που είμασταν και στην ουράνια που μεταβήκαμε, φροντίζαμε και φροντίζουμε να ειρηνεύουμε και να οδηγούμε σε ομόνοια τον κόσμο. Και όρισε μία ημέρα να εορτάζεται από κοινού η μνήμη μας και καθώς είναι χρέος σου, να ενεργήσεις να εισαχθεί η εορτή στην Εκκλησία και να συνταχθεί η ιερή ακολουθία. Ακόμη ένα χρέος σου, να παραδόσεις στις μελλοντικές γενιές ότι εμείς είμαστε ένα για τον Θεό. Βεβαίως και εμείς θα συμπράξουμε για τη σωτηρία εκείνων που θα εορτάζουν τη μνήμη μας, γιατί έχουμε και εμείς παρρησία ενώπιον του Θεού».
Έτσι ο Επίσκοπος Ευχαΐτων Ιωάννης ανέλαβε τη συμφιλίωση των διαμαχόμενων μερίδων, συνέστησε την εορτή της 30ης Ιανουαρίου και συνέγραψε και κοινή Ακολουθία, αντάξια των τριών Μεγάλων Πατέρων.
Η εορτή αυτής της Συνάξεως του Μεγάλου Βασιλείου, του Γρηγορίου του Θεολόγου και του Ιωάννου του Χρυσοστόμου, αποτελεί το ορατό σύμβολο της ισότητας και της ενότητας των Μεγάλων Διδασκάλων, οι οποίοι δίδαξαν με τον άγιο βίο τους το Ευαγγέλιο του Χριστού. Είναι εκείνοι, οι οποίοι εξ’ αιτίας της ταπεινώσεώς τους μπροστά στην αλήθεια, έχουν λάβει το χάρισμα να εκφράζουν την καθολική συνείδηση της Εκκλησίας και ότι διδάσκουν δεν είναι απλώς δική τους σκέψη ή προσωπική τους πεποίθηση, αλλά είναι επιπλέον η ίδια η μαρτυρία της Εκκλησίας, γιατί μιλούν από το βάθος της καθολικής της πληρότητας.
Περί τις αρχές του 14ου αιώνα μ.Χ. ανεγέρθη ναός των Τριών Ιεραρχών κοντά στην Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης, δίπλα σχεδόν στη μονή της Παναχράντου.
~ * ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ  ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ !!
Πολλούς μεγάλους Ιεράρχες έχει η Εκκλησία μας. Ξεχωριστά όμως γιορτάζει τρεις: Το Μέγα Βασίλειο το Γρηγόριο  Θεολόγο (Ναζιανζινό) και τον Ιωάννη το Χρυσόστομο.
Καθένας έχει τη δική του γιορτή, αλλά και τους τρεις μαζί τους γιορτάζουμε στις 30 Ιανουαρίου, γιατί έχουν πολλά κοινά γνωρίσματα: Ζούσαν απλή ζωή χωρίς πολυτέλειες. Αφιέρωσαν τη ζωή τους στους φτωχούς συνανθρώπους τους και στους δυστυχισμένους. ήταν και οι τρεις σοφοί. Αγάπησαν τα γράμματα και τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων.
Έγιναν μεγάλοι - πολύ μεγάλοι - δάσκαλοι, πραγματικοί φωστήρες. Αλλά και σπουδαίοι ρήτορες. Για τη σοφία τους και την καλοσύνη τους, ο λαός τους εκτιμούσε και τους αγαπούσε.
Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι γιορτή των δασκάλων και των μαθητών, των σχολείων και των γραμμάτων, των βιβλίων και της μάθησης.

*** Πόσοι ωφελούνται από την αύξηση στο βασικό μισθό

 Η επικείμενη αύξηση στον βασικό μισθό από τα 586 ευρώ για τους άνω των 25 ετών και από τα 511 ευρώ για τους κάτω από 25 στα 751 ευρώ αναμένεται να ωφελήσει χιλιάδες εργαζόμενους που αμείβονται στην συγκεκριμένη μισθολογική κλίμακα. Ωφελούμενοι όμως δεν θα είναι μόνο οι παραπάνω αφού σύμφωνα με την νομοθεσία συμπαρασύρονται προς τα πάνω και τα επιδόματα ανεργίας που χορηγεί ο ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για το 2014, η αύξηση αυτή αφορά 741.900 εργαζόμενους που εργάζονται ως μισθωτοί. Πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ οι 137.113 εργαζόμενοι με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου αμείβονται αυτή τη στιγμή με μισθό που κινείται μεταξύ των 501 ευρώ έως 600 ευρώ, ενώ άλλοι 137.376 αμείβονται με μισθό που κυμαίνεται από 601-700 ευρώ. Επίσης στους παραπάνω προστίθενται και οι 467.411 που αμείβονται με αμοιβές μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης και οι οποίοι εργάζονται από 1 έως 35 ώρες εβδομαδιαίως. Όλοι αυτοί οι μερικώς και εκ περιτροπής απασχολούμενοι κατά βάση αμείβονται με τον κατώτατο μισθό. Όσο αφορά τα επιδόματα ανεργίας όπως δημοσιεύσαμε χθες η αναπροσαρμογή στον βασικό μισθό συμπαρασύρει τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ απο τα 359 ευρώ που είναι σήμερα στα 461 ευρώ αφού σύμφωνα με τη νομοθεσία το επίδομα ανεργίας, φθάνει στο 55% του κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη. Η μείωση στα επιδόματα ανεργίας είχε γίνει με 6η Πραξη ΥΣ. και εφαρμόστηκε στις 19/3/2012 με ΚΥΑ των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και είχε μειωθεί κατά 22% ενώ αφορούσε και τα 14 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος ανεργίας. Επίσης αύξηση θα προκύψει και στα εποχικά επιδόματα του ΟΑΕΔ, όπως το ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, το επίδομα για τους αποφυλακιζόμενους, το επίδομα επίσχεσης - διακοπής εργασιών και το επίδομα μητρότητας Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, έκανε λόγο χθες για άμεση αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας αφού σύντομα θα πέσουν στην αγορά τους πρώτους 12 μήνες μετά την αύξηση περί τα 360 εκατ. ευρώ.   www.dikaiologitika.gr . - 

*** Βαρουφάκης: «Δεν θέλουμε τα 7 δισ.»         
      
«Δεν θέλουμε τα 7 δισ. Θέλουμε να καθήσουμε και να ξανασκεφτούμε όλο το πρόγραμμα», δήλωσε σε συνέντευξή του στους New York Times ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.
Όπως αναφέρεται στη συνέντευξη, ο κ. Βαρουφάκης – οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως «οικονομολόγο από ατύχημα» και «ασταθή Μαρξιστή» - σκιαγραφεί αυτό που θεωρεί ο ίδιος ως την καρδιά του προβλήματος: ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο και η λιτότητα συμβάλλει σε έναν «εικονικό πνιγμό, όπου το κεφάλι μας κρατείται διαρκώς κάτω από το νερό».
Ο νέος υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η Ελλάδα ήθελε να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές της, αλλά δεν επιδιώκει μια αντιπαράθεση μαζί τους, μιλώντας είτε για την  Φρανκφούρτη (ΕΚΤ), τις Βρυξέλλες (Ε.Ε.) ή την Wall Street.
Όπως ανέφερε, το μόνο που ζητάει η νέα κυβέρνηση είναι «ένα σχέδιο που θα ελαχιστοποιήσει το κόστος της δανειακής σύμβασης για την χώρα μας και θα της δώσει την ευκαιρία να αναπνεύσει και πάλι μετά τις πολιτικές των τελευταίων ετών που δημιούργησαν τεράστια κοινωνική διαφθορά».
Ο χρόνος είναι, ωστόσο, περιορισμένος, σημειώνουν οι New York Times. Ακόμη κι αν η νέα κυβέρνηση δεν θέλει να συμμορφωθεί με τους όρους των συμφωνιών διάσωσης, το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να έχει την ανάγκη της εκκρεμούσας δόσης των 7 δισ. ευρώ του προγράμματος, ώστε να αποπληρώσει το εξωτερικό της χρέος, το οποίο θα καταστεί ληξιπρόθεσμο τον Αύγουστο
Παρόλα αυτά, ο κ. Βαρουφάκης τονίζει ότι «δεν χρειαζόμαστε αυτά τα 7 δις. ευρώ», προσθέτοντας:
«Θέλουμε να καθίσουμε και να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πρόγραμμα. Σκοπός μας δεν είναι να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου», η οποία όπως διευκρινίζει, θα είναι απλώς μια μετάθεση του προβλήματος.
Αντίθετα, σημειώνει, στόχος είναι να βρούμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε μέσω της αναδιάρθρωσης του χρέους και της οικονομίας.
Ο κ. Βαρουφάκης δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες για την ασφάλεια των Ελληνικών τραπεζών, παρά τις αναφορές περί μαζικής εκροής καταθέσεων ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ απο την χώρα.
«Περιμέναμε ότι τις πρώτες μέρες της κυβέρνησής μας θα είχαμε αναταράξεις», είπε. «Μόλις οι αγορές δουν ότι οι προτάσεις αυτής της κυβέρνησης είναι λογικές, θεραπευτικές και ευνοούν την συνεργασία, αναμένουμε ότι οι τιμές των μετοχών θα επανέλθουν...»
Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα δεν σταματά τις ιδιωτικοποιήσεις, παρά τα όσα δήλωσε ένας άλλος υπουργός.
“Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι αυτή η χώρα θα γίνει γοητευτικός προορισμός για απ’ευθείας επενδύσεις του εξωτερικού, αλλά δεν μας ενδιαφέρει ούτε να ξεπουλήσουμε, ούτε να πουλήσουμε τα ασημικά της οικογένειας…”
 “Καταλαβαίνω τους φόβους των εταίρων μας ότι αν μας δοθεί μία ευκαιρία για επανεκκίνηση μπορεί να γυρίσουμε πίσω και να καταλήξουμε εκεί που είμασταν το 2009” είπε. “Είναι σημαντικό να τους διαβεβαιώσουμε ότι δεν θέλουμε και δεν θα κάνουμε κάτι τέτοιο…”   www.kathimerini.gr .-

***  Ξεκινά η λειτουργία Εργαστηρίου Αρχαίας Ρητορικής στο Τμήμα Φιλολογίας στην Καλαμάτα          
      
Στο πλαίσιο έναρξης λειτουργίας του «Εργαστηρίου Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης» του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στις 5 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών στην Καλαμάτα, διοργανώνονται στις 6.00 το απόγευμα ανοικτά πανεπιστημιακά σεμινάρια με θέμα: «Ρητορική και Πολιτική Ι: Έλεγχος των Πολιτικών και των Αξιωματούχων στην Κλασική Αθήνα».
Μετά την περάτωση των σεμιναρίων, διαρκείας 35 ωρών, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες. 
 
***  Οδηγίες αυτοπροστασίας εν όψει έντονων καιρικών φαινομένων στην Καλαμάτα, πρόγνωση          
      
Έντονα καιρικά φαινόμενα, ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται στη χώρα μας και πιθανόν στην Καλαμάτα, από σήμερα το απόγευμα έως αύριο το πρωί, σύμφωνα με όσα αναρτήθηκαν χθες στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας. Όπως αναφέρεται, οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν, ενώ είναι καλό οι πολίτες να φροντίσουν και για τα εξής, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:
•Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία, αν παρασυρθούν από τον άνεμο, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
•Να στερεώσουν τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουν αναρτήσει
•Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας τους
•Να αποφύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές
•Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
Για την εξέλιξη των φαινομένων θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.
  Δείτε εδώ τη σημερινή πρόγνωση 

*** Με προειδοποιητικές βολές έρχεται σήμερα ο Ντάισελμπλουμ 

Τήρηση των δεσμεύσεων με παράλληλη συζήτηση για ορισμένες επιμέρους θετικές διευθετήσεις-παραχωρήσεις προς την Ελλάδα είναι το μήνυμα της Ευρωζώνης, όπως αναμένεται να διατυπωθεί σήμερα από τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Στη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ο πρόεδρος του Εurogroup προβλέπεται να καλέσει την Αθήνα να παρουσιάσει το συντομότερο τις θέσεις της, διαμηνύοντας παράλληλα ότι οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να ανοίξει συζήτηση για τη διαγραφή του ελληνικού χρέους. Οι χθεσινές του σκληρές τοποθετήσεις, άλλωστε, άφηναν να διαφανούν οι διαθέσεις του επικεφαλής του Eurogroup, που προειδοποίησε ότι η νέα κυβέρνηση θα εκτροχιάσει τον προϋπολογισμό, εάν τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. «Με κάθε ειλικρίνεια, εάν προσθέσει κανείς όλες τις (προεκλογικές) υποσχέσεις, ο ελληνικός προϋπολογισμός θα εκτροχιαστεί πολύ σύντομα», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ σε δηλώσεις που έκανε στο Αμστερνταμ. Ο Ολλανδός ανέφερε ότι είναι έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις της Αθήνας για την ελάφρυνση του χρέους, πρόσθεσε όμως ότι «αυτό που είναι πιο σημαντικό για την Ελλάδα είναι απλώς να τηρήσει τις συμφωνίες που έχουμε συνάψει». Εάν γίνουν μεγαλύτερες κρατικές δαπάνες, που θα μετατρέψουν το δημοσιονομικό πλεόνασμα σε έλλειμμα, «η ελάφρυνση του χρέους δεν θα βοηθήσει», σχολίασε. Επανέλαβε, πάντως, ότι «η Ελλάδα τρέφει τη φιλοδοξία να παραμείνει στην Ευρωζώνη, και το ίδιο θέλουν και οι εταίροι της». Διαπραγματεύσεις O Γ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον επικεφαλής της ομάδας εργασίας της Ευρωζώνης, Τόμας Βίζερ, εμφανίζεται σύμφωνος να μην επιστρέψει η τρόικα στην Ελλάδα, κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως πρόκληση από την ελληνική κοινή γνώμη. Οι διαπραγματεύσεις με τις κοινοτικές αρχές πιθανολογείται ότι θα συνεχίζονται επί βελγικού εδάφους, ενώ οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο. Σε ό,τι αφορά το τι είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν οι Βρυξέλλες και οι εταίροι, ώστε να υπάρξει άμεση βελτίωση της κατάστασης στην Ελλάδα, οι κοινοτικοί παράγοντες είναι ξεκάθαροι και τονίζουν ότι οι συμβολισμοί δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την πραγματικότητα και πως πριν από τις πρόωρες προσφορές πρέπει να εφαρμοστούν αυτά που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών. Πάντως, στις Βρυξέλλες εκφράζουν προβληματισμό για τα ανησυχητικά μηνύματα που προέρχονται από την Αθήνα, κυρίως σε ό,τι αφορά την αμφισβήτηση μνημονιακών συμφωνιών. Ειδικότερα, θεωρούν ότι μέτρα όπως ο περιορισμός της εμβέλειας του ΕΝΦΙΑ, ή η επαναπρόσληψη απολυθέντων του Δημοσίου θα έχουν μεγάλο δημοσιονομικό κόστος, που μπορεί να εκτροχιάσει τον στόχο του πλεονάσματος. Σημείο ανησυχίας αποτελούν και οι εξαγγελίες περί ματαίωσης ακόμη και συμφωνηθέντων κατ' αρχήν ιδιωτικοποιήσεων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ώρες έχουν πυκνώσει οι επαφές και οι συζητήσεις μεταξύ απεσταλμένων των δύο πλευρών, οι οποίοι θα προετοιμάσουν και τη συνάντηση Γιούνκερ-Τσίπρα την ερχόμενη βδομάδα στις Βρυξέλλες. Προθέσεις Οι επισκέψεις των προέδρων της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς, και κυρίως του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην Αθήνα σηματοδοτούν τη βούληση των κοινοτικών παραγόντων να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις των νέων ελληνικών αρχών. Όπως σημειώνουν πηγές της Κομισιόν, πρόκειται για μια «χειρονομία καλής θέλησης» των Βρυξελλών που θέλουν να δώσουν την ευκαιρία στην Ελλάδα να αποδείξει ότι θα εργαστεί για την ανοικοδόμηση της χώρας. Τα «αγκάθια» είναι πολλά και δυσεπίλυτα, ωστόσο η ΕΕ και η Ευρωζώνη λειτουργούν με τη λογική των συμβιβασμών και των αμοιβαίων υποχωρήσεων, επισημαίνεται στην έδρα της Κομισιόν. Ζητούμενο λοιπόν στη νέα εποχή των σχέσεων ΕΕ και Ελλάδας, που άρχισε με την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι και οι δύο πλευρές να βάλουν «νερό στο κρασί τους», ώστε να υπάρξει άρση του αδιεξόδου, τονίζουν μετριοπαθείς φωνές, οι οποίες υποστηρίζουν ότι οι Βρυξέλλες δεν επιθυμούν τη ρήξη με την Ελλάδα. Μάλιστα, δηλώνουν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την αποφυγή εντάσεων, από τις οποίες πρωτίστως η Αθήνα έχει να χάσει. Παράλληλα, οι νέες ελληνικές αρχές καλούνται να διαψεύσουν τον κανόνα που θέλει όταν ριζοσπαστικά κόμματα φτάνουν στην εξουσία είτε να συντρίβονται από την πραγματικότητα είτε να προσαρμόζονται γρήγορα στα περιθώρια της λογικής άσκησης της εξουσίας, εκτιμούν παράγοντες της Επιτροπής, οι οποίοι τονίζουν ότι η περίοδος έως τον Μάιο είναι η πλέον καθοριστική της νέας κυβέρνησης. Αν η Ελλάδα περάσει τον κάβο έως την ερχόμενη άνοιξη με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, τότε ο βίος της κυβέρνησης μπορεί να διευκολυνθεί αισθητά στη συνέχεια, επισημαίνουν στην Επιτροπή, αλλά υπογραμμίζουν ότι σε κάθε περίπτωση ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος.
www.ethnos.gr  . - 

***   Ο Παν. Νίκας διαφωνεί με την εκχώρηση της μαρίνας σε τρίτους          
     
Συνάντηση με τους μετόχους της μειοψηφίας (κατέχουν το 40%) της Μαρίνα Καλαμάτας Α.Ε., το 60% της οποίας ανήκει στον όμιλο Κυριακούλη, που έχουν δημιουργήσει συνεταιρισμό με περίπου 60 μέλη, είχε το βράδυ της Τρίτης στο δημαρχείο ο δήμαρχος Καλαμάτας, παρουσία αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων.
Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος των Καλαματιανών μικρομετόχων.
Σύμφωνα με όσα αναρτήθηκαν χθες στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, ο δήμαρχος επισήμανε πως ο Δήμος είναι αντίθετος σε εκχώρηση της μαρίνας προς τρίτους, διότι αυτή η υποδομή συνδέεται με τη λειτουργία, την αισθητική και την ψυχαγωγία μιας μεγάλης, αναπτυσσόμενης περιοχής και δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο ως αντικείμενο προς αγοραπωλησία. Επιδιώκει, δε, να έχει λόγο για τη χρήση και τη λειτουργία της μαρίνας, κάτι που εκφράσθηκε και με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από εκτενή σχετική συζήτηση.
Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρχει μεταξύ Δήμου και μετόχων μειοψηφίας δίαυλος επικοινωνίας για αμφίδρομη πληροφόρηση.
Επισημαίνεται πως η μαρίνα Καλαμάτας ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και το υπουργείο Οικονομικών την έχει παραχωρήσει κατά χρήση για 35 χρόνια στο Δήμο Καλαμάτας. Ο Δήμος την ενοικίασε το 1998 σε εταιρεία για 25 χρόνια, μέχρι το 2023.

***  Πρεμιέρα το Σάββατο για την παράσταση "Αλλοίμονο στους νέους"          
      
Τη νέα παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας παρουσίασαν χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου στο χώρο του θεάτρου ο πρόεδρος της «Φάρις», Θανάσης Ηλιόπουλος, μαζί με το σκηνοθέτη Κώστα Κατσουλάκη, καθώς και τους συντελεστές - ηθοποιούς της παράστασης. Πρόκειται για το επιτυχημένο έργο των Αλέκου Σακελλάριου - Χρήστου Γιαννακόπουλου, "Αλλοίμονο στους νέους".
Ο Θανάσης Ηλιόπουλος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος που μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα το ΔΗΠΕΘΕΚ καταφέρνει να ετοιμάσει δεύτερη παράσταση, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που συνεχίζονται και για το 2015, λόγω της χαμηλής επιχορήγησης από την απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, κάτι που ευελπιστεί να αλλάξει, όπως τόνισε, από τη νέα.
Ο σκηνοθέτης Κώστας Κατσουλάκης μίλησε για την επιλογή του έργου, που 50 χρόνια σχεδόν από τη μέρα που γράφτηκε παραμένει επίκαιρο. Κλείνοντας υποσχέθηκε στους θεατές ένα νοσταλγικό ασπρόμαυρο ταξίδι στα χρόνια εκείνα της αθωότητας.
Από την πλευρά τους, οι ηθοποιοί κάλεσαν τον κόσμο να δει την παράσταση που, εκτός από γέλιο, έχει να τους χαρίσει βαθιά νοήματα, που παραμένουν και στις ημέρες μας επίκαιρα.
Η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και ώρα 21.00 και θα παίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.
Το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ και 8 ευρώ το μειωμένο.
Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη και σε διασκευή Κωνσταντίνου Κυριακού, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Εύη Γιαννακοπούλου.
Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Γιώργος Τσαπόγας, Κωνσταντίνος Κυριακού, Κωνσταντίνος Πασσάς, Εύη Γιαννακοπούλου, Νίνα-Ιόλη Παπανικολάου, Αλεξία Μουστάκα, Γιάννης Κουμούνδρος.

*** Επιστρέφει το 30% του «Ελ. Βενιζέλος» στο Δημόσιο

Στην πρώτη κίνηση αποδόμησης του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προχωρεί η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, το ποσοστό του 30% του «Ελ. Βενιζέλος», που είχε μεταβιβαστεί από την Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων στο ΤΑΙΠΕΔ το 2011, επιστρέφει πίσω στο Δημόσιο.
Πληροφορίες θέλουν το υπουργείο Οικονομικών να εκκινεί τις διαδικασίες ανάκτησης του συγκεκριμένου ποσοστού, με στόχο να επιστρέψει στην προ του 2011 κατάσταση, όταν το κράτος διατηρούσε το 55% της παραχωρησιούχου εταιρίας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών».
Επιπλέον, το Δημόσιο έχει μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και το δικαίωμα επέκτασης της υφιστάμενης παραχώρησης κατά 20 επιπλέον έτη (μέχρι το 2046), προνόμιο που επίσης εκτιμάται ότι θα ανακληθεί.
Σημειωτέον ότι ακρογωνιαίος λίθος του Μνημονίου αποτελεί η δέσμευση ότι οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο μεταβιβάζεται στο ΤΑΙΠΕΔ, δεν μπορεί να επιστραφεί πίσω στο Δημόσιο.
Από την ίδρυση του Ταμείου μέχρι σήμερα υπήρξαν μόνο δύο περιπτώσεις ανάκτησης ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου. Η πρώτη ήταν το ποσοστό του κράτους στην ΕΥΔΑΠ, που επεστράφη στο Δημόσιο έπειτα από την ακύρωση της σχετικής απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η δεύτερη αφορούσε επιλεγμένα ακίνητα του Παράκτιου Μετώπου της Αττικής, τα οποία σκανδαλωδώς μεταφέρθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ αντί της εταιρίας ειδικού σκοπού Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ, ακυρώνοντας έτσι μία από τις προγραμματικές δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά

***   Κατάινεν: Περιμένουμε από τη νέα κυβέρνηση να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούρκι Κατάινεν καλεί τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να παραμείνει προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με τους διεθνείς δανειστές της χώρας, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσφερθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος για την επίτευξη ορισμένων στόχων.
~  «Περιμένουμε από αυτούς να τηρήσουν όλες τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει», δήλωσε ο Γιούρκι Κατάινεν στην αγγλόφωνη υπηρεσία του γερμανικού ραδιοφωνικού δικτύου Deutschlandfunk προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να διασφαλίσει ότι όλα τα κράτη μέλη δέχονται ίση μεταχείριση και ότι τα συμπεφωνημένα θα τηρηθούν.
Ωστόσο δεν απέκλεισε τη χορήγηση μίας χρονικής παράτασης για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
«Δεν είπα ότι οι προθεσμίες δεν πρέπει να παραταθούν. Απλώς είπα ότι όσο πιο γρήγορα η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, τόσο πιο γρήγορα θα δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης».
Ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την Απασχόληση και την Οικονομική Ανάπτυξη, δήλωσε ότι ελπίζει πως η Ελλάδα και οι εταίροι της στην ευρωζώνη θα επιτύχουν έναν συμβιβασμό.

***  Ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος 

Η κυβέρνηση είναι μόνο λίγες μέρες στην εξουσία. Εν μέρει υπάρχουν διαφορετικές φωνές, μια πολυφωνία, άλλοτε πάλι μια κακοφωνία. Πιστεύω πως υπάρχει μια στάση σύγκρουσης αλλά προετοιμάζονται παράλληλα ώστε να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός με τους εταίρους.
O Γιάννης Εμμανουηλίδης, διευθυντής ερευνών του European Policy Centre στις Βρυξέλλες, μίλησε στο γερμανικό ραδιόφωνο DLF για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και τόνισε ότι ο δρόμος θα είναι μακρύς.
O Γιάννης Εμμανουηλίδης, διευθυντής ερευνών του European Policy Centre στις Βρυξέλλες, μίλησε χθες στο γερμανικό ραδιόφωνο DLF για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας με αφορμή τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην κοινή έκδοση ανακοίνωσης στο θέμα της Ρωσίας. Η πρώτη ερώτηση που του ετέθη ήταν σχετικά με το εάν η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει τον δρόμο της σύγκρουσης με την ΕΕ ή εάν πρόκειται για ένα «πόκερ» ενόψει μιας νέας διαπραγμάτευσης.
«Δεν είναι σαφές τι σημαίνουν όλα αυτά. Η κυβέρνηση είναι μόνο λίγες μέρες στην εξουσία. Εν μέρει υπάρχουν διαφορετικές φωνές, μια πολυφωνία, άλλοτε πάλι μια κακοφωνία. Πιστεύω πως υπάρχει μια στάση σύγκρουσης αλλά προετοιμάζονται παράλληλα ώστε να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός με τους εταίρους. Είναι όμως ένας μακρύς και γεμάτος αγκάθια δρόμος, με δυσκολίες από σήμερα μέχρι να καταλήξουν σε μια συμφωνία. Θα είναι μια μεγάλη παρτίδα», εκτιμά ο έλληνας ειδικός.
Παραδοσιακά καλές σχέσεις με τη Ρωσία
Η αντιπαράθεση της νέας ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ για το θέμα της Ουκρανίας και των επαπειλούμενων νέων ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας σχολιάστηκε ευρύτατα τις τελευταίες μέρες από τον γερμανικό τύπο. Ο Γιάννης Εμμανουηλίδης αναφέρει σχετικά:
«Πιστεύω πράγματι ότι στο θέμα της Ρωσίας θα υπάρχει μια απόκλιση σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτό όμως δεν αποτελεί έκπληξη.
Ο κ.Τσίπρας ήταν πρόσφατα στη Ρωσία. Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς είναι γνωστό, ότι έχει μια φιλορωσική στάση. Το θέμα όμως είναι πόσο θα το προχωρήσει το θέμα. Και ίσως στο σημείο αυτό υπάρχει ένα στοιχείο τακτικισμού, δηλαδή μέσω της πολιτικής της Ρωσίας να επιτύχει συμβιβασμούς σε άλλους τομείς.»
«Κοινά ιστορικά, πολιτισμικά και θρησκευτικά στοιχεία»
Στο θέμα της επιβολής των κυρώσεων, αν και η Ελλάδα δεν έχει τη βαρύτητα που έχουν άλλες χώρες, ωστόσο θα μπορούσε να συμβάλει ώστε να σχηματισθούν συνασπισμοί εντός της ΕΕ, οι οποίοι από την πλευρά τους θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν την επιβολή νέων μέτρων.
Στην ερώτηση εάν η προσέγγιση του Ρώσου προέδρου Πούτιν προς την Ελλάδα οφείλεται στο γεγονός ότι προσπαθεί να προσεγγίσει ακροαριστερά και ακροδεξιά κόμματα, ο κ. Εμμανουηλίδης απαντά πως υπάρχουν πολλά κοινά ιστορικά, πολιτισμικά και θρησκευτικά στοιχεία:
«Υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Ρωσία, η οποία είναι μια σχέση αιώνων. Φυσικά αυτό ισχύει και για άλλα κράτη μέλη. Για παράδειγμα στο θέμα των κυρώσεων η Ιταλία είναι πιο πρόθυμη για μια πιο χαλαρή πολιτική σε σχέση με άλλα κράτη που τηρούν μια πιο σκληρή στάση – κυρίως οι χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης».

***   Αλαλούμ στα σχολεία ανήμερα των Τριών Ιεραρχών
Κάθε σχολείο και άλλο πρόγραμμα
Αλαλούμ στα σχολεία ανήμερα των Τριών Ιεραρχών
Αλαλούμ προκάλεσε στα σχολεία, κυρίως στα Δημοτικά, σήμερα, ανήμερα των Τριών Ιεραρχών, η εφαρμογή εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας, με ημερομηνία 20/1/2015, για τον εορτασμό της θρησκευτικής της εορτής, καθώς αναφέρει ότι η χρονική διάρκεια και ο τρόπος εορτασμού των εκδηλώσεων στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας θα καθοριστούν από το Σύλλογο Διδασκόντων.
Κατά συνέπεια, κάθε σχολείο λειτούργησε με διαφορετικό τρόπο, προκαλώντας αναστάτωση σε γονείς και μαθητές.
Ορισμένα σχολεία δεν λειτούργησαν καθόλου, αλλά αποφασίστηκε ότι ο εκκλησιασμός αφορά τους παραστάτες και τον σημαιοφόρο της 28ης Οκτωβρίου.
Σε άλλο δημοτικό σχολείο της Αττικής αποφασίστηκε ότι όλοι οι μαθητές θα παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία και αφού επιστρέψουν στο σχολείο, στις 10:00, θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων τους.
Σε Γυμνάσιο της Αττικής οι μαθητές αποφασίστηκε ότι μετά τον εκκλησιασμό οι μαθητές θα επιστρέψουν σχολείο και θα αποχωρήσουν στις 12:30.
Η εγκύκλιος (Αρ.Πρωτ.Φ.7/97/9629/Δ1/20-01-2015/ΥΠΑΙΘ) της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρει:
«Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. 6474/Δ2/15-01-2015 Εγκυκλίου της Γεν Δ/νσης Σπουδών Π/θμιας & Δ/νσης Εκπ/σης του ΥΠΑΙΘ, που αφορά στη θρησκευτική γιορτή των Τριών Ιεραρχών, σας διευκρινίζουμε τα εξής:
α) Την 30η Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών, τα νηπιαγωγεία δε θα λειτουργήσουν (άρθρο 4. §. 1ε του Π.Δ. 200/98 (ΦΕΚ 161Α). Την ημέρα αυτή το διδακτικό προσωπικό θα πάρει μέρος στον εκκλησιασμό και στις σχετικές εκδηλώσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής.
β) Η χρονική διάρκεια και ο τρόπος εορτασμού των εκδηλώσεων στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας θα καθοριστούν από το Σύλλογο Διδασκόντων.
γ) Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και θα αποχωρήσουν με τους άλλους μαθητές.
δ) Με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο».

***   Να γιατί απουσίαζε          
     
Όταν χθες το μεσημέρι αναζητούσαμε πληροφορίες για το τι έγινε στη σύσκεψη στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, μάθαμε ότι ανάμεσα στους μεγάλους απόντες ήταν και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Αρχικά δεν… μπορέσαμε να καταλάβουμε γιατί απουσίαζε (μην προτρέχετε να δώσετε απάντηση. Και φυσικά, είχα διαβάσει την παρέμβασή του για την έδρα της Μεσσηνίας).
Ευτυχώς λίγες ώρες αργότερα λύθηκε η απορία, όταν έφτασε στα γραφεία της εφημερίδας δελτίο Τύπου, πως ο κ. Νίκας πήγε στη Μεσσήνη και επισκέφθηκε το δήμαρχο Γ. Τσώνη.
Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά τα δελτία Τύπου και μας «ξεστραβώνουν», και δε βάζουμε άλλα πράγματα με το μυαλό μας! Β.Β.
 
***   Ο Caveman στην Καλαμάτα, κερδίστε προσκλήσεις         
     
Ο Γιώργος Παρτσαλάκης έρχεται την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο στην Καλαμάτα ώρα 21.15  για να μας συστήσει τη δική του εκδοχή στην τεράστια επιτυχία του Caveman που συνεχίζεται για 8η χρονιά.
  Ο μοναδικός σύγχρονος «άνθρωπος των σπηλαίων», το έργο του Rob Becker, έχει δημιουργήσει απανταχού φανατικούς θαυμαστές. Πριν μερικά χρόνια υπολογίζονταν στα 10.000.000. Σήμερα δεν μπορούν να υπολογιστούν, αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό και η Cavemanomania έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο.
Ο Γιώργος Παρτσαλάκης, ένας από τους πιο έμπειρους κωμικούς μας, είναι η εγγύηση για την επιτυχία και για τη νέα θεατρική περίοδο. Ο Caveman εξακολουθεί να κρατά την πρωτιά ως την μακροβιότερη σόλο κωμωδία στην ιστορία του Broadway, μια πρωτιά που την κατέκτησε και στη Ελλάδα. Τελικά, έχει αποδειχθεί ότι ο μοναδικός αντίπαλος του Caveman είναι ο ίδιος του ο εαυτός…
  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :   
Μετάφραση : Ερατώ Τάττη
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Διασκευή : Αναστασία Παπαστάθη
Σκηνικά – κοστούμια : Ειρήνη Παγώνη
Μουσική: Πάνος Φορτούνας
Παραγωγή : Θέατρο Coronet & Mogul Theater
Στο  ρόλο του  Caveman ο Γιώργος Παρτσαλάκης ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική Είσοδος 15 Ευρώ –  Φοιτητές/άνεργοι 12 Ευρώ
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες με το διάλειμμα
 Εισιτήρια   προπωλούνται :
- Ταμείο Πνευμ.Κέντρο  27210 87902
- viva.gr, 11876
- Καταστήματα Public,public.gr
- Παπασωτηρίου, Seven Spots, IANOS, RELOAD
 ~  Για να κερδίσετε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση γράψε κάτω από αυτό το άρθρο «Στην προσθήκη νέου σχολίου» το ονοματεπώνυμο σας και στο πεδίο «Comment» τη λέξη Caveman.
Ο διαγωνισμός λήγει το βράδυ της Κυριακής στις 12.
 
***  Μέτρα από την Αστυνομία για την Υπαπαντή ζητά ο Π. Νίκας 

Με έγγραφό του προς το διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας, Αδαμάντιο Μητρόπουλο, ο δήμαρχος ζήτησε την παρέμβαση της ΕΛΑΣ για τον άρτιο εορτασμό της πολιούχου της Καλαμάτας, Υπαπαντής του Χριστού, με τη δέουσα τάξη και λαμπρότητα. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, ο δήμαρχος ζήτησε: 1. Να απομακρύνουν τα όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας όλους εκείνους τους μικροπωλητές οι οποίοι δε διαθέτουν άδεια, δεδομένου ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας παραχωρήθηκαν μέχρι 14 άδειες μικροπωλητών για πώληση χειροτεχνημάτων, θρησκευτικών ειδών, λουκουμάδων και ποπ – κορν  2. Να είναι πλήρως ελεύθερες από οχήματα οι οδοί μέσω των οποίων θα διενεργηθεί η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας. Δυστυχώς, πέρυσι, την ώρα της λιτανείας, υπήρχαν πολλά σταθμευμένα αυτοκίνητα, ιδίως στην οδό Φαρών, που εμπόδισαν την ιερή πομπή. Επίσης, ο δήμαρχος επισήμανε την ανάγκη αποκλεισμού κάθε οχήματος επί ικανό χρονικό διάστημα πριν από την έναρξη της λιτανείας και μετά το πέρας αυτής, από την πλατεία Υπαπαντής και τις οδούς Χρυσοστόμου Θέμελη και Φάριος. 3. Να διατεθούν για τις ανάγκες υποστήριξης των εκδηλώσεων οι αστυνομικοί υπάλληλοι της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας στο σύνολό τους, επειδή έχουν σχετική εμπειρία. Ο Δήμος Καλαμάτας βρίσκεται στη διάθεση της Διεύθυνσης Αστυνομίας, για συνδρομή στο έργο της, μέσω του Τμήματος Αδειών και Ελέγχων. Προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, ο Π. Νίκας γνωστοποίησε στο διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας ότι, μετά το πέρας της λιτανείας, τα μέλη των Φιλαρμονικών θα φιλοξενηθούν στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, ενώ θα παρατεθεί γεύμα στους επισήμους προσκεκλημένους στο ξενοδοχείο “Elite”. - 

***  Παρεμβάσεων συνέχεια στο Κοιμητήριο         
     
Περαιτέρω παρεμβάσεις στο Δημοτικό Νεκροταφείο Καλαμάτας αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου στην προχθεσινή της συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, συζήτησε την κατάρτιση όρων και τη σύνταξη διακήρυξης διενέργειας ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Βελτίωση χώρων Κοιμητηρίου Καλαμάτας».
Το θέμα εγκρίθηκε, όσον αφορά σε παρεμβάσεις με προϋπολογισμό 19.977,68 ευρώ με το ΦΠΑ, ώστε ο Δήμος να προβεί σε σημαντικές βελτιώσεις των χώρων του Κοιμητηρίου. Συγκεκριμένα, στη διαμόρφωση της μικρής κεντρικής πλατείας σε χώρο ανάδειξης των αξιόλογων μαρμάρινων στηλών που βρίσκονται διασκορπισμένες στο Κοιμητήριο της Καλαμάτας, έπειτα από εργασίες συντήρησης - αποκατάστασής τους, όπως και στη διαμόρφωση του βορείου αυλείου χώρου του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους.
Παράλληλα, θα γίνουν έργα διευθέτησης των ομβρίων περιμετρικά του ναού, που θα απαιτήσουν μικροεπεμβάσεις στα δάπεδα, τα οποία στη συνέχεια θα αποκατασταθούν.
Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια τη συζήτησης του θέματος ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης, ζήτησε συνολικό σχέδιο παρεμβάσεων στα κοιμητήρια του Δήμου Καλαμάτας και όχι αποσπασματικές παρεμβάσεις.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της "Αλλαγής", Θόδωρος Μπρεδήμας, ζήτησε να δοθεί έμφαση στην προστασία των ταφικών σπαραγμάτων, ενώ ο Μιχάλης Αντωνόπουλος σχολίασε ότι είναι αναγκαία η μεταφορά του νεκροταφείου και η δημιουργία καινούργιου. 
 
*** Και συ, Βρούτε;
Ο Μάρκος Ιούνιος Βρούτος (Marcus Iunius Brutus), Ρωμαίος πολιτικός της αριστοκρατικής παράταξης, υπήρξε ο ονομαστότερος των συνωμοτών που στις 15 Μαρτίου του 44 π.Χ. δολοφόνησαν τον Ιούλιο Καίσαρα. Το όνομά του ήλθε στο μυαλό μου, μετά τις χθεσινές επιθέσεις των κ.κ. Λαμπρόπουλου και Νίκα, με αφορμή την προτίμηση του επικεφαλής της Ν.Δ. και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πλέον, να επιλέξει την έδρα της Μεσσηνίας από εκείνη της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας τον κ. Λαμπρόπουλο εκτός Βουλής. Για τον κ. Λαμπρόπουλο, είναι γνωστό πως, παρά την κουμπαριά με τον κ. Σαμαρά αλλά και την υφυπουργοποίησή του στο τελευταίο κυβερνητικό σχήμα της συγκυβέρνησης, τα αισθήματά του για τον πρώην πρωθυπουργό δεν είναι τα καλύτερα. Τα έχει επιβεβαιώσει και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Μεσσηνία, Δημήτρης Κουκούτσης, σε μεταξύ τους διαλόγους στο περιστύλιο της Βουλής. Άλλωστε και στην κούρσα της διαδοχής Σαμαρά-Μπακογιάννη για την αρχηγία της Ν.Δ., ήταν ανοιχτά με την τελευταία, αλλά αυτό ήταν πολιτική του επιλογή. Από την άλλη, δε θα αμφισβητήσω την εντιμότητα, το πάθος και τους αγώνες του για τη Μεσσηνία, αυτά είναι γνωστά τοις πάσιν. Αλλά αφού ο κ. Σαμαράς, ως αρχηγός της Ν.Δ., επέλεξε την έδρα της Μεσσηνίας, ο κ. Λαμπρόπουλος έπρεπε να το σεβαστεί. Η παρουσία του, όμως, στα έδρανα της Βουλής ήταν, όπως φάνηκε, αυτοσκοπός. Όσον αφορά στον κ. Νίκα, δεν έχω λόγια. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, έσπευσε, ως βασιλικότερος του βασιλέως, να υπερκεράσει το ρόλο του, αγνοώντας ότι η επιλογή του ως υποψήφιου δημάρχου Καλαμάτας, αλλά και η εκλογική του νίκη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, είχε τη σφραγίδα του κ. Σαμαρά, όπως, για να μην ξεχνιόμαστε, και την αβάντα, φόρα-παρτίδα, της Χρυσής Αυγής. Το σημαντικότερο, ωστόσο, για τον κ. Νίκα ήταν πως, ελέω Σαμαρά, οι πόρτες όλες των υπουργείων ήταν ανοικτές στις επαφές που είχε στην Αθήνα για φλέγοντα ζητήματα του Δήμου. Για να δούμε από εδώ και πέρα, θα έχει την ίδια αντιμετώπιση ή θα τρώει «πατωτές»; Το μείζον, ωστόσο, θέμα, που έπρεπε να μετρήσει αλλά δε συνυπολόγισε- όταν χθες υπερθέματιζε πως η φιλελεύθερη παράταξη και όχι η Ν.Δ. δεν έχει εκπροσώπηση στο νομό, λες και ο κ. Σαμαράς είναι αρχηγός του ΚΚΕ (για να κάνουμε και προβολή στα τεκταινόμενα της επόμενης μέρας)-, είναι εκείνο του θαψίματος των σκουπιδιών της Καλαμάτας από το γνωστό σκουπιδοεργολάβο στο δάσος της Φολόης στην Ηλεία. Αν ο νέος καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Λαφαζάνης ανοίξει τον εν λόγω φάκελο, κάτι που επιβάλλεται αυτονοήτως να πράξει, αδημονώ να μάθω από πού θα έχει βοήθεια ο κ. Νίκας για να καλυφτεί. Γιατί αυτή η υπόθεση έχει πολύ «ψωμί» και κοντός ψαλμός αλληλούια... - 

***  Ο Δυστύχης Βουλευτόγλου…         
    Τα πόδια του είναι βαριά… Νιώθει ότι δεν τον κρατάνε πια… Λες κι έχουν γίνει χάρτινα! Για τελευταία φορά περνάει το κατώφλι της μεγάλης μαρμάρινης πόρτας! Και τώρα; Προς τα πού να τραβήξει; Κι αυτή η πλατεία… τεράστια, τον κάνει να νιώθει απειροελάχιστος!
Ούτε αυτοκίνητο ούτε οδηγός τον περιμένει… Του τα «πήραν» οι καινούργιοι. Οι άτιμοι… και τώρα θα έχουν αυτοί όσα είχε αυτός. Κι αυτός; Τι θα κάνει; Νιώθει να αιωρείται. Πρέπει να συγκεντρώσει όσες δυνάμεις τού έχουν απομείνει. Να γυρίσει… Πού όμως;
Νιώθει μια βουή; Τι είναι αυτό; Δεν το έχει ξανανιώσει; Το κεφάλι του! «Τι θα κάνουμε τώρα, μεγάλε;», του φωνάζει μέσα από το βουητό του. Ο χτύπος του κινητού τον επαναφέρει. Είναι μεσημέρι, ποιος παίρνει τέτοια ώρα; Ακούει μια ψυχρή φωνή να του υπενθυμίζει τις δανειακές του υποχρεώσεις προς την τράπεζα για τη μεζονέτα που έφτιαξε. Ούτε την πισίνα δεν έχει ξεχρεώσει ακόμα… Ετοιμάζεται να απαντήσει με σκληρό ύφος, γιατί τον ενοχλούν γι’ αυτά και να μιλήσουν με το γραφείο του… Ποιο γραφείο του… Δεν έχει πια βουλευτικό γραφείο. Μόνος του πρέπει να τα αντιμετωπίσει. Μα πώς; Δεν το έχει ξανακάνει. Πετάει ένα βιαστικά «θα το τακτοποιήσω» και κλείνει το τηλέφωνο. Πώς είναι δυνατόν να γίνει ίδιος με τους υπόλοιπους;
Πρέπει να βρει χρήματα! Μέχρι τώρα δεν είχε ασχοληθεί με αυτό. Ο μισθός του ερχόταν μόνος του. Πού θα βρει; Κάτι σπούδασε κάποτε. Κάτι… κάτι… Γιατρός, δικηγόρος, λογιστής, καθηγητής, δάσκαλος…; Κάτι, αλλά δεν το θυμάται καλά. Ζαλίζει το κεφάλι του… Θα το θυμηθεί πού θα πάει.
Ώπα, το θυμήθηκε! Αλλά πώς θα το κάνει; Θα πάρει μια τσάντα και θα ψάχνει για πελάτες; Αυτός να πάει να τους βρει; Ντροπής πράγματα… Αυτοί έρχονταν σε αυτόν. Δε ΓΙΝΕΤΑΙ να αλλάξουν τώρα οι ρόλοι. Αφού πάντα αυτοί έρχονταν και τον παρακαλούσαν, τώρα να πάει αυτός; Δεν μπορεί να το κάνει αυτό.
Τώρα βουίζει ακόμα περισσότερο το κεφάλι του. Τι του έλεγε ο «κοσμάκης» που ερχόταν στο γραφείο του; Πώς θα πληρώσει τη ΔΕΗ, το νερό, το τηλέφωνο; Τι; Τώρα θα τα πληρώνει και αυτός όλα; Πάει η ατέλεια… «πέταξε» κι αυτή; Κοινός… φορολογούμενος; Όχι δε γίνεται να του συμβαίνει αυτό…
Αλλιώς έχει μάθει… Άλλοι φρόντιζαν γι’ αυτόν και την οικογένειά του μέχρι τώρα. Τόσες ευθύνες πώς θα τις αναλάβει; Πότε είναι οι επόμενες εκλογές; Μακριά… Πολύ μακριά.
Βάζει κάτω το κεφάλι και προχωράει μερικά βήματα. Έχει αρχίσει και σουρουπώνει. Η νύχτα είναι επικίνδυνη. Πολύ επικίνδυνη, όταν είσαι μόνος σου, και ο συνοδός αστυνομικός του πλέον ανέλαβε αλλού καθήκοντα. Μα πώς κυκλοφορούν όλοι αυτοί μόνοι τους; Δε φοβούνται; Πρέπει να φύγει γρήγορα… και πού να πάει; Εκεί που τον έστειλαν. Σπίτι του!
  Βίκυ Βετουλάκη
Υ.Γ. Εννοείται ότι το πρόσωπο της ιστορίας μας είναι φανταστικό και δεν έχει καμία σχέση με πραγματικά

***  Ο Αβραμόπουλος υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σύμφωνα με Το Βημα, ο κ. Αβραμόπουλος θα είναι οριστικά και αμετάκλητα η πρόταση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος συμφώνησαν στο πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο και και ο κ. Αβραμόπουλος θα τεθεί στην κρίση του Σώματος πιθανότατα την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, οπότε και θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία στην οποία απαιτούνται 180 θετικές ψήφοι. Η απόφαση των δυο κυβερνητικών εταίρων για κεντροδεξιό πρόεδρο δημιουργεί μείζον θέμα και στη ΝΔ, στην Κ.Ο. της οποίας επικρατεί διχασμός για τη στάση που πρέπει να τηρήσει το κόμμα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς τηρεί στάση αναμονής και περιμένει να ανοίξει και επίσημα η κυβέρνηση τα χαρτιά της. Η απόφαση όμως έχει ληφθεί και ο κ. Αβραμόπουλος, πρόσωπο με υψηλή δημοφιλία σε όλους τους χώρους, έχει «κλειδώσει», παρά τα σενάρια και τη συζήτηση στο παρασκήνιο για υποψηφιότητα του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος όμως παραμένει στη θέση του «όχι» που έχει εκφράσει εδώ και πάρα πολύ καιρό, αν και είναι τιμητική ακόμα και η αναφορά στο όνομά του από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, από το περιβάλλον του κ. Καραμανλή διέψευδαν ότι έγινε άμεση ή έμμεση βολιδοσκόπηση από την πλευρά της συγκυβέρνησης. dikaiologitika.gr -

*** Σεισμική δόνηση ανοιχτά του Μεσσηνιακού κόλπου
        http://www.seismoi.gr  ,
Σεισμική δόνηση μεγέθους 2,8 της κλίμακας ρίχτερ συνέβη στις 20:50 ανοιχτά της Κορώνης ενώ το εστιακό βάθος ήταν τα 10 χλμ.
 
***   Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα          
        http://www.kairos.gr ,
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 31/1/2015 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος, κυρίως στο πρώτο μισό της της ημέρας.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις μεσημβρινές ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα και αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες. Υπάρχει μικρή πιθανότητα πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ισχυροί, από Ν-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές κατά διαστήματα θα αγγίζουν τα 6-7 μποφόρ. Από τις πρωινές ώρες και μετά θα πνέουν με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές θα αγγίζουν τα 6 μποφόρ.
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, με αποτέλεσμα να πέσουν και κάποιες λασποβροχές.
Προσοχή, στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου, από τις μεσημβρινές ώρες και μετά, θα πνέουν άνεμοι που θα ξεπερνούν τα8 μποφόρ, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρού κυματισμού στον Κόλπο και τα παράλια που θα δέχονται τον Ν-ΝΔ άνεμο.
Επειδή υπάρχει πιθανότητα οι άνεμοι να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο καλό είναι να μην παρκάρετε αυτοκίνητα κάτω από δέντρα και ασταθείς κατασκευές. Επίσης προσοχή σε ιπτάμενα αντικείμενα.
(Για οποιαδήποτε αλλαγή στην ένταση των ανέμων θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση)

***  Βασίλης Παπαθεοδοσίου: «Ο εθελοντισμός και η προσφορά μάς κάνει καλύτερους ανθρώπους!»         
       
Ανακοίνωση για τη συγκέντρωση και διάθεση περισσεύματος από την αγροτική παραγωγή της Τριφυλίας εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Τριφυλίας, έπειτα από σχετική πρωτοβουλία που ανέλαβε και θέτει σε υλοποίηση ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Δημοτικής Υγείας, Εθελοντισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων, Βασίλης Παπαθεοδοσίου.
Στην ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από τον ίδιο τον αντιδήμαρχο, αναφέρεται: «O Δήμος Τριφυλίας είναι ένας απέραντος κάμπος με μεγάλη και ποιοτικά εξαιρετική αγροτική παραγωγή. Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες, περίπου το 30% της αγροτικής παραγωγής μένει ανεκμετάλλευτο, επειδή δεν πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές του χονδρεμπορίου σχετικά με την όψη του προϊόντος ή εξαιτίας του υψηλού κόστους συγκομιδής σε σχέση με το προσδοκώμενο κέρδος, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο 1,3 τόνοι τροφής καταλήγουν στα σκουπίδια, όταν 863 εκ. πολίτες υποφέρουν από ασιτία. Επειδή η χώρα μας δεν αποτελεί εξαίρεση, την ίδια στιγμή που σημαντικός αριθμός συνανθρώπων μας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, τόνοι ποιοτικά εξαιρετικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας μένουν ανεκμετάλλευτοι. Στο Δήμο Τριφυλίας, ανά Δημοτική Κοινότητα, έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός οικογενειών οι οποίες έχουν ανάγκη τη συμπαράσταση και βοήθειά μας, τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε. Αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες των καιρών και πιστεύοντας στην κοινωνική ευαισθησία των πολιτών – παραγωγών και καλλιεργητών, στόχος του Τμήματος Πρόνοιας του Δήμου μας είναι να γεφυρώσει την περισσευούμενη αγροτική παραγωγή με αυτούς που την έχουν ανάγκη εντός του Δήμου μας, με τη συμβολή των καλλιεργητών, των παραγωγών, των Αγροτικών Συνεταιρισμών και των Αγροτικών Συλλόγων. Ακόμη και ένα τελάρο αγροτικών προϊόντων είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Ας αναπτύξουμε όλοι μαζί με τόλμη και γενναιοδωρία ένα καινοτόμο μοντέλο αξιοποίησης της περισσευούμενης αγροτικής παραγωγής, στο πλαίσιο πανανθρώπινων αξιών, όπως της κοινωνικής αλληλεγγύης, της προσφοράς και της αγάπης στους συνανθρώπους μας.
Τηλεφωνήστε μας, αν και όταν προϊόντα σας δεν είναι εμπορεύσιμα, για να συνεννοηθούμε και να συντονίσουμε τη συγκέντρωση των προσφερόμενων προϊόντων… ακόμη και αν είναι πολύ μικρή η ποσότητα. Η προσφορά σας θα είναι σημαντική, ακόμη και αν βοηθήσει μόνο μία οικογένεια. Τα προϊόντα θα διατίθενται απευθείας σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και, φυσικά, ως δωρητές θα έχετε το δικαίωμα, εφόσον το επιθυμείτε, να συμμετέχετε στη διανομή. Εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστεί (συγκέντρωση, συσκευασία, μεταφορά κ.λπ.), χωρίς καμία δική σας επιβάρυνση.
Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα… γιατί ο εθελοντισμός και η προσφορά μάς κάνει καλύτερους ανθρώπους.
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Στυλιανού Φωτεινή. Τηλ. επικοινωνίας: 2761360034».
Η ως άνω πρωτοβουλία του κ. αντιδημάρχου, βεβαίως, και είναι σημαντική και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα κριθεί, ωστόσο, εκ του αποτελέσματος!
Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι, εξ όσων γνωρίζουμε, παραγωγοί αγροτικών προϊόντων της περιοχής, όπως και συλλογικοί φορείς και ιδιώτες, δεν περίμεναν την ανακοίνωση του Δήμου για συγκέντρωση και διάθεση προϊόντων σε έχοντες ανάγκη συνανθρώπους, καθώς το έχουν ήδη κάνει πράξη από μόνοι τους.  του Ηλία Γιαννόπουλου 

***  Ανοικτά τα καταστήματα στην Καλαμάτα της Υπαπαντής         
     
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας τα καταστήματα της πόλης θα ανοίξουν μετά τη λιτανεία της εικόνας.
Η ανακοίνωση αναλυτικά έχει ως εξής:
Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015, εορτή της Πολιούχου Υπαπαντής του Σωτηρος, τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν μετά τη λιτανεία και θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 14.00, όπως ορίζει το χειμερινό ωράριο λειτουργίας.
Προαιρετικά τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά και μετά τις 14.00, διευρύνοντας το ωράριο ανάλογα με την κίνηση της αγοράς, λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών στην πόλη εκείνη την ημέρα.
Εκ του Δ.Σ.
 
*** Την «ήρα από το στάρι» ξεχωρίζει ο Αντώνης Σαμαράς στη Μεσσηνία            
     
Με «δρεπάνι» ξεκίνησε από χθες το ξεκαθάρισμα στα του οίκου του, τη Μεσσηνία, ο Αντώνης Σαμαράς. Αποκλείοντας, κυρίως, τους Γιάννη Λαμπρόπουλο, Δημήτρη Σαμπαζιώτη  και Παναγιώτη Νίκα, οι οποίοι, όπως επιβεβαιώνουν, δεν κλήθηκαν, πραγματοποιήθηκε στη Συγγρού σύσκεψη Μεσσήνιων «γαλάζιων» δημάρχων και υποψηφίων του ψηφοδελτίου.
Βασικό θέμα, οι αντιδράσεις Λαμπρόπουλου – Νίκα για το ζήτημα της έδρας στη Μεσσηνία, τα προβλήματα του νομού και των Μεσσηνίων, αλλά και η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.
Όπως έγραψε χθες το «Θ», αποδίδοντας στη Μεσσηνία ιδιαίτερο ρόλο, με εντολή του κ. Σαμαρά, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Ν.Δ., Κώστας Μπούρας, κάλεσε σε σύσκεψη από το ψηφοδέλτιο τους κ.κ. Μίλτο Χρυσομάλλη, Περικλή Μαντά και την κα Μαρία Οικονομάκου και από τους δημάρχους, εκείνους της Πύλου – Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, της Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα και τον πρώην δήμαρχο Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλο.
Στη συνάντηση δεν εκλήθη η υποψήφια του ψηφοδελτίου Αντωνία Μπούζα, ίσως εκ παραδρομής, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, άλλες υποχρεώσεις κράτησαν μακριά από τη σύσκεψη και το δήμαρχο Δυτικής Μάνης, Γιάννη Μαραμπέα.
Είναι χαρακτηριστικό των προθέσεων ξεκαθαρίσματος του Αντώνη Σαμαρά, πως μέχρι στιγμής αυτή της Μεσσηνίας είναι η μόνη σύσκεψη περιφερειακών στελεχών που ζήτησε να πραγματοποιηθεί.
Κι όλα αυτά λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση χθες το απόγευμα του κορυφαίου οργάνου του κόμματος, της Εκτελεστικής Γραμματείας, για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.
  Λαμπρόπουλος – Σαμπαζιώτης - Νίκας: «Δε μας κάλεσαν»
Για την ιδιότυπη αυτή μεσσηνιακή σύσκεψη στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας, από χθες το μεσημέρι, έχει ξεκινήσει ένας νέος εμφύλιος, λόγω της επιλογής όσων συμμετείχαν.
Το πολιτικό γραφείο του τέως βουλευτή Ιωάννη Λαμπρόπουλου, φροντίζοντας χθες το απόγευμα να επικοινωνήσει με το «Θ», ενημέρωσε ότι ο κ. Λαμπρόπουλος δεν εκλήθη ποτέ στη συνάντηση.
Την ίδια απάντηση λάβαμε, σε επικοινωνία μας, από τον πρώην βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη, που επίσης επανέλαβε ότι δεν εκλήθη.
Κλήση στο τηλέφωνό του από τον κ. Μπούρα δεν έλαβε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, όπως μας επιβεβαίωσε ο ίδιος. Στο μεταξύ σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Μπούρα υποστήριξε πως η συνάντηση ήταν άτυπη και είχε καλέσει φίλους του.
Πάντως. η επιλογή αυτού του τρόπου σύγκρουσης είναι άγνωστο πού θα οδηγήσει τις επόμενες ημέρες, καθώς τα τρία παραπάνω «γαλάζια» στελέχη δε φαίνεται να δέχονται τόσο εύκολα τις επιλογές του κ. Σαμαρά.  Στελέχη του κόμματος τονίζουν ότι δεν ήταν ο Αντώνης Σαμαράς αυτός που πέρασε πρώτος στην επίθεση, ενώ η επιστολή του προς τους Μεσσήνιους κάλυπτε τα ζητήματα.
  «Τιμήθηκε ο υβριστής»
Η συνάντηση στο μεγαλύτερο μέρος της πραγματοποιήθηκε με τον κ. Μπούρα, ενώ για λίγη ώρα παρευρέθη και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Το σίγουρο είναι ότι τα σπουδαιότερα ειπώθηκαν σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχε μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Σαμαράς με τους Μεσσήνιους.
Δεν ειπώθηκαν, πάντως, λίγα και στη γενική σύσκεψη. Και ο κ. Μπούρας αλλά και ο κ. Σαμαράς ζήτησαν από όλους να έχουν συνεχή ενημέρωση για τα ζητήματα της Μεσσηνίας και να γίνονται παρεμβάσεις όπου απαιτούνται. Επίσης, να παρακολουθούν με σθένος όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στο νομό.
Όσο για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Μεσσηνία, επισημάνθηκε ότι η διαφορά από τις αντίστοιχες εκλογές του 2012 είναι μόλις 1,5 μονάδα, ενώ υπογραμμίστηκε η πτώση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής σε όλους τους μεσσηνιακούς Δήμους, αλλά και η σαφής άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο καυτό, όμως, θέμα της μεσσηνιακής έδρας και των επιστολών Λαμπρόπουλου – Νίκα και των υποστηρικτών τους, ο Αντώνης Σαμαράς άστραψε και βρόντηξε, καθώς, σύμφωνα με το γενικό κλίμα που επικράτησε και τους ευρύτατους σχολιασμούς που υπήρξαν, «είναι αχαριστία να αντιδρά με αυτόν τον τρόπο ο υβριστής του Αντ. Σαμαρά που τιμήθηκε με τη θέση του υφυπουργού».
Μάλιστα, επισημάνθηκε ότι ο κ. Σαμαράς με την επιστολή του προς τους Μεσσήνιους και πάλι τιμούσε την προσφορά του κ. Λαμπρόπουλου.
Σε ό,τι αφορά τον κ. Σαμπαζιώτη, οι πληροφορίες θέλουν να «πληρώνει» τώρα τα του Δήμου Μεσσήνης και τη «σέντρα» που έριξε στον κ. Σαμαρά, αναφέροντας λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές σε ανακοίνωσή του ότι ο κ. Σαμαράς είχε συμφωνήσει στην υποψηφιότητά του στο Δήμο.
Της Βίκυς Βετουλάκη 
 
***  Κατατέθηκε η προσφυγή στο ΣτΕ του Στ. Αναστασόπουλου για το Δήμο Μεσσήνης         
     
Κατατέθηκε χθες το μεσημέρι στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας (Εκλογοδικείο) η προσφυγή του Στάθη Αναστασόπουλου για το Δήμο Μεσσήνης από τους συνηγόρους του, Κώστα Μαργέλη και Χρήστο Παναγιωτόπουλο.
Οι δύο δικηγόροι, όπως είχε ανακοινώσει και πρόσφατα σε συνέντευξή του ο κ. Αναστασόπουλος, ετοίμασαν αίτηση αναίρεσης προς το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά της απόφασης που εξέδωσε στα μέσα Ιανουαρίου το Εκλογοδικείο Καλαμάτας σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών και την ανατροπή που υπήρξε, με συνέπεια να ανακηρυχθεί δήμαρχος Μεσσήνης ο κ. Γ. Τσώνης.
Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας θα αποστείλει την αίτηση αναίρεσης στο αρμόδιο  τμήμα του ΣτΕ και, σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία, πρέπει να έχει εκδοθεί η απόφασή του εντός των επόμενων δύο μηνών.
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη που είχε δώσει ο τέως δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, είχε τονίσει πως η απόφαση του Εκλογοδικείου προκάλεσε έκπληξη και έντονη δυσαρέσκεια στη δημοτική του παράταξη, γιατί τόσο η θεώρηση του εκλογικού υλικού, κατά την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, όσο και η νομική εκτίμηση, τους παρείχαν βάσιμη βεβαιότητα ότι η διαφορά των δύο συνδυασμών ήταν σαφώς υπέρ του δικού του με αρκετά ψηφοδέλτια.
«Αντ’ αυτού, όμως, είχαμε την ανατροπή της αρχικής απόφασης, υπέρ της άλλης πλευράς, η οποία θεωρούμε ότι μας αδικεί κατάφωρα», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.  Β.Β. 
 
***  Ο Π. Νίκας ανταπέδωσε την επίσκεψη στον Γ. Τσώνη            
     
Δε θυμάμαι πόσα χρόνια καλύπτω το ρεπορτάζ του Δήμου Μεσσήνης, αλλά εκτιμώ ότι είναι αρκετά. Έτσι, ομολογώ πως παραξενεύτηκα διαβάζοντας χθες το απόγευμα το σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Μεσσήνης, όπου γινόταν αναφορά στην επίσκεψη του δημάρχου Καλαμάτας Π. Νίκα στο δήμαρχο Μεσσήνης Γ. Τσώνη, ενέργεια στην οποία δεν μας είχε συνηθίσει ο κ. Νίκας με τον προκάτοχο του Γ. Τσώνη, Στάθη Αναστασόπουλο, για όλο το διάστημα της αρχικής θητείας του και το λίγο διάστημα που άσκησε τα καθήκοντα του δημάρχου μέχρι την απόφαση του Εκλογοδικείου.
Αντιθέτως, με σχετική σπουδή ο δήμαρχος Καλαμάτας ανταπέδωσε την επίσκεψη που του είχε κάνει ο κ. Τσώνης στο γραφείο του.
Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται πως ένα εκ των θεμάτων που συζητήθηκαν αφορούσε και στην παροχή υπηρεσιών της Πολεοδομίας για ζητήματα της περιοχής του Δήμου Μεσσήνης, που, όπως είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, θα σταματούσε από την 1η Ιανουαρίου.
Γέλιο θα έχει αν «παγώσει» αυτή η απόφαση, γιατί τότε θα φανεί ξεκάθαρα πως ελήφθη προκειμένου να τιμωρηθούν ο Στ. Αναστασόπουλος για την εκλογή του ως αντιπρόεδρος στην ΠΕΔ Πελοποννήσου και ο Δ. Καφαντάρης (η απόφαση ίσχυε και για το Δήμο Πύλου – Νέστορος), που εκλέχθηκε στην ΚΕΔΕ…    Χ.Χ.   

***  Έπεσε τμήμα της οροφής...         
    

Για μία ακόμη φορά στην άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν χθες το μεσημέρι η Μαρία. Φίλη από παλιά, έχω συνηθίσει να με καλεί μόνο όταν της συμβαίνει κάτι το αλλοπρόσαλλο (το έχει πράξει περί τις τρεις φορές έως τώρα).
Χθες το μεσημέρι, λοιπόν, με πληροφόρησε πως ενώ μετέβαινε για ψώνια σε σούπερ μάρκετ στην οδό Κρήτης, με το που μπήκε στο κτηριακό συγκρότημα, άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο δίπλα της. Σάστισε και αμέσως μετά συνειδητοποίησε ότι σε απόσταση επαφής, λόγω της βροχής, είχε πέσει στο πάτωμα ένα μεγάλο κομμάτι της ψευδοροφής του κτηρίου, που, ευτυχώς, δεν την τραυμάτισε…  Χ.Χ.   
 
***  Οι αντιδράσεις στον διεθνή Τύπο μετά τις δηλώσεις Γιάννη Βαρουφάκη         
     
«Σύγκρουση στην Αθήνα: Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δείχνει την πόρτα στην τρόικα» είναι ο τίτλος του Spiegel για το αποτέλεσμα των συναντήσεων του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα.
Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση αλλάζει στάση προς τη σκληρή αναμέτρηση και ότι δεν δέχεται να συνεργαστεί με την τρόικα, απορρίπτοντας την πολιτική λιτότητας.
Ο βρετανικός Guardian αναμετέδωσε σχόλιο της ανταποκρίτριάς του στην Αθήνα, Ελένα Σμιθ:
«Η επίσκεψη του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα τελείωσε με μία απίστευτη αντιπαράθεση, όταν ο Βαρουφάκης τον πάγωσε με τη δήλωση για την τρόικα. Ο Ολλανδός έμοιαζε εξοργισμένος, ενώ έσκυψε εμπρός και ψιθύρισε κάτι στο αυτί του Βαρουφάκη στο οποίο ο Έλληνας υπουργός δεν απάντησε. Ένας υπάλληλος του υπουργείο Οικονομικών που στεκόταν πίσω μου μονολόγησε «Ω, Θεέ μου». Άλλος είπε «αναρωτιέμαι αν αυτή είναι η ώρα να μαζέψω τις βαλίτσες μου». Σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μπορούσε σχεδόν να νιώσεις την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.»
Η ανταποκρίτρια της El Pais στην Αθήνα γράφει ότι η ελληνική κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της έναντι των δανειστών, επικαλούμενη τις δηλώσεις Βαρουφάκη ότι δεν αναγνωρίζει ως συνομιλητή την τρόικα.
Η πορτογαλική Jornal do Noticias, αναφέρει ότι η Αθήνα απορρίπτει την τρόικα ως συνομιλήτρια, ενώ στέκεται ιδιαίτερα στην ένταση που επικρατούσε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη και του πρόεδρου του Eurogroup.
«Η Ελλάδα πάει για πρόβλημα ρευστότητας το Μάρτιο, λέγοντας στην ΕΕ ότι τελειώσε» είναι ο τίτλος σχετικού ρεπορτάζ του Bloomberg. Όπως σημειώνει το αμερικανικό οικονομικό δίκτυο, η άρνηση της Αθήνας σε παράταση του προγράμματος βάζει την κυβέρνηση σε τροχιά να μπει στο Μάρτιο χωρίς οικονομική υποστήριξη, για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια.  Newsroom ΔΟΛ
 
***  Στην προβλήτα του λιμανιού της Πάτρας προσέκρουσε το Cruise Europa         
      
Στην προβλήτα του λιμανιού της Πάτρας,  λόγω των ισχυρών ανέμων, προσέκρουσε το πλοίο Cruise Europa την ώρα που ετοιμαζόταν να αποπλεύσει με 73 επιβάτες, για την Ανγκόνα της Ιταλίας.
Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο  Ναυτιλίας από την πρόσκρουση έχει προκληθεί μικρό ρήγμα πάνω από τη υφαλογραμμή του πλοίου.
Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ρήγμα αυτό είναι τόσο μικρό που δεν εμπνέει ανησυχία και ενδεχομένως να επιτραπεί ο απόπλους, αν το επιτρέψει ο νηογνώμονας  που σπεύδει στο σημείο.
www.naftemporiki.gr  .-
 
***   
 
 ***  Αθλητικη  Εφημερίδα  :
                                 
 
*** Επικρατέστερος για τον πάγκο της Καλαμάτας ο Κώστας Σταματίου         
     
Δεν θα μείνει κενός για πολύ ο πάγκος της Καλαμάτας, καθώς η διοίκηση της ομάδας έχει έρθει σε κατ’ αρχήν προφορική συμφωνία με τον Κώστα Σταματίου. Ο Βολιώτης τεχνικός, που εργάστηκε στο ξεκίνημα της περιόδου στη Βάρδα, από την οποία αποχώρησε στις αρχές Νοεμβρίου, φαίνεται πως αποτελεί τον εκλεκτό του Γιώργου Ράλλη για την τεχνική ηγεσία της Μαύρης Θύελλας. Η αλήθεια είναι ότι εξετάστηκαν αρχικά άλλες λύσεις, όπως για παράδειγμα του Ρομπέρτο Μπολάνο και του Μίκι Τσίρκοβιτς, όμως όλα δείχνουν ότι η διοίκηση καταλήγει στην περίπτωση του κ. Σταματίου. Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ξεκίνησε την προπονητική ως βοηθός των κ.κ.Δανιήλ, Κοκότοβιτς και εν συνεχεία εργάστηκε σε Ολυμπιακό Βόλου, Νίκη Βόλου, Λαμία, Αναγέννηση Επανομής, ΓΣΑ και πρόσφατα στην Βάρδα.
Γνωρίζει την κατηγορία και τον 3ο όμιλο, και χαρακτηρίζεται για το χαμηλό προφίλ του και την εργατικότητά του. Δεν αποτελεί «ακριβή» λύση και αυτό το στοιχείο ενδεχομένως να έχει παίξει το ρόλο του, όμως οι διοικούντες προφανώς περιμένουν ότι θα αλλάξει το κλίμα και την όλη κατάσταση που επικρατεί εντός της ομάδας.
  Ευχαριστίες σε Κουρμπανά που βρέθηκε χθες στο Στάδιο
Πριν προχωρήσει στην ανακοίνωση του νέου προπονητή, κάτι που ίσως γίνει και εντός της ημέρας, η διοίκηση φρόντισε να μεταφέρει τις ευχαριστίες της στον κ. Κουρμπανά με τον πλέον επίσημο τρόπο… «Η διοίκηση του ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ευχαριστεί τον Νίκο Κουρμπανά για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην ομάδα το διάστημα κατά το οποίο είχε την ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας και για την άψογη συνεργασία που είχε μαζί του. Του εύχεται προσωπική ευτυχία και καλή επιτυχία στο επόμενο επαγγελματικό του βήμα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου.
Από την πλευρά του ο 52χρονος τεχνικός βρέθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο, εκεί όπου υπήρχε εκ μέρους της διοίκησης ο Χρήστος Λουκάς, και αποχαιρέτισε ποδοσφαιριστές και πρώην πλέον συνεργάτες του. Ζήτησε από τους παίκτες να συνεχίσουν την προσπάθεια, εκφράζοντας και πάλι την πίστη στις ικανότητές τους, δείχνοντας πάντως ανακουφισμένος από την όλη εξέλιξη.
  Το πρόγραμμα ο Ιωσήφ Λουκάς και νέο πρόσωπο ο Σχοινάς
Τη χθεσινή προπόνηση έβγαλε ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του κ. Κουρμπανά, Ιωσήφ Λουκάς, όμως αυτό δεν αποτέλεσε και τη μόνη διαφοροποίηση. Το λέμε γιατί το «παρών» στην προπόνηση έδωσε ο 20χρονος επιθετικός Αργύρης Σχοινάς, που έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από την ομάδα της Ερμιονίδας, από την οποία προέρχεται και το προηγούμενο μεταγραφικό απόκτημα ο Λαζάρου.
Δεν ανακοινωθεί επισήμως η απόκτησή του, όμως όλα δείχνουν ότι θα ενταχθεί στο ρόστερ της Καλαμάτας, αποτελώντας την 3η μεταγραφή του Ιανουαρίου.
Το ευχάριστο για τη Μαύρη Θύελλα είναι ότι δεν αγωνίζεται το Σαββατοκύριακο, παίρνοντας τους βαθμούς στα χαρτιά, καθώς δεν θα διεξαχθεί το παιχνίδι με την Κύμη. Το γεγονός αυτό δίνει την ευκαιρία στους τραυματίες (Τριάντο, Σκαρλάτο, κ.ά) να επανέλθουν, και πάνω απ’ όλα στο νέο προπονητή να «γνωρίσει» την ομάδα.
  Σκληρή ανακοίνωση του “Bulldogs Club” και… στο στόχαστρο ο Ράλλης
Βλέποντας τις εξελίξεις και τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες, μπήκε μπροστά, θέλοντας να εκφράσει την άποψή του ο Σύνδεσμος Φιλάθλων «Bulldogs Club”, που ζητά από την διοίκηση να προχωρήσει άμεσα σε μεταγραφές, έτσι ώστε να μη χαθεί η χρονιά. Βάζει στο στόχαστρο τον Γιώργο Ράλλη, ζητώντας του να χρηματοδοτήσει την προσπάθεια ενίσχυσης, αφήνοντας και κάποια ερωτηματικά για τις διοικητικές διεργασίες που προηγήθηκαν. Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει…
«Μια μέρα μετά από μία ακόμα ντροπιαστική ήττα και τη νέα απώλεια βαθμών, η οργή είναι μεγάλη και κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μεγαλείο της Καλαμάτας.
Απαιτούμε λοιπόν από τον πρόεδρο και τη διοίκηση της ομάδας την άμεση πρόσληψη νέου τεχνικού και την ενίσχυση το έμψυχου δυναμικού ώστε να παλέψουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε για τη διεκδίκηση του στόχου μας.
Σε διαφορετική περίπτωση σας προειδοποιούμε ότι θα χάσετε τον ύπνο σας όπως τον έχουμε χάσει εμείς και θα μας βρίσκετε παντού μπροστά σας.
ΥΓ1 Ο κόσμος της Μαύρης Θύελλας δεν δίστασε και δεν θα ξαναδιστάσει να βγει στους δρόμους για να διεκδικήσει το καλό της ομάδας.
ΥΓ2 Εσείς κύριε Ράλλη κάθε καλοκαίρι φέρνετε στις συνελεύσεις να ψηφίσουν άσχετους με την Ομάδα ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή θέλετε να είστε πρόεδρος. Αφού θέλετε να είστε πρόεδρος βάλτε το χέρι στη τσέπη και ενισχύστε σοβαρά την ομάδα αυτή τη στιγμή που όλα είναι ανοιχτά για την άνοδο.
Καλαμάτα 29-1-2015
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ – ΟΠΑΔΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
BULLDOGS CLUB 1991».
  Οι διαιτητές της 16ης αγωνιστικής
Η Καλαμάτα δεν αγωνίζεται στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, όμως υπάρχει κανονικά δράση στον 3ο  Όμιλο, με την ΕΠΟ ν’ ανακοινώνει τους διαιτητές των Κυριακάτικων αναμετρήσεων, που ξεκινούν στις 3.00 μ.μ. μ’ εξαίρεση βεβαίως το ματς στη Ζάκυνθο. Πιο αναλυτικά…
Δόξα Νέας Μανωλάδας – Μανδραϊκός: Βεργέτης. Δημογέροντας, Χαραλαμπόπουλος (Αρκαδίας)
Αστέρας Μαγούλας – ΑΟ Λουτράκι: Καλογεράκος (Ζακύνθου), Γκολές, Τίκας (Πειραιά)
Παναρκαδικός – Παναργειακός: Δραγατης, Δουλγεράκης, Τσαλίκογλου (Αν. Αττικής)
Ζακυνθιακός – Πανελευσινιακός: Τσιρώνης, Αντωνόπουλος, Σπυριδόπουλος (Αιτ/νίας) (14:00)
Βύζας Μεγάρων – ΠΑΟ Βάρδας: Κυρίτσης (Δωδεκανήσου), Γουρνιάς, Ρούντος (Αν. Αττικής)
Ερμής Κιβερίου – Αχαϊκή: Κουντουριώτης, Κρετσίμος, Νάκος (Δ. Αττικής)
Του Νίκου Μπαλόπουλου

*** Στα   ματς της Ευρωλίγκα στο  μπάσκετ :
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι βαθμολογίες:

Ε’ Όμιλος
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ρεάλ Μαδρίτης 90-86
Τα δεκάλεπτα: 23-31, 46-54, 68-69, 90-86.
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Πάργκο 11(1), Χέινς 17(5), Σμιθ 14, Ραντλ 6, Λάινχαρτ, Τάιους 4, Οχαγιόν, Λάντσμπεργκ 16(2), Σχορτσανίτης 17(8ρ.), Αλεξάντερ 5
Ρεάλ Μαδρίτης: Ρίβερς 4, Ρούντι 5(1), Νοτσιόνι 4, Ματσιούλις 4, Ρέγες 20 (11ρ.), Σέρχιο 5 (1), Αγιόν 13, Κάρολ 7(1), Γιουλ 11(3), Μπουρούσης 9, Σλότερ 4

Ερυθρός Αστέρας-Άλμπα Βερολίνου 86-69
Τα δεκάλεπτα: 22-12, 47-29, 64-47, 86-69
Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Γουίλιαμς 7, Ντάνγκουμπιτς 9, Μίτροβιτς 6, Λάζιτς 10, Μπλάζιτς 6, Κάλινιτς 9, Μαριάνοβιτς 17, Τέγιτς, Τζένκινς 12, Γιόβιτς 9, Ζίρμπες 1.
Άλμπα Βερολίνου (Ομπράντοβιτς Σ.): Γκίφεϊ 3, Κινγκ 5, Ταμπού, Βάργκας 6, Μπάνιτς 8, Ρέντινγκ 9, Ρένφρο 6, Χάμοντς 11, ΜακΛιν 14, Ραντόσεβιτς 7. -

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη «Γαλατά» και βλέπει πρόκριση...
Παναθηναϊκός-Γαλατάσαραϊ   86-77 .-
Τα  δεκάλεπτα  : 19-11 , (42-27) , 65-46 , 86-77 .-

Μπαρτσελόνα-Ζαλγκίρις Κάουνας   89-72 .-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Μακάμπι Τελ Αβίβ 4-1 9
Ρεάλ Μαδρίτης 4-1 9
Μπαρτσελόνα 3-2 8
Παναθηναϊκός 3-2 8
------------------------------------
Άλμπα Βερολίνου 2-3 7
Γαλατασαράι 2-3 7
Ερυθρός Αστέρας 1-4 6
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-4  6

Στ’ Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Νίζνι 103-95
Τα δεκάλεπτα: 24-19, 42-40, 69-62, 88-88, 103-95
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 13, Τεόντοσιτς 25 (5), Φριτζόν 7 (1), Νίκολς 6 (2), Τζάκσον 15 (2), Μαρκισβίλι 2, Βοροντσέβιτς 22 (4), Κάουν 11, Χάινς 2.
Νίζνι Νόβγκοροντ (Μπαντγκάσκις): Μπαμπούριν 9 (3), Παραχούσκι 18, Αντόνοφ 1, Κβοστόφ, Κίνσεϊ 19, Ρότσεστι 22 (3), Σαβέλιεφ 4, Κριβοσέφ, Τόμπκινς 22 (4).

Λαμποράλ Κούτσα-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 102-83
Τα δεκάλεπτα: 34-18, 61-42, 84-61, 102-83
Λαμποράλ: Άνταμς 15(4), Τζέιμς 16 (1), Άιβερσον 6, Κοζέρ 12, Σενγκέλια 6, Ντιοπ 8, Τίλι 8 (1), Μπέγκιτς 4, Σαν Εμετέριο 7(1), Χάνσμπρο 1, Μπέρτανς 19 (4)
Αρμάνι: Ράγκλαντ 3 (1), Μπρουκς 8, Τζεντίλε 15(2), Γκίλι, Τσερέλα 4, Μέλι 3 (1), Κλέιζα 14 (2), Τζέιμς 4, Χάκετ 6, Σάμουελς 18 (8ριμπ.), Μος 8 (2)

Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός 84-70
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λοτερμόσερ (Γερμανία), Κόντε (Ισπανία), Λάτισεφς (Λετονία)
Τα δεκάλεπτα: 17-18, 37-40, 57-52, 84-70
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Μπαλμπάι 4, Οσμάν 2, Περπέρογλου 8 (1), Σάριτς 4, Ντρέιπερ 14 (4), Κρστιτς 13, Λάσμε 12, Καρκμάζ, Τζάνινγκ 8 (2), Ερτέλ 9 (1), Μπιέλιτσα 10 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, Χάντερ 12, Ντάνστον 6, Σπανούλης 2, Σλούκας 8, Πρίντεζης 6, Μάντζαρης 11 (3), Λαφαγιέτ 11 (3), Ντάρντεν 7 (1), Λοτζέσκι 7 (2).

Ουνικάχα Μάλαγα-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ  60-68 .-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-0 10
Ολυμπιακός 4-1 9
Αναντολού Εφές 3-2 8
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 3-2 8
--------------------------------------
Νίζνι Νόβγκοροντ 2-3 7
Λαμποράλ Κούτσα 2-3 7
Αρμάνι Μιλάνο 1-4 6
Μάλαγα 0-5  5

*** Για  το κύπελλο Ελλάδας στο ποδόσφαιρο :
Στους αγώνες-ρεβάνς για τη φάση των «16» του Κυπέλλου σημειώθηκαν τα αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):ΟΦΗ - Πανθρακικός 1-0 (4-0)

Αστέρας Τρίπολης - Ηρακλής 0-1 (1-1)

Λεβαδειακός - Απόλλων Σμύρνης 1-4 (1-1)

Βέροια - Πανιώνιος 1-1 (1-2)

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΟ Χανιά 1-2 (2-1)

* Προκρίθηκαν τα Χανιά με 5-3 στα πέναλτι

Ολυμπιακός - Τύρναβος 8-0 (3-0)

Αποκλεισμός-σοκ του Παναθηναϊκού από την Ξάνθη στη Λεωφόρο
Παναθηναϊκός - Ξάνθη 0-1 (1-1)
Διαιτητής: Αν.Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Μέντες, Πέτριτς - Γουάλας, Λουσέρο, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης, Ομπόντο
 Κόκκινες: 60΄ Μέντες (2η κίτρινη)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Κοτσόλης, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Ζέκα, Δώνης (89΄ Τριανταφυλλόπουλος), Μέντες, Πέτριτς (61΄ Λαγός), Καρέλης (46΄ Ατζαγκούν), Μπεργκ.
ΞΑΝΘΗ (Ρ.Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης (74΄ Βάλτερ), Γουάλας, Σολτάνι (90΄ Κομεσίδης), Λουσέρο, Ομπόντο, Παπαστεριανός (66΄ Βασιλακάκης), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος, Λισγάρας.

Η ΑΕΚ πέρασε πανηγυρικά στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας
ΑΕΚ - Κέρκυρα 2-0 (1-1)
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθήνας)
Κίτρινες: Μπακάκης, Ανάκογλου / Καϊκούτ, Ανδρεόπουλον, Γκόμες, Ταβάρες, Βενέτης
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης (83΄ Πεταυράκης), Γιόχανσον, Ανάκογλου (89΄ Ντακόλ), Πλατέλλας (77΄ Μπρέσεβιτς), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης.
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κόντος (46΄ Χαβίτο), Παρασκευαΐδης (57΄ Βενέτης), Ντιμιτρόφσκι, Σιόντης, Ανδρεόπουλος, Καρντόζο (57΄ Μαρκόφσκι), Γκόμεζ, Ζορμπάς, Ταβάρες, Καϊκούτ.

**  Στα  προημιτελικά στους (8) του κυπέλλου  προκρίνονται :
1.- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς
2.- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
3.- ΞΑΝΘΗ
4.- ΟΦΗ
5 .- ΑΕΚ
6 .- Α.Ο. ΧΑΝΙΑ
7 .- ΑΠΟΛΛΩΝ Αθηνών
8 .- ΗΡΑΚΛΗΣ  Θεσσαλονίκης

*** Η κλήρωση  του κυπέλλου  Ελλάδας  στα  προημιτελικά  :
 
Ενα μεγάλο ντέρμπι ανέδειξε η κλήρωση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα μονομαχήσουν με έπαθλο μια θέση στα ημιτελικά.
Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ στη φάση των ημιτελικών θα υπάρχει σίγουρα μια ομάδα της Football League, μιας και τίθενται αντιμέτωποι Χανιά και Απόλλων Σμύρνης.
Αναλυτικά τα ζευγάρια στους «8»:
Χανιά - Απόλλων Σμύρνης
ΟΦΗ - Ξάνθη
Ηρακλής - Πανιώνιος
Ολυμπιακός - ΑΕΚ
Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν στις 10, 11 και 12 Φεβρουαρίου 2015 , ενώ οι ρεβάνς στις 3, 4 και 5 Μαρτίου 2015 .  -

***   Αφαίρεση 4 βαθμών από τον ΟΦΗ και μη ορισμός του αγώνα με τον Ατρόμητο   Νέα καμπάνα...
Αφαίρεση 4 βαθμών από τον ΟΦΗ και μη ορισμός του αγώνα με τον Ατρόμητο
Νεα ποινή επεβλήθη από την Σούπερ Λίγκα στην ΠΑΕ ΟΦΗ, για οφειλές προς τους Χόρχε και Ζόρντι Λόπεθ. Ειδικότερα, η διοργανώτρια αρχή, αφαίρεσε τέσσερις βαθμούς από τους Κρήτες, ενώ παράλληλα, δεν όρισε την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, που επρόκειτο να διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή. Επίσης, η Σούπερ Λίγκα, ενημέρωσε την ΠΑΕ ΟΦΗ, πως εφ΄όσον δεν εξοφληθούν οι συγκεκριμένες οφειλές, δεν θα ορίσει τους επόμενους αγώνες της ομάδας.
Η σχετική απόφαση έχει ως εξής:
«Ανακοινώνεται ότι, δυνάμει δηλώσεων των πρώην ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΟΦΗ Jorge Lopez και Jordi Lopez Pelpeto, που εστάλησαν στη Super League από τους ίδιους αλλά και μέσω της ΕΠΟ, προέκυψε ότι δεν κατεβλήθησαν σε αυτούς σημαντικά ποσά (παρελθούσες μηνιαίες δόσεις) ως αυτά ορίσθηκαν με τις υπ΄ αριθμ. 66/2013 και 76/2013 αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ (Τ.Δ.Δ.). Με τις εν λόγω έγγραφες δηλώσεις τους οι δύο ποδοσφαιριστές ζήτησαν (όπως προβλέπεται στους οικείους κανονισμούς) την επιβολή των προβλεπόμενων στις εν λόγω αποφάσεις κυρώσεων εις βάρος της ΠΑΕ ΟΦΗ.
Ως εκ τούτου, βάσει των οικείων κανονισμών και δεδομένου ότι δε μεσολάβησε εξόφληση των ως άνω εντός των νομίμων προθεσμιών, η Super League, σε συμμόρφωση με τις ως άνω αποφάσεις ανακοινώνει την αφαίρεση δύο (2) βαθμών εκ της αποφάσεως 66/2013 του Τ.Δ.Δ. και άλλων δύο (2) βαθμών εκ της αποφάσεως 76/2013 του Τ.Δ.Δ., καθώς και τον μη ορισμό του αγώνα «Ατρόμητος Αθηνών – ΟΦΗ» που είχε προγραμματισθεί για την Κυριακή 1/2/2015 και ώρα 17.15. Σε περίπτωση που δε λάβει χώρα εξόφληση των οικείων ποσών δε θα διεξαχθεί και κάθε άλλος επόμενος αγώνας της ΠΑΕ ΟΦΗ».
 
~* ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 20 αγώνες)


1. Ολυμπιακός 48

2. ΠΑΟΚ 46

3. Παναθηναϊκός 40

4. Αστέρας Τρίπολης 35

5. Παναιτωλικός 32

6. Βέροια 30

. Ατρόμητος 30

8. Ξάνθη 28

. ΠΑΣ Γιάννινα 28

10. Κέρκυρα 25

11. Καλλονή 24

12. Πλατανιάς Χανίων 22

13. Πανθρακικός 21

. Λεβαδειακός 21

15. Πανιώνιος 16

16. Εργοτέλης 15

17. ΟΦΗ  10
18. Νίκη Βόλου  7
* Στον ΟΦΗ έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών.
* Πανιώνιος και Εργοτέλης έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

***  Αποτελέσματα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ  στον Ε΄ Όμιλο ΤΟΠ 16 στο Ευρωμπάσκετ :
ΠΑΝΑΘΗΑΝΑΪΚΟΣ -ΜΑΚΑΜΠΙ  83-76  .- (30-12-2014)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   80-76 .- ( 8-1-2015)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ   78-58 .- (16-1-2015)
ΡΕΑΛ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   83-65 .- ( 22-1-2015 )
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ  86-77 .- (30-1-2015)
ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   -   , { 5-2-2015}.-
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ   -    , {13-2-2015}.-
http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10675 , .-
***Αποτελέσματα και αγώνες  7ου ομίλου στο ΤΟΠ 16 ευρωμπάσκετ :
ΜΑΛΑΓΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   61-69 .- ( 30-12-2015).-
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΙΛΑΝΟ  81-58 .- ( 9-1-2015) .-
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  68-74 .- ( 15-1-2015 ) .-
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΛΑΜΠΟΡΑΛ  76-64 .- ( 23-1-2015) .-
ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   84-70 .- (29-1-2015) .-
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ     -   , {6-2-2015 }.-
ΝΙΖΝΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   -  ,  { 12-2-2015 } .-
http://www.sentragoal.gr/ .-
***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        4037   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2317    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 328   video.- 
Σύνολον                                                    8682  βίντεο   .-

~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3385.-   
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   347
~ https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    839. –   
Arfara Kalamatas Messinias | Facebook  ,
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   300 .-  
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,448/479/31  , 19,5  χιλ./260 / 11 .-  
 *** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 361 ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ
~*** http://www.newsbeast.gr/   .-

  *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :
~  Επικαιρότητα και ενημέρωση  01  Ιανουαρίου  2015: http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/01-2015.html ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  01  Ιανουαρίου  2014 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/01-2014.html .-
~  Επικαιρότητα  ενημέρωση  Παρασκευή  02 Ιανουαρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/02-2015.html .- 
~ Επικαιρότητα  ενημέρωση Σάββατο  03  Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/03-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 03 και 04 Ιανουαρίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/03-04-2015.html ,
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  04  Ιανουαρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/04-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 05 Ιανουαρίου 2015   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/05-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τρίτη  6 Ιανουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/01/6-2015.html .-
~Επικαιρότητα Ενημέρωση Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/07-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πολιτικά Ειδησιογραφία  07 και 08/01/2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/07-08012015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 09  Ιανουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/09-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση Πολιτική  (οι)   Παρασκευή  09/01/2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/09012015.html  ,-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση   Σάββατο  10  Ιανουαρίου  2015   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/10-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή   11  Ιανουαρίου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/11-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 10 και 11 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/10-11-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης 12 Ιανουαρίου 2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/12-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/01/12-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  13  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/13-2015.html .-
~  Η Εφημερίδα μας Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 {ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΕΙΟΡΙΤΗΣ } :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/01/13-2015.html .-  
~  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/14-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Πέμπτη  15  Ιανουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/15-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  , Παρασκευή   16  Ιανουαρίου  2015   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/16-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα  μας  Σάββατο  17  Ιανουαρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/17-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  Κυριακή  18  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/18-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 17 και 18 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/17-18-2015.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας  Δευτέρα  19  Ιανουαρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/19-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τρίτη  20  Ιανουαρίου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/20-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  21  Ιανουαρίου   2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/21-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/22-2015.html .-
~Δημοσκοπήσεις Βουλευτικών εκλογών 25-01-2015 Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/25-01-2015-22-2015.html .-
~Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/21-2015.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/01/23-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/24-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 24 και 25 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/24-25-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  Κυριακή  εκλογών 25  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/01/25-2015.html .-
~ Αποτελέσματα Βουλευτικών  Εκλογών  25  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/25-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/01/26-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τρίτη  27  Ιανουαρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/27-2015.html ,.- 
~ Η  Εφημερίδα μας  28  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/28-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων Ποικίλου  ενδιαφέροντος  29 Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας 20 Ιανουαρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/20-2015.html .-
Η Εφημερίδα μας Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/30-2015.html .-
Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων Ποικίλου  ενδιαφέροντος  29 Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~