ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Στο αγιάζι της κθημεριότητας στην ενημέρωση Σαββατο 16 Ιουνίου 2012

Στο αγιάζι της κθημεριότητας στην ενημέρωση Σαββατο 16 Ιουνίου  2012 :
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ  ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ ..!
Οι αυριανές εκλογές στην Ελλάδα έχουν προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και θα κρίνουν πολλά. Εντός αλλά και εκτός Ελλάδος.- Αναλύσεις επί αναλύσεων δημοσιεύονται τα τελευταία 24ωρα. Μία απ΄ αυτές ανήκει στο αμερικανικό think tank Stratfor.-  Τα όσα υποστηρίζουν οι συντάκτες της έχουν ενδιαφέρον.- Σύμφωνα με την ανάλυση από το Stratfor:
•’Οποια κόμματα κι αν σχηματίσουν κυβέρνηση η επαναδιαπραγμάτευση των όρων “διάσωσης” της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη.-
•Υπάρχει απόλυτη ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. -  ..............
Το ποντικάκι μας στην καθημερινή μας  ενημέρωση : !!
ΚΑΛΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !
ΜΕ  ΑΓΑΠΗ , ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ , ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ , ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ , ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ , ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ  ΑΛΛΗΛΕΓΚΥΗ !!
ΠΑΤΡΙΔΑ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ !!!

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/15-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 .-

~** Εκλογές 2012 - Πολιτικοί και Κόμματα: Σωτήρες ή Ολετήρες της Ελλάδος
ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;Του πατρός Μαξίμου
8 Μαίου 2012
Ρώτησαν κάποτε τον άγιο Αναστάσιο τον Σιναῒτη:
* «Γιατί ο Θεός επιτρέπει οι "ελέω Θεού" άρχοντές μας, να είναι κακοί και ΑΝΑΞΙΟΙ;
Και αν είναι "ελέω Θεού", και "τεταγμένοι από τον Θεό" κατά την Αγία Γραφή, πώς γίνεται να είναι συχνά ανάξιοι»;
- Και ο άγιος Αναστάσιος ο Σιναΐτης, μας εξηγεί:
~ «Ερώτησις: Ο Απόστολος Παύλος λέει ότι οι εξουσίες τού κόσμου έχουν ταχθή από τον Θεό (Ρωμ. ιγ’, 1). Πρέπει λοιπόν να δεχθούμε ότι κάθε Άρχοντας ή Βασιλεύς ή Επίσκοπος προχειρίζεται στο αξίωμα αυτό από τον Θεό;
- Απόκρισις: Ο Θεός λέει στον Νόμο: «Θα σας δώσω άρχοντας σύμφωνα με τις καρδιές σας» (Ιερεμ. γ’, 15). Είναι λοιπόν φανερό ότι οι μεν άρχοντες και οι βασιλείς που είναι άξιοι αυτής της τιμής προχειρίζονται στο αξίωμα αυτό από τον Θεό. Οι άλλοι πάλι που είναι ανάξιοι προχειρίζονται κατά παραχώρησιν ή και βούλησιν του Θεού σε ανάξιο λαό εξ αιτίας αυτής ακριβώς της αναξιότητός των. Και άκουσε σχετικά μερικές διηγήσεις.
~ Όταν είχε γίνει βασιλεύς ο Φωκάς ο τύραννος (Φλάβιος Φωκάς: αυτοκράτωρ του Βυζαντίου 602-610) και άρχισε εκείνες τις αιματοχυσίες με τον Βονόσο τον δήμιο (Βονόσος ή Βόνωσος: λογοθέτης-υπουργός επί Φλαβίου Φωκά), υπήρχε κάποιος μοναχός στην Κωνσταντινούπολι, άγιος άνθρωπος, που έχοντας μεγάλη παρρησία προς τον Θεό, απευθυνόταν σ΄Αυτόν, σαν να έκανε δίκη μαζί Του, και του έλεγε με απλότητα:
«Κύριε, γιατί έκανες τέτοιον βασιλέα;» Και τότε, αφού το έλεγε αυτό για αρκετές ημέρες, του ήλθε φωνή εκ Θεού που έλεγε: «Διότι δεν βρήκα άλλον χειρότερο».
* Υπήρχε και κάποια άλλη πόλις στην περιοχή της Θηβαΐδος που ήταν γεμάτη παρανομία, της οποίας οι πολίτες διέπρατταν πολλά μιαρά και άτοπα πράγματα. Σ’ αυτήν λοιπόν κάποιος άνθρωπος του ιπποδρόμου διεφθαρμένος στο έπακρον απόκτησε ξαφνικά κάποια ψευδοκατάνυξι και πήγε και κουρεύτηκε μοναχός και ντύθηκε το μοναχικό σχήμα. Αλλ’ όμως καθόλου δεν σταμάτησε τις πονηρές πράξεις του.
* Συνέβη λοιπόν να πεθάνη ο Επίσκοπος της πόλεως αυτής. Τότε παρουσιάσθηκε σε κάποιον άγιο άνθρωπο άγγελος Κυρίου και του λέει: «Πήγαινε και προετοίμασε την πόλι, για να χειροτονήσουν Επίσκοπο τον πρώην άνθρωπο του Ιπποδρόμου»...      
http://www.agioskosmas.gr/themata.asp?isue=76&artid=4173 . -

~** Εκλογές 2012: Θα μας κοστίσουν «ο κούκος – αηδόνι»!!!!  Δείτε αναλυτικά τις δαπάνες...
~ Αδιαμφισβήτητα το κόστος των αυριανών εκλογών είναι μειωμένο σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι το κόστος που θα πληρώσουν οι έλληνες φορολογούμενοι θα είναι “βαρύ” για τις πλάτες τους.
* Συγκεκριμένα, στα 47,9 εκατ. ευρώ ανέρχεται το κόστος διεξαγωγής των εκλογών της 17ης Ιουνίου, όταν οι συνολικές δαπάνες για τις εκλογές της 6ης Μαΐου ανήλθαν στα 70,4 εκατ. ευρώ.
* Από τα 47,9 εκατ. ευρώ τα 40 εκατ. ευρώ αφορούν αποζημιώσεις – πληρωμές, τα 4 εκατ. ευρώ πηγαίνουν σε υλικά και τα 3,9 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στην επιχορήγηση των κομμάτων. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου είχαν δαπανηθεί: 50 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις, 10 εκατ. ευρώ για υλικά και 10,4 εκατ. ευρώ για την επιχορήγηση των κομμάτων.
* Αθροιστικά οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις επιβάρυναν τον προϋπολογισμό κατά 118,3 εκατ. ευρώ, όταν οι εθνικές εκλογές και οι ευρωεκλογές του 2009 είχαν κοστίσει 310,4 εκατ. ευρώ και οι δημοτικές εκλογές του 2010 είχαν διεξαχθεί με συνολικό κόστος 120 εκατ. ευρώ

 ~** http://youtu.be/sJxRcGCrZHM  , =  Πατέρας Ελπίδιος-Μετά τον Ιούνιο (2012) θα ζήσουμε πολλά :
**
~*** Φαρμακοποιοί: Ξεκινούν τη χορήγηση με εξαιρέσεις – Σταματούν οι κινητοποιήσεις

 ~ Έντονη ρήξη στους κόλπους των φαρμακοποιών...
~ Δωρεάν φάρμακα σε όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ξεκινούν να χορηγούν κανονικά οι περισσότεροι φαρμακοποιοί όλης της χώρας μετά από σχετική απόφαση του Πανελλήνιου φαρμακευτικού Συλλόγου, καθώς έχουν αρχίσει να καταβάλλονται τα 122 εκατ. που αποτελούν περίπου τις μισές οφειλές του Απριλίου. Εξαίρεση αποτελούν μεταξύ άλλων: ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αθήνας, της Αχαίας, της Χίου και του Έβρου που συνεχίζουν κανονικά τις κινητοποιήσεις έως ότου αποπληρωθεί πλήρως ο Απρίλιος (περίπου 240 εκατ. ευρώ).
~ Έντονη ρήξη στους κόλπους των φαρμακοποιών καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τη λήξη των κινητοποιήσεων του κλάδου. Ο μεν πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου ανακοίνωσε ότι σταματούν οι κινητοποιήσεις καθώς έχει αρχίσει η καταβολή περίπου του 50% των οφειλών του Απριλίου ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν και πάλι οι απεργίες εάν δε δοθούν και τα υπόλοιπα χρήματα του Απριλίου έως τις 25 Ιουνίου.
~ Από την άλλη όμως ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αθήνας Κώστας Λουράντος (καθώς και άλλοι Σύλλογοι) διαφοροποιείται πλήρως και συνεχίζει με τα μέλη του τις κινητοποιήσεις μη δίνοντας με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Ο Κ.Λουράντος επιδιώκει πρώτα την πλήρη αποπληρωμή των οφειλών του Απριλίου.
~ Στο πλαίσιο της διαφοροποίησης αυτής έχει ξεσπάσει και μια έντονη υπόγεια κόντρα με αλληλοκατηγορίες για τη λήξη του αγώνα.
~ Είναι ενδεικτικό ότι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) στην επιστολή που απέστειλε σε όλους τους φαρμακοποιούς της χώρας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο ΠΦΣ είναι η ενιαία νόμιμη θεσμική Πανελλαδική έκφρασή μας, συντονίζει όλους τους φαρμακευτικούς Συλλόγους και μας εκπροσωπεί σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με το iatropedia.gr.
~Κανένας Σύλλογος δεν βρίσκεται σε αντίθεση με τον ΠΦΣ.
~ Πάντα στους μεγάλους αγώνες υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για τις μορφές πάλης αλλά αυτό δεν μπορεί να οδηγεί σε πολυδιάσπαση και σε αλληλοκατηγορίες για «αγωνισταράδες», «πουλημένους», «προδότες» κ.λπ.»

~**  ΟΙ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ... ΠΩΣ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ:
* Ολόκληρη η θεωρία και η πρακτική, ως γνωστόν, είναι έργο των Εβραίων Κάρλ Μαρξ (μάλιστα η καταγωγή του είναι από οικογένεια ραββίνων) και Φρίντριχ Έγκελς. Επίσης των Lassalle, Adler, Eduard Bernstein, Paul Singer, Beine, Borne, κλπ.
*
Ίσως, δεν υπάρχει κάτι άσχημο σε αυτό, αλλά… δεν προξενεί υποψίες; Πόσο μάλλον όταν εκτός από την θεωρία και την πράξη, οι Εβραίοι έχουν τον ο έλεγχο του κομμουνισμού και, παράλληλα, του δίνουν κατεύθυνση με σκοπούς και στόχους που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των Εβραίων, δηλαδή, την Παγκόσμια Κυριαρχία…
*
Οι Εβραίοι ελέγχουν το 96% των ΜΜΕ του πλανήτη, βρίσκονται πίσω από τις τράπεζες, τις διεθνείς «αγορές», που, αυτή την στιγμή στραγγαλίζουν τον πλανήτη και, ειδικότερα, την χώρα μας. Είναι οι ίδιοι που μισούν την ανθρωπότητα.
Δεν είναι, λοιπόν, από τα πλέον ύποπτα το να βρίσκονται και πίσω από τον Κομμουνισμό / Σοσιαλισμό;
*
Ας δούμε πως αντιλαμβάνεται ο ραββίνος Baruch Levy τον κομμουνισμό, στην διασωθείσα επιστολή του προς τον Καρλ Μαρξ:
 ~ Baruch Levy
«Ο λαός του Ισραήλ, συνολικώς λαμβανόμενος θα καταστεί, αυτός ούτος ο Μεσσίας. Η επί της γης βασιλεία του, θα επιτευχθεί δια της ενοποιήσεως, συγχωνεύσεως και υποταγής των άλλων φυλών, της καταργήσεων των συνοριακών φραγμών, της καταλύσεως των μοναρχιών, οι οποίες αποτελούν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των Εθνών και των Κρατών, και της εγκαθιδρύσεως μίας Παγκοσμίου Δημοκρατίας, εις την οποία οι Εβραίοι θα έχουν την πρωτοκαθεδρία. Εις την νέαν αυτή οργάνωση (δηλαδή, του κομμουνισμού) της ανθρωπότητας, οι υιοί του Ισραήλ που βρίσκονται ήδη διεσπαρμένοι ανά την οικουμένη, θα αποτελέσουν αναμφισβήτητα και άνευ αντιδράσεως τα ιθύνοντα στοιχεία. Ο σκοπός αυτός της οργανώσεως (του κομμουνισμού) θα επιτευχθεί καλύτερον και αποκοπώτερον αν κατωρθώσουν να οργανώσουν τας εργατικάς μάζας και αναλάβουν την ηγεσίαν αυτών. Αι κυβερνήσεις των Εθνών, τα οποία θα αποτελέσουν την Παγκόσμιον Δημοκρατίαν, θα περιέλθουν πάσαι εις χείρας των Ισραηλιτών δια της επικρατήσεως και κυριαρχίας του Προλεταριάτου. Τότε, θα καταλυθεί η προσωπική ιδιοκτησία υπό των ιθυνόντων Ισραηλιτών, οι οποίοι, κατ’ αυτόν τον τρόπον, θα καταστούν οι διαχειρισταί του πλούτου της οικουμένης και θα πληρωθεί τον ρητόν του Ταλμούδ περί της ελεύσεως του Μεσσίου και οι Ισραηλίται θα κρατήσουν εις χείρας των τα κλείδας των θησαυρών ολοκλήρου της γης».(Επιστολή προς τον ΚαρλΜαρξ, «La Revuede Paris", p.574, 1 Ιουνίου 1928)
 Λένιν
 ~ Αβραάμ Μπεναρόγια
Ύστερα, από τα τρυφερά λόγια του ραββίνου και την φανερή αγάπη του προς την ανθρωπότητα, πλέον δεν είναι,απλώς, ύποπτο αλλά εντελώς τρομακτικό το γεγονός πως τις ηγετικές θέσεις στην «Α΄ Κομμουνιστική Διεθνή», κατείχαν αποκλειστικά και μόνο Εβραίοι εργάτες, οι οποίοι, μαζί με τους ανά την οικουμένη Εβραίους, ανέλαβαν την αποστολή να ιδρύσουν και να οργανώσουν κομμουνιστικά κόμματα σε όλα τα κράτη: Γερμανίας, Αυστρίας, Δανίας, Ρουμανίας, Γαλλίας, ΗΠΑ και, φυσικά, της Ελλάδας (το 1918), από τους Μπεναρόγια (ισπανοεβραϊκής καταγωγής) και Ζακ Βεντούρα (Βεντούρα είναι το οικογενειακό όνομα του επίσης Εβραίου Σιμιτσί Χαρούν Ααρων Σαμουηλ Κων/νου Σημίτη). Μάλιστα, οι πρώτες μπροσούρες και φυλλάδια που εξέδιδε το ΚΚΕ εκείνη την εποχή, δεν γράφονταν στην Ελληνική γλώσσα, αλλά στο ισπανο-εβραϊκό ιδίωμα.

Τζόμπ Τσίφ
~  Εξαίρεση από τις παραπάνω χώρες δεν είναι ούτε η ΕΣΣΔ. Ο Βλαντιμίρ Ίλιτς Ουλιάνωφ ή αλλιώς «Λένιν» είναι Εβραίος. Ο Λένιν θα περάσει με τρένο τα Φιλανδικά σύνορα προς την Ρωσία, συνοδευμένος από 209 επαναστάτες (εκ των οποίων οι 199 ήταν Εβραίοι, φυσικά) και κουβαλώντας στο ειδικά μισθωμένο βαγόνι του έξι εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό, ποσό με το οποίο επιδοτήθηκε από τον Γερμανο-εβραίο τραπεζίτη Μαξ Βάρμπουργκ και τον Ρωσο-εβραίο Αλεξάντρ Χέλφαντ (ψευδώνυμο Πάρβους) (Κώστα Γαρμπή: «Οι βιαστές της ανθρωπότητας»).
*
Ταυτόχρονα, στις 27/3/1917, ξεκινάει από την Νέα Υόρκη άλλος ένας Εβραίος, εφοδιασμένος με αμερικάνικο διαβατήριο και κουβαλώντας κι εκείνος ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, που του έδωσαν οι Αμερικανοεβραίοι τραπεζίτες. Πρόκειται, βέβαια, για τον Λεονίτ Μπρονστάιν Τρότσκι, συνοδευόμενος από 75 ακόμα Αμερικανοεβραίους και Ρωσοεβραίοιυς κομμουνιστές.
*
Όπως γίνεται αντιληπτό, η κομμουνιστική επανάσταση στην Ρωσία σχεδιάστηκε και χρηματοδοτήθηκε από τον διεθνή σιωνισμό και υλοποιήθηκε από τους Εβραίους συνωμότες της Ρωσίας (και όχι μόνο) και, όπως είναι φυσικό, η κομμουνιστική μεταεπαναστατική κυβέρνηση αποτελούνταν κατά την συντριπτική πλειοψηφία της από Εβραίους. Πρόεδρος τους Ανωτάτου Σοβιέτ ανέλαβε ο Λένιν, αρχηγός του «Ερυθρού Στρατού» τοποθετήθηκε ο Τρότσκι, ο οποίος μάλιστα διόρισε σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες πολιτικούς επιτρόπους, κατά 100% των περιπτώσεων όλοι Εβραίοι. Επικεφαλής της Κα Γκε Μπε διορίστηκε ο επίσης Εβραίος (από την Πολωνία) Ντζιερζίνσκι. Στα 22 μέλη της Σοβιετικής Κυβερνήσεως, οι 17 ήταν Εβραίοι. Στα 554 μέλη των «Λαϊκών Επιτροπών», οι 447 ήταν Εβραίοι. Επίσης οι Σουχάνωφ, Κάτε (γνωστός ως Καμκώφ), Στάινμπεργκ, Αβανέσωφ, Τσιδεμπάουμ (Μαρτώφ), Κερένσκι (ο σοσιαλιστής) που είχε προετοιμάσει τον δρόμο της επανάστασης).

~ Jacob Shciff
Αμέσως μετά την ισχυροποίηση των επαναστατών στην καταλυμένη Ρωσία, άρχισαν να καταφθάνουν και οι πρώτες χρηματοδοτήσεις από τις Εβραϊκές τράπεζες της Ευρώπης και της Αμερικής. Ο Εβραίος τραπεζίτης Jacob Shciff θα διαθέσει στο νεοσυσταθέν κράτος είκοσι εκατομμύρια δολάρια. Επίσης, στην επικράτηση του κομμουνισμού θα συνεισφέρουν ακόμα οι Πάουλ και Max M. Warburg, ο W. Averell Harriman, ο John D. Rockefeller, ο Π. Βάντερλιπ, ο John Pierpont Morgan, ο Άλφρεντ Μίλτερ και φυσικά ο κόμης Edmond Benjamin James de Rothschild. Το 1918, ο Shciff θα επανέλθει για να προσφέρει ακόμα δέκα εκατομμύρια δολάρια στην Σοβιετική κυβέρνηση, με πρόσχημα την αρωγή υπέρ των εβραίων της Ρωσίας. (Γιώργου Ιεροδιάκονου, Αποκάλυψης: Το κωδικοποιημένο πρόγραμμα καθυπόταξης του πλανήτη σελ 331-334)
*
Οι υποτιθέμενοι, λοιπόν, αντίπαλοι του κομμουνισμού και της ΕΣΣΔ, βοηθούν, ενισχύουν, χρηματοδοτούν και στηρίζουν τους υποτιθέμενους θανάσιμους εχθρούς τους. Αυτό που συνέβη πραγματικά είναι το εξής: Επινόησαν και δημιούργησαν έναν κατασκευασμένο εχθρό, ώστε να διαιρέσουν τον κόσμο και να τον ελέγχουν καλύτερα (και, φυσικά, οι διαιρέσεις δεν σταμάτησαν εκεί).
~ «Σ’ όλη την Ευρώπη, όπως και στις άλλες Ηπείρους, πρέπει να δημιουργήσουμε ταραχές και να διασπείρουμε τη διχόνοια και το μίσος. Το όφελος για μας θα είναι διπλό. Αφενός θα κρατάμε μ’ αυτό τον τρόπο σε σεβασμό όλες τις χώρες, οι οποίες θα γνωρίζουν ότι θα μπορούμε, όποτε θέλουμε, να προκαλέσουμε την αταξία ή να αποκαταστήσουμε την τάξη… Αφετέρου με τις μηχανορραφίες μας θα περιπλέξουμε τα νήματα, τα οποία έχουμε απλώσει στα Υπουργεία όλων των κρατών είτε μέσω της πολιτικής, είτε δια μέσου οικονομικών συμφωνιών, ή δανειστικών δεσμεύσεων. Για να επιτύχουμε το σκοπό μας αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλη την επιδεξιότητα και τη διορατικότητά μας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και των συμφωνιών. Όσον αφορά, όμως, εκείνο που ονομάζεται επίσημη γλώσσα, θα ακολουθήσουμε αντίθετη τακτική και θα υποκριθούμε τους έντιμους και τους συμβιβαστικούς… Πρέπει, ανά πάσα στιγμή, να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε αντίδραση και να κηρύξουμε τον πόλεμο στη χώρα που τολμάει να μας αντιταχθεί, μέσω των γειτόνων της. Αν, όμως, και οι γείτονες αυτοί δεν έχουν την πρόθεση να συμμαχήσουν εναντίον τους, τότε πρέπει να τους αντικρούσουμε όλους με έναν παγκόσμιο πόλεμο». (Πρωτόκολλο 7ο από τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών).
Με απλούστερα λόγια:
Αν θέλεις να ελέγξεις το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού, θα πρέπει να ελέγχεις και τις δύο πλευρές, αλλά για να μη σε καταλάβουν θα πρέπει να κάνεις τους ανθρώπους να πιστεύουν πως οι δύο πλευρές έχουν διαφορετικούς ηγέτες και στόχους.
http://diadrastiko.blogspot.com/2011/12/blog-post_30.html#ixzz1xmjjmrFL- http://www.okloios.blogspot.gr/2012/06/blog-post_5564.html

~**
~*** ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ...
* «Υποκριταί, το μεν πρόσωπον του ουρανού γινώσκετε διακρίνειν, τα δε σημεία των καιρών ου δύνασθε γνώναι;»
(Ματθ. ις’, 3).
~ 13Σάλπισε κι ο έκτος άγγελος κι άκουσα μια συγχρονισμένη φωνή από τα τέσσερα κέρατα του χρυσού θυσιαστηρίου, που ήταν μπροστά στο Θεό, 14να λέει στον έκτο άγγελο, που κρατούσε τη σάλπιγγα: Λύσε τους τέσσερις αγγέλους, που είναι δεμένοι στο μεγάλο ποταμό, τον Eυφράτη. 15Λύθηκαν, λοιπόν, οι τέσσερις άγγελοι, που ήταν ετοιμασμένοι για τη συγκεκριμένη αυτή ώρα και μέρα και μήνα και χρονιά να εξολοθρέψουν το ένα τρίτο των ανθρώπων. 16Kι ο αριθμός των στρατευμάτων του ιππικού ήταν - τον άκουσα τον αριθμό τους - διακόσια εκατομμύρια. 17Kαι να πώς είδα τα άλογα και τους καβαλάρηδές τους στο όραμά μου: Tους είδα να έχουν θώρακες καμωμένους από φωτιά κι από υάκινθο κι από θειάφι. Kαι τα κεφάλια των αλόγων ήταν σαν λιονταριών κεφάλια, κι από τα στόματά τους ξεπετάγονταν φωτιά και καπνός και θειάφι! 18Aπό τα πλήγματα αυτών των τριών εξοντώθηκε το ένα τρίτο των ανθρώπων. Δηλαδή, από τη φωτιά και τον καπνό και το θειάφι που ξεπετάγονταν από τα στόματά τους. 19Πράγματι, η δύναμη των αλόγων αυτών βρίσκεται στο στόμα τους και στις ουρές τους, γιατί, οι ουρές τους είναι όμοιες με των φιδιών, κι έχουν κεφάλια, και μ αυτά προκαλούν τις καταστροφές!
~ 20Kι όμως οι υπόλοιποι άνθρωποι, εκείνοι, δηλαδή, που δε σκοτώθηκαν από τα πλήγματα αυτά, δε μετανόησαν από τα ασεβή τους έργα, ώστε να πάψουν πια να προσκυνούν τα δαιμόνια και τα είδωλα τα χρυσά και χάλκινα και πέτρινα και ξύλινα, τα οποία ούτε να βλέπουν μπορούν ούτε να ακούνε ούτε να βαδίζουν. 21Mα ούτε και για τους φόνους τους δε μετανόησαν ούτε για τη χρήση των ναρκωτικών ούτε για την πορνεία τους ούτε για τις κλεψιές
~* ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 9,13
- «Υποκριταί, το μεν πρόσωπον του ουρανού γινώσκετε διακρίνειν, τα δε σημεία των καιρών ου δύνασθε γνώναι;»
(Ματθ. ις’, 3).
~ 13Σάλπισε κι ο έκτος άγγελος κι άκουσα μια συγχρονισμένη φωνή από τα τέσσερα κέρατα του χρυσού θυσιαστηρίου, που ήταν μπροστά στο Θεό, 14να λέει στον έκτο άγγελο, που κρατούσε τη σάλπιγγα: Λύσε τους τέσσερις αγγέλους, που είναι δεμένοι στο μεγάλο ποταμό, τον Eυφράτη. 15Λύθηκαν, λοιπόν, οι τέσσερις άγγελοι, που ήταν ετοιμασμένοι για τη συγκεκριμένη αυτή ώρα και μέρα και μήνα και χρονιά να εξολοθρέψουν το ένα τρίτο των ανθρώπων. 16Kι ο αριθμός των στρατευμάτων του ιππικού ήταν - τον άκουσα τον αριθμό τους - διακόσια εκατομμύρια. 17Kαι να πώς είδα τα άλογα και τους καβαλάρηδές τους στο όραμά μου: Tους είδα να έχουν θώρακες καμωμένους από φωτιά κι από υάκινθο κι από θειάφι. Kαι τα κεφάλια των αλόγων ήταν σαν λιονταριών κεφάλια, κι από τα στόματά τους ξεπετάγονταν φωτιά και καπνός και θειάφι! 18Aπό τα πλήγματα αυτών των τριών εξοντώθηκε το ένα τρίτο των ανθρώπων. Δηλαδή, από τη φωτιά και τον καπνό και το θειάφι που ξεπετάγονταν από τα στόματά τους. 19Πράγματι, η δύναμη των αλόγων αυτών βρίσκεται στο στόμα τους και στις ουρές τους, γιατί, οι ουρές τους είναι όμοιες με των φιδιών, κι έχουν κεφάλια, και μ αυτά προκαλούν τις καταστροφές!
~ 20Kι όμως οι υπόλοιποι άνθρωποι, εκείνοι, δηλαδή, που δε σκοτώθηκαν από τα πλήγματα αυτά, δε μετανόησαν από τα ασεβή τους έργα, ώστε να πάψουν πια να προσκυνούν τα δαιμόνια και τα είδωλα τα χρυσά και χάλκινα και πέτρινα και ξύλινα, τα οποία ούτε να βλέπουν μπορούν ούτε να ακούνε ούτε να βαδίζουν. 21Mα ούτε και για τους φόνους τους δε μετανόησαν ούτε για τη χρήση των ναρκωτικών ούτε για την πορνεία τους ούτε για τις κλεψιές
~* ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 9,13

 **

·        ~*** ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ…ΣΚΕΨΟΥ...:

·        ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ. ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΕΘΝΟΥΣ .
·        ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ.
·        ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΜΕ.
·        ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ.
·        ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ .
·        ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΝΙΤΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.  
·        ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ   ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΥΝΤΑΞΗ ΠΟΙΝΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ENA 1 ΚΑΙ,  ΔΥΟ  2  ΧΡΟΝΙΑ  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ  ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΒΑΛΕ ...?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
·        ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΕΛΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ.
·        ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟΘΗΚΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,
·        ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.
·        ΠΟΙΟΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ TOKOΓΛΥΦΟΥΣ.
·        ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
·        ΠΟΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ.
·        ΠΟΙΟΙ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.
·        ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ.
·        ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.
·        ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ "ΓΕΥΤΕΙ" ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.
·        ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ;;
·        ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΝ ΘΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ.
·        ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ...ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΩΡΑ.
·        ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ.
** Κύριοι , αρχηγοί κομμάτων και υποψήφιοι όλων των κομμάτων !!

Όλοι σας αν αγαπάτε την πατρίδα σας , αν αγαπάτε τους Έλληνες , αν βάζετε το καλό της πατρίδας μας πάνω από τα πρωσοπικά - ατομικά ωφέλη , και πάνω από τα κόμματα και κομματικά ωφέλη , καθήστε όλοι μαζί γύρω από ένα τραπέζι , μέσα σε μιά κλειστή αίθουσα και να αποφασίσουτε .. , να μην βγείτε έξω , ...αν η απόφασή σας δεν είναι για το καλο όλων μας , φτιάχνωντας μιά εθνική κυβέρνηση , μιά κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας , .... με πρόσωπα με γνώση , με αγάπη για την πατρίδα μας , όπου κι΄ΑΝ βρίσκονται , εντός ή εκτός Ελλάδας , για να αναλάβουν τα υπουργεία και τα κουπιά του πλοίου της πατρίδας μας , γιά να μπεί σε ήρεμα λιμάνια σε ήρεμα νερά .....
~ Κύριοι ΟΧΙ στην οργή , ΟΧΙ στα μίση , ΟΧΙ στα ψέμματα και τις μη πραγματοποιήσιμες υποσχέσεις με τα ΘΑ .... και τόσα άλλα , ΟΧΙ άλλα μίση και παρελθοντολογίες , ΝΑΙ στην Αγάπη , την Αλήθεια , την Αλλυλεγκύη , την Αλληλοκατανόηση , και με αποφασιστικότητα ....... γιά να βγεί η χώρα μας από την κρίση , όποιοι κι΄ αν την έφεραν εδώ ,...από λάθη ή και από οποιαδήποτε άλλη αιτία ... Είμαστε Έλληνες ! όλα τα μπορούμε αρκεί να είμαστε όλοι μας , ...μιά γροθιά ... !!!! Το ελπίζω , το πιστεύω ,..ότι η ερχόμενη Δευτέρα , θα είναι για την πατρίδα μας μιά μέρα αναγέννηση !! μια μέρα σύμπνοιας , εργατικότητας από όλους μας , ... έναντι κάθε θυσίας ...
~ Οι Έλληνες όταν το θέλουν , όταν το αποφασίσουν ...Το Μπορούν !! Τα καταφέρνουν !!
ΚΥΡΙΟΙ .... ΟΧΙ ΤΗ ΜΕΣΣΟΓΕΙΟ ΠΕΡΣΙΚΟ ΚΟΛΠΟ !!!!!!!!!!!!!!!

~** Λιάνα Κανέλλη: "Εγώ πήγα από το σπίτ μου κατευθείαν στο ΚΚΕ.."..Ξέχασε να μας πει όμως ότι έψαχνε το μαρξισμό και τους μπολσεβίκους πρώτα στα φιλελεύθερα πηγαδάκια της ΝΔ Αμπελοκήπων..
~ Καλεσμένη σε εκπομπή του ALPHA ήταν η νέα "ιερή Αγελάδα" της Αριστεράς, η κομμουνίστρια της Εκάλης, Λιάνα Κανέλλη...
* Με το υπεροπτικό και αλαζονικό ύφος της είχε το θράσος να δηλώσει πως:
"Εγώ πήγα από το σπίτι μου στο ΚΚΕ...Δεν έφερα βόλτες 10 κόμματα...", απευθυνόμενη στο άλλο "μπουμπούκι" της Αριστεράς, Γ. Ψαριανό (ο αριστερός με τη Ferrari)
* Επειδή μάλλον η Κανέλλη ξεχνάει... (μπορεί να της έμεινε κανένα κουσούρι από πρόσφατο τραύμα), θα της θυμίσουμε εμείς...
>>>>>>>> δειτε πιο κάτω >>>>>>
* Τη έκανες τη δεκαετία του 70 Λιάνα..; Μήπως ήσουν στέλεχος της ΝΔ του Καραμανλή;
Η φωτογραφία μιλά από μόνη της...
~** «Δώσε μου τον έλεγχο των χρημάτων ενός έθνους και δεν με νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόμους», έλεγε τον 18ο αιώνα ο Μάγιερ Άμσκελ Ρόθτσιλντ, μέλος μιας από τις πιο ισχυρές οικονομικά οικογένειες του κόσμου, η οποία έπαιξε...
πρωταγωνιστικό ρόλο στη γέννηση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Το όνομα τους στα γερμανικά σημαίνει «κόκκινη ασπίδα» και οι ιστορικοί εικάζουν ότι μπορεί να προέρχεται από μια κόκκινη ασπίδα που κρεμόταν στην πύλη του σπιτιού τους, στη Φρανκφούρτη..

~** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  του Σαββάτου 16/06/2012 :
ΕΛΛΑΔΑ  -  ΡΩΣΙΑ  1-0   , (1-0) .- ^
Γκολ: 45 ΄ +2΄ Γιώργος Καραγκούνης
Κίτρινες:
Κόκκινες:
- Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης ,Βασίλης  Τοροσίδης, Γιώργος Τζαβέλας, Κυριακος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Γιάννης Μανιάτης,Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης(67΄Γρηγ. Μάκος),Δημ.  Σαλπιγγίδης(Σωτήρης Νίνης), Σαμαράς,Φάνης Γκέκας ( 63΄Χολέμπας) .-
- Ρωσία (Ντιρκ Άντβοκαατ): Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ, Ζιρκόφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς,  ~ Γκλουσάκοφ, Σιρόκοφ, Ντενίσοφ, Αρσάβιν, Τζαγκόεφ, Κερζάκοφ  (Ισμαίλοφ) .-
Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον
~** Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΤΣΕΧΙΑ στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος , στούς 8 της Ευρώπης, στο ποδόσφαιρο .- !!!
~** Ο  Γιώργος Καραγκούνης  120  συμμετοχές σε αγώνες  της εθνικής Ελλάδας !!! * Ρεκόρ (ισοφάριση) γιά έλληνα ποδοσφαιριστή !!! όσες και ο  Θοδωρής Ζαγοράκης .-
ΤΣΕΧΙΑ  ΠΟΛΩΝΙΑ  1-0 , (0-0) .-
Το  γκόλ : 68΄ Γίρατσεκ
- Τσεχία (Μπίλεκ): Τσεχ, Γκέμπρε Σελασιέ, Κάντλετς, Σίβοκ, Λιμπέρσκι, Πλάσιλ, Γίρατσεκ, Πίλαρ, Χούμπσμαν, Ροζίτσκι (46΄ Κόλαρ, 90΄ Ράιτοραλ), Μπάρος (64΄ Πέκχαρτ).

- Πολωνία (Σμούντα): Ακινφέεφ, Σούνιν, Σαρόνοφ, Γκράνατ, Ναμπάπκιν, Ισμαίλοφ, Κομπάροφ, Κοκόριν, Γκλουσάκοφ, Σεμσόφ, Παβλιουτσένκο, Πογκμπρέμπνιακ


***   ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :
~**Απόπειρα απαγωγής δύο ανηλίκων στα Φιλιατρά
Image* Συγκλονισμένοι και αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι των Φιλιατρών, και δη οι γονείς μικρών παιδιών.
 *  Κι αυτό, μετά την έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε χθες για απόπειρα απαγωγής δύο ανηλίκων το βράδυ της Πέμπτης από κεντρικό δρόμο της πόλης!
* Από τις Αστυνομικές Αρχές, πάντως, τονίζουν πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία! Ωστόσο, όπως αποκάλυψε χθες το πρωί το τοπικό blog των Φιλιατρών “Filiatranet”, το βράδυ της Πέμπτης δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε σκουρόχρωμο όχημα, μάρκας BMW, αποπειράθηκαν να απαγάγουν δύο μικρά παιδιά στην οδό Δεκατεσσάρων!
* Στη σχετική (χθεσινή) ανάρτηση του “Filiatranet” σημειώνεται: «Αναστάτωση στα Φιλιατρά από προσπάθεια απαγωγής ανηλίκων! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του filiatranet.gr, εχθές το βράδυ 2 άγνωστοι που επέβαιναν σε σκούρα-μπλε BMW, αποπειράθηκαν να απαγάγουν δύο μικρά παιδιά...».
* ...στην οδό Δεκατεσσάρων στα Φιλιατρά, ευτυχώς χωρίς να τα καταφέρουν. Για καλή τους τύχη, δύο 15χρονα περνούσαν εκείνη τη στιγμή από το σημείο, με αποτέλεσμα οι άγνωστοι με τα κοστούμια να τρομάξουν και να φύγουν. Αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού που εργάζονται σε εταιρεία security προσπάθησαν να ακολουθήσουν τους αγνώστους, που κινήθηκαν προς την Αγία Κυριακή, δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, κυκλώματα με κλούβες από τη Λάρισα έχουν εξαπολυθεί στην περιοχή μας και όχι μόνο, με σκοπό την απαγωγή μικρών παιδιών και την εμπορία οργάνων».
Η φήμη – πληροφορία διαδόθηκε ταχύτατα χθες στα Φιλιατρά και ήταν πρώτο θέμα στις συζητήσεις των κατοίκων, οι οποίοι εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για όλα όσα συμβαίνουν με την έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή, αλλά και την απόγνωσή τους στο άκουσμα αυτής της φήμης. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς θεωρούσαν πως, όντως, μπορεί αυτή η φήμη να είναι πραγματικό περαστικό που συνέβη, συνδέοντάς τη και με ειδήσεις που είχαν ακούσει το Μάιο και στις αρχές Ιουνίου για απόπειρες απαγωγής παιδιών στη γειτονική Ηλεία. Οι γονείς είναι έντρομοι και έλεγαν πως ούτε στις αυλές και μπροστά από τα σπίτια τους πρόκειται να αφήνουν μόνα τους τα παιδιά, ενώ και πιτσιρικάδες, μαθητές Δημοτικών Σχολείων, έχουν φοβηθεί από όσα άκουσαν για την απόπειρα απαγωγής ανηλίκων.
Επαναλαμβάνουμε, πάντως, πως από τις Αστυνομικές Αρχές τονίζουν πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται!  
Του Ηλία Γιαννόπουλου

~** ΣΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ Αλγερινοί έκλεβαν τις τσάντες λουομένων

~ Δύο Αλγερινοί συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ χθες το απόγευμα στη Βουλιαγμένη, γιατί άρπαζαν τις τσάντες λουομένων. Η σύλληψή τους έγινε λίγο μετά την αρπαγή τσάντας από γυναίκα η οποία έκανε μπάνιο στο Μεγάλο Καβούρι.
~ Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Βουλιαγμένης διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες είχαν κλέψει το τελευταίο χρονικό διάστημα 8 τσάντες από λουόμενους, σε διάφορες παραλίες της Βουλιαγμένης.
~ Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στονΕισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


~** Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας
Image~ «Τι φάρμακα να πληρώσουμε; Εδώ υπάρχουν μέλη μας που πεινάνε»
* Δραματική χαρακτηρίζουν την οικονομική κατάσταση που βιώνουν πολλά μέλη τους οι εκπρόσωποι της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας. «Υπάρχουν άνθρωποι που χρωστάνε στον μπακάλη και το φούρναρη! Όταν η πλειοψηφία παίρνει 600 ή 650 ευρώ, τι να πληρώσει; Το ρεύμα, το τηλέφωνο, το νερό, το φαγητό ή τα φάρμακα, που τώρα τα πληρώνουμε κι αυτά;» μας είπε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Παναγιώτης Γεωργίκος. Μαζί του συμφώνησαν ο γραμματέας Παναγιώτης Θεοδώρου και το μέλος της Διοίκησης Γιώργος Δημητρόπουλος, στη συνάντηση που είχαμε στα γραφεία τους, στο Εργατικό Κέντρο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη φαρμακευτική τους περίθαλψη.
~ Παναγιώτης Γεωργίκος
~* «Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε απεργία»
* «Μπορεί να έχουν ένα δίκιο οι φαρμακοποιοί, αλλά δεν είναι σωστό να είσαι τόσο κάθετος. Διότι η ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Λίγη συμπόνια, ειδικά για εμάς τους συνταξιούχους, έπρεπε να υπάρξει εκ μέρους των φαρμακοποιών. Δεν τους αδικώ. Καλώς ζητάνε τα λεφτά τους, αλλά κι εμείς τι να κάνουμε; Εμείς δεν έχουμε δύναμη. Δε μπορούμε να κάνουμε απεργία. Να κατέβουμε σε πορεία; Αυτό θέλουν. Γιατί θα πεθάνουν οι μισοί στο δρόμο, κι έτσι θα γλιτώσουν τις συντάξεις. Εμείς δεν μπορούμε να εκβιάσουμε, αλλά εμάς μας εκβιάζουν. Όταν η πλειοψηφία παίρνει 600 ή 650 ευρώ, τι να πληρώσει; Το ρεύμα, το τηλέφωνο, το νερό, το φαγητό ή τα φάρμακα, που τώρα τα πληρώνουμε κι αυτά; Νομίζω ότι οι φαρμακοποιοί έπρεπε να είναι κάπως πιο μαλακοί απέναντί μας. Εμείς κάθε μήνα πληρώνουμε, από την πενιχρή σύνταξη που παίρνουμε, 4% για τα φάρμακά μας. Έχουμε μέλη που όχι τα φάρμακά τους δεν έχουν να πάρουν, αλλά ούτε να φάνε. Περιμένουν τις 22 του μηνός σαν Ανάσταση. Και πάνε από τις 6.00 το πρωί στην τράπεζα να πάρουν κουπόνι για να πληρωθούν, γιατί χρωστάνε στον μπακάλη, στο φούρναρη, εδώ κι εκεί. Να έχουμε τώρα κι αυτό με τα φάρμακα;».
~ Παναγιώτης Θεοδώρου
~*  «Ηλικιωμένοι τρεις ώρες στην ουρά»
* «Αυτά είναι γεγονότα θλιβερά. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν μπορεί κανείς να παίζει με τη ζωή και την υγεία του άλλου. Οι συνταξιούχοι είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Πληρώνουν το φάρμακο στο ακέραιο στο φαρμακείο και μετά μπαίνουν ηλικιωμένοι στην ουρά τρεις ώρες, στον ΕΟΠΥΥ - ΙΚΑ, για να καταθέσουν τα χαρτιά, ώστε να τους βάλουν τα χρήματα στο λογαριασμό τραπέζης, στην καλύτερη περίπτωση σε ένα μήνα. Τι σύστημα είναι αυτό; Κι αν δεν έχεις χρήματα; Θα πας να χρεωθείς στο συγγενή σου, στη μάνα σου, στον πατέρα σου. Ο χαμηλοσυνταξιούχος των 400 ευρώ, πώς θα ανταποκριθεί στα υπόλοιπα έξοδα για να ζήσει; Οι συνταξιούχοι είμαστε οι μόνοι που δε φταίμε. Εμείς καταβάλλουμε ακόμη και σήμερα τις ανάλογες εισφορές για να έχουμε φάρμακα. Δουλέψαμε σκληρά τόσα χρόνια για να έχουμε σήμερα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την οποία μας στερούν. Πρέπει να βρεθεί λύση. Γιατί δεν κάνει φαρμακεία δικά του το ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ να τελειώνουμε;
* Οι φαρμακοποιοί, από τη στιγμή που το κράτος τούς χρωστάει χρήματα, έχουν κι αυτοί κάποιο δίκιο. Γιατί, όπως ακούω, τα φάρμακα κοστίζουν πολύ και τα πληρώνουν με γραμμάτια. Φαρμακοποιοί και συνταξιούχοι δε φταίνε. Οι κρατούντες δεν μπορεί να παίζουν με την υγεία του κόσμου. Πρέπει να δοθεί οριστική λύση. Εμείς είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας και θέλουμε αυτό που δικαιούμαστε».
~ Γιώργος Δημητρόπουλος
~* «Να μας διευκρινίσουν ποιος χρωστάει σε ποιον»
* «Το παράδοξο είναι ότι οι συνταξιούχοι πληρώνουν μια ζωή σαν εργαζόμενοι για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συνεχίζουν να πληρώνουν και σαν συνταξιούχοι με 4%. Τότε γιατί πληρώναμε 35 - 40 χρόνια;
* Εν τω μεταξύ, κάπου δε μας λένε την αλήθεια, ούτε οι φαρμακοποιοί ούτε η κυβέρνηση. Να μας διευκρινίσουν, ποιος χρωστάει σε ποιον, τι. Γιατί, όταν φτάνουν να πληρώνονται μετά από τρία χρόνια, εκεί πιστεύω ότι γίνεται κάποιο παιχνίδι εις βάρος των ασφαλισμένων. Αυτά δεν τα λέμε εμείς, μεταξύ τους καταγγέλλονται. Ο πρώην υπουργός Υγείας με τους φαρμακοποιούς. Εκείνοι έλεγαν, θα κλείσουμε τα φαρμακεία, κι εκείνος έλεγε, δουλεύετε με μεγάλο κέρδος. Γιατί δεν τους πλήρωνε σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά τους άφηνε τρία χρόνια και γίνονταν υπερτιμολογήσεις; Εν πάση περιπτώσει, ας βρεθεί μια λύση, γιατί δεν μπορεί να ταλαιπωρείται ο κόσμος της εργασίας και της απομαχίας». Της Μαρίας Νίκα

~** Δημήτρης Κουσελάς
Image~ «Το ΠΑΣΟΚ εγγυητής κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης»
Στο ξενοδοχείο «Κανελλάκη» στην Κυπαρισσία μίλησε χθες βράδυ ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, Δημήτρης Κουσελάς, κλείνοντας την αυλαία των συγκεντρώσεων του ΠΑΣΟΚ.
Στη συγκέντρωση, που ήταν εντυπωσιακή, παρευρέθη σύσσωμο το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενο από τους Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου, Λεωνίδα Φιλιππόπουλο, Αναστάσιο Αποστολόπουλο, Ευτυχία Γκραίκη, Ευστράτιο Καλογερέα, Διονύσιο Αλευρά, η γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς και πολλά αυτοδιοικητικά και κομματικά στελέχη από το Δήμο Τριφυλίας.
Ο κ. Κουσελάς, αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους για τη μαζική συμμετοχή τους, για την κρίσιμη αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου τόνισε: «Η μάχη είναι τώρα διπλή: αφ’ ενός για την επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ με την αποκατάσταση της κεντροαριστερής φυσιογνωμίας του, των αρχών και αξιών του, αφ’ ετέρου, για ισχυρή παρουσία του στη Βουλή».

Όπως σημείωσε στη συνέχεια, «ο ελληνικός λαός αξιώνει από τις πολιτικές δυνάμεις συνεννόηση, συνεργασία, χάραξη εθνικής στρατηγικής για να βγούμε από την κρίση. Αξιώνει εθνική συνευθύνη και πανεθνική προσπάθεια. Όμως, οι ηγεσίες της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ έστησαν ένα επιπόλαιο δικομματικό σκηνικό και επενδύουν οι μεν στο φόβο, επιστρατεύοντας επιχειρήματα από ένα βαθύ διχαστικό παρελθόν, οι δε στην οργή και στην αγανάκτηση...».
Σε άλλο σημείο προειδοποίησε ότι «τη θέληση του ελληνικού λαού για λύση με παραμονή στην Ευρωζώνη δεν έχει κανείς το δικαίωμα να την παίξει “κορώνα-γράμματα”. Γιατί το σενάριο εξόδου της χώρας από το ευρώ είναι υπαρκτό... Εμείς δεν μπορούμε να παίξουμε ρώσικη ρουλέτα με τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη».
Όπως τόνισε, «το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών είναι ανάμεσα σε 2 επιλογές: Η μία είναι ο δρόμος της μονομερούς καταγγελίας και της συνολικής ακύρωσης του Μνημονίου, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Η άλλη είναι ο δρόμος της οργανωμένης αναθεώρησης και η διαμόρφωση των προϋποθέσεων για την οριστική απαλλαγή μας από το Μνημόνιο με τη λήξη της τριετίας. Ο πρώτος δρόμος είναι τυφλός, ανεύθυνος και καταστροφικός... και εκείνοι που θα πληρώσουν περισσότερο είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι.
Ο δρόμος της αναθεώρησης της σύμβασης, που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ, είναι η μόνη συγκροτημένη πρόταση. Μια πρόταση ευθύνης. Που εγγυάται την παραμονή στην Ευρωζώνη, με ουσιαστικές αλλαγές στην ακολουθούμενη πολιτική. Χωρίς περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων. Με διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών συμβάσεων σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο. Με διοχέτευση, τους επόμενους μήνες, από τη δανειακή σύμβαση, 50 δισ. στην αγορά που στενάζει από έλλειψη ρευστότητας. Με απεμπλοκή των αναγκαίων έργων υποδομής, δημοσίων και ιδιωτικών. Με τη δημιουργία ολοκληρωμένου αναπτυξιακού πακέτου στήριξης της χώρας μας από την Ε.Ε. και με αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων. Με παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, για να γίνει πιο ήπια...».
Εν συνεχεία, ο κ. Κουσελάς ανέλυσε τις επιπλέον δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για:
1. Καθολική υγειονομική κάλυψη των ανέργων, των φτωχών, των συμπολιτών μας με χαμηλά εισοδήματα, χωρίς περιορισμούς με βάση τα ένσημα.
2. Δημιουργία ενιαίου φορέα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης με:
• επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», με στόχο την κάλυψη 130.000 νοικοκυριών μέχρι το 2013
• τη δημιουργία εθνικού δικτύου άμεσης κοινωνικής παρέμβασης (κέντρα ημερήσιας υποδοχής αστέγων, παροχή δωρεάν συσσιτίων, κοινωνικό φαρμακείο).
3. Θέσπιση νέων ρυθμίσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά με:
• επέκταση των ρυθμίσεων σε επαγγελματίες
• αλλαγές στον Τειρεσία
• ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών
• την επέκταση των ρυθμίσεων που εφαρμόζει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε όλες τις τράπεζες, καθώς και για:
• τη σταδιακή ανάκληση της εισφοράς αλληλεγγύης
• τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες
• την κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων και την αντικατάστασή του με ενιαίο προοδευτικό φόρο ακίνητης περιουσίας
• τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε τουρισμό, εστίαση, αγροτικά εφόδια
• τη δραστική αντιμετώπιση των φαινομένων αισχροκέρδειας στην αγορά
• την αντικατάσταση του δείκτη τιμών καταναλωτή με το δείκτη τιμών του μέσου και του φτωχού νοικοκυριού.
• τη δημιουργία και τη στήριξη τοπικών συμφώνων, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση οι περιφερειακοί παραγωγοί στις μεγάλες αλυσίδες διάθεσης
• την υποχρεωτική αναγραφή των τιμών παραγωγού στα πωλούμενα είδη και την αξιοποίηση του ηλεκτρονικού εμπορίου».
Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην ανάγκη οικοδόμησης μιας Συμφωνίας Εθνικής Συνευθύνης και στα 8 βασικά σημεία της που προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Αυτά είναι:
1. Συμμετοχή σε ένα σύστημα διακυβέρνησης εθνικής συνευθύνης. Σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, τουλάχιστον μέχρι το 2014, μέχρι τις ευρωεκλογές.
2. Συμμετοχή όλων, με δέσμευση και ετοιμότητα ανάληψης κόστους, στη δεύτερη φάση της διαπραγμάτευσης για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων του Μνημονίου.
3. Παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής για τρία χρόνια.
4. Διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.
5. Επανάληψη της συζήτησης για τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές
6. Συμφωνία για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα. Ένα σύστημα απλό αναπτυξιακό, κοινωνικά δίκαιο, αναδιανεμητικό, για το οποίο ήδη υπάρχουν προτάσεις και μηχανισμοί στήριξης.
7. Συμφωνία ότι η χώρα χρειάζεται επενδύσεις και συστηματική δουλειά για να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία.
8. Το δίχτυ κοινωνικής προστασίας, το εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης, η λήψη μέτρων για την ανεργία των νέων.
Ο κ. Κουσελάς έκλεισε την ομιλία του με κάλεσμα σε όλους «να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες δίκαιες ή άδικες επικρίσεις, τις αντιθέσεις και τις προσωπικές πικρίες... Τώρα προέχει το συμφέρον της χώρας. Γι’ αυτό πρέπει να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ στις 17 Ιουνίου».

~** Φαρμακοποιοί
Image~ Αναστέλλουν μέχρι τις 25 Ιουνίου τις κινητοποιήσεις τους
* Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 25 Ιουνίου αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί, μετά την εξόφληση μέρους των οφειλών του ΕΟΠΥΥ.
* Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας μπορούν άμεσα να εκτελούν τις συνταγές τους με πίστωση, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν μετρητά για τα φάρμακά τους.
* Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του καλεί τα μέλη του να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τις 25 Ιουνίου, οπότε λήγει η προθεσμία εξόφλησης των συνταγών Απριλίου, «εάν φυσικά μέχρι τότε δεν έχει εξοφληθεί το 100%» όπως αναφέρει.
* «Κατ’ αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε ενδεχόμενες νομικές περιπλοκές, αποδεικνύουμε ότι κίνητρό μας δεν είναι η επαναστατική γυμναστική, αλλά η διεκδίκηση συγκεκριμένων στόχων με συγκεκριμένη τακτική» αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.
* Οι φαρμακοποιοί είχαν αναστείλει τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τις 23 Μαΐου, καθώς η διοίκηση του Οργανισμού είχε δηλώσει αδυναμία να εμφανιστεί συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις.

~** Απειλεί τη φετινή ελαιοπαραγωγή
Image~ Η καθυστέρηση της δακοκτονίας
* Τα σοβαρά προβλήματα που ενδέχεται να δημιουργηθούν στη φετινή ελαιοπαραγωγή της Μεσσηνίας, από την περαιτέρω καθυστέρηση εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας, επισήμανε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς.
* Δυστυχώς, αν και οι επιβεβαιώσεις ήταν διαφορετικές, δεν έχει υπογραφεί ακόμα η κατ’ εξαίρεση πρόσληψη του προσωπικού που απαιτείται για να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος.
Καθυστέρηση
* Σύμφωνα με τον κ. Αλευρά, παρά τη φημολογία, δεν εγκρίθηκε ακόμα η κατ’ εξαίρεση πρόσληψη προσωπικού. Το μόνο που έχει γίνει είναι η θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένεται η υπογραφή από τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, καθώς και από το γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου.
* «Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα και να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος. Η καθυστέρηση πλέον είναι πολύ μεγάλη. Κάθε χρόνο η απόφαση για πρόσληψη λαμβανόταν το Μάιο. Ακόμα και πέρυσι που είχε καθυστερήσει η διαδικασία, ελήφθη στις 27 Μαΐου. Είμαστε τώρα στις 15 Ιουνίου και ακόμα περιμένουμε. Επίσης, ενώ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ζητήσει 3.600 προσλήψεις γεωπόνων, τομεαρχών και παγιδοθετών, εγκρίθηκαν για φέτος μόνο 1.500. Πέρυσι είχαμε 2.200. Ο αριθμός είναι πολύ μικρός. Με αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να γίνει δακοκτονία. Είναι οξύμωρο σε ζήτημα παραγωγικό και αναπτυξιακό, όπως είναι η προστασία της ελαιοπαραγωγής, να κάνουμε τσιγκουνιές και να μην προσλαμβάνουμε προσωπικό. Τη στιγμή, μάλιστα, που το έργο αυτό επηρεάζει και την ποσότητα και την ποιότητα του ελαιολάδου», σχολίασε ο κ. Αλευράς.
* Σε ό,τι αφορά τους γεωπόνους που θα απασχοληθούν, όπως σημείωσε, προβλέπεται περικοπή 50%, όταν επίσης 50% περικοπή είχε γίνει και πέρυσι. Συγκεκριμένα, πέρυσι για όλη την Ελλάδα ήταν 155 γεωπόνοι, ενώ φέτος θα εγκριθούν μόνο 75.
* Και πρόσθεσε: «Επίσης, αντί για 6 μήνες που διαρκεί η περίοδος δακοκτονίας, θα είναι μόνο 4,5 μήνες. Λες και η εξέλιξη του δακοπληθυσμού εξαρτάται από Προεδρικά Διατάγματα ή υπουργικές αποφάσεις. Η εξέλιξη του δάκου, ανάλογα με τις συνθήκες, μπορεί να κρατήσει 6-7 μήνες και είναι απαράδεκτες και η συντόμευση του χρόνου και η μείωση του προσωπικού. Ένα ακόμα ζήτημα είναι ότι φέτος δεν προβλέπονται καθόλου αποθηκάριοι για τη διαχείριση του εντομοκτόνου και της πρωτεΐνης. Και όσον αφορά στους εργατοτεχνίτες και παγιδοθέτες, γίνεται περικοπή 30%, όταν και εκεί πέρυσι είχε γίνει περικοπή περίπου 40%. Κάθε παγίδα που μπαίνει πρέπει να έχει ακτίνα δράσης 1.000 ελαιόδενδρα. Πέρυσι, λόγω της μείωσης του προσωπικού, είχαμε 4.000 ελαιόδενδρα, ενώ φέτος θα έχουμε ακτίνα πάνω από 5.000 ελαιόδενδρα. Αυτό σημαίνει ότι δε θα έχουμε καλά αποτελέσματα όσον αφορά στις “δακοσυλλήψεις” και θα οδηγηθούμε σε ατυχείς ψεκασμούς. Η επιτυχία στη δακοκτονία δεν είναι ο ψεκασμός. Πρώτα και κύρια είναι η σωστή παρακολούθηση της εξέλιξης του πληθυσμού του δάκου και το στάδιο εναπόθεσης των αυγών. Εάν κάνεις σε λάθος χρόνο σωστό ψεκασμό, τα αποτέλεσμα θα είναι λάθος. Άρα, η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι τραγική».
* Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, το 2009 εργάσθηκαν 330 παγιδοθέτες, το 2010 μειώθηκαν σε 161, το 2011 80 και φέτος, με την αναλογία που υπάρχει, εκτιμάται ότι - στην καλύτερη περίπτωση- θα είναι 60. Σε επιστημονικό προσωπικό, το 2009 απασχολήθηκαν 32 γεωπόνοι, το 2010 25, πέρυσι 13, ενώ φέτος προβλέπονται 7. -  Της Βίκυς Βετουλάκη

~** Προνοιακά επιδόματα
Image~  Το αργότερο έως την Τετάρτη η πληρωμή
* Ολοκληρώθηκε χθες, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων των απογραφέντων δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων και στη διαχειρίστρια εταιρεία υποβλήθηκε αίτημα οριστικοποίησης των ταυτοποιήσεων για 2.580 άτομα.
* Από την οριστικοποίηση προέκυψαν διαφορές σε 36 φακέλους δικαιούχων, αλλά το συγκεκριμένο θέμα αναμενόταν πως θα επιλυθεί σύντομα, με τον καθορισμό του ακριβούς ποσού προς επιχορήγηση.
Όπως σημείωσε ο κ. Νίκας, η ολοκλήρωση της διαδικασίας απαίτησε χρόνο και έτσι οι υπεύθυνοι υπάλληλοι εργάσθηκαν καθημερινά και τα απογεύματα.
Η πληρωμή θα γίνει αμέσως μετά την επιχορήγηση και υπολογίζεται το αργότερο έως την ερχόμενη Τετάρτη.

~** Σεμινάρια και εργαστήρια για καλλιτέχνες






















~** Πριν 94 χρόνια
- ΜΙΑ μεγάλη επιτυχία έστεψε την χθεσινήν συναυλίαν εις το «Πάνθεον» διοργανωθείσαν υπό του Παρθεναγωγείου του Βεντήρη υπέρ της «Αδελφής του Στρατιώτου». Από ενωρίς η ευρεία αίθουσα του «Πανθέου» κατεκλύζετο υπό των προσερχομένων, εντός δε ολίγου εσημειώθη ασφυκτική κοσμοσυρροή.
- ΚΑΤΑ την προχθεσινήν συνεδρίαν του Στρατοδικείου κατεδικάσθησαν οι Α. Τσατσόπουλος επί εξυβρίσει του Βασιλέως και της Κυβερνήσεως εις 6 μήνες φυλάκισιν, δοθείσης εις αυτόν αναστολής επί τριετίαν, Πέτρος Τζαμαλής επί εξυβρίσει της Κυβερνήσεως εις 8 μηνών φυλάκισιν και Φ. Στραβόλαιμος επί απειθεία εις στρατιωτικήν διαταγήν εις φυλάκισιν 6 μηνών με τριετή αναστολήν της ποινής, ηθωώθησαν δε οι Αντων. Κυριακόπουλος επί διαδόσει ανησυχητικών ειδήσεων και Παν. Λογγοβίτης.
- Ο Εμμαν. Μανωλόπουλος, καθηγητής του εν Κυπαρισσία Γυμνασίου, ηρραβωνίσθη την δα Πόπην Ζήρα.  ΠΗΓΗ : εφημερίδα  " Θάρρος"  Καλαμάτας  2012 .-

~** Άρθρο
Εκλογές: Δική μας η επιλογή, δική μας και η ευθύνη!  , Του Ηλία Γιαννόπουλου
*
Εκλογές αύριο, οι πλέον κρίσιμες για τη χώρα, το παρόν και το μέλλον της και, βεβαίως, για τη ζωή των πολιτών, όλων εμάς!
Σκεφτόμουν, λοιπόν, να γράψω δυο κουβέντες για τις αυριανές εκλογές και να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις και προβληματισμούς γύρω από αυτές, το αποτέλεσμά τους ή τις όποιες συνέπειες αυτού του αποτελέσματος στη ζωή μας.
Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, το πολιτικό σκηνικό, δύο είναι οι κυρίαρχοι πόλοι: Αυτός που εκφράζεται από τη Ν.Δ., με το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο που συγκροτήθηκε από δυνάμεις φιλελεύθερες και μεταρρυθμιστικές, και αυτός που εκφράζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, με δυνάμεις της Αριστεράς και παλιούς σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ.
Ποια είναι, όπως όλοι συνομολογούν ανεξαρτήτως πεποιθήσεων, τα δύο επικρατέστερα ενδεχόμενα για τις αυριανές εκλογές, θεωρητικά λαμβάνοντας υπόψη πως δε θα προκύψει από το αποτέλεσμα αυτοδυναμία κάποιου κόμματος;
Βγαίνει πρώτη η Ν.Δ. και, εκ των πραγμάτων, για να σχηματιστεί κυβέρνηση θα «πρέπει» να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και ίσως με τη ΔΗΜ.ΑΡ. (με γνωστές τις φιλοευρωπαϊκές θέσεις αυτών των κομμάτων για την Ευρώπη και το ευρώ). Τι γίνεται; Και να σχηματιστεί κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ ως δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη και αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει «στα κάγκελα», τις πλατείες, τους δρόμους και τα πεζοδρόμια την αντιμνημονιακή ρητορική, υψώνει πιο ψηλά τα λάβαρα κατά των δυναστών και των κατοχικών δυνάμεων της Τρόικας. Μπορεί να υπάρξει έτσι κοινωνική ηρεμία και γαλήνη; Όχι! Μπορεί να ανοίξει προοπτική; Ούτε! Υπό τέτοιες συνθήκες μπορεί να είναι βιώσιμη και παραγωγική μία κυβέρνηση; Χλωμό!
Μπορεί, ωστόσο, κάτι να γίνει, λένε όσοι επιθυμούν πρωτιά της Ν.Δ., σημειώνοντας ότι, τουλάχιστον, έστω και με θυσίες, θα παραμείνουμε στην Ευρώπη και το ευρώ! Πάμε στο δεύτερο ενδεχόμενο, που πρώτο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ! Συνεργαζόμενος με τη ΔΗΜ.ΑΡ. και την ανοχή ίσως του ΠΑΣΟΚ, σχηματίζει κυβέρνηση. Και αφού σχηματίζει κυβέρνηση, έρχεται η ώρα της υλοποίησης των προεκλογικών εξαγγελιών για καταγγελία του Μνημονίου! Και το καταγγέλλει! Και δε μας έρχεται η επόμενη δόση! Και δεν υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις! Και αναγκαζόμαστε (όχι, δε μας διώχνουν) να φύγουμε εμείς από το ευρώ και την Ευρώπη, γυρνώντας στο «εθνικό μας νόμισμα», τη δραχμή. Χρεοκοπούμε, δηλαδή! Τι γίνεται τότε; Αν, δε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταγγείλει άμεσα το Μνημόνιο (τη δανειακή σύμβαση), η όποια κυβέρνηση έχει σχηματίσει θα πέσει είτε από τις ίδιες τις συνιστώσες του είτε από τη λαϊκή οργή για τον εμπαιγμό και τα προεκλογικά του ψέματα. Από το ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, διαβεβαιώνουν πως καταγγελία του Μνημονίου δε σημαίνει ταυτόχρονα και έξοδο από την Ευρώπη και το ευρώ και πως το δίλημμα είναι: «Μνημόνιο ή αξιοπρέπεια»!
Τι και ποιους, τελικά, να πιστέψει κανείς και να ψηφίσει; Και στο πρώτο και στο δεύτερο ενδεχόμενο, η πορεία της χώρας και της ζωής μας προδιαγράφεται, εκτιμώ, «ομιχλώδης». Μπορούμε, άραγε, με την ψήφο μας να αποφύγουμε τον εφιάλτη της ολοσχερούς καταστροφής;

~** Έρκος οδόντων
Μήπως θα έπρεπε;
* Την Πέμπτη το βράδυ, περίπου στις ένα λεβεντόπαιδο της «Χρυσής Αυγής», κατά τον προσφιλή χαρακτηρισμό του αρχηγού τους, Νίκου Μιχαλολιάκου, με έντυπο υλικό του κόμματός του υπό μάλης, ανέβηκε στα γραφεία του «ΘΑΡΡΟΥΣ», απόντων των δημοσιογράφων και παρουσία του τεχνικού προσωπικού που εργαζόταν εκείνη την ώρα, και απηύθυνε ένα μικρό διάγγελμα, λέγοντας: «Τη Δευτέρα να γράψετε οπωσδήποτε πως το πατριωτικό (;) φρόνημα των Ελλήνων έφερε τη “Χρυσή Αυγή” στη δεύτερη θέση».
* Παρεμβαίνοντας μέλος του τεχνικού προσωπικού, του διευκρίνισε πως αυτή είναι δουλειά των δημοσιογράφων, για να εισπράξει την απάντηση από το «Χρυσαυγίτη», που του κουνούσε πια εκφοβιστικά το χέρι, «να γράψετε αυτό που σου λέω». Συνέχισε δε μονολογώντας: «Καλά να πάθετε που δουλεύετε μέχρι αυτή την ώρα, αφού ψηφίζετε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ».
* Πέραν του ιλαροτραγικού της ιστορίας, τα «λεβεντόπαιδα», όπως προκύπτει από όσα βιώνουμε, διαβάζουμε και βλέπουμε καθημερινά στην τηλεόραση, έχουν αποθρασυνθεί, λες και έχει έλθει η δευτέρα παρουσία τους επί γης, όπερ μεθερμηνευόμενο σημαίνει πως, έχοντας ένα ποσοστό του εκλογικού σώματος της τάξης του 6%-6,5%, τους κάνει να συμπεριφέρονται σαν κράτος εν κράτει.
* Επειδή αυτή εδώ η στήλη έχει εξαντλήσει μέχρι τώρα το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή», θα είναι πλεονασμός να γραφτεί πως πρόκειται για ένα φασιστικό πολιτικό σχηματισμό. Άλλωστε, ο ίδιος ο κ. Μιχαλολιάκος υποστηρίζει απροκάλυπτα πως είναι φαν της Χούντας των συνταγματαρχών, του δικτάτορα Παπαδόπουλου και του Αδόλφου Χίτλερ. Μας το επιβεβαίωσε και το «Χρυσαυγητάκι», που είχε το θράσος να μπει απρόσκλητα στο «ΘΑΡΡΟΣ», κουνώντας μας εκφοβιστικά το χέρι.
* Τελειώνοντας, θα ήθελα να ρωτήσω την Εισαγγελία Καλαμάτας και την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας: Μήπως θα έπρεπε να καλέσουν τον επικεφαλής της Τ.Ο Καλαμάτας της «Χρυσής Αυγής», για να δώσει εξηγήσεις επί του θέματος;  Του Δημήτρη Γιατράκου

~**  ANΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 :
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/01-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιουνίου 2012 .-
~*** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/02-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/23-4-2012.html ,           Στο αγιάζι της ενημέρωσης του τριημέρου 2,3 και 4 Ιουνίου  ,  , Κυριακή και Δευτέρα 2012.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html , Άγιο Όρος - Αθωνική πολιτεία -Περιβόλι Παναγιάς Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html , Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 του Αγίου πνεύματος Ενημέρωση και αρθρογραφία .-
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/05-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/05062012.html , Διάλογοι εκλογικοί και ... 05/06/2012.-
~** http://stamos-ynami.blogspot.gr/2012/06/6-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/06/07-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Ιουνίου 2012 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/08-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 08 Ιουνίου 2012 . –
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/06/8-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα Παρακευή 8 Ιουνίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/9-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 .-
~**   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/13-2012.html , ΘΕΣΕΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/3-14-2012.html , Τρείς 3 μέρες πρίν την κάλπη Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/15062012.html , Εθνικός Δρόμος Καλαμάτας -Αθηνών πρίν και μετά Βίντεο 15/06/2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/15-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/16-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 .- 
~ ** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/16-2012.html  , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ : Αναδημοσιεύσεις Βρίσκω και σας τα παρουσιάζω Σάββατο 16 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/06/h-17-2012.html  , Hμέρα βουλευτικών Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/18-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012.-

~ *** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/06/19-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τρίτη 19 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/20-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/21-2012.html  ., Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/22-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 ,.-
~*** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/23-2012.html  . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 23 Ιουνίου 2012.-


**

~** Όμορφα  τραγούδια  για όλους  μας :
1.- http://youtu.be/GTs1I3J-nLQ , =ΕΡΩΤΑΣ ΚΛΕΦΤΗΣ- ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΞΑΣ
2. - http://youtu.be/Znuc5wq23CI , = Mixalis Xatzigiannis - To soma pou zitas .-
3.- http://youtu.be/NoojcR3oWIk , =  Μιχάλης Χατζηγιάννης - Άγγιγμα ψυχής .-
4.- http://youtu.be/Rw6MXHpqr_4 = ΧΙΛΙΕΣ ΣΙΩΠΕΣ-ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ .-
5. - http://youtu.be/qmgfDTMt9jw = Na' soun thalassa - Natasa Theodwridou – Sarbel .
6.- http://youtu.be/iToozfJFv8k = ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝΕ-ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ .-
7. - http://youtu.be/ShprtENESII = Vasilis Karras - Spasta 2012 (Original Cd Rip) HQ.
8.- http://youtu.be/FF72KpdX93I = ΔΗΜ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ ΕΜΕΝΑ ΔΕ Μ'ΑΓΑΠΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ
9.- http://youtu.be/1Obftrb-Q0w = Μαρία Ιακώβου - Πάντα Κρατάει Λίγο Official Music Video 2012 HD .-
-10.  http://youtu.be/h-B5ZarDqSY ,, = Yiannis Ploutarxos KATEVA LIGO NA SE DO .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/08/blog-post.html :  ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ …!
~**http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/06/2011_29.html , Σκήτες του Αγίου Όρους 2011 .-
 ~** http://snsarfara.blogspot.com/2010/08/2010.html : Καλοκαιρινές διαδρομές Αύγουστος 2010 , Κωνσταντινούπολη - Προύσσα - Άγιον Όρος  

~** ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ , ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html   ,
Φωτογραφίες και Βίντεο από Αθωνική Πολιτεία 2011.-

**
Image~ Το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει εκπαιδευτικό κομμάτι
Εκτός από τις παραστάσεις για το κοινό, που θα δοθούν από 12 έως 19 Ιουλίου στην πόλη, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει και φέτος εκπαιδευτικό κομμάτι. Πρόκειται για ένα σεμινάριο και δύο εργαστήρια υψηλής ποιότητας, που απευθύνονται σε επαγγελματίες και προχωρημένους σπουδαστές χορού, χορογράφους, δραματουργούς, σκηνοθέτες και περφόρμερ. Θα διδάξουν ξεχωριστοί διεθνείς δάσκαλοι, οι οποίοι συνεργάζονται με καταξιωμένες ομάδες χορού στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
* 11 - 19 Ιουλίου: Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Ισπανό Ινιάκι Αζπιγιάκα, χορευτή και δάσκαλο χορού. Έχει συνδέσει τα τελευταία 15 χρόνια το όνομά του με την ομάδα του Βιμ Βαντεκέιμπους και επισκέπτεται για δεύτερη φορά την Καλαμάτα. Το μάθημα θα έχει έναν ή δύο θεματικούς άξονες ανά ημέρα και θα περιλαμβάνει προθέρμανση, ασκήσεις στο πάτωμα και ανάπτυξη χορογραφιών στο χώρο. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και προχωρημένους σπουδαστές χορού.
* 12 - 15 Ιουλίου: «Ο δραματουργός του χορού. Απαραίτητος!». Εργαστήρι δραματουργίας με τη Λου Κόουπ, καθηγήτρια στο Fontys Dansacademie στην Ολλανδία, συγγραφέα, δραματουργό και συνεργάτιδα του Αλαίν Πλατέλ, του Κουν Ωγκουστέινεν και του Σίντι Λάρμπι Τσερκάουι στο Babel(words), την περσινή μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ. Το εργαστήρι δραματουργίας θα διεξαχθεί στα αγγλικά και έχει σχεδιαστεί για χορογράφους και δραματουργούς. Απευθύνεται, ωστόσο, και σε σκηνοθέτες και δραματουργούς θεάτρου και περφόρμανς. Προηγούμενη εμπειρία των δραματουργών δεν είναι απαραίτητη. Μπορούν να παρακολουθήσουν το εργαστήρι ζευγάρια χορογράφων και δραματουργών που ήδη δουλεύουν μαζί, αλλά και μεμονωμένοι καλλιτέχνες.
* 13 - 18 Ιουλίου: Εργαστήρι Χορογραφίας. Η Pat Catterson, χορεύτρια, χορογράφος, δασκάλα χορού και στενή συνεργάτις της Υβόν Ράινερ, θα διδάξει μια από τις πιο σημαντικές χορογραφίες στην ιστορία του σύγχρονου χορού, θα καθοδηγήσει όλους τους συμμετέχοντες, ώστε την τελευταία μέρα να παρουσιάσουν στο κοινό τις χορογραφικές συνθέσεις τους εμπνευσμένες από το Trio A, και δώδεκα από τους συμμετέχοντες σε μια παράσταση μαζί της την επομένη. Το εργαστήρι θα διεξαχθεί στα αγγλικά και απευθύνεται σε χορογράφους, χορευτές, περφόρμερ και τελειόφοιτους σχολών χορού.
* Περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια και τα εργαστήρια, καθώς και το κόστος συμμετοχής, μπορείτε να βρείτε στο Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας: Παν. Καίσαρη 6, τηλ. 27210 83086 ή 90886, (φαξ: 27210 26966), mail@kalamatadancefestival.gr Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε / http://www.kalamatadancefestival.gr/.