ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ένα ταξίδι μέσα στην καθημερινότητα

Ένα ταξίδι  μέσα  στην καθημερινότητα  :
 Με Ειδήσεις Γενικές , Περιφερειακές , Τοπικές  Μεσσηνιακές , Απόψεις  και Σχόλια , Σχολιάζοντας Αδιακρίτως  :

* Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τρίτη  21 Ιουνίου  2011 :

~** ~~~*** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/06/blog-post.html , Ελληνική Φύση - Εκδρομές 21 Ιουνίου 2011 .-

Ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση



Με τις ψήφους των 155 κυβερνητικών βουλευτών η Βουλή ανανέωσε την εμπιστοσύνη της προς την κυβέρνηση, ενώ ψήφο εμπιστοσύνης δεν έδωσαν 143 βουλευτές. Ένταση με ολιγόλεπτη αποχώρηση της ΝΔ λόγω αποστροφής του Θεόδωρου Πάγκαλου.

** Πακέτο 30 δισ. για επενδύσεις ζητά η Ντ. Μπακογιάννη
~
Η Ντόρα Μπακογιάννη παρουσίασε στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, την πρόταση του κόμματός της για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.





**  Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου-Σαμαρά
~
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία την Τρίτη το πρωί με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, με φόντο την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου.





** Δέσμευση Βενιζέλου για δίκαιο φορολογικό σύστημα

~
«Έχουμε υψηλό βαθμό συναίνεσης και τον αποκρύβουμε» τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος και χαιρέτησε το γεγονός ότι υπήρξε συμφωνία με τον Αν. Σαμαρά για την ανάγκη να πάει στο επόμενο Eurogroup έχοντας ψηφιστεί το μνημόνιο και οι σχετικοί νόμοι.



***


~* Συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς τα έργα  για τον Νέο κλειστό Εθνικό Δρόμο Καλαμάτας -Τρίπολης .- Σχετικά βίντεο από έργα στον κόμβο Αρφαρλων - Καλαμάτας στον  Άγιο Κωνσταντίνο και στην θέση τοποθεσία " Πουρίδα "  :

.1204 , Έργα "Μορέα" Αρφαρά :
**  http://www.youtube.com/watch?v=o46cZ8aDDLM  ,




~** 1205 , Έργα Ε.Ο οδού ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΤΡΙΠΟΛΗ :
**  http://www.youtube.com/watch?v=Yjf6M_GLR5I  ,



~**1203 , Κόμβος έργων Άγιος Κωνσταντίνος Αρφαρών :
**  http://www.youtube.com/watch?v=jVZiKjPCUBU  ,



~** 1206 , Νέος κόμβος Ε.Ο. Αρφαρών :
**  http://www.youtube.com/watch?v=8FGd-LGHzFI  ,



** ΔΕΙΤΕ τελευταίες Αναρτήσεις :
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/06/18-19-2011.html  , Ενημέρρωση Σαββατο -Κυριακή 18 και 19 Ιουνίου 2011 .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/06/blog-post.html  , Ένα ταξίδι μέσα στην καθημερνότητα .-
~** ~~~*** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/06/blog-post.html  , Ελληνική Φύση - Εκδρομές 21 Ιουνίου 2011 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/06/blog-post.html  , Ένα ταξίδι μέσα στην καθημερινότητα , 21 Ιουνίου 2011 .-

**  Βεντέτα Ελλήνων και Αλβανών στην παραλία
~
* Αιματηρές συμπλοκές την Κυριακή στη Ναυαρίνου ανάμεσα σε ομάδες Ελλήνων και Αλβανών, με θεατές θαμώνες καταστημάτων, κατοίκους και περαστικούς
* Άγριες και αιματηρές συμπλοκές ομάδας Ελλήνων με αλλοδαπούς, αλβανικής υπηκοότητας, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην παραλιακή της Καλαμάτας, ως αποκορύφωμα ενός ξεκαθαρίσματος λογαριασμών το οποίο σερνόταν τις τελευταίες ημέρες στην πόλη, μετά από επεισόδιο που συνέβη ανάμεσά τους την Πέμπτη.
* Οι σκηνές που έζησαν καταστηματάρχες, θαμώνες και κάτοικοι της παραλίας ήταν πρωτόγνωρες. Η δε κατάσταση ήταν τόσο τεταμένη που κάποιοι κλείστηκαν στο σπίτι τους φοβούμενοι τα χειρότερα, ενώ πελάτες έφυγαν από τα καταστήματα ακόμα και χωρίς να πληρώσουν.
* Η επέμβαση της Αστυνομίας ήταν καθυστερημένη, με τους κατοίκους της περιοχής να εκφράζουν, δικαιολογημένα, τα παράπονά τους, λέγοντας ότι τέτοια ώρα η παραλιακή αποτελεί το πλέον πολυσύχναστο σημείο της πόλης.
**«Μπουλούκια» δεκάδων ανθρώπων κυνηγούσαν άλλα «μπουλούκια», ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το ξύλο που «έπεσε» ήταν πρωτόγνωρο, με άλλους να προσπαθούν να ξεκολλήσουν στύλους σημάτων για να κυνηγήσουν τους «απέναντι» και ορισμένους να ξεκολλούν ακόμα και μάρμαρα από τοίχους!
* Το παράδοξο είναι πως, ενώ όλοι στην περιοχή μιλούν τουλάχιστον για 2 Αλβανούς σοβαρά χτυπημένους, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας δε φαίνεται να έχει φτάσει κανένα περιστατικό ξυλοδαρμού.
* Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε σε δύο περιστατικά στην παραλία της Καλαμάτας, χωρίς όμως να προκύψει κάτι, ενώ κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι, αν και πρόκειται για το κεντρικότερο αυτή τη στιγμή σημείο της πόλης, η επέμβασή της ήταν καθυστερημένη.
****   Από παρεξήγηση
* Οι πληροφορίες ακόμα και χθες εξακολουθούσαν να είναι συγκεχυμένες, ενώ κανείς δεν επιθυμεί να μιλήσει επίσημα για τα όσα διαδραματίσθηκαν στην παραλιακή τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα το βράδυ της Κυριακής, μετά τις 10.30.
* Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή της παραλίας, σε κεντρικό της σημείο, δημιουργήθηκε έντονη παρεξήγηση μεταξύ παρέας Ελλήνων με παρέα Αλβανών (οι οποίοι πιθανότατα βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα και ίσως να κινούνται στο χώρο της παρανομίας).
* Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν έντονες διαμάχες και άλλοι μιλούν για το «πρώτο ξύλο» που έπεσε μεταξύ τους μετά από ύβρεις των Αλβανών κατά των Ελλήνων και της Ελλάδας.
* Όλες τις ημέρες αυτές η ιστορία φούντωνε και κορυφώθηκε το βράδυ της Κυριακής. Η παρέα των Ελλήνων, ηλικίας από 25 - 35 περίπου χρόνων, αυξήθηκε εν ριπή οφθαλμού και ορισμένοι μιλούσαν για συγκέντρωση 100-150 ατόμων. Στην περιοχή Ναυαρίνου και Ηρώων άρχισαν να ψάχνουν τα καταστήματα, την παραλία και το μόλο για τον εντοπισμό της μικρής ομάδας των Αλβανών με την οποία είχαν διαφορές.
* Όλα αυτά άρχισαν να διαδραματίζονται μετά τις 10.00 και οι πιο ανήσυχοι στην περιοχή ειδοποίησαν την Αστυνομία. Μάλιστα, κάτοικοι αναφέρουν ότι, παρά το γεγονός ότι αυτοκίνητο της Αστυνομίας πέρασε από την παραλιακή τη στιγμή που ήταν περισσότερα από 100 άτομα συγκεντρωμένα, δε σταμάτησε.
* Όταν λίγο μετά τις 10.30 έφθασαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας στην περιοχή, οι «παρέες» διαλύθηκαν και όλα έδειχναν ότι τα πράγματα ηρέμησαν. Ωστόσο, με την αποχώρηση των περιπολικών, της ΟΠΚΕ και της ΔΙΑΣ, η ομάδα των Ελλήνων συγκροτήθηκε και πάλι και άρχισε να αναζητά τους αλλοδαπούς. Στα χέρια είχαν επιστρατευτεί ξύλα, πέτρες και ό,τι άλλο πρόσφορο. Σε σημείο της παραλίας και προς την ακροθαλασσιά, οδηγήθηκαν δύο από τους αλλοδαπούς που είχαν εντοπισθεί (μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας ήταν ανήλικος και δεν είχε εμπλακεί στα επεισόδια των προηγούμενων ημερών).
* Οι μάρτυρες που έβλεπαν το περιστατικό από μακριά να εξελίσσεται και χωρίς να τολμούν να πλησιάσουν, κάνουν λόγο για άγριο ξύλο, που κατέληξε σε αρκετά σπασμένα οστά και μύτες να αιμορραγούν…

** Εγκληματικότητα
~
* Μπαράζ ληστειών και διαρρήξεων το τελευταίο τριήμερο
* Τα νέα δεν είναι καλά από το μέτωπο της εγκληματικότητας εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με το καθημερινό αστυνομικό δελτίο, αλλά και όσα δεν αναφέρονται σ’ αυτό, δεν υπάρχει περιοχή του Νομού Μεσσηνίας στην οποία να μην καταγράφεται μια ληστεία ή διάρρηξη, με δράστες στην πλειονότητά τους αλλοδαπούς.
* Θύματα είναι, κυρίως, ηλικιωμένοι, εργαζόμενοι, αλλά και δημόσιοι οργανισμοί. Μόνο τις προηγούμενες 72 ώρες είχαμε διαρρήξεις και ληστείες στην Τερψιθέα, στο Μάτι, στο Μελιγαλά και στο Χαροκοπιό.
Αν ανατρέξουμε στο αστυνομικό δελτίο των τελευταίων ετών, θα καταλήξουμε σε ανησυχητικά συμπεράσματα για τα χαρακτηριστικά που παίρνει το κοινό έγκλημα και στη Μεσσηνία. Οι σύγχρονοι κακοποιοί χρησιμοποιούν ευρηματικές μεθόδους, φέρουν πολλές φορές βαρύ οπλισμό, αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες για την κατόπτευση και παραβίαση χώρων. Και κυρίως, είναι αδίστακτοι. Με το παραμικρό αφαιρούν ανθρώπινες ζωές. Καμία σχέση με τον παλαιό «μπουκαδόρο» με τα υποτυπώδη διαρρηκτικά εργαλεία, ο οποίος απέφευγε να βάψει τα χέρια του με αίμα.
* Αυτή η εξέλιξη έχει συγκεκριμένες αιτίες. Συνδέεται, κυρίως, με την οικονομική κρίση, την παράνομη μετανάστευση.
* Η Πολιτεία, η οργανωμένη κοινωνία και οι πολίτες δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Πρέπει να καταφύγουν συστηματικά σε μέσα και μεθόδους που ανεβάζουν το βαθμό δυσκολίας σε όσους θα επιβουλευτούν περιουσίες και ζωές.
* Φυσικά, το πρώτο επίπεδο άμυνας αφορά τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι πρέπει να παίρνουν στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης. Η ενημέρωση για τους τρόπους αντίδρασης που διασφαλίζουν τη ζωή τους, η διακριτικότητα στην κατοχή και διακίνηση χρημάτων και πολύτιμων αντικειμένων και η κατά το δυνατόν «θωράκιση» του χώρου τους, είναι πλέον αναγκαίες.
* Ένα άλλο επίπεδο αντιμετώπισης του εγκλήματος είναι ο Δήμος και η γειτονιά. Αυτό επιβάλλει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να φωτίζει τους δρόμους, να «χαρτογραφεί» τους ηλικιωμένους που ζουν μόνοι, να εντοπίζει τα σημεία υψηλού κινδύνου και να ενημερώνει τακτικά τους δημότες.
* Αλλά η καταπολέμηση του εγκλήματος είναι υπόθεση της οργανωμένης Πολιτείας κατά κύριο λόγο. Το κράτος οφείλει να προστατεύει τους πολίτες με σύγχρονη αστυνόμευση. Αλλά, πάνω απ’ όλα, με επαρκή παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο δρόμο. Η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, η κυβέρνηση, οφείλουν να προλάβουν την περαιτέρω επέκταση της εγκληματικότητας, αλλά και του φόβου που προκαλεί.
* Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του...

**  Πανελλαδικές

* Η επαγγελματική αποκατάσταση προτεραιότητα των υποψηφίων
~
~ * Επαγγελματική αποκατάσταση. Είναι η φράση που ακούσαμε χθες περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, μιλώντας με υποψηφίους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι βρέθηκαν στα σχολεία για να πληροφορηθούν τις επιδόσεις τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Στόχος των περισσοτέρων, με βάση τη βαθμολογία τους, οι σπουδές που θα φέρουν άμεση και σίγουρη εργασία. Η κρίση φαίνεται ότι έχει «χτυπήσει» και τον αυθορμητισμό των νέων.
Ιωάννα Θεοδωροπούλου, 4ο Λύκειο
* «Χημεία και Βιολογία πήγα μια χαρά, ενώ Μαθηματικά και Φυσική ήταν τα χαμηλότερα. Η πρώτη μου επιλογή είναι το Βιολογικό, αλλά δε νομίζω να το πιάνω. Η δεύτερη είναι η Νοσηλευτική, επειδή έχει μεγάλη “απορρόφηση” -, το κοιτάμε και αυτό τώρα. Θα δούμε. Πάντως, με τίποτα δεν ξαναδίνω εξετάσεις, δε θέλω να το ξαναπεράσω αυτό. Υπάρχει και η σκέψη για εξωτερικό».
**  Ηλίας Κορομηλάς, 4ο Λύκειο
* Περιχαρείς ήταν χθες ο Ηλίας Κορομηλάς και ο πατέρας του, ο κ. Νέστορας, τους οποίους συναντήσαμε στο 4ο Λύκειο.
* Ο Ηλίας πήγε πολύ καλά, συγκεντρώνει 19.032 μόρια και έχει ως πρώτη του επιλογή το Πολυτεχνείο.
**  Γιώργος Διονυσόπουλος, 3ο Λύκειο (Παραλίας)
* Η Στρατιωτική Ιατρική ήταν η πρώτη επιλογή του Γιώργου Διονυσόπουλου και χθες είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος, αφού η βαθμολογία του έφτασε 19,53 και πετυχαίνει το στόχο του. «Ο Στρατός δεν είναι μόνο επιλογή αποκατάστασης, μου αρέσει γενικά ως φιλοσοφία» μας είπε.
**  Παναγιώτης Λογιώτης, 1ο Λύκειο
*  Την Ιατρική Σχολή σκέφτεται να βάλει πρώτη στη λίστα του μηχανογραφικού δελτίου ο Παναγιώτης Λογιώτης από το 1ο Λύκειο Καλαμάτας. Με τα 19.035 μόρια που συγκέντρωσε, δικαιολογημένα χθες χαμογελούσε.
** Πολυξένη Τσινταβή, 4ο Λύκειο
* «Δεν πήγα όσο καλά θα ήθελα. Ο στόχος ήταν η Ιατρική, αλλά δεν τον έπιασα. Θα δούμε και τις βάσεις. Υπάρχουν βέβαια και άλλες επιλογές, όπως το Χημικό ή το Φυσικό. Πρέπει να το σκεφτώ».
** Κωνσταντίνος Καρούσος, 4ο Λύκειο
* «Τα Μαθηματικά και η Φυσική ήταν ιδιαίτερα δύσκολα φέτος για τα περισσότερα παιδιά και μάλλον οι βάσεις γενικά θα πέσουν, αφού έχουν πέσει και οι βαθμολογίες. Θα τα βάλουμε όλα κάτω και θα δούμε τι θα κάνουμε».
** Νίκος Νικολακέας, 4ο Λύκειο
*  «Πήγα καλά. Οι βαθμοί, βέβαια, είναι λίγο… μπερδεμένοι. Άλλοι πολύ πάνω, άλλοι πολύ κάτω. Πάντως, έπρεπε να πέσουν οι βάσεις κάποια στιγμή. Όσο για μένα, είμαι στο 5ο Πεδίο και θα ήθελα να περάσω Marketing στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Λογικά το πιάνω».
**  Σταυρούλα Λαμπροπούλου, 4ο Λύκειο
* «Είμαι ικανοποιημένη, γιατί μπαίνω στη σχολή που θέλω. Έδωσα στη Θεωρητική Κατεύθυνση με στόχο τη Γυμναστική Ακαδημία και πιστεύω ότι πιάνω τη Θεσσαλονίκη. Έχω συν και κάποια μόρια, γιατί είμαι αθλήτρια στο στίβο, συγκεκριμένα στη σκυταλοδρομία».
**  Μαρία Κώτσια, 4ο Λύκειο
* «Την πρώτη επιλογή μάλλον δεν την πιάνω, γιατί ήταν ο Στρατός, αλλά περνάω πολιτική Οδοντιατρική. Είχα μεγάλη απόκλιση στην Έκθεση, ο ένας βαθμολογητής μου έβαλε 90 και ο άλλος 71. Διαφορά 19 μονάδες. Γενικά, περίμενα πιο ψηλά, αλλά νομίζω ότι ήταν πολύ αυστηροί φέτος ή εγώ είχα κάνει λάθη που δεν παρατήρησα. Όμως, είμαι ευχαριστημένη. Οι βάσεις γενικά θα πέσουν, αλλά όχι στις στρατιωτικές σχολές. Η Οδοντιατρική μού αρέσει, αλλά ο Στρατός θα είχε άμεση αποκατάσταση. Με το που θα έπαιρνα το πτυχίο θα δούλευα. Δεν πειράζει, καλά είναι και τώρα, απλώς θα χρειαστεί να το παλέψω λίγο παραπάνω».
**  Δ. Σμυρνιός, Γ. Στεργιώτης, Κ. Σπυρόπουλος, 5ο Λύκειο
* Προβληματισμένους είδαμε χθες τον Δημήτρη Σμυρνιό, τον Γιώργο Στεργιώτη και τον Κώστα Σπυρόπουλο, στο 5ο Λύκειο Καλαμάτας. Από την Τεχνολογική Κατεύθυνση και οι τρεις, δεν είχαν πετύχει τους βαθμούς που θα ήθελαν.
* «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι» παρατήρησε ο Γιώργος Στεργιώτης. «Εγώ περίμενα αρκετά καλύτερα. Όλοι περιμέναμε καλύτερα. Η ελπίδα μας είναι να πέσουν οι βάσεις. Σε μερικά μαθήματα τα θέματα ήταν βατά, αλλά ήταν πολύ αυστηρή η βαθμολόγηση. Πάντως, οι στρατιωτικές σχολές δε νομίζω να πέσουν, ακόμη κι αν πέσουν οι υπόλοιπες. Ο Στρατός μάς τραβάει, γιατί είναι το σίγουρο. Τώρα, θα δούμε τι θα κάνουμε. Οι περισσότεροι φίλοι, απ’ όσους έχω μιλήσει, θα ξαναδώσουν».
**  Αντωνία Λαλούση, 3ο Λύκειο
* «Είμαι πολύ ικανοποιημένη με αυτό που έχω γράψει. Πιάνω περίπου 18.700 μόρια, στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο. Αυτή τη στιγμή, δεν έχω αποφασίσει ποια σχολή θα επιλέξω. Θα ήθελα να κάνω κάποια τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, γιατί οι εποχές είναι δύσκολες και πρέπει να λάβουμε πολλά κριτήρια υπόψη μας για να επιλέξουμε το επάγγελμα που θα ακολουθήσουμε. Τώρα πια η επαγγελματική αποκατάσταση παίζει μεγάλο ρόλο».

**  Special Olympics
~
*   Παρέδωσαν μηνύματα ζωής στη Μεσσηνία
* Μερικές δεκάδες εθελοντές αστυνομικοί από διάφορες χώρες του κόσμου, προστάτευαν χθες στους δρόμους της Καλαμάτας τη φλόγα των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics που συμβολίζει την εσωτερική δύναμη των αθλητών, συνοδεύοντας την Καρολίν από την Αμερική, τον Σαμ από το Χονγκ-Κογκ, τον Τζόσουα από την Αυστραλία και τον «δικό μας» τον Παναγιώτη, που δίνουν μαθήματα ζωής σε όλους εμάς τους «κανονικούς» ανθρώπους.

**   Δημ. Κουσελάς
~
Συνάντηση με Σκανδαλίδη για αγροτικά ζητήματα
* Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη είχε χθες ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς.
* Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν δύο ζητήματα που αφορούν στον αγροτικό κόσμο της Μεσσηνίας: τα έκτακτα μέτρα στήριξης του τομέα φρούτων και λαχανικών και οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2008.

**   ΓΠΣ
~
*  «Φωνές» από Καλλιθέα και Τούρλες
*   Ατέλειωτα φαίνεται να είναι τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η - δημοσιευμένη πλέον στο ΦΕΚ - μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Καλαμάτας.
*  Μετά τους κατοίκους της Βέργας, της Μ. Μαντίνειας, του Ελαιοχωρίου και του Μπουρνιά, το τελευταίο διάστημα αυτοί από την Καλλιθέα ιδιαίτερα και τις Τούρλες ανακαλύπτουν ότι υπάρχουν προβλήματα με τη μελέτη και τα όσα ενέκρινε με την υπογραφή του ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τ. Αποστολόπουλος.

**  Δηλώσεις Νίκα και Μπρεδήμα
~
Με φόντο το αδιέξοδο για τα σκουπίδια
* «Έχουμε δύο δρόμους: ο ένας είναι της αρετής, που περιλαμβάνει την κομποστοποίηση, την ανακύκλωση, τη διατήρηση 14 θέσεων εργασίας και την προσπάθεια ολοκληρωμένης διαχείρισης. Ο άλλος περιλαμβάνει τη συγκομιδή και τη μεταφορά των απορριμμάτων, που θα είναι και φθηνότερη λύση από την κομποστοποίηση. Εμείς, είμαστε ο μόνος Δήμος στην Ελλάδα που κάτι κάνει και αγωνιζόμαστε για την πρώτη λύση». -
* Με τα λόγια αυτά σχολίασε χθες, μιλώντας στους δημοσιογράφους, το ζήτημα των απορριμμάτων που επανέρχεται (;) στο προσκήνιο, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας.

* Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδ. Μπρεδήμας δήλωσε ότι διακατέχεται από αγωνία και αβεβαιότητα εξαιτίας των επιπόλαιων, όπως τους χαρακτήρισε, χειρισμών της Δημοτικής Αρχής στο συγκεκριμένο θέμα.
** Έκκληση να μη σταματήσει η κομποστοποίηση
* Σύμφωνα με το δήμαρχο Καλαμάτας, ο Δήμος έχει προβεί σε διεθνή διαγωνισμό για τη μεταφορά και διαχείριση των απορριμμάτων με κομποστοποίηση: «Αν δε μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε, θα μαζεύουμε τα σκουπίδια και θα τα απομακρύνουμε. Αυτό σημαίνει ότι θα σταματήσουμε τις διαδικασίες κομποστοποίησης τρων οργανικών υλικών, μια διαδικασία που πηγαίνει αρκετά καλά. Όμως, το να σταματήσει η κομποστοποίηση σημαίνει ότι θα χαθούν και οι 14 θέσεις εργασίες που υπάρχουν εκεί και, κατά συνέπεια, θα τελειώσει το πείραμα». Κατά ομολογία του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Καρβελίου Δημ. Μαραβά – πρόσθεσε - δεν υπάρχει θέμα ρύπανσης στην περιοχή, ενώ απηύθυνε έκκληση να μην ακολουθηθεί το αποτέλεσμα της διαδικασίας του διεθνούς διαγωνισμού (για τη μεταφορά των απορριμμάτων).
* Όπως είπε, ήδη αναζητούνται χώροι κι έχουν εντοπιστεί κάποιοι, ενώ συνεχώς φθάνουν στο Δήμο προτάσεις και προσφορές για εκτάσεις που βρίσκονται στα όρια του Δήμου αλλά θα πρέπει να συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν κατάλληλες. Οι χώροι αυτοί δε θα πρέπει να βρίσκονται σε ζώνη υψηλής παραγωγικότητας, κοντά στο αεροδρόμιο ή κάποιον οικισμό.
* Και συμπλήρωσε: «Είμαστε οι τελευταίοι που μαχόμαστε υπέρ της κομποστοποίησης. Αν γονατίσουμε κι εμείς…», για να επαναλάβει πως δεν επιθυμεί επανάληψη της διαδικασίας μεταφοράς των απορριμμάτων και της απόθεσής τους σε άγνωστο χώρο, ενώ ζήτησε να «μη μας υποχρεώσουν να πάμε στη μεταφορά των απορριμμάτων».
* Παρατήρησε δε ότι, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση, μια από τις τελευταίες που υπέγραψε η κα Μπριμπίλη, ο Δήμος θα πληρωθεί για το κομπόστ που έχει παράξει, καθώς θα διατεθεί για την αποκατάσταση της χωματερής, ενώ καταλήγοντας σημείωσε: «Δε θα συγκρουστούμε με κανέναν, δε θα ματώσουμε».
*** Δηλώσεις Μπρεδήμα
* Από την πλευρά του ο κ. Μπρεδήμας είπε πως αγωνιά για την εξέλιξη του όλου θέματος, αφού είναι γνωστό ότι η «Ομάδα Δράσης του Ταΰγετου» επιμένει ότι έχει εξαντληθεί η τρίμηνη προθεσμία την οποία είχε πάρει ο δήμαρχος από τους κατοίκους και μέσα στην οποία υποσχόταν ότι θα είχε λυθεί το θέμα.
*  «Η αβεβαιότητα προκύπτει», συνέχισε, «από το ότι ενδεχομένως εντός των ημερών να βρεθούμε μπροστά σε όγκους σκουπιδιών. Θα έπρεπε από τον πρώτο μήνα της τρίμηνης προθεσμίας η Δημοτική Αρχή να έχει φροντίσει να βρεθεί ο κατάλληλος τόπος.
** Αντιλαμβάνεστε ότι με τη νέα εμπλοκή του θέματος, λόγω και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, θα οξυνθεί το όλο πρόβλημα.
* Εμείς, καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να βρει λύση το ταχύτερο δυνατό. Άλλωστε, από την προκαταρκτική κοινή δήλωση δέσμευσης βασικών αρχών μεταξύ του δημάρχου Καλαμάτας, της Ομάδας Δράσης για τον Ταΰγετο και κατοίκων του Καρβελίου, την οποία γνωστοποιώ, προκύπτει ότι αποκλείεται, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, να λειτουργήσει η χωματερή στη “Μαραθόλακκα” και ότι τα μηχανήματα θα σταματήσουν να λειτουργούν με την παρέλευση του τριμήνου.
* Δε γνωρίζουμε σε ποιες ενέργειες προέβη ή θα προβεί η Δημοτική Αρχή, αλλά πρέπει άμεσα να εξασφαλιστεί η καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων, ώστε να μη ζήσουμε και πάλι τις απαράδεκτες εικόνες με τους όγκους απορριμμάτων στο κέντρο και τις συνοικίες της Καλαμάτας, στον Άρι, στα Αρφαρά και στη Θουρία.
* Παράλληλα, θα πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος ενδεχόμενης πυρκαγιάς με απρόβλεπτες συνέπειες για το οικοσύστημα του Ταΰγετου. Επισημαίνουμε δε, ότι στο πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρονται ουσιώδεις ελλείψεις στον τομέα της πυροπροστασίας και σε κάθε απευκταία περίπτωση θα υπάρξουν οπωσδήποτε ευθύνες».

** Περιφέρεια
~
Αποζημιώσεις για το μικρόβιο e.coli
* Η ένταξη των τμημάτων Είσοδος Κορώνης και γέφυρα Τζάνε – Καλαμάκι του δρόμου Ριζόμυλος – Κορώνη (9η επαρχιακή οδός μήκος 28,5 χλμ.) για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ, ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και αφορούσαν στην περιοχή της Μεσσηνίας.
* Κατά τη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του Σώματος, για άλλη μια φορά κυριάρχησε η έντονη αντιπαράθεση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Θανάση Πετράκου, με αποτέλεσμα την αποχώρηση εν μέσω διαμαρτυριών του δευτέρου.-
* Ριζόμυλος - Κορώνη

* Σε ό,τι αφορά το δρόμο Ριζόμυλο – Κορώνη, όπως αναλύθηκε χθες στην Καλαμάτα από το διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτη Γιαννακέα, τα 10 πρώτα χιλιόμετρα έχουν πλήρη μελετητική ωριμότητα και έχουν συνταχθεί Κτηματολόγιο και κτηματολογικοί πίνακες.
* Sύμφωνα με τις αλλαγές που έχουν γίνει στα σχέδια του δρόμου, αμέσως μετά τη γέφυρα Τζάννε γίνεται παράκαμψη του οικισμού και ξεκινά ισόπεδος κόμβος, που θα διανέμει την κυκλοφορία προς τα χωριά πάνω (Πανιπέρι και Αγ Σωτήρα) και προς τα κάτω για παραλία. Αμέσως μετά η χάραξη θα ακολουθεί τον υφιστάμενο δρόμο. Ο άξονας θα παρακάμπτει το Πεταλίδι από το σημείο του ελαιοτριβείου του συνεταιρισμού, θα περνάει πάνω από το νεκροταφείο της περιοχής και η παράκαμψη θα καταλήγει έξω από το Αχλαδοχώρι.
*  Λίγο πριν από το Καλαμάκι, θα «αφήνει» τον οικισμό στα αριστερά του και θα καταλήγει 200 μ. μετά, στον υφιστάμενο δρόμο.
*  Στο μεταξύ, η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ξεκίνησε με αιτήματα συμβούλων για συζήτηση θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης, από τα οποία άλλα έγιναν δεκτά και άλλα θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση. Θέμα αναβολής όσων θεμάτων δεν είχαν εισηγήσεις έθεσε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Γόντικας, όμως δεν έγινε δεκτό.
*  Για τις αγέλες αγριόχοιρων και τα προβλήματα που δημιουργούν σε καλλιέργειες της Μεσσηνίας μίλησε ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου ζήτησε τη μετονομασία του αεροδρομίου Καλαμάτας.
*  Τέλος, συμφωνήθηκε να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση συνολικά το θέμα κατάργησης σε διάφορες πόλεις της Περιφέρειας, Εφοριών, του Στρατοπέδου Καλαμάτας κ.ά.
**  Αποχώρηση
* Ακολούθως, ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Αλευράς έθεσε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το μικρόβιο e coli και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης απάντησε ότι η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή έκανε παρέμβαση, ενώ ανακοίνωσε ότι ικανοποιήθηκε το αίτημα. Έτσι, η Περιφέρεια επιλέχθηκε ανάμεσα σε αυτές που έπαθαν ζημιές και θα αποζημιωθούν.
* Ο κ. Τατούλης διευκρίνισε ότι αναμένεται η πλήρης ταξινόμηση των κριτηρίων, για να προχωρήσει η κατανομή των κονδυλίων, στα οποία αναλογικά θα συμπεριληφθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μάλιστα, είπε ότι δε θα απαιτηθεί να γίνει συγκομιδή των καλλιεργειών, αλλά εκτίμηση.
* Με αφορμή ερώτηση που είχε καταθέσει ο κ. Πετράκος για τη συγκρότηση Επιτροπής Διαβούλευσης ξέσπασε έντονη αντιπαράθεση με τον κ. Τατούλη.
* Αναφερόμενος ο τελευταίος στον κ. Πετράκο, είπε ότι «είναι τόσο ιδεολογικά κάπηλος που καπηλεύεται τα πάντα» και στη συνέχεια τον χαρακτήρισε άχρωμο, άοσμο, άγευστο πολιτικά και ανεύθυνο.
* Απαντώντας ο κ. Πετράκος χαρακτήρισε κι αυτός με τη σειρά του τον Τατούλη άχρωμο, αρκεί, όπως είπε, κάποιος να θυμηθεί την πορεία του από το ΕΚΚΕ έως τη συμμαχία με το ΛΑΟΣ. Επιτιθέμενος ακόμα πιο έντονα στον κ. Τατούλη, είπε ότι είναι αυτός που στο β΄ γύρο των εκλογών μέχρι παρά πέντε παρακαλούσε το ΣΥΡΙΖΑ να του δώσει στήριξη.
* Όπως ήταν αναμενόμενο, ο περιφερειάρχης απάντησε με μεγαλύτερη σφοδρότητα, τονίζοντας: «Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά. Εγώ υπομονετικά άκουσα το υβρεολόγιο του κ. Πετράκου, όμως αυτός δεν έχει σπλήνα μέσα του να ακούσει την πραγματική αλήθεια. Νομίζει ότι η Περιφέρεια μπορεί να είναι όπλο του για να δείχνει στο κόμμα του ότι μπορεί να είναι χρήσιμος. Και μπορεί να συνεχίζει την απρέπεια και να μη βρίσκεται στο γραφείο που είναι αποσπασμένος στη βόρεια Ελλάδα. Να μην πηγαίνει στο σχολείο που είναι υποχρεωμένος να πηγαίνει και να διδάσκει, αλλά να κάνει χρήση τέτοιων ατοπημάτων και να αποδεικνύει ότι είναι ένα πολύ μεγάλο παραμύθι πολιτικής απραξίας και ανοησίας. Εγώ είμαι περήφανος για την πολιτική μου διαδρομή».
* Ο κ. Πετράκος ζήτησε να απαντήσει επί προσωπικού, αλλά δεν του επετράπη από το προεδρείο και έτσι κατέθεσε γραπτή δήλωση, στην οποία δήλωνε ότι ο κ. Τατούλης συνειδητά ψεύδεται και τον συκοφαντεί και αποχωρεί από τη συνεδρίαση.
* Πυρηνελαιουργείο
* Στη χθεσινή συνεδρίαση τέθηκε και το θέμα πυρηνελαιουργείου με την επωνυμία «Ελαιουργεία – Πυρηνελαιουργεία ΕΠΕ» στη ΒΙ.ΠΕ Μελιγαλά, αλλά μετά και από παρέμβαση του κ. Τατούλη αναβλήθηκε.
* Ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από τη λειτουργία του εργοστασίου, τονίζοντας ότι δεν είναι εναντίον των επιχειρήσεων, αλλά πρέπει να προστατεύονται οι κάτοικοι και η περιοχή. Αναφέρθηκε σε ζητήματα δημόσιας υγείας, υποστηρίζοντας πως επανειλημμένα έχει καλέσει τον επιχειρηματία να καταθέσει στο Δήμο τις αδειοδοτήσεις και τις περιβαλλοντικές εγκρίσεις που έχει.
* Ο διευθυντής του εργοστασίου είπε πως λειτουργεί κανονικά και δεν υπάρχουν αυθαίρετα κτίσματα, αμφισβητώντας όσα αναφέρουν οι δημόσιες υπηρεσίες. Μάλιστα, άφησε αιχμές κατά του δήμαρχου για ειδικά φίλτρα που κατασκευάζει η εταιρεία του.
* Εναντίον της λειτουργίας με αυτή τη μορφή τάχθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Δράκος, ζητώντας την αναβολή του θέματος ώστε να εξεταστεί αναλυτικά.
* Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρ. Μαλαπάνης τόνισε ότι η κατάσταση στην περιοχή φέτος ήταν εφιαλτική και αναφέρθηκε σε αποτελέσματα ελέγχων που έγιναν στο εργοστάσιο. Μάλιστα, τόνισε ότι το πυρηνελαιουργείο δεν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται με τον τρόπο αυτό.
* Την αναβολή υποστήριξε και ο κ. Τατούλης, σημειώνοντας ότι θα εξετασθεί συνολικά και το θέμα λειτουργίας της ΒΙΠΕ Μελιγαλά.

**  Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων μιλά στο "Θ"
~
* Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, σε πείσμα της εποχής που διανύουμε και των άστατων καιρών, παραμένει τραγουδοποιός ρομαντικός, λάτρης της ομορφιάς και της γαλήνης, αλλά και εξερευνητής της περιπέτειας και της αγάπης! Επιμένει να είναι ένας σύγχρονος παραμυθάς. Σύγχρονος, όμως, είναι με την έννοια πως δρα επί των ημερών μας. Διαφορετικά, τα υλικά του, που είναι κυρίως ο λόγος και δευτερευόντως η μουσική, έλκουν την καταγωγή τους από εποχές αρκετά παλιότερες και καλύτερες!
* Το βράδυ του Σαββάτου, λοιπόν, μάγεψε το κοινό με τη μουσικοποιητική παράσταση που έδωσε κατά τη Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας στον Αγρίλη Τριφυλίας.

* Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή, για να ξεκινήσει το μελωδικό ταξίδι των ερωτήσεων και πολλαπλών αναζητήσεων, είχαμε μια χαλαρή κουβέντα.
* Όπως είπε στο «Θ», με ευχαρίστηση δέχτηκε την πρόσκληση: «Όταν είσαι σε μια γιορτή, γιορτές που έχουν τραυματιστεί επί της ουσίας με όλα τα τελευταία γεγονότα της πατρίδας, είναι σαν να μυρίζεσαι την παλιά μας εποχή, σαν να είσαι στο παρελθόν σου, σαν να είσαι μέσα σε αυτό που μας ανήκει, που μας αξίζει! Εδώ, σε έναν τόπο που η θάλασσα είναι ήσυχη, υπάκουη και συμφωνεί με το χώμα. Βλέπεις από τη μια μεριά τα καρπούζια και από την άλλη τα γαλάζια νερά της θάλασσας, και βλέπεις αυτούς τους χαρούμενους και γελαστούς ανθρώπους, αυτό σε γεμίζει αισιοδοξία σε σχέση με τις τηλεοράσεις, που σε απελπίζουν συνεχώς. Η Ελλάδα δεν πεθαίνει, έτσι κι αλλιώς, αισθάνομαι!».
* Και συνέχισε προσθέτοντας για την παράσταση: «Ήρθαμε εδώ καλεσμένοι να κάνουμε μια παράσταση μουσικοποιητική, όπου θα αναδείξουμε το μέσα μας! Δε μας ενδιαφέρει το “πανηγύρι”… Πιστεύω στα συναισθήματα που κατοικούν εντός μας. Αυτά που μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Εκεί που κατοικεί η καλοσύνη, το αίσθημα, η ομορφιά των ανθρώπων! Παραμύθια, μελωδικά τραγούδια, μικρές ιστορίες, ανθρώπινες και όμορφες!». Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος, παρά την άσχημη συγκυρία, τονίζοντας: «Είμαι αισιόδοξος! Η μουσική και όλες οι τέχνες από πάντα διδάσκουν το ανώτερο. Από πάντα διδάσκουν την αισθητική, τις ισορροπίες, τις ομορφιές! Τώρα φαίνεται ότι είναι αναγκαίο να τις δεις. Αλλά πρέπει ο κόσμος να τις ψάξει για να τις δει! Η τέχνη έχει αυτή την ευθύνη, την αποστολή να κάνει τον κόσμο καλύτερο! […] Πιστεύω ότι η πατρίδα θα το φέρει τούμπα αυτό το πράγμα. Φυσικά, δεν πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι νοιάζονται για ’μας επί της ουσίας. Νοιάζονται να μη χάσουν τα λεφτά τους. Δεν έχουν κανέναν πόνο για ’μας, αλλά να μη μας προσβάλλουν την αισθητική, μη μας προσβάλλουν την ελληνικότητά μας!
* […] Πριν από λίγες μέρες ήμουν στο Παρίσι. Ήμουν στην όπερα του Παρισιού μπροστά και έχει εφτά χρυσές λέξεις γραμμένες στην πρόσοψη. Οι έξι είναι ελληνικές! Και μου ’βγαλε δάκρυα. Και λέω, “ρε σεις…”».
* Για την περιοχή μας, την Τριφυλία, ένα τραγούδι ταιριάζει και μας το χάρισε: «Το χρώμα της αγάπης! Ποιο το χρώμα της αγάπης; Άμα το ανακαλύψουμε, μπορούμε να πάμε και παρακάτω…».-
Πηγή :  Εφημερίδα "Θάρρος " Μεσσηνίας
Σχόλια  Αδιακρίτως :
**   Πού μας πάει η «αγανάκτηση»;

* Διάβασα για τη φραστική επίθεση κατά του κ. Μαλαπάνη έξω από τη Νομαρχία. «Επίθεση», τελικά, φραστική και μόνο και όχι προπηλακισμός κ.λπ. όπως γράφτηκε.
* Θα ήθελα, κα διευθύντρια, να μου επιτρέψετε δυο σχόλια:
* -Πέρα από το αυτονόητο ότι τέτοιες ενέργειες που υποκινούνται από κάποιους επιτήδειους μετατρέπουν τους ΠΟΛΙΤΕΣ σε όχλο και τη νόμιμη διαμαρτυρία και διαδήλωση σε βιαιοπραγία κατά της δημοκρατίας, πέρα λοιπόν από αυτό, θεωρώ τελείως άδικη μια τέτοια ενέργεια κατά του κ. Μαλαπάνη. Ο φίλος μου ο Χρήστος, όχι μόνο δεν είναι υπεύθυνος για την κατάσταση του τόπου, όχι μόνο δεν έχει κάνει περιουσία από την ενασχόλησή του με τα κοινά, αλλά, αντίθετα, έχει προσφέρει τα μέγιστα στην πόλη και στο νομό. Αναρωτιέμαι, αν υπήρχε κάποιος διαμαρτυρόμενος που να μπορεί να πει το ίδιο για τον εαυτό του.
* -Ο τρόπος της «ουδέτερης» παρουσίασης του γεγονότος (ακόμη χειρότερα, της περίπου «υμνητικής» παρουσίασης) δείχνει σαν να μη θέλει κάποιος να πάρει θέση ή να μην καταλαβαίνει τη σοβαρότητα τέτοιων ενεργειών. Ακόμη χειρότερα. Διαβάζω κατά καιρούς σχόλια, όπως: «έτσι τα γιαούρτια γίνονται καλάσνικωφ!» ή «σκεφτείτε για διαμαρτυρία να ρίχναμε στους πολιτικούς λάδι!» ή, όπως έγραφε μια (κάποτε) σοβαρή εφημερίδα της Αθήνας, «θα φύγετε με ελικόπτερο». Και δε συζητώ για το αισχρό πανό στο Σύνταγμα που δείχνουν συνεχώς τα κανάλια: «η χούντα δεν έφυγε το ’73». Σχόλια σαν αυτό φοβάμαι ότι αν δεν προτρέπουν, τουλάχιστον νομιμοποιούν τέτοιες ενέργειες και παραγνωρίζουν την ιστορία του τόπου και το πού μας οδήγησαν κάποτε τέτοιες καταστάσεις.
*** Μπάμπης Κάρβελης
*  Υ.Γ.1. Ο κ. Σαμαράς πρότεινε ως λύση στον κ. Παπανδρέου μια κυβέρνηση που θα εφάρμοζε αποκλειστικά και μόνο την πολιτική της Ν.Δ. Δηλαδή, «υπηρεσιακή» κυβέρνηση λίγων μηνών μόνο για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Δηλαδή, όχι 5η δόση, όχι νέο δάνειο, πτώχευση. Πάλι καλά που «δέχτηκε» άλλον πρωθυπουργό – παράλληλα και μέσα σε πέντε λεπτά άφηνε να διαρρεύσει η σχετική πληροφορία. Στα σοβαρά τώρα. Είναι πρόταση συναίνεσης αυτή; Και περίμενε να γίνει αποδεκτή; Έλεος.
*  Υ.Γ.2. Επειδή από την αντιπολίτευση δεν υπάρχει ελπίδα – θα καταφέρει, επιτέλους, η νέα κυβέρνηση να δουλέψει όπως, δυστυχώς, δεν έκανε όσο έπρεπε η προηγούμενη;
* Υ.Γ.3. Ευτυχώς που οι «κουτόφραγκοι» (και για δικούς τους λόγους βέβαια) αποφάσισαν να μας βοηθήσουν ουσιαστικά. Ελπίζω να επαληθευτούν οι πληροφορίες που μιλούν για πακέτο «μαμούθ», με ένα μεγάλο κομμάτι του να πηγαίνει αποκλειστικά σε αναπτυξιακά μέτρα. Αλλιώς δεν υπάρχει σωτηρία.

 ** Προσαρμόζονται

* Μόνο μισή ώρα καθυστέρησε αυτή τη φορά η έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου! Και το επισημαίνουμε, γιατί τις προηγούμενες φορές η καθυστέρηση ξεπερνούσε τα τρία τέταρτα.
* Και πώς να μην καθυστερούν! Άντε να ξυπνήσεις μεσημεριάτικα τον εγκέφαλο να συμμετέχει σε τέτοια συνεδρίαση…

**  Μόνο μία ώρα προ ημερησίας

* Χρονικό όριο στη συζήτηση των θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης ζήτησε να τεθεί εφεξής στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, αίτημα που κατέθεσε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Δράκος
* Πρότειναν, μάλιστα, η διαδικασία αυτή κάθε φορά να μην ξεπερνά τη μία ώρα, διότι σε όλες τις προηγούμενες συνεδριάσεις για τα θέματα προ ημερησίας είχαν χρειασθεί τρεις και τέσσερις ώρες συζήτησης.

** Αμερικάνικες σκηνές

* Δεν πίστευαν σε όσα έβλεπαν να διαδραματίζονται λίγα μέτρα μακριά τους, προχθές βράδυ, κάτοικοι της παραλιακής στην Καλαμάτα. Θυμήθηκαν σκηνές από αμερικάνικες ταινίες και κακόφημες συνοικίες του Μπρονξ και του Χάρλεμ. Αρκετοί δε από όσους κάθονταν σε καταστήματα σηκώθηκαν άρον άρον να φύγουν και, μάλιστα, κάποιοι με παιδιά και γυναίκες χωρίς καν να πληρώσουν…

**  Στέρεψε το ποτάμι

*  Σε πλήρη ξηρασία ο Νέδοντας. Χθες το μεσημέρι δεν κυλούσε σταγόνα.

**   Οι διακοπές ρεύματος
* Δειλά δειλά ξεκίνησαν και στη Μεσσηνία οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων του προσωπικού της ΔΕΗ. Γνωστή της στήλης έχοντας δει σχετικό ρεπορτάζ στη δημόσια τηλεόραση, συγκράτησε έναν τηλεφωνικό αριθμό για πληροφορίες στην Αθήνα. Επικοινώνησε και πληροφορήθηκε έκπληκτη ότι δεν προβλέπεται διακοπή ρεύματος στην Καλαμάτα, τη στιγμή που το σπίτι της δεν είχε ρεύμα…
* Ακριβώς ίδια ήταν και η ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ. Την κατάσταση ήρθε να διορθώσει σχετική ανακοίνωση από την περιοχή της Καλαμάτας, όπου γινόταν αναφορά και στη διακοπή στο κέντρο της πόλης.
* Επαινετή η προσπάθεια ενημέρωσης από πλευράς των στελεχών της ΔΕΗ, αλλά θα βοηθούσε περισσότερο, εκτιμούμε, η ενημέρωση (τουλάχιστον για τις εφημερίδες) να αφορά στις πιθανολογούμενες διακοπές της επόμενης ημέρας.
* Πάντως, ως γενική αρχή υπολογίστε διακοπές στο χρονικό διάστημα από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι και από τις 8.00 έως τις 10.30 το βράδυ. Αν τυχόν ξεχαστείτε και κλειστείτε σε κανένα ασανσέρ, φροντίστε να ’χετε και καλή παρέα για να περάσει ο χρόνος ευχάριστα, αν δε σας απεγκλωβίσει η Πυροσβεστική…

**   Παράπονα για ηχορύπανση από τη Βέργα

* Αποδέκτες παραπόνων γίναμε από την περιοχή της Βέργας. Στο ένα από τα δύο τηλεφωνήματα, μία κάτοικος δήλωσε εξαγριωμένη από την κατάσταση που υπάρχει –και φέτος- με τα νυχτερινά καταστήματα. Οι άνθρωποι έχουν κάνει τη νύχτα ημέρα και τη μέρα νύχτα, μήπως και καταφέρουν να ξεκουραστούν, καθώς ξενυχτούν κι αυτοί μαζί με τους θαμώνες συγκεκριμένων καταστημάτων λόγω της δυνατής μουσικής. «Εμείς δεν έχουμε συνταγματικά δικαιώματα; Ποιος ευθύνεται; Ποιος ασκεί πλημμελώς τα καθήκοντά του και γιατί παραμένει στη θέση του», αναρωτήθηκε, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι κάποιοι εκ των επισκεπτών της περιοχής πέρασαν το βράδυ του Σαββάτου βρίζοντας θεούς και δαίμονες που επιτρέπεται η συνύπαρξη νυχτερινών κέντρων και κατοικιών.
* Σε άλλο τηλεφώνημα που δεχθήκαμε, πληροφορηθήκαμε ότι μπετονιέρες και όλα τα σχετικά μηχανήματα ρίχνουν μπετόν τις ώρες της κοινής ησυχίας τα μεσημέρια. Κατά παράξενο τρόπο, όποτε ειδοποιείται η Αστυνομία, προσέρχεται το περιπολικό με καθυστέρηση 30-40 λεπτών, αλλά την ώρα εκείνη είναι δύσκολο να διακοπεί η διαδικασία. Έτσι, το μπετόν πέφτει κανονικά και οι κάτοικοι χάνουν – επίσης κανονικά- τον ύπνο τους…

~** Μας  γραφουν :
** ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ :
Μια καταπληκτική Μητέρα...! - Most Amazing Mother


Το ξεσκόνισμα προστατεύει τα παιδιά από τις τοξικές ουσίες Dusting: the best way to protect your children from toxic chemicals

20 Ιουνίου - Οι Πρόσφυγες του Κόσμου "ΔΕΝ" Γιορτάζουν World Refugee Day - 20 June

Μια καταπληκτική Μητέρα...! - Most Amazing Mother
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/06/incredible-mother.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Αν ποτέ αισθανθήκατε ότι κουράζεστε με τη φροντίδα των παιδιών σας, τότε δείτε το βίντεο αυτό....Σίγουρα θα αισθανθείτε πολύ μικροί μπροστά στο μεγαλείο και τη δύναμη κάποιων...
 Το ξεσκόνισμα προστατεύει τα παιδιά από τις τοξικές ουσίες Dusting: the best way to protect your children from toxic chemicals
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/06/dusting-best-way-to-protect-your.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Το συχνό ξεσκόνισμα και σφουγγάρισμα στο σπίτι προστατεύει τα παιδιά από επικίνδυνες τοξικές ουσίες, υποστηρίζουν καναδοί ειδικοί, προειδοποιώντας τους γονείς να μην αμελούν τη...

 20 Ιουνίου - Οι Πρόσφυγες του Κόσμου "ΔΕΝ" Γιορτάζουν World Refugee Day - 20 June
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/06/20-world-refugee-day-20-june.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Το 80% των προσφύγων στον κόσμο είναι γυναίκες και παιδιά World Refugee Day Σύμβασις Περί Του Καθεστώτος Των Προσφύγων Φανταστείτε το εξής:...

** Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΤΖΑΝΗΣ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ!

* ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" 20-06-2011
* Πνέουν μένεα κατά του Δημάρχου οι κάτοικοι της περιοχής των Λιπασμάτων. Αιτία; Η παράνομη χωματερή πίσω από το γήπεδο που έχει δημιουργήσει η δημοτική αρχή Λουκά Τζανή. Και δεν είναι μόνο αυτό. 4 φορές ξέσπασε στο χώρο πυρκαγιά με συνέπεια να απειληθεί η υγεία των κατοίκων απ’ τον αποπνικτικό καπνό και τις διοξίνες. Τη φωτιά έσβησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία κατέφθασε άμεσα, όπως και η αστυνομική αρχή.. Προχώρησαν σε όλες τις αναγκαίες έρευνες και ήδη η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.
* Αυτό είναι το όραμα του Δημάρχου για την ανάπλαση;
* Επειδή η χωματερή είναι μέρος της υπό ανάπλαση περιοχής της π. Βιομηχανικής Ζώνης των 640 στρεμμάτων, το ερώτημα προς το Δήμαρχο είναι αμείλικτο: «Αυτό είναι το όραμά σου Δήμαρχε για την ανάπλαση της π. Βιομηχανικής Ζώνης; Με ποια επιχειρήματα θα διεκδικήσεις από τους ιδιοκτήτης γης (Εθνική, ΑΓΕΤ, MOBIL) τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ανάπλασης με 60% χώρο πρασίνου (κάτι που όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι της Δραπετσώνας αξίωσαν, αφού ο νόμος μας το διασφαλίζει); Πώς θα αποφύγεις το ειρωνικό χαμόγελο των ιδιοκτητών, όταν εσύ πρώτος έχεις δώσει το «καλό» παράδειγμα και το μοναδικό χώρο που είναι ιδιοκτησία του Δήμου τον έχεις μετατρέψει σε χωματερή; Σε ενοχλεί η παράνομη δραστηριότητα της Εθνικής στην ιδιοκτησία της –και καλώς σε ενοχλεί- και δε σε ενοχλεί η δική σου παρανομία; Γι’ αυτό καθάρισε τον χώρο όσο είναι καιρός, χωρίς φτηνές δικαιολογίες!
** Έτσι τα βρήκα!
* Η φτηνή δικαιολογία του Δημάρχου – το ακούσαμε κι αυτό - είναι «τη χωματερή τη βρήκαμε». Δεν υπάρχει πιο χοντροκομμένο ψέμα. Και βέβαια κατά καιρούς και περιστασιακά στο παρελθόν ο χώρος χρησιμοποιήθηκε για απόρριψη μπάζων και ογκωδών απορριμμάτων. Στην κατάσταση αυτή θέλησε να δώσει οριστικό τέλος ο τ. Δήμαρχος Δραπετσώνας Αλέξανδρος Χρυσός σχεδιάζοντας τη μετατροπή ολόκληρης της έκτασης σε κέντρο αναψυχής και πολιτισμού μέσα σ’ ένα τεράστιο πάρκο. Γι αυτό λίγους μήνες μετά την ανάληψη της Διοίκησης του Δήμου καθάρισε το χώρο απομακρύνοντας δεκάδες τόνους απορριμμάτων (και εδώ είναι μάρτυρες οι ίδιοι οι κάτοικοι) συνέταξε τους όρους διακήρυξης και ανέμενε την απόφαση του Δημ. Συμβουλίου για να προχωρήσει στο διαγωνισμό και στην υλοποίηση του οράματός του. Δυστυχώς υπήρχαν αντιδράσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσός απέσυρε από το Δ.Σ την εισήγησή του για χάρη της ευρύτερης συναίνεσης.
* Η χωματερή με τον τεράστιο όγκο σκουπιδιών είναι δημιούργημα αποκλειστικά της Δημοτικής Αρχής Λουκά Τζανή.
* Γι’ αυτό ας πάψει ο Δήμαρχος να ανατρέχει στο παρελθόν αναζητώντας φτηνές δικαιολογίες. Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να απαλλάξει τη Δραπετσώνα από την παράνομη χωματερή που αποτελεί ντροπή και στίγμα της διοίκησής του.
*** Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης  , «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»  , Αλέξανδρος Χρυσός

** 1,2 εκατομμύρια παιδιά πωλούνται κάθε χρόνο 1.2 Million Children Victims of Trafficking Each Year


Στραντιβάριους πωλήθηκε σε τιμή-ρεκόρ υπέρ των σεισμόπληκτων Ιαπώνων - Stradivarius Sets $15.9 Million Auction Price to Help Japan Quake Relief

32χρονος συνελήφθη για ασέλγεια σε 10χρονο κοριτσάκι!

1,2 εκατομμύρια παιδιά πωλούνται κάθε χρόνο 1.2 Million Children Victims of Trafficking Each Year
 http://hamomilaki.blogspot.com/2011/06/12-million-children.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Περίπου 1,2 εκατομμύρια παιδιά πωλούνται κάθε χρόνο. Δείτε το video, που είναι φτιαγμένο από ευαίσθητα νέα παιδιά, που πραγματικά νοιάζονται... 1.2 Million Children Victims of Trafficking...

Στραντιβάριους πωλήθηκε σε τιμή-ρεκόρ υπέρ των σεισμόπληκτων Ιαπώνων - Stradivarius Sets $15.9 Million Auction Price to Help Japan Quake Relief
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/06/blog-post.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Ένα εξαιρετικά καλά διατηρημένο σπάνιο βιολί του διάσημου κατασκευαστή Stradivarius πωλήθηκε σε διαδικτυακή δημοπρασία για το αντίτιμο των 9.8 εκατομμυρίων στερλινών Αγγλίας. Τα έσοδα θα διατεθούν ...

32χρονος συνελήφθη για ασέλγεια σε 10χρονο κοριτσάκι!
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/06/32-10-xalki-aselgeia-se-10xrono.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Έστειλε στον γιο του την 10χρονη κόρη του φίλου του για να του φέρει τα κλειδιά του κι εκείνος έδεσε το ανήλικο κορίτσι, του έκλεισε τα μάτια και ασέλγησε πάνω του. Η ανατριχιαστική υπόθεση...

**  NAPOLEON SARKO ADOPTS MARILIZARDISM!‏

* According to La Quadrature du Net, it is impossible to effectively control the flow of information in the digital age by the law and the technology without harming public freedoms, and damaging economic and social development. The collective makes an analogy with the squaring of the circle as a problem that could take ages for people to realize is impossible to solve, as initially intended.

* Internet has been built as a decentralized network, in which no party can unilaterally decide to block the information flowing through the communications architecture. However, this founding principle of Net neutrality is now put into question by several legislative projects that seek to impose administrative filtering and blocking of websites. Whether it is online gambling, violent or pedopornographic content, but also defamation or copyright infringement, a growing number of democratic governments are considering this mode of regulation of the Internet both ineffective and extremely dangerous for civil liberties.
* Marilizardism has metastasized in France. There is a draft executive order which would give the French government the power to arbitrarily censor any content or service on the Net. The French government is furthering its policy to control the Internet, in complete disregard of citizens' rights and freedoms.
* To implement article 18 of the law for the Digital Economy of June 21th, 2004, the French government is proposing to give to several of its ministries the power to order the censorship of online content that harms or otherwise puts at risk public order and security, the protection of minors, of public health, national defence, or physical persons.
* Clearly, the definition of these categories of content are both vague and overreaching. Such censorship measures – whether they consist in the removal or filtering of content – would be directly undertaken by the government, without any decision by a judicial authority. In practice, they would apply to all kinds of websites or online news services.
* Marilizardism is the cancer of cyberspace. There is a great need for bloggers who value rights and freedoms to work in concert across borders, as marilizardists persist in persecuting dissident bloggers who challenge abuse of power. While brave and determined bloggers claim their rights and freedoms, governments seek to evade scrutiny and accountability.
* CCUs of all marilizardist countries emulate the freakish Cyber Crime Unit(CCU) of Greece, the mother of all wild gangs! CCU of Greece does not fight cyber crimes, but the political opponents of the October-18 Mafia. CCU is a gang of wild cybercops, guerillas who are willing to do anything for the government, including bullying, perjury, robbing, and framing. Their wild raids are accompanied by a freakish prosecutor, in order to legitimize their illegal actions. This prosecutor is much worse than all the gangsters of CCU, the real brain behind all their crimes! In reality, the prosecutor acts as the godfather of the CCU mafia!
* A few months after voting the French securitarian LOPPSI law and setting up the ARJEL online-gambling authority, this new decree would be in total contradiction with the UN's special rapporteur's report or the French parliamentary report by MPs de La Raudière (UMP) et Erhel (SRC) on Net Neutrality, which both condemn blocking measures, particularly when carried out by an administrative authority.
* "This draft executive order aims to give the government a vastly disproportionate power to censor any website or content on the Internet. It is an obvious violation of the principle of separation of powers, and strongly harms freedom of communication online. This is an extremely disturbing drift, in direct continuity with the French government's repressive Internet-related policies. This draft executive order must absolutely be rejected." concludes Jeremie Zimmermann, spokesperson of the citizen organization La Quadrature du Net.
* Anonymous might penalize Sarko now! Anonymous is an internet meme representing the concept of myriad netizens simultaneously existing as an anarchic digitized global brain against kleptocracy and marilizardism. The concept has been adopted by a decentralized on-line community acting anonymously in a coordinated manner to lock horns with kleptocrats and marilizardists. Anonymous has become increasingly associated with collaborative intrnational hacktivism undertaking protests and other actions, often with the goal of promoting internet freedom, freedom of speech, and anarchy. http://venitism.blogspot.com
* The standard Anonymous cyber attacks consist of DDoS, distributed denial of service, on the internet network of a marilizardist organization, using a coordinated network of Low Orbit Ion Canons (LOICs). Such attacks are an orchestrated attempt to make the infosystem unavailable to marilizardists. This way, the whole information network of the marilizardist abuser is paralyzed for several hours!

**  Ο Vasilis Michaloliakos B θέλει να γίνετε φίλοι στο Facebook.   Vasilis Michaloliakos B  : http://www.facebook.com/reqs.php  .-

** Γεια σας, Stamatios
Η Γραμματεια Σχεσεων σας επιβεβαίωσε ως φίλο στο Facebook.-
Γραμματεια Σχεσεων Κοινωνιας Κομματος :
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002261923554  ,
Εδώ είναι κάποιοι από τους φίλους της Γραμματεια Σχεσεων που ίσως γνωρίζετε και εσείς:
Panagiwta Marouli   Add Friend  , Chris Frantzanas C Original  Add Friend .
ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων Νέα Δημοκρατία  Add Friend  , Zefi Nikolaou  Add Friend
Dexios Gia Panta  Add Friend  ,  Vassilis Kikilias B  Add Friend

** Γεια σας, Stamatios,  Ο Kostis σας επιβεβαίωσε ως φίλο στο Facebook. Kostis Giannakos  : http://www.facebook.com/kostis.giannakos .-

**  Γεια σας, Stamatios,  Ο Μεσσηνιακα Νέα σας επιβεβαίωσε ως φίλο στο Facebook.
Μεσσηνιακα Νέα Μεσσηνία : http://www.facebook.com/profile.php?id=100000171947297 .-
Εδώ είναι κάποιοι από τους φίλους του Μεσσηνιακα Νέα που ίσως γνωρίζετε και εσείς:
Απαρεμφατη Ελλας  Προσθήκη στους φίλους  , Gio Romani Προσθήκη στους φίλους
Erofili Tzanoy  Προσθήκη στους φίλους  ,  Μινα Αποστολοπουλου Προσθήκη στους φίλους  ,
Eugenia Manolides  Προσθήκη στους φίλους  , Sissy Tzinioli A  Προσθήκη στους φίλους

**Γεια σας, Stamatios, Η τερεζα :   http://www.facebook.com/teta.ioseph  , σας επιβεβαίωσε ως φίλο στο Facebook. τερεζα ιωσηφιδου
 Εδώ είναι κάποιοι από τους φίλους της τερεζα που ίσως γνωρίζετε και εσείς:
Θάνος Πλεύρης β'  Προσθήκη στους φίλους  , ΜΑΤ ΕΛ.ΑΣ Προσθήκη στους φίλους  ,
Γιωργος Πατρινος  Προσθήκη στους φίλους  , Nikh Elliniki  Προσθήκη στους φίλους  ,
Vfor Veta  Προσθήκη στους φίλους  , Kostas Papadopoulos  Προσθήκη στους φίλους

** Οι Aggelikoula Penny και Natalia Cordoba είναι πλέον φίλοι. Εσείς προτείνατε αυτή τη φιλία. Μπορείτε να προτείνετε περισσότερα άτομα τα οποία η Natalia ίσως γνωρίζει, ακολουθώντας το σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?profile.php&id=100002490082273&suggestfriends&ref=email_suggestion_accepted&mid=46a0575G56358b7cG2d4dc5dG33&bcode=6qW1yTr3&n_m=stamoskal%40windowslive.com  , Ευχαριστούμε,   Ομάδα του Facebook

**Γεια σας, Stamatios, Ο Evangelos σας επιβεβαίωσε ως φίλο στο Facebook. Evangelos Komninakis : http://www.facebook.com/profile.php?id=100000055108953  .-

** Γεια σας, Stamatios, Ο Emmanuel σας επιβεβαίωσε ως φίλο στο Facebook. Emmanuel Zambetas : http://www.facebook.com/ezambetas .-

** Ο χρήστης Μίνα Γκελντή δημοσίευσε στην ομάδα "ΤΡ.Α.Φ" (Τράπεζα αλληλεγγύης Φιλόζωων).

Μίνα Γκελντή 21 Ιουνίου 5:55 μ.μ.   Τι κουκλάκι είναι αυτό? ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ προωθούμε να του βρούμε σπιτάκι!   ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΡΟΔΟΥ - XAΡΙΖΟΝΤΑΙTo κουταβάκι της φωτογραφίας το εγκατέλειψε κάποιος έξυπνος έξω από το Καρφουρ, πάνω στη λεωφόρο Ρόδ...ου-Λίνδου πριν σχεδόν 1 μήνα. Εκείνη τη μέρα έβρεχε και το μικρό ήταν μούσκεμα και φοβισμένο! Ευτυχώς ένας φιλόζωος το πήρε σπίτι του. Είναι 3 μηνών, αρσενικό, μικρόσωμο, ημίαιμο κανις-γκριφόν. Είναι πολύ ήσυχος μέσα στο σπίτι αλλά και παιχνιδιάρης, και περιμένει τη βόλτα για να κάνει την ανάγκη του. Αναζητά οικογένεια να το υιοθετήσει! ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΛΠ! τηλ. 6939220690  , 6939220690  , af8artos@yahoo.gr >

**