ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 10 Μαϊου 2012

Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης Πέμπτη  10 Μαϊου  2012  :
~* Εκλογές  ή  κυβέρνηση  εθνικής  ενώτητας - σωτηρίας  για την Ελλάδα μας ; Το  Σάββατο 12  Μαϊου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  οριστική λύση  προς αποφυγή  εκλογών των Ιούνιο !!  
Το ποντιοκάκι μας ενημερώνει ! :
Οι  κουλτουριάριδες στην άκρη  ...για το καλό της Ελλάδας προς το παρόν !
Υπάρχουν ακόμη ,  Πολιτικοί που θέτουν πρώτα την Ελλάδα μας και  μετά τα προσωπικά τους συμφέροντα !
 ~** «Η  Αλήθεια  απλά  υπάρχει ….. το  ψέμα πρέπει  να εφευρεθεί ….»
  ~**083 E . Venizelos 2012
~ διεύθυνση: http://youtu.be/sayRbwBqrpI



~ ~** 021 Antonis Samaras 2012
~ διεύθυνση: http://youtu.be/HSYwKWUaUUM



~** 022 Ε. Benizelos 2012
~ διεύθυνση: http://youtu.be/R_RC-e9Ckr0



~** Πάνε για κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ; - Κλείνει η συμφωνία ενώπιον του Κ.Παπούλια
~ Ενισχύεται το ενδεχόμενο κυβέρνησης του Μνημονίου με την συμμετοχή του "Καρατζαφέρη της Αριστεράς", όπως χαρακτήρισε τον Φ.Κουβέλη ο Α.Τσίπρας, αλλά όχι κατά την διάρκεια της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο Ε.Βενιζέλος, αλλά στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάριλο Παπούλια.Το σκηνικό έχει στηθεί και μόνο κάτι εκτός δραματικού απροόπτου μπορεί να εμποδίσει τον σχηματισμό της συγκεκριμένης "μνημονιακής" κυβέρνησης με "κερασάκι" την θεωρούμενη ως "εφεδρεία του Μνημονίου" τον Φ.Κουβέλη.Στην κυβέρνηση θα μπει και η Ντόρα Μπακογιάννη .- ….

~*** 086 Μαλέλης - Τσίπρας 2012 , Δηλώσεις Τσίπρα 2012 Μαλέλης :
 ~ διεύθυνση: http://youtu.be/eiPbef-uLCE




~** Το Σάββατο η σύσκεψη των αρχηγών υπό τον κ. Παπούλια
~ Το Σάββατο θα γίνει η υπό την προεδρία του Προέδρου Κάρολου Παπούλια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ως μια ύστατη λύση για να γίνει κυβέρνηση, αν αποτύχει και ο κ. Βενιζέλος.Η ημέρα της σύσκεψης – διαβούλευσης αναφέρεται σε ανταπόκριση της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet από την Αθήνα στο σημερινό της φύλλο και κάνει λογο για προσπάθεια να γίνει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.Για το ενδεχόμενοπερισσότερα » ….

~** 088.Ευάγγελος Βενιζέλος 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=K3MPKVVlcyI ,



~** 087.Φώτης Κουβέλης 2012 :
~ http://www.youtube.com/watch?v=NnNLJ4Ue2HY  ,




*** Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες πέντε ακόμα ιερόδουλων με AIDS
 ΠΑΝΤΑ    ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ  ΓΙΑ  ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ! ΤΟ  ΞΕΝΩ  ΠΙΑΤΟ  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ  ΕΙΝΑΙ  ΠΙΟ ΚΑΛΟ  ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ  ΦΑΡΜΑΚΕΡΟ ! ΤΟ  ΞΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ  ΕΙΝΑΙ  ΚΑΙ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ  ΤΙΜΟΡΗΤΕΟ !!
~ Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες και τα στοιχεία πέντε ακόμα εκδιδόμενων γυναικών, οι οποίες εντοπίστηκαν θετικές στον ιό του AIDS...Σε βάρος των πέντε σχηματίσθηκε δικογραφία για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος αγνώστου αριθμού προσώπων, καθότι βρέθηκαν HIV οροθετικές. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.Πρόκειται για τις: 1. ΨΥΧΑ Ευγενία του Ευαγγέλου και της Παρασκευής, γεν. 27/7/1985 στον Καναδά. 2. ΚΑΤΙ Μαργαρίτα του Κωνσταντίνου και της Μάριον, γεν. 15/10/1988 στη Γερμανία.3. ΜΕΜΕΤΟΓΛΟΥ Δήμητρα του Παύλου και της Σοφίας, γεν. 13/08/1974 στην Ξάνθη.... 4. BUDUROI ANDREA του Adrian και της Karmen γεννηθ. 18/06/1989 στην Ρουμανία 5.- BASILIOU SUNITA του Aruel καιτης Ioanna γεν. 11-04-1981 στη Ρουμανία .-

~** Ανάπτυξη με δανεικά δεν γίνεται ξεκαθάρισε η Μέρκελ
~ Ανάπτυξη με δανεικά δεν γίνεται ξεκαθάρισε η Μέρκελ]Αμετακίνητη στη θέση της, για μή ...επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, εμφανίστηκε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Σε ομιλία της στο γερμανικό κοινοβούλιο επανέλαβε ότι απορρίπτει την ιδέα μίας οικονομικής ανάπτυξης που θα βασίζεται στη δημιουργία δημοσίου χρέους, εκτιμώντας ότι μία τέτοια πολιτική «θα μας οδηγούσε πίσω στην έναρξη της κρίσης». «Μία ανάπτυξη μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι σημαντική και αναγκαία… Μία ανάπτυξη μέσω πιστώσεων θα μας έφερνε πίσω στην αρχή της κρίσης. Δεν το θέλουμε, δεν...

~** Πάτρα: Κλείνει το Σάββατο η Γέφυρα για τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας
~ Λόγω της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας, το Σάββατο 12 Μαΐου, θα διακοπεί για λόγους ασφάλειας η κυκλοφορία στο ρεύμα από Ρίο προς Αντίρριο της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης»...Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η διακοπή θα λάβει χώρα περίπου στις 11:50πμ και αναμένεται να διαρκέσει κατά προσέγγιση 40 λεπτά. Κατά το διάστημα αυτό, στο ρεύμα από Αντίρριο προς Ρίο, η κυκλοφορία θα διεξάγεται απρόσκοπτα, ενώ η παρουσία και οι υποδείξεις της Τροχαίας θα συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας του κοινού. Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. ζητά την κατανόηση των χρηστών...

~** 22% αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα ...ακούς Γιώργο

~ Πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα ποσοστά κατάθλιψης και αυτοκτονικών τάσεων παρατηρούν οι ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι αναμένουν παράλληλα επιδείνωση του σοβαρού προβλήματος της τοξικοεξάρτησης. Το άγχος, η αγωνία, η απόγνωση, τα συναισθήματα που βιώνουν εντόνως σήμερα οι Ελληνες εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, της ανεργίας, της ανασφάλειας, έχουν οδηγήσει σε αύξηση των αυτοκτονιών κατά 22% τη διετία .... 2009 - 2011. Απ' αυτή την ατμόσφαιρα δεν μένουν ανεπηρέαστα τα παιδιά, ακόμη κι αυτά που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία. Οι νοσηλείες των παιδιών έχουν αυξηθεί την τελευτα...

~** Σηκώθηκε από το χειρουργείο και έδειρε τους γιατρούς!

~ Ως γνωστόν, τα πιο περίεργα πράγματα στον κόσμο συμβαίνουν στην Κίνα… Έκπληκτοι έμειναν λοιπόν οι Κινέζοι γιατροί, όταν ασθενής που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο μαχαιρωμένος, σηκώθηκε από το κρεβάτι του πόνου και άρχισε να τους επιτίθεται!Αρχικά άρπαξε τα χειρουργικά εργαλεία από το δίσκο που βρήκε δίπλα του και στη συνέχεια τους πέταξε μία καρέκλα.Εκείνοι φυσικά το βαλαν στα πόδια για να σωθούν από τον τρελό ασθενή, αλλά δεν πρόλαβαν να γλιτώσουν, όχι όλοι τουλάχιστον…Με το που τους είδε να το βάζουν στα πόδια, ο ασθενής έσπασε το τζάμι της αίθουσας , με αποτέλεσμα να τραυματι...

~** Σκληρή επίθεση Κουβέλη σε Τσίπρα:"Μπορούσες να φτιάξεις κυβέρνηση και δεν την έφτιαξες"
~ Ο Φώτης Κουβέλης επιτέθηκε σήμερα με σκληρά λόγια εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος που πριν από 2 ημέρες του είπε "προχώρα αλέξη σε στηρίζω" σήμερα του ρίχνει την ευθυνη για το ναυάγιο της διερευνητικής εντολής.Η Δημοκρατική Αριστερά, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «με το σύνολο των χειρισμών του κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές με πιθανό αποτέλεσμα την αναθέρμανση τουπερισσότερα »

ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση ,Τετάρτη 10/04/2012 :
ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης - Παναθηναϊκός  1-0 .- ^ Το  γκόλ στο 31΄ Δημ. Σαλπιγκίδης .-
ΑΕΚ  Αθηνών - Ατρόμητος Αθηνών  3-2 .- ^
Τα γκόλ : 20΄ Εφστάϊν , 50΄Κάρλος , 54΄ + 62΄Νικ. Λυμπερόπουλος ,68΄ Τόμας .- ^


*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :
~ ** Καλά ο αστυνομικός, βαριές οι κατηγορίες
~ Αύριο θα απολογηθούν στην Ανακρίτρια Καλαμάτας οι δύο από τους τρεις δράστες που βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας, αφού ο τρίτος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.  * Αργά το βράδυ της Τρίτης οι δύο δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τους απήγγειλε βαρύτατες κατηγορίες, ενώ άσκησε ποινική δίωξη με τις ίδιες κατηγορίες και για τους τρεις που διαφεύγουν της σύλληψης, αντιμετωπίζοντάς τους όλους ως εγκληματική οργάνωση με δομή και επιδίωξη τη διάπραξη ανθρωποκτονιών, ληστειών και διακεκριμένων κλοπών.
 * Εν τω μεταξύ, ο σοβαρότερα τραυματισμένος από τους τρεις αστυνομικούς υπεβλήθη χθες σε σοβαρό χειρουργείο στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο στην Αθήνα. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχαμε το απόγευμα, όλα πήγαν καλά για τον τραυματισθέντα στο χέρι και την κάτω γνάθο. Στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο νοσηλεύεται και ο δεύτερος αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ενώ ο τρίτος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
 * Το παρελθόν των δραστών αποδεικνύεται πλούσιο σε κακουργηματικές πράξεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ η Αστυνομία ερευνά πλέον τη συμμετοχή τους και σε άλλες υποθέσεις. Ακόμα και τώρα δε, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ψύχραιμοι και αδίστακτοι.
 * Στο μεταξύ, ένα από τα λάθη για τα οποία συζητούν έντονα έμπειροι αξιωματικοί της Αστυνομίας, όπως παρουσιάσθηκαν στο χθεσινό ρεπορτάζ του «Θ», είναι ότι δεν εκτιμήθηκε όπως έπρεπε η σοβαρότητα της κατάστασης, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι από το πρώτο άτομο που συνελήφθη και οδήγησε στην πολυκατοικία δόθηκαν στους αστυνομικούς παραπλανητικές πληροφορίες.
 ~* Κατηγορίες
 * Ο εισαγγελέας άσκησε στους δύο δράστες συνολικά 13 κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες οι εξής:
 -Απόπειρα ανθρωποκτονίας τελεσθείσα κατά συναυτουργία και κατά συρροή.
 -Εγκληματική οργάνωση, ήτοι συγκρότηση και ένταξη μελών σε δομημένη και με διαρκή ομάδα, αποτελούμενη από περισσότερα από τρία πρόσωπα, που επιδιώκει τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων και συγκεκριμένα ανθρωποκτονία από πρόθεση, διακεκριμένες και μη ληστείες και διακεκριμένη περίπτωση κλοπών.
 -Διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.
 -Άμεση συνέργεια κατά συναυτουργία, αλλά και απλή συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας.
 -Ληστεία τελεσθείσα και κατά την επιβαρυντική περίσταση ότι οι υπαίτιοι ενέργησαν με καλυμμένα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.
 -Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής τελεσθείσα από περισσότερους από δύο δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά εξακολούθηση.
 -Οπλοφορία και οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση.
 -Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς τελεσθείσα κατά συναυτουργία με φωτιά.
 -Κατοχή πυρομαχικών.
 * Παράλληλα, σε Δυτική και Στερεά Ελλάδα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών δραστών που διέφυγαν.
 ~* Οι τραυματίες αστυνομικοί
 * Εν τω μεταξύ, ο σοβαρότερα τραυματισμένος από τους τρεις αστυνομικούς υπεβλήθη χθες σε σοβαρό χειρουργείο στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο στην Αθήνα. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχαμε το απόγευμα, όλα πήγαν καλά για τον τραυματισθέντα στο χέρι και την κάτω γνάθο.
 * Στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο νοσηλεύεται και ο δεύτερος αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ενώ ο τρίτος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

~**  Εκλογές 2012 στη Μεσσηνία
~ Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κορώνη  * Συντριπτική ήταν η επικράτηση της Ν.Δ. σε όλα τα εκλογικά τμήματα της Μεσσηνίας στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής κι αυτό εξηγεί γιατί ο νομός απέκτησε μπλε χρώμα στον πολιτικό χάρτη. Όχι άδικα, καθώς το μέχρι πρότινος κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κέρδισε τα 498 από τα 514 συνολικά τμήματα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στο «Θάρρος» αποτελέσματα.
 * Το μέχρι πρότινος κυβερνών κόμμα είδε τα ποσοστά του να κατρακυλούν και στη Μεσσηνία, κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κατάφερε να επικρατήσει μόνο σε 9 εκλογικά τμήματα (Ανεμόμυλου, Καλοχωρίου, Λυκίσσης, Μάλθης, Νέδας, Μεταμόρφωσης, Προδρόμου, 1ο εκλογικό διαμέρισμα Φιλιατρών και στο τμήμα των ετεροδημοτών της Αρκαδίας).
 * Ωστόσο, κατάφερε να ισοψηφήσει σε 7 εκλογικά τμήματα με τη Ν.Δ. και συγκεκριμένα σε Κόκκινο, Δασοχώρι, Αμπελόφυτο, Κυνηγού (στο ένα από τα δύο), Παπουλίων, Σιτοχωρίου και Φλόκας.
 * Προκειμένου να μην υπάρξει σύγχυση, η κατάταξη των κομμάτων με βάση τις ψήφους που έλαβαν υπολογίστηκε μόνο για τα κόμματα που εκλέγουν βουλευτές και στη Μεσσηνία, δηλαδή Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και «Χρυσή Αυγή».
 ~* ΣΥΡΙΖΑ
 * Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα για το ΣΥΡΙΖΑ. Έλαβε ψήφους σε όλα σχεδόν τα εκλογικά τμήματα και σε τέσσερα από αυτά του τέως Δήμου Κορώνης (τα 331, 332, 333 και 334), όπου και ο τόπος καταγωγής του εκλεγμένου βουλευτή Θαν. Πετράκου, κατέλαβε την πρώτη θέση. Το ίδιο συνέβη και στο τμήμα της Τραχήλας, όπου ισοψήφησε με τη Ν.Δ. Ιδιαιτέρως θετικό είναι ότι στο Δήμο Καλαμάτας αναδείχθηκε στα περισσότερα από τα τμήματα η δεύτερη δύναμη, υποσκελίζοντας το ΠΑΣΟΚ, ενώ και στην υπόλοιπη Μεσσηνία η παρουσία του ήταν πολύ καλή. Ήρθε δεύτερο στα 4 από τα 9 τμήματα του τέως Δήμου Αβίας, στα 6 από τα 20 του τέως Δήμου Λεύκτρου, στο 1 από τα 8 του τέως Δήμου Άριος, στα 3 από τα 11 του τέως Δήμου Αρφαρών, στα 3 από τα 11 του τέως Δήμου Θουρίας, στα 4 από τα 7 του τέως Δήμου Αίπειας, στα 2 από τα 12 του τέως Δήμου Ανδρούσας, στα 6 από τα 14 του τέως Δήμου Αριστομένους, στα 2 από τα 7 του τέως Δήμου Βουφράδος, στα 5 από τα 10 του τέως Δήμου Ιθώμης, στα 4 από τα 29 του τέως Δήμου Μεσσήνης, στα 3 από τα 15 του τέως Δήμου Πεταλιδίου, σε 1 από τα 17 του τέως Δήμου Ανδανίας, στα 3 από τα 13 του τέως Δήμου Δωρίου, σε 1 από τα 8 του τέως Δήμου Είρας, σε 9 από τα 16 του τέως Δήμου Μελιγαλά, σε 2 από τα 13 του τέως Δήμου Οιχαλίας, σε 6 από τα 17 του τέως Δήμου Κορώνης, σε 1 από τα 14 του τέως Δήμου Νέστορος, σε 8 από τα 31 του τέως Δήμου Πύλου, σε 4 από τα 14 του τέως Δήμου Αετού, σε 2 από τα 11 του τέως Δήμου Αυλώνος, σε 3 από τα 18 του τέως Δήμου Γαργαλιάνων, σε 6 από τα 21 του τέως Δήμου Κυπαρισσίας και σε 2 από τα 18 του τέως Δήμου Φιλιατρών. Πρωτιά ήρθε, επίσης, και στους ετεροδημότες της Ημαθίας, ενώ στο ένα τμήμα των ετεροδημοτών της Θεσσαλονίκης ήρθε δεύτερος. Δεύτερος ήταν και σε τρία τμήματα ετεροδημοτών της Αττικής.
 ~* «Χρυσή Αυγή»
 * Η έκπληξη των εκλογών, που ακούει στο όνομα «Χρυσή Αυγή», κατέλαβε αρκετές δεύτερες θέσεις (αλλά και χαμηλότερες) σε όλη τη Μεσσηνία. Ήρθε πρώτο στο Παραπούγκι του τέως Δήμου Ανδανίας και δεύτερο στα 2 από τα 9 τμήματα του τέως Δήμου Αβίας (1ο Κάμπου και Πηγαδίων), στα 2 από τα 20 του τέως Δήμου Λεύκτρου (Αγίου Νικολάου και Καστανέας), σε 2 από τα 8 του τέως Δήμου Άριος (Αριοχωρίου και Ασπροπουλιάς), σε 3 από τα 11 του τέως Δήμου Αρφαρών (1ο Αρφαρών, Αγίου Φλώρου και Βελανιδιάς), στα 7 από τα 11 του τέως Δήμου Θουρίας (1ο , 2ο και 3ο Θουρίας, Αιθαίας, 1ο και 2ο Αμφείας και Άνθειας), σε 4 από τα 99 του τέως Δήμου Καλαμάτας (Βέργας, Ελαιοχωρίου και Σπερχογείας), σε 3 από τα 12 του τέως Δήμου Ανδρούσας (οικισμού Βασιλάδας και στα δύο της Εύας), σε 1 από τα 10 του τέως Δήμου Ιθώμης (Κεφαλινού), σε 2 από τα 29 του τέως Δήμου Μεσσήνης (211ο Μεσσήνης και Μάδενας), σε 2 από τα 17 του τέως Δήμου Ανδανίας (260ό Διαβολιτσίου και Κεντρικού), σε 1 από τα 13 του τέως Δήμου Δωρίου Άνω (Δωρίου), σε 3 από τα 8 του τέως Δήμου Είρας (Αμπελιώνας, Σκληρού και Στάσιμου. Να αναφερθεί ότι στην Αμπελιώνα ισοψήφησε με το ΠΑΣΟΚ και στο Στάσιμο με ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ), σε 2 από τα 13 του τέως Δήμου Οιχαλίας (Ανδανίας και 319ο Οιχαλίας), σε 1 από τα 17 του τέως Δήμου Κορώνης (Κόμπων), σε 1 από τα 10 του τέως Δήμου Μεθώνης (346ο Μεθώνης), σε 1 από τα 31 του τέως Δήμου Πύλου (οικισμού Σχοινόλακας), σε 2 από τα 14 του τέως Δήμου Αετού (Αγριλιάς και Κρυονερίου), σε 2 από τα 11 του τέως Δήμου Αυλώνος (Καλού Νερού και Πλατανίων), σε 6 από τα 18 του τέως Δήμου Γαργαλιάνων (431ο, 432ο 434ο , 438ο Γαργαλιάνων, Βάλτας και Λεύκης), σε 2 από τα 21 του τέως Δήμου Κυπαρισσίας (Βρυσών και Περδικονερίου), ενώ ισοψήφησε στην 1η θέση με τη Ν.Δ. στο Λαντζουνάτο. Ήρθε δεύτερη και σε 1 από τα 18 του τέως Δήμου Φιλιατρών (Μάλης).
 * Πρωτιά ήρθε και στους ετεροδημότες της Πιερίας, ενώ ήταν δεύτερη στο τμήμα των ετεροδημοτών της Λακωνίας.  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

~** Ραψομάτη
~ Κλειστός ο ένας κλάδος της σήραγγας  * Κλειστός θα είναι, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, ο ένας κλάδος της σήραγγας Ραψομάτη, στην κατεύθυνση από Καλαμάτα προς Τρίπολη, έως και αύριο Παρασκευή 11 Μαΐου, στις 2.00 μετά το μεσημέρι.
* Η κυκλοφορία των οχημάτων από Καλαμάτα προς Τρίπολη, καθ’ όλο το διάστημα των εργασιών, θα διεξάγεται από τον κλάδο της σήραγγας με κατεύθυνση προς Καλαμάτα.
 * Από τον κλάδο αυτό θα εξυπηρετηθούν αμφότερες οι κατευθύνσεις, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας εκάστη.

~** Οι νέοι για τις εκλογές
~ Αξίζει η προσπάθεια απαλλαγής από το Μνημόνιο  * Πώς είδαν το εκλογικό αποτέλεσμα; Θα προκύψει κυβέρνηση με τα ποσοστά που καταγράφηκαν; Πόσο εφικτό είναι να απαλλαγούμε από το μνημόνιο χωρίς συνέπειες;
 * Σε αυτές τις ερωτήσεις κλήθηκαν να απαντήσουν νέοι της Καλαμάτας λίγες μόνο ημέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, το –αλλοπρόσαλλο κατά πολλούς, αναμενόμενο κατά άλλους- αποτέλεσμα των οποίων κατέδειξε τη δυσφορία και την αγανάκτηση του κόσμου για όσα συμβαίνουν στη χώρα τα τελευταία δυόμισι χρόνια.
 * Όσο για τις απαντήσεις τους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι κοινές: «ο κόσμος πλέον ξύπνησε», «ανάγκη πια οι κυβερνήσεις συνεργασίας», «ναι σε νέες εκλογές, «από το μνημόνιο δε φεύγεις τόσο εύκολα, αλλά αξίζει, έστω, η προσπάθεια διαφυγής»...
 ~ Ας δούμε, λοιπόν, τι απάντησαν οι νέοι άνθρωποι της πόλης:
 ~*Κατερίνα
 * «Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν αναμενόμενο, με τραγικό γεγονός την ένταξη της “Χρυσής Αυγής” στη Βουλή.
 * Όπως είναι αυτή τη στιγμή οι έδρες, θεωρώ πολύ δύσκολο τα κόμματα να συμφωνήσουν και να σχηματιστεί κυβέρνηση. Είναι εκ διαμέτρου αντίθετες οι ιδεολογίες της κάθε παράταξης. Η μοναδική λύση είναι να καθίσουν όλα τα κόμματα, εκτός από τη “Χρυσή Αυγή”, και να συζητήσουν τι μπορούν να κάνουν, για να μας βλέπουν πάλι σαν κράτος και όχι σαν μπ……ο. Θεωρώ ότι και να γίνουν πάλι εκλογές, δε θα αλλάξει κάτι. Τα ποσοστά των κομμάτων είναι πολύ χαμηλά, κι έτσι δε θα έχουμε σοβαρές αλλαγές.
 * Η απαλλαγή μας από το μνημόνιο δεν μπορεί να γίνει χωρίς συνέπειες, πόσο μάλλον από ένα τέτοιο μνημόνιο που οι ίδιοι υπογράψαμε, τουλάχιστον, όμως, αξίζει να προσπαθήσουμε».
 ~* Γιώργος
 * «Οι εκλογές την προηγούμενη Κυριακή διαφοροποίησαν το επί σειρά ετών πολιτικό σκηνικό. Είναι μια αρχή.
 * Δεν πιστεύω ότι υπάρχει τρόπος σχηματισμού κυβέρνησης, αφού και οι ίδιοι (από τα κόμματα) αυτό θεωρούν. Είναι αναγκαστική η προσφυγή ξανά στις κάλπες. Πιστεύω ότι θα κυριαρχήσουν τρόποι πόλωσης των ψηφοφόρων.
 * Δε θεωρώ ουτοπικό να φύγει από εμάς το μνημόνιο, τα πάντα είναι θέμα διαπραγμάτευσης, έξυπνου πολιτικού λόγου και, φυσικά, στις μέρες μας, επικοινωνιακού profile».
 ~* Μαρία
 * «Το εκλογικό αποτέλεσμα με χαροποίησε, γιατί πλέον φάνηκε ότι ο κόσμος ξύπνησε. Βέβαια, η περιφέρεια μπορεί να κοιμάται ακόμα και για αυτό τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα πήραν εκεί ψήφους από άτομα μεγάλης ηλικίας. Το σίγουρο είναι ότι φάνηκε πως ο κόσμος έχει κουραστεί και θέλει κάτι καινούργιο. Το μόνο που δε θέλω να σχολιάσω καν είναι η “Χρυσή Αυγή”.
 * Πρέπει να πάμε άμεσα σε εκλογές για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ναι μεν φάνηκε η αγανάκτηση του κόσμου, αλλά μοιράστηκε από εδώ και από εκεί.
 * Σχετικά με το μνημόνιο, χωρίς συνέπειες είναι δύσκολο να απαλλαγούμε, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Τουλάχιστον, όμως, θα υποστούμε συνέπειες για κάτι που αξίζει».
 ~* Αλέκος
 * «Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν ακριβώς αυτό που έπρεπε. Ακόμη και η ψήφος σε ακραία κόμματα, όπως η “Χρυσή Αυγή”, έδειξε τη διαμαρτυρία του κόσμου, ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε να μη δημιουργηθεί κυβέρνηση από κόμματα που στηρίζουν το μνημόνιο.
 * Βρισκόμαστε σε μια μακράς διάρκειας προεκλογική περίοδο, με τα κόμματα να προσπαθούν να ανασυνταχτούν και να παρουσιάσουν καλύτερα τις θέσεις τους. Είναι απαραίτητη η διενέργεια νέων εκλογών, ώστε ο κόσμος που ψήφισε από αντίδραση να έχει τώρα την ευκαιρία να ψηφίσει με σύνεση και να δείξει ποιον πραγματικά θέλει να κυβερνήσει. Αν γίνουν οι κατάλληλες ζυμώσεις σε κόμματα της Αριστεράς, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία, ώστε να συσπειρώσουν τον κόσμο, τότε το αποτέλεσμα θα είναι πιο καθαρό και θα βγει κυβέρνηση, σίγουρα όχι αυτοδύναμη, αλλά συνασπισμού.
 *Το να απαλλαχτούμε από το μνημόνιο χωρίς συνέπειες δεν είναι ρεαλιστική πρόταση. Θα υπάρξουν συνέπειες σε μας, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το σίγουρο είναι ότι με το μνημόνιο τα πράγματα είναι χειρότερα και αξίζει να ρισκάρουμε για να απεμπλακούμε από αυτό».
 ~* Έλενα
 * «Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο για το νομό μας. Δυστυχώς, όμως, κανείς τους δεν κάνει για να κυβερνήσει. Στην Ελλάδα πάντα θα μας κυβερνούν από το εξωτερικό.
 * Σε εκλογές σίγουρα θα ξαναπάμε, γιατί αυτό αποφάσισαν οι μεγάλοι, όμως δεν είναι λύση.
 * Όσο για το μνημόνιο, δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε από αυτό χωρίς συνέπειες. Έρχονται δύσκολα. Μακάρι να αντέξει η τσέπη μας».
 ~* Βασίλης
 * «Το θετικό από τις τελευταίες εκλογές ήταν ότι μπήκαν νέα κόμματα στη Βουλή, ήταν δε αναμενόμενη η πτώση του δικομματισμού, αν και πιστεύω ότι περισσότερο ήταν ψήφος οργής παρά αντίδρασης.
 * Δεν υπάρχει ενδεχόμενο να βγάλουν κυβέρνηση τώρα, δεν αφήνουν η αδιαλλαξία και τα κομματικά συμφέροντα. Είναι σχεδόν αδύνατο να συμφωνήσει η Δεξιά με το φάσμα της Αριστεράς.
 * Τις επαναληπτικές εκλογές δε θα τις χαρακτήριζα λύση, ίσως μια δεύτερη ευκαιρία για τον κόσμο να ψηφίσει πιο ψύχραιμα και συνειδητά. Τότε, ναι, θα προκύψει κυβέρνηση, αλλά πλέον, με την παρούσα κατάσταση και το λάθος εκλογικό σύστημα, που δεν αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία, δεν υπάρχει περίπτωση να μακροημερεύσει.
 * Όσο για την απαλλαγή μας από το μνημόνιο, θα ήταν μια ιδανική, αλλά όχι ρεαλιστική λύση. Ο μηχανισμός στήριξης είναι υποχρεωτικός. Δεν πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη λύση για το χρέος, αλλά παίζονται παιχνίδια σκοπιμότητας και οι δανειστές δε θα μας απαλλάξουν από κάτι τέτοιο. Βέβαια, για να τα λέμε όλα, δεν έγιναν όλες οι πιθανές προτάσεις για ελάφρυνση του χρέους».
 ~* Κάλλη
 * «Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτυπώνει μια γενική αγανάκτηση και μια διάθεση για “τιμωρία”. Γι' αυτό το λόγο δεν είμαι σίγουρη αν πραγματικά και ουσιαστικά ο κόσμος έχει ξεπεράσει το δικομματισμό. Αυτό θα χρειαστεί να το δούμε σε μια επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Θεωρώ ότι ο κόσμος δεν ψήφισε ούτε συνειδητά ούτε με γνώμονα το συλλογικό και κοινωνικό συμφέρον.
 * Σχετικά με τη δημιουργία κυβέρνησης αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι μπορεί να σχηματιστεί από τη συνεργασία όλων των αντιμνημονιακών κομμάτων, ώστε αρχικά να αντιμετωπιστεί το θέμα που «καίει» την κοινωνία μας, το Οικονομικό. Όμως, απ' ό,τι φαίνεται, τα «κόμματα» συνεχίζουν να θεωρούν ότι τους χωρίζουν περισσότερα απ' ό,τι τους ενώνουν.
 * Το να πάμε ξανά σε εκλογές είναι κάτι που από το αποτέλεσμα θα φανεί αν επρόκειτο για την καλύτερη λύση. Προσωπικά, πιστεύω ότι θα βρεθούμε μπροστά σε μια ακόμα μεγαλύτερη ανακατάταξη και το αποτέλεσμα ενδέχεται να είναι πολύ πιο ανατρεπτικό. Χωρίς, φυσικά, να εννοώ ότι θα φέρει “επανάσταση”. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για κάτι τέτοιο. Ίσως τότε να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας. Θεωρώ ότι αυτοδυναμία δε θα δούμε ξανά. Και γιατί να δούμε, άλλωστε; Η κυβέρνηση συνεργασίας είναι ουσιαστικά κάτι πολύ πιο δημοκρατικό. Η εκλογική αναμέτρηση ξανά και ξανά δε θα τους φέρει το «σωστό» αποτέλεσμα που επιθυμούν, οπότε ας πορευτούν με ό,τι τους ζητάει ο λαός. Συμφωνήστε όπου συμφωνείτε και διαφωνήστε όπου διαφωνείτε, αλλά είναι καιρός να κάνετε ένα βήμα μπροστά. Βήμα ή ακόμα και υπέρβαση.
 * Όσο για την απαλλαγή της Ελλάδας από το μνημόνιο, θεωρώ ότι θα υπάρχουν συνέπειες, ακόμα και “εκδικητικής” φύσεως. Δεν είναι εύκολο να λες στον τοκογλύφο ότι δε θα του επιστρέψεις τα λεφτά του χωρίς αυτός να αντιδράσει. Στην καλύτερη περίπτωση, θα σου σπάσει τα χέρια και τα πόδια για να πάρεις το μάθημά σου.
 * Απλά, πιστεύω ακράδαντα πως ούτως ή άλλως στο ίδιο αποτέλεσμα θα καταλήγαμε. Να τους έχουμε απέναντι. Και επί μνημονίου τούς έχουμε και χωρίς μνημόνιο θα τους είχαμε. Αργοπεθαίνουμε κι εντός μνημονίου, δε σωζόμαστε. Εξάλλου, όπως έλεγαν κι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν είχαμε βάλει “πάτο στο βαρέλι” επί μνημονίου, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι δεν τα είχαμε δει όλα. Ίσως τώρα τουλάχιστον αγγίξουν τα πόδια μας τον πυθμένα και καταφέρουμε να σπρώξουμε με δύναμη, για να ανέβουμε πάλι στην επιφάνεια».  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση ,εφημ. "Θάρρος" 2012 .-

~** Κλείνει από σήμερα και για δύο μήνες η Αριστομένους
~ Το σοβαρότερο τεστ για την υπομονή των οδηγών στην Καλαμάτα αρχίζει από σήμερα στο κέντρο της πόλης. Λόγω των έργων ανάπλασης στην κεντρική πλατεία, θα είναι κλειστή η οδός Αριστομένους, από τον πεζόδρομο μέχρι το ύψος της οδού Γεωργούλη, από σήμερα και για τους επόμενους δύο περίπου μήνες. ~ Όπως είναι αναμενόμενο, το κλείσιμο του εμπορικότερου και πολυσύχναστου δρόμου της πόλης θα προκαλέσει μια τεράστια αλλαγή στην καθημερινότητα των πολιτών.
~ Ως αντιστάθμισμα στις παραπάνω αλλαγές αποφασίστηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας, το Αστικό ΚΤΕΛ και τον εργολάβο, να λειτουργήσει ως κάθοδος η οδός Σιδηροδρομικού Σταθμού, που για το λόγο αυτό θα αντιδρομηθεί.
 ~ Ειδικότερα, τα αυτοκίνητα που έρχονται από τη Νέδοντος, για να κινηθούν προς τα νότια, θα μπαίνουν στη Σιδηροδρομικού Σταθμού αντί της Αριστομένους και θα κάνουν τον κύκλο του σταθμού των τρένων για να βγουν χαμηλότερα στην Αριστομένους. Έτσι, η νέα διαδρομή λεωφορείων, ταξί και ιδιωτικών αυτοκινήτων θα είναι: οδός Κροντήρη, Σιδηροδρομικού Σταθμού, Κεφάλα, Ύδρας, Ξενοφώντος και πάλι Αριστομένους.
~ Στο πλαίσιο των έργων ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, θα κατασκευαστούν καινούργια δίκτυα απορροής των ομβρίων υδάτων και καλωδιώσεις κάτω από την Αριστομένους. Αυτό είναι που επιβάλλει και το κλείσιμο του δρόμου για χρονικό διάστημα δύο περίπου μηνών.
~ Όσον αφορά στο αστικό λεωφορείο, προχθές βράδυ και χθες το μεσημέρι έγιναν δοκιμές της κίνησής του ανάποδα στη Σιδηροδρομικού Σταθμού, ώστε να εξακριβωθεί εάν χωράει να περάσει. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η κατάσταση είναι οριακή και ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες, αν δεν αστυνομευθεί πολύ καλά ο χώρος της διαδρομής, θα δημιουργηθούν τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της πόλης.
~ Από την πλευρά της, η Δημοτική Αρχή, δια στόματος του αρμόδιου αντιδημάρχου Χρ. Ριζά, αναγνωρίζει τις δυσκολίες και τα κυκλοφοριακά προβλήματα που θα προκαλέσει το κλείσιμο της οδού Αριστομένους, αλλά επισημαίνει ότι οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν λάβει όλες τις κατάλληλες οδηγίες για να αποφευχθούν. Του Αντώνη Πετρόγιαννη "Θάρρος" .-

~**  Στα Φιλιατρά
~ Σύλληψη τριών ατόμων για λαθραία τσιγάρα  * Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στα Φιλιατρά, από αστυνομικούς του εκεί Αστυνομικού Τμήματος, ένας 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Σομαλίας, ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, καθώς και ένας 48χρονος ημεδαπός, για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων στη Μεσσηνία.
 * Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι κατείχαν δύο δέματα τα οποία περιείχαν 500 πακέτα με λαθραία τσιγάρα και προόριζαν για τον 48χρονο.
 * Τα πακέτα κατασχέθηκαν, όπως και τέσσερα κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 75 ευρώ.
 * Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο αλλοδαποί διέμεναν παράνομα στη χώρα, ενώ σε βάρος του 19χρονου εκκρεμούσε και μία καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Αθηνών για ναρκωτικά.
 ~ Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.

~** 34Αμερικανοί τουρίστες με "Το Κάλλιστο" στην Κυπαρισσία
~ «Έπιασε» λιμάνι χθες το πρωί στην Κυπαρισσία το μικρό κρουαζιερόπλοιο «Τo Κάλλιστο», με 34 Αμερικανούς τουρίστες! * Θυμίζουμε πως την προηγούμενη φορά (τη Δευτέρα 23 Απριλίου) που είχε φτάσει στην Κυπαρισσία δεν «έπιασε» λιμάνι, αλλά είχε αγκυροβολήσει λίγο έξω και οι τουρίστες είχαν βγει στη στεριά με βάρκα.
* Το πλοίο κάνει κρουαζιέρες εντός Ελλάδας, με τουρίστες κυρίως από το εξωτερικό. Χθες το πρωί προσέγγισαν το λιμάνι και, αφού έγιναν οι απαραίτητες συνομιλίες και συνεννοήσεις με τους άνδρες του Λιμενικού Σταθμού Κυπαρισσίας, «έδεσε», χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, στην άκρη του καινούργιου προσήνεμου μόλου.
 * Οι τουρίστες αποβιβάστηκαν και με λεωφορείο μετέβησαν στον Επικούριο Απόλλωνα, απ’ όπου και επέστρεψαν το απόγευμα, για να συνεχίσουν την κρουαζιέρα τους.
* Μιλώντας στο «Θ» ο πράκτορας του πλοίου που διοργανώνει τις κρουαζιέρες, Ανδρέας Ζερβάκης, σημείωσε: «Το πλοίο έρχεται από το Κατάκολο, με 34 επιβάτες, Αμερικανούς τουρίστες, και είναι το δεύτερο, κατά σειρά, ταξίδι που κάνει, ενώ έχουν προγραμματιστεί άλλα δύο. Θα “πιάσει”, δε, Κυπαρισσία στις 25 Μαΐου και στις 2 Ιουνίου.
* […] Κάνουμε κρουαζιέρες εντός Ελλάδας, που ξεκινούν και καταλήγουν στη Μαρίνα Ζέας, με ενδιάμεσα λιμάνια την Ιτέα, το Κατάκολο, την Κυπαρισσία, τα Κύθηρα, το Ρέθυμνο, τη Σαντορίνη και τη Σίφνο»
* Από την πλευρά του, ο καπετάνιος Γιάννης Στουπάκης τόνισε: «Το ταξίδι στο Ιόνιο είναι καλό. Κατά 90% το Ιόνιο έχεις καλούς καιρούς και ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, το ταξίδι είναι πολύ ευχάριστο και το απολαμβάνουν οι επιβάτες!».
* O Hotel Manager Ιωάννης Λιαποδημήτρης σημείωσε: «Το γκρουπ που έχουμε σε αυτή την κρουαζιέρα είναι Αμερικάνοι, απόφοιτοι και μέλη από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ. Ηλικιωμένοι ως επί το πλείστον, με πλούσιες σπουδές, άριστη κατάρτιση και επιστημονική καριέρα. Έχουμε όμορφο ταξίδι και η διάθεσή τους είναι πολύ καλή!». Του Ηλία Γιαννόπουλου

~** Α. Παρασκευόπουλος
~ "Εξαιρετική χρονιά για την ντομάτα σε Τριφυλία"  * Ο άσχημος καιρός φέτος στην Κρήτη και η όψιμη παραγωγή στη Βόρεια Ελλάδα ευνόησαν τους παραγωγούς κηπευτικών θερμοκηπίου στην Τριφυλία, οι οποίοι, σε συνδυασμό με την καλή παραγωγή τους, πετυχαίνουν καλές τιμές.
 * Μετά το αγγούρι, που ξεκίνησε καλά, με 30 λεπτά το ζευγάρι, «αποζημιώνοντας» κατά κάποιον τρόπο τους καλλιεργητές για τα προβλήματα που τους είχαν δημιουργήσει πέρυσι οι πολύ χαμηλές τιμές και το μικρόβιο e.coli, θετικά είναι τα πράγματα και για την ντομάτα, όπου η τιμή παραγωγού κυμαίνεται από 1,20 έως 2 ευρώ το κιλό, ανάλογα με την ποιότητα.
 * «Η ντομάτα πάει πολύ καλά, γιατί είναι εξαιρετικής ποιότητας» μας λέει ο γεωπόνος Αντώνης Παρασκευόπουλος, διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, ο οποίος προσθέτει χαριτολογώντας: «Είδαμε και στην τηλεόραση, στην Αθήνα, να λένε “ντομάτες Φιλιατρών – μέλια!”, “ντομάτες Κυπαρισσίας – μέλια!”».
 ~ Αύξηση στρεμμάτων 20%
 * Επίσης, αυξημένη είναι και η καλλιέργεια. «Έχουμε αύξηση των καλλιεργούμενων στρεμμάτων 20% σε σχέση με πέρυσι» σημειώνει ο κ. Παρασκευόπουλος, ο οποίος μιλά για εξαιρετική χρονιά όσον αφορά στην ντομάτα.
 * Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η εξαγωγή αγγουριού, ενώ η ντομάτα πηγαίνει, κυρίως, στην εσωτερική αγορά σε όλη την Ελλάδα. «Μιλάμε για ντομάτα θερμοκηπίου, γιατί υπαίθριες δεν υπάρχουν τώρα πουθενά. Εν τω μεταξύ, η μεγάλη ζήτηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ότι η Κρήτη δεν έχει παραγωγή, επειδή είχε ζημιές λόγω κρύου, γενικά πολύ χαμηλών θερμοκρασιών για την περιοχή. Αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα, που είναι πιο όψιμη η παραγωγή, κι εκεί υπάρχουν προβλήματα λόγω συνθηκών».
 * Πάντως, καλή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χρονιά γενικώς για τα κηπευτικά της Τριφυλίας. Στα τέλη του φετινού Μαρτίου γράφαμε για το πρώιμο φασολάκι (τσαουλί), το οποίο στο ξεκίνημά του είχε φτάσει να έχει τιμή παραγωγού 4 ευρώ το κιλό!
 * «Είναι γεγονός ότι τα κηπευτικά που βγαίνουν από τα θερμοκήπια της Τριφυλίας (το τρίτο θερμοκηπιακό κέντρο της χώρας) έχουν πολύ καλές τιμές. Και το φασόλι πήγε καλά φέτος και το αγγούρι ξεκίνησε καλά, αλλά μετά έπεσε λίγο η τιμή του, ενώ βγαίνουν επίσης μελιτζάνα, πιπεριά κ.λπ.».
 Της Μαρίας Νίκα Πηγή  εφημερίδα  "Θάρρος"  2012 .-

~** Από το Δήμο Καλαμάτας
~ Αναζήτηση έκτασης για διαχείριση των απορριμμάτων  * Έκταση 30 στρεμμάτων περίπου αναζητεί ο Δήμος Καλαμάτας, με την προϋπόθεση να μπορεί να λάβει περιβαλλοντική αδειοδότηση (μακριά από κατοικημένες περιοχές, από το αεροδρόμιο κ.λπ.), ώστε να τη χρησιμοποιήσει ως χώρο διαχείρισης των απορριμμάτων, με την εγκατάσταση των σχετικών μηχανημάτων (δεματοποιητή, ταινιόδρομο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών και κομποστοποιητή).
 * Στο συγκεκριμένο χώρο δε θα γίνει εναπόθεση υπολειμμάτων.
* Η σχετική προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί εντός των ημερών. Α.Π.

~** Πριν 94 χρόνια

- ΑΠΟ της παρελθούσης Δευτέρας ελήφθη υπό του ενταύθα Υπο/ματος της Εθνικής Τραπέζης η σχετική διαταγή της Γενικής Διοικήσεως περί παροχής κτηματικών δανείων εις τους αμπελοκτηματίας. Κατόπιν της διαταγής ταύτης ήρχισαν ενεργούμενα παρά του ενταύθα Υπο/τος τοιαύτα κτηματικά δάνεια με αναλογίαν δραχ. 11.65 κατά στρέμμα.
 - ΤΟ Υπουργείον του Επισιτισμού κατόπιν αναφοράς του Νομάρχη απηγόρευσε δια χθεσινής τηλεγραφικής διαταγής του προς την Νομαρχίαν την εξαγωγήν και ελαχίστης ποσότητος ελαίου εκ της επαρχίας Καλαμών.
 - ΚΑΤΑ την χθεσινήν συνεδρίασιν του ενταύθα εκτάκτου Στρατοδικείου κατεδικάσθησαν οι Γ. Κουμεντάκος επιλοχίας και Χαρ. Αντωνόπουλος στρατιώτης κατηγορούμενοι επί διαδόσει ψευδών φημών, ο πρώτος εις ενός και ημίσεως έτους φυλάκισιν, ο δεύτερος εις 2 ετών και ο χωροφύλαξ Κων/νος Κριτσώτης επί απειθεία εις στρατ. διαταγήν εις 6 μηνών φυλάκισιν. Ηθωώθησαν δε οι στρατιώται Πέτρος Γιακουμέλος και Διον. Παρασκευόπουλος κατηγορούμενοι επί απειθεία εις στρατιωτικήν Διαταγήν.

  ~** 080 Olympiakh Floga από αρχαία Ολυμπία  για Λονδίνο  - Ολυμπιακοί Αγώνες !:

~ διεύθυνση: http://youtu.be/1e_qLbkcRqI



~**


ΑΠΟ  ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ :  
  ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/27-2012.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/28-29-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σαββατο-κύριακο 28 και 29 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/30-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 .-
 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ 2012 :
*** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/05/1-2012.html  , 1η του ΜΑΪ 2012 Τρίτη , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/05/2-2012.html  , * Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 2 Μαϊου 2012 ,.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 3 Μαρτίου 2012 ,-
 ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/05/4-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 4 Μαϊου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/05/5-2012.html  , Στο αγιάζι της Σαββατιάτικης ενημέρωσης 5 Μαϊου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/05/6-2012.html  , Κυριακή 6 Μαϊου 2012 Ώρα ψήφου , ώρα αποτελεσμάτων .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/05/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 7 Μαϊου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/05/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 8 Μαϊου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/05/8-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Τρίτη 8 Μαϊου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/05/9-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 9 Μαϊου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/10-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 10 Μαϊου 2012 .-
                          Ο  ΗΛΙΟΣ  ΔΥΕΙ  ΣΤΟ  ΑΡΦΑΡΑ  ΟΡΟΣ ΙΘΩΜΗ
ΤΟ  ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΗΞΕΙΣ  ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ :
~** 032 Alexis Tsipras 2012

~ διεύθυνση: http://youtu.be/UAIL4Bpp2-0



~** 020 Tsipras 2012

~ http://youtu.be/meTFE78zACY ,



~** 010 Panos Kammenos 2012

~ διεύθυνση: http://youtu.be/6EVwDiGiRvk



~** 078 A. Papariga 2012

~ διεύθυνση: http://youtu.be/El40cILFVyU



~** Anexaritoi ellines Kammenos 2012

~ http://youtu.be/DhuPKeito9s



~** Πάνος Καμμένος Ανεξ. Ελλην. 2012 :
~ http://youtu.be/yh5eMXdC_I0 ,



 ~** 085 Αφή Ολυμπιακής Φλόγας 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=ZuQKgdvcIow



~**023 Πάνος Καμμένος 2012
http://www.youtube.com/watch?v=qF-1enmDay8



~**  024. Ανεξ. Ελλην. Π. Καμμένος 2012
~  http://www.youtube.com/watch?v=_Icj76FpRwc



~** 028.Π. Καμμένος βουλή 2012
~ http://www.youtube.com/watch?v=vO8_4785-fY 



~** 084. A. Papariga for ,Τσίπρας Σαμαράς Βενιζέλος 2012 :
~ http://www.youtube.com/watch?v=6IMlwQqbOsQ



~ ~** 081 ΤΣΙΠΡΑΣ 2012 :
~  http://www.youtube.com/watch?v=kPhWA75CsXM  ,




~** Κ. Παπούλιας Α.Τσίπρας 2012 :

~ http://www.youtube.com/watch?v=86_hFb_PveE



~