ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Σάββατο το αγιάζι της ενημέρωσης 27 Απριλίου 2013

Σάββατο  το  αγιάζι  της  ενημέρωσης 27 Απριλίου  2013 :
Νιαγάρας
Μαλεσία
Νιαγάρας
Μπαμπούν
 

Το ποντικάκι μαζί μας !
 Έρχεται ένας πόλεμος που θα σκοτώσει 2,3 δισ. ανθρώπων και θα φέρει το εμφύτευμα μικροτσίπ στο όνομα της «ασφάλειας»…

Ο ιδρυτής της «End Time», Irvin Baxter, μιλά για τη βιβλική προφητεία, και εξηγεί γιατί πιστεύει ότι πολλά σημεία στις μέρες μας συμφωνούν με όσα γράφονται στο βιβλίο της Αποκάλυψης.

«Ένας πόλεμος που έρχεται θα σκοτώσει 1/3 της ανθρωπότητας -2300000000 ανθρώπων», προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι η Αγία Γραφή λέει πως ο πόλεμος θα ξεκινήσει από τον Ευφράτη ποταμό
(ο οποία περνά μέσα από την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ και, χώρες που σήμερα έχουν μεγάλη ένταση).«Θα εκπλαγώ αν δεν δούμε αυτόν τον πόλεμο να πραγματοποιείται το 2013, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλεψη, γιατί δεν γνωρίζω κάτι ο ίδιος», δήλωσε. Σε περίπτωση ενός τέτοιου καταστροφικού πολέμου, οι πληθυσμοί των λαών που θα επιζήσουν πιθανόν να είναι πρόθυμοι να δεχτούν ένα εμφύτευμα μικροτσίπ στο όνομα της«ασφάλειας», σημειώνει ο Baxter, και αυτό πιθανότατα θα είναι η προφητεία για το "χάραγμα του θηρίου".
Ο Baxter πιστεύει ότι ο Αντίχριστος είναι ζωντανός στις μέρες μας, και πως τελικά θα καταληφθεί από τον Σατανά. Στη συνέχεια θα προσπαθήσει να υλοποιήσει τη φιλοδοξία του - ο καθένας στη Γη να τον λατρεύει με κάτι που θα τους αναγκάζει να δηλώσουν την πίστη τους σ 'αυτόν ή να μην είναι σε θέση να αγοράσει ή να πουλήσει κάτι διαφορετικά, «αυτό θα είναι πιθανότατα το χάραγμα του θηρίου», είπε. Όποιος είναι ο Πάπας κατά την εποχή του Αντίχριστου θα είναι γνωστός ως «ψευδοπροφήτης», ο τελευταίος Πάπας,συνέχισε.
Κατά τη διάρκεια του Αντίχριστου, θα υπάρξει μια παγκόσμια κυβέρνηση, μια παγκόσμια θρησκεία, και μια παγκόσμια οικονομία - αυτό είναι το σχέδιο «Master of the Dragon» που ξεκίνησε πριν από 100 χρόνια με την έναρξη της Federal Reserve, δηλώνει ο Baxter. Μίλησε επίσης για το πώς τα τρέχοντα γεγονότα θα μπορούσαν να είναι ισχυροί δείκτες της προφητείας, όπως η αναταραχή στη Μέση Ανατολή.
Βιογραφία:
Ο Irvin Baxter είναι ο συντάκτης του ευρύτερης κυκλοφορίας περιοδικού προφητειών στον κόσμο, ενώ φιλοξενεί την καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή, «Πολιτική και Θρησκεία», και είναι ο συγγραφέας πολλών βιβλίων και και μελετών για την προφητεία της Αγίας Γραφής.
Ίδρυσε την «Endtime», μια μη κερδοσκοπική εταιρεία. Πριν από αυτό υπηρέτησε ως ποιμένας της Εκκλησίας στο Ρίτσμοντ, Ιντιάνα για περίπου 32χρόνια. Το Νοέμβριο του 2005, θα μετακινηθεί από Ρίτσμοντ, Ιντιάνα στο Γκάρλαντ, Τέξας .
Ο Irvin αισθάνθηκε ότι ο Θεός τον κάλεσε να αρχίσει το ταξίδι ως ευαγγελιστής στην ηλικία των 19. Ξεκίνησε την διακονία όταν ήταν 27,και συνέχισε για 33 χρόνια μέχρι που πήρε την απόφαση να αφιερώσει όλο του το χρόνο του για την Endtime.
Επικεντρώνεται στην εξήγηση παγκόσμιων γεγονότων από μια βιβλική προοπτική. Ο σκοπός του είναι να αποδείξει ότι είμαστε πλέον στο τέλος της εποχής της εξουσίας του ανθρώπου και πολύ κοντά στην αρχή του προφήτευσε βασιλεία του Θεού.
Ο ΘΕΟΣ
Υπάρχει ένας Θεός που δημιούργησε όλα τα πράγματα. Για να μας σώσει, Εκείνος έγινε άνθρωπος. Ο Ιησούς Χριστός ήταν ο Θεός στη σάρκα,Εμμανουήλ - ο Θεός μαζί μας (Κατά Ματθαίον 1:23).
ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
Το ευαγγέλιο του βασιλείου είναι το μήνυμα ότι η εκκλησία του Ιησού Χριστού έχει ανατεθεί να διδάξει. Το ευαγγέλιο της βασιλείας δηλώνει ότι οι ημέρες της ανθρώπινης εξουσίας μετράει αντίστροφα και ότι ο Θεός σύντομα θα εγκαθιδρύσει μια βασιλεία η οποία ποτέ δεν θα περάσει μακριά (Δανιήλ 2:44).Όταν η βασιλεία του Θεού είναι εγκατεστημένη, ο Ιησούς θα βασιλεύσει ως Βασιλεύς των βασιλέων και Κύριος των κυρίων.
ΣΩΤΗΡΙΑ
Η μόνη σωτηρία που διαθέτει η ανθρώπινη φυλή είχε εξασφαλιστεί από τον Ιησού Χριστό στο Γολγοθά. Το έργο του Γολγοθά αποτελείται από το θάνατο, την ταφή και την ανάστασή Του.
Βιβλίο της Αποκάλυψης
Το Βιβλίο της Αποκάλυψης, συχνά γνωστό απλά ως Αποκάλυψη είναι το τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης και κατέχει κεντρικό ρόλο στη χριστιανική εσχατολογία. Γράφει στην Κοινή Ελληνική, ο τίτλος του προέρχεται από την πρώτη λέξη του κειμένου, Αποκάλυψη, που σημαίνει"αποκαλυπτήρια" ή "αποκάλυψη". Ο συγγραφέας του έργου ο ίδιος αναγνωρίζει στο κείμενο ως "John" και λέει ότι ήταν στην Πάτμο,ένα νησί του Αιγαίου, όταν "άκουσε μια μεγάλη φωνή" που του ανέθεσε να γράψει το βιβλίο. Αυτός παραδοσιακά υποτίθεται ότι είναι ο Ιωάννης ο Απόστολος. Οι περισσότεροι σύγχρονοι μελετητές πιστεύουν ότι γράφτηκε γύρω στο95 μ.Χ., με κάποιους να πιστεύουν ότι χρονολογείται γύρω στο 70 μ.Χ..
Ορθόδοξη εικόνα της Αποκάλυψης του Αγίου Ιωάννη (16ος αιώνας)

video: http://www.youtube.com/watch?v=UvUFtwpMI6w&feature=player_embedded .-
Ίσως δεν έχετε καταλάβει τι γίνεται!
Α) η επίθεση στην Κύπρο με το κούρεμα είναι νέο τραπεζιτικό ήθος τετελεσμένο για το επερχόμενο 90% και άνω κούρεμα του δολαρίου και του Ευρώ εν όψει του νέου Παγκόσμιου Νομίσματος. Αυτό θα είναι το επίπεδο ανταλλαγής με το νέο Παγκόσμιο Νόμισμα! Αυτό ισοδυναμεί και με την χρεοκοπία της Κίνας.
Το πραξικόπημα αυτό θα εφαρμοστεί σύντομα εν όψει της απειλής της Κίνας να κάνει του γουάν διεθνές νόμισμα. Δείτε ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ στο metharros.gr
Επίσης σκεφθείτε την αγορά γής και χρυσού παγκοσμίως από όλους τους μεγάλους επενδυτές που έγινε το 2012! Αγόρασαν την μισή Αφρική!
Β) η προσέγγιση του Ισραήλ στην Τουρκία και το «παύσατε πύρ» του Οτσαλάν είναι προαναγγελία της επίθεσης στο Ιράν το άμεσο προσεχές διάστημα, (έμμεση επίθεση στην Κίνα με αποκλεισμό ενεργειακών πόρων).
Γ) ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ.. δηλαδή εσείς χάψατε το παραμύθι ότι η Ρωσία αδιαφορεί για την Κύπρο; απλά δικαιούται ανταλλάγματα που ο ΑΝΑΝ-στασιάδης δεν δίνει, απλά πράγματα... Οι Ρώσοι ζήτησαν ανεφοδιασμό (όχι βάσεις) του στόλου για να εγγυηθούν την ασφάλεια της Κύπρου και οικόπεδα φυσικού αερίου έναντι κάποιων δις ΕΥΡΩ! Αυτό σημαίνει διακρατικές σχέσεις αμοιβαιότητας! Πχ το Ισραήλ έδωσε το φυσικό του αέριο του οικοπέδου Ταμάρ στους Ρώσους.

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα :

*** O Θεόδωρος Πουλής από την Πύλο υποστηρίζει: «Το άρωμα των πελοποννησιακών ποικιλιών τρούφας είναι μοναδικό»  :
  Τρούφες πολύτιμες, ελληνικές    , Του Δημήτρη Μπούτου  Η μυρωδιά της τρούφας είναι ίσως η πιο σαγηνευτική που θα μπορούσε να έχει ένα φυσικό υλικό: δασώδης, με αρώματα φρέσκου χώματος, αναμεμειγμένα με ευωδιές ελαφριές και ντελικάτες.
Για τους καλοφαγάδες και τους μερακλήδες της γεύσης αποτελεί το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου, την πλέον ραφινάτη γεύση - απαραίτητο συμπλήρωμα για κάθε φίνο φαγητό. Η γεωπονική της ταυτότητα; Υπόγειο μανιτάρι, μεγέθους 2 έως 7 εκατοστών, συμβιώνει με τις ρίζες των φυτών και εντοπίζεται σε βάθος 6 ως 15 εκατοστών. Οι σκουρόχρωμες εκδοχές της θυμίζουν βότσαλα φτιαγμένα από χώμα ή πίσσα, ενώ οι ωχρόλευκες είναι βολβοί ευαίσθητοι με χρωματισμούς γήινους.
Ο πολύτιμος μύκητας απαντάται συνήθως σε μέρη που έχουν μείνει ακαλλιέργητα για μεγάλο διάστημα και αποτελεί μοναδικό φυσικό παρασκεύασμα. Κανένα άλλο δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γεύση και το άρωμα της φρέσκιας τρούφας.
Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Πουλή, εργολάβο κατασκευών κτηρίων από την Πύλο της Μεσσηνίας και κυνηγό άγριας τρούφας, «η ελληνική φύση με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της μπορεί να αποτελέσει λίκνο των υπόγειων μανιταριών με υψηλή ποιότητα και σε σεβαστή ποσότητα». Ο ίδιος παρακινούμενος προ διετίας από ένα ρεπορτάζ σχετικά με το επονομαζόμενο «μαύρο διαμάντι», αποφάσισε να λάβει μέρος σε κατάλληλα σεμινάρια, ώστε να ενημερωθεί τόσο για τη συστηματοποιημένη καλλιέργεια της τρούφας όσο και την περισσυλλογή και εξόρυξή της σε άγρια μορφή.
Βασική προϋπόθεση για το κυνήγι της τρούφας είναι η εξασφάλιση ενός ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου. Ο Θεόδωρος απέκτησε γι' αυτό το σκοπό τον Νερόνε, ένα ξεχωριστό σκυλί - «πρύτανη στην τρούφα», όπως συνηθίζει να τον αποκαλεί, που από την πρώτη κιόλας μέρα της κοινής τους αναζήτησης στο δάσος τον οδήγησε σε εξόρυξη μανιταριού. «Περπατήσαμε σε ένα πευκοδάσος περίπου για 10 λεπτά, όπου εγώ και ο Νερόνε ξεκινήσαμε την επαφή μας. Με οδήγησε στην πρώτη μας εξόρυξη τρούφας. Ήταν Μάρτιος του 2012, βρισκόμασταν σε υψόμετρο 20 μέτρων και το είδος της τρούφας ήταν Borchii - λευκή ανοιξιάτικη», θυμάται χαρακτηριστικά. Σήμερα πια οι δυο τους ανεβαίνουν στο βουνό με την ανατολή και το εγκαταλείπουν με τη δύση του ηλίου.
Τα τελευταία χρόνια το κυνήγι της εγχώριας άγριας τρούφας έχει πάρει μεγάλη έκταση και τα ευρήματά του - αν και σε αρχικό στάδιο - είναι άκρως ενθαρρυντικά. Έχουν εξορυχθεί περί τα 100 διαφορετικά είδη, εκ των οποίων κάποια μπορούν να αξιοποιηθούν και εμπορικά, ενώ άλλα κυρίως επιστημονικά. Βασικές παράμετροι για την ανάπτυξη της τρούφας φαίνεται να είναι το μικροκλίμα της εκάστοτε περιοχής και το χώμα, που πρέπει να παρουσιάζει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο.
Τα δέντρα που φιλοξενούν στις ρίζες τους τα υπό επώασιν ωά της είναι συνήθως η χνοώδης βελενιδιά, τα πεύκα, οι φουντουκιές, οι φλαμουριές και οι οξιές.
 Αμιγώς εμπορεύσιμα είδη με μεγάλη κατανάλωση είναι τα εξής:
 Tuber Aestivum vitt./Scorsone - μαύρη καλοκαιρινή τρούφαΠαράγεται και συλλέγεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης, φυσικά, της Ελλάδας. Πρόκειται για οικονομική ποικιλία λόγω αφθονίας, παρά τη μοναδικότητά της, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Καρποφορεί από τα τέλη Απριλίου έως τα τέλη Αυγούστου.
 Tuber Uncinatum / Scorsone - μαύρη φθινοπωρινή τρούφαΗ εμπορική της αξία είναι αρκετά καλή λόγω της άγριας προέλευσης και του λεπτού αρώματός της. Η καρποφορία της ξεκινάει από αρχές Σεπτεμβρίου.
 Tuber Magnatum - πολύτιμη λευκή φθινοπωρινή τρούφαΗ πλέον πολύτιμη λευκή τρούφα με ιδιαίτερα υψηλή εμπορική αξία, που οφείλεται στη δύσκολη καλλιέργειά της, την περιορισμένη παραγωγή και τη μειωμένη δυνατότητα συντήρησης του προϊόντος. Καρποφορεί από τον Σεπτέμβριο ως τον Δεκέμβριο.
 Tuber Melanosporum - πολύτιμη μαύρη χειμερινή τρούφαΕίναι η πιο ακριβή μαύρη τρούφα και η πλέον ενδιαφέρουσα για καλλιέργεια. Η εμπορική της αξία είναι ιδιαίτερα υψηλή και καρποφορεί μετά τα μέσα Νοεμβρίου.
 Tuber Brumale - μαύρη χειμερινή τρούφαΗ εμπορική αξία της είναι αρκετά καλή λόγω του ευχάριστου, γλυκού αρώματός της. Καρποφορεί την ίδια εποχή με την tuber melanosporum.
 Tuber Borchii - λευκή ανοιξιάτικη τρούφα ή μπόρκειοςΜία τρούφα που σε πολλά μοιάζει με τη λευκή t. magnatum, χωρίς όμως να είναι ίδια. Η εμπορική της αξία είναι σχετικά καλή, καθώς, εκτός από νωπή, απορροφάται και στη βιομηχανία της μεταποίησης. Καρποφορεί τους ανοιξιάτικους μήνες.
 Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Πουλή, τα σημερινά ευρήματα άγριας τρούφας στην περιοχή της Πελοποννήσου επιβεβαιώνουν τις αρχαιοελληνικές καταγραφές, που καταδείκνυαν την χερσόνησο ως πρώτη περιοχή εμφάνισής της. «Παρατηρώντας διάφορες ποικιλίες υπόγειων μανιταριών από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδος, κατέληξα πως το άρωμα των πελοποννησιακών ποικιλιών τρούφας είναι μοναδικό» συμπληρώνει.
Με ελάχιστες εξαιρέσεις τα περισσότερα είδη τρούφας σήμερα καλλιεργούνται. Πέρα από τις παραπάνω ποικιλίες, που κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην παγκόσμια αγορά, στον ελλαδικό χώρο εντοπίζονται συνεχώς νέες, βρώσιμες και μη. Οι μύκητες αυτοί προκαλούν πανευρωπαϊκό ενδιαφέρον: η τρούφα macrosporum, για παράδειγμα, ή το σπάνιο είδος bellonae, που ακόμα βρίσκονται σε στάδιο μοριακής εξέτασης.
Το μόνο είδος που παραμένει ταυτοποιημένο αλλά μη καλλιεργήσιμο είναι η πολύτιμη λευκή τρούφα, tuber magnatum, που θεωρείται η σπανιότερη όλων. Για τις υπόλοιπες έχουν σχηματιστεί καλλιέργειες σε όλη τη χώρα και κυρίως στους βόρειους νομούς. Τα υψηλά ποσοστά κέρδους της, καθώς και το γόνιμο ελληνικό έδαφος, καθιστούν την καλλιέργεια τρούφας μία εκ των ελκυστικότερων αγροτικών επενδύσεων. «Κατά τη γνώμη μου, αξίζει κάποιος να ασχοληθεί με την καλλιέργειά της» υποστηρίζει ο Θεόδωρος. «Τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα θετικά, αλλά όποιος ασχοληθεί οφείλει να έχει υπομονή, δίνοντας στην καλλιέργεια το χρόνο που χρειάζεται ώστε να αποφέρει την καλύτερη δυνατή παραγωγή. Θεωρώ, πάντως, πως είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις σε επίπεδο καλλιέργειας». Με σωστή ενημέρωση, λοιπόν, φαίνεται πως η τρουφοκαλλιέργεια αποτελεί μία συμφέρουσα λύση για δραστήριους, νέους αγρότες.
Ο Θεόδωρος έχει ως σήμερα συνεργαστεί με διακεκριμένα εστιατόρια και σεφ, που έχουν επιβεβαιώσει την υψηλή ποιότητα των ευρημάτων του.
Για τους λάτρεις της άγριας τρούφας η συμβουλή του είναι ξεκάθαρη: «Μη τη μαγειρεύετε! Απολαύστε την στο πιάτο σας ζωντανή και φρέσκια - προσθέστε την στο τέλος της συνταγής σας. Το μαγείρεμα αλλοιώνει καταστροφικά τη γεύση και τα αρώματά της».
Προς το παρόν διαθέτει το προϊόν του στην ελληνική αγορά, όλες τις εποχές του χρόνου και πάντοτε φρέσκο. Στα άμεσα σχέδιά του είναι η προώθηση της ελληνικής τρούφας και εκτός συνόρων, καθώς πιστεύει απολύτως στην υψηλή ποιότητα και τη μοναδικότητά της.
 Στοιχεία επικοινωνίας
Θεόδωρος Πουλής
Πύλος, Μεσσηνία, 24 001
Τηλ.: 694 20 61 764
E-mail: p.theodoros2@gmail.com
Από    Bostanistas.gr


***  Όχι στην αιμοδοσία του μίσους της Χρυσής Αυγής λένε οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου :
 Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την αιμοδοσία που διοργανώνει για σήμερα η Χρυσή Αυγή δηλώνουν οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Ακολουθεί η ανακοίνωση
«Πανελλήνια ημέρα αιμοδοσίας» σχεδιάζει η φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή το Σάββατο 27 Απριλίου 2013, χρησιμοποιώντας την ανάγκη όλων για ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά για τη ζωή, όπως είναι το αίμα, για να μπολιάσει ακόμη μια φορά το ρατσιστικό μίσος και να διχάσει Έλληνες και μετανάστες με βάση το χρώμα, τη φυλή ή το θρήσκευμα.
Η προσφορά αίματος αποτελεί πράξη ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ, ΜΗ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΗ και δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε συναλλαγή που αφορά το αίμα. Η διαχείρισή του γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού με γνώμονα τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη και την ιατρική δεοντολογία, εξασφαλίζοντας ίση πρόσβαση στις Υπηρεσίας Υγείας για όλους όσους το έχουν ανάγκη χωρίς καμία διάκριση!
Το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας δηλώνει ξεκάθαρα ότι οι Χρυσαυγίτες είναι ανεπιθύμητοι και δε θα επιτρέψει ούτε αυτή ούτε καμία άλλη ανάλογη εκδήλωση στο νοσοκομείο! Καλούμε τους εργαζόμενους τους νοσοκομείου και το λαό της πόλης να τους απομονώσει και να τους δώσει την απάντηση που τους αξίζει! ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!
~*  Υστερογραφον :  ΚΥΡΙΟΙ !!! ΟΧΙ  ΣΤΑ ΜΊΣΟΙ ΚΑΙ ΤΙΣ  ΔΥΧΟΝΙΑΣ !!!  ΑΓΑΠΗ  ΚΑΙ  ΑΝΘΡΩΠΙΑ  σε όλα  τα  επίπεδα  της  Ζωής  μας  και της Ελληνικής  μας  κοινωνίας !!! stamos01arfara Greece

*** Ενίσχυση των περιπολιών Αστυνόμευσης σε Άρι, Θουρία, Αρφαρά :
 Σε συνέχεια των παρεμβάσεων, δημοσίως και αρμοδίως, του δημάρχου για την εγκληματικότητα στις Δημοτικές Ενότητες Άριος – Θουρίας – Αρφαρών, ο επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ταξίαρχος Βασίλειος Γεωργακόπουλος του γνωστοποιεί με έγγραφό του την ενίσχυση των περιπολιών στην περιοχή.
Εκτός από δυνάμεις του Τμήματος Περιφερείας Καλαμάτας, περιπολούν μέλη των ομάδων ΟΠΚΕ, ΟΕΠΤΑ και ΔΙΑΣ. Ακόμη, σε καθημερινή σχεδόν βάση στις περιοχές αυτές δραστηριοποιείται ειδική ομάδα που έχει συγκροτηθεί από τις αρχές του 2012, με σκοπό την αντιμετώπιση της εγκληματικής και παραβατικής συμπεριφοράς των τσιγγάνων.
O επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης επισημαίνει προς το δήμαρχο πως «η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας αποτελεί για την Υπηρεσία μας ύψιστη προτεραιότητα».
Υστερογραφο. : Ένα  καλό βήμα  για την παραβατικότητα αλλοδαπών και Ρομά !!!stamos01

*** Απέδρασαν τρείς από το Κέντρο Φιλοξενίας της Κορίνθου με την βοήθεια κολώνας :
 Χθες βράδυ κατάφεραν να αποδράσουν από το Κέντρο Φιλοξενίας Κορίνθου 3 μετανάστες.
 Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας
Αστυνομικές αναζητήσεις και έρευνες διενεργούνται στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου για τον εντοπισμό και την σύλληψη 3 υπηκόοων Αφγανιστάν, οι οποίοι χθες το βράδυ διέφυγαν απο το Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Κορίνθου, αφού αναρριχήθηκαν σε κολώνα και υπερπήδησαν την περίφραξη.
Υστερόγραφον : Απελευθερόστε  τα  όργανα Ασφάλιας και Τάξης επιτρέποντας  την άμεση χρήση όπλου γιά να τερματιστούν , εγκληματικότιτα , κλοπές και παραβατικότητα ,!  Οι  δε  Δημοσιογράφοι να πάψουν να είναι δημοσιολόγοι ! π.χ.  χώρες Η.Π.Α.  , Γερμανία  κ.λ.π. snsarfara
 
***  Στον κάλαθο η δέσμευση, αοριστίες για αναστολή οικοδομικών αδειών…   :
 Του Ηλία Γιαννόπουλου    Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα του «Θ» για την αλλαγή στάσης και θέσης που έγινε ολοφάνερο ότι έχει το ΥΠΕΚΑ σχετικά με την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στην περιοχή NATURA 2000 «Θίνες Κυπαρισσίας». Αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών μέχρι την έκδοση της υπουργικής απόφασης προστασίας, στην οποία είχε δεσμευθεί πως θα προχωρήσει η Ελλάδα απαντώντας στην Αιτιολογημένη Γνώμη της Ε.Ε. στις 22 Νοεμβρίου 2012 με την υπογραφή της γενικής γραμματέως του ΥΠΕΚΑ, Μάρως Ευαγγελίδου.
Μετά την προχθεσινή σύσκεψη στην Κυπαρισσία για τη NATURA 2000, όπως στο χθεσινό φύλλο γράψαμε, «ερωτηθείσα σχετικά με την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών, η γενική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, Μάρω Ευαγγελίδου, απάντησε πως “είναι ένα θέμα που κουβεντιάσαμε για πάρα πολλή ώρα εδώ πέρα, είναι ένα από τα μέτρα που ‘παίζουνε’, αλλά θέλει ιδιαίτερη μελέτη για να μπορέσει να γίνει ουσιαστικό, αποτελεσματικό και χωρίς να προκαλέσει περιττές αναστατώσεις. Είναι ένα μέτρο το οποίο μελετάμε με τον υπουργό”!».
Ο, δε, γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου, Μανώλης Αγγελάκας, επισήμανε σχετικά: «Αν δουλέψουμε συντονισμένα, στο πλαίσιο αυτό που έβαλα, στο πλαίσιο ενός οδικού χάρτη, για να μη χανόμαστε, θα ξεπεράσουμε, καταρχήν, την περίοδο των επόμενων πέντε μηνών, αποτελεσματικά θα αντιμετωπίσουμε τη διαδικασία την κοινοτική της εμπλοκής της χώρας μας, διότι πραγματικά είναι οδυνηρό να πληρώνουμε πρόστιμα…».
Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, το ΥΠΕΚΑ και η ελληνική κυβέρνηση, όπως εκφράζεται από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έχουν αλλάξει πλήρως θέση και έχουν μεταβάλει άρδην τη δέσμευση που εγγράφως έχουν αποστείλει στην Ε.Ε., απαντώντας στην Αιτιολογημένη Γνώμη για παράβαση Κοινοτικής Οδηγίας στην περιοχή NATURA 2000 «Θίνες Κυπαρισσίας». Βεβαίως, στη σύσκεψη συζητήθηκαν μια σειρά από διαχειριστικά μέτρα προστασίας της περιοχής και, κυρίως, στον πυρήνα του οικοτόπου, που αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας, ωστόσο οι ενημερωτικές δράσεις, τα φυλλάδια, τα ταμπελάκια και τα πασαλάκια για να μην προκαλούνται οχλήσεις στο περιβάλλον και τη θαλάσσια χελώνα, όπως κάτοικοι της περιοχής της Ελαίας έλεγαν χθες, δε λύνουν το πρόβλημα ούτε προστατεύουν από επιζήμιες παρεμβάσεις.
Όπως, μάλιστα, είπαν στο «Θ»: «Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί από τις 22 Νοέμβρη 2012 για αποφάσεις αναστολής δραστηριοτήτων και κατάρτιση υπουργικών αποφάσεων, συγκεκριμένα με διάγραμμα των ενεργειών αυτών μέσα σε 2 έως 7 μήνες. Έχουν περάσει ήδη πέντε μήνες και δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό, εκτός από τη Σύσταση Επιτροπής. Οι αποφάσεις για αναστολή και κατάρτιση των υπουργικών αποφάσεων δεν έχουν συνταχθεί. Ισχύουν οι δεσμεύσεις της Ελλάδας ή όχι; Αν ισχύουν, πότε θα βγουν οι αποφάσεις; Πέρασαν ήδη πέντε μήνες. Μήπως όλα αυτά και η κάθοδος των γενικών γραμματέων και παραγόντων έγινε για να αποφύγουμε την καταδίκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και το πρόστιμο και όχι για την ουσία του προβλήματος προστασίας της περιοχής από την επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως και προστασίας του Τόπου Κοινοτικής Σημασίας και της θαλάσσιας χελώνας; Η αναστολή οικοδομικών αδειών, που έχει δεσμευτεί η Ελλάδα, ισχύει ή παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες, όπως και τόσα άλλα;».

***  Σε διαστημική εποχή η Καλαμάτα το 2015 :

  
 

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 1Ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ   
 Η διαστημική πύλη στην Καλαμάτα
θα αρχίσει να υλοποιείται από το 2015
  Μπορεί να αποφέρει ένα τρισ. δολάρια μέχρι το 2020 
  Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης πραγματοποιήθηκε χθες το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, εν όψει του σχεδιασμού της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014- 2020, παρουσία πολυπληθούς κοινού, δημάρχων και αυτοδιοικητικών παραγόντων από όλη την Πελοπόννησο.
Στο συνέδριο τοποθετήθηκαν για τον τομέα ευθύνης τους ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Μανόλης Αγγελάκας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο κ. Λυκουρέντζος σημείωσε ότι αυτήν τη στιγμή έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου έργα αξίας 27 εκατ. ευρώ που αφορούν κτηριακές εγκαταστάσεις και νέους, σύγχρονους εξοπλισμούς σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Προσέθεσε πως υπεγράφη σύμβαση 10 εκατ. ευρώ και σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή ψυχιατρικού τμήματος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Πρόσφατα, ανέφερε, εντάχθηκε προς υλοποίηση και το έργο για τον εκσυγχρονισμό του ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού του εν λόγω νοσοκομείου, αξίας 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το τελευταίο εξάμηνο έχουν ενταχθεί έργα ύψους 6,5 εκατ. ευρώ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, μίλησε για τον ενιαίο και αδιαίρετο πολιτιστικό χώρο της Πελοποννήσου, κι αυτό, είπε, είναι το πρώτο και κορυφαίο ζήτημα μετά τις άστοχες περιπλανήσεις της περιόδου από τη μεταπολίτευση ως σήμερα.
Υπογράμμισε πως, αν θέλουμε να μιλάμε αναπτυξιακά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, πρέπει να αναθεωρήσουμε τα ως σήμερα και να δούμε την Πελοπόννησο ως ενιαίο χώρο. Ο αναπληρωτής υπουργός προσέθεσε ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αυτή την περίοδο γίνονται σπουδαία έργα που φτάνουν τα 80 εκατ. ευρώ στο χώρο του πολιτισμού, συμπληρώνοντας πως στη νέα προγραμματική περίοδο ο πολιτισμός βρίσκεται σε υψηλή προτεραιότητα, γιατί «ο πολιτισμός είναι η μεγάλη δύναμη, είναι η πρώτη παραγωγική δύναμη της χώρας».
Από την πλευρά του, ο κ. Σκορδάς σημείωσε ότι οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα στη χώρα δεν επιτρέπουν σπατάλη χρόνου και δεν επιτρέπεται ανάλωση συζητήσεων σε θέματα που δεν έχουν ουσία. Πρέπει να συμφωνήσουμε, ανέφερε, σε έναν οδικό χάρτη προτεραιοτήτων και στην ανάγκη διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης για όλους τους πολίτες. Ο υφυπουργός υπογράμμισε πως αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψη μας, είναι ότι η νέα προγραμματική περίοδος δε δίνει προτεραιότητα σε έργα υποδομών, αλλά σε έργα καινοτομίας, περιβάλλοντος, εξειδίκευσης και κατάρτισης.
Χρειάζεται, είπε, να αλλάξουμε σκέψη και να αξιοποιήσουμε με σύνεση τους κοινοτικούς πόρους, για να παραχθεί πλούτος, και τόνισε πως το πρόβλημα της χώρας δεν είναι το χρέος, αλλά ότι «δεν έχουμε πελάτες στα προϊόντα μας», τα οποία πρέπει να πιστοποιήσουμε μέσα από στοχευμένες ενέργειες και παράλληλα να «αξιοποιήσουμε τα νέα παιδιά που έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται στις νέες τεχνολογίες, που τους δίνουν τις δυνατότητες να δημιουργήσουν μονάδες ζηλευτές».
Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανόλης Αγγελάκας, στην ομιλία του σημείωσε πως απαιτείται στενή συνεργασία Περιφέρειας και εμπλεκομένων φορέων, αντικειμενική και ρεαλιστική στοχοθεσία για τις ανάγκες της Πελοποννήσου και ενημέρωση της κοινής γνώμης.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μιλώντας στο συνέδριο, τόνισε ότι «σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, η χώρα πρέπει να κινηθεί γρήγορα για να βγει από την κρίση». Στην Περιφέρειά μας, είπε, βρισκόμαστε ήδη σε αυτό το δρόμο, κινούμενοι με σταθερά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση για την «Πελοπόννησο 2020», όπου η αυτοδιοίκηση έρχεται να αγκαλιάσει τη γενική κατεύθυνση που χαράζει η Ευρώπη. Παράλληλα, ο κ. Τατούλης ζήτησε όλη η ευθύνη και η αρμοδιότητα για τον τομέα της υγείας να μεταφερθεί στην αιρετή περιφέρεια, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι έτοιμη να φέρει εις πέρας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο δομών στον κρίσιμο αυτόν τομέα του κοινωνικού κράτους.
Τέλος, σε συνέχεια της τοποθέτησης του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι πράγματι ο πολιτισμός ξεπερνά τις διοικητικές διαιρέσεις. Η επόμενη διοικητική μεταρρύθμιση πρέπει να κάνει δεκτό το αίτημα για το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από τη σύσταση μιας ενιαίας Πελοποννήσου, ενώ για το ζήτημα της Ολυμπίας Οδού επισήμανε πως πρόκειται για διευρωπαϊκό δίκτυο και μόνο ως τέτοιο μπορεί να χρηματοδοτηθεί –και αυτό μόνο στο σύνολο του έργου, χωρίς εκπτώσεις και μειώσεις του φυσικού αντικειμένου.
  Εκτελείται το μεγαλύτερο
αναλογικά έργο στις υποδομές
Όσον αφορά στο έργο που συντελείται στις υποδομές, ο περιφερειάρχης το χαρακτήρισε ίσως το μεγαλύτερο που πραγματοποιείται στη χώρα, αφού, παράλληλα με το ΠΕΠ Πελοποννήσου, η Περιφέρεια έχει εντάξει στα τομεακά προγράμματα των υπουργείων έργα που αντιστοιχούν σε ένα ακόμη τέτοιο πρόγραμμα.
«Για το πρόγραμμα διαχείρισης στερεών αποβλήτων έχουμε 68 περίπου εκατομμύρια ευρώ από το ΕΠΕΡΑΑ και για την ανάπλαση των ΧΑΔΑ ακόμα 32 εκατομμύρια. Στον τομέα του Πολιτισμού εκτελείται αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων 20 χρόνων» σχολίασε.
Ο κ. Τατούλης εξέφρασε, επίσης, την απόλυτη πίστη της Περιφέρειας Πελοποννήσου ότι ο πρώτος πυλώνας της οικονομίας που μπορεί να αποδώσει βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα στην οικονομία είναι η αύξηση του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, η οποία, μόνο με διοικητικές αποφάσεις, θα μπορούσε να φτάσει το 10-15 %, με αντίκτυπο την αύξηση του ΑΕΠ Πελοποννήσου κατά 7-8 %.
  Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο
στην Πελοπόννησο
Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε ο κ. Τατούλης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου σύστησε την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, που συνδέει την αγροτική παραγωγή με τη μεταποίηση, με την εστίαση και το τουριστικό προϊόν. Στην ίδια κατεύθυνση συνδυασμένων ενεργειών, δημιουργήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου το Πελοποννησιακό Σύμφωνο Ποιότητας για τα αγροτικά προϊόντα, καθώς και για τις υπηρεσίες εστίασης και τουρισμού.
Το Δημοπρατήριο, από την άλλη πλευρά, με τις ηλεκτρονικές του υπηρεσίες θα αναπτύξει την εξωστρέφεια των προϊόντων, ενώ θα συμβάλει και καθοριστικά στο κλείσιμο της ψαλίδας της τιμής των προϊόντων μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή.
Στον επόμενο μήνα, μόλις οριστικοποιηθεί η συμφωνία με το ΥΠΑΑΤ, θα υπάρξει και η προκήρυξη του κτηνοτροφικού προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στο κομμάτι των συνδυασμένων μεταφορών, ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι ένα «νησί», όπως η Πελοπόννησος, να χαρακτηρίζεται από απουσία λιμενικών έργων, αλλά και την ανυπαρξία ζώνης logistics. Σε ό,τι αφορά το σιδηρόδρομο, ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι η Περιφέρεια επεξεργάζεται το ΣΔΙΤ για την επανενεργοποίηση του δικτύου του, για την αναβάθμιση του οποίου δαπανήθηκαν 115 εκατομμύρια ευρώ από το Γ’ ΚΠΣ και μόλις ολοκληρώθηκε κατέστη ανενεργό.
Όσον αφορά στα αεροδρόμια, ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια έχει ήδη επενδύσει στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και σύντομα θα επενδυθούν ακόμα 25 εκατομμύρια ευρώ για να καταστεί αερολιμένας διεθνών προδιαγραφών, ενώ για το αεροδρόμιο της Τρίπολης είπε ότι θα αποτελέσει το πρώτο ΣΔΙΤ αεροδρόμιο low cost, εξυπηρετώντας και μεταφορικές ανάγκες.
«Όλα αυτά υπακούουν στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ ενσωματώνουν και τα νέα δεδομένα της επόμενης προγραμματικής περιόδου» τόνισε ο κ. Τατούλης.
Στο κλείσιμο της τοποθέτησής του δε, ανέφερε: «Το κέντρο δεν μπορεί να σχεδιάζει για την Περιφέρεια. Είναι η πρώτη φορά που οι αιρετές Περιφέρειες έχουν την ευθύνη του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού και η εγγύτητα προς τους πολίτες και τις τοπικές συνθήκες μόνο ευοίωνη προδιαγράφουν την υλοποίησή τους».
  Διαστημική Πύλη
Ειδική αναφορά έκανε ο περιφερειάρχης στο Ινστιτούτο Έρευνας, Καινοτομίας και Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας που πολύ σύντομα θα εγκατασταθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και στο σχέδιο δημιουργίας διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα, που θα αρχίσει να υλοποιείται από το 2015.
Για το θέμα αυτό μίλησε ο δρ. Περικλής Παπαδόπουλος, καθηγητής Αεροδιαστημικής, διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Λ-Sat και επιθεωρητής της NASA. Όπως ανέφερε ο διακεκριμένος Μεσσήνιος στην καταγωγή επιστήμονας, η Καλαμάτα είναι λόγω της γεωγραφικής της θέσης ιδανική για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Διαστημικής Πύλης, ενώ το συγκεκριμένο project, συσχετιζόμενο και με τους στόχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τη στόχευση για την «Πελοπόννησο 2020», θα μπορούσε να αποδώσει με αυτόν το χρονικό ορίζοντα 1 τρισ. δολάρια. Προανήγγειλε, δε, ότι τον προσεχή Ιούλιο θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο γενικός διευθυντής της NASA, προκειμένου να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση.
Ο δρ. Παπαδόπουλος έκανε εκτενή παρουσίαση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου, αλλά και αναφορά στο διαστημικό τουρισμό, καινοτομία με εξαιρετικά υψηλές προσδοκίες για το προσεχές μέλλον.
Τέλος, οι κ.κ. Παπαδόπουλος και Τατούλης δεσμεύτηκαν να εργαστούν από κοινού, από σήμερα κιόλας, προκειμένου μέσα σε ένα έτος να έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στο συγκεκριμένο καινοτομικό σχεδιασμό. Από την πλευρά του, ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε τον επιφανή προσκεκλημένο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δήλωσε ότι αυτές είναι οι καινοτομικές ιδέες που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον της χώρας και να τη βγάλουν από την κρίση και όχι η χίμαιρα των συμβατικών μεγάλων επενδύσεων, που, αφενός, λόγω της διεθνούς ανισορροπίας είναι δύσκολο να προσεγγιστούν και, αφετέρου, θα αποδώσουν με μεγάλη καθυστέρηση στην πραγματική οικονομία, η οποία έχει αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη ανάγκη να ενισχυθεί.
Να σημειώσουμε ότι ο ομογενής επιστήμονας μετά το πέρας του συνεδρίου «κατέβηκε» στη Μεσσηνία, όπου έκανε μια σύντομη στάση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

***     Αυτοκίνητο αναποδογύρισε στη Λακωνικής  :
    
Πριν λίγα λεπτά ένα αυτοκίνητο που είχε κατεύθυνση το κέντρο της πόλης, στην οδό Λακωνίκης στο ύψος της οδού Αθηνάς και κάτω από άγνωστες συνθήκες χτύπησε πάνω σε ένα κάδο και αναποδογύρισε.
Τέλος να σημειωθεί ότι ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του

***  Από τις 27 Απριλίου καλό καλοκαίρι :
 
  
   Γεμάτη από κόσμο είναι αυτή την στιγμή η παραλία της Καλαμάτας και ας βρισκόμαστε ακόμα στον Απρίλιο.
Πολλά καλοκαιρινά μαγαζιά έχουν ανοίξει, ενώ πολλά ακόμα τακτοποιούν τις τελευταίες λεπτομέρειες για να ξεκινήσουν.

***  «Η Μεσσηνία της δημιουργίας και της εξωστρέφειας» την Κυριακή στην Καθημερινή  :

Ένα πανελλαδικό οδοιπορικό ξεκινά αυτή την Κυριακή 28 Απριλίου το Περιοδικό ΚΑΠΠΑ της Καθημερινής.
Πρόσωπα που τολμούν προσπάθειες που εμπνέουν, ιστορίες ανάπτυξης,εξωστρέφειας και ελπίδας με σκοπό να γνωρίσουμε την Ελλάδα της δημιουργίας!
Πρώτος σταθμός είναι η Μεσσηνία ! 
"Ένας τόπος προικισμένος από τη φύση πλούσιος σε ιστορία και πολιτισμό, με ονομαστά προϊόντα και ιδιαίτερες ομορφιές,κινητοποιείται, ανοίγεται στην Ελλάδα και τον κόσμο και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον. Με επίκεντρο την πόλη της Καλαμάτας, από την Καρδαμύλη ως τη Μεσσήνη και την Πύλο γνωρίζουμε τους ανθρώπους που δίνουν το παράδειγμα και καταγράφουμε της ιστορίες τους ..."
Μην χάσετε το αφιέρωμα στη Μεσσηνία στο ένθετο ΚΑΠΠΑ της Καθημερινής, αυτή την Κυριακή 28 Απριλίου! 
 
***Σαν σήμερα ...στις 27 Απριλίου
   
Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 ΛΟΓΩ της παρατηρουμένης διατηρήσεως των ιδίων τιμών των τροφίμων και μετά την κατάργησιν των διατιμήσεων δια των οποίων ηλπίζετο ότι θα κατήρχοντο αι τιμαί τούτων δι’ αναπτυχθησομένου συναγωνισμού, μανθάνομεν, ότι η Νομαρχία θα καλέση την επί των τροφίμων επιτροπήν, όπως προβή εις την διατίμησιν των διαφόρων τροφίμων, αφού ως γράφομεν ανωτέρω, η παρασχεθείσα ελευθερία επί των τιμών της πωλήσεως τούτων συνετέλεσε μάλλον εις την διατήρησιν των υψηλών τιμών.
  -Η νόσος του περονοσπόρου παρά την έγκαιρον ράντισιν των κτημάτων ανεφάνη σποραδικώς εις τα κτήματα των περιφερειών των τέως Δήμων Αμφείας, Παμίσου, Αριστομένους και Εύας.
  -ΑΝΕΤΕΘΗΣΑΝ τα καθήκοντα του Αντιεισηγητού παρά τω Στρατοδικείω Καλαμών εις τον Πρωτοδίκην Δημ. Τριανταφύλλου.
  -ΕΙΣ το ξυλεμπορικόν κατάστημα Αδελφών Παπαδοπούλου και Πελεκάνου, αφίχθησαν Ηλεκτρικοί λαμπτήρες και όλα τα Ηλεκτρικά είδη και πωλούνται εις εφθηνοτάτας τιμάς.
  πηγή: Αρχείο "Θάρρους"
Γεγονότα
4977 π.Χ: Δημιουργείται το σύμπαν, σύμφωνα με τον γερμανό αστρονόμο Γιόχαν Κέπλερ. Οι υπολογισμοί του έπεσαν έξω...
1805: Διεξάγεται η μάχη της Ντέρνα στη σημερινή Λιβύη, μεταξύ αμερικανών πεζοναυτών υπό τον Γουίλιαμ Ίτον και πειρατών υπό τον Γιουσούφ Καραμανλή, που λυμαίνονται τις ακτές της Βόρειας Αφρικής. Είναι η πρώτη χερσαία επιχείρηση των ΗΠΑ σε ξένο έδαφος. Τους πεζοναύτες συνδράμουν 500 έλληνες και άραβες μισθοφόροι. (Α' Βερβερικός Πόλεμος)
1875: Ο Χαρίλαος Τρικούπης αναλαμβάνει για πρώτη φορά τη διακυβέρνηση της Ελλάδας.
1909: Ο σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Αμπντούλ Χαμίντ Β' ανατρέπεται από τους Νεότουρκους. Τον διαδέχεται ο Μουράτ ο 5ος.
1941: Τα γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Αθήνα.
1964: Η κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου εξαγγέλλει την κατάθεση νομοσχεδίου που προβλέπει την άρση των έκτακτων μέτρων ασφαλείας του κράτους, τα οποία χρονολογούνται από την εποχή του Εμφύλιου Πολέμου.
Γεννήσεις
1737: Έντουαρντ Γκίμπον, γνωστός στην Ελλάδα και ως Γίββων, βρετανός ιστορικός, συγγραφέας του μνημειώδους έργου Η Ιστορία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. (Θαν. 16/1/1794)
1770: Έντουαρντ Κόντριγκντον, βρετανός ναύαρχος, διοικητής της αγγλικής ναυτικής μοίρας στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου. (Θαν. 28/4/1851)
1791: Σάμιουελ Μορς, αμερικανός εφευρέτης και ζωγράφος, δημιουργός του τηλέγραφου και των σημάτων Μορς. (Θαν. 2/4/1872)
Θάνατοι
1864: Γιάννης Μακρυγιάννης, ηγετική μορφή της Ελληνικής Επανάστασης. (Γεν. 1794)
1882: Ραλφ Γουόλντο Έμερσον, αμερικανός φιλόσοφος και δοκιμιογράφος. (Γεν. 25/5/1803)  [Αποφθέγματα]
1941: Πηνελόπη Δέλτα, συγγραφέας. (Γεν. 1874) πηγή: www.sansimera.gr
 ***

 
***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
~*  Για  την Β΄ εθνική  στο  Ελληνικό  ποδόσφαιρο :
37η Αγωνιστική
28/04/2013 Δόξα Δράμας Βύζας Μεγάρων -
28/04/2013 Φωκικός Καβάλα -
28/04/2013 Νίκη Βόλου Εθνικός Γαζώρου -
28/04/2013 Λάρισα Καλλονή -
28/04/2013 Καλλιθέα Ηρακλής -
28/04/2013 Πανσερραϊκός Πιερικός -
28/04/2013 Ηρακλής Ψαχνών Αναγέννηση Γιαννιτσών -
28/04/2013 Αναγέννηση Επανωμής Απόλλων Σμύρνης -
29/04/2013 Εργοτέλης Ολυμπιακός Βόλου -
29/04/2013 Θρασύβουλος Παναχαϊκή -

 ~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2461  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =        859  video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =            909    video.-

                                                         Σύνολο  :  4223     βίντεο ανηρτημένα .-

**** ΤΑ  ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ  ΓΙΑ  ΣΗΜΕΡΑ :
ΠΗΔΗΜΑ  Αρφαρών : http://youtu.be/iWvKwv5Tvig ,

Άγιος  Κων-νος Αρφαρών : http://youtu.be/bBFbQDZTNFM ,

παράδρομος ΕΟ. Αρφαρά : http://youtu.be/JJ6vK9ieTzE ,

**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 :
 Άγιος Φλώρος  Αρφαρών Πάμισος
~*    ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ. : Ο 'Aγιος Φλώρος είναι ένα χωριό 294 κατοίκων με πανέμορφη βλάστηση, 20 χλμ. βορειοδυτικά της Καλαμάτας και μόνο 3 χλμ βορειοδυτικά του Αρφαρά, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Παμίσου. Είναι πεδινή περιοχή με έκταση 820 στρεμμάτων. Οι κάτοικοι του χωριού είναι 294. Λίγα χωριά στη Μεσσηνία είναι τόσο γνωστά όσο ο 'Aγιος Φλώρος. Το πρώτο μεγάλο χωριό στο κατέβασμα για Μεσσηνία πέρασμα - σταθμός. Εκεί οι πηγές του Παμίσου, εκεί το ιστορικό πλατάνι του. Ένα χωριό που σχεδόν αγνοούμε το εσωτερικό του.-

 * http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Απριλίου 2013 .-
*
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html , Το αγιάζι της ενημερωσης Τρίτη 02 Απριλίου 2013.-
*
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Θέματα υγείας 02Απριλίου 2013 .-
*
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Απριλίου 2013 .-                                                                                    *  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/04-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - Θέματα υγείας Πέμπτη 04 Απριλίου 2013.-                                          http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/to-04-2013.html, To αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Απριλίου 2013.-                                                             
~
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/04-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - Θέματα υγείας Πέμπτη 04 Απριλίου 2013.-
 ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Απριλίου 2013.-
~
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html?spref=fb , Γ΄ Χαιρετισμοί Παρασκευή 05 Απριλίου 2013 στην Ι.Μ. Παναγία Μαλεβή Αγίου Πέτρου Αρκαδίας .-
~
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/04/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Απριλίου 2013 .-
~
http://snsarfara.blogspot.gr/2013/04/07-2013.html , Το Κυριακάτικο αγιάζι της ενημέρωσης 07 Απριλίου 2013 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Απριλίου 2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Η Εφημερίδα της Δευτέρας 08 Απριλίου 2013
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Αναδημοσίευση Δευτέρα 08 Απριλίου 2013 ΕΝ ΟΥΡΑΝΕΙΣ .- http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/09-2013.html  ,
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης από την εφημερίδα μας Τρίτη 09 Απριλίου 2013 .-              http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/10-2013.html ,
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 .-
~http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/04/10-2013.html , Υγεία γιά όλους μας -Θέματα Υγείας Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 , ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!
~ ~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/11-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/12-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 Δ΄ Χαιρετισμοί στον Μυστρά Λακωνίας.-
~~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/13-2013.html , Αρωμα ενημέρωσης στο αγιάζι του Σαββάτου 13Απριλίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/04/13-14.html , Άρωμα ενημέρωσης Σαββατοκύριακου 13 και 14 Απριλίου 2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/04/15-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 15 Απριλίου 2013.-
~ ~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/15-2013.html , Ελεύθερες θέσεις -απόψεις -απόψεις Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/16-2013.html, Το αγιάζι της ενημέρωσης στην εφημερίδα 16 Απριλίου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/17-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 .-
 ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/18-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/18-2013.html , ΜΙΚΡΑ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Πέμπτη 18 Απριλίου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/04/19-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/19-2013.html , ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 20 καί 21 Απριλίου 2013.-
~ ~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί 21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.- : `
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/04/24-2013.html  , Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 Το αγιάζι της εφημερίδας μας .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/04/25-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 .-
~ ~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/26-2013.html  , ΑΘΩΝΙΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ - ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/04/27-2013.html  , ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ : Σάββατο 27 Απριλίου 2013 .-
 ~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/3-27-2013.html , ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ 3 Σάββατο 27 Απριλίου 2013 .-
~ ~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/27-2013.html , Σάββατο το αγιάζι της ενημέρωσης 27 Απριλίου 2013 ,-


Μπρίτης Κολούμπια Καναδάς
 *** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
 Ο νεοεκλεγής ιεράρχης κατά την ομιλία του αποκάλεσε την Κομοτηνή με το τουρκικό της όνομα – Γκιουλμουτζίνα http://www.tsantiri.gr/ellada/sok-de-tha-pistepsete-ti-xestomise-o-mitropolitis-maronias.html?fb_action_ids=361177003991416%2C361027740673009&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%22361177003991416%22%3A309822805811204%2C%22361027740673009%22%3A108294779344326%7D&action_type_map=%7B%22361177003991416%22%3A%22og.likes%22%2C%22361027740673009%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D

ΦΑΡΣΑ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΙΚΡΕΣ !!!
Ακούστε τη φάρσα που έκανε η εκπομπή "Ελληνοφρένεια" σε Κύπριους βουλευτές (ηχητικό)
http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/humor/article2176025.ece
Έγγραφο-«βόμβα» του Σόιμπλε: ο Χριστόφιας είχε συμφωνήσει με το «κούρεμα»! http://www.star.gr/Pages/Politiki_Oikonomia.aspx?art=172983&artTitle=engrafo_vomva_tou_soimple_o_christofias_eiche_symfonisei_me_to_kourema
Ερχεται δήμευση ελληνικών καταθέσεων - Οι Γερμανοί συνδέουν Ελλάδα με Κύπρο http://www.defencenet.gr/defence/item/και-η-ισπανία-πάει-για-κούρεμα-καταθέσεων
Επιστροφή στην Εκκλησία της Κύπρου 173εκκλησιαστικών κειμηλίων (εικόνες, ψηφιδωτά και τοιχογραφίες κά), που είχε συλήσει μετά την τουρκική εισβολή από ναούς και μονές στα κατεχόμενα ο Τούρκος αρχαιοκάπηλος Αϊντίν Ντικμέν. http://synodoiporia.blogspot.gr/2013/03/to-e-173.html

πάντησις ες τήν πιστολήν τν κπαιδευτικν το ΠΑΜΕ ες τά σχολεία τς λλάδος διά τήν 25ην Μαρτίου. http://www.eglimatikotita.gr/2013/03/25_16.html

Άθεοι αριστεροί προσπαθούν να κάνουν τα Ελληνόπουλα αθεόπουλα… Και φυσικά η Εκκλησία της Ελλάδος, που «παίζει» με τον ΣΥΡΙΖΑ και οργανώνει συνέδρια μαζί του, κάνει την πάπια... http://greeknation.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6267.html

75 χιλιάδες Αλβανοί είναι ‘Non Grata’ στην Ευρωπαϊκή Ένωση http://greeknation.blogspot.gr/2013/03/75-non-grata.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+blogspot/AWnF+%28%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91+%CE%98%CE%95%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%91-%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%91%CE%94%CE%91%29

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου σε gay όργια στα ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ. http://www.kourdistoportocali.com/
http://greeknation.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4446.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+blogspot/AWnF+%28%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91+%CE%98%CE%95%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%91-%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%91%CE%94%CE%91%29
Άμεση επιστροφή του αρπαχθέντος από τους σταυροφόρους Αγίου Δισκοπότηρου της Αγιά Σοφιάς που παρανόμως παρακρατεί η Ιταλία.
https://www.youtube.com/watch?v=N8Ksch6jPJ8

Προπορευτείτε.Πριν τα γεγονότα σας προλάβουν.

Η κοροιδία και το ψέμμα σας έχουν κυκλώσει.

Είστε στη μέση.

Σαν το μόνο καθαρό στοιχείο των στιγμών σας.

Η ένωση παραμένει.Αλλά είστε στη μέση.

Κανένας μα κανένας δεν σας χωρίζει.

Μονάχα οι ίδιοι σας οι εαυτοί.

Τέλος τα ψέμματα.

Τέρμα οι εγωισμοί και τα θέλω.

Τέρμα η πίστη στο πραγματικό.

Ολα θα γίνουν έτσι όπως πρέπει να γίνουν

γιατί το θέλουν οι ψυχές σας.

Δεν υπάρχει γυρισμός.Δεν υπάρχει παρελθόν.

Υπάρχει μόνο το τώρα.

Το παρόν είναι η μάχη.

Και το μέλλον η νίκη.

Το παρελθόν είναι μηδέν.

( Οδυσσέας Π)