ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

 Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης  , Τετάρτη  21 Μαρτίου  2012  :
"Οι ανθρωποι είναι φτιαγμένοι για να αγαπιουνται κ τα πραγματα είαναι φτιαγμενα για να χρησιμοποιουνται. Η σύγχυση σε αυτό τον κόσμο είναι ότι οι ανθρωποι χρησιμοποιούνται και τα πράγματα αγαπιούνται... Καλό κ ευλογημένο βράδυ κ αυριο με υγεία αν το θελεί ο Θεος θα ξανα ανταμώσουμε..."
Το ποντικάκι μας στην ενημέρωση !
*** Θερινή ώρα από την Κυριακή

* Από την Κυριακή θα ισχύσει η θερινή ώρα, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα στις 03.00 της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά και να δείξουν 04.00

*** Έγγραφα του Αϊνστάιν στο διαδίκτυο
* Στο διαδίκτυο άρχισαν να «ανεβαίνουν» έγγραφα του Άλμπερτ Αϊνστάιν από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, το οποίο τα έχει πλέον στην ιδιοκτησία του. Έτσι, όλοι οι χρήστες, ειδικοί και μη, θα μπορούν να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους. * Το πλήρες αρχείο του Άλμπερτ Αϊνστάιν, που περιλαμβάνει την άγνωστη έως τώρα προσωπική αλληλογραφία του, καθώς και τα χειρόγραφα επιστημονικά σημειωματάριά του, όπου, μεταξύ άλλων, βρίσκεται για πρώτη φορά καταγραμμένη η πιο διάσημη εξίσωση στην ιστορία της ανθρωπότητας (E=MC2), άρχισαν να «ανεβαίνουν» στο διαδίκτυο από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, το οποίο τα έχει πλέον στην ιδιοκτησία του. Έτσι, όλοι οι χρήστες, ειδικοί και μη, θα μπορούν να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους.
 * Σε πρώτη φάση είναι διαθέσιμα online γύρω στα 2.000 έγγραφα και θα ακολουθήσουν και τα άλλα στη συνέχεια, όπως έγινε γνωστό σε συνέντευξη που έδωσε το Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ντέιλι Μέιλ».
 * Τα κείμενα και τα λοιπά προσωπικά αντικείμενα, όπως ταχυδρομικές κάρτες, του διάσημου νομπελίστα Γερμανο-εβραίου φυσικού, βρίσκονταν έως τώρα επιμελώς φυλαγμένα σε χρηματοκιβώτια. Το πανεπιστήμιο τα φωτογράφισε ψηφιακά σε υψηλή ανάλυση και πλέον τα «ανεβάζει» στο Ίντερνετ, δίνοντας τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να διαμορφώσουν μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για την προσωπικότητα και το έργο του ανθρώπου που σφράγισε την επιστήμη του 20ού αιώνα με τη θεωρία της σχετικότητας.

*** Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου
* «Το χειρότερο πράγμα στον κόσμο» είχε πει ο Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, «είναι να προσπαθείς να κοιμηθείς και να μην μπορείς». Δυστυχώς, για πολλούς συνανθρώπους μας, η έλλειψη ποιοτικού ύπνου είναι ένα πραγματικό πρόβλημα  που μπορεί, όντως, να μοιάζει σαν το χειρότερο «εφιάλτη».
 * Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Έλληνες φαίνεται να ταλαιπωρούνται από διαταραχές ύπνου, ενώ στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται ότι περίπου ένας στους τρεις ενήλικες αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα.
 * Το φαινόμενο επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες, τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε βάρδιες και τους ηλικιωμένους, όπου προβλήματα ύπνου φαίνεται να έχουν περίπου οι μισοί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, προβλήματα ανεπαρκούς ποσότητας ύπνου και δυσκολία στο να αποκοιμηθούν αντιμετωπίζουν οι έφηβοι και τα παιδιά.

**  Πορεία διαμαρτυρίας με ποίηση
* Στίχοι ελληνικής ποίησης ήχησαν στην πρώτη πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην κρίση, που διοργάνωσαν οι Έλληνες ποιητές, την Τετάρτη 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

*** Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά με Παπαδήμο
* Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Λουκά Παπαδήμο, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να μην έχει φέρει αντιρρήσεις ως προς τον αντικαταστάτη του κ. Βενιζέλου, στο υπουργείο Οικονομικών.

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για σήμερα Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 :

~**  Για το κύπελλο Ελλάδας στο ποδόσφαιρο , 1ος  αγώνας Ημιτελικών :
Ατρόμητος Αθηνών - Αστέρας Τρίπολης 0-0 .- ^   
Ολυμπιακός Πειραιώς - ΟΦΗ Ηρακλείου  1-0  , (0-0) .- ^    
 Το γκόλ : Στο 81΄ Μέλμπερκ ,.- ^      

~**Σήμερα ,  Τετάρτη 21-03-2012 :
 Για το Ευρωμπάσκετ   Playoff  ευρωλίγκα : 1ος αγώνας από τους 5 πέντε για την τετράδα που θα πάει στην Κωνσταντινούπολη :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπιλμπάο   98-71 .- ^     
Μοντεπάσκι Σιένα - Ολυμπιακός Πειραιώς   75-82   , (48-42) .- ^             

~* Χθές :
** Για την Ευρωλίνκα στα Playoff στο Μπάσκετ Τρίτη , 20-03-2012 :
~ Στους 1ους από τους πέντε 5 συνολικά για πρόκριση στο Φάϊναλ Φόρ :
  Μπαρτσελόνα - Ούνικς Καζάν 78-66 .- ^     
 Παναθηναϊκός -Μακαμπί Τέλ Αβίβ 93-73 , (79-52), (55-34), (28-18) .-^   

~** Για το Γιούροκαπ , Eurocup στο ευρωπαϊκό Μπάσκετ :
19/03/2012 : Νίμπουργκ - Σπαρτάκ Αγ. Πετρούπολής  64-68 .- ^    
20/03/2012 : Κίμκι -Λοκομοτίφ Κουμπάν  81-72 .- ^   
"""  '"""   : Λιέτουβος Ρίτα - Ντόνετσκ  76-65 .- ^     
"""  """    : Μπούντοντσνοστ Βαλένθια   75-71 .- ^    

~** Για το Κύπελλο Κύπρου  στο ποδόσφαιρο :
Άλκη Λάρνακας  - ΑΕΚ Λάρνακας   κ.α. 1-1  , (1-0) .-Π αράταση :2-1 .- ^
Ανόρθωση - ΑΕΛ  2-1 , (1-0)  .- ^
Ολυμπιακός Λευκωσίας - Εθνικός Άχνας  0-1 , (0-0) .- ^


*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και Άλλα :
** Στη Β' Αθήνας με τη ΔΗΜΑΡ ο Βουδούρης  :
* Στη Β' Αθήνας με τη Δημοκρατική Αριστερά θα είναι υποψήφιος τελικά ο Οδυσσέας Βουδούρης σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Ανδρέα Παπαδόπουλο. Ο κ. Βουδούρης μάλιστα φέρεται να έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του να προσχωρήσει στη Δημοκρατική Αριστερά και ως μέλος της. Ο διαφαινόμενος αυτός “πολιτικός γάμος” προέκυψε έπειτα από απευθείας διαπραγματεύσεις του κ. Βουδούρη με τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους 4 ανεξάρτητους βουλευτές που προσφάτως διεγράφησαν από το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έχουν εκδώσει κοινή διακήρυξη. Πρόκειται για τους Ηλία Θεοδωρίδη (Πέλλας), Γιάννη Αμοιρίδη (Πιερίας), Γιάννη Μιχελογιαννακη (Ηρακλείου) και Γιώργο Παπαμανώλη (Κυκλάδων).-
** Σημ.: Και ο Θεός δεν συγχωρεί και τιμωρεί  Την Απιστία , Την Υποκρισία και Τέλος Την Αχαρηστία !! Ας μην το ξεχνάμαι !


*** Αυξήθηκαν κατά 30% οι χειρουργικές επεμβάσεις στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

* Αυξήθηκαν κατά 30% οι χειρουργικές επεμβάσεις που διενεργούνται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

* Η αύξηση προέκυψε μετά την τροποποίηση του προγράμματος των χειρουργείων.
* Παράλληλα, από τη διοίκηση του ιδρύματος γνωστοποιήθηκε ότι πλέον έχει ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος αναμονής για τις οφθαλμιατρικές επεμβάσεις στην αντίστοιχη κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

*** Στη Μεσσηνία η γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού

* Συναντήσεις με τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες θα έχει γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που επισκέπτεται τη Μεσσηνία σήμερα και αύριο.
* Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, σήμερα στις 9.45 είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί στο Διοικητήριο με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά. Τη συνάντηση θα απασχολήσουν έργα αρμοδιότητας του ΥΠΠΟ που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα τα βυζαντινά μνημεία του Ανδρομονάστηρου και της Σαμαρίνας, αλλά και το κάστρο της Ανδρούσας.
* Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής της, η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού -όπως έχει ανακοινώσει ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας- θα επισκεφθεί το Μέγαρο Χορού, τις ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία, τον αρχαιολογικό χώρο στα Ακοβίτικα και το Κάστρο Καλαμάτας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει σύσκεψη στο Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
* Επίσης, στη διάρκεια του διημέρου, η Λίνα Μενδώνη θα επισκεφθεί και το Δήμο Πύλου - Νέστορος. Οπως ανακοινώθηκε, ειδικότερα, από το δήμο, η γ.γ. του ΥΠΠΟ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Καποδιστριακό Σχολείο στη Μεθώνη, στο Κάστρο της Πύλου, στα Ανάκτορα του Νέστορα, ενώ θα ακολουθήσει σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πύλου, με τη συμμετοχή του δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη και υπηρεσιακών παραγόντων.

*** Για μεταφορά λαθρομεταναστών

~* Δύο αιώνες κάθειρξης σε 8 Αιγύπτιους
 * Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά σε 25 χρόνια κάθειρξης έκαστος καταδικάσθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οκτώ Αιγύπτιοι οι οποίοι κατηγορούνταν ως μέλη πληρώματος δουλεμπορικού που μετέφερε 35 λαθρομετανάστες και βούλιαξε ανοιχτά της Σφακτηρίας το Σεπτέμβριο του 2009.
* Επίσης, το δικαστήριο επέβαλε στον καθέναν χρηματικό πρόστιμο 300.000 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή 2,4 εκατομμύρια ευρώ.
* Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος που τώρα υπηρετεί στο Αρχηγείο και τότε συμμετείχε στο περιστατικό ως μέλος ναυαγοσωστικού σκάφους, κατέθεσε ότι το σκάφος με τους λαθρομετανάστες είχε ξεκινήσει από την Αλεξάνδρεια και κατευθυνόταν στην Ιταλία.
* Ανοιχτά της Πύλου, όμως, θέλησε να αποβιβάσει τους λαθρομετανάστες και το Λιμενικό προσπάθησε να τους αποτρέψει. Για αρκετές ώρες βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση και, τελικά, κάποια στιγμή το σκάφος ανέπτυξε ταχύτητα και προσάραξε στη νήσο Σφακτηρία, προκαλώντας ναυάγιο.
* Οι λαθρομετανάστες περισυνελέγησαν και συνελήφθησαν δύο άτομα ως καπετάνιοι και οι οκτώ Αιγύπτιοι που ήταν χθες κατηγορούμενοι ως πλήρωμα.
* Κανένας, εκ των κατηγορουμένων, δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία, ενώ στις απολογίες τους τότε είχαν δηλώσει πως επίσης ήταν λαθρομετανάστες και δεν κατανοούν γιατί οι υπόλοιποι τους χαρακτήρισαν πλήρωμα.
* Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή τους, λέγοντας ότι προκάλεσαν συνειδητά ναυάγιο και έθεσαν τόσες πολλές ζωές σε κίνδυνο. Της Βίκυς Βετουλάκη
~ Σημ. : Λύσεις για παράνομους μετανάστες  :  1.- Μάζομα και επαναπατρισμός τους , 2.- Ελευθέρωσή τους για άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες , κυρίως Γερμανία , Γαλία , Ολλανδία , Αυστρία κ.λ.π (κανονική προώθηση).-  3.- Σκούπα μάζεμα και τοποθέτησή του σε ξερωνήσια γιά δουλιές , όπως κατασκευή υδατοδεξαμηνών , καλλιέργιες , βοσκοί κτηνοτροφίας κ.λ.π.

*** Εβδομάδα Μεσογειακής Διατροφής στην Κορώνη

* Επίσημη συνάντηση των εκπροσώπων των Εμβληματικών Κοινοτήτων για τη Μεσογειακή Διατροφή (Κορώνη, Soria, Cilento, και Chefchaouen) οργάνωσαν το Μανιατάκειον Ίδρυμα και ο Δήμος Πύλου - Νέστορος στην Αθήνα, στις 19 Μαρτίου. * Στο καλωσόρισμά του ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, ευχαρίστησε το Μανιατάκειον Ίδρυμα για τη στενή συνεργασία ως τεχνικός σύμβουλος, καθώς και για τη φιλοξενία της συνάντησης.
* Λαμβάνοντας το λόγο οι εκπρόσωποι των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης - Τροφίμων και Πολιτισμού - Τουρισμού, χαιρέτισαν την πρωτοβουλία για τη συνάντηση των Αθηνών.
 * Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Pollica Stefano Pisani (Εμβληματική Κοινότητα του Cilento) ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμο το Παρατηρητήριο Μεσογειακής Διατροφής, το οποίο θα αποτελέσει χώρο έρευνας και προώθησής της. Επίσης, για πρώτη φορά πέρασε στην Ιταλία περιφερειακός νόμος που αναφέρει τα κριτήρια για το χαρακτηρισμό προϊόντων ταυτόσημων με τη Μεσογειακή Διατροφή.
* Οι εκπρόσωποι του Chefchaouen, Guilhem Calvo και της Soria, dr. Juan Manuel Ruiz Liso, ανέπτυξαν τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει οι ομώνυμοι Δήμοι για την προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής.
* Βασική ομιλήτρια ήταν η καθηγήτρια Διατροφής και Προληπτικής Ιατρικής, Αντωνία Τριχοπούλου, η οποία τόνισε ότι ο μεσογειακός τρόπος διατροφής συμβάλλει στο ευ ζην, την υγεία και τη μείωση των νοσημάτων. Είναι, δε, συνδεδεμένος με το ελαιόλαδο, ενώ επεσήμανε ακόμη τη σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στα παραδοσιακά προϊόντα και την υγεία και τον πολιτισμό.
* Η διευθύντρια του Μανιατάκειου Ιδρύματος, Βίκυ Ιγγλέζου, παρουσίασε την πρόταση για τη δημιουργία ειδικής κοινής ιστοσελίδας για τη Μεσογειακή Διατροφή, που θα περιλαμβάνει το λεξικό Μεσογειακής Διατροφής στις γλώσσες των Εμβληματικών Κοινοτήτων (ελληνική, ισπανική, αραβική και ιταλική), καθώς και στις επίσημες γλώσσες της Σύμβασης (αγγλική και γαλλική). Επίσης, παρουσίασε το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “International Twinning and Partnership for Development”, προκειμένου να γίνουν από κάθε Εμβληματική Κοινότητα οι απαραίτητες ενέργειες για την αδελφοποίησή τους.
* Τέλος, ο κ. Calvo παρουσίασε το προτεινόμενο Σχέδιο Δράσης για το 2012.
* Γενικότερα, οι εκπρόσωποι των Εμβληματικών Κοινοτήτων αποφάσισαν τα εξής:
-Έδρα της Μόνιμης Γραμματείας τους ορίζεται για την πρώτη διετία η Κορώνη.
-Αναμόρφωση της κοινής ιστοσελίδας για τη Μεσογειακή Διατροφή και παρουσίασή της στη Νάπολη στα μέσα Μαΐου.
-Δημιουργία λογότυπου για την κοινή ιστοσελίδα για τη Μεσογειακή Διατροφή.
-Θα πρέπει οι «Πρέσβεις της Μεσογειακής Διατροφής» να οριστούν το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο 2012.
-Σε κάθε Εμβληματική Κοινότητα να ονομαστούν τρεις δρόμοι με τα ονόματα των υπολοίπων Εμβληματικών Κοινοτήτων μέχρι το καλοκαίρι του 2012 και να κοινοποιηθεί.
-Να οριστεί η ημερομηνία πραγματοποίησης της Εβδομάδας Μεσογειακής Διατροφής σε κάθε Εμβληματική Κοινότητα τον Απρίλιο του 2012 και να κοινοποιηθεί.
-Μέσα στο 2012 να αξιολογηθεί η δυνατότητα να αναληφθεί πρωτοβουλία από τις τέσσερις Εμβληματικές Κοινότητες για την αναγνώρισή τους από την Unesco ως Πόλεων Γαστρονομίας.
-Μέσα στο 2012 να ενημερωθούν για τις πρωτοβουλίες των τεσσάρων Εμβληματικών Κοινοτήτων οι μόνιμες αντιπροσωπείες των χωρών τους στην Unesco.
-Να οριστούν οι αντιπρόσωποι των εκπροσώπων των Εμβληματικών Κοινοτήτων, οι οποίοι θα παρακολουθούν και θα ενημερώνουν για την υλοποίηση των κοινών δράσεων.
* Για την ελληνική πλευρά, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος όρισε ότι η Εβδομάδα Μεσογειακής Διατροφής θα πραγματοποιηθεί στην Κορώνη 20-25 Αυγούστου, οπότε θα δοθούν τα ονόματα των τριών δρόμων από τις Εμβληματικές Κοινότητες. Ο «Πρέσβης της Μεσογειακής Διατροφής» θα προκύψει από διαγωνισμό σε έκθεση, το θέμα της οποίας θα καθοριστεί από τριμελή επιτροπή απαρτιζόμενη από την καθηγήτρια Αντωνία Τριχοπούλου, το διευθυντή του Γυμνασίου Κορώνης και μια φιλόλογο. Τέλος, όρισε τη διευθύντρια του Μανιατάκειου Ιδρύματος ως αντιπρόσωπο της Κορώνης στη Μόνιμη Γραμματεία.

*** Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Πώς να σε βάλω στο ποίημα;*
 Τον Γιάννη Λειβαδά τον βρήκα στο Παρίσι. Τον Δημήτρη Χιλλ στη Μάνη. Ο Νίκος Σαββάκης ζει στη Φοινικούντα. Με τον Βασίλη Ρούβαλη συνομιλήσαμε μέσω διαδικτύου. Τον Αριστοτέλη Φράγκο τον συνάντησα στην Καλαμάτα, να φροντίζει τις λεπτομέρειες της γιορτής για την ποίηση απόψε στο Πνευματικό Κέντρο. Είναι και οι πέντε Μεσσήνιοι. Και οι πέντε σημαντικοί σύγχρονοι Έλληνες ποιητές. Εκπρόσωποι διαφορετικών γενεών, με ξεχωριστό ποιητικό ίχνος ο καθένας, μοιράζονται ποιήματά τους με τους αναγνώστες του «Θ» και σκέψεις για την ποίηση και την Παγκόσμια Ημέρα της.
 «Να τη βράσω την παγκόσμια ημέρα ποίησης, αν το κάθε τι δεν το ζούμε ποιητικά, κάθε μέρα. Αυτά είναι για τους ακαδημαϊκούς και για το θεαθήναι. Όλα τριγύρω μας δεν είναι ποίηση; Το κάθε τι, όπου να κοιτάξουμε, ό,τι να κάνουμε, δεν είναι ποίηση;»
Δημήτρης Χιλλ
Δημήτρης Χιλλ
[Το δούρειο ίππο που στέκει στην πόρτα σου]
Το δούρειο ίππο που στέκει στην πόρτα σου
μη τον ανοίξεις
μη τον αφήσεις να μπει στην αυλή σου
Κι αν κάποια στιγμή δεν αντέξεις
και τον αφήσεις να μπει στα τείχη σου
το βράδυ ξαγρύπνα
Σβήσε το καντήλι
και αφουγκράσου τον ήχο του ξύλου
Αν ακούσεις υπόκωφο ήχο
θα είναι οι σκάλες που κατεβαίνουν μέσα σου
Αν ακούσεις να τρίζουν σκοινιά
μην αφήσεις να τυλιχθούν στο λαιμό σου
Αν το ξημέρωμα όλα ήταν όνειρο
και οι πόρτες παραμένουν κλειστές
συνέχισε την ξαγρύπνια σου
Θα το βρει το κλειδί ο εφιάλτης
κι ας μη του κοιμάσαι
Θα τον δεις και στον ξύπνιο σου
να χορεύει πάνω σε μεταξωτές κλωστές υφαμένες
Θα σου κλείνει το μάτι
με ένα χαμόγελο που θα είναι μόνο για σένα
Μην αποκοιμηθείς
οι πόρτες θα ανοίξουν
και ούτε κουβέντα
για τη σφαγή που θα ακολουθήσει.
«Η παγκόσμια ημέρα ποίησης, μια γιορτή, καθώς λένε, μετατρέπεται πλέον σε διαμαρτυρία. Το να ορίσει κανείς όμως, μια συγκεκριμένη μέρα, για να διαμαρτυρηθεί ο ποιητής είναι παραπάνω από πλεονασμός και εικονική πραγματικότητα. Ο ποιητής ανέκαθεν αποτελεί το αίτημα της καθολικής επανιεράρχησης και, ασφαλώς, την ίδια την επιζητούμενη αλλαγή δια ζώσης / καθημερινά, όπου και αν βρίσκεται, με τη στάση του, τις επιλογές και, φυσικά, με το έργο του. Ή μήπως όχι; …
Και δεν εννοώ μόνο τους γραφιάδες που έχουν πάρε-δώσε με τα ιδρύματα, τα υπουργεία (και τους υπουργούς) πολιτισμού και την εκάστοτε κεντρική εξουσία, μέσω της οποίας πραγματοποιούν τα αγαθά τους έργα υπέρ ποιήσεως και τεχνών.
Δεν εννοώ μόνο την αριστερή και τη δεξιά φάλαγγα των λογοτεχνών που θυμιατίζουν παραδοσιακά ένα προεπιλεγμένο, άγονο και περιορισμένο εκφραστικό πρότυπο «υπέρ ανθρώπου και επί κοινωνιών».
Όταν λοιπόν ορίζεται μια συγκεκριμένη μέρα διαμαρτυρίας με τους ποιητές συμμετέχοντες ως «ποιητές που διαμαρτύρονται» και όχι ως απλούς πολίτες αντιλαμβάνεται κανείς περί τίνος πρόκειται. Μου φέρνει στο μυαλό τις άθλιες εξτραβαγκάντσες του κομουνιστικού κόμματος, του οποίου η διαμαρτυρία διαφέρει, υποτίθεται, από των υπολοίπων για κάποιον υψιπετή λόγο».
Γιάννης Λειβαδάς, Το καύμα στον προβολέα
Γιάννης Λειβαδάς
Ρωγμές της Πύλης των Λεόντων
Τελειώνουν τα των ανθρώπων
ώστε να αποσυντίθενται
στις ρωγμές της
Πύλης των Λεόντων
σε Μυκήνες.
Ένα ύφος αφότου αναιρεθεί
το πρωταυθόρμητο
σε οδηγεί ειδικά
προσαρμοσμένο για δραματικές επιπτώσεις.
Ο χρόνος το ενέχυρο:
Μία περιγραφή
του χειρογράφου έρχεται να συνδέσει τον άνθρωπο
μ’ αυτή την εναλλακτική παράβλεψη.
«Δε νομίζω ότι υπάρχει ορισμός της ποίησης. Δεν νομίζω ότι μπορεί να οριστεί η ποίηση. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιγράψουμε στο βαθμό του δυνατού τα αποτελέσματα της ύπαρξής της. Είναι σαν το νετρίνο. Είναι αόρατο και οι επιστήμονες προσπαθούν να δουν τη σκιά του, τα ίχνη του, στο πέρασμά του. Για μένα αυτό είναι ποίηση. Δεν υπάρχει ορισμός. Δεν ξέρει κανείς από πού έρχεται ή πώς έρχεται, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πει: Αυτό είναι ποίημα και αυτό δεν είναι. Και δε νομίζω ότι έχει σχέση με την κοινωνία. Η ποίηση σε καιρούς δύσκολους και κουραφέξαλα. Αυτά τα θεωρώ βλακείες. Πάντα υπήρχε ποίηση. Και όταν οι άνθρωποι ήταν χαρούμενοι και όταν οι άνθρωποι ήταν δυστυχισμένοι και όταν οι άνθρωποι είχαν προβλήματα. Πάντα υπήρχε ποίηση. Και πάντα θα υπάρχει. Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις με την ποίηση είναι να την στρατεύσεις. Αν αισθάνεσαι ότι θέλεις να γράψεις για ένα πρόβλημα, ας το κάνεις. Αλλά να το αισθάνεσαι. Να μη γίνεται εσκεμμένα. Όσο για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης… Είναι καλό ότι τουλάχιστον υπάρχει. Για να λέει ο κόσμος, α, ναι, υπάρχει και η ποίηση».
Νίκος Σαββάκης
Νίκος Σαββάκης
Η Πρωινή Σπονδή
ριν σκάσει ο ήλιος
Γλυστράει απ’ τα σωθικά
Του φούρνου
Ο Άγγελος της Δημοκρατίας.
ίχως ίχνος ρατσισμού
Χτυπά όλες τις μύτες
Που θα πέσουν
στην πλώρη του.
 Οι ξύπνιες τον στέλνουν
Κατ’ ευθείαν στον προορισμό του.
Οι σε νυχτερινή νάρκη
Δεν χρειάζεται να μπουν σε κόπο
Εισβάλει μόνος του στο λαβύρινθο
Του ερευνητικού πεδίου του Φρόιντ.
Με τη σάλπιγγα της ζωής
Στη διαπασών
Υποβάλει τα σέβη του
και αποχωρεί.
Στο Μετά Χριστόν
«Θυσιαστήριο»
Το υπέρτατο δώρο
Της Μεσοποταμίας
Σε μια τεράστια ποικιλία
Σχημάτων, μεγεθών και χρωμάτων

Γίνεται η βορά
 Της  Αναίμακτης
Καθημερινής  Θυσίας
Στο  Βωμό
Της  Κουζίνας.
«Μια ευχή θα ήθελα να εκφράσω. Μια επιθυμία. Μακάρι η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η οποία γιορτάζεται με κάποιον ξεχωριστό παλμό, με θέρμη, με ευχαρίστηση εκ μέρους όλων των λαών της γης, μακάρι να γιορτάζεται και σαν Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης. Όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθούμε να επιβιώσουμε σε αυτόν τον πλανήτη που λέγεται Γη και που παράλληλα υποφέρει, έστω κι αν δε θέλουμε να το παραδεχθούμε. Αν η πορεία μας μέχρι σήμερα κάτι μας διδάσκει είναι ότι πρέπει όλοι ενωμένοι να φτιάξουμε έναν καινούριο ισημερινό γύρω από τον πλανήτη Γη, χέρι με χέρι, μαζί για την ειρήνη».
Αριστοτέλης Φράγκος

Αριστοτέλης Φράγκος
Τώρα
Τώρα που ξεβρακώθηκαν οι λέξεις
και φόβος, τρόμος, μίσος
στις καρδιές των ανθρώπων καιροφυλακτεί

Η αγάπη επαναστάτησε
Τώρα που ο ανθρώπινος θάνατος
με γεύση φτηνού κρασιού συγκρίνεται
και τα ψέματα αλήθειες βαφτίζονται

Η αγάπη ταπεινώθηκε
Τώρα που η φιλία
είναι είδος προς εξαφάνιση
και οι συνειδήσεις αλλαξοπίστησαν

Η αγάπη προδόθηκε
Τώρα που η ματαιοδοξία μας
προσπαθεί να ξεγελάσει τις αδυναμίες μας
και αποζητά αθανασία στην εφήμερη απόλαυση

Η αγάπη περιφρονήθηκε
ώρα που ο έρωτας
από αισθήματα χήρεψε
και αγοράζεται ή πουλιέται σε τιμή ευκαιρίας

Η αγάπη ατιμασμένη μετακόμισε
Ακατοίκητοι αγάπης τώρα οι άνθρωποι. Μέσα έξω
Ευδαιμονίζουν φαρισαϊκά το άδειο τους εγώ
Και γιατί όχι;
Σάματι νογάνε τον όλεθρο της απερισκεψίας τους;
Βασίλης Ρούβαλης
Τι δεν θέλω(ένα πολιτικό ποίημα)
Θέλω ν’ αρνηθώ τους πατέρες του έθνους και τον κάθε πατέρα
τις ψεύτικες σημαίες, τα συνθήματα, τους πύρρειους λόγους
τους αριστερούς δεξιούς και τους δεξιούς σοσιαλιστές
τους γείτονες, τους συνοδοιπόρους, τους ομόφυλους
τους ανέκφραστους, τους άνευ, τους στρεψοδίκες
όλους όσοι αρνούνται εδώ να γίνουν πολίτες
τους τιμητές και τους τιμώμενους αυτούς τους αρωγούς στη θλίψη μου -
Θέλω ν’ αρνηθώ τους κλέφτες: καλοντυμένους και αδαείς
Θέλω ν’ αρνηθώ τους αυτόκλητους, τους μισαλλόδοξους, άραγε τους δειλούς
Θέλω ν’ αρνηθώ την γκρεμισμένη αλφάβητο, την αρνησικυρία, τις φωνές
Θέλω ν’ αρνηθώ τις λέξεις, τις νότες, τα πινέλα που λερώνουν τη μνήμη
Θέλω ν’ αρνηθώ
το περιβάλλον που σκότωσαν και τις αναίσθητες πόλεις,
τις αναπνοές του τόπου - γιατί μυρίζει ακόμη από τους ξένους -
όλες τις φωταψίες, τα ξημερώματα στις στέγες,
τους ορθόδοξους, ελεεινούς σταυρούς,
τους αριθμούς που μισώ και δεν έμαθα,
τους φαύλους κύκλους με όνομα στην Ιστορία,
τα στόματα εμπρός στο έγκλημα... τ’ ατιμώρητα λοιπόν γιατί σιώπησαν,
τους κήπους για τους τυφλούς και τα νησιά για τους περαστικούς,
τις βρόμικες παρόδους, τις σκυθρωπές αλήθειες,
τη συγχώρεση, την απαντοχή, την υποχώρηση, την καχεξία
Θέλω ν’ αρνηθώ την ύστερη στάχτη, το κενό
Θέλω ν’ αρνηθώ τ’ ανήλεο παιχνίδι, την άλλη όχθη, τη νεκρή μου γνώση
Θέλω ν’ αρνηθώ τις προς πώλησιν προσδοκίες
Θέλω ν’ αρνηθώ τον δακτυλισμό του είναι, το μάταιο σπινθήρισμα
 Θέλω ν’ αρνηθώ κι ας θελήσουν αλλιώτικα...
 * Στίχος της Γιώτας Αργυροπούλου, από τη συλλογή «Τοιχογραφία της άνοιξης» Της Γεωργίας Οικονομοπούλου

***Κεντρική Πλατεία
~ Ισοπέδωση και φόβοι Μπρεδήμα για καθυστέρηση  * Τις έντονες διαμαρτυρίες πολιτών για την πορεία και τον τρόπο εκτέλεσης των έργων ανάπλασης της κεντρικής πλατείας επικαλέστηκε χθες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Καλαμάτας, Θόδ. Μπρεδήμας.
* Σε δηλώσεις του ο κ. Μπρεδήμας σημείωσε ότι του διατυπώθηκαν σφοδρά παράπονα πως κόβονται δέντρα που δεν έπρεπε και σημείωσε πως τα παράπονα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν από τη Δημοτική Αρχή.
 * Σημείωσε, επίσης, και το γεγονός ότι, ενώ η Δημοτική Αρχή είχε υποσχεθεί πως η υλοποίηση των έργων ανάπλασης θα γινόταν με γοργούς ρυθμούς, χθες, στον περιφραγμένο χώρο εκτέλεσης των έργων, βρισκόταν μόνο ένα σκαπτικό και ένα φορτηγό.
* «Αντί να υπάρχει ένα πλήρες συνεργείο, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα το ταχύτερο δυνατόν, φοβούμαι ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα. Η καθυστέρηση αυτή ενδεχομένως να επηρεάσει και τις υπόλοιπες φάσεις κατασκευής του έργου», είπε χαρακτηριστικά και πρότεινε άμεσα μια σύσκεψη για την αντιμετώπιση των θεμάτων που έχουν προκύψει.
Χ.Χ.

*** Σχολικά κυλικεία

~ Τρία έκλεισαν, τα υπόλοιπα ζήτησαν μείωση ενοικίου
 * Μείωση μισθώματος έχουν ζητήσει οι ενοικιαστές των κυλικείων στα σχολεία του καλλικράτειου Δήμου Καλαμάτας, ενώ τρία από αυτά οι ενοικιαστές αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν, γιατί δεν έβγαζαν τα έξοδά τους. Πρόκειται για τα κυλικεία του 5ου, του 12ου και του 4ου Δημοτικού Καλαμάτας. Το τελευταίο δόθηκε ήδη σε άλλο άτομο, μετά από διαγωνισμό, και αναμένεται να επαναλειτουργήσει.
 ~ Δεν ψώνιζαν τα παιδιά
* «Τα άφησαν αυτοί που τα είχαν, γιατί, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν ψώνιζαν τα παιδιά» μας είπε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Δημήτρης Πολίτης. «Ψώνιζαν ελάχιστα, το ένα τέταρτο ή το ένα πέμπτο των παιδιών, με αποτέλεσμα ο μισθωτής να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και να έχει κάποιο κέρδος. Είχαν και υψηλό μίσθωμα. Εν τω μεταξύ, έχουν να πληρώσουν και το ΤΕΒΕ, το οποίο είναι σταθερό, δεν εξαρτάται από τα έσοδα. Οπότε, αν είναι και λίγα τα παιδιά στο σχολείο, είναι δύσκολο. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται τέτοιο πρόβλημα και, όσο περνάει ο χρόνος, τόσο περισσότερο αυξάνεται».
* Επίσης, πλέον διαπιστώνεται μικρότερο ενδιαφέρον από υποψήφιους μισθωτές για τα σχολικά κυλικεία, σε σχέση με το παρελθόν. «Γίνεται ένας διαγωνισμός και έρχεται μόνο ένας υποψήφιος. Μην κοιτάτε στα γυμνάσια και τα λύκεια, είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα. Στο Δημοτικό, τώρα οι γονείς αναγκάζονται να δίνουν στα παιδιά φαγητό από το σπίτι. Τα μεγαλύτερα παιδιά δε θα πάρουν στην τσάντα τους το τοστάκι για να το φάνε στο διάλειμμα. Όμως, είναι καλό να υπάρχει κυλικείο στο σχολείο. Καλύτερο από το να παίρνουν τα παιδιά απ’ έξω γαριδάκια, σοκολάτες και παγωτά, που βλάπτουν την υγεία τους. Στο κυλικείο υπάρχει έλεγχος, έχει είδη που προβλέπονται».
* Εν τω μεταξύ, η Σχολική Επιτροπή του Δήμου για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ενέκρινε τη μείωση κατά 20% του μισθώματος στα κυλικεία μετά τις σχετικές αιτήσεις που κατατέθηκαν από τους ανθρώπους που τα λειτουργούν».
 ~ Στη Δευτεροβάθμια
* Αιτήσεις για μείωση του μισθώματος είχαν καταθέσει και όσοι έχουν αναλάβει τα κυλικεία των Γυμνασίων και Λυκείων, όμως η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν ενέκρινε τη μείωση. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο «Θ» ο πρόεδρός της, Γιώργος Καρβέλης, «εμείς κάναμε πρόταση μείωσης 20% του μισθώματος των κυλικείων, αλλά δεν πέρασε από τη Σχολική Επιτροπή, διότι μπήκαν όλα τα κυλικεία σε αυτή τη διαδικασία και η σχολική επιτροπή πρότεινε να εξεταστεί ένα ένα χωριστά, για να διαπιστωθεί εάν όντως υπάρχει πρόβλημα στο κάθε ένα. Γιατί υπάρχει κυλικείο με μίσθωμα 60 ευρώ ανά μαθητή και άλλο με 14 ευρώ».  Της Μαρίας Νίκα Πηγή  εφημ. "Θάρρος" Καλαμάτας 2012 .-

*** Ανακατατάξεις στο Δήμο

~* Στο Τμήμα Συγκοινωνιών ο Νίκος Πατσαρίνος
 ~ Αρκετές ανακατατάξεις στο προσωπικό περιέχει η απόφαση τοποθέτησης που υπέγραψε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας και τίθεται από σήμερα σε ισχύ. Πέραν των ήδη γνωστών μετακινήσεων, δηλαδή της Σταυρούλας Αγρίου από την Πολεοδομία στη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Θεμάτων και της Παναγιώτας Κουράκλη στη Διεύθυνση της Πολεοδομίας, ο Νικ. Πατσαρίνος μετακινείται από προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών στο Τμήμα Συγκοινωνιών, Κυκλοφορίας και Σήμανσης και τη θέση του καταλαμβάνει η Χριστίνα Λυκουργιά.
 ~ Επίσης, τη θέση του Νικ. Κισκήρα, που ήταν προϊστάμενος στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Εγκαταστάσεων, αναλαμβάνει ο Γ. Καραμπάτσος και ο πρώτος αναλαμβάνει προϊστάμενος στο Τμήμα Φύλαξης και Καθαριότητας Σχολικών Μονάδων, με παράλληλα καθήκοντα στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.
~ Στο Τμήμα Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, που προέρχεται από συγχώνευση, αναλαμβάνει προϊσταμένη, αντί των Ευστ. Αγγελόπουλου και Παύλου Κασσά, η Αικατερίνη Βαρβουτσή.
~ Ο Ευστ. Αγγελόπουλος τοποθετήθηκε προϊστάμενος στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πολιτών – Υπηρεσία Ενιαίου Κέντρου Εξυπηρέτησης, με παράλληλα καθήκοντα στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, ενώ ο Π. Κασσάς αναλαμβάνει προϊστάμενος στο Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας με παράλληλα καθήκοντα στη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Θεμάτων.
~ Στο Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης Συλλογικών Οργάνων προϊστάμενος τοποθετείται ο Χρ. Αλεξανδρόπουλος, αντί της Αικατερίνης Χανδρινού, η οποία μετακινείται ως προϊσταμένη στο Τμήμα Προσωπικού και Μισθοδοσίας.
~ Στο Τμήμα Δημοτικών Προσόδων νέα προϊσταμένη, αντί του Σπ. Σαρδέλη, αναλαμβάνει η Ευσταθία Αντωνοπούλου.
~ Δημιουργείται, επίσης, Διεύθυνση Παιδείας με διευθυντή τον Παν. Γαραντζιώτη. Χ.Χ.

*** Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας

~* 7 χρόνια κάθειρξης για 5,5 κιλά χασίς
 * Με κάθειρξη 7 χρόνων και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ πλήρωσε την κατοχή σχεδόν 5,5 κιλών χασίς ένας Μεσσήνιος που συνελήφθη πέρυσι τον Οκτώβριο στη Στενωσιά.
* Το δικαστήριο χθες του αναγνώρισε ελαφρυντικό ότι έδειξε μεταμέλεια μετά την πράξη, ωστόσο δε δέχτηκε η ποινή να έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.
* Ο ίδιος δήλωσε πως τα ναρκωτικά τα είχε καλλιεργήσει για ιδία χρήση, ώστε να μην αναγκάζεται να αγοράζει για να ικανοποιεί το πάθος του.
~* 5,5 κιλά
* Ο αστυνομικός κατέθεσε ότι μετά από πληροφορίες πήγαν σπίτι του και ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι έχει ναρκωτικά στην αποθήκη. Εκεί βρήκαν 2 κιλά και 196 γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης, όπως και 3 κιλά και 614 γραμμάρια χλωρά κλαριά κάνναβης με φούντα.
* Όταν τον ρώτησαν οι αστυνομικοί, τους είπε ότι τα καλλιέργησε κοντά στο ποτάμι για ιδία χρήση και τους υπέδειξε την περιοχή.
* Όπως κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο αστυνομικός, κοντά στο ποτάμι ο κατηγορούμενος είχε εκχερσώσει μια έκταση 10-15 τ.μ. και εκεί βρήκαν 24 λακκούβες στο χώμα. Η καλλιέργεια, όπως είπε, δεν μπορούσε να χαρακτηρισθεί επαγγελματική, αλλά ούτε και πρόχειρη, ενώ πότιζε τα φυτά με μπουγέλο.
* Τέλος, ειπώθηκε ότι πριν από 12 χρόνια είχε καταδικασθεί και πάλι για το ίδιο αδίκημα.
 ~* Μετανοιωμένος
* Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι έχει μεγάλο πάθος με τα ναρκωτικά και είχε καλλιεργήσει τα φυτά για να μην αναγκάζεται να αγοράσει. Όπως είπε, μπορεί να είχε ανοίξει 24 λακκούβες αλλά είχε καλλιεργήσει 15 δέντρα και πως δεν είχε σκοπό να πουλήσει. Τέλος, δήλωσε πικρά μετανιωμένος.
* Η εισαγγελέας πρότεινε να καταδικασθεί κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, λέγοντας ότι τα 5,5 κιλά χασίς δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την ιδία χρήση.
* Τελικά, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, όχι κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, αλλά αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μεταμέλειας.
Της Βίκυς Βετουλάκη

***Υπάλληλοι των δήμων

~ Μπλόκο στις εκλογές  * Εμπλοκή στη διαδικασία των εθνικών εκλογών αναμένεται να δημιουργήσει η απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να απέχει από κάθε εργασία που συνδέεται με την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών (έκδοση πιστοποιητικών εγγραφής στα δημοτολόγια ή μεταδημότευσης, μεταφορά σάκων με ψηφοδέλτια, καλπών, προετοιμασία εκλογικών κέντρων κ.λπ.), απόφαση για την οποία είχε προϊδεάσει τον υπουργό Εσωτερικών, Τάσο Γιαννίτση, με παλαιότερη ανακοίνωσή της.
 * Όπως υπογραμμίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή της, «με τον τρόπο αυτό οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια και αντίδρασή τους για την άδικη εξαίρεσή τους από τους δικαιούχους της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης και την άνιση σε βάρος τους μεταχείριση. Είχε προηγηθεί ο εμπαιγμός τους από την κυβέρνηση, δια των αρμοδίων υπουργών, οι οποίοι υπόσχονταν ότι θα χορηγείται και στο προσωπικό των ΟΤΑ η Ειδική Εκλογική Αποζημίωση».
* Πώς οι εργαζόμενοι θα κάνουν πίσω; Είναι σαφής η αναφορά της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην ανακοίνωσή της: «Η απόφαση αποχής από τη διαδικασία των εκλογών, που ελήφθη σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, θα αναθεωρηθεί μόνο αν συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ Α’ Βαθμού στους δικαιούχους της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης. Σε διαφορετική περίπτωση, η κυβέρνηση ας αναλογιστεί και αναλάβει τις ευθύνες της».
 * Εξώδικο στα υπουργεία
* Εσωτερικών και Οικονομικών
* Πέραν της απόφασής της για αποχή από τις εκλογές, η ΠΟΕ-ΟΤΑ απέστειλε εξώδικο προς τις ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, καθώς και στα μέλη και στο προεδρείο της ΚΕΔΕ, όπου και τους ενημερώνει για την απόφασή της να απέχει από τις εκλογές. Επιπλέον, προειδοποιεί για δυναμικές κινητοποιήσεις: «Σε περίπτωση συνέχισης της άρνησής σας, για ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας για την καταβολή της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης και στους εργαζόμενους των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού, το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στη συνεδρίασή του στις 21 Μαρτίου 2012 θα αποφασίσει την κλιμάκωση και με άλλους τρόπους της κινητοποίησης».
 ~* Μπαλασόπουλος: Ούτε με επιστράτευση θα πάμε
* Με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, δηλώνει ξεκάθαρα πως τζάμπα δεν πρόκειται να δουλέψουν οι υπάλληλοι των Δήμων, ξεκαθαρίζει πως με κανέναν τρόπο δε θα απασχοληθούν στην εκλογική διαδικασία (π.χ., επιστράτευση) και ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να περάσει τροπολογία που θα δίνει στους υπαλλήλους το εκλογικό επίδομα.

***Βραβεύθηκαν τα κρασιά του Πύργου Τριφυλίας


* ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 ~ Με αρκετά και σημαντικά βραβεία επέστρεψαν από το 12ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το Κτήμα Παναγιωτόπουλου και ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός «Νέστωρ», και τα δύο οινοποιεία από τον Πύργο της Τριφυλίας.
~ Τα κρασιά που βραβεύθηκαν με χρυσά και ασημένια μετάλλια είναι:
~*  Χρυσό
-«Merlot» 2008, Ερυθρός, Σ.Δ. Παναγιωτόπουλος Ο.Ε. Π.Γ.Ε. Τριφυλία
-«Cabernet Sauvignon» 2007, Ερυθρός, Σ.Δ. Παναγιωτόπουλος Ο.Ε. Π.Γ.Ε. Τριφυλία.
-«Καλντερίμι» 2010, Ερυθρός, Σ.Δ. Παναγιωτόπουλος Ο.Ε. Π.Γ.Ε. Τριφυλία.
-«Merlot» 2009, Ερυθρός, Αγρ. Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Μεσσηνίας «Νέστωρ» Π.Γ.Ε. Τριφυλία
-«Ερυθρός» 2010, Ερυθρός, Σ.Δ. Παναγιωτόπουλος Ο.Ε. Π.Γ.Ε. Τριφυλία
 ~* Ασημένιο
-«Φιλέρι» 2011, Λευκός, Σ.Δ. Παναγιωτόπουλος Ο.Ε. Π.Γ.Ε. Τριφυλία
-«Καλντερίμι» 2011, Λευκός, Σ.Δ. Παναγιωτόπουλος Ο.Ε. Π.Γ.Ε. Τριφυλία
~* Διάκριση
* Ειδική διάκριση στον οίνο με την υψηλότερη βαθμολογία που παράγεται από αμπελώνες Βιολογικής Καλλιέργειας:
-«Merlot» 2008, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Τριφυλία, της οινοποιίας Σ.Δ. Παναγιωτόπουλος Ο.Ε.  Μ.Ν.

***  Π.Σ.ΚΑΛΑΜΑΤΑ

~ Χωρίς Πετρουζέλλη με Ζάκυνθο
 * ΠΙΘΑΝΗ Η «ΕΠΑΝΑΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ» ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΥ
 ~ 2-0 ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΟΙ ΡΕΖΕΡΒΕΣ… ΝΕΟ ΤΕΣΤ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
 * Μετά τον Δημήτρη Τσαγκαράκη, που είχε δηλωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, να εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής στο προσεχές παιχνίδι με τη Ζάκυνθο, και ο Νίκος Πετρουζέλλης τέθηκε εκτός μάχης από την αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής με αντίπαλο τους Νησιώτες, που θα γίνει την Τετάρτη. Κι αυτό, γιατί, λόγω του τραυματισμού του στο δικέφαλο, αποφασίστηκε να εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής, επίσης, στον αγώνα με τη Ζάκυνθο, κάτι που σημαίνει ότι ο Γιώργος Μπένος θα στερηθεί δύο από τα βασικά εργαλεία στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Αυτό, πάντως, δε δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα έντονα τον Μελιγαλαίο τεχνικό, που έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του. Μάλιστα, έχει αρχίσει ήδη να προσαρμόζει την προετοιμασία της ομάδας στο ματς που ακολουθεί, στο πλαίσιο της οποίας γίνεται ιδιαίτερα εμφανής η «επαναδραστηριοποίηση» του Αργύρη Νικητόπουλου. Δεν αποκλείεται ο σκληροτράχηλος αμυντικός μέσος, που όλο αυτό το διάστημα έμενε ανενεργός, να πάρει θέση βασικού, καλύπτοντας τα κενά στη μεσαία γραμμή. Από εκεί και πέρα, δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία ο τραυματισμός του Κωστή, καθώς το αιμάτωμα δεν είναι έντονο, ενώ θετική εξέλιξη αποτέλεσε η έναρξη των προπονήσεων από την πλευρά του Σωκράτη Κοψαχείλη, έστω κι αν ξεκίνησε σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς.
 * Το πιο αισιόδοξο και ενθαρρυντικό μήνυμα είναι η σταδιακά ανοδική πορεία που διαγράφει η ομάδα και η οποία έγινε εμφανής- και- στο χθεσινό φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με αντίπαλο την Ομόνοια. Πλέον η Καλαμάτα έχει αρχίσει να λειτουργεί ως ομάδα επαγγελματικού επιπέδου, και η βελτίωση φαίνεται σ’ όλους τους τομείς. Ακόμη και οι ποδοσφαιριστές που δε θεωρούνται ως βασικοί, δείχνουν αναγεννημένοι… Έτσι η πολύ καλή εμφάνιση στο χθεσινό φιλικό και η νίκη με σκορ 2-0, κόντρα στην Ομόνοια, ήρθαν ως επιστέγασμα της διαρκούς ανάκαμψης. Ο Μπεγέτης σκόραρε δις – και τα δύο γκολ στο πρώτο μέρος – ενώ η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών που χρησιμοποίησε ο Μπένος έπιασαν υψηλά επίπεδα απόδοσης, δείχνοντας πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας.
 ~ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Καλλιντέρης, Δρούγας, Χρυσανθόπουλος, Νικητόπουλος, Σπανός, Δασκαλάκης, Μπλέτσας, Αλεξανδρόπουλος, Πούτσι, Καραντζανίδης, Μπεγέτης, ενώ αγωνίστηκαν και οι Κουρέας, Μωράγιωργας, Αθανασόπουλος, Μερκούρης, Παγώνης, Κέρμαλης, Δημόπουλος.
 ~ ΟΜΟΝΟΙΑ: Σταθόπουλος (Καπίνο), Σπυρόπουλος, Ντέρζια, Σώκαλης, Σταματελόπουλος, Ζέππος, Ρηγόπουλος, Κουτρουμπής, Σκόκος, Ντόκο, Γεωργίκος, ενώ αγωνίστηκαν και οι Κωστόπουλος, Καρτάλιας, Μπουραντώνης, Κοστόφ, Ηλιόπουλος.
 * H σημερινή ημέρα περιλαμβάνει αρχικά προπόνηση σε δύο γκρουπ νωρίς το πρωί στο δημοτικό στάδιο και εν συνεχεία στις 5.30 μ.μ. η Καλαμάτα θα δώσει νέο φιλικό, μικρής διάρκειας, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, στο «Γ. Λουκαρέας», το οποίο άλλωστε αποτελεί μόνιμο σταθμό των προπονητικών ραντεβού.
 * Το ευχάριστο είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν κάποιες εργασίες βελτίωσης (κούρεμα, πάτημα κ.ά.) στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου, και αυτός αναμένεται να έχει καλύτερη εικόνα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Προοδευτική. Του Νίκου Μπαλόπουλου

***  3ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

~ Όταν ο Βασίλης συνάντησε τον Μπόρα…
 * Με τον Κώστα Τσάνα και τον Μεσσήνιο Βασίλη Γεωργόπουλο στην τεχνική ηγεσία η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Νέων εξασφάλισε το «εισιτήριο» για την ενδιάμεση φάση του Euro ’12. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συμμετείχε μέσα στο Μάρτιο σε τουρνουά που διεξήχθη στο πολυδιαφημισμένο Κατάρ.
 * Οι εμπειρίες, αγωνιστικές και μη, ήταν φυσικά πρωτόγνωρες και αξέχαστες για την ελληνική αποστολή και μια από αυτές για τον «δικό μας» Βασίλη Γεωργόπουλο ήταν η συνάντηση με τον Μπόρα Μιλουτίνοβιτς. Ο Σέρβος προπονητής έχει αναλάβει ειδικός σύμβουλος του Κατάρ για τη διοργάνωση του Μουντιάλ που έχει αναθέσει στο πετρελαιοπαραγωγό κρατίδιο η FIFA το 2022, ενώ είναι από τους διασημότερους κοσμοπολίτες του ποδοσφαίρου, με θητεία σε 15 διαφορετικούς πάγκους, σχεδόν σε όλες τις ηπείρους (μεταξύ των οποίων το Ιράκ και η Τζαμάικα, τα τελευταία χρόνια).
 * Ο άνθρωπος είναι ολόκληρη «σχολή», αλλά προφανώς υπάρχουν και σημεία που πρέπει να αποφύγει ο Βασίλης…
 ~ Πρωταθλήτρια Ελλάδος η Ουρανία Γκούζου!
 * Βασικό στέλεχος της ΑΕΚ που κατέκτησε τη Δευτέρα το πρωτάθλημα Ελλάδος στο βόλεϊ γυναικών είναι η Ουρανία Γκούζου. Η Καλαματιανή παίκτρια είναι από τις σημαντικότερες που έχει αναδείξει το μεσσηνιακό βόλεϊ (προέρχεται από τον Ακρίτα) και φυσικά η επιτυχία της πανηγυρίστηκε δεόντως και στα πάτρια εδάφη.
 * Εμείς δεν έχουμε να της ευχηθούμε συγχαρητήρια και να έχει δύναμη και υγεία για να εμπλουτίσει τη συλλογή της και με άλλα τρόπαια και διακρίσεις, λάμψη από τα οποία παίρνει και ο τόπος καταγωγής της, δίνοντας παράδειγμα και ώθηση στα νέα παιδιά ν’ ακολουθήσουν τα βήματά της, γνωρίζοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο…
 ~ Μπράβο Ουρανία!
 ~ Συλλυπητήρια στον Τάκη Στασινό
 * Στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο Τάκης Στασινός, ο οποίος έχασε τη μητέρα του, Αγγελική, εκτός από τους οικείους του έχει και τη συμπαράσταση του ποδοσφαιρικού κόσμου της Μεσσηνίας, που έδωσε έντονο «παρών» χθες στην κηδεία, στην «Παναγίτσα» Γιαννιτσανίκων. Μεταξύ άλλων παρέστη αντιπροσωπεία των παλαιμάχων του Μεσσηνιακού, όπου αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια ο βετεράνος παίκτης, αλλά και προπονητής, ενώ η «οικογένεια» του ΜΓΣ εκφράζει τα συλλυπητήριά της και δια του Τύπου.
 ~ Συλλυπητήρια και από το «Θ», Τάκη.
 ~ Σκόραρε ο πρόεδρος…
 * Το γκολ της τιμής της Θύελλας Παραλίας στη βαριά ήττα με 6-1 από τον ΑΟ Χατζή, την Κυριακή το μεσημέρι στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία (για την 21η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ΄ Τοπικής), σημείωσε ο Βασίλης Γιαννόπουλος (γνωστός και ως πρόεδρος), μ’ εύστοχο κτύπημα πέναλτι.
 ~ Να σας ζήσει, Νίκο
 * Ένα υγιέστατο αγοράκι έφερε στον κόσμο το προηγούμενο Σάββατο η σύζυγος του έμπειρου μεσοαμυντικού της ΑΕΚ Καλαμάτας, Νίκου Σαχλά.
 * Η οικογένεια Σαχλά έχει πλέον τέσσερα μέλη (υπάρχει ένα ακόμη αγοράκι). Νίκο, να σας ζήσει το νεογέννητο.
 ~ Χειρουργήθηκε και μετρά αντίστροφα για την επιστροφή
 * Μόλις πριν από λίγες ημέρες πέρασε την πόρτα του χειρουργείου προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο (χιαστό και μηνίσκο) ο πολύπειρος μέσος του Αίαντα Παναγιώτης Αντωνόπουλος, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε από το να παρακολουθήσει τον Σαββατιάτικο αγώνα της ομάδας του με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Μάλιστα και ενώ δεν έχει μπει καν στη διαδικασία έναρξης της αποκατάστασης, ο Αντωνόπουλος σκέπτεται ήδη την επόμενη χρονιά και την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους.
 ~ Λάθος η κατάργηση των πλέι οφ στο τοπικό μπάσκετ
 * Νομίζω ότι η απόφαση που πήρε η Ένωση, πριν από αρκετούς μήνες να καταργηθούν τα πλέι οφ ανόδου της Α΄ κατηγορίας, ήταν τελικά λανθασμένη. Το λέω αυτό γιατί παρακολουθώντας από πολύ κοντά το πρωτάθλημα, διαπιστώνω εύκολα την έλλειψη κινήτρου που έχουν οι περισσότερες ομάδες, γεγονός που επηρεάζει το πρωτάθλημα, και την εξέλιξή του, ειδικότερα στη μάχη της παραμονής. Μπορεί η Ένωση να σκέφθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή της εξοικονόμησης χρημάτων από την πλευρά των Σωματείων, όμως τα αποτελέσματα μάλλον δεν ήταν τα αναμενόμενα.
 ~ Πώς να κερδίσει με 4 στις 24 βολές και 12 χαμένα λέι απ;
 * Ρεκόρ αστοχίας ελευθέρων βολών πρέπει να είχε το περασμένο Σάββατο η ομάδα του ΑΟ Θουρίας στο παιχνίδι με τον ΝΟ Πύλου, με τους παίκτες της να ευστοχούν στις 4 από τις 24 βολές που εκτέλεσαν, έχοντας δηλαδή ποσοστό λιγότερο από 20%. Εάν σ’ αυτό προσθέσουμε τα δώδεκα χαμένα λέι απ, τότε προκύπτει εύκολα το συμπέρασμα της… ήττας.

 ***  Προπόνηση της νέας μεικτής προπαίδων
~ Από την Επιτροπή Μεικτών ομάδων της ΕΠΣΜ καλούνται οι ακόλουθοι 43 ποδοσφαιριστές να βρίσκονται αύριο και ώρα 3.00 μ.μ. στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία, για την προπόνηση της Μεικτής Προπαίδων: Γεώργιος Τσιλιγωνέας, Άγγελος Γιάννης (ΑΕ Μάνης), Νικόλαος Γκούζος, Ηλίας Λαγωνικάκος, Δημήτριος Ριζάς, Παναγιώτης Μάραντος, Λεωνίδας Αλεξανδρόπουλος, Ιωάννης Στραβάκος, Νικόλαος Δαλκαφούκης, Κωνσταντίνος Γεωργαντάς, Παναγιώτης Βέλμαχος (Αίαντας Καλαμάτας), Κυριάκος Κωνσταντόπουλος (ΑΟ Κυπαρισσίας), Γεώργιος Δρογγίτης, Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος (Ομόνοια), Ιωάννης Σαρδέλης, Κατσιμαγκλής, Βασιλιάδης (ΑΟ Πατίστα), Νικηφόρος Ψυχογιάννης, Παντελής Δούβας, Αναστάσιος Μουσελίνος, Σταύρος Αγγελής, Σταύρος Τριάντος, Γεώργιος Ζήσης, Σπύρος Μαργαρίτης (ΑΣ Δαναός), Κώστας Σερπάνος, Αργύριος Δούσης, Παναγιώτης Καργάκος, Σπύρος Κάτσος (Δόξα Καλαμάτας), Φώτης Σταθόπουλος, Νικόλαος Πλαγιανός (Ηρακλής Καλαμάτας), Ιωάννης Κόλλιας, Γεώργιος και Δημήτριος Γυφτέας, Γεώργιος Ζαγαρέλος, Παναγιώτης Γιαννέτος (Θησέας Καλαμάτας), Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος, Δημήτριος Παπαθεοδώρου, Κυριάκος Γλέζος, Λυκούργος Εξαρχάκος, Χρήστος Θεοδωρόπουλος, Νικόλαος Συρμπόπουλος, Παναγιώτης Πετράκος (ΠΑΟ Πράσινα Πουλιά). Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά το δελτίο αθλητικής ιδιότητας. Η προπόνηση θα γίνει υπό την επίβλεψη των ενωσιακών τεχνικών Άγγελου Σκαφιδά και Αλέκου Τσατά.

*** Ο Σταύρος Τσιχριτζής σχολιάζει την Α' Τοπικη

~ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ «ΧΑΡΙΖΕΙ» ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ, ΕΝΩ ΕΚΤΙΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ ΠΛΕΟΝ Ο ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ
 * Ένας από τους λόγους που έλλειψε ο σχολιασμός της Α’ Τοπικής τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν και η απροθυμία παραγόντων της κατηγορίας να καταθέσουν την άποψή τους για τα παιχνίδια της πρόσφατης αγωνιστικής. Επειδή όμως κάποιοι αναζήτησαν τη στήλη αποφασίσαμε να την επαναφέρουμε. Κι εκεί που κόντευα να το …μετανιώσω, ευτυχώς ανταποκρίθηκε ο γενικός αρχηγός του ΑΟ ΑσπροχώματοςΟ Σταύρος Τσιχριντζής λοιπόν, χωρίς να «μασάει» τα λόγια του, δέχθηκε να σχολιάσει την 25η αγωνιστική, τονίζοντας τα παρακάτω: Τέλος Άγρας-Εθνικός Μελιγαλά 0-3 Και σε αυτό το παιχνίδι ο Μελιγαλάς έδειξε σταθερότητα και σοβαρότητα και κατάφερε να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου. Περίμενα ότι θα τα καταφέρει και μέσα στους Γαργαλιάνους, όχι όμως και το σκορ, που είναι όμως αποτέλεσμα της αποβολής που είχαν οι γηπεδούχοι στο 30’. Η ομάδα του Εθνικού δικαιολογημένα φαίνεται να παίρνει το φετινό πρωτάθλημα, καθώς έχει δείξει αξιοθαύμαστη διάρκεια που καμία άλλη ομάδα δεν είχε. Καλή πορεία κάνει και ο Τέλος Άγρας που είναι μια παραδοσιακή ομάδα εξ αρχής πίστευα ότι δεν θα είναι από αυτές που κινδυνεύσουν. ΑΕ Αβίας-Απόλλων Καλαμάτας 1-2 Η Αβία συνεχίζει να είναι η απογοήτευση του β’ γύρου, διανύοντας μια μεγάλη αγωνιστική κάμψη. Πρέπει να επανακάμψει γιατί μπορεί να έχει πρόβλημα στο τέλος. Ο Απόλλωνας έπαιζε χωρίς άγχος, είναι μια ιστορική ομάδα και σίγουρα δεν ξενίζει αυτό το «2πλό». Μεσσηνιακός-Παναθηναϊκός 3-0 χ.α. Η αποχώρηση του Παναθηναϊκού ήταν μια δυσάρεστη εξέλιξη για το πρωτάθλημα. Και η Κορώνη φάνηκε από νωρίς ότι θα υποβιβαστεί, αλλά όχι μόνο παίζει, αλλά παλεύει όλα τα παιχνίδια. Ο Μεσσηνιακός αν και ξεκίνησε με -4 βαθμούς εξασφάλισε μάλλον άνετα την παραμονή του, που ήταν και ο στόχος του από την αρχή της χρονιάς, με την παρουσία πολλών νέων παιδιών. Τώρα με την απόφαση του Σταύρου Παπαδόπουλου να αναλάβει την προεδρία, αλλάζουν οι προοπτικές και σίγουρα την επόμενη σεζόν θα έχει υψηλές βλέψεις. Ηρακλής-Ομόνοια 0-2 Αυτό το αποτέλεσμα ήταν η …ταφόπλακα του Ηρακλή. Αν κέρδιζε αυτό το παιχνίδι θα μπορούσε να παλέψει την παραμονή μέχρι το τέλος, αλλά με αυτή την ήττα είναι πια στη Β’ Τοπική. Αντίθετα για την Ομόνοια που έκανε πολύ καλή πορεία στο β’ γύρο, η νίκη αυτή της εξασφαλίζει ουσιαστικά την παραμονή στην Α’ κατηγορία. ΑΟ Κυπαρισσίας-Αστέρας Αρφαρών 4-2 Αυτό το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος. Η Κυπαρισσία είχε ξεκινήσει με στόχο το πρωτάθλημα, αλλά δεν τα κατάφερε, πληρώνοντας την έλλειψη σταθερότητας και κάποια χαμένα παιχνίδια που την ανάγκασαν από νωρίς σχετικά να κυνηγάει τον Εθνικό. Τα Αρφαρά είναι αναμφισβήτητα η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, αν και νεοφώτιστη στην Α’ κατηγορία. Με καλή οργάνωση, στηριζόμενη σε ντόπια παιδιά –και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό- έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και κατάφερε να διατηρηθεί στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Ολυμπιακός-Αίαντας 3-1 Ο Ολυμπιακός είναι από τις καλύτερες ομάδες φέτος. Αν και κουρασμένος από το παιχνίδι κυπέλλου με την Κυπαρισσία κατάφερε να κερδίσει εύκολα τον Αίαντα, που από την πλευρά του ανέβηκε στη βαθμολογία το τελευταίο διάστημα, χωρίς όμως να μπορεί να αισθάνεται ακόμα σίγουρος για την παραμονή. ΑΟ Φαραί-ΑΟ Σπερχογείας 1-1 Με αυτό το αποτέλεσμα μειώθηκαν οι ελπίδες της Σπερχογείας για το πρωτάθλημα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν το περίμενα, καθώς πίστευα ότι θα κερδίσει. Το Φαραί όμως δεν είναι εύκολος αντίπαλος και στο β’ γύρο έδειξε ότι παραμένει από τις δυνατές ομάδες της κατηγορίας. Ακρίτας Κορώνης-Ασπρόχωμα 1-1 Στο α’ ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες να «καθαρίσουμε» τη νίκη. Πετύχαμε ένα γκολ, αλλά δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε κάποια από τις υπόλοιπες ευκαιρίες. Στο β’ μέρος βρήκαμε επιτέλους το δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά δυστυχώς αυτό το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα για οφ σάιντ. Αντί λοιπόν να κάνουμε εκεί το 0-2, δόθηκε η ευκαιρία στην Κορώνη να ισοφαρίσει. Εγώ απόρησα για τη θέση της στη βαθμολογία. Είναι πολύ καλή και δυνατή ομάδα και μπράβο στα παιδιά και τους ανθρώπους εκεί που παρ’ ότι ξέρουν ότι έχουν υποβιβαστεί παλεύουν όλα τα παιχνίδια και δεν τα παρατάνε. - Της Χριστίνας Ελευθεράκη

*** Πριν 94 χρόνια

- ΑΦΙΚΟΝΤΟ χθες και τα υπολειπόμενα βαγόνια σίτου δια την πόλιν μας, ούτω δε συνεπληρώθη το ποσό των 79.000 οκάδων τοιούτου, τας οποίας το Υπουργείον του Επισιτισμού είχε παραχωρήσει δια τας ανάγκας της πόλεώς μας. Εκ τούτου εδόθησαν 34.000 οκάδες εις τον αλευρόμυλον των Μπούρα και Καπράλου και από 22.500 οκάδ. εις έκαστον των δύο αλευρομύλων των Δραγώνα και Καμαρινού διότι ο Κατσαΐτης εδήλωσεν δι’ αιτήσεώς του, ότι δεν αναλαμβάνει την άλεσιν του παραχωρηθέντος εις αυτόν σίτου.
 - ΤΗΝ 3.30 μ.μ. της σήμερον συνέρχεται εις συνεδρίασιν το Δημοτικόν Συμβούλιον, ίνα συζητήση επί εγγράφου της Διευθύνσεως του Τηλεγραφείου και Ταχυδρομείου δια την μεταφοράν των ταχυδρομικών δεμάτων.
 - ΣΗΜΕΡΟΝ υπό των αρτοποιείων της πόλεως θα γίνη διανομή άρτου ανά 200 δράμια κατ’ άτομον προς 1,20 κατ’ οκάν. Εις τους λαμβάνοντας άλευρα θα γίνη διανομή την ερχομένην Παρασκευήν, διότι εχορηγήθησαν εις αυτούς τοιαύτα προχθές δια τέσσαρας ημέρας.

***



 
*** ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 …ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ !!! :
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωσή μας , Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012.

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/1-m-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 1 Mαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/2-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/03/3-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 .-
** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ενημέρωση - Εδήσεις -Σχόλια κ.α : Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/03/5-2012.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής ενημέρωσης , Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 .-
** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης , Tr;ith 6 /03/2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012 , Ελεύθερες Σκέψεις θέσεις απόψεις και Σχόλια .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/03/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/8-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012 , Στο αγιάζι της καθημεριονότητας στην ενημέρωσή μας .-
 *** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/03/10-03-2012.html  , Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης ,10-03-2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/03/11-2012.html  , Σήμερα είναι Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/12-2012.html  , Σχολιάζοντας Αδιακρίτως Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , ΘΕΣΕΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ :Δευτέρα 12 /03/2012 .-
~*** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/03/12-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ : Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2012 : foto athos .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/13-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Τρίτη 13 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/14-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , ΤΑΫΓΕΤΟΣ Αναδημοσίευση Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/03/15-2012.html  , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/03/16-2012.html  , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/agion-oros-2012.html  ,
AGION OROS ΑΘΩΣ 2012 .- Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 ,.-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/03/17-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/18032012.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Κυριακή 18/03/2012 - Ειδήσεις -Σχόλια κ.α .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/03/19-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/19032012.html  , Μεσσηνιακή ενημέρωση και άλλα 19/03/2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/03/arfara-messhnis-greece.html  , ARFARA MESSHNIΑS GREECE Φωτογραφίσεις , 20/03/2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/20032012.html  , ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ ,Φωτογραφίες 20/03/2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/20032012.html  , Μεσσηνιακή ενημέρωση και άλλα Τρίτη , 20/03/2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/21-03-2012.html  , ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Περιοχή Σκήτης Αγίας Άννης 21-03-2012 , Φωτογραφίες κ.α..-

~** ΘΕΣΕΙΣ  ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ :
** Βίβλος

 Αγία Γραφή, ο Λόγος του Θεού Πολλοί το μίσησαν, πιο πολλοί όμως το αγάπησαν
 Κάποιοι το πέταξαν στις φλόγες, μα άλλοι το νιώθουν να καίει μέσα τους
 Κάποιοι θυσίασαν τη ζωή τους γι' αυτό
 ’Άλλοι το θεώρησαν ένα έξυπνο σκαρίφημα για μέτριους ανθρώπους
 Πολλοί το εμπιστεύονται. ’Αλλοι το ειρωνεύονται
 Μερικοί το πολέμησαν με την πέννα τους
 ’Αλλοι το θεωρούν σαν το βιβλίο της ζωής τους
 Κάποιοι πιστεύουν ότι έχει δύναμη. ’Αλλοι ότι είναι ένα απλό βιβλίο
 Μερικοί υποστηρίζουν ότι το περιεχόμενό του μοιάζει με μαχαίρι
 ’Άλλοι αρνούνται και να το ανοίξουν
 Κάποιοι το βάζουν στα εικονίσματα σαν αγιωτικό
 ’Άλλοι το ζουν σαν εμπειρία ζωής κάθε μέρα
 Μερικοί στην όψη του αντιδρούν με λύσσα
 ’Αλλοι όμως βρήκαν μέσα στις σελίδες του ειρήνη και ευτυχία
 Κάποιοι αρέσκονται να το ξεσκονίζουν
 ’Αλλοι δε χορταίνουν να ρουφάνε τα λόγια του
 Για "χάρη του" έγιναν πόλεμοι. Το ίδιο όμως καταπαύει τους πολέμους
 Κάποιοι πιστεύουν ότι το έγραψαν άνθρωποι
 ’Αλλοι ότι είναι ο Λόγος του Θεού
 Κάποιοι αδιαφορούν να το διαβάσουν
 ’Αλλοι το απολαμβάνουν στη ζωή τους
 Μερικοί πολιτισμένοι το απέρριψαν "a priori"
 Κάποιοι άγριοι όμως βρήκαν σ' αυτό τον πολιτισμό και το νόημα της ζωής
 Ναι.. πρόκειται για τη ΒΙΒΛΟ .-

** Δείτε ένα ..νέο κόλπο που βρήκαν για να ληστεύουν !
Ακούμε, διαβάζουμε...βλέπουμε, νιώθουμε ότι η εγληματικότητα μέρα με τη μέρα λαμβάνει τεράστιες για αυτό και θεωρήσαμε σωστό να σας ενημερώσουμε για μια νέα "τακτική" που χρησιμοποιούν επιτήδειοι προκειμένου να ψαρέψουν τα θύματα τους με αφορμή την προσωπική εμπειρία που μας διηγείται ένας αναγνώστης

 "Ξέρω ότι όλοι εσείς που σας στέλνω αυτό το email δεν είστε όλες/όλοι γυναίκες,αλλά ελπίζω ότι θα το μοιραστείτε με τις συζύγους σας, τις κόρες, τιςμητέρες, τις αδελφές, κτλ. Ο κόσμος μας μοιάζει να τρελαίνεται μέρα με τημέρα. Βόμβες στα ταχυδρομικά κουτιά και τρελοί σε parking με αρώματα. Ναείσαστε προσεκτικοί.
 Με πλησίασαν χθες το απόγευμα, περίπου στις 15:30, σε parking SuperMarket κοντά στο Πανεπιστήμιο δύο άντρες και με ρώτησαν τι άρωμα φορούσα.Τότε με ρώτησαν εάν θα ήθελα να μου δειγματίσουν μερικά περίφημα αρώματα που ήταν πρόθυμοι να μου πουλήσουν σε πολύ λογική τιμή.
 Πιθανότατα να είχα συμφωνήσει εάν δεν είχα λάβει ένα email μερικές εβδομάδες πιο πριν με την προειδοποίηση: «Θέλεις να μυρίσεις αυτό τοωραίο άρωμα;» Ο άντρας συνέχισε να στέκεται ανάμεσα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και φαντάζομαι ότι περίμενε και κάποιον άλλον να «χτυπήσει».
 Σταμάτησα μία κυρία που πήγαινε προς το μέρος τους, τους έδειξα και της είπα ότι μου είχαν στείλει ένα email στη δουλειά σχετικά με κάποιον πουσε πλησιάζει σε ταχυδρομεία και σε parking και σε ρωτάει αν ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΥΡΙΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΡΩΜΑ που πουλάνε σε πολύ φθηνή τιμή.
 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΩΜΑ... ΕΙΝΑΙ ΑΙΘΕΡΑΣ. Όταν σκύψεις να το μυρίσεις λιποθυμάς.Θα σου πάρουν το πορτοφόλι, όλα τα τιμαλφή και ποιος ξέρει τι άλλο. Αν δεν ήταν αυτό το email, πιθανότατα θα είχα μυρίσει το «άρωμα».
 Αλλά, ευτυχώς στην γενναιοδωρία ενός φίλου, γλίτωσα οτιδήποτε μπορεί να μου τύχαινε. Ήθελα να κάνω το ίδιο και για σένα. "
 Επειδή αυτό το κόλπο μπορεί να εξαπλωθεί και σε άλλες περιοχές, μεταδώστε το παραπάνω μήνυμα σε όλες τις φίλες (γυναίκες) σας για να είναι ενήμερες και σε ετοιμότητα… Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δύο ή τρεις τέτοιοι τύποι με αρώματα κυκλοφορούν στο PRAKTIKER
** ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ!! 213 ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ‏

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ!!
ΠΕΡΑΤΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΣΤΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ!!
ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ 213 ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!
ΣΣ: Η ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ!! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ!! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ!! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΑΣ!! ... ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ!!!!
 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!! ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ!!! Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!!  ΣΧΕΤΙΚΟ: Σήμερα Τετάρτη σφραγίζουν την ταφόπλακα....


** ΣΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΜΠΟΥΚΑΡΕ ΤΟ "ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ"!

*Σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, βορειοδυτικά της Μυτιλήνης, εισήλθε το μεσημέρι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Πίρι Ρέις".
* Το υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεννόηση με το Λιμενικό Σώμα γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να γίνουν παραστάσεις προς το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.
~ Δελαβεκούρας: Χρειάζονται άδειες για θαλάσσιες έρευνες
* Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γρηγόρης Δελαβέκουρας σημείωσε πως βάσει του Συμφώνου για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 η Τουρκία θα πρέπει να ζητά άδεια για θαλάσσιες έρευνες που πραγματοποιούνται υπεράνω της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
* Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος" με το οποίο αποκαλύφθηκε πως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απαίτησε την έξοδο του Πίρι Ρέις για έρευνες στα διεθνή ύδατα χωρίς να ζητηθεί άδεια αλλά με άτυπη κοινοποίηση των συντεταγμένων μέσω e-mail που εστάλη στο γραφείο του νέου διευθυντή πολιτικών υποθέσεων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ζωγράφου.
* Το θέμα που έχει προκύψει είναι ότι σε σχετικό ερώτημα που απέστειλε ο κ. Ζωγράφος στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών η απάντηση ήταν ότι αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται για τις έρευνες των τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο και πως και η ελληνική πλευρά ενημέρωνε ατύπως το τουρκικό υπουργείο όταν πραγματοποιούνταν έρευνες και τα ελληνικά σκάφη στο Αιγαίο.
* Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η πρακτική αυτή θα μπορούσε να ήταν στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ο Γρηγόρης Δελαβέκουρας σχολίασε απλά πως η Ελλάδα δεν έχει υποχρέωση από το Διεθνές Δίκαιο να ενημερώνει την Άγκυρα χωρίς όμως να αρνείται κατηγορηματικά αυτή την πρακτική. news247.gr

** ΜΕ 4.500 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ!

* Παρέλαση της Aστυνομίας και όχι των Ενόπλων Δυνάμεων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή της 25ης Μαρτίου, που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, στο Σύνταγμα.
* Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», περισσότεροι από 4.500 αστυνομικοί θα κατέβουν στο κέντρο της πρωτεύουσας και θα βρίσκονται ακροβολισμένοι από την Ερμού μέχρι και το Κολωνάκι και από την Ομόνοια μέχρι τους στύλους του Ολυμπίου Διός και τη Συγγρού, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κανένας αγανακτισμένος δε θα κατορθώσει να φτάσει μέχρι την εξέδρα των επισήμων.
 * Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, τα μέτρα τάξης θα βασιστούν στο δόγμα «μηδενικής ανοχής», κάτι που σημαίνει ότι αν χρειαστεί θα «μιλήσουν» τα κλομπ και τα δακρυγόνα!
 * Ενεργό συμμετοχή θα έχουν και οι δίδυμοι κοριοί της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής.
 * Για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί το μέτρο των προληπτικών ελέγχων και προσαγωγών, καθώς όσοι θεωρηθούν ύποπτοι και επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τα σημεία που θα συγκεντρωθεί ο κόσμος είτε θα υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο είτε θα προσάγονται! defencenet.gr .-

**Απήγαγαν έγκυο για να «πουλήσουν» το μωρό της

ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
* Εφιαλτικές ημέρες και νύχτες στα χέρια κυκλώματος εμπορίας βρεφών πέρασε μία 30χρονη, η οποία βρίσκεται στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Την προσέγγισαν με την υπόσχεση ότι θα τη βοηθήσουν να γεννήσει και στη συνέχεια την απήγαγαν για να της πάρουν το μωρό και να το «πουλήσουν». Οργανωτής της απαγωγής είναι άτομο που βρίσκεται στη φυλακή και εκτελεστές ο αδελφός του και ένα ακόμη άτομο, οι οποίοι συνελήφθησαν.  * Η γυναίκα, η οποία κατάγεται από τη Βουλγαρία, μετά την απαγωγή της, περιορίστηκε σε ένα σπίτι στην Καρδίτσα. Όπως είπε στους αστυνομικούς, οι δύο άντρες που την προσέγγισαν, της είχαν υποσχεθεί ότι θα την βοηθήσουν.
* Όταν όμως αντελήφθη τον απώτερο σκοπό τους, να της πάρουν το βρέφος που θα γεννούσε και να το «πουλήσουν», προσπάθησε μέσω κινητού τηλεφώνου να ειδοποιήσει συγγενείς της.
* Οι δύο άντρες την αντελήφθησαν και την οδήγησαν σε άλλο σπίτι στη Λάρισα όπου και την απομόνωσαν.
* Η γυναίκα όμως δεν το έβαλε κάτω και αφού προφασίστηκε δύο φορές ότι είχε πόνους στην κοιλιά, οι απαγωγείς της αναγκάστηκαν να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όπου και πάλι την είχαν υπό στενή επιτήρηση. Παράλλήλα, όπως κατέθεσε, την απειλούσαν να μην μιλήσει.
 * Την δεύτερη φορά πέτυχε να ενημερώσει τους γιατρούς γιαυτό που της συνέβαινε, οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, η οποία συνέλαβε τους δράστες, ηλικίας 46 και 39

**Σημ. : Μαζεύτε όλους του εγκληματίες , {οι ΑΛΗΘΗΝΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ} τους  κλέφτες , παιδεραστές , διαρίκτες , κλέφτες ,  παλιανθρώπους Έλληνες και Αλοδαπούς και πηγαίνετέ τους σε ένα ξερονήσι , αδειάστε τις φυλακές και βάλτε τους όλοι να δουλεύουν να φτιάξουν έργα υποδομών , κτήρια  διαμονής των , κατασκευή υδατοδεξαμηνών κ.π.α. και εργαζόμενοι καλλιεργώντας τη γή και βόσκοντας κοπάδια να ζούν χωρίς να μας ταλεπορούν με κλοπές , λιστίες , βιασμούς και τόσα άλλα ..,. !!  ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΟΙΜΩΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΟΝΙΑ !!

*** Σχεδόν 50 μετασεισμοί!

 ~* Η Γη εξακολούθησε να «τρέμει» σήμερα στο Μεξικό, καθώς καταγράφηκαν 48 μετασεισμοί έπειτα από τον σεισμό των 7,3 βαθμών που σημειώθηκε χθες στα νοτιοδυτικά της χώρας.

 «Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 48 μετασεισμοί μεγαλύτεροι των 3,8 βαθμών», ανακοίνωσε η Εθνική Σεισμολογική Υπηρεσία του Μεξικού.
 Ο χθεσινός σεισμός, που σημειώθηκε στην πολιτεία Γκερέρο, στα σύνορα με την πολιτεία Οαχάκα, δεν προκάλεσε θανάτους, ωστόσο 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε πολλά κτήρια.
 Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που έχει καταγραφεί στο Μεξικό από τον Σεπτέμβριο του 1985, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι.
 Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας Γκερέρο, Άνχελ Αγκίρε, περίπου 800 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές σε αυτή την πολιτεία, όπου βρίσκεται το θέρετρο Ακαπούλκο.

~***Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη από πλευράς σεισµικότητας και την έκτη παγκοσµίως.

  http://www.seismoi.gr/    ¨:  SEISMOI … 21-03-2012, 13:44, 3.0 R, 14 km Boreiodytika ths Kalamatas
21-03-2012, 22:13, 2.7 R, 6 km Notiodytika ths Naupaktou

 21-03-2012, 13:44, 3.0 R, 14 km Boreiodytika ths Kalamatas
  21-03-2012, 12:04, 3.6 R, 135 km Notiodytika twn Kithirwn
 21-03-2012, 11:28, 3.0 R, 23 km Boreiodytika tou Karpenisiou
 21-03-2012, 11:10, 3.2 R, 70 km Notia tou Hrakleiou Krhths
 21-03-2012, 10:55, 2.8 R, 20 km Boreiodytika ths Naupaktou
 21-03-2012, 08:16, 3.1 R, 21 km Boreiodytika ths Naupaktou
 21-03-2012, 07:50, 4.0 R, 21 km Boreiodytika ths Naupaktou
 21-03-2012, 01:51, 4.9 R, 66 km Boreioanatolika twn Xaniwn
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
20-03-2012, 21:08, 2.8 R, 10 km Notiodytika tou Naupliou
20-03-2012, 20:50, 3.3 R, 8 km Boreioanatolika tou Argostoliou
20-03-2012, 20:49, 3.1 R, 25 km Dytika tou Athou
20-03-2012, 18:41, 2.8 R, 25 km Dytika tou Mesolongiou
20-03-2012, 18:14, 2.8 R, 22 km Boreiodytika twn Kithirwn
20-03-2012, 17:07, 3.1 R, 24 km Dytika tou Athou

*** ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ :
*