ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές Κυριακή 18 Μαϊου 2014

Δημοτικές  και  Περιφερειακές εκλογές Κυριακή  18  Μαϊου  2014 :

***  Μεσσηνιακά  και  άλλα  :

****  Η κατάσταση στους 6 Δήμους της Μεσσηνίας στο 20% περίπου των ψήφων (φωτογραφίες)         
       
  
  
Στην Καλαμάτα: 

Σε 30 επι συνόλου 141 Εκλ. Τμημάτων  21,28%

1.   ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
3.999 54,19%

2.   ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ - ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΚΑΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΩΛΗΣ ) - ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
1.723 23,35%

3.   ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
575 7,79%

4.   ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
444 6,02%

5.   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
388 5,26%

6.   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
250 3,39%

Στη Μεσσήνη: 

Σε 24 επι συνόλου 102 Εκλ. Τμημάτων  23,53%

1.   ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
2.097 48,59%

2.   ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΤΣΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
1.428 33,09%

3.   ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
592 13,72%

4.   ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ
148 3,43%

5.   ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΕΡΙΚΛΗ
51 1,18%

Στην Τριφυλλία:

Σε 19 επι συνόλου 96 Εκλ. Τμημάτων  19,79%

1.   ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ
1.437 50,85%

2.   Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ τοπυ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
865 30,61%

3.   ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
423 14,97%

4.   ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
101 3,57%

Στην Πύλο:

Σε 21 επι συνόλου 81 Εκλ. Τμημάτων  25,93%

1.   ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
1.610 49,71%

2.   ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΤΡΥΦΩΝΑ
761 23,49%

3.   ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΝΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ τοιυ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
585 18,06%

4.   ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
283 8,74%
  Στην Οιχαλία: 

  Σε 331 επι συνόλου 1.716 Εκλ. Τμημάτων  19,29%

1.   ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΤΑΘΟΠΟYΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
756 37,56%

2.   ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΦΩΤΙΟΥ
567 28,17%

3.   ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ τοΥ ΠΕΤΡΟΥ
339 16,84%

4.   ΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΠΑΝΤΕΛΗ
284 14,11%

5.   ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΡΕΪΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ
67 3,33%
Στη Μάνη: 

Σε 4 επι συνόλου 29 Εκλ. Τμημάτων  13,79%

1.   ΠΡΩΤΑ Η ΜΑΝΗ ΜΠΑΣΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ
154 36,93%

2.   ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΑΝΙΑΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΕΜΑΣ) ΜΑΡΑΜΠΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
145 34,77%

3.   ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ ΓΙΑΝΝΗΜΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
97 23,26%

4.   ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
21 5,04% .-
 
***
 
***  Εκλογές 2014: Αποτελέσματα και εξελίξεις για όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου          
           
Οι διπλές αυτοδιοικητικές κάλπες άνοιξαν σήμερα το πρωί στις 7.00 και θα μείνουν ανοικτές για 12 ώρες, με το θερμόμετρο να χτυπά «κόκκινο» σε υποψηφίους και εκλογικά επιτελεία, μέχρι να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων.
Η αγωνία, πάντως, για τους επικεφαλής των συνδυασμών θα λήξει το βράδυ, αφού θα γνωρίζουν τα αποτελέσματα και ποιοι εκλέγονται ή πάνε στη β΄ Κυριακή. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για τους υποψήφιους συμβούλους, ιδιαίτερα στους Δήμους, καθώς μάλλον θα πρέπει να περιμένουν αρκετά για να μάθουν αν εκλέγονται ή όχι.
  Ψηφίζουμε
Σήμερα, λοιπόν, ψηφίζουμε από τις 7.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Ψηφίζουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες που είμαστε εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου και δεν έχουμε στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν. Ψηφίζουν και όσοι έχουν γεννηθεί το 1996, ακόμα κι αν δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
Φυσικά, η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική, ενώ δεν ισχύει στις δημοτικές και  περιφερειακές εκλογές ο θεσμός του ετεροδημότη εκλογέα. Συνεπώς, όλοι οι εκλογείς μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μόνο στο Δήμο στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι
Για να ψηφίσουμε, χρειαζόμαστε είτε την αστυνομική μας ταυτότητα, είτε το διαβατήριο, είτε την άδεια οδήγησης, είτε το βιβλιάριο υγείας.
Για τους Δήμους ο αριθμός των σταυρών που μπορούμε να βάλουμε σε κάθε περίπτωση αναγράφεται πάνω στο ψηφοδέλτιο που θα μας δοθεί. Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μπορούμε να βάλουμε από κανέναν έως και τέσσερις σταυρούς.
  Αποτελέσματα
Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα, μετά το κλείσιμο της κάλπης θα ξεκινήσει η καταμέτρηση. Κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος που θα ολοκληρώνει τη διαδικασία θα ενημερώνει το τμήμα εκλογών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, το οποίο θα καταχωρεί τα αποτελέσματα σε μια δική του βάση δεδομένων, αλλά και θα τα αποστέλλει στο υπουργείο Εσωτερικών.
Τα αποτελέσματα θα δημοσιεύονται άμεσα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του «Θάρρους»: www.tharrosnews.gr.
Όπως τόνισε μιλώντας στο «Θάρρος» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πληροφορικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Παναγιώτης Σκιαδόπουλος, σύμφωνα με εγκύκλιο από το υπουργείο Εσωτερικών υπάρχει υποχρέωση για έκδοση αποτελεσμάτων μόνο όσον αφορά στους συνδυασμούς και όχι για σταυροδοσία.
Ωστόσο, από τη δική τους βάση δεδομένων, εκτός από τα αποτελέσματα για τους συνδυασμούς σε περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, θα γνωστοποιηθούν και οι σταυροί προτίμησης των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της Μεσσηνίας. Δε θα γίνει, όμως, καμία προσπάθεια καταμέτρησης των σταυρών των υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, σε κανέναν Δήμο. Αυτά, όπως σημείωσε ο κ. Σκιαδόπουλος, θα εκδοθούν από το Πρωτοδικείο, καθώς τα εκλογικά συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας θα πρέπει από την Τρίτη κιόλας να ξεκινήσουν να εργάζονται για την προετοιμασία της β΄ Κυριακής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και τις ευρωεκλογές.
Ο κ. Σκιαδόπουλος σημείωσε ότι έχει γίνει υπερπροσπάθεια απ’ όλους τους εργαζομένους, καθώς ο όγκος εργασίας για τις τριπλές εκλογές είναι πολύ μεγάλος, ενώ τα άτομα που απασχολούνται με την εκλογική διαδικασία είναι μόλις 42, όταν σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν πάνω από 80.
Πανέτοιμο για την έκδοση τρων επίσημων αποτελεσμάτων είναι και το Πρωτοδικείο Καλαμάτας, το οποίο πλέον ηλεκτρονικά θα μπορέσει να κινηθεί πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με άλλες χρονιές. Οι εκτιμήσεις θέλουν μέχρι την Τρίτη να υπάρχουν τα επίσημα αποτελέσματα και για το ποιοι συνδυασμοί συμμετέχουν στη Β΄ Κυριακή.
Που ψηφίζετε
Το υπουργείο Εσωτερικών έχει αναπτύξει μία ειδική εφαρμογή ώστε οι εκλογείς να μπορούν να δουν εύκολα, με τη συμπλήρωση μόνο κάποιων βασικών στοιχείων, σε ποιο εκλογικό τμήμα του δήμου τους θα ψηφίσουν στις εκλογές του Μαΐου.
Ο πολίτης συμπληρώνοντας μόνο το όνομα του, το επώνυμο αλλά και τα ονόματα των γονέων του και το έτος γέννησης του μπορεί μέσω του υπολογιστή του να δει που θα ψηφίσει στις Δημοτικές και τις Περιφερειακές εκλογές αλλά και στις Ευρωεκλογές.
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας σύμφωνα με τις οδηγίες στην παρακάτω φόρμα (ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός είναι προαιρετικός ) και δείτε πού ψηφίζετε πατώντας εδώ
 Αν παρ' όλη την προσπάθειά σας δεν βρείτε το όνομά σας, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε στο Δήμο, στου οποίου τα δημοτολόγια είστε εγγεγραμμένοι, μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας.
Της Βίκυς Βετουλάκη
 
***   Σταυρόλεξο η κάλπη στη Μεσσηνία         
           
ΟΙ ΕΞΕΔΡΕΣ ΣΙΓΗΣΑΝ, Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Στους περισσότερους Δήμους του νομού, αλλά και στην Περιφέρεια, πάμε και για δεύτερη Κυριακή
Σήμερα, 199.888 πολίτες στη Μεσσηνία (97.724 άνδρες και 102.164 γυναίκες, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή) θα προσέλθουν στις κάλπες, προκειμένου να εκλέξουν νέους δημάρχους στους έξι Δήμους του νομού και νέο περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Από τη μία πλευρά, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, η 18η Μαΐου δεν πρόκειται να εκλέξει τους τοπικούς άρχοντες της επόμενης πενταετίας. Γι’ αυτό θα χρειαστεί και η επόμενη Κυριακή.
Από την άλλη, είναι ίσως η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που οι αυτοδιοικητικές εκλογές, μαζί με τις ευρωπαϊκές της 25ης Μαΐου, θα κρίνουν με καθοριστικό τρόπο τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, σε βάθος χρόνου.
Παρότι το κριτήριο της ψήφου φαινομενικά είναι διαφορετικό για την Αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή, στην παρούσα συγκυρία δεν μπορεί παρά να είναι επηρεασμένο από το γενικότερο πολιτικό κλίμα και την οικονομική εξαθλίωση που βιώνουν οι πολίτες και, σε τελική ανάλυση, να λειτουργεί με ενιαίο τρόπο.
Αυτό σημαίνει ότι κάθε εκλογική αναμέτρηση, είτε σε τοπικό, είτε σε περιφερειακό, είτε σε εθνικό επίπεδο, παράγει ουσιαστικά πολιτικά μηνύματα και γι' αυτό πρέπει να αξιοποιούνται αναλόγως από τους πολίτες προς όφελός τους.
Η πρώτη ευκαιρία είναι σήμερα. Πρόκειται για μια ημέρα απόφασης και ευθύνης για να σταλεί το πρώτο μήνυμα. Είναι, όμως, και μέρα συμμετοχής, γιατί το δικαίωμα να αποφασίζουμε για τον εαυτό μας δεν πρέπει να εκχωρείται σε άλλους, βαφτίζοντας διαμαρτυρία αυτή την αποχή.
Σε μια εποχή κρίσης, η αποποίηση της ευθύνης, η παραίτηση από το δικαίωμα της επιλογής, η αποχή λόγω οργής και θυμού, αλλά και ο ωχαδερφισμός, είναι παθητική στάση, που ευνοεί συγκεκριμένους πολιτικούς σχηματισμούς. Οι εκλογές είναι μια μοναδική ευκαιρία για το καλύτερο. Να μην την πετάξουμε.
Στον αντίποδα, κόμματα και συνδυασμοί υποψηφίων έχουν τους δικούς τους σχεδιασμούς. Στο ΠΑΣΟΚ, σαν φιλί της ζωής με διάρκεια τουλάχιστον μίας εβδομάδας, ελπίζοντας ότι θα επηρεαστεί θετικά το κλίμα των ευρωεκλογών, αντιμετωπίζουν τις σημερινές εκλογές.  Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν προνομιακό έδαφος την κάλπη της Αυτοδιοίκησης και, παρά την υποκριτική στάση που έχουν υιοθετήσει εξαρχής, ξορκίζοντας τα χρίσματα σε ψηφοδέλτια και υποψηφίους, εναποθέτουν εκεί όλες τις προσδοκίες.
Στο Μαξίμου υπάρχει αγωνία για τα χαμηλά ποσοστά συσπείρωσης των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Πάντως, στη Συγγρού υπολογίζουν ότι, γενικά, θα λειτουργήσουν τα αυτοδιοικητικά κριτήρια και οι «ανεξάρτητοι» υποψήφιοι που υποστηρίζονται από τη Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ θα φέρουν ικανοποιητικά ποσοστά.
Η Ν.Δ., όπως δηλοί και η τελευταία δήλωση του γραμματέα του κόμματος Α. Παπαμιμίκου, θέλει να δώσει στις κάλπες της πρώτης Κυριακής «καθαρά αυτοδιοικητικό χαρακτήρα», όμως με το ΠΑΣΟΚ να έχει αναγάγει τις κάλπες σε «ζήτημα ζωής και θανάτου», η διαχείριση των αποτελεσμάτων της πρώτης Κυριακής αναδεικνύεται σε νέα σπαζοκεφαλιά για την κυβέρνηση.
Στο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν ένα καλό αποτέλεσμα- πρόκριμα για την πρωτιά στις ευρωεκλογές της επόμενης Κυριακής.  Α.Π.
 
 ***  Ξεκίνησε ομαλά η εκλογική διαδικασία στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)         
    
 
 
 
  
Κανονικά  στις 7 το πρωί ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών και στην Καλαμάτα. Από νωρίς το πρωί οι πρώτοι ψηφοφόροι , κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, έχουν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα.
Το μόνο μικρό και σύνηθες πρόβλημα που παρουσιάζεται στα περισσότερα εκλογικά τμήματα είναι η μη προσέλευση των μελών της εφορευτικής επιτροπής.
 
 *** Δεν κατεβαίνουν οι ετεροδημότες στην Πελοπόννησο          
           
Χωρίς προβλήματα και με αρκετά υποτονικούς ρυθμούς η έξοδος των ετεροδημοτών της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αυτό ίσως οφείλεται στο ότι πολλοί σχεδιάζουν να ταξιδέψουν απευθείας την άλλη Κυριακή για τον επαναληπτικό γύρο.
Πάντως, μικρός ήταν ο αριθμός των ετεροδημοτών οι οποίοι έχουν μετακινηθεί στην Πελοπόννησο για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Χαρακτηριστικό είναι ότι γεγονός ότι από προχθές στις 2.00 μετά το μεσημέρι έως και χθες λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι, μόλις 12.500 αυτοκίνητα είχαν περάσει από τα διόδια Σπαθοβουνίου προς την Πελοπόννησο και η κίνηση στον αυτοκινητόδρομο δεν ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.  Α.Π. 

*** Παρέλαβαν κανονικά οι δικαστικοί αντιπρόσωποι
 
Ομαλά κύλησε και η χθεσινή τελευταία ημέρα προετοιμασίας για τις σημερινές αυτοδιοικητικές διπλές εκλογές στη Μεσσηνία. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι παρέλαβαν κανονικά το εκλογικό υλικό και το εκλογικό κέντρο διενέργειας της ψηφοφορίας, ενώ δε δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα και με την παρουσίαση των δικαστικών αντιπροσώπων στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας. Ανοικτοί θα παραμείνουν σήμερα καθόλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας οι Δήμοι, τα ΚΕΠ, αλλά και οι υπηρεσίες της Αστυνομίας για την εξυπηρέτηση πολιτών. - 

***  Στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας η Κάρα του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος
 
 Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη έγινε στο Διαβολίτσι η υποδοχή της Κάρας του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος, από την ομώνυμη Ιερά Μονή Λίμνης Ευβοίας. Την Αγία Κάρα υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τους ιερείς και τους άρχοντες της περιοχής. Το ιερό λείψανο μετέφερε ο καθηγούμενος της Μονής του Οσίου Δαυίδ, πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Γαβριήλ. Στη συνέχεια, έγινε λιτανευτική πομπή του λειψάνου από το σημείο υποδοχής μέχρι τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Διαβολιτσίου και έπειτα πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Χρυστοστόμου, ενώ πλήθος πιστών συνέρρε για να προσκυνήσει το ιερό λείψανο. Ο μητροπολίτης ευχαρίστησε το μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο και τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο για την έγκριση μεταφοράς της Τιμίας Κάρας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου, τονίζοντας ιδιαίτερα την ταπείνωση και την αγάπη που τον διέκριναν. Η Κάρα του Οσίου Δαυίδ θα παραμείνει προς προσκύνηση στο ναό για τρεις μέρες. - 
 
 ***  Κορυφώθηκε η προσέλευση των ψηφοφόρων στην Καλαμάτα μετά το μεσημέρι         
   
  Μεγάλη ήταν η προσέλευση των Καλαματιανών ψηφοφόρων μετά το μεσημέρι στα εκλογικά κέντρα .  Σε μισή ώρα οι κάλπες θα κλείσουν. Μείνετε συντονισμένοι στο www.tharrosnews.gr για να δείτε γρήγορα και έγκυρα όλα τα αποτελέσματα στους Δήμους της Μεσσηνίας αλλά και στην περιφέρεια Πελοποννήσου
14:30
Από νωρίς το πρωί το «Θ» βρίσκεται στο δρόμο και παρακολουθεί την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας, το μόνο πρόβλημα που έχει παρατηρηθεί μέχρι τώρα είναι η μη προσέλευση των μελών της εφορευτικής επιτροπής, κάτι που κάνει δύσκολο το έργο της ομαλής διαδικασίας.
  Που και πότε ψήφισαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι 
Λίγα λεπτά μετά τις 10 στο 21ο Δημοτικό ψήφισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεόδωρος Μπρεδήμας.
Στη συνέχεια ψήφισε ο Δημήτρης Οικονομάκος στο 4ο Δημοτικό, στη συνέχεια ψήφισε ο Μανώλης Μάκαρης στο ίδιο σχολείο.
Στο 1ο Δημοτικό ψήφισε ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, ενώ περίπου την ίδια ώρα ψήφιζε στο 21ο Δημοτικό και ο Παναγιώτης Νίκας.
Τελευταίος ψήφισε ο Γιώργος Δημητρούλιας λίγα λεπτά μετά τις 13:30 στο 24ο Δημοτικό
Κανονικά  στις 7 το πρωί ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών και στην Καλαμάτα. Από νωρίς το πρωί οι πρώτοι ψηφοφόροι , κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, έχουν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα.
Το μόνο μικρό και σύνηθες πρόβλημα που παρουσιάζεται στα περισσότερα εκλογικά τμήματα είναι η μη προσέλευση των μελών της εφορευτικής επιτροπής.

*** Οι πρώτες αντιδράσεις από τα επιτελεία των συνδυασμών στην Καλαμάτα (φωτογραφίες & βίντεο)         
    
 
 
Αν και νωρίς ακόμα ήδη στα επιτελεία των συνδυασμών και στα κεντρικά τους γραφεία επικρατεί αναβρασμός . Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε το exit poll της Kapa Research (δείτε εδώ) για την Περιφέρεια της Πελοποννήσου που δίνει σαφές προβάδισμα στον Πέτρο Τατούλη ενώ ...δείχνει ως αντίπαλό του τον Γιώργο Δέδε για το Β΄γύρο.
 *Παρακολουθείστε εδώ συνεχή ενημέρωση με βίντεο και φωτογραφίες από τα επιτελεία των συνδυασμών στην Καλαμάτα    Video:  http://youtu.be/n0C6sufP7Uo  ,

*** Εκλογές 2014: Αποτελέσματα Δήμων της Μεσσηνίας & Περιφέρειας Πελοποννήσου         
           
Παρακολουθείστε την επίσημη ροή των αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών για του Δήμους της Μεσσηνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου
Τα απότελέσματα θα ανανεώνονται αυτόματα από το Υπουργείο Εσωτερικών και τη singular logic ! 

Δείτε επίσης εδώ πως κινήθηκε η εκλογική διαδικασία στην Καλαμάτα καθώς και που ψήφισαν και τι δήλωσαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι εδώ 
Τατούλης   45%
Βουδούρης  17%
Δέδες  16%
Δολτσινιάδης 10%
 
 
*** Προβάδισμα Τατούλη με αντίπαλο Δέδε βλέπει στο Β' γύρο το Exit Poll της Kapa Research          
   
Σαφές προβάδισμα του νυν Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη δείχνει το exit Poll της Kapa Research για την Περιφέρεια Πελοποννήσου για λογαριασμό του vimaonline.gr
Σύμφωνα με αυτό τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι αντίπαλοι είναι : Πέτρος Τατούλης 43,1% , Γιώργος Δέδες 20,4 % , Οδυσσέας Βουδούρης 18,4, Δημήτριος Δολτσινιάδης 5,3 % , Γιάννης Μανώλης 5,1 % , Παναγιώτης Κάτσαρης 3,7 % , Νικόλαος Γόντικας 2,4 % και Δήμητρα Λυμπεροπούλου 1,7 %   Πηγή: tovima.gr 
 
*** Μεγάλο προβάδισμα Τατούλη με αντίπαλο τον Βουδούρη στο Β΄ γύρο δείχνουν τα επίσημα αποτελέσματα         
           
Με καταγεγραμμένοτο 10% των ψήφων στην περιφέρεια Πελοποννήσου δεν φαίνεται να επαληθεύεται το exit poll της Κάπα Research ως προς τον αντίπαλο του Πέτρου Τατούλη στο β' γύρο .
Στα 172 τμήματα επί συνόλου 1.716   ο Πέτρος Τατούλης λαμβάνει ποσοστό 45,48% ο Οδυσσέας Βουδούρης 16,28 % και ακολουθεί ο Γιώργος Δέδες με ποσοστό 13,18%
Δείτε περισσότερα εδώ  


*** Οι πρώτες αντιδράσεις από τα επιτελεία των συνδυασμών στην Καλαμάτα (φωτογραφίες & βίντεο)         
     
 
  
Αν και νωρίς ακόμα ήδη στα επιτελεία των συνδυασμών και στα κεντρικά τους γραφεία επικρατεί αναβρασμός . Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε το exit poll της Kapa Research (δείτε εδώ) για την Περιφέρεια της Πελοποννήσου που δίνει σαφές προβάδισμα στον Πέτρο Τατούλη ενώ ...δείχνει ως αντίπαλό του τον Γιώργο Δέδε για το Β΄γύρο.
 *Παρακολουθείστε εδώ συνεχή ενημέρωση με βίντεο και φωτογραφίες από τα επιτελεία των συνδυασμών στην Καλαμάτα   Video:  http://youtu.be/n0C6sufP7Uo ,
 
***  Που και πότε ψήφισαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Καλαμάτας (φωτογραφίες & βίντεο)         
      
  
 
Λίγα λεπτά μετά τις 10 στο 21ο Δημοτικό ψήφισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεόδωρος Μπρεδήμας. Στη συνέχεια ψήφισε ο Δημήτρης Οικονομάκος στο 4ο Δημοτικό, στη συνέχεια ψήφισε ο Μανώλης Μάκαρης στο ίδιο σχολείο. Στο 1ο Δημοτικό ψήφισε ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, ενώ περίπου την ίδια ώρα ψήφιζε στο 21ο Δημοτικό και ο Παναγιώτης Νίκας. Τελευταίος ψήφισε ο Γιώργος Δημητρούλιας λίγα λεπτά μετά τις 13:30 στο 24ο Δημοτικό .
Παρακολουθείστε σε βίντεο όσα δήλωσαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι της Καλαμάτας
Video:  1`.-  http://youtu.be/d_6gaVKcKwc ,
 
*** Φωτογραφίες από τα επιτελεία των υπ. Δημάρχων της Καλαμάτας          

             
  
  
Αγωνία επικρατεί στα επιτελεία των συνδυασμών των Δημοτικών Εκλογών για το Δήμο Καλαμάτας. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα ο Παναγιώτης Νίκας έχει ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα έναντι του Μανώλη Μάκαρη και μένει να δούμε αν θα καταφέρει να εκλεγεί Δήμαρχος Καλαμάτας και πάλι από απόψε το βράδυ ... 
 

 
***   Από βροχές καλά πάμε         
            
Δε μας ξεχνούν οι βροχούλες, αν και κοντεύει να φτάσει ο Μάιος στο τέλος του. Μάλιστα, η προχθεσινή ήταν κανονική καταιγίδα, ενώ αν επαληθευθούν οι προβλέψεις, αυτή την εβδομάδα επίσης θα έχουμε κάποιες βροχούλες.
Είτε που θα έχουμε δροσερό καλοκαίρι είτε που θα το γυρίσει ξαφνικά σε καύσωνες και θα πούμε αμάν!     Β.Β. 

 ***  Αποκαλύψεις που θα "ταράξουν" την Καλαμάτα ανήγγειλε ο Θ. Μπρεδήμας (βίντεο)         
   
Δηλώσεις έκανε πριν λίγο ο Θεόδωρος Μπρεδήμας επικεφαλής του συνδυασμού "Αλλαγή" για το Δήμο Καλαμάτας που δήλωσε δυσαρεστημένος με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα αλλά όπως είπε από αύριο θα προβεί σε δηλώσεις και αποκαλύψεις που θα "ταράξουν" την Καλαμάτα.
Στα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στο 15% των καταγεγγραμένων ψήφων ο συνδυασμός "Αλλαγή" λαμβάνει 6,43% .-  Video:  http://youtu.be/kQm8X27QXoc ,
*** Αθλητικά :
 
***  ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ!!!! , Το έκτο ευρωπαϊκό Κύπελλο για την ομάδα του Ισραήλ!

  Τελικός  Φαϊναλ Φόρ στο Ευρωμπάσκετ :
~ Αυτός είναι ο 16ος τελικός για τη Ρεάλ στο θεσμό και δεύτερος συνεχόμενος, μετά τον περσινό χαμένο απέναντι στον Ολυμπιακό
~  Μία παρουσία λιγότερη μετρά η Μακάμπι στους τελικούς (15 με την αποψινή) με τελευταία της παρουσία να είναι το 2011 όπου έχασε το τρόπαιο από τον Παναθηναϊκό στη Βαρκελώνη,.-
~ Μία φορά έχουν βρεθεί ξανά σε τελικό της Ευρωλίγκα (Κύπελλο Πρωταθλητριών τότε) Ρεάλ και Μακάμπι. Το 1980, οι Μαδριλένοι είχαν επικρατήσει 89-85 στο Δυτικό Βερολίνο .-
~ Η τελευταία φορά που πάτησαν την ευρωπαϊκή κορυφή οι Μαδριλένοι, χρονολογείται το 1995 (19 χρόνια πριν), όταν είχαν πάρει το τρόπαιο κόντρα στον Ολυμπιακό
~ Αντίστοιχα για τη Μακάμπι, το 2005 είναι η τελευταία χρονιά που κάθισε στον ευρωπαϊκό θρόνο, επικρατώντας 90-78 της Τάου Κεράμικα (Λαμποράλ Κούτσα).-
~
Ο μύθος της Μακάμπι! 
ΡΕΑΛ Μαδρίτης - Μακαμπί Τέλ Αβίβ κ.α.73-73,παρατ.
τελικό:86-98 .-
Η  Μακαμπί  κατακτά  για  6η  φορά  τον Ευρωπαϊκό Τίτλο .-
 ~  Τα δεκάλεπτα: 16-15, 35-33, 55-53, 73-73, 86-98 (παρ.) .-
Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρούντι 15 (8ρ, 4 ασίστ), Ρέγες 12 (6ρ), Μίροτιτς 12 (7ρ), Ροντρίγκεθ 21, Κάρολ 5, Ντάρντεν 7 (7ρ), Γιουλ (8ρ), Μπουρούσης 12 (9ρ, 4 τάπες), Σλότερ 2, Μεϊρί .-
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Ράις 26, Σμιθ 15 (7ρ), Χίκμαν 18 (6ρ), Ινγκλς, Τάιους 12 (11ρ, 3 τάπες), Πνίνι, Οχαγιόν 4 (5ρ), Μπλου 14, Σχορτσανίτης 9 .-

~ Ελληνική παρουσία στο διαιτητικό τρίο, με τον Χρήστο Χριστοδούλου να πλαισιώνεται από τους Πουκλ και Γιόβτσιτς .-
~ Η  Ρεάλ ξεκινάει με τους Φερνάντεθ, Μίροτιτς, Ντάρντεν, Γιουλ και Μπουρούση. Από την άλλη για τη Μακάμπι στο παρκέ οι Σμιθ, Χίκμαν, Πνίνι, Οχαγιόν, Σχορτσανίτης.
 *** Στο  μικρό  Τελικό :
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ -ΤΣΣΚΑ  Μόσχας  93-78 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 21-24, 50-47, 69-64, 93-78.
Διαιτητές: Λοτερμόζερ (Γερμανία), Ρότσα (Πορτογαλία), Νουράν (Τουρκία)
Μπαρτσελόνα (Τσάβι Πασκουάλ): Ντόρσεϊ 9, Σάδα 2, Χουέρτας 7, Αμπρίνες 3, Ναβάρο 20, Τοντόροβιτς, Παπανικολάου 7, Εζόνια 5, Όλεσον 8, Λάμπε 17, Νάχμπαρ 9, Τόμιτς 6.
TΣΣΚΑ Μόσχας (Ετόρε Μεσίνα): Τεόντοσιτς 6, Μίτσοφ 7, Φριτζόν 7, Πάργκο 9, Κρίστιτς 11, Γουίμς 8, Ζοζούλιν, Βοροντσέβιτς 7, Σουκόβτσοφ, Κάουν 13, Χριάπα 2, Χάινς 8.

 
 BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :

~   http://www.youtube.com/stamos01 ,     =3318   Video.-^

~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1785  video.-^

~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1777   video.- ^

                                                     Σύνολο  :  6880  βίντεο ανηρτημένα .- ^

 ~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home, 2521. -   Φίλοι. -        

~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 269   φίλοι .-    

*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013 . –     566.-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , Σύλλογος Αθηναίων Αρφαραίων 135.-
*** ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-  
 
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/02-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 02 Μαΐου 2014 , Άρωμα  ενημέρωσης για  όλους  μας ,-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 03 Μαΐου 2014 .-
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Σαββάτου 03 Μαϊου 2014 .-                                               
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/18052014.html , Ανακήρυξης Υποψηφίων Δήμων Ν. Μεσσηνίας  για  εκλογές  18/05/2014 , Σάββατο, 3 Μαΐου 2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/03-05-2014.html , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  , Κυριακή 04 Μαΐου  2014 .-
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/04-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 04 Μαΐου 2014.-                        ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Μαϊου 2014 .-                                                            ~ ~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014.html , Συνδυασμοί και  υποψήφιοι για την Περιφέρεια  Πελοπονήσσου στις  εκλογές  18  και  25  Μαϊου  2014  , Δευτέρα  05 Μαΐου  2014 .
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014-18-25-2014-05-2014-83.html  , ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ 18 και  25/05 Συνδυασμοί  και όλοι οι υποψήφιοι Ν. Μεσσηνίας  2014 , ΤΡΙΤΗ  06  ΜΑΪΟΥ  2014.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/05/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 06 Μαϊου 2014  ,.-
~   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html  , ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΙ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ  ΚΩΝΣ/ΛΕΩΣ διατελέσαντες από  ιδρύσεως Οικ. Πατριαρχείου . Τρίτη  6/5/2014 .-  
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/07-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Μαΐου 2014  .-                                                                         
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/08-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Μαΐου 2014.-                                                             ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , ΚΑΒΑΦΗΣ ,  Άρωμα  Επιλογών  Παρασκευή 09 Μαΐου  2014 .-                                                               
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  09  Μαϊου  2014  .-                                                                                          ~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/10.html  , Άρωμα ειδήσεων και ενημέρωσης Σάββατο 10 Μαΐου 2014 .                                     http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html , Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης με ειδήσεις, Κυριακή 11  Μαΐου  2014 .-                           http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/12-2014.html , Άρωμα ειδήσεων στην ενημέρωση της Δευτέρας 12 Μαΐου 2014  .-                                         ~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/13-2014.html , Άρωμα ειδήσεων  και  ενημέρωσης Τρίτη  13  Μαϊου  2014  .-
 ~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 13 Μαΐου 2014 .-                                                          
~   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/14-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης ειδήσεων Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 .-                                                 
 ~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 14 Μαΐου 2014  .-                         
 ~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/stamatios-n.html ,   Αυτογραφία 15/05/2014    Αυτογραφία  16 /05/2014                                                                                    
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/15-2014.html ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  15  Μαΐου  2014 .-                                                                                                                 
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/16-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης από Μεσσηνία και Ελλάδα Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 ,.-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/17-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 17 Μαΐου 2014.-                                                                           
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/17-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης του  Σαββάτου  17  Μαΐου  2014 .-       
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-2014.html , Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές Κυριακή 18 Μαϊου 2014.-

***