ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  17  Μαρτίου  2013 :
 

~** 1o καρναβάσλι ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  17-03-2013  : http://youtu.be/2tqgrDmU4tM ,
~*** ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  2013  :http://youtu.be/PfjdDGex2V8  ,
~

 
 
Το ποντικάκι  κοντά στις  απόκριες ! :
 
 
 *** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ καί  Άλλα  :

*** Καρναβάλια στη Μεσσηνία: Η Καλαμάτα σέρνει το χορό  : 
 * Κάποιες ώρες μετρά για να ξεκινήσει, στις 4.00 σήμερα το απόγευμα, η παρέλαση του φετινού, 1ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, στην οποία θα πάρουν μέρος περίπου 3.000 άτομα.
 Αύριο, στις 12.30 μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί το παραδοσιακό δρώμενο της «Ευετηρίας» στη Νέδουσα.
 Στο Δήμο Μεσσήνης, αναβιώνει στις 2.00 σήμερα το μεσημέρι στη Μαθία ο χωριάτικος γάμος και στις 7.00 το απόγευμα το παραδοσιακό καρναβάλι στο Μαγγανιακό. Θα ανάψουν φωτιές σε κάθε Κοινότητα και στις 9.00 το βράδυ στη Μεσσήνη και την Τρίοδο. Αύριο, στις 11.00 το πρωί θα γίνει η αναπαράσταση δίκης και απαγχονισμού γριάς Συκούς από τον Ιμπραήμ Πασά στην περιοχή της Κρεμάλας και στις 3.00 μετά το μεσημέρι η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.
 Στο Δήμο Πύλου – Νέστορος κυριαρχεί ο γάμος του Κουτρούλη στη Μεθώνη, αύριο, στη 1.00 μετά το μεσημέρι. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες, ενώ σήμερα στις 6.00 το απόγευμα θα εκτεθούν τα προικιά του ζευγαριού.
 Στην Πύλο, θα γίνει σήμερα στις 2.00 μετά το μεσημέρι η παρέλαση των πεζοπόρων τμημάτων και των αρμάτων στην κεντρική πλατεία. Αύριο δικάζεται στις 11.00 το πρωί ο Μακαρονάς.
 Στην Κορώνη, σήμερα στις 2.00 μετά το μεσημέρι η πόλη θα ξεφαντώσει σε ρυθμούς καρναβαλιού, με την παρέλαση των αρμάτων και τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.
 Στη Χώρα, σήμερα, στη 1.00 μετά το μεσημέρι, «Η κοκκάλα» θα κάνει την εμφάνισή της στους κεντρικούς δρόμους.
 Φωτιές θα ανάψουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες στην παραλία της Γιάλοβας, σήμερα στις 8.00 το βράδυ. Αύριο, στις 11.00 το πρωί, θα διεξαχθεί διαγωνισμός πετάγματος χαρταετού και θα προσφερθεί ζεστή φασολάδα στον κόσμο.

*** Τρελό αποκριάτικο πάρτι και ξεφάντωμα στην Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας το Σάββατο!  :
  
  
 * Τρελό αποκριάτικο πάρτι διοργάνωσε, από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι αργά το βράδυ, στην ιστορική «Αρκαδιά» η ΑΜΚΕ «Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης»! Ένα πάρτι που, παρά τον καιρό με την ψύχρα, ζέστανε την ατμόσφαιρα από τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία των διοργανωτών, των ανθρώπων του «Προγράμματος» και των καταστημάτων της Παλιάς Πόλης που συμμετείχαν ενεργά σε αυτό! Μικροί και μεγάλοι, μασκαρεμένοι ή μη, πέρασαν όμορφα, χάρηκαν, διασκέδασαν και ξεφάντωσαν σε αποκριάτικους ρυθμούς. Η Παλιά Πόλη ήταν αποκριάτικα στολισμένη με σημαιάκια, ενώ οι διοργανωτές κερνούσαν σοκολατάκια Lacta και τσίπουρο «Νταραίος» και μοίραζαν σερπαντίνες! Από ηχεία ακούγονταν αποκριάτικα τραγούδια, η εορταστική διάθεση των διοργανωτών και το κέφι του κόσμου έκαναν το πάρτι, τρελό! Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας παρουσίασε παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς – πώς το τρίβουν το πιπέρι – ενώ για μικρούς και μεγάλους παρουσιάστηκε παράσταση καραγκιόζη από το Θανάση Σαρτζή! Κάθε κατάστημα είχε τη δική του θεματική μασκαράτα, ενώ παρουσιάστηκαν μουσικά ανθολόγια και χορευτικοί ρυθμοί από τα 50’s μέχρι σήμερα! Ήταν ένα πάρτι, πραγματικά, ξεχωριστό, που χάρισε στον κόσμο χαρά, ο οποίος, από το μεσημεράκι, παράλληλα έκανε τις βόλτες του στα Καλντερίμια, τα σοκάκια, το Κάστρο των Γιγάντων, ενώ απόλαυσε το καφέ του και το φαγητό και ποτό του στα καταστήματα της «Αρκαδιάς»! Βεβαίως, αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους του «Προγράμματος» και τους συνδιοργανωτές από τα καταστήματα για το φανταστικό πάρτι που πραγματοποίησαν! Αυτό το πάρτι, μάλιστα, ήταν και η μοναδική αποκριάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κυπαρισσία το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς και θύμισε στον κόσμο ότι έχουμε Αποκριά, αφού από το δήμο Τριφυλίας, δεν κρέμασαν ούτε μία μάσκα – έχουν πλούσιο αποκριάτικο υλικό από προηγούμενα χρόνια - σε μια κολόνα, έτσι για να φαίνεται και να σπάει η μαυρίλα της εποχής που διανύουμε!  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** 2,60 - 2,70 το ελαιόλαδο στη Μεσσηνία «Αν δε γίνει κάτι, σε λίγο θα μας περάσει και η Τυνησία»   :
 Της Μαρίας Νίκα
*** «Ευελπιστούμε ότι η τιμή θα είναι ανοδική, αν και είναι αδύνατον αυτή τη στιγμή να προβλέψεις τι θα γίνει» παρατηρεί ο Τάκης Δημητρακόπουλος, αντιπρόεδρος της ομάδας παραγωγών «Νηλέας» από τη Χώρα Τριφυλίας, σε σχέση με την τιμή του ελαιολάδου σήμερα στη Μεσσηνία.
«Ενώ τα προηγούμενα χρόνια στις τιμές είχαμε συνηθίσει να είναι πρώτοι οι Ιταλοί παραγωγοί, μετά οι Έλληνες και μετά οι Ισπανοί, εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο αντιστράφηκαν τα πράγματα εις βάρος μας, με αποτέλεσμα να είμαστε τρίτοι. Και εάν δε γίνει κάτι, σε κάνα - δυο χρόνια, μπορεί και λιγότερο, θα μας περάσει και η Τυνησία».
Ο «Νηλέας», εκτός από την ποσότητα που τυποποιεί για παραγγελίες του, διαχειρίζεται και ποσότητες χύμα ελαιολάδου. Η τιμή αυτή την περίοδο στην περιοχή της Χώρας κυμαίνεται από 2,65 - 2,70 ευρώ το κιλό. «Σίγουρα ο διεθνής περίγυρος γνωρίζει την κατάσταση που βιώνει ο Έλληνας και ειδικότερα ο ελαιοπαραγωγός, οπότε όσο μπορούν και τους επιτρέπουν οι συνθήκες και η αγορά το εκμεταλλεύονται. Από την άλλη και ο Έλληνας παραγωγός είναι ακόμη ανοργάνωτος» λέει ο κ. Δημητρακόπουλος.
 «Η υπεραξία είναι στην τυποποίηση»
Στις ίδιες τιμές (2,65 - 2,70) κυμαίνεται η τιμή παραγωγού και στην περιοχή των Γαργαλιάνων. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού της πόλης, Τάσος Προσηλιακός, καλεί τους παραγωγούς να είναι ψύχραιμοι και να πιστέψουν ότι κάτι καλό μπορεί να γίνει.
Ο Συνεταιρισμός των Γαργαλιάνων αυτές τις μέρες ετοιμάζει μια μεγάλη παραγγελία τυποποιημένου ελαιολάδου για Κίνα και Αυστραλία, θέμα για το οποίο θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση προσεχώς. «Δεν είναι λύση το βυτίο στην Ιταλία του χύμα λαδιού. Η υπεραξία του προϊόντος είναι στην τυποποίηση. Και με την υπεραξία ο παραγωγός θα απολαύσει κάτι καλύτερο».
Από την πλευρά της ΕΑΣ Μεσσηνίας, που έχει μετατραπεί σε πρωτοβάθμιο αγροτικό συνεταιρισμό, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κώστας Κατσούλης σημειώνει ότι οι τιμές που αγοράζει η Ένωση (για τυποποίηση) είναι αυτές που έχει ανακοινώσει: 2,60 με τρίμηνη επιταγή και εκκαθάριση για το συμβατικό, και 2,70 πάλι με τρίμηνη επιταγή και εκκαθάριση για το ΠΟΠ. Το βιολογικό κυμαίνεται περίπου στα 3 ευρώ. -

***  Έφτιαξαν χαρταετούς και το χάρηκαν χθες το πρωί στον πεζόδρομο στα Φιλιατρά! :
    
*  Δημιουργική και διασκεδαστική για μικρούς και μεγαλύτερους ήταν η πρωτοβουλία του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού το πρωί του Σαββάτου στον πεζόδρομο Φιλιατρών με το Εργαστήρι κατασκευής χαρταετού! Παρά το γεγονός ότι ο καιρός δεν ήταν και ο καλύτερος, αφού έκανε κρύο, ωστόσο μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν με χαρά και ευχαρίστηση στη δράση κατασκευής χαρταετού, σύμφωνα με τις οδηγίες των ανθρώπων του Ομίλου! Οι μεγαλύτεροι θυμήθηκαν τα παιδικά τους χρόνια, ενώ ιδιαίτερα ενθουσιασμένα ήταν τα μικρά παιδιά, που συνδύασαν παιχνίδι και δημιουργία και έφτιαξαν τους δικούς τους χαρταετούς και ανυπομονούν να τους πετάξουν αύριο Καθαρά Δευτέρα!  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Συνεχίζεται η ομηρεία στις φυλακές Μαλανδρίνου με δράστη τον Ριζάι :
  *  Σε εξέλιξη είναι από το βράδυ του Σαββάτου το περιστατικό ομηρείας στις φυλακές Μαλανδρίνου με πρωταγωνιστές τον βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι και δύο συγκρατούμενούς του. Ο διαβόητος κακοποιός κρατά ομήρους τέσσερις -κατά άλλες πληροφορίες έξι- σωφρονιστικούς υπαλλήλους, απαιτώντας να του δοθεί αυτοκίνητο για να αποδράσει.
Οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της ομηρείας είναι σε εξέλιξη. Εκτός από τον διαπραγματευτή της Αστυνομίας, στις φυλακές έχουν μεταβεί η εισαγγελέας Πρωτοδικών Άμφισσας και ο γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης Μάριος Σκανδάμης, ο οποίος είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον υπουργό Αντώνη Ρουπακιώτη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ριζάι έχει στην κατοχή του εκρηκτικά. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο γνωστός κακοποιός έχει δώσει χρονική διορία για να ικανοποιηθεί το αίτημά του να αποδράσει.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ανάμεσά τους ΕΚΑΜ από την Πάτρα και την Αθήνα, έχουν κυκλώσει την περιοχή περιμετρικά των φυλακών, ενώ κλήθηκαν να παρουσιαστούν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι το Σάββατο βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας.
Ο Ριζάι εκμεταλλεύτηκε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, θεωρώντας ότι τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πιο χαλαρά και κατάφερε, άγνωστο πώς, να αιφνιδιάσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και να περάσει από την πτέρυγα όπου βρίσκεται έγκλειστος, στο φρουραρχείο και κοντά στην πύλη εξόδου των φυλακών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλκέτ Ριζάι επικοινώνησε το βράδυ του Σαββάτου με τη σύντροφό του Σούλα και της διεμήνυσε ότι ή θα φύγει από τη φυλακή ή θα τον σκοτώσουν.
Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι ο Ριζάι κρατούσε χειροβομβίδα, ενώ αργότερα πληροφορίες ανέφεραν ότι έχει στην κατοχή του πλαστικά εκρηκτικά. Για το λόγο αυτό περιμετρικά των φυλακών έχουν ακροβολιστεί άντρες των ΕΚΑΜ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αλκέτ Ριζάι είχε αποδράσει δύο φορές με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Η πρώτη ήταν στις 4 Ιουνίου 2006 και συνελήφθη λίγες ημέρες αργότερα.
Η δεύτερη ήταν στις 22 Φεβρουαρίου 2009. Συνελήφθη ξανά λίγους μήνες αργότερα, στις 17 Νοεμβρίου 2009, στο Γραμματικό μαζί με την σύντροφό του.  Newsroom ΔΟΛ

***  Οι τελευταίες προετοιμασίες για την καρναβαλική παρέλαση :
  
  
  
 
*  Μεγάλες προετοιμασίες αυτή την στιγμή στο κέντρο της Καλαμάτας, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για τις 4 που θα ξεκινήσει η παρέλαση των καρναβαλιστών.
Το Θάρρος θα είναι εκεί και θα σας ενημερώνει.

*** Σαν σήμερα ...στις 17 Μαρτίου
            Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 ΥΠΕΙΚΟΥΣΑ εις την διαδρομήν του χρόνου, απήλθεν εις Κύριον χθες σεβαστή δέσποινα της πόλεώς μας η Καλλιρρόη Αντ. Μαυρομιχάλη, αδελφή του αοιδίμου Πέτρου Μαυρομιχάλη και θεία του πολιτευτού Μεσσηνίας Ηλία Μαυρομιχάλη. Φέρουσα εν εαυτή όλα τα αγαθά της ψυχής, άτινα εκληροδότησεν αυτή η αριστοκρατία του γένους των Μαυρομιχαλαίων, διετήρησε μέχρι των τελευταίων αυτής στιγμών την αρετή και τον αλτρουισμόν της ευγενούς ψυχής. Παρήλθε προ αυτής ολόκληρος γενεά προικούχων της Πατρίδος και ως γνησία Ελληνίς διετήρησεν όλην την υπερηφάνειαν της αριστοκρατίας του γένους της. Από της πρώτης στιγμής του θανάτου της ο πατριαρχικός οίκος των Μαυρομιχαλαίων κατεκλύσθη από τους τιμώντας την μνήμην της μεταστάσης πολίτας πάσης τάξεως. Την κηδείαν της παρηκολούθησεν ολόκληρος η πόλις εις ένδειξιν βαθείας εκτιμήσεως.
 -ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕΘΑ ότι υπό του Διευθυντού του ενταύθα Στρατιωτικού Νοσοκομείου, απεφασίσθη η επίταξις ενός καταλλήλου οικήματος το οποίον θα χρησιμεύση ως Στρατιωτικόν Νοσοκομείον μέχρι της ανεγέρσεως του ξυλίνου τοιούτου, δια το οποίον είχε κατέλθη προ ημερών ενταύθα ο Γάλλος Αρχίατρος Αρνώ.
 -ΕΚ Κυπαρισσίας ανηγγέλθη χθες ότι εσημειώθη εν μηνιγγιτικόν κρούσμα επί της θυγατρός του Δ. Καλογεροπούλου. Αι αρχαί παρηγγέλθησαν υπό της Νομαρχίας να λάβωσι πάντα τα επιβαλλόμενα μέτρα προς αποσόβησιν του κινδύνου της εξαπλώσεως της νόσου.
 πηγή: Αρχείο "Θάρρους"
Γεγονότα
1821: Έλληνες αγωνιστές υπό τον Σωτήρη Χαραλάμπη και τους Πετμεζαίους πολιορκούν τους Πύργους των Καλαβρύτων, που παραδίδονται έπειτα από λίγες μέρες (21 Μαρτίου). Αυτή η ενέργεια αποτελεί την πρώτη επαναστατική πράξη στη νότια Ελλάδα.
1861: Τα διάφορα βασίλεια και ανεξάρτητες περιοχές στην επικράτεια της σημερινής Ιταλίας ενώνονται για πρώτη φορά σε εθνικό κράτος, κάτω από το στέμμα του βασιλιά Βίκτορα Εμμανουήλ Β' του Οίκου της Σαβοΐας, μονάρχη της Σαρδηνίας και του Πεδεμοντίου.
1931: Ο Στάλιν εκδιώκει τη χήρα του Λένιν, Ναντέσνα Κρούπσκαγια, από την Κεντρική Επιτροπή του Κομουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης.
1931: Οι αρτοποιοί Αθήνας - Πειραιά κηρύττουν γενική απεργία, ενώ εκδίδεται διάταγμα επιστράτευσής τους.
1934: Εγκαινιάζεται η Πάντειος Σχολή Πολιτικών Επιστημών στη Λεωφόρο Συγγρού.
1951: Το Τάγμα του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Κορέας καταλαμβάνει το συγκρότημα των υψωμάτων 325 στην Κορέα και προκαλεί τα εγκωμιαστικά σχόλια των Συμμάχων. (Πόλεμος της Κορέας)
Γεννήσεις
763: Χαρούν Αλ Ρασίντ, χαλίφης της Βαγδάτης, ιδρυτής της δυναστείας των Αβασιδών, ήρωας πολλών ιστοριών στις Χίλιες και μία νύχτες. (Θαν. 24/3/809)
1834: Γκόντλιμπ Ντάιμλερ, γερμανός μηχανικός, εφευρέτης της ντιζελομηχανής, σχεδιαστής της πρώτης μοτοσικλέτας και συνιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes. (Θαν. 6/3/1900)
1952: Νίκος Ξυδάκης, συνθέτης.
Θάνατοι
180: Μάρκος Αυρήλιος, στωικός φιλόσοφος και αυτοκράτορας της Ρώμης (161-180). (Γεν. 26/4/121) [Αποφθέγματα]
1976: Λουκίνο Βισκόντι, ιταλός σκηνοθέτης. (Γατόπαρδος, Θάνατος στη Βενετία, Ο Ρόκο και τ' αδέλφια του) (Γεν. 2/11/1906)
1988: Νικόλας Άσιμος, αντισυμβατικός τραγουδοποιός. (Γεν. 20/8/1949) πηγή: www.sansimera.gr

*** 1ο  ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Κυριακή  17 Μαρτίου 2013 :

~** 1o καρναβάσλι ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  17-03-2013  :  http://youtu.be/2tqgrDmU4tM ,

~*** ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  2013  http://youtu.be/PfjdDGex2V8  ,

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :

*** Ισόβιο αποκλεισμό του Κατίδη από τις εθνικές ομάδες αποφάσισε η ΕΠΟ :
 *  Τον ισόβιο αποκλεισμό του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Γιώργου Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες αποφάσισε η ΕΠΟ με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ένωσης με τη Βέροια (πέτυχε το νικητήριο τέρμα της ομάδας του). Ο παίκτης των Κιτρινόμαυρων, ο οποίος είναι και ο αρχηγός της Εθνικής Ελπίδων, ήδη έχει κληθεί σε απολογία από τη διοίκηση της ΑΕΚ, ενώ αναμένεται και η κλήση του από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία:
«Συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα Κυριακή 16 Μαρτίου 2013, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη στον αγώνα ΑΕΚ-Βέροια και αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα ομόφωνα αποφάσισε:
1. Η ενέργεια του ποδοσφαιριστή να χαιρετίσει ναζιστικά τους θεατές του αγώνα προκαλεί βάναυσα το κοινό αίσθημα, προσβάλλει βαρύτατα όλα τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και τραυματίζει τον βαθιά ειρηνικό και ανθρώπινο χαρακτήρα του ποδοσφαίρου. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά.
2. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αποφασίζει τον ισόβιο αποκλεισμό του Γιώργου Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες.
3. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προέβλεψε ανάλογα φαινόμενα και έχει ήδη περιλάβει στον τύπο συμβολαίου, που οι ποδοσφαιριστές υπογράφουν με τις ομάδες, αντίστοιχες απαγορεύσεις.
Η Ε.Π.Ο. είναι, επίσης, βέβαιη, πως τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα θα παρέμβουν αποφασιστικά και θα επιβάλλουν τις προβλεπόμενες στον Πειθαρχικό Κώδικα, για το παράπτωμα, ποινές, οι οποίες είναι από τις βαρύτερες στο ποδόσφαιρο και αποτελούν αντιγραφή των ποινών, που η FIFA έχει θεσμοθετήσει για ανάλογες περιπτώσεις.
Τέλος, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα λάβει όλα τα πρόσφορα μέτρα για να διαφυλάξει τον ειρηνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου, και να προωθήσει τις αξίες της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και του σεβασμού που αυτό πρεσβεύει». Newsroom ΔΟΛ

***  Όσο υπάρχουν ελπίδες υποχρεούται να διεκδικεί τις νίκες :
 * ΜΕ ΨΥΧΟΓΙΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΟΥΤΣΗ ΣΤΗΝ 11ΑΔΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Η απόσταση που χωρίζει τη Μαύρη Θύελλα με την προνομιούχο 6η θέση είναι σχεδόν 10 βαθμοί, ωστόσο μαθηματικά οι ελπίδες εξακολουθούν να υφίστανται και να διατηρούνται, ειδικότερα εάν λάβουμε υπ’ όψιν μας το σενάριο το οποίο προέκυψε τις προηγούμενες ημέρες και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανόδου περισσότερων ομάδων από τη Γ΄ Εθνική. Επειδή λοιπόν είναι πιθανόν κάποιες από τις ομάδες που βρίσκονται ψηλά να μην εξασφαλίσουν τα αυστηρά κριτήρια για την άνοδο στη Β΄ Εθνική, αλλά κυρίως γιατί η Καλαμάτα είναι υποχρεωμένη να δίνει πάντοτε τον καλύτερό της εαυτό, υπερασπιζόμενη το ιδιαίτερο βάρος που έχει ο Σύλλογος και τη βαριά της φανέλα, οφείλουν ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο να δείξουν την ανάλογη μαχητικότητα και να διεκδικήσουν ακόμη και το τρίποντο στο σημερινό εκτός έδρας ματς της 17ης αγωνιστικής στην Κόρινθο.
Τα άσχημα αποτελέσματα που προϋπήρξαν, οι μετριότατες εμφανίσεις και η πεσμένη ψυχολογία, που έφερε μεταξύ άλλων και το επεισόδιο της προπόνησης της Παρασκευής ανάμεσα σ’ έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή και ένα νεαρό, θα πρέπει να μπουν στην άκρη, με το στόχο του τριπόντου και κυρίως της αξιοπρέπειας να μπαίνει στην κορυφή.
Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι στο στάδιο, εκεί όπου οι Κακαλέτρης και Σακελλαρόπουλος μίλησαν για την αναγκαιότητα προάσπισης του ονόματος και της ιστορίας της ομάδας, ζητώντας πάθος, σοβαρότητα και αποτέλεσμα.
 Επιστρέφει ο Ψυχογιόπουλος… Μαζί και ο Πούτσης
Η επιστροφή του Αντώνη Ψυχογιόπουλου, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του αλλά και του Θόδωρου Πούτση, που εξέτισε το πρώτο μέρος της ποινής του – το δεύτερο θα το εκτίσει με Επισκοπή, Μαγούλα – αναμένεται να επιφέρει και πάλι αλλαγές στο αρχικό σχήμα, δίνοντας είναι η αλήθεια περισσότερες λύσεις και μεγαλύτερη ποιότητα στην ομάδα της Καλαμάτας. Ο πρώτος θα πάρει θέση στο κέντρο της άμυνας και ο δεύτερος στη μεσαία γραμμή, με την 11άδα να διαμορφώνεται ως εξής: Κυριακόπουλος, Καντούτσης, Ψυχογιόπουλος, Τριανταφυλλάκης, Τσόπελας, Νουχάνοβιτς, Σκαρλάτος, Γεωργιόπουλος, Ρήγας, Πούτσης και Γκαλίν. Την αποστολή συμπληρώνουν ακόμη οι Κολοβούρης, Βασίλιεφ, Χρισταράς, Σαραντόπουλος, Τρίψας, Μπιζίμης και Κουρέας.
Νωρίς το πρωί οι ποδοσφαιριστές που συμπεριελήφθησαν στην αποστολή θα γευματίσουν και κατόπιν γύρω στη 12.00 το μεσημέρι η ομάδα θα αναχωρήσει για την Κόρινθο, καθώς προτιμήθηκε το συγκεκριμένο σενάριο αντί της στάσης στην Τρίπολη.
 Σφυρίζει ο Γκριτζέπης
Τη σημερινή αναμέτρηση της Καλαμάτας στην Κόρινθο, έχει οριστεί να διευθύνει ο κ. Γκριτζέπης του Συνδέσμου Αρκαδίας, με βοηθούς τους Βεργέτη (Αρκαδίας) και Δημογέροντα (Αργολίδας).

*** Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το ναζιστικό χερετισμό του Κατίδη :
 *  Το Αθλητικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
για το ναζιστικό χαιρετισμό του ποδοσφαιριστή Κατίδη
Κάθε ναζιστική, ρατσιστική και μισαλλόδοξη συμπεριφορά, εντός ή εκτός γηπέδων είναι κατάπτυστη, καταδικαστέα και χωρίς ίχνος ανοχής.
Πολύ δε περισσότερο όταν προσβάλλει μια ολόκληρη χώρα κι ένα προσφυγικό σωματείο όπως η ΑΕΚ, με τα εκατομμύρια δημοκρατικών οπαδών, που δίδαξε την αλληλεγγύη δίνοντας ακόμα και ποδοσφαιρικό αγώνα εν μέσω Νατοϊκών βομβαρδισμών στο Βελιγράδι.
Βέβαια, αντί να μιλάμε συνεχώς για τα αυτονόητα, σήμερα επείγει να αφυπνίσουμε τις δημοκρατικές και αντιφασιστικές αντιστάσεις σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, να αποκτήσουμε ένα παιδαγωγικό σύστημα που θα διδάσκει στη νέα γενιά τις μεγάλες πανανθρώπινες αξίες που απειλούνται από τον σύγχρονο φασισμό.
Αυτή η ανάγκη υπάρχει και στον αθλητισμό, όπου αυτά τα φαινόμενα βρίσκουν ολοένα και συχνότερα γόνιμο έδαφος. Η πολιτεία έχει απεμπολήσει την υποχρέωσή της για διαπαιδαγώγηση πολύπλευρα ανεπτυγμένων προσωπικοτήτων και δημοκρατικών αθλητών και το έργο έχουν αναλάβει οι κερδοσκόποι και οι μάνατζερ που διδάσκουν το κυνήγι του εύκολου πλουτισμού.
Αλλά αναρωτιόμαστε, μπορεί να σταθεί επάξια σε αυτό το ύψιστο καθήκον της πολιτείας, ένας καθ’ ύλην αρμόδιος για τον αθλητισμό υφυπουργός, που μόλις πριν δυο μέρες, ψήφισε ενάντια στην άρση βουλευτικής ασυλίας του κατηγορούμενου εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής… «εκ παραδρομής»;
16-3-2013 .-


***  Για  την Σούπερ Λίγκα :
26η Αγωνιστική
16/03/2013 Λεβαδειακός ΟΦΗ 1 - 1
16/03/2013 ΠΑΣ Γιάννινα Αρης 2 - 0
16/03/2013 ΑΕΚ Βέροια 2 - 1
17/03/2013 Ατρόμητος Αστέρας Τρίπολης -
17/03/2013 Κέρκυρα Ολυμπιακός -
17/03/2013 Πλατανιάς Χανίων Πανιώνιος -
17/03/2013 ΠΑΟΚ Παναθηναϊκός -
18/03/2013 Πανθρακικός Ξάνθη -
ΒΙΝΤΕΟ  από τον αγώνα  ΑΕΚ - ΒΕΡΟΙΑ  2-0 (Σάββατο 16-03-2013) :
~*** ΑΕΚ-ΒΕΡΟΙΑ  2-1  τα γκόλ  : http://youtu.be/f7VUhI3707g  ,


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Αθηνών - ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης   0-2 , (0-1) .-
Τα γκόλ : 37΄ Ουσέρο , 67΄ πεν. Ράγιος
Κάρτες : Ράτμαν ,
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ  ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ :
Ατρόμητος (Νίκος Αναστόπουλος): Ράντμαν, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Φυτανιδης, Ταυλαρίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Μπρίτο(Σουμπίνιο), Ναπολεόνι (Καραγκούνης), Ουντότζι (Επστάϊν ), Μάντζιος.
Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Αλβάρες, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Ράγιος(Κοντοές) , Ναβάρο, Λέντσε.
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Μαγιάννης (Άρτας)
Γήπεδο: Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου

~**ΑΤΡΟΜ-ΤΡΙΠΟΛ  0-2  δηλώσεις   :  http://youtu.be/6RZJD6jhJmk ,


~** ΑΤΡΟΜ-ΤΡΙΠΟΛ . 0-2  το α΄ γκόλ   : http://youtu.be/SlkTSPW3WLA ,


ΚΕΡΚΥΡΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0-1 , (0-0).- ^
Τα  γκόλ : 79΄ Κ.  Μήτρογλου ,
Κάρτες :
Διαιτητής : Αρετόπουλος ,
Οι ενδεκάδες στο Κέρκυρα - Ολυμπιακός:
  ΚΕΡΚΥΡΑ: Αναστασόπουλος, Πετρούσης, Βενέτης, Σταμόγιαννος, Αγρίτης, Λεόν, Τσουμάνης, Τσοκάνης, Στάμου, Κυβελίδης, Αθανασίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Παπάζογλου, Λυκογιάννης, Φέισα, Μανιάτης, Φουστέρ, Αμπντούν, Βλαχοδήμος, Τζιμπούρ

~** ΚΕΡΚΥΡΑ - ΟΣΦΠ  0-1 δηλώσεις  γκόλ   : http://youtu.be/UEPjCEe5tso ,


ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Χανίων - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ    2-1 , (1-0).- ^
Τα γκόλ : 20΄ Τετές ,    ,  76΄ Η. Αναστασάκος ,
Κάρτες :
Διαιτητής : Σιδηρόπουλος ,
Οι ενδεκάδες στο Πλατανιάς - Πανιώνιος:
  Πλατανιάς: Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Δημήτρης, Ποτουρίδης, Κανακούδης, Αγκιλέρα, Τετέ, Κάλαϊτζιτς, Γιάννου, Μπέλιτς, Αναστασάκος
  Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Κούρος, Αυλωνίτης, Κούρντι, Παντίδος, Κολοβός, Τόσκας, Γουνδουλάκης, Ρόκας, Αραβίδης, Καμπάνταης

~** ΠΛΑΤΑΝ- ΠΑΝΙΩΝ  2-1  φάσεις   :http://youtu.be/86h5jgdB5TA

~** ΠΛΑΤΑΝ.- ΠΑΝΙΩΝ. 2-1  2ο  γκόλ   :http://youtu.be/_XHNxverSjE  ,


ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   2-0  , (0-0).- ^
Τα  γκόλ : 59΄   Καμαρά , 81΄  Βούκιτς ,
Κάρτες :Χαμπί Σο 2 κίτρινες 39΄ κόκκινη , Καζιγιάμα , Ζέκα ,
Διαιτητής : Στηλιάρας ,
Συνθέσεις :
ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτανζ, Λίνο, Σίλντεφελντ, Κατσουράνης, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Λάζαρ(Κίτσου), Καμαρά, Ολίσε(Βούκιτς ), Αθανασιάδης, Λόρενς .-
  Παναθηναϊκός (Φάμπρι): Καρνέζης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Πίντο(Σπυρόπουλος) , Μαρίνος, Ζέκα, Σο, Καζιγιάμα, Σισοκό, Μαυρίας(Φορναρόλι), Φιγκερόα(Εσπάρθα).-

~** ΠΑΟΚ  - ΠΑΟ  2-0 α΄γκόλ    :http://youtu.be/KxLRERvb6l4 ,


~** ΠΑΟΚ -ΠΑΟ  2-0  β΄γκόλ    : http://youtu.be/DLOWC8pTRew ,


ΠΑΟΚ -ΠΑΟ 2-0  δηλώσεις   : http://youtu.be/LRGstPRIf9A  ,


ΤΡΙΠΟΛΗ ΤΡΙΠΟΛΗ: ] Άρθρο 23Ρατσισμός1.Οποιοσδήποτε δημόσια μειώνει, μεροληπτεί κατά ή αμαυρώνει οποιονδήποτε με τρόπο δυσφημιστικό εξαιτίας της φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας ή της εθνοτικής προελεύσεώς του, ή διαπράξει οποιαδήποτε άλλη ρατσιστική ή περιφρονητική, πράξη, θα τιμωρείται με αποκλεισμό πέντε (5) αγωνιστικών τουλάχιστον. Επιπλέον ο παραβάτης θα τιμωρείται με απαγόρευση εισόδου σε οποιαδήποτε γήπεδα και χρηματική ποινή ύψους δώδεκα χιλι ευρώ (12.000) τουλάχιστον. Εάν ο παραβάτης είναι αξιωματούχος ομάδας, η χρηματική ποινή θα ανέρχεται σε δέκα οκτώ χιλιάδες ευρώ (18.000) τουλάχιστον.2.α)Εάν αξιωματούχοι ή και ποδοσφαιριστές ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, όπως περιγράφεται στην παρ. 1του παρόντος, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή η οποία για μεν τις ΠΑΕ ανέρχεται από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως ογδόντα χιλιάδες (80.000) ευρώ, για δε τα σωματεία από χίλια (1.000) ευρώ έως πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, εκτός της κατά τα άνω απώλειας του αγώνα, η παραπάνω χρηματική ποινή θα διπλασιάζεται και σε περίπτωση νέας (τρίτης) παράβασης, η ομάδα θα υποβιβάζεται στην λήξη του οικείου πρωταθλήματος.-

***  Για  την Β΄ εθνική :
28η Αγωνιστική
17/03/2013 Αναγέννηση Γιαννιτσών Δόξα Δράμας 0 - 1
17/03/2013 Απόλλων Σμύρνης Πιερικός 2 - 0
17/03/2013 Αναγέννηση Επανωμής Ολυμπιακός Βόλου 0 - 1
17/03/2013 Εργοτέλης Καλλονή 0 - 0
17/03/2013 Καλλιθέα Εθνικός Γαζώρου 1 - 0
17/03/2013 Λάρισα Παναχαϊκή 1 - 1
17/03/2013 Νίκη Βόλου Βύζας Μεγάρων 2 - 0
17/03/2013 Φωκικός Θρασύβουλος 1 - 0
17/03/2013 Πανσερραϊκός Παναιτωλικός -
18/03/2013 Ηρακλής Ψαχνών Ηρακλής -

*** Γ΄ εθνική  1ος  όμιλος ή  Νότιος  :
17η Αγωνιστική
17/03/2013 Αχαρναϊκός Αστέρας Μαγούλας 2 - 1
17/03/2013 ΑΟ Γλυφάδα Πανηλειακός 1 - 0
17/03/2013 Προοδευτική Ρούβας 0 - 1
17/03/2013 Κόρινθος Καλαμάτα 1 - 0
17/03/2013 Φωστήρας Παναιγιάλειος 1 - 0
17/03/2013 Εθνικός Αστέρας Επισκοπή 0 - 3

*** Δ΄ εθνική  Περιφερειακό  6ος  όμιλος 24/03/2013 :
ΔΟΞΑ Ν. Μανολάδος - ΠΟΦ Πανόπουλο
ΔΙΑΓΟΡΑΣ  Βραχνέϊκων - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Λάππα
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης
ΑΧΑΪΚΗ - ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών
ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλα - ΕΘΝΙΚΟΣ Σαγέϊκων


Για  την Α1  στό Ελληνικό  Μπάσκετ :
Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ των ανδρών και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/3
Απόλλων Πατρών-ΑΓΟ Ρεθύμνου 65-75
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/3Ίκαρος Καλλιθέας–Καβάλα 76-73
ΚΑΟ Δράμας–Περιστέρι 87-75
ΠΑΟΚ 19:00 ΠΑΟΚ–Άρης (Πηλοΐδης, Κορομηλάς, Ψαριανός)

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/3

 Ολυμπιακός–Κολοσσός Ρόδου   70-65 .-^

 Πανιώνιος–Ηλυσιακός  77-62 .-^

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/3
2ο Ελευσίνας 19:00 Πανελευσινιακός–Παναθηναϊκός (Αφεντουλίδης, Καλδίρης, Ανδρικόπουλος)

***** Για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜεσσηνιας :
Α΄ Τοπικό Σάββατο 23-03-2013 :
Α.Ο.ΔΩΡΙΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας
Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ
Β΄ Τοπικό : Σάββατο  23-03-2013 :
Α.Ε. Ηρακλής Κυπαρισσία - Πανιώνιος Καλαμάτας
Αστέρας Μικρομάνης - Κεραυνός Καλαμάτας
Α.Σ. Ανδρούσας - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Πλατύ
Α.Ο. Πατίστας -Α.Σ. Πανθουριακός
Νίκη Πλάτης - Α.Σ. Μάνεσι
Α.Ε. ΛΟΓΓΑ - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.
Γ΄Τοπικό Σάββατο 23-03-2013  :
Α.Ε. Γαργαλιάνων - Α.Ο. Διοδίων
Διαγόρας Κοπανακίου - Νέδουσα Αλαγονίας
Πράσινα Πουλιά - Διμάκ.ΕΑΟ Ταϋγετος
Α.Ε. ΑΝΘΕΙΑΣ - ΝΕΣΤΩΡ Πύλου
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ
Προπαιδικό Σάββατο : 3ος όμιλος 6η αγωνιστική :
ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών - Ηρακλής Καλαμάτας

ΚΥΡΙΑΚΗ  24-03-2013  :
Ά΄ Τοπική  κατηγορία :
Α.0. ΜΕΘΩΝΗΣ - ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας
ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών - Α.Ο. Κυπαρισσίας
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ
Β΄Τοπική  κατηγορία ΚΥΡΙΑΚΗ  24-03-2013 :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  Καλαμάτας - Νέος ΑΡΙΣ
Α.Π.Σ. ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ - ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης
ΔΟΞΑ Καλαμάτας - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Ανάληψης - Α.Ο. ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ
Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ  Καλαμάτας
ΠΑΟ  ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας
ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπειού - Α.Ο ΧΑΤΖΗ
Γ΄ Τοπική  κατηγορία ΚΥΡΙΑΚΗ  24-03-2013 :
ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ  Αμφειας
ΑΕΚ Καλαμάτας - Α.Σ. ΔΑΝΑΟΣ
Α.Σ. ΑΜΦΕΙΘΕΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας
ΑΠΟ  Καλαμάτας ΙΚΑΡΟΣ - ΠΑΟΚ  Καλαμάτας



  ~**** From my video-box   2010-2012,  Stamatios  N. Skoulikas  .- :
ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :  
 1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =    2369   video. -      A.  snstam@gmail.com  .-  
  2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 e, =                        788 video. -   b. stamoskal@windowslive.com .-
  3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , =                   784   video.  -      c. vlasiskal@gmail.com .-   
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                              3941   αναρτήσεις  Βίντεο .-     www.sansimera.gr  www.sansimera.gr

***
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/26-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ,Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.,-

~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/27-2013.html ,
Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/28-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 .-

~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/05-2013.html ,

AΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΗΝΟΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2013  :

~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/01-2013.html ,

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Μαρτίου 2013 .-

~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/2-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σαββάτο 2 Φεβρουαρίου 2013  .-

~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html  , , Θέατρο από ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-

~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-

~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Μαρτίου 2013 .-

~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/03/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013 .-

~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/to-07-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνοπέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/08-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρεωσης Παρασκευή 08 Μαρτίου 2013 .-

~ ~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/03/to-09-2013.html  , To αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 09 Μαρτίου 2013.-

~ ~  ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html , Σαββατο κύριακο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09καί 10 Μαρτίου 2013 .-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/03/11-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 11 Μαρτίου 2013 .-

~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/11-3-2013.html , ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 11-3-2013 .-

~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/12-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 .-

~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/13-2013.html , Η καθημερινή μας ενημέρωση Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013.-

  ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/03/13-03-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ 13-03-2013 .-

~** ~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/14-2013.html  , Η καθημερινή μας ενημέρωση Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/16-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 16 Μαρτίου 2013 .-

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/16-2013.html , Ένα Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 16 Μαρτίου 2013 .-

~**  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/17-2013.html      , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 .-

~**

*** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..

~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-

*** *** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-

~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 (12) .-