ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Το αγιάζι στην ενημέρωση Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Το  αγιάζι  στην ενημέρωση Τρίτη  29  Απριλίου 2014 :
Εν  όψη Περιφερειακών  και  Δημοτικών εκλογών
18/05/2015  υποψήφιοι προς  διαλογή  -  επιλογή μας !
Οκτώ 8 συνδυασμοί στην Πελοπόννησο, Είκοσι-οκτώ 28 στους Δήμους της Μεσσηνίας -
~** Ακολουθεί  ιστοσελίδα που  βλέπουμε  και  βρίσκουμε όλους τους  υποψηφίους :
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/18052014.html , Δημοτικές Περιφερειακές  Εκλογές  18/05/2014 Συνδυασμοί  ,  Τρίτη  29  Απριλίου  2014

~ Παναγιώτης Νίκας  Δήμαρχος Καλαμάτας  και πάλι  υποψήφιος ...!
 














~ Στάθης  Ι. Αναστασόπουλος Δήμαρχος  Μεσσήνης  και  πάλι  υποψήφιος  για  την Δημαρχεία !


*** Μεσσηνιακά  και  άλλα  :
~ ΕΚΤΑΚΤΟ!!!ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ STEALTH B-2A ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ!!!Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΛΕΟΝ!!![ΒΙΝΤΕΟ]ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΙΑ!!!!
~
***  Εκλογές 2014:
8 συνδυασμοί στην Πελοπόννησο, 28 στους Δήμους της Μεσσηνίας          
           
Οκτώ συνδυασμοί διεκδικούν την ψήφο των Πελοποννήσιων πολιτών, για τις εκλογές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο κατακερματισμός του εκλογικού σώματος έχει ήδη δημιουργήσει συνθήκες δεύτερου γύρου. Οι λογαριασμοί θα μείνουν ανοικτοί για τις 25 του Μάη, οπότε και θα κριθούν όλα. Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν και οι δημοσκοπήσεις που γίνονται και από τα κόμματα και από υποψηφίους. Οι πολίτες δε θέλουν αυτή τη φορά να δώσουν λευκές επιταγές!
Στο μεταξύ, 28 είναι οι συνδυασμοί που κατεβαίνουν στους Δήμους της Μεσσηνίας. Έξι είναι οι υποψήφιοι που κατέθεσαν συνδυασμό διεκδικώντας το δήμο Καλαμάτας. Στους υπόλοιπους πέντε Δήμους την ψήφο των δημοτών φθάνουν τους είκοσι δύο (22).

Περιφέρεια Πελοποννήσου
Βουδούρης Οδυσσέας
Γόντικας Νίκος
Δέδες Γιώργος 
Δολτσινιάδης Δημήτρης
Κάτσαρης Παναγιώτης
Λυμπεροπούλου Δήμητρα
Μανώλης Γιάννης
Τατούλης Πέτρος

Δήμος Καλαμάτας
Αντωνόπουλος Μιχάλης
Δημητρούλιας Γιώργος
Μάκαρης Μανώλης 
Μπρεδήμας Θεόδωρος
Νίκας Παναγιώτης
Οικονομάκος Δημήτρης

Δήμος Μεσσήνης
Αναστασόπουλος Στάθης
Αποστολόπουλος Κωνσταντίνος
Σαμπαζιώτης Δημήτρης
Σπυρόπουλος Κωνσταντίνος 
Τσώνης Γιώργος

Δήμος Τριφυλίας
Ανδρινόπουλος Ευστάθιος
Θεοδωρακόπουλος Γεώργιος 
Κατσίβελας Παναγιώτης
Κουκούμης Σαράντος

Δήμος Πύλου Νέστορος
Αποστολοπούλου Σοφία 
Κανάκης Ηλίας 
Καραμπάτσος Νικόλαος
Καφαντάρης Δημήτριος

Δήμος Δυτικής Μάνης
Γιαννημάρας Δημήτρης 
Κουφαλάκος Παναγιώτης
Μαραμπέας Ιωάννης 
Μπασάκος Παναγιώτης

Δήμος Οιχαλίας 
Γεωργακοπούλου Παναγιώτα
Δημητρακόπουλος Κωνσταντίνος
Ρεϊτζόπουλος Κωνσταντίνος
Σακελλαριάδης Ηλίας
Σταθόπουλος Αριστείδης  
 
***  Η Καλαματιανή Άλκηστη Τσουλάκου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
 Μια ευχάριστη έκπληξη για την Καλαμάτα έκρυβε η ολοκλήρωση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ των υποψηφίων που ανακοινώθηκαν, μαζί με τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Ηλία Νικολόπουλο, είναι και η 29χρονη συμπατριώτισσά μας Άλκηστις Τσουλάκου, ηλεκτρολόγος μηχανικός, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Nokia Solution Networks. Συμπυκνώνοντας το νόημα των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Αναμετριούνται δυο κόσμοι, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά. Από τη μια μεριά είναι ο κόσμος της Μέρκελ, του Σόιμπλε, των μνημονίων, του Σαμαρά, του Βενιζέλου, ο κόσμος της τρόικας, ο κόσμος της λιτότητας και των αγορών προς όφελος των πολυεθνικών. Και ο άλλος κόσμος που συγκρούεται με αυτούς, είναι ο κόσμος ο δικός μας. Ο κόσμος της εργασίας, ο κόσμος των εργαζομένων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ο κόσμος που θέλει να χαμογελάνε τα παιδιά του για το μέλλον τους. Το διακύβευμα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να ηττηθεί ο πρώτος κόσμος και να δοθεί μια ελπίδα στους λαούς της Ευρώπης, απ’ εδώ την Ελλάδα, ότι υπάρχει εναλλακτική λύση και ότι τελικά θα νικήσει ο κόσμος της πλειοψηφίας, ο κόσμος των εργαζόμενων που θέλει μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας». Α.Π. - 
 
*** Ωραία πρωτοβουλία από τον Στάθη Αναστασόπουλο
 Ωραία ήταν η πρωτοβουλία του υποψήφιου δημάρχου Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλου, να διαθέτει απόδοση της ομιλίας που εκφώνησε κατά τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στη νοηματική γλώσσα, αφού, όπως πληροφορηθήκαμε, υπάρχει υποψήφιος στο συνδυασμό του που γνωρίζει τη νοηματική. Χ.Χ. -  Βίντεο :
1ο  Δήμαρχος Μεσσήνης  Σ  Αναστασόπουλος  Ομιλία 25/4/2014 : http://youtu.be/dJtJq8NMcx0 ,

2ο  Δήμαρχος  Σ  Αναστασόπουλος  ομιλία  25/4/2014 : http://youtu.be/bbKhNrH7Z9Q ,
*** Σύσκεψη για τη διασταύρωση Φαρών και Μαυρομιχάλη
 Χρειάστηκαν δεκάδες αυτοκίνητα να πάνε στα συνεργεία, άλλοι τόσοι δημότες στο νοσοκομείο και αρκετά καταστήματα να υποστούν ζημιές για να... δεήσει ο Δήμος Καλαμάτας να πάρει κάποια μέτρα, έστω και... υπό το βάρος της προεκλογικής περιόδου. Έτσι, σύσκεψη για τη λήψη κατάλληλων μέτρων προς αποφυγή ατυχημάτων στη διασταύρωση Φαρών και Μαυρομιχάλη, πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή καταστηματαρχών και κατοίκων, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου. Στο προαναφερθέν σημείο, όπου υπάρχει STOP, συμβαίνουν, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, συχνά ατυχήματα με την εμπλοκή αυτοκινήτων, ενώ ορισμένες φορές οχήματα εκτρέπονται από την πορεία τους και προκαλούν ζημιές σε καταστήματα. Οι περίοικοι επεσήμαναν την επικινδυνότητα στη διασταύρωση αυτή και ζήτησαν να εγκατασταθεί φωτεινός σηματοδότης. Αποφασίσθηκε να τοποθετηθούν άμεσα «μάτια γάτας» σε ικανό πλάτος επί της οδού Φαρών, βόρεια της οδού Μαυρομιχάλη και επιπλέον να γίνει προμήθεια κατάλληλων πινακίδων (φωτιζόμενων STOP). Επίσης, από την επόμενη εβδομάδα η Υπηρεσία θα αρχίσει μετρήσεις κυκλοφορίας για την αξιολόγηση της προτεραιότητας της οδού Μαυρομιχάλη, η οποία ενδεχομένως θ' αλλάξει. Α.Π. - 
 
***   Επάγγελμα… υποψήφιος          
           
Οι άνεργοι από την Κυριακή το βράδυ μπορούν να ελπίζουν ότι άνοιξε ένας νέος επαγγελματικός ορίζοντας μπροστά τους, έστω και για μικρό διάστημα.
Από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση μπορούν να στήνονται έξω από τα Πρωτοδικεία και να περιμένουν τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους.
Όλο και κάποιος θα τους λείπει και θα χρειάζονται έναν αχυράνθρωπο, πληρώνοντάς τον αδρά μάλιστα, καθώς κρίνεται η πολιτική καριέρα και το μέλλον του υποψηφίου, σε περίπτωση που λόγω ελλείψεως πραγματικών ενδιαφερομένων δεν μπορεί να κλείσει ψηφοδέλτιο.
Το πόσες τέτοιες υποψηφιότητες έχουν ήδη κατατεθεί στα ψηφοδέλτια που βρίσκονται στα χέρια των δικαστών των Πρωτοδικείων, δεν περιγράφεται.
Και πόσα ψηφοδέλτια, τελικά, θα κατατίθεντο, άμα δεν υπήρχαν, αυτής της μορφής οι αχυράνθρωποι; Ούτε τα μισά… Σας το βεβαιώνουμε!   Β.Β. 
 
***  Μπάλωναν τρύπες κυριακάτικα          
           
Δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στην 23ης Μαρτίου και το πλακόστρωτο γέμισε τρύπες. Καθότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, τα συνεργεία δούλευαν προχθές Κυριακή για να «κρύψουν» τα προβλήματα.
Τώρα, γιατί το έργο «τα... έφτυσε» τόσο σύντομα, είναι ένα ερώτημα.  Α.Π. 
 
***  Σοκ στα Φιλιατρά μετά απο καταγγελία για κτηνοβασία!         
   
Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Φιλιατρών στο άκουσμα της τραγικής είδησης περί κτηνοβασίας στην πόλη τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το άκρως αποτροπιαστικό συμβάν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και, μάλιστα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του φερόμενου ως δράστη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 5.30 χθες τα ξημερώματα αλλοδαπός που κατοικεί μόνιμα και εργάζεται στην περιοχή των Φιλιατρών, άκουσε αλυχτίσματα σκύλου, επί πολλή ώρα, κι αυτό τον ανησύχησε. Σηκώθηκε από το κρεβάτι ου, βγήκε έξω από την οικία όπου διαμένει και κατευθυνόμενος προς το μέρος όπου ακούγονταν τα κλάματα του σκύλου, αντίκρισε το αποτρόπαιο θέαμα, ένας ημεδαπός να προσπαθεί να ασελγήσει στο άτυχο ζώο.
Συγκλονισμένος φέρεται να έβαλε τις φωνές, αλλά ο φερόμενος ως δράστης συνέχιζε την αποτρόπαια πράξη του. Ο αλλοδαπός πήγε στο Α.Τ. Φιλιατρών, λίγα μέτρα από την πλατεία, και κατήγγειλε το συμβάν.
Σε βάρος του ημεδαπού, ο οποίος είναι ηλικιωμένος κάτοικος Φιλιατρών, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προστασίας ζώων, με σεξουαλική κακοποίηση, όπως και πρόκληση σκανδάλου από ακόλαστη πράξη σε δημόσιο χώρο. 
 
***  Άβολη η ζωή στην Καλαμάτα         
            
Τελευταία σε συγκριτική μελέτη με επτά ελληνικές πόλεις 
 Το έργο της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Καλαμάτας μπορεί να το κρίνει κάποιος είτε ως θετικό είτε ως αρνητικό. Άλλωστε, οκτώ χρόνια θητείας είναι αρκετά για να δώσει κάποιος το στίγμα και το όραμά του για το πώς βλέπει το Δήμο.
Από την πλευρά του, όπως είναι φυσικό, ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, Π. Νίκας, επαίρεται για το έργο του. Μάλιστα, είναι τόσο ικανοποιημένος που σε κάθε δημόσια εμφάνισή του ζητά «νίκη από την πρώτη Κυριακή».
Για τις υπόλοιπες παρατάξεις το παραπάνω σύνθημα αποτελεί ευσεβή πόθο, αφού, τελικά, το ταμείο των πεπραγμένων είναι μείον. Την ίδια γνώμη φαίνεται να έχει και το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με σχετική έρευνα, την πρώτη θέση στην «Ποιότητα Αστικής Ζωής» (ΠΑΖ) καταλαμβάνει ο Βόλος συγκρινόμενος με επτά πόλεις μεσαίου μεγέθους της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Καλαμάτα.
Ο Βόλος έχει την πρωτιά στις κατηγορίες του «Πρασίνου», του «Ελεύθερου Χρόνου», της «Κυκλοφορίας», των «Τεχνικών και Κοινωνικών Υποδομών», ενώ βρίσκεται τελευταίος στην κατηγορία της «Εκπαίδευσης» και σε χαμηλές θέσεις στις κατηγορίες «Υγείας» και «Οικονομικού Περιβάλλοντος».
Επίσης, βρίσκεται στη δεύτερη θέση όσον αφορά στη «Στέγαση» και το «Κοινωνικό Περιβάλλον».
Στη δεύτερη θέση του γενικού πίνακα κατάταξης βρίσκεται η Λάρισα, κάτι που δείχνει ότι ίσως οι δύο πόλεις, λόγω της εγγύτητας, τελικά ωφελούνται.
Τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία εντάχθηκαν στη διδακτορική έρευνα (τμήμα της διδακτορικής διατριβής) που εκπόνησε η κα Εύα Ψαθά στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Αλέξη Δέφνερ.
Πρόκειται για στοιχεία που για πρώτη φορά ίσως στοιχειοθετούν τη σύγκριση του Βόλου με άλλες πόλεις της επαρχίας για το πολύ σημαντικό θέμα της Ποιότητας Ζωής.
Όπως τόνισε η κα Ψαθά, «αντικείμενο της διδακτορικής διατριβής ήταν η σύνθεση ενός νέου συστήματος κριτηρίων για τη συγκριτική αξιολόγηση της Ποιότητας της Αστικής Ζωής (ΠΑΖ) και η εφαρμογή του στις ελληνικές πόλεις μεσαίου μεγέθους, με στόχο τη διαπίστωση και ερμηνεία τυχόν οριζόντιων (δι-αστικών) ή/και κάθετων (διατομεακών) ανισοτήτων στα επίπεδα ανάπτυξης των επιμέρους τομέων της Ποιότητας Ζωής (ΠΖ).
Επειδή ως έννοια η ΠΖ εμπεριέχει μεγάλο βαθμό υποκειμενικότητας, όπως κάθε έννοια που αναφέρεται σε προσωπικές εκτιμήσεις και στάσεις ζωής, δεν τυγχάνει ενός κοινά αποδεκτού ορισμού και, κατ’ επέκταση, ενός ενιαίου συστήματος αξιολόγησης.
Αναγνωρίζεται, ωστόσο, διεθνώς η ανάγκη καθιέρωσης ενός τέτοιου συστήματος, προκειμένου οι επιμέρους έρευνες για την Ποιότητα Ζωής στις πόλεις να αποκτήσουν συγκρισιμότητα στο χώρο και το χρόνο.
  Την πρώτη θέση ο Βόλος
Στη γενική κατάταξη για την ποιότητα ζωής ο Βόλος καταλαμβάνει την πρώτη θέση και ακολουθούν η Λάρισα, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο, η Πάτρα, η Καβάλα και η Καλαμάτα.
Αναφορικά με τους τομείς ο Βόλος καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην κατηγορία του «Πρασίνου», του «Ελεύθερου Χρόνου», του «Κυκλοφοριακού», των «Τεχνικών και Κοινωνικών Υποδομών».
Επίσης, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στους τομείς της «Στέγασης» και της «Κοινωνίας», την τρίτη θέση στον τομέα του «Περιβάλλοντος», την τέταρτη θέση στον τομέα της «Οικονομίας», ενώ τις πιο χαμηλές στην «Εκπαίδευση», που λαμβάνει την τελευταία θέση και στην «Υγεία», που κατέχει την πέμπτη θέση.
Όπως τονίζεται στην έρευνα, ο Βόλος καταλαμβάνει την πρώτη θέση της κατάταξης των πόλεων. Αν και η πόλη σημειώνει καλές επιδόσεις σε όλους σχεδόν τους επιμέρους τομείς της ΠΑΖ, υπερτερεί σημαντικά στους τομείς του πράσινου και των συνθηκών κυκλοφορίας, αποκτώντας χάρη σε αυτούς σημαντικό προβάδισμα στην τελική βαθμολογία.
Ως προς τη συνολική τους επίδοση, οι ελληνικές πόλεις δε βρέθηκε να ακολουθούν το χωρικό πρότυπο της ανάπτυξης, όπως αυτό έχει περιγραφεί για τις ελληνικές Περιφέρειες σε παλαιότερες έρευνες, εφόσον η ΠΑΖ σε αυτές προέκυψε ότι δε συμβαδίζει με το επίπεδο ανάπτυξης των Περιφερειών τους. Συγκεκριμένα, ο Βόλος και η Λάρισα σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις, αν και η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατατάσσεται σε μία ενδιάμεση θέση ως προς το επίπεδο ανάπτυξης. Τα Ιωάννινα καταλαμβάνουν την τρίτη θέση και βρίσκονται πάνω από το μέσο όρο των ελληνικών πόλεων ως προς την ΠΑΖ, αν και η Περιφέρεια της Ηπείρου είναι μία από τις λιγότερο ανεπτυγμένες ελληνικές Περιφέρειες. Το Ηράκλειο, αντίθετα, βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο των ελληνικών πόλεων ως προς την ΠΑΖ, ενώ η Περιφέρεια Κρήτης είναι μία από τις πλέον αναπτυγμένες ελληνικές περιφέρειες.
Ο Βόλος και η Λάρισα φαίνεται πως έχουν ευνοηθεί τόσο από τη χωρική εγγύτητα όσο και από το θρυλούμενο μεταξύ τους «ανταγωνισμό», εφόσον σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις στους ίδιους περίπου δείκτες, παραδειγματιζόμενες μεταξύ τους και τερματίζοντας πρώτες στη συνολική επίδοση ως προς την ποιότητα ζωής.
  Φυσικό περιβάλλον
Πάντως, στο φυσικό περιβάλλον ο Βόλος κατέχει το υψηλότερο ποσοστό, 12,48%, ανακύκλωσης οικιακών απορριμμάτων. Ακόμη διαθέτει 52,61 κάδους απορριμμάτων ανά χίλιους κατοίκους, με την Καλαμάτα να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 59,70 κάδους. Επίσης, για την αντιληπτική και αντικειμενική θέση για την ποιότητα νερού στο δίκτυο ύδρευσης ο Βόλος εμφανίζει το χαμηλότερο ποσοστό 61,54%, ενώ η Καλαμάτα το υψηλότερο 87,86%.
  Χώροι πρασίνου
Στον κλάδο του πρασίνου ο αριθμός τετραγωνικών μέτρων κοινόχρηστων χώρων ανά κάτοικο είναι 14,18, ενώ στη Λάρισα, που έχει και τον υψηλότερο δείκτη, είναι 20,70.
Στο Βόλο αναλογούν πέντε τετραγωνικά μέτρα πράσινου χώρου ανά κάτοικο, ενώ η Λάρισα έχει τη μεγαλύτερη αναλογία με 11,73.
Ο Βόλος διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό δέντρων ανά κάτοικο, δηλαδή 33,37 και η Καλαμάτα τα λιγότερα, 5,50. Επίσης, στο Βόλο τα τετραγωνικά μέτρα περιαστικού πρασίνου ανά κάτοικο είναι 16,69 και κατέχει την πρώτη θέση, ενώ η δημοτική δαπάνη συντήρησης πρασίνου ανά κάτοικο είναι 2,70 ευρώ, όταν η Καλαμάτα έχει την υψηλότερη 3,89 ευρώ.
  Πολιτισμός και ελεύθερος χρόνος
Στο Βόλο η αναλογία αθλητικών ομίλων ανά 10.000 κατοίκους είναι 7,20, όταν η μεγαλύτερη εντοπίζεται στην Καβάλα, που είναι 8,08. Επίσης, ο Βόλος διαθέτει τη μεγαλύτερη αναλογία στις αθλητικές εγκαταστάσεις ανά 10.000 κατοίκους, καθώς διαμορφώνεται στα 6,78, όταν η χαμηλότερη εντοπίζεται στην Πάτρα με 2,85. Ο Βόλος διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό με τα προσφερόμενα αθλήματα που είναι 39 και στην Καλαμάτα 27.
  Συνθήκες κυκλοφορίας
Στο Βόλο τα οδικά ατυχήματα ανά 10.000 κατοίκους ανέρχονται στα 3,89, στα ίδια επίπεδα με τη Λάρισα, ενώ την υψηλότερη θέση έχει η Καβάλα με 10,3. Επίσης, οι θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης ανά 1.000 οχήματα είναι 17,6, όταν την υψηλότερη έχει η Καλαμάτα με 44. Η Λάρισα διαθέτει 14,9. Ο Βόλος συγκρινόμενος με τις επτά πόλεις διαθέτει το μεγαλύτερο μήκος ποδηλατόδρομων ανά 1.000 κατοίκους που αγγίζει τα 145 μέτρα, ενώ η Πάτρα δε διαθέτει δίκτυο.
Επίσης, ο αριθμός δρομολογίων αστικών μέσων μεταφοράς ανά 1.000 κατοίκους είναι 7,06, ενώ τον υψηλότερο έχει η Καβάλα με 9,48.   Του Αντώνη Πετρογιάννη 
 
***  «Σπάνε» οχήματα στους επικίνδυνους δρόμους της Κυπαρισσίας (φωτογραφίες)         
     
 
Οργή και αγανάκτηση εκφράζουν καθημερινά οι κάτοικοι και επισκέπτες της Κυπαρισσίας από την επικινδυνότητα των δρόμων της πόλης, με πολλούς, μάλιστα, να σκέφτονται το παράδειγμα άλλων που έχουν ήδη καταθέσει αγωγές για τις ζημιές στα οχήματά τους κατά του Δήμου Τριφυλίας.
  Οι δρόμοι στην πόλη, παρά τις εργολαβίες με δημοπρασίες ή ίσως και αναθέσεις, για αποκαταστάσεις, συντηρήσεις και ασφαλτοστρώσεις - τσιμεντοστρώσεις, είναι σε τραγική κατάσταση και άκρως επικίνδυνοι για τη διέλευση οχημάτων, δικύκλων, ακόμη και για να τους περπατήσουν πεζοί!
Ακόμη και αυτοί που σχετικά πρόσφατα ασφαλτοστρώθηκαν είναι σε τραγική κατάσταση και δε θα ήταν υπερβολή να αναφερθεί πως τείνουν να γίνουν απροσπέλαστοι. Δρόμοι με λακκούβες, με γρανιά και στις οδούς που πέρασαν τα δίκτυα αποχέτευσης ή ομβρίων, τα φρεάτια μες στη μέση του δρόμου να προεξέχουν αρκετούς πόντους πάνω από το οδόστρωμα. Κίνδυνος - θάνατος για οχήματα και δίκυκλα, αλλά και πεζούς.
Οι οδηγοί πριν περάσουν από τους συγκεκριμένους δρόμους κάνουν το σταυρό τους μη συναντήσουν, από την απέναντι κατεύθυνση, όχημα, επειδή θα πρέπει να ρίξουν το όχημά τους στη γούβα ή στο φρεάτιο!
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν υποστεί ζημιές, κυρίως στα λάστιχα των αυτοκινήτων τους και εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν μαζικά κατά παντός υπευθύνου και πρωτίστως κατά του Δήμου. Ήδη κάτοικος της περιοχής έχει κάνει αγωγή στο Δήμο και το θέμα που πήρε δικαστική οδό, συζητήθηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις πολιτών, που πολλές φορές έχουν απευθυνθεί στο Δήμο και τους αρμόδιους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι.
Άραγε, δεν αρκούν οι ζημιές οχημάτων και δικύκλων και οι ελαφριοί τραυματισμοί πολιτών εξαιτίας των δρόμων; Πρέπει να συμβούν χειρότερα για να γίνει η αποκατάσταση; Με πασαλείμματα δε λύνεται το πρόβλημα. Παρεμβάσεις σοβαρές χρειάζονται, όπως και μελέτες και δημοπρασίες!
  Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
***   Κατουρώντας τον πολιτισμό μας…          
    
Μπορεί να ακούγεται άκομψος ο τίτλος, αλλά είναι απόλυτα ρεαλιστικός. Μια βόλτα γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας θα σας πείσει πώς το μεγαλύτερο μουσείο της πόλης μπορεί να μετατραπεί σε δημόσιο ουρητήριο.
Τόσο πολύ δεν κρατιούνται αυτοί που επιλέγουν το σημείο για να ξαλαφρώσουν;
Το χειρότερο είναι ότι δεν μπορεί να κάνει και κανείς τίποτα. Για τα περιστέρια υπάρχουν τα πλαστικά αγκαθάκια, για τα αυτοκίνητα τα κολωνάκια, για τους «ανεβάσταγους»… τι μπορεί να γίνει, άραγε;
Βέβαια, η απάντηση είναι μία και απλή, αλλά μάλλον θέλει παιδεία για να μην κατουράς στο δρόμο και, μάλιστα, σε ένα τέτοιο σημείο.    Π.Μπ. 
 
***  Τρόφιμα για τους πολύτεκνους
 Οι πολύτεκνοι Μεσσήνης και περιχώρων θα πρέπει με θεωρημένα τα βιβλιάρια πολυτέκνων, εφόσον πληρούν τους όρους και έχουν εγκριθεί για τρόφιμα, να προσέλθουν στο γραφείο πολυτέκνων, Μερλοπούλου 33 στη Μεσσήνη, προκειμένου να παραλάβουν φέτα και λάδι από αύριο Δευτέρα 28 Απριλίου έως 2 Μαΐου. Σε περίπτωση που δεν προσέλθουν στην καθορισμένη ημερομηνία, θα δοθούν σε άπορες πολύτεκνες οικογένειες με θεωρημένα τα βιβλιάρια έως 5 και 6 Μαΐου. - 
 
***  Αλλαγή ημέρας στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Καλαμάτα         
           
Η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα μετατίθεται για το βράδυ της Τετάρτη 7 Μαΐου 2014. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. 
 
 ***  Αλλάζει ημέρα η αγορά στην Αγία Τριάδα

 Λόγω της επίσημης αργίας της Πρωτομαγιάς (1/5, ημέρα Πέμπτη), η Λαϊκή Αγορά του Δυτικού Εμπορικού Κέντρου (Αγία Τριάδα) θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 30 Απριλίου, όπως ορίζει ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις. - 
 
 *** Αυτοκίνητο στο λιμάνι της Κυπαρισσίας. Ερευνα για τους επιβάτες Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/36826-kiparissia
Αυτοκίνητο στο λιμάνι της Κυπαρισσίας. Ερευνα για τους επιβάτες (συνεχής ενημέρωση)
Αυτή τη ώρα συνεχίζουν τις έρευνες για να εξακριβώσουν αν υπάρχουν άνθρωποι μέσα στο αυτοκίνητο. Οι έρευνες για το αυτοκίνητο ξεκίνησαν όταν βρέθηκαν ίχνη από ρόδες που κατέληγαν στο λιμάνι. Σύμφωνα με  νεότερες πληροφορίες αναζητούνται ένας νεαρός και μια νεαρή.  Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/36826-kiparissia

*** Κατατακτήριες για το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/36823-katataktiries-papel
Κατατακτήριες για το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
 ~ Το Δεκέμβριο θα γίνουν οι κατατακτήριες εξετάσεις του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015 για την εισαγωγή στο τρίτο εξάμηνο σπουδών του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.
 ~ Η κατάταξη θα γίνει με γραπτές εξετάσεις και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη γραμματεία του Τμήματος στο παλιό στρατόπεδο από την 1η έως και τις 15 Νοεμβρίου. 
Απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά: αίτηση και αντίγραφο πτυχίου ή πιστοποιητικό περάτωσης σπουδών. Για πτυχιούχους εξωτερικού, συνυποβάλλεται και βεβαίωση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών τους από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) ή από το όργανο που έχει την αρμοδιότητα αναγνώρισης του τίτλου σπουδών. 
 ~ Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν στη σχολή (ώρα 9 το πρωί), ως εξής: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, 9 Δεκεμβρίου. Εισαγωγή στην Αρχαιολογική Θεωρία, 10 Δεκεμβρίου. Εισαγωγή στην Αρχαία, Βυζαντινή και Νεότερη Ιστορία, 11 Δεκεμβρίου.

***  Διονύσης Αλευράς: "Δεν είμαι εγώ υποψήφιος με το συνδυασμό Δέδε"
Διονύσης Αλευράς: "Δεν είμαι εγώ υποψήφιος με το συνδυασμό Δέδε"
Σε δημόσια δήλωση με την οποία διευκρινίζει ότι δεν είναι αυτός υποψήφιος με το συνδυασμό του Γιώργου Δέδε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά πρόκειται για απλή συνωνυμία, προχώρησε ο δικηγόρος Διονύσης Αλευράς.
 ~ Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση:
"Στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές εκλογές, φέρεται υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, με το Συνδυασμό «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», με υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Δέδε Γεώργιο, πρόσωπο, με προσδιορισμό ονόματος: ΑΛΕΥΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ.
Διευκρινίζω στους Μεσσήνιους εκλογείς, προς αποφυγή πιθανής συγχύσεως, ότι δεν είμαι εγώ ο υποψήφιος, στον εν λόγω Συνδυασμό.
Πρόκειται, περί απλής συνωνυμίας".
Διονύσης Γ. Αλευράς Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/ekloges2014/item/36808-alevras-synwnymia

 *** Ελαιόλαδο, τουρισμός και μαζική εστίαση Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/stiles-sxolia/kalimera-perifereia/item/36804
 Ελαιόλαδο, τουρισμός και μαζική εστίαση
Ατέλειωτες συζητήσεις έχουν γίνει εδώ και χρόνια για την υπόθεση προώθησης του ελαιόλαδου.
 ~ Πρακτικά όμως τα βήματα είναι ελάχιστα και η αποτελεσματικότητα περί το μηδέν. Εννοείται βεβαίως πως η συζήτηση για το θέμα αυτό δεν μπορεί παρά να ξεκινά από τη χρήση του ελαιόλαδου στα καταστήματα εστίασης και τα συναφή με αυτά. Οχι μόνο γιατί τα καταστήματα αυτά καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες σπορέλαιων (ή και υποβαθμισμένων ελαιόλαδων) και ως εκ τούτου αποτελούν μια σημαντική αγορά. Αλλά και γιατί η χρήση του ελαιόλαδου και η γνωριμία των εκατομμυρίων επισκεπτών με αυτό αποτελεί την καλύτερη πράξη προώθησης του αυθεντικού προϊόντος.
Στη Μεσσηνία οι παράγοντες κάθε επιπέδου… τριγυρίζουν το θέμα αυτό εδώ και πολλά χρόνια, αλλά μέχρι τώρα έχουν κάνει μια τρύπα στο νερό. Εξαγγελίες, έργα, μεσογειακές διατροφές, τοπική γαστρονομία, τοπικά σύμφωνα και άλλες κινήσεις εντυπωσιασμού κάνουν παρέλαση από τη δεκαετία του 1990, αλλά ακόμη βρισκόμαστε στο χύμα λαδόξιδο. Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε αν αυτό συνιστά ανικανότητα ή αν έχει να κάνει με την εκτίμηση του πολιτικού κόστους από κινήσεις που ίσως... στενοχωρήσουν καταστηματάρχες. Εκείνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα.
Η σύγκριση με τις προσπάθειες που καταβάλλονται στην Κρήτη είναι αποκαλυπτική. Εκεί με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) έχει δημιουργηθεί Δίκτυο Αποκλειστικής Χρήσης Ελαιόλαδου "ΕλαιοΓευσίες", που προσπαθεί να σταθεί μέσα από χίλιες δυσκολίες. Η προσπάθεια χρηματοδοτείται από ειδικό πρόγραμμα και οι έλεγχοι τήρησης των όρων του καταστατικού είναι συστηματικοί. Ετσι πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι από τις 42 επιχειρήσεις οι οποίες αρχικά είχαν υπογράψει το καταστατικό (απειροελάχιστος αριθμός σε σχέση με το σύνολο της Κρήτης), μόνον οι 27 πληρούσαν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για την απονομή του ειδικού σήματος.
Ομως δεν το βάζουν κάτω και αναλαμβάνουν νέες πρωτοβουλίες, ώστε να πειστούν οι επαγγελματίες να πάρουν μέρος στην προσπάθεια αλλά και να γνωρίσουν οι επισκέπτες σε ποια καταστήματα γίνεται αποκλειστική χρήση ελαιόλαδου και τι είδους έλαια χρησιμοποιούν τα υπόλοιπα. Διαβάζουμε λοιπόν ότι για το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται:
- Ομαδικές διαφημίσεις σε τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης (εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς) κατά διαστήματα με δαπάνες των μελών του Δικτύου.
- Δημιουργία και ανάρτηση ιδιαίτερης σελίδας των μελών του Δικτύου στην ιστοσελίδα του www.olivetastes.eu.
- Δημιουργία αφισών-επιγραφών με λογότυπο, για μεγάλες ξύλινες παραδοσιακές πινακίδες..
- Δημιουργία αφισών με λογότυπο για την πρόσοψη των καταστημάτων.
- Χρήση μη ξαναγεμιζόμενων φιαλών ελαιόλαδου στα τραπέζια ταβερνών
- Οργάνωση εκδηλώσεων προβολής από μέλη του Δικτύου για παιδιά η άλλες ομάδες πληθυσμού.
- Προώθηση εφαρμογής ισχύουσας νομοθεσίας για υποχρεωτική αναγραφή του είδους των λαδιών που χρησιμοποιούνται, στους καταλόγους.
- Συμμετοχή σε έρευνα για την διατροφή και το ελαιόλαδο σε συνεργασία με τον ΣΕΔΗΚ, με συμπλήρωση ερωτηματολογίου και δωρεάν προσφορά του βιβλίου «Παραδοσιακής Κρητικής Διατροφής» στους πελάτες που θα συμπληρώνουν το σχετικό ερωτηματολόγιο.
Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η πρωτοβουλία και κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τη μεγάλη τουριστική βιομηχανία της Κρήτης. Δείχνει όμως το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν εκείνοι που πραγματικά πιστεύουν ότι το ελαιόλαδο είναι χρυσός ο οποίος μπορεί να αποζημιώσει οικονομικά τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες, αλλά και διατροφικά τους καταναλωτές.   Ηλίας Μπιτσάνης 

***  Αθώος πρώην διοικητής της Τροχαίας Καλαμάτας Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/36777-athoos-prwin-dioikitis-troxaias-kalamatas
 
~ Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο πρώην διοικητής της Τροχαίας Καλαμάτας που κατηγορείτο ότι μείωσε πρόστιμα τροχαίων παραβάσεων σε 8 περιπτώσεις, εξαναγκάζοντας δύο τροχονόμους -σε δύο από αυτές- να αλλάξουν το περιεχόμενο της αναφοράς τους. Οι δύο τροχονόμοι ήταν και αυτοί κατηγορούμενοι και κρίθηκαν επίσης αθώοι από το δικαστήριο, ο ένας για νόθευση δημοσίου εγγράφου και ο άλλος για την κατηγορία ότι βεβαίωσε στην αναφορά του άλλη παράβαση σε τροχαίο ατύχημα, με μικρότερο πρόστιμο. 
Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε στην αγόρευσή της την αθώωση των κατηγορούμενων. Είπε πως ό,τι έπραξε ο τ. διοικητής Τροχαίας ήταν στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης, μειώνοντας τα υπερμεγέθη πρόστιμα από ανθρωπιά και χωρίς πρόθεση να στερήσει έσοδα από το Δημόσιο, ενεργώντας στο πλαίσιο της διακριτικής του ευχέρειας ως διοικητή και σε καμία περίπτωση με δόλο.
Οπως ειπώθηκε χθες στη δίκη, όσο ήταν διοικητής στην Τροχαία, από τον Οκτώβριο του 2004 έως και τον Αύγουστο του 2009, κάθε χρόνο κόβονταν κάπου 25.000 κλήσεις - όμως μετά από μια ανώνυμη καταγγελία στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, ο τ. διοικητής πέρασε για τις εν λόγω περιπτώσεις από Πειθαρχικό. Μαζί κατηγορήθηκαν και οι δύο τροχονόμοι.
Πάντως χθες στη δίκη φάνηκε ότι το δικαίωμα αυτό το είχε ως διοικητής της Τροχαίας, ενώ προσκομίστηκαν στο δικαστήριο και δύο αποφάσεις των Εφετείων Ιωαννίνων και Λάρισας, που δικαιώνουν διοικητές Τροχαίας για την απόφασή τους να μειώσουν τα πρόστιμα σε τροχονομικές παραβάσεις. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που ένας από τους δύο κατηγορούμενους τροχονόμους διαπίστωσε παράβαση STOP σε τροχαίο ατύχημα, χωρίς όμως -όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε- να είναι μπροστά. Ωστόσο, με βάση τα δεδομένα που συνέλεξαν μετά από αυτοψία στο σημείο για το πώς έγινε το τροχαίο ατύχημα, φάνηκε ότι ο οδηγός δεν παραχώρησε προτεραιότητα κι έτσι ο κατηγορούμενος τροχονόμος διόρθωσε την αναφορά του βεβαιώνοντας άλλη παράβαση ΚΟΚ. 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες αλλά και τις απολογίες των κατηγορούμενων, και οι τρεις είχαν την πεποίθηση ότι δεν έκαναν τίποτα αντίθετα στο νόμο, αλλά ούτε γνώριζαν προσωπικά κανέναν από τους 8 οι οποίοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ωφελήθηκαν από τη μείωση των προστίμων. Αλλωστε το Πειθαρχικό αποφάσισε για τους δύο τροχονόμους ότι δεν είναι ελεγκτέοι - ενώ επέβαλε ένα τυπικό πρόστιμο για πλημμελή εκπλήρωση των καθηκόντων του στον τ. διοικητή και όχι -όπως τονίστηκε- για παράβαση του νόμου. Επίσης το Πειθαρχικό είχε κρίνει ότι κανένας προσπορισμός οφέλους δεν υπήρξε από τον διοικητή· αντίθετα κατά το κατηγορητήριο με τη μείωση που έγινε στα πρόστιμα ο κατηγορούμενος ήθελε να ωφελήσει αυτούς που κόπηκαν στο όνομά τους οι κλήσεις. 
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος απέδωσε σε εσωτερικές αντιπάθειες τις κατηγορίες που του απέδωσαν και υποστήριξε ότι όλα ξεκίνησαν από την εμπάθεια ενός υφισταμένου του, τον οποίο ο ίδιος είχε επιπλήξει επειδή έδειξε αντισυναδελφική συμπεριφορά. Μάλιστα έφερε και έγγραφα στο δικαστήριο που αποδείκνυαν ότι είχε επιβάλει πρόστιμο στον υφιστάμενό του για τη συμπεριφορά του προς συνάδελφό του. 
ΟΙ 8 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
Συγκεκριμένα, ο τ. διοικητής κατηγορείτο για ψευδή βεβαίωση επί δημοσίου εγγράφου και νόθευση εγγράφου, από τις 24 Νοεμβρίου του 2007 έως και τις 11 Μαΐου του 2009, και συγκεκριμένα: 
Σε δύο περιπτώσεις αντί του προστίμου των 2.000 ευρώ, επειδή έπιασαν ιδιοκτήτες φορτηγών να οδηγούν χωρίς το ανάλογο δίπλωμα, κατηγορείτο ότι πρόσθεσε ένα κόμμα και ένα ακόμα μηδενικό,  μετατρέποντας το πρόστιμο σε 200 ευρώ. Σε δύο ακόμα περιπτώσεις, για παραβάσεις για υπέρβαρο φορτίο κατά 20%, κατηγορείτο ότι το μετέτρεψε σε 10% και μείωσε τα πρόστιμα από 500 ευρώ σε 60 ευρώ. Σε τρεις ακόμα περιπτώσεις που φορτηγά κουβαλούσαν φορτίο που δεν ήταν καλά στερεωμένο, κατηγορείτο ότι έσβησε από την κλήση το ποσό των 750 ευρώ και έγραψε αντ' αυτού το ποσό των 80 ευρώ. Στην περίπτωση με την τροχονομική παράβαση που βεβαιώθηκε μετά από την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος, κατηγορείτο ότι προέτρεψε τον υφιστάμενό του να αλλάξει την παράβαση από παραβίαση STOP, που έχει πρόστιμο 700 ευρώ, σε "μη παραχώρηση προτεραιότητας σε ισόπεδο κόμβο", που έχει πρόστιμο 350 ευρώ. 
Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση ήταν οι Κωνσταντίνα Ντίντα, Παναγιώτης Μωράγιωργας και Βασίλης Αμανατίδης.   Ν.Κ.

 *** Ισόπεδος κόμβος στο "Φωτεινή" Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/36775-isopedos-komvos-fwteini

Ισόπεδος κόμβος στο "Φωτεινή"
Ισόπεδος κόμβος πρόκειται να κατασκευαστεί στο δρόμο από και προς τη Βέργα, στη διασταύρωση στο ύψος του ξενοδοχείου "Φωτεινή".

Αυτό αποφασίστηκε χθες σε σύσκεψη στο Δημαρχείο. Οπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, «η κατασκευή του συγκεκριμένου κόμβου, αναγκαίου σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση, θα γίνει με την αξιοποίηση της έκτασης που έχει ήδη απαλλοτριωθεί». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «ο κόμβος αυτός θα γνωρίσει ιδιαίτερο κυκλοφοριακό βάρος, μετά την ολοκλήρωση της περιμετρικής οδού Καλαμάτας και του κόμβου Γιαννιτσανίκων».Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/36775-isopedos-komvos-fwteini

Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/36777-athoos-prwin-dioikitis-troxaias-kalamatas***  1.000 στρέμματα πατάτα λόγω τιμής στα χωράφια Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/agrotika/item/36776-patata-xwrafia
1.000 στρέμματα πατάτα λόγω τιμής στα χωράφια
~ Πατάτες από 1.000 στρέμματα καλλιέργειας σε Μεσσήνη και Μπουρνιά κινδυνεύουν να μείνουν στα χωράφια - γεγονός που αναμένεται να ανεβάσει σε ακόμα μεγαλύτερα επίπεδα τη ζημιά της φετινής παραγωγής. Στο εσωτερικό υπάρχει η απεργία των πωλητών στις λαϊκές αγορές, και στην Ευρώπη υπάρχει υπερπροσφορά πατάτας σε χαμηλή τιμή. Τη Μεσσηνία την έπληξε και ο άστατος καιρός με τις βροχές από τη Μεγάλη Εβδομάδα, που συνεχίζονται. Πέρα από τις δικές μας πατάτες, του νομού, αρνητική διαγράφεται η κατάσταση και για τη μεγάλη ποσότητα που ακολουθεί σε Ηλεία και Αχαΐα.
Την πολύ άσχημη κατάσταση της φετινής παραγωγής τονίζουν στην "Ε" οι πρόεδροι των Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαμάτας Πέτρος Βλαχογεωργακόπουλος, Μεσσήνης Γιάννης Μπλάνας και ο τυποποιητής - εξαγωγέας Γιώργος Γκούμας.
Ο Π. Βλαχογεωργακόπουλος εκτίμησε ότι γύρω στα 250 στρέμματα δεν έχουν βγει ακόμα στον Μπουρνιά. »Δεν έχει ασχοληθεί κανείς μ' εμάς, κοιτάνε τις εκλογές», σημείωσε με αγανάκτηση και παρατήρησε: «Ο κόσμος είναι σε απόγνωση. Το κόστος των εφοδίων των πατατοπαραγωγών σε Μεσσήνη και Μπουρνιά είναι 8 με 10 εκ. ευρώ το χρόνο. Θα μείνουν απλήρωτοι οι γεωπόνοι μ’ αυτά που τραβάμε. Είναι η χειρότερη χρονιά». Ο πρόεδρος κάλεσε τους υπεύθυνους της κυβέρνησης «κάτι να κάνουν, να δώσουν επιδότηση ανά στρέμμα για να κρατηθεί ο κόσμος», και επεσήμανε: «Υπήρχε παλιά η ΑΓΡΕΞ. Οταν δεν περνούσε το προϊόν, έκανε παρέμβαση και οι παραγωγοί έπαιρναν το κοστολόγιο. Τώρα δεν υπάρχει αγροτική πολιτική». Παρατήρησε ότι τους ζητούν πατάτα στα 25 λεπτά, ενώ το κοστολόγιο της καλλιέργειας είναι στα 35 λεπτά.
Ο Γ. Μπλάνας ανέφερε ότι σε περίπου 800 με 1.000 στρέμματα οι πατάτες βρίσκονται ακόμα στα κτήματα, στην περιοχή της Μεσσήνης. Σημείωσε πως «οι λαϊκές έχουν απεργία και τα συσκευαστήρια δε δουλεύουν. Δεν μπορεί να απορροφήσει η λαχαναγορά στην Αθήνα, μόνο τα σούπερ μάρκετ παίρνουν. Εχουν μείνει και οι ψιλές, έχουν φρακάρει οι εξαγωγές. Μόνο η Πολωνία ζητάει, αλλά σε πολύ χαμηλή τιμή». Ο πρόεδρος του Α.Σ. Μεσσήνης δε θυμάται «να έχει δημιουργηθεί τόσο άσχημη κατάσταση μέσα στον Απρίλιο, τόσο νωρίς για την πατάτα».
 ~ Ο Γ. Γκούμας έστειλε μήνυμα «από κοινού οι έμποροι να κάνουμε προσπάθεια να διώξουμε το προϊόν. Είναι άσχημο να μείνουν πατάτες στα χωράφια». Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι είναι άσχημα τα πράγματα και στο εσωτερικό και την ευρωπαϊκή αγορά, σημειώνοντας: «Η απεργία των πωλητών λαϊκών αγορών είναι πλήγμα για την προώθηση της πατάτας. Ο άστατος καιρός με τις βροχές και η απεργία στις λαϊκές κάνουν κακό. Αδιάθετες ποσότητες σε Βαρσοβία και Κρακοβία, γι’ αυτό δεν παραγγέλνουν. Υπάρχει υπερπαραγωγή πατάτας, και στην Ευρώπη (Γερμανία, Βέλγιο, Αγγλία Γαλλία) είχαν κρατήσει πατάτες από πέρσι, με αποτέλεσμα να τις βγάζουν σε προσφορά με 15 λεπτά. Οι ισπανικές προωθούνται σε πολύ χαμηλές τιμές, ενώ και οι κυπριακές φτάνουν στην Αθήνα σε τιμή κάτω από 40 λεπτά. Στη Νάπολη της Ιταλίας βγάζουν πατάτες με 20 λεπτά. Η υπερπροσφορά της πατάτας σε όλη την Ευρώπη οδηγεί σε άσχημη κατάσταση». Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/agrotika/item/36776-patata-xwrafia
-

*** Διαδικτυακά θύματα Τελευταία
  Μιας και η τεχνολογία προχωρά, ανά πάσα στιγμή πλέον από τα «έξυπνα» τηλέφωνά μας μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο ίντερνετ και, κυρίως, στα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης (τύπου facebook). Παρατηρούσα, όλες τις ημέρες των εορτών (λόγω περισσότερου χρόνου χαζέματος), όχι ότι δε γίνεται και καθημερινά, φίλους και γνωστούς να «ανεβάζουν» φωτογραφίες από εκεί που είναι και ενημερώσεις για την τοποθεσία που βρίσκονται, π.χ. ότι τώρα πίνουν καφέ στο τάδε μαγαζί ή έχουν φύγει για διήμερο στη δείνα περιοχή. Μια χαρά πληροφορίες για αετονύχηδες που θέλουν να μπουκάρουν στο σπίτι σας ή στο γραφείο σας. Στην ουσία; Εθελοντές… Ό,τι πρέπει ενημέρωση προς επίδοξους κλέφτες: «Σήμερα και αύριο δε θα είμαι σπίτι. Μπορείτε να έρθετε και να κάνετε ό,τι θέλετε!». Μα είναι δυνατόν να είμαστε τόσο αφελείς; Και μετά έχουμε απορία γιατί μας άδειασαν το σπίτι; Κι αν σας φαίνεται περίεργο, να ξέρετε ότι υπάρχουν τέτοια προφίλ που παρακολουθούν τις κινήσεις σας. Το κακό είναι ότι αυτό δε γίνεται μόνο από νεαρούς, που μπορείς να πεις ότι δε σκέφτονται τέτοια ενδεχόμενα. Τέτοιες δημόσιες «ενημερώσεις» γίνονται και από ενήλικες. Πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να ανακοινώνεις πού κάθεσαι τώρα για… τυρόπιτα. Κάθε κίνησή μας στο διαδίκτυο πρέπει να είναι προσεκτική και ιδιαίτερα όταν υπάρχει ανεξέλεγκτη πρόσβαση. Δεν είναι υπερβολικό το παλιό σλόγκαν της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι ο ασφαλέστερος υπολογιστής είναι αυτός που είναι βγαλμένος από την μπρίζα! -

***  Η απληστία          
           
«Το χρήμα είναι ο χειρότερος θεσμός μες στους ανθρώπους. Γκρεμίζει πολιτείες, γυρίζει το μυαλό τ’ ανθρώπου στο κακό, τον σπρώχνει στην απάτη και στο έγκλημα και χάνεται κάθε ντροπή και σεβασμός και ξεπλανεύει συνειδήσεις τίμιες [Ευριπίδης («Αντιγόνη»)]».
Συνήθως δε χρησιμοποιώ τσιτάτα σε αυτή τη στήλη. Όμως, δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό, διαβάζοντας όσα συνοδεύουν τη συγκεκριμένη περίοδο, οπότε υποβάλλονται δικαιολογητικά για το αποκαλούμενο κοινωνικό μέρισμα, την προσπάθεια δηλαδή που γίνεται να ενισχυθούν με 500 ευρώ κατά μέσο όρο, από το πρωτογενές πλεόνασμα, άτομα που επλήγησαν από την κρίση.
Άντλησα κάποια στοιχεία από όσα δημοσιεύθηκαν προχθές στην εφημερίδα «Τα Νέα», σύμφωνα με τα οποία: μέχρι τις 23 Απριλίου, από τις 345.000 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί στη ΓΓΠΣ για κοινωνικό μέρισμα, περίπου 150.000 είχαν απορριφθεί. Μεταξύ αυτών, 500 φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 500.000 ευρώ και 900 φορολογούμενοι με εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ. Από αυτούς, μάλιστα, οι 140 έχουν εισόδημα που ξεπερνά τα 100.000 ευρώ. Κι όμως, υπέβαλαν αίτηση για να πάρουν το πεντακοσάρικο του κοινωνικού μερίσματος...
Ας δούμε, όμως, και κάποιες «καραμπινάτες» περιπτώσεις. Ζευγάρι φορολογουμένων από την Εύβοια με ακίνητη περιουσία 2,3 εκατ. ευρώ, το 2013 δήλωσε οικογενειακό εισόδημα 102.000 ευρώ και μένει σε ιδιόκτητο σπίτι συνολικής επιφάνειας 230 τ.μ.
Πενταμελής οικογένεια από την Καλλιθέα υπέβαλε αίτηση που απορρίφθηκε, διότι τα στοιχεία έδειξαν εισόδημα 110.000 ευρώ, ακίνητη περιουσία αξίας 540.000 ευρώ, αυτοκίνητο 3.500 κυβικών εκατοστών και τόκους καταθέσεων 50.000 ευρώ.
Το εισόδημα τετραμελούς οικογένειας από το Φάληρο είναι «μόλις» 90.000 ευρώ. Η αξία της ακίνητης περιουσίας τους υπερβαίνει τα 2,7 εκατ. ευρώ. Υπέβαλαν, όμως, από τους πρώτους αίτηση για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος.
Ζευγάρι με ένα παιδί, από τον Άλιμο, δήλωσε το 2013 εισόδημα 23.000 ευρώ κι έχει ακίνητη περιουσία 230.000 ευρώ, αλλά και σκάφος 10 μέτρων.
Τετραμελής οικογένεια στην Κηφισιά δήλωσε το 2013 εισόδημα κάτι παραπάνω από 6.000 ευρώ. Έχει κύρια κατοικία 212 τ.μ., εξοχικό 250 τ.μ., αντικειμενικής αξίας 600.000 ευρώ, ενώ στην κύρια κατοικία υπάρχει και μια πισίνα 60 τ.μ.
Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Το πιο περίεργο είναι πως οι παραπάνω, όπως και άλλοι, υποθέτω, δεν μπήκαν καν στον κόπο να μην υποβάλουν δικαιολογητικά, ενώ το χειρότερο είναι πως η κρίση ούτε καν τους ανάγκασε να αλλάξουν στάση ή τρόπο ζωής. Προφανώς δείχνει ότι είχαν συνηθίσει στις «βουτιές», όπου υπήρχε διαθέσιμο χρήμα, και απλώς επανέλαβαν τη συνήθειά τους.
Και φυσικά, δεν μπορούμε να τους «βάλουμε μυαλό». Ίσως η καλύτερη λύση θα ήταν να γίνει διεξοδική έρευνα για το αν οι συγκεκριμένοι είναι, κατ’ επάγγελμα, φοροφυγάδες. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, να κληθούν να καταβάλουν όσα οφείλουν με συνοπτικές διαδικασίες, μήπως και αποδοθεί, έστω και με αυτό τον τρόπο, δικαιοσύνη…
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  ,  harhar@tharrosnews.gr
 
***  Κάτι που μπορεί να είναι και ελπίδα…
 Συναντάς ένα γνωστό, ανταλλάσσετε χαιρετισμούς, μεσολαβεί μικρή σιωπή, κενός χρόνος. Αισθάνεσαι το δισταγμό, το μετέωρο βήμα, προτού ακουστεί το «πώς τα βλέπεις τα πράγματα;». Ακούγεται ίδιο με παλιά, τετριμμένο, κοινότοπο, αλλά στον τωρινό καιρό έχει πια άλλο βάρος. Περιέχει αγωνία. Μια αγωνία που σωρεύεται χωρίς να εκτονώνεται, απεναντίας μεταλλάσσεται και πολλαπλασιάζεται. Μια αγωνία που αφορά στο μέλλον. Μάλιστα, το απολύτως κοντινό. Αρκετούς συμπολίτες η τέτοια αγωνία τούς έχει οδηγήσει σε μια παραδοχή: η κρίση δεν είναι περαστική, έχει εγκατασταθεί μόνιμα και έχει αλλάξει ήδη τις υποκείμενες δομές του βίου. Έχουμε αλλάξει ιστορική πίστα και η πιθανότητα επανόδου στην προ κρίσης κατάσταση είναι μηδαμινή, ανύπαρκτη. Η παραδοχή αυτή, παρότι πραγματιστική, δεν παρηγορεί και, βέβαια, δε φωτίζει το άδηλο μέλλον. Βοηθά, όμως, να μετουσιωθεί ο φόβος, να μεταμορφωθεί δυνητικά σε πιο δημιουργικές συμπεριφορές. Διαλύει τις αυταπάτες και αποδυναμώνει την ποικιλόμορφη προπαγάνδα. Δεν παρηγορεί. Άλλοι πάλι αρνούνται να παραδεχτούν ότι όλα έχουν αλλάξει και ότι δε θα επανέλθουμε σε μια κατάσταση ίδια ή παρόμοια με την προ κρίσης. Η διάγνωσή τους: η κρίση είναι παροδική, η επαναφορά στην προτέρα κατάσταση είναι δύσκολη, επίπονη, αλλά δεν αποκλείεται, είναι θέμα χρόνου. Αναγνωρίζουν το ζοφερό παρόν, όπως και οι πραγματιστές, αλλά βλέπουν διέξοδο πάνω στο ίδιο επίπεδο πραγματικότητας, στην ίδια ιστορική πίστα, στο ίδιο παράδειγμα. Η τέτοια στάση απέναντι στο παρόν είναι παρηγορητική, στο μέτρο που ορίζει το μέλλον ως ανάκαμψη, ως επαναφορά στα πρότερα. Οι συμπολίτες αυτοί δε βλέπουν ότι έχουμε αλλάξει ιστορική πίστα – μάλλον: δε θέλουν να δουν. Και είναι πολύ περισσότεροι από τους προηγούμενους. Καθώς διανύουμε τον τέταρτο χρόνο της κρίσης, ας αναγνωρίσουμε τουλάχιστον αυτό: η κρίση έχει λάβει μόνιμα χαρακτηριστικά. Η ζωή, ατομική και κοινωνική, στο προβλεπτό μέλλον θα κυλάει με κρίση, σαν κρίση. Κρίση διττά: ως διαταραχή και ρήξη, και ως εξέταση, ζύγισμα, λογάριασμα. Αρνούμενοι να δούμε την κρίση ως νέα μόνιμη κατάσταση, αρνούμαστε τη δυνατότητα να κρίνουμε τη νέα κατάσταση, να την εξετάσουμε, να τη ζυγίσουμε, να προσαρμοστούμε, να εξοπλιστούμε με νέα εργαλεία. Μόνο έτσι όμως, με κριτική παραδοχή και γνωστικό εξοπλισμό, θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε τα δυσμενή δεδομένα για να επιτύχουμε μια ευνοϊκή νέα ισορροπία. Η φύση απεχθάνεται το κενό; Μάλλον οι άνθρωποι το φοβούνται, γι’ αυτό γεμίζουν το φοβερό ιστορικό κενό με ελπίδες, το επενδύουν με αυταπάτες. Ουσιαστικά αυτό που ζούμε δεν είναι καν κενό, είναι μετάβαση, μεταίχμιο, μετασχηματισμός, μια κατάσταση ασταθούς ισορροπίας. Αυτό μας φοβίζει, όλους. Μια εκδήλωση αυτού του αρχέγονου φόβου, η οδυνηρότερη ίσως, είναι η αίσθηση αδυναμίας να ορίζουμε τις ζωές μας, σαν να μας αρπάζει ένα σιδερένιο χέρι και να μας τινάζει στο μέλλον, ενώ ταυτόχρονα το ίδιο αυτό χέρι σβήνει όλα τα φώτα, τους φάρους και τις σταθερές. Η κρίση είναι η ιστορία. Αποκτά νόημα, εάν τη δούμε μέσα από τα ρήγματα και τα ερείπιά της, ιδίως αν τη δουν έτσι τα ανθρώπινα θύματα της κρίσης, τα οποία προσδοκούν μια διάρρηξη, μια ασυνέχεια λυτρωτική, ώστε να ισορροπήσουν στη νέα πίστα. Αυτό, ναι, μπορεί να ονομάζεται ελπίδα. Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Πώς θα εκφραστεί η οργή και αγανάκτηση του κόσμου που δε μιλάει;         
    Μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής κατατίθενται οι συνδυασμοί για τις αυτοδιοικητικές εκλογές! Ναι, μπορούν να γίνουν και συμπληρωματικές δηλώσεις στα Πρωτοδικεία, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις, είτε δεν τρέχει τίποτα είτε χάνεται τελείως η μπάλα από το εκλογικό γήπεδο!
Δεν ξέρω αν θα τα δούμε και θα τα ζήσουμε ΟΛΑ σε αυτές τις εκλογές, αλλά είμαι σίγουρος πως δε θα πλήξουμε, με τίποτα, από όσα μπορεί να συμβούν ή θα γίνουν! 
Εκλογές, λοιπόν. Με όλους όσοι έχουμε το δικαίωμα του εκλέγειν, να επιλέγουμε και να αποφασίζουμε τι θα ρίξουμε στην κάλπη. Ποιον συνδυασμό και ψηφοδέλτιο θα εμπιστευτούμε. Ποιους θα κρίνουμε άξιους και ικανούς για να μας εκπροσωπήσουν!  
Εάν μου πει κάποιος ότι αυτές οι εκλογές έχουν, έστω και στο ελάχιστο, μία, μόνο μία, ομοιότητα με προηγούμενες, το λέω, θα νομίσω πως αστειεύεται! Όχι για την επιλογή του καθενός, που μπορεί να είναι η ίδια, με τα ίδια και στα ίδια με τις προηγούμενες εκλογές, αλλά για τις συνθήκες που διεξάγονται αυτές οι εκλογές! Ποιες είναι οι συνθήκες; Ελάχιστη επιρροή των κομμάτων, μηδενική παρέμβαση παραγόντων, τέλος στις υποσχέσεις και τις «δεσμεύσεις» για μετά τις εκλογές και το βασικότερο και κυριότερο, ουδείς μπορεί να υποσχεθεί διορισμό στο Δημόσιο! Οι εποχές του ταξίματος φαίνεται που περάσανε! Κανένας νοήμων πολίτης δεν τρώει το κουτόχορτο της «υποσχετικής» διορισμού ή «φτιαξίματος» μετά τις εκλογές! Ξέρετε τι λέει ο πολίτης, ο νοήμων πολίτης, στον υποψήφιο που ζητά την ψήφο του - δηλαδή την εμπιστοσύνη του - για την επομένη των εκλογών; Δεν υπάρχει επομένη, «φτιάξε με τώρα και μαζί σου»! Και πολύ καλά κάνει ο πολίτης που από θύμα των πολιτευόμενων και άβουλο ον, έγινε απαιτητικός! Όχι, εννοείται, για αίσχη και ακρότητες, αλλά για να μη βγαίνει ο κάθε τυχάρπαστος πολιτευόμενος και τάζει, το 2014, στους πάντες τα πάντα! 
Να υπάρχει σύνεση, μέτρο, λογική και αλήθεια! Άλλωστε, ποιος μπορεί να πείσει ποιον ότι ναι μεν σήμερα είναι ο τάδε στα «πράγματα», αλλά αύριο δεν έρχονται αλλιώς οι καταστάσεις και ο τάδε πάει στα Τάρταρα και έρχεται στα πράγματα, λέμε, ο δείνα; 
Με λίγα λόγια, δε μασάει ο κόσμος από υποσχέσεις, από ταξίματα, από απειλές, από φοβέρες, θεούς και δαίμονες! Ο πνιγμένος τι έχει να χάσει; Μόνο σανίδα να πιαστεί θέλει! Δίχως υποσχετικές, παραγοντιλίκια και φοβέρες για το «σώσιμο»! Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Ο καθείς στο είδος του
  «Το ότι είναι προβεβλημένος θα του δώσει μια ώθηση, αλλά λέγοντας “ότι δεν υπάρχουν δεξιές κι αριστερές, πράσινες ή γαλάζιες λύσεις”, προσωπικά δε μου λέει τίποτα. Αντίθετα, με προβληματίζει. Μάλλον θέλει να εκμεταλλευτεί, λόγω της πόλωσης στα άκρα, την κρίσιμη μάζα των πολιτικά αστέγων του μεσαίου χώρου, που ουδείς πολιτικός σχηματισμός του χώρου μπορεί να στεγάσει, και τίποτα περισσότερο. Μια τέτοια λογική μού κάνει ευκαιριακή, ωφελιμιστική, οπορτουνιστική. Όχι πολιτική». Αυτά έγραφα, μεταξύ άλλων, στις αρχές του προηγούμενου μήνα απ’ αυτήν εδώ τη στήλη για την κάθοδο του Σταύρου Θεοδωράκη στην πολιτική. Για να το ξεκαθαρίζουμε από την αρχή, η άποψή μου από τότε δεν έχει αλλάξει. Χθες το πρωί, ωστόσο, ακούγοντάς τον στην εκπομπή του Παπαδάκη στον ΑΝΤΕΝΑ, τον άκουσα να λέει δυο-τρία πράγματα, που θεωρώ αυτονόητα για τους πολιτικούς, τα οποία μέχρι σήμερα, πλην μεμονωμένων περιπτώσεων, μου έχουν δημιουργήσει μια αποστροφή για την εν λόγω ράτσα. Το πρώτο είναι ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να έχει πάντα δίκιο σε ό,τι λέει. Το δεύτερο έχει να κάνει με τις προεκλογικές μαζώξεις, όπου, πέραν των τετριμμένων ομιλιών των πολιτικών, πρέπει να γίνεται διάλογος με τους πολίτες. Ρωτήστε μας. Και το τρίτο και σπουδαιότερο κατ’ εμέ, για το οποίο έχω εκσφενδονίσει διάφορα αντικείμενα, κατά καιρούς, στους τηλεοπτικούς δέκτες, είναι πως ο κάθε πατέρας του έθνους είναι προκλητικό να έχει άποψη επί παντός του επιστητού. Μπορεί, λέμε τώρα, να ακούσεις τον Άδωνη να αναφέρεται μετ’ επιτάσεως και περισπούδαστο ύφος, πλην της Αρχαίας Ελλάδας, στο μαύρο κουτί του αεροπλάνου που χάθηκε στον Ινδικό. Τι έχεις σπουδάσει, αγόρι μου; Φύγαμε απ’ τον Άδωνη. Οικονομικά; Μίλησέ μας γι’ αυτά μπας και ξεστραβωθούμε. Εσύ που είσαι γιατρός, τι να μας πεις για την εξωτερική πολιτική; Πηγαίνω στο καφενείο, αν θέλω ν’ ακούσω τέτοιου επιπέδου ανάλυση, κ.ο.κ. Ο καθείς στο είδος του, λοιπόν, όπως πολύ σωστά είπε ο Σταύρος, και ο Λουμίδης στους καφέδες, θα συμπληρώσω εγώ την παγκοίνως γνωστή ρήση. Ειδικούς αναζητούμε και όχι ξερόλες, οι οποίοι απαραίτητα θα έχουν κολλήσει και τα απαραίτητα ένσημα, εργαζόμενοι. Διαφορετικά, «μια ζωή στην ίδια τάξη, θεωρία, μα και πράξη», που τραγουδάει κι ο Δημήτρης Ζερβουδάκης. - 

*** Ρύθμιση εξπρές για τα δάνεια του ΟΕΚ – Ανάσα για τους δανειολήπτες          
           
Βαθιά ανάσα παίρνουν οι δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που αδυνατούν να αποπληρώσουν την οφειλή τους. Χωρίς να στερηθούν την επιδότηση επιτοκίου, αποκτούν τη δυνατότητα να παρατείνουν το δάνειο και να μειώσουν τα ποσά των δόσεων. Η νομοθετική ρύθμιση θα έχει κατατεθεί στη Βουλή μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα
Η νέα ευνοϊκή ρύθμιση θα δώσει «ανάσα» σε 97.343 δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.
Οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. 
 
*** Υγρός τάφος το λιμάνι Κυπαρισσίας για νεαρή κοπέλα - αγνοείται ο φίλος της
(φωτογραφίες)
 
 
 
   
Ανείπωτη τραγωδία - Υγρός τάφος το λιμάνι Κυπαρισσίας για νεαρή - αγνοείται ο φίλος της
 Σε υγρό τάφο μετατράπηκε το λιμάνι Κυπαρισσίας για νεαρή κοπέλα από την περιοχή, η οποία  το μεσημέρι εντοπίστηκε νεκρή, εγκλωβισμένη μέσα σε αυτοκίνητο στον πυθμένα της λιμενολεκάνης. Νεαρός φίλος της άτυχης κοπέλας, από περιοχή της Ηλείας, κάτοχος του οχήματος, μέχρι και αυτή την ώρα αγνοείται ενώ δύτες ερευνούν εντός του λιμανιού και σκάφη κάνουν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Κυπαρισσίας. Μπουφάν του νεαρού, μετά την ανάσυρση του οχήματος, από τον πυθμένα της λιμενολεκάνης, βγήκε στην επιφάνεια και επέπλεε κοντά στα εσωτερικά κρηπιδώματα του λιμανιού. Στο λιμάνι εκτυλίχθηκαν σκηνές τραγωδίας με τους γονείς και συγγενείς της άτυχης κοπέλας που έφυγε από τη ζωή τόσο πρόωρα και άδικα.
 
*** Ο Ηλίας Κασιδιάρης θα παρουσιάσει αύριο στην Καλαμάτα το ψηφοδέλτιο της "Ελληνικής Αυγής" στην Πελοπόννησο                                                     
Το ψηφοδέλτιο της "Ελληνικής Αυγής" για την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παρουσιάσει αύριο το βράδυ στις 8.00 , στο ξενοδοχείο Rex, στην Καλαμάτα ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης. - 
 
*** Έγκριση πρόσληψης προσωπικού για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
 Τελευταία Ενημέρωση: 29/04/2014 19:51 πρόσληψης προσωπικού για τη διενέργεια του 20ού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Η έγκριση δόθηκε δεδομένου ότι το Φεστιβάλ αποτελεί ευρωπαϊκό πρόγραμμα υλοποιούμενο μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας. Η έγκριση αυτή αφορά στην πρόσληψη 12 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και δεν υπάγεται στους περιορισμούς προσλήψεων της προεκλογικής περιόδου. - 
 
*** Με την κατάθεση ψυχιάτρου του Κορυδαλλού συνεχίσθηκε στην Καλαμάτα η δίκη της δολοφονίας του θείου από τον ανιψιό          
           
Έγινε πέρυσι στη Λακωνία για μια θέση στάθμευσης
 Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίσθηκε και χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας η δίκη του 45χρονου από τη Λακωνική Μάνη, από χωριό έξω από το Γερολιμένα, ο οποίος πέρυσι τον Απρίλιο για μια θέση στάθμευσης σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τον 65χρονο θείο του και τραυμάτισε τα ξαδέλφια του.
Κατά τη χθεσινή διαδικασία ο 45χρονος κατηγορούμενος, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και φρουρούμενος, αντιδρούσε έντονα στις καταθέσεις συγγενών του, παρεμβαίνοντας στη διαδικασία.
Ο 45χρονος, που κρατείται στις Ψυχιατρικές  Φυλακές Κορυδαλλού, αντιμετωπίζει τις βαριές κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών με πρόθεση και κατά συρροή.
Χθες κατέθεσε και γιατρός του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης, Σπύρος Ρομποτής, ισχυρίζεται ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε συνείδηση του τι έκανε και διεκδικεί την ειδική περίσταση του μειωμένου καταλογισμού.
Η δίκη διεκόπη λόγω του προχωρημένου της ώρας και θα συνεχισθεί στις 6 Μαΐου, με τις καταθέσεις των υπόλοιπων μαρτύρων, αλλά και της μητέρας του κατηγορουμένου, η οποία ήταν παρούσα στο φονικό.
Ως πολιτική αγωγή παρίσταται ο δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος.
  Για μια θέση στάθμευσης
Τα τραγικά περιστατικά συνέβησαν το βράδυ στις 13 Απριλίου του 2013, όταν δύο ξαδέλφια τσακώθηκαν για τη θέση στάθμευσης. Ο 45χρονος κατηγορούμενος άρπαξε την καραμπίνα την ώρα που ο 65χρονος θείος του προσπαθούσε να υπερπηδήσει το διαχωριστικό κάγκελο των δύο σπιτιών, ώστε να τον ηρεμήσει. Τότε ο 45χρονος τον πυροβόλησε 3 φορές. Την πρώτη από απόσταση 4-5 μέτρων και τον έπληξε στον αριστερό μηρό, τη δεύτερη τον πυροβόλησε στην αριστερή κοιλιακή χώρα και την τρίτη σχεδόν εξ επαφής στο δεξί ημιθωράκιο.
Ακολούθως πυροβόλησε και τον ξάδελφό του, από απόσταση 10 μέτρων και τα σκάγια τού προκάλεσαν εκδορά στο δεξιό παράμεσο και στο δεξιό βλέφαρο. Πυροβόλησε και άλλες φορές, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν κι άλλα μέλη της οικογένειας που βρίσκονταν εκεί και να τραυματισθούν ελαφρά η γυναίκα του ξαδέλφου του και το 6χρονο κοριτσάκι του.
Ανάμεσα στους μάρτυρες που κατέθεσαν χθες ήταν και αδελφός του 65χρονου θύματος και θείος του κατηγορουμένου, ο οποίος κατοικεί στην Αθήνα. Όπως είπε, τον ειδοποίησαν τηλεφωνικά ότι κάτι είχε συμβεί και αμέσως πήρε τηλέφωνο τον ανηψιό του και δράστη, ο οποίος του είπε ότι ο θείος του «είναι εκεί έξω πεσμένος» και τον ρώτησε αν πρέπει να πάρει δικηγόρο. Αμέσως μετά, όμως, η τηλεφωνική τους επικοινωνία διεκόπη και δεν μπόρεσε να ξαναμιλήσει μαζί του.
Τόνισε πως οι δύο οικογένειες δεν είχαν διαφορές και δε θεωρεί ότι ο ανηψιός του δεν είναι στα καλά του, ούτε είχε δείξει σημάδια επιθετικότητας.
Ο δράστης επενέβη αρκετές φορές κατά την κατάθεση του θείου του, αμφισβητώντας όσα έλεγε και, μάλιστα, λέγοντάς του κάποια στιγμή: «Ό,τι θέλεις λες. Τον αδελφό σου έχασες και εγώ τα ίδια θα έλεγα, αν ήμουν στη θέση σου».
  Μερική έλλειψη καταλογισμού
Ως τελευταίος μάρτυρας χθες κατέθεσε γιατρός του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, όπου κρατείται ο κατηγορούμενος. Όπως είπε, τον παρακολουθεί από το καλοκαίρι που μετήχθη από τις φυλακές Ναυπλίου και η πρώτη του διάγνωση ήταν ότι παρουσιάζει αγχώδεις εκδηλώσεις και πάσχει από διαταραχή προσωπικότητας. Μάλιστα, είπε ότι το προσωπικό τον φοβόταν, καθώς παρουσίαζε ψυχοκινητική διέγερση με επιθετικότητα.
Διευκρίνισε δε, ότι η τελική του διάγνωση είναι πως έχει βαριά διαταραχή προσωπικότητας με σχιζοειδή τύπο, με βασικό χαρακτηριστικό ότι έχει διαταραχή στη σκέψη και έντονες ιδέες πως θα του κάνουν κακό. Πάντως, σημείωσε ότι αναφέρεται σε μερική έλλειψη καταλογισμού και όχι σε ακαταλόγιστο.
 
*** Αγροτικό πήρε «σβάρνα» παρκαρισμένο αυτοκίνητο και ταμπέλες στην Καλαμάτα

 Βομβαρδισμένο τοπίο έμοιαζε το μεσημέρι της Κυριακής η περιοχή της Παλαιολόγου στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Μούρτζινου Τρουπάκη, εξαιτίας τροχαίος ατυχήματος, που ευτυχώς περιορίσθηκε στις υλικές ζημιές. Όλα ξεκίνησαν, όταν ένα αγροτικό μεγάλο κυβισμού, που οδηγούσε μια 26χρονη, ανέβαινε την οδό Παλαιολόγου και ξαφνικά προσέκρουσε σε άσπρο σταθμευμένο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να του προξενήσει σημαντικές υλικές ζημιές. Στη συνέχεια, ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο στη διασταύρωση με τη Μ. Τρουπάκη, ξήλωσε την πινακίδα σήμανσης και σταμάτησε την τρελή πορεία του, αφού έχασε το πίσω δεξί λάστιχο. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς.Β.Β. - 
 
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/ekloges2014/item/36808-alevras-synwnymia
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/36823-katataktiries-papel
***  Αθλητική  ενημέρωση :
***  Το Βέλγιο διέκοψε το όνειρο της ελληνικής ομάδας…         
   
Την ήττα με 3-0 σετ γνώρισε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των νεανίδων χθες το βράδυ στο Κλειστό της Παραλίας από το Βέλγιο, το οποίο εξασφάλισε έτσι την πρωτιά στον 6ο προκριματικό Όμιλο του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος και το εισιτήριο για τα τελικά του Αυγούστου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δε βρέθηκε σε καλή μέρα, με τις Βελγίδες που εξ αρχής πρόβαλλαν ως φαβορί να μην χαρίζονται και να κυριαρχούν με ξεκάθαρο τρόπο στα δύο πρώτα σετ, ενώ αλυτικά έχουν ως εξής: 25-16, 25-17, 25-20.
Τον αγώνα παρακολούθησαν εκατοντάδες φίλαθλοι, που γέμισαν τις κερκίδες του Κλειστού της Παραλίας, το οποίο για δύο εβδομάδες φιλοξένησε την προετοιμασία και προσπάθεια πρόκρισης της Ελλάδας.
ΒΕΛΓΙΟ (Βαν Ντε Βίβερ): Γκολιάτ, Βαν Σας, Ντάνιελς, Βαν Γκέστελ, Κοόλς, Στρούμιλο, Βαν Ντε Βόντερν, Γκουίλιαμς, Βαν Ντε Βίβερ.
ΕΛΛΑΔΑ (Παπαδόπουλος): Βασιλαντωνάκη, Ψωμά Κωνσταντινίδου, Στράντζαλη, Καλαντάτζε, Γκουντιμένκο, Ξανθοπούλου  Δρακουλίδου, Φακοπουλίδου, Δέμπη, Παπάζογλου, Γιαννέλη.
1o σετ: 1-0, 1-1, 1-2, 2-2, 3-2, 3-3, 4-3, 5-3, 6-3, 7-3, 8-3, 8-4, 8-5, 9-5, 10-5, 10-6, 10-7, 11-7, 12-7, 13-7 (τάιμ άουτ από την Ελλάδα), 14-7, 14-8, 15-8, 16-8, 17-8, 17-9, 17-10, 18-10, 19-10, 19-11, 19-12, 19-13, (τάιμ άουτ από το Βέλγιο), 19-14,(σερί στο σέρβις από την Στράντζαλη) 20-14, 21-14, 22-14, 23-14, 24-14, 24-15, 24-16, 25-16 σε 26'
2ο σετ: 0-1, 1-1, 2-1, 2-2, 3-2, 3-3, 3-4, 4-4, 5-4, 5-5, 5-6, 5-7 (τάιμ άουτ από το Βέλγιο), 6-7, 7-7, 8-7, 9-7, 9-8, 9-9, 10-9, 11-9, 12-9, 12-10, 12-11, 13-11, 13-12, 14-12, 14-13, 15-13, 16-13, 16-14, 16-15, 17-15, 18-15, 19-15, (τάιμ άουτ για την Ελλάδα), 20-15, 21-15, 21-16, 22-16, 22-17, 23-17, 24-17, 25-17 σε 25'
   3ο σετ: 1-0, 2-0, 2-1, 3-1, 3-2, 4-2, 5-2, 5-3, 5-4, 5-5, 6-5, 6-6, 6-7, 7-7, 8-7, 9-7, 10-7, 10-8, 11-8, 11-9, 11-10, 11-11, (σερί από την Κωνσταντινίδου) 12-11, 13-11, 14-11, 14-12, 14-13, 15-13, 16-13, 17-13, 18-13, 19-13, 19-14, 20-14, 21-14, 22-14, 22-15, 22-16, 23-16, 23-17, 24-17, 24-18, 24-19, 24-20, 25-20 σε 28'
  -Τα στατιστικά στοιχεία είναι από το volleynews.gr.
  Δεύτερη ευκαιρία μέσω μπαράζ 
Η Ελλάδα κατέλαβε τη 2η θέση, χάρις στις νίκες που πέτυχε τις δύο προηγούμενες ημέρες στην Καλαμάτα, κόντρα στην Ελβετία και τη Σλοβακία. Έτσι, θα έχει τουλάχιστον μια δεύτερη ευκαιρία να βρεθεί στα τελικά που θα γίνουν στη Φιλανδία και την Εσθονία.
Η αποστολή μόνο εύκολη δεν είναι βέβαια, καθώς στους αγώνες που θα διεξαχθούν στα μέσα Ιουλίου οκτώ «δευτεραθλήτριες» των ομίλων (η συγκεκριμένη φάση ολοκληρώνεται σήμερα) θα διεκδικήσουν τις δύο τελευταίες θέσεις για το πανευρωπαϊκό.-
 
***  Μεγάλο «διπλό» ο Δ.Σ. Καλαμάτας, 2-1 τον ΑΣ Αθήνας «Δημοσθένης» στον Ταύρο
 
Σπουδαίο «διπλό» για την ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, καθώς επικράτησε με 2-1 της ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας «Δημοσθένης», στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του 30ού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων. Η νίκη θεωρείται από τις σημαντικότερες της ομάδας του Δ.Σ. Καλαμάτας από το 2006 που συμμετέχει ξανά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, καθώς επιτεύχθηκε επί μιας παραδοσιακής δύναμης και μάλιστα εκτός έδρας. Η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας πήρε «ρεβάνς» για τη βαριά ήττα (με 4-1) στο ματς του α΄ γύρου αλλά εξασφάλισε τη 2η θέση στον όμιλο (πίσω από την ομάδα των Δικηγόρων Πειραιά) που την οδηγεί σε αγώνα μπαράζ για την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί στο Βόλο. Υπάρχουν πάντως πολλές πιθανότητες, απευθείας πρόκρισης (ως καλύτερης δεύτερης μεταξύ των 8 ομίλων). Τα γκολ της ομάδας του Δ.Σ. Καλαμάτας πέτυχε ο Βασίλης Φωτεινάκης (45΄ και 60΄ με σουτ – η μπάλα κτύπησε και σε αμυντικό της ομάδας του Δ.Σ. Αθήνας «Δημοσθένης» και πλασέ αντίστοιχα), ενώ η ομάδα του Δ.Σ. Αθήνας «Δημοσθένης» μείωσε σε 2-1 στο 75΄. Η διαιτησία στον πολύ κρίσιμο αγώνα ήταν πολύ καλή. Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Δημήτρης Αναστασόπουλος): Αθανασόπουλος, Σουρίλας, Πετρόπουλος, Γεωργακόπουλος, Χούλιαρης, Μιχαλόπουλος, Φωτεινάκης, Γιαννακόπουλος, Δρακόπουλος, Πολίμος, Αλεξόπουλος (αρχική ενδεκάδα), Τσιγάρος, Καράμπελας (πρώτη εμφάνιση έπειτα από πολύμηνη απουσία λόγω επέμβασης). Την 10η (και τελευταία) αγωνιστική η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας θα υποδεχθεί την ομάδα του Δ.Σ. Χαλκίδας. 

*** 2oς  αγώνας Champions League (Κύπελλο Πρωταθλητριών). ,
 Ημιτελικός ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου -ΡΕΑΛ Μαδρίτης  0-4  , (0-3) .- ^
 Στάδιο : "Αλιάνζ Αρίνα ".-
Live Μπάγερν - Ρεάλ Μαδρίτης (0-3) για τον πρώτο φιναλίστ...
~ Στον 1ο  αγώνα  στην Μαδρίτη η ΡΕΑΛ  κέρδισε με  1-0 .- ^
Τα γκολ :  16΄και   20΄ Σέρχια  Ράμος ,  34΄ 90΄ Κριστιάν Ρονάλντο , .-
~  Η  ΡΕΑΛ  Μαδρίτης  για  13η  φορά  στο  Τελικό .!!.- ^
Ενός  λεπτού σιγή για θάνατο , Τίτο Βιλανόβα  και του Βογιαντίν Μποσκόφ .-
Κάρτες : Ντάντε , Τσάμπι Αλόνσο ,
Οι ενδεκάδες των ομάδων:
Μπάγερν: Νόιερ, Ντάντε, Ριμπερί (Γκέντσε) , Μάντζουκιτς(Μαρτίνεζ), Ρόμπεν, Μπόατενγκ, Λαμ, Μίλερ ( Πιζάρο), Αλάμπα, Σβαϊστάιγκερ, Κρόος ,
 Ρεάλ: Κασίγιας, Πέπε, Ράμος (Βαράν) , Κοεντράο, Ρονάλντο, Μπενζεμά ( Ίνσκο), Μπέιλ, Αλόνσο, Καρβαχάλ, Μόντριτς, Ντι Μαρία ( Κασεμίρο) ,
Βίντεο :
Το  1ο  γκολ : https://www.youtube.com/watch?v=-RRk2_8l-4g&feature=player_embedded ,
16΄Ράμος 0-1 :
Το  2ο γκολ :https://www.youtube.com/watch?v=l4EmR072c0U&feature=player_embedded ,
  20΄Ράμος 0--2 :
Το  3ο γκολ : https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gzpAYcFuHvQ ,
34΄ Κριστά Ρονάλντο :
 ~  Εν τω μεταξύ 2014 ο Κριστιάνο Ρονάλντο με το γκολ που σημείωσε έσπασε ένα μεγάλο ρεκόρ που κρατούσε πάνω από μισό αιώνα, καθώς έφτασε τα 15 γκολ σε μια χρονιά στο Champions League (Κύπελλο Πρωταθλητριών). Στα 14 είχε σταματήσει το 1963 ο Βραζιλιάνος Ζοζέ Αλταφίνι «Ματσόλα» που είχε σημειώσει 14 γκολ σε εννέα αγωνιστικές με τη φανέλα της Μίλαν, οδηγώντας τους Ροσονέρι στο πρώτο από τα επτά τρόπαια στον θεσμό.

 Αύριο Τετάρτη  30/4/2014 :   ΤΣΕΛΣΙ  - ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μανδρίτης  ;

Αύριο Τετάρτη στα πλέϊ -οφ της ΣούπερΛίγκας  : 
 ~  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Αθηνών -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
και
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  -  ΑΣΤΕΡΑΣ  Τρίπολης 

Νίκες με... αρκετό ζόρι για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό
***Σε αγώνες της 25ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματαΑ1 ΑΝΔΡΩΝ
25η Αγωνιστική (24 /4/2014)
ΚΑΟ Δράμας-Πανελευσινιακός 81-68
Άρης-Τρίκαλα 88-57
Πανιώνιος-Απόλλων Πατρών 79-47
Ηλυσιακός-ΠΑΟΚ 78-77
Ίκαρος Χαλκίδας-Κολοσσός Ρόδου 96-88
(29/4/2014)
ΑΕ Νέας Κηφισιάς-Ολυμπιακός 67-75
Παναθηναϊκός-ΑΓΟ Ρεθύμνου 76-61

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε το Ρέθυμνο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΓΟΡ Ρεθύμνου  76-61 .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου, Μαλανδρής, Θωμόπουλος
 Τα δεκάλεπτα: 19-20, 38-32, 56-52, 76-61
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φραγκίσκος Αλβέρτης): Μπράμος 5, Κάρι 5 (1), Φώτσης 12 (4), Ούκιτς 2, Λάσμε 15, Μαυροκεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 23 (4), Γκιστ 4, Παππάς 4, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις, Ράιτ 2.
ΑΓΟΡ (Γιώργος Καλαφατάκης): Χαρτ 3, Καλλινικίδης 4, Κουμπούρας 11, Αντωνόπουλος, Καλαμπόκης 12 (2), Κανονίδης, Σίννης 7, Εζιούκου 8, Ντρτσα, Γκάμπριελ 16 (2).

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε τον αποκλεισμό με νίκη στην Κηφισιά
~ ΑΕ ΝΕΑΣ  ΚΗΦΙΣΙΑΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  67-75 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 20-17, 31-38, 48-57, 67-75
Διαιτητές: Τανατζής, Δεσλής, Τζαφλέρης
 ΑΕ ΝΕΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 5, Λιακόπουλος 7 (1), Κομποδιέτας 5 (1), Σιούτης 3, Ψαθάς 6, Πίτερσον 2, Πετροδημόπουλος 6, Γουντς 4, Τσαλδάρης 2, Αντεγκμπόγιε, Κακιούζης 8 (1), Μπάρλος 19 (2).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3 (1), Σερμαντίνι 13, Περπέρογλου 10 (2), Παπαπέτρου 6 (1), Χριστοδούλου, Κόλινς 7, Σίμονς 5, Λοτζέσκι 4, Πρίντεζης 15 (2), Μάντζαρης 4 (1), Καββαδάς 8, Κατσίβελης.

~ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 25 αγώνες)1. Παναθηναϊκός 49
2. Ολυμπιακός 46
3. Πανιώνιος 43
4. ΠΑΟΚ 39
5. ΑΕ Νέας Κηφισιάς 38
6. Άρης 37
. ΚΑΟ Δράμας 37
8. Απόλλων Πατρών 36
9. Τρίκαλα 34
. Κολοσσός Ρόδου 34
. ΑΓΟ Ρεθύμνου 34
12. Πανελευσινιακός 32
. Ηλυσιακός 32
. Ίκαρος Χαλκίδας 32
 * Ο Ολυμπιακός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   
http://www.youtube.com/stamos01 ,      3294   video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1759   video .-   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1768   video.- 
Σύνολον                                                     6821  βίντεο   .-
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2489    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    562 
 https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  122.
  
 












*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2014  : 
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/03/27-2014.html  ,  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Μαρτίου  2014 ,-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/28-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 28  Μαρτίου  2014  , Δ΄ Χαιρετισμοί προς  την  Παναγία  μας .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/29-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/30-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 31 Μαρτίου 2014  ,
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014  , .-














***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2014  :
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/01-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 01 Απριλίου 2014  , .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/02-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τετάρτη 02 Απριλίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/03-2014.html , Το αγιάζι ενημέρωσης Πέμπτη 03 Απριλίου 2014  .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Απριλίου 2014  ,
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html , Άρωμα  στην  ενημέρωση  Παρασκευή  04  Απριλίου  2014  .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/05-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 05 Απριλίου 2014  , .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/04/06-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 06 Απριλίου 2014 , .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/06-2014.html , Ανθολόγιο   Ανθολογώντας   και    γράφοντας   Κυριακή   06   Απριλίου   2014 .-
 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/04/07-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα    07  Απριλίου  2014 .-
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/08-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τρίτη 08 Απριλίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/04/09-2014.html , Το  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Τετάρτη  09  Απριλίου  2014 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html , ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 10- Απριλίου  2014 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/04/10-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 , .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/04/11-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 , .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/04/11-2014.html , Άρωμα   ενημέρωσης  Παρασκευή  11  Απριλίου  2014 ,
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/04/188-12-13-2014.html  , 188η Επέτειο εορτασμού Εξόδου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Σ/Κ 12 και 13 Απριλίου 2014.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/04/14-2014.html, Άρωμα ενημέρωσης Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου 2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/04/15-2014.html , Άρωμα Ελλάδας Όμορφες διαδρομές Μ. Τρίτη 15 Απριλίου 2014.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/04/15-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Μ. Τρίτη  15  Απριλίου  2014 .-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/04/16-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Μ.Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 , .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/04/17-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Μ.Πέμπτη 17 Απριλίου 2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/04/18-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Παρασκευή 18 Απριλίου 2014 , .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/04/19-2014.html , Το  αγιάζι  της   ενημέρωσης  Μ. Σάββατο  19  Απριλίου  2014  , ΚΑΛΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΣΕ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !! και  ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  ! ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ !  .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/04/19-2014.html , Η  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΣΗΜΑΙΑ  ΜΑΣ  Ιστορία  και  γεγονότα ,  Μ. Σάββατο  19  Απριλίου 2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/04/20-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή  ΠΑΣΧΑ  Αναστάσεως  20  Απριλίου  2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/04/21-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  του ΠΑΣΧΑ  21  Απριλίου 2014 .-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/04/22-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη του Πάσχα 22 Απριλίου 2014.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/04/23-2014.html  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη   23  Απριλίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/24-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 24 Απριλίου 2014  .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/25-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/04/26-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 26 Απριλίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/2742014.html , ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΠΑΤΩΝ 27/4/2014 .- Από  επίσκεψη .-                  
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/04/28-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 .-                                          
 ~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/2014.html?showComment=1398704143317#c6144420707402189637 , ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΜΩΝ Μεσσηνίας και Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014 .-    Δευτέρα  28/4/2014 .-                                                                             
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/04/18-052014.html , Δημοτικές  και  Περιφερειακές εκλογές εν όψη 18 /05/2014 .-  Δευτέρα 28/4/2014 .-















~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/18052014.html , Δημοτικές Περιφερειακές  Εκλογές  18/05/2014 Συνδυασμοί  ,  Τρίτη  29  Απριλίου  2014 .-
~    http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/29-2014.html?showComment=1398765019668#c4008682741293950955 , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τρίτη 29 Απριλίου 2014.-

*** Βίντεο  του  Ηλία Β.  Λαφαζάνου  2014 :

~**   Στα  Ελληνικά Ι.Μ. ΕΛΛΗΝΙΚΏΝ  2014  : http://youtu.be/iOXrrTTcOIs  ,

~**  Κων.  Αποστολόπουλος Τάσος  Μπούρας στο Πήδημα  2014 : http://youtu.be/WtGd2Rg_xwk ,

~** Στο  Άνω Αρφαρα Κυριακή  του Θωμά  2014 : http://youtu.be/qZKKXhwvRXM ,


***