ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Στο αγιάζι της καθημερινότητας Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Στο  αγιάζι της  καθημερινότητας Παρασκευή  19 Αυγούστου  2011 :

~ Γιαγιά και  ο εγκονός Σταμάτιος ο νεότερος !!!

** Γιαγιά - Μπαμπάς - γιός , εγκονός - και  - παππούς  !!

**** Γάμος – Βάπτιση :
 http://www.youtube.com/watch?v=VAaufekwYjo  ,




**** Γέννηση νέου ανθρώπου : Γάμος – Γέννηση - Βάπτιση :

http://www.youtube.com/watch?v=WWGkXHyqlxM  ,



** «Η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία»

*** ΝΤΡΟΠΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΙ ...!!! * Τρελαμένοι στη Μακάμπι μετά την επιτυχία επί του Παναθηναϊκού, και ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου είναι στους επτά ουρανούς με το 3-0. Χαμηλούς τόνους ο Ίβανιρ, ποια η επόμενη ημέρα!
* Δεν είχε πατήσει το πόδι του σε ματς της Μακάμπι ο πρόεδρός της, Μίτσελ Γκόλντχαρ και το έκανε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Είχε... προαίσθημα καλό τονίζουν οι Ισραηλινοί κάτι που επιβεβαιώθηκε μετά το τέλος του ματς. Όπως αναφέρουν άνθρωποι του περιβάλλοντός του, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας... τρελάθηκε με αυτά που έβλεπε, υποσχέθηκε βαρβάτο μπόνους μετά και το ματς της Πέμπτης μένοντας εντυπωσιασμένος με την συμπεριφορά των παικτών Είναι από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής μου. Η ομάδα ήταν εξαιρετική και τα έδωσε όλα. Είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία του συλλόγου τόνιζε ενθουσιασμένος.


** Τέλειο συναίσθημα για Πατ!:



** Ο Πατ Καλάθης από τη νέα σεζόν θα φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού και τόνισε πως το όνειρό του έγινε πραγματικότητα. Ο αδελφός του Νικ ανέφερε πως πρέπει να δουλεύει πάνω από το 100% καθώς θα παίζει για την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη.
* Για τα συναισθήματά του για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό: Είναι φανταστικό. Για να πω την αλήθεια δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματά μου με λόγια. Από την πρώτη στιγμή περίμενα μια τέτοια ευκαιρία και τώρα που την έχω το συναίσθημα είναι απλά τέλειο. Θα βρίσκομαι άλλωστε στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης .

* Για το γεγονός πως θα είναι συμπαίκτης με τον αδελφό του, Νικ: Αυτό ήταν κάτι που πάντα ήθελα. Το γεγονός ότι θα αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό και μαζί με το Νικ είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα και δεν υπάρχουν πολλά λόγια για να το περιγράψεις .
* Για το τι περιμένει από τον αδελφό του: Θέλω να μου δείξει τα πάντα, να μου μιλήσει για όλα. Πολλά τα ξέρω, αλλά είναι ακόμα περισσότερα αυτά που έχω να μάθω για τον Παναθηναϊκό και νομίζω ότι έχω τον κατάλληλο άνθρωπο για να το κάνει, καθώς ο Νικ είναι δύο χρόνια στην ομάδα .
* Για το τι του έχει πει έως τώρα για τον Παναθηναϊκό ο Νικ: Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω. Μου εξηγούσε πόσο μεγάλη τιμή είναι να παίζεις σε αυτή την ομάδα. Επίσης, συνεχώς μου ανέφερε το πνεύμα και την καρδιά νικητή που έχει ο Παναθηναϊκός. Είμαι σίγουρος πως δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Ξέρω ότι είναι μια οικογένεια και ξέρω επίσης πως θα πρέπει να δώσω τα πάντα για αυτήν. Πάνω από το 100% μου. Θα είμαι από το πρωί έως το βράδυ στο ΟΑΚΑ .
* Για την αντίδραση της οικογένειάς του: Δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι. Τόσο η μητέρα μου και ειδικότερα ο πατέρας μου πάντα ήθελε να μας δει και τους δύο να παίζουμε στον Παναθηναϊκό. Ο πατέρας πάντα μας μίλαγε για την ομάδα και το ήθελε πάρα πολύ .
* Για το τι του είπαν για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό ο Κώστας Καϊμακόγλου και ο Ίαν Βουγιούκας: Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που θα είμαστε μαζί έπειτα από καιρό. Με τον Καϊμακόγλου άλλωστε έπαιζα μαζί στο Μαρούσι και τον Βουγιούκα στο κολέγιο. Είναι φοβερό .
* Για τις διαφορές που αναμένεται να βρει στον Παναθηναϊκό σε σχέση με τις προηγούμενες ομάδες του: Τεράστιες. Ο Παναθηναϊκός είναι η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη και θα πρέπει να προσπαθήσω πολύ. Θέλω να μάθω πολλά από τους προπονητές μου και τους συμπαίκτες μου. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Ακόμα κι αν αγωνίζομαι λίγο, θα είμαι πάντα έτοιμος να δώσω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα μου .
*  Για το Ζέλικο Ομπράντοβιτς: Είναι ένας φανταστικός προπονητής και είναι υπέροχο που θα δουλέψω μαζί του. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμένα και ξέρω ότι είναι φοβερός στη δουλειά του. Για εμένα είναι τιμή και θα προσπαθήσω να μάθω όσα περισσότερα μπορώ .
* Για το εάν αισθάνεται πίεση που θα αγωνιστεί στην πρωταθλήτρια ομάδα Ευρώπης: Όχι. Δεν νιώθω πίεση. Είμαι σίγουρος πως θα είναι μια απίστευτη εμπειρία. Το μόνο πράγμα που σκέφτομαι είναι να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο μπορώ τον Παναθηναϊκό και τίποτα άλλο .
* Για το εάν έπαιξε ρόλο στην απόφασή του να μεταγραφεί στον Παναθηναϊκό η παρουσία του Νικ: Τα πράγματα είναι απλά. Σίγουρα ήθελα να παίξω μαζί με τον Νικ. Από εκεί και πέρα, όμως, από τη στιγμή που υπήρχε ενδιαφέρον από το Παναθηναϊκό, ο στόχος μου ήταν να παίξω εδώ και τίποτα άλλο .
** Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ παρουσίασε ο Μόσιαλος :



Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος προανήγγειλε στροφή στις ελληνικές ποιοτικές παραγωγές, για τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής και αναβαθμισμένης ραδιοτηλεόρασης.
«Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουμε μια δημόσια και όχι κρατική ή κομματική τηλεόραση», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος σε συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια της οποίας παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ, τονίζοντας ότι είναι απόφαση του πρωθυπουργού η αναβάθμιση των δημοσίων ΜΜΕ.



** Ακριβή πόλη η Αθήνα :



Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή τη στιγμή στη χώρα μας τσουχτερές είναι οι τιμές των ακινήτων, αλλά και ένα γεύμα σε εστιατόριο.
Η ελληνική πρωτεύουσα είναι η 38η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο, παρά την οικονομική κρίση.

 * Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, αυτό είναι το συμπέρασμα ελβετικής εταιρείας σε παγκόσμια έρευνα που διεξήγαγε. Μάλιστα το Παρίσι βρίσκεται στην 24η θέση και η Νέα Υόρκη στην 14η.
 * Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή τη στιγμή στη χώρα μας τσουχτερές είναι οι τιμές των ακινήτων, αλλά και ένα γεύμα σε εστιατόριο.
 * Ωστόσο, σύμφωνα με εμπόρους, ιδιοκτήτες εστιατορίων, αλλά και κτηματομεσίτες, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και τις μειώσεις τιμών σε όλη την Ευρώπη, οι έλληνες έμποροι έχουν ρίξει κατά πολύ τις τιμές τους.

** Bρέθηκε το φάρμακο για το AIDS


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011
*   Προς το παρόν το «DRACO» υπάρχει μόνον στα εργαστήρια του περίφημου Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης, το MIT.
 * Η απίστευτη αποτελεσματικότητα του έχει επιβεβαιωθεί στα πειράματα με ποντίκια.

 * Αλλά όλα δείχνουν πως οι ερευνητές κατάφεραν να συναγωνιστούν τους θεούς, κατασκευάζοντας μία ουσία που σκοτώνει παράλληλα τον ιό του AIDS (HIV), την πολιομυελίτιδα, την ιλαρά αλλά και τον φονικό ιό της Ισπανικής Γρίπης (δάγκειος πυρετός).
 * Ακόμη εξουδετερώνει μία σειρά από γνωστούς ιούς (ρινοϊούς) που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα.

 *** Τι είναι το DRACO;
 * Η μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει η σύγχρονη ιατρική επιστήμη έχει να κάνει με την καταπολέμηση ασθενειών, οι οποίες προέρχονται από την επώαση ιών.
 * Όπως εξηγεί ο δρ. Todd Rider, ηγετικό στέλεχος της ερευνητικής ομάδας του ΜΙΤ, που ασχολείται με την παρασκευή του DRACO, «εάν εντοπίσουμε ένα παθογόνο βακτήριο στο περιβάλλον, τότε ενδεχομένως να υπάρχει κάποιο αντιβιοτικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για θεραπεία. Ωστόσο, έχω καταλάβει ότι υπάρχουν ελάχιστες θεραπείες για τους ιούς».

 * Το DRACO (Ολιγομεριστής διπλοελικοειδούς RNA ενεργοποιηθείσας Κασπάσης - Double-stranded RNA Activated Caspase Oligomerizer) είναι ένα πανίσχυρο φάρμακο, το οποίο, σύμφωνα με τον δρα Rider, χρησιμοποιείται στην καταπολέμηση ασθενειών που οφείλονται σε ιούς και πλήττουν τους έμβιους οργανισμούς.
 * Το φάσμα δράσης του DRACO είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να ενεργοποιεί την αυτοκαταστροφή κυττάρων, τα οποία έχουν επιμολυνθεί από οποιονδήποτε ιό και επομένως σταματούν την εξάπλωση της μόλυνσης στα υπόλοιπα υγιή κύτταρα.
 * Το στέλεχος H1N1Στα εργαστηριακά πειράματα που πραγματοποίησε η επιστημονική ομάδα του ΜΙΤ, το DRACO θεράπευσε 100% το θανατηφόρο στέλεχος H1N1 της Γρίπης Α (πιο γνωστής και ως «Γρίπης των Χοίρων»), η οποία το 2009 εξελίχθηκε σε πανδημία.
 * Παράλληλα, οι επιστήμονες εκφράζουν την ελπίδα ότι η δράση του DRACO θα μπορούσε να επεκταθεί και για την καταπολέμηση ιών που εμφανίστηκαν πρόσφατα, όπως το επίσης θανατηφόρο στέλεχος SARS (άτυπη πνευμονία).

 *** Πώς ακριβώς λειτουργεί το νέο υπέρ-φάρμακο;
 * Σύμφωνα, πάντα, με την επιστημονική ομάδα του ΜΙΤ, το DRACO ενεργεί, χρησιμοποιώντας τα ανθρώπινα κύτταρα, που προέρχονται από τα συστήματα φυσικής άμυνας του οργανισμού, εναντίον κάθε μορφής ιογενούς επιμόλυνσης.
 * Eπιμήκεις σειρές διπλοελικοειδούς RNA (dsRNA), το οποίο είναι και το αποτύπωμα του επιμολυσμένου κυττάρουΌταν, λοιπόν, ένας ιός πλήττει ένα υγιές κύτταρο, καταλαμβάνει το μηχανισμό του προκειμένου να αναπαραχθεί για τους δικούς του σκοπούς, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοποιητικής Ανεπάρκειας (AIDS). Κατά τη διαδικασία, ο ιός παράγει επιμήκεις σειρές διπλοελικοειδούς RNA (dsRNA), το οποίο είναι και το αποτύπωμα του επιμολυσμένου κυττάρου.

 * Όπως είναι φυσικό, αμέσως μόλις ο ιός ολοκληρώσει την αναπαραγωγή του, θα σκοτώσει το κύτταρο-ξενιστή και θα αρχίσει να εξαπλώνεται περαιτέρω.
 * Τα ανθρώπινα κύτταρα περιλαμβάνουν πρωτεΐνες που ενσωματώνονται στο dsRNA και ενεργοποιούν ένα κύμα αντιδράσεων, που αποτρέπει τους ιούς από το να αναπαραχθούν. Ο Rider είχε την ιδέα να συνδυάσει μία από αυτές τις πρωτεΐνες με ακόμη μία πρωτεΐνη, η οποία προτρέπει τα κύτταρα να αυτοκαταστραφούν. Η διαδικασία αυτή, που ονομάζεται απόπτωση και την οποία προκαλεί το DRACO, πέτυχε.

~** Ζάχαρη και δίαιτα:



  ~ Πόσες φορές ξεκινήσατε δίαιτα και το πρώτο πράγμα που περιορίσατε ήταν η ζάχαρη; Κι όμως ξέρατε πως δεν υπάρχουν τρόφιμα που να απαγορεύονται σε μία δίαιτα αδυνατίσματος; Τα πάντα επιτρέπονται αρκεί να είναι σωστά προσαρμοσμένα στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Εξάλλου, μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη έχει περίπου 20 θερμίδες.
 ~ Το 1986, μία ανασκόπηση βιβλιογραφίας σχετικά με την ασφάλεια των σακχάρων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εκτός από τη συμβολή των σακχάρων στην τερηδόνα, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα σάκχαρα αποτελούν κίνδυνο για την υγεία, όταν καταναλώνονται στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής.
 ~ Επιπλέον, το 2004 ο Αμερικανικός Σύλλογος Διαιτολόγων στην επίσημη θέση του σχετικά με τις γλυκαντικές ουσίες αναφέρει ότι οι καταναλωτές μπορούν να απολαμβάνουν με ασφάλεια μια σειρά θερμιδογόνων γλυκαντικών (ζάχαρη, φρουκτόζη κ.α.), όταν καταναλώνονται στα πλαίσια ενός διαιτολογίου που ακολουθεί τις γενικές διατροφικές οδηγίες του Συλλόγου.
 ~ Το Ινστιτούτο Ιατρικής των Η.Π.Α. επισημαίνει ότι η πρόσληψη υδατανθράκων για παιδιά και ενήλικες πρέπει να είναι τουλάχιστον 130 γραμμάρια ημερησίως, βάσει των μέσων ελάχιστων αναγκών του εγκεφάλου σε γλυκόζη. Οι Διαιτητικές Συστάσεις Αναφοράς (Dietary Reference Intakes- DRI) για τους υδατάνθρακες και τα σάκχαρα συστήνουν ότι η πρόσληψη πρόσθετων σακχάρων δεν πρέπει να ξεπερνά το 25% της συνολικής προσλαμβανόμενης ενέργειας, ώστε να μην καταλαμβάνουν τη θέση άλλων θρεπτικών συστατικών στο διαιτολόγιο.
 ~ Όταν οι βασικές διατροφικές ανάγκες καλύπτονται από τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, οι επιλογές του κάθε ανθρώπου μπορούν να κατευθύνονται από τις προσωπικές του προτιμήσεις, ώστε να καλύπτονται οι ενεργειακές του ανάγκες. Σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες, οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν τρόφιμα και ποτά με πρόσθετα γλυκαντικά, με ή χωρίς θερμίδες, ανάλογα με τις συνολικές ημερήσιες ενεργειακές (θερμιδικές) τους ανάγκες, πάντα μέσα στο τρίπτυχο «Ισορροπία – Ποικιλία – Μέτρο».

~** Νέες ελπίδες για την επιβράδυνση της γήρανσης :



  ~ Ανανεώθηκαν οι ελπίδες των ανθρώπων ότι κάποια μέρα θα βρεθεί το «ελιξίριο» που θα επιβραδύνει τη γήρανση, καθώς ερευνητές στις ΗΠΑ κατάφεραν να παρατείνουν σημαντικά τη ζωή παχύσαρκων ποντικιών, χορηγώντας τους μια ειδικά σχεδιασμένη ουσία.
 ~ Η ουσία SRT-1720 προστατεύει τα πειραματόζωα από τις συνήθεις ασθένειες της παχυσαρκίας μειώνοντας την ποσότητα λίπους στο ήπαρ και αυξάνοντας παράλληλα την ευαισθησία τους στην ινσουλίνη.
 ~ Με τον τρόπο αυτό, σε συνδυασμό με άλλες θετικές επιπτώσεις για την υγεία, η ουσία επέτρεψε στα ποντίκια να ζήσουν κατά μέσο όρο 44% περισσότερο χρόνο σε σχέση με όσα δεν είχαν πάρει την SRT-1720.
 ~ Οι ερευνητές, με επικεφαλής το γεροντολόγο Ραφαέλ ντε Κάμπο του Εργαστηρίου Πειραματικής Γεροντολογίας του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Γήρανσης, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο νέο επιστημονικό περιοδικό «Scientific Reports», σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ήδη κάνουν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους με φάρμακα συγγενικά με το SRT-1720.
 ~ «Η έρευνα δείχνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα σχεδιασμού νέου τύπου μορίων που είναι ασφαλή και αποτελεσματικά στην επιμήκυνση της διάρκειας ζωής και στην καταπολέμηση στα θηλαστικά ποικίλων ασθενειών σχετικών με τη γήρανση», δήλωσε ο δρ Κάμπο.
 ~ Ορισμένοι επιστήμονες, από την άλλη, επισημαίνουν μια αρνητική πλευρά: το γεγονός ότι ένα τέτοιο φάρμακο ουσιαστικά καθιστά «υγιεινό» το να είναι κανείς παχύσαρκος!
 ~ Όμως οι ερευνητές, όπως επεσήμαναν, αποσκοπούν σε κάτι διαφορετικό: στο να απομακρύνουν την πιθανότητα ασθενειών στην τρίτη ηλικία, προκειμένου να καταστήσουν εφικτή την επιμήκυνση της ζωής.

~** Ο θηλασμός δίνει ύψος :
 


  ~ Επιστήμονες παρακολούθησαν την σωματική αύξηση παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών μέχρι να γίνουν ενήλικες 20 με 25 ετών.
 ~ Παράλληλα, πήραν ιστορικό σχετικά με το αν θήλασαν σε βρεφική ηλικία και για πόσο διάστημα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσα παιδιά είχαν θηλάσει ήταν σημαντικά ψηλότερα ως ενήλικες. Συγκεκριμένα, η ομάδα των παιδιών που είχαν θηλάσει ήταν κατά μέσο όρο 1.7 εκατοστά πιο ψηλά κατά την ενήλικο ζωή, σε σύγκριση με εκείνα που δεν είχαν θηλάσει, ενώ είχαν μακρύτερα πόδια κατά 1 εκατοστό.
 ~ Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι, συγκρινόμενα με εκείνα που δε θήλασαν ως βρέφη, τα παιδιά που είχαν θηλάσει είχαν αυξημένη πιθανότητα να γίνουν ψηλότεροι ενήλικες.
 ~ Επειδή το κοντό ανάστημα στην ενήλικη ζωή έχε αποδεδειγμένα συσχετιστεί με χαμηλότερο προσδόκιμο επιβίωσης και με καρδιαγγειακά προβλήματα (στεφανιαία νόσο), οι ερευνητές πιστεύουν πως τα αποτελέσματα της μελέτης τους επιβεβαιώνουν τις ευεργετικές επιδράσεις του θηλασμού των παιδιών μας για την υγεία τους δεκαετίες αργότερα, στην ενήλική τους ζωή.

~** Λίγη άσκηση την ημέρα... κάνει τον γιατρό πέρα



  ~ Έστω και 15 λεπτά άσκησης την ημέρα μπορούν να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής κατά τρία χρόνια και να μειώσουν τον κίνδυνο θανάτου κατά 14%, επισημαίνει νέα έρευνα από την Ταϊβάν.
 ~ Επιστήμονες αναφέρουν στο περιοδικό The Lancet ότι αυτός αποτελεί τον ελάχιστο χρόνο που μπορεί να αφιερώσει κανείς για άσκηση έτσι ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα στην υγεία του.
 ~ Εν τω μεταξύ, βρετανική έρευνα στο British Journal of Sports Medicine αναφέρει ότι η καθιστική ζωή με έξι ώρες την ημέρα μπροστά από την τηλεόραση, μπορεί να μειώσει τη διάρκεια της ζωής κατά πέντε χρόνια.
 ~ Η βρετανική κυβέρνηση δημοσίευσε, πρόσφατα, συμβουλές άσκησης, προτείνοντας 150 λεπτά δραστηριότητας την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει είτε 20 λεπτά άσκησης την ημέρα ή μισή ώρα άσκησης, πέντε φορές την εβδομάδα.
 ~ Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η συμβουλή αυτή εξακολουθεί να είναι σωστή αλλά τα τουλάχιστον 15 λεπτά την ημέρα είναι το λιγότερο για όσους θέλουν να ξεκινήσουν να ασκούνται.
 ~ Σύμφωνα με την έρευνα του Lancet, που βασίστηκε σε δείγμα περισσότερων από 400.000 ανθρώπους στην Ταϊβάν, ένα τέταρτο της ώρας την ημέρα ή μιάμιση ώρα την εβδομάδα μεσαίας άσκησης, όπως το γρήγορο περπάτημα, μπορεί να προσθέσει τρία χρόνια ζωής.
 ~ Η περαιτέρω άσκηση έχει περισσότερες θετικές επιπτώσεις στην υγεία, ενώ κάθε επιπλέον 15λεπτο άσκησης την ημέρα, μειώνει κάθε αίτιο θανάτου κατά 4%.

~** Κόκκινο κρέας: Αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη 2;




  ~ Δυο κομμάτια μπέικον, ένα hot dog ή μια μερίδα έτοιμου κρέατος καθημερινά, φάνηκε να αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη 2, αποκάλυψε νέα σημαντική αμερικανική έρευνα.
 ~ Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ειδικούς του Harvard School of Public Health και αποτελεί τη μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα.
 ~ Η κατανάλωση 50 γραμμαρίων κατεργασμένου κόκκινου κρέατος καθημερινά αύξανε τον κίνδυνο διαβήτη κατά 51%, ενώ η κατανάλωση 100 γρ. μη κατεργασμένου κόκκινου κρέατος κάθε μέρα αύξανε τον κίνδυνο κατά 19%.
 ~ Ωστόσο ο κίνδυνος μειώθηκε όταν το κόκκινο κρέας αντικαταστάθηκε με ξηρούς καρπούς, άσπρο κρέας, γαλακτοκομικά με λίγα λιπαρά ή πρωτεΐνες από δημητριακά ολικής αλέσεως.
 ~ Ο επικεφαλής της έρευνας, Frank Hu, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν μεγάλη επίπτωση στην υγεία του γενικού πληθυσμού δεδομένης της αύξηση της επιδημίας διαβήτη 2 και της αυξημένης κατανάλωσης κόκκινου κρέατος παγκοσμίως. Πρόσθεσε ότι τα καλά νέα είναι ότι τέτοιοι παράγοντες κινδύνου μπορεί να εξισορροπηθούν με την αντικατάσταση του κόκκινου κρέατος από πιο υγιεινές πρωτεΐνες.
 ~ Τα στοιχεία για την έρευνα προέκυψαν από απαντήσεις σε ερωτηματολόγιο 204.000 Αμερικανίδων νοσηλευτριών και επαγγελματιών υγείας οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για 14 έως 28 χρόνια.
 ~ Οι ερευνητές επικαιροποίησαν επίσης μια μετανάλυση που περιελάμβανε στοιχεία ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερους από 442.000 εθελοντές.

~** Τι δείχνει το μαύρισμα για την υγεία σας;



 ~ Ο καθένας μαυρίζει διαφορετικά, λόγω του ρυθμού παραγωγής μελανίνης στο δέρμα τους. Μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι κάποια μέρη του σώματός σας μαυρίζουν πιο γρήγορα από άλλα. Τι συμβαίνει;
 *** Αν πάντα καίγεστε σε ένα μέρος του σώματος (π.χ. ώμοι, πρόσωπο)
 ~ Αυτό μπορεί να υποδεικνύει ότι έχετε υποστεί βαρύ έγκαυμα στο παρελθόν σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, που πλέον είναι πιο ευαίσθητα. Είναι σημαντικό να προστατεύετε αυτές τις ευαίσθητες περιοχές με προϊόντα με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF 30+).
 *** Αν κοκκινίζετε και μετά ξαναγίνεστε άσπροι
 ~ Αυτό σημαίνει ότι έχετε δέρμα τύπου Ι (ίσως με κόκκινα μαλλιά και πολύ ανοιχτό τόνο δέρματος) και δεν μαυρίζετε ποτέ. Υπάρχουν δύο τύποι μελανίνης στο δέρμα σας: η μία είναι κόκκινη/κίτρινη και η άλλη καφέ/μαύρη – όλοι έχουμε διαφορετικό μείγμα. Για παράδειγμα, στο δέρμα τύπου Ι η μελανίνη είναι εξολοκλήρου ή κατά το μεγαλύτερο ποσοστό κόκκινη/κίτρινη. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, καλύτερα να αποφεύγετε τον ήλιο.
 *** Αν κάποια μέρη του σώματός σας μαυρίζουν εύκολα, ενώ άλλα δεν μαυρίζουν ποτέ
 ~ Αυτό οφείλεται λιγότερο στον τύπο δέρματος και περισσότερο στη γωνία έκθεσης. Για παράδειγμα, η μύτη σας προεξέχει και άρα θα μαυρίσει πιο γρήγορα από το λαιμό σας. Αυτό το μοτίβο συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σας, καθώς το δέρμα μαυρίζει πιο γρήγορα εκεί που έχει μαυρίσει στο παρελθόν.
 *** Αν το μαύρισμά σας είναι ανομοιόμορφο
 ~ Αν είστε γυναίκα μήπως είστε έγκυος; Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη μελανίνη στο δέρμα σας. Ίσως παρατηρήσετε ότι μαυρίζετε πιο γρήγορα, αλλά το χρώμα μπορεί να εμφανίζει «μπαλώματα» λόγω του ανομοιόμορφου χρωματισμού. Οι έγκυες και οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά μπορεί να υποφέρουν επίσης από χλόασμα, μια πάθηση που προκαλεί μικρές ανομοιόμορφες καφέ κηλίδες στο πρόσωπο.
 *** Αν εμφανίζετε φακίδες που εξαφανίζονται όταν φεύγει το μαύρισμα
 ~ Είναι πολύ φυσικό για τις φακίδες, που δεν είναι τόσο ορατές το χειμώνα, να σκουραίνουν κατά την έκθεση στον ήλιο και μετά να «σβήνουν» όταν δεν εκτίθεστε πλέον. Να είστε προσεκτικές σε όσες παραμένουν σκούρες ή αλλάζουν σχήμα.
 *** Ποια είναι τα ηλιακά εγκαύματα
 ~ 1ου βαθμού: Χαρακτηρίζεται από ένα ρόδινο χρώμα που δημιουργείται την ημέρα της έκθεσης στον ήλιο και εξαφανίζεται 2-3 ημέρες αργότερα, χωρίς απολέπιση.
 ~ 2ου βαθμού: Το χρώμα του δέρματος γίνεται έντονο κόκκινο 2 με 12 ώρες μετά την έκθεση στον ήλιο. Το δέρμα καίει και είναι υπερευαίσθητο. Το έγκαυμα αυτό εξαφανίζεται σε 3 ημέρες με μια ελαφριά απολέπιση και ένα παροδικό μαύρισμα.
 ~ 3ου βαθμού: Το χρώμα του δέρματος γίνεται κόκκινο-βιολετί 2 με 6 ώρες μετά την έκθεση στον ήλιο. Το δέρμα πρήζεται, πονάει και ξεφλουδίζει γρήγορα. Επανέρχεται στη φυσιολογική του κατάσταση μετά από 4 με 5 ημέρες. Το έγκαυμα αυτό καταστρέφει τα κύτταρα της βασικής στιβάδας της επιδερμίδας και τα μελανοκύτταρα.
 ~ 4ου βαθμού: Ισοδυναμεί με επιφανειακό κάψιμο 2ου βαθμού και μπορεί να συμβεί σε ένα πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα που εκτίθεται για πολλές ώρες στον ήλιο χωρίς προστασία. Το δέρμα είναι κατακόκκινο με φουσκάλες γεμάτες υγρό. Η θερμοκρασία του δέρματος αγγίζει τους 40°C. Ίλιγγος, κεφαλαλγία ναυτία επιβάλλουν την επείγουσα προσαγωγή σε νοσοκομείο.

~**Τα σημάδια του άγχους!



 ~ Οι περισσότεροι έχουμε ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα καθημερινά και είναι λογικό να είστε πιεσμένες και να έχετε άγχος.
 ~ Συνήθως δεν δίνετε σημασία, όμως ο ίδιος σας ο οργανισμός μπορεί να αντιδράσει και να σας «φωνάξει» για διακοπές!
 ~ Αν, λοιπόν, σας συμβαίνουν κάποια από τα παρακάτω ή και όλα (τόσο το χειρότερο), θα πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα και να αναζητήσετε τρόπους ξεκούρασης.
 ~ Γενικά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε περιόδους έντονου στρες, το ανοσοποιητικό μας σύστημα εξασθενεί.
 ~ Επομένως, θα πρέπει να σπουδαιολογείτε οποιοδήποτε σύμπτωμα, που δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά στην υγεία σας.
 ~ Επίσης, το άγχος μας δημιουργεί κενά μνήμης, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσετε με το να γίνετε περισσότερο οργανωτικοί και μεθοδικοί.
 ~ Σύμπτωμα άγχους είναι και ο κακός ύπνος, όπως και οι συνεχείς εφιάλτες, οι κράμπες κατά τη διάρκεια της νύχτας και το τρίξιμο των δοντιών!

~** «Σούπερ» ποντίκια στη Γερμανία και Ισπανία



  ~ Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ορισμένα είδη ποντικιών στην Ευρώπη έχουν αναπτύξει αξιοθαύμαστη ανθεκτικότητα απέναντι σε πανίσχυρα δηλητήρια, εμφανίζοντας ένα γονίδιο το οποίο είχε ένας πρόγονός τους πριν από περίπου 1,5 εκατ. χρόνια. Ειδικότερα, τα ποντίκια στη Γερμανία και Ισπανία, τα οποία άνηκαν κάποτε στην ίδια ομάδα με τα αντίστοιχα της Αλγερίας, ξαναεμφάνισαν ένα γονίδιο με το οποίο καταφέρνουν να επιβιώνουν από ισχυρές δηλητηριάσεις.
 *** «Πρόκειται για μια ασυνήθιστη και απόλυτα φυσιολογική μεταφορά γονιδίου», σημειώνεται στην έρευνα.
~ Οι δοκιμές έγιναν με τη χημική ουσία «Warfarin» η οποία όταν εισέλθει στον οργανισμό σταματάει την παραγωγή της Βιταμίνη Κ, εξαιρετικά σημαντικής για την πήξη του αίματος. Σε μεγάλες ποσότητες προκαλεί ακατάσχετη αιμορραγία και η αποδοτικότητά του ως δηλητήριο, το μετέτρεψε στο πιο δημοφιλές δηλητήριο για μυοκτονίες τη δεκαετία του ’50.
 ~ «Τα αποτελέσματα των μελετών μπορούν να βοηθήσουν μελλοντικά στο να κατανοήσουμε ακόμα περισσότερο τη λειτουργία των γονιδίων», σημειώνει ο Michael Kohn, επικεφαλής της έρευνας του Πανεπιστημίου Ράις στο Χιούστον του Τέξας.

~** Γειά σου stamos1

 ο indianos σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου
 http://indianosradio.list/...
 Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο:
~ http://www.sync.gr/indianos/

~** CARBOLIC ACID STIGMATA‏

Religions, scams, and hoaxes succeed because they exploit powerful psychological processes. These processes are the very ones that have enabled humans to survive and create art and technology, but also trasform Homo Sapiens into Homo Suckers! http://venitism.blogspot.com

 ~ Joe Nickell points out that from humble beginnings in the town of Pietrelcina, Italy, Francesco Forgione (1887–1968) went on to become Italy's most venerated saint of the twenty-first century, known popularly as Padre ("Father") Pio ("Pious"). His tomb draws more pilgrims than Lourdes or any other Catholic shrine!
 ~ Nickell notes Pio is best known for his stigmata — the supposedly supernaturally received wounds resembling the wounds of Jesus — which he first exhibited in the autumn of 1918 when the trauma of World War I caused many to hope for supernatural intervention. Suddenly, at a Capuchin monastery in southern Italy, an alter Christus (living figure of Christ) was manifest. While praying before the chapel's crucifix, the newly ordained priest was suddenly, he claimed, inflicted with the stigmata — bleeding so profusely, he alleged, that he feared he would bleed to death.
 `~ In fact, notwithstanding the claims in uncritical biographies, Pio's stigmata devolved — from bleeding wounds that could easily have been self-inflicted to merely discolored skin that appeared to have been irritated by the application of a caustic substance. Indeed, a bottle of carbolic acid was once discovered in the friar's cell, and there are letters from Padre Pio in which Pio requests that carbolic acid, and at another time a caustic alkaloid, be secretly delivered to him. Eventually Pio began wearing fingerless gloves, supposedly to cover his stigmata out of pious humility; however, to Nickell, the practice seems instead a shrewd move to eliminate the need to continually self-inflict wounds! http://venitism.blogspot.com
 ~ Nor were the fake stigmata the friar's only deception. Years before, Pio had written numerous letters to his spiritual directors describing his mystical experiences; however, it is now known that he copied these words verbatim from the writings of stigmatic Gemma Galgani (1878–1903) without acknowledging they were hers. And that is not all: Pio attempted to divert suspicion from his plagiarism by asking for help in procuring copies of Galgani's books — saying he would very much like to read them!
 `~ Nickell notes that as to miracles attributed to Pio, the report of a Vatican emissary in 1919 cited the wildest claims then circulating among an uneducated populace. The emissary characterized as fantasy the story of a church bell that fragmented when Pio's confreres were wronged by a superior. Likewise, it was not true that Pio instantly cured a man of a limp; nor had he caused a deaf-mute girl to regain her speech. He also did not heal a hunchback so the man could walk away "at least partly made straight." Not a single one of Padre Pio's miracles was genuine, the investigator determined.
 ~ Nevertheless, Padre Pio's reputation grew unabated, and ultimately "miracles" would be found to serve as the basis for his canonization. A once-hostile Vatican had eventually become conciliatory toward him and responsive to popular 
demand — this despite evidence that suggested sexual misconduct on behalf of the adored padre and the private opinion of Pope John XXIII (recorded in his daybook) that "P.P. has shown himself to be a straw idol." http://venitism.blogspot.com
 ~ Nickell muses that by the time of his death in 1968, Pio's stigmata had disappeared, but that was effectively remedied in death. Although there was no need to cover his hands and feet — and indeed Capuchin rule forbids the wearing of socks — Pio's father guardian Father Carmelo of San Giovanni in Galdo worried that the absence of stigmata might cause a faulty rush to judgment. Carmelo therefore had Padre Pio's hands and feet covered, as if the covering still concealed his allegedly holy gift. And so the deception continued.
 ~ Nickell laments that in 2002, the late friar was canonized Saint Pio of Pietrelcina — not for the stigmata he was so famous for but for his healings that were, with due illogic, assumed miraculous because they were said to be inexplicable. And when his remains were exhumed for display forty years after his death, those hoping his body would be found incorrupt (a supposed sign of sanctity), or that it would still exhibit the stigmata, were disappointed. The embalmed corpse had deteriorated sufficiently that it required a silicon mask — complete with bushy eyebrows and beard — fashioned by a London wax museum. Of the supposedly supernatural wounds there was not a trace!
 ~ Meme is a cultural invention that passes from one mind to another and thrives, or declines, like a gene. Memetics explores the concepts and transmission of memes in a similar fashion to genetics. A meme's success is due to its contribution to the effectiveness of its host. Memeplex, like the genetic code, is a set of ideas that reinforce each other. Religion is a memeplex. http://venitism.blogspot.com

~** ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ 2.500 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΗΓΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ...+++] ΑΞΙΟΤΙΜΑ ΜΕΛΗ......πλησι...‏

ΑΞΙΟΤΙΜΑ ΜΕΛΗ......πλησιάζει ο καιρός για το ετήσιο μνημόσυνο τον ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΗΓΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ....και όπως γνωρίζετε από το 1975 και μετά το επίσημο κράτος έχει υποβαθμίσει εντελώς το γεγονός... στον δήθε ΒΩΜΟ της λησμονιάς,της μονόπλευρης λησμονιάς να σωπάσουν/ξεχάσουν τα θύματα και να κακαρίζουν ελευθερα οι κοινοί εγκληματίες.... E ΟΧΙ ΑΡΚΕΤΑ ...ΕΩΣ ΕΔΩ..... ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ... ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΙΣ 2.500 ΨΥΧΕΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΘΥΜΑΤΑ....ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΕΛΗ.....επιδεις όλοι οι πολιτικάντηδες επίσημοι και μη έχουν αφοσιωθεί με μεγάλο ζήλο στην κουτάλα και δεν τους μένει καιρός ας τους το θυμίσουμε εμείς..... με EMAIL ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ,ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ (δεν γίνετε να καταθέτουν στεφανια στα φαντάσματα νεκρούς του πολυτεχνείου και να κρύβονται από την πηγάδα).... ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.... ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΣΗΜΟΡΙΤΕΣ".....ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .....Γεώργιος Αναστασίου Κουρκουλής....

~** Υπάρχουν και αυτοί!


tanstil
Αυγούστου 19, 2011 at 12:35
Ετικέτες: προσεγγίσεις, Ορθόδοξη εκκλησία, επικαιρότητα, εκκλησία, ιστορία
Κατηγορίες: Αταξινόμητα
URL: http://wp.me/p1gfFD-hF
 ` Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής και φασιστικής κατοχής στην Ελλάδα, η στάση της Εκκλησίας είχε δύο κύριες τάσεις.
 ~ Από τη μια, μεγάλο μέρος του ανώτερου κλήρου της εκκλησίας (Ιωαννίνων Σπυρίδων, Σερρών Κωνσταντίνος, Καστοριάς Νικηφόρος, Φθιώτιδας Αμβρόσιος, Κασσανδρείας Ειρηναίος, και άλλοι), καλούσε με αντικομμουνιστικά κηρύγματα, τον λαό να υποτάσσεται και να υπακούει τις ναζιστικές αρχές. Βέβαια, υπήρξαν και εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, ο Μητροπολίτης Κοζάνης Ιωακείμ, και ο Ηλείας Αντώνιος αγωνίστηκαν στο πλευρό του Ε.Α.Μ. και εξελέγησαν Εθνοσύμβουλοι, ενώ υπήρξαν κι άλλοι μητροπολίτες που βοήθησαν με διάφορους τρόπους στον αγώνα (Σάμου και Ικαρίας Ειρηναίος, Χίου Ιωακείμ, Χαλκίδας Γρηγόριος, Αττικής Ιάκωβος, Βόλου Ιωακείμ, Δρυινουπόλεως και Κονίτσης Δημήτριος).
 ~ Πέρα όμως από τον ανώτερο κλήρο, οι απλοί κληρικοί στήριξαν μαζικά τον αντιστασιακό αγώνα, πολέμησαν, και πολλοί από αυτούς έπεσαν, στο πλευρό του Ε.Α.Μ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Παγκληρικής Ένωσης Ελλάδας, η οποία αποτέλεσε το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο των συλλόγων κληρικών: "Ο κλήρος θεωρεί τον εθνικό αγώνα του Λαού σαν δικό του αγώνα, γιατί γίνεται ενάντια στον αντίχριστο φασισμό... Επιβάλλεται μορφωμένοι ιδία κληρικοί να πλαισιώσουν τον Λαϊκό Στρατό του ΕΛΑΣ, για να καθαγιάσουν και δώσουν τον πνευματικό μαχητικό χαρακτήρα στον αντιφασιστικό αγώνα του Λαού.". Σε όλη την Ελλάδα, πολλές εκατοντάδες κληρικοί αγωνίστηκαν ενάντια στους φασίστες κατακτητές, ενώ περισσότεροι από 140 έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία. Ακόμα και μετά το τέλος της ναζιστικής κατοχής, κατά τον εμφύλιο πόλεμο, υπήρξαν πολλοί που δολοφονήθηκαν και εκτελέστηκαν από τον Εθνικό Στρατό και τους ταγματασφαλίτες.
 ~ Αργότερα, κατά τη διάρκεια της χούντας των Συνταγματαρχών, ο διαχωρισμός της μεγάλης πλειοψηφίας του ανώτερου και μερίδας του λαϊκού κλήρου υπήρξε πάλι εμφανής. Χαρακτηριστική μορφή ήταν ο παπα-Γιώργης Πυρουνάκης, ο οποίος είχε συνεχείς διώξεις από τη χούντα.
 ~ Η εφημερίδα Αυγή αναφέρει χαρακτηριστικά για τον παπα-Γιώργη: "ήταν εντυπωσιακό να βλέπει κανείς νέους, που δεν είχαν και την καλύτερη των σχέσεων με την εκκλησία και τις λειτουργίες της, ούτε με το πρωινό βέβαια ξύπνημα, ν' ανηφορίζουν στην άλλη άκρη της Αττικής (σε μια εκκλησία έξω από τον Άγιο Στέφανο όπου τον είχε εξορίσει η ιεραρχία), για να τον ακούσουν... Και ακόμη πιο εντυπωσιακό, να βλέπει τους άνδρες του Σπουδαστικού της Ασφάλειας να καταγράφουν την προσέλευση των ήδη γνωστών ή να παίρνουν τις ταυτότητες αυτών που πρώτη φορά εμφανίζονταν να παρακολουθήσουν τη ...«Θεία Λειτουργία» αυτού του παυμένου Καθηγητή από την Χούντα ως «επικινδυνότερου των κομμουνιστών»!"
 ~ Η χριστιανική πίστη, έχει μια κοινωνική παράδοση η οποία έχει ισχυρές αναφορές στην δικαιοσύνη, την ισότητα και την αλληλεγγύη. Ίσως, κάποιοι πιστοί να την ξεχνούν, ίσως κάποιοι να την διαστρέφουν. Όμως ποτέ δεν έπαψαν να υπάρχουν και αυτοί που την διατήρησαν με πιστότητα, και έγιναν συνεχιστές της. Αυτό να το θυμάστε, όταν η επικαιρότητα φέρνει στο φως την σαπίλα και την δυσοσμία κάποιων.

~** Lia Pournatzoglou 19 Αυγούστου 11:37 π.μ.
...... δημοσίευσε στην ομάδα +++...ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ 2.500 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΗΓΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ...+++.

~ http://www.facebook.com/l/BAQBZzI_XAQBYh_Nx8AWXZsc9lYtbj6KADzl1ROyCUY-Qqw/filologos10.wordpress.com/2010/08/01/%25CE%25AC%25CF%2581%25CE%25B8%25CF%2581%25CE%25BF-%25CE%25B2%25CF%258C%25CE%25BC%25CE%25B2%25CE%25B1-%25CF%2580%25CE%25BF%25CE%25B9%25CE%25BF%25CF%2582-%25CE%25B5%25CE%25AF%25CE%25BD%25CE%25B1%25CE%25B9-%25CE%25BF-%25CE%25B3%25CE%25B9%25CF%258E%25CF%2581%25CE%25B3%25CE%25BF%25CF%2582-%25CE%25B1-%25CF%2580%25CE%25B1/ .-

~ http://www.facebook.com/l/AAQCY4TJAAQAIfhuc2w-55T20M0AZTnFYUThhUEy6IHGxdg/filologos10.wordpress.com/2010/08/01/%25CE%25AC%25CF%2581%25CE%25B8%25CF%2581%25CE%25BF-%25CE%25B2%25CF%258C%25CE%25BC%25CE%25B2%25CE%25B1-%25CF%2580%25CE%25BF%25CE%25B9%25CE%25BF%25CF%2582-%25CE%25B5%25CE%25AF%25CE%25BD%25CE%25B1%25CE%25B9-%25CE%25BF-%25CE%25B3%25CE%25B9%25CF%258E%25CF%2581%25CE%25B3%25CE%25BF%25CF%2582-%25CE%25B1-%25CF%2580%25CE%25B1/ .-

~** Ανθρωποκυνηγητό στην Καβάλα για τη σύλληψη βιαστή 12χρονου κοριτσιού


Οι πρώτες 1000 ημέρες στη ζωή ενός παιδιού είναι οι κρίσιμες - The First 1000 Days of a Baby's Life Determines Their Health Prospects

700 υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας σε 8 χρόνια

Ανθρωποκυνηγητό στην Καβάλα για τη σύλληψη βιαστή 12χρονου κοριτσιού
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/08/12-kavala-viase-12xrono-koritsaki.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές αρχές στη Βόρεια Ελλάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστου ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε κοριτσάκι, ηλικίας 12 μόλις ετών, στον παραθαλάσσιο...

 Οι πρώτες 1000 ημέρες στη ζωή ενός παιδιού είναι οι κρίσιμες - The First 1000 Days of a Baby's Life Determines Their Health Prospects
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/08/1000-first-1000-days-of-babys-life.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Οι πρώτες χίλιες ημέρες στη ζωή ενός παιδιού παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα εξέλιξη της υγείας του, υποστηρίζουν επιστημονικές μελέτες. The First 1000 Days of a Baby's Life...

700 υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας σε 8 χρόνια
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/08/700-8-paidiki-pornografia-700.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Το «ραντάρ παιδόφιλων» της ΕΛΑΣ αναζητεί τα ίχνη άλλων 400 χρηστών που δρουν στην Ελλάδα.Επτακόσιες υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας μέσω του Internet - με εκατοντάδες συλλήψεις πολιτών υπεράνω...

~**




  **** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011 :
~ http://indianosradio.listen2myradio.com/ Q : Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης !!!
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/08/30-7-2011.html  , Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011 , Ιερά Μονή Βουλκάνου - Μυστήριο Βάπτισης 30-7-2011 .-

~** http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhee  42 αναρτησεις Βίντεο .-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/08/2011.htmlb  , Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011 , Στο μήνα Αύγουστο 2011 , Στο μήνα Αύγουστο 2011

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011 , Στο Άγιο Όρος , Στο Άγιο Όρος : Στο Περιβίλι της Παναγιάς μας .-

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/08/2011.html  , ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2011 , Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011 .-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/08/12-2011.html  , Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011 , Θεατρικη Παράσταση στο κάστρο Καλαμάτας 12 Αυγούστου 2011 .-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/08/2011.html  , Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011 , Το Περιβόλι της Παναγιάς -Άθως σε Φωτογραφίες 2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011 ,ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/08/2011.html  , Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2011 , ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011 .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/08/2011.html  , Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011 , ΕΚΔΡΟΜΗ - ΔΙΑΔΡΟΜΗ στις ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ Αύγουστος 2011 .-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/08/18-2011_18.html  , Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011 , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011 .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/08/19-2011.html  , Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011 , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011 .-

~* **** http://twitter.com/#!/  .- stamos01
*** Γάμος και χαρά & Bαπτίσια το όνομα Σταμάτιος  στην Ιερά Μονή Βουλκάνου Μεσσηνίας  29-7-2011 :
http://www.youtube.com/watch?v=TE87bXODjas
 ,




**** http://www.youtube.com/stamos01  , stamos01 .-

****
 **** Από Βάπτιση 30-7-2011 :
 http://www.youtube.com/watch?v=_yZn5k6cjrM  ,





Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Στο Άγιο Όρος

Στο  Άγιο  Όρος : Στο  Περιβίλι της Παναγιάς μας !
~ Από 3 Αυγούστου  έως  10  Αυγούστου 2011 :
~** Στο Άγιο Όρος 5-8-2011 :

http://www.youtube.com/watch?v=iFx1WR7igW0




~ http://www.youtube.com/watch?v=KSEO_-CO8gs  ,

ΣΟΥΡΩΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Τάφος Μοναχού Παϊσιου 5-8-2011 : Από επίσκεψή μου στη Γυναικεία Μονή της Σουρωτής Χαλκιδικής Τρίτη 5 Αυγούστου 2011 εκεί όπου εκοιμήθει ο Άγιος Γέροντας Μοναχός Παϊσιος !!

* O Τάφος του  Γέροντα Παϊσιου του  Αγιορίτη Μοναχού από τη  Σκήτη Παναγούδας ΤΟΥ Αγηίου Όρους !!
http://www.youtube.com/watch?v=4Lxq2kE4P8c



~** Στο γυναικείο Μοναστήρι στη Σουρωτή 2011 , Τρίτη 5-8-2011 Εδώ όπου εκοιμήθει και ενταφιάσθει ο γέροντας Μοναχός :

* Στην  καλύβα -Σκίτη  Παναγούδας Αγίου  Όρους
όπου  ασκήτευσε , έζησε τις τελευταίες μέρες ο μοναχός Παϊσιος ο Αγιορίτης ! 7-8-2011
!!!

http://www.youtube.com/watch?v=hRNHvwlo_AY



~*** ΜΟΝΗ ΣΟΥΡΩΤΗΣ ΤΑΦΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ Τρίτη 5-8-2011 επίσκεψη – προσκύνημα Σ.Ν.Σ :

~ Ο  τόφος του μοναχού Ισαάκ στην Σκήτη του Γέροντα Μοναχού Ευθυμίου στην Καψάλα του Αγίου Όρους , εδώ όπου  πέρασε το τελευταίο του Πάσχα ο Άγιος Γέροντας Παϊσιος !
http://www.youtube.com/watch?v=ittiSBqYheI



 ~** Τάφος μοναχού Παϊσιου Σουρωτή 5-8-2011 :

* Στην Σκήτη  Καψάλας του  μοναχου Γέροντα Ευθυμίου Κυριακή  7-8-2011 .- Εδώ πέρασε  το τελευταίο  του Πάσχα ο Γέροντας Παϊσιος 7-8-2011 .-

Τάφος μοναχού Παϊσιου Σουρωτή 5-8-2011 , http://www.youtube.com/watch?v=vGgHoXHBbSw  ,



~* ~** ΑΠΟ ΙΕΡΙΣΣΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ προς Άγιο ΄Ορος 5-8-2011 : http://www.youtube.com/watch?v=2aeX96Qvt1Y  ,




* Ι.Μ. Κουτλουμουσίου - Σκήτη Γέροντα Γαβριήλ στο Περιβόλι της Παναγίας 20 ΄ λεπτά από τις Καρυές !
**

** ** Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 2/8/2011 :



~ Άποψη της  μοναστικής  πολιτείας  του Αγίου  Όρους , το  τρίτο πόδι της  Χαλκιδικής στο Περιβόλι της Παναγιάς
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ....ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ .:

** ~** Με το πλοίο προς Ι.Μονή Εσφηγμένου 5-8-2011 :

http://www.youtube.com/watch?v=WQrgIwwuvWw  ,



~** Φωτογραφία Από το πλοίο ΙΕΡΙΣΣΟΣ- ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2011 :

http://www.youtube.com/watch?v=YcKfXAVonrg



**


~ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ 6-8-2011:


http://www.youtube.com/watch?v=dyBBOm6183U  ,



Ιερά Μονή Χιλαβδαρίου 6-8-2011

http://www.youtube.com/watch?v=dKcRzeG7XZE  ,



ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ Σέρβικο Μοναστήρι :

http://www.youtube.com/watch?v=6r3smNxL3sU  ,



Στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου – Σέρβικο :

http://www.youtube.com/watch?v=YGN1-qkBrsA  ,



Ι. Μ. Χιλανδαρίου :

http://www.youtube.com/watch?v=cSrIjpuI21Un  ,



Φεύγοντας από Αρσανά Γιοβάνιτσας Σέρβικο :

http://www.youtube.com/watch?v=Pu8FkvT55O4  ,




ΜΟΝΗ ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ
~   ΜΟΝΗ  ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ
*
ΚΑΡΥΕΣ
~ ΜΟΝΑΧΟΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
~ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ
* ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ (ΡΩΣΙΚΟ )
ΙΕΡΑ  ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
*
ΜΟΝΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ..ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
~
ΜΟΝΗ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ
*
ΚΑΘΟΛΙΚΟ Ι.ΝΑΟΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ
*
~** Δευτέρα , 1 Αυγούστου 2011 Ι.Ν.Αγίων Θε0δώρων Αρφαρών :

http://www.youtube.com/watch?v=qa8trPqmE4A ,



~** Δευτέρα , 1 Αυγούστου 2011 Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών :
http://www.youtube.com/watch?v=wJoKDg_Sj2c ,



~** Ιερά Μονή Βουλκάνου 30-7-2011 :

~ http://www.youtube.com/watch?v=n5BkoI7bqwo



~ ~** Προς Ι.Μ. Φιλοσόφου 22-7-2011 :

~ http://www.youtube.com/watch?v=6X4N8jPx2rw



  ~** ARFARA ανεβαίνοντας από Άγιο Κωνσταντίνο 2011 :
http://www.youtube.com/watch?v=GqUScZuYjrk



**
* ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΙΒΗΡΩΝ
~ ΙΕΡΑ  ΜΟΝΗ  ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ
* ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΡΑΚΑΛΟΥ

** Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 2/8/2011 (1) :

http://www.youtube.com/watch?v=su0FkzKy0rk



** ~** Άγιον Όρος - Στον Αράπη :


http://www.youtube.com/watch?v=eGhdWd4qrE0  ,



~** Αρσανάς Χιλανδαρίου Σέρβικο :

http://www.youtube.com/watch?v=grmVzbL5e1c



~** Αρσανάς -Ι.Μονή Εσφηγμένου :

http://www.youtube.com/watch?v=IGflYW5Oncg  ,



~** ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΗΓΜΕΝΟΥ :

http://www.youtube.com/watch?v=y8qZof6j0mg  ,



**


~**** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011 :


~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/08/30-7-2011.html  , Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011 , Ιερά Μονή Βουλκάνου - Μυστήριο Βάπτισης 30-7-2011 .-

~** http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhee  42  αναρτησεις Βίντεο .-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/08/2011.htmlb  , Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011 , Στο μήνα Αύγουστο 2011 , Στο μήνα Αύγουστο 2011

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011 , Στο Άγιο Όρος , Στο Άγιο Όρος : Στο Περιβίλι της Παναγιάς μας .-

~**~** Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 2/8/2011 (2) L:

~ http://www.youtube.com/watch?v=O3NNwT4a50Q



~**~*** Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 2/8/2011 (3) :

http://www.youtube.com/watch?v=e5mgP32ki2s   



 ~** Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 2/8/2011 (4)

~ http://www.youtube.com/watch?v=cUD7X4TPXbg 



  ~** ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ Γενικό Νοσοκομείο : 5-8-2011 ,

~ http://www.youtube.com/watch?v=w08ScAnud6c



** ~** Ι.Μ. Εσφηγμένου :
http://www.youtube.com/watch?v=mxEo90dEV-c




** Foto  - Φωτογραφίες από την Ιερά Μονή Εσφηγμένου  5-8-2011 stamos01 Arfara :

 
* Oι  τρείς (3) φίλοι , Κώστας -Στάμος -Παύλος στην Ι. Μονή .
~
~

~

~ Τρεις φίλοι , Σάκης , Κώστας  , Παύλος  στην Μονή Εσφηγμένου 3-8-2011 :
~ Κοντά στον  αρσανά της  Ι.Μ. Εσφηγμένου 6-8-2011 :
~ Αρσανάς Ιεράς Μονής Εσφηγμένου στο Άγιο Όρος  6-8-2011 :
~ *** Στον Αρσανά Ι. Μ. Κωνσταμονίτου :


http://www.youtube.com/watch?v=6UQPWyp6r8Y  ,




** ΚΑΡΥΕΣ  ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ  - ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ :
~ Στην Ιερά Μονή Εσφηγμένου  5-8-2011 :
~ Στην Ιερά Μονή Εσφηγμένου  6-8-2011 - Αρσανάς :
~ Ο  Αρσανάς της Ιεράς Μονής Εσφηγμένου  6-8-2011 :
~ Κανόνες για τη διαμονή προσκυνητών στην Ι.Μ. Εσφηγμένου στο Περιβίλι της Παναγιάς ! :
~ *

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής .

~ Φωτογραφίες της Ιεράς Μονής Εσφηγμένου των Ζηλωτών 6-8-2011 :


~

~

~ Στην Ιερά Μονή Καρακάλου στις Καρυές του Αγίου Όρους 7-8-2011

~ Στο  καθολικό της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου στο Άγιο Όρος 6-8-2011 :

~ Στην Ιερά  Μονή Δοχειαρίου  7-8-2011 :

~   Βλέποντας  τα  63  Βίντεο :
** http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhee  .-

** ~*** Στην Ιερά Μονή Εσφηγμένου 5-8-2011 :

http://www.youtube.com/watch?v=n4M1sFR6ezI ,



** ~**** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011 :

** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/08/30-7-2011.html  , Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011 , Ιερά Μονή Βουλκάνου - Μυστήριο Βάπτισης 30-7-2011 .-
~** http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhee  42 αναρτησεις Βίντεο .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/08/2011.htmlb  , Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011 , Στο μήνα Αύγουστο 2011 , Στο μήνα Αύγουστο 2011
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011 , Στο Άγιο Όρος , Στο Άγιο Όρος : Στο Περιβίλι της Παναγιάς μας .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/08/2011.html  , ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2011 , Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011 .-


**** Από Βάπτιση 30-7-2011 :
http://www.youtube.com/watch?v=_yZn5k6cjrM  ,