ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  30 Απριλίου  2012  :


  ~** ARFARA MESSHNIAS 29/04/2012 :

** διεύθυνση: http://youtu.be/fmEMn3Vu3v0

~

***  Καππαδοκία - Η μονή των Κρίνων, ή Ζουμπουλιών
** Λαξεύτηκε τον 9ο αιώνα και το ιδιαίτερο τούτης της εκκλησιάς είναι πως αφενός μεν έχει δυο επίπεδα και αφετέρου ένα μοναδικό πανέμορφο αρχιτεκτονικό διάκοσμο πρόσοψης..

  ~** Το μυστικό του Ευ ζην..

* Αν κοιτάξουμε πίσω θα διαπιστώσουμε πως στην αρχαία Ελλάδα οι άνθρωποι ζούσαν σχεδόν όσο ζουν ...και οι άνθρωποι του 21 αιώνα, χωρίς χημικές παρεμβάσεις και φαρμακευτικές αγωγές ...


~**   Ζήτω η …νέα…. Μητσοτακοκρατία

 ~ Πάρτε το …χαμπάρι. Δυο επιλογές υπάρχουν. η ….Τσίπρας αφού η Αλέκα δεν θέλει να κυβερνήσει, η…. Χρυσή Αυγή. Όλοι οι άλλοι κατάγονται από την ίδια… οικογένεια.
 * Βενιζέλος: "Αλαζόνες οι Σαμαράς, Τσίπρας, Κουβέλης"
~ Αυτό ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την Λάρισα, επιτιθέμενος στους αρχηγούς της ΝΔ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ.
* "Οι ετερόκλητες αντιμνημονιακές δυνάμεις ας ζητήσουν τη λαϊκή εντολή και αν μπορούν ας κυβερνήσουν. Μπορούν όμως να εγγυηθούν ότι η χώρα θα σταθεί όρθια;" ανέφερε.
~ Συνεχίζοντας την επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ ο κ.Βενιζέλος τον κατηγόρησε ότι "υπόσχεται φορολογική αμνηστία σε όσους έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό", ενώ αναφερόμενος στο θέμα των ντιμπείτ, τονίζει "ο κ.Σαμαράς δυστυχώς ούτε τώρα επιθυμεί τον διάλογο στην τηλεόραση".
* Επισήμανε για μία ακόμα φορά την κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογών, λέγοντας ότι "την άλλη Κυριακή κρίνεται το μέλλον αυτής, της επόμενης και της μεθεπόμενης γενιάς", ενώ απηύθυνε έκκληση στους "πικραμένους" ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να επιστρέψουν.
~ "Καλώ όσους δικούς μας ανθρώπους πικράναμε να επιστρέψουν", είπε χαρακτηριστικά
* Καρατζαφέρης προς Χρυσή Αυγή: Προσβάλλετε τη δημοκρατία
~ "Οι τρεις πρωθυπουργοί που διέλυσαν τη χώρα είναι ο Σημίτης, είναι ο Καραμανλής, είναι και ο Παπανδρέου" τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την περιοδεία του στα Ιωάννινα, και συνέστησε στους τρεις πρώην πρωθυπουργούς "μια σοβαρή αυτοκριτική" και "περισσότερη συστολή".
*  Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε "ναζιστικό κόμμα" τη Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι οι εκφράσεις "Πατριωτικό Μέτωπο" περί αυτής "προσβάλλουν τη Δημοκρατία", ενώ για το κόμμα του Πάνου Καμμένου είπε πως "πατριωτισμός και αλισβερίσι με τον Τσίπρα είναι σχήματα οξύμωρα και αντιφατικά" και δη "με πρωθυπουργό την Παπαρήγα".
~ Σαμαράς: "Οι εκλογές θα δώσουν μια κυβέρνηση ισχυρή"
* "Οι εκλογές θα δώσουν το αποτέλεσμα που θέλει ο ελληνικός λαός, δηλαδή μια κυβέρνηση ισχυρή, ώστε να μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος στα δύσκολα", δήλωσε το μεσημέρι από τα Χανιά ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. "Θέλω να τους ζητήσω σε αυτή την δύσκολη ώρα που η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει και να αλλάξει σελίδα να είναι έτοιμοι να δώσουν μαζί τον αγώνα τον αναγκαίο , πέρα και πάνω από κόμματα, να έχομε την δυνατότητα να έχομε μια κυβέρνηση ισχυρή , με ισχυρή λαϊκή εντολή προκειμένου να πάνε ορισμένα πράγματα μπροστά, γιατί διαφορετικά θα μείνουμε σε μια ακυβερνησία που θα πληγώσει όλο τον τόπο".
~ Νέα κόντρα Άδωνι - Καμμένου
* Ο Καμμενος λέει… Είμαστε ένας λαός που ξέραμε να αντιμετωπίζουμε τους κατακτητές και τους εισβολείς ανεξαρτήτως εκείνων των συνεργατών που πάντα είχαν, των δωσιλόγων αυτής της χώρας, θεωρούμε ότι είμαστε αρκετά δυνατοί για να πούμε όχι σε εκείνους που θέλουν την Ελλάδα μικρή, υπόδουλη και μια Ελλάδα η οποία θα παίρνει εντολές από ξένα κέντρα.
~ Εμείς θα προχωρήσουμε με καθαρές απόψεις, με ιδέες και αρχές. Δεν θα προχωρήσουμε με λάσπες και με τα βοθρολύματα της μεταπολίτευσης. Δεν θα προχωρήσουμε με τακτικές που οδήγησαν τον τόπο σε αυτή εδώ την κατάσταση. Οι μαύρες σακούλες της μεταπολίτευσης, οι μαύρες σακούλες της siemens, τα μαύρα σενάρια ανήκουν σε εκείνους που σήμερα τελειώνουν. Να πάψουν να κρύβονται πίσω από τις μαύρες καμπάνιες του μαύρου χρήματος που άρπαζαν από τους Χριστοφοράκους και να έρθουν να με αντιμετωπίσουν στα ίσια ενώπιον του Ελληνικού λαού. Η συμπολίτευση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τα κόμματα "πατερίτσες", που προσπαθούν να οδηγήσουν από την επόμενη μέρα των εκλογών την Ελλάδα σε τρίτα, σε τέταρτα, σε πέμπτα μνημόνια, τους Έλληνες στην εξαθλίωση, τελείωσαν εδώ.
* Μπακογιάννη: «Δεν είμαστε σημαία ευκαιρίας, αλλά θετική επιλογή
~ «Αδιόρθωτα κόμματα» χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη από το Ρέθυμνο, εμείς «Μπορούμε να δώσουμε λύσεις γιατί δεν είμαστε σημαία ευκαιρίας, αλλά θετική επιλογή» τόνισε.
* «Αν η επόμενη Βουλή αποτελείται αποκλειστικά από τα αδιόρθωτα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και τα κόμματα της λαϊκίστικης δεξιάς και αριστερής αντιπολίτευσης, συν το φασιστικό κίνημα της Χρυσής Αυγής, η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε. ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Μπακογιάννη. Στόχος μας δεν είναι να μπούμε απλώς στη Βουλή, αλλά να μπούμε δυνατά. Για να μπορούμε να δώσουμε μάχες για τα συμφέροντα της χώρας και των Ελλήνων, εντός και εκτός Ελλάδας. Στις 6 Μαΐου δεν κρίνεται μόνο η κυβέρνηση της χώρας αλλά το μέλλον των νεότερων Ελλήνων και οι θυσίες των παλαιότερων… κρίνονται οι προσπάθειες τριών γενιών Ελλήνων που αγωνίστηκαν και κόπιασαν για να δουν την Ελλάδα στην Ευρώπη, ισότιμη, περήφανη και δυνατή. Καυτηρίασε μάλιστα όσους μέσω των κομμάτων τους επιμένουν αντιμνημονιακά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Απέναντι από τους δύο αδιόρθωτους (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) είναι οι επικίνδυνοι. Λαϊκίστικα και ανεύθυνα κόμματα που λένε τρελά πράγματα που μπορούν να οδηγήσουν στην καταστροφή… Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε… Τα τρελόσπιτα δεν κάνουν προκοπή. πηγή

~** Σε κοίταξα όταν ξύπνησες το πρωί.
Περίμενα να μου πεις δύο-τρεις λέξεις, ευχαριστώντας με για όσα σου συνέβαιναν, ζητώντας την γνώμη μου για ότι πρόκειται να κάνεις σήμερα.
* Παρατήρησα ότι ήσουν πολύ απασχολημένος προσπαθώντας να βρεις τα κατάλληλα ρούχα για να πας στη δουλειά σου. Ήλπιζα να βρεις κάποιες στιγμές να μου πεις μια καλημέρα!
* Αλλά ήσουν πολύ απασχολημένος. Για να δεις ότι είμαι κοντά σου, έφτιαξα για σένα τον πολύχρωμο ουρανό και το κελάηδημα των πουλιών. Κρίμα όμως που δεν παρατήρησες ούτε τότε την Παρουσία μου.
* Σε ατένιζα όταν έφευγες βιαστικός προς τη δουλειά σου και πάλι περίμενα. Υποθέτω ότι εξαιτίας της απασχόλησης σου, δεν είχες χρόνο ούτε τότε να μου πεις δύο λόγια.
* Όταν γυρνούσες από τη δουλειά είδα τη κούραση και το στρες σου και σου έστειλα ένα ψιλόβροχο για να σε απαλλάξει από την πίεση της ημέρας. Νόμιζα ότι κάνοντας σου αυτή τη χάρη θα με θυμηθείς.
* Ως αντάλλαγμα όμως στενοχωρημένος, με έβρισες . Επιθυμούσα τόσο πολύ να μου μιλήσεις.
* Οπωσδήποτε η ημέρα ήταν ακόμα μεγάλη. Άνοιξες μετά την τηλεόραση, και όταν παρακολουθούσες την αγαπημένη σου εκπομπή, εγώ περίμενα. Έπειτα δείπνησες με τους δικούς σου και για άλλη μια φορά δεν με θυμήθηκες. Βλέποντας σε τόσο κουρασμένο κατάλαβα τη σιωπή σου και έσβησα τη λαμπρότητα του ουρανού για να μπορείς να ξεκουραστείς, αλλά δεν σε άφησα σε σκοτάδι πίσσα. Άφησα ξάγρυπνα για σένα πλήθος από αστέρια. Ήταν τόσο όμορφα, κρίμα που δεν τα παρατήρησες...αλλά δεν πειράζει!
* Μήπως πράγματι συνειδητοποίησες ότι Εγώ είμαι εδώ για σένα. Έχω περισσότερη υπομονή από ότι εσύ μπορείς ποτέ να φανταστείς. Θέλω να σου το δείξω αυτό, για να το δείξεις και εσύ με τη σειρά σου στους γύρω σου.
~ Σ' αγαπώ τόσο πολύ ώστε θα σε ανέχομαι.
* Τώρα από στιγμή σε στιγμή θα ξυπνήσεις πάλι. Δεν μου μένει παρά να σ' αγαπώ και να ελπίζω ότι τουλάχιστον σήμερα θα Μου χαρίσεις λίγο χρόνο από το χρόνο σου.....

~** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα :
*** Mια εβδομάδα πριν από τις κάλπες
~ Τα κόμματα στην τελευταία στροφή της αναμέτρησης  * Με επιχειρήματα αλλά και διλήμματα προσπαθούν να πείσουν τους ψηφοφόρους
 * Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές τα κόμματα συγκεντρώνουν – και - στη Μεσσηνία όσες δυνάμεις τούς έχουν απομείνει για να τερματίσουν όσο καλύτερα μπορούν στις 6 Μαΐου. Πόρτα την πόρτα, καφενείο το καφενείο, οι υποψήφιοι τρέχουν να συγκεντρώσουν ψήφους για τον εαυτό τους και το κόμμα τους.
* Όπως φαίνεται μέχρι σήμερα, στην τελευταία στροφή, το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει με τρία διλήμματα. Τα διλήμματα αυτά, επί των οποίων στηρίζεται και η γενικότερη στρατηγική των τελευταίων ημερών, συνίστανται στην ανάγκη να κυβερνηθεί η χώρα, την ευρωπαϊκή προοπτική και την πιο ρεαλιστική πρόταση.
 * Από την άλλη πλευρά, επαναπατρισμό ψηφοφόρων που προσανατολίζονται στη στήριξη μικρότερων κομμάτων στα δεξιά και αριστερά του πολιτικού φάσματος, και συνακόλουθα τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των ψηφοφόρων της, επιδιώκει η Ν.Δ. Στόχος είναι να αμβλυνθεί η διάθεση τιμωρητικής ψήφου εκ μέρους των πολιτών, κι αυτό θα επιδιωχθεί, κατά κύριο λόγο, μέσω των διλημμάτων που θα αναπτύξει η Ν.Δ. και ο πρόεδρός της Αντ. Σαμαράς. Μπορεί η λέξη «αυτοδυναμία» να έχει εξαφανισθεί από το δημόσιο λόγο του κ. Σαμαρά, ωστόσο ο κίνδυνος ακυβερνησίας και η ανάγκη «πολιτικής σταθερότητας» θα κυριαρχήσουν στις δημόσιες εμφανίσεις του τις τελευταίες ημέρες.
* Ιδιαίτερα για την αποτροπή μετακίνησης γαλάζιων ψηφοφόρων προς τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», τον ΛΑΟΣ και τη «Χρυσή Αυγή», η Συγγρού επιστρατεύει και το επιχείρημα ότι «όσοι πιστεύουν πως με την ψήφο τους στα παραπάνω κόμματα θα αποτρέψουν τη συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, ας γνωρίζουν ότι επί της ουσίας την ενισχύουν, αφού θα στερήσουν από τη Ν.Δ. την αυτοδυναμία».
* Όσο για τα υπόλοιπα κόμματα, από την πλευρά τους το μήνυμα που επιδιώκουν να στείλουν οι πολίτες είναι να υπάρξει αποδυνάμωση τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ. και να καρπωθεί το καθένα από αυτά όσο μεγαλύτερο αριθμό δυσαρεστημένων ψηφοφόρων μπορεί.
* Ασφαλώς σημαντικό θέμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης είναι πώς θα αποτυπωθεί σε επίπεδο εδρών στη Μεσσηνία το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης. Όπως έχουν δείξει, όμως, μια σειρά από αναλύσεις, με τελευταία του κ. Νικολακόπουλου στα «ΝΕΑ», το μεσσηνιακό… στοίχημα είναι αν θα καταφέρει το ΠΑΣΟΚ να εκλέξει ένα βουλευτή στο νομό και ποιο θα είναι εκείνο το κόμμα, από τα μικρότερα, που θα πάρει μια έδρα με τις «ιδιοτροπίες» που παρουσιάζει ο εκλογικός νόμος. εφημερίδα "Θάρρος"
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

*** Πόρτα πόρτα η μάχη των υποψήφιων βουλευτών
~ Φίλος από τη Θεσσαλονίκη μού έλεγε ότι πρόσφατα διοργανώθηκε στην πόλη «μαραθώνιος ανάγνωσης». Κάποιοι μανιώδεις με την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων μαζεύτηκαν σε ένα μπαράκι της πρωτεύουσας του Βορρά και ενώπιον κοινού άρχισαν να διαβάζουν ένα βιβλίο εκατοντάδων σελίδων, κάνοντας βεβαίως και διαλείμματα για να σχολιάσουν αποσπάσματα. Ο μαραθώνιος διήρκεσε 26 ώρες, αλλά ήταν ουσιαστικός, εποικοδομητικός και ευχάριστος, καθώς είχες τη δυνατότητα να ακούσεις εύστοχες παρατηρήσεις από ανθρώπους που συνέπαιρναν το ακροατήριο, καθώς χειρίζονταν με ιδιαίτερη ευχέρεια το λόγο.
 ~ Στον αντίποδα, την Τετάρτη που μας πέρασε, ακούγοντας τις ομιλίες υποψήφιων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο ακροατήριο της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του κόμματος, συνειδητοποίησα ότι, τελικά, είναι πολύ καλύτερο να κρατάς το στόμα σου κλειστό, παρά να επιχειρείς να το ανοίξεις μην μπορώντας να αρθρώσεις πρόταση.
~ Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό να ακούς υποψήφιους βουλευτές κόμματος που όλα δείχνουν ότι θα έρθει πρώτο στις εκλογές, να σολοικίζουν, να μη διαθέτουν το κατάλληλο λεξιλόγιο, να κομπιάζουν. Μη νομίζετε, ωστόσο, ότι το επίπεδο άλλων υποψηφίων στα υπόλοιπα κόμματα είναι καλύτερο…
 ~* ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
* Πάντως, εκείνο που βγήκε από την εν λόγω κομματική συνεδρίαση ήταν ότι φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με τη «Χρυσή Αυγή», ότι πιθανόν κερδίζει πολλούς παλιούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, το καμάρι για πολλά χρόνια πολλών ψηφοφόρων του κόμματος, οι οποίοι τον αντάμειβαν με εντυπωσιακό αριθμό ψήφων. Άραγε, συνεχίζει να υπάρχει αυτή η σχέση μεταξύ Γιάννη Λαμπρόπουλου και ψηφοφόρων; Η κάλπη θα το δείξει. Κι αυτό, γιατί υπάρχουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που ισχυρίζονται ότι το κλίμα δεν είναι τόσο ένθερμο όσο στο παρελθόν με ορισμένους πολιτικούς του φίλους. Η αναθέρμανση των σχέσεών του με τον Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο μέχρι πριν από λίγο καιρό υπήρχε σχεδόν απόλυτη ψυχρότητα, φαίνεται να δημιουργεί ένα συνειδησιακό θέμα σε κάποιους εξ αυτών.
* Άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας που κινούνται στα προεκλογικά γραφεία των υποψηφίων λένε ότι αρκετά καλά φαίνεται να τα πηγαίνουν ο Τάκης Κατσίβελας και ο Μίλτος Χρυσομάλλης. Ο δεύτερος έχει το πλεονέκτημα να είναι υποψήφιος από την περιοχή της Καλαμάτας, τη μεγαλύτερη δεξαμενή ψήφων, και ο γιατρός πατέρας του μπορεί να τον βοηθήσει σημαντικά, ενώ και ο ίδιος έχει τον αέρα του φρέσκου προσώπου που δημιουργεί τη προσδοκία ότι θα φέρει κάτι διαφορετικό στην πολιτική.
* Η υποψηφιότητα του Τάκη Κατσίβελα, από τους Γαργαλιάνους, επίσης δείχνει να έχει ρεύμα και στην Καλαμάτα, ενώ έχει και σημαντικές βοήθειες από στελέχη του κόμματος που κάνουν προεκλογική δουλειά και έχουν απήχηση στους γαλάζιους ψηφοφόρους. Ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης, γνωστός σε όλη τη Μεσσηνία, ξέρει να παλεύει, ενώ υπάρχει και η αίσθηση της αδικίας που υπέστη στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, όπου, ενώ έπρεπε να εκλεγεί, κόπηκε λόγω του εκλογικού νόμου.
* Δυνατά «παίζουν» και οι Γιάννης Αδαμόπουλος και Άγγελος Κωτσιόπουλος, που επίσης έχουν πολλούς φίλους από την παρουσία τους στην αυτοδιοίκηση. Ένα θέμα, πάντως, είναι πώς θα μοιραστούν μεταξύ τους οι «Σαμαρικοί» ψήφοι, δεδομένου ότι και οι δύο είναι πάρα πολύ κοντά στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
 ~* ΠΑΣΟΚ
~ Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, τώρα, τα πράγματα δείχνουν πιο απλά. Εδώ, το προβάδισμα έχουν οι Νάντια Γιαννακοπούλου και Δημήτρης Κουσελάς. Η πρώτη δίνει τη μάχη κινητοποιώντας ένα μεγάλο μηχανισμό από κομματικά στελέχη, ενώ ο δεύτερος σε αυτόν τον τομέα δε βρίσκεται σε τόσο καλή κατάσταση όσο σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Η Νάντια Γιαννακοπούλου προβάλλεται ως η υποψήφια της Μεσσηνίας που έχει τις στενότερες σχέσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ στο παρελθόν παρουσιαζόταν ως η εκπρόσωπος της νεότερης γενιάς την οποία προωθούσε ο Γιώργος Παπανδρέου... Όσον αφορά στον Δημήτρη Κουσελά μπορεί, μεν, να έχει υποστεί μια επικοινωνιακή φθορά, λόγω της θητείας του ως υφυπουργού Οικονομικών, ωστόσο παραμένει ισχυρός και με πολλούς φίλους παντού στο νομό.
~ Το πρόσωπο εκείνο που κατεβαίνει στις εκλογές για δεύτερη φορά, αλλά δεν είναι απίθανο να κάνει την έκπληξη, είναι ο Λεωνίδας Φιλιππόπουλος, ενώ η υποψηφιότητα που κερδίζει εντυπώσεις, καθώς πρόκειται για άνθρωπο του μόχθου και του αγώνα, είναι του Τάσου Αποστολόπουλου, πραγματικού αγρότη από τη Λευκοχώρα.
~ Από το δικό τους μετερίζι, με ειλικρίνεια και σοβαρότητα μάχονται ο Κώστας Ανδρεάκος, που έχει να επιδείξει δράση ως παλιός γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και ως δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας σήμερα, ο τραπεζικός, με ήθος, υπάλληλος, Στράτης Καλογερέας και η οικονομολόγος Ευτυχία Γκραίκη, μια νέα γυναίκα που συγκεντρώνει τα στοιχεία που απαιτούνται για την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, ως προϋπόθεση για την αλλαγή της κατάστασης στη χώρα.
~ Στους υπόλοιπους συνδυασμούς, ο αγώνας των υποψηφίων γίνεται με πρώτιστο μέλημα τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων ψήφων, όχι τόσο για τον εαυτό τους, όσο για το κόμμα τους. Υπάρχουν τέσσερα από τα λεγόμενα μικρά κόμματα που έχουν πιθανότητες να κερδίσουν μία έδρα στη Μεσσηνία. Είναι το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά και η «Χρυσή Αυγή». Όλοι, λοιπόν, οι υποψήφιοι έχουν ριχτεί στη μάχη ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για να κερδηθεί η έδρα και, ως εκ τούτου, φαίνεται να έρχονται δεύτερες οι προσωπικές στρατηγικές για το ποιος θα την πάρει.
~ Από εκεί και πέρα, ανεξαρτήτως του αν έχουν ελπίδες να μπουν στη Βουλή, μεγάλο αγώνα κάνουν οι υποψήφιοι των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» του Πάνου Καμμένου, του ΛΑΟΣ, των Οικολόγων Πράσινων και των άλλων κομμάτων.
~ Η ουσία είναι ότι έμεινε μόλις μία εβδομάδα μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες των κρισιμότερων εκλογών εδώ και πολλές δεκαετίες. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα της ιστορικής επιλογής για το μέλλον της χώρας…   Καραμαχίλης

*** Απορία Γιώργου Κεχαγιά
~ Από το Ανώτατο Πειθαρχικό στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου;
* Με αφορμή χθεσινό μας ρεπορτάζ στο «Θ», όπου αναφέραμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με εντολή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, επανεξετάζει την υπόθεση του διευθυντή της Ορθοπαιδικής Κλινικής Γιώργου Κεχαγιά, ο κ. Κεχαγιάς επικοινώνησε μαζί μας και εξέφρασε την εξής απορία:
* «Πού πήγε η προηγούμενη συκοφαντική δήλωση του υπουργού, που με παρέπεμπε στο Ανώτατο Πειθαρχικό για κακούργημα και, μάλιστα, με ποινή απόλυσης;
* Τώρα λέει να επανεξετάσει την υπόθεσή μου το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου; Αφού, όπως είχε πει, με έχει παραπέμψει στο ανώτατο όργανο».
 * Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα πήρε δημοσιότητα, όταν μετά το Πάσχα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος επισκέφθηκε αιφνιδίως το Νοσοκομείο Καλαμάτας και την ίδια μέρα το υπουργείο Υγείας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012, αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Γ.Ν. Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για την περίπτωση του διευθυντή της Ορθοπαιδικής Κλινικής του νοσοκομείου, ο οποίος σύμφωνα με πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κατηγορείται για προκλητή προμήθεια διαφόρων υλικών χειρουργείου, με αποτέλεσμα την οικονομική ζημία του νοσοκομείου. Μετά από αυτό, ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή να παραπεμφθεί η υπόθεση του ιατρού αμέσως στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής παύσης».


*** Εκλογές 2012
~ Τέσσερις υποψήφιοι συστήνονται...  * Ο Αθανάσιος Σαμέλης και ο Φώτης Χαρίτος από τον ΛΑΟΣ, ο Αντώνης Σαούτης από τη «Δημοκρατική Συμμαχία» και ο Δημήτρης Κουκούτσης από τη «Χρυσή Αυγή», μιλούν σήμερα στο Θάρρος» για τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
 ~* Ειδικότερα, απαντούν στις εξής ερωτήσεις:
 1. Ποιο είναι για σας το δίλημμα των εκλογών;
2. Στις συγκεντρώσεις και περιοδείες που κάνετε ποια είναι τα ζητήματα που θέτει ο κόσμος; Τι εισπράττετε ως απαίτηση και προσδοκία από το κόμμα σας;
3. Γνωρίζετε ότι πολλοί λένε ότι οι προτάσεις σας είναι μη ρεαλιστικές και ότι επενδύετε στην οργή των ψηφοφόρων για να κερδίσετε ψήφους; Τι απαντάτε;
4. Τι θα χρησιμεύσει ένας βουλευτής του κόμματός σας στη Μεσσηνία;
 ~* Αθανάσιος Σαμέλης
~ Υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ
 * «Θα είναι τιμή για τη Μεσσηνία να εκπροσωπηθεί από βουλευτή του ΛΑΟΣ»
 1) Οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι κρίσιμες αλλά και καθοριστικές, διότι οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν κάτω από διλήμματα, αναγέννηση του πολιτικού συστήματος ή συντήρηση του παρηκμασμένου; Εντός ΟΝΕ ή εκτός ΟΝΕ;
* Ζούμε μια πολύπλευρη κρίση (οικονομική – κοινωνική - πολιτική και ηθική) και ο Ελληνισμός δοκιμαζόμενος καλείται να δώσει μια λύση μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες.
* Μπροστά σε αυτή την κατάσταση κάθε σώφρων και δημιουργικός πολίτης έχει χρέος να συμβάλλει στην ανάταξη της χώρας και του πολιτικού συστήματος με την επανατοποθέτηση των αξιών του Ελληνισμού.
* Ως συνειδητός υποστηρικτής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας πιστεύω ότι μπορεί να επέλθει η αναγέννηση της πατρίδας μας εντός της Ε.Ε.
* Γι’ αυτό για μένα δεν υπάρχει δίλημμα. Συμπορεύομαι με τους πολίτες εκείνους που δε θέλουν την ανατροπή του συστήματος και την Ελλάδα εκτός ΟΝΕ, αλλά την αποτελεσματική λειτουργία του με πραγματική προοδευτική Δημοκρατία και να είμαστε ισότιμοι εταίροι και όχι δούλοι.
* Η οικονομική ομηρία της πατρίδας μας στην άπληστη και ανάλγητη οικονομική ολιγαρχία μπορεί να αντιμετωπιστεί με συμπαγές εθνικό μέτωπο από όσους πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και να μη βρεθούμε στο κενό με τυχόν άλλες επιλογές ή σημαίες ευκαιρίας.
 2) Η πικρή εμπειρία των πολιτών από την παρακμή του πολιτικού συστήματος, που τα τελευταία τριάντα χρόνια στήθηκε με δημαγωγία και πελατειακές σχέσεις, έχει πλημμυρίσει τους πολίτες με οργή και αγανάκτηση.
* Η πολύπλευρη κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας έχει κάνει τους πολίτες να νιώθουν απροστάτευτοι από την Πολιτεία. Η εγκληματικότητα για τους ανθρώπους της υπαίθρου είναι το μεγαλύτερο ζήτημα που θέτουν κατά τις επισκέψεις μου και ακολουθούν οι κλοπές, που έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, και το οικονομικό.
* Απαιτούν από το ΛΑΟΣ και ιδιαίτερα από τον πρόεδρο κ. Γιώργο Καρατζαφέρη να εξασφαλίσει τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια όλων μας. Και τούτο, διότι γνωρίζουν ότι πάγια θέση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού είναι η ισχυρή Πολιτεία με δυνατή αυτονομία, για να πατάξουμε κάθε είδους εγκληματικότητα και να εμπεδώσουμε το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.
 3) Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός έχει αποδείξει ότι είναι κόμμα Πατριωτικό και Λαϊκό. Ο πρόεδρός του κ. Γιώργος Καρατζαφέρης έχει μια μακρά πορεία στα πολιτικά πράγματα, με την παρουσία του στο ευρωκοινοβούλιο και στο ελληνικό κοινοβούλιο. Όλοι πλέον γνωρίζουν με πόσο ρεαλιστικό τρόπο προβάλλει τα διάφορα θέματα είτε είναι εξωτερικά είτε εσωτερικά.
* Αμφισβητήθηκαν οι προτάσεις του ΛΑΟΣ (λαθρομετανάστες – εγκληματικότητα - ΑΟΖ κ.λπ.) από άλλα κόμματα ως μη ρεαλιστικές. Ύστερα από λίγο καιρό τις υιοθέτησαν αυτοί που τις αποδοκίμαζαν. Ποιος δε θυμάται τις προτάσεις του κυρίου Καρατζαφέρη για τους λαθρομετανάστες που, ως μοναχικός καβαλάρης, προέβλεπε τον κίνδυνο και τον αποκαλούσαν με διάφορους χαρακτηρισμούς και ιδιαίτερα ότι είναι ακραίος;
* Χρειάστηκε να χαθεί πολύτιμος χρόνος και τώρα που έφτασε η κατάσταση στο μη παρέκει, σχεδόν όλοι και ιδίως τα κόμματα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., το θέμα των λαθρομεταναστών το έχουν ψηλά στην ατζέντα τους. Η πρόταση, λοιπόν, αυτή του ΛΑΟΣ δεν ήταν ρεαλιστική;
* Όλες οι προτάσεις του ΛΑΟΣ είναι ρεαλιστικές προκειμένου να βγούμε από την κρίση. Π.χ. το ότι ζητούμε να μας δανείζουν οι εταίροι μας με επιτόκιο 1% όπως η ΕΚΤ δανείζει τις τράπεζες είναι μη ρεαλιστική πρόταση; Είμαστε εταίροι των Ευρωπαίων και όχι κάτω από την επικυριαρχία τους. Άλλωστε, η συμφωνία για αλληλεγγύη είναι σε ισχύ. Το ότι θέλουμε να φύγουν οι λαθρομετανάστες από τη χώρα μας δεν είναι ρεαλιστική; Η Ελλάδα δεν αντέχει αυτό το φαινόμενο. Να παραμείνουν μετανάστες σε ποσοστό 2-3% του πληθυσμού, όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
* Το ότι ζητάμε το αυτονόητο για ισχυρή Αστυνομία, προκειμένου να πατάξει την εγκληματικότητα δεν είναι ρεαλιστική πρόταση;
* Όλες οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες και σε καμία περίπτωση ο ΛΑΟΣ δε θα επένδυε στην οργή των πολιτών προς άγραν ψήφων. Γι’ αυτό ζητούμε από τους πολίτες να εκφραστούν στις εκλογές με λογική και νηφάλια και όχι με θυμό, γιατί οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα.
 4) Καταρχήν η Δημοκρατία είναι αντιπροσωπευτική και θα είναι τιμή για τη Μεσσηνία να εκπροσωπηθεί στη Βουλή των Ελλήνων και από βουλευτή του ΛΑΟΣ. Πέραν, όμως, αυτού, έχουμε το σθένος, τις γνώσεις και την πίστη να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του νομού μας. Άλλωστε, ο νομός μας έχει πολλά συγκριτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Χρειάζεται να επιμείνουμε στην εμπέδωση της εννόμου τάξεως και στην απομάκρυνση των λαθρομεταναστών και οι πολίτες γνωρίζουν ότι θα το διεκδικήσουμε με ιδιαίτερη πίεση στο κοινοβούλιο.
* Ένα από τα πολλά θέματα ανάπτυξης που θα προβάλλουμε είναι η εφαρμογή Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΕΠΜ) για τον Ταΰγετο, που από τις καταστροφικές πυρκαγιές έχει υποστεί πολλά πλήγματα. Η πολυποίκιλη αξία της περιοχής είναι μεγάλη. Γι’ αυτό θα προτείνουμε τη δημιουργία πρότυπου ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, έρευνας και ενημέρωσης, στο χώρο του κρατικού Ξυλοπριστηρίου Αρτεμισίας, εκτάσεως 20 στρεμμάτων, που να αποτελείται από βιοκλιματικά κτήρια αυτάρκη σε ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και να είναι συνδεδεμένο με το υπουργείο Παιδείας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το ΑΤΕΙ Καλαμάτας, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και με διάφορα άλλα ιδρύματα.
 ~* Φώτης Χαρίτος
~ Υποψήφιος βουλευτής  του ΛΑΟΣ
* «Προτείνουμε πράγματα τα οποία έχει άμεση ανάγκη η ελληνική  εριφέρεια»
 1. Το δίλημμα αυτών των εκλογών για εμένα προσωπικά και για το κόμμα στο οποίο ανήκω, είναι κρίσιμο και σοβαρό, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την ίδια τη βιωσιμότητα της Ε.Ε. και του ευρώ. Στις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου, ο ελληνικός λαός καλείται ουσιαστικά να αποφασίσει μεταξύ δύο επιλογών. Ευρωπαϊκή Ένωση και ευρώ ή έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δραχμή. Η απάντηση δεν είναι καθόλου εύκολη. Οι υποστηρικτές τόσο της μιας όσο και της άλλης επιλογής έχουν τα δίκια τους. Ωστόσο, θα βοηθούσε αρκετά αν παρατηρούσε κανείς ότι δεν είναι η ιδέα της Ε.Ε. και του ενιαίου νομίσματος αυτό που μας ενοχλεί, αλλά η ίδια η δομή και η λειτουργία τους. Αυτή τη στιγμή ζούμε σε μια Ένωση χωρισμένη στα δύο. Από τη μια έχουμε τις χώρες του νότου, οι οποίες είναι οικονομικά ασθενείς. Και από την άλλη τις χώρες του ευρωπαϊκού βορρά, που είναι πιο ισχυρές οικονομικά. Εάν αυτό το χάσμα δεν καλυφθεί, τότε η Ε.Ε. θα διαλυθεί με μαθηματική ακρίβεια. Συνεπώς, η δική μας πρόταση, ως ένα κόμμα που θέλει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, είναι η εξής: Εκλογή κομμάτων που συμφωνούν με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και τη διατήρησή της στη ζώνη του ευρώ. Και αμέσως μετά συνεργασία με τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου για αλλαγή της δομής και της λειτουργίας της Ε.Ε. προκειμένου αυτή να γίνει μια πραγματική Ένωση ωφέλιμη για όλα τα κράτη μέλη της.
 2. Ο κόσμος δεν έχει δουλειά. Υπάρχουν άνθρωποι που κυριολεκτικά πεινάνε. Τα χωριά ερημωμένα. Τα καταστήματα στις διάφορες πόλεις χωρίς πελατεία. Η αβεβαιότητα ξεχειλίζει στη ματιά των ανθρώπων που συναντώ. Στο πρόσωπο των συνταξιούχων ζωγραφισμένο το παράπονο, που δούλεψαν επί 10ετίες, πλήρωναν τις ασφαλιστικές εισφορές τους και σήμερα δεν έχουν ούτε εφάπαξ, ούτε επαρκή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ εισπράττουν μια κατά πολύ μειωμένη σύνταξη. Οι νέοι απογοητευμένοι στις καφετέριες για να σκοτώσουν τον απελπιστικά ελεύθερο χρόνο τους.
~ Η απαίτηση του κόσμου είναι μια και απολύτως δικαιολογημένη, να αλλάξουν όλα τα παραπάνω. Και εμείς έχουμε τον τρόπο να τα αλλάξουμε όλα αυτά.
 3. Οι προτάσεις μας είναι απολύτως ρεαλιστικές καθότι στηρίζονται στην κοινή λογική. Καλούμε τον οιονδήποτε να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του κόμματος (www.laos.gr) ώστε να το διαπιστώσει και μόνος του. Άλλωστε, όλα τα μέτρα που προτείνουμε είναι δοκιμασμένα σε άλλες χώρες και έχουν πετύχει. Άλλα είναι εκείνα τα κινήματα που τυχοδιωκτικά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οργή των ψηφοφόρων, κακοαντιγράφοντας, μάλιστα, πάγιες και θεμελιώδεις δικές μας αρχές.
 4. Αν μπει κανένας στο κόπο να διαβάσει το πρόγραμμά μας, θα διαπιστώσει ότι προτείνουμε πράγματα τα οποία έχει άμεση ανάγκη η ελληνική περιφέρεια, άρα και η Μεσσηνία. Ειδικά για τον δικό μας νομό, ενδεικτικά αναφέρω την άμεση πάταξη της εγκληματικότητας, τη γιγάντωση της αστυνόμευσης στην περιοχή, τη με συνοπτικές διαδικασίες απαλλαγή μας από τους λαθρομετανάστες, την ανάδειξη του μεσσηνιακού ελαιολάδου και τις ρυθμίσεις που προτείνουμε για την Γεωργία και τη Κτηνοτροφία. Γίνεται, επομένως, εύκολα αντιληπτό ότι αν εκλεγεί βουλευτής Μεσσηνίας του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, όλα τα ανωτέρω θα μπορέσουν να υλοποιηθούν αρκετά πιο εύκολα, δίδοντας μια επιπλέον ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής μας, στην οικονομική ενδυνάμωση της Μεσσηνίας μας.
 ~* Αντώνης Σαούτης
~ Υποψήφιος βουλευτής της «Δημοκρατικής Συμμαχίας»
 * «Ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις που δίνουν λύσεις»
1. Αν κάποιος μπει στο σπίτι σου και σου κλέψει όλα σου τα υπάρχοντα, καταστρέψει όσα δεν μπόρεσε να κλέψει, σου κλέψει ένα μέρος της σύνταξής σου ή και του μισθού σου, εξαιτίας αυτού του ανθρώπου το παιδί σου ή εσύ ο ίδιος μείνετε άνεργοι, και μετά από λίγο καιρό ντυθεί με κοστούμι και γραβάτα και έλθει να σου πει ότι είναι υποψήφιος βουλευτής, ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΣ; Ποιοι μας έφεραν σ’ αυτήν την κατάσταση; Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Εσύ, πονεμένε Μεσσήνιε πολίτη, αυτούς θα ψηφίσεις; Να το μεγάλο δίλημμα των εκλογών.
 2. Τα ζητήματα του κόσμου που μέχρι σήμερα εγώ έχω εισπράξει είναι η αγανάκτηση και απελπισία του εναντίον των δύο «πρώην μεγάλων» κομμάτων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., που είναι υπεύθυνοι της καταστροφής και συμφοράς που μας έφεραν αυτά τα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο τα τελευταία 30 χρόνια. Επίσης, όλα τα κόμματα μιλάνε με «ταμπέλες», «συνθήματα», «κραυγές» και κανένας δεν τους έχει πει ούτε μια κουβέντα για τα προβλήματά τους, είτε για τα αγροτικά προβλήματα, είτε για τους επαγγελματίες που κλείνουν τα καταστήματά τους το ένα μετά το άλλο, ούτε για το συνταξιούχο, ούτε για τον εργαζόμενο. Αυτό, βεβαίως, δεν το κάνουν, διότι δεν τους ενδιαφέρει το πρόβλημα του ελληνικού λαού, αλλά το ποιος θα κυβερνήσει.
 3. Αυτοί που εκφράζουν μια τέτοια άποψη, είναι βέβαιο ότι αυτό που θέλουν είναι να βγάλουν τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δίχως πρόγραμμα και ότι το πρόγραμμά μας δεν είναι υλοποιήσιμο. Φυσικά, αυτό γίνεται για ανταγωνιστικούς λόγους και μόνο. Δεν έχουν όμως ψάξει να βρουν τις 100 ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ, οι οποίες δίνουν όχι μόνο ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις, αλλά προτάσεις που δίνουν λύσεις στα βασικότερα προβλήματα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Δεν είναι υλοποιήσιμη η άμεση ψήφιση της μείωσης των βουλευτών από 300 σε 200; Δεν είναι υλοποιήσιμη η μείωση των αμοιβών των βουλευτών κατά 50%; Δεν είναι υλοποιήσιμη η μείωση των ελλειμμάτων με κύριο εργαλείο τη μείωση του κράτους; Δεν είναι υλοποιήσιμο που ζητάμε οι συνδικαλιστές να αρχίζουν να εργάζονται; 100 είναι οι βασικές προγραμματικές εξαγγελίες, που μπορούμε να αναλύσουμε οποτεδήποτε διεξοδικά.
 4. Η προσωπική μου δέσμευση, αλλά και των άλλων υποψηφίων του κόμματος, είναι ότι κατ’ αρχάς τον αγώνα που ήδη ξεκινήσαμε θα τον συνεχίσουμε και μετά τις εκλογές. Σιγά σιγά θα επισκεφθούμε και θα καταγράψουμε όλα τα προβλήματα της όλης της Μεσσηνίας μέχρι το τελευταίο χωριό. Είτε είναι κάποιος από εμάς βουλευτής είτε όχι, μέσω των βουλευτών του κόμματος, που αναμένεται να έχει 12-15 βουλευτές στη νέα Βουλή, θα βομβαρδίζουμε με ερωτήσεις την όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου και θα απαιτούμε άμεσες λύσεις των προβλημάτων του νομού μας. Δε θα ησυχάζουμε αν δε λύνονται ένα – ένα τα προβλήματα της Μεσσηνίας.
 ~* Δημήτρης Κουκούτσης
~ Υποψήφιος βουλευτής της «Χρυσής Αυγής»
 * «Είμαστε γνήσιο λαϊκό εθνικιστικό κίνημα»
1. Το πολιτικό κόμμα «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» καλεί τον ελληνικό λαό να αντισταθεί στο οργανωμένο σχέδιο ξεπουλήματος της χώρας. Πρωτίστως να πάψει να πιστεύει τους πολιτικούς του μνημονίου και τα φερέφωνά τους, που ψευδολογούν εις βάρος του Κινήματός μας. Καταγγελία του μνημονίου, σύσταση ειδικών ελεγκτικών ομάδων που θα αναζητήσουν τους υπευθύνους για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος σε όλα τα υπουργεία και τους κρατικούς οργανισμούς. Παραπομπή τους σε ειδικό δικαστήριο, φυλάκιση των ενόχων και δήμευση της περιουσίας τους. Κατάργηση των προνομίων των βουλευτών και περιορισμός των αποδοχών τους στο μισθό ενός δημοσίου υπαλλήλου μεσαίας βαθμίδας. Κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα.
* Για να γίνουν πράξη τα παραπάνω απαιτείται κάθαρση του πολιτικού μας συστήματος από τους υπηρέτες ξένων συμφερόντων. Απαιτείται ΕΘΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ που θα υπηρετεί αποκλειστικά και μόνο την Πατρίδα και τον Ελληνικό Λαό.
 2. Σήμερα η πατρίδα μας διέρχεται μια βαθύτατη κρίση. Κρίση αξιών και ηθικής. Κρίση οικονομική, πολιτιστική και εθνική. Η ελληνική κοινωνία συνθλίβεται κάτω από τη βαρβαρότητα που επιβάλλει μεθοδευμένα δεκαετίες τώρα το πολιτικό σύστημα και οι ξένοι εντολείς του. Η διαφθορά κυριαρχεί παντού. Τεράστια ποσά, με αδιαφάνεια, δίνονται στους εκλεκτούς και ημέτερους του εκάστοτε κομματικού κράτους που στηρίζουν με κάθε τρόπο το καθεστώς. Οι όποιες αντιρρήσεις από τα υπάρχοντα κόμματα της Βουλής και τα ελεγχόμενα συνδικάτα, γίνονται για λόγους αντιπολιτευτικούς και για να εξυπηρετείται το πολιτικό παιχνίδι εξαπάτησης του λαού.
* Η αναξιοκρατία, τα κομματικά ρουσφέτια, η τοποθέτηση ανίκανων αλλά προθύμων να υπηρετούν το σύστημα, η πολυνομία με την παραγωγή αντικρουόμενων – φωτογραφικών νόμων και διατάξεων, δημιούργησε ένα σαθρό και διαλυμένο κράτος. Αποτέλεσμα να χάνονται οι δημιουργικές και οι άξιες δυνάμεις του τόπου. Οι συμπατριώτες μας το μόνο που ζητούν από εμάς είναι να εξευτελίσουμε το παρόν σύστημα εξουσίας και να τους δώσουμε τη χαμένη αξιοπρέπεια.
 3. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ένα γνήσιο λαϊκό εθνικιστικό κίνημα, με αρχές, θέσεις και πρόγραμμα. Η πολιτική της Χρυσής Αυγής ενώνει τους Έλληνες. Είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που αγωνίζεται ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα και όσους επιβουλεύονται την εξαφάνιση του έθνους και την υποδούλωση του λαού μας. Απορρίπτει τις ξεπερασμένες ιδεολογίες και τα κατασκευασμένα ιδεολογήματα που τεχνητά χωρίζουν το λαό μας. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στοχεύει στη δημιουργία ενός εθνικού λαϊκού κοινωνικού κράτους με ίσες ευκαιρίες για όλους. Απευθυνόμαστε στους Έλληνες και τις Ελληνίδες που αγαπούν την Πατρίδα και τους καλούμε να ξεπεράσουν τα λάθη του χθες και να πυκνώσουν τις τάξεις μας.
 4. Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι οι επερχόμενες εθνικές εκλογές αποτελούν για το Εθνικιστικό Κίνημα τη μητέρα των μαχών. Τουναντίον, οι εκλογές της 6ης Μαΐου δεν αποτελούν παρά μια ακόμα σκληρή μάχη του Κινήματος εναντίον ενός αντεθνικού κράτους, το οποίο επιδιώκει τον αφανισμό των Ελλήνων και το καθολικό ξεπούλημα της Ελληνικής Πατρίδος. Μια ακόμη μάχη, στον ολοκληρωτικό πόλεμο τον οποίο η Χρυσή Αυγή έχει κηρύξει από ιδρύσεώς της, κατά του Καθεστώτος των ξενόδουλων και των διεφθαρμένων. Και βρισκόμαστε σήμερα, ξανά, μόνοι ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ, να δίνουμε τον Αγώνα για να περισώσουμε όχι την Τιμή του Κινήματος, η οποία στέκει περήφανη ως απόρθητο Φρούριο, αλλά την Τιμή και την Αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου Λαού, ολάκερου του Ενδόξου μας Έθνους!

*** "Ανεξάρτητοι Έλληνες"
~ Παρουσιάστηκε χθες το ψηφοδέλτιο Μεσσηνίας  * Στην παρουσίαση των υποψηφίων του ψηφοδελτίου Μεσσηνίας προχώρησε χθες το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Rex». Ως γνωστόν, στις επερχόμενες εκλογές συμμετέχουν οι εξής: Παναγιώτης Γεωργόπουλος, ταξίαρχος Πολεμικής Αεροπορίας ε.α., Δημήτρης Γιαννόπουλος ελεύθερος επαγγελματίας, Μαρία Γρηγοράκη, πτυχιούχος Θεολογίας ΑΠΘ, Παυλίνα Μουνδρέα εθελόντρια του κόμματος, Δημήτρης Μπαρμπετσέας επιχειρηματίας, Κώστας Σπυρόπουλος, τέως δήμαρχος Μεσσήνης- συνταξιούχος καθηγητής ΕΜΠ, Χρήστος Σταματόπουλος, δικηγόρος.
 * Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, «οι Έλληνες πολίτες που συναντηθήκαμε τα τελευταία δύο χρόνια, αντιμετωπίζοντας την επίθεση της νέας τάξης πραγμάτων μέσω Μνημονίων, εθνικής ταπείνωσης και βίαιας επίθεσης στην ελληνική οικογένεια, συμφωνήσαμε να ιδρύσουμε πολιτικό φορέα με το όνομα “Ανεξάρτητοι Έλληνες”.
* Ο φορέας αυτός καθιστά αδιαπραγμάτευτες τις αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας και περηφάνιας, της λαϊκής κυριαρχίας, της πρόταξης του εθνικού συμφέροντος, της τήρησης του Συντάγματος και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, απαιτεί την κατάργηση του Μνημονίου και αρνείται να δεχθεί το επαχθές παράνομο χρέος που διαμορφώθηκε με τοκογλυφικά επιτόκια. Απορρίπτει την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και την κατάργηση του έθνους- κράτους.
* Απαιτεί την κατάργηση κάθε ασυλίας αξιωματούχων, βουλευτών και υπουργών για εγκλήματα που διέπραξαν κατά του ελληνικού λαού και της δημόσιας περιουσίας. Απαιτεί την τιμωρία των καταχραστών του δημοσίου χρήματος και τη δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων. Εγγυάται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε σχέση με τον καθορισμό των ελληνικών ΑΟΖ, τη διεκδίκηση των οφειλομένων από τη Γερμανία αποζημιώσεων και των κατοχικών δανείων. Κατοχυρώνει την ισονομία, ισότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και αξιοκρατία.
* Προστατεύει την ελληνική οικογένεια και τον Έλληνα πολίτη από την επίθεση των αγορών. Πιστεύουμε στο πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και επιδιώκουμε την ενίσχυση και επέκταση των θεσμών της, με άμεση συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων».
* Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Μιχάλης Αρβανίτης, σημείωσε ότι το κλίμα που συναντά το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στη Μεσσηνία είναι πολύ θετικό και «ο κόσμος έχει αποδεχθεί με θέρμη την πολιτική κίνηση που έχει δημιουργηθεί από τον Πάνο Καμένο». Του Αντώνη Πετρόγιαννη , εφημερίδα "Θάρρος" Καλαμάτας  2012 .-

*** 29 Απριλίου 2012 Αρ. Φύλλου:33828 
 ΠρωτοσέλιδοΣχόλιαΤοπικάΑγροτικάΠολιτιστικάΠαιδείαΕλλάδαΑθλητικάΧρονικάΚοινωνικάΆρθρα  ~ Επενδύει στην πρόληψη της ελονοσίας το ΚΕΕΛΠΝΟ
 * Η ελονοσία (malaria) είναι λοιμώδης νόσος που προκαλείται από το παράσιτο «πλασμώδιο» της ελονοσίας και μεταδίδεται, κυρίως, μέσω δήγματος (τσιμπήματος) μολυσμένου ανωφελούς κουνουπιού (Anopheles).
 * Στην Ελλάδα, η νόσος εκριζώθηκε το 1974, μετά από εντατικό και επίπονο πρόγραμμα καταπολέμησης (1946–1960). Έκτοτε, καταγράφονται ετησίως περίπου 30-50 περιπτώσεις που σχετίζονται (στη μεγάλη τους πλειονότητα) με ταξίδι ή παραμονή σε ενδημική για την ελονοσία χώρα.
 * Το καλοκαίρι του 2011 εμφανίστηκε συρροή περιστατικών ελονοσίας σε κατοίκους του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, ενώ σποραδικά περιστατικά χωρίς αναφερόμενο ιστορικό ταξιδιού σε ενδημικές χώρες εμφανίστηκαν σε άλλες 4 γεωγραφικές περιοχές.
 ~* Δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για την ελονοσία
 * Το 2011, το ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά τη δήλωση κάθε κρούσματος ελονοσίας χωρίς ιστορικό ταξιδιού σε ενδημική χώρα, προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες:
 α) Ενημέρωση της ιεραρχίας του ΥΥΚΑ
 β) Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας στην εκάστοτε Περιφέρεια
 γ) Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κλινικών γιατρών της περιοχής (γενικό νοσοκομείο- ΚΥ- ιδιώτες ιατροί) για την έγκαιρη διάγνωση και ενδεικνυόμενη θεραπεία της ελονοσίας
 δ) Ενημέρωση του Συντονιστικού Κέντρου ΑιμοΕπαγρύπνησης (ΣΚΑΕ) για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια του αίματος.
 * Επιπρόσθετα, το ΚΕΕΛΠΝΟ από το Μάρτιο 2011 χρηματοδοτεί πρόγραμμα χαρτογράφησης κουνουπιών με έμφαση στους χώρους αναπαραγωγής τους. Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν τοποθετηθεί πάνω από 250 παγίδες συλλογής κουνουπιών, τα οποία προωθούνται προς εξέταση στο Εργαστήριο Παρασιτολογίας της ΕΣΔΥ. Το ΚΕΕΛΠΝΟ, επιπλέον, προχωρά σε επείγουσες κωνωποκτονίες σε διάφορες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν δηλώσει κρούσματα ελονοσίας. Επικοινωνία με τους επαγγελματίες υγείας και το κοινό σε όλες τις περιοχές στις οποίες έχουν εμφανιστεί κρούσματα ελονοσίας. Τέλος, το ΥΥΚΑ και το ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με Ευρωπαϊκά και Διεθνή Κέντρα Δημόσιας Υγείας και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για την αξιολόγηση κινδύνου για τη χώρα μας και την Ευρώπη γενικότερα.
 ~* Δράσεις στο Δήμο Ευρώτα
 * Ενεργητική αναζήτηση και θεραπεία κρουσμάτων ελονοσίας στο Δήμο Ευρώτα της Λακωνίας, Οκτώβριος 2011 - Μάρτιος 2012
 * Ιδιαίτερα στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα της Λακωνίας το ΚΕΕΛΠΝΟ, εκτός από τις παραπάνω δράσεις, έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να δραστηριοποιείται ως προς τα εξής:
 ~ Αποστολή κλιμακίων ιατρών και νοσηλευτών στη Σκάλα Λακωνίας.
 * Το κλιμάκιο έχει σταθερή παρουσία στην περιοχή από τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα και πραγματοποιεί περιοδικές επισκέψεις στις οικίες/καταλύματα κατοίκων της περιοχής, με σκοπό την ενεργητική αναζήτηση περιστατικών ελονοσίας και τη χορήγηση άμεσα εποπτευόμενης θεραπείας σε διαγνωσμένα περιστατικά. Έως τις 25/03/2012, το κλιμάκιο είχε πραγματοποιήσει επισκέψεις σε 3.566 κατοικίες/καταλύματα και είχε εξετάσει συνολικά 7.379 άτομα (τα περισσότερα εξ αυτών τουλάχιστον δύο φορές), από τα οποία τα 4.547 ήταν Έλληνες, τα 2.055 μετανάστες από το Πακιστάν και τα 777 ανήκαν σε άλλες εθνικότητες. Συνολικά ελήφθησαν 374 δείγματα αίματος από ασθενείς με πυρετό ή αναφερόμενο εμπύρετο και από επαφές διαγνωσμένων κρουσμάτων ελονοσίας. Από τα 374 δείγματα, τα δέκα (2,7%) βρέθηκαν θετικά για ελονοσία. Από τους ασθενείς με θετικά δείγματα, οι πέντε είχαν πυρετό ή άλλα συμπτώματα, δύο ανέφεραν πυρετό προ διημέρου και οι υπόλοιποι τρεις ήταν ασυμπτωματικοί (επαφές κρούσματος).
 * Το κλιμάκιο έχει χορηγήσει συνολικά άμεσα εποπτευόμενη θεραπεία, σε καθημερινή βάση, σε 22 ασθενείς με ελονοσία
 ~* Διενέργεια κωνωποκτονιών.
 * Ενημέρωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με επισκέψεις (από τις 11 Δεκεμβρίου 2011) στα Κέντρα Υγείας, στα Περιφερειακά Ιατρεία και στα ιατρεία των ιδιωτών ιατρών της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους για την ελονοσία. Συγκεκριμένα, έως τις 25/03/2012, ενημερώθηκαν συνολικά 50 ιατροί, εκ των οποίων 16 παθολόγοι, 3 αγροτικοί ιατροί, 10 παιδίατροι, 3 γενικοί ιατροί, 2 πνευμονολόγoι και 16 μικροβιολόγοι, που εργάζονται στις περιοχές Σκάλα, Βλαχιώτη, Γεράκι, Γύθειο, Μολάοι, Μονεμβασιά, Σπάρτη, Συκιά και Νεάπολη. Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού των Κέντρων Υγείας Γυθείου, Αρεόπολης, Βλαχιώτη, Καστορίου, Νεαπόλεως και Μολάων. Οι ιατροί ενημερώθηκαν σχετικά με το νόσημα και την ανάγκη άμεσης διάγνωσης, θεραπείας και δήλωσης των κρουσμάτων. Ημερίδα για την ελονοσία έλαβε χώρα στη Σπάρτη στις 19 Οκτωβρίου 2011.
 -Ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού ελληνικής ή άλλης υπηκοότητας (με ημερίδες ενημέρωσης και επισκέψεις πόρτα- πόρτα) σχετικά με την ελονοσία και τα ενδεικνυόμενα μέτρα προφύλαξης..
 ~* Δράσεις ΚΕΕΛΠΝΟ για την αντιμετώπιση του προβλήματος 2012-2015
 * Το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΥΥΚΑ, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έχουν ήδη αναπτύξει Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για τον Έλεγχο της Ελονοσίας στην Ελλάδα, το οποίο καθορίζει τις δράσεις για την επόμενη περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας των ανωφελών κουνουπιών (άνοιξη- φθινόπωρο 2012). Ο κύριος στόχος είναι η αποφυγή επανεγκατάστασης της νόσου στην Ελλάδα με συντονισμένες δράσεις, οι οποίες θα αναπτυχθούν συστηματικά τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.
 * Με το τέλος της περιόδου μετάδοσης της ελονοσίας για το 2011, το ΚΕΕΛΠΝΟ συγκέντρωσε πληροφορίες σε σχέση με κλιματολογικά, οικολογικά, κοινωνικά και ιστορικά δεδομένα αναφορικά με την ελονοσία, για τη δημιουργία εργαλείου αξιολόγησης κινδύνου, με σκοπό τη βέλτιστη προετοιμασία για το 2012.
 * Τα επίπεδα αυξημένου κινδύνου για τη μετάδοση της ελονοσίας στη χώρα, με βάση την ανωτέρω αξιολόγηση κινδύνου, καθορίστηκαν ως εξής:
 * Το επίπεδο επικινδυνότητας της κάθε περιοχής καθορίζει και την έκταση και ένταση των δράσεων που προγραμματίζονται σε ετήσια βάση στην περιοχή για το θέμα της ελονοσίας.
* Οι δράσεις αντιμετώπισης της ελονοσίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με το παρόν Σχέδιο, γίνονται στο πλαίσιο των παρακάτω αξόνων:  ~ Επιδημιολογική Επιτήρηση Ελονοσίας
 ~ Εργαστηριακή Διάγνωση Ελονοσίας
 ~ Κλινική Αντιμετώπιση Ελονοσίας
 ~ Δράσεις Επικοινωνίας
 ~ Επιτήρηση και Έλεγχος Διαβιβαστών Ελονοσίας
 ~ Διατομεακός Συντονισμός
 ~ Στο πλαίσιο υλοποίησης των παραπάνω αξόνων μέχρι σήμερα υλοποιούνται οι παρακάτω δράσεις:
 * Προσυμπτωματικός έλεγχος με γρήγορα διαγνωστικά tests των μεταναστών από ενδημικές χώρες στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα. Στα μέσα Μαΐου θα ξεκινήσει προσυμπτωματικός έλεγχος σε όλους τους μετανάστες που συλλαμβάνονται στην περιοχή του Έβρου, καθώς και στους μετανάστες που προσέρχονται στις κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ στο κέντρο της Αθήνας.
 * Ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας στις περιοχές Επιπέδου Επικινδυνότητας 2 και 3, για γρήγορη διάγνωση και θεραπεία της ελονοσίας.
 ~ Ενημέρωση του κοινού σε περιοχές Επιπέδου Επικινδυνότητας 3 και 2.
 * Εκπαίδευση των εργαστηριακών ιατρών σε συνεργασία με την ΕΣΔΥ σε περιοχές Επιπέδου Επικινδυνότητας 1, 2 και 3 για την έγκαιρη διάγνωση της ελονοσίας σε τοπικό επίπεδο.
 * Συγκρότηση κεντρικής και τοπικών επιτροπών για το συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

*** Τριμελής σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους
στην Καλαμάτα
* Με τη γνωστή – πλέον – μέθοδο ανάγκης ή οφειλής στενού συγγενικού προσώπου εξαπατούσαν ηλικιωμένους τρεις άντρες από την Αθήνα, οι οποίοι «περιόδευαν» σε διάφορες περιοχές της χώρας. * Οι τρεις άντρες, ηλικίας 35, 25 και 50 ετών, συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι στην Καλαμάτα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα απάτης και απάτες κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία. Μετά από έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι οι δράστες εξαπατούσαν ηλικιωμένα άτομα, προσποιούμενοι τους εφοριακούς ή λογιστές, αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά, για δήθεν οφειλές συγγενικών τους προσώπων.
 * Κατά το διάστημα από τα μέσα Ιουλίου του 2011 έως και τα τέλη του τρέχοντος Απριλίου, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, στο Διδυμότειχο Έβρου, αλλά και στο Παλαιό Φάληρο, εξαπάτησαν 15 ηλικιωμένους, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλoν έναν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Συνολικά από τη δράση τους απέσπασαν άνω των 31.000 ευρώ.
* Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 900 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα, καθώς και δύο επιβατηγά αυτοκίνητα.
* Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στην ανακρίτρια Καλαμάτας.
* Με αφορμή τα περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται εύκολα από άτομα τα οποία τους «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων. Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στο σπίτι τους. Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς τους.

***Δημόσιοι υπάλληλοι
~ «Μαζί τα έφαγαν» ή αποδιοπομπαίοι τράγοι;  * Συνδεδεμένο στη συνείδηση του κόσμου με την ασφάλεια της μονιμότητας αλλά και με πολλές από τις παθογένειες της σύγχρονης Ελλάδας, το Δημόσιο πρώτο πλήρωσε, ωστόσο, την κρίση, με μεγάλες περικοπές στους μισθούς, εφεδρείες και απομακρύνσεις. Έξι ερωτήσεις έθεσε το «Θ» σε μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, με εμπειρία και γνώση του τρόπου που λειτουργεί το ελληνικό Δημόσιο. Οι απαντήσεις τους φωτίζουν την πραγματική εικόνα του, που δεν είναι μόνο μαύρη ή άσπρη. Τα ρουσφέτια είναι υπαρκτή κατάσταση, το πελατειακό κράτος επίσης, όπως όμως και η έλλειψη ευελιξίας του, αλλά και ένα μεγάλο ποσοστό ευσυνείδητων και συνεπών στη δουλειά τους εργαζομένων.
 ~* Τους ρωτήσαμε:
1. Μέχρι πρότινος οι δημόσιοι υπάλληλοι θεωρούνταν προνομιούχοι. Πλέον έχουν αλλάξει άρδην τα δεδομένα. Σκέφτεστε την παραίτηση και τη δραστηριοποίησή σας σε άλλον κλάδο;
2. Πέραν της συναισθηματικής φόρτισης, δε θεωρείτε ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα είναι υπερβολικά μεγάλος για τον πληθυσμό της χώρας;
3. Το «μαζί τα φάγαμε» του Θ. Πάγκαλου, με τη λογική ότι πολλοί από τους συναδέλφους σας μπήκαν με ρουσφέτι -από το παράθυρο- στο Δημόσιο, νοιώθετε να σας αφορά;
4. Τι θα συμβουλεύατε τα παιδιά σας μετά την οδυνηρή περιπέτεια που βιώνετε από το ψαλίδισμα των μισθών σας; Να βρουν κι αυτά μια θέση στο Δημόσιο ή να δρομολογήσουν τη ζωή τους δραστηριοποιούμενα ως αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες ή ακόμη και να μεταναστεύσουν;
5. Εκ του αποτελέσματος μετανιώσατε που γίνατε δημόσιος υπάλληλος; Θεωρείτε πως βάσει των προσόντων σας θα είχατε καλύτερη τύχη, αν είχατε ακολουθήσει μια άλλη επαγγελματική δραστηριότητα;
6. Στις εκλογές με ποιο κριτήριο θα ψηφίσετε; Ιδεολογικά, συναισθηματικά (θυμός, οργή), διαμαρτυρόμενα, βάσει προγραμμάτων ή οπαδικά;
 ~* Παναγιώτης Κουφόγιαννης
* «Δε βλέπω το Δημόσιο ως τη μοναδική  ευκαιρία που έχω στη ζωή μου»
 1. Ο κόσμος θεωρούσε πράγματι ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι προνομιούχοι, διότι υπήρχε η μονιμότητα, βασικό στοιχείο προκειμένου να νιώθεις ασφάλεια όσον αφορά στην εργασία σου, για να μπορείς να εξασφαλίσεις το μέλλον σου. Πρόκειται κατ’ εμένα για λάθος άποψη. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο μέλλον. Εγώ, ναι, το Δημόσιο δεν το βλέπω ως τη μοναδική ευκαιρία που έχω στη ζωή μου κι ότι μεθαύριο εάν συμβεί οτιδήποτε δε θα μπορέσω να κάνω κάτι άλλο. Βέβαια, από τη στιγμή που έδωσα σε ένα διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και επένδυσα σε αυτό, περιμένω να υπάρχει κάποια επαρκής και δικαιολογημένη απόφαση, όχι απλά, για κάποιον λόγο, πρέπει να φύγουμε. Κι εγώ έχω διαμορφώσει τη ζωή μου.
2. Δε θα το πω σε σχέση με τον πληθυσμό, αλλά βλέποντάς το σε μικροκλίμακα. Όντως σε κάποια τμήματα, γιατί έχουν χάσει το αντικείμενο, γιατί μπήκαν νέες τεχνολογίες, φαίνεται να υπάρχουν κάποιοι υπάλληλοι που περισσεύουν. Δε φταίνε οι υπάλληλοι. Μπορεί η διοίκηση να κάνει ανακατανομή και τους υπαλλήλους που περισσεύουν να τους χρησιμοποιήσει σε άλλα τμήματα που έχουν ελλείψεις. Με τη βιασύνη και την εφεδρεία, έφυγαν πολλοί συνάδελφοι που είχαν αποκτήσει μεγάλη εμπειρία και που δεν πρόλαβαν να ενημερώσουν άλλους συναδέλφους. Εντάξει, να μειωθεί ο δημόσιος τομέας, αλλά με κάποιο σχέδιο.
3. Η δήλωση του Πάγκαλου αφορά όλους τους Έλληνες, όχι μόνο τους δημοσίους υπαλλήλους. Όποια πέτρα και να σηκώσεις, βλέπεις σκάνδαλα. Όσο για το ρουσφέτι, όντως ίσχυε. Ακόμη και με το ΑΣΕΠ, υπήρχαν παρατράγουδα. Το έχω βιώσει προσωπικά. Είχα δώσει και σε άλλους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, που έβλεπα ότι περνούσαν άνθρωποι οι οποίοι αντικειμενικά δεν είχαν τα προσόντα και οι ενστάσεις ή δεν εξετάζονταν ή αν εξετάζονταν απορρίπτονταν.
4. Αν το παιδί μου, μου έλεγε ότι θέλει να γίνει δημόσιος υπάλληλος, δε θα αποθάρρυνα. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Δεδομένου, βέβαια, ότι ο δημόσιος τομέας δεν είναι προνομιούχος, λόγω χαμηλών μισθών. Βέβαια, εξακολουθεί να είναι δυσκολότερο να χάσεις τη θέση σου σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό είναι και καλό και κακό. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αποδίδουν, δεν προσφέρουν. Αλλά υπάρχουν και πολλοί ευσυνείδητοι δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν εξυπακούεται ότι ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί σωστά.
5. Νομίζω ότι αν το επιδιώξεις, τα προσόντα σου μπορούν να αξιοποιηθούν στο Δημόσιο. Υπάρχει αυτή η άποψη, ότι το Δημόσιο δεν εκμεταλλεύεται τους ανθρώπους όσον αφορά στα προσόντα τους, αλλά δε φταίει μόνο το Δημόσιο. Φταίνε πολλές φορές και οι ίδιοι οι υπάλληλοι, όταν δε δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, γιατί η αμοιβή είναι σταθερή. Η ιεραρχία, άλλωστε, δεν επιτρέπει να κάνει πράξη όσα γνωρίζει ο χαμηλόβαθμος. Αυτές οι αποφάσεις παίρνονται είτε από την πολιτική ηγεσία είτε από τους προϊσταμένους. Ο εισηγητής, όσα προσόντα και να έχει, δεν έχει λόγο στις αποφάσεις.
6. Δε θα ψηφίσω συναισθηματικά, αλλά βάσει προγραμμάτων.
~* Βενετία Μπιτσάνη
 * «Βλέπουμε να εφαρμόζεται  το “διαίρει και βασίλευε”»
 1. Οι συνθήκες είναι γενικότερα πολύ άσχημες. Είναι η χειρότερη στιγμή για να αλλάξεις αντικείμενο εργασίας. Δεν το έχω σκεφτεί, γιατί δε νομίζω ότι υπάρχει αυτή η προοπτική. Αλλά θα το σκεφτώ, αν δημιουργηθούν άλλες συνθήκες.
2. Νομίζω ότι αυτό έχει αποδειχθεί πλέον ότι δεν ήταν μεγάλος ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα. Φαίνεται ότι είναι από τους μικρότερους στην Ε.Ε., σύμφωνα με τις καταγραφές και έρευνες. Ήταν ένας μύθος. Από την άλλη, έχουμε τις χαμηλότερες απολαβές. Πιστεύω ότι ήταν ένας τρόπος για να αρχίσει να πλήγεται το Δημόσιο. Άρχισαν να κόβονται μισθοί, αλλά ακολούθησε ο ιδιωτικός τομέας. Εκείνο που έγινε είναι το “διαίρει και βασίλευε”. Είχαν κατακερματιστεί οι εργαζόμενοι.
3. Αυτή η δήλωση είναι μια αθλιότητα της ελληνικής κοινωνίας. Όταν ένα ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης λέει μαζί τα φάγαμε, ποιος έχει τις κύριες ευθύνες; Κατ’ αρχάς, είναι ντροπή του να λέει ότι τόσα χρόνια έτρωγαν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Το θέμα είναι να μην το επιτρέπει. Γιατί το επέτρεπε; Ας το δεχθούμε για κάποιους δημοσίους υπαλλήλους. Είναι αθλιότητα να μην αναγνωρίζεις ότι τόσα χρόνια ο κρατικός προϋπολογισμός είναι αυτός που σου δίνει τη μισθοδοσία σου. Αλλά τελικά όλα τα προηγούμενα χρόνια θεωρείτο βλάκας αυτός που δεν έκανε αυτό το πράγμα. Κάποιοι άνθρωποι δεν το κάναμε. Μόνο πόλεμο είχαμε. Αυτός ήταν ο ρόλος μας όμως. Βέβαια, οι ευθύνες δεν είναι ίδιες. Δεν έχει ίδια ευθύνη ο διευθυντής και ο φύλακας. Η πολιτική εξουσία το παράκανε.
4. Το Δημόσιο πάντα έχει να παίξει μεγάλο ρόλο σε μια χώρα, σε μια κοινωνία. Το κοινωνικό κράτος έρχεται να υπερασπιστεί το Δημόσιο. Έχει φτιάξει κάποιους θεσμούς κι αυτό είναι μια περιουσία για τον ελληνικό λαό. Δε θα τους αποθάρρυνα, θα ήθελα όμως το Δημόσιο να λειτουργήσει καλύτερα. Οι παλιοί έλεγαν «υπηρετώ το Δημόσιο». Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το Δημόσιο υπηρετείς. Δεν υπηρετείς ούτε τον αντιπεριφερειάρχη, ούτε το νομάρχη πριν. Δε σε πλήρωναν αυτοί από την τσέπη τους. Το κράτος σε πλήρωνε. Η αξιολόγηση φτιάχνει τόσο ισχυρές εξαρτήσεις από τους προϊσταμένους, που θα κινδυνεύεις, όταν λες όχι από εδώ και πέρα, να χάσεις τη θέση σου.
5. Θεωρώ ότι τα προσόντα μου ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν και, επίσης, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε γι’ αυτό. Έκανα όλα τα χρόνια που δούλευα κάποιες προσπάθειες, σύμφωνα με το πτυχίο μου, αλλά πάντα αλλάζεις αντικείμενα. Αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο για να σε αξιοποιήσει το Δημόσιο. Δηλαδή, όταν επρόκειτο να αποφασιστεί πού θα πάμε, τώρα με τις Περιφέρειες, δεν ελήφθησαν καθόλου υπόψη ούτε οι σπουδές μου ούτε η προϋπηρεσία.
6. Ιδεολογικά θα ψηφίσω και με βάση τα προγράμματα. Θα ψηφίσω αυτούς που προτείνουν να αλλάξουν τα πράγματα.
 ~* Δημήτριος Δημητρακόπουλος
* «Δεν τα φάγαμε μαζί»
 1.Όχι, δεν το έχω σκεφτεί να παραιτηθώ. Δεν υπάρχει λόγος, δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνω αυτή την εποχή. Έχουν γίνει, βέβαια, μεγάλες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε προνομιούχοι.
2. Στη δική μας υπηρεσία οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι πολλοί. Δεν είναι καν αυτοί που απαιτούνται. Η δουλειά που καλούμαστε να φέρουμε σε πέρας είναι περισσότερη από κάθε άλλη φορά. Με καλύτερη οργάνωση και κατανομή αρμοδιοτήτων, το Δημόσιο θα μπορούσε να λειτουργήσει με τους υπαλλήλους που έχει. Περαιτέρω απολύσεις θα το έβλαπταν.
3. Εγώ δεν μπήκα με ρουσφέτι, μπήκα με ΑΣΕΠ. Το «μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου δε μας αφορά. Δε τα φάγαμε μαζί. Εγώ κοιτάω να κάνω τη δουλειά μου με συνέπεια. Έτσι λειτουργώ, δεν κοιτάω να «φάω» παραπάνω. Ποτέ δε στήριξα την πελατειακή σχέση.
4. Δεδομένων των συνθηκών, μπορεί να τους απέτρεπα. Οι μισθολογικές μειώσεις είναι μεγάλες. Πολύ δύσκολα τα βγάλεις πέρα.
5. Δε γνωρίζω αν σε άλλη θέση, στον ιδιωτικό τομέα για παράδειγμα, τα προσόντα μου θα αξιοποιούνταν πράγματι. Εδώ, κάνεις όχι μόνο αυτά που έχεις σπουδάσει, αλλά και ό,τι σου ζητηθεί. Ένα μέρος από τα προσόντα μου αξιοποιείται.
6. Ιδεολογικά θα ψηφίσω. Έχω διαμορφωμένη άποψη.
 ~* Μάρθα Γαραντζιώτου
 . Αν ήμουν πιο νέα και με λιγότερα χρόνια υπηρεσίας, θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά.
2. Ο αριθμός δεν είναι κάτι που μπορείς να πεις γενικά. Εξαρτάται από τις ανάγκες της κάθε υπηρεσίας, από το τι χρειάζεται και πώς μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα στο έργο της. Χωρίς να γνωρίζουμε τις ανάγκες, δεν μπορούμε να πούμε είναι πολλοί ή λίγοι.
3. Εμένα προσωπικά δε με αφορά, γιατί δεν έχω μπει με ρουσφέτι, ούτε από το παράθυρο, ούτε με τέτοια μέσα. Ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπήκαν με αυτόν τον τρόπο στο Δημόσιο, σαφώς υπάρχουν.
4. Έχω δύο παιδιά που είναι φοιτητές και δε θέλουν να μπουν στο Δημόσιο. Η γνώμη η δικιά μου είναι πρώτα να ελέγξουν τις δυνάμεις τους δοκιμάζοντας στον ιδιωτικό τομέα και βλέποντας και κάνοντας. Βέβαια, δε θα τους έλεγα σώνει και καλά ελάτε στο Δημόσιο. Γιατί αυτή τη στιγμή το Δημόσιο δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σκεφτεί ένας νέος.
5. Το Δημόσιο πιστεύω ότι δε σου δίνει το περιθώριο να δώσεις όλες σου τις δυνάμεις, όλες σου τις γνώσεις, την ενέργεια που έχεις. Έχω δουλέψει και στον ιδιωτικό τομέα. Στην αρχή ίσως να ήταν καλύτερα στο Δημόσιο για τα προσόντα μου. Τώρα, δε θεωρώ ότι είναι λύση.
6. Ακόμα δεν έχω αποφασίσει. Όλα με προβληματίζουν. Δεν ξέρω αν πρέπει να ψηφίσω με το θυμό που έχω. Δεν έχω ακούσει ακόμα μια πειστική λύση.
~Χρήστος Σταθόπουλος – πρόεδρος ΑΔΕΔΥ
 * Είμαστε το εξιλαστήριο θύμα»
 1. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι το εξιλαστήριο θύμα. Δεν ήταν προνομιούχοι. Απλά μπορούσαν να σχεδιάζουν το μέλλον, προγραμμάτιζαν τη ζωή και τις υποχρεώσεις τους, στηριζόμενοι μόνο στο μισθό τους. Έχουμε παρεξηγήσει την έννοια της μονιμότητας. Θεσπίστηκε το 1911 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο για να ξεφύγουμε από τη φαυλοκρατία, στην οποία θα οδηγηθούμε σήμερα πάλι. Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι ήταν επίορκοι ή ανεπαρκείς έχουν απολυθεί. Και αν δεν έχουν απολυθεί, δεν έχουν απολυθεί από εξωθεσμικές παρεμβάσεις, επειδή λειτούργησε το κομματικοπελατειακό σύστημα και οι ίδιοι οι βουλευτές και οι υπουργοί τους υπέθαλπαν. Σήμερα, η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων είναι άνθρωποι αξιοπρεπείς, καλοί στη δουλειά τους και προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες να ξεπεράσουν ακόμη και αυτό το κομματικοπελατειακό σύστημα. Ο στόχος τελικά είναι να οδηγηθούμε σε μισθούς βαλκανικούς και συντάξεις. Σήμερα, έχουν υποστεί απώλεια πλέον του 50% των αποδοχών τους και είναι και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σαν αποτέλεσμα και της μείωσης των μισθών μας, βλέπουμε ότι και στον ιδιωτικό τομέα χάνονται επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Γι’ αυτό ζητούσαμε πάντα αλληλεγγύη. Πολλοί νέοι συνάδελφοι σκέφτονται να εγκαταλείψουν το Δημόσιο. Να φύγουν στο εξωτερικό, γιατί δεν υπάρχει προοπτική και στους υπόλοιπους κλάδους.
  2.   Το μεγαλύτερο ψεύδος που υπηρέτησε η κυβέρνηση Παπανδρέου και κυρίως ο κ. Λοβέρδος είναι ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με την απογραφή του 2010, στους μισθοδοτούμενους από το Δημόσιο περιλαμβάνονται μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου, δικαστικοί λειτουργοί, στρατιωτικοί, δημόσιοι λειτουργοί ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συμβασιούχοι έργου, αιρετοί, επί θητεία ωρομίσθιοι, ημερομίσθιοι, μετακλητοί, με έμμισθη εντολή, μέλη διοικητικών συμβουλίων. Με βάση τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί 21/7/10 το σύνολο των απογραφέντων ήταν 768.009 άτομα. Τον Μάιο του ’11, μειώθηκαν κατά 100.000. Δεν υπήρξαν ποτέ οι δημόσιοι υπάλληλοι ούτε 800.000 ούτε ένα εκατομμύριο. Αυτή τη στιγμή, μαζί με τις αποχωρήσεις από stage κ.λπ., είναι περίπου 200.000 λιγότεροι.
* δημόσια διοίκηση θα μπορούσε να είναι μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα, αν την είχε αφήσει το πολιτικό σύστημα να λειτουργήσει ανεξάρτητα. Η ανεξαρτησία της είναι το ζητούμενο. Αξιοποίησαν διάφοροι κύκλοι και αξιοποιούν και σήμερα ακόμη υπαρκτά προβλήματα στη δημόσια διοίκηση. Δυσλειτουργίες πολλές, δεν υπάρχει υλικοτεχνική υποδομή παρότι έχουν δαπανηθεί χρήματα, δεν υπάρχει σωστή διαχείριση του προσωπικού, δεν λειτουργεί η διοικητική ιεραρχία, το κομμάτι το πελατειακό, έχουν δημιουργήσει στρεβλώσεις που καμία φορά ταλαιπωρούν τον πολίτη. Ο οποίος δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Όταν μιλάμε για διαφθορά, είναι πολλοί που συμμετέχουν σε αυτή.
3. Αυτό αφορά τον κύριο Πάγκαλο. Εμείς δε φάγαμε τίποτα μαζί με τον κύριο Πάγκαλο. Εμείς ανέκαθεν θέλαμε την αξιολόγηση, η οποία υπήρχε. Εμείς δεν έχουμε ούτε 50 σπίτια ο καθένας, ούτε κότερα, ούτε λιμουζίνες. Οι περισσότεροι δεν έχουν σπίτια, κι όσοι έχουν είναι χρεωμένοι. Όσοι έχουν μεγάλη περιουσία ως δημόσιοι υπάλληλοι ας ελεγχθούν.
4-5. Από όλες τις κυβερνήσεις προσελήφθησαν υπάλληλοι που δεν είχαν αντικείμενο και οι οποίες καταργήθηκαν τώρα και οι συνάδελφοι απολύθηκαν. Δεν ήταν υπάλληλοι που μπήκαν με ρουσφέτι. Μπήκαν μέσω ΑΣΕΠ και με αυξημένα προσόντα. Είχαν επενδύσει στη γνώση τόσα χρόνια. Να μη μιλάει ο πρόεδρος της Ν.Δ. σήμερα για αξιοκρατία. Και ως υπουργός Πολιτισμού, είδαμε πώς έβαλε τόσους ανθρώπους. Ο κ. Παπανδρέου από την πλευρά του το άφησε και κατέρρευσε. Και μόνο την είσπραξη των εσόδων να είχαν στηρίξει, δε θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε. Το Δημόσιο είναι για να προσφέρει κοινωνικά αγαθά, κοινωνικές υπηρεσίες. Οι κοινωνικές υπηρεσίες που έπρεπε να προσφέρει το κράτος αγοράζονται πλέον. Αν γίνει αυτό και στα σχολεία, αν κλείσουν τα νοσοκομεία, τι κοινωνία θα έχουμε;
- Εγώ θα έλεγα, αν σε κάποιον αρέσει να υπηρετήσει κάποιον τομέα του Δημοσίου, να το κάνει. Είναι ένα βιοποριστικό επάγγελμα, όπως ο κάθε κλάδος. Γιατί θα έπρεπε κανείς να ντρέπεται να υπηρετήσει το Δημόσιο; Κανένας κλάδος δεν είναι σήμερα προσοδοφόρος.
6.Τα συναισθήματα που έχουν δημιουργηθεί στους δημοσίους υπαλλήλους, η οργή, η θλίψη από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επηρεάσουν την απόφαση τι θα ψηφίσουν. Έχουμε δει τόσα πολλά, που δεν πιστεύουμε τους μάγους που παρουσιάζονται προεκλογικά κάθε φορά. Της Γεωργίας Οικονομοπούλου

*** "Δημοκρατική Συμμαχία"
~ Παρουσίαση υποψηφίων βουλευτών
*   Στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου στη Μεσσηνία προχώρησε προχθές το κόμμα της «Δημοκρατικής Συμμαχίας».
~  Οι υποψήφιοι και ορισμένα από τα βιογραφικά τους στοιχεία έχουν ως εξής:
~* Αντωνόπουλος Παναγιώτης
~ Είναι 28 ετών και σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο ΤΕΙ Πειραιά. Διετέλεσε μέλος και πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου των σπουδαστών από το 2004 έως και το 2009.
~* Κούβελου Ισμήνη
~ Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού, με κατεύθυνση στη Διαφήμιση και στις Δημόσιες Σχέσεις. Εργάστηκε στον ΟΤΕ, στην Τράπεζα Πειραιώς, στο Γραφείο Τύπου του συνδυασμού «Αθήνα Αύριο» της κας Μπακογιάννη, στην αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Αθηναίων, ως παραγωγός στο ξενόγλωσσο τμήμα του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84 και ως δημοσιογράφος στο αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ. Παράλληλα, ανήκει στη δημοσιογραφική ομάδα της περιφερειακής εφημερίδας «Pelopass”, που διανέμεται σ’ όλη την Πελοπόννησο. Απασχολείται στο γραφείο Τύπου του κόμματος και στη νεολαία. Τον περασμένο Μάρτιο εκλέχτηκε στην Εθνική Αντιπροσωπεία, που προέκυψε από το ιδρυτικό συνέδριο της Συμμαχίας Νέων.
~* Κουρκουτά Παρασκευή
~ Μεγάλωσε και κατοικεί στην Αθήνα. Είναι συνταξιούχος πτυχιούχος προϊσταμένη του Ευαγγελισμού, όπου και εργάστηκε 25 χρόνια. Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες. Σήμερα είναι μέλος της ΔΗ.ΣΥ. και ασχολείται με το εθελοντικό κίνημα.
~* Σαούτης Αντώνης
~ Γεννήθηκε στην Καισαριανή από Μεσσήνιο (Σπερχογεία) πατέρα και μητέρα από την Πάρο. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Τελείωσε το ΙΓ΄ Νυχτερινό 7τάξιο Γυμνάσιο της Αθήνας και φοίτησε για 3 χρόνια στην ΑΒΣΠ. Υπήρξε αθλητής στίβου και πρωταθλητής των 800 μ. στην κατηγορία εφήβων και ήταν αθλητής του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου αρχικά και στη συνέχεια του Πανιωνίου. Εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα για 10 χρόνια και στη συνέχεια, μέχρι σήμερα, είναι διευθυντικό στέλεχος ασφαλιστικών εταιρειών. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Πωλήσεις ασφαλειών στην πράξη».
~* Σταθόπουλος Χαράλαμπος
~ Γεννήθηκε στον Άμμο, όπου και κατοικεί. Απόφοιτος Δημόσιας Μέσης Τεχνικής Σχολής Ηλεκτρολόγων. Εργάζεται στη ΔΕΗ από το 1991. Ασχολήθηκε από το 1990 στην ΟΝΝΕΔ Καλαμάτας. Εκλεγμένο μέλος της Τ.Ο. Ν.Δ. Καλαμάτας. Από το 1995 ως το 2008 και κατά διαστήματα μέλος της ΝΟΔΕ. Ασχολείται συνδικαλιστικά στη ΔΕΗ από το 1993. Είναι γ.γ. στο Σωματείο Τεχνικών ΔΕΗ Μεσσηνίας. Διετέλεσε επί χρόνια σύμβουλος στην Κοινότητα Άμμου. Από το 2002 ως το 2010 σύμβουλος στο Δήμο Άριος και από το 2008 έως το 2010 αντιδήμαρχος.
~* Παπανικολάου Αθανάσιος
~ Γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Είναι έμπορος υποδημάτων από 1980. Παντρεμένος με τη Ρεβέκκα Σκαρπαλέζου και πατέρας δύο αγοριών 8 και 6 ετών.

*** Αν εγκριθεί το Master Plan και... βλέπουμε
~ Εγκαταλελειμμένος και επικίνδυνος ο μόλος στο «τετράγωνο»  Όχιμόνο εγκαταλελειμμένος, αλλά και άκρως επικίνδυνος είναι ο μόλος στο ύψος της οδού Ηρώων, η τελευταία προβλήτα του λιμανιού που οδηγούσε στο «τετράγωνο». Τα τσιμέντα έχουν ανοίξει, δημιουργώντας τεράστια κενά στην επιφάνειά του, ενώ είναι φανερό ότι δύσκολα θα αντέξει άλλη μια έντονη θαλασσοταραχή.
~ Εκεί που παλιότερα περπατούσαν εκατοντάδες Καλαματιανοί, τώρα δεν υπάρχει ψυχή, ενώ πλέον ελάχιστα είναι τα βαρκάκια που «τολμούν» να δέσουν σε αυτόν.
~ Προοπτική βελτίωσης της κατάστασης δε διαφαίνεται, τουλάχιστον άμεσα, αφού η επισκευή του προβλέπεται στο Master Plan του λιμανιού, το οποίο βρίσκεται προς έγκριση, αλλά είναι άγνωστο πότε και από πού θα χρηματοδοτηθεί.
 ~*  Κατεστραμμένος
~ Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προσβασιμότητα στο μόλο και κάποιος που θέλει να φτάσει σε αυτόν, πρέπει να… σκαρφαλώσει. Τα τσιμέντα έχουν σπάσει, ενώ σε πολλά σημεία μεγάλα τμήματα του μόλου έχουν πάρει κλίση προς τη θάλασσα. Στο τέλος, μεγάλα κομμάτια τσιμέντου έχουν αποκοπεί και έχουν «σκαρφαλώσει» στην προβλήτα, ενώ έχει αποκοπεί κάθε επικοινωνία του μόλου με το «τετράγωνο». Σε κάποια σημεία, μάλιστα, είναι τελείως εξαφανισμένα τμήματά του. Φωτισμός δεν υπάρχει και αν κάποιος επιχειρήσει να τον επισκεφθεί νύχτα, θα φύγει με… ασθενοφόρο.
~ Η όλη κατάσταση επιδεινώνεται χρόνο με το χρόνο, αφού παρέμβαση συντήρησης ή βελτίωσης έχει να γίνει πάρα πολλά χρόνια.
~ Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σταύρος Παπαχρήστου, η επισκευή του προβλέπεται στο Master Plan του λιμανιού, όμως είναι άγνωστο αν βρεθούν χρήματα και πότε θα υλοποιηθεί. Παρατήρησε, δε, ότι επί νομαρχίας Δημήτρη Δράκου είχε ζητηθεί η σύνταξη μιας μελέτης με παρεμβάσεις, αλλά δεν προχώρησε.
~ Μιλώντας στο «Θάρρος» ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Νίκος Τζάννες, που είχε χειρισθεί το ζήτημα του Master Plan, εξήγησε πως δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις αν δεν εγκριθεί αυτό, το οποίο βρίσκεται στο γραφείο του αρμόδιου υπουργού για υπογραφή. Επίσης, έργα ανάπλασης λιμανιών και λιμενικά δεν μπορούν να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως το ΕΣΠΑ, αν δεν υπάρχει Master Plan. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η μεταφορά της αποθήκης.
~ Μόλις το Master Plan εγκριθεί, θα σταλεί για δημοσίευση στο ΦΕΚ και μετά θα μπορούν να συνταχθούν μελέτες για επιμέρους έργα.
~ Μάλιστα, ο κ. Τζάννες είπε ότι από την πρώτη στιγμή σύνταξης του Master Plan είχε επισημανθεί ότι η επισκευή του μόλου πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα.
~ Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντίνος Μανδραπήλιας, που εργάζεται χρόνια στην ψαροταβέρνα «Κοιλάκος», θυμάται ότι στο μόλο ο κόσμος πήγαινε βόλτες και τώρα δεν υπάρχει ψυχή: «Τον έχουν εγκαταλείψει. Κανείς δεν ασχολείται. Παλιότερα έδεναν και αρκετές βάρκες, τώρα το αποφεύγουν, διότι δεν είναι ασφαλές. Έριξαν κάποια στιγμή τσιμέντα για να κλείσουν οι ρωγμές, αλλά με την πρώτη φουρτούνα ξανάνοιξαν».
* Της Βίκυς Βετουλάκη , εφημερίδα "Θάρρος" Καλαμάτας  2012 .-

*** "Μπάζει" από παντού το λιμάνι Κυπαρισσίας...

~  Αγανακτισμένοι και οργισμένοι είναι οι αλιείς της περιοχής της Κυπαρισσίας, καθώς και οι κάτοικοι, με την κατάντια του λιμανιού, που «μπάζει» από παντού, παρά τα 14 περίπου εκατομμύρια ευρώ από την Ε.Ε. για έργα σε αυτό! ~ Το λιμάνι, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε αναφέρει, όχι μόνο δεν παρέχει καμία απολύτως ασφάλεια ελλιμενισμού, αλλά με τις εργασίες που εκτελέστηκαν έγινε χειρότερο από πριν. Όλος ο κυματισμός μπαίνει στο εσωτερικό της λιμενολεκάνης και η ρεστία γυρίζει περιμετρικά, ξεσπώντας με μανία στο αλιευτικό καταφύγιο, βουλιάζοντας σκάφη και βάρκες. Στο, δε, σημείο που ενώνονται ο παλιός με τον καινούργιο προσήνεμο μόλο, το κομμάτι που κατασκευάστηκε είναι έτοιμο να καταρρεύσει με την επόμενη θαλασσοταραχή.
 ~  Με την τελευταία κακοκαιρία, πριν από λίγες μέρες, τα μπλόκια που το στήριζαν (και είχαν απομείνει όρθια) τα πήρε η θάλασσα, ενώ ο κυματισμός έσπασε ακόμη και τη βάση του. Πλέον το νερό περνά και πάνω από το μόλο και κάτω και μπαίνει στο εσωτερικό του λιμανιού.
~ Οι αλιείς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, με αλλεπάλληλες επιστολές και παρεμβάσεις στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες έχουν αναδείξει και επισημάνει τα προβλήματα και τους κινδύνους, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει δρομολογηθεί κάποια εξέλιξη, για να μην «πάνε στον αέρα και τα πάρει η θάλασσα» τόσα πολλά εκατομμύρια ευρώ. Δε βλέπουν καμία ανταπόκριση, κανένα ενδιαφέρον από κανέναν.
~ Το λιμάνι της Κυπαρισσίας είναι στο έλεος του Θεού και του κυματισμού! Και όσο συνεχίζεται η αδιαφορία των αρμοδίων, τόσο χειροτερεύει η κατάσταση. Από τους 12 μήνες του χρόνου, μόνο 4, το πολύ 5 μήνες μπορούν οι αλιείς να έχουν τα σκάφη και τις βάρκες τους στο λιμάνι. Όλο τον υπόλοιπο καιρό, με μια μικρή θαλασσοταραχή, στο εσωτερικό του γίνεται χαμός από τον κυματισμό και βουλιάζουν σκάφη ή προκαλούνται σοβαρές ζημιές.
~ Όπως είπε χθες το πρωί στο «Θ» ο πρόεδρος των επαγγελματιών αλιέων Κώστας Ροϊλός: «Τα προβλήματα στο λιμάνι είναι πολλά, και από την αρχή των εργασιών της πρώτης εργολαβίας φωνάζουμε. Αυτή τη στιγμή όλη η θάλασσα μπαίνει μέσα, προκαλώντας ζημιές και βουλιάζοντας σκάφη. Το κομμάτι που ενώνει τον παλιό με τον καινούργιο προσήνεμο είναι έτοιμο να καταρρεύσει και να το πάρει η θάλασσα. Έχουμε κάνει τόσες παρεμβάσεις και τόσες συζητήσεις για τα τεράστια προβλήματα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα, από κανέναν. Είχαμε και πριν από λίγες εβδομάδες μια σύσκεψη στον αντιπεριφερειάρχη, ακούστηκαν κάποιες απόψεις, δόθηκαν κάποιες εντολές, αλλά όταν υπάρχει λύκος να φυλάξει τα πρόβατα, δυστυχώς, δε γίνεται! Δε βρίσκεται, όμως, ένας, ένας, να δει τα λεφτά του λιμανιού πού πήγαν, πού πήγαν τόσα εκατομμύρια; Δεν είναι μόνο ο Τσοχατζόπουλος, μπορεί να υπάρχουν και άλλοι. Ας ψάξουν. Τόσα λεφτά έπεσαν, το λιμάνι καταστράφηκε, τα θεμέλια στο κομμάτι που ενώνει τον παλιό με τον καινούργιο προσήνεμο έσπασαν και το νερό μπαίνει και από πάνω και από κάτω, δεν παρέχει καμία ασφάλεια ελλιμενισμού και δεν ενδιαφέρεται κανένας. Ένα χάλι μαύρο. Αν δε γίνει κάτι, θα σπάσει το κομμάτι αυτό και, πια, δε θα είναι για καμία χρήση το λιμάνι, δυστυχώς».
~ Με τη σειρά του ο Αποστόλης Παντελής είπε: «Από την αρχή ξεκίνησε λάθος. Στραβά. Μπαίνει μέσα η θάλασσα και κινδυνεύουμε. Το χειμώνα και τον περισσότερο καιρό βγάζουμε έξω τα σκάφη, γιατί τα βουλιάζει το κύμα. Κάτι πρέπει να γίνει, να διορθωθεί η κατάσταση, γιατί θα κοπεί και το κομμάτι που ήδη διαλύεται στο σημείο που ενώνονται ο παλιός με τον καινούργιο προσήνεμο. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, δεν παρέχει καμία ασφάλεια και είναι άχρηστο. Απαράδεκτα πράγματα αυτά».
~ Ο Γιώργος Γεωργόπουλος από τη Ζαχάρω σημείωσε: «Έχουμε εδώ γύρω στα 12 χρόνια και το λιμάνι πάει από το κακό στο χειρότερο. Αν δε μεριμνήσουν να φτιάξουν κάποια πράγματα και να το προστατεύσουν, θα ανοίξει κάτω ο προσήνεμος και θα γίνει χαμός με τη θάλασσα που θα μπει μέσα. Ήδη και τώρα, όταν έχει παλιόκαιρο, έχουμε πρόβλημα. Μπαίνει μέσα η θάλασσα και βουλιάζει τα σκάφη. Είμαστε όλοι στο πόδι για να προστατεύσουμε τις περιουσίες μας, αλλά πολλές φορές βουλιάζουν σκάφη και παθαίνουν πολλές ζημιές. Με την επόμενη θαλασσοταραχή το λιμάνι, δυστυχώς, θα ανοίξει».
~ Ο Ανέστης Ντόνης σχολίασε: «Έχω πέντε χρόνια ένα βαρκάκι και πριν από λίγες μέρες, με την κακοκαιρία, μου βούλιαξε και έφερα γερανό να το βγάλω. Ερασιτέχνης ψαράς είμαι. Εδώ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. “Φεύγει” ο μόλος και μπαίνει μέσα η θάλασσα…».- Του Ηλία Γιαννόπουλου.-

                     ΠΟΛΙΤΙΚΗ(ΟΙ)  ΚΑΙ .......ΘΡΗΣΚΕΙΑ .....ΕΚΚΛΗΣΙΑ !!
                 ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ  ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
*** Πριν 94 χρόνια

- ΤΟ απόγευμα της χθες ο Αρχίατρος Διευθυντής του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Γεώργιος Παπακώστας εποιήσατο την προαγγελθείσαν διάλεξιν εις την Λαϊκήν Σχολήν ενώπιον εκλεκτού ακροατηρίου περί των προφυλακτικών μέτρων κατά των επιδημικών νοσημάτων. Ο ομιλητής δι’ επιστημονικής εξετάσεως συνέστησε όλα τα υπό των περιστάσεων επιβαλλόμενα μέτρα κατά της μεταδόσεως των επιδημικών νόσων.
-  Η Πρωτομαγιά εις τον Κήπον της «Αρτέμιδος» του Πέτρου Μανωλέα θα εορτασθή εφέτος μετά της μεγαλυτέρας λαμπρότητος. Η θαυμασία τοποθεσία, ο πλούτος των κρύων φαγητών, τα ψητά και εν γένει το πλούσιον κυλικείον, η απαράμιλλος καθαριότης, η πρόθυμος υπηρεσία και το λογικόν των τιμών θα προκαλέσωσι την συγκέντρωσιν του περισσοτέρου κόσμου. Όλων το σύνθημα της συναντήσεως κατά την εορτήν των ανθέων θα είναι ο Κήπος της «Αρτέμιδος» του περιποιητικοτάτου Πέτρου Μανωλέα.
-  Η Μελισσοκομική Σχολή απέστειλεν εις το ενταύθα Λύκειον των Δουβαρά και Καλαμαρά κυψέλας προς διδασκαλίαν της Μελισσοκομίας εις τους μαθητάς.

***  ΑΘΛΗΤΙΚΑ για σήμερα :
Για τα πλέϊ οφ στο  Μπάσκετ :
- Κολοσσός Ρόδου - Παναθηναϊκός  66-74 .- ^
Για την θέση 1-2  : Ολυμπιακός Πειραιώς - Παναθηναϊκός
Για θέσεις 3-4 : Πανι΄ώνιος - Κολοσσός Ρόδου
* Οι  αγώνες θα αρχίσουν  την 17 /05/2012 .- ^


~** Για την Γ΄ εθνική στο Νότιο Όμιλο :
~ΠΑΟ Ρούφ - ΠΣ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ  2-0 .- ^

 ~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 :

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/04/31032012-01042012.html  , Αθλητικό Σ/Κ 31/03/2012 και 01/04/2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/2-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 ‘-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/04/3-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Τρίτη 3 Απριλίου 2012
~ ** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/4-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Aπριλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/4-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Aπριλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/5-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/04/5-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 .-
~ ** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/blog-post.html  , Ενημέρωση -Θέσεις - Απόψεις - Σκέψεις - Σχόλια κ.π.α. Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 .-
~ ** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/blog-post.html  , Ενημέρωση -Θέσεις - Απόψεις - Σκέψεις - Σχόλια κ.π.α. Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/7-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 7 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/8-2012.html  , Κυριακή των Βαϊων 8 Απριλίου 2012 κοντά σας .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/9-2012.html  , Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/10-2012.html  , Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 των Παθών του Κυρίου μας στην ενημέρωση .- nm
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/04/10-2012.html  , Στην καθημερινότητα μας Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/11-2012.html  , Μεγάλη Τετάρτη ΚΟΝΤΆ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11 Απριλίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/04/12042012.html  , Μεγάλη Πέμπτη 12/04/2012 στην καθημερινότητα της ενημέρωσης .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/13-2012.html  , Μεγάλη Παρασκευή 13 Απριλίου 2012 σατο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/04/14-2012.html  , Μέγα Σάββατο 14 Απριλίου 2012 στην ενημέρωσή μας .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/04/k-15-2012.html  , Kυριακά 15 Απριλίου 2012 ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ ΑΝΑΣΑΤΑΣΕΩΣ .. στην ενημέρωση.-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/16-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/17-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 17 Αποριλίου 2012 .- & ΦΏΤΟ-Αλμπουμ .
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/18-2012.html  , AΠΟΨΕΙΣ -Θέσεις -Σχόλια -Παρουσιάσεις Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/18-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 Foto - Album .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 Foto – Album .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/04/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 φωτογραφίες
 ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/20-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 Παλιές Φωτογραφίες .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/21-2012.html  , ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ για μιά θύμηση Σάββατο 21 Απριλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/21-2012_21.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ενημέρωση και Άλλα Σάββατο 21 Απριλίου 2012 , Φωτογραφίες από προσωπικό άλμπουμ .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/22-2012.html  , Φωτογραφίες του παλιού καιρού για μιά θύμηση Κυριακή 22 Απριλίου 2012 .-
~ ** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/21-22-2012.html  , Aυτό το Σαββατο - Κύριακο στην ενημέρωση 21 και 22 Απριλίου 2012 Φωτογραφίες .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/04/23-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 Φώτο - άλμπουμ .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/04/24-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 24 Απριλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/25-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τετέρτη 25 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/04/26-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/3-26042012.html  , ΣΑΠΕΙΟ 3 ΜΕ ΑΝΤΩΝΗ Κ. ΣΑΜΑΡΑ 26/04/2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/27-2012.html , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/28-29-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σαββατο-κύριακο 28 και 29 Απριλίου 2012 .-
~**  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/30-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 .-

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ 2012 :
*** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/05/1-2012.html  , 1η του ΜΑΪ 2012 Τρίτη , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/05/2-2012.html   , * Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 2 Μαϊου 2012 ,.-

~** Stamatios Jounior 2012 :
~*  διεύθυνση: http://youtu.be/b6CzOBumolA



 ~** Εικόνα 004.avi Arfara 27/04/12 Stamatakos: : στη διεύθυνση:
 ~* http://youtu.be/_7Zm875lxEA

~


**

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 , foto

Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης  Τετάρτη 18 Απριλίου  2012 , foto:

Το  ποντικάκι μας στην ενημέρωση ! :
**

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/18-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης Τετάρτη 18 Απριλίου 2012  .- 

~**  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/19-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 .-

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα :
*** Στην προεκλογική μάχη τα κόμματα
Image
~ Αυλαία των κεντρικών προεκλογικών εκδηλώσεων με την ομιλία αύριο του Α. Τσίπρα, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν Α. Σαμαράς, Φ. Κουβέλης, Στ. Μάνος και Ε. Βενιζέλος
 ~ Με εκατέρωθεν αιχμές, εξαγγελίες, παρουσίαση προγραμματικών θέσεων, οριστικοποίηση ψηφοδελτίων, ανακοινώσεις συνεργασιών και προσχωρήσεων, άνοιξε και επισήμως χθες η «αυλαία» της προεκλογικής περιόδου. Στην τελική ευθεία για τις κάλπες οι πολιτικοί αρχηγοί ξεκινούν περιοδείες και προγραμματίζουν δημόσιες ομιλίες – και - στη Μεσσηνία, με στόχο την προσέλκυση ψηφοφόρων.
 ~ Χθες τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΚΕ έδωσαν στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτιά τους για το νομό, ενώ αύριο αρχίζουν οι κεντρικές προεκλογικές εκδηλώσεις, με την ομιλία στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας του πρόεδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
~ Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στα Γρεβενά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ψήφο διακυβέρνησης και όχι απλώς διαμαρτυρίας και επέμεινε στην πρόταση για κοινή κάθοδο των δυνάμεων της Αριστεράς στις μονοεδρικές περιφέρειες.
~ Μάλιστα, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους υπογράμμισε: «Εμείς δεν μπορούμε, δε θα έπρεπε και δε θα το κάνουμε, να υποσχεθούμε ότι έχουμε το μαγικό ραβδί, να πούμε, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, πριν από τις εκλογές του 2009, «λεφτά υπάρχουν», εννοώντας στις τσέπες των χαμηλόμισθων, για να τους τα πάρει, και να δώσουμε υποσχέσεις που δε θα τηρήσουμε».
~ «Ένα πράγμα, όμως, υποσχόμαστε», πρόσθεσε, «ότι σε περίπτωση διακυβέρνησης του τόπου δε θα δίνουμε προτεραιότητα στους πιστωτές και στους τοκογλύφους, αλλά στις ανάγκες, τις άμεσες, της κοινωνίας και της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας».
~ Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα επισκεφθούν το επόμενο διάστημα, εκτός από τον Α. Τσίπρα, ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Φώτης Κουβέλης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, ενώ στο πρόγραμμα είναι και επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου. Είναι πολύ πιθανόν, δε, να βρεθεί στην Καλαμάτα και ο πρόεδρος της «Δράσης», Στ. Μάνος. Αντίθετα, χωρίς την παρουσία της γενικής γραμματέως του κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα, θα διεξαχθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καλαμάτα.
~ Από την άλλη πλευρά, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει κλείσει και το θέμα του έβδομου υποψηφίου στο ΠΑΣΟΚ, ενώ το ίδιο θα έχει γίνει και με τα κενά που υπάρχουν στα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων. Του Αντώνη Πετρόγιαννη εφημερίδα "Θάρρος" 2012 .-

*** Στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Μεσσηνία

Image
~ Υποψήφιος σε Μεσσηνία και Μαγνησία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
* Ανδροκρατούμενο είναι το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Μεσσηνίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος χθες το μεσημέρι, αυτό αποτελείται από τους εξής: Αντώνη Σαμαρά (πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας), Γιάννη Λαμπρόπουλο (νυν βουλευτή), Δημήτρη Σαμπαζιώτη (πρώην βουλευτή), Γιάννη Αδαμόπουλο (πρώην δήμαρχο Είρας), Άγγελο Κωτσιόπουλο (νομαρχιακό σύμβουλο), Τάκη Κατσίβελα (γιατρό) και Μίλτο Χρυσομάλλη (πολιτικό μηχανικό).
 * Λίγο νωρίτερα, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής του κόμματος, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Νέα Δημοκρατία θα πορευθεί στη μάχη των εκλογών της 6ης Μαΐου με σύνθημα «Η Ελλάδα θα τα καταφέρει». Παράλληλα, ζήτησε «καθαρή εντολή για να κυβερνήσει με λυμένα τα χέρια» και τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή εντολή και κυβερνητική σταθερότητα. Η Ελλάδα συκοφαντήθηκε το τελευταίο διάστημα, δώστε μας τη δύναμη να αλλάξουμε την Ελλάδα. Η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει».
* Στην παρέμβασή του ο κ. Σαμαράς παρουσίασε τους πέντε βασικούς στόχους στην πορεία για τις εκλογές, αναφέροντας τα εξής:
-«Πρώτος στόχος είναι η αναστροφή του κλίματος απελπισίας και μιζέριας στην ελληνική κοινωνία»
-«Δεύτερος στόχος είναι να δείξουμε πως θα τα καταφέρουμε με το σχέδιό μας, που δίνει βάρος στην ανάκαμψη με κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη με διαρθρωτικές αλλαγές».
* Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς αύριο Πέμπτη θα παρουσιάσει στο Ζάππειο το οικονομικό του πρόγραμμα (Ζάππειο ΙΙΙ), ενώ τη μεθεπόμενη Πέμπτη θα γνωστοποιήσει το υπόλοιπο κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ.
-Τρίτος στόχος είναι να αναδειχθεί η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της Αριστεράς, όσο και με αυτά που προέρχονται από τη Δεξιά. «Εμείς δε λέμε ότι λεφτά υπάρχουν, διαφέρουμε από το ΠΑΣΟΚ, που μας έφερε στην κρίση, αλλά και από την Αριστερά, που δεν έχει προτάσεις και δεν έχει αναγνωρίσει τα λάθη της. Διαφέρουμε και από τα άλλα μικρότερα κόμματα, που παίζουν με την απελπισία του κόσμου και λειτουργούν σαν σωσίβια του ΠΑΣΟΚ» σχολίασε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
* Και συμπλήρωσε: «Ζητάμε να γίνουν τροποποιήσεις στο μνημόνιο για να μπορέσει η χώρα να πιάσει τους στόχους της».
-Τέταρτος στόχος είναι να πείσει για την ανάγκη αυτοδυναμίας: «Γι’ αυτό ζητάμε καθαρή εντολή, για να είμαστε υπεύθυνη κυβέρνηση και να εφαρμόσουμε ολόκληρο το πρόγραμμά μας, χωρίς συμβιβασμούς, αυτούς που μας έφεραν στην κρίση».
-Πέμπτος στόχος είναι «να μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια στους πολίτες, να αναπτύξουμε τις προτάσεις μας για την ανάκαμψη, την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, ώστε να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας». Του Αντώνη Πετρόγιαννη εφημερίδα  "Θάρρος" Καλαμάτας 2012 .-

  ~** Εξαφάνισαν και την Αντωνία στη Μεσσηνία ! ! !
~ Ούτε μια γυναίκα υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία!!!
 ~ Κατάφεραν να εξαφανίσουν και την Αντωνία Μπούζα, τη μόνη γυναίκα που είχε καταθέσει αίτηση υποψηφιότητας στα κομματικά όργανα (μαγειρεία) του Νομού Μεσσηνίας!!!


*** Στο Ελληνικό τόξο τα επίκεντρα των δονήσεων

Image

* Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία στη θάλασσα της Μεθώνης
 ~ Στο σημείο της υποβύθισης της λιθοσφαιρικής πλάκας της Αφρικής, κάτω από αυτή της Ευρασίας, βρίσκονται τα επίκεντρα των σεισμικών δονήσεων που αναστάτωσαν τη Μεσσηνία τη Δευτέρα του Πάσχα, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στο «Θάρρος» ο σεισμολόγος και ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Αθαν. Γκανάς.
* Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης του Πάσχα είχαν καταγραφεί περί τους δέκα μετασεισμούς, με μικρότερη ένταση. Ο κ. Γκανάς ανέφερε πως είναι φυσιολογική η εξέλιξη αυτή και εμφανίστηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός. «Δεν έχουμε κάποιον λόγο να ανησυχούμε ιδιαίτερα», υπογράμμισε.
* Από τους μετασεισμούς που καταγράφηκαν στους σεισμογράφους, ο μεγαλύτερος, με ένταση 4,6 Ρίχτερ, έγινε στις 6.00 το απόγευμα, ενώ η σεισμική ακολουθία έχει εστιακό βάθος 30-40 χιλιομέτρων. «Η περιοχή αυτή έχει δυναμικό για μεγαλύτερα μεγέθη», παρατήρησε και πρόσθεσε ότι λίγο νοτιότερα βρίσκεται το επίκεντρο της δόνησης των 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στις 14 Φεβρουαρίου του 2008.
 ~ Οι ισχυρότερες δονήσεις
* Η σεισμική ακολουθία ξεκίνησε στις 2.23 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα με τη δόνηση των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σε βάθος 34 χιλιομέτρων. Συνεχίστηκε στις 3.02 μετά το μεσημέρι με άλλη μία δόνηση έντασης 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε βάθος 35 χιλιομέτρων, ενώ τρεις ώρες αργότερα σημειώθηκε μία με ένταση 4,5 Ρίχτερ, σε βάθος 32 χιλιομέτρων.
 ~ Χωρίς θύματα ή ζημιές
* Οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις δεν προκάλεσαν, πέραν της αναστάτωσης, κάτι περισσότερο, αφού ούτε θύματα υπήρξαν ούτε και ζημιές καταγράφηκαν, σύμφωνα με το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Δημ. Καφαντάρη, ο οποίος είχε από την πρώτη στιγμή επικοινωνία με τους αρμοδίους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση που το εστιακό βάθος είναι μεγαλύτερο των 30 χιλιομέτρων, αλλά και το επίκεντρο βρίσκεται μακριά από κατοικημένες περιοχές.
* Άλλωστε, δε θα πρέπει να παραβλέπεται το γεγονός ότι στην περιοχή βρίσκεται και το φρέαρ των Οινουσσών, το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου. Από τον ίδιο χώρο διέρχεται και το ελληνικό τόξο, που περνά στα ανοιχτά της Μεσσηνίας και από το βόρειο μέρος της Κρήτης για να καταλήξει στην περιοχή της Ρόδου.
* Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η περιοχή εμφανίζει έντονη σεισμικότητα και πως τελευταία καταγράφονταν δονήσεις που, λόγω του μικρού μεγέθους τους, περνούσαν απαρατήρητες.
 ~ Ο αντιπεριφερειάρχης
* Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παν. Αλευράς δήλωσε πως από την πρώτη στιγμή ζήτησε ενημέρωση για το σεισμικό φαινόμενο, ενώ βρίσκεται σε επαφή τόσο με τη Δημοτική Αρχή στην περιοχή Δήμου Πύλου – Νέστορος όσο και με το σεισμολόγο κ. Γκανά. Όπως έχει ενημερωθεί, από το μεγάλο σεισμό το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, μέχρι χθες το μεσημέρι, είχαν γίνει 10 μετασεισμοί. Ο δε σεισμολόγος κ. Γκανάς είναι καθησυχαστικός, όπως είπε ο κ. Αλευράς, μιας και το σεισμικό φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά.  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου "Θάρρος" 2012 .-

*** Ο Σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα
Image
* Εντυπωσίασε ντόπιους και επισκέπτες
~ Πλήθος δημοτών και επισκεπτών παρακολούθησε το εντυπωσιακό έθιμο του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα την Κυριακή του Πάσχα.
~ Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο των Σφαγείων στη Δυτική Παραλία, μετά τις 8.30 το βράδυ. Εκεί, έξι μπουλούκια σαϊτολόγων, «Το κούγκι», «Η Φυτειά», «Το κρυφό σχολειό», «Ο Νικηταράς», «Ο Άη Γιάννης» και «Οι πρωτοπόροι του Αγίου Σίδερη», ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές και «οπλισμένοι» με τις αυτοσχέδιες σαΐτες τους, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προσφέροντας στο κοινό ένα μοναδικό θέαμα.
 ~ Τις ικανότητές τους στο σαϊτοπόλεμο επέδειξαν και λιλιπούτειοι σαϊτολόγοι, ενώ το θέαμα ολοκληρώθηκε με την είσοδο όλων των μπουλουκιών στο χώρο του γηπέδου και τη ρίψη δεκάδων σαϊτών…
~ Ο σαϊτοπόλεμος διοργανώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας και το Κέντρο Λαογραφικών Μελετών, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που διεξήχθη νυχτερινές ώρες χωρίς φωτισμό και το θέαμα ήταν συναρπαστικό και εντυπωσιακότερο από κάθε άλλη χρονιά.
~ Στο μεταξύ, το έντονο ενδιαφέρον από πανελλήνια τηλεοπτικά, ηλεκτρονικά και έντυπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για το έθιμό μας, του οποίου οι ρίζες χάνονται πίσω στο χρόνο (1780), έφερε το σαϊτοπόλεμο σε κάθε σπίτι της χώρας και όχι μόνο, δεδομένου ότι μεταδόθηκε απευθείας από 15 περίπου περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελλάδος, σχεδόν σε όλους τους αθηναϊκούς τηλεοπτικούς σταθμούς και διαδικτυακά σε όλο τον απόδημο Ελληνισμό. 
 
*** Νέο βραβείο στη Λυών για το Κτήμα Παναγιωτόπουλου
Image
* Άλλη μία διάκριση απέσπασε το Κτήμα Παναγιωτόπουλου. Αυτή τη φορά τιμήθηκε με ασημένιο μετάλλιο για το ερυθρό «Καλντερίμι», εσοδείας 2010, στο Διεθνή Διαγωνισμό Κρασιών που έλαβε χώρα τον περασμένο Μάρτιο στη Λυών της Γαλλίας.
* Πρόκειται για το γνωστό οινοποιείο του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου στον Πύργο Τριφυλίας. Ο ίδιος για πολλά χρόνια εργαζόταν στο συνεταιριστικό οινοποιείο του νομού. Το 2004 μαζί με το πατέρα του, παλιό φυτωριούχο, τη σύζυγό του, γεωπόνο, και με μια ομάδα συνεργατών αποφάσισε να κάνει μια δική του προσπάθεια.
 * Η «πρώτη ύλη» ήταν ήδη εξασφαλισμένη, από έναν ιδιόκτητο αμπελώνα, στον Πύργο Τριφυλίας (υψόμετρο 400 μέτρων). Έναν αμπελώνα φυτεμένο με εκλεκτές ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, όπως Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Chardonnay, Cabernet Sauvignon και Merlot και καλλιεργούμενο με βιολογικό τρόπο (Πιστοποίηση ΒΙΟ). Στην ίδια τοποθεσία, ολοκληρώθηκε λίγους μήνες μετά και ένα πρότυπο οινοποιείο, με στόχο όχι μόνο την παραγωγή ποιοτικών κρασιών, αλλά και τη λειτουργία ολόκληρης της μονάδας, σύμφωνα με διεθνή πρότυπα ISO και HACCP. Η παραγωγή και οινοποίηση γίνεται με όλους τους σύγχρονους τρόπους, καθώς και η παλαίωση των εξαιρετικών ποικιλιών γίνεται σε δρύινα βαρέλια του οίκου tonnellerie radoux, τα οποία αποτελούν την κορυφαία επιλογή για οινοποίηση. Τα κρασιά διατίθενται σε πολλά σημεία στην ευρύτερη περιοχή, αρκετά από τα οποία είναι υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, μπορεί κανείς να επισκεφθεί και να ξεναγηθεί στους χώρους του οινοποιείου δοκιμάζοντάς τα «επί τόπου» παρέα με τον παραγωγό.-

*** Ασφαλισμένοι του Δημοσίου
Image
~ Δε γνωρίζουν ότι μπορούν να εξετάζονται στο ΙΚΑ
 * Ενημερωτική ημερίδα προγραμματίζει αμέσως μετά τις εκλογές του Μαΐου ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας σε συνεργασία με τους συνδικαλιστικούς φορείς των ασφαλισμένων όλων των ταμείων και, κυρίως, εκείνων που εντάχθηκαν πρόσφατα στον ΕΟΠΥΥ. Στόχος, όπως λέει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Μιχαήλ, να αναλυθεί η τρέχουσα κατάσταση, αλλά και να ενημερωθούν οι ασφαλισμένοι, πολλοί από τους οποίους δεν ξέρουν τι να κάνουν.
* Για παράδειγμα, υπάρχουν ασφαλισμένοι του Δημοσίου (πρώην ΟΠΑΔ) και άλλων ταμείων που μπήκαν στον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι δε γνωρίζουν ότι πλέον μπορούν να απευθύνονται στα ιατρεία και τα ιατρικά εργαστήρια του ΙΚΑ, ώστε να κλείνουν ραντεβού με το 184, όπως έκαναν μέχρι τώρα οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ. Άλλωστε, όταν τηλεφωνείς πια στο ΙΚΑ, ακούς να σου απαντούν «καλημέρα σας, εδώ ΕΟΠΥΥ».
 * Για άγνοια από την πλευρά των ασφαλισμένων κάνει λόγο ο κ. Μιχαήλ: «Ιδίως οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου, του παλιού ΟΠΑΔ, δυστυχώς, δεν ξέρουν καθόλου το ΙΚΑ. Το έχουμε πει και στην ΑΔΕΔΥ, που έχουμε συναντηθεί, ότι σιγά σιγά πρέπει να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τα ιατρεία του ΙΚΑ μέσω ραντεβού κ.λπ. Θα έχουμε, όμως, και ενημερωτικές ημερίδες. Το έχουμε προγραμματίσει, αλλά δυστυχώς μας πρόλαβαν οι εκλογές. Έχουμε πει με τους συνδικαλιστικούς φορείς, ως ιατρικός σύλλογος, να κάνουμε μια κοινή ημερίδα υγείας. Αυτό υποχρεωτικά θα γίνει αμέσως μετά τις εκλογές, οπότε θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση όλων των ασφαλισμένων, όλων των ασφαλιστικών ταμείων για το πού θα πηγαίνουν. Δυστυχώς, ο ΕΟΠΥΥ είναι μια πραγματικότητα και δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.
 * Και σήμερα μπορεί να πάρει κάποιος ασφαλισμένος του Δημοσίου να κλείσει ραντεβού στα ιατρεία του ΙΚΑ και στα εργαστήρια. Οι περισσότεροι προσπαθούν να βρουν συμβεβλημένο γιατρό με τον ΕΟΠΥΥ και αν δε βρουν, γιατί δεν είναι πολλοί, πηγαίνουν σε ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς μη συμβεβλημένους και πληρώνουν. Δεν έχουν μάθει ακόμα ότι μπορούν να απευθυνθούν στο ΙΚΑ, το οποίο έχει αρκετές ειδικότητες. Αυτά από το Δεκέμβρη τα λέγαμε, αλλά κυρίως οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ δεν έδιναν σημασία. Ακόμα και ενημερωτικό φυλλάδιο είχαμε φτιάξει. Το βάλαμε και πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα, με λεπτομέρειες για το τι μπορεί να κάνει ο καθένας. Στην ημερίδα, που θα πραγματοποιήσουμε, εκτός από την ενημέρωση θα αναλυθεί και η τρέχουσα κατάσταση».
*  Σχετικά με το θέμα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου διευκρινίζει ότι στο μη συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ γιατρό, ο ασφαλισμένος πληρώνει την επίσκεψη, αλλά συνταγογράφηση μπορεί να έχει. «Ο γιατρός συνταγογραφεί κανονικά και ο ασφαλισμένος παίρνει τα φάρμακα από το φαρμακείο με το ταμείο του». Της Μαρίας Νίκα

*** Έτοιμο το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Μεσσηνία
Image
~ Στη δημοσιότητα έδωσε χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών για τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
** Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν:
~ Αποστολοπούλου Σοφία, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Υπαίθρου Μεσσηνίας του ΚΚΕ, δημοτική σύμβουλος Πύλου - Νέστορος, γιατρός στο ΚΥ Πύλου.
~ Διασάκος Νικόλαος, μέλος Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου και της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, οδοντίατρος, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.
~ Καλογεροπούλου Παναγιώτα, μέλος της Επ. Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και γραμματέας της Εργατικής Αχτίδας Μεσσηνίας, εκπαιδευτικός.
~ Κατσάς Αντώνης, δικηγόρος, επίτιμος πρόεδρος της Θεατρικής Διαδρομής, διετέλεσε μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής του ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών). Παρείχε δωρεάν νομική συμπαράσταση σε διάφορα κινήματα που αναπτύχτηκαν σε Λέικα, Ταΰγετο και Μπουρνιά κ.α.
~ Κουκούμης Σαράντος, δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας, συνταξιούχος δάσκαλος, συνδικαλιστής για πολλά χρόνια στο χώρο των δασκάλων.
~ Κουφαλάκος Παναγιώτης, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ και της Πανελλήνιας Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μουσικών Σχολείων και μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Αγ. Σίδερη.
~ Λαζαρακόπουλος Χαράλαμπος (Μπάμπης), μέλος της Αχτιδικής Επ. της εργατικής αχτίδας Μεσσηνίας του ΚΚΕ, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Φυτειάς, συνδικαλιστής για πολλά χρόνια στο χώρο των οικοδόμων, συνταξιούχος οικοδόμος.
~ Τέλος, η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας θα παρουσιάσει σήμερα στις 12.00 το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Μεσσηνία στη Στοά Λόντου, στο καφέ «ΙΛ ΝΟΝΟ» (πρώην «Ποίημα»).-

~** Eκδήλωση για το σακχαρώδη διαβήτη
* Εκδήλωση με θέμα «Σακχαρώδης διαβήτης: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον» διοργανώνεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας το προσεχές Σάββατο 21 Απριλίου, στις 6.00 το απόγευμα.
* Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι η κα Αθανασία Καρούνου, ασθενής με ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη και ο κ. Χρήστος Ζούπας, ενδοκρινολόγος – διαβητολόγος,
* διευθυντής Διαβητολογικού Κέντρου Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.
* Την εκδήλωση διοργανώνει η 2470 Περιφέρεια του Διεθνούς Ρόταρυ, με την άδεια του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.
~ Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

~** Μαραθόπολη
~ «Ανατίναξαν» φέτος τον Ιούδα!
 * Το κάψιμο του Ιούδα, έθιμο από τον προηγούμενο αιώνα, με ελαφρά παραλλαγή την «ανατίναξή» του, αναβίωσε και φέτος, την Κυριακή του Πάσχα, στη Μαραθόπολη Τριφυλίας!
* Παρά το κρύο και το ψιλόβροχο, οι νέες και οι νέοι του χωριού τίμησαν το έθιμο και κράτησαν ζωντανή τη λαϊκή παράδοση, εντυπωσιάζοντας, μάλιστα, τους επισκέπτες! Μετά την Ακολουθία της Αγάπης, που τελέστηκε το απόγευμα, ντόπιοι και επισκέπτες κατευθύνθηκαν στην ακτή και απόλαυσαν το εντυπωσιακό θέαμα της ανατίναξης του Ιούδα από τρεις πολύ δυνατές κροτίδες. Όλοι τους το ευχαριστήθηκαν, ενώ με το θερμό τους χειροκρότημα συνεχάρησαν τη νεολαία του χωριού για την αναβίωση του εθίμου.
 * Μάλιστα, μαζί με τις αναστάσιμες ευχές, ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, με ακόμη περισσότερο κόσμο και πολλές ακόμη υπέροχες εκπλήξεις!
* Ο δε πρόεδρος της Μαραθόπολης, Γιώργος Μίγγας, πάντα δίπλα στη νεολαία και τους δραστήριους κατοίκους, ευχαρίστησε όλους (και τα παιδιά και τους κατοίκους και τους επισκέπτες) για την παρουσία και τη συμμετοχή τους στην αναβίωση του δρώμενου.
~ Του Ηλία Γιαννόπουλου

~**Σήμερα το μεσημέρι στην Τρίπολη
~ Έκτακτη και όχι συνεχιζόμενη για το βιοαέριο η συνεδρίαση του Περιφερειακού
 * Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου μετά τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν στις 5 Απριλίου, κατά την ψηφοφορία γνωμοδότησης του Σώματος για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη λειτουργία της μονάδας βιοαερίου στη Μαντινεία της Αρκαδίας.
* Η συνεδρίαση έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει στις 3.30 μετά το μεσημέρι στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.
 ~* κτακτη συνεδρίαση
* Στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης είχε τονίσει ότι η συνεδρίαση που διεκόπη θα συνεχισθεί και θα ξεκινήσει με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για το θέμα του βιοαερίου, που προκάλεσε τα έκτροπα κατά τη συνεδρίαση στις αρχές Απριλίου.
* Ωστόσο, η σημερινή συνεδρίαση είναι έκτακτη και με θέματα που πρέπει να εγκριθούν και όχι η συνεχιζόμενη για το θέμα του βιοαερίου. Έτσι, δεν αναμένεται να τεθεί καθόλου το εν λόγω θέμα.
* Πάντως, ακόμα δεν έχει ορισθεί η ημερομηνία που θα συνεχισθεί η συγκεκριμένη συνεδρίαση.
 ~* Μεσσηνία
* Από τα θέματα που έχουν τεθεί στην ημερήσια διάταξη να συζητηθούν, αυτά που αφορούν τη Μεσσηνία είναι:
-Έγκριση υποστηρικτικών μελετών για το έργο: «Μελέτη βελτίωσης της 8ης Ε. Ο. Τμήμα Κυπαρισσία – Ραπτόπουλο».
-Έγκριση τοπογραφικών διαγραμμάτων της μελέτης με τίτλο «Μελέτη βελτίωσης 22ης και 24ης επαρχιακής οδού Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη και οδού Αρσινόης – Αρχαιολογικού χώρου».
-Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης για το έργο: «Κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης λυμάτων Τ.Κ. Δολών Μεσσηνίας».
-Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Μεσσήνης για την υλοποίηση της μελέτης: Βελτίωση δρόμου από 22η Ε. Ο. έως τη θέση 0+200 (προς Προφήτη Ηλία) - Ανδρομονάστηρο.
-Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας για την εκτέλεση του έργου: Ανάπλαση χώρου δυτικής προβλήτας λιμένος Καλαμάτας (β’ φάση) Μεσσηνίας.
-Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Οιχαλίας για την υλοποίηση της μελέτης: Ανάπλαση χώρου και κατασκευή γεφυριδίου στο ρέμα «Καλαμάκι» Δ.Δ. Σιάμου, Δήμου Οιχαλίας, Μεσσηνίας.
-Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης για το έργο: Κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης λυμάτων Τ.Κ. Αβίας, Μεσσηνίας.
-Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου του Δήμου Καλαμάτας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Πελοποννήσου για το έργο με τίτλο: Μελέτη δικτύου αποχέτευσης λυμάτων Δήμων Αρφαρών, Άριος και Θουρίας, Νομού Μεσσηνίας.
-Έγκριση παραχώρησης επιβατηγού αυτοκινήτου της ΠΕ Μεσσηνίας στην 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
-Ορισμός τριών αντιπροσώπων στη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία.
Της Βίκυς Βετουλάκη

~** Υπόγειο πάρκινγκ
~ Θέμα χρόνου η υπογραφή της σύμβασης
 * Θέμα χρόνου είναι, όπως φαίνεται, η υπογραφή σύμβασης του Δήμου Καλαμάτας με την εταιρεία «Ελλάκτωρ» για την κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης στο ύψος του Διοικητηρίου. Με απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια», συγκροτήθηκε η επιτροπή για την απογραφή και την παραλαβή του κινητού εξοπλισμού των υπαίθριων χώρων στάθμευσης.
* Μέλη της επιτροπής απογραφής και παραλαβής ορίστηκαν ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, η ηλεκτρολόγος μηχανικός της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Αγγελική Μπουμποπούλου, ο υπάλληλος Βασίλης Διονυσόπουλος, ο υπάλληλος Παναγιώτης Μπίτσικας και η υπάλληλος Ευαγγελία Σταθοπούλου.
 * Όπως σημειώνεται στην απόφαση του δημάρχου, έργο της επιτροπής είναι: «Η πλήρης απογραφή του πάσης φύσης κινητού εξοπλισμού που έχει εγκατασταθεί στους υπαίθριους χώρους στάθμευσης του Νέδοντα από τις Εταιρείες “ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε” και “Π & Π Α.Ε.”, στα πλαίσια της με αριθ. πρωτ. 10931/2005 σύμβασης παραχώρησης. Ο έλεγχος λειτουργίας του ως άνω εξοπλισμού. Η παραλαβή του εξοπλισμού αυτού και η ένταξή του στην κινητή περιουσία του Δήμου σε περίπτωση διαπίστωσης άρτιας και αποδοτικής λειτουργίας του, υπογράφοντας σχετικό Πρωτόκολλο Παράδοσης - Παραλαβής με τους εκπροσώπους της εταιρείας “ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.”, καθολική διάδοχο της εταιρείας “ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.” και τους εκπροσώπους της εταιρείας “Π & Π Α.Ε.”. Σε περίπτωση που η Επιτροπή κατά το διενεργηθέντα έλεγχο διαπιστώσει δυσλειτουργία του εξοπλισμού αυτού ή μέρους αυτού, συντάσσει σχετική έκθεση».
 ~ Του Αντώνη Πετρόγιαννη

~** Το Σάββατο η ανακήρυξη των υποψηφίων
~ «ΦΟΥΛ» ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ - ΕΞΠΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ
 * Με εντατικούς ρυθμούς γίνεται η προετοιμασία για τις εκλογές της 6ης Μαΐου τόσο στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας όσο και στο ειδικό Τμήμα Εκλογών στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
* Με επείγουσα εγκύκλιο την προηγούμενη εβδομάδα παρέμειναν ανοικτά και λειτούργησαν τόσο το Μεγάλο Σάββατο όσο και τη Δευτέρα του Πάσχα, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα στις τρεις εβδομάδες που απομένουν.
 ~ Τμήματα
* Οι προθεσμίες έχουν αρχίσει ήδη «να τρέχουν» και χθες από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας στάλθηκε στον Άρειο Πάγο ο κατάλογος των υποψήφιων δικαστικών αντιπροσώπων και έγιναν αιτήσεις προτίμησης και εξαίρεσης.
* Στο δε Διοικητήριο έφθασε το πρώτο εκλογικό υλικό, με τη νομοθεσία για την εκλογή βουλευτών.
* Επίσης, έχει ήδη αρχίσει η προετοιμασία των εκλογικών τμημάτων που θα λειτουργήσουν σε όλη τη Μεσσηνία, όπως και των τμημάτων που θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες.
* Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα λειτουργήσουν λιγότερα εκλογικά τμήματα σε σχέση με το 2010 (για την ανάδειξη των νέων περιφερειακών και δημοτικών αρχών) και λίγο περισσότερα από τις βουλευτικές εκλογές του 2009. Ειδικότερα, στις βουλευτικές εκλογές του 2009 ορίσθηκαν στη Μεσσηνία 488 εκλογικά τμήματα, ενώ μια χρονιά αργότερα, το 2010, για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, λειτούργησαν 568 τμήματα. Στις 6 Μαΐου αναμένεται να λειτουργήσουν 492 εκλογικά τμήματα, συν εκείνα των ετεροδημοτών. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν ποια θα είναι αυτά και τι αλλαγές θα έχουν γίνει.
* Την επίβλεψη της εκλογικής διαδικασίας αυτή τη φορά θα έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά η προετοιμασία θα γίνει ανά Περιφερειακή Ενότητα, όπως γινόταν και με τις τέως Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις. Το ίδιο θα γίνει και τη βραδιά των εκλογών, οπότε τα αποτελέσματα θα συγκεντρώνονται στο Τμήμα Εκλογών του Διοικητηρίου και από εκεί θα μεταβιβάζονται στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.
* Το Σάββατο, πάντως θα γίνει από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας η ανακήρυξη των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές, ενώ όλα τα κόμματα και οι συνδυασμοί που επιθυμούν να λάβουν μέρος πρέπει έως την Παρασκευή να δηλώσουν όνομα και έμβλημα κόμματος στον πρόεδρο της Βουλής και τον Άρειο Πάγο.  Της Βίκυς Βετουλάκη

~**  Συνελήφθη 64χρονος επιχειρηματίας για ΦΠΑ
~ Για οφειλές ΦΠΑ συνελήφθη χθες 64χρονος γνωστός επιχειρηματίας της Καλαμάτας, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας καλλυντικών.
~ Μετά από εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας συνέλαβαν τον 64χρονο επιχειρηματία για οφειλές προς το Δημόσιο και συγκεκριμένα για μη απόδοση ΦΠΑ. Ειδικότερα, σε βάρος του έχουν βεβαιωθεί χρέη ύψους 268.129,22 ευρώ.
~ Ο 64χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή, στον οποίο απολογήθηκε χθες αργά το απόγευμα. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.-

~**  Την Παρασκευή στο ξενοδοχείο "REX"
* Παρουσίαση βιβλίου για την κοινωνική πολιτική
 * Το βιβλιοπωλείο «Παπαχρήστου» και οι εκδόσεις «Κριτική» θα παρουσιάσουν μεθαύριο Παρασκευή, 20 Απριλίου, στις 8.00 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Rex», το βιβλίο του Μάνου Ματσαγγάνη, επίκουρου καθηγητή Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τίτλο: «Η κοινωνική πολιτική σε δύσκολους καιρούς».
* Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Φάνης Αθανασόπουλος, εκπαιδευτικός και Γιάννης Καούνης, δικηγόρος.

~** Πριν 94 χρόνια
- Ο Δημήτριος Κουφάλης χθες φιλονικήσας μετά του Κωνσταντίνου Πέτρουλα ετραυμάτισεν αυτόν ελαφρώς με τραπεζομάχαιρον. Ο δράστης συνελήφθη.
- ΕΚ του συλλεχθησομένου χρηματικού ποσού υπό του Νομάρχου εκ του υπ’ αυτού οργανωθέντος εράνου θα γίνη το προσεχές Σάββατον διανομή 300 δραμίων κρέατος και 40 δραμίων ορύζης δωρεάν εις τους φυλακισμένους χάριν των εορτών του Πάσχα. Επίσης εκ του αυτού ποσού θα γίνη διανομή των αυτών ειδών και εις ασθενείς πρόσφυγας υποβαλλομένου μέχρι της αύριον του καταλόγου αυτών.
- ΑΠΟ χθες το εσπέρας διεκόπησαν τα μαθήματα των σχολείων χάριν των εορτών του Πάσχα. Τα μαθήματα θα επαναληφθούν την Δευτέραν του Θωμά.
- ΚΑΤΑ την χθεσινήν ολονυκτίαν της Μεγάλης Τρίτης όλοι οι ενοριακοί ναοί της πόλεώς μας ήσαν ασφυκτικώς πεπληρωμένοι κόσμου. Η μεγαλυτέρα συγκέντρωσις παρετηρήθη εις τον Ναόν της Υπαπαντής, όπου ο χορός υπό τον Λίβαν έψαλλε κατανυκτικώτατα το τροπάριον της Κασσιανής. Αλλά και εις τους άλλους Ναούς του Αγίου Ιωάννου, Αγίου Νικολάου κ.λπ. η ακολουθία ήτο κατανυκτικωτάτη.

~**



*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ για σήμερα :
~* Για τη Σούπερ Λίγκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο 29η  αγωνιστική :!
Κέρκυρα - ΟΦΗ Ηρακλείου    4-1 , (3-1) .- ^  
Τα  γκόλ : 13΄ Βαγγ. Μάντζιος  , 20΄ Ηλίας Ιωάννου , 23΄ Βέντσελ  , 25΄ Δημ. Γραμμόζης , 90΄ Βέντσελ    .- ^
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - Δόξα Δράμας    2-0  , (1-0) .- ^
Τα γκόλ : 12΄Κωνστ. Παναγιωτούδης  ,  59΄ Νιμανή , .- ^
Παναιτωλικός - Άρης Θεσσαλονίκης   5-1 , (2-0) .- ^
Τα γκόλ : 11΄ Πασσάς , 45΄ Καμαρά , 47΄ , 52 ΄ Άγγελος Χαριστέας  , 74΄Γιαννιώτας , 76΄ Φερναντές  , .- ^
Εργοτέλης - Λεβαδειακός    0-1  , (0-0) .- ^
Τα γκόλ: 55΄ Σουμπίνιο  , .- ^
Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός   0-2  , (0-0) .- ^  
Τα γκόλ : 57΄ Κλέϊτον , 90΄ Χριστοδουλόπουλος , .- ^
ΠΑΣ Γιάννινα  - Ολυμπιακός Πειραιώς    0-4  , (0-0) .- ^
Τα γκόλ :   53 ΄ Μιραλάς , 64΄  71΄ Τσιμπούρ , 74΄Φετματζίδης  , .- ^
Πανιώνιος - Ξάνθη    1-1  , (0-1) .-  ^
Τα γκόλ : 26΄ Θοδωρ. Βασιλακάκης  , 72΄  Όμο , .- ^
ΑΕΚ - Ατρόμητος Αθηνών     0-0  , (0-0) .- ^   

Τα γκόλ :   -- .- ^

~** Στα Πλέϊ οφ στο Ελληνικό Μπάσκετ :
- ΑΟΓ Ρεθύμνου - Πανιώνιος 71-83 .- ^
- Κολοσσός Ρόδου - Καβάλα  66-59 .- ^

~** Αύριο  Πέμπτη 16/04/2012 :
 ~ Ολυμπιακός Πειρ. - ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης
  ~ Παναθηναϊκός - Άρης  Θεσσαλονίκης  

** Για τα ημιτελικά σατο Τσάμπιον Λίγκ 1ος αγώνας Τετάρτη 18/04/2012 :
ΤΣΕΛΣΙ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ    1-0 , (1-0) .- ^
 Τα γκόλ  : 45+΄ Ντροτμπά , .-^

~** Στα Γιάννενα η εφηβική ομάδα μπάσκετ του ΑΟΚ '80
~ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
 * Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η προετοιμασία της εφηβικής ομάδας της Καλαμάτα 80, που σαν πρωταθλήτρια της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ θα λάβει μέρος στα προκριματικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Οι «Λύκοι» έχουν κληρωθεί στον β΄ προκριματικό όμιλο, οι αγώνες του οποίου ξεκινούν σήμερα το απόγευμα στο κλειστό των Ιωαννίνων, εκεί όπου θα βρουν απέναντί τους την τοπική ομάδα (ΑΓΣ Ιωαννίνων) και τον Σπόρτιγκ Πατρών.
 * Ο τεχνικός του Καλαματιανού Δημήτρης Αβδάλας θα ηγηθεί της αποστολής, έχοντας στο πλευρό του τον άμεσο συνεργάτη του Αντώνη Παυλή, καθώς επίσης και κάποια από τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του τμήματος μπάσκετ της Καλαμάτα 80. Στην αποστολή, που αναχωρεί σήμερα το πρωί με προορισμό την πρωτεύουσα τη Ηπείρου, συμπεριλήφθηκαν οι εξής αθλητές: Πολιτόπουλος, Αντωνόπουλος, Σκοκέας, Πουλουπάτης, Γκανάς, Τσελίκης, Παπουτσής, Λωλός, Μούντανος και Μπαϊρακτάρης.
 * Το σημερινό πρόγραμμα και η αυλαία του β΄ προκριματικού ομίλου ανοίγει με τον αγώνα ανάμεσα στον Σπόρτιγκ και τα Γιάννενα, τον οποίο μάλιστα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι αθλητές και το τεχνικό τιμ της Καλαμάτα 80.
 * Αύριο στις 6.00 μ.μ. θα γίνει ο αγώνας των «Λύκων» με τον Σπόρτιγκ και την Παρασκευή στις 11.00 το πρωί η αναμέτρηση του Καλαματιανού Σωματείου με τα Γιάννενα. Η εξασφάλιση της πρώτης θέσης, κάτι που για να πραγματωθεί θα πρέπει να συνδυαστεί με νίκες και στα δύο ματς, θα σημάνει την πρόκριση στα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος των εφήβων.
 * Στο πλευρό τους οι νεαροί αθλητές, γεννημένοι μέχρι το 1993 και έπειτα, θα έχουν και κάποιους φίλους της ομάδας, αλλά και τους γονείς τους που θα ταξιδέψουν στα Γιάννενα.
~** Για 8η χρονιά έπαιξαν για τον Τριανταφυλλόπουλο

~ ΣΤΟΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ «Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ»
 * Η Ομόνοια 4-4 με την ομάδα φίλων και συμπαικτών Γ. Τριανταφυλλόπουλου
 * Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά διεξήχθη τη Δευτέρα του Πάσχα στο Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας» φιλικός αγώνας στη μνήμη του τερματοφύλακα Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου (ο οποίος αγωνίστηκε σε Ομόνοια, Απόλλωνα Καλαμάτας, Απόλλωνα Πεταλιδίου, Δωριέα Δωρίου και Αστέρα Αρφαρών). Αντιμέτωπες τέθηκαν η Ομόνοια και η ομάδα φίλων και συμπαικτών του Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου.
 ~ Νωρίτερα, μπροστά στα αποδυτήρια του ΑΟ Ομόνοια Καλαμάτας, που φέρουν το όνομα του αείμνηστου Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου, συγκεντρώθηκαν οι γονείς του Σπύρος και Αγγελική, ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, β΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣΜ Αριστείδης Σταθόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Άγγελος Κωτσιόπουλος, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΟ Ομόνοια Καλαμάτας με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Μανωλόπουλο, ο ενωσιακός προπονητής Άγγελος Σκαφιδάς, ο υπεύθυνος της ομάδας παλαιμάχων της Ομόνοιας Θεόδωρος Τζανετάκος, ο διαιτητής Γιώργος Μπλάνας, το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας, φίλοι και συμπαίκτες του Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου. Εκεί, η μητέρα του Αγγελική ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν για ακόμη μια χρονιά στο φιλικό αγώνα. Ο δε διαιτητής και επιστήθιος φίλος του Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου, Γιώργος Ασημακόπουλος, έδωσε μία ανθοδέσμη στην κα Αγγελική, ενώ ο κ. Σταθόπουλος μια πλακέτα.
 * Επίσης μπροστά από τα αποδυτήρια ήταν τοποθετημένη μια μεγάλη φωτογραφία του αείμνηστου τερματοφύλακα, ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.
 * Όσον αφορά στο αγωνιστικό μέρος, η συνάντηση έληξε ισόπαλη 4-4. Τα γκολ της Ομόνοιας πέτυχαν οι Σπύρος Παπαδάκης (6΄), Γιώργος Καλογερόπουλος (14΄ και 44΄) και Ηλίας Πουρνάρας (72΄), ενώ για την ομάδα φίλων και συμπαικτών του Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου σκόραραν οι Βασίλης Τσιλίκος (3΄), Σάκης Παναγιωτόπουλος (11΄), Θεόδωρος Σακκάς (17΄) και Βαγγέλης Μαρινάκης (78΄ με πέναλτι). Πέναλτι για την Ομόνοια έχασε ο Γιώργος (Άκης) Ζέππος στο 55΄, στέλνοντας την μπάλα στο κάθετο δοκάρι.
 * Δοκάρια για την Ομόνοια είχε ο Έλτον Ντέρτζια (20΄ σε σουτ) και για την ομάδα φίλων και συμπαικτών Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου ο Βασίλης Τσιλίκος (37΄ σε σουτ).
 ~ Το φιλικό αγώνα για μία ακόμη χρονιά σφύριξε ο Γιώργος Ασημακόπουλος.
- ΟΜΟΝΟΙΑ (Σωτήρης Μπουραντώνης): Κάρλος, Ρηγόπουλος, Σταματελόπουλος, Μπακέας, Πουρνάρας, Παπαδάκος, Π.Σ. Μπουραντώνης, Ζέππος, Β. Παναγιωτόπουλος, Έλτον, Καλογερόπουλος (αρχική ενδεκάδα), Σταθάς, Δ. και Στ. Σώκαλης, Βαλτασάρος, Ντανταβασίλης.
 - ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ: Λίβας, Παντ. Τσιγαρίδης, Βασιλάκης, Θ. Σακκάς, Νταγιόπουλος, Π. Δεικτάκης, Μαρινάκης, Αθ. Παναγιωτόπουλος, Ντανταβασίλης, Μιχ. Βούλγαρης, Β. Τσιλίκος (αρχική ενδεκάδα), Κατσαρέας, Χριστόπουλος, Μούργος, Ι. Βούλγαρης, Δημόπουλος, Π. Αργάνης, Παναγόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Β. Σακκάς, Θ. Καρλαύτης, Δ. Τζανετάκος.
-Το φιλικό ματς, μεταξύ άλλων, παρακολούθησαν ο πρόεδρος του ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας Παναγιώτης Βεργινάδης και ο γενικός γραμματέας του Ολυμπιακού Καλαμάτας Θανάσης Γκούζος.
 -Η οικογένεια του Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου πρόσφερε στους συμμετέχοντες στο φιλικό αγώνα γλυκίσματα και αναψυκτικά.

~** ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σύνθημα νίκης από Μπένο

* ΟΛΟΙ ΠΛΗΝ ΜΠΛΕΤΣΑ, ΤΣΙΜΙΚΛΗ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ
~ Η επιστροφή των ποδοσφαιριστών της Καλαμάτας από την τριήμερη άδεια που τους είχε δοθεί λόγω Πάσχα έγινε τη Δευτέρα το απόγευμα στις 4.00 στο «Γ. Λουκαρέας», με τον Γιώργο Μπένο να βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να βλέπει τον ένα μετά τον άλλον τους παίκτες που προέρχονταν από τραυματισμούς να τίθενται στη διάθεσή του. Με εξαίρεση τον Κοψαχείλη, που είχε εξασφαλίσει μία επιπλέον ημέρα άδειας, όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές έδωσαν κανονικά το παρών στην προπόνηση της Δευτέρας, όπως και χθες, όταν και ενσωματώθηκε ο πολύπειρος τερματοφύλακας της Μαύρης Θύελλας. Ιδανική, σχεδόν, η κατάσταση που διαμορφώνεται πριν τον κρίσιμο κυριακάτικο εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Ηλυσιακό, όπου για την Καλαμάτα υπάρχει μονάχα ένα αποτέλεσμα και αυτό είναι η νίκη. Λέμε σχεδόν, γιατί υπάρχουν τα γνωστά και δεδομένα εδώ και καιρό προβλήματα με την προγραμματισμένη τιμωρία του Τσιμικλή, αλλά και το πρόβλημα τραυματισμού που ταλαιπωρεί εδώ και αρκετές εβδομάδες τον Βασίλη Μπλέτσα, ο οποίος ωστόσο σύντομα θα είναι σε θέση να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς. Από την άλλη, υπάρχουν επιστροφές, τόσο του Πετρουζέλλη – μάλιστα φαίνεται πως έχει πολλές πιθανότητες για να επανέλθει και στο αρχικό σχήμα - όσο και των Δασκαλάκη, Δρούγα, που διαμορφώνουν μια ιδιαίτερα βελτιωμένη κατάσταση, καθιστώντας εξαιρετικές τις προϋποθέσεις για τη διεκδίκηση του τριπόντου απέναντι στον Ηλυσιακό του Μελιγαλαίου Σάκη Δέδε. Μπορεί ο Μπένος να βρει απέναντί του το συμπατριώτη του τεχνικό του Ηλυσιακού, όμως αυτό κάθε άλλο παρά ανασταλτικό παράγοντα αναμένεται να αποτελέσει. Άλλωστε, η πρώτη αναφορά του τεχνικού της Καλαμάτας προς τους ποδοσφαιριστές του, στην προπόνηση της Δευτέρας, ήταν ξεκάθαρη… «Συγκέντρωση, συγκέντρωση, συγκέντρωση. Υπάρχει το ματς της Κυριακής με τον Ηλυσιακό, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε όπως και να ’χει. Ξέρω ότι μπορείτε να τα καταφέρετε», τους τόνισε στην πρώτη προπόνηση της εβδομάδας, η οποία άνοιξε την προετοιμασία για το ματς της Κυριακής. Προετοιμασία που συνεχίστηκε χθες, όπως προαναφέραμε, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει κυρίως ασκήσεις με μπάλα, ενώ μπαίνει στην τελική ευθεία από σήμερα, οπότε το ραντεβού θα είναι διπλό. Νωρίς το πρωί σε δύο γκρουπ και το απόγευμα με το καθιερωμένο πλέον φιλικό της Τετάρτης κόντρα στον Ολυμπιακό.
~ Δεν είναι όλα τέλεια (οικονομικά)
* Γράφαμε στο τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας ότι η διοίκηση κατέβαλε χρήματα (έναντι) προς τους ποδοσφαιριστές, όμως δεν ίσχυσε αυτό για όλους τους παίκτες, αφού αρκετοί δεν είδαν τους λογαριασμούς τους να «αυξάνονται». Συν τοις άλλοις, ακόμη κι αυτοί που δέχθηκαν την κλήση της Τράπεζας Πειραιώς, είδαν πολύ λίγα χρήματα να πιστώνονται σε σχέση με τις οφειλές που υπάρχουν απέναντί τους από τη διοίκηση του ΤΑΠ.
Του Νίκου Μπαλόπουλου
 
~** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Στον Τσάκωνα το ποδοσφαιρικό τμήμα

~ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
* Η παρουσία του νέου προέδρου του Μεσσηνιακού Σταύρου Παπαδόπουλου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για τις ημέρες των εορτών του Πάσχα – ο πρόεδρος αναχώρησε χθες νωρίς το πρωί από την Καλαμάτα – συνδυάστηκε με μια σειρά συναντήσεων με τα μέλη του Δ.Σ. των πρασίνων αλλά και κάποιους ακόμη παράγοντες του αθλητισμού που πέρασαν από τα Κατσέικα, όπως για παράδειγμα οι Γιώργος Ράλλης, Έλβιο Μάνα και Γιώργος Κατσούλης. Βεβαίως πέραν των κατ’ ιδίαν συναντήσεων που είχε ο κ. Παπαδόπουλος, την Κυριακή έγινε το καθιερωμένο τραπέζι με καλεσμένους δεκάδες φίλους και δικούς του ανθρώπους.
* Εκείνο που έχει ιδιαίτερη αξία και πρέπει ν’ αναφέρουμε, είναι η γνωστοποίηση της ανάληψης των «ευθυνών» του προγραμματισμού του ποδοσφαιρικού τμήματος του Μεσσηνιακού για τη νέα αγωνιστική περίοδο από τον Δημήτρη Τσάκωνα. Όπως έκανε γνωστό ο κ. Παπαδόπουλος, αναλαμβάνει επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος και καλείται να πάρει τις σχετικές αποφάσεις έτσι ώστε να στεφθεί με επιτυχία η νέα προσπάθεια του συλλόγου, που θα επικεντρωθεί όπως έχει γίνει εδώ και καιρό γνωστό, στο να αναρριχηθεί στις μεγαλύτερες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 * Ο κ. Παπαδόπουλος αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το ποδοσφαιρικό τμήμα, όμως θα στηρίζει εμπράκτως και τα υπόλοιπα τμήματα του συλλόγου, βοηθώντας κάθε αξιόλογη προσπάθεια, όπως για παράδειγμα τα Παπαφλέσσεια, τα οποία θα τελεστούν σε λίγο καιρό. Ο Γιώργος Νταβουτιάν μαζί με τους συνεργάτες του, τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. θα έχουν την ευθύνη λειτουργίας και σχεδιασμού των υπόλοιπων τμημάτων των πρασίνων. Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Μεσσηνιακού, θα κλείσει οικονομικά και όχι μονάχα τη χρονιά που πλησιάζει στο τέλος της για το ποδοσφαιρικό τμήμα, όμως από κει και πέρα, μετά το τέλος του πρωταθλήματος επικεντρώνεται αποκλειστικά στα υπόλοιπα μέτωπα.
 ~ Προχωρά μέσα στο χρονοδιάγραμμα το θέμα του γηπέδου
* Εν τω μεταξύ μέσα στο χρονοδιάγραμμα βρίσκεται το θέμα του γηπέδου, που με βάση αυτό θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο. Σε λίγες ημέρες θα γίνει το τελικό ράντισμα που θα καταστρέψει την αγριάδα που έχει κάνει και πάλι την εμφάνισή της μετά τις πρόσφατες βροχές και στις αρχές Μαΐου θα αναλάβει το λέιζερ, ανοίγοντας δρόμο στη σπορά του γηπέδου.
 Του Νίκου Μπαλόπουλου

~** Τουρνουά προτζούνιορ από την ΕΠΣ Μεσσηνίας
~ 33 γκολ σε 6 χθεσινά ματς της 1ης αγωνιστικής
* Τριάντα τρία γκολ σημειώθηκαν σε 6 χθεσινά ματς της 1ης αγωνιστικής του πασχαλινού Τουρνουά προτζούνιορ που διοργανώνει η ΕΠΣΜ στο Αθλητικό Κέντρο στον Κορδία. Οι συναντήσεις ΑΟ Διαβολιτσίου – Δόξας Καλαμάτας και Πρασίνων Πουλιών – Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας δεν έγιναν, καθώς η Δόξα Καλαμάτας και ο Μιλτιάδης δεν προσκόμισαν δελτία. Τους αγώνες παρακολούθησαν ο Α΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΣΜ και πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Ένωσης, Λεωνίδας Οικονομίδης, ο γενικός γραμματέας Αντώνης Τουρλομούσης, οι ενωσιακοί προπονητές Άγγελος Σκαφιδάς, Αλέκος Τσατάς, το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ Χρήστος Κότσαρης, παράγοντες, προπονητές διαφόρων ομάδων και πολλοί γονείς. Γιατρός των αγώνων ήταν ο Ιωάννης Κατσάς. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Αναλυτικά τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων της 1ης αγωνιστικής είχαν ως εξής:
~ ΑΟ Σπερχογείας – Ολυμπιακός Καλαμάτας 2-3
~ Ηρακλής Καλαμάτας – Ομόνοια 1-0
~ ΑΟ Διαβολιτσίου – Δόξα Καλαμάτας δεν έγινε
~ ΑΟ Πατίστα – Αίαντας Καλαμάτας 4-4
~ Αίαντας Καλαμάτας (1) – ΠΑΟΚ 7-2
~ Πράσινα Πουλιά – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας δεν έγινε
~ Αναγέννηση Παραλίας – Θησέας Καλαμάτας 2-5
~ ΑΣ Δαναός – ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας 0-3
** ΑΓΩΝΕΣ
* ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-3
Διαιτητής ήταν ο Νίκος Τουρλομούσης
- ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ: Μανιάτης, Κοτσιλιέρης, Τζεφερεμιναίος, Καραχάλιος, Ψυρρής, Κοτσιλιέρη, Παναγιωτόπουλος, Δ. και Ε. Γιακουμής, Δ. και Ε. Ζαχαράκης, Παπαδόπουλος, Α. Κοτσιλιέρης.
- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Π. Γεωργουλάκος, Μπούνας, Γουρνάς, Δρούγας, Κωνσταντόπουλος, Γιαννόπουλος, Καρακαϊδός, Κονταργύρης, Μάλαμας, Κουλουράς.
* ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ 1-0
Το ματς «σφύριξε» ο Νίκος Γκούμας.
- ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Λ. και Α. Καμπάς, Δικαιουλάκος, Καμαρινόπουλος, Μπάκας, Βρετέας, Διγώνης, Φυκούρας, Τσίνα.
- ΟΜΟΝΟΙΑ: Τσάνγκας, Στυλιανόπουλος, Μπάμπης, Τσάκαλης, Αργυρίου, Σπυρόπουλος, Πουρνάρας.
* ΑΟ ΠΑΤΙΣΤΑ – ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 4-4
Διαιτητής ήταν ο Νίκος Γκούμας
- ΑΟ ΠΑΤΙΣΤΑ: Αντωνόπουλος, Χασανάκος, Κακαλέτρης, Σαρδέλης, Κοσμόπουλος, Μέγγος, Μαρκόπουλος, Ανδριανόπουλος.
- ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κωστέας, Αλεξέας, Κασιδάκης, Κουρεντζής, Κάτσος, Παπαθεοδωρίδης, Γεννάτος, Κοντούλης, Καββαθάς, Παπούλιας.
* ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (1) ΠΑΟΚ 7-2
Τη συνάντηση σφύριξε ο Γιάννης Λουκάς
- ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (1): Τσούκλερης, Ζαΐμης, Μούζος, Τσίτουρας, Παπανικολόπουλος.
- ΠΑΟΚ: Μπαλιώτης, Λυμπερόπουλος, Στεφάνου, Μυλωνάς, Καρύδης, Γιαννούλης.
* ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ – ΑΠΣ ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-3
Τον αγώνα σφύριξε ο Νίκος Γκούμας.
- ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ: Ηλιόπουλος, Σταματόπουλος, Καρελάς, Δημόπουλος, Χριστόπουλος, Αντωνάκος, Δούβας, Ντάκουρης, Φασουλής.
- ΑΠΣ ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Δεληγιάννης, Σκοπέτος, Μπούχαλης, Χάππας, Γεωργιόπουλος, Τσορόπουλος, Βλάσσης, Κάππος.
* ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ – ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-5
Διαιτητής ήταν ο Γιάννης Λουκάς
- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Παναγιωτακοπούλου, Ζαφειροπούλου, Ζαφειρόπουλος, Μουζάκης, Λύγουρης, Ρούσσης, Νικολόπουλος, Κατσιμαγκλής, Βαμβακάς, Δημόπουλος, Τζαβάρας, Μπίτζας, Καβουρίνος, Γεωργόπουλος.
- ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Καρύδης, Λεγγίτσας, Καπετανάκης, Κοτσιλιέρης, Καπώνης, Κοντούλης, Βοβολής, Λεμπέσης.

~** Με την Εθνική στην Πτολεμαΐδα η Καρακύκλα

- ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
* Στη συγκεντρωτική της εθνικής ομάδας κορασίδων θα συμμετάσχει και η Σοφία Καρακύκλα του Ακρίτα, που γι’ αυτό το σκοπό θα βρίσκεται σήμερα στην Πτολεμαΐδα. Η νεαρή βολεϊμπολίστρια του καλαματιανού συλλόγου έχει επιλεγεί ανάμεσα σε 70 κορίτσια απ’ όλη την Ελλάδα, που έχουν γεννηθεί την περίοδο 1995-1997, ενώ μέσα από προπονήσεις που θα διεξαχθούν μέχρι το Σάββατο θα προκύψει η 20άδα της εθνικής που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στις προσεχείς διεθνείς αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σοφία Καρακύκλα είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί πριν από έναν χρόνο σε διεθνές τουρνουά που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη. Φιέστα ανόδου Παράλληλα οι υπεύθυνοι του Ακρίτα σχεδιάζουν τη φιέστα για την άνοδο στην Α2 βόλεϊ των γυναικών, στην οποία θα γίνουν και οι απονομές για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Πελοποννήσου. Αν και τίποτα δεν είναι ακόμη οριστικό, η γιορτή του καλαματιανού συλλόγου είναι πιθανόν να γίνει το προσεχές Σάββατο στο Κλειστό της Παραλίας, με τη διεξαγωγή ενός φιλικού παιχνιδιού, με αντίπαλο την ΕΑ Πατρών.  Χ.Ε.


~**

** ΘΕΣΕΙΣ  ΑΠΟΨΕΙΣ  ΣΧΟΛΙΑ ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ :
* ~** Αποχωρήσεις από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» λόγω της κολεγιάς Καμμένου-Δημαρά!‏ :
~ Αναστάτωση στο νεοσύστατο πολιτικό φορέα
* Άνω-κάτω έχουν γίνει αρκετοί πυρήνες από των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ανά την περιφέρεια μετά την κολεγιά Καμμένου-Δημαρά. Bλέπετε αρκετά στελέχη του κόμματος, μετά τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκάλεσε το άνοιγμα Καμμένου ΣΥΡΙΖΑ, εξέφραζαν σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο θα ήταν οφέλιμη η επιμονή στις συνεργασίες με τα «μαγαζιά» της Αριστεράς. Μάλιστα ο θόρυβος ήταν τέτοιος που κάποιοι ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τις τάξεις των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον παρ’ ολίγο υποψήφιο στο νομό Τρικάλων, Χρήστο Μακρυγιάννη (αξιωματικός ε.α). Ο τελευταίος, στην σχετική δήλωσή του επισημαίνει τα εξής:
* «Μετά τα σημερινά γεγονότα της σύμπραξης του Άρματος Πολιτών και των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε ισότιμη βάση , αποσύρω το οποιοδήποτε ενδιαφέρον μου για το Κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων λόγω ιδεολογικών διαφορών ! Η Πολιτική δεν ήταν και δεν είναι ποτέ τρόπος ζωής για μένα …Με εκτίμηση και σεβασμό στους Πολίτες του νομού Τρικάλων! ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ».

~** Vivi Mastraleksi - Eisa Nini Akoma : http://youtu.be/3lZpyYK2u5U ,





~** O Κα(Η) μμένος μετά τα παραρτήματα του πασόκ, ψάχνει για συνργασίες και στον πατριωτικό χώρο!!!‏ :
~ δεξιός και ζάμπλουτος Καμμένος με τα κότερα (φωτό) και τις λοιπές μπίζνες, αφού εξήντλησε τις συνεργασίες με τα παραρτήματα του πασόκ (απ' τους αριστερούς έφαγε πόρτα), είπε να ρίξει και μια "άγκυρα" προς τα πατριωτικά κόμματα και κινήματα ...
~ Σήμερα το πρωί λοιπόν -όπως μας είπαν οι συνεργάτες μας που οργώνουν την πόλη- αντιπροσωπεία των " Ανεξάρτητων ελλήνων Ηρακλείου" με επικεφαλής τον γιατρό κ. Ταμιωλάκη, επισκέφθηκε τα γραφεία του "ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ" στην πλατεία Κορνάρου και ζήτησαν επισήμως εκλογική σύμπραξη και συνεργασία.
~ Πήγαν όμως αδιάβαστοι, καθόσον αν είχαν διαβάσει την Ιδρυτική Διακήρυξη και τις θέσεις του "ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ", θα μάθαιναν, ότι: το κίνημα που ίδρυσαν οι Απόστρατοι αποκλείει οποιαδήποτε προ ή μετεκλογική συνεργασία με πρόσωπα και κόμματα που συμμετέχουν στους 300 διαφθαρμένους της σημερινής ή και προηγούμενης βουλής. Τουτέστιν οι καημμένοι έφαγαν "πόρτα" και οι ελπίδες τους έμειναν φρούδες !!!
~ Μένει να μάθουμε, αν η πρωτοβουλία ανήκει στους ηρακλειώτες "ανεξάρτητους", ή εκτελούσαν εντολή του κόμματος? Αλλά και γιατί ο Καμμένος δεν τόκανε αυτό απο μόνος του? Εκτός κι αν στο κόμμα αυτό,ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει ....
~ Τα συμπεράσματα δικά σας. Εμεις θα επανέλθουμε σύντομα, αφού το θέμα ξεκίνησε απο το Ηράκλειο.

~** Υποψήφιος Βουλευτής Μεσσηνίας ο Κώστας Σπυρόπουλος ! ! !
~ Ο Κώστας Σπυρόπουλος, Δήμαρχος Μεσσήνης (2006-2010) είναι υποψήφιος Βουλευτής Μεσσηνίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.
 * Ο Κώστας Σπυρόπουλος γεννήθηκε το 1946 στην Ανδρούσα Μεσσηνίας, από τον Περικλή και την Αμαλία το γένος Καπερώνη.
* Τελείωσε το Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετά έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μάντσεστερ της Αγγλίας (Master of Science in Computation) και στο Eθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Διδάκτωρ Μηχανικής).
* Από το έτος 1978 είναι μέλος ΔΕΠ (Διδακτικό και ερευνητικό Προσωπικό) του Ε.Μ.Π. και σήμερα κατέχει τη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή στον τομέα Μηχανικής στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών.
* Για πρώτη φορά έθεσε υποψηφιότητα και εξελέγη Δήμαρχος Μεσσήνης στις Δημοτικές Εκλογές του 2006. Επίσης τον Απρίλιο του 2007, εξελέγη Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Μεσσηνίας (Ε.Σ.ΔΙ.Σ.Α.)
* Είναι παντρεμένος με τη Βούλα Τσολάκου και έχουν τρία παιδιά, την Αμαλία, την Κατερίνα και τον Γιώργο.

~***Αλήτες-ρουφιάνοι- δημοσιογράφοι: απόψε το βοθροκάναλο της διαπλοκής βγάζει τον προδότη Βενιζέλο πρώτο θέμα...‏
~ Μην τους ακούτε, μην τους λαμβάνετε σοβαρά κι αν βλέπετε τα βοθροκάναλα με τις "ειδήσεις" τους και συγκρατείστε τα νεύρα και την ψυχραιμία σας για την κρίσιμη ώρα της κάλπης. Τα κανάλια της διαπλοκής με τους σημερινούς κρατούντες πολιτικούς παίρνουν εντολές και στηρίζουν με νύχια και με δόντια τα λαμόγια της πολιτικής συμφοράς μας, τον δικομματισμό δηλαδή. Το βοθρο-Mega απόψε παρουσιάζει και διαφημίζει απ το πρωί τον αρχιμάστορα της οικονομικής μας συμφοράς, τον χοντροβενιζέλο ......
~ Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012
* Έγγραφα ντοκουμέντα αποδεικνύουν ότι ο Ε.Βενιζέλος συνυπέγραψε το έγκλημα...
 * Διαψεύδουν απόλυτα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλο τα γεγονότα σε ότι αφορά τα έργα και τις ημέρες του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφορικά με το σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214. Βάσει των εγγράφων που φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα το defencenet.gr, αποδεικνύεται ότι οι Γερμανοί της TKMS ψεύδονταν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας το γνώριζε ότι ψεύδονταν όταν διαβεβαίωναν ότι «Η Ferrostaal (σ.σ. η εταιρεία που δίνει τις μίζες στο πρόγραμμα των υποβρυχίων) δεν έχει καμία σχέση με τη νέα σύμβαση που υπογράψαμε με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επί Ε.Βενιζέλου και η όποια σχέση της με την TKMS σταματάει το 2005».
 * Στην επιστολή του Atzpodien που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με προσωπική εντολή του υπουργού Ε.Βενιζέλου, αναφέρεται ότι "η HDW δεν έχει καμία σχέση με την Ferrostaal, απλώς στα προγράμματα που είχε αναλάβει η HDW ως ναυπηγός εταιρεία, η Ferrostaal είχε αναλάβει το ... μάρκετινγκ και η όποια σχέση με την HDW τελειώνει το 2005".
* Υπενθυμίζεται η Ferrostaal είναι η εταιρεία η οποία ελέγχεται στην Γερμανία για την δωροδοκία του Άκη Τσοχατζόπουλου και άλλων Ελλήνων αξιωματούχων με ποσό ύψους 84 εκατ. ευρώ για τις δύο συμβάσεις των ετών 2000 (αγορά τεσσάρων T.214) και του 2002 (πρόγραμμα εκσυγχρονισμού τριών υποβρυχίων 209/1200).
* Σε έπιστολή του εκτελεστικού πρέδρου της TKMS H.C.Atzpodien για τη νυν εμπλοκή της Ferrostaal, οι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι «από το 2005 δεν μετέχει πλέον η Ferrostaal, στη σχετική κοινοπραξία άρα δεν είναι αντισυμβαλλόμενός μας στην προκειμένη περίπτωση, αφήνοντας την αίσθηση, η οποία είναι σαφής -όχι ρητή αλλά σαφής από την επιστολή του- ότι είναι και ο ίδιος πιο ευτυχής που δεν εκπροσωπεί τώρα και την εταιρεία αυτή αλλά μόνο το δικό του όμιλο"! Κάτι που είναι 100% ψευδές, ο Ε.Βενιζέλος, όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα που δημοσιεύουμε, το ήξερε, αλλά παρ'όλα αυτά το δέχθηκε και προχώρησε στην υπογραφή της αναθεώρησης της σύμβασης και καταβολής επιπλεόν 520 εκατ. ευρώ.
* Η Ferrostaal (που στο μεταξύ είχε συγχωνευθεί με την άλλη γερμανική εταιρεία που ελέγχεται επίσης για δωροδοκίες αξιωματούχων, την ΜΑΝ), όχι απλώς εξακολουθούσε να είναι και μετά το 2005 αντισυμβαλλόμενο μέρος στις δύο συμβάσεις των υποβρυχίων, αλλά στις 21 Σεπτεμβρίου 2009 ήταν η μία από τις δύο εταιρείες (η άλλη είναι η θυγατρική της TKMS, η HDW) που κατήγγειλαν τις δύο συμβάσεις υποβρυχίων σε βάρος του ελληνικού δημοσίου!
* Το defencenet.gr φέρνει στην δημοσιότητα το κείμενο της καταγγελίας των συμβάσεων υποβρυχίων που έστειλαν οι δύο γερμανικές εταιρείες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 21 Σεπτεμβρίου 2009, όπου αφ’ενός μεν διακρίνεται το λογότυπο, της MAN Ferrostaal, αφ’ετέρου υπογράφεται και στο τέλος «For and for behalf FS”!
* Eπίσης δημοσιεύουμε και μία «προειδοποιητική» επιστολή των HDW-ΜΑΝ Ferrostaal προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πάλι, με ημερομηνία 17 Αυγούστου, με τις ίδιες υπογραφές.
~ Τι αποδεικνύουν όλα αυτά:
-Η TKMS ψεύδεται συνειδητά απέναντι στο υπουργείο και κατ’επέκταση απέναντι στο ελληνικό δημόσιο όταν υποστηρίζει ότι «Από το 2005 δεν μετέχει στην κοινοπραξία η Ferrostaal». Η Ferrostaal, η εταιρεία στελέχη της οποίας ομολόγησαν στην Γερμανία ότι «λάδωσαν» Έλληνες κρατικούς αξιωματούχους και τον Άκη Τσοχατζόπουλο το 2000 και το 2002, είναι πάντα ΕΔΩ και ήταν και επί Ε.Βενιζέλου.
-Η Ferrostaal είναι πρακτικώς αδύνατον να μην είχε εμπλοκή στη σύμβαση που υπέγραψε ο Ε.Βενιζέλος. Για να αποσυρθεί η καταγγελία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και να προχωρήσει η νέα σύμβαση, χρειάζεται η υπογραφή της Ferrostaal, ακόμα και αν δεχθούμε την «γερμανική ανακούφιση» από την «μη συμμετοχή πλέον της Ferrostaal στο σχήμα». Δηλαδή αν δεχθούμε ότι η Ferrostaal παραιτήθηκε δικαιωμάτων σε συμβάσεις ύψους 3,4 δισ. ευρώ γιατί έτσι της είπε το υπουργείο.
-Το βασικότερο όλων: Αφού ο Ε.Βενιζέλος γνώριζε ότι υπήρχε συγκεκριμένο θέμα ζήτησε έγγραφη δέσμευση ότι στη νέα σύμβαση με την οποία έδωσε 515 επιπλέον εκατομμύρια στους απατεώνες της HDW, δεν περιλαμβανόταν καθ'οιονδήποτε τρόπο και δεν είχε καμία ωφέλεια η Ferrostaal; Όχι! Γιατί;
* Μάλιστα όλα αυτά μας οδήγησαν να ερευνήσουμε ποιος βρίσκεται πίσω από την MFI (Marine Force International), τη νέα εταιρεία «χρηματοδοτήσεων» της TKMS που επίσης ερευνάται από την γερμανική δικαιοσύνη: Στην πραγματικότητα είναι η ίδια η … Ferrostaal!
*  Και ένα τελευταίο: Η ομάδα του Ι.Σάφα που έκανε όλες τις διαπραγματεύσεις για την σύμβαση που υπέγραψε ο Ε.Βενιζέλος και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ στη Βουλή, αλλά και η υπογραφή τους σατο υπουργείο Άμυνας, έγινε από την ομάδα στενών συνεργατών του Άκη Τσοχατζόπουλου και γι'αυτό υπάρχει και επίσημη παραδοχή τους σπό τον Ε.Βενιζέλο,ο οποίος είχε ερωτηθεί σχετικά!

~*** ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΝΔ: ΓΕΜΙΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΝΙΨΙΑ ΚΑΙ… ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΥΣ
~ Το στοιχείο της «διαδοχής», αλλά και η παρουσία πολλών ανθρώπων του Τύπου δεσπόζουν στα ψηφοδέλτια που ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία για τις εκλογές της 6ης Μαϊου.
* Τα ψηφοδέλτια του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά εμπεριέχουν «ηχηρά» επώνυμα παλιών, ιστορικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που διετέλεσαν και υπουργοί. Δεν πρόκειται φυσικά για τους ίδιους, αλλά για για νεότερα στενά, συγγενικά τους πρόσωπα.
* Στην Καρδίτσα μάλιστα διεκδικούν την προτίμηση των ψηφοφόρων δυο πρόσωπα, από αυτά που ενσαρκώνουν το ιδιότυπο… «κληρονομικό δίκαιο», το οποίο κυριαρχεί ακόμη στα περισσότερα «πεδία» της εγχώριας πολιτικής ζωής. Πρόκειται για το Νίκο Αναγνωστόπουλο, γιο του παλιού υπουργού Θόδωρου Αναγνωστόπουλου και τον Παύλο Σιούφα, ανιψιό του παλιού υπουργού (και προέδρου της Βουλής στα χρόνια 2007-09), Δημήτρη Σιούφα.
* Στην Κορινθία κατέρχεται ο Χρήστος Δήμας, γιος του παλιού υπουργού, Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ενωσης νυν αντιπροέδρου Σταύρου Δήμα. Στην Α’ εκλογική περιφέρεια Αθήνας θέτει υποψηφιότητα ο Διονύσης Παπαδόγγονας, γιός του Αλέξανδρου Παπαδόγγονα που διετέλεσε βουλευτής και υπουργός.
* Στην ίδια εκλογική περιφέρεια κατέρχεται η Ολγα Κεφαλογιάννη, κόρη του ιστορικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη. Η κυρία Κεφαλογιάννη δεν είναι βεβαίως νέα στην πολιτική, καθώς είχε εκλεγεί βουλευτής στο Ρέθυμνο, το 2007 και 2009. Από το Δεκέμβριο του 2009, η Ολγα Κεφαλογιάννη ασκεί χρέη τομεάρχη τουριστικής ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας , ενώ είναι και μέλος δυο επιτροπών της Βουλής. Αυτή τη φορά όμως η οικογένεια Κεφαλογιάννη εκπροσωπείται στα ψηφοδέλτια και από τρίτο πρόσωπο, εκτός από τον ανηψιό Μανώλη Κεφαλογιάννη που εκλέγεται επί χρόνια στο Ηράκλειο: Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ανιψιός του παλιού πολιτικού και υπουργού, θέτει υποψηφιότητα στο Ρέθυμνο από το οποίο «μετακόμισε» σε αυτήν την εκλογική μάχη η εξαδέλφη του Ολγα.
* Πληθωρική στα ψηφοδέλτια είναι και η παρουσία δημοσιογράφων, με βασικό χαρακτηριστικό το γεγονός ότι θέτουν υποψηφιότητα πολλοί άνθρωποι του Τύπου της περιφέρειας. Από τα ονόματα που δεν παίρνουν για πρώτη φορά το «βάπτισμα του πυρός», ο Μανώλης Μαυρομμάτης φιλοδοξεί να μπει για πρώτη φορά στο Εθνικό Κοινοβούλιο -είχε εκλεγεί για δύο θητείες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβοπύλιο- θέτοντας υποψηφιότητα στη Α’ Αθήνας κι η Σοφία Βούλτεψη στη Β’ Αθήνας.
* Στην ίδια περιφέρεια κατέρχονται επίσης η Αννα Καραμανλή και η Τάνια Ιακωβίδου. Στην Α’ Πειραιά, η Μαρία Τσέγια. Στην Α’ Θεσσαλονίκης η Μελίνα Καραπαναγιωτίδου. Στη Βοιωτία ή Αρια Αγάτσα, που ως γνωστόν είναι νέα «μεταγραφή» της Νέας Δημοκρατίας, από το ΠΑΣΟΚ.
* Κατά τα άλλα, με τη… δημοσιογραφική αποκέντρωση η Νέα Δημοκρατία τα πηγαίνει καλά! Υποψήφιοι και υποψήφιες είναι: Η «παλιά» Νατάσα Ράγιου και ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος στην Αχαϊα, η Χριστίνα Σερεπίσιου (Αιτωλοακαρνανία), ο Παντελής Μαραβέλλας (Δωδεκάνησα), η Ματίνα Ρέτσα (Εύβοια), ο Ζήσης Πάτσικας (Ημαθία), η Ελένη Κουντουράκη και ο Κώστας Παπαγεωργίου στο Ηράκλειο, η Κατερίνα Ζάχειλα (Λάρισα), η Ελένη Βλάσση (Λασίθι), ο Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησία), ο Ιμάμ Μουσταφά (Ροδόπη).
* Στις Σέρες κατέρχεται η Φωτεινή Αραμπατζή, κόρη του εκδότη της εφημερίδας Σερραϊκό Θάρρος και σύζυγος του Γιάννη Μαγκριώτη.
* Τέλος, μια ειδική κατηγορία… καταλαμβάνει μόνος του ο Ανδρέας Ψυχάρης, γιός του δημοσιογράφου και μεγαλομετόχου του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη ο οποίος εγκαταλείπει το διπλωματικό σώμα για να πολιτευθεί στην Α’ Αθηνών.

~** Η ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΔΙΝΕΙ ΣΤΕΓΝΑ ΤΟΝ (ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ) ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ
~ Την ώρα που ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος σε VIP κελί των φυλακών Κορυδαλλού -σε αυτό που ήταν ο ηγούμενος Εφραίμ- κατηγορούμενος ουσιαστικά για σύσταση εγκληματικής συμμορίας που ξέπλενε μέσω off shore εταιρειών βρώμικο χρήμα προερχόμενο από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, αποκαλύπτεται η ανωμοτί κατάθεση της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη που στην ουσία του φορτώνει όλες τις ευθύνες.
~ Η κυρία Σταμάτη που αναμενεται να απολογηθεί επισήμως τις προσεχείς ημέρες ως κατηγορούμενη στη… συμμορία, τον Ιούλιο του 2011 είχε αποποιηθεί κάθε ευθύνη υποστηρίζοντας ότι η αποκλειστική και πλήρης διαχείριση της περιουσίας της γινόταν από τον σύζυγό της Ακη.
~ Ειδικότερα ανέφερε ότι: «Σε κάθε είδους οικονομική δραστηριότητα ή περιουσιακή διαχείριση που αφορούσε την οικογένεια που δημιούργησα με τον Απόστολο Τσοχατζόπουλο (ανεξαρτήτως του χρόνου συνάψεως γάμου) συμπεριλαμβανομένης και της αγοραπωλησίας (σ.σ. Του σπιτιού στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου) ουδεμία συμμετοχή είχα. Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε είδους ενέργεια που σχετιζόταν με το συγκεκριμένο ακίνητο (εύρεση ακινήτου, αρχική μίσθωση, επισκευές συμφωνίες κ.λπ.) είχε αναληφθεί από τον σύζυγο μου. Για την αγορά του ακινήτου ελήφθη δάνειο διάρκειας 300 μηνών ύψους 850.000 ευρώ και προς εξασφάλιση της απαιτήσεως εγγράφηκε υποθήκη…. Ο λόγος που αγοράσθηκε στο όνομά μου και με εγγυητή τον σύζυγό μου, ήταν ο χρόνος αποπληρωμής, δηλαδή η 25ετία… Ως προς την ύπαρξη οποιωνδήποτε τραπεζικών καταθέσεων ή άλλων προϊόντων που ενδέχεται να υπήρξαν κατά το παρελθόν στο όνομά μου την διαχείριση είχε αναλάβει ο σύζυγος μου. Η αγορά του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου σε σχέση με τα εισοδήματα του συζύγου μου ήταν απολύτως δικαιολογημένη ώστε να μην είναι δυνατή η δημιουργία οποιασδήποτε απορίας τόσο σε εμάς ή σε τρίτο πρόσωπο για την δυνατότητα αγοράς του ακινήτου…»
* ~ Οι άλλοι κατηγορούμενοι που αναμένεται να απολογηθούν
~ Εκτός από την κυρία Βίκυ Σταμάτη, τον ανακριτή αναμένεται να επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες ο αδελφός της Παναγιώτης Σταμάτης, η θεία της Αικατερίνη Σταμάτη, η κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου, η δικηγόρος Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα, ο Νικόλαος Γεωργουλάκης, ο Παντελής Ζαχαριάδης, ο Οράτιος Μελάς, ο Κωνσταντίνος Αντωνιάδης και ο Ευτύχιος Ατσοπαρδής.
~ Και οι δέκα, που αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους, εμπλέκονται σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, στη διακίνηση μαύρου χρήματος που αποτελεί πρώην δωροδοκίας, μέσω του δικτύου των offshore που είχε στηθεί «torcaso», «nobilis» και «bluebell».

~** ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ & ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΑΣΟΚ & Ν.Δ.
 ~ Μία σατιρική αφίσα με πολιτική άποψη έχει κατακλύσει το διαδίκτυο η οποία παροτρύνει τον κόσμο να εμποδίσουν τους ηλικιωμένους να ψηφίσουν στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.
~ Στην αφίσα που κυκλοφορεί σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απεικονίζεται ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και από κάτω αναγράφεται η εξής φράση:
~ «6 Μαΐου, κλειδώνουμε στο σπίτι τις γιαγιάδες και τους παππούδες που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.»

~** ΑΠΟΛΕΙΠΕΙΝ Ο ΘΕΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΝ
~ Τα είδαμε κι αυτά, μεγαλοβδομαδιάτικα. Τον Αντώνη Σαμαρά να σπεύδει στην Κωνσταντινούπολη, στο Φανάρι, και να φωτογραφίζεται ως… Άρχων Μυρεψός (!) να αναδεύει το Άγιο Μύρο (άπαγε της βλασφημίας), στη συνέχεια να κάνει πως ψέλνει (playback) τα εγκώμια Μεγαλοπαρασκευιάτικα στην Πύλο και ακολούθως στο Ναύπλιο, κρατώντας απ’ το χέρι κάποιο απ’ τα πολλά βαφτιστήρια του να προσέρχεται στην Ακολουθία της Ανάστασης. Και όλα αυτά στην απέλπιδα προσπάθειά του να συγκινήσει το χριστεπώνυμον πλήρωμα μπας και τον λυπηθεί και του δώσει τις ψήφους που χρειάζεται για να φέρει αυτοδυνάμως εις πέρας τις εντολές της Τρόικας…
~ Μα τόση χριστιανική ενάργεια, τελοσπάντων; Και, συμπτωματικώς, να βρίσκονται καταπόδας φακοί και κάμερες να απαθανατίζουν τον… Ορθόδοξον (μέλλοντα;) Κυβερνήτη; Όσον αφορά την παρουσία του στον χώρο παρασκευής του Αγίου Μύρου, αλίευσα σχόλιο καυστικότατο και ακριβολόγο, συνάμα, όπου, συγκρινόμενη, η δική μου πέννα θεωρείται… ανεπαρκής: Θέλω να πιστεύω ότι ο κύριος Σαμαράς δεν συμμετείχε ενεργά στη παρασκευή του Αγίου Μύρου, που πραγματοποιείται περίπου κάθε δέκα χρόνια στο Φανάρι, και πως οι φωτογραφίες όπου εικονίζεται να αναμειγνύει α-δέξια το Μύρο, εντάσσονται στην προεκλογική καμπάνια του κόμματος του.
~ Η παρασκευή του Αγίου Μύρου είναι εργασία υπεύθυνη (και οι πέτρες γνωρίζουν πως οι πολιτικοί μας μόνο συνετοί και υπεύθυνοι δεν είναι), απαιτεί ειδικές γνώσεις και περίτεχνη δεξιοτεχνία (οι δικοί μας πολιτικοί είναι γνώστες και άριστοι δεξιοτέχνες μόνο στο ρουσφέτι, στο λαϊκισμό, στην αλητεία και στη ρεμούλα). Τέλος, προϋποθέτει το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό σε ποιότητα και επιστημοσύνη, τρανή απόδειξη τούτου αποτελεί το γεγονός πως για την παρασκευή του Μύρου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, καλεί έξι κοσμήτορες φαρμακοποιούς από όλο το κόσμο (οι πολιτικοί μας αρχηγοί, σε αντίθεση, επιλέγουν βουλευτές και υπουργούς με κριτήριο, όχι την ποιότητα, αλλά την πλήρη υποταγή και δουλική αφοσίωση στο πρόσωπο τους).
~ Υποθέτω λοιπόν, πως αφού ο κύριος Σαμαράς δεν διακρίνεται για όσα πιο πάνω ανέφερα, το μόνο που θα κατάφερνε, εάν ο ίδιος ήταν υπεύθυνος, θα ήταν η δημιουργία ενός αποτυχημένου κουρκουτιού*.
~ Ας προσέχουν εκεί στο Φανάρι, να κρατούν σε ασφαλή απόσταση παιδιά και Έλληνες πολιτικούς!!!  Ναρσής Σαμπαζιώτης
~ *κουρκούτι το: βρασμένος χυλός από αλεύρι
*  (Πηγή:sermyli.blogspot.com)
~ Όσον αφορά το σύνολο των ενεργειών του και την εξέλιξη της όλης πορείας του, θεωρώ πως με καλύπτει πλήρως το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη «Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον» και ιδιαίτερα ο στίχος με τον σχολιασμό που τον ακολουθεί:
~ Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος, αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που φεύγει.
~ Οι στίχοι αυτοί περιέχουν το κεντρικό μήνυμα του ποιήματος, υπό την έννοια ότι η βασική μέριμνα του ποιητή είναι να διασφαλιστεί η αξιοπρεπής στάση του ατόμου απέναντι σε μια ενδεχόμενη απώλεια. Όταν κάποιος αντιληφθεί ότι πλησιάζει η στιγμή που θα χάσει όλα όσα έχει πετύχει στη ζωή του, όπως αυτό συμβαίνει στον Αντώνιο, τότε θα πρέπει να φανεί ψύχραιμος σαν να ήταν πάντοτε προετοιμασμένος για μια ενδεχόμενη αποτυχία.
~ Οι στίχοι που προηγούνται του κεντρικού αυτού μηνύματος περιγράφουν τη στιγμή που ο Αντώνιος αντιλαμβάνεται ότι ο προστάτης Θεός τον εγκαταλείπει και πως είναι πλέον δεδομένη η πτώση του. ( Πηγή: latistor.blogspot.com)
~ Κι εγώ, ο νεοέλληνας, με τις ελπίδες μου καταρρακωμένες από τον κάθε θεομπαίχτη πολιτικό νιώθω πως με εκφράζει σήμερα, όσο ποτέ, ο στίχος της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου:
Κι αν τσαλαπάτημα είμαι καθενός
και μες στον βούρκο που με πέταξες κυλιέμαι,
μα είναι και Θεός που βλέπει από ψηλά
και με την σκέψη αυτή παρηγοριέμαι…    Γιώργος Ν. Μουσταΐρας

~*** Πολιτιστικός Οργανισμός "Δρόμοι της Ελιάς"

~ Υποβολή αιτήσεων για κοινωφελή εργασία
 - Θα απασχοληθούν συνολικά 630 άτομα στη Μεσσηνία
 * Ξεκινά, σύμφωνα με τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Δρόμοι της Ελιάς», η υποβολή αιτήσεων για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εξακοσίων τριάντα (630) ατόμων για την υλοποίηση του Προγράμματος ΚΟινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στο Νομό Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).
* Η διάρκεια εργασίας θα είναι 5 μήνες (είτε συνεχόμενη είτε τμηματική). Η αμοιβή για κάθε προσλαμβανόμενο ορίζεται σε 25 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερη από 625 ευρώ μηνιαίως, κατά παρέκκλιση των νόμιμων αμοιβών που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις οικείες συλλογικές συμβάσεις, με πλήρη κάλυψη όλων των ασφαλιστικών εισφορών.
* Για την υλοποίηση του προγράμματος, ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» συνεργάζεται με 11 φορείς του Ν. Μεσσηνίας, όπου και θα απασχοληθούν οι ωφελούμενοι/ες. Αναλυτικότερα, οι θέσεις εργασίας ανά συμπράττοντα φορέα είναι: Δήμος Καλαμάτας (200), Δήμος Μεσσήνης (120), Δήμος Τριφυλίας (100), Δήμος Οιχαλίας (50), Δήμος Δυτικής Μάνης (25), Δήμος Πύλου-Νέστορος (70), ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. (15), ΚΑΦΚΑ (9), ΔΕΥΑΚ (20), ΓΟΕΒ (11), Σύνδεσμος Ύδρευσης Καλαμάτας-Μεσσήνης (10).
* Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από αύριο Πέμπτη 19 Απριλίου να προμηθευτούν το έντυπο της αίτησης και να ενημερωθούν για τη διαδικασία πρόσληψης στο χώρο υποβολής των αιτήσεων (Ηροδότου 6 Καλαμάτα - ΚΕΚ Ετ.Α.Π. Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων), στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς» www.olivetreeroute.gr•, στην ιστοσελίδα του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» www.epanad.gov.gr, στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. www.asep.gr και σε όλα τα δημοτικά καταστήματα των Δήμων όπου υλοποιείται το πρόγραμμα.
* Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα διαρκέσει έως και 28/04. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στη διεύθυνση: Ηροδότου 6 Καλαμάτα (ΚΕΚ Ετ.Α.Π. Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων). Ώρες υποβολής αιτήσεων: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00-18.00 / Σάββατο και Κυριακή: 10.00-16.00.
* Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 27210-95620.
~** Κάψιμο του Ιούδα και σαϊτοπόλεμος στην Εύα

 * Δεν ήταν μόνο ο σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα που κέντρισε το ενδιαφέρον πλήθους ντόπιων και επισκεπτών την Κυριακή του Πάσχα. Το ίδιο συνέβη και στην περιοχή της Εύας με το κάψιμο του Ιούδα και την εκδήλωση με τις σαΐτες (απ’ όπου και τα δύο φωτογραφικά στιγμιότυπα). Και εκεί ήταν αρκετός ο κόσμος που παραβρέθηκε.
* Το έναυσμα των εκδηλώσεων, μάλιστα, δόθηκε από το δήμαρχο Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλο.




~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 :
*** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/04/31032012-01042012.html  , Αθλητικό Σ/Κ 31/03/2012 και 01/04/2012 .-
*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/2-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 ‘-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/04/3-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Τρίτη 3 Απριλίου 2012
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/4-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Aπριλίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/4-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Aπριλίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/5-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/04/5-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 .-
~ ** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/blog-post.html  , Ενημέρωση -Θέσεις - Απόψεις - Σκέψεις - Σχόλια κ.π.α. Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 .-
~ ** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/blog-post.html  , Ενημέρωση -Θέσεις - Απόψεις - Σκέψεις - Σχόλια κ.π.α. Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 .-
~*** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/7-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 7 Απριλίου 2012 .-
~*** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/8-2012.html  , Κυριακή των Βαϊων 8 Απριλίου 2012 κοντά σας .-
*** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/9-2012.html , Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/10-2012.html  , Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 των Παθών του Κυρίου μας στην ενημέρωση .- nm
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/04/10-2012.html  , Στην καθημερινότητα μας Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 .-
*** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/11-2012.html  , Μεγάλη Τετάρτη ΚΟΝΤΆ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11 Απριλίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/04/12042012.html  , Μεγάλη Πέμπτη 12/04/2012 στην καθημερινότητα της ενημέρωσης .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/13-2012.html  , Μεγάλη Παρασκευή 13 Απριλίου 2012 σατο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/04/14-2012.html  , Μέγα Σάββατο 14 Απριλίου 2012 στην ενημέρωσή μας .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/04/k-15-2012.html  , Kυριακά 15 Απριλίου 2012 ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ ΑΝΑΣΑΤΑΣΕΩΣ .. στην ενημέρωση.-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/16-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/17-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 17 Αποριλίου 2012 .- & ΦΏΤΟ-Αλμπουμ .
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/18-2012.html  , AΠΟΨΕΙΣ -Θέσεις -Σχόλια -Παρουσιάσεις Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 .-
 ~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/18-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 Foto - Album .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 Foto – Album .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/04/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 φωτογραφίες
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/20-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 Παλιές Φωτογραφίες .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/21-2012.html  , ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ για μιά θύμηση Σάββατο 21 Απριλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/21-2012_21.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ενημέρωση και Άλλα Σάββατο 21 Απριλίου 2012 , Φωτογραφίες από προσωπικό άλμπουμ .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/22-2012.html  , Φωτογραφίες του παλιού καιρού για μιά θύμηση Κυριακή 22 Απριλίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/21-22-2012.html  , Aυτό το Σαββατο - Κύριακο στην ενημέρωση 21 και 22 Απριλίου 2012 Φωτογραφίες .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/04/23-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 Φώτο - άλμπουμ .-

~**

** Φωτογραφίες από το Άλμπουμ μας των παλιών χρόνων :
Φωτογραφία 1975 από γάμο μας στην Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης
Δέσποινα Βλάση  Βλασίου -Σταμάτης Νικ. Σκούλικας
Με τους κουμπάρους και τα παρανυφάκια
Θεσσαλονίκη  1975
Η νύφη Δέσποινα
Τα παρανυφάκια Συμεών και Όλγα Β. Βλασίου
Κουμπαρούλα και νύφη στην Θεσσαλονίκη 1975
Σταμάτης Σκούλικας -Αργύρης Γ. Μωραγιάννης -Παναγιώτης Γεωργακίλας και Σταμάτης Σκούλικας 1959
Στο πρατήριο άρτου στο Αρφαρά 1959 (αρτοποιός)
1959 στην ομάδα προσκόπων στο Αρφαρά
Κώστας Θ. Μπούρας , Νίκος Γ. Νιάρχος , Θεόδωρος Δημ. Λαφαζάνος , Γιώργος Παν. Φέστας , Σταμάτης  Ν. Σκούλικας και Τάκης Νικολουλέας .

Στο Αρτμένειο Γυμνάσιο Αρφαρών 1960
Πρόσκοποι Σταμάτης και Γιώργος Σπυρ. Σκούλικας
Στην είσοδο του Αρτοποιείου στο Αρφαρά 1956-57
Βασιλική Σκούλικα - Ιωαν. Ζαλαχώρη ,Νικόλαος Ηλ. Σκούλικας 
Κώστας Σκούλικας - Παναγιώτης Γ. Μωραγιάννης 
μισός Ηλίας και Σταμάτης Ν. Σκούλικα .
Πρόσκοποι 
Γιωργος Ιωαν. Φέστας και Σταμάτης Ν. Σκούλικας
φαίνεται πίσω και ο Παναγιώτης Ιωάν. Κοτταρίδης  
Φωτογραφία 1955-56 στο Αρφαρά