ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα  22  Ιουλίου  2013 :







*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :



*** Λαχτάρισαν 49 άτομα μέσα στο λιμάνι της Καλαμάτας (Φωτογραφίες)         
    Μια διαφορετική  εμπειρία  έζησαν απόψε όσοι βρέθηκαν σε σκάφος που  πραγματοποιεί κρουαζιέρες στο Μεσσηνιακό κόλπο.
Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν το σκάφος πήγε να φύγει αφού μπλέχτηκαν τα σκοινιά του με διπλανά σκάφη.
Όταν επέστρεφε στο λιμάνι της πόλης τα κομμένα σχοινιά μπλέχτηκαν με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί μέσα στο λιμάνι.
Τελικά στο σημείο χρειάστηκε να φθάσει λάντζα που μεταφέρει τους επιβάτες με ασφάλεια σε άλλο σημείο του λιμανιού. Στο σκάφος υπήρχαν 46 επιβάτες και 3 άτομα πλήρωμα.  Πηγή  εδήσεων και ενημέρωσης ,:   εφημερίδα Θάρρος Καλαμάτας   2013 .-

*** Μιλούν για αλλαγές στο εκλογικό σύστημα, αλλά φοβούνται και τις αναταράξεις         
          
ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ… ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
 Χάθηκαν στη… μετάφραση τα κομματικά επιτελεία
   Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Ευρωεκλογές τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών και αναζήτηση ευρύτερων συμμαχιών στην ανάδειξη των υποψήφιων τοπικών αρχόντων.
Αυτό είναι το τελευταίο σχέδιο που μελετά η κυβέρνηση, η οποία στη σκιά του σκληρού μπρα ντε φερ με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αφορμή τις επικείμενες μαζικές απολύσεις, προχωρά σε μια πρώτη χαρτογράφηση του τοπίου εν όψει των εκλογών του 2014.
Η ιδέα να στηθούν διπλές κάλπες τη δεύτερη Κυριακή για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά και για τους ευρωβουλευτές, με ταυτόχρονη αλλαγή του τρόπου ανάδειξης των τοπικών αρχόντων, αρχίζει και ωριμάζει στο γαλάζιο επιτελείο. Το σκεπτικό είναι ότι, αν οι υποστηριζόμενοι από τη Νέα Δημοκρατία υποψήφιοι –οι οποίοι, σημειωτέον, δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό ότι θα προέρχονται από το κυβερνών κόμμα σε όλες τις περιπτώσεις– περάσουν στο δεύτερο γύρο, τότε ο «αέρας» της νίκης θα επηρεάσει και την ευρωκάλπη, που εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη δυσαρέσκεια λόγω του ευρωσκεπτικισμού που επικρατεί σε μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας.
Στο σχέδιο που βρίσκεται επί τάπητος μελετάται σοβαρά η πιθανότητα ύπαρξης δύο ξεχωριστών λιστών σε κάθε Δήμο, μία για το δήμαρχο και μία για τους δημοτικούς συμβούλους.
Παρότι η προοπτική αυτή προκαλεί έντονο προβληματισμό μεταξύ των τοπικών αρχόντων, το γαλάζιο επιτελείο θεωρεί ότι θα διευκολύνει τις συμμαχίες μεταξύ των κομμάτων, αλλά και την ανάδειξη υπερκομματικών ή κοινών υποψηφίων. Ταυτόχρονα, θα αποδυναμώσει ακραία ψηφοδέλτια, όπως αυτά της Χρυσής Αυγής.
Το πρόβλημα για τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά είναι ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πρέπει να παρακάμψει ονόματα από τους κομματικούς καταλόγους που επιθυμούν την κάθοδό τους στον αυτοδιοικητικό στίβο.
Πάντως, ένας από τους πρώτους που δήλωσαν την αντίθεσή τους στο συγκεκριμένο σχεδιασμό ήταν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας με την περίφημη άρνησή του σε «εμπριμέ υποψήφιους», διότι δεν πρόκειται με αυτό τον τρόπο να βοηθηθεί η λειτουργία των Δήμων.
Εκτός, όμως, από το παραπάνω σενάριο, υπάρχει και η εναλλακτική εκδοχή: μετά τον αναβρασμό που έφερε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η διαθεσιμότητα και με δεδομένο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες, πιο σκληρές, αποφάσεις για την επίτευξη των στόχων που προκύπτουν από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα, στο Μαξίμου δεν αποκλείουν να ισχύσει το παλιό σύστημα, για να αποφύγουν ακόμη μεγαλύτερες αναταράξεις και εκπλήξεις.
Τις πληροφορίες, που κυκλοφορούσαν τον προηγούμενο καιρό περί συνεργασιών Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές της επόμενης χρονιάς και οι οποίες φαίνεται πως είχαν εκνευρίσει τους ήδη ενοχλημένους από τη συγκυβέρνηση γαλάζιους, θέλησε, εν τω μεταξύ, να διαψεύσει ο γραμματέας της Ν.Δ. Α. Παπαμιμίκος, στη συνάντηση που είχε με κομματικά στελέχη στη Θεσσαλονίκη.
Στο ερώτημα, δε, ποια στάση θα κρατήσει η Ν.Δ. απέναντι σε μία νέα υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη για το Δήμο Θεσσαλονίκης, απάντησε «Όλα στην ώρα τους» και σχολίασε γενικότερα: «Πρόσωπα και έργα θα αξιολογηθούν από την αρχή και θα δοθεί σημασία στην ανάδειξη αξιόλογων ανθρώπων, πάνω από κόμματα».
Πάντως, αυτό ακριβώς ήταν το σενάριο: Όχι να ανακοινώσουν κοινούς υποψηφίους Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αλλά κατά περίπτωση να στηρίξουν «ανεξάρτητους».
Σε κάθε περίπτωση, και παρά τις λεκτικές διακηρύξεις της κυβέρνησης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση ακολουθεί τη γενική καθοδική πορεία της χώρας. Δήμοι χωρίς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό δεν μπορούν σε να υπηρετήσουν τους σκοπούς που επιτάσσει το Σύνταγμα. Κι όπως φαίνεται, ύστερα από απαιτήσεις της τρόικας, οι οποίες γίνονται πάντα σεβαστές, οι ΟΤΑ αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση ως το εύκολο θύμα για νέες περικοπές δαπανών και απολύσεις υπαλλήλων.


***  Η Υπουργός Τουρισμού και ο Περιφερειάρχης χθες βράδυ στην Καλαμάτα για το Φεστιβάλ Χορού (Φωτογραφίες)         
  
Την παράσταση «Exposition universelle» παρακολούθησε στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού χθες η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στο Κάστρο για να δει και την παράσταση «What the body does not remember», στο αμφιθέατρο του Κάστρου βρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Το πρόγραμμα συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα στις 10.00 το βράδυ στο ΔΗΠΕΘΕΚ, με τον καταγόμενο από το Εκουαδόρ Φαμπιάν Μπάρμπα και την παράστασή του «Μια βραδιά χορού της Μαίρυ Βίγκμαν».



*** Βαριές καταδίκες για τον θάνατο των τριών υπαλλήλων της Marfin         
   Με την καταδίκη τριών εκ των τεσσάρων στελεχών της Marfin έκλεισε η δίκη για τον θάνατο των τριών υπαλλήλων και τον τραυματισμό άλλων 21, μετά τον εμπρησμό στο υποκαταστήματα της Σταδίου, κατά τη διάρκεια επεισοδίων τον Μάιο του 2010.
Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τον διευθύνοντα σύμβουλο της Marfin Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο, τον υπεύθυνο ασφαλείας του κτιρίου Εμμανουήλ Βελονάκη και την διευθύντρια του καταστήματος Άννα Βακαλοπούλου, ενώ αθώωσε την υποδιευθύντρια του καταστήματος Αναστασία Κούκου.
Έπειτα από πολυήμερη διαδικασία, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, οι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης, οι δύο πρώτοι 22 ετών και η κ. Βακαλοπούλου 5 ετών και ενός μήνα, για τις ανθρωποκτονίες από αμέλεια τριών υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, και τις σωματικές βλάβες άλλων 21 υπαλλήλων.
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους τρεις καταδικασθέντες, ενώ έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, θέτοντας όμως όρο για τους δύο πρώτους κατηγορούμενους την καταβολή, εντός 40 ημερών, χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ.
Έρευνα για ευθύνες τρίτων
Επίσης, με πρόταση της εισαγγελέως, το δικαστήριο διαβιβάζει αντίγραφα της δικογραφίας στην εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σε βάρος και κάθε άλλου υπευθύνου της τράπεζας για το τραγικό συμβάν.
Στην πρότασή της η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή και των τεσσάρων στελεχών της τράπεζας τόσο για τον θάνατο των τριών όσο και για τη σωρεία των σωματικών βλαβών σε βάρος άλλων εργαζομένων. Όπως είχε αναφέρει στην πρότασή της, οι κατηγορούμενοι «μπορούσαν να προβλέψουν και να αποτρέψουν το αποτέλεσμα, αλλά εκείνοι δεν έλαβαν κανένα μέτρο πυροπροστασίας ή εκκένωσης του κτιρίου».
Η εισαγγελέας μάλιστα τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι «ακόμη και την ύστατη στιγμή δεν εκκένωσαν το κατάστημα, το οποίο ήταν γυμνό και απροστάτευτο. Έπρεπε να εκκενωθεί, όπως εκκενώθηκαν άλλες τράπεζες στην περιοχή εκείνη την ημέρα».
Κατά την εισαγγελική λειτουργό, οι κατηγορούμενοι είχαν ρητή υποχρέωση να μεριμνήσουν για την πυρασφάλεια αλλά και να έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό, αφού το κατάστημα γινόταν συνεχώς στόχος εμπρησμών. Τόνισε, επίσης, ότι οι υπεύθυνοι ασφαλείας δεν μερίμνησαν, ώστε να καταρτιστεί μελέτη πυροπροστασίας και ούτε πήραν πιστοποιητικό ασφαλείας από την Πυροσβεστική.Newsroom    ΔΟΛ, με  πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
***  Η Χρυσή Αυγή Καλαμάτας για την αντιφασιστική πορεία                                           
     
Ανακοίνωση εξέδωσε η Χρυσή Αυγή Καλαμάτας για την πανελλαδική αντιφασιστική πορεία που έγινε το Σάββατο στην Καλαμάτα. Αναλυτικά: Εις ότι αφορά την πανελλαδική αναρχοκομμουνιστική συγκέντρωση και πορεία μίσους που βρώμισε την πόλη μας το Σάββατο, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής: 1ον) Συγχαίρουμε τους διοργανωτές, διότι σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων και σε μια πόλη που απέχει πλέον 2 ώρες από την Αθήνα και 1 ώρα από τις πόλεις της Πελοποννήσου, έκαναν πανελλαδικό συλλ-αλητήριο με 1.000 άτομα. Σίγουρα πρόκειται για πολύ σπουδαίο. κατόρθωμα. 2ον) Ο ΣΥΡΙΖΑ, που δήθεν νοιάζεται για τους εξαθλιωμένους από το Μνημόνιο Έλληνες, προτίμησε να πληρώσει όλα τα έξοδα (τα 15 λεωφορεία, τις μικροφωνικές κ.τ.λ.) για μια εκδήλωση ακραίου μίσους, παρά να τα δώσει σε όσους Έλληνες έχουν ανάγκη. Αντιθέτως, η Χρυσή Αυγή, διοργανώνει -για πολλοστή φορά- μεγάλη διανομή τροφίμων για τη φτώχεια, την 24η Ιουλίου στην Αθήνα. Αυτή είναι η διαφορά μας απ' αυτούς που δε δίνουν ούτε του Αγγέλου τους νερό. 3ον) Οι «δημοκρατικοί πολίτες» που κουβάλησε η συμμορία του ΣΥΡΙΖΑ, κράδαιναν ρόπαλα και κραύγαζαν τα ανατριχιαστικά συνθήματα «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς» και «Τότε στο Μελιγαλά έγινε μισή δουλειά». Να τους χαίρεται! 4ον) Ανάμεσα στους «δημοκρατικούς πολίτες» του ΣΥΡΙΖΑ είδαμε και κάποια κουνιστά και λυγιστά στελέχη της τοπικής ΔΗΜΑΡ (ΡΗΜΑΔ). Πρόκειται γι' αυτούς που μέχρι πριν από έναν μήνα ήταν απολύτως συνυπεύθυνοι της δυστυχίας μας! Νομίζουν πως εξαγνίστηκαν τώρα; 5ον) Κάποια καταγέλαστα παρακρατικά όργανα του συστήματος της δυστυχίας μας, που όμως το παίζουν πολύ. επαναστάτες, δήλωναν ότι «το κράτος φοβήθηκε τις λαϊκές αντιδράσεις και γι' αυτό απαγόρευσε την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής». Μήπως μπορούν να εξηγήσουν στο λαό, πως το κράτος στη συγκεκριμένη περίπτωση. φοβήθηκε τις «λαϊκές αντιδράσεις» του περιφερόμενου τσίρκου των 1.000 «αντιφασιστών» κι έκανε πίσω, αλλά δε φοβάται τις λαϊκές αντιδράσεις 10.000.000 Ελλήνων στα Μνημόνια, στους φόρους, στα χαράτσια, στο 1,5 εκατομμύριο ανέργων κ.τ.λ. Σ' αυτά γιατί δεν κάνει πίσω; 6ον) Η εκδήλωσή μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ από το μνημονιακό κράτος του γερμανόδουλου (φον) Αντωνάκη. Ούτε «ματαιώθηκε», ούτε «ακυρώθηκε», όπως λένε τα ΜΜΕ και οι διάφοροι. επαναστάτες, προφανώς γιατί τώρα τους έπιασαν οι. ντροπές! Και πρόκειται για την πρώτη και τη μόνη απαγόρευση εκδήλωσης πολιτικού κόμματος από το 1974 μέχρι σήμερα. Γιατί μόνο εμάς τρέμει το διεθνές σύστημα εξουσίας και τα ντόπια τσιράκια του! 7ον) Στην απαγόρευση συνετέλεσε τα μέγιστα και ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας. Διότι, όπως γράφει η απόφαση απαγόρευσης: «η άδεια που είχε δοθεί στις 20 Μαΐου στην Χρυσή Αυγή, ανακαλείται μετά από σειρά παρεμβάσεων του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας.». Και σε άλλο σημείο της γράφει για: «την πραγματοποίηση έργων οδοποιίας από το Δήμο, στον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου του Λιμενικού Ταμείου». Επίσης, ο δήμαρχος Νίκας, ο οποίος είχε. ανησυχίες μήπως διαταράξουμε την ομαλή ζωή της πόλης με την εκδήλωσή μας, περιέργως δεν εξέφρασε καμιά τέτοια ανησυχία για το αίσχος του Σαββάτου και την προσβολή της μνήμης των θυμάτων του Μελιγαλά. Αυτό συνέβη διότι ο Π. Νίκας άγεται και φέρεται από τη μικρή μειοψηφία των αριστερών της πόλης μας. Όμως, συνοδοιπόρε των κομμουνιστών Π. Νίκα, όλα εδώ πληρώνονται! Και η «πληρωμή» σου θα γίνει στο ακέραιο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές- και στον 1ο αλλά και στον 2ο Γύρο. Γι' αυτό, αποχαιρέτα τη δημαρχία που χάνεις. -

*** Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες                                             
        Βροχές και ισχυρές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και στο βορειοδυτικό Αιγαίο, ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας, αναμένονται τη Δευτέρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 35 στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 33 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 22 έως 28 στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας κυρίως στα δυτικά, αναμένονται και στην Αττική. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι. Ειδικότερα ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί στην Καλαμάτα αύριο Δευτέρα 22/7, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 27 έως 33 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους ως 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα εκδηλωθεί ελαφριά επιδείνωση, με εκδήλωση καταιγίδας, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 22 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. πηγή: www.newsbomb.gr , www.meteo.gr ,.  - See more at: http://www.tharrosnews.gr/

 ***  Σε διαθεσιμότητα από σήμερα 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων, τα ονόματα των καθηγητών από τη Μεσσηνία         
        Σε καθεστώς διαθεσιμότητας τίθεται από σήμερα, Δευτέρα, 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά και τεχνικά λύκεια, βάσει του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζει η ΟΛΜΕ για τις 12:00 στα γραφεία της στο Σύνταγμα. Ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.
Από την κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων, χάνονται πολλές οργανικές θέσεις. Οι περισσότερες, 388, αφορούν την ειδικότητας της Νοσηλευτικής, ακολουθούν οι Βρεφονηπιοκόμοι με 335 και οι ειδικότητες Αισθητικής με 211.
Με την κατάργηση των παρεχόμενων Ειδικοτήτων Επαγγελμάτων καταργούνται 50 κλάδοι ειδικοτήτων εκπαιδευτικών και αντίστοιχα τίθενται σε διαθεσιμότητα το σύνολο των 296 καθηγητών αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 218 από το σύνολο των 844 καθηγητών αποφοίτων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 1.968 από το σύνολο των 9.420 καθηγητών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με όσα έχει διαμηνύσει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, πάνω από τους μισούς εκπαιδευτικούς θα απορροφηθούν σε δομές και υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, αφού η πλειονότητα των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν αφορούν τον τομέα Υγείας.
Η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει στις 12:00 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της (Ερμού και Κορνάρυ 2) στο Σύνταγμα.
Επιπλέον, την Τετάρτη στις 19:00 η ΟΛΜΕ καλεί τις ομοσπονδίες των κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποίηση αυτή την περίοδο, αλλά και όλες τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συναντηθούν στα γραφεία της για «να οργανωθεί από κοινού ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις αλλά και συνολικά ενάντια στην πολιτική των κυβέρνησης - τρόικας».Πριν από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ομοσπονδία για τον Σεπτέμβριο, με σκοπό «να μην απουσιάζει κανείς από τα σχολεία μας την 1η του Σεπτέμβρη», η ΟΛΜΕ καλεί τις κατά τόπους ΕΛΜΕ να συνεχίσουν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους και να δημιουργήσουν σε κάθε περιοχή «κέντρα αγώνα».
Newsroom ΔΟΛ
ΕΠΩΝΥΜΟΟΝΟΜΑΠΑΤΡΩΝΥΜΟΚΩΔ. ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΜΠΙΘΗΜΗΤΡΗΕΥΑΓΓΕΛΙΑΝΙΚΠΕ18.04ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥΧΡΙΣΤΙΝΑΜΙΧΑΗΛΠΕ18.04ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
ΠΑΛΗΜΑΝΗΜΑΡΙΑΠΕΤΡΟΣΠΕ18.33ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΙ
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΧΡΙΣΤΙΝΑΛΑΜΠΡΟΣΠΕ18.33ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΙ
ΚΟΛΟΖΗΣΙΩΑΝΝΗΣΠΑΝΑΓΙΩΤΠΕ18.26ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ
ΠΑΤΣΙΟΓΙΑΝΝΗΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΑΘΑΝΑΣΙΟΣΠΕ18.27ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗΣ
ΝΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΦΩΤΙΟΣΠΕ18.24ΕΡΓΑΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣΝΙΚΟΛΑΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΠΕ18.07ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
ΛΑΤΣΑΡΑΕΛΕΝΗΝΙΚΟΛΑΟΣΠΕ14.01ΙΑΤΡΟΙ
ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣΙΩΑΝΝΗΣΠΑΝΑΓΙΩΤΔΕ01.02ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ
ΛΙΓΓΡΗΑΘΑΝΑΣΙΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΠΕ14.06ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥΟΛΓΑΓΕΩΡΓΙΟΣΠΕ14.06ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ
ΧΑΨΙΑΓΕΩΡΓΙΑΝΙΚΟΛΑΟΣΠΕ18.10ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝΙΚΟΛΑΟΣΙΩΑΝΝΗΣΠΕ18.10ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ
ΜΟΥΖΑΚΗΕΛΕΝΗΓΕΩΡΓΙΟΣΠΕ18.10ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ

*** Με ηλεκτρονική ψηφοφορία και ανοικτή ακρόαση ζωντανά στο διαδίκτυο ο νέος Πρύτανης του Πα.Πελ.         
Στις 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ενώ όσοι θέλουν θα έχουν την δυνατότητα να  παρακολουθήσουν ζωντανά τις ακροάσεις των υποψηφίων πρυτάνεων μέσα από το διαδίκτυο.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ θα πραγματοποιηθούν ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Οι οδηγίες για την ψηφοφορία έχουν σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση των μελών ΔΕΠ στο uop.gr
Σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος τα μέλη ΔΕΠ μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Δημητρακόπουλο στο 2710372296 ( helpdesk)ή με τον κ. Λέπουρα στο 69323 69272 ( gl@uop.gr).
Ενημερώνεται η πανεπιστημιακή κοινότητα του Ιδρύματος (μέλη ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ, Διοικητικό Προσωπικό υπόλοιπο προσωπικό και φοιτητικοί σύλλογοι) ότι η ανοικτή ακρόαση των υποψηφίων πρυτάνεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013, στις 12.00  (Αμφιθέατρο του  Τμήματος Οικονομικών Επιστημών), θα αναμεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο την ίδια μέρα και ώρα στην διεύθυνση:    http://live.grnet.gr/diavlos/
-
*** Δίκτυο Ενεργών Πολιτών: Καλαμάτα, μια πόλη που θάβει τα σκουπίδια της νύχτα         
           Γιατί η Καλαμάτα κατάντησε μια από τις πόλεις που τις νύχτες θάβει τα σκουπίδια της σε δάση, ποτάμια και αρχαιολογικούς χώρους των γειτόνων της, είναι λίγο- πολύ γνωστό θέμα.
Δεν είναι, όμως, μικρό θέμα κάθε φορά που συλλαμβάνονται οι «μεταφορείς» να θάβουν κρυφά τόνους με σκουπίδια της πόλης μας στους τριγύρω χώρους και εμείς να κάνουμε τους μη γνωρίζοντες για το τι γίνονται τα σκουπίδια.
Όπως ακριβώς κάνει κάθε ασυνείδητος δημότης που περιμένει τη νύχτα για να πετάξει κρυφά τα σκουπίδια του μακριά από την πόρτα του και ό,τι θέλει ας γίνει για τους άλλους. Είναι πολύ οδυνηρός τέτοιος ξεπεσμός. Γνωστοί είναι οι υπεύθυνοι που με την πολιτική επιλογή που υιοθέτησαν τα τελευταία χρόνια, το πολυέξοδο σχέδιο της «μεταφοράς σκουπιδιών», και έχουν πλήρως την ευθύνη για τα ψηφοθηρικά τους κίνητρα.
Ως «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» δεν έχουμε καμία διάθεση για εκμετάλλευση του προβλήματος. Κινούμαστε καθαρά σε άλλη κατεύθυνση. Είχαμε επισημάνει με προσεκτικό τρόπο μέσα από τις προτάσεις μας στην Οικονομική Επιτροπή, ότι στη σύμβαση μεταφοράς των σκουπιδιών έπρεπε να υπάρχει απαραίτητα διατυπωμένος ο σαφής όρος της προσκόμισης των παραστατικών παράδοσης των σκουπιδιών από τον εργολάβο, για να γίνει η πληρωμή του από τα δημοτικά ταμεία, ώστε να ελέγχεται αν μεταφέρθηκαν σε νόμιμους και αδειοδοτημένους χώρους. Όρος που θα απέτρεπε συγχρόνως κάθε δυνατότητα για αδικαιολόγητο πλουτισμό σε βάρος του δημοσίου χρήματος, μέσω της πραγματοποιούμενης αποσύνδεσης της χιλιομετρικής απόστασης μεταφοράς και του κόστους εναπόθεσης, για κάθε τόνο σκουπιδιών, σε νόμιμο χώρο με την αμοιβή του εργολάβου.
Είχαμε προτείνει να φέρουμε τον εργολάβο σε εξεταστική επιτροπή με ανάλογο θέμα, με σκοπό την άσκηση πίεσης, για το πού πηγαίνουν τα σκουπίδια. Το αίτημά μας, όμως, απορρίφθηκε με αλαζονικό τρόπο, όπως με δικτατορικό τρόπο διαλύθηκε ουσιαστικά η ανάλογη διαπαραταξιακή επιτροπή για τα απορρίμματα.
Τα δεινά για το Δήμο μας, όμως, συνεχίζονται. Από τη Σκύλλα της ψηφοθηρικής πολιτικής και των δημαρχοκεντρικών συστημάτων, που κατασπάραξε υπάρχουσες υποδομές, στη Χάρυβδη, στο σχέδιο της επιβολής δυσβάστακτων «διοδίων» για τα σκουπίδια της κουζίνα μας
Σχέδιο που προετοιμάζεται από την Περιφέρεια με την ανοχή ή στήριξη αρκετών Δημοτικών Αρχών και αποκρύπτεται από την τοπική κοινωνία για τα χρήματα που σχεδιάζονται να «σηκωθούν» από τα νοικοκυριά και το υστέρημά τους, ώστε να «τονωθεί» η οικονομία των «εκλεκτών» της κεντρικής εξουσίας για τις εξυπηρετήσεις που προσφέρουν στα μέσα ενημέρωσης.
Η προγραμματισμένη συνεχής επικοινωνιακή προβολή που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή, ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι πρωταθλητής της ανακύκλωσης -όσων δε θάβονται τις νύχτες -, καθώς και η προσπάθεια καταγραφής του ως βραβευμένου «οικολογικά ευαίσθητου» Δήμου μόνο ως κοροϊδία μπορεί να ακούγεται πλέον και μόνο από φιλοδημαρχιακά τοπικά μέσα ενημέρωσης μπορεί να «εκφωνείται».
Η μοναδική πόλη της χώρας, από τις δύο μόνο, που είχε στη διάθεσή της δημόσιες υποδομές και απενεργοποιήθηκαν, χωρίς κανένας αρμόδιος φορέας να το έχει αποφασίσει, με πρόσχημα δικαστική απόφαση που απαγόρευε την εναπόθεση σκουπιδιών, έχει ακόμα και σήμερα τη δυνατότητα επεξεργασίας μέσω της κομποστοποίησης με μηχανικό τρόπο αφαίρεσης οργανικών υλικών από σύμμεικτα απορρίμματα με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο από την κινητή μονάδα RAM (μικρογραφία της ΜΟΛΑΚ).
  ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
Η λύση, αν υπάρχει πολιτική θέληση, είναι η επόμενη. Ένα μεταβατικό στάδιο επεξεργασίας σύμμεικτων σκουπιδιών μέχρι την επίτευξη του τελικού στόχου που είναι η λειτουργία της ΜΟΛΑΚ ως μονάδα κομποστοποίησης για τις ανάγκες της πόλης της Καλαμάτας, για τις οποίες επαρκεί. Στόχος είναι η αποκλειστική κομποστοποίηση καθαρών προδιαλεγμένων οργανικών που θα προέρχονται από διαχωρισμό στην πηγή μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Η διαλογή θα γίνεται από τους ίδιους τους πολίτες. Χρειάζεται η υιοθέτηση κατάλληλης τιμολογιακής πολιτικής ως κίνητρο επικράτησης του μοναδικού φτηνού και οικολογικού τρόπου διαχείρισης.
Η λύση αυτή θα συμβάλει ταυτόχρονα:
1. Στη μερική απορρύπανση της περιοχής από τη λυματολάσπη του Βιολογικού καθαρισμού,
2. Στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου της περιοχής με το αποκτούμενο οικονομικό όφελος
3. Στη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά προτεραιότητα από το Ασπρόχωμα
4. Στην απόκτηση τεχνογνωσίας από τις δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας
5. Σε έσοδα από το παραγόμενο κομπόστ ως υλικό αποκατάστασης παλιών.

*** Σαφάρι το ΣΔΟΕ στη Μεσσηνία…          
   
Τον μπελά τους θα βρουν σήμερα, όπως και χθες, οι διάφοροι επαγγελματίες της πόλης. Όπως μάθαμε, κλιμάκιο από το ΣΔΟΕ Τρίπολης βρίσκεται σε σαφάρι αποδείξεων. Γι’ αυτό, σήμερα τουλάχιστον, ας έχουν το νου τους οι διάφοροι. Άλλωστε και τα τελευταία στοιχεία είναι επιβαρυντικά για το νομό: 45% είναι η φοροδιαφυγή.  Α.Π.  
 
*** Αυξομειώσεις στους γάμους λόγω της οικονομικής κρίσης σύμφωνα με στοιχεία της Μητρόπολης και του Ληξιαρχείου         
           Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
 Μικρή επίδραση φαίνεται να έχει η οικονομική κρίση στην τέλεση γάμων, θρησκευτικών ή πολιτικών, στη Μεσσηνία, για το διάστημα από το 2009 έως και το 2012, ενώ η κατάσταση περιπλέκεται για το πρώτο εξάμηνο του 2013.
Κι αυτό, γιατί, ενώ έχουν ήδη τελεστεί συνολικά στη Μεσσηνία (όπου, δηλαδή, καλύπτεται η εδαφική περιφέρεια της Μητρόπολης) 217 θρησκευτικοί γάμοι, στο Δήμο Καλαμάτας έχουν δηλωθεί μόλις 64 θρησκευτικοί και πολιτικοί.     
Όπως θα διαβάσετε στη συνέχεια, σχεδόν ταυτόχρονα με την εξέλιξη της κρίσης αυξανόταν και ο αριθμός των θρησκευτικών γάμων. Η διαφορά των γάμων που τελούνταν ανά έτος δεν ήταν μεγάλη, αλλά ενδεικτική της κατάστασης.
Με βάση τα στοιχεία που μας έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας Κων. Ψυχάρης, οι θρησκευτικοί γάμοι που τελέστηκαν στους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου – Νέστορος και Οιχαλίας, το 2009, ήταν 385. Το 2010: 397, το 2011: 436, το 2012: 353, ενώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 τελέστηκαν 217.
Κορυφαίο σημείο ήταν το 2011, οπότε τελέστηκαν 436 γάμοι. Σε σχέση με το 2009 που είχαμε 385 γάμους, το 2011 τελέστηκαν 51 περισσότεροι θρησκευτικοί, ενώ το μεσοδιάστημα (2010) είχαν τελεστεί 12 περισσότεροι από το 2009 και 39 λιγότεροι από το 2011 (397 συνολικά).
Από εκεί και μετά, ακολουθεί μια μικρή υποχώρηση. Καθώς η κρίση εξακολουθεί να βρίσκεται σε ανοδική πορεία, το 2012 τελούνται 353 γάμοι, 83 λιγότεροι από το 2011, ενώ για το πρώτο εξάμηνο του 2013 καταγράφηκαν 217.
  Δήμος Καλαμάτας 
Αν εξειδικεύσουμε τα στοιχεία για το Δήμο Καλαμάτας, προκύπτει ότι το έτος με το μεγαλύτερο αριθμό θρησκευτικών και πολιτικών γάμων στα όρια του καποδιστριακού Δήμου Καλαμάτας ήταν το 2010, οπότε καταγράφηκαν συνολικά 283. Από εκεί και μετά, ακολουθεί μείωσή τους. Ενώ το 2009 είχαμε 256 γάμους, το 2011 ο αριθμός μειώθηκε στους 270. Το 2012 στους 230, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2013 δηλώθηκαν μόλις 64 γάμοι.
Ωστόσο, δεν είναι επαρκής η εικόνα για τη εξαγωγή ασφαλέστερων συμπερασμάτων ως προς τον ακριβή αριθμό των θρησκευτικών ή των πολιτικών γάμων στο Δήμο Καλαμάτας. Για το συγκεκριμένο Δήμο θα πρέπει να αναφερθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις εκδίδονται άδειες, αλλά ο γάμος τελείται σε κάποιον από τους γειτονικούς Δήμους, οι οποίοι έχουν χαμηλότερο τέλος τέλεσης σε σχέση με αυτόν της Καλαμάτας, όπου απαιτούνται 200 ευρώ. Στο Δήμο Δυτικής Μάνης το αντίστοιχο τέλος είναι 50 ευρώ και στο Δήμο Πύλου – Νέστορος δεν υπάρχει. 
*** Επέμβαση της Πυροσβεστικής στο λιμάνι της Καλαμάτας (Φωτογραφίες)         
      
  
Πριν μερικά λεπτά στην αρχή του  λιμενοβραχίονα έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής με ειδικό καλάθι, ώστε να κουρέψει μέρος του πεύκου της περιοχής που κρεμόταν επικίνδυνα.
-
*** Μόλυνση του ωκεανού
Από τη Φουκουσίμα διαρρέει ραδιενεργό υλικό, παραδέχτηκε η Tepco
Από τη Φουκουσίμα διαρρέει ραδιενεργό υλικό, παραδέχτηκε η Tepco
Μπροστά στις αναφορές της ιαπωνικής αρχής πυρηνικής ενέργειας και επιστημόμων, η εταιρεία επέμενε πως δεν υπήρχαν στοιχεία για διαρροή ραδιενεργού υλικού στον ωκεανό   (Φωτογραφία:  Associated Press )  , ...
Τόκιο
Η εταιρεία που διαχειρίζεται την πυρηνική μονάδα της Φουκουσίμα παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι ραδιενεργό υλικό διαρρέει στον ωκεανό -διαπίστωση που είχαν κάνει επιστήμονες εδώ και μήνες αλλά η διαχειρίστρια Tepco απέρριπτε.
Η Τepco έκανε την ανακοίνωση τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά -όπως σημειώνει το Reuters- τις ενδιάμεσες εκλογές για την ιαπωνική Άνω Βουλή.
Τις προηγούμενες εβδομάδες, η ιαπωνική αρχή πυρηνικής ενέργειας είχε αναφέρει ανοικτά πως έχει «ισχυρές υποψίες» ότι ραδιενεργό υλικό έχει διαρρεύσει στη θάλασσα κοντά στην παράκτια μονάδα.
Νωρίτερα, επιστήμονες είχαν αναφέρει πως εντόπισαν ραδιενεργό υλικό σε ψάρια που αλιεύτηκαν σε σχετικά μεγάλη απόσταση από τη Φουκουσίμα. Η Tepco υποβάθμιζε τις αναφορές της ιαπωνικής αρχής πυρηνικής ενέργειας για μόλυνση της θάλασσας, λέγοντας πως χρειάζονταν περισσότερες έρευνες.
«Θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη για την πρόκληση τέτοιας έντονης ανησυχίας σε τόσο κόσμο, ιδιαίτερα στον κόσμο της Φουκουσίμα» ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Tepco Μασαγιούκι Όνο σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.
Η εταιρεία είχε αναγνωρίσει ότι σε υπόγεια ύδατα γύρω από τη Φουκουσίμα είχε βρεθεί ρεδιενεργό υλικό, αλλά επέμενε πως αυτό δεν αποδείκνυε ότι η διαρροή έχει φτάσει στη θάλασσα.
Newsroom ΔΟΛ
***
 
 *** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :
 
~** Επίσημη πρεμιέρα απόψε για Χριστόπουλο στην Ουκρανία                                             
Αισιόδοξος πως θα παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο που θα τα δώσει όλα για τη νίκη παρά το περιορισμένο χρόνο προετοιμασίας που είχε στα χέρια του, δήλωσε ο Γιάννης Χριστόπουλος. Η Ταβρίγια υποδέχεται σήμερα (12/7, 20:00) την Ζόρια Λουγκάνσκ στην Συμφερόπολη στην πρεμιέρα του ουκρανικού πρωταθλήματος και ο Καλαματιανός τεχνικός δηλώνει έτοιμος για την πρόκληση. Εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε να ξεκινήσει «με το δεξί» και να κάνει τους Ουκρανούς να τρίβουν τα μάτια τους, όπως έκαναν όλοι με την πορεία …τρένου του ΠΑΣ Γιάννινα. - 
 
 
***  Ο "Γολγοθάς" του Χριστόπουλου!         
   Τα όσα απίστευτα αντιμετωπίζει ο Ελληνας τεχνικός στην Ουκρανία έχουν προκαλέσει ακόμη και την συμπαράσταση των αντίπαλων προπονητών...
Ανακοινώθηκε χθες βράδυ με κάθε επισημότητα. Και έμοιαζε με σταγόνα από εκείνες που ξεχειλίζουν το «ποτήρι». Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουκρανίας, τιμώρησε με αφαίρεση τριών βαθμών την Τάβρια για οικονομικές οφειλές. Μια εβδομάδα μετά την έναρξη του πρωταθλήματος. Χωρίς καμία «προειδοποίηση».
Την (μοναδική στην Ουκρανία) ομάδα που είναι ήδη τιμωρημένη εδώ και δύο περιόδους με απαγόρευση μεταγραφών. Την ομάδα που με το ζόρι έχει ένα ρόστερ 14-15 ποδοσφαιριστών και που θα είναι θαύμα-θαυμάτων αν καταφέρει να παραμείνει στην Premier Liha. Την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου. Του πρώτου έλληνα προπονητή που απολαμβάνει το προνόμιο να εργάζεται στο εξωτερικό, αλλά που μεταξύ μας δεν το λες και… προνομιακό αυτό που έχει «αναλάβει». Μάλλον με αποστολή… αυτοκτονίας μοιάζει!
Για τον έλληνα τεχνικό το χθεσινό βράδυ επεφύλασσε και άλλα… μαντάτα. Ο μοναδικός κεντρικός αμυντικός που υπάρχει στο δυναμικό του κλαμπ, ο βραζιλιάνος Τσέλιο Φερέιρα τέθηκε νοκ άουτ για τους επόμενους δύο μήνες. Βρίσκεται πια πλάι στον –άλλοτε Ερυθρόλευκο- Μάρκο Νε που χάνει τη σεζόν, πλάι  στον Γκούσταβ Σβένσον που έχει να αγωνιστεί από τις 2 Δεκεμβρίου του 2012. Οι 14-15 που λέγαμε είναι ήδη… πολυτέλεια που χάθηκε.
Ο Χριστόπουλος έχει επιστρατεύσει τη μισή ομάδα Νέων του συλλόγου για να κάνει προπόνηση και να συμπληρώνει 18άδα. Πλέον πρέπει να αρχίζει να συμβιβάζεται με την ιδέα ότι θα πρέπει να τις εμπιστευτεί και θέσεις 11άδας. Έστω απέναντι σε κλαμπ όπως η Σαχτάρ, η Ντιναμο Κιέβου, η Ντνιεπρ.
Μέχρι και τον Δεκέμβρη, όταν λήγει η τιμωρία και επιτρέπονται οι μεταγραφές δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την… υπομονή. Ή θα συμβιβαστεί με την ιδέα ότι για 18 (από τα συνολικά 30) ματς θα είναι επιτυχία το να μπορεί να είναι ακόμη «ζωντανός» στη μάχη για τη σωτηρία (έστω με μια μικρή συγκομιδή βαθμών), ή θα πρέπει να φτιάξει τις βαλίτσες του για να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα.
Τα όσα αντιμετωπίζει στην Συμφερόπολη, μετατρέπουν σε… πταίσμα την περσινή «περιπέτεια» στα Γιάννενα. Εκεί είχε το δικαίωμα να δημιουργήσει κάτι με τα χέρια του. Έστω με ένα από τα μικρότερα μπάτζετ της κατηγορίας, έστω με την δέσμευση της ελληνικής απαγόρευσης μεταγραφών (που όμως του επέτρεψε να βρει και να αποκτήσει τον Ίλιτς, τον Τσουκαλά, τον Κοροβέση). Τώρα είναι σα να… φοράει χειροπέδες. Και να τον έχουν πετάξει στον… βυθό.
«Όλοι πρέπει να δούμε με συμπάθεια και κατανόηση, το πρόβλημα της Τάβρια. Και να δώσουμε θάρρος στον προπονητή της, για αυτό που έχει να αντιμετωπίσει» είπε μετά το ματς της πρεμιέρας ο –αντίπαλος- τεχνικός της Ζόρια, Γιούρι Βέρνιντουπ. Δεν ανακάλυψε την… Αμερική. Αναφέρθηκε σε μια υπόθεση που την γνωρίζουν όλοι στην Ουκρανία. Το… σύγχρονο δράμα μιας ομάδας που 21 χρόνια πριν κέρδισε το πρώτο πρωτάθλημα της χώρας. Τι να το κάνει το θάρρος όμως ο Γιάννης Χριστόπουλος; Παίκτες δεν έχει… gazzetta.gr
 
*** Αθώωση και δικαίωση για τον Παναγιώτη Τσιμικλή         
            
Αθωώθηκε εχθές το απόγευμα ο ποδοσφαιριστής της Μαύρης Θύελλας Παναγιώτης Τσιμικλής απο την πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Football League-Football League 2  για παράβαση «εκ προθέσεως» του άρθρου 24 του πειθαρχικού κώδικα, που αφορά την φαρμακοδιέγερση, στο ματς με τον Φωστήρα.
Αναμφίβολλα αυτή η εξέλιξη αποτελεί και μια δικαίωση για τον ποδοσφαιριστή που από την πρώτη στιγμή υποστήριζε την αθωότητα του. 
*** Τα τυπικά για την ανανέωση Ρήγα, Κολοβούρη, Τρίψα και Μπελεβέντη στην Καλαμάτα         
          
Το ένα μετά το άλλο κλείνουν τα κομμάτια του παζλ που περιλαμβάνει την παραμονή παικτών του περυσινού κορμού της «Μαύρης Θύελλας» και για τους οποίους έχει εισηγηθεί, άλλωστε, από την πρώτη στιγμή, ο Νίκος Κακαλέτρης. Έτσι, μετά τον Γιάννη Τσόπελα που ανανέωσε τη συνεργασία του σειρά έχουν πάρει οι Ρήγας, Κολοβούρης, Τρίψας και Μπελεβέντης. Με τους δύο πρώτους θα είχε συνάντηση αργά χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Καλαμάτας Γιώργος Ράλλης, ο οποίος, επέστρεψε  αργά το απόγευμα από την Αθήνα -βρέθηκε για επαγγελματικούς λόγους- και με τους άλλους δύο θα ακολουθήσουν επαφές από μέρα σε μέρα.
Το κλίμα το οποίο διαμορφώνεται ανάμεσα στους τέσσερις ποδοσφαιριστές και την ομάδα της «Μαύρης Θύελλας» είναι απόλυτα θετικό μιας και υπάρχει ξεκάθαρη επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας και μονάχα εμπλοκή στο οικονομικό μπορεί να φέρει το «διαζύγιο».
  Μοναδική εκκρεμότητα με Τσιμικλή
Εφ’ όσον όλα κυλίσουν ομαλά και έρθει η αναμενόμενη διεύρυνση της συνεργασίας με τους προαναφερθέντες, τότε η μοναδική εκκρεμότητα αναφορικά με τους παίκτες του περυσινού κορμού θα είναι ο Παναγιώτης Τσιμικλής. Και εδώ υπάρχει ταύτιση απόψεων όμως πολλά θα εξαρτηθούν από την απόφαση της α’βάθμιας πειθαρχικής Επιτροπής που θα δώσει τις απαντήσεις μέσα στα επόμενα 24ωρα αναφορικά με την υπόθεση που έχει εμπλακεί ο 25χρονος αμυντικός μέσος.
  Καμία ανησυχία και λογική προγραμματισμένη τακτική
Από εκεί και πέρα καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν έχει υπάρξει σε θέματα μεταγραφών όμως αυτό δεν δημιουργεί ανησυχία σε τεχνικό τιμ και διοίκηση μιας και πρόκειται για προγραμματισμένη «τακτική». Στην Καλαμάτα δεν θέλουν να βιαστούν και κυρίως δεν θέλουν να προχωρήσουν σε αποτυχημένες μεταγραφικές κινήσεις όπως έγινε στο παρελθόν. Υπάρχουν πολλά ονόματα στη σχετική λίστα και με κάποια εξ αυτών οι συζητήσεις είναι προχωρημένες, όμως, δεν υπάρχει βιασύνη. Ειδικότερα για παίκτες πρώτης γραμμής από μακρινές περιοχές οι ιθύνοντες της Καλαμάτας είναι αποφασισμένοι να εξετάσουν και την τελευταία λεπτομέρεια (τραυματισμούς, συμμετοχές, χαρακτήρα κ.ά.). Παράλληλα υπάρχουν και ονόματα παικτών που προέρχονται από την μεσσηνιακή αγορά (Χ. Τρίψας, Ι. & Α. Καλογερόπουλος, Κάνιστρας, Διαμαντόπουλος κ.ά.) τα οποία επίσης εξετάζονται και κάποια εξ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, οδεύουν προς την μεγάλη ομάδα του νομού. 
-  
*** Πλήγμα η άρνηση Ψυχογιόπουλου για την Καλαμάτα         
           Δύσκολα θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην ομάδα της Καλαμάτας ο βράχος της αμυντικής γραμμής και αρχηγός της Μαύρης Θύελλας επί σειρά ετών Αντώνης Ψυχογιόπουλος που ενημέρωσε τον Νίκο Κακαλέτρη για την απόφασή του να «απαγκιστρωθεί». Οι λόγοι δεν είναι τόσο ποδοσφαιρικοί όσο κυρίως επαγγελματικοί και έχουν να κάνουν με δελεαστική πρόταση που έχει δεχθεί ο πολύπειρος αμυντικός από επαγγελματικό περιβάλλον το οποίο δημιουργεί ιδανικές προϋποθέσεις για το μέλλον. Γι' αυτό άλλωστε βρέθηκε στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες συζητώντας το συγκεκριμένο σενάριο και τις συνθήκες που διαμορφώνονται.
Η πόρτα δεν κλείνει απόλυτα αφού είναι δεδομένη η αγάπη και το δέσιμό του με την ομάδα όμως οι πιθανότητες να αγωνίζεται ο Ψυχογιόπουλος στην Καλαμάτα τη νέα χρονιά είναι ελάχιστες κάτι που θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την Θύελλα.
Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Κακαλέτρης βρέθηκε χθες με τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο και του μετέφερε την επιθυμία συνεργασίας, την οποία επιθυμεί έντονα και η πλευρά της διοίκησης. Η περίπτωση του Φιλιατρινού τερματοφύλακα δεν είναι καθόλου εύκολη όμως φανερώνει την επιθυμία των ανθρώπων της διοίκησης που καλοβλέπουν πάντοτε και τις περιπτώσεις των Καλαντζή, Γαλανόπουλου όσο δύσκολες και αν φαντάζουν.
  Συνάντηση και με Τσόπελα
Η χθεσινή μέρα περιελάμβανε και τη συνάντηση του Γιώργου Ράλλη με τον Γιάννη Τσόπελα που εκτός απροόπτου θα παραμείνει στην ομάδα ακολουθώντας την διαδρομή των Σκαρλάτου, Ηλιόπουλου, Κωνσταντακόπουλου, Πούτση, Τριανταφυλλάκη και Τσιμικλή. Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ακολουθήσουν και οι επαφές με τους Ρήγα, Τρίψα, Κολοβούρη, Μπελεβέντη για τους οποίους το κλίμα είναι ιδιαίτερα θετικό τουλάχιστον όπως προκύπτει μέσα από κάποιες «πρώιμες» συζητήσεις.
 *** Ποιοτικές προσθήκες και αρκετά μεσσηνιακά ταλέντα για τη Μαύρη Θύελλα         
           Πολύωρες συσκέψεις πραγματοποιούν καθημερινά ο Πρόεδρος της Καλαμάτας, Γιώργος Ράλλης, άμεσοι συνεργάτες του στην διοίκηση, ο γενικός αρχηγός Νικήτας Παπανικολόπουλος, ο προπονητής Νίκος Κακαλέτρης και ο τεχνικός διευθυντής Τάκης Σακελλαρόπουλος, όπου συζητούν για το σχεδιασμό της ομάδας εν όψει νέας αγωνιστικής περιόδου. Η Καλαμάτα θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και το Κύπελλο Μεσσηνίας.
  Μεταγραφική ενίσχυση
Το κυριότερο θέμα στις συσκέψεις αφορά την μεταγραφική ενίσχυση και εξετάζονται διάφορες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Όπως είχαν δηλώσει πρόσφατα ο πρόεδρος της Καλαμάτας Γ. Ράλλης, θα παραμείνουν 8-10 ποδοσφαιριστές από το περυσινό ρόστερ ενώ θα γίνου ποιοτικές προσθήκες και θα αποκτηθούν μεσσηνιακά ταλέντα (έχουν γίνει επαφές με ομάδες της Τριφυλίας αλλά και από την Καλαμάτα).
  29 Ιουλίου η πρεμιέρα
Σχετικά με την προετοιμασία τώρα, οι οποία θα ξεκινήσει την Δευτέρα 29 Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας (εκεί θα γίνει το βασικό στάδιο, ενώ θα υπάρξουν επισκέψεις στον Ταΰγετο). Κλείνοντας να αναφέρουν ότι το πρώτο πακέτο μετεγγραφών θα ανακοινωθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.
***
 
 
**Βίντεο-παρουσιάσεις :  The 25 first Video ... from ...  
~** 551 Αεροδρόμειο  Καλαμάτας  2013: http://youtu.be/8uM10qY_5Rc ,
~** 539 Αεροδρόμειο Μακεδονίας απογείωση 2013: http://youtu.be/BPElNc98FSQ ,
~**450  Άγιο Όρος  διαδρομές  Ι Μ  Φιλοθέου  Ιβήρων  2013: http://youtu.be/cGaljDRqqXU ,
  
~**531 Αεροδρόμειο Μακεδονίας 2013: http://youtu.be/yXnjlgPnNy4 ,
~** 525 Αεροδρόμειο Θεσσαλονίκης 2013: http://youtu.be/aVKvuc4F4dY  ,
~** 537 Αεροδρόμειο Θεσσαλονίκης 2013: http://youtu.be/34uIIJNZ9B8 ,
~**526  Αεροδρόμειο Μακεδονίας 2013: http://youtu.be/2aIGlD1ATrc ,
~** 543 Αεροπλάνο μέσα  στα  σύννεφα  2013: http://youtu.be/k6rJP1TG4Dc  ,
*** 352 Ι .  Μ .  ΙΒΗΡΩΝ   2013: http://youtu.be/nvy-y_7JSVQ ,
  
~* 364 Ι Μ  ΙΒΗΡΩΝ εντός   2013: http://youtu.be/Kfnen4l1_dg   ,
  
~* 498 Ι Μ  Φιλοθέου  εντός  Ναού  2013: http://youtu.be/piKxWkG2Hu0  ,
  
Ι Μ  ΦΙΛΟΘΕΟΥ  καθεδρικός Ι Ν   2013: http://youtu.be/uGNjJEKU02c ,
  
~ 550 Καλαμάτα 2013 προσγείωση αεροπλάνου: http://youtu.be/6ih9mUxGk_s  , 
~ 546 Καλαμάτα   Θεσσαλονίκης 2013: http://youtu.be/oiVBuIrj1DM , 
~ 451 ΚΑΡΥΕΣ   Ι Μ  Φιλοθέου  διαδρομή  2013: http://youtu.be/Qzbz7CVNDhU ,
           
~ 538 απογείωση Θεσσαλονίκης 2013: http://youtu.be/uiNTs4-aVWM ,
~ 529 Απογείωση αεροπλάνου Θεσσαλονίκης 2013: http://youtu.be/YwTfAb6ga3g  ,
~ 522 Διαδρομή Ιβήρων Καρυές 2013: http://youtu.be/SvdeP3iylyE  ,
   
~ 534 Θεσσαλονίκης 2013: http://youtu.be/AK9smf-FXsY ,
~ 540 Θεσσαλονίκη  Καλαμάτα  αεροπ   ταξίδι  2013: http://youtu.be/39s4Lp29Upk ,
~ 535 Θεσσαλονίκη 2013: http://youtu.be/whV92zh76Zs ,
~ 427 Ι Μ   Ιβήρων  Άγιο Όρος  2013: http://youtu.be/MXrFPRAFweg  ,
 
 ** 548 Μεσσηνιακός κόλπος από αεροπλάνο 2013: http://youtu.be/tXFAN0X3Q1s ,
** 499  I. Ναός Ι Μ   Φιλοθέου  2013: http://youtu.be/ZZEu_AZDtTA ,
  **   
** 549 Προσγείωση  Καλαμάτα από  Μεσσηνιακό  κόλπο  2013: http://youtu.be/xw3WIcmKb0o  , 
*** 541 Πετώντας πάνω από ΚΑΛΑΜΑΤΑ: http://youtu.be/a-EFZJc7UQk ,
** πετώντας πάνω  από Αλόννησο  και  Σκιάθο  2013:http://youtu.be/JS9XDU5_UlU
  ** 544 Προσγείωση  στην Καλαμάτα  2013: http://youtu.be/QhTKEJWzDW4 ,
**  Προσγείωση  απογείωση  Θεσσαλονίκη 2013  http://youtu.be/wZ0UscEvX18 ,
** 547 προσγείωση  στην Καλαμάτα  2013: http://youtu.be/yDo5G-4lY1E ,
** 690 Πτήση  Καλαμάτα  Θεσσαλονίκη  14 -7-2013: http://youtu.be/rhCWrtsfyz8 ,
** 501 Στην Ι Μ  ΦΙΛΟΘΕΟΥ  2013: http://youtu.be/qJ5xjVOq3q0 


+ ΨΑΛΛΕΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΚΑΡΤΣΩΝΑΣ (ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ) :http://youtu.be/vUHw0Zvo-tw  ,
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Εν πλω δυτικά του Όρους :
http://youtu.be/iTC_NCQ2y5U  ,

 
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΆΘΩΣ' ''ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΆΓΙΟ ΌΡΟΣ ' : http://youtu.be/xXccaRdUEjM  ,

 
 ~ ~ + π. Παντ. Κάρτσωνας ΜΕΓΑΛΥΝΑΡΙΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ :
http://youtu.be/vjy2G9PT-UE , 
Από πλοίο Αγιορείτικων Γραμμών Μεγάλη Βίγλα Αθωνικής Πολιτείας
** 545 Στο  αεροδρόμιο  Καλαμάτας 2013: http://youtu.be/h-sFgMM5cns ,
** 523  Φιλοθέου Ιβήρων  Καρυές  διαδρομή  2013: http://youtu.be/h19ws10m6HQ      ,

 
~** 691  Καλαμάτα  Θεσσαλονίκη  πτήση  14 07  2013: http://youtu.be/XQOfaYIprZA ,
 ~** 693 Αεροπορικό ταξίδι 2013: http://youtu.be/pWsx3v0k6kc ,
~** 694 Μιά όμορφη πτήση 2013: http://youtu.be/cEkjI0ZDsiA ,
~** 695 Πέταγμα με αεροπλάνο 2013: http://youtu.be/oS0xdiVLP1A ,
~** 696  Αεροπορική πτήση  2013: http://youtu.be/EqCKtgWHDY4 ,
~** 697  Η  Ελλάδα  από ψηλά  2013: http://youtu.be/J54edyRiMmo ,
~** 6987 Πάνω  από την Σκιάθο  2013: http://youtu.be/At4NgKKbI3M ,

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2013 :

~    *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS 2013 .-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/07/01-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/02-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html   , Άρωμα από Ελλάδα Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/07/04-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  04 Ιουλίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Ενημέρωση από όσα γράφονται Παρασκευή 05 Ιουλίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ -  Ιατρικά  Θέματα  ,  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Αυτά  που  γράφονται και  αυτά που μας γράφουν  Σάββατο 06  Ιουλίου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/07-2014.html , Το αγιάζι τηςς ενημέρωσης Κυριακή 07 Ιουλίου 2014 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/07/07-2013.html  , Ότι γράφεται και ότι βρήσκουμε Κυριακή 07 Ιουλίου 2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/07-2014.html , Το αγιάζι τηςς ενημέρωσης Κυριακή 07 Ιουλίου 2014 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/07/07-2013.html  , Ότι γράφεται και ότι βρήσκουμε Κυριακή 07 Ιουλίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/07/08-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  08 Ιουλίου  2013 ,-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/07/09-2013.html , Τ ο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  09 Ιουλίου  2013 .-
  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/07/09-2013.html  , ΄Διαδρομές-επισκέψεις στο Άγιο Όρος Περιβόλι της Παναγίας Τρίτη 09 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/07/09-2013.html  ,

 ΄Διαδρομές-επισκέψεις στο Άγιο Όρος Περιβόλι της Παναγίας Τρίτη 09 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 .-
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/10-2013.html  , Υγεία  γιά  Όλους  - Ιατρικά  Θέματα  Τετάρτη   10  Ιουλίου  2013 .-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/11-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html , Γράφοντε  και  σας τα  γράφουμε ,  Πέμπτη  11  Ιουλίου  2013 .-
~   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/07/12-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   12  Ιουλίου  2013
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/07/13-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/07/14-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 14  Ιουλίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/19-20-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σαββατο-Κύριακο  19  καί 20 -21  Ιουλίου  2013.-
 ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/07/14-20-2013.html , Επίσκεψη  στο  Άγιο  Όρος  14  με 20  Ιουλίου  2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/07/14-20-2013.html , Διαδρομές  στο  Άγιο  Όρος 14  με  20  Ιουλίου  2013 , Δευτέρα  22-07-2013 , .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/22-2013.html ., Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα  22  Ιουλίου  2013 .-
** "Εν Μικροβάλτω..." Κοζάνης  www.mikrovalto.gr .-
 * ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  

*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013 .-
  ~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-          ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-  
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
Ιερές Καλύβες στην περιοχή Ι.Σκήτης Αγίας Άννης στο Άγιον Όρος  2013
`~ * www.blogtv.gr   , www.tometopo.gr  , www.antarsya.gr  , www.expresss.gr  , www.zougla.gr  , www.cybc.com.gr  ,  www.enikos.gr  , www.pospert.gr , www.iatro.gr , www.news.gr  , www.planetgreece.gr , www.piazzadelpo.gr , www.anexartiti.gr , www.aixmi.gr , www.lifo.gr , www.pospertnews.gr , www.atita.gr , www.nocomments.gr , www.tometopo.gr , www.veetle.com , www.news247.gr , www.apela.gr , www.koutipandoraw.gr , www.thepressproject.gr , www.ebu.ch , www.inthecity.gr , www.readio.gr , www.24h.com.cy ,  www.tvx.gr , www.antassya.gr , www.apela.gr ,
Στον αρσανά  Σκήτης Αγίας Άννης  στο περιβόλι της Παναγίας  2013
Ανεβαινο-κατεβαίνοντας τα  2500 περίπου σκαλοπάτια με τα πόδια  ή  με  το μουλάρι γιά το Κυριακό της Σκήτης Αγίας Άννης  2013
Από Άγιο Γεώργιο καλύβες και  Κυριακό Αγίας Άννης  2013
Ι.Κ. Αγίου Γεωργίου "Καρτσωναίων 2013
Κοιμητήριο (νεκροταφείο) μοναχών Σκήτης Αγίας Άννης στο Άγιον Όρος  2013
Στον προαύλειο χώρο Σκήτης Αγίας Άννης  2013
Στην περιοχή Σκήτης Αγίας Άννης  2013
κονά  στο Κυριακό Σκήτης Αγίας Άννης 2013
Από Κυριακό Σκήτης Αγίας Άννης στην Ιερά Καλύβα Αγίου Γεωργίου (Καρτσωναίϊκο) με τον ιερομόναχο  Γαβριήλ  2013
 

**